ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουλίου 2015

Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015 :
~
 
...Μπορεί κάποιος να μιλά για τις αμαρτίες του και να είναι υπερήφανος κι άλλος να μιλά για τις αρετές του και να είναι ταπεινός.    
   
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
Σύναξη της Παναγίας των Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη
 
~** Από τα 2α  Γενέθλια της Δεσποινούλας  μας Δ.Β.Σ.   1 /7 /2016  Αρφαρά: https://youtu.be/lIPaBA5P6vk .-
 

~Στον παιδότοπο  παραλία Καλαμάτας με τη μικρή μας Δεσποινούλα Β.Σ. Σάββατο 02/07/2016 : https://youtu.be/C94rPzin9xE .-
~

Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, Άγιος Λάμπρος ο νεομάρτυρας εκ Σαμοθράκης2 Ιουλίου  Οσία Μελώ   Άγιος Λάμπρος ο νεομάρτυρας εκ Σαμοθράκης     Σύναξη της Παναγίας της Βλαχέρνας στην Άρτα
Κατάθεσις της τιμίας Εσθήτος της παναγίας Θεοτόκου εν Βλαχερναίς (1) (473). Ιουβεναλίου, πατριάρχου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Κοίντου. Νεομαρτύρων Γεωργίου, Γεωργίου, Εμμανουήλ, Θεοδώρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου, Ιωάννου και Λάμπρου, των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως αθλησάντων (†1835).
(1) Οι αυτάδελφοι πατρίκιοι, Γάλβιος και Κάνδιδος , πηγαίνοντας στα Ιεροσόλυμα να προσκυνήσουν, έφτασαν στην Παλαιστίνη. Κατά την επίσκεψή τους στους Αγίους Τόπους, συνάντησαν μία Εβραία, η οποία είχε στην κατοχή της και φύλαγε με πολύ μεγάλη ευσέβεια, μέσα σε ειδικό κιβώτιο την τίμια Εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας. Τότε οι Γάλβιος και Κάνδιδος, αφού προσκύνησαν το ιερό ένδυμα, έβαλαν σκοπό να το μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη. Αφού έφτασαν στα Ιεροσόλυμα και προσκύνησαν, στην συνέχεια κατασκεύασαν ένα ειδικό κιβώτιο, όμοιο με αυτό που είχε η Εβραία γυναίκα και φύλαγε το φόρεμα της Θεοτόκου. Το κιβώτιο αυτό, χωρίς να τους πάρει είδηση η γυναίκα, το άλλαξαν με αυτό που περιείχε την τιμία Εσθήτα. Έτσι λοιπόν πήραν το κιβώτιο με το ιερό ένδυμα και ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη. Όταν έφθασαν στην Πόλη, προσπάθησαν να κρύψουν αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό στις Βλαχέρνες. Επειδή όμως δεν μπορούσαν, γνωστοποίησαν αυτό το γεγονός στον αυτοκράτορα της Πόλης. Εκείνος μόλις πληροφορήθηκε τη μεταφορά της τιμίας Εσθητος στην Κωνσταντινούπολη ασπάστηκε με μεγάλη ευλάβεια το ιερό ένδυμα και αμέσως έδωσε εντολή να κατασκευαστεί Ναός και αργότερα μέσα σ` αυτόν τοποθέτησε το ιερό ένδυμα, το οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα σ` αυτόν τον τόπο, αποτελώντας φυλακτήριο και συνάμα πολύτιμο κειμήλιο για τούς χριστιανούς.
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θεῖον ἔνδυμα, τῶν οίκτιρμῶν σου, καὶ ἱμάτιον ἀθανασίας, τὴν ἁγίαν σου Ἐσθῆτα καὶ ἄφθαρτον, τῇ κληρουχίᾳ σου Κόρη δεδώρησαι, εἰς περιποίησιν πάντων καὶ σύναψιν. Ὅθεν Ἄχραντε, τὴν θείαν αὐτῆς κατάθεσιν, τιμῶντες εὐσεβῶς σὲ μεγαλύνομεν.
 ~*  Απολυτίκιο Κατάθεσις Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/bVaqPhMhjvk  .-
 
~ Σήμερα  Εορτάζουν  : 
Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς Σύναξη της Παναγίας της Βλαχέραινας στην Κέρκυρα  Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου Άγιος Φώτιος Μητροπολίτης Μόσχας
*** Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 2/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.3 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Επιθέσεις και ληστείες σε πεζούς στην Καλαμάτα!
Ήρθαν από Αθήνα και Μεγαλόπολη
για να ληστέψουν πεζούς 
 Ενώ στο πέρασμα» τους ξυλοκόπησαν έναν ποδηλάτη 
 Επιθέσεις και ληστείες σε Καλαματιανούς έκαναν ένας 27χρονος Αθηναίος και ένας 24χρονος από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι έφτασαν στην πόλη μας προχθές το βράδυ και μέσα σε 3 ώρες αποπειράθηκαν ή λήστεψαν τρία άτομα, ενώ γρονθοκόπησαν ποδηλάτη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δ. Σταύρου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για ληστεία τετελεσμένη σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα κατά συναυτουργία και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και για κατοχή ναρκωτικών.  Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
  Τον ξυλοκόπησαν
Αρχικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες κινούνταν με το αυτοκίνητο του 24χρονου στο κέντρο της Καλαμάτας. Καθώς βρίσκονταν στην οδό Κεφάλα, λογομάχησαν με διερχόμενο ποδηλάτη. Ακινητοποίησαν ξαφνικά το αυτοκίνητο, βγήκαν έξω, άρπαξαν τον 52χρονο ποδηλάτη και τον πέταξαν στο έδαφος. Αμέσως άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα, τραυματίζοντάς τον.
Δυόμισι ώρες αργότερα, στην οδό Κορώνης, κάλυψαν με τις μπλούζες που φορούσαν τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν σε 20χρονο, τον οποίο απείλησαν ότι έχουν μαχαίρι και θα σκοτώσουν, προσπαθώντας να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο. Όμως, δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή.
  Ληστείες
Δέκα λεπτά, όμως, αργότερα, στο ίδιο σημείο και καλύπτοντας πάλι τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε μια 20χρονη και μια 26χρονη. Ασκώντας τους σωματική βία, πήραν από τον 20χρονη την τσάντα της, που περιείχε 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν κατάφεραν, αν και προσπάθησαν, να αφαιρέσουν την τσάντα της 26χρονης.
Ευτυχώς, όμως πολίτες αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έσπευσαν να βοηθήσουν τις κοπέλες, καταφέρνοντας να  ακινητοποιήσουν τον 24χρονο και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε η τσάντα της κοπέλας με τα χρήματα και το τηλέφωνο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη στην οδό Λυκούργου και ο 27χρονος. Πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν δύο συσκευασίες με 1,1 και 0,6 γραμμάρια χασίς. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές
Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της αλυσίδας στο άρθρο 99.
Από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα το δικαστήριο απαγόρευσε και τυχόν διάθεση ακινήτων.
Με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99.  Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στάση που κατά πληροφορίες προκάλεσε την οργή του Μαξίμου.
thetoc.gr

*** Ο… αναχωρητής του Ωνάσειου
 Διαβάζω: Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσίασε την έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή», στο περιστύλιο της Βουλής...
Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του ακαδημαϊκού, πολιτικού και πρωθυπουργού, που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η έκθεση, δομημένη χρονολογικά, επιχείρησε να αναδείξει πτυχές της σκέψης του, του οράματός του, των πολιτικών πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων του.
Σκέφτομαι: Δεν τον πίστεψα, δεν τον χειροκρότησα, δεν τον ψήφισα ποτέ. Όμως, το μυαλό μου ταξιδεύει στις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου του 1995. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ωνάσειο.
Τον βλέπω να ρεμβάζει το μαύρο στις εκβολές του μεγάλου δρόμου. Ο μοιραίος νόμος απειλεί. Ελπίδες αμυδρές. Σχεδόν όλα, ένα ντύμα θανάτου. Μέσα του προσπαθεί να θυμηθεί αλλοτινές εποχές. Ζητεί κάτι να πιαστεί για να μην πέσει αιχμάλωτος στην αγκαλιά του τετελεσμένου. Όπως οι ναυαγοί στα κατασκότεινα, στη μέση του πελάγους, που παρακαλάνε να πετρώσει η θάλασσα και να ανταμώσει η αναπνοή τους με ένα βράχο.
Ας ήταν δύο δράμια ανατολής να του χαριστούν. Να βγει περίπατο στις συνήθειές του. Να φέρει δίπλα του στιγμές ιλιγγιώδεις: έρωτες και θρίαμβοι, ήττες και ψέματα, ενοχές και γιατί, περιόδους από μοναξιά και ματαιότητες.
Και μετά να βγει στο μπαλκόνι ανυποψίαστος, να αραδιάσει «θέλω» και υποσχέσεις, να πάρει γύρη από τα βλέμματα, να νιώσει τον κόσμο αιωνιότητα, να πιστέψει πάλι στην ψευδαίσθηση του «νενικήκαμεν». Να κατοικήσει για τελευταία φορά στο ψέμα του…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Σκέψεις για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ευρώπης το 2021
 Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, δήλωσα ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, με άρθρα μου στις 24 και 26 Σεπτεμβρίου 2014 παρουσίασα τους στόχους, τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής της. Αντιλαμβάνομαι την υποψηφιότητα αυτή όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη ένα όραμα για το μέλλον, ως ένα σταθμό για τη μελλοντική της ανάπτυξη (πολιτιστική, τουριστική, οικιστική, οικονομική).
Γιατί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής, η πόλη θα έχει αξιολογήσει τις δυνατότητές της στο πολιτιστικό και πολιτισμικό πεδίο, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που αυτές προσφέρουν, τις συμμαχίες που μπορεί να συνάψει, την πολιτική στήριξη που μπορεί να έχει, τις σχέσεις της με περιοχές έξω από τα στενά διοικητικά όρια του Δήμου και, τελικά, θα έχει ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο πάνω στο οποίο μπορεί να σχεδιάσει (έστω και σταδιακά, σύμφωνα με τους διαθέσιμους κάθε φορά πόρους) τις δράσεις και τις προτεραιότητές της για τα επόμενα χρόνια.
Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων με συνδημότες μας οι οποίοι γνωρίζουν την πόλη πολύ καλά, έχουν μερικοί από αυτούς συμμετάσχει στη διοίκησή της από αιρετές θέσεις και μοιράζονται μαζί μου τους ίδιους προβληματισμούς για το μέλλον της, χωρίς να «κομίζω γλαύκας εις Αθήνας», καταθέτω τις πιο κάτω σκέψεις:
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ οφείλει να έχει σαν άξονες: Την Υπεράσπιση του Πολιτιστικού Κεκτημένου της Πόλης, την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Πόλης, την Πολεοδομική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Πόλης.
Οι άξονες αυτοί μέσα από τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ τους από τα κατάλληλα προγράμματα και την επιδιωκόμενη συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα μπορούν να οδηγήσουν στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΠΟΛΗΣ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και την ανάδειξη του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ της ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ (Πόλη Προορισμός) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το Κεντρικό Σύνθημα RISING οφείλει να αποσκοπεί:
Α) Στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των δημοτών με δράσεις όπως: Διενέργεια Συμποσίου για το Ρόλο της Ευρώπης στην Επανάσταση του 1821 και την έκδοση δίγλωσσου τόμου με τις ομιλίες όσων θα συμμετάσχουν. Ανάδειξη του ρόλου της Μεσσηνίας το 1821. Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας (κυρίως στα σχολεία). Ανάδειξη των Αρχαιολογικών, Ιστορικών και Θρησκευτικών χώρων και των εκδηλώσεων που γίνονται σε αυτούς. Προβολή των ευρωπαϊκών και πανανθρώπινων αξιών της αλληλεγγύης, της συναλληλίας και της συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς.
Β) Στην Προβολή της Πόλης μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού με την ενεργοποίηση του ήδη υπάρχοντος «Διεθνούς Κέντρου Χορού» και της Λειτουργίας του Μεγάρου Χορού με:
Την Παροχή δυνατότητας σε χορευτικά σχήματα να προετοιμάζονται στους χώρους του Μεγάρου και να παρουσιάζουν το έργο τους σε διαγωνιστική διαδικασία με έπαθλο τη συμμετοχή των καλλιτέρων παραστάσεων στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Τη Διενέργεια σεμιναρίων με ξένους μεγάλου κύρους χορογράφους Την Αναβάθμιση της λειτουργίας των Σχολών της ΦΑΡΙΣ. Την Ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕΚ και των ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων. Τη διοργάνωση Φεστιβάλ – Εκδηλώσεων με Παραδοσιακά Χορευτικά Σχήματα. Τη διοργάνωση Εκδηλώσεων με Θρησκευτικούς Ύμνους (ελληνικούς και ευρωπαϊκούς). Την Υποβοήθηση κάθε αξιόλογης καλλιτεχνικής προσπάθειας.
Γ) Στην αξιοποίηση Μεσσήνιων Καλλιτεχνών και Επιστημόνων οι οποίοι θα διοργανώνουν: Ομιλίες και Σεμινάρια. Συνέδρια υψηλών προδιαγραφών (ενίσχυση συνεδριακού τουρισμού). Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ευρωπαίων συναδέλφων τους (Άνοιξη Μεσσήνιων Καλλιτεχνών και Συνεργατών τους).
Δ) Στην ανάδειξη του Αστικού Περιβάλλοντος με στόχο τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη με την: Αξιοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (υλοποίηση παλαιού, εφαρμογή νέου). Ανάδειξη – Αξιοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης, του Κεντρικού Τομέα και της Παραλιακής Ζώνης. Επισκευή και Ανάδειξη των Διατηρητέων Κτιρίων. Δράσεις για την Αξιοποίηση και Προβολή του Ταϋγέτου , των Οικισμών του Δήμου, του Νέδοντα και του ποταμού Άρι. Αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων για τη διευκόλυνση της άθλησης των δημοτών και την προσέλκυση Αθλητικού Τουρισμού.
Ε) Στην Ενίσχυση της Παρουσίας και της Προβολής των Τοπικών Προϊόντων με την: Ανάληψη συγκεκριμένων Πρωτοβουλιών για το Λάδι (Σύμφωνο ποιότητας, Οργανισμός ΠΟΠ , Γευσιγνωσία, Δρόμοι Ελιάς κ.λπ.). Ενίσχυση της Καλλιέργειας της Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμών στις ημιορεινές περιοχές του Δήμου. Ανάδειξη της τοπικά παραγόμενης Πατάτας (περιοχής Παμίσου – Αλαγονίας) και Αγκινάρας (Μικρομάνη). Έκδοση γαστρονομικού οδηγού για τη Μεσογειακή Διατροφή με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Είναι αυτονόητο ότι οι πιο πάνω αναφερθείσες δράσεις μπορούν να βελτιωθούν, να συμπληρωθούν και να εξειδικευτούν περαιτέρω. Για την επίτευξη της υλοποίησης των δράσεων αυτών απαιτείται η συνεργασία με τους Δήμους του Νομού μας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ, την Εκκλησία και τους Δημότες (όπως αυτοί εκφράζονται και μέσα από τις συλλογικότητές τους) ώστε η από κοινού δράση να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική στο εγχείρημα για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Του Βασίλη Κοσμόπουλου
Πολιτικού Μηχανικού, πρώην δημοτικού συμβούλου

 *** ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ΣΥΝΤΟΜΑ"...

~ "Η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ καιρό στο ευρώ ανεξάρτητα από το τι γίνεται τώρα", τονίζει σε συνέντευξή του ο Άλαν Γκρίνσπαν, πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ.

Όπως υπογραμμίζει, το πρόβλημα είναι η ΕΕ και το ευρώ που έχουν αποτύχει των στόχων τους ενώ συμπληρώνει ότι : " Το ευρώ έχει σοβαρό πρόβλημα γιατί το Νότιο κομμάτι της ευρωζώνης χρηματοδοτείται από το Βόρειο κομμάτι και την ΕΚΤ".
Ο Γκρινσπαν, επίσης, διευκρινίζει ότι το Brexit σηματοδοτεί την αρχή μιας δύσκολης περιόδου, που δεν συγκρίνεται ούτε με τον Οκτώβριο του 1987, τότε που έγινε το παγκόσμιο κραχ.
"Είναι η χειρότερη περίοδος που θυμάμαι, από τότε που ήμουν δημόσιος λειτουργός. Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στις 19 Οκτωβρίου του 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων", σημειώνει ο πρώην τραπεζίτης.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Θα γίνει άρση των capital controls...

~  Οι καταστροφικές συνέπειες που έπληξαν τις επιχειρήσεις λόγω των capital controls, αποτυπώνονται σε έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Ένα χρόνο μετά και το 72% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων, ενώ 9 στις 10 έχει πρόβλημα με τους προμηθευτές, καθώς ζητούν να πληρωθούν τοις μετρητοίς, κάτι που οδηγεί σε αδυναμία προμήθειας πρώτων υλών ή εμπορευμάτων.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΘ, παρουσιάζονται προβληματισμένοι ως το πότε θα έρθει η άρση των capital controls, αφού 58% δηλώνει ότι αυτό μάλλον θα συμβεί μετά το 2017, ενώ το 24% εκτιμά ότι θα συντελεστεί εντός του 2017

*** ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! Πληρώσαμε το 92% των δανείων στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...

~   Πληρώνουμε πληρώνουμε και προκοπή δεν κάνουμε. Σύμφωνα με έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης οι Έλληνες έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχουν πληρώσει απίστευτα ποσά στους δανειστές.
Όλα αυτά από την έκθεση «Έξι κρίσιμα σημεία για το ελληνικό χρέος και τις επερχόμενες εκλογές», της βρετανικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.

Χωρίς να σας κουράσουμε με τεχνικούς όρους η έκθεση αποκαλύπτει πως το 92% των χρημάτων που δανειστήκαμε από την τρόικα από το 2010 μέχρι σήμερα έχει επιστρέφει στους πιστωτές. Το συνολικό ποσό που έχει εισρεύσει, μόνο τυπικά, στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Μάιο του 2010 μέχρι το τέλος του2014 ήταν 252 δις ευρώ. Το δε συνολικό χρέος έφτασε στα τέλη του 2014  τα 317 δις ευρώ. Από αυτά τα 252 δις ευρώ χρεώθηκαν στα βιβλία του ελληνικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), 149,2 δις ευρώ -δηλαδή η μερίδα του λέοντος-και  κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή παλιότερων χρεών. Παράλληλα  48,2 δις ευρώ διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων τον Φεβρουάριο του 2012, και 34,5 δις ευρώ ήταν τα διάφορα ‘εξτραδάκια’ που δόθηκαν στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων για να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.

Η ταπείνωσις δεν είναι λόγια απλά όπου λέγομεν. είμαι αμαρτωλός... και λοιπά. Η ταπείνωσις είναι η αλήθεια. Να μάθη κανείς ότι είναι μηδέν... Μέγα δώρον Θεού το να γνωρίση ο άνθρωπος την αλήθειαν. και αυτή η αλήθεια είπεν ο Κύριος ελευθερώνει ημάς εκ της αμαρτίας.                                   Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς Όλα αυτά αθροίζονται σε 231,9 δις ευρώ ή το 92% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα για να σωθεί.  Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν η κρατικοποίηση του τραπεζικού χρέους που μαζί με τα λοιπά χρέη του Δημοσίου, πληρώνονται τώρα από τους Έλληνες. Νέο χρέος για να εξυπηρετήσει παλιό χρέος και τραπεζικά χρέη στους πολίτες για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες…
ΠΗΓΗ destaolaedv.blogspot

*** Ιδιωτικοποιεί ο Δήμος τους χώρους στάθμευσης στο Νέδοντα 
Από την ερχόμενη Δευτέρα καταργείται το αυτόματο σύστημα
Ασύμφορη οικονομικά η διαχείρισή του δήλωσε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
Τον πυγμάχο που στριμώχνεται στα σχοινιά όταν δέχεται συνεχείς γροθιές από τον αντίπαλό του θύμιζε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη λειτουργία (;) των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα.
Καταγγελίες από τη μια παράταξη, καταγγελίες από την άλλη, δεν άντεξε ο δήμαρχος και πέταξε την… κροτίδα της ιδιωτικοποίησης, για να ανταπεξέλθει.
Για να πάρει, δε, και μια ανάσα παραπάνω, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με το αυτόματο σύστημα λειτουργίας, επικαλέστηκε το μικρό αριθμό εργαζομένων που διατίθενται στους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα, μίλησε και για βανδαλισμούς και ησύχασε.
Μάλιστα, επειδή η λέξη «ιδιωτικοποίηση» ακούγεται κάπως, αναφώνησε ότι «εδώ πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό, οι χώροι στάθμευσης είναι το πρόβλημα;».
Πρόσθεσε και ορισμένες οικονομικές παραμέτρους, όπως ότι η Δημοτική Αρχή πληρώνει 26% φόρο και 24% ΦΠΑ, επομένως «μπαίνει και μέσα», και ξέφυγε κάπως.
Πάντως, από τη Δευτέρα καταργούνται τα μηχανήματα και η διαχείριση θα γίνεται αλά παλαιά μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό.
Λίγο πριν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατήγγειλε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε αναθεώρηση της συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Άλλωστε, έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα στον τοπικό Τύπο τόσα πολλά για το θέμα, τα οποία καταδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πάντως, κανείς δε θυμήθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Θάρρους» που περιέγραφε την περιπέτεια 20 συνδημοτών. Γράφαμε, μεταξύ άλλων: "Παραβιάζοντας βιαίως τις μπάρες στο πάρκινγκ του Νέδοντα απεγκλωβίσθηκαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23/6/2016)  περίπου 20 οχήματα, έπειτα από δύο ώρες ταλαιπωρίας λόγω βλάβης του συστήματος, για την επισκευή του οποίου δεν ανταποκρίθηκε κανείς υπεύθυνος του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις ειδοποιήσεις.
Όπως μας αφηγήθηκαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν, ειδοποιήθηκε ακόμα και η Αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση»…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Μειωμένες συντάξεις έλαβαν χαμηλοσυνταξιούχοι και στη Μεσσηνία… 
Το δεύτερο σοκ έρχεται με τις συντάξεις του Αυγούστου, καθώς περικόπτονται οι επικουρικές για 250.000 δικαιούχους με μηνιαία εισοδήματα άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά).
  Τις δύο τελευταίες ημέρες νωρίς το πρωί συναντώ στο δρόμο μου συνταξιούχους να παραμιλούν, μετρώντας τα χρήματα που μόλις εισέπραξαν από την τράπεζα. Η λέξη που ακούω είναι "μείωση" και ταυτόχρονα διακρίνω μια απόγνωση και μια πίκρα στο πρόσωπό τους.
Θυμήθηκα την ταινία "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Πολυβραβευμένο αλληγορικό δράμα του Σίντνεϊ Πόλακ. Η ταινία είναι αμερικανική παραγωγή του 1969 και ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ το 1970. Τελικά το Όσκαρ πήρε μόνο ο Γκιγκ Γιανγκ για το δεύτερο αντρικό ρόλο. Το σενάριο στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Horace Mc Coy και πρωταγωνιστεί πλειάδα εξαίρετων ηθοποιών.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Τις σκοτεινές μέρες της οικονομικής κρίσης οι "χορευτικοί μαραθώνιοι" αποτελούσαν έναν τρόπο για να διαγωνιστούν οι απελπισμένοι άνθρωποι με σκοπό τα χρηματικά έπαθλα. Το θέαμα κρατούσε μέρες, καθώς οι διαγωνιζόμενοι πίεζαν τους εαυτούς τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, ενώ το βάρβαρο κοινό παρακολουθούσε στοιχηματίζοντας χρήματα για σπορ ή κέρδος.
Ενάντια σ' αυτό το σκηνικό, οι ζωές μιας άνισης ομάδας διαγωνιζομένων περιπλέκονται. Συναντιούνται τυχαία, κινούνται ανελέητα στην πίστα ψάχνοντας ένα όνειρο. Κι ενώ το κοινό παρακολουθεί... το ρολόι χτυπάει... ποιος από αυτούς θα επιζήσει;
Στο ρεπορτάζ τώρα. Το πρώτο σοκ από τις περικοπές των συντάξεων υπέστησαν οι συνταξιούχοι, καθώς αρκετοί από αυτούς διαπίστωσαν ότι δεν είναι πλέον δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Και σαν μην έφθανε αυτό, τους παρακρατήθηκε τμήμα από το ΕΚΑΣ του προηγούμενου μήνα, το οποίο πρέπει να επιστρέψουν σε δύο δόσεις.
Περισσότεροι από 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν το ποσό της σύνταξης τους να είναι πολύ μικρότερο και συγκεκριμένα κατά 48% σε σχέση με αυτό που έπαιρναν. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ) βρήκαν στους λογαριασμούς τους 420 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουν κατατεθεί 580 ευρώ, αλλά παρακρατήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, και η πρώτη δόση επιστροφής του ΕΚΑΣ του Ιουνίου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ΕΚΑΣ περικόπηκε σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων. Συγκεκριμένα, αν και η αρχική συμφωνία προέβλεπε την κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, οι συνταξιούχοι που χάνουν το επίδομα ανέρχονται σε 150.000 ή, διαφορετικά, στο 40% των δικαιούχων που το εισπράττουν. Τα νέα ποσά ΕΚΑΣ για το έτος 2016 για όσους λαμβάνουν πλήρη σύνταξη διαμορφώνονται στα:
•230 ευρώ για εισόδημα έως 7.216 ευρώ.• 172,50 ευρώ για εισόδημα από 7.216,01 μέχρι 7.518 ευρώ.• 115 ευρώ αν έχουν εισόδημα 7.518,01 μέχρι 7.720 ευρώ. • 57,50 ευρώ για εισόδημα 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ.
Το δεύτερο σοκ έρχεται με τις συντάξεις του Αυγούστου, καθώς περικόπτονται οι επικουρικές για 250.000 δικαιούχους με μηνιαία εισοδήματα άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά). Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη     (φωτό αρχείου)

*** Στην πρώτη γραμμή η "Greenland" από τη Στέρνα
Εξαγωγές αλληλεγγύης στην Ευρώπη από τους «χωρίς μεσάζοντες»
 Ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου η δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Την όλη διαδικασία συντόνισε η ανοιχτή συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους», σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών «Greenland» από τη Στέρνα Μεσσηνίας, τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Μοδούσα» από τη Γέρα Λέσβου και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.
  Από λάδι ως σαπούνια
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» συνεργάστηκε σε αυτή τη δεύτερη εκστρατεία με τη βελγική οργάνωση «Climaxi» και με την κινηματική πρωτοβουλία «Κόντρα στο ρεύμα» (Α contre courant). Η καμπάνια ταξίδεψε και στο Λουξεμβούργο, σε συνεργασία εκεί με τους αλληλέγγυους από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Ελλάδα (Comite de Solidarite avec la Grece) και με το Κίνημα της Μετάβασης (MESA: La Maison de la Transition).
Η ποιότητα και η ασφάλεια του προϊόντος, η δίκαιη τιμή για τον παραγωγό, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και η λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων συνεταιρισμών από τη συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους».
Η διάθεση περιλάμβανε σε αυτή τη δεύτερη καμπάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαφόρων ειδών ελιές και τα σαπούνια της ΒΙΟΜΕ. Είναι προϊόντα τα οποία δύσκολα βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή, καλή ποιότητα, αλλά πρωτίστως με γνώση της προέλευσης.
Η διανομή των προϊόντων συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις σε Βρυξέλλες, Κουρ Σεν Ετιέν και Λιέγη, όπου έγινε συζήτηση για τις προοπτικές, το πολιτικό περιεχόμενο, τις καλές πρακτικές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάστηκαν μονιμότερες δράσεις συνεργασίας μεταξύ αλληλέγγυων δικτύων, συνδικάτων και οργανώσεων πολιτών.
Η καμπάνια αλληλέγγυων «εξαγωγών» παραμένει μη κερδοσκοπική και όλο το πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα, καθώς και για τη δημιουργία μιας μόνιμης υποδομής υποστήριξης συνεταιρισμών.    Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** 2 άνδρες έσπειραν τον τρόμο τα ξημερώματα στην Καλαμάτα 
Συνελήφθησαν, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Επιπλέον, ο 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 24χρονος και ο 27χρονος, με την χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Στην συνέχεια, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από δύο ημεδαπές, την τσάντα της μίας, που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και την τσάντα της άλλης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε σε όχημα του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους, ενώ στην κατοχή του 27χρονου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Όπως επιπλέον προέκυψε, χθες (30.6.2016) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, οι ανωτέρω, επιτέθηκαν σε ημεδαπό και με την χρήση σωματικής βίας, του προξένησαν σωματικές βλάβες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
 
*** Ο Στέλιος Κούλογλου από σήμερα στη Μεσσηνία 
Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, σήμερα και αύριο. Σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Εσείς τι ξέρετε για το TTIP; Η νέα διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων και οι συνέπειές της». Στην εκδήλωση θα προβληθεί και σχετικό με το θέμα κινηματογραφικό υλικό.
Αύριο, στις 8.00 το βράδυ, ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με θέμα «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα».
Πριν έρθει στη Μεσσηνία, σχολιάζοντας τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84: «Όλη η Ε.Ε. έχει εισέλθει και επίσημα μετά το Brexit σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνοντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, αυτή η έκτακτη ανάγκη πρέπει να σημαίνει σχέδιο, σοβαρότητα και κινήσεις στρατηγικής συμμαχιών, ιδίως με τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Δυστυχώς, είπε ο Στέλιος Κούλογλου, η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε. είναι κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων, είναι καιροσκόποι και όσο κερδίζουν από την κρίση, τόσο θέλουν να την κρατήσουν σε ελεγχόμενο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία, που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια ευρώ, δανείζεται με αρνητικά επιτόκια και θα πληρώσει στο μέλλον πολύ λιγότερα από αυτά που δανείστηκε.
«Η κατάσταση είναι κατάσταση Τιτανικού, το πλοίο πάει στα βράχια και ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί χορεύουν στη γέφυρα αμέριμνοι. Και ενώ το πλοίο ήδη έπεσε σ’ ένα πρώτο παγόβουνο, δηλαδή το Brexit, σφυρίζουν αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες, είπε ότι «όπως ξέρουμε, στο ναυάγιο οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν πιο ακριβά από τους επιβάτες της πρώτης θέσης».   Α.Π.

*** Βίντεο : ~ .- ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ !! ( ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ ): https://youtu.be/uRMTVUtrDXw  .- 

~ Μουσικό όργανο κατασκευή  21-06-2016: https://youtu.be/wLPgBgcjWuQ .-

*** Μια παράσταση επίκαιρη και γεμάτη «Ειρήνη»
Την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη αποφάσισε να ανεβάσει για φέτος το καλοκαίρι η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Η επιλογή του έργου δεν ήταν τυχαία, όπως εξήγησαν χθες τα μέλη της ομάδας, αφού είναι έργο επίκαιρο, μιας και το Προσφυγικό είναι ένα θέμα που βιώνει όλος ο πλανήτης, με θύματα κυρίως τα παιδιά της Συρίας.
Η Λέττα Πετρουλάκη χαρακτήρισε την «Ειρήνη» κραυγή κατά του πολέμου, θεωρώντας καθήκον της ομάδας να ανεβάσει κάτι σχετικό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ποτέ η μοίρα άλλων παιδιών να μην τα κάνει να ζήσουν ό,τι ζουν αυτά της Συρίας».
Επίσης, ευχαρίστησε το Χρήστο Λεοντή, που παραχώρησε τη μουσική και για αυτό το λόγο τού αφιερώνουν όλες τις παραστάσεις, όπως και το Θέατρο Τέχνης.
Κλείνοντας υποδέχθηκε και επίσημα τα νέα μέλη, που θα ανανεώσουν σιγά σιγά το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας.
Η σκηνοθέτις της παράστασης, Όλγα Αλεξανδροπούλου, ανέφερε ότι ήταν ένα όνειρο ζωής να ανεβάσει αυτό το έργο και ευχαρίστησε την Πειραματική που της δίνει αυτή την ευκαιρία.
Μιλώντας για τους 42 και πλέον μικρούς ηθοποιούς, είπε ότι προσπάθησε μέσα από την παράσταση να τους «περάσει» τι σημαίνει προσφυγιά, ενώ την εντυπωσίασε η προσήλωσή τους.
Τα νέα μέλη, Κατερίνα Μηλιαρέση και Βανέσα Αδαμοπούλου, δεν έκρυψαν τη χαρά τους που πλέον ανήκουν στο Δ.Σ. της ομάδας, μια ομάδα που, όπως είπαν, έχει προσφέρει και έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην πόλη, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Δήλωσαν, δε, έτοιμες να φανούν αντάξιες των προκατόχων τους.
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου και θα  ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα στο χώρο του Κάστρου της Καλαμάτας, στις 9.00 το βράδυ, με το εισιτήριο να κοστίζει 8 και 5 ευρώ, ενώ στις 10 Ιουλίου θα ανέβει στο μοναδικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 7.30 το απόγευμα. Μάλιστα, η Πειραματική για αυτό το λόγο έχει ναυλώσει λεωφορείο, με το κόστος για τους ενδιαφερόμενους να έχει οριστεί στα 10 ευρώ.
Πληροφορίες για κλείσιμο θέσεων στο πούλμαν για την Αρχαία Μεσσήνη δίνονται στα τηλέφωνα: 2721021653, 27210 82864, 6977437279, 6971540945.
Εισιτήρια για το Κάστρο προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κατάστημα «Γκόνος», Φαρών και Μαιζώνος 5, τηλ. 2721080357 και στο καφέ «στο κύμα», Ναυαρίνου 167, τηλ. 2721401754.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κώστας Βάρναλης
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Όλγα Αλεξανδροπούλου
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά-κατασκευές: Κατερίνα Μηλιαρέση
Επιμέλεια κουστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη
Διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη
Αrt –video, φωτισμοί: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας
Στούντιο: Γιώργος Κλείδωνας
Ηχητικές-φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς
Μάσκες: Τζένη Ντεκελέ, Λέττα Πετρουλάκη, Βίκυ Λαμπρινοπούλου, Ελένη Χριστοπούλου
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος
Κατασκευή κουστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη, Πόπη Μαυρέα, Ντίνα Τσαπάκη, Ελένη Χριστοπούλου, Ιρένα Χολιαστού
Επιμέλεια κειμένων και προγράμματος: Λέττα Πετρουλάκη
Εκτύπωση: Παναγιώτης Δημ. Δημόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
  ΔΙΑΝΟΜΗ
Πρόλογος

Αρχοντή Έφη, Βασιλάκη Κατερίνα, Γεωργανά Παναγιώτα, Κινινή Ιωάννα, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Μπουζιάνη Καλλιόπη, Πανταζή Ελένη, Πετροπούλου Αναστασία, Σουρίλας Θανάσης, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα,
Στεργιούλη Μιλένα, Φουρτούνη Γεωργία
 Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:
Τρυγαίος: Γιάννης Δίσκος
Δούλος Α΄: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
Δούλος Β΄: Χάρης Παναγιωτόπουλος
Κόρες Τρυγαίου: Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Σέβη Δημητρακοπούλου
Δούλος Ερμή: Δημήτρης Κινινής
Ερμής: Παναγιώτης Μαυροειδής
Πόλεμος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος
Κυδοιμός (Αντάρας): Ειρήνη Κλαμπατσέα
Χορός αγροτών και εργατών: Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Μαρίτα Αργυροπούλου, Έφη Αρχοντή, Κατερίνα Βασιλάκη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Παναγιώτα Βούλγαρη, Μαρία Γκέκα, Σέβη Δημητρακοπούλου, Κανέλλος Δημητριάδης, Γωγώ Καλογεροπούλου, Ιωάννα Κινινή, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Κωνσταντίνος Κουλόπουλος, Όλια Κουρούση, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Γωγώ Μπάκα, Καλλιόπη Μπουζιάνη, Έλενα Μπούρα, Ηρώ Ξυνού, Λεωνιδία Παναγιωτοπούλου, Ιωάννα Παναγοπούλου, Ελένη Πανταζή, Νικόλας Παχτίτης, Αναστασία Πετροπούλου, Αριστείδης Σαμπάτης, Θανάσης Σουρίλας, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Μιλένα Στεργιούλη, Σταματίνα Φωτοπούλου, Γεωργία Φουρτούνη
Θεωρία: Παναγιώτα Γεωργανά
Οπώρα: Γιολάντα Μητάκη
Μάντεις: Κανέλλος Δημητριάδης, Νικόλας Παχτίτης, Αριστείδης Σαμπάτης
Δρεπανουργός: Θανάσης Σουρίλας
Λοφοποιός: Γεωργία Φουρτούνη
Θωρακοποιός: Κωνσταντίνος Κουλόπουλος
Σαλπιγγοποιός: Λεωνιδία Παναγιωτοπούλου
Κρανοποιός: Μιλένα Στεργιούλη
Δορυξός: Ιωάννα Παναγοπούλου
Παιδί Λάμαχου: Ελένη Πανταζή
Παιδί Κλεώνυμου: Καλλιόπη Μπουζιάνη
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο «Δημόκριτος» τεκμηρίωσε επιστημονικά όσα ξέραμε για τη ρύπανση από τα πυρηνελαιουργεία & ελαιοτριβεία
Κανένα στοιχείο για το αν και πώς επηρεάζουν άνθρωπο και περιβάλλον
 «Το πρόβλημα που διαπιστώνουν οι κάτοικοι, υφίσταται». Αυτό είναι το πρώτο και βασικό συμπέρασμα, μέχρι στιγμής, από τετράμηνες καθημερινές μετρήσεις της ερευνητικής ομάδας του «Δημόκριτου», στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της όχλησης-ρύπανσης που δημιουργείται από ελαιοτριβεία και πυρηνελαιουργεία.
Παρουσιάζοντας ο ερευνητής του «Δημόκριτου», Χρήστος Βασιλάκος, κάποια συμπεράσματα, είπε ότι μετρήθηκαν υπερβάσεις τόσο στον αέρα όσο και σε δύο από τις δεκαέξι καμινάδες. Παρά ταύτα, δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα απάντηση αν αυτό βλάπτει τη δημόσια υγεία, με τον περιφερειάρχη να τονίζει ότι η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο για να φανεί πώς επιδρά στην υγεία, ενώ για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει επιδημιολογική μελέτη. Επίσης, δε δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία των μετρήσεων, ούτε και κάποιο «ισχυρό» στοιχείο από το οποίο να εξάγεται ασφαλές συμπέρασμα για τη βλάβη που προκαλείται είτε στον άνθρωπο είτε στο περιβάλλον.
Πάντως, από χθες άρχισε νέος κύκλος μετρήσεων, για να υπάρξουν στοιχεία και από περίοδο που δε λειτουργούν τα εργοστάσια.
  Αποτελέσματα «Δημόκριτου»
Ο κ. Βασιλάκος, αφού μίλησε για άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια, ανέφερε ότι είναι μια πρωτότυπη εργασία στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν χρήσιμα αποτελέσματα για το μέλλον.
Παρατήρησε ότι οι προτάσεις του «Δημόκριτου» θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση και να προβλέψουν κάποιες νομοθετικές παρεμβάσεις, για κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία.
Όπως εξήγησε, οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα γίνονταν καθημερινά σε τρία σημεία (Μελιγαλάς, Σκάλα και Μεσσήνη), ενώ με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου έγιναν μετρήσεις σε δύο εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές.
«Για 4 μήνες που μετρούσαμε τον αέρα στην ευρύτερη περιοχή, από το Νοέμβριο έως τα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν κάποιες υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια στα τρία σημεία που είχαν τοποθετηθεί τα μηχανήματά μας. Σε άλλες μικρότερα, σε άλλες μεγαλύτερα. Είχαμε υπερβάσεις στο 28% των μετρήσεων.
Με βάση τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, επιλέξαμε να προχωρήσουμε τις μετρήσεις σε δύο καμινάδες που εστιάσθηκαν στην περιοχή Μελιγαλά και διαπιστώθηκε, και σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα που είχαμε, ότι το πρόβλημα που όλοι σας ζείτε, τόσο της οπτικής όχλησης όσο και των οσμών, όντως υφίσταται. Είδαμε ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες υπερβάσεις, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ορίζουν οι περιβαλλοντικοί όροι. Είδαμε πολύ μεγάλες ποσότητες υγρασίας που δικαιολογούν την οπτική όχληση, ενώ και του ολικού οργανικού άνθρακα είδαμε υψηλές τιμές, οι οποίες ξεφεύγουν κατά πολύ. Όσον αφορά στα καμιναέρια, οι τιμές είναι περίπου 9 φορές επάνω.
Το πρόβλημα λοιπόν, το οποίο διαπιστώνουν οι κάτοικοι υφίσταται και βλέπουμε και από πού υφίσταται», τόνισε ο κ. Βασιλάκος.
Για το πώς επηρεάζεται η δημόσια υγεία, συμπλήρωσε: «Οι μετρήσεις ήταν ενδεικτικές, για να τις συσχετίσουμε με τη δημόσια υγεία πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες. Αλλά όταν η ΑΕΠΟ έχει όριο 100 και μετράς την καμινάδα και βρίσκεις πολύ πολύ περισσότερο, ε, δε νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο αυτό».
  Π. Τατούλης
Ο κ. Τατούλης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι την Περιφέρεια την απασχολούσε καιρό τώρα η ανησυχία των κατοίκων για το συσχετισμό λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων  και δημόσιας υγείας και αναζητούσε τρόπο για να προσεγγίσει το πρόβλημα.
«Αυτή τη στιγμή ο “Δημόκριτος”, που αποτελεί αξιόπιστο σύμβουλο με όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις, είναι εταίρος μας σε αυτή την προσπάθεια. Έγινε η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της ερευνητικής προσέγγισης που κάνει η επιστημονική του ομάδα. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά τα πρώτα στοιχεία. Εκείνο, όμως, που περιμένουμε είναι η επίσπευση αυτής της διαδικασίας, προκειμένου να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τρόπο και για τους τομείς που πρέπει να δράσουμε, ώστε γρήγορα να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Η δουλειά που θα μας παραδώσει ο “Δημόκριτος” θα είναι μπούσουλας όλων των ενεργειών μας, με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, των πολιτών, δεύτερον τη διευκόλυνση της αναπτυξιακής διάστασης της Μεσσηνίας, τρίτον την προστασία του περιβάλλοντος, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου περιοχής, αλλά και οι συνέπειες που μπορεί να δέχεται η οικονομία μας. Πάνω απ’ όλα θα απαιτηθούν και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Με το σχέδιο του “Δημόκριτου” θέλουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να εναρμονισθεί η λειτουργία με την ασφαλή διαχείριση του προβλήματος», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης κατέληξε λέγοντας ότι το σχέδιο από το «Δημόκριτο» θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο και θα επιδιωχθεί η επίσπευση της διαδικασίας.
Τόσο, πάντως, ο περιφερειάρχης όσο και ο ερευνητής του Ινστιτούτου, απαντώντας σε ερώτηση του «Θ», είπαν ότι υπάρχει δυνατότητα οι επιχειρήσεις να τηρούν κάποιους περιβαλλοντικούς όρους αλλά οι μετρήσεις να δείχνουν υπέρβαση, καθώς υπάρχουν νομοθετικά κενά για το θέμα αυτό.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη είπε ότι έχουν επιβληθεί φέτος πρόστιμα σε μονάδες που βρέθηκαν να παρανομούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής λύσης στη Μεσσηνία, που θα μπορούσε να αναλάβει την επεξεργασία ελαιοπυρήνα απ’ όλη την Ελλάδα.    Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μας κάνουν πλάκα στο Δήμο Καλαμάτας 
 
Για τις σπασμένες πλάκες και τις συνεχείς παρεμβάσεις επιδιόρθωσής τους, στην ένωση των πεζόδρομων Γερμανού και Αριστομένους, δε χρειάζεται να γράψουμε ξανά, αφού πλέον το όλο ζήτημα αποτελεί ρουτίνα.
Γνωστή είναι και η τακτική της Δημοτικής Αρχής να κάνει παρεμβάσεις μήνες αλλά και ώρες που η πόλη πήζει από κίνηση.
Αυτό, λοιπόν, έγινε και χθες το πρωί, οπότε συνεργείο από το Δήμο βρέθηκε στο σημείο για να αποκαταστήσει τις πλάκες. Οι κόρνες πήραν φωτιά, ενώ η ουρά έφθανε στην οδό Σταδίου.
Άραγε, πόσο δύσκολο ήταν να γίνει αυτή η εργασία Κυριακή ή μέρα και ώρα που τα καταστήματα είναι κλειστά;  Π.Μπ.

***  Βαριές κουβέντες για «φασιστοειδή συμπεριφορά» και «υμνητές καθεστώτων» στο Δ.Σ. Τριφυλίας! 
Εντάσεις σημειώθηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Πέμπτης, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της πρώτης που προηγήθηκε.
Προ ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Συνέχισε λέγοντας πως όταν αποχώρησαν ακούστηκαν στην αίθουσα αναληθή πράγματα και ψεύδη, ότι ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος το 2014, ενώ είναι γνωστό πως είχε παρατηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου από αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας πως «αυτό είναι λάσπη». Και πρόσθεσε: «Ζήτησα τις παρατηρήσεις της έκθεσης. Γιατί φοβάστε να γίνεται συζήτηση; Να βλέπουμε τις παρατηρήσεις και να τις διορθώνουμε. Αυτή είναι η έννοια του Δημοτικού Συμβουλίου… Τι ήρθαμε να κάνουμε εδωπέρα; Να κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Να ψηφίζουμε τις προειλημμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής; Λοιπόν, τα παιχνίδια τελειώνουν και θα σταματήσουμε εδώ! Εάν θέλετε να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο και θέλετε να έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο σε υψηλά επίπεδα, φέρτε το εκεί που πρέπει! Εγώ να συνεχίσω μ’ αυτή την κατάσταση, δε θα το κάνω!».
Απαντώντας ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Καλκαβούρας, σημείωσε ότι η διαδικασία του Σώματος ακολουθείται από τον πρόεδρο και αν κάποιος διαφωνεί με αυτά που λέει, μπορεί να το θέσει στο Σώμα, επί της διαδικασίας και ν’ αποφασίσει αυτό. «Αυτός είναι ο Κανονισμός του Δ.Σ. Εδώ δεν κάνουμε ό,τι θέλει ο πρόεδρος, αλλά ο Κανονισμός» σχολίασε.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε από την πλευρά του: «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατι δεν καταλαβαίνετε αυτά που λέμε εμείς. Ποτέ δεν έχουμε φοβηθεί το διάλογο. Ο διάλογος δε γίνεται με όρους που θέλετε να επιβάλλετε εσείς. Για να γίνει διάλογος χρειάζονται δύο… Φαίνεται ότι κάποιες μεγάλες επιτυχίες τις οποίες έχουμε φέρει στο Δήμο Τριφυλίας σας έχουν φέρει σε μεγάλο πανικό και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε…».
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με το κλίμα να μένει τεταμένο, ώσπου, έπειτα από ώρα κι ενώ είχαν ακολουθήσει τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων για διάφορα θέματα, το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Ανδρέας Μπουγάς, ο οποίος άφησε αιχμές και εξαπέλυσε βολές σε βάρος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξής του για "λαϊκίστικες συμπεριφορές".
Αμέσως ζήτησε ο λόγο επί προσωπικού ο κ. Ανδρινόπουλος και το «μπάχαλο» ξεκίνησε για τα καλά, αφού ο πρόεδρος δε έδινε το λόγο, ρωτώντας ποιο είναι το προσωπικό και τον κ. Ανδρινόπουλο να σημειώνει πως θα αναφερθεί κατά την τοποθέτησή του.
Ο πρόεδρος του Σώματος συνέχισε να μη δίνει το λόγο στον κ. Ανδρινόπουλο κι αυτό προκάλεσε την έκρηξη του αντιπροέδρου Δημήτρη Κουτσούλη, που από την αρχή της δεύτερης συνεδρίασης δεν πήγε να καθίσει στα έδρανα του προεδρείου, αλλά δείχνοντας τη σφοδρή ενόχλησή του για τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης συνεδρίασης, κάθισε στο ακροατήριο, στο γραφείο των ΜΜΕ.
Σε οργισμένο ύφος και όρθιος κατήγγειλε ευθέως τον πρόεδρο του Σώματος για «φασιστοειδή συμπεριφορά», επειδή δεν έδινε το λόγο στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας που τον ζητούσε επι προσωπικού! «Σας ζητάνε το λόγο επί προσωπικού. Πρέπει να τον δίνετε. Δεν είστε εσείς υπεύθυνος να πείτε ποιο είναι το προσωπικό θέμα. Επιμένετε να υπερασπίζεστε γραμμές», τόνισε ο κ. Κουτσούλης.
«Μάθημα δε θα μας κάνετε εσείς!», απάντησε ο κ. Καλκαβούρας, με τον κ. Κουτσούλη να ανταπαντά: «Αυτό το ύφος το οποίο έχετε και έχετε κατηγορηθεί από οποιοδήποτε σωματείο και οποιονδήποτε έρχεται στο συμβούλιο, να το αφήσετε!».
«Να επανέλθετε στην τάξη!» του είπε ο κ. Καλκαβούρας, με τον κ. Κουτσούλη να ανταπαντά: «Να δίνω εγώ άδεια στη φασιστοειδή συμπεριφορά σας;» και τον κ. Καλκαβούρα να του λέει: «Φασίστας είστε εσείς που δεν σέβεστε!». Τότε ο κ. Κουτσούλης ανέφερε: «Δεν υπήρξα υμνητής καθεστώτων»!
Ο δε δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις και ότι αυτά είναι προσπάθεια εκτροπής.

*** «Βόλτα» στον πεζόδρομο της Αριστομένους… 
Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο οδηγοί να διέρχονται «ανενόχλητοι» τον πεζόδρομο της Αριστομένους… Προχθές το πρωί, μάλιστα, αυτοκίνητο σταμάτησε και για περίπου 5 λεπτά, για να κάνει κάτι δουλειές που είχε ο οδηγός..   Κ. Γαζ. 

***  Τροχαίο στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Κλαδά.
Η σύγκρουση σημειώθηκε ενώ το μηχανάκι ήταν στο φανάρι της οδού Κλαδά.

***  41χρονος έχασε τη ζωή του στην Ε.Ο. Πύργου- Μεθώνης
Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 102ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πύργου- Μεθώνης, Ι.Χ. δίκυκλο όχημα, που οδηγούσε 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

***  Απάντηση του πρώην Γερμανού Υπουργού για το "Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα" 
Τις καταγγελίες, μεταξύ αυτών και των ελλήνων φωτορεπόρτερ, που τον ήθελαν να έχει προσβάλει Έλληνα φωτογράφο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την αποστολή του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ράμζαουερ.
«Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο πρώην υπουργός Μεταφορών και πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο προφίλ του στο Facebook, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».
Το προφίλ του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων από Έλληνες, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.  skai.gr
Yστερογραφον  : Ο  βρωμιάρης Γερμανός πρώην υπουργός Μεταφορών και πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), φωνάζει το  όνομά του  για να μας θυμίσει την προέλευση και καταγωγή του  ..  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ  !

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2016-17
  
~ Σάββας Θεοδωρίδης ΟΣΦΠ και  διαιτησία από το  2012 : https://youtu.be/FIfselTX21c .- 

 *** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία 


*** Σαββάτο 02-07-2016 :

~  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ   κ.α 1-1 , (0-0) .- ^
Παράταση : 1-1 .-^ Πέναλτι : 6-5 .- στα 18 εν συνόλω εκτελεσθέντα πέναλτι .- !!  
Τα  γκόλ  :  65΄ Οζίλ   , 77  πεν. Μπονούτσι .- 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (15' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι(Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα  ΗΝΙΤΕΛΙΚΑ στους 4σσερις ! Πρόκριση !  ...

*** Παρασκευή 01-07-2016 :

ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ  3-1 , (1-1) .-
ΠΡΟΚΡΙΣΗ στα Ημιτελικά στους  4σερις Η  ΟΥΑΛΙΑ ..!
Στα  Ημιτελικά Τετάρτη .,.. στης 06-07-2016 η ΟΥΑΛΙΑ  θα αντιμετωπίσει  την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  ! '-
Τα  γκόλ  :  13 ΄ Ναϊνγκολάν    , 30΄ Γουίλιαμς , Ρόμπσον-Κανού (55΄) και Βόουκς (86΄) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Τσέστερ, Ράμσεϊ, Γκάντερ- Φελαϊνί, Αλντερβάιρελντ
 ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78΄ Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ (90΄ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80΄ Βόουκς)
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντιναγέρ, Ζορντάν Λουκάκου (75΄ Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράιν, Καράσκο (46΄ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκάκου (83΄ Μπατσουαγί).-

~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία Την  (Τετάρτη  06-07-2016 )  :
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ.-

** Κυριακή 03-07-2016 : ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ
***  ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α.  και παράταση  1-1 .- στα πέναλτι  3-5  .- ^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !
Τα  γκόλ : 2΄  ο  Λεβαντόφσκι  και  33΄  ο Ρενάτο Σάντσες     .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεντρέιτσικ, Γκλικ, Καπούστκα - Άντριεν Σίλβα
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι (98΄ Γιοντλόβιτς), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (81΄ Καπούστκα), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε (80΄ Κουαρέσμα), Κ. Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96΄ Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ελισέου, Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (73΄ Μουτίνιο).

*** Θριαμβεύτρια η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού
 
 
Την κατάκτηση του τίτλου (για δεύτερη φορά σε μια τριετία) στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας πανηγύρισε η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, καθώς θριάμβευσε με 2-1 της ομάδας των Μηχανικών στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του φορμαρισμένου Ηλία Νίκα (9΄ μ’ εκπληκτικό πλασέ), ενώ ο Γιώργος Γρηγορόπουλος (25΄ με φοβερό μακρινό σουτ), διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.
Η ομάδα των Μηχανικών αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 χάρις σε γκολ του Νίκου Λουμάκη (28΄ με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Γιαννακόπουλου).
Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα των Μηχανικών πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τις ευκαιρίες της.
Δοκάρι για την ομάδα των Μηχανικών είχε ο Νίκος Λουμάκης (17΄ σε σουτ).
Τον μεγάλο τελικό «σφύριξε» ο Γιώργος Μπλάνας, που είχε βοηθούς τον Σταύρο Λάμια, Απόστολο Καννά, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Νίκος Γκούμας.
  Οι συνθέσεις
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Παναγιώτης Βεργινάδης): Γεωργουλάκος (80΄ Αλευράς), Σακκάς (41΄ Πλάγος), Νταγιόπουλος, Ξενάκης, Μπλέτσας, Ηρακλής, Παπακωνσταντίνου, Λουμάκης, Μαρινάκης (80΄ Αθανασάκης), Γιαννακόπουλος, Βρυώνης.
ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος», Βασίλης Θειακός): Κουτίβας, Μ. Γιαννακόπουλος, Λύγουρης, Τσίρμπας, Κορδελάκος, Τσικουράκης, Μπαρμπίτσας (55΄ Σκλήρης), Τσιγαρίδης (49΄ Γιακουμής), Γρηγορόπουλος, Νίκας, Ι. Αθανασόπουλος.
Στον πάγκο ήταν οι Μπαρούς, Δ. Αθανασόπουλος, Κελαράκος, Π. Μπιζίμης, Αντωνόπουλος.
  -Γιατρός αγώνα ήταν η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου.
-Τον αγώνα παρακολούθησαν και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης.
-Στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» βρέθηκε και ο παλιός διεθνής άσσος του Εθνικού Πειραιώς, του Ολυμπιακού Πειραιώς, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Βέροιας, Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Υαλοτεχνικής Βασιλόπουλος το 2013 όταν κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Εργαζομένων (νίκησε με 2-0 την ομάδα των Εργολάβων στο μεγάλο τελικό).
-Τον τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φίλαθλοι.
  Απονομές
-Στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απένειμε πλακέτα στην ομάδα του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας. Επίσης, ο κ. Νίκας μαζί με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη, απένειμαν πλακέτα στο σέντερ-φορ της ομάδας «Alarms.gr», Δημήτρη Φράγκο (γνωστό και ως «Πι και Φι»), για την πολυετή παρουσία του στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού (πρώην Εργαζομένων).
-Μετά την λήξη του τελικού, έγινε η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή στην πρωταθλήτρια ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος (το Κύπελλο στον αρχηγό Γιώργο Γρηγορόπουλο απένειμε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης) και των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης του κυπέλλου στην φιναλίστ ομάδα των Μηχανικών (το κύπελλο απένειμε στον αρχηγό Κώστα Αλευρά, ο γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Μανωλόπουλος) και των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές, στην τρίτη ομάδα Genesis/Κάρβουνα Μπούνας, όπως και των μεταλλίων στην διαιτητική «τετράδα».
-Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος Τάκης Βασιλόπουλος, μετά τον τελικό και πρέπει να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την επιστροφή της ομάδας στην διοργάνωση, έπειτα από 2 χρόνια απουσίας. Κοντά του ήταν και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Νίκος Βασιλόπουλος, Απόστολος Μακρής, Γιάννης Σκλήρης, Νίκος Μαυρίκης, Θεόδωρος Καρδάσης και Φώτης Σπυρόπουλος.
-Με ξεχωριστό τρόπο πανηγύρισε ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος» την κατάκτηση του τίτλου (ήταν το δεύτερο κύπελλο με μην ίδια ομάδα). Ο κ. Παπανικολόπουλος έχει πολλές επιτυχίες στο «παλμαρέ» του σ’ αυτό το θεσμό.

~***

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                  
~
~***
   ~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 814  βίντεο   .-

***
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: