ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016  :
~
  
 
***  ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Το ΝΑΤΟ έκοψε τα πόδια του Ερντογάν!
ΣΤΗΜΕΝΟ από ΕΡΝΤΟΓΑΝ για εκκαθαρίσεις σε Στρατό και Δικαιοσύνη !!! 
Όπως σας είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου ” ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ….. Η ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΝΤΡΙΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ….” η Αμερική και ειδικά το ΝΑΤΟ ΔΕΝ πρόκειται να καταπιεί έτσι εύκολα την προδοσία του Ερντογάν μετα την επαναπροσέγγιση του στους Ρώσους. Πολύ περισσότερο για λόγους πίστης και αφοσίωσης στη συμμαχία, αλλά και παραδειγματισμού στην προδοσία, ήταν αναμενόμενο αλλά και επιτακτικό το κόντεμα των ποδιών του ημίτρελου σουλτάνου.
 Είναι προφανέστατο ότι η “απόπειρα” πραξικοπήματος αλλά και η “αποτυχία του” θέλει μια πολύ προσεκτική προσέγγιση. Δε νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μη καταλαβαίνει ότι πίσω από αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος είναι η Αμερική και ειδικά το ΝΑΤΟ. Επίσης, ιστορικά όταν οι Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο πραξικόπημα σχεδόν πάντα πετυχαίνει.
 Επομένως είστε σίγουροι ότι το πραξικόπημα απέτυχε; Μάλλον όχι. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ερντογάν “προσκύνησε” ξανά τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ και των αμερικανων υπό την απειλή της επιτυχίας του πραξικοπήματος. Άρα μπορεί το πραξικόπημα φαινομενικά για τη μάζα να απέτυχε, ουσιαστικά όμως ο λόγος για τον οποίο σχεδιάστηκε πέτυχε. Θα δείτε τις επόμενες μέρες – μήνες πλήρη στροφή και πάλι του Ερντογάν προς την Αμερική και το ΝΑΤΟ και νέα ύφεση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις. Αν ο Ερντογάν δεν έσκυβε το κεφάλι τότε σίγουρα το πραξικόπημα θα είχε πετύχει.
Οι λόγοι της υποταγής του Ερντογάν στους Αμερικανούς είναι πάρα πολύ απλοί. Όλα τα χρήματα που έχει κερδίσει ο Ερντογάν αλλά και η οικογένεια του έχουν κερδηθεί μέσα από βρομοδουλειές με τους σιωνιστές, τους τζιχαντιστές και τους εβραίους. Να είστε σίγουροι ότι οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανων έχουν πλήρη φάκελο και με κάθε λεπτομέρεια και αποδείξεις για τις δραστηριότητες του “σουλτάνου” όπως άλλωστε κάνουν και με όλους τους πολιτικούς που “συνεργάζονται” παγκοσμίως. 
 Θυμάστε άλλωστε διάφορα σκάνδαλα του σουλτάνου, του γιού του αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος του που διέρρεαν κατά καιρούς και έκαναν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια με το σουλτάνο να εμφανίζεται λιγο μετα πιο “ερωτευμένος” και πρόθυμος με το ΝΑΤΟ! Ότι χρήματα διαθέτει θα είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε τράπεζες του εξωτερικού, δηλαδή στα χέρια των σιωνιστών. δηλαδή στα χέρια αυτών που τους γύρισε την πλάτη με την επαναπροσέγγιση του με τη Ρωσία. Επομένως είναι πλήρως παγιδευμένος. Αν δεν συνεργαστεί και μπλοκάρονται όλα τα χρήματα και αποκαλύπτονται όλα τα σκάνδαλα. Αν ξανα συνεργαστει τότε και εξακολουθεί να κατέχει τα κλεμμένα και συνεχίζει να παίζει το ρόλο του σύγχρονου σουλτάνου. Από τη στιγμη που το πραξικόπημα απέτυχε είναι προφανές ότι ο σουλτάνος προσκύνησε.
 Η “δημοκρατία” της μάζας νίκησε! Ο σουλτάνος κέρδισε! Έχουμε ένα νέο ήρωα στους κόλπους του ΝΑΤΟ! Έναν πραγματικό νικητή! Ο κόσμος μπορεί να είναι ήσυχος ότι το καλό επικράτησε του κακού…
 Στις προσεχείς πιρουέτες του Ερντογάν το λόγο θα έχει η Ρωσία…… 
 Καλή διασκέδαση Ερντογάν!   ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ
 
~ Αποτυχημένο κίνημα ωρών   Κατά εκατοντάδες συλλαμβάνονται οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία
Eλεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος στις ώρες του πραξικοπήματος. Εκατοντάδες συλλήψεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 265  με   104  νεκρούς πραξικοπηματίες ...Έχουν συλληφθεί 1563  Στρατιωτικοί και 10 Δικαστικοί .... 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε όλη την επικράτεια έχουν συλληφθεί  3.000  στελέχη των ΕΔ. και  2745  απομακρύνσεις αξιωματικών .-
Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί, αλλά και απλοί πολίτες μπήκαν στη μέση για να προστατέψουν στρατιώτες από το οργισμένο πλήθος που προσπαθούσε να τους λιντσάρει.
***  Καταρρέει το πραξικόπημα στην Τουρκία - Επέστρεψε ο Ερντογάν
 ( Αρκετοί νεκροί πλέον των 65 , πολλοί τραυματίες πλέον των 1200 , πληθώρα συλλήψεων πλέον των 1563 )
Συνελήφθησαν οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό - Στους δρόμους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου κατά των πραξικοπηματιών
 Καταρρέει το πραξικόπημα στην Τουρκία - Επέστρεψε ο Ερντογάν
Καταρρέει, όπως όλα δείχνουν, η απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού κατά του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δυνάμεις των πραξικοπηματιών υποχωρούν, ενώ οι πρωτεργάτες του φέρονται να έχουν συλληφθεί.
Δείτε πώς κατέγραψε το news.gr τις εξελίξεις
Σύμφωνα με την Σαμπάχ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι λίγοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος συνελήφθησαν. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.
Στην απόπειρα του πραξικοπήματος φέρονται να συμμετείχαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μερικοί εκ των οποίων έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και 13 που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρώθηκε από το κίνημα του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.Εν τω μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν, που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ βρισκόταν σε διακοπές στην Αλικαρνασσό, επέστρεψε με αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη. Στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο Ερντογάν εμφανίστηκε ανάμεσα σε ένα πλήθος χιλιάδων πολιτών στο αεροδρόμιο "Κεμάλ Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης.
Για "κίνηση προδοσίας" κάνει λόγο ο Ερντογάν
Για “κίνηση προδοσίας”, και μάλιστα προδοσία την οποία αυτοί που εμπνεύστηκαν θα πληρώσουν “πολύ ακριβά”, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του από την Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο “Ατατούρκ”.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε πως δε γίνεται να αντιμετωπιστεί με πραξικοπήματα ένα καθεστώς που έχει έρθει στην εξουσία με την ψήφο του λαού, ενώ απέδωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στην “απελπισία” αυτών που έβλεπαν τη διαδικασία εκκαθάρισης του στρατού από τέτοιου είδους στοιχεία να βρίσκεται σε εξέλιξη.
“Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι αυτή δεν είναι η παλιά Τουρκία, είναι μία νέα Τουρκία, οργανωμένη, που κινείται σε ένα πλαίσιο αρχών”, τόνισε.
Έκανε ανοιχτά λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια” που “προφανώς δεν θα έμενε χωρίς την προσήκουσα απάντηση”, ενώ δήλωσε οργισμένος για το γεγονός ότι τα αεροσκάφη F-16 και τα τανκς που αποκτήθηκαν για να προστατεύουν τον τουρκικό λαό, χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του, γεγονός που χαρακτήρισε προδοσία προς τον λαό, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ξενοδοχείο όπου παραθέριζε βομβαρδίστηκε μετά την αναχώρησή του από αυτό.
Επιτέθηκε εκ νέου στον πολιτικό του αντίπαλο Γκιουλέν, υποστηρίζοντας πως οι πραξικοπηματίες έπαιρναν εντολές “ακόμα και από την Πενσιλβάνια” (όπου διαμένει ο Γκιουλέν), και απευθύνθηκε στους Τούρκους στρατιώτες, προειδοποιώντας τους πως αν σηκώσουν τα όπλα τους απέναντι στον λαό τους, οι συνέπιες θα είναι πολύ αυστηρές.
Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα μείνει "με τον λαό του" και δεν θα πάει πουθενά.
"Το πραξικόπημα απωθήθηκε"
Το πραξικόπημα απωθήθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, σε δήλωσή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Ο Γιλμάζ είπε επίσης ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Η απόπειρα διάπραξης του πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται τώρα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.
Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Ισμαήλ Καχραμάν δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι το κοινοβούλιο της χώρας θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα, έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος.
Περίπου 30 στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος παρέδωσαν τα όπλα τους σε ένοπλους αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου. Οι στρατιώτες παρέδωσαν τον οπλισμό τους και οδηγήθηκαν σε αστυνομικές κλούβες, ενώ ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, που πετούσε σε χαμηλό ύψος, προκάλεσε έναν δυνατό κρότο που ταρακούνησε τα γύρω κτίρια και έσπασε παράθυρα.
Ποιοι είναι πίσω από την απόπειρα
Ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από λίγο καιρό, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος, υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν άλλος ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης.
Πολεμικό αεροσκάφος κατέρριψε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών - Πληροφορίες για 17 νεκρούς αστυνομικούς
Αεροσκάφος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε στρατιωτικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών πάνω από την πρωτεύουσα Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Εν τω μεταξύ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή αναφέρει ότι 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στο αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων στην Άγκυρα, χωρίς αυτή η πληροφορία να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από άλλες πηγές.
Εισβολή στρατιωτών στο CNN Turk
Στρατιώτες εισέβαλαν στο στούντιο του CNN Turk, με την παρουσιάστρια να αναφέρει ότι ενδεχομένως η μετάδοση να διακοπεί από λεπτό σε λεπτό.
Έξω από το κτίριο του δικτύου προσγειώθηκε και στρατιωτικό ελικόπτερο.
«Δίνουμε αγώνα για να συνεχίσουμε τη μετάδοσή μας», ανέφερε η παρουσιάστρια.
Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Ερντογάν που διαμαρτύρονται για την εισβολή των πραξικοπηματιών στον τηλεοπτικό σταθμό.
Εν τω μεταξύ, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, που νωρίτερα είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες, πλέον εκπέμπει κανονικά.
Ισχυρή έκρηξη στο κοινοβούλιο
Μια ισχυρή έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ανταποκριτές του Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη, ενώ μισή ώρα μετά ακούστηκαν άλλες δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την πρώτη έκρηξη. Όλοι τους είναι αστυνομικοί.
Παράλληλα, σύμφωνα με βουλευτή με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters, οι πολιτικοί κρύβονται σε καταφύγια στο κοινοβούλιο.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής.
Ο στρατός υποστήριζε ότι είχε αναλάβει τον έλεγχο της χώρας

Στρατιωτικοί εισήλθαν νωρίτερα στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η εκφωνήτρια του καναλιού ανέγνωσε σκληρή ανακοίνωση του στρατού, στην οποία ο Ερντογάν κατηγορείται ως "προδότης".
Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η πολιτική εξουσία κατάργησε το λαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αναφερόταν ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν το δρόμο για τη σύνταξη συντάγματος που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλετικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών διαφορών.
Το TRT μετέδωσε ακόμα πως απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας.
UNBELIEVABLE CRAZY FOOTAGE #Video #Turkey army tanks run over cars in middle of the roads in Istanbul..!!!! pic.twitter.com/80lMbgriJi
— Rami (@RamiAILoIah) July 15, 2016
Αντίθετα, Τούρκοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι πίσω από το πραξικόπημα βρισκόταν μία σχετικά μικρή ομάδα στρατιωτικών, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε στο Reuters πως οι πραξικοπηματίες είχαν υπό τον έλεγχό τους κάποια τεθωρακισμένα στα οποία είχαν δοθεί εντολές κατάληψης των δρόμων, όμως σε πολλές περιοχές δεν τα κατάφεραν.
Η παρέμβαση Ερντογάν που άλλαξε τα δεδομένα
Σε διάγγελμά του (μέσω κινητού τηλεφώνου) το οποίο μεταδόθηκε από το CNN Turk, o Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να αντισταθούν και προειδοποίησε τους πραξικοπηματίες ότι θα "πληρώσουν ακριβά" στα δικαστήρια για τις πράξεις τους, τονίζοντας πως το πραξικόπημα θα αποτύχει.
Λίγο αργότερα, τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να δείχνουν εικόνες από διάφορα σημεία της χώρας όπου είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος και να φωνάζει συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης.

Μετά το διάγγελμα του Ερντογάν η κατάσταση φαίνεται πως άλλαξε άρδην, και μέσα σε λίγες ώρες το πραξικόπημα κατέρρευσε. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ανατροπή φαίνεται πως έπαιξαν τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κλπ), μέσα από τα οποία οι υποστηρικτές του κλήθηκαν να ξεχυθούν σε δρόμους και πλατείες για να αποτρέψουν το πραξικόπημα.
Ακολουθούν σχετικά βίντεο :
Coup attempt underway in Turkey, gunfire heard in Ankara :
 https://youtu.be/zgvB9CpbdwI  .-
F-16 Jet flying extremely low over Turkey - Coup July 15 2016 :
https://youtu.be/KfTUhxX_-l8 .-
TURKEY ATTEMPTED COUP - JETS FLYING OVER ANKARA:
https://youtu.be/ygoRe-nEjH4 .-



***  Γνωρίζετε πότε συνέβησαν τα πέντε πραξικοπήματα στην Τουρκία;
http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/07/turkey-military-ta_3298590b.jpg
Για πέμπτη φορά από το 1960 η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός... στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ το τελευταίο καταγράφηκε το 1993.
Πιο συγκεκριμένα, το 1960, νεαροί αξιωματικοί που βρίσκονταν εκτός της διοίκησης του στρατού, ξεσηκώθηκαν εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος των Δημοκρατών.

Το 1971,  στρατιωτικό κίνημα που έμεινε στην ιστορία ως το «στρατιωτικό πραξικόπημα του μνημονίου», έβγαλε τα τανκς στους δρόμους, προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση και να αναλάβει την εξουσία.

Το 1980, εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα, το οποίο εξελίχθηκε σε εμφύλια σύγκρουση μεταξύ των δεξιών και αριστερών ομάδων

Το 1993, εκδηλώθηκε το λεγόμενο «συγκεκαλυμένο πραξικόπημα», το οποίο είχε στόχο την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης με το Κουρκικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

 Και το  2016  που εκδηλώθηκε χθές με αποτυχία ...

*** Ενημερώθηκε η ελληνική κυβέρνηση για το πραξικόπημα! Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός!

~  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για τις εξελίξεις στην Τουρκία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο υπουργείο.
Ο κ. Τόσκας έχει καλέσει τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς με τους οποίους συζητάει το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη φάση γίνεται αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να καθοριστούν και οι ενέργειες της ΕΛΑΣ αν χρειαστεί.

*** Όλες οι εξελίξεις! Πραξικόπημα ΤΕΛΟΣ; Βίντεο

~  Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταδίδουν αυτή την ώρα πως ο Ερντογάν έχει μπει στο αεροπλάνο και επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγο, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (που ελέγχονται από τον Ερντογάν) ανακοίνωσαν πως το πραξικόπημα απέτυχε.
Η μη κυβερνητική οργάνωση «ο συνασπισμός για τις κοινές αξίες» (AfSV), που συνδέεται με τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν, καταδίκασε με ανακοίνωση της την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν νωρίτερα τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του για την απόπειρα πραξικοπήματος.
«Καταδικάζουμε κάθε στρατιωτική επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας», ανέφερε η οργάνωση.
Τέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές στην Τουρκία να υποστηρίξουν την «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε επίσης—έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον υπουργό του των Εξωτερικών Τζον Κέρι—να «επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η βία και ένα λουτρό αίματος» στην Τουρκία, όπου υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς αστυνομικούς στην Άγκυρα, την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου Σικόρσκι των πραξικοπηματιών από ένα μαχητικό F-16 επίσης στην πρωτεύουσα και πυρά στρατιωτικών εναντίον πολιτών στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσαν τραυματίες.
https://youtu.be/y60wDzZt8yg   .-

~**   Ερντογάν: Προσπάθησαν να με σκοτώσουν, θα πληρώσουν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και προανήγγειλε ξεκαθάρισμα των ενόπλων δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και προανήγγειλε ξεκαθάρισμα των ενόπλων δυνάμεων, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ηδη έχουν συλληφθεί 754 στρατιωτικοί ενώ ορίστηκε νέος αρχηγός στις ένοπλες δυνάμεις. 
«Υπάρχει μια ομάδα, το παράλληλο κράτος, που προσπάθησε να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πληρώσουν βαριά το τίμημα της προδοσίας τους. Οταν έφυγα απο την Μαρμαρίδα βομβάρδισαν, νομίζοντας ότι ήμουν εκεί. Αυτοί παίρνουν εντολές απο την Πενσυλβάνια (σσ εννοεί τον Γκιουλέν). Θα πάμε μέχρι πάνω στην ιεραρχία. Δεν θα μείνει αυτός ο λεκές στις ένοπλες δυνάμεις. Η οργάνωση του Γκιουλέν είναι τρομοκρατική. Είμαι μαζί με τον λαό μου. Δεν πάω πουθενά».
Ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι οι πραξικοπηματίες έχουν στα χέρια τους τον γενικό του γραμματέα και δήλωσε άγνοια για την τύχη του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων.
Αργότερα, μιλώντας σε οπαδούς του στην Κωνσταντινούπολη, τους κάλεσε να μην εγκαταλείψουν τις πλατείες μέχρι να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση κι έστειλε ξανά μήνυμα στις Ενοπλες δυνάμεις, λέγοντας: «Από τον πιό υψηλόβαθμο αξιωματικό μέχρι τον πιό χαμηλόβαθμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κυβερνούν. Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση, κι αυτή έχει τον έλεγχο», είπε ο Ερντογάν.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως διόρισε έναν νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ' αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.
 
 
 
 
***  Γέφυρα Βοσπόρου: Η στιγμή που οι στρατιώτες παραδίνονται



Οι περίπου 50 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις γέφυρες λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, με την ανακοίνωση του πραξικοπήματος.
~ Βίντεο , Turkish TV shows soldiers involved in coup attempt surrendering on Istanbul bridge with hands raised   : https://youtu.be/Ou1W2s2pkLo  .-
Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν στρατιώτες πραξικοπηματίες να παραδίδονται στις κυβερνητικές δυνάμεις με τα χέρια ψηλά στην γέφυρα του Βοσπόρου.
Οι περίπου 50 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις γέφυρες λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, με την ανακοίνωση του πραξικοπήματος, κρατούσαν τις θέσεις τους, παρά την καταστολή του κινήματος από τους υποστηρικτές του Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δοθεί στους στρατιώτες διορία 2 ωρών για να παραδοθούν, κάτι που έπραξαν γύρω στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου.
Εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές με υποστηρικτές του Ερντογάν να επιτίθενται στους στρατιώτες και επιχείρησαν να τους λιντσάρουν.
***  Συνέλαβαν 754 στρατιωτικούς, 5 στρατηγούς
Τουλάχιστον πέντε στρατηγοί είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
 
 Ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Κιοσέ είχε αποπεμφθεί από τη θέση του πριν από λίγο καιρό. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν ακόμη ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. 
O συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ αποστρατεύτηκε και απομακρύνθηκε από τη θέση του νομικού προϊστάμενου του Γενικού Επιτελείου τον περασμένο Μάρτιο με απόφαση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, κατηγορούμενος για παρατυπίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της δίκης σε σχέση με τις καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας το 2009 του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ο συνταγματάρχης Κιοσέ ανέλαβε καθήκοντα στο ΓΕΕΘΑ και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και το λεγόμενο «κοσμικό δωμάτιο» (kozmik oda στα τουρκικά), η αίθουσα όπου φυλάγονται τα άκρως απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων. Ο προκάτοχός του είχε συλληφθεί για ανάμειξή του στο παρακρατικό δίκτυο Ergenekon, ενώ οι χειρισμοί του συνταγματάρχη Κιοσέ κατέληξαν σε δικαστική εντολή για έρευνα στο υπ’ αριθμ. 16 «κοσμικό δωμάτιο» και αποστολή των ψηφιακών στοιχείων που βρέθηκαν εκεί προς περαιτέρω διερεύνηση στο Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TUBITAK), για το οποίο όμως υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόσκειται στο τάγμα το Φετχουλάχ Γκιουλέν, το αποκαλούμενο από την κυβέρνηση Ερντογάν και «παράλληλο κράτος». Με αυτόν τον τρόπο η πλευρά του Γκιουλέν φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε άκρως απόρρητα στοιχεία.
 Ανάμεσα στους στρατηγούς που συνελήφθησαν είναι ο στρατηγός Μεχμούντ Χακμπιλέν υπεύθυνος για την περιοχή του Αιγαίου.
  Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους. Πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολή του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.
***Το χρονικό της νύχτας θρίλερ
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Φεντερίκα Μογκερίνι καλούν με κοινή τους ανακοίνωση σε «ταχεία επάνοδο της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία».





Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίες σε επίθεση κατά του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης, όλοι αστυνομικοί
  • Η Τουρκία έκλεισε τα τρία συνοριακά περάσματα προς τη Βουλγαρία, λέει το βουλγαρικό ΥΠΕΞ
  • Στρατιώτες παραδίδουν τα όπλα τους στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη
  • Εισβολή πραξικοπηματιών σε CNN-Turk και Hurriyet, διακόπηκε το πρόγραμμα
  • Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ
  • Προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το αεροπλάνο Ερντογάν
  • Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το NTV
  • Άλλες δύο εκρήξεις στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα
  • Η απόπειρα διάπραξης ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται τώρα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.
  • Βόμβα χτύπησε το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu
  • Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι συνελήφθησαν οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος
  • Αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ο Ερντογάν αναμένεται κατά πληροφορίες να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, απ' όπου φέρεται να έχει αποχωρήσει ο στρατός
  • Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι υποκινητής του πραξικοπήματος είναι ένας συνταγματάρχης ονόματι Μουχαρέμ Κιοσέ που είχε απομακρυνθεί από το στράτευμα.
  • Εδρεύουσα στις ΗΠΑ οργάνωση που πρόσκειται στον Γκιουλέν αρνείται ανάμειξη στο πραξικόπημα, χαρακτηρίζει ανεύθυνες τις κατηγορίες και τονίζει ότι ανησυχεί για την ασφάλεια των πολιτών στην Τουρκία
  • Ομπάμα: Όλες οι πλευρές στην Τουρκία πρέπει να στηρίξουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση
  • Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδειι πληροφορίες για 17 αστυνομικούς νεκρούς στο αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων στην Άγκυρα.
  • Στην Άγκυρα F-16 κατέρριψαν κατά πληροφορίες ελικόπτερο των πραξιοπηματιών με πέντε στρατιώτες
  • Ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Ζεκιαΐ Ακσακαλλί σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση μίλησε τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και διαφοροποίησε τη θέση του από τους πραξικοπηματίες. Τους χαρακτήρισε «δίκτυο προδοσίας» και είπε ότι η κατάσταση ελέγχεται. Επιβεβαίωσε ότι στην Άγκυρα υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και απέφυγε να δώσει πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ.
  • Νέες δηλώσεις από τον Μπιναλί Γιλντιρίμ. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο, λέει. Καλεί και εκείνος το λαό να βγει στο δρόμο. Η στρατιωτική ηγεσία διέταξε όλους τους στρατιώτες πίσω στις βάσεις τους, αναφέρει.
  • Αποσύρεται ο στρατός από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από μαζική είσοδο πολιτών στον χώρο
  •  Η αστυνομία συλλαμβάνει μαζικά στρατιώτες
  • Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτολμούς δηλώνει μιλώντας ζωντανά στην τηλεόραση ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παραμένει στην εξουσία.
  • Ο αρχηγός της Α' Στρατιάς, στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, με έδρα την Κωνσταντινούπολη τάχθηκε κατά των πραξικοπηματιών. Δήλωσε ότι πρόκειται για μικρή ομάδα αξιωματικών. «Δεν είναι μία κίνηση που υποστηρίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκπροσωπούν μία μικρή ομάδα της Α' Στρατιάς. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Με μονάδες που δεν τους ακολουθούν και στο πλαίσιο της ιεραρχίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» είπε.
  • Άλλες δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας
  • Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Rai News ήθελαν τον Ερντογάν να βρίσκεται εν πτήσει προς τη Ρώμη, ενώ άλλες πληροφορίες τον εμφάνιζαν να κατευθύνεται στο Λονδίνο
  • Άρματα μάχης περικύκλωσαν το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα και άνοιξαν πυρ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες
  • Ελικόπτερα άνοιξαν πυρ στο αρχηγείο της ΜΙΤ στην Άγκυρα, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu
  • Πολίτες ανεβαίνουν στα άρματα μάχης
  • Πυροβολισμοί στην ανατολική είσοδο της γέφυρας του Βοσπόρου, πληροφορίες για τραυματίες. Μαχητικά κάνουν χαμηλές πτήσεις στο σημείο.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν απευθύνει έκκληση για ηρεμία, παρακολουθεί την κατάσταση
  • Φωτογραφία στο Twitter δείχνει στρατιώτες μέσα στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT.

  • Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες του αμερικανιικού δίκτυου NBC που εμφάνισαν τον Ερντογάν να έχει ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, και αυτό να απορρίφθηκε
  • Πυρά από στρατιωτικό ελικόπτερο στις εγκαταστάσεις του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα. Παρατηρείται συγκέντρωση πολιτών στο σημείο, χωρίς να διευκρινίζεται με ποια πλευρά τάσσονται.
  • Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην Άγκυρα, κοντά στην κρατική τηλεόραση ενώ είχε πέσει νωρίτερα ξανά το σήμα της
  • Πτήσεις των British Airways και Lufthansa εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς ή επιστρέφουν στη χώρα απογείωσης
  • Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στην Άγκυρα. Καλεί σε «αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών».
  • Σε επιφυλακή ο τουρκικός στρατός στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρ
  • Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, το Φόρεϊν Όφις παρακολουθεί στενά την κατάσταση
  • Πανηγυρικοί πυροβολισμοί στη Δαμασκό. Κόσμος βγήκε στους δρόμους στη Δαμασκό και τις περιοχές του Χαλεπίου που ελέγχονται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
  • Το έθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει σε αυτή την απόπειρα εξέγερσης δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για πρώτη φορά σε σύνδεση μέσω facetime στο CNN Turk -αποφεύγοντας, όπως και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, να μιλήσει για πραξικόπημα. Θα το ξεπεράσουμε αυτό, και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα, λέει. Αυτή είναι πράξη που ενθαρρύνθηκε από «παράλληλες δομές» αναφέρει παραπέμποντας στο κίνημα Γκιουλέν.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τους πολίτες τους στην Τουρκία να παραμείνουν σε ασφαλές καταφύγιο και να μην βγουν έξω. Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για τις εξελίξεις από το Εθνικού Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
  • Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέει μέσω Twitter ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα ανταποδώσουν τα ίσα, θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξουν νεκροί.
  • Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα
  • Ο δήμαρχος της Άγκυρας καλεί τους πολίτες να βγουν στους δρόμους κατά της απόπειρας πραξικοπήματος
  • Το υπό κατάληψη κρατικό TRT μεταδίδει: Έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ετοιμάζεται νέο Σύνταγμα, το πραξικόπημα έγινε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Της χώρας πλέον ηγείται «Συμβούλιο Ειρήνης» που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του πληθυσμού και τη μη διατάραξη της δημόσιας τάξης. Το «Συμβούλιο Ειρήνης» εγγυάται την ελευθερία των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, γλώσσας. Λένε ανέλαβαν λόγω αυταρχικής διακυβέρνησης και τρομοκρατίας
  • Σε εξέλιξη ουσιαστική απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά δεν πρόκειται για λίγους συνταγματάρχες σε καμία περίπτωση, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters
  • Ο στρατός έχει καταλάβει τα αεροδρόμια και στρατηγικά σημεία στην Κωνσταντινούπολη.
  • Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναφέρει πως στρατιώτες μπήκαν στο κτίριο και τους ζήτησαν να φύγουν -CNN Turk
  • Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους Γάλλους πολίτες στην Τουρκία να μην βγουν στον δρόμο
  • Στρατιώτες μέσα στο κτίριο του δικτύου TRT στην Άγκυρα, λέει ανταποκριτής του δικτύου στο Reuters
  • Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ για τις εξελίξεις: Πρέπει να αποφευχθεί αιματοχυσία, όποια ζητήματα να διευθετηθούν εντός του συνταγματικού πλαισίου
  • Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι δηλώνει πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και συνέχεια στην Τουρκία
  • Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν ότι είχαν εντοπίσει από νωρίς το απόγευμα κινητικότητα των τουρκικών στρατευμάτων, μεταδίδει η ΕΡΤ
  • Πληροφορίες ότι αναμένεται δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή της προεδρίας ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του. Βρίσκεται για διακοπές εκτός της πρωτεύουσας Άγκυρας, στην Αλικαρνασσό.
  • Πηγή της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρει ότι η ανακοίνωση που έγινε εκ μέρους του στρατού δεν έχει την έγκριση της ιεαρχίας.
  • Κρατούνται όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα -ανάμεσά τους ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ- μεταδίδουν το CNN Turk και το πρακτορείο Anadolu
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ, ακολούθησε επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό ΓΕΕΘΑ
  • Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε ρεπόρτερ του NTV
  • Ο Ερντογάν (ο οποίος βρίσκεται στην Αλικαρνασσό) είναι καλά - CNN Turk
  • Σταμάτησε να μεταδίδει το TRT Haber, το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι
  • Όλες οι πτήσεις από και πρός το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκαν
  • Μπλόκο σε Facebook, Twitter και YouTube
  • Επιβεβαίωσε εξέγερση από τμήμα του στρατού ο Μπιναλί Γιλντιρίμ
  • Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτών και σε Τραπεζούντα και Αττάλεια.
  • Πυροβολισμοί στην Άγκυρα, στρατός έκλεισε τις γέφυρες του Βοσπόρου, μαχητικά πετούν πάνω από την Άγκυρα - Συγκεχυμένες πληροφορίες
  • Ευαγγελία Μπίφη - Γιάννης Μανδαλίδης
    ***  Τι ζητάνε στην Αλεξανδρούπολη οι Τούρκοι αεροπόροι που προσγειώθηκαν με Blackhawk;

    Sikorsky UH-60 Blackhawk Turkish Female Pilots hot sexy wome (9)
    Οκτώ άτομα επιβαίνουν στο τουρκικό ελικόπτερο Blackhawk που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη υποτίθεται λόγω βλάβης. Οι επτά είναι στελέχη της τουρκικής αεροπορίας και ο ένας φορά πολιτικά.
    Το πλήρωμα επικαλέστηκε βλάβη και ζήτησε να προσγειωθεί.
    Στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΥΠΕΞ ,του υπουργείου Εσωτερικών και της στυνομίας.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στασιαστές που θα ζητήσουν άσυλο.

     ***  Διαταγές Τσίπρα στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ...


    ~ Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
    Σε επιφυλακή τέθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες με εντολή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, στα νησιά και στα αεροδρόμια - στις εισόδους της χώρας.
    Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, η επιφυλακή διατάχθηκε για παν ενδεχόμενο δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι όμορη χώρα με την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο αναπληρωτής υπουργός και οι επιτελείς της ΕΛΑΣ παρακολουθούν τις εξελίξεις.
    Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στον Ελληνικό Στρατό.

    ***  Απίστευτο! Δείτε ΤΙ ετοιμάζει η κυβέρνηση...

    ~  7 καινούργια κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες βρίσκονται υπό κατασκευή σε Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Τρίκαλα, Στυλίδα, Τρίπολη και Μεσσήνη.
    Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μίλησε για την καθυστέρηση που υπήρξε στην κατασκευή. «Τα στρατόπεδα ετοιμάζονται, έχουμε καθυστέρηση, θα πρέπει να βιαστούμε περισσότερο. Διαβεβαιώνω ότι θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να επισπευσθεί η αλλαγή αυτής της κατάστασης»

    *** Τυνήσιος, πατέρας τριών παιδιών  Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε τη ΝίκαιαΑυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε τη Νίκαια Φωτογραφία της ταυτότητας του Μπουλέλ βρέθηκε στο φορτηγό με το οποίο όρμησε στο πλήθος
    Ο Τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ, ηλικίας 31 ετών, διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, είναι ο δράστης της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας.
    Κάτοικος Νίκαιας, εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού διανομής και είχε «πίσω» του μόνο μία καταδίκη για επιθετική οδήγηση -χωρίς να έχει θεωρηθεί ποτέ ύποπτος για ριζοσπαστική ιδεολογία ή διασύνδεση με τζιχαντιστικές οργανώσεις.
    Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως έναν «γοητευτικό» άνδρα, αλλά με κάτι «τρομακτικό» στο βλέμμα. Είχε εμπλακεί αρκετές φορές σε διαπληκτισμούς και είχε καταδικαστεί μία φορά -για επιθετική οδήγηση.
    Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι δεν ήταν θρησκευόμενος, έπινε αλκοόλ, έτρωγε χοιρινό κρέας και ενδιαφερόταν για λάτιν χορούς. Μάλιστα, ένας από τους γείτονες ανέφε ότι ο Μπουλέλ παρενοχλούσε τις δύο κόρες του. Η συμπεριφορά του φέρεται να έγινε πιο επιθετική το τελευταίο διάστημα μετά την εγκατάλειψή του από την σύζυγό του. Τις τελευταίες ημέρες είχε προκαλέσει ατύχημα επειδή είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι.
    Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει εάν επρόκειτο για «μοναχικό λύκο» ή είχε συνεργούς τη νύχτα της 14ης Ιουλίου και διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.
    Στην καμπίνα που φορτηγού με το οποίο όρμησε επάνω στο πλήθος βρέθηκαν η ταυτότητά του μαζί με ένα πιστόλι και αρκετά ψεύτικα όπλα.
    Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής ότι επιβεβαιώθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων η ταυτότητα του δράστη.
    Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν «δώσει» αρκετές ώρες νωρίτερα το όνομα του Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ επικαλούμενα πηγές των τυνησιακών αρχών ασφαλείας.
    Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εισαγγελέας δήλωσε πως οι Αρχές εξετάζουν εάν ο Μπουλέλ έδρασε μόνος την τραγική νύχτα της 14ης Ιουλίου ή είχε συνεργούς.
    «Η έρευνα θα επιχειρήσει να διακριβώσει εάν είχε συνεργούς και εάν είχε δεσμούς με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε ο Φρανσουά Μολίν.
    «Ήταν εντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» τόνισε.
    Ο ίδιος επισήμανε πως δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως φέρει τα «σημάδια τζιχαντιστικής τρομοκρατίας».
    «Έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι [τζιχαντιστές] απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών» δήλωσε ο Μολίν.
    Παράλληλα, ανέφερε πως ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές προς τους αστυνομικούς πριν ακινητοποιηθεί το φορτηγό και πέσει νεκρός από τις σφαίρες τους.
    Μέσα στο όχημα εντοπίστηκε ένα πιστόλι και αρκετά ψεύτικα όπλα.
    Η πρώην σύζυγος του Μπουλέλ έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε επίσης ο Μολίν.
    Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έφοδο στην κατοικία του σε περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νίκαιας, όπου κατέσχεσαν ένα τηλέφωνο και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    Ως προς το «ιστορικό» του με τις αρχές και τη Δικαιοσύνη, ο Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ είχε καταδικαστεί φέτος τον Μάρτιο για επιθετική οδήγηση έπειτα από διαπληκτισμό του ενώ οδηγούσε με άλλον οδηγό, στον οποίο εκσφενδόνισε μία ξύλινη παλέτα, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά.
    Είχε απασχολήσει κάποιες φορές τις αρχές για θέματα κοινού ποινικού δικαίου, αλλά είχε καταδικαστεί μόνο για επιθετική οδήγηση. Και καθώς επρόκειτο για την πρώτη καταδίκη του, η ποινή δόθηκε με αναστολή και την υποχρέωση να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε μία εβδομάδα, το οποίο και έκανε, όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός.
    Σύμφωνα με πηγές των τυνησιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Μπουλέλ κατάγεται από την πόλη Μσάκεν, την οποία είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια. Η Μσάκεν απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Τυνησίας, Τύνιδα.
    Δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές για ριζοσπαστικές απόψεις, είχε άδεια εργασίας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς να αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα, κατά τις ίδιες πηγές.
    Όπως ανέφερε από τις υπηρεσίες ασφαλείας στην τυνησιακή πόλη Σούσα, η οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του Μπουλέλ, ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας της Τυνησίας.
    Ένα χρόνο πριν ένοπλος σκότωσε στην παραλία της Σούσα 38 ανθρώπους, οι περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες. Πολλοί κάτοικοι της πόλης έχουν μεταναστεύσει στην Νίκαια, όπου η κοινότητα των Τυνησίων εκεί αριθμεί περίπου 130.000 άτομα.
    Διαβάστε επίσης
    Άψυχο σώμα και πλάι του μια κούκλα, η Νίκαια σε μία φωτογραφία
    Newsroom ΔΟΛ

    ***  Αλώνισμα στο κάμπο της Λιβαδιάς Σερρών

    Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός
    Από τη στιγμή που άνθρωπος αποφάσισε να ζήσει οργανωμένα σε οικισμούς ασχολήθηκε και με τη γη. Ο μύθος θέλει τη θεά Δήμητρα ή... Δημάτερ (Γαία μάτερ, δηλαδή Γη μητέρα) να διδάσκει τη γεωργία στους θνητούς. Η σπορά κι θερισμός λοιπόν μαζί με την κτηνοτροφία αποτέλεσαν την πρώτη ενασχόληση του ανθρώπου από την εποχή που πέρασε από το στάδιο του κηνυγού και του τροφοσυλλέκτη στο στάδιο του παραγωγού.
    Ο Ιούνιος ήταν ο κατεξοχήν μήνας του θερισμού γι αυτό ο λαός τον ονομάζει και θεριστή ενώ ο Ιούλιος ονομάζεται και αλωνάρης γιατί ήταν ο μήνας του αλωνίσματος.
    Στο διάβα των χρόνων πολλά άλλαξαν, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο οι γεωργικές εργασίες διεκπεραιώνονται. Μέχρι και την δεκαετία του ’50-και σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές έως και την δεκαετία του ’60- ο θερισμός γινόταν χειρωνακτικά, και τα στάχια συλλέγονταν με τα χέρια ή με δρεπάνι ή στην καλύτερη περίπτωση με πατόζα και δένονταν σε δεμάτια για να συλλεχθεί ο καρπός.
    Σήμερα που ο βιομηχανικός τομέας έχει εξελιχθεί ιδιαιτέρως είναι φυσικό να έχει επηρεάσει και τον αγροτογεωργικό τομέα. Έτσι το θέρισμα και το αλώνισμα γίνονται με τη βοήθεια θεριζοαλωνιστικών μηχανών που διαθέτουν ακόμα και κλιματισμό για τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού. Η θεριζοαλωνιστική μηχανή είναι αγροτικό όχημα που εκτελεί ταυτόχρονα τον θερισμό και το αλώνισμα. Χρησιμοποιείται για την συγκομιδή σιτηρών, σιναπιού, καλαμποκιού, ηλίανθου, φασολιών και άλλων αγροτικών καρπών.
    Αν όμως τα μηχανικά μέσα έχουν κάνει ευκολότερο και γρηγορότερο το έργο των αγροτών, ωστόσο ο αστάθμητος παράγοντας του καιρού που μπορεί να επιφέρει ζημιές στον καρπό παραμένει ως ένα σημείο ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παραγωγή.
    Η Λιβαδιά Σερρών - από όπου και τα βίντεο του θεριζοαλωνισμού με χειριστή της μηχανής τον Γιώργο Τσαλκιτζή- αποτελεί μια αγροτική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας στις όχθες της λίμνης Κερκίνης με τη μεγαλύτερη πεδιάδα από αγροτεμάχια 18.000 τ.μ. στην επαρχία Σιντικής Σερρών. Ο πληθυσμός της κατεξοχήν αγροτικός ασχολείται με την καλλιέργεια σιταριού , μηδικής, καλαμποκιού, καπνού, λούπινων, ηλιόσπορων, ζαχαρότευτλων κ.α.
    Στα βίντεο που ακολουθούν φαίνεται στο πρώτο πώς ένα χωράφι μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση μετά από βροχή εάν το αλώνισμα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ στο δεύτερο πώς το χρονικό διάστημα λίγων ημερών μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αλωνίσματος επί τω χείρω.
    Βίντεο 1 : Αλώνισμα στο κάμπο της Λιβαδιάς Σερρών 21.06.2016 (Α)   , https://youtu.be/ZHZV5W0Q_0o  .-
    Βίντεο 2 , Αλώνισμα στο κάμπο της Λιβαδιάς Σερρών 21.06.2016 (Β) ,
    https://youtu.be/OvBF-Ys9UKI .-
    Βίντεο 3 , Αλώνισμα στο κάμπο της Λιβαδιάς Σερρών 25.06.2016  , https://youtu.be/AxWCZXbuXg4  .-
    Καθώς θέριζαν, για να περνάει ευχάριστα η ώρα, έλεγαν διάφορα χωρατά και τραγούδια:
    Τραγούδι που το λέγαν το δειλινό λίγο πριν το τέλος της δουλείας τους στο χωράφι την περίοδο του θερισμού:
    -Το πούσαν ήλιεμ κι άργησες
    κι αργείς να βασιλέψεις
    σε βλαστημάει η εργατιά
    που πολεμάει στα ξένα.
    -Εγώ λέγα μανούλα μου
    να μη μου το ρωτήσεις
    κι τώρα που με ρώτησες
    θα σε το μολογήσω.
    Να δεις το θάμα που είδα
    αυτή όλη τη μέρα
    συμπεθεριάζει ο βασιλιάς
    με σκύλινο κεφάλι
    σφάζει παιδιά αντί γί αρνιά
    μανάδες προβατίνες
    σφάζει της χήρας τον ιγιό
    στον Τούρκο παιδεμένος
    και πήρε τα ζιγέρια του
    στον μάγειρα τα πάει
    να μάγειρα μαγέρεψε
    αλαφινό τζιγέρι
    καίβαλε χούφτα κύμινο
    και χούφτα το πιπέρι
    και χούφτα νάναι ζάχαρη
    να γλυκαθεί να φάει
    την πρώτη βούκα βούτηξε
    κι αυτό το λόγο λέει
    -αν είσαι σκύλα φάγε με
    κι αν είσαι μάνα μ΄ άσε με.

    ***  Κατασχέθηκαν 40 κιλά ρίγανης που συλλέχθηκε παράνομα
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
     Εντατικοί είναι οι έλεγχοι από το Δασαρχείο Καλαμάτας για την παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών από δασικές περιοχές της Μεσσηνίας. Ήδη υποβλήθηκαν δύο  μηνύσεις για παράνομη συλλογή ρίγανης από περιοχή στον Αριστομένη. Οι παραβάτες είχαν συλλέξει, χωρίς άδεια, πάνω από 20 κιλά ρίγανης έκαστος, ποσότητες οι οποίες κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο.
    Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, εκδόθηκε από το Δασαρχείο Καλαμάτας η φετινή απόφαση για τη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων από δασικές περιοχές του νομού. Σε αυτή αναφέρονται οι ποσότητες που μπορούν να συλλεχθούν κάθε χρόνο, ανάλογα με τις συνθήκες.
    Έπειτα από αίτηση, δε, εγκρίθηκαν και δόθηκαν φέτος 15 άδειες για συλλογή ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών για εμπορική χρήση.
      Τι επιτρέπεται
    Σύμφωνα με την απόφαση, για το 2016, αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, επιτρέπεται η συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας ειδών, όπως ρίγανη, φασκόμηλο, μέντα, βαλσαμόχορτο, θρούμπι, θυμάρι κ.ά., κατά το κατάλληλο ανά είδος στάδιο συλλογής, χωρίς άδεια του Δασαρχείου, μέσα από τα δημόσια δάση και τις δασικές εν γένει εκτάσεις της διοικητικής περιφέρειας του Δασαρχείου Καλαμάτας, από οποιονδήποτε.
    Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής για ατομική χρήση ανέρχεται μέχρι 2 κιλά για τη ρίγανη και 1 κιλό για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη ανά άτομο, συνολικά για την περίοδο συλλογής.
    Για εμπορική χρήση και μόνο με έγγραφη άδεια του Δασαρχείου, επιτρέπεται η συλλογή ποσότητας έως και 20 κιλών για τη ρίγανη και έως και 10 κιλών για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη.
    Η άδεια που εκδίδεται από το Δασαρχείο συνοδεύεται από νόμιμα δικαιολογητικά άσκησης ανάλογης εμπορικής δραστηριότητας και κατόπιν καταβολής του αντίστοιχου μισθώματος, σύμφωνα με τον Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ του Πράσινου Ταμείου.
    Όσοι έχουν λάβει άδεια, καθορίζουν ακριβώς τα είδη, την περιοχή και το χρονικό διάστημα συλλογής ανά είδος.
    Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων στους οποίους υπάγεται η περιοχή συλλογής. Η άδεια που εκδίδει η υπηρεσία είναι προσωπική και η συλλογή γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχό της, ενώ απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συνεργείου.
      Τι δεν μπορείτε να μαζέψετε
    Με την απόφαση του Δασαρχείου απαγορεύεται η συλλογή, τόσο για ατομική όσο και για εμπορική χρήση, φυτικών ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, που προστατεύονται από τη διεθνή σύμβαση CITES ή περιλαμβάνονται στο ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα και είναι απόλυτης προστασίας (έχουν κηρυχθεί προστατευόμενα), όπως:
    -Τσάι Ταϋγέτου [Sideritis clandestina (Bory) Hayek]
    -Δίκταμο (Origanum dictamnus L.)
    -Λαγορίγανη, ενδημικό είδος ρίγανης του Ταϋγέτου (Origanum Lirium Heldr. ex Halacsy).
    Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή από περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς προστασίας (περιοχές Natura 2000, Καταφύγια Άγριας Ζωής, εκτάσεις που κηρύχθηκαν αναδασωτέες και μέχρι της εκπλήρωσης του σκοπού αυτού κ.ά.).
    Τέλος, η απόφαση προβλέπει ότι οι καλλιεργητές προστατευόμενων ειδών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις, με σκοπό την εμπορία, οφείλουν προ της συλλογής να υποβάλουν στο Δασαρχείο σχετική αίτηση, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα δασονομικά έγγραφα για τη δικαιολόγηση της νόμιμης απόληψης και διακίνησής τους.
    Της Βίκυς Βετουλάκη 

    ***  Τελετή έναρξης τη Δευτέρα για το Θερινό Σχολείο
    Την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου για νέους ομογενείς.
    Ως γνωστόν, από την ίδια μέρα μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα λειτουργήσει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Θερινό Σχολείο, το οποίο συνδιοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά.
    Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 37 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και 4 συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και 4 εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας.
    Στα διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα.
    Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, αλλά και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτισμού.
    Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (γραπτός και προφορικός λόγος), η γνωριμία των φοιτητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης. 

    ***  Αυτοκίνητο εκτοξεύθηκε στη Νέα Είσοδο και καρφώθηκε σε βαν της 120 ΠΕΑ 
     
     
    Επτά τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά, είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από τις 3.30, στη Νέα Είσοδο, κοντά στην αερογέφυρα.
    Μια 45χρονη οδηγός, που κινούνταν με το αυτοκίνητό της στο ρεύμα εξόδου από την πόλη, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχασε τον έλεγχο. Ανεξέλεγκτο το όχημα πέρασε τη διαχωριστική νησίδα, ξεριζώνοντας τη βλάστηση, και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούσθηκε με βανάκι της 120 ΠΕΑ, που εκείνη τη στιγμή μετέφερε πολιτικό προσωπικό της Αεροπορίας. Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα και από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά η γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου και 6 άτομα που επέβαιναν στο βανάκι.
    Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Την ίδια ώρα που η Νέα Είσοδος ήταν κλειστή εξαιτίας αυτού του τροχαίου ατυχήματος, και γινόταν εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αθηνών, στο ύψος του Πολυκλαδικού σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το ένα αυτοκίνητο να μείνει ακινητοποιημένο στη μέση του δρόμου και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων κι εκεί. Από τη σύγκρουση αυτή σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Β.Β.

    ***  Τη χτυπούσε στην παραλία
    Σοκαρισμένοι έμειναν χθες το μεσημέρι περαστικοί, λουόμενοι και όσοι κάθονταν σε καταστήματα στη Ναυαρίνου, όταν είδαν νεαρό να χτυπάει άσχημα κοπέλα από τη θάλασσα μέχρι τους δρόμους πίσω από την παραλιακή. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά, όπως μας διαμαρτυρήθηκαν, αν και είχε περάσει μισή ώρα δεν είχαν δει περιπολικό.
    Στο μεταξύ, ο νεαρός εξαφανίσθηκε στα στενά τραβώντας μαζί του την κοπέλα, την οποία συνέχιζε να χτυπά.  Β.Β.

    ***  Αυξημένη κίνηση στην παραλιακή ράμπα για ΑμεΑ
    Σημαντική και άκρως αναγκαία αποδεικνύεται η εγκατάσταση της ράμπας στην παραλία της Καλαμάτας για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Μεγάλη είναι η κίνηση, όχι μόνο στους παραλιακούς δρόμους, αλλά και στο συγκεκριμένο σημείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορούν πλέον να απολαμβάνουν με ευχαρίστηση το μπάνιο τους.  Η πρωτοβουλία αυτή έχει αποδώσει καρπούς και θα ήταν χρήσιμο να φτιαχτεί και μια δεύτερη, σε άλλο σημείο της παραλίας, για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών.
    Στ.Μ.

    ***  Δύο τροχαία την ίδια ώρα, στην ίδια περιοχή
    «Αν έχεις τύχη διάβαινε…» ήταν το χθεσινό μεσημέρι για την Τροχαία Καλαμάτας. Σοβαρό τροχαίο που έγινε στη Νέα Είσοδο ανάγκασε τους αστυνομικούς να κλείσουν την κυκλοφορία για λίγη ώρα, οδηγώντας τα οχήματα προς την Αθηνών. Την ίδια στιγμή, όμως, έγινε άλλο τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών στην οδό Αθηνών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει κι αυτός ο δρόμος.
    Για λίγη ώρα επικράτησε κομφούζιο.  Β.Β.

    ***  Αλέξης Χαρίτσης: Ούτε ένα ευρώ χαμένο για να πάμε μπροστά 
    Επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, πραγματοποιεί από χθες ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το απόγευμα παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
    Αφού έκανε ένα μίνι απολογισμό με όσα πέτυχε η Ελλάδα με το κλείσιμο της πρώτης και πιο «επώδυνης» αξιολόγησης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση, ώστε να ξεπεράσει και να αφήσει πίσω την κρίση που «μαστίζει» τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά ανέφερε τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Υγεία & την Παιδεία, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζονται και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της διοίκησης του κράτους, ώστε να υποστηριχθεί στην «ουσία» η αναμόρφωση και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, με τη συμμετοχή παράλληλα και των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες για αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και ο εκλογικός νόμος με την απλή αναλογική, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, καλώντας όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο τη θέση τους πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.
    Στον 3ο πυλώνα που έχει θέσει η κυβέρνηση και αφορά στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ως αρμόδιος υφυπουργός ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως κατάφεραν να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα από άλλες χώρες τις διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, που αφορά κυρίως στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποσπώντας μάλιστα τα εύσημα από κοινοτικούς παράγοντες.
    Στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι η αντιστροφή του παραγωγικού προτύπου, που για χρόνια υποβάθμιζε την εργασία, και η ανάδειξη του εκπαιδευμένου και επιστημονικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα, με απώτερο στόχο να σταματήσει να «αιμορραγεί» με επιστήμονες που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
    Παράλληλα με το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, που ήταν από τα πρώτα που πέρασε η κυβέρνηση ύστερα από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Επίσης, ανάφερε την ενίσχυση κατά 50 εκ. στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων (από 700 εκ. σε 750 εκ.), με στόχο το 2018 να φθάσει το 1 δισ. και το 2019 και 2020 το 1 δισ. 250 εκ.
    Ο υφυπουργός επισήμανε ότι είναι άμεση ανάγκη και η δημιουργία νέων όρων χρηματοδότησης, αλλά και παρακολούθησης των επιχειρήσεων με τη συμμετοχή των τραπεζών, της ιδιωτικής οικονομίας και του κράτους, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες τους… «Πόροι υπήρχαν και παλαιότερα, αλλά είδαμε πού κατέληξαν» τόνισε ο κ. Χαρίτσης, ενώ έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα ευρώ, αν θέλουμε η ελληνική οικονομία να αλλάξει σελίδα».
    Συμπληρώνοντας τον υφυπουργό η βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη, αναφέρθηκε και στον αγώνα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση κατά της διαφθοράς.
      «Να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα και οι κορώνες για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος»
    Μετά το πέρας της τοποθέτησής του ο Αλέξης Χαρίτσης δέχθηκε ερωτήσεις για ζητήματα της περιοχής.
    Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται τελευταία σχετικά με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ο κ. Χαρίτσης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν τα «πυροτεχνήματα» και τις «κορώνες». Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και για το οποίο θα πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι όταν μιλάμε, συμπλήρωσε.
    Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εντάσσει σε χρηματοδότηση προγράμματα που είναι «εφικτή» η πραγματοποίησή τους και όχι να επαναλάβει το λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έβαζαν έργα αδιαφορώντας για το αν υπήρχαν οι πόροι.
    Κλείνοντας το θέμα αυτό είπε ότι το υπουργείο σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών περιμένει τις μελέτες του «Μορέα» και αμέσως μετά θα αποφασίσει για την καλύτερη λύση, ενώ σε όσους αναφέρονται στο «Πακέτο Γιουνκερ» με ευκολία, υπενθύμισε ότι προϋποθέτει ιδιωτική συμμετοχή, και όσοι το αναφέρουν θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ο συγκεκριμένος δρόμος να έχει και διόδια…
    Απαντώντας σε ερώτηση για τα «βέλη» που δέχεται τελευταία η κυβέρνηση τόσο από τον κ. Τατούλη όσο και από τον κ. Νίκα σχετικά με τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ως και υφυπουργός που συμμετέχει στη διυπουργική επιτροπή, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καταναλώσει το μεγαλύτερο χρόνο συζήτησης στην επιτροπή αυτή, είναι αρκετά πολύπλοκο και αυτή τη στιγμή, πριν η κυβέρνηση λάβει τις τελικές τις αποφάσεις, περιμένει από τους Δήμους να αποφασίσουν τα σχέδιά τους για τον ΠΕΣΔΑ, όπως άλλωστε αναφέρει και ο νόμος.
    Τέλος, σχετικά με τη χρηματοδότηση των 200 χιλιάδων ευρώ για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, και αν αυτή θα είναι εφικτή κάθε χρόνο, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός εξωστρέφειας, όχι μόνο για την Καλαμάτα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, υποστήριξε όμως ότι δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο την τελευταία στιγμή να ψάχνουν για χρηματοδότηση. Το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει άμεσα όλους τους φορείς, ώστε να μπει ένας σοβαρός σχεδιασμός, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς δε θα είναι εύκολο αυτά τα χρήματα να δοθούν και τις επόμενες χρονιές.
    Σήμερα το βράδυ στις 8.00 ο Αλέξης Χαρίτσης θα μιλήσει στο Φιλοσοφικό Κέντρο του Δήμου Μεσσήνης.
      Συνάντηση με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών
    Νωρίτερα το μεσημέρι κ. Χαρίτσης συμμετείχε σε σύσκεψη με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών και συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Μανιάτη πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τον κ. Μπουντρούκο από την Αρκαδία, την κα Δερτιλή από τη Λακωνία, τον κ. Λιανάκη από την Εύβοια, τον κ. Μαρλαφέκα από την Αχαΐα και τον κ. Νικολούτσο από την Ηλεία.
    Στη σύσκεψη συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κοζομπόλη.
    Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, για την από κοινού προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
    Αναφερόμενος στα αιτήματα των προέδρων των Επιμελητηρίων για τα πυρόπληκτα δάνεια, αναγνώρισε ότι πολλές επιχειρήσεις και αρκετοί δανειολήπτες βρίσκονται σε δεινή θέση, και δεσμεύτηκε να συγκαλέσει μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τράπεζες, υπουργεία και Επιμελητήρια, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση, στο μέτρο του δυνατού, αναλογικά με τις δεσμεύσεις της χώρας.   Του Κώστα Γαζούλη

    ***  ΤΕΙ Πελοποννήσου: Χαραμάδα αισιοδοξίας για συνέχιση λειτουργίας της Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα
    Επιτυχημένα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους χθες 45 φοιτητές, λαμβάνοντας το πτυχίο της Λογοθεραπείας. Ένα πτυχίο που μέχρι σήμερα είναι σε ζήτηση στην αγορά, αφού πολλοί πτυχιούχοι του Τμήματος βρήκαν άμεσα εργασία.
    Μέχρι χθες στις ορκωμοσίες του Τμήματος Λογοθεραπείας επικρατούσε παγωμάρα, καθώς, σύμφωνα με το «σχέδιο Αθηνά», το 2018 θα κλείσει και θα συγχωνευτεί με το αντίστοιχο της Πάτρας, ενώ εδώ και 4 χρόνια έχει σταματήσει να δέχεται νέους φοιτητές, αφού έχει αφαιρεθεί από τα μηχανογραφικά δελτία.
    Από τη χθεσινή ορκωμοσία και μετά, όμως, στους κύκλους του ΤΕΙ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι η Λογοθεραπεία Καλαμάτας θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το 2018, προσφέροντας στην πόλη με τις κλινικές της, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Η ευχάριστη αυτή είδηση προέκυψε όταν, έπειτα από πιέσεις, υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των ΤΕΙ με την υφυπουργό Παιδείας.
    Να θυμίσουμε ότι όταν αποφασίστηκε η μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα οι φοιτητές είχαν αντιδράσει μαζικά, ενώ και φορείς τότε έδειξαν ενδιαφέρον για την παραμονή της Λογοθεραπείας Καλαμάτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία στιγμή δεν κάθισε «ήσυχος» και δεν έχασε την πίστη του η «ψυχή» της Λογοθεραπείας και πρόεδρος αυτής, Δημήτρης Πετρόπουλος.
    Στην προαναφερθείσα συνάντηση, τον Ιανουάριο, η υφυπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, φάνηκε ανοιχτή στις προτάσεις των διοικήσεων των ΤΕΙ, αρκεί όμως να μιλούσαν με επιχειρήματα και σε λογικά πλαίσια. Η διοίκηση του ΤΕΙ Πελοποννήσου κατέθεσε τις προτάσεις της και πλέον έχει ελπίδες να περιμένει τη μεγάλη μέρα που το Τμήμα Λογοθεραπείας θα ξαναδεχθεί φοιτητές, κάτι που αν όλα πάνε καλά, μπορεί να γίνει από του χρόνου.
    Τέλος, να σημειωθεί ότι το κόστος λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού τμήματος για όλη τη χώρα και ειδικά για την Καλαμάτα, είναι μόλις 13.000 ευρώ το μήνα για 8 μήνες,  ενώ ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι όταν έγινε αξιολόγηση από Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού, χαρακτήρισαν τη δουλειά που γίνεται αξιοθαύμαστη.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

    ***  Πρεμιέρα με τηλεφώνημα για βόμβα χθες βράδυ για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
     
     
     
     
     Απροσδόκητα ξεκίνησε το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αφού χθες στην πρεμιέρα υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα. Έτσι, ενώ ο κόσμος είχε μπει ήδη στην αίθουσα, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους ότι πρέπει να γίνει εκκένωση του χώρου.
    Μετά από 40λεπτη αναμονή, οι θεατές επέστρεψαν στις θέσεις τους, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από ειδικό σκύλο της αστυνομίας.
    Η παράσταση τελικά ξεκίνησε, με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα σχήμα αποτελούμενο από εξήντα άτομα, με την παραγωγή του διεθνώς αναγνωρισμένου νέου διευθυντή του μπαλέτου και σπουδαίου Έλληνα χορογράφου, Αντώνη Φωνιαδάκη, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό τον Απρίλιο του 2016, αποσπώντας εξαιρετικά θετικές κριτικές.
    Η παράσταση “Links”, που θα παρουσιαστεί και σήμερα, αποτελούνταν από τρία μέρη: το Selon Desir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης, και τα Air και Links, που χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής.
    Να σημειωθεί πως το «παρών» στη λαμπερή βραδιά έδωσαν οι υφυπουργοί Ιωάννης Μπαλάφας και ο Αλέξης Χαρίτσης.  Βίντεο : 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας , https://youtu.be/5k70bal_UvQ  .-  

     *** Αθλητική ενημέρωση :

    *** Φιλικό 15/07/2016 :
    Κλαμπ  ΜΠΡΙΖ Βελγίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 , (0-0) .- ^
    ~ Πρόκειται για το πέμπτο φιλικό του Ολυμπιακού μετά το 4-1 επί της Χορν, το 1-1 με τη Βάκερ, το 2-2 με τη Γάνδη και το 3-2 επί της Βέστερλο.
    Τα  γκόλ  : -
    Κάρτες : Φιγκέιρας ,  Ραφαέλοφ  , Φιγκέιρας , Μανιάτη ,
    Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο (Λεάλι), Μποτία, Σιόβας ( Ντα Κόστα ), Ντε Λα Μπέγια( Μαζουακού ), Φιγκέιρας(Βούρος), Μιλιβόγεβιτς(Καμπιάσο ), Μπουχαλάκης(Ντουρμάζ), Φορτούνης (Μανθάτης), Πουλίδο(Σεμπά), Πάρντο (Μανιάτης), Ιντέγε( Τσόρι Ντομίνγκες).
    Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέγ, Κόολς, Σίμονς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Κλάουντεμιρ, Φόρμερ, Ρεφαέλοφ(Ντιαμπί), Στορμ, Βόσεν, Ισκιέρδο .-

    ***    Συγκροτείται εκτάκτως σήμερα 9μελής διοίκηση στο Αρφαρά, υπό τον Δημήτρη Σακκά, για να δώσει τα δελτία…
    Έκτακτη 6η (!) γενική συνέλευση σήμερα (χθές) στις 9 το βράδυ στο «Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι» για τον Αστέρα Αρφαρών, με σκοπό την συγκρότηση διοίκησης, μετά την παραίτηση αυτής του εξαιρετικού Γιάννη Πουλόπουλου   
    Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι 9μελής, με επικεφαλής πιθανότατα Δημήτριο Κ. Σακκά (ΦΩΤΟ) με άμεσο σκοπό να δώσει τα δελτία σε όσους γηγενείς παίκτες του Αστέρα θέλουν να φύγουν (!) από την ομάδα του χωριού τους.
    Μάλιστα επ’ αυτού αναμένεται και σχετική ανακοίνωση των παικτών του ιστορικού συλλόγου προς τον Τύπο, βάση της οποίας θα εξηγούν τους λόγους που αποχωρούν φέτος από τους «κυανόλευκους».

    ***       Η πρόταση παραπομπής σε δίκη Σταθόπουλου, Γκιρτζίκη, Σαρρή, Γκαγκάτση, Πιλάβιου, Καλογιάννη, Προύντζου…
    ~ Παραπομπή σε δίκη για τον Γιώργο Γκιρτζίκη και άλλων 21 της ΕΠΟ πρότεινε η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Τελειώνει (;) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας. Η λίστα με τους κατηγορούμενους.
        Πρόταση να παραπεμφθούν σε δίκη οι 22 από τους 23 κατηγορούμενους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της “κάρτας υγείας” έχει κάνει η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Η τελική απόφαση για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν σε δίκη ανήκει στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών όπου παραπέμπεται η υπόθεση και η απόφαση θα παρθεί εντός των επομένων 30 ημερών.
    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που σημαίνει ότι έπειτα από την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας που έγινε σήμερα το πρωί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να διερευνήσει το αδίκημα και να τους θέσει στο περιθώριο.
    Το αδίκημα είναι “κακουργηματική απιστία κατ' εξακολούθηση για ζημιά σε βάρος της περιουσίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ”. Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα Υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013 που δεν έγιναν.
    Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια. Ο 23ος κατηγορούμενος και ο μοναδικός για τον οποίο η αντιεισαγγελέας Εφετών δεν προτείνει την παραπομπή του σε δίκη είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης
    Η λίστα με τους κατηγορούμενους για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε δίκη προς το συμβούλιο Εφετών:
    1. Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος ΕΠΟ
    2. Βαγγέλης Τοπολιάτη, αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ
    3. Γιώργος Καραμελίδης, πρόεδρος ΚΕΔ.
    4. Βαγγέλης Μαζαράκης, β' αντιπρόεδρος ΕΠΟ
    5. Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος Football League
    Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ:
    6. Γιάννης Οικονομίδης
    7. Νίκος Προύντζος
    Πρώην πρόεδροι ΕΠΟ:
    8. Βασίλης Γκαγκάτσης
    9. Γιώργος Σαρρής
    10. Σοφοκλής Πιλάβιος
     Πρώην μέλη ΕΠΟ:
    11. Βασίλης Χατζηαποστόλου
    12. Γιώργος Σιντόρης
    13. Αριστείδης Σταθόπουλος
    14. Νίκος Φύριος
    15. Γιάννης Σίγαλας
    16. Νίκος Ανασόπουλος
    17. Σωκράτης Παπαδόπουλος
    18. Θόδωρος Φωτίου
    19. Γιάννης Δεσύλλας
    20. Γιάννης Καλύβας
    21. Χρήστος Σάββας
    22. Βασίλης Μάντζιος

    *** Φιλικά    σήμερα 16-07-2016  :
    ΠΑΟΚ - ΤΒΕΝΤΕ    2-0  , (0-0) .-  ^
    Τα γκόλ   : 77΄  Σακχόφ   και  81΄ Τζαλμά Κάμπος   .-
    ~ Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κερδίζοντας 2-0 την Τβέντε σε φιλική αναμέτρηση και είχε μεγάλους πρωταγωνιστές τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα.
    Τα μεταγραφικά αποκτήματα! Κρέσπο, Σακχόφ, Λέο Μάτος, Μπίσεσβαρ και Τζαλμά Κάμπος
    ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (82’ Κίτσιου), Κρέσπο (70’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (82’ Κοροβέσης), Χαρίσης (46’ Μπίσεσβαρ), Σακχόφ (82’ Τζιόλης), Τζάλμα, Ροντρίγκες (66’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης).
    Τβέντε: Μάρσμαν, Αντερσεν (46’ Κατσικάς), Ζίεχ (62’ Τζορτζ), Γιάνσεν (62’ Στένζελ), Έντε (46’ Μπόρβεν), Βαν Ντερ Λέλι, Σμιντ (62’ Ντα Κρουζ), Βαν Ντερ Χέιντεν (62’ Χόλσερ), Όοστερβικ, Μοκότχο, Θέσερ (46’ Μπιέν).-

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΒΟΛΕ

    ~~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
    ~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
    ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
     ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
     ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
    ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
    ~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
    ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
    ~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
    ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
      ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
     ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
    ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
    ~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

    ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
    ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
    ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

    ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
    ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
    ~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

    ~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
     
    ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
    ~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .- 
     ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 1. STAMOS
    -ARFARA -GREECE
    ,
    2. Arfara-Messinias-
    asteras-arfaron
    ,
    3.
    Stamos
    Arfara Messinias Greece
    ,
    4.
    ARFARA - KALAMATAS ,
    5.
    ASTERAS ARFARON
    2011
    ,
    6.
    Arfara-Messinias 2 ,
    7.
    stamos-dynami ,
    8.
    Arfara-Messinias ,
    9.
    Arfara-Messinias 1 -
    FOTOS
    ,
    10.
    vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


      ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
    1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
    2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
    http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
    3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
    http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
    Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

    *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
    *** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

    https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
    @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
    ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

    *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
     

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: