ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016  :
~

Ο Θεός περιμένει, περιμένει.
Όστις υπερηφανεύεται παραχωρείται υπό του Θεού να πέσει σε βλασφημία. Όποιος επαίρεται δια πρακτικές αρετάς, παραχωρείται να πέσει σε πορνεία. και όποιος επαίρεται δια την εαυτού σοφία, παραχωρείται να πέσει στις σκοτεινές παγίδες της αγνωσίας.

~ Άγιον Όρος Ιερόν  Προσκύνημα  2014 Αύγουστος:
https://youtu.be/G3zBTr_aNFw 
~  Πειραιάς-  Αθήνα 20/12/2016  :
 https://youtu.be/z5VF-zeLRKw .-                                                                                            
~Χιόνια στην έρημα Ζαχάρα 21/12/2016:                                                                                     https://youtu.be/TShGLMFt9Vc .-


19 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Βονιφατίου (†290), Άρεως (†308), Ευτυχίου, Θεσσαλονίκης, Ηλία, Πρόβου. Πολυεύκτου του Καισαρέως, Τιμοθέου και Τρύφωνος. Οσίων Αγλαΐας της Ρωμαίας και Γρηγεντίου επισκόπου Αιθιοπίας.
~
20 Δεκεμβρίου
Προεόρτια της εορτής των γενεθλίων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ιερομάρτυρος και αποστολικού πατρός Ιγνατίου του Θεοφόρου (†107), οσίου Φιλογονίου (1) του από δικολόγου γενομένου πατριάρχου Αντιοχείας (†323). Νεομάρτυρος εκ Θάσου Ιωάννου (†1652).
(1)Ο όσιος Φιλογόνιος έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Επιδόθηκε από την παιδική του ηλικία, στην εκμάθηση των ιερών γραμμάτων και έτσι αφιέρωσε τον εαυτό του στο Θεό. Ο Φιλογόνιος ήταν νομικός και ασκούσε το επάγγελμά του με γνώμονα τα φιλανθρωπικά του αισθήματα. Όποτε μπορούσε, υπεράσπιζε τους συνανθρώπους του που είχαν αδικηθεί και ήταν αδύναμοι απέναντι στους καταπιεστές ειδωλολάτρες. Τόσο η ευγλωττία του όσο και η αναμφισβήτητη ευσέβεια και χρηστότητα του, έκαναν τους χριστιανούς της Αντιόχειας να τον αναδείξουν σε επίσκοπο της μεγάλης και περίλαμπρης πόλης τους. Ο Χρυσόστομος μας πληροφορεί ότι ο επίσκοπος Αντιόχειας, ο Φιλογόνιος, ήταν έγγαμος και είχε μία θυγατέρα όταν χειροτονήθηκε. Η οικογένειά του όμως δεν τον εμπόδισε να διατελέσει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και να αφιερωθεί στο ποίμνιό του. Ο όσιος Φιλογόνιος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο εν ειρήνη.~
Σήμερα 20/12/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και Ιερομάρτυρας, Όσιος Φιλογόνιος, Άγιος Ιωάννης ο ράφτης Νεομάρτυρας από τη Θάσο, Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης
~
Απολυτίκιο Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου - 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  
https://youtu.be/cYRF8Afbu78  .-
~


Στις 19/12/2016 εορτάζουν:

Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα η Ρωμαία, Άγιοι Ηλίας, Πρόβος και Άρης
~
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Μαρτύρων τὴν εὔκλειαν ἰχνηλατήσας θερμῶς, Χριστὸν ὡμολόγησας ἐπὶ ἀπίστων στερρῶς, σοφὲ Βονιφάτιε· ὅθεν καθάπερ πλοῦτον ἀδαπάνητον, μάρτυς, δέδωκάς σου τὸ σῶμα τῇ σεμνῇ Ἀγλαΐᾳ· ἐξ οὗ τῷ κόσμῳ πηγάζει ῥώσις καὶ ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Βονιφατίου και Αγλαΐας - 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
https://youtu.be/VOAi9Vc0epM  .-

~
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως
 
Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης

Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχ....
 
Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ

Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδε....
 
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μ....
 
Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκο....
 
Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος....
 
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων

Κυριακή των Αγίων Προπατόρων
 
Μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ....
 
Σύναξη Αρχιστράτηγου Μιχαήλ «ἐν τοῖς Ἄδδα»
***  Είδηση ΒΟΜΒΑ  για τον Μητσοτάκη...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει πάρει και δεύτερο δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων", που αγγίζει το ποσό των 2.150.000 ευρώ, πριν από το 2005 από τοπική συνεταιριστική τράπεζα.
Σύμφωνα με την έκθεση πόρισμα που έβγαλε η Τράπεζα της Ελλάδας, "για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής" και όπως υπογραμμίζουν δημοσιεύματα, μέρος του ποσού δεν εξυπηρέτησε τον σκοπό για τον οποίον είχε δοθεί.
 Υ.Γ.: Το voicenews.gr δεν υιοθετεί την είδηση, την παραθέτει στο πλαίσιο της ενημέρωσης.

***  ΧΑΜΟΣ στη ΣΟΥΔΑ!Μετανάστης απείλησε να αυτοκτονήσει...

~  H κατάσταση στον καταυλισμό της Σούδας, όπως έχουμε αναφέρει ξανά έχει πια ξεφύγει και καθημερινά οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης.Χθες,οι μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας την οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που ζουν.
Σήμερα το πρωί ένας από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες απείλησε να αυτοκτονήσει δένοντας ένα κασκόλ στο λαιμό του απειλώντας πως θα κρεμαστεί από κάποια μεταλλικά στηρίγματα ενώ ήταν ανεβασμένος σε κάδο με απορρίματα.Αφού εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας κατάφεραν να τον πείσουν να κατέβει,μετάφερθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο.

***  Δολοφονήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία
Επικίνδυνη εξέλιξη στην Άγκυρα

Δολοφονήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στη διάρκεια ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην Άγκυρα.
Όπως ανέφερε η ρωσική πρεσβεία, ο Καρλόφ δέχθηκε πυρά την ώρα ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην τουρκική πρωτεύουσα.
Δράστης της επίθεσης ήταν ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, 22 μόλις ετών, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον πρέσβη παριστάνοντας το φρουρό του. Μετά τη δολοφονία του πρέσβη η γκαλερί περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο δράστης, Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς.



Η επίθεση έρχεται μία ημέρα πριν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες για τη Συρία με τον ρώσο και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών.
Το NTV μετέδωσε ότι άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Ο ρεπόρτερ της Hurriyet μετέδωσε ότι οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν μακριά όταν ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε στον αέρα. Στη συνέχεια ο δράστης πυροβόλησε τον Καρλόφ. Την πρώτη φορά τον πέτυχε στην πλάτη και στη συνέχεια επέστρεψε και τον πυροβόλησε ξανά.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο δράστης «εξουδετερώθηκε».
Ο ρεπόρτερ της Hurriyet είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και για «εκδίκηση».
Αρχικά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο και ότι ετοίμασαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στη συνέχεια στο πρακτορείο Reuters ότι οι πυροβολισμοί στην γκαλερί σταμάτησαν.
Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Οι ρωσικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές.
O ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για την επίθεση.
Αγγελική Στελλάκη    Newsroom ΔΟΛ

*** Στα 396 ευρώ ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης 
Σε 51,61 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός σε 1.181,73 ευρώ, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν στο ΙΚΑ για τον Απρίλιο του 2016 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,84 ευρώ και 396,67 ευρώ.
Αναλυτικότερα, τα βασικά στοιχεία της μηνιαίας απασχόλησης έχουν ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 20,98 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,11 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,68. Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,28 ευρώ και ο μέσος μισθός 564,71 ευρώ. Επισημαίνεται ότι, στις κοινές επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 62,88% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 59,32%. Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 84,71% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,62%.
  Επιχειρήσεις-Ασφαλισμένοι
Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 229.138 κοινές επιχειρήσεις και 10.381 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.876.057, εκ των οποίων 1.841.167 σε κοινές επιχειρήσεις και 34.890 σε οικοδομοτεχνικά έργα.
  Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία
Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,52% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,66% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,34%, ενώ με μερική απασχόληση το 43,97%. Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,26% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 54,35% έως 39 ετών.
Επίσης, 73,25% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 73,34% και στα οικοδομοτεχνικά έργα 68,06%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 16,89% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 16,66% και στα οικοδομοτεχνικά έργα 28,85%.
Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 89,82% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,99% άλλης χώρας Ε.Ε. και 8,19% χώρας εκτός Ε.Ε. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 90,45% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,98% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,57% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 56,40%, 2,87% και 40,73%. Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,55% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 8,61% των ασφαλισμένων γυναικών. Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 53,65% έχουν αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 56,39% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 8,35%, και της Ρουμανίας με 4,96%.
Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,41%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 9,93% και ρουμανικής με 8,13%.
Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής:
Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 21,45% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 15,21% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 13,83% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 21,89% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,52% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 13,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 32,48% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 15,55% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 14,09% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους ασφαλισμένους αλβανικής υπηκοότητας, 31,13% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 17,49% στις «Κατασκευές» και 16,78% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε. και των Αλβανών υπηκόων), 26,35% απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 22,90% σε «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 22,90% στο «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές», το 28,31% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 4,24% των ασφαλισμένων. Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 20,16% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 15,21% των ασφαλισμένων. Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 13,17% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,83% των ασφαλισμένων. Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,85%. 27,28% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,99% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,54% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 32,51% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 27,86% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 17,04% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου». Οι ασφαλισμένοι αλβανικής υπηκοότητας στη συντριπτική τους πλειοψηφία (47,84%) απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 27,19% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 9,07% ως «Ειδικευμένοι Τεχνίτες».
Σχετικά με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε και των Αλβανών υπηκόων), 43,05% απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 25,08% στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 11,55% ως «Υπάλληλοι Γραφείου».
  Σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016-Μαρτίου 2016
Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 5,14%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 2,36% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 5,08%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 11,07%. Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,49%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 0,07% και στο σύνολο των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 2,42%. Το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,44% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 0,24%. Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,91% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 0,17%.
  Σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016-Απριλίου 2015
Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 6,62%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 1,52% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 6,52%. Ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση κατά 5,09%, ενώ με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 13,57%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 5,59%. Το ποσοστό των ασφαλισμένων γυναικών επί του συνόλου των ασφαλισμένων αυξήθηκε από 46,32% σε 46,48%. Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 1,86%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 5,64%. Το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,03%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 1,97% και στο σύνολο κατά 2,04%. Ο μέσος μισθός μειώθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 3,86% και στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 3,56%. Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 1,70%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 2,49%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Με ισόβια κινδυνεύουν τα αδέλφια για την υπόθεση «Κουμπέ» 
Την ενοχή των δύο αδελφών όπως κατηγορούνται με την επιβαρυντική περίσταση για απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βαθμό κακουργήματος,  σε βάρος του Δήμου Οιχαλίας, ζήτησε χθες με την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών, Βασ. Παπαδάς, για την υπόθεση της δασικής έκτασης «Κουμπέ» στη Μέλπεια, όπου βρίσκονται και οι ομώνυμες πηγές.
Επίσης, ζήτησε την ενοχή του συζύγου της γυναίκας για απλή συνέργεια στην απάτη, ενώ πρότεινε την απαλλαγή του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου και του τοπογράφου μηχανικού, που επίσης κατηγορούνται για απάτη.
Στην περίπτωση που η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή και καταδικασθούν με αυτή την κατηγορία, τα δύο αδέλφια κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.
Χθες η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ολοκληρώθηκε και διεκόπη για τις 12 Ιανουαρίου λόγω παρέλευσης ωραρίου.
  Κατηγορίες
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, η γυναίκα εκμεταλλεύτηκε διαθήκη του πατέρα της, στην οποία δεν αναφερόταν η επίδικη έκταση και μαζί με τον αδελφό της συνέταξαν συμβόλαια (στον κατηγορούμενο συμβολαιογράφο), δηλώνοντας ψευδώς ότι με τη διαθήκη κληρονόμησαν κι άλλα δύο ακίνητα.
Η γυναίκα κατηγορείται ότι σκοπός της ήταν να σφετερισθεί την ευρύτερη έκταση, όπου βρίσκεται το δημοτικό άλσος της Κάτω Μέλπειας και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, βλάπτοντας αντίστοιχα το Δήμο. Το δε βούλευμα, πάντως, αναγνωρίζει ως αδιαμφισβήτητη την κυριότητα του Δήμου επί της συγκεκριμένης έκτασης από το 1964, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο.
Τα επόμενα χρόνια, μέσω του κατηγορούμενου δικηγόρου, η κατηγορούμενη απέστειλε στο Δήμο αναφορές και εξώδικα, ότι εκτελεί έργα και κάνει παρεμβάσεις σε ιδιοκτησία της, ενώ μαζί με το σύζυγό της κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να εμποδίσουν έργα ανάπλασης στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει και το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Κάτω Μέλπειας.
  Η πρόταση Εισαγγελέα
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είπε ότι η επίδικη έκταση είναι 9 στρέμματα, υπογραμμίζοντας ότι δεν αμφισβητείται το δικαίωμα του Δήμου στην περιοχή. Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν κάποιος στη διαθήκη του να ξεχάσει να συμπεριλάβει το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο, για να απαντήσει αρνητικά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι στα συμβόλαια που συντάσσονταν παλιά, υπήρχαν ασάφειες και αυτό είναι εντονότερο σε βάθος χρόνου.
Ιδιαίτερα στάθηκε στην αξία της επίδικης έκτασης, καθώς πρόκειται για το κρισιμότερο στοιχείο στην εκδίκαση της υπόθεσης. Διευκρίνισε ότι οι ορκωτοί εκτιμητές, όταν καλούνται να εκτιμήσουν μιαν έκταση, επειδή πρέπει να προφυλάξουν το δημόσιο φορέα που είναι ο εντολέας τους, την εκτιμούν με την κατώτατη τιμή, ώστε να μην κατηγορηθεί ο φορέας για απιστία. Για να προσδιορίσει δε την υψηλή αξία της επίδικης περιοχής, στάθηκε στην αξία που μπορεί να έχει μια τέτοια έκταση με τρεχούμενα νερά, αλλά και την προστιθέμενη λόγω της δυνατότητας από μελλοντική εκμετάλλευση των νερών αυτών.
Μάλιστα, καταλόγισε δόλο στην κατηγορούμενη, όταν μπέρδευε στις διάφορες ενέργειες και αναφορές της τις θέσεις «Σιάγκα Κοτρώνι» και «Κουμπέ».
Καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή των δύο αδελφών, όπως κατηγορούνται, του συζύγου της γυναίκας για απλή συνέργεια και την απαλλαγή των άλλων τριών ότι παραπλανήθηκαν. Για το συμβολαιογράφο σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να του καταλογισθεί είναι η ψευδής βεβαίωση, αλλά σε καμία περίπτωση η κακουργηματική απάτη.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση εξαπάτησης ιερέων και στη Μεσσηνία από εγκληματική οργάνωση 
Τους τηλεφωνούσαν μέσα από τις φυλακές
 Κύκλωμα με το οποίο εξαπατούσαν ιερείς και στη Μεσσηνία είχαν στήσει από τις φυλακές, όπου κρατούνται, ένας 31χρονος και ένας 39χρονος και το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα εκδικασθεί στο Εφετείο Λάρισας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο, έπειτα από συντονισμένη έρευνα αρκετών αστυνομικών υπηρεσιών ανά την επικράτεια.
Μάλιστα, ο 31χρονος, γνωστός και ως «δράκος της Ξάνθης», είχε προκαλέσει σοκ τα Χριστούγεννα του 2012 με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διέμενε στην Ξάνθη. Γι’ αυτό έχει ήδη καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.
  Μέσα από τις φυλακές
Αυτή τη φορά ο 31χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο, αφού εξαπάτησε 38 κληρικούς, μοναχούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Τόσο ο ίδιος μέσα από το κελί του, στις φυλακές Γρεβενών, όσο και ο 39χρονος «εγκέφαλος» της κομπίνας, από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, επικοινωνούσαν με τα θύματα ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι μητροπόλεων, τους έλεγαν ότι επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και τους έπειθαν να «ασφαλίσουν» τις οικονομίες τους, μεταφέροντάς τες σε άλλον λογαριασμό. Σε κάποιες περιπτώσεις απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά, μέσω τηλεφωνικών επιταγών, τις οποίες συνεργοί τους εξαργύρωναν σε ταχυδρομικά και Western Union καταστήματα.
  Σε όλη την Ελλάδα
Τα θύματα πείθονταν και κατέθεταν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσω των τηλεφωνικών επιταγών. Τα 39 μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» σε Μεσσηνία, Τρίπολη, Ηλεία, Λακωνία, Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Κορινθία, Κύθνο και Σύμη και υφάρπαξαν 179.819 ευρώ από τα 38 θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν κι άλλα 64.356 ευρώ!
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 36 περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και 17 απόπειρες απάτης, που έλαβαν χώρα από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και το Μάιο του 2016, σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια.
Τη διεύθυνση της οργάνωσης κατηγορείται ότι είχε ο 39χρονος από τις φυλακές στην Πάτρα. Προσποιούμενος κυρίως τον τραπεζικό υπάλληλο, εκπρόσωπο Ιερών Μητροπόλεων ή υπάλληλο εφορίας, προέβαινε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών τους καταθέσεων, τα έπειθε να καταθέσουν, ως αντίτιμο, διάφορα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών προς άτομα που υποδείκνυε, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία των καταθέσεων.
Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, μιλούσε ο ίδιος απευθείας με τους υπάλληλους των ταχυδρομείων-πρακτορειών, μέσω των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα επιτύχει το σκοπό του.
Ένα από τα στοιχεία δράσης της οργάνωσης ήταν οι διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της, οι οποίες φαινομενικά ανήκαν σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** «Δάση» από χριστουγεννιάτικα δέντρα μαθητών και συλλόγων στην Τριφυλία 
 
 
 
«Δάση» από χριστουγεννιάτικα δέντρα μαθητών και συλλόγων ομορφαίνουν τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα και τονώνουν το εορταστικό κλίμα στην Τριφυλία, σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους!
Την Κυριακή στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκαν όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δημιουργίας, χαράς και αλληλεγγύης, οι οποίες έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πόλη! Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα σχολεία έφτιαξαν και στόλισαν το δικό τους δέντρο στην πλατεία του Δημοτικού Καταστήματος. Από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βράδυ, η πλατεία του Δημοτικού Καταστήματος γέμισε παιδιά, νέες και νέους, που έστησαν τα δέντρα των σχολείων τους και τα στόλισαν περίτεχνα! Μόλις νύχτωσε έγινε η φωταγώγηση των δέντρων και το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικό!
Στην Κυπαρισσία, από το πρωί της Κυριακής, με την επιμέλεια του Εμπορικού Συλλόγου, ο Άγιος Βασίλης και η Νεράιδα των Χριστουγέννων έπαιξαν με τα παιδιά στους δρόμους της πόλης και την πλατεία και το μεσημέρι, μαζί με τους μαθητές και τους συλλόγους, στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας! Όλοι χάρηκαν κι ευχαριστήθηκαν και, μάλιστα, η δραστηριότητα και η εκδήλωση αυτή άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο, ενώ και το θέαμα με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο σιντριβάνι είναι εντυπωσιακό και όλοι το θαυμάζουν!
Αυτή δε η δραστηριότητα, με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο σιντριβάνι, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Κυπαρισσία.
Τις ευχές τους για τις γιορτές έδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που, βεβαίως, φωτογραφήθηκαν με τα στολισμένα και φωτισμένα δέντρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Αιμοδοσία Αγάπης στο Cosmos 
 
 
Αιμοδοσία Αγάπης πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάστημα αθλητικών ειδών Cosmos, Ιατροπούλου 20 και Βασιλ. Γεωργίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καλαμάτας.
Μία πραγματικά θαυμάσια ιδέα των αδελφών Βλαχονικολού για τις γιορτινές ημέρες, ως έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος προς τους συνανθρώπους μας…   Ω. 

***   Κουκουλοφόρο… φανάρι 
Τι κι αν είναι καλυμμένο με μαύρες σακούλες, το φανάρι αναβοσβήνει κανονικά. Βρίσκεται στο δρόμο κάτω από το Μέγαρο Χορού, δίπλα στις γραμμές του τρένου. Παλιότερα ο δρόμος ήταν αμφίδρομης κατεύθυνσης και το φανάρι απαραίτητο. Από τότε που έγινε μονοδρόμηση σκεπάστηκε με τις σακούλες, αλλά λειτουργεί.   Β.Β. 

***   Ξαναμπαίνει στο «ψυγείο» από αύριο η Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 21/12/2016 προβλέπεται αρχικά νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι καθαρός.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις απογευματινές ώρες και μετά θα πνέουν ισχυροί ΒΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Με τη νέα χρονιά τροποποίηση της απόφασης για το Φορέα στο Δήμο Τριφυλίας 
Ακόμα μία επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του «Θ», αναδεικνύοντας την έκνομη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας», ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας!
Το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα, Γιώργος Ασημακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του «Θ» στις 15 Δεκεμβρίου: «Υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με την ποσόστωση. Στην πρώτη συνεδρίαση που κάναμε με τον πρόεδρο, τον κ. Τσαλαμανδρή, είπαμε να γραφτεί στα πρακτικά, προς ενημέρωση στο Σώμα, ότι δεν έχουμε ακόμα την απάντηση αν είναι νόμιμη ή όχι η σύνθεση του Φορέα. Αν υπάρχει απάντηση επ’ αυτού, ζητάω να μου τη δώσετε».
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε: «Αν το δείτε το Διοικητικό Συμβούλιο και αθροίσετε και τις γυναίκες και τους άντρες και τα αναπληρωματικά, το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται περισσότερο. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να προσθέσουμε και να συνθέσουμε με περισσότερες γυναίκες το νομικό πρόσωπο, αλλά αυτό το οποίον είναι βέβαιον είναι ότι στο νομικό πρόσωπο, που είναι η Κοινωφελής, κυρίως επικρατούν οι γυναίκες. Το πνεύμα του νομοθέτη είναι ικανοποιημένο με την έννοια ότι δε θα πρέπει οι γυναίκες να περιθωριοποιούνται ως προς τις λειτουργίες όλων των νομικών προσώπων και όλων των διεργασιών. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η κυβέρνηση έχει ελάχιστες γυναίκες, ξέρετε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε την τιμή να έχουμε μόνο δύο κυρίες και είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μας που είναι μαζί μας. Δεν έχουμε αντίρρηση και για τους τύπους να προχωρήσουμε με την καινούργια χρονιά σε τροποποίηση».
Εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας, έδειξε στο δήμαρχο έγγραφο της Αποκεντρωμένης και του είπε εκτός μικροφώνου ότι βγήκε νόμιμη η απόφαση του Δ.Σ. για το Φορέα (με την παράνομη σύνθεση). Ανοίγοντας το μικρόφωνό του, είπε ότι έχουν την έγκριση από την Αποκεντρωμένη ότι είναι νόμιμη η απόφαση του Δ.Σ., εκθέτοντας βάναυσα τον αρχαιότερο υπάλληλο - διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα, καθώς και τους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας που – υποτίθεται – ήλεγξαν την απόφαση!
Ωστόσο, η δημόσια και επίσημη τοποθέτηση του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας, ότι με την καινούργια χρονιά θα προχωρήσουν σε τροποποίηση, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την έκνομη σύνθεση του Δ.Σ. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γιατί δεν αναφέρθηκε στο Σώμα η απάντηση που έδωσε στη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του Φορέα η νομική σύμβουλος του Δήμου, μετά το ερώτημα που της έθεσαν σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της σύνθεσης του Φορέα όπως αυτή είναι μέχρι σήμερα. Τονίζεται, δε, ότι δεν επιδέχεται διάφορων ερμηνειών κατά το δοκούν ή και παρερμηνειών ο νόμος. Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 6 «Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Ισότητας», παράγραφος 1β του Ν.2839/2000 (ΦΕΚ Α 196/12-9-2000) ορίζεται: «Στις περιπτώσεις διορισμού ή υποδείξεως από το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., μελών διοικητικών συμβουλίων ή άλλων συλλογικών οργάνων διοίκησης Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., ο αριθμός των διοριζόμενων ή υποδεικνυόμενων προσώπων κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των διοριζομένων ή υποδεικνυομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εφόσον τα μέλη που διορίζονται ή υποδεικνύονται είναι πάνω από ένα (1). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω».
Αυτό, δηλαδή, πολύ απλά, σημαίνει ότι στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας», τουλάχιστον το 1/3, δηλαδή 4 μέλη, πρέπει να είναι από κάθε φύλο, χωριστά, για τακτικά και αναπληρωματικά! Στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, ωστόσο, μετά και την πρώτη απόφαση και τη δεύτερη, με την οποία έγινε τροποποίηση της πρώτης, ήταν και είναι τακτικά μέλη 10 άνδρες και μόνο 1 γυναίκα.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Η Θράκη ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ σήμερα στο "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ"...

~  Απροστάτευτοι από την τουρκική προκλητικότητα είναι οι Πομάκοι, αφού ούτε η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί στο πλευρό τους και τους αφήνει να αντιστέκονται μόνοι τους.
Η μειονότητα της Θράκης αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τους ελληνικούς νόμους και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει η ανάλογη ποινή από την Αθήνα, παρά μια απουσία συμμόρφωσης που επιτρέπει στους υποκινούμενους από τη γείτονα χώρα, να δρουν ανενόχλητοι και εις βάρος των Πομάκων, επιβάλλοντας τη δική τους "νομοθεσία".
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ιμάμ Αχμέτ, διευθυντή της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΖΑ και προέδρου του συλλόγου Πομάκων.
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεδιπλώνεται όλη η υποκινούμενη κατάσταση και η υποβάθμιση των Πομάκων στην περιοχή.
Όπως διαβάζουμε, τον Δεκέμβριο του 2015 ο κ. Αχμέτ διορίσθηκε από την επίσημη και νόμιμη Μουφτεία Ξάνθης ως θρησκευτικός λειτουργός  στο κεντρικό τέμενος της πόλης, το Τζαμί του Πλατάνου. Μόνο που ήδη υπήρχε ένας ιμάμης, αλλά παράνομα διορισμένος από την ψευτομουφτεία που ίδρυσε η Τουρκία.
Με σκοπό μην υπάρξουν προκλήσεις, έγιναν συστάσεις στον νόμιμο ιμάμη, κ. Αχμέτ, να γίνει ο... βοηθός του παράνομου με αποτέλεσμα, ο κ. Αχμέτ μετά από έντονες πιέσεις να δεχθεί, αφού έβαλε μπροστά τη θρησκευτική αποστολή που έπρεπε να εκτελέσει. Μάλιστα, διακόπηκε ακόμα και ο συμβολικός μισθός που έπαιρνε.
Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν γίνεται η αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία και ο Ερντογάν ξεκινάει το  μπαράζ συλλήψεων. Ο παράνομος ιμάμης θεωρείται ύποπτος και απομακρύνεται από τη θέση του, έτσι, η νόμιμη μουφτεία ξαναδιορίζει θρησκευτικό λειτουργό τον κ. Αχμέτ.
Λίγες ώρες μετά την τοιχοκόλληση της απόφασης, ακολούθησε ένα κύμα αντιδράσεων από τη μειονότητα, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η απόφαση χωρίς αιτιολόγηση.
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, αφού μετά από λίγες μέρες γίνεται πάλι διορισμός και ξανά ανάκληση μετά από αντιδράσεις.
Ο ιμάμης Αχμέτ συνέχιζε να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, παρά το ανθρώπινο τοίχος που είχε δημιουργηθεί για να τον εμποδίσει να εισέλθει στο τζαμί, ενώ, παρών ήταν και ο βουλευτής ΣΥΡ ΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος όχι μόνο υποστηρίζει τον παράνομο ιμάμη, αλλά στρέφεται εναντίον του νόμιμου.
Το παραπάνω περιστατικό δείχνει την ανεξέλεγκτη τροπή των πραγμάτων και την απουσία κάθε κρατικού μηχανισμού ελέγχου και επαναφοράς της τάξης.
Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ θα βρίσκεται ΑΠΟΨΕ στο "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ", όπου θα συζητήσει με τον οικοδεσπότη ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

***  "Ράγισε" το πανελλήνιο! Ο Θ. Πλεύρης "άνοιξε" την κάρδια του...

~  Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε ο Θάνος Πλεύρης για την περιπέτεια υγείας που πέρασε.
Ο κ. Πλέυρης υπογράμμισε ότι "οι πιθανότητες ήταν δυστυχώς εις βάρος μου όταν με πήραν στο Ιατρικό Κέντρο. Ήταν πιθανότερο να συμβεί το μοιραίο. Αφού βρισκόμουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι να μου λένε ότι πρέπει να διασωληνωθώ. Τότε κατάλαβα ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Η σκέψη μου ήταν να μην πεθάνω χωρίς να δω τα παιδιά μου", ενώ, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πλεύρη: 
Πλεύρης για την περιπέτεια της υγείας του , https://youtu.be/AxtG7VjiAp8 .-

***  Δηλώσεις Πούτιν!Η δολοφονία του πρέσβη είναι πληγή για τη Ρωσία...

~  Ο Πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στην τραγική δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα,μιλώντας σε εκδήλωση εργαζομένων στους οργανισμούς κρατικής ασφάλειας της Ρωσίας,τονίζοντας πως η δολοφονία πονάει ιδιαίτερα τη Ρωσία.
Να σημειωθεί πως και ο Σεργκέι Λαβρόφ,υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε πως θα πάει ο ίδιος να υποδεχθεί τη σορό του πρέσβη Αντρέι Κάρλοφ ενώ τόνισε:’’Η τραγωδία αυτή για άλλη μια φορά μας πείθει πως πρέπει με την μεγαλύτερη δυνατή ορμή να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός διεθνούς αντιτρομοκρατικού μετώπου’’.

*** Μας κρατούν ΔΕΣΜΙΟΥΣ! Τρομερές εξελίξεις και σε ΔΕΙΝΗ θέση η κυβέρνηση...

~ Γραπτή διαβεβαίωση ζήτησε το EuroWorking Group από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ότι το "χριστουγεννιάτικο δώρο" το Αλέξη Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι εφάπαξ και δεν θα συνεχιστεί το νέο έτος.
Μόνο έτσι θα "ξεπαγώσουν" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που είχαν "κολλήσει" εξαιτίας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και όπως αναφέρουν πηγές, αυτό αναμένεται να γίνει αύριο, αφού ο κ. Χουλιαράκης το διαβεβαίωσε και θα σταλεί και σχετική επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπογραμμίσει ότι όσο η Ελλάδα υπεραποδίδει έναντι των οικονομικών της στόχων, τόσο θα υπάρξουν ανάλογες παροχές.

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :
***   Surer league  :
Κυριακή 18/12/2016
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  1-1

 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-4

ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Δευτέρα 19/12/2016 :
ΑΕΚ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ   1-1 .-

***  *** Α1  στο ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο  17/12/2016 :
~* Απόλλων Πατρών -Άρης  64-79
Τα δεκάλεπτα: 11-24, 18-40, 44-61, 64-79

~* ΚΥΜΗ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών 77-66
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-40, 53-49, 77-66

~* Τρίκαλα-Παναθηναϊκός  68-77 

~*  ΠΑΟΚ--Ολυμπιακός  64-72

  *** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  Β΄ Εθνική Football League  :
Κυριακή  18/12/2016  :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  0-1
ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  0-0
ΣΠΑΡΤΗ-ΚΑΛΛΟΝΗ 1-1
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  1-0
ΑΡΗΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ   3-2
Δευτέρα 19/12/2016 :
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  1-2 .-
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  2-0
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΟΦΗ  1-2
ΧΑΝΙΑ-ΛΑΜΙΑ  0-3 .-

Γ΄ Εθνική  3ος  Όμιλος  :
Κυριακή  18/12/2016 :
ΑΧΑΪΚΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ  3-0
Α.Ο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  1-0
Α.Ο. ΘΗΒΑ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   4-0
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  1-2
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-Α.Ο ΧΑΛΚΙΔΑΣ  2-1
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου-ΑΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας/Πανόπουλο  0-0
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ   0-0
 ***  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας αυτό το Σ/Κ :
 Κύπελλο : Τετάρτη 14/12/2016 :
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-1 .-

Α΄'  ΤΟΠΙΚΟ :
Αναλυτικά τα ματς της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας
Πανθουριακός – Εράνη Φιλιατρών  7-0
Απόλλων Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας  2-2.-
 Π.Σ. Η Καλαμάτα – Εθνικός Μελιγαλά 3-0
Ανδρούσα – Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-0
Τέλος Άγρας – Αστέρας Αρφαρών 2-0
Κυπαρισσία – Μιλτιάδης 1-1
ΑΕ Αβίας – Πάμισος Μεσσήνης 0-4
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Φαραί  0-0

**  Α1  ΤΟΠΙΚΟ :
Οι διαιτητές των ματς της 12ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, 
Αστέρας Μικρομάνης – Αίαντας Καλαμάτας  0-1
Απόλλων Πεταλιδίου – Νέος Άρις  2-1 3-0
Ολυμπιακός Ανάληψης – Παπαφλέσσας Χώρας  2-1
Χανδριναϊκός – Δωριέας Δωρίου   3-2
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Ασπροχώματος  1-0
Ομόνοια – Μεσσηνιακός    2-1
Ηρακλής Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης  4-3
~**   Β΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Οι διαιτητές των ματς στους 2 ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου,
Δόξα Καλαμάτας – Διαγόρας Κοπανακίου   1-1
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Θύελλα Μερόπης   0-0
ΑΕ Γαργαλιάνων – Αστέρας Βαλύρας   3-0 
Ατρόμητος Πλατέος – Κεραυνός Καλαμάτας   1-1
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Λογγάς  0-0
Πράσινα Πουλιά – ΑΣ Φυτειάς   1-3
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 
Παπαφλέσσας Άμφειας -  Πανευαϊκός  5-0
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης   1-3
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Πατίστα   1-1
ΑΠΣ Παπαφλέσσας  - Θύελλα Χαρακοπιού  1-2
ΑΟ Φυτειάς – ΠΑΟ Καλλιθέας  1-0
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 
Πανιώνιος – ΑΟ Στενωσιάς   3-0
Ρεπό: ΠΑΟ Καλού Νερού.

~** Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 10ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄  Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 
Ίκαρος -Θύελλα Παραλίας  2-4  .-  (Τετάρτη 14/12/2016)
Θύελλα Παραλίας – ΑΟ Βέργας   4-1
Θησέας Καλαμάτας – Νέστωρας Πύλου   2-0
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  
ΑΟ Λεΐκων – ΑΣ Δαναός   0-9
Ίκαρος Καλαμάτας – Άρις Καλαμάτας  0-5
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 
ΑΟ Νέδουσα – Παναθηναϊκός Καλαμάτας   1-2
Ρεπό: Ερμής Καλαμάτας

~** ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜ :
Εννέα συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣΜ Μεσσηνίας 
ΑΟ Πατίστα – Ηρακλής Καλαμάτας  2-0
Πράσινα Πουλιά – Αίαντας Καλαμάτας  0-6
ΑΟ Φαραί – ΑΕ Μάνης   1-5
Ασπρόχωμα – Εθνικός Μελιγαλά   -
Ανδρούσα- Αστέρας Μικρομάνης  0-1
Σπερχογεία – Αστέρας Αρφαρών   8-2
Χανδριναϊκός – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  7-2
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΣ Δαναός   7-0
Δόξα Καλαμάτας – Ολυμπιακός Καλαμάτας

  *** ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!Αυτοί είναι οι ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος...
Oλοκληρώθηκε η  κλήρωση για τους ‘’16’’  του κυπέλλου Ελλάδος ,ενώ από τους πιο σημαντικούς αγώνες είναι το Άρης – Ολυμπιακός και το Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟ είχε πιθανότητες να κληρωθεί με   Ολυμπιακού, ΑΕΚ  ή και ΠΑΟΚ τελικά θα αντιμετωπίσει εύκολο αντίπαλο αφού κληρώθηκε με τον Κισσαμικό.
Η ΑΕΚ κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ολυμπιακός θα σταθεί αντιμέτωπος με τον Άρη .Ο ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.
Τα οκτώ ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση:
Ξάνθη - ΟΦΗ
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Άρης - Ολυμπιακός
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Αστέρας Τρίπολης
Λαμία - Ατρόμητος
Παναθηναϊκός - Κισσαμικός


***  Για την   Euroleague  13η αγωνιστική Τρίτη 20/12/2016  :
 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας  73-65

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-34, 56-43, 73-65
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15 (1), Μπερτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Μίτροβιτς 2 (1/6 σουτ), Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4 (2/8 σουτ), Τζένκινς 5 (1/7 σουτ), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1 τρίπ.), Κούζμιτς 13 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 4.-
Βίντεο :
~ΟΣΦΠ-Ερυθρός Αστέρας 73-65  20/12/2016  13η αγωνιστική:
https://youtu.be/YEMbdeGN4PQ .-

***   Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός  72-86 ,(29-40). 
 {Τετάρτη 21/12/2016} .-
Τα  δεκάλεπτα : 19-16,(29-40),42-64, 72-86 .-
Βίντεο:
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ  29-40  Α΄ ημίχρονο  13η αγων  21/12/2016:
https://youtu.be/C5lB4LaJmjo  .-
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  72-86 , (29-40)  13η  αγων  21/12/2016:
https://youtu.be/p1WpFiHQFEU .- 
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ γ΄ περίοδος  42-64 , 29-40 , 19-16  13η  αγων  21/12/2016 : https://youtu.be/iDcR9YJBxNo .-
~* Αρμάνι-Παναθηναϊκός  72-86 13η αγωνισ   21/12/2016:
 https://youtu.be/9bltrsWmhu0 

~**  Βίντεο ....αθλητικά κ. α.  :
~ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΟ  0-0 18/12/2016 :
https://youtu.be/ooPFAKyTfWc .- 
~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-4  18/12/2016:
https://youtu.be/2DG7OZ93E9k .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-1  18/12/2016:
https://youtu.be/hg08F7aN-wU .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0 18/12/2016:
 https://youtu.be/z8bXmr8mnew .-
~Χιόνια στην έρημα Ζαχάρα 21/12/2016: 
https://youtu.be/TShGLMFt9Vc .-
~ Πειραιάς-  Αθήνα 20/12/2016  :
 https://youtu.be/z5VF-zeLRKw .-
 


***  Για  το  Champions League  Τρίτη  20/12/2016 :
 ΑΡΗΣ-ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ    85-58  .-

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 61-43, 85-58
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 16(1/1β. 3/3διπ., 3/6τρ.), Ξανθόπουλος 8, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Τζένκινς 14(2/2β., 3/5διπ., 2/3τρ.), Κάμινγκς 15(6/8β., 3/5διπ., 1/3τρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Γιάνκοβιγτς 2, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 13(5/6β., 1/2διπ., 2/5τρ.)
ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ (Αλφάσι): Φάουστ 9(2), Κίτσεν 1, Γκέιτς 13(3/6β., 5/8διπ.), Μπράουν 9, Νας 2, Ασάντε-Ασάρε 5(1), Μπέρκοβιτς, Μπερ Αβέν 5(1), Ντάγκλας 4, Σκόλντεμπραντ

***   Ποινή φυλάκισης στον Αλαφούζο!

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όρισε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και για τον δημοσιογράφο, Κυριάκο Θωμαΐδη της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΙ".
Καταδισκάστηκαν για προσβολή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση δικαστικής απόφασης από την εν λόγω εκπομπή.
Επίσης, με άλλη δικαστική απόφαση ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Κυριάκος Θωμαΐδης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Ο λόγος και σε αυτή την περίπτωση είναι η παράβαση του νόμου για την  προστασία προσωπικών δεδομένων , που σχετίζεται με άλλη εκπομπή της "Δίκης στον ΣΚΑΙ".
Τόσο στη μία όσο και στην άλλη υπόθεση μηνυτής ήταν το αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι ποινές εξαγοράζονται και εφεσιβάλλονται.

***  Παναθηναϊκός: Έκλεισε ο Λυμπερόπουλος! Νέος τεχνικός διευθυντής

 Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο άνθρωπος που διαλέγει η διοίκηση του Παναθηναϊκού για το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική κι αύριο Τετάρτη θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ.        
Ο παλιός άσος της ομάδας είναι ο διάδοχος του Ζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς στην κούρσα του Καλαματιανού με τον Αντωνίου οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέλεξαν τον Νίκο Λυμπερόπουλο.
Ο τελευταίος είχε σήμερα συναντήσεις με στελέχη της διοίκησης και με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο.
Οι διοικούντες την ΠΑΕ του εξήγησαν τι θέλουν από το νέο τεχνικό διευθυντή και πείστηκαν ότι ο «Λύμπε» είναι ο κατάλληλος για τη θέση.
Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ύστερα από 12 χρόνια, όμως σε άλλο πόστο. Για την επικύρωση της συμφωνίας απομένει το αυριανό ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπου και θα «σφραγιστεί» η συνεργασία τους.

***  Ολυμπιακάρα στο πόλο! Αεράτη νίκη στο Champions League

Στο σβηστό... ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Champions League υδατοσφαίρισης. Διέλυσε 15-2 τη γαλλική Ολιμπίκ Νις στο κολυμβητήριο στην 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» της χρονιάς.        
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της (δεδομένης) ανωτερότητάς τους, καθώς εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και βρέθηκαν να προηγούνται 9-0 στο τέλος του ημιχρόνου!
Στη συνέχεια οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου χαλάρωσαν, με αποκορύφωμα τα δύο χαμένα πέναλτι στην τρίτη περίοδο από Φουντούλη και Εσπανιόλ (αμφότερα τα απέκρουσε ο Ρεμί Γκαρσό), αλλά προς το τέλος του αγώνα ξαναβρήκαν ρυθμό και ανέβασαν την τελική διαφορά στα 13 γκολ. Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν ένα -αναμενόμενα- εύκολο απόγευμα και παραμένουν στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς.
Ο Θοδωρής Βλάχος είχε στη 13άδα αντί του Κυριάκου Ποντικέα τον Στέλιο Αργυρόπουλο, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο Champions League, ενώ στο β΄ ημίχρονο ο Στέφανος Γαλανόπουλος αντικατέστησε τον Γιόσιπ Πάβιτς στην «ερυθρόλευκη» εστία.
Τα οκτάλεπτα: 5-0, 4-0, 1-1, 5-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Μπούσλιε, Αργυρόπουλος, Ντόσκας 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 3, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος
ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΙΣ (Σαμουέλ Ναρντόν): Γκαρσό, Μπασελιέ, Μουταμπαγί, Τσάκιτς, Μονερέ 1, Ροκιετά, Χάνσεν, Ιζντίνσκι 1, Κροσετί, Λαβερσάν, Μπρουγέρ, Σαντιέ, Γκιγιοτό

***
 
~  ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-  

* ** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3284   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3292 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 653  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 
~*  ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
https://youtu.be/3TjLws4ChuI .-
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
~*Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος :
https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .- 
 ~ Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος:
 https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**   Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη 2016 001: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM  .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016 :
 https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-

 ~Τα Μαθηματικά υδρεύουν τη Σάμο :
 https://youtu.be/AJTwxCaOODM .-
~**   https://www.whitehouse.gov/
 Συνέντευξη Καλαμάτα 21 μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος: https://youtu.be/Hb5SYiPiLg4 .-
~*Τα μέλη του ΕΡΣ  ορκίστηκαν 28/11/2016:
https://youtu.be/s32yyCXBz8E
 ~* www.hellenicnavy.gr
~*  www.amfmhellenicnavy.gr ,
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: