ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016  : Σήμερα Κυριακή της Τυρινής , Κατα Ματθαίο ΣΤ΄ κεφ. στιχ. 14-24  = Τα θεμέλια και τις προϋποθέσεις για την εν Χριστώ ζωὴ μας .- .-
~
Το  σημερινό Ι. Ευαγγέλιο , μας προτρέπει ,μας συνιστά την κατά Θεόν συνάφεια , την πνευματική  προκοπή  με όρους και κανόνες που μόνο το Ευαγγέλιο προτείνει , είναι αληθινοί και πάνω απ΄ όλα πνευματικοί , σωτήριοι λυτρωτικοί .-
Σήμερα ξεκινά η Μεγάλη Τεσσαρακοστή , αρχίζει το "Στάδιον των αρετών" , αρχίζει η μάχη με το εγώ μας , την ύπαρξίν  μας , τον ταλαίπωρον άνθρωπον που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αμαρτία και εγκόσμιους πειρασμούς , και στα δεινά που φέρει για να φέρει την εσωτερική γαλήνη , να φέρει την συμφιλίωση του εγώ μας και του Θεού μας .-  Η Προσευχή είναι στάση ζωής για τον κάθε Χριστιανό .- Είναι προϋπόθεση της Συγχωρήσεως , Του Πνευματικού Θησαυρισμού , της εσωτερικής ύπαρξης του ανθρώπου , την τοποθέτηση του εν Χριστώ ανθρώπου που  υπακούει , πιστεύει και λατρεύει .-  Μόνο η μετοχή μας ολοκληρωτικά στον Θεόν θα μας δώσει καρπούς σωτήριους και λυτρωτικούς . Η Προσευχή και η Νηστεία ας γίνουν για όλους μας αποτέλεσμα ειλικρινούς μετάνοιας , πραγματικής συγχώρησης για τον καθένα μας , που μας αδίκησε , μας πόνεσε , μας προσέβαλε στο κάθε εγωϊσμό μας , για να γίνει  ο λύχνος που θα φωτίσει την αμαυρωθείσα ψυχή μας .- Αγάπη στην Θεό μας , στον εαυτό μας , στον συνάνθρωπό μας , στον εχθρό μας κι΄ αν περισσεύει "ΑΓΑΠΗ " στα ζώα και τα Φυτά μας  !! ΑΜΗΝ ....!! Κύριε συγχώρησον δι΄όσα ήμαρτον ....Κύριε Ιησού  Χριστέ Ελέησόν με ,...τον αμαρτωλόν !!

~ Όπως το σκοτάδι είναι ξένο προς το φως το ίδιο ξένος είναι και ο υπερήφανος από την αρετή ! {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
~ Υπερήφανος σημαίνει , ρόδι που από μέσα είναι σάπιο και εξωτερικά το χρώμα του γυαλίζει ,- {Άγιος Ιωάννης Σιναϊτης} .
~ Αιτία της περηφάνιας , ως επί το πλείστον , είναι η αρχομανία και η σχετική μ΄ αυτήν αρχομανία .-{Άγιος Γρηγόριος Νύσσης} .-
~ Η Αγάπη είναι η δύναμη να κερδίσουμε τον αδελφό μας , γιατί εάν κερδίσουμε τον αδελφό μας , τον Θεό κερδίζουμε
.- {Άγιος Μάρκος ο Ασκητής } 
~ Αν η αγάπη είναι ζωή , τότε το μίσος προς τον πλησίον είναι θάνατος ,- { Όσιος Θαλάσσιος }.-
~
~ Χίλιες φορές αναίσθητος παρά ευαίσθητος
~ Το να αγαπάς δεν είναι τίποτα
Να αγαπιέσαι είναι κάτι
Αλλά να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι το παν

~ Τα ιδανικά που φωτίζουν το μονοπάτι μου
είναι η Καλοσύνη η Ομορφιά και η Αλήθεια

ου είπες μαγαπας......και τον χριστο τον αγάπησαν αλλα στο τελος τον προδωσαννννν.........να εχετε μια ομορφη μερα γεμάτη χαμογελα φιλοι μου καλημέρα !!!!!!!!!!!!

*** Το γνώριζες; Γιατί την Καθαρά Δευτέρα τρώμε λαγάνα, ταραμά και χαλβά;
Η λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς, που καταναλώνονται την Καθαρά Δευτέρα, έχουν τη δική τους ιστορία...
Η Καθαρά Δευτέρα .....
 είναι απαρχή μιας σημαντικότατης περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Σαρακοστή, δηλαδή την προετοιμασία για το Πάσχα που συνδυάζεται με νηστεία τροφών και παθών. Έτσι η πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται Καθαρά Εβδομάδα και δίνει το χρόνο στο πιστό να εξαγνιστεί και να καθαριστεί και να προετοιμαστεί. Έτσι ο πιστός τη Καθαρά Δευτέρα τρέφεται με λαγάνα για να θυμάται τη βοήθεια που προσέφερε ο Θεός στους Ισραηλίτες με τα “άζυμα” και τους οδήγησε στη Έξοδο από την Αίγυπτο.
Η παρασκευή της είναι ίδια με τα άζυμα (δηλαδή χωρίς προζύμι) και με αυτό τον τρόπο αρχίζει η νηστεία των τροφών. Στις εσωτερικές σελίδες του φόρουμ μας θα βρείτε συνταγή για να την παρασκεύασετε σπίτι σας.
Χαλβάς
 Ο συνηθισμένος χαλβάς στη μορφή που τον συναντάμε σε όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία είναι ένα απλό γλυκό. Η πιο κοινή παρασκευή του προϋποθέτει ψήσιμο σιμιγδαλιού, στο οποίο κατόπιν δίνουν σφαιρικό σχήμα και το ζαχαρώνουν είτε με μέλι είτε με “πετιμέζι” σιρόπι από μούστο σταφυλιού. Για τους Έλληνες ο χαλβάς αποτελεί ένα από τα σαρακοστιανά γλυκά τους και ιδίως η παραλλαγή που φτιάχνεται με ταχίνι και πωλείται σε μορφή κυλίνδρου η παραλληλεπιπέδου. Το είδος αυτό του χαλβά ονομάζεται Μακεδονικός Χαλβάς.
Πωλείται με το βάρος του και κυκλοφορεί στο εμπόριο σκέτος, με σοκολάτα ή με καρύδια. Στους Έλληνες αρέσει να τρώνε το Μακεδονικό Χαλβά με χυμό λεμονιού και καννέλα, και τον οποίο συνοδεύουν συχνά με ένα δροσερό ποτήρι ρετσίνα. Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ή έξι παραλλαγές του χαλβά στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι ο χαλβάς συναντάται σε ολόκληρη την Ελλάδα, φαίνεται ότι το έτυμο και ίσως η καταγωγή του χαλβά είναι τουρκικά.
Ταραμάς
 Ταραμάς είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες αναφερόμενοι στους κόκκους από ερυθρό χαβιάρι (αυγά) που βγαίνει από τον μπακαλιάρο ή τον κυπρίνο και το οποίο-όπως και τα ξαδέλφια του, το μαύρο χαβιάρι και το αυγοτάραχο του τόνου – θεωρείται ένα από τα εκλεκτότερα είδη αυγοτάραχου.
Στο εμπόριο διατίθενται δύο είδη ταραμά. Ο λευκός και αυτός με το βαθύ ρόδινο χρώμα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος.
Ο ροδόχρους έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην αγορά στη δεκαετία του 1950, κυρίως λόγω ενός εμπορικού τεχνάσματος , καθώς οι παραγωγοί πίστευαν, κατά κάποιο τρόπο, ότι ένα έδεσμα με χρώμα ήταν πιο ελκυστικό από τα άγευστα λευκά παρασκευάσματα.
Με λίγα λόγια, άρχισαν να προσθέτουν χρωστικές ουσίες. Η επιτυχία θα πρέπει να ήταν αστραπιαία αφού, έκτοτε, ο ροδόχρους είναι και ο πιο κοινός ταραμάς.
Δύο είναι οι βασικές παραδοσιακές συνταγές με ταραμά. Η πιο γνωστή είναι η ταραμοσαλάτα. Το πλούσιο αυτό επάλειμμα θεωρείται το άλφα και το ωμέγα στο τραπέζι της Σαρακοστής. Ουσιαστικά, η ταραμοσαλάτα είναι ένα κρεμώδες, πολτοποιημένο επάλειμμα από αυγοτάραχο που έχουμε χτυπήσει (κατά προτίμηση στο γουδί) με βρασμένες και ξεφλουδισμένες πατάτες ή ψωμί.
Προσθέτουμε, εν συνεχεία, εναλλάξ στο μείγμα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, αναλόγως με την απαιτούμενη δοσολογία. Συνήθως, η ταραμοσαλάτα που γίνεται με πατάτα είναι πιο κρεμώδης αλλά οι σκληροπυρηνικοί της παράδοσης επιμένουν ότι η μόνη αποδεκτή βάση είναι το ψωμί.
***
 
Του Στέλιου Παπαθεμελή
Το ευρωτουρκικό ανατολίτικο παζάρι των Βρυξελλών επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ελληνική παροιμία: «Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Άλλα θέλει».
Πακτωλός ανταλλαγμάτων από μέρους των άλλων για συμφωνίες που, όπως πάντοτε, κατά σύστημα παραβιάζονται από την Άγκυρα. Η τουρκική εξωτερική πολιτική παραμένει αναλλοίωτα επεκτατική, αναθεωρητική, επιθετική, διεκδικητική και αχόρταγη, όποιο και να είναι το καθεστώς οθωμανικό, κεμαλικό, νεοοθωμανικό. Εύγλωττο το σκίτσο των Times του Λονδίνου (8/3/16) με τον Ερντογάν να απλώνει την υπερμεγέθη χερούκλα του για να γραπώσει το πουγκί της Μέρκελ…
Ο αμερικανός καθηγητής Frank Weber στην εξόχως τεκμηριωμένη διατριβή του The Evasive Neutral (ελληνική έκδοση «Ο επιτήδειος ουδέτερος», ΘΕΤΙΛΗ, 1983) κάνει φύλλο φτερό την τουρκική πολιτική στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και καταλήγει σε ατράνταχτα συμπεράσματα:
«Καθ’όλη τη διάρκεια του Β’Π.Π. η Τουρκία υπήρξε ένας μη εμπόλεμος, αλλ’όχι απλός θεατής. Με μόνη την διπλωματία της διετήρησε την εδαφική της ακεραιότητα έναντι τόσον της ναζιστικής Γερμανίας όσον και της Ε.Σ.Σ.Δ. Από την Βρετανία πήρε ακριβό υλικό του Προγράμματος Δανεισμού και Εκμισθώσεως και έδωσε ως αντάλλαγμα μόνον υπερτιμημένα αγαθά. Αποστέρησε την Γερμανία από μία συμμαχία με τους Άραβες [η Μέρκελ το ξέρει;] και κρατούσε τη δική της συμμαχία για όποιον έδινε υψηλότερο τίμημα»!
Και καταλήγει: «Καθ’όλην την διάρκεια του πολέμου η τουρκική διπλωματία υπήρξε ένα λαμπρό επίτευγμα με όλα τα μέτρα, εκτός εκείνων της εντιμότητας και της ηθικής ακεραιότητας» [ο Τσίπρας το ξέρει;].
Και η ακροτελεύτεια παρατήρηση του Weber: «μόνο 30 χρόνια αργότερα, όταν εισέβαλαν στη Κύπρο οι Τούρκοι, αποκάλυψαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα κέρδη της διπλωματίας τους» (ενθ. αν, σ.286).
 Αχμέτ – Αλέξης, φιλαράκια κατά το κοινώς λεγόμενο όπως πριν Ισμαήλ – Γιωργάκης, με περισσά χαμόγελα μοίραζαν τριαντάφυλλα στην Σμύρνη την κατακαμμένη από τις κεμαλικές ορδές που κατακρεουργούσαν τον άγιο Μητροπολίτη της, τον μαρτυρικό Χρυσόστομο, και εκατοντάδες κατατρεγμένους που, κατά το ρεπούσειον άγος, «συνωστίζονταν» στην παραλία…
Οι Τούρκοι έργω και λόγω, ευκαίρως ακαίρως στις Βρυξέλλες, στη Σμύρνη ή όπου γης προωθούν, και δια της εμμονικής επαναλήψεως, τις διεκδικήσεις τους. Εμείς « βαρήκοοι» καθ’ έξιν δεν ακούσαμε τίποτε, δεν απαντήσαμε σε τίποτε. Κουβαληθήκαμε σε μια φιέστα που οργάνωσε αυτός που διατηρεί casus belli εναντίον μας, παραβιάζει καθημερινά την κυριαρχία μας και προσφάτως στις 11/2 υπέβαλε στο ΝΑΤΟ απόρρητο 17 σημείων με τα οποία αμφισβητεί τον εναέριο χώρο μας, αξιώνει να μη κατατίθενται εκ μέρους τους σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών, απαιτεί να μην ελλιμενίζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ στα Δωδεκάνησα, αμφισβητεί την ελληνικότητα νησιών μας (Καθημερινή 6/3/16).
Τσαβούσογλου εν μέσαις Αθήναις, Νταβούτογλου στη Σμύρνη απαγγέλλουν ωμά και προκλητικά τις διεκδικήσεις τους. Δεν αποστομώνονται από τους δικούς μας. Η διεθνής κοινότητα εθίζεται. Το επαναλαμβανόμενο προάγεται σε πρόβλημα. το πρόβλημα ξεκινά διμερές, γίνεται διεθνές, και η αυθαιρεσία αναδεικνύεται σε δικαίωμα.
Μια δυναμική και αποφασισμένη ελληνική ηγεσία θα αρνούνταν κάθε διάλογο προ πάσης άρσεως του casus belli και διακοπής των έργω προσβολών της κυριαρχίας μας.
Ο Τούρκος αφού τρομοκράτησε με το προσφυγικό την ηγεμονεύουσα Γερμανία υποχρέωσε σε ένοχη σιωπή την μεταλλασσόμενην σε ολιγαρχική Ευρώπη για τα εντός της χώρας του εγκλήματα που συνιστούν βάναυση προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και των θεμελιωδών ελευθεριών, υπέρ των οποίων υποτίθεται κόπτονται οι Ευρωπαίοι. Στις Βρυξέλλες τηρήθηκε απαράδεκτη σιγή για όσα φασιστικά συμβαίνουν με την «Zaman» και το Πρακτορείο Gihan και τους άμαχους Κούρδους.
Ο σουλτάνος επιχειρεί, και με την πανικόβλητη από το μεταναστευτικό Ε.Ε, καταφέρνει να ελέγξει τον πυρήνα της ευρωπαικής εξουσίας. Από κατηγορούμενο τον αποδέχονται ως κατήγορο.
Έδώ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν εκπόνησαν μια συνολική στρατηγική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Έχουμε πρόβλημα εθνικής επιβίωσης. Η αντιμετώπισή της προυποθέτει εθνική συνεννόηση, αλλά πώς αφού:
«Χοπ αν κάνω δεξιά
πέφτω πάνω στη ροδιά.
Χοπ αν κάνω αριστερά
πάνω στη βατομουριά». (Ελύτης)
Όπωσδήποτε αιωρείται το ερώτημα τι εμπιστοσύνη μπορεί κανείς να έχει σε μια Τουρκία που, και όταν συμφωνεί, προσβλέπει στην παραβίαση της συμφωνίας;
«Εθνικό είναι ό, τι είναι αληθινό» (Σολωμός).
Το συμπέρασμα δυναμικό με τους στίχους του Παναγιώτη Κρητικού:
«Ο δάκτυλος επί των τύπων των ήλων
είναι αρχή εμπειρίας.
Ο δάκτυλος επί της σκανδάλης
είναι αρχή απειρίας.
Ο ξένος δάκτυλος για τον διχασμό των Ελλήνων
είναι αρχή τραγωδίας.
Το σφίξιμο των πέντε δακτύλων αλλήλων
είναι αρχή σωτηρίας».
Να βρούμε την αρχή της σωτηρίας…

***  Δύο Μεσσήνιοι αρτοποιοί στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιών Ελλάδας          
     
 
 
 
 
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής «Αρτοζύμα».
Στο εν λόγω πρωτάθλημα έλαβαν μέρος και δύο δικοί μας αρτοποιοί, ο Στάθης Μελτίνος από την Καλαμάτα και ο Σείριος Καίσαρης από τη Μεσσήνη.
Δύο νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει, με πιο απλό παράδειγμα το ωράριο, αφού είναι αναγκασμένοι από τις 3.00 τα ξημερώματα να είναι στο φούρνο. Όμως, η αγάπη τους για αυτό που κάνουν ξεπερνά όλα τα εμπόδια.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί τους για την εμπειρία του διαγωνισμού, τα επόμενά τους σχέδια και πώς είναι, τελικά, να είσαι σε μια εθνική ομάδα και δη, των αρτοποιών.
  Στάθης Μελτίνος
Αρχικά μιλήσαμε με τον 30χρονο Στάθη Μελτίνο, φούρναρη τρίτης γενιάς, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Αριστοδήμου στην Καλαμάτα, ο οποίος και αποφάσισε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης για την εμπειρία, αλλά και για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.
Τελικά, κατάφερε με τον Σείριο Καίσαρη να κατακτήσουν την 3η θέση, σε ένα διαγωνισμό με μεγάλο ανταγωνισμό, όπως σχολίασε. Συγκεκριμένα, διαγωνίστηκαν 6 ομάδες, με την κάθε μία να έχει 4 άτομα. Αφού η Μεσσηνία δεν μπόρεσε να έχει αυτοδύναμη ομάδα, έλαβαν μέρος σε αυτή ένας συνάδελφός τους από το Λουτράκι, καθώς και από τα Τρίκαλα, ενώ την ονόμασαν «Γαλάζιοι- Μεικτή Ομάδα Αρτοποιών (Μεσσηνία, Λουτράκι, Τρίκαλα)».
Ο διαγωνισμός συνολικά κράτησε τρεις μέρες. Στην πρεμιέρα η ομάδα διαγωνίστηκε στα παραδοσιακά ψωμιά, αφού η μέρα είχε ως θέμα το «Παραδοσιακό Ψωμί». Τη δεύτερη δημιούργησε τσουρέκια και μανιάτικα λαλάγγια, αφού το θέμα ήταν το «Πρωινό στο Φούρνο», ενώ τρίτη διαγωνίστηκαν σε καλλιτεχνικό ύφος, μιας και το θέμα ήταν το «Καλλιτεχνικό Ψωμί». Έτσι, δημιούργησαν ένα καλάθι με καρπούζια, μια δημιουργία από ζύμη, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, μετά τρωγόταν.
Κατά τον Στάθη, η εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τέτοιο διαγωνισμό είναι μοναδική, αφού γνώρισε νέους ανθρώπους, διασκέδασε, αλλά το κυριότερο ήταν η ηθική ικανοποίηση με τη θέση που κατέλαβαν.
Πλέον το βλέμμα του είναι στραμμένο στην Ιταλία, όπου θα μεταβούν ως Εθνική Ομάδα Αρτοποιών πλέον, για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Σχετικά με τη δυσκολία της δουλειάς του, μας είπε ότι είναι μαρτύριο να ξυπνάς στις 2.00-3.00 τα ξημερώματα, όμως λατρεύει αυτό που κάνει και δε θα το άλλαζε με τίποτα!
  Σείριος Καίσαρης
Ο άλλος Μεσσήνιος της ομάδας, ο Σείριος Καίσαρης, διατηρεί φούρνο στην οδό Πολυτεχνείου στη Μεσσήνη. Είναι κι αυτός αρτοποιός από κούνια, όπως λέμε, αφού ουσιαστικά μεγάλωσε μέσα σε φούρνο και είναι, μάλιστα, τρίτη γενιά στο επάγγελμα.
Είναι 33 χρόνων και δεν κάνει αυτή τη δουλειά επειδή είναι αναγκασμένος, αλλά επειδή του αρέσει.
Το ιδιόρρυθμο, όπως μας εξήγησε, είναι το ωράριο, αλλά είναι κάτι που αγαπά και δε θα φανταζόταν τον εαυτό του να κάνει κάτι άλλο.
Σχετικά με το διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, τον χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού δεν είχε συμμετάσχει σε κάτι αντίστοιχο.
Πήρε μέρος για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, να μάθει νέες συνταγές, αλλά και να γνωρίσει αρτοποιούς από όλη την Ελλάδα και να δείξει και σε αυτούς συνταγές. Για παράδειγμα, το λαλάγγι που έφτιαξαν τη δεύτερη ημέρα είναι κάτι άγνωστο στη βόρεια Ελλάδα.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα, μας είπε ότι προέκυψε έπειτα από σκληρή δουλειά και ομαδικότητα, ενώ καθοριστική ήταν η άψογη συνεργασία, ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τους ίδιους και εντυπωσίασε τον κόσμο. Άλλωστε, το 50% της βαθμολογίας το έδινε ο κόσμος.
Πλέον μαζί με τον Στάθη ετοιμάζονται για την Ιταλία, όπου θα δοκιμαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καλή επιτυχία από εμάς!  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

 ***   Εκτεταμένα μέτρα και έλεγχοι της Τροχαίας για το τριήμερο         
     
Ηλ Αξιωτόπουλος: «Το τιμόνι δεν συγχωρεί»
Επί ποδός βρίσκεται από την Παρασκευή, η Τροχαία Καλαμάτας με όλο το προσωπικό της, λόγω του αποκριάτικου τριημέρου.
Όπως τόνισε ο απερχόμενος Διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας και νυν Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηλίας Αξιωτόπουλος, έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
  Σύνεση
Λόγω της κίνησης στην αγορά της Καλαμάτας, μέτρα είχαν ληφθεί και χθες για την διευκόλυνση των οδηγών, ενώ εντατικοί θα είναι τις ημέρες αυτές οι έλεγχοι επικίνδυνων παραβάσεων με στόχο την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Ως τέτοιες ο κ. Αξιωτόπουλος ανέφερε, την υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, την παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών, αλλά ιδιαιτέρως την κατανάλωση αλκοόλ.
«Αυτές τις ημέρες που χαρακτηρίζονται από ξενοιασιά, γλέντι και ξεφάντωμα οι οδηγοί πρέπει όταν χρησιμοποιούν το όχημά τους να είναι συνετοί. Το τιμόνι δεν συγχωρεί. Και γι αυτό χρειάζεται όταν παίρνουμε το αυτοκίνητό μας για να πάμε κάπου αυτά να τα αποβάλουμε», σημείωσε ο κ. Αξιωτόπουλος.
  Τροχαία υλικών
Πρόσθεσε ότι αυτοκίνητα της Τροχαίας θα περιπολούν σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου για βεβαίωση των επικίνδυνων παραβάσεων, ενώ λόγω των ποικίλων καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Μεσσηνία, θα υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και ιδιαίτερη κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο.
«Συστήνουμε στους φίλους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κέντρο της Καλαμάτας, διότι πάντοτε τέτοιες ημέρες έχουμε τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές, καθώς οι επισκέπτες της πόλης μας δεν γνωρίζουν τους δρόμους και την προτεραιότητα σε αυτούς», παρατήρησε ο κ. Αξιωτόπουλος.
Ο κ. Αξιωτόπουλος μετά από 7 χρόνια θητείας στη θέση του Διοικητή Τροχαίας, από προχθές ορίσθηκε Β΄ Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση και τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Σκουράκης.
«Πιστεύω ότι κατέβαλα όλες τις προσπάθειές μου για ανύψωση του κύρους της Αστυνομίας και του Τμήματος Τροχαίας και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συνεργάστηκα, όλα αυτά τα χρόνια. Ήμουν δίπλα σε κάθε οδηγό που ζητούσε ενημέρωση και προσέφερα κάθε βοήθεια σε συμπολίτες μας που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα. Και από τη νέα μου θέση θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να είμαι δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του», σημείωσε κλείνοντας.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

 ***  Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα- Σήμερα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση          
     
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και της Αποκριάς, Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις» διοργανώνουν στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες πλήθος εκδηλώσεων, για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς και Τοπικούς Συλλόγους.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Η μεγάλη, πολύχρωμη και θορυβώδης παρέλαση του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, όλο κέφι και ζωντάνια, θα ξεκινήσει από την οδό Υπαπαντής και μέσω των οδών 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου για την τελετή λήξης. Θα πραγματοποιηθούν απονομές βραβείων και θα ακολουθήσει συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα των Otherview.
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε πολλές Τοπικές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έχει το δρώμενο ευετηρίας που θα διεξαχθεί στη Νέδουσα την Καθαρά Δευτέρα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
• Κυριακή 13 Μαρτίου, 14.30 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τελετή λήξης, απονομή βραβείων και συναυλία με τους OΤHERVIEW στην Κεντρική Πλατεία - Bασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Άστρη Μαυρέα & Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος  DJs: Νάσος Παπατζιμόπουλος & Ηλίας Μπακέας
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
• Καθαρά Δευτέρα 14 Mαρτίου, 11.30, Παραλία Καλαμάτας / Προλιμένας, Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού
• Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, 19.00, Ράχη, συμβολή των οδών Μετσόβου και Αγίας Λαύρας, εκδήλωση με αερόστατα, νηστίσιμα φαγητά, μουσική από τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας
• Κυριακή 13 Μαρτίου - Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας - πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες
18.00 - φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις Μπαρμπούτες - Άρις Δ.Ε. Άριος,
18.00 - Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα - Άμμος Δ.Ε. Άριος,
18.00 - παραδοσιακή μακαρονάδα - Ανεμόμυλος Δ.Ε. Άριος,
19.00 - φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα - Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών,
19.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα - Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας,
19.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα - Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας,
20.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα - Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών,
20.00 - φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα - Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών,
20.00 - φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο - Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας,
20.00 - αερόστατα, μουσική και παραδοσιακή μακαρονάδα
• Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου
- Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, δρώμενο ευετηρίας, 10.30: Αγερμός /12.00: δρώμενα
- Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, 11.00 - κούλουμα
- Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, 11.00 - πέταγμα χαρταετού
- Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας, 11.00 - κούλουμα
- Άρις Δ.Ε. Άριος / ύψωμα Ρετσίνη, 11.00 - κούλουμα
- Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, 11.00 - κούλουμα
- M. Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας, 11.00 - κούλουμα, πέταγμα χαρταετού, μουσική - χορός
- Βέργα Δ.Ε. Καλαμάτας / πάρκο Αλμυρού, 12.00 - κούλουμα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού
– Θουρία Δ.Ε. Θουρίας, απόγευμα Καθαράς Δευτέρας - φασολάδα, σαρακοστιανά, κρασί, τσίπουρο, χορός, αερόστατα.

*** Η αλαζονεία του Βερολίνου και η μεγαλοψυχία των Ελλήνων!  germ
~ - κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις -
~
Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη*
~
Η Ιστορία δεν καταγράφει μόνον ιστορικά γεγονότα μίας συγκεκριμένης περιόδου. Τα βιώματα των ανθρώπων που ακολουθούν τα γεγονότα είναι συνέχεια της Ιστορίας, διότι αυτά είναι πιο έντονα και κρατάνε ζωντανά εις την συνείδηση των λαών λεπτομέρειες οι οποίες συνήθως δεν καταγράφονται εις τα ιστορικά δοκίμια. Είναι όμως χρήσιμα, διότι εμπλουτίζουν το ιστορικό γεγονός και ενισχύουν αυτό ως αποδεικτικά στοιχεία εις την υπεράσπιση, διερεύνηση και ανάλυση  του.Δεν μας εκπλήσσει η προκλητική συμπεριφορά της Γερμανίας εις το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου. Ούτε το ότι αυτή  οφείλεται εις την έλλειψη ιστορικών γνώσεων των Γερμανών Πολιτικών και της Ηγεσίας του Βερολίνου. Διότι χάρισμα κάθε Ηγέτιδας Δύναμης είναι να γνωρίζει την ιστορία των άλλων λαών και βάσει αυτής να θωρακίζει και να στηρίζει την άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής. Η οποία ενισχύει την δύναμή της, αλλά παράλληλα και την αλαζονεία, η οποία αναπόφευκτα την οδηγεί σε αιφνίδια πτώση και καταστροφή. Η αλαζονεία είναι χαρακτηριστικό στοιχείο κάθε Ηγέτιδας Δύναμης η οποία την ακολουθεί ως αιώνιο σύνδρομο μέχρις και την επόμενη πτώση της.Δεν μας φοβίζει ούτε η δύναμη της σημερινής Γερμανίας, οι απειλές, οι εκβιασμοί και προσβολές της, αλλά ούτε μας απογοητεύει και η άρνηση της εις το αίτημα της Ελλάδος. Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο το διαφορετικό, αλλά ούτε και νομικά επιχειρήματα από μία χώρα η οποία είναι γνωστή για το Δίκαιο και την Κοινωνική Δικαιοσύνη εις τα οποία οφείλεται εις το μέγιστο η ανάπτυξη και η οικονομική της δύναμη. Όμως η άσκηση του Δικαίου εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα αυτής της χώρας. Σε καμία περίπτωση τους άλλους λαούς, ακόμη και όταν προσπαθεί να δώσει τώρα «μαθήματα» του κοινού περί Δικαίου αίσθημα και ηθικής, χωρίς να αντιλαμβάνεται η ίδια ότι η αλαζονεία της την εκθέτει εκ νέου και την κάνει και πάλιν αντιπαθητική αλλά και άκρως επικίνδυνη.Ο Ελληνικός Λαός δεν αισθάνεται καμία έχθρα κατά του Γερμανικού Λαού, η Ηγεσία του οποίου επί 70 χρόνια δεν εκτίμησε την μεγαλοψυχία και μακροθυμία των Ελλήνων. Το αίτημα της Ελλάδος αποτελεί την διπλή όψη ενός νομίσματος. Εις την μία πλευρά ευρίσκεται η δίκαιη, έντιμη και ηθική θέση της Πατρίδας μας, και εις την άλλη η κατηγορηματική και προκλητική άρνηση του Βερολίνου. Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε ως Λαός να εξηγήσουμε και να υπενθυμίσουμε εις το Βερολίνο μερικά πράγματα τα οποία από πάσης πλευράς είναι ισχυρά και αδιαμφισβήτητα, και τα οποία δεν στηρίζονται επάνω εις το βάθρο του Ηγεμονισμού και της Αλαζονείας, αλλά εις το διαχρονικό και αναλλοίωτο περί του Δικαίου αίσθημα ενός ολόκληρου Λαού.Η Συμφωνία του Λονδίνου της 27.02.1953 διέγραψε τα χρέη της Γερμανίας της προ του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου εποχής και όχι τις πολεμικές αποζημιώσεις.  Η Συμφωνία των «2+4» της Μόσχας (12.09.1990), δεν είναι «Συμφωνία Ειρήνης» μεταξύ Γερμανίας και όλων των αντιπάλων της του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η οποία διευθετεί τις πολεμικές αποζημιώσεις αυτής απέναντι των άλλων λαών. Αλλά μία απλή Συμφωνία η οποία αναφέρεται εις τον επαναπροσδιορισμό της κρατικής οντότητας της Ενωμένης τώρα Γερμανίας και την θέση αυτής απέναντι των 4 Δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσία, Μ.Βρεττανία, Γαλλία. Δηλαδή δεν γίνεται καμία αναφορά εις την παραίτηση απαιτήσεων των άλλων ή μία διευθέτηση των πολεμικών αποζημιώσεων.Με την Δίκη της Νυρεμβέργης φέρεται η δίκη των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών εγκληματιών πολέμου που διενεργήθηκε από το επί τούτω συγκροτημένο ομώνυμο Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε εις το Δικαστικό Μέγαρο της Νυρεμβέργης, από τις 20.Νοεμβρίου 1945 μέχρι την 1.Οκτωβρίου 1946, με κατηγορούμενους 24 μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και 8 Ναζιστικές Οργανώσεις.Όμως ο Ψυχρός Πόλεμος πού ξέσπασε ευθύς αμέσως μετά την Δίκη της Νυρεμβέργης, η ένταξη της Δ.Γερμανίας εις το ΝΑΤΟ και η συμμετοχή αλλά αυξανόμενη συμβολή αυτής εις την ΕΟΚ/Ε.Ε. όχι μόνον ευνόησε και πάλιν την Γερμανία, αλλά παράλληλα έδωσε το έναυσμα εις την γερμανική πολιτική όπως «ελαχιστοποιήσει τις ευθύνες και  υποχρεώσεις της» από τις συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα να αποποιηθεί την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων εξαιτίας της διαίρεσης της Γερμανίας και του τότε υπάρχοντος νομικού καθεστώτος, μεταθέτοντας το πρόβλημα αυτό εις το μέλλον, με την ενοποίηση των 2 Γερμανιών σε μία «Συνθήκη Ειρήνης». Η οποία όμως, ως προαναφέρθηκε, δεν έγινε ούτε μετά την ενοποίηση των 2 Γερμανιών την 3.10.1990, λόγω τώρα της ενισχυμένης θέσης της Γερμανίας εις την Ευρώπη, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και την εξασθένηση της Ρωσίας και των ΗΠΑ.Εδώ πρέπει να αναφερθεί, ότι μετά το 1945 και την ίδρυση της Γερμανικής Δημοκρατίας την 23.05.1949, η γερμανική πολιτική και τα ΜΜΕ επί δεκαετίες απoφεύγουν συστηματικά την δημόσια συζήτηση για τις βαρύτατες συνέπειες του πολέμου εις βάρος των άλλων λαών. Η βαρύτατη αυτή ευθύνη κατέστη ένα tabu εις την γερμανική κοινή γνώμη, το δε ενδιαφέρον αυτής επικεντρώθηκε μόνον εις την συλλογική ευθύνη και τους υπαίτιους για την εθνική ήττα και καταστροφή. Επίσης μέχρις σήμερα δεν έγινε ουδεμία αναφορά και δημόσιες συζητήσεις για την παρουσία και  εγκληματική συμπεριφορά της Wehrmacht ως κατοχική δύναμη εις τις άλλες χώρες.   
~
Η Γερμανική Κατοχή επέφερε ανείπωτα δεινά εις τον Λαό μας. Ο Εμφύλιος Πόλεμος ο οποίος ακολούθησε με ανυπολόγιστες καταστροφές, δεν ήταν μόνον μία συνέπεια της βάρβαρης Γερμανικής Κατοχής, η οποία ευθύνεται και για την διάσπαση της Εθνικής Αντίστασης και τον Εθνικό Διχασμό του Εμφυλίου Πολέμου. Αλλά παράλληλα η διάλυση της χώρας μας εμπόδισε την συμμετοχή αυτής εις το τραπέζι των Νικητριών Δυνάμεων για να διεκδικήσει τις σχετικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο εις τον κατάλληλο χρόνο. Όμως μόλις λίγο αργότερα, η αλλαγή των συσχετισμών των δυνάμεων εις την Ευρώπη με τον Ψυχρό Πόλεμο, την στήριξη και ανόρθωση της Γερμανίας, την ίδρυση του ΝΑΤΟ και λίγο αργότερα της ΕΟΚ/Ε.Ε. είχε ως αποτέλεσμα την συμμετοχή της χώρας μας εις το νέο πνεύμα της υπεράσπισης της Ευρώπης, αλλά και την αποχή της χώρας μας  από το αίτημα πολεμικών αποζημιώσεων και το Κατοχικό Δάνειο, το οποίο έθεσε εις τις καλένδες.Παράλληλα, ως είναι ήδη γνωστόν, με την ανόρθωση της Γερμανίας έχουμε τώρα και την αναθεώρηση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι της Ελλάδος. Με την αλλαγή της προπολεμικής τακτικής του Βερολίνου να επεμβαίνει εις την εθνική πορεία της χώρας μας, μέσω στρατιωτικών ενισχύσεων των αντιπάλων μας π.χ. Ελληνικό-Τουρκικός Πόλεμος 1897, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Εθνικός Διχασμός 1914 με την σύγκρουση Βασιλοφρόνων και Βενεζελικών, Μικρασιατική Καταστροφή με την στήριξη του Κεμάλ Ατατούρκ. Τώρα, μετά το 1950,  με την απευθείας διείσδυση εις την ελληνική πολιτική των ισχυρότατων Πολυεθνικών Εταιριών της, οι οποίες δια των μιζών ανέδειξαν  την διαπλοκή και την διαφθορά του Πολιτικού Συστήματος Μαριονέτων, το οποίο εκ του λόγου αυτού, όχι μόνον προστάτευε και φυγάδευε εις την Γερμανία εγκληματίες πολέμου, όχι  μόνον απέφευγε την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου, αλλά τελικώς οδήγησε και εις την χρεοκοπία και κατάρρευση της χώρας μας. 
~
Το Βερολίνο οφείλει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει Διμερής Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, ούτε Διεθνείς Συμφωνίες εις τις οποίες συμμετείχε και η Πατρίδα μας για την διευθέτηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου. Η καταβολή των 115 εκατομμυρίων Μάρκων από την Γερμανία η οποία έγινε την 18.03.1960 κατόπιν διαπραγμάτευσης μεταξύ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Konrad Adenauer ήταν ένα αποτέλεσμα μίας «Συμφωνίας αποζημίωσης Οικείων», δηλαδή οφειλές προς ορισμένους ιδιώτες, και δεν αποτελούσε τελική απόφαση. Οφείλει επίσης να γνωρίζει, ότι εις το τεράστιο Μνημείο του Ολοκαυτώματος το οποίο εγκαινιάστηκε την 10.05.2005 εις το κέντρο του Βερολίνου η Γερμανική Κυβέρνηση αρνήθηκε να συμπεριλάβει μαζί με τους Εβραίους και τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των κρεματορίων άλλων εθνικοτήτων, εκ του φόβου διεκδικήσεων πολεμικών αποζημιώσεων από άλλους λαούς. Η Ηγεσία του Βερολίνου οφείλει επίσης να γνωρίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου πάσης μορφής και οι απαιτήσεις της Ελλάδος οι οποίες δεν έχουν διευθετηθεί μέσω Διμερών Συμφωνιών, αλλά και οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ενεργές και ποτέ δεν παραγράφονται. Τέλος ένα μήνυμα προς την ηγεσία του Βερολίνου. Η Παγκόσμια Ιστορία διδάσκει, ότι η ανθρωπότητα στηρίζεται εις τις Αρχές, Αξίες και Αιώνια Δύναμη του Ελληνικού Πνεύματος. Όποιος εναντιώνεται προς αυτό ηττάται!   ~ *Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη.  Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

***  Ατυχείς συγκρουσιακές επιλογές!
vouli
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Δύσληπτα και δύσπεπτα πρωθύστερα διαδραματίζονται προκειμένου να επιλυθούν κοινωνικά προβλήματα.
Πρώτα βγαίνουν στους δρόμους οι εξουσιαζόμενοι και μετά οι εξουσιαστές αναγκάζονται να συνομιλήσουν μαζί τους.
Λες και είναι ανέφικτο, παράλογο ή αφύσικο να γίνει το αντίστροφο.
Ας δούμε τα αίτια της άτοπης, ανάρμοστης πρακτικής.
Α. Πολίτες
1. Οφείλουν να εξαντλούν όλες τις προσφερόμενες δυνατότητες διαλόγου, με την -           εκάστοτε- κυβέρνηση, πριν προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις , διαδηλώσεις.
2. Δεν θα πρέπει να καταλαμβάνονται: Δημόσια κτίρια, γραφεία, να κρατούνται όμηροι εργαζόμενοι και να αποκλείονται δρόμοι, να παρακωλύονται οι συγκοινωνίες κ.ο.κ.
      Το κοινωνικό σύνολο δεν θα πρέπει να ταλαιπωρείται και να τιμωρείται, χωρίς να ευθύνεται.
     Ας αναζητηθούν - και εδώ- ..."Ι σ ο δ ύ ν α μ α   Δ ρ ά σ η ς  / Δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς" (όπως: Αποκλεισμοί κομματικών γραφείων, Υπουργικών κατοικιών κλπ).
3. Απαραίτητη η συγκρότηση ολιγομελούς επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με τον Γεν. Γραμματέα και τον Υπουργό. 
4. Η απαίτηση των διεκδικούντων, να συναντηθούν με τον ίδιο τον - εκάστοτε- Πρωθυπουργό είναι ένα δυσπερίγραπτο δικό μας φαινόμενο ιλαροτραγικών προδιαγραφών, πλην όμως ευεξήγητο (!). Ενώ έχουμε Γεν. Γραμματείς, Υφυπουργούς, Αναπληρωτές και Υπουργούς, στην πράξη , μόνον (;) ο Πρωθυπουργός μετράει!.... Αυτός, τελικά, θα επιληφθεί (παραδοσιακά και ά-λογα) του όποιου μεγάλου ή μικρού ζητήματος.
     Προδήλως όλοι οι παραπάνω έχουν ... διακοσμητικό ρόλο ή - στην καλύτερη περίπτωση - λειτουργούν ως ... αυτοφωράκηδες ή αμορτισέρ προστασίας του Κυβερνήτη από κραδασμούς κοινωνικών αντιδράσεων / εξεγέρσεων.
     Είναι το τίμημα του Πρωθυπουργοκεντρικού μας συστήματος και της υπερσυγκέντρωσης, απόλυτων, εξουσιών σε ένα πρόσωπο. 
Β. Κυβερνώντες
1. Αποφεύγουν :
- Να συνδιαλαγούν με τους κοινωνικούς φορείς, πριν να διαμορφώσουν προτάσεις, σχέδια, νομοθετήματα.
- Να συναντηθούν με επιτροπές απεργών / διαδηλωτών με διάφορες προφάσεις όπως ότι:  "Είναι απησχολημένοι με άλλα σοβαρότερα  (Σ.Σ Περιλαμβάνονται και θέματα ... συνήθους ή και πνευματικής δυσκοιλιότητας;).
2. Αναγκάζονται (οποίον ρεζιλίκιον) να το πράξουν όταν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο και φοβηθούν για, επερχόμενα , χειρότερα!
3. Δεν συνενοούνται με την Αστυνομία ώστε να αντιμετωπίσουν διαφορετικά την κατάσταση:
          Τοποθέτηση καμερών και παρουσία - κρατικού και ιδιωτικών καναλιών - ώστε να     καταγράφονται: Γεγονότα, πρόσωπα, αδικαιολόγητες επιθέσεις διαδηλωτών ή χρήσης επιβλαβών χημικών, λοστών, καδρονιών, γκλόπς, κ.ο.κ.
Να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται οι παρεκτρεπόμενοι, όποιοι και αν είναι (και     από τις δύο πλευρές). 
Προηγουμένως να έχει χαραχτεί μια κόκκινη (in , της μόδας) "κόκκινη γραμμή" σε απόσταση 30 μέτρων από εκεί που γίνεται φύλαξη / παρουσία των Αστυνομικών.
Θα την περνά μόνον μια ολιγομελής επιτροπή για να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό. 
Θα ήθελα να παραθέσω και δύο ακόμη αξιοπρόσεκτες παραμέτρους:
Ι. Το γελοίο , φαινόμενο της παρουσίας κομματικών .... "συμπαρατασσόμενων και συμπασχόντων" σε κάθε διεκδίκηση. 
Προνόμιο Αντιπολιτευόμενων πολιτικάντηδων , το οποίο όμως αμφισβητείται τελευταία από στελέχη της ..... συμπολίτευσης που εναντιώνονται (μαζί με τους διαδηλωτές) στην κυβέρνηση τους!......
Ψηφοσυλλεκτική αναγκαιότητα.
ΙΙ. Την (ανεπίτρεπτη σε δημοκρατίες) δύναμη της πυγμής. Είναι άδικο, ανισότιμο, άνανδρο, οι "αδύναμοι" (όπως συνταξιούχοι, εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι κ.α) να μην εισακούγονται ενώ όσοι κατεβάζουν ηλεκτρικούς διακόπτες, ή κλείνουν λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, δικαστήρια, κόμβους κυκλοφοριακούς / δρόμους  ΜΜΜεταφοράς, να δικαιώνονται. 
     Μια παθογένεια που την αναδεικνύω, μήπως και (χιούμορ κάνω) διορθωθεί. 
ΥΓ Οι συγκρούσεις  θα μπορούσαν  να αποφευχθούν  αν:
    - Τα κόμματα διέθεταν σαφή προεκλογικά προγράμματα με την υποχρέωση να τηρούν τις υποσχέσεις τους.
     Παράλληλα με την εξοντωτική ποινική δίωξη των ψευδολόγων, αλλά και τον δια βίου αποκλεισμό τους από τα πολιτικά δρώμενα.
    - Οι πολίτες αφυπνιστούν και απαγκιστρωθούν από τις ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

*** Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας!
rus
~   Με αφορμή τη διενέργεια δημοψηφίσματος τον Μάρτιο 2014 όπου η Κριμαία αποφασίζει πανηγυρικά να επανενωθεί με τη Ρωσία ως Συνομοσπονδία – κάτι που η Δύση εκλαμβάνει ως Προσάρτηση – η τελευταία, με προεξάρχουσα τις Η.Π.Α. και ακόλουθο την Ε.Ε., ξεκινά οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία που εκτείνεται σε 3 βασικούς άξονες   :   1.Απόσυρση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (Ξ.Α.Ε.) από τη Ρωσία με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση της ισοτιμίας του δολαρίου με το ρούβλι και την εξαΰλωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας στην προσπάθεια να διατηρήσει το νόμισμά της σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μόνο το 2014 μειώθηκαν στα $ 385 Δις από τα$ 510 Δις (βλ. σχετικό Γράφημα) για να σταθεροποιηθούν στη συνέχεια. Η καταβύθιση του ρουβλίου, σηματοδότησε την αύξηση του πληθωρισμού. Από το 7% που βρισκόταν πριν την επιβολή των κυρώσεων, εκτοξεύτηκε στο 16,9% τον Μάρτιο 2015, διατηρήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι τον Οκτώβριο 2015 και έκτοτε αποκλιμακώνεται.
russia
rosia

2.Επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις 16 Ιουλίου 2014 (Η.Π.Α.) και στις 31 Ιουλίου 2014 (Ε.Ε.) που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της πρόσβασης σε διεθνή χρηματοδότηση. Ωστόσο, ήδη από τον Μάρτιο 2014 είχαν αναληφθεί ενέργειες εναντίον ατόμων που συμμετείχαν στην προσάρτηση (κατά τη Δύση ο όρος) της Κριμαίας από τη Ρωσία με τη μορφή μπλοκαρίσματος βίζας και παγώματος περιουσιακών στοιχείων.      3.Διατήρηση της παραγωγής του πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στα ίδια επίπεδα  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών OPEC παρόλη τη μειωμένη ζήτηση με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών τους που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την άρση των εμπορικών κυρώσεων στο Ιράν την 18η Ιανουαρίου 2016 και τη διοχέτευση της παραγωγής του στις αγορές, κάτι που οδήγησε την τιμή του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών. Το πλήγμα στη Ρωσία είναι εξοντωτικό δεδομένου ότι το 65% των Εξαγωγών της, το 50% των Δημοσίων Εσόδων της και το 20% του Α.Ε.Π. της προέρχονται από τις πωλήσεις πετρελαίου και Φ.Α.. Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε απώλειες της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι κυρώσεις έχουν βραχυπρόθεσμη δράση και φέρουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, στη Ρωσία επιβλήθηκαν και ενεργειακές κυρώσεις που αφορούν την εξόρυξη πετρελαίου από μεγάλα βάθη και την Αρκτική, κάτι που δείχνει να αποσκοπεί στην ενεργειακή και οικονομική αποδυνάμωσή της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Το τελευταίο αποδεικνύεται τόσο από την επέκταση των κυρώσεων για το Ά Εξάμηνο 2016 (Ε.Ε.) και την 6η Μαρτίου 2017 (Η.Π.Α.) όσο και από το γεγονός ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές ενέργειας ώστε να απεμπλακεί από την Ρωσία.   Υ.Γ. 1. Γιατί η Σ. Αραβία αποδέχθηκε τη διατήρηση της παραγωγής του πετρελαίου στα ίδια επίπεδα παρά την καταβύθιση των τιμών του κάτι που την ανάγκασε να αναζητά δάνειο ?!?    Υ.Γ. 2. Γιατί ο μόνος Ηγέτης που αντιτίθεται στη συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας είναι ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν, που τυγχάνει να είναι και ο μόνος που αντιτέθηκε στις προσταγές του Δ.Ν.Τ. (2011)???      Ηλίας Κορομπλής     Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

*** Αχμέτ Νταβούτογλου και...Στρατηγικό Βάθος!
davutoglu
~ Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου, φιλόλογος – Μ.Α Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. υπεύθυνη Τομέα Γυναικών Π. Κ. Μακεδονίας Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας  
Με τον όρο Στρατηγικό Βάθος μας έρχεται στο νου το έργο του πολιτικού, διπλωμάτη και νυν πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Με άλλα λόγια το Στρατηγικό Βάθος ονομάζεται Στρατηγική της Ισχύος και περιλαμβάνει τις επιδιώξεις ενός λαού και ενός κράτους για επιβίωση και κατ’ επέκταση για κυριαρχία ή έλεγχο σε καίριες γεωπολιτικές ζώνες ή σφαίρες επιρροής. Οι επιδιώξεις αυτές είναι πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτιστικές. 
Από τον Θουκυδίδη ως τον Ιμπν Χαλντούν (διάσημος Τυνήσιος μουσουλμάνος ιστορικός και κοινωνιολόγος του 14ου αιώνα με πιο γνωστό του έργο το «Muqaddimah» αλλιώς «Προλεγόμενα») και από τον Clausewitz ως τον Morgenthau το βασικό ερώτημα στο οποίο επικεντρώθηκαν οι διανοούμενοι που μελέτησαν την πορεία της πολιτικής ιστορίας και τη θέση των πολιτικών υποκειμένων μέσα σε αυτή την πορεία είχε σχέση με τον ορισμό της ισχύος, τις εκδηλώσεις της και την αλλαγή του άξονά της. Ο διάλογος περί δικαιοσύνης – ισχύος που εξελίχθηκε μεταξύ Σωκράτη και Θρασύμαχου στην «Πολιτεία» του Πλάτωνος εγκαινίασε μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις της πολιτικής φιλοσοφίας, ενώ οι αναλύσεις του Θουκυδίδη του «Πελοποννησιακού Πολέμου» κατευθύνονταν προς την ανάδειξη της κεντρικής σημασίας της ισχύος ως στοιχείου της πολιτικής πραγματικότητας.  
Το δίκαιο δεν είναι κάτι δεδομένο. Δημιουργείται και επιβάλλεται από τις κοινωνικές και διεθνείς καταστάσεις. Ο Θρασύμαχος εκφράζει την Realpolitik, δηλαδή τη Ρεαλιστική Πολιτική εφόσον με «αναίδεια» δηλώνει μη …δίκαιος: «Τίθεται δε τους νόμους εκάστη η Αρχή προς το αυτή συμφέρον, δημοκρατία μεν δημοκρατικούς, τυραννίς δε τυραννικούς και αι άλλαι ούτως. ..Εν πάσαις ταις πόλεσιν ταυτόν είναι δίκαιον το της καθεστηκυίας αρχής συμφέρον». Ή αλλιώς δίκαιο είναι το του κρείττονος συμφέρον.  Επηρεασμένος και από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς ο Ιμπν Χαλντούν επεξεργάστηκε τον κοινωνικό δεσμό μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας ή ενός έθνους, ονομάζοντάς το Asabiyah και παρακολούθησε τα δυναμικά στοιχεία που προκαλούν την αλλαγή του άξονα στην πολιτική ισχύος. Με τον Μακιαβέλι και την νεώτερη Ρεαλιστική Πολιτική Σχολή η ισχύς είναι ανεξάρτητη από τις ηθικές, «χριστιανικές» θα λέγαμε, αξίες. 
Η Ρεαλιστική Σχολή σήμερα για τα εθνικά κράτη, με κυριότερο εκπρόσωπο τον Morgenthau, συνδέει την ισχύ με το συμφέρον και την κυριαρχία.  Η Ιδεαλιστική Σχολή προσπαθεί να δώσει μια νομική και αξιολογική διάσταση στις διεθνείς σχέσεις. Συναφείς όροι είναι ο γεωπολιτισμός, η γεωοικονομία, η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική.  Η Ισχύς είναι ένα σύνολο αθροιστικό. Προέρχεται από την πρόσθεση των Σταθερών Δεδομένων (Ιστορία, Γεωγραφία, Πληθυσμός, Πολιτισμός) με τα Δυναμικά Δεδομένα (Οικονομική Ικανότητα, Τεχνολογική Ικανότητα, Στρατιωτική Ικανότητα). Αυτά πολλαπλασιάζονται με τη Στρατηγική Νοοτροπία, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Πολιτική - Πρακτική Βούληση. Έτσι έχουμε τον τύπο:
Ι(σχύς) = (ΣΔ + ΔΔ) χ (ΣΝ χ ΣΣ χ ΠΒ) 
Σύμφωνα με τον πολύ κ. Νταβούτογλου  τα κράτη δεν έχουν σταθερά σύνορα αλλά γεωπολιτικά προωθημένα όρια. Αυτά εν πολλοίς στηρίζονται στα στοιχεία που κληροδοτούν σε μια κοινωνία ο πολιτισμός και η ιστορία και παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του διεθνούς οράματος μιας χώρας. Έτσι συμβαίνει στην περίπτωση των Η.Π.Α. που με το όραμα της υπερδύναμης μετέτρεψε τον Ειρηνικό Ωκεανό σε γεωπολιτικό προωθημένο όριο ή καλύτερα σε χώρο νομικής – πολιτικής κυριαρχίας. Στην στρατηγική ορολογία υπάρχουν οι Κεντρικές Περιοχές (Core Areas) και οι Γεωπολιτικές Ζώνες Σύγκρουσης (Shatterbelt) . Τέτοιες ζώνες είναι για την Τουρκία συγκεκριμένες περιοχές των Βαλκανίων (FYROM, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Θράκη) του Έυξεινου Πόντου  και του Αιγαίου. Επιδίωξή της είναι να μη δεσμεύεται από τα σύνορα αλλά να δημιουργήσει προωθημένα όρια και έναν ορίζοντα, ώστε να εγκαθιδρύσει μια ολότητα μεταξύ των κεντρικών περιοχών και των νέων ζωνών με στρατηγική συνέπεια. 
Με την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη δημιουργία των Βαλκανικών κρατών δημιουργήθηκαν γεωπολιτικά και πολιτισμικά κενά. Όμως οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Αλβανίας, του Κοσόβου,  των Σκοπίων, της Βοσνίας και της Θράκης είναι η βάση της πολιτικής επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Η  Τουρκία έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στις ισλαμικές κοινότητες που αποτελούν τα οθωμανικά κατάλοιπα του ένδοξου παρελθόντος. (Φανταζόμαστε τώρα πόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας είναι ο εποικισμός της Ελλάδας με συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς με τις πρόσφατες μεταναστευτικές ροές και μάλιστα σε περιοχές όπως η Μακεδονία και η Θράκη). 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί λάθος την προηγούμενη πολιτική της χώρας του, δηλαδή της εκκένωσης των Βαλκανίων με τη μετανάστευση των ισλαμικών κοινοτήτων στην Τουρκία.  Έπρεπε να υπάρχει η οθωμανική κληρονομιά στα Βαλκάνια(!) Οι Βόσνιοι και οι Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι στην πλειονότητα και φυσικοί σύμμαχοι της Τουρκίας. Η Τουρκία επιδιώκει συμμαχίες με τουρκο – μουσουλμανικές μειονότητες που διαβιούν στην Βουλγαρία, Ελλάδα, Μακεδονία(sic) -έτσι ονομάζει τη FYROM- , Σαντζάκ (επαρχία Σερβίας), Κόσοβο, Ρουμανία. Στόχος της εξωτερικής της πολιτικής είναι η ισχυροποίηση της Βοσνίας και Αλβανίας και η δημιουργία διεθνούς νομικού πλαισίου για να θέσει υπό την προστασία της τις «εθνικές» μειονότητες των περιοχών που αναφέραμε. Ο Νταβούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία πρέπει να έχει το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης στην Κύπρο(!), που αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή εντός ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου». 
Η ζώνη ασφαλείας στην Ανατολική Θράκη είναι απαραίτητο, για το συμφέρον της Τουρκίας, να επεκταθεί δυτικότερα. Να δημιουργηθούν «ομπρέλες ασφαλείας» στην περιφέρεια με στόχο την εξισορρόπηση του ρωσικού παράγοντα. Ομπρέλες ασφαλείας ο συγγραφέας θεωρεί τα κράτη Αλβανία, Βοσνία, FYROM. Τα τεχνητά συνορα ή παραπετάσματα δεν τα παραδέχεται. Τέτοιο τεχνητό παραπέτασμα νομίζει τον γεωστρατηγικό χώρο  μεταξύ Καυκάσου και Ανατολικής Μικράς Ασίας.  Η ρωσική διείσδυση και διεκδίκηση του Καρς, Αρνταχάν και Στενών Δαρδανελλίων οδήγησε την Τουρκία στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ (ένταξη 1952).  Από την άλλη πλευρά, ο χώρος της Μέσης Ανατολής αποτελεί για την Τουρκία μια κοινωνικοπολιτική ενότητα στη βάση της ισλαμικής θρησκείας και της κοινής ιστορικής κληρονομιάς των Οθωμανών.  
Για το Αιγαίο ο Νταβούτογλου αισθάνεται λυπημένος που η Τουρκία δεν άδραξε την ευκαιρία με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ η ίδια ήταν ο …επιτήδειος ουδέτερος, να αρπάξει τα Δωδεκάνησα. Το 1944 όταν οι Γερμανοί αποχωρούν από τα Δωδεκάνησα προτείνουν στην τουρκική κυβέρνηση την κατάληψή τους. Όμως η Αγγλία έχει άλλη γνώμη. Μεταξύ Ιταλών και Συμμάχων (Αγγλων κλπ) έγιναν συνομιλίες στο Παρίσι. Τότε η Τουρκία έμεινε εκτός λείας. Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 τα Δωδεκάνησα επιδικάζονται στην Ελλάδα με προϋπόθεση αποστρατικοποίησης.  Ο Νταβούτογλου θεωρεί στρατηγική αμέλεια την απεμπόληση του ελέγχου των νησιών του Αιγαίου στα παλαιότερα χρόνια. 
Όσο για τα χωρικά ύδατα έχει να μας πει τα εξής: Αν ορίζονται στα 6ν.μ. τότε η Ελλάδα έχει 35% κυριαρχία και το 56% είναι Ανοιχτή Θάλασσα (διεθνή ύδατα). Αν επεκταθεί στα 12ν.μ. σύμφωνα με τη Συμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1998) τότε η Τουρκία δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Ελλάδας. Το ποσοστό ανοιχτής θάλασσας θα υποχωρήσει στο 26% του Αιγαίου, η ελληνική κυριαρχία θα γίνει 63,9% και η τουρκική 10%. Θα πρόκειται για στρατηγική πολιορκία εκ μέρους της Ελλάδας αν αποκτήσει ισχύ η θέση των 12 ναυτικών μιλίων. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη πως η οικονομική δραστηριότητα της Τουρκίας (το 88% του εξωτερικού εμπορίου) γίνεται μέσω θαλασσίων μεταφορών και το 65% διασχίζει το Αιγαίο. 
Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως το γεωπολιτικό βάθος, ο ισλαμικός κόσμος, η διεθνής στρατηγική δραστηριότητα, οι θετικές για τους Τούρκους δημογραφικές αλλαγές που παρατηρούνται προς όφελος των μουσουλμανικών μειονοτήτων των δυτικών χωρών, η θολή κατάσταση με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο με την παρουσία του ΝΑΤΟ εν έτει 2016 κ.ά. αποτελούν φαρμακερά βέλη στη φαρέτρα της Τουρκίας. 

*** Το επικίνδυνο ενδεχόμενο!
images
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με ανάμικτα συναισθήματα το φαινόμενο των μεγάλων μετακινήσεων ανθρωπίνων μαζών, το οποίον φαινόμενο συνιστά και ένα σημαντικό σημείο καμπής στην Παγκόσμια Ιστορία. Από το διατιθέμενο πληροφοριακό υλικό διαπιστώνουμε, ότι αυτό το ρεύμα των μαζικών μετακινήσεων οφείλεται σε αριθμό αιτίων.
Ένα βασικό αίτιο είναι τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας (TV, διαδίκτυο, επικοινωνίες, λοιπά ΜΜΕ) βάσει των οποίων οι άνθρωποι υποδεεστέρων οικονομικά χωρών έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν αλλού την ύπαρξη καλυτέρων επιλογών διαβιώσεως και ως εκ τούτου αναχωρούν προς αυτούς τους παραδείσους των ονείρων τους.
Δηλαδή εκεί όπου σημειώνεται ευμάρεια, οικονομική ανάπτυξη και εκεί όπου δημιουργούνται ελκτικές συνθήκες των όσων αισθάνονται άβολα στον τόπο τους.
Διακρατικοί ή εμφύλιοι πόλεμοι είναι μία άλλη ουσιαστική αιτία δημιουργίας ανθρωπίνων ρευμάτων προς ασφαλέστερους προορισμούς. Αριθμός μετακινουμένων προβάλλει σαν λόγο μετακινήσεως, την αντικαθεστωτικότητά των και επομένως την αίτηση ασυλίας.
Λοιπές αιτίες, όπως αυταρχικά καθεστώτα, καταπάτηση δικαιωμάτων, ελλιπής εκπαίδευση, ανυπαρξία πνευματικών ευκαιριών, επιβίωση, διώξεις και όλα τα προαναφερθέντα συνιστούν μη πειστικές δικαιολογίες. It is the money stupid!
Και τί γνωρίζουμε για το χρήμα από αρχαιοτάτων χρόνων; Γνωρίζουμε, ότι εν ονόματι του χρήματος σπεκουλάρουμε, ασεβούμε, μεμφόμεθα, υποκαθιστούμε, φθονούμε, υβρίζουμε, συκοφαντούμε, καταπιέζουμε, πολιορκούμε, προσβάλλουμε, εξαπατούμε, υπεξαιρούμε, μισούμε, αμφισβητούμε, δυσφημούμε, διαφθείρουμε, απειλούμε, αναστατώνουμε, φιλονικούμε, εισβάλλουμε, μαχόμεθα, βλάπτουμε, βασανίζουμε, βεβηλώνουμε, αλλοτριώνουμε, εκμηδενίζουμε, θυσιάζουμε, εξοντώνουμε, πυρπολούμε, λεηλατούμε, δηώνουμε, κουρσεύουμε, καταστρέφουμε, σκοτώνουμε, μεταναστεύουμε και επιμένουμε να επικρατήσουμε.
Για την περίπτωση του φαινομένου της Συρίας έχουμε να σημειώσουμε, ότι η συνταγή CIA-Saudi Arabia με πετροδολλαριακό εξοπλισμό των επιδόξων ανατροπέων του καθεστώτος Assad και η προσδοκώμενη Συριακή άνοιξη δεν ευδοκίμησε. Ανάλογες οι αποτυχίες ομοίων συνταγών και σε άλλες Αραβικές χώρες.
Ωστόσο το παράπλευρο αποτέλεσμα αυτής της «Αραβικής Άνοιξης» είναι, το ότι μας προκύπτει ένας βαρύς «Ευρωπαϊκός Χειμώνας», ο οποίος καθώς δείχνει θα είναι μία οριστική κατάσταση για το επιστημονικά ορατό γήινο μέλλον.
Όταν διαβάζουμε σε στρατηγικές αναλύσεις, ότι το ένοπλο τμήμα του ISIS αριθμοί μόνον 24 χιλιάδες μαχητές και όταν από τα media γνωρίζουμε, ότι ήδη βρίσκονται στην Ευρώπη 600 χιλιάδες Σύριοι στρατευσίμου ηλικίας, τότε η πρώτη μας σκέψη στρέφεται στο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν την πατρίδα τους. Ούτε και οι άλλοι οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Μαροκινοί, οι Αλγερινοί, οι Σουδανοί, οι Νιγήριοι, οι Μπαγκλαντέσιοι κλπ φαίνεται να αγαπούν τις αντίστοιχες πατρίδες.
Εφόσον αυτοί οι άνθρωποι μη έχοντας πατριωτικό αίσθημα ή έφεση για εξομάλυνση των εμφυλίων τους σχέσεων έχουν επιλέξει να μην αγαπούν την πατρίδα τους, τότε γιατί εμείς οι Ευρωπαίοι πιστεύουμε, ότι θα αγαπήσουν μία ξένη και αλλόθρησκη πατρίδα; Γιατί δεν σκεπτόμεθα, ότι με την συσσώρευση ατυχών για εμάς συγκυριών, όλοι αυτοί που συνιστούν ιδανική πολυπολιτισμική συνθήκη για τους κερδοσκόπους όλων των τάξεων και επιπέδων δεν θα σπινθηροβολήσουν ένα δικό μας εμφύλιο πόλεμο;
Ήδη στην Ευρώπη γιγαντώνονται οι εθνικισμοί. Η θέση των εδράζεται στην διατήρηση της χριστιανικής, της φυλετικής και της εθνικής των συνοχής. Απέναντί τους βρίσκονται οι «αριστεροί», οι οποίοι κατά ένα ανεξήγητο τρόπο έχουν αυτοβαπτισθεί «προοδευτικοί» και οι οποίοι διακηρύσσουν την ανοχή, τον ανθρωπισμό, την παροχή του δικαιώματος της παρουσίας στον κατ’ αυτούς όχι χριστιανικό αλλά αθεϊκό χώρο ξένων με ξένες απόψεις, αρχές, αντιλήψεις και μία ασυμβίβαστη με τις πολυπολιτισμικές σταθερές θρησκεία. Μία θρησκεία, με βλέψεις παγκόσμιας επικράτησης σε αντίθεση με τις θνησιγενείς θρησκείες και πεποιθήσεις του Δυτικού κόσμου.
Συνεπώς, αυτός ο «ανθρωπισμός» και η ανεκτικότητα των μεν και η ενσυναίσθηση των εθνικών παραδόσεων των δε, ως φυσικόν, θα οδηγήσει μαθηματικά σε εμφύλιες συρράξεις με θύματα τους σιωπηρούς αμνούς, στους οποίους επιμένουμε να μη θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας. Για όλα αυτά εμείς οι υποτεταγμένοι αμνοί νομίζουμε, ότι κατέχουμε την αλήθεια και ότι έχουμε άποψη. Δυστυχώς απατώμεθα.
Όταν π.χ. στο θέμα των λαθρομεταναστών η τηλεόραση μας παρουσιάζει δυο-τρεις δακρυσμένους εθελοντές να βοηθούν τους «καημένους» και τους βασανισμένους κι εμείς από τη μεριά μας θεωρούμε εαυτόν τηλεοπτικό μάρτυρα σπαραξικαρδίων τραγωδιών.
Όταν ήδη έχουν φιμωθεί άλλες εκατό προηγηθείσες συνεντεύξεις επιχωρίων Ελλήνων που αμύνονται των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους για επιβίωση στην δική μας κλονιζόμενη οικονομικά, ασφαλειακά, εκπαιδευτικά, θρησκευτικά και αξιακά χώρα κι εμείς από τη μεριά μας αδρανούμε.
Όταν αυτές οι εκατό συνεντεύξεις έχουν εξαιρεθεί από την οθόνη ημών των ευπίστων χρησίμων ηλιθίων (ψηφοφόρων), διότι έχουμε πεισθεί ότι οφείλουμε να είμεθα ανεκτικοί στην νέα κατάσταση πραγμάτων.
Όταν σήμερα η ανεκτικότητα υποτάσσεται στις ιδιαιτερότητες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που κερδίζει καθ’ όλες τις έννοιες εις χρέωσιν των πολλών.
Όταν οι κερδίζοντες υπολογίζουν, όχι σε πατρίδες αλλά σε ισόβιο συμπόρευσή τους με τον πλούτο.
Όταν για τον ισλαμικό επεκτατισμό, τον δημογραφικό μας μαρασμό και για την συνέχιση της ζωής του Ελληνικού Έθνους, δεν υπάρχει ούτε μία πρόβλεψη.
Τότε, ας ψάλλουμε όλοι μαζί…. Αλληλούια!

 Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος,    Υπτγος ε.α.,   Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ

***  Αυτή είναι η λίστα τρόμος που κρύβουν όλοι...
aig
~ Στην δημοσιότητα ήρθε μια λίστα, που παρουσιάζει τον αρκιβή αριθμό μεταναστών που βρίσκονται σε hot spot ανά την Ελλάδα.
Όπως θα διαπιστώσετε, μετανάστες έχουν εξαπλωθεί σε όλη την χώρα, ενώ σε πολλά από τα Κέντρα Φιλοξενίας, ο αριθμός των ατόμων έχει ξεπεράσει κατά πολύ, το νούμερο χωρητικότητας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Χίο, είναι ότι, ενώ το Κέντρο αρχικά είχε σχεδιαστεί για 1.100 άτομα, αυτή την ώρα φιλοξενεί 2.561 μετανάστες.
Στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν υπάρχουν Κέντρα Φιλοξενίας, σύμφωνα με την λίστα, βρίσκονται 5.300 μετανάστες, διάσπαρτοι στους δρόμους.
Από την άλλη πλευρά, στο Ελληνικό ενώ έχει δημιουργηθεί χώρος, για 4.000 μετανάστες, έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις 4.166 άτομα!
Λόγω των συνεχών ροών ο αριθμός των μεταναστών ανά περιοχή, αλλάζει πέριπου κάθε 24 ώρες, ωστόσο για την ώρα στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 44.000 μετανάστες.
Δείτε την λίστα:lililiii
*** Βόμβα! Μιλούν για μεγάλο σεισμό... (Βίντεο)
seismod
~   Ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στην Κρήτη, επιβεβαίωσε τις επισημάνσεις των επιστημόνων, για ενεργοποίηση ρήγματος.
Οι σεισμολόγοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και προειδοποιούν πως σεισμοί της τάξεως των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, προμηνύουν την ενεργοποίηση ρήγματος, στη νότια Κρήτη.
Υπενθυμίζουμε ότι χτες, σημειώθηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανία, δυο σεισμοί, εντός μίας ώρας.
Ο πρώτος σεισμός ήταν 4,1 ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος 4,9 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.
Η περιοχή ταρακουνήθηκε και από τους πολλαπλούς μετασεισμούς, γηγενούς που ενισχύσει τις ανησυχίες των ειδικών.
Την Τρίτη, αναμένεται να δημιουργηθούν νέοι σεισμολογικοί σταθμοί στην νότια Κρήτη, για την μελέτη και εξακρίβωση του φαινομένου.
Δείτε τα βίντεο: EKTAKTO ! ENTONH ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 7/3/2016 : https://youtu.be/xSYx2Ry04SM  ,  ., 

*** ΣΟΚ στις ΗΠΑ από αυτό που φτιάχνει η Ρωσία! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
russia
~  H Ρωσία με νέα επίδειξη δύναμης βγάζει στην φόρα ένα ισχυρό ιπτάμενο αεροπλανοφόρο
Δοκιμάστηκε  με επιτυχία και είναι έτοιμος προς χρήση ένας κινητήρας αντι-βαρύτητας Leonov !
Λέγεται πως οι εργασίες κατασκευής του σκάφους αντιβαρύτητας (AGC) είναι σε τελικό στάδιο, και σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί σαν διαστημικό ιπτάμενο αεροπλανοφόρο!
TOP SECRET! Russian UFO Anti-Gravity Technology! *HD* : https://youtu.be/78fdxuIply0 .-

***  Έφτασαν στο έσχατο! Καταργούν το Σύνταγμα...
syntgm
~   Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία.
Στην ανακοίνωση της ΠΕΘ, υπάρχουν αναλυτικά οι προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού, για την μη ύπαρξη μονομερών ενεργειών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
"Στις 29/09/2015  ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε μετά από τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα των Θρησκευτικών» (1).
Στις 10/03/2016 ο Υπουργός Παιδείας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, υπογραμμίζει εμφαντικά ότι είναι αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίσει για τα Θρησκευτικά (2).
Στις 12/03/2016, σε νέα συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας, κάνει λόγο, για «Κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που πλέον θα προσανατολισθεί προς τη θρησκειολογία…Η αναμόρφωση των Θρησκευτικών είναι προϋπόθεση για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα», εννοώντας με τη λέξη «ομολογιακός χαρακτήρας» τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος, αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι ομολογία (3).
Τι άραγε μεσολάβησε μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών(9/03/2016), έτσι ώστε ο κ. Υπουργός να αλλάξει άρδην την πρότερη θέση του για διάλογο και μη μονομερείς ενέργειες;
Να υποθέσουμε ότι η απόφαση της Ιεραρχίας δεν εξυπηρετεί τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα και ο κ. Φίλης σπεύδει να χτίσει τις άμυνες της κυβερνητικής πολιτικής;".
Η ΠΕΘ στην ανακοίνωση επισημαίνει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει χρέος να ελέγχει τη διδασκαλία των θρησκευτικών: "οφείλουμε, ως εκ τούτου, να υπενθυμίσουμε στον Υπουργό Παιδείας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, με βάση τον νόμο, δεν γράφει τα βιβλία και τα Αναλυτικά Προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όμως, έχει χρέος να ελέγχει το περιεχόμενο της διδασκαλίας του, που αφορά στους ορθόδοξους μαθητές, αν συμφωνεί με τις αρχές και τα δόγματά της (4)".
"Ο προσανατολισμός, η υποχρεωτικότητα και οι ώρες διδασκαλίες του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν καθορίζονται ούτε επιβάλλονται στις δημοκρατικές πολιτείες της Ευρώπης από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά από το νομικό και νομολογικό καθεστώς και τον διάλογο που έχει προηγηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πρέπει να συμφωνεί ακόμη, με τη θρησκευτική φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της πνευματικής ταυτότητας του ελληνικού λαού. Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και αφορά σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνον στους ιδεολογικά προσκείμενους σε κόμματα ή ιδεολογίες. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να απειλείται ή να εκβιάζεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο η Εκκλησία και οι Θεολόγοι με το δίλημμα: Ή θρησκειολογικός προσανατολισμός ή κατάργηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών", προσθέτει η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση καταλήγει πως: "οι εκβιασμοί, επομένως, για κατάργηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους, διότι πρόκειται για μια ριζική αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητας και της θρησκευτικής συνειδήσεως των μαθητών, πράξης παράνομης και αντισυνταγματικής, σύμφωνα με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις (115/2012 και 1/2015). Η ΠΕΘ δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από όσα ορίζουν οι ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις και  δεν θα επιτρέψει την καταπάτησή τους".

***  Ξέφυγαν τελείως! Υπουργός: ‘’Μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι’’...
mouz
~  Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως είναι απλά μια... διεθνής πρακτική το ότι μπαίνουν στα νησιά του Αιγαίου Τούρκοι παρατηρητές...
«Νομίζω ότι αδίκως οι καλοπροαίρετοι Έλληνες φοβούνται για υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κακώς οι κακόπιστοι και οι αντιπολιτευόμενοι θέτουν το ζήτημα έτσι γιατί ειδικά οι δεύτεροι το γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι. Είναι μια διεθνής πρακτική» τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι  και είπε ότι στην τουρκική πλευρά αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές.
«Αν θέλετε τη γνώμη μου, μακάρι να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι μέσα του κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Έτσι, η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι ήρθαν από τη δική της πλευρά» πρόσθεσε
Ο Μουζάλας χαρακτήρισε πολύ άσχημες τις συνθήκες στην Ειδομένη και είπε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η περιοχή καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα έχουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, τόνισε ενώ σημείωσε ότι «Αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη το έχουμε ξαναδεί στους σεισμούς. Μεχρι το κράτος να μπορέσει να ξαναοργανώσει το χάος χρειάζεται λίγος χρόνος»

***  Οι "πρόσφυγες" κάνουν ότι θέλουν! Ανήμπορο το κράτος...
ddok
~  Κωμικοτραγικές σκηνές εξελίσσονται από το πρωί στον Βόλο και αναμένεται να σημειωθούν και στην Αθήνα σε λίγες ώρες, αφού μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στο Κέντρο Φιλοξενίας της περιοχής, επειδή δεν τους άρεσε.
Αρχικά δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών και των αρχών, οι οποίες προσπαθούσαν να τους αλλάξουν γνώμη και να διαμείνουν στο ΣΕΑ Αερινού.
Ως αποτέλεσμα οι μετανάστες εξαγριώθηκαν και αποφάσισαν να έρθουν στην Αθήνα πεζοί.
Μάλιστα για να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα, οι άντρες της αστυνομίας ακολουθούν τους μετανάστες για την αποφυγή επεισοδίων και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά... επίσης πεζοί!
Οι μετανάστες που κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την Αθήνα, προηγουμένως προκάλεσαν φθορές σε λεωφορείο, το οποίο χτυπούσαν.
Οι μάρτυρες ανέφεραν πως έρχονται εξαγριωμένοι.

*** Έκτακτο! "Πρόσφυγες" επιτέθηκαν στην αστυνομία...
metn
~  Την κοινή γνώμη έχει ξεσηκώσει η επίθεση μεταναστών κατά αστυνομικών, σε Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, στην Ουγγαρία.
Οι μετανάστες άρχισαν να βγαίνουν από τους θαλάμους όπου διαμένουν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με άντρες της αστυνομίας, στους οποίους άρχισαν να πετάνε πέτρες και ότι άλλο είχαν στη διάθεση τους.
Το ερώτημα που γεννάται είναι, αν μια χώρα όπως η Ουγγαρία, η οποία δεν δέχεται τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών όπως η Ελλάδα, αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικά, τι θα συμβεί στη χώρα μας;  Δείτε το βίντεο: Μετανάστες (ψευτοπρόσφυγες) επιτίθενται στην αστυνομία σε Ουγγρικό Hot Spot. Άντε και στα δικά μας! : https://youtu.be/AccQHiRxeXU  .-
 {Προτείνω στα δικά μας Hot Spot να βάλουν χοντρό χαλίκι και πέτρες για να ξεσπάνε τα παλικάρια (αυτά που τα ΜΜΕ δείχνουν ως γυναικόπαιδα) καλύτερα. Αφού λιποτάκτισαν από τις χώρες τους τώρα δείχνουν την αγωνιστική διάθεση κατά των Ευρωπαίων....ρατσιστών που τους...καταπιέζουν και δεν τους δίνουν τα...δικαιώματα τους! Ποια είναι αυτά τα "δικαιώματα";
1. Να πηγαίνουν όπου γουστάρουν!
2. Δωρεάν στέγαση, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
3. Να πληρώνονται με επιδόματα και βοηθήματα χωρίς να δουλεύουν και αυτοί κάνουν μονάχα παιδιά.
4. Να γκρινιάζουν και να κατηγορούν τους Ευρωπαίους για ότι κακό γίνεται ή έγινε στο πλανήτη τα τελευταία 4,6 δις χρόνια.
5. Να απαιτούν να μετατρέψουμε σταδιακά τις χώρες μας σε Μουσουλμανικά κράτη σαν αυτά από τα οποία έφυγαν γιατί δεν περνούσαν καλά!
Και πολλά άλλα με την αρωγή και συμπαράσταση Δεξιών και Αριστερών προδοτών λακέδων του Σιωνισμού.  ΕΜΠΡΟΣ ΑΣΤΟΙ, ΤΑΪΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΑΥΡΙΟ!} .-

*** Νέα δήλωση ΒΟΜΒΑ του Άδωνι για Τσίπρα…
adw
~   Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος την ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό.
«Εξελίσσεται στον μεγαλύτερο εθνικό ευεργέτη της Τουρκίας».
«Όταν λήξει η θητεία του όπως πάει θα του έχουν ανδριάντα σε τουρκικές πόλεις να τον θυμούνται. Άνοιξε τα σύνορα με την κ. Τασία πέρυσι, οι Έλληνες νομίζουν ότι φταίει ο πόλεμος, δεν έχουν παρά να ακούσουν την ομιλία της κα Χριστοδουλοπούλου την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Πρόσθεσε επίσης: «Ανέβηκε και είπε είμαστε υπερήφανοι για τη νέα μεταναστευτική πολιτική, είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε τα σύνορα, χάρη σε εμάς 850.000 άνθρωποι μπόρεσαν να πάνε στη χώρα της αρεσκείας τους».

***  Προφητεία ΣΟΚ! "Μετά τις εκλογές έρχεται πόλεμος..."
elld
~ Ο γέροντας Παΐσιος είχε μιλήσει πολλές φορές για την Έλλαδα και τα πράγματα που θα βίωνε ο λαός μετά τον θάνατο του και επαληθεύτηκε σε όλα.
Στο βιβλίο “Μαρτυρίες Προσκυνητῶν”, αναφέρονται οι περισσότερες από τι προφητείες του και εμείς σας τις παραθέτουμε.
Δείτε αναλυτικά, όσα είχε πει ο Άγιος:
«Οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο…».
Θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν”.
«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες»
«Θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…».
 «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»
"Μετά τις εκλογές θα έρθει ο πόλεμος..."
«Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του χρήματος. Το χρήμα θα εκλείψει απο τον κόσμο. Τα κράτη όλης της γής θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταίσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις – υποτίθεται – τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες;»
«Να πώς θα γίνει… Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς το ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προιόντα. Πού κατασκευάστηκαν, απο ποιόν, απο ποιό κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προιόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Εναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γής.
»Η Αγία Γραφή μάς λέει πώς θα «αναγκάσει». Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εσένα σε ανάγκασε κανείς να βγάλεις αυτή τη τραπεζική κάρτα που έχεις; Οχι βέβαια! Μόνος σου πήγες και την έβγαλες, επειδή σε διευκολύνει για να βγάζεις τα λεφτά σου από τη τράπεζα! Απλό δεν είναι; Ε, αύριο-μεθαύριο, αυτό που σου φαίνεται εσένα ως απλοικό, θα είναι αναπόφευκτο.Δεν θα σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα μπορείς να πάρεις εύκολα τα λεφτά σου, θα χρειάζεσαι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και βδομάδες!
Γιατί όλα θα είναι αυτοματοποιημένα! Μέσω κομπιούτερ! Δεν θα υπάρχουν χαρτιά παρά μόνον αυτές οι κάρτες. Εκεί μέσα θα σε έχουν μαρκάρει. Και μετά σιγά-σιγά, θα τις εξαφανίσουν τις κάρτες με τη δικαιολογία οτι μπορεί κάποιος να σου τις κλέψει και να σηκώσει τα λεφτά σου. Τότε, θα σου βάλουν το μαρκάρισμα στο χέρι σου ή στο μέτωπο. Το κεφάλι σου και το χέρι σου αποκλείεται να στο κλέψουν. Κι αυτό θα είναι η ταυτότητά σου, ο αριθμός σου και ο λογαριασμός στην τράπεζά σου. Αυτό θα είναι όμως και το τέλος σου».
«Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Οπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παίσιος, η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μάς λέει οτι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα»!

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Αυτοί είναι τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ των Βαλκανίων!
valkania
Τα μηδενικά των Βαλκανίων
 Τις ώρες των μεγάλων κρίσεων, όπως είναι οι πόλεμοι ή καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, οι λαοί δίνουν εξετάσεις ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Άλλοι παίρνουν «άριστα», άλλοι «μηδέν».
Το 1940, για παράδειγμα, δείξαμε την ταυτότητά μας την εθνική και βρέθηκε εντάξει. Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε «εν πυρί, ως χρυσός εν χωνευτηρίω» και αποδείχτηκε ατόφιος και γνήσιος. Νικήσαμε τις στρατιές των Ιταλών, αντισταθήκαμε στις γερμανικές ορδές, παραδίδοντας μαθήματα φιλοπατρίας, ηρωϊσμού και αξιοπρέπειας, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι λαοί της Ευρώπης σήκωναν οι άντρες τα χέρια και οι γυναίκες τους τα πόδια, όταν αντίκριζαν Γερμανούς στρατιώτες.
Το 1990, όταν γκρεμοτσακίστηκε ο λεγόμενος υπαρκτός σοσιαλισμός, εκατομμύρια εξαθλιωμένοι πρόσφυγες, κατέφυγαν σε δυτικές χώρες. Μεταξύ των χωρών υποδοχής «οικονομικών μεταναστών», όπως τους ονόμαζαν, ήταν και η Ελλάδα. Κυρίως η πατρίδα μας κατέστη «γη της επαγγελίας» για Αλβανούς λαθρομετανάστες. Τότε δεν κλείσαμε σύνορα ούτε στήσαμε αγκαθωτούς φράκτες για να αποτρέψουμε την είσοδό τους. Ήλθαν, δούλεψαν, «χόρτασαν ψωμί», τα παιδιά τους φοίτησαν και φοιτούν στα σχολεία μας, ουδέποτε συνάντησαν ρατσιστική συμπεριφορά, κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός δεν δήλωσε ότι είναι ανεπιθύμητοι. Κι όλα αυτά παρ’ όλο που βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωρίζαμε τα δεινά, τα εγκλήματα και τις δηώσεις που υπέστη η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου από την μαφία του Χότζα. Σημειωτέον ότι κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο εννιά αλβανικά τάγματα συνέπρατταν με τους Ιταλούς, ενώ κατά την διάρκεια της Κατοχής, συμμορίες Τσάμηδων διέπραξαν ανήκουστα και ειδεχθή εγκλήματα κατά των Ελλήνων της Ηπείρου. Μηδενικό ήταν και μηδενικό παρέμεινε η Αλβανία.
Το 2016 Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι – πολλαπλώς ευεργετηθέντες από την Ελλάδα – κλείνουν τα σύνορα. Γνωρίζουν ότι οι λαθρομετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στις χώρες τους, αλλά να καταλήξουν στον Βορρά. Εντούτοις, ως άβουλα και πειθήνια ενεργούμενα των ισχυρών της Ε.Ε., υψώνουν τείχη, καταδικάζοντας την όμορη χώρα τους, την πατρίδα μας, σε καταστροφή.
Οι Σέρβοι για τους οποίους και συλλαλητήρια υποστήριξής τους οργανώναμε – οι μοναδικοί στον κόσμο – όταν τα νατοϊκά αεροπλάνα τους ισοπέδωναν, συντάσσονται με το υπάκουο βαλκανικό συνονθύλευμα. «Η Ελλάς είναι μικρή χώρα για να διαπράξει μία τόσο μεγάλη ατιμία», είπε κάποτε ένας πρωθυπουργός μας, όταν του ζητήθηκε από Μεγάλη Δύναμη, να φερθεί αισχρά και ανέντιμα στην Σερβία. Αυτά ξεχνιούνται όμως… Ένα μηδενικό και η Σερβία, η «ιστορική σύμμαχος»…
Οι Βούλγαροι ανάβουν λαμπάδες στους μνημονιακούς λακέδες που εκδίωξαν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στην χώρα τους. Στυλώθηκε η οικονομία τους, ενώ πολλοί Βούλγαροι βρήκαν δουλειά και καταφύγιο στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. (Για να μην πω για τις συμμορίες, μάλλον τουρκόγυφτων κατοίκων της Βουλγαρίας, που ρήμαξαν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία με τις κλεψιές τους. Οι αγρότες στις Σέρρες και την Δράμα περιπολούν τις νύχτες του καλοκαιριού, για να γλιτώσουν από τις λεηλασίες της περιουσίας τους). Συγχωρούμε, αλλά δεν λησμονούμε, και τα απαίσια εγκλήματα των Βουλγάρων, όταν, ως ύαινες λυσσασμένες, ακολούθησαν το 1941, τις γερμανικές μεραρχίες και επιδόθηκαν στις κομιτατζίδικες πρακτικές τους: Σφαγές, αρπαγές, βιαιοπραγίες κατά Ελλήνων σε Δοξάτο, Δράμα και αλλού. «Μανή, Θεκέλ, Φάρες, εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ανάξια». Μηδέν και η Βουλγαρία…
Άφησα τελευταίο τον «εκλεκτότερο» των αγαθών γειτόνων μας. Το κράτος-παρωδία: «τα Σκόπια. Για τους σκοπιανούς προσφεύγω σ’ ένα μύθο του Αισώπου με τίτλο «σκώληξ και δράκων», «σκουλήκι και μεγάλο φίδι». Είναι σύντομος γι’ αυτό παραθέτω και το αρχαίο κείμενο:
«Συκέα παρ’ οδόν ην. Σκώληξ δε θεασαμένη δράκοντα κοιμώμενον, εζήλωσεν αυτού το μήκος. Βουλομένη δε αυτώ εξισωθήναι παραναπεσούντα επειράτο εαυτήν εκτείνειν, μέχρις ου υπερβιαζομένη έλαθε ραγείσα».
Μετάφραση: «Μία συκιά ήταν πλάι σ’ ένα δρόμο. Ένα σκουλήκι που είδε ένα μεγάλο φίδι να κοιμάται (από κάτω της), ζήλεψε το μήκος του. Θέλοντας να το φτάσει, ξάπλωσε δίπλα του και προσπαθούσε να τεντωθεί, ώσπου απ’ το πολύ ζόρι και τέντωμα, κόπηκε στη μέση».
Αίφνης οι Σκοπιανοί βρέθηκαν στο κέντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ψήλωσε ο νους τους και επιδίδονται σε λεονταρισμούς και επιδείξεις ισχύος. Αν και σκωληκοειδής απόφυση των Αμερικανών και Τούρκων, «εζήλωσαν» το μήκος των φιδιών-προστατών τους και νομίζουν ότι είναι ίσοι. (Θυμήθηκα ένα ανέκδοτο. Επί Χότζα, όταν οι Αλβανοί «τα έβρισκαν» μόνο με τους Κινέζους, έλεγαν: «Εμείς και οι Κινέζοι είμαστε ένα δισεκατομμύριο»). Κατά τον μύθο, στο τέλος το υπερφίαλο σκουλήκι κόβεται στα δύο.
Όταν οι καιροφυλακτούντες Αλβανοί το πράξουν, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…
«Υπομείονες» οι Σκοπιανοί, κάτω κι απ’ το μηδέν, δεν λησμονούμε και δεν συγχωρούμε τον αναιδή σφετερισμό του εθνικού μας ονόματος. Οι Έλληνες Μακεδόνες ήταν και είναι ευγενείς και φιλάνθρωποι.
Και πάντοτε πρόμαχοι της ελευθερίας. Τι σχέση έχουν αυτά τα «σκουλήκια» με την παράδοση των Μακεδόνων; Ουδείς Έλληνας, πολύ περισσότερο αστυνομικός, φέρεται με βία στους λαθρομετανάστες. Οι Σκοπιανοί τους «γυρίζουν ανάποδα», αρπάζοντάς τους ό,τι τιμαλφές ή χρηματικό ποσό έχουν. Είναι δυνατό αυτοί οι κλεφτοκατσικάδες να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, μ’ εμάς τους Έλληνες της Μακεδονίας;
Θα κλείσω με ένα κείμενο που «καμαρώνει» στο βιβλίο «Νεοελληνική Γλώσσα», Γ’ γυμνασίου, σελ. 73. Το υπογράφει κάποιος Αλβανός ονόματι Γκαζμέτ Καπλάνι και δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» το 2003. Κατηγορεί την χώρα μας-όπου ζει, «ζωή και κότα»-διότι δεν δίνει ιθαγένεια να γίνουν Eυρωπαίοι οι μετανάστες. «Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως, αποκλεισμένοι από την ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη, ουσιαστικά από την δυνατότητα των ίσων ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, το “εικοστό έθνος” της Ευρώπης, οι μετανάστες προορίζονται για πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας: μέτοικοι και είλωτες που θα ζήσουν πάντα με την “νεύρωση της παραμονής”, κυριολεκτικά “πάνω στο σύνορο»… ( Κ. Γκαζμέτ έχει θέσει στα έντυπα σκύβαλα, ο Βαλαωρίτης, για παράδειγμα είναι ανύπαρκτος για τα απολειφάδια του εθνομηδενισμού).
Να πάει τώρα και να τα απευθύνει στην χώρα του αυτά, ο αχάριστος… Κι αν οι λαθρομετανάστες ζουν με την «νεύρωση της παραμονής» (άκου φράση ο κοπρίτης!) να δούμε πόσο εμείς οι Έλληνες θα ζούμε με την «νεύρωση της υπομονής». Γιατί έχει όρια και εξαντλείται…
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


***  Αθλητική ενημέρωση :

***  ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03/2016 
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Ώρα «clasico»: Ολυμπιακός - ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03/2016
Με χατ τρικ Μπακασέτα ο Πανιώνιος φουλ για πλέι οφ
 ~  Πανιώνιος-Ξάνθη  3-0  .- ^
Τα γκόλ : 38΄ και 42΄, 90+5 ΄ Μπακασέτας
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ηλίας Σπάθας
Κίτρινες : Τασουλής , Καθάριο , Λουσέρο , Λισγάρας , Ρισβάνης , Βλάχος, Γουάλας , Καραμάνος,
Η 11άδα του Πανιώνιου:  Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας(Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καθάριος(Καραμάνο), Ανσαριφάρντ(Τζανδάρης) ,-.
Η 11άδα της Skoda Ξάνθης: Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας,( ο Παπαστεριανός ),  Σολτάνι, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (Νιέτο), Σκούρτης (Καπετάνο).-
Βίντεο από αγώνα και γκόλ :
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ 3-0  1ο γκόλ 25η αγων  12/03/2016: https://youtu.be/r9NwhIeJLkU .-         ~ Πανιώνιος- Ξάνθη 3-0  2ο  γκόλ  25η αγων  12/03/2016: https://youtu.be/nXq1jgnwJuo .-  ~Πανιώνιος-Ξάνθη  3-0  3ο γκόλ 25η  αγων.   12/03/2016: https://youtu.be/J30fEdXlaLY .-
 «Διπλό» του ΠΑΣ στη Μυτιλήνη, ελπίζει για πλέι οφ
ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .-
Τα γκόλ : (43` Τζημόπουλος, 90` Μανιάς)
 Κίτρινες κάρτες: Μανιάς, Ναδάλες, Σκόνδρας, Περιστερίδης
 Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Μανούσος, Φαβάλι (77` Οοκο), Μάρκοβιτς (66` Κάρλσον).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79` Ηλιάδης), Ναδάλες (76` Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71` Κοζορώνης).
Βίντεο γκόλ :
~ΚΑΛΛΟΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1ο γκόλ 0-1   25η αγων  12- 03-2016 : https://youtu.be/eN4HDV57Ohs .-
~ ΚΑΛΟΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-2 2ο  γκόλ 25η αγων  12/03/2016 : https://youtu.be/sbSXYuJYxhs .-
Εύκολα ο ΠΑΟΚ, βήμα πλέι οφ ο Πανιώνιος, «διπλό» του ΠΑΣ
 ~ Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ  0-3  .- ^
Τα  γκόλ :   22’, 39’ Αθανασιάδης, 70’ Κοροβέσης  
Διαιτητής : Σιδηρόπουλος , (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ουάρντα, Χαντάκιας, Μάκος
  Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης):Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Πάουλο (75’ Βασιλείου), Φερέιρα (46’ Χαντάκιας), Κλέσιο, Ουάρντα (80’ Ρουμπουλάκου), Μουνιός, Μαρκόβσκι
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (85’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης, Μυστακίδης (80’ Δημητριάδης), Πέλκας (59’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης
Βίντεο :
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ  1ο  γκόλ  12/03/2016 0-1  25η αγων, : https://youtu.be/aUWkcB4g86g .-                                                                                                              
 ~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2ο γκόλ 0-2 25η αγων  12/03/2016:
https://youtu.be/OGdeVXabIX8 .- 
~ Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3  αγώνας υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή Β΄ ημιχρ  12/3/2016 : https://youtu.be/rvXa44l6SbA .-
    
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03/2016 
Μεγάλη νίκη με 10 παίκτες και ανατροπή για τον Ατρόμητο
~*  Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης  2-1 .- ^
Τα γκόλ :  (68` Λαζαρίδης, 88` Λε Ταλέκ - 17` Δημούτσος)
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες κάρτες: Κεϊτά - Δημούτσος, Τσάβες, Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Φερνάντες, Σανκαρέ
 Κόκκινες κάρτες: Κεϊτά (63` δεύτερη κίτρινη)
Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιντες, Μπρίτο, Σουμπίνιο (73` Σουμπίνιο), Στόιτσεφ (46` Ματέι), Παπαδόπουλος (83` Λε Ταλέκ).
Αστέρας Τρίπολης (Χάβος): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (77` Στανισάβλιεβιτς), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (69` Φερνάντες), Μπερτόλιο, Μάσα, Τσάβες (55` Ιωαννίδης).
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  1ο  γκόλ 25η  αγων  0-1  13/03-2016: https://youtu.be/uSZreIcxMaA.-  ~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ   Α΄ Ημίχρ  0-1 το γκόλ 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/PN1Bv-Xtuy4 .-
 ~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  2-1  γκολ ισοφ  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/5gTHFGO99KM  .- 
 ~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  2-1 2ο γκολ  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/qXxuPUZHHjM .-
 Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Ηρακλής και Βέροια
 ~* Ηρακλής-Βέροια   1-1 .- ^
 Τα γκόλ : (28' Βέλλιος - 9' Ανάκογλου)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (85’ Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46’ Λουκίνας), Λεοζίνιο (79’ Ρομάνο), Βέλλιος
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (80’ Αμπντούν), Ανάκογλου (90’+ Πούγγουρας), Καϊκούτ (73’ Ναζλίδης)
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1ο γκόλ  0-1 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/C4EbrmLPfcw .-  ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ γκόλ ισοφ  1-1 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/tZsYVAQsrbo .-  ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1 δηλώσεις γκόλ  25η  αγων   13/03/2016 : https://youtu.be/44Z_yPHgOAo .-                                                                                          

Επιβλητική εκτός έδρας νίκη με 3-0 του Πλατανιά επί του Λεβαδειακού
~* Λεβαδειακός-Πλατανιάς   0-3 .- ^
Τα γκόλ : (4’ Κουλιμπαλί, 32’ Αποστολόπουλος, 37’ Ανγκούλο)
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μανωλάς, Μίνγκας, Γιάχιτς, Γιακουμάκης, Μεντί, Στάθης (46’ Ουόν), Τόπι, Μάντζιος, Μερεμπασβίλι (78’ Τσουρίκοφ), Μαχαμάτ.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (85’ Τσιμόντζι), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (65’ Ράμος), Μουνάφο, Ανγκούλο, Ντίνας, Αποστολόπουλος
~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ 1ο  γκόλ  0-1 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/debNaP3hhuM .-
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2o  ΓΚΌΛ 0-2 25Η ΑΓΩΝ  13/03/2016: https://youtu.be/jKhZyVDVugg .-
 ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3ο  γκόλ 0-3  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/prpNbPdHP6Q .- 
 ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-3  δηλώσεις γκόλ 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/Uto-pbWayj8 .-

          Νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με ανατροπή                                                                
  ~* Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  3-1.- ^
ΤΑ   ΓΚΌΛ  : (38΄ Καμπιάσο, 87΄ Ντα Κόστα, 89΄ Ιντέγε - 3΄ Μπεργκ) 
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας) { ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ στη διαιτησία ΚΥΖΑ ,. Άλλη μιά κατευθυνόμενη διαιτησία , για το σύνολο των σφυριγμάτων } .-
Κίτρινες κάρτες: Σαλίνο (29`), Μιλιβόγεβιτς (39`), Ντα Κόστα (47`), Ιντέγε (90`) - Πράνιτς (10`), Μπεργκ (57`), Μέστο (59`)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα / 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (81` Πουλίδο), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (62` Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81` Ερνάνι), Ιντέγε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι / 4-2-3-1): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90` Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71` Εσιέν), Λέτο (74` Μαμούτε), Μπεργκ
Βίντεο :
~ ^ OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1ο  γκόλ  0-1 Μπεργκ 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/2LzIX-tPMqc .-  
~ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό;  γκόλ ισοφ  1-1  255  αγων  13/03/2016: https://youtu.be/sA7VhdNTdrE .- 
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1 2ο  γκόλ 2-1 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/6pd0mstkNT4 .- 
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-1  3ο  γκόλ  3-1  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/Zu_KfBJKRMg .- 
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-1 γκόλ  δηλώσεις 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/VAMVLuomFDY .-
***   Στραματσόνι: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα και την ομάδα μου»    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
«Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα, λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι, που βρήκε την ομάδα του να χάνει με 3-1 από τον Ολυμπιακό. Λίγο μετά στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε τι εννοούσε, λέγοντας πως: «δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας».
Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως το πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν εξ αρχής η ισοπαλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι οι «πράσινοι» έκαναν καταγγελία σε αστυνομία και Σούπερ Λιγκ για το περιστατικό μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.
«Αυτό το άτομο πήγε μετά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, καταγγείλαμε το γεγονός στη Super League και την Αστυνομία και δεν έγινε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της Nova: «Αγαπώ το Έθνος αυτό, αγαπώ τη χώρα αυτή. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίξαμε καλά, αλλά κάθε αγώνας αποτελείται από επεισόδια, από φάσεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς αποτελείται από φάσεις και επεισόδια. Παίξαμε καλά, το παιχνίδι ήταν αυτό που είδαμε. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε πραγματικά να εξελιχθεί πολύ περισσότερο».
Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε:
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: Είχαμε προετοιμαστεί και ετοιμάσει ένα ματς για να φέρουμε σε δυσκολία τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε πως παίξαμε στα ίσα και ειλικρινά τον αντίπαλο. Κρίμα. Είχαμε την φάση με τον Μαμούτε που δεν σκοράραμε.
Για το ότι λυπάται για το ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα: Λυπάμαι για όλα όσα έγιναν στον πάγκο τα τελευταία λεπτά. Εγώ είμαι ευθύς. Στο ποδόσφαιρα μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Απαιτείται όμως σεβασμός. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας. Δεν είναι λύπη για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Είναι λύπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για το πλάνο του για το ματς: Όπως θα είδατε στο β' μέρος αρχίσαμε να παίζουμε όπως και στο α'. Δυστυχώς ο Λέτο δεν μπορούσε να παίξει 90 λεπτά. Είχα αναθέσει στον Βιγιαφάνιες την δουλειά αυτή. Μετά το χτύπημα στο α' μέρος δεν μπορούσε να αποδώσει το ίδιο. Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη με την ικανότητα και την ποιότητα του Βιγιαφάνιες. Πάντως εγώ δεν έχω δει τις φάσεις. Εάν θυμάμαι καλά ήταν οι φάσεις με τον Μαμούτε και το χτύπημα του Φουστέρ. Εάν ο Σίλβα έβαλε 4 επιθετικούς τα τελευταία λεπτά ήταν γιατί δεν μπόρεσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Το πλάνο μας δεν μας βγήκε τόσο αλλά ο στόχος ήταν η ισοπαλία.
Για το κίνητρο του για την συνέχεια: Πρέπει οπωσδήποτε να χτίσουμε τον μεγάλο στόχο. Είναι να έχουμε παρουσία στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κίνητρο και στόχος μας για τη νέα χρονιά.
Το εάν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: Είμαι ένας επαγγελματίας. Ένας προπονητής ποδοσφαίρου. Πάντα κοιτάς το αποτέλεσμα. Αποδέχεσαι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν... κλαίει. Αποδέχεται το αποτέλεσμα. Το ματς όντως το είδε όλη η Ελλάδα.
Το τι θα πρέπει να αλλάξει με τις τελικές και την επίθεση: Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Όπως είπατε και εσείς είναι δύσκολο να σχολιάζεις αγώνες. Πρέπει να χτίσουμε αλλαγή νοοτροπίας και εμπειρίας για το αποτέλεσμα.
Για το τι τον εξόργισε: Στην διάρκεια του αγώνα ένας άνθρωπος ίσως του Ολυμπιακού, δεν ξέρω ποιος. Φορούσε μπουφάν της ομάδας και δεν ξέρω εάν ήταν όντως της ομάδας του Ολυμπιακού. Ήρθε στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην μας σέβεται. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Αυτό το συμβάν δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει βία. Επειδή μιλάμε για ματς υψηλού επιπέδου και οργάνωση εάν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε επεισόδια. Εντίμως σας μιλάω πως προσπάθησα να συγκρατήσω τους παίκτες μου.
Στάθης Ταυλαρίδης «Πιστεύω ότι αν είχα σκοράρει, θα είχαμε κερδίσει πολύ άνετα. Δυστυχώς έκανε μια εκπληκτική επέμβαση ο Ρομπέρτο και έμεινε όπως ήταν το σκορ και αργότερα δεχτήκαμε την ισοφάριση. Ήταν καθοριστική φάση».
Για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός όπου και κρίθηκε το ντέρμπι: «Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις, δυστυχώς δεχτήκαμε αυτό το γκολ, μετά έκανα ένα ανεπίτρεπτο λάθος, αλλά αν ο. κ. Κύζας έδινε το παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στο Μπεργκ τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πριν το φάουλ ο Μποτία κάνει τρία φάουλ στον Μπέργκ και δεν δίνει τίποτα».
Για την συνέχεια: «Ήρθαμε να παλέψουμε για τον κόσμο, είμαστε πολλοί απογοητευμένοι με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την κακή χρονιά που έχουμε κάνει. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε για τα πλέι οφ».
Για το αν έπαιξε ρόλο και η τύχη που δεν έχει ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι: «Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Τα ντέρμπι είναι πολύ πιο σημαντικά, είναι θέμα λεπτομερειών. Αν είχε μπει το δεύτερο γκολ θα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Ελπίζουμε να γυρίσει η τύχη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Παίζαμε για το γόητρο και την περηφάνια μας σήμερα. Θέλαμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».
Για την φάση του 1-1 και τι του είπε ο διαιτητής: «Μου είπε ότι το παίρνει πάνω του. Ο επόπτης είχε μείνει στη θέση του, του είπε πως κάποιος επηρέαζε τη φάση, αλλά ο Κύζας πήρε πάνω του τη φάση και μέτρησε το γκολ».
Αμπέντ: «Δεν αξίζαμε αυτή την ήττα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχαμε αυτή την παθητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ προηγηθήκαμε στο πρώτο. Δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό στην προπόνηση και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα πλέι οφ και να επικεντρωθούμε εκεί».
Πράνιτς: «Νομίζω πως δεν ήταν φάουλ αυτό, από το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1. Άκουσα ότι και το 1-1 ήταν οφσάιντ. Αυτά τα πράγματα είναι νορμάλ για την Ελλάδα. Οι αντίπαλοι έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να τιμωρηθούν. Ο διαιτητής μου έδωσε κάρτα στο 3’, έπρεπε μετά να είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το 2-0 με τον Ταυλαρίδη. Οι λεπτομέρειες μετράνε, όμως. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κρίνεται στις λεπτομέρειες, όπως και στη ζωή. Πλέον κοιτάζουμε τα πλέι οφ, είναι ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει».
Λουκ Στιλ
«Ο Ολυμπιακός μας τιμώρησε δύο φορές στο τέλος. Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ, όλοι γνωρίζουν ότι είναι οφσάιντ, αλλά είναι δύσκολο για τους επόπτες να αποφασίσουν, ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Ντομίνγκες δεν επηρέασε τη φάση. Το επάγγελμα του διαιτητή είναι δύσκολο, όχι μόνο στην Ελλάδα.
»Δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, εκείνη τη στιγμή. Είναι πιο εύκολο, όταν το βλέπεις στην τηλεόραση. Όλοι ξέρουν ότι είναι οφσάιντ, αλλά ήταν δύσκολο για τον επόπτη. Στο ημίχρονο τον ρώτησα γιατί ενώ σήκωσε τη σημαία του, ακυρώθηκε το γκολ και μου είπε ότι έτσι αποφάσισε ο διαιτητής. Εκείνος αποφάσισε πως ο παίκτης μπροστά μου δεν με επηρέαζε.
»Όταν είσαι στο τέρμα όμως και έχεις παίκτη μπροστά σου δεν έχεις οπτικό πεδίο. Δεν είχα καθαρή οπτική. Όσοι το είδατε στην τηλεόραση το καταλάβατε. Στο μυαλό μου νόμιζα ότι ήταν οφσάιντ και πως δεν θα μετρήσει. Οι διαιτητές όμως έχουν δύσκολη δουλειά. Την ξέρω την χώρα σας».  Newsroom ΔΟΛ
***  ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Οι διαιτητές εκτέλεσαν το έργο που τους είχε ανατεθεί»  Επεισόδιο στον πάγκο του ΠΑΟ
~   Ανακοίνωση με την οποία κάνει παράπονα για τη διαιτησία του ντέρμπι εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός
«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελείωσε 3-1 εις βάρος μας όμως το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δέχθηκε δυο γκολ από αμφισβητούμενες φάσεις. Οι διαιτητές εκτέλεσαν και πάλι το έργο που τους είχε ανατεθεί. Το γνωρίζαμε εξαρχής και για αυτό αποστείλαμε την επιστολή προς την ΕΠΟ.
Απεδείχθη, μάλιστα, περίτρανα με το προκλητικό πρώτο γκολ του Ολυμπιακού το οποίο κατακύρωσε με δική του ευθύνη ο πρώτος διαιτητής παρόλο που ο παίκτης του Ολυμπιακού Ντομίνγκες ήταν σε καταφανή θέση οφσάιντ, έχοντας συμμετοχή στη φάση και παρότι αρχικά ο δεύτερος βοηθός σήκωσε τη σημαία του για να ακυρωθεί. Το δεύτερο δε γκολ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ που έδωσε ο διαιτητής στον Μέστο.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι φάσεις στις οποίες οι διαιτητές αλλοίωσαν την ροή του αγώνα. Ακολουθούν αναλυτικά και άλλες πολλές.
Στο 11’ καταλογίζεται φάουλ σε χέρι του Πράνιτς, ο οποίος παίρνει και κάρτα χωρίς να υπάρχει πρόθεση.
Στο 16’ ο Ντομίνγκες κάνει φάουλ στον Βιγιαφάνιες, ωστόσο δεν παρατηρείται με κάρτα όπως θα έπρεπε.
Στο 51’ ο Κύζας δεν βγάζει κίτρινη κάρτα στον Καμπιάσο για τράβηγμα της φανέλας του Ζέκα.
Στο 57’ ο Μπεργκ παίρνει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, σε φάση που δεν μας έχει δοθεί φάουλ.
Στο 59’ καταλογίζεται ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Φορτούνη από τον Μέστο, ο οποίος δέχεται και κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Στο 60’ ο Μιλιβόγεβιτς χτυπάει τον Ταυλαρίδη αλλά δεν παρατηρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 61’ ο ίδιος παίκτης δεν αποβάλλεται ξανά αυτή την φορά για αγκωνιά στον Αμπέντ.
Στο 63’ ο Πάρντο κάνει χέρι, ωστόσο δεν βλέπει την κίτρινη κάρτα του Κύζα.
Στο 72’ ο Σαλίνο βουτάει για να κερδίσει πέναλτι αλλά δεν παρατηρείται με κίτρινη κάρτα που θα είναι η δεύτερη.
Στο 77’ ο διαιτητής χαρίζει κάρτα στον Μποτία, για μαρκάρισμα στον Μπεργκ από πίσω».
Καταγγελία για το συμβάν της φυσούνας  Καταγγελία στην Αστυνομία και στη Super League για το συμβάν που έγινε στη φυσούνα αμέσως μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «πρασίνων».
«Αυτό το άτομο πήγε μετά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, καταγγείλαμε το γεγονός στη Super League και την Αστυνομία και δεν έγινε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  
***  Χωρίς Τελάντερ στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός   Οι επιλογές ΣτραματσόνιΧωρίς Τελάντερ στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός~ Χωρίς τον Δανό αμυντικό, Τελάντερ (ίωση), που δεν προπονήθηκε το Σάββατο, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.  - Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση πριν το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (13/03/2016 - 19:30 Novasports1) στο Κορωπί και το πρόγραμμα τους είχε ζέσταμα, «κορόιδο», ανοίγματα και οικογενειακό δίτερμα στο μισό γήπεδο.   Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για το ματς με τους Πειραιώτες.  Στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Μολέδο, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες, Πράνιτς, Εσιέν, Λουντ, Βλαχοδήμος Π., Πέτριτς, Μαμούτε, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Καλτσάς και Λέτο.-  
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/03/2016
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανθρακικός

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                              
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                   
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-      
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-  
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-   
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
 ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .- 
~                                                                                                                                               

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4545 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2853 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2840   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.238  βίντεο   .-  

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-
                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: