ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :
~
 Γιάννης Ρίτσος



Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος ΚωνσταντινούποληςΗ συναίσθηση της άγνοιας είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση.

11 Δεκεμβρίου
Των αγίων και δικαίων Προπατόρων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Μαρτύρων Αειθαλά και Ακεψεή. Τερεντίου, Βικεντίου, Αιμιλιανού και Βεβαίας. Βαρσαβά και Μείρακος. Οσίων Δανιήλ του εν Βοσπόρω και Λουκά πρεσβυτέρου (†970-980), του Ευτροπιώτου, των Στυλιτών. Λεοντίου του εν Αχαία. Νόμων των εν Κύπρω, των θαυματουργών. Πέτρου ασκητού και Ακεψιμά. Νίκωνος του Ξηρού και Νικηφόρου αυτοκράτορος, του Φωκά. ~
Σήμερα 11/12/2016 εορτάζουν:
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων, Όσιος Δανιήλ ο Στυλίτης, Όσιος Λουκάς ο Νέος Στυλίτης, Άγιος Μείραξ και διήγησις πάνυ ωφέλιμος, Άγιος Νόμων, Άγιος Βηχιανός
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὑψώσας τὸ σῶμα σου, ἐπὶ τοῦ στύλου σοφέ, τὸν νοῦν σου ἐπτέρωσας, πρὸς τὸν Θεὸν ἀκλινῶς, βιώσας ὡς ἄγγελος, ὅθεν σὲ στήλην ζῶσαν, εὐσεβείας εἰδότες, κράζοντας σοὶ βοῶμεν, Δανιὴλ Θεοφόρε, Παντοίων ἠμᾶς κινδύνων, πρέσβευε ρύεσθαι
~*  Απολυτίκιο Αγ. Δανιήλ του Στυλίτου - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/ZygeWENqDJg  .-


Οι Πατέρες της Εκκλησίας, όρισαν την Κυριακή πριν την Κυριακή προ της γεννήσεως του Χριστού, τη μνήμη των Προπατόρων Του, δηλαδή των κατά σάρκα προγόνων Του, όπως είναι ο Αβραάμ και οι υπόλοιποι, από τους οποίους προήλθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Αγία Μαρία, Προμήτωρ Θεοτόκου - Η εικόνα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου κοντά στην Ιεριχώ Άγιοι Προπάτορες Αγία Μαρία, Προμήτωρ Θεοτόκου Αγία Μαρία, Προμήτωρ Θεοτόκου Αγία Μαρία, Προμήτωρ Θεοτόκου - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)
Την Κυριακη των προπατορων γιορτάζει και η Αγία Μαρία η προμήτωρ της Θεοτόκου.

***  Νέος ιός στο Facebook 
Νέος ιός «μολύνει» προφίλ των χρηστών του Facebook τις τελευταίες μέρες. Ο ιός εμφανίζεται ως μήνυμα στα εισερχόμενα (inbox) και ζητεί από τους χρήστες να πατήσουν σε ένα λινκ, μέσω του οποίου θα κατεβάσουν εφαρμογή για να ανοίξουν τη φωτογραφία.
Στην περίπτωση που κάποιος πατήσει το λινκ στέλνει τον ιό σε όλες του τις επαφές.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα πρέπει ο χρήστης του οποίου το προφίλ έχει μολυνθεί να αλλάξει άμεσα τους κωδικούς πρόσβασής του, να σβήσει τα cookies και τις ρυθμίσεις του browser και στη συνέχεια να κάνει έλεγχο μέσω του εγκατεστημένου προγράμματος προστασίας του υπολογιστή του.
Για να προλάβετε τον ιό, καλό θα ήταν αρχικά να επιβεβαιώσετε ότι οποιοδήποτε μήνυμα λαμβάνετε προέρχεται από χρήστη που γνωρίζετε, αλλά και να είσαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ασφαλές μήνυμα προτού το ανοίξετε.

*** Η παραλία της Καλαμάτας «φόρεσε» τα γιορτινά της! (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
Σε μια λιτή τελετή, που παρά το αρκετό κρύο, έδωσαν το παρών εκατοντάδες Καλαματιανοί, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου , η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού, στην προκυμαία της Καλαμάτα. Τα «στόλισμα» του Καραβιού αποτελεί ελληνικό έθιμο, και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της  Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας . Ξεχωριστό χρώμα, έδωσαν στην εκδήλωση, τα εκατοντάδες αερόστατα που άφησαν στον ουρανό της Καλαμάτας μικροί και μεγάλοι…
 Το παρών μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, που επιμελήθηκε και της τελετής Χάρης Βγενής καθώς και πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Πόλης.
Δείτε εδώ φωτογραφίες & βίντεο από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Καράβι στην Καλαμάτα , https://youtu.be/rWTZuFxN1RY  .-

***  Ο προϋπολογισμός πέρασε, ακολουθούν "καυτές" διαπραγματεύσεις! "Καραδοκεί" ο Σόιμπλε
- Με 152 "ΝΑΙ" εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2017 χθες βράδυ στη Βουλή με την... προεκλογικού χαρακτήρα "μονομαχία" Τσίπρα - Μητσοτάκη να μονοπωλεί
- Και τώρα... διαπραγμάτευση: Ξεκινά εβδομάδα σημαντικών συνομιλιών που μπορούν να κρίνουν τα πάντα
- Εργασιακά και δημοσιονομικά τα σημαντικότερα ζητήματα
- Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Η Ελλάδα θέλει υψηλού στόχους για λίγα χρόνια, έχει το ΔΝΤ σύμμαχο, αλλά ο Σόιμπλε σταθερά διαφωνεί
- Στα "μαχαίρια" εξακολουθούν να βρίσκονται Γερμανία - Ταμείο
        
Με ανοικτά τα «καυτά» θέματα της ατζέντας της διαπραγμάτευσης ξεκινά στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας -το πιθανότερο την Τρίτη- ο νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση. Το εργασιακό, και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τα επόμενα χρόνια - πλην του 2017 για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία- αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.
~ Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέλιξη με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Έχει ωστόσο διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγές στα εργασιακά που θα αποκλίνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διεκδικώντας επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

*** Τραγικές ιστορίες συγκλονίζουν τη Μεσσηνία… 
Με τραγικές ειδήσεις φαίνεται πως μας αφήνει το 2016… Ύστερα από την οικογενειακή τραγωδία, με το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο καθώς γυρνούσε από την ορκωμοσία του παιδιού του… χθες ήρθε και ο εντοπισμός της νεαρής 35χρονης , πυροβολημένης στο κεφάλι, στους Γαργαλιάνους… Πριν ένα χρόνο η νεαρή γυναίκα απασχολούσε τα τοπικά ΜΜΕ καθώς «έφερε» στη Μεσσηνία το πρώτο μωρό του 2016… Η τραγική μοίρα της επιφύλαξε τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται ξανά μαζί της ένα χρόνο μετά …για τη δολοφονία της… Ας ελπίσουμε αυτές να είναι και οι τελευταίες τραγικές ειδήσεις για το έτος που φεύγει…   Κ. Γαζ.  

***  Η Ευρώπη προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης - Συνέδριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Καλαμάτα
Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Ο  αυτοκινητόδρομος Αθήνας – Καλαμάτας, απάντηση στους ευρωσκεπτικιστές» 
 Ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες ανάπτυξης 
 Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα και χθες  στη Σπάρτη με θέμα «Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία - Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου». Το αρκετά ενδιαφέρον Συνέδριο που προσέλκυσε   αρκετούς πολίτες της Μεσσηνίας, διοργανώθηκε  από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Η κεντρική εκδήλωση η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από τον Δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σ’ αυτή συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης,    ανώτατα στελέχη και εμπειρογνώμονες από την ελληνική διοίκηση και από αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο ξεκίνησε λίγο αργότερα από τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής  και τον συντονισμό  του είχε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.
  Π. Νίκας: «Να γίνουμε κήρυκες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης»
 IMG_2782.jpg
Στην άμεση ανάγκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στάθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ελληνική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επέλεξε την Καλαμάτα για την διοργάνωση   του συνεδρίου. Παράλληλα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει χρησιμοποιήσει τα ευρωπαϊκά «εργαλεία» χρηματοδότησης, και ως παράδειγμα ανέφερε το χώρο που πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, το αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» τουΕργατικού Κέντρου, που η γραφειοκρατία το κράταγε για χρόνια κλειστό. Πρόσθεσε δε, τη δυσκολία πρόσβασης  όσων έδωσαν το παρών στο συνέδριο, λόγω της τσιμεντόστρωσης που πραγματοποιείται στα πλαίσια της «ανάπλασης» της οδού Αριστομένους , ενός μόνο έργου από τα συνολικά 15 στο Δήμο Καλαμάτας που χρηματοδοτούνται και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εξήρε  μάλιστα και τα ΣΔΙΤ,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Χωρίς τα ΣΔΙΤ του Σουφλιά, σήμερα δεν θα είχαμε αυτοκινητόδρομο». Βέβαια σημείωσε, ότι η χώρα μας θα έπρεπε να παρουσίαζε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από τον «πακτωλό» χρημάτων που «έπεσαν» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίες και τις κυβερνήσεις ότι τα διαχειρίστηκαν με μικροκομματικά συμφέροντα, γι΄ αυτό και δεν έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα.  Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε την ανάγκη της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης λέγοντας ότι οι έλληνες πρέπει να σταθούμε κήρυκες και πρωτοπόροι προς αυτή την κατεύθυνση.
 Π. Τατούλης  «Το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στη χώρα η διαχείριση στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου»
IMG_2792.jpg
 Με «ύμνους» προς την πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Καλαμάτα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη την Πελοπόννησο καθώς και το μεγάλο «εργαλείο» της Περιφέρειας για να πετύχει τους στόχους της. Ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διοργάνωση αυτού του διήμερου συνεδρίου σε Καλαμάτα και Σπάρτη , τονίζοντας ότι βοηθά στη γνώση αλλά και ως «αντίδοτο» στους ευρωσκεπτικιστές. Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη σπουδαία μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έσωσε τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς στη χώρας μας» ενώ εξοικονόμησε περίπου 5 δις ευρώ από την ελληνική οικονομία. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ αξίας  162 εκ. σ’ όλη τη χώρα το οποίο η περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε το διαγωνισμό μέσα σε 3 χρόνια. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ευρωπαϊκοί πόροι αγγίζουν τα 68εκ ευρώ εξασφαλίζοντας έτσι τη μείωση του κόστους για τους πολίτες. Τόνισε δε, ότι απ’ όλους αποκαλείται ως ένα «Πράσινο έργο» από τα μεγαλύτερα στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό, ανέφερε και τις αποκαταστάσεις των παράνομων ΧΑΔΑ αλλά «έκρουσε» και καμπανάκι κινδύνου, λέγοντας ότι πολύ Δήμοι ανοίγουν νέες παράνομες ΧΑΔΑ πάνω σε όσες αποκαταστάθηκαν, με κίνδυνο υψηλών προστίμων από την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι «η Πελοπόννησος είναι περιοχή πολιτικά ώριμη με πολίτες δημιουργικούς, με ανοιχτά μυαλά …οι οποίοι και δεν κιότεψαν ποτέ στην ιστορία τους.»
 Μανώλης Κεφαλογιάνης  «Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα – Καλαμάτα, απάντηση στου ευρωσκεπτικιστές»
IMG_2795.jpg
 Ομιλία με θέμα «Ευρωπαϊκή επικαιρότητα και εξελίξεις στης Ευρωπαϊκή Ένωση» πραγματοποίησε στο συνέδριο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ξεκίνησε, αναφέροντας την «εμπειρία» του από τη διαδρομή από τον αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» στην Καλαμάτα, μέσα σε 2 ώρες και 20 λεπτά, λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους ευρωσκεπτικιστές.  Ως υπέρτατο αγαθό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα 70 χρόνια (40 για τις περιοχές του Νότου) ειρήνης και δημοκρατίας , που αποτελούν τη μακροβιότερο περίοδο «ηρεμίας» στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Παρ΄όλα αυτά συνέχισε,  αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρχικά αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας, ο  κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι η Οικονομία, το Μεταναστευτικό , ο Λαϊκισμός και η Γεωπολιτική αστάθεια είναι τα σπουδαία προβλήματα, που η Ευρώπη έχει αποτύχει να ξεπεράσει… «Πληρώνουμε τις συνέπειες από τα ημιτελή βήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, και βιώνουμε την κρίση» συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο σχολαστικά στις 4 μεγάλες προκλήσεις της Ε.Ε. και αφού σημείωσε ότι η Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση του μεταναστευτικού, όλα αυτά είχαν ως συνέπεια την «ροπή» των πολιτών της Ευρώπης στο λαϊκισμό. «Δεν μπορεί μια χώρα ιστορική σα την Ιταλία να την εκφράζει ο Πέπε Γκρίλο, στην Ισπανία να παίζει «ρόλο» στα πράγματα ο Ιγκλέσιας των Podemos , μια χώρα παράδειγμα αγώνων στην ιστορία, όπως τη Γαλλία να εκφράζει η Μαρί Λεπέν… αλλά και ο Φάρατζ την Μ. Βρετανία που «σπούδασε  πολλούς από εμάς» …υπογράμμισε . Συνέπεια όλων των παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη είναι ότι η Ε.Ε. δεν έχει ηγεσία που με τις πολιτικές της θα εμπνεύσει τους πολίτες της. Ιδιαίτερα, κατά την ομιλία του, στάθηκε και στη «γεωπολιτική αστάθεια» της περιοχής μας, εκφράζοντας παράλληλα και την μεγάλη ανησυχία του για το ρόλο και την παρουσία του Ερντογάν στην περιοχή. Μετέφερε δε, και τη μεγάλη «αλλαγή» συμπεριφοράς της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν και μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου. Σημείωσε όμως, τα γρήγορα αντανακλαστικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ απέναντι στις επικίνδυνες δηλώσεις του Ερντογάν και στελεχών του, ενώ υπογράμμισε ότι και όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι ενωμένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα εθνικά θέματα. Κλείνοντας την ενδιαφέρον ομιλία του ο κ. Κεφαλογιάννης  τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σ΄ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ για την Ελλάδα υπογράμμισε ότι το «τρίπτυχο» θα πρέπει να είναι, «Εθνική συναίνεση, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία & Ελεύθερη Οικονομία» για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.
  Σταύρος Μπένος «Κίνημα απελευθέρωσης το Διάζωμα – Να γίνουν ΣΔΙΤ και στον πολιτισμό»
IMG_2802.jpg
 Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο,  ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Καλαμάτας, και νυν πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος «καθήλωσε» τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο με την ομιλία του με θέμα «Η πολιτιστική κληρονομιά ως ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές περιφέρειες». Άρχισε κάνοντας και την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι στα πρώτα χρόνια της διαδρομής του, στο δημόσιο πολιτικό βίο, είχε κάνει το σφάλμα και αυτός να ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα. Οι συνέργειες και η επιχειρηματικότητα, έννοιες τόσο παρεξηγημένες, ακόμα και σήμερα στην ελληνική κοινωνία, είναι το «κλειδί» σύμφωνα με τον κ. Μπένο,  ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφέρθηκε στο παράδειγμα του «Διαζώματος» . Στο πως ξεκίνησε, στο τι κατάφερε αλλά και σε όσα σχεδιάζει για το μέλλον… Το χαρακτήρισε δε, ως ένα κίνημα «απελευθέρωσης». Ο κ. Μπένος στάθηκε ιδιαίτερα στην αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Κασσιόπης, που  αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό μνημείο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που θα χρηματοδοτηθεί με τη μέθοδο του «crowd funding». Ανέφερε επίσης τις μελέτες που ήδη προχωρά «πιλοτικά» το Διάζωμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις «Πολιτιστικές Διαδρομές» και τα «Αρχαιολογικά Πάρκα» που μπορούν να φέρουν μια «έκρηξη» στην τουριστική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο «εργαλείο» του νέου ΕΣΠΑ το ΤΑΠΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), το οποίο το «Διάζωμα» σχεδιάζει να αξιοποιήσει ώστε να συνδέσει την «Αρχαία Μεσσήνη» με την πόλη της Μεσσήνης, που σήμερα ζει στη «σκιά» της Καλαμάτας. Ο κ. Μπένος κάλεσε τον Περιφερειάρχη , τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και την πολιτική ηγεσία να δουν και τα ΣΔΙΤ στον Πολιτισμό και ιδίως στους αρχαιολογικούς χώρους. Κλείνοντας την έντονη ομιλία του ο πρώην Υπουργός, χαρακτήρισε το νέο ΕΣΠΑ «ευλογημένο» που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να φέρει την ανάπτυξη και στις ελληνικές περιφέρειες.
Ντίνα Νικολάκου
 IMG_2804.jpg
Για την πορεία του τουρισμού και τις ενέργειες της περιφέρειας Πελοποννήσου, μίλησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, επισημαίνοντας ότι αγνόησαν τις φωνές που μιλούσαν για πεταμένα χρήματα και πλέον υπάρχουν συγκρίσιμα θετικά αποτελέσματα.
Γίνονται προσπάθειες, όπως συνέχισε, και σε παραδοσιακές τουριστικές αγορές, αλλά και άνοιγμα σε νέες, ενώ η περιφέρεια από την πρώτη στιγμή διαλαλεί ότι ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα.
«Η περιφέρεια έκανε συνέργειες και υπερβάσεις από την πρώτη στιγμή. Και έχουμε εξαιρετική συνεργασία και με τις δύο Κυβερνήσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί ξέραμε τι θέλαμε, ξέραμε τους στόχους μας», πρόσθεσε η κα Νικολάκου, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην καθιέρωση του Brand Name «Μυθική Πελοπόννησος».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Τόνισε ότι η περιφέρεια πρωτοπόρησε και έκανε συνεργασίες με αεροπορικές εταιρίες, ακόμα και με κολοσσούς όπως η British Airways.
Ανακοίνωσε δε, ότι για πρώτη φορά από το 2017 η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικά απευθείας με το Βελιγράδι και με άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, την οποία δεν κατονόμασε μέχρι την απόλυτη οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Επίσης, μίλησε για συνεργασία της περιφέρειας με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν απέφυγε και την αναφορά στο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση των 2 χρόνων που έχει σημειωθεί, κοστίζει και στο περιβάλλον και στον τουρισμό και στους πολίτες. Γι’ αυτό, όπως είπε, υπάρχει ανάγκη να μετατραπεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε περιφερειακή διακυβέρνηση. Κλείνοντας με το θέμα των σκουπιδιών, τόνισε ότι στις αποφάσεις των πολιτών αντιστέκονται κάποια τελευταία προπύργια του κέντρου και εδώ χρειάζεται η βοήθεια από την Ευρώπη.
  IMG_2789.jpg
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι ομιλίες του Αργύρης Περουλάκη, αναπληρωτή επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων με θέμα «Επενδύσεις και ανάπτυξη: Ευρωπαϊκά Εργαλεία». Του Νίκου Σέργη, εκπρόσωπου Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας με θέμα «Έργα ΣΔΙΤ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη». Και του Γεώργιου Γιακουμάκη, υπεύθυνου Έργου-Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με θέμα «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων – σκέλος Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων».
  IMG_2791.jpg
  Το παρών στο ολοήμερο συνέδριο έδωσαν, εκτός των προλαλησάντων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η περιφερειακή Σύμβουλος κα Αντωνία Μπούζα, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Ξαρχάκος και Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών αλλά και πολιτών με ενδιαφέρον για την εκδήλωση.
  Του  Κώστα Γαζούλη & της Βίκυς Βετουλάκη

*** Περίπου 1.000 θάνατοι κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις 
Tουλάχιστον 1.000 θάνατοι ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καθώς ένας στους 10 ασθενείς εκδηλώνει κατά τη νοσηλεία του λοίμωξη.
Ως βασική αιτία αναφέρεται ότι οι Έλληνες νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντιβιοτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους και αυτό κάνει τα παθογόνα μικρόβια ακόμα πιο ανθεκτικά.
Έτσι το 9% των ασθενών στο ΕΣΥ εκδηλώνει λοίμωξη με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 6%.
Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα, έλλειψη στοιχείων, αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν πώς το πρόβλημα αφορά όλα τα νοσοκομεία.
Όπως επισήμαιναν, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ασθενείς να διακομίζονται από τις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές, «ανακυκλώνοντας» πολυανθεκτικά μικρόβια.
Τα αντιβιοτικά είναι το όπλο των ειδικών κατά των νοσοκομειακών λοιμόξεων, ωστόσο η κακή τους χρήση μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ», καθώς κάνει τα παθογόνα μικρόβια ανθεκτικά σε αυτά.
Πηγή:Καθημερινή

***  29 νεκροί και 166 τραυματίες από τις 2 εκρήξεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπουλη! 
H πρώτη έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας - Ακολούθησε βομβιστής αυτοκτονίας σε κοντινό πάρκο - Στους 166 οι τραυματίες - Ερντογάν: Ήθελαν πολλούς νεκρούς
 Διπλή ήταν τελικά η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 166 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
Η πρώτη επίθεση που σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο σημειώθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητα. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε 45 δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα πάρκο σε μικρή απόσταση από το γήπεδο από βομβιστή αυτοκτονίας την ώρα που γύρω του βρίσκονταν αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.
«Ήταν σαν την κόλαση επί γης. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον ουρανό» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που την ώρα της έκρηξης βρισκόταν απέναντι από το γήπεδο, στο τζαμί Ντολμαμπαχτσέ. «Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω απο τα τραπέζια να κρυφτούν, γυναίκες άρχισαν να κλαίνε, ήταν φρικτές οι στιγμές» συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters.
Από τους 29 νεκρούς, οι δύο είναι πολίτες και οι 27 αστυνομικοί. Δεκαεπτά από τους τραυματίες, δε, υποβάλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ενώ άλλοι έξι νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 10 ατόμων βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητα που εξερράγη στο σημείο στο οποίο συγκεντρώνονταν οι αστυνομικοί μετά τη λήξη του παιχνιδιού.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η επίθεση στο σημείο που έγινε «είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες».
Για «μοχθηρό σχέδιο» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Σοϊλού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης αν και διεθνή μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι δύο είναι οι πιθανότερες εκδοχές: είτε η επίθεση να έχει γίνει από το Ισλαμικό Κράτος είτε από το ΡΚΚ ή άλλη κουρδική ομάδα.  Πηγή: Protothema.gr

*** Προφυλακιστέοι οι 3 Ουκρανοί για παράνομη διακίνηση προσφύγων 
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι 3 Ουκρανοί, καπετάνιος και μέλη του πληρώματος του καραβιού που το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε να έχει «κολλήσει» στην παραλία του Αγιαννάκη Κυπαρισσίας, με σκοπό να μεταφέρει παράνομα πρόσφυγες από την Ελλάδα, πιθανότατα, στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, όπου και απολογήθηκαν, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει την Πέμπτη. Μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι και επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Ναυπλίου.

*** Κλοπή σε οικία το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μαραθόπολη 
Θρασύτατοι διαρρήκτες «χτύπησαν» το μεσημέρι της Παρασκευής οικία στη Μαραθόπολη. Το συμβάν έγινε αντιληπτό περί τις 5.30 το απόγευμα όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού επέστρεψαν στο σπίτι τους. Οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι από την πίσω πόρτα που διαθέτει και όχι από την κεντρική είσοδο και για να βρουν τη λεία τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Είχαν ψάξει όλους τους χώρους και τα δωμάτια του σπιτιού και το είχαν «λεηλατήσει». Αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, χρηματικό ποσό, τηλεόραση και άλλα αντικείμενα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έκλεψαν μέχρι και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, όπως ανδρικά ξυριστικά, αρώματα και κολόνιες και είχαν αδειάσει μέσα στους χώρους του σπιτιού γυναικεία καλλυντικά.

*** Καιρός ...για βόλτες,  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 11/12/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Που βρήκε να παρκάρει!!! 
Αριστομένους και Παυσανίου, κλείνοντας το δρόμο όπως φαίνεται και στη φωτό, στάθμευσε ο/η οδηγός!!!  Συνέβη κάτι ή έκρινε πως έτσι διευκολυνόταν;   Ω. 

***  Πατέρας στη Μεσσηνία προφυλακίσθηκε για ασέλγεια στον 6χρονο γιο του 
Η προφυλάκιση ενός 41χρονου Μεσσήνιου, με την κατηγορία της κατάχρησης του ανηλίκου γιου του σε ασέλγεια και αποπλάνηση, αποφασίσθηκε προχθές από τoν Ανακριτή και τον Εισαγγελέα Καλαμάτας, για υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012. Ωστόσο, χθες ο δικηγόρος υπεράσπισής του κατέθεσε προσφυγή κατά της προφυλάκισης, μετά την προσκόμιση νέων στοιχείων.
Μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του  41χρονου για ασελγείς πράξεις σε βάρος του τότε 6χρονου γιου τους, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας προκαταρκτική εξέταση. Κατά τη διάρκεια αυτής, το παιδί εξετάσθηκε από παιδοψυχιάτρους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της μητέρας για τον ίδιο τον πατέρα του.
Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε προχθές και με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 41χρονος προφυλακίσθηκε.
Ωστόσο, χθες ο συνήγορος υπεράσπισής του, κατέθεσε νέα στοιχεία και προσφυγή, ζητώντας να επανεξετασθεί η προφυλάκιση του πατέρα.  Β.Β.

*** Άκαρπες χθες οι έρευνες για το δολοφόνο - Περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας της 35χρονης 
Το χέρι που εκδικητικά, τράβηξε τη σκανδάλη του κυνηγετικού όπλου που αφαίρεσε τη ζωή της 35χρονης μητέρας 4 παιδιών στους Γαργαλιάνους, εξακολουθεί να ερευνά η Αστυνομία, συνεχίζοντας και χθες να παίρνει κατάθεση από τον 55χρονο πυροσβέστη σύζυγό της.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με κεντρικό άξονα, το κοντινό περιβάλλον της οικογένειας και προσωπικά της άτυχης 35χρονης.
Ο χώρος που βρέθηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας με την ίδια νεκρή στο κάθισμα του οδηγού, έχει ψαχτεί και να ξαναψαχτεί, για οποιοδήποτε εύρημα μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Ο σύζυγος της 35χρονης, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που την είδε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν αυτή έφυγε από το σπίτι, εξετάζεται από τους αστυνομικούς εξονυχιστικά, ερωτώμενος για όλες τις λεπτομέρειες: Από την ίδια τη ζωή του ζευγαριού, που φαίνεται να αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, αλλά και για τις κινήσεις του ίδιου, όπως ότι δεν υπήρξε αντίδραση του όταν δεν επέστρεψε η γυναίκα του όλο το βράδυ σπίτι, αλλά και για κινήσεις του, για τις οποίες οι απαντήσεις που έχει δώσει, φαίνεται άλλοτε να μην ικανοποιούν τους αστυνομικούς και άλλοτε να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από όσα πραγματικά ισχύουν.
Πάντως, χθες δεν αποκλειόταν να φτάσει στη Μεσσηνία και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων κατά της Ζωής από την Αθήνα, για να συνδράμει στις έρευνες.  Β.Β.

***  Υψηλές επισκέψεις στην Καλαμάτα… 
Τα… καλά της θα φορέσει την ερχόμενη εβδομάδα η Καλαμάτα. Την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 Δεκμβρίου θα υποδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να του επιδοθεί το Βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού, έτους 2015, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το βιβλίο «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση», που έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης θα γίνει η εκδήλωση ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Προς το τέλος της εβδομάδας, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις κορδέλες του περιμετρικού, όπου και αναμένεται να ακουστούν ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τη Μεσσηνία. Με το καλό να υποδεχθούμε, λοιπόν και τους δύο ανθρώπους της εξουσίας…    Α.Π. 

***   Κάλεσμα από τον "Ανοιχτό Δήμο" 
Ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, σήμερα Κυριακή, απευθύνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και ο επικεφαλής της μείζονας μειζοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.
«Το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, αν και είναι χώρος υψηλότατης περιβαλλοντικής σημασίας και πνεύμονας ζωής για την πόλη μας, παραμένει για την πλειονότητα των κατοίκων άγνωστος τόπος και έχει ανάγκη προστασίας και ανάδειξης ως υπερτοπικό πάρκο αναψυχής.
 Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια επίσκεψη - γνωριμία με την περιοχή, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. Σημείο συνάντησης η είσοδος του γηπέδου Λουκαρέας», αναφέρεται στην πρόσκληση.
Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς η δημοτική αρχή, στην καρδιά του περιβαλλοντικού πάρκου, σχεδιάζει να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.   Α.Π. 

*** Ανήλικη βιάστηκε από τον αδερφό της 
Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις μιας 15χρονης η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από τον ίδιο της τον αδελφό. Η κοπέλα ζούσε δραματικές στιγμές καθώς εκτός της σεξουαλικής βίας που είχε υποστεί, κακομεταχειριζόταν και από την αλκοολική μητέρα της.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται στις 22 Νοεμβρίου όταν το κορίτσι που φοιτούσε στο ΕΠΑΛ, άνοιξε την καρδιά της σε έναν καθηγητή της ο οποίος την προέτρεψε να τα καταγγείλει στην ασφάλεια Άμφισσας όπως και έκανε.
Εκεί αποκάλυψε πως ο ίδιος της ο αδελφός την βίαζε ενώ η μητέρα της την κακομεταχειρίζονταν.
Το παιδί με εντολή του εισαγγελέα απομακρύνθηκε από το σπίτι της και φιλοξενείται σε δομή του "Χαμόγελου του παιδιού".
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. www.patranews.gr  .-

***  Τουρκία: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις του Ι.Κ
Τουρκικά μαχητικά κατέστρεψαν 27 στόχους του Ισλαμικού Κράτους και σκότωσαν 12 μαχητές σε επιχειρήσεις τους στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
Τα μαχητικά έπληξαν καταφύγια, οχήματα στα οποία είχαν τοποθετηθεί όπλα, αποθήκες πυρομαχικών και άλλους στόχους στις περιοχές αλ-Μπαμπ, Μπζαγκάχ και Καμπρ αλ Μούκρι της βόρειας Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.
Οι αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία αποτελούν μέρος της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα εδώ και τέσσερις μήνες με υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες και με σκοπό να εκδιώξει τους τζιχαντιστές και τους μαχητές κουρδικής πολιτοφυλακής από την περιοχή της συριακής μεθορίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

***


*** Αθλητικές  ειδήσεις :

ΣΑΒΒΑΤΟ  10-12-2016
ΣΑΒΒΑΤΟ
Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 0-0
Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0
(50΄ Βασιλακάκης)
   ΑΕΚ-Λεβαδειακός 4-0
(28' Σιμόες, 50' Πέκχαρτ, 67' Γαλανόπουλος, 80' Πατίτο)
ΚΥΡΙΑΚΗ Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0
(19' Κλέσιο, 85' Μαρκόβσκι)
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0
(61΄, 81΄ Μάτος, 87΄ Μπανανά αυτογκόλ)
Πανιώνιος-Κέρκυρα 1-0
(64΄ Τασουλής)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1
(45΄ Μπεργκ)

«Λευκή» ισοπαλία για Αστέρα και Βέροια στην Τρίπολη
 Αστέρας Τρίπολης-Βέροια  0-0 .- ^
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
 Κίτρινες: Δημούτσος, Φερνάντεθ / Βίτι
 Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Κώτσιρας (51΄ Μάσα), Φερνάντες, Τσιλιανίδης (65΄ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (75΄Φαρίνια).
Βέροια (Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Μαλόν. Βασιλαντωνόπουλο, Λινάρδο, Μπαλάφα, Άρτσε (78΄ Τόμας), Σαρπόνγκ (80΄ Τόνι Κάλβο), Σισίνιο (60΄ Χαροντάκης), Βίτι.

Ευρωπαϊκά όνειρα κάνει η Ξάνθη μετά το 1-0 επί της ΑΕΛ
  Ξάνθη-ΑΕΛ   1-0 ,(1-0)  .-
Τα γκολ : 50΄Βασιλακάκης
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος Α' βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης Β' βοηθός: Σπυρίδων Βασιλόπουλος 4ος: Ανανίας Φωτιάδης
 Διαιτητής: Στ.Μάνταλος
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Τριάδης (71΄ Καμαρά), Βασιλακάκης (84΄ Νιέτο), Λάζιτς, Γιουνές (89΄ Ράνος).
ΑΕΛ (Σ.Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (56΄ Γκόλιας), Ποτουρίδης, Ναζλίδης, Πολ (70΄ Κάπος), Αβραάμ, Μαρουκάκης (67΄ Λαμπρόπουλος).
~ ΞΑΝΘΗ-ΑΕΛάρισσα 1-0  δηλώσεις γκολ  10-12-2016:
 https://youtu.be/PqmQVHLzXU0 .-
~Ξάνθη-Λάρισσα  1-0  το γκό 10/12/2016:
 https://youtu.be/uV5l1RiAOP0  .-
~Ξάνθη-ΑΕΛ  Α΄ημίχρονο  0-0  10/12/2016:
 https://youtu.be/aH6GhcUvmIw .-

ΑΕΚ-Λεβαδειακός  4-0  ,(1-0).- ^
«Ξέσπασε» η ΑΕΚ, άνεμος Ευρώπης για Ξάνθη, «Χ» στην Τρίπολη
Τα  γκολ: 28 ΄ ο Σιμόες την έστειλε -με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση- στα δίχτυα!, 28' Σιμόες, 50' Πέκχαρτ, 67' Γαλανόπουλος, 80' Πατίτο)
Διαιτητής: Μπλάνας
Κίτρινες: Μεντί, Μάντζιος, Μιλιάζες
Κόκκινες: 17΄ Ναμάσκο
 ΑΕΚ (Ζ.Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80΄ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (84΄ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (74΄ Αλμέιδα)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ.Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33΄ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20΄ Μοσχονάς) , Τόνι Σίλβα (76΄ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος
Η αποβολή του Ναμάσκο έκανε τα πράγματα πιο απλά για την ΑΕΚ
Εκτός αγώνα ο Μεντί για να μπει στη θέση του ο γκολκίπερ Μοσχονάς.
33' - Αλλαγή για τον Λεβαδειακό ,Νέο πρόβλημα για τους Βοιωτούς, αφού ο Μουλόπουλος φεύγει τραυματίας και δίνει τη θέση του στον Τόπι.
VIDEO :
~ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0   δηλώσεις γκολ  10/12/2016:
~ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   το  1ο γκολ 1-0  10/12/2016:
 https://youtu.be/hatrWcKQaII  .-
~ΑΕΚ-Λεβαδειακός  το 2ο γκόλ  10/12/2016:
 https://youtu.be/hlXFfXu1ZcY
~ΑΕΚ-Λεβαδειακός  4-0  το 3ο γκολ 10/12/2016:
https://youtu.be/k-kTf6SUaQg  .-
~ΑΕΚ-Λεβαδειακός  4-0   το  4ο γκόλ 10/12/2016:
 https://youtu.be/kBJlwr4ejEI  .-
~ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   Α΄ ημίχρονο  1-0  10/12/2016:
https://youtu.be/l0jDSDQQXO8  .-

 ΚΥΡΙΑΚΗ  11-12-2016
Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0
(19' Κλέσιο, 85' Μαρκόβσκι)
Ο Παναιτωλικός λύγισε τον Ηρακλή στο Αγρίνιο με 2-0
 Παναιτωλικός-Ηρακλής  2-0  .-
Τα γκολ: Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κλέσιο στο 19΄ και Μαρκόβσκι στο 85΄.-
Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κιτρινες: Λεντέσμα /Περόνε, Στάμου
 Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Kυριακίδης, Κούσας, Τομανέ (67΄ Μαρκόβσκι), Κλέσιο, Φερέιρα (67΄ Καμαγουάγκα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Χαντάκιας, Ουάρντα (76΄ Λεντέσμα).
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμάντας, Στάμου (59΄ Αγγελόπουλος), Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Περόνε, Πασάς (46΄ Λεοζίνιο), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κούρος (83΄ Λάμπρου).

 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0 , (0-0).-
Τα  γκολ : 61' Γκοοολ ο Λέο Μάτος 1-0 , 81' Γκοοοοολ ο Λέο Μάτος 2-0 , 87' Αυτογκόλ του Μπανανά 3-0 .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γκράνας με βοηθούς τους Καραβασίλη και Καραγκιζόπουλο. ,Τέταρτος ορίστηκε ο Κιοτζένης.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης, Ροντρίγκες.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Πέλκας.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης, Μανούσος, Αποστολόπουλος.
Στον πάγκο των Κρητικών βρίσκονται οι: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Ηλιάδης, Ντεβέσα, Μενδρινός, Ντίνας, Ντίλαβερ.
Βίντεο :
~ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  2ο γκολ  11/12/2016:
~ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  3ο  αυτογκόλ  11/12/2016:
https://youtu.be/-GtbcOJPlH8  .-
~ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0  φάσεις και γκολ  11/12/2016:
https://youtu.be/8WdInNXR4Oo .-

  Πανιώνιος-Κέρκυρα  1-0 .-
Το  γκολ :64' ΓΚΟΛ για τον Πανιώνιο! ο Τασουλή,
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας, Μασούντ, Μπεν, Ανσφαριφάρντ.
Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Ενγκόγκ, Γκιοατά, Σαββίδης, Μασούρας, Καθάριος, Βουκελάτος.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Σπίνουλας, Ντουαλά, Κόντος, Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς.
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς, Γκόμες, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος, Αντιλέχου.

«Διπλό» του ΠΑΟ στο Περιστέρι, νίκες για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο
  Ατρόμητος-Παναθηναϊκός  1-0  .- 
Τα γκολ: 45΄Μπέργκ
Ατρόμητος: Κορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπαγκά, Ούμπιδες, Λημνιός, Μπρίτο, Τόνσο, Λε Ταλέκ
Στον πάγκο του Ατρομήτου: Ν. Παπαδόπουλος, Δ. Παπαδόπουλος, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Κατράνης
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Λουντ, Ζέκα,Βιγιαφάνες, Εμποκού, Ιμπάρμπο, Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Στιλ, Ρέις, Λέτο, Μπουμάλ, Μέστο, Ιβάνοφ, Π. Βλαχοδήμος
Βίντεο :
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟ  1ο γκολ Μπέργκ 0-1 11/12/2016:
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1  φάσεις γκολ 11/12/2016 :
https://youtu.be/uSOi8TaJO8Y .-
  Ουζουνίδης δηλώσεις 11/12/2016:
https://youtu.be/jG91L8l6v1A .-
~Ατρόμητος-Παναθηναϊκος 0-1  δηλώσεις και γκολ  11/12/2016:
 https://youtu.be/KVGScuNj1PY  .-

 ΔΕΥΤΕΡΑ  12-12-2016
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
***  Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έχει ως εξής:

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Πρώτη εκτός έδρας νίκη για το Λαύριο μέσα στη Λευκάδα
   Δόξα Λευκάδας-Λαύριο  63-64 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος-Διαμαντής-Ξενικάκης
 Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Δεμερτζής, Μπασάμπε 10, Ψαθάς, Τσαλδάρης 9(2), Πατελωτής, Σκοτ 17(1), Ντόμπλας 4, Ρόμπινσον 17(1), Τζόνσον, Ταπούτος 6(1), Ροντογιαννης, Ιωακειμίδης
 Λαύριο (Σερέλης): Σέλτον 8, Χάμιλτον, Στεφανίδης 11(3), Αθανασούλας 2, Περράκης, Κακλαμανάκης 4, Αναγνωστάκης, Κοκ 3, Πάντερ 14(4), Τσίρος, Μπολντς 22(4), Γκρέι

Κακός... οικοδεσπότης ο Κολοσσός, «πάτησε» τον Απόλλωνα
 Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας  71-59 .-
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 39-27, 53-39, 71-59
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ψαριανός-Δεσλής-Αναστόπουλος Α.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 16, Γεωργαλλής 2, Ρέλεφορντ 13 (2), Βασιλόπουλος 11 (3), Χολ, Λιάπης, Τσούκου, Σαλούστρος 11(2), Αγγελάκος, Άχονεν 14(2), Παπαδάκης 2, Ουότσον 2.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μέξας): Κόμπινς 4, Χίκεϊ 6 (2), Βεργίνης 22 (4), Σλαφτσάκης 2, Τσιάρας 2, Νιφόρας, Ντούβνιακ 11, Διαμαντάκος, Μπάβσιτς 8 (1), Κουζέλογλου 4, Μπαζίνας, Καλινόσκι.

Εύκολο απόγευμα για τον Άρη απέναντι στην Κύμη
  Άρης-Κύμη   85-72 .-
Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-32, 70-50, 85-72
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 3 (1), Ξανθόπουλος 5, Καλαϊτζάκης 2, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 11, Τζένκινς 13 (3), Κάμινγκς 15 (2), Ζάρας 4, Χρηστίδης 3, Μούρτος 5(1), Σίμτσακ 3, Ντραγκίσεβιτς 21 (4).
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 15, Σχίζας 9 (1), Αντεγκμπόγιε 13 (1), Σιγκούνας, Τσούπκοβιτς 7(1), Κωνσταντακόπουλος, Κοστόβ 7(1), Σταμάτης 9(1), Πάλμπλαντ 7(2), Ελ Αμίν 5(1).

Στην παράταση ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Πάτρα
  Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ  κ.α. 64-64 .- , 73-75 .-
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 42-33, 51-47, 64-64κ.α., 73-75 παρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος-Μαλαμάς
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Κλαρκ 6, Κρομά 8, Σαρικόπουλος 1, Μουρ 18 (3), Τόντιτς 19 (3), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 9 (3), Πέττας, Γερομιχαλός 10, Γράβας, Τσάμης, Ντίκερσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 12, Γλυνιαδάκης 14 (10 ριμπ.), Σάιμπερτ 3, Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 5 (1), Μπράιαντ 14, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5 (9 ριμπ.).

Κόριβος Αμαλιάδας -Τρίκαλα  87-76 .-
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-38, 64-60, 87-76
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Πουρσανίδης Κ.-Σκούτας
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μπράουν 11 (16), Γκότσερ 29 (3), Σπυριδωνίδης 6 (2), Πόλαρντ 9, Χολ 8, Μιλουτίνοβιτς 11, Μιχαλόγλου, Βαν Όστρουμ 13, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης, Μπεκρής.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφι 9 (1), Μπιρούτα 20, Τσαγκαράκης 8 (2), Μπάρλοου 13 (1), Χότον 2, Μανωλόπουλος 13 (3), Λίποβι 9 (2), Άτιτς, Πουλιανίτης 2, Καλλές, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
  Ολυμπιακός-Ρέθυμνο  83-58 .-^

  Παναθηναϊκός-ΑΕΚ   77-68 .- ^

  *** Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠρόγραμμα αγώνων Footballleaguen 5η αγωνιστικής :

Σάββατο 10-12-2016  :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  0-0 .-
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Καρδίτσης  0-3 .-
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ   2-1 .-
ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  1-3 .-
Κυριακή 11-12-2016  :
ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΛΑΜΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΟΦΗ-ΧΑΝΙΑ

***  Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο 3ος όμιλος   :

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :
Αιολικός-Τσικλητήρας Πύλου
Ερμιονίδα-Α.Ο. Ζευγολστιού
Παναργειακός-Αχαϊκή
Παναχαϊκή-Α.Ο.Θήβας
ΠΑΟ Βάρδας-Φωστήρας
Χαλκίδα-Δόξα Μεγαλόπολης

***  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :

Α΄ Κατηγορία (12η αγωνιστική) 
      Σάββατο 10/12/16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ  0-3 .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ  . 3-1 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   2-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .-^
 Κυριακή 11/12/16
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-2 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-4 .-
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   3-0 .-
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ    2-0 .-
Α1 Κατηγορία (11η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  0-0 .-^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ  1-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   2-1 ,-^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ  2-2 .-^
  Κυριακή 11/12/16
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ    1-1 .-
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ   2-0 .-
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    -
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (10η αγωνιστική)
  Σάββατο 10/12/16
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ   2-1
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   2-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ  1-3
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  2-6
 Κυριακή 11/12/16
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ   0-2 .-
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-5 .-
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (9η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  2-3 .-
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-2 .- 
  Κυριακή 11/12/16
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ  4-1 .-
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   2-2 .-
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  2-1 .-  
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ    -
Γ΄ Κατηγορία (9η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   0-4 .-
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ  -
 Κυριακή 11/12/16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  3-1 .-  
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-2 .-
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ   0-2 .-
7η αγωνιστική
Τετάρτη   14/12/16
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/16
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-0 .-
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-2 .-
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   Αναβλήθηκε .-
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.   -
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   Αναβλήθηκε
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   2-1 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    5-2 .-
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)
 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.   Αναβλήθηκε
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ   6-1 .-
***

~ ~Το μετάξι  Σουφλί 2016: https://youtu.be/GctPrFszSzU .-
 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3257   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3254 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 591  βίντεο   .-  

 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: