ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  09  Ιουλίου  2015  :
~



~



~
***   Αυτά είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται τη Δευτέρα αν υπάρξει συμφωνία     {Πρόταση 10  περίπου σελίδων }.                                           
Εγκρίθηκε η πρόταση από το κυβερνητικό συμβούλιο - Μέχρι τις 10 θα σταλεί το σχέδιο στους δανειστές - Αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο - Μαξίμου: Ελπίζουμε οι δανειστές να μην ζητήσουν και πάλι περισσότερα την τελευταία στιγμή - Σκληρά μέτρα 12 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόγραμμα στήριξης από 50 έως 80 δισ. ευρώ - Κλειδί για τη συμφωνία η αναφορά στο χρέος
ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
-  Εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το κυβερνητικό συμβούλιο το τελικό σχέδιο που θα σταλεί στους δανειστές στις 10 το βράδυ και με το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως «εμείς από την πλευρά μας κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτό που μένει τώρα είναι η πλευρά των δανειστών να πράξει τα προβλεπόμενα».
Όπως προκύπτει από την επιστολή που απηύθυνε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά τη Δευτέρα.
Η χώρα μας ζητά από τον ESM δάνειο για να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά και για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό μιλούν για  συνολικό πακέτο μέτρων 12 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα να αποφύγει το «ατύχημα».
Ως αντάλλαγμα δεσμεύεται «σε μια ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων που θα εφαρμοστούν στους τομείς της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης».
«Εντός του πλαισίου του Προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμόσουμε άμεσα σειρά μέτρων, αρχής γενομένης ακόμα και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων: μέτρων που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις συντάξεις», αναφέρεται στην επιστολή.
~ Η τελική πρόταση της ελληνικής πλευράς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες καταρτίζεται με την βοήθεια Γάλλων τεχνοκρατών, θα κατατεθεί σήμερα και θα ορίζει λεπτομερώς τις προτάσεις της Ελλάδας.
 -   Σε περίπτωση συμφωνίας, από βδομάδα αλλάζουν όλα καταρχήν στο ΦΠΑ:
-Στο 23% θα πάει η εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα.
-Στο 13% τα ξενοδοχεία και το ηλεκτρικό,.
Στο 6% φάρμακα, βιβλία και θέατρα, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα διατηρηθεί η έκπτωση 30% για τα νησιά του Αιγαίου.
Έτσι όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, θα έχουν ΦΠΑ 23% από 13% που είναι τώρα. Στο 23% θα μεταταχθούν και: υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί), σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών, δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια, εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ., πλην θεάτρων).
Οι τιμές όλων των παραπάνω ειδών και υπηρεσιών θα αυξηθούν άμεσα κατά 8,85%.
Στα φορολογικά μέτρα δεν αποκλείεται να αυξηθούν άμεσα οι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα αποκτηθούν εντός του τρέχοντος έτους.
Οι νέοι προτεινόμενοι αυξημένοι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνονται ως εξής:
-2% (από 1,4%) για ετήσια εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ
-4% (από 2,1%) για ετήσια εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ.
-6% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ.
-8% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.
φόρος πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, από το 10% στο 13% του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο φόρος θα επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων. 
~ Τα συνταξιοδοτικά μέτρα που θα εφαρμοστούν από Δευτέρα αν υπάρξει συμφωνία
Η Αθήνα δεσμεύεται για την εφαρμογή άμεσων μέτρων στο συνταξιοδοτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά είναι:
κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η αύξηση της ποινής σε περιπτώσεις πρόωρης εξόδου. Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στο συνταξιοδοτικό θα μπουν και νέα άμεα μέτρα.
~
***  Έκτακτο: Θα κουρέψουν τις καταθέσεις και του εξωτερικού
koyrema eksoterikou
 -  Ο ESM προτείνει ενα 20 με 30%, κούρεμα των περίπου 120 δισ που έφυγαν στο εξωτερικό που θα αποφέρει περίπου 35 δισ και το ποσό θα χρησιμοποιηθεί στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών.
Επίσης πέρα απ΄το φόρο-κούρεμα, έρχεται και η πρόταση για έκδοση ειδικού ομολόγου, πενταετούς διάρκειας με δυο χρόνια παράταση με 2% coupon το χρόνο για τους καταθέτες.
~
*** ΣΟΚ: Χρεοκόπησε Ελληνική τράπεζα…

bank
-  Σύμφωνα με πληροφορίες- τις οποίες εμείς απλώς παραθέτουμε και δεν ενστερνιζόμαστε- ελληνική τράπεζα έχει χρεοκοπήσει…
Που βασίζεται αυτό;
Μετά από πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι τράπεζες έχουν δυνατότητα να μετακινούν χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό. Σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα το κάνουν: Η Εθνική τράπεζα και η τράπεζα Πειραιώς το κάνει… Ωστόσο, μία τράπεζα δεν το κάνει. Μήπως είναι ήδη χρεοκοπημένη;
Εμείς δεν επιβεβαιώνουμε την εν λόγω πληροφορία και ελπίζοντας να μην ισχύει, αναμένουμε τη διάψευση της…
~
*** ΒΟΜΒΑ! Η Κίνα έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία…
kina ellada
- Η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωζώνης εαν δεν είχε παρέμβει η Κίνα καταλυτικά
Χωρίς την καταλυτική παρέμβαση της Κίνας, η Ελλάδα θα έχει βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Κίνα δεν έχει την ίδια δύναμη, προκειμένου να ασκήσει πίεση, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.
Ο πρωθυπουργός, λίγο διάστημα πριν τις εκλογές είχε διαδοχικές διαβουλεύσεις με κινέζους αξιωματούχους, οι οποίες διατηρήθηκαν κρυφές.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο την κινέζικη πλευρά που τον χαρακτηρίζει ως «έντιμο και δημιουργικό πολιτικό» καθώς ο νευραλγικός ρόλος του κατά την πρώτη συμφωνία με την Cosco ήταν καταλυτικός, αν και σκληρός προς την Κινέζικη πλευρά. Οι Κινέζοι όμως που τιμωρούν την παράνομη δοσοληψία πολιτικών με θάνατο, δυο χαρακτηριστικά εκτιμούν: Την φιλοπατρία και την εντιμότητα.
Με αυτόν τον τρόπο επενδύουν και στηρίζουν πολιτικούς και κυβερνήσεις.
Δεδομένων των συνθηκών, η Κίνα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος για την Ελλάδα, διότι κρατούν στα χέρια τους κολοσσιαίο χρέος δυτικών χωρών τόσο σε δολάριο όσο και σε Ευρώ.
Μην ξεχνάμε πως η Κινά στήριξε και την Αργεντινή, όταν όλοι την θεωρούσαν «χρεοκοπημένη».
Η Κίνα όμως είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στην Ευρωζώνη, όπως είχαμε αποκαλύψει εδω:
Καταλήγοντας, η προσέγγιση με την Κινά, είναι εξαιρετικής σημασίας για το Έθνος.
~
***  «Εάν η Μέρκελ δεν αποδεχτεί μέτρα λιτότητας 13 δισ. τέλος το ευρώ»
Το μήνυμα του Paul Mason στο Twitter για τη συμφωνία που προτείνει η Ελλάδα
ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΦΤΑ
-  Για πακέτο μέτρων 13 δισ. ευρώ που θα περιλαμβάνει η συμφωνία την οποία θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, κάνει λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Mason γράφει: «Όταν οι Έλληνες προσέφεραν λιτότητα 8 δισ., η ΕΕ το πέταξε πίσω στα μούτρα τους. Λιτότητα 13 δισ. αναφέρεται τώρα. Εάν η Μέρκελ δεν το αποδεχτεί, τέλος το ευρώ».
~
***  Κατατίθεται η πρόταση για τη συμφωνία στη Βουλή                  
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
ΒΟΥΛΗ
-  Απόψε το βράδυ αναμένεται να σταλεί η ελληνική πρόταση στους δανειστές και θα κατατεθεί και στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί αύριο από το σώμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να ψηφιστούν αύριο τα μέτρα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι το Eurogroup του Σαββάτου, πέραν την ελληνικής πρότασης θα έχει στα χέρια του και τα ψηφισμένα μέτρα από την ελληνική Βουλή.
Η ψηφοφορία της Παρασκευής έχει στόχο να δείξει στους πιστωτές την προθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει Έλληνας αξιωματούχος.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα.
Η οριστική συμφωνία θα κατατεθεί και ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή μετά την έγκρισή της από τους πιστωτές.
~
*** «Έπεσα θύμα ομαδικού βιασμού»                                                       
Η Ινδή που έσπασε τη σιωπή της 20 χρόνια μετά το φρικτό συμβάν
ΙΝΔΗ
-  Μια Ινδή που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μίλησε τώρα για το φρικτό αυτό περιστατικό, αφού παρέμενε σιωπηλή εδώ και 20 χρόνια. Η Sapna Moti Bhavnani αφηγήθηκε την ιστορία της ως επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης στην ενότητα Humans of Bombay, ένα photoblog που δημοσιεύει ιστορίες απλών πολιτών.
Στο blog, η Sapna διηγείται το περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από ένα μπαρ στο Σικάγο, όπου είχε μετακομίσει για να μπορεί να ζει ελεύθερα και «απλά να είναι ο εαυτός της». Την  παραμονή των Χριστουγέννων, η 24χρονη τότε γυναίκα, δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα ανδρών: ένας από τους δράστες της έβαλε όπλο στο κεφάλι πριν τη βιάσει ο ίδιος αλλά και τα άλλα μέλη της συμμορίας.
Η Bhavnani, που πλέον ζει στην Ινδία και εργάζεται ως κομμώτρια, λέει χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι ότι επέστρεφα σπίτι με τα πόδια, προσπαθώντας να ξεχάσω τι είχε συμβεί. Κατάφερα και το ‘έθαψα’ στο πίσω μέρος του μυαλού μου για χρόνια, χωρίς να σπάσει το ηθικό μου-εξακολουθώ και φοράω μίνι φορέματα και κόκκινο κραγιόν», σημειώνει και συνεχίζει: «Όταν ήμουν 14 ετών, συνήθιζα να μιλάω και να συναναστρέφομαι με αγόρια: οδηγούσα μοτοσικλέτες, κάπνιζα και ο κόσμος με αποκαλούσε…».
~
***   Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Νταβούτογλου  
Έχει στη διάθεσή του 45 ημέρες προκειμένου να συγκροτήσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο
ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
~
***  Έφτασε η ελληνική πρόταση στα χέρια των δανειστών   
Επιβεβαίωσε την είδηση ο εκπρόσωπος του Νταισελμπλούμ
Óõíåäñßáóç ôïõ Eurogroup ôçí ÄåõôÝñá 11 ÌáÀïõ 2015, óôéò ÂñõîÝëëåò.
(EUROKINISSI/Å.Å.)
-  Η ελληνική πρόταση έφτασε στα χέρια των δανειστών και πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, δεδομένου πως δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στη νύχτα να έχουμε μια πρώτη αντίδραση από την πλευρά των θεσμών σε ότι αφορά το περιεχόμενό της.
Το ότι η πρόταση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ευρωπαίων επιβεβαιώθηκε πριν από λίγα λεπτά, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Reuters όπου ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως η ελληνική πρόταση βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.
~
***  Γλέζος: Λύση εν θερμώ δεν υπάρχει            
«Τα δάνεια δεν σώζουν»
ΓΛΕΖΟΣ
- «Τα δάνεια δεν σώζουνε», διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης στο κεντρικό δελτίο του Mega.
Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς κράτησε αποστάσεις από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι λύσεις εν θερμώ δεν υπάρχουν. «Ο μοναδικός τρόπος είναι όχι εν θερμώ λύσεις. Είχα πει από καιρό στον Σουλτς την πρότασή μου για πάγωμα, είπα τάιμ άουτ, ούτε δάνεια να εξοφλούμε. Με άκουσε ο Σούλτς και ενθουσιάστηκε. Ρωτάω τώρα, γιατί να μην ακολουθηθεί αυτή η λύση; Να πάμε σε δάνειο;  Τα δάνεια δεν σώζουνε», σημείωσε και επανέλαβε αυτό που είχε πει και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι κανείς δεν μπορεί να  βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη.
Ο Μανώλης Γλέζος, πριν κληθεί να σχολιάσει τις τρέχουσες πολίτικές εξελίξεις, ανέφερε ότι απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, να στείλουν αμέσως χρήματα στην Ελλάδα, σε συγγενείς και φίλους, προκειμένου να «φύγουμε από την ασφυξία».
Βίντεο :

~
***   Φίλης σε Τρέμη: Είναι αυτό δημοσιογραφία;        
Οργή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με το σούπερ του Mega
adf
- «Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει απόψε πρόταση» στους δανειστές, επισήμανε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ερωτώμενος εάν η συμφωνία θα περάσει από το κοινοβούλιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «ό,τι χρειαστεί θα γίνει».
«Πράγματι η συμφωνία θα έχει και δύσκολα μέτρα», παραδέχτηκε ο κ. Φίλης, αλλά όπως διευκρίνισε «δεν θα τα πληρώνουν μόνο αυτοί που πλήρωναν επί μνημονίου».
«Τώρα θα πληρώσουν και οι πλούσιοι, ακόμη και οι κατηγορίες που έχουν κάποια προνόμια και δεν πληρώνουν φράγκο», υπογράμμισε ο κ. Φίλης, εξηγώντας πως «δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο, γιατί για πρώτη φορά συζητάμε για ρύθμιση του χρέους».
Με αυτό διαφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο δελτίο.
«Προφανώς είναι μνημόνιο, είναι ένα κανονικό μνημόνιο. Όμως ας το πούνε όπως θέλουν, αρκεί να το φέρουν για να μην καταστραφεί η πατρίδα μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Από τη Δευτέρα αν τελικά ψηφιστεί και είναι διασφαλισμένη η πορεία στο ευρώ, θα έχουμε όλο το χρόνο να βάλουμε τα νούμερα κάτω και να διαφωνήσουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο κ. Φίλη.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «την προηγούμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός απέρριψε ένα πακέτο μέτρων 8,5 δισ.» Έτσι, αν το νέο πακέτο είναι λιγότερο, τότε ο λαός κάτι κέρδισε, εάν είναι περισσότερο τότε όχι, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε:
«Σήμερα αυτό που προέχει για το συμφέρον του τόπου μας, είναι η συμφωνία. Πεντέμιση μήνες πηγαινοέρχεστε, πεντέμιση μήνες την πηγαινοφέρνετε, ε φέρτε την επιτέλους».
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε: «Εμείς δεν είμαστε σαν και εσάς. Φέρτε συμφωνία και θα σας δείξουμε τη διαφορά μας».
Εκνευρισμός Φίλη με το σούπερ του Mega
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του με το σούπερ που προέβαλε το κανάλι και έγραψε: «Αντίστροφη μέτρηση: Συμφωνία ή Grexit;»
«Αυτό είναι σήμερα; Συμφωνία ή Grexit;», είπε οργισμένος ο κ. Φίλης, δείχνοντας το σούπερ του καναλιού. «Είναι αυτό δημοσιογραφία;», αναρωτήθηκε και κάλεσε «να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο».
«Και εμένα με ενοχλεί ότι δεν αναγνωρίζετε άλλες αλήθειες εκτός από τις δικές σας. Κι αυτό είναι άσχετο με την κουλτούρα της αριστεράς», είπε απαντώντας η παρουσιάστρια του δελτίου, Όλγα Τρέμη.
Βίντεο :

~
***  Μέρκελ: Η περιοχή θα ευημερήσει μόνον αν υπάρξει ανάπτυξη στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη          
«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής»
ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
-  Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη έχει ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά υπό τον όρο οι πολιτικοί της να λάβουν σοβαρά υπόψη την ευκαιρία που δόθηκε στη χώρα με τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενθάρρυνση ταχείας υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας της, επισήμανε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από το Σαράγεβο, τελευταίο σταθμό βαλκανικής περιοδείας της.
«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη είναι πολύπλοκα, αλλά ολόκληρη η περιοχή μπορεί να ευημερήσει μόνο με την ανάπτυξη της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά από επίσημες συνομιλίες με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών, Ντένιτς Ζβίζντιτς και γεύμα εργασίας με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της χώρας, Μλάντεν Ίβανιτς, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.
Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους Βόσνιους να ξεκινήσουν τις κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα επιταχύνουν την πορεία της χώρας προς την ένταξη στην ΕΕ.
Παρότι οι πολιτικοί ηγέτες της Βοσνίας, Κροάτες, Σέρβοι και Βόσνιοι Μουσουλμάνοι υιοθέτησαν τον περασμένο Ιανουάριο κοινή διακήρυξη εκφράζοντας την ετοιμότητα να υλοποιήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από τη Βρετανία και τη Γερμανία, οι εκπρόσωποι των Σέρβων στις αρχές του μήνα ανακάλεσαν τη δέσμευσή τους.
Αναφερόμενη στις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Βοσνίας η κ. Μέρκελ είπε ότι για τη Γερμανία είναι σημαντικό το μέλλον της Βοσνίας και ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Η καγκελάριος της Γερμανίας ανήγγειλε το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς εργασίας στη Γερμανία για υπηκόους της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ώστε να μειωθεί η τεράστια ανεργία στη χώρα και τόνισε ότι εκπρόσωποι των θεσμών της Βοσνίας θα επισκεφθούν το Βερολίνο το επόμενο διάστημα για να συζητήσουν με τους αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Εργασίας τις προοπτικές απασχόλησης.
Επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο, όπως και ολόκληρη η ΕΕ εργάζονται σοβαρά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρη την περιοχή, όπως και για την ισχυρότερη διασύνδεσή της και τόνισε ότι στα θέματα αυτά θα είναι αφιερωμένη η περιφερειακή Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου στη Βιέννη.
Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία και η ΕΕ δεν βλέπουν τις χώρες της περιοχής ξεχωριστά αλλά ενθαρρύνουν την ανάπτυξή τους μέσω κοινών έργων και της διασύνδεσης των υποδομών τους.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι και σήμερα πολύ σημαντικό ανεξάρτητα από την κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπο, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι σημαντική, η ΕΕ δημιουργήθηκε από τις τρομακτικές εμπειρίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με το αίσθημα αυτό ερχόμαστε και εδώ, ώστε στην περιοχή να μην υπάρχει πλέον ο φόβος του πολέμου», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ειδική αναφορά στην εμπειρία της Σρεμπρένιτσας.
Θυμόμαστε τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και όλοι έχουμε ανάγκη από θάρρος - και αυτό αφορά και όλους τους υπεύθυνους εδώ για τη διαμόρφωση του μέλλοντος - ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοια φρικτά πράγματα δεν θα συμβούν ποτέ ξανά, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.
Η κ. Μέρκελ δεν σχολίασε το ρωσικό βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Βρετανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα, ανέφερε μόνον ότι για το ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
Είναι πολύ σημαντικό να αποτίνεται φόρος τιμής στα θύματα και για τις οικογένειες τους και για όλους τους πολίτες της Βοσνίας να καταστεί δυνατό ένα καλύτερο μέλλον, υπογράμμισε.
Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, εξέφρασε ειλικρινή ικανοποίηση για τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις και ευχαρίστησε τη Γερμανία για ό,τι έκανε τα τελευταία 20 χρόνια για τη Βοσνία.
«Είπα ξεκάθαρα ότι η Βοσνία δεν αποτελεί ιδανική χώρα, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά, αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που είχε» ανέφερε ο κ. Ιβάνιτς και σημείωσε ότι η Βοσνία έχει τώρα ανάγκη από πιο θετική προσέγγιση και από κοινού δουλειά για να υπολοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οφέλη σε όλους.
«Το μήνυμά μου (προς τη Γερμανία) είναι να μείνετε μαζί μας, ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες που μερικές φορές έχουμε» τόνισε ο κ. Ιβάνιτς προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι η στήριξη τη Γερμανίας θα συνεχιστεί.
Ο Μλάντεν Ίβανιτς υπογράμμισε ότι η θέση της Βοσνίας είναι στην ΕΕ και ότι από τους πολιτικούς της ηγέτες θα εξαρτηθεί η επίλυση των μεταξύ τους διαφωνιών και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες.
«Με λίγη προσπάθεια μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου θα κατατεθεί αίτημα χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας» είπε.
Το σχέδιό μας είναι έως το 2017 να έχει η Βοσνία καθεστώς υποψήφιας χώρας και έτσι να καλύψει τη διαφορά με τις άλλες χώρες της περιοχής, τόνισε ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας στο τέλος της επίσκεψής της στο Σαράγεβο συναντήθηκε με μέλη της οργάνωσης «Μητέρες της Σρεμπρένιτσας» σε γκαλερί όπου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση με θέμα τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.
~
***  Spiegel: Ο Ομπάμα πιέζει την Μέρκελ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους       
Οι παρασκηνιακές πιέσεις
OBAMA MERKEL ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ
-   Οι ΗΠΑ ασκούν παρασκηνιακές πιέσεις στη Γερμανία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, γράφει χαρακτηριστικά το Spiegel Online.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μένουν έξω από το ελληνικό δράμα», ενώ τονίζεται ότι «στο παρασκήνιο θέλουν κούρεμα χρέους», κάνοντας ιστορικές συγκρίσεις με τη διαγραφή χρέους της Γερμανίας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.  «Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άνγκελα Μέρκελ» επισημαίνει το Spiegel.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα πιέζει την Άνγκελα Μέρκελ, όχι μόνο να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και σε κούρεμα του ελληνικού χρέους.
spiegel
~
*** ΒΟΜΒΑ! Η Κίνα έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία…

-  Η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωζώνης εάν δεν είχε παρέμβει η Κίνα καταλυτικά
Χωρίς την καταλυτική παρέμβαση της Κίνας, η Ελλάδα θα έχει βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Κίνα δεν έχει την ίδια δύναμη, προκειμένου να ασκήσει πίεση, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.
Ο πρωθυπουργός, λίγο διάστημα πριν τις εκλογές είχε διαδοχικές διαβουλεύσεις με κινέζους αξιωματούχους, οι οποίες διατηρήθηκαν κρυφές.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο την κινέζικη πλευρά που τον χαρακτηρίζει ως «έντιμο και δημιουργικό πολιτικό» καθώς ο νευραλγικός ρόλος του κατά την πρώτη συμφωνία με την Cosco ήταν καταλυτικός, αν και σκληρός προς την Κινέζικη πλευρά. Οι Κινέζοι όμως που τιμωρούν την παράνομη δοσοληψία πολιτικών με θάνατο, δυο χαρακτηριστικά εκτιμούν: Την φιλοπατρία και την εντιμότητα.
Με αυτόν τον τρόπο επενδύουν και στηρίζουν πολιτικούς και κυβερνήσεις.
Δεδομένων των συνθηκών, η Κίνα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος για την Ελλάδα, διότι κρατούν στα χέρια τους κολοσσιαίο χρέος δυτικών χωρών τόσο σε δολάριο όσο και σε Ευρώ.
Μην ξεχνάμε πως η Κινά στήριξε και την Αργεντινή, όταν όλοι την θεωρούσαν «χρεοκοπημένη».
Η Κίνα όμως είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στην Ευρωζώνη, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ:
Καταλήγοντας, η προσέγγιση με την Κινά, είναι εξαιρετικής σημασίας για το Έθνος.
~
***  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΙΔΙΣ (26-27 Ιουνίου 2015)

-  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Υποστράτηγος ε.α. Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών - Πάντειο Πανεπιστήμιο Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις & Στρατηγικές Σπουδές - Πάντειο Πανεπιστήμιο Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ)
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Φύση Συγκρούσεων και Μελλοντικό Επιχειρησιακό Περιβάλλον Εμπλοκής
Η κατανόηση των απειλών που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει η χώρα μας στο εγγύς μέλλον, η μορφή και φύση των συγκρούσεων και το επιχειρησιακό περιβάλλον εντός του οποίου οι παραπάνω δραστηριότητες θα λάβουν χώρα αποτελούν το θεμέλιο λίθο της οικοδόμησης της αμυντικής ισχύος μας. Ο προσδιορισμός των παραπάνω παραγόντων, ειδικά στο χώρο της άμυνας, θα επιτρέψει την κατάλληλη εκμετάλλευση όλων των πόρων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Η συγκρότηση των ΕΔ, ο εξοπλισμός, η εκπαίδευση, το εφαρμοζόμενο δόγμα, ο αμυντικός σχεδιασμός και οι εφαρμοζόμενες τακτικές πρέπει να είναι ανάλογες αυτών των παραγόντων και να οδηγούν στη βέλτιστη χρησιμοποίηση των μέσων για την επίτευξη των στόχων της εθνικής υψηλής στρατηγικής. Εξυπακούεται ότι ο καθορισμός των στόχων αυτών αποτελεί και τη βασική κατεύθυνση για την εκτέλεση της αποστολής των ΕΔ. Τις τελευταίες δεκαετίας ως κύρια απειλή κατά της χώρας μας προβάλει η τουρκική αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική, κύριο όργανο της οποίας είναι οι ισχυρές τουρκικές ΕΔ. Παράλληλα και σε συνδυασμό ή όχι με την κύρια απειλή, είναι δυνατόν να εμφανιστούν ασύμμετρες απειλές ή ακόμη και απροσδιόριστες σήμερα τριβές στα βόρεια σύνορα μας. Οι απειλές αυτές ενδεχομένως να αποδυναμώσουν την κύρια αμυντική προσπάθεια ή δρώντας ανεξάρτητα να προκαλέσουν απώλειες και διαταραχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ας προσπαθήσουμε τώρα να περιγράψουμε τη μορφή και φύση των συγκρούσεων στο μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον του ευρύτερου ελλαδικού χώρου που καλύπτει όλο τον ενιαίο εθνικό χώρο Ελλάδος-Κύπρου (έδαφος, διεκδικούμενη ΑΟΖ, FIR) με το ανάλογο ανά περίπτωση βάθος στις γειτονικές μας βόρειες χώρες και εκτεινόμενο μέχρι και τη Νοτιανατολική Μεσόγειο αγκαλιάζοντας την Κύπρο και την αχανή τουρκική ενδοχώρα. Δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι τμήματα των ελληνικών ΕΔ πιθανόν να κληθούν να δράσουν στα πλαίσια των διεθνών μας υποχρεώσεων και εκτός των παραπάνω ορίων. Από το 1974 και μέχρι τη δεκαετία του 1990 και υπό τον εφιάλτη της τουρκικής απόβασης στη, Κύπρο, οι ελληνικές ΕΔ προετοιμάζονταν για μια κλασσική χερσαία σύγκρουση στην περιοχή του Έβρου σε συνδυασμό με αεροναυτικές επιχειρήσεις στο χώρο του Αιγαίου με στόχο την καταστροφή του εχθρού και την παρεμπόδιση εδαφικών κερδών του στο ηπειρωτικό ή νησιωτικό περιβάλλον. Αντίστοιχη και η επιδίωξη για προστασία της Κύπρου με την εχθρική εγγύτητα και τοπική υπεροπλία να αποτελούν πηγές προβληματισμού και ανησυχίας.
Η δεκαετία του 1990 προσέθεσε στην ήδη υπάρχουσα απειλή και το σκέλος της μεμονωμένης ενέργειας-σύγκρουσης χαμηλής εντάσεως, σε οποιαδήποτε περιοχή του θεάτρου επιχειρήσεων, η οποία όμως ενδεχομένως να επέφερε δυσανάλογα αποτελέσματα με τη στρατιωτική σημασία της. Οι δύο προαναφερθείσες διαστάσεις της κύριας απειλής παραμένουν και σήμερα παρούσες και συνεχώς εμπλουτίζονται με ποικιλία ενεργειών χαμηλής έντασης σε κάθε επίπεδο που επιβάλλουν άμεση και κατάλληλη απάντηση. Αποτυχία αντίδρασης οδηγεί σε σταδιακή επιβολή de facto καταστάσεων ενώ δυσανάλογη αντίδραση πιθανόν να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση αγνώστου αποτελέσματος. Στις δύο αυτές διαστάσεις δύναται να προστεθεί και ο υπαρκτός κίνδυνος πράξεων δολιοφθοράς ή και προβοκάτσιας από καθοδηγούμενα εξτρεμιστικά στοιχεία μιας οργανωμένης θρησκευτικής μειονότητας. Συγχρόνως, η ανεξέλεγκτη αύξηση των διαβιούντων στη χώρα μας μεταναστών, με ή χωρίς εξωτερική καθοδήγηση, σε συνδυασμό με τον ισλαμικό εξτρεμισμό ή και με τυχαία γεγονότα, συνιστούν μια εν δυνάμει εστία ανάφλεξης και επεκτείνουν το επιχειρησιακό περιβάλλον σε όλη τη επικράτεια. Αν προσπαθήσουμε λοιπόν να φανταστούμε τη μορφή της μελλοντικής σύγκρουσης και το επιχειρησιακό περιβάλλον εντός του οποίου αυτή θα εκδηλωθεί. Ως γνωστόν, η τουρκική επεκτατικότητα εκδηλώνεται μέσα από μια καλή προετοιμασμένη αλληλουχία ενεργειών και εκμετάλλευση ευκαιριών. Εκτιμούμε ότι οι ενέργειες της θα περιλαμβάνουν μια σύνθεση συμβατικών στρατιωτικών και μη μεθόδων. Η πολυπλοκότητα της σύγκρουσης θα επιβάλλει την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση της από όλους τους κρατικούς φορείς κάτω μάλιστα και από την άγρυπνη παρατήρηση διεθνών οργανισμών, οργάνων και δυνάμεων με τους αντίστοιχους περιορισμούς. Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση μιας περιορισμένης σύγκρουσης δύναται να οδηγήσει ταχύτατα σε γενικευμένη σύρραξη. Κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα αντίδρασης μας πρέπει να ανταποκρίνεται σε αμφότερες τις πιθανότητες με ικανότητα ταχύτατης προσαρμογής στις εξελίξεις. Καθόσον μάλιστα, ο αντίπαλος διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων είμαστε αναγκασμένοι να διαθέτουμε πληθώρα επιλογών και να θεωρούμε ως αδιάσπαστο το επιχειρησιακό περιβάλλον από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο και από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο. Διακρίνουμε δύο ενδεχόμενα σενάρια εμπλοκής. Το πρώτο αναφέρεται σε δημιουργία-εκμετάλλευση μειονοτικών θεμάτων με σκοπό τη δημιουργία έντασης και τη δικαιολόγηση μιας φανερής ή συγκεκαλυμμένης επέμβασης στα βήματα των επικαλούμενων «υβριδικών συγκρούσεων» των τελευταίων ετών. Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται σε μια τεχνητή ή τυχαία στρατιωτική εμπλοκή χαμηλής έντασης που θα δημιουργηθεί εξαιτίας των πολυαρίθμων τουρκικών αμφισβητήσεων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και πιθανότερα στο θαλάσσιο χώρο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, νωρίτερα ή αργότερα, αναμένεται η εξαπόλυση πληροφοριακού πολέμου σε όλες τις διαστάσεις και με όλα τα μέσα. Θεωρείται βεβαία και η κυβερνοεπίθεση κατά στρατιωτικών και μη στόχων για κατάρρευση της ικανότητας διοίκησης, πρόκληση πανικού και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Οι ενέργειες αυτές πιθανόν να συνδυαστούν με δολιοφθορές, δυναμικές διεκδικήσεις εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητος και υποκινούμενες εξεγέρσεις μεταναστών. Σε περίπτωση ελληνικής αντίδρασης, ενδεχομένως ταχύτατα να επέλθει κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών κυρίως στον πλέον ευπρόσβλητο θαλάσσιο χώρο με την απόκτηση της αεροπορικής υπεροχής τοπικής και χρονικής- να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που θα κρίνει και την εξέλιξη της σύγκρουσης. Ενδεχόμενη προληπτική χειρουργική προσβολή καίριων σημείων και υποδομών της άμυνας μας δεν δύναται να αποκλειστεί. Η έγκαιρη ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων θα αποτελέσει κρίσιμο σημείο της σύγκρουσης όπως και οι γενικότεροι χρόνοι αντίδρασης. Ενδείξεις στρατιωτικής προετοιμασίας θα είναι περιορισμένες ενώ εντονότατες θα είναι οι εχθρικές ενέργειες σε μη στρατιωτικά επίπεδα. Εφόσον η σύγκρουση καταστεί αναπόφευκτη, η εμπλοκή της αεροπορίας και της αεράμυνας θα είναι καθοριστική με καταιγιστικούς ρυθμούς καταρρίψεων σε συγκρούσεις εντός ενός ιδιαίτερου κεκορεσμένου περιβάλλοντος. Αντίστοιχες και οι συγκρούσεις και απώλειες πολεμικών σκαφών. Ταχύτατη προέλαση τεθωρακισμένων δυνάμεων   αναμένεται στην Κύπρο ώστε να καταρρεύσει το ηθικό της εθνοφρουράς. Η εξέλιξη του αεροναυτικού αγώνα τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης είναι αυτή που θα καθορίσει την προσβολή ή μη επιλεγμένων ενδιάμεσων νήσων και μικρονήσων από αερομεταφερόμενες κυρίως ειδικές μονάδες. Η εκτόξευση πυρών στην περιοχή του Έβρου θα είναι τρομακτική και θα συνδυαστεί με εκτόξευση επιθέσεων ευκαιρίας σε όλο το μήκος του ποταμού σε μια προσπάθεια αποδιοργάνωσης της ελληνικής άμυνας. Παράλληλα, ειδικές μονάδες θα ενισχύσουν ένοπλες ομάδες εξεγερμένων μειονοτικών που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αυτοδιοικούμενη περιοχή στη Θράκη. Σε μια παρόμοια περίπτωση γενικευμένου πολέμου, η επιδίωξη του αντιπάλου θα είναι η επίτευξη μεγίστου αριθμού επιτυχιών σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.
Εν συνεχεία, εκτιμάται ότι η παρέμβαση της διεθνούς κοινότητος θα εκφυλίσει τη σύγκρουση σε επεισόδια χαμηλής έντασης με διαμεσολαβήσεις σε εξέλιξη και αλληλοδιαδεχόμενες ανακωχές ενώ ο επικρατήσας τις δύο ημέρες των συγκρούσεων θα έχει συντριπτικά πλεονεκτήματα προσερχόμενος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η προαναφερθείσα περιγραφή της «σύγκρουσης πλήρους φάσματος» δε σημαίνει ότι δεν είναι πιθανή η επιλεκτική χρήση ορισμένων μόνο εκ των παραπάνω μεθόδων ως μέρος μιας στρατηγικής πειθαναγκασμού με επαπειλούμενη την καταφυγή σε γενικευμένη πολεμική σύγκρουση. Συμπερασματικά, η μορφή της συγκρούσεως θα κυμανθεί μεταξύ μιας προσχεδιασμένης εμπλοκής επιλεγμένου στόχου ή στόχων μέχρι μιας πλήρους φάσματος εμπλοκής. Σε κάθε περίπτωση το επιχειρησιακό περιβάλλον θα καλύψει ολόκληρη την περιοχή του Ελλάδος-Κύπρου-Νοτιανατολικής Μεσογείου ενώ θα επιδιωχθεί εκμετάλλευση του μειονοτικού στοιχείου αν δεν αποτελέσει τον κύριο μοχλό μιας προβοκατόρικης ενέργειας. Ο κυβερνοπόλεμος και ο πληροφοριακός πόλεμος θα αποτελέσουν βασικές συνιστώσες της εμπλοκής. Η σύγκρουση θα χαρακτηρίζεται από τους συνδυασμούς συμβατικών και μη μεθόδων, την ταχύτητα εξέλιξης, τον περιορισμένο χρόνο αντίδρασης με τον έχοντα την πρωτοβουλία των κινήσεων να καρπούται σημαντικών τακτικών πλεονεκτημάτων.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Η Κίνα έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία…

Η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωζώνης εάν δεν είχε παρέμβει η Κίνα καταλυτικά
Χωρίς την καταλυτική παρέμβαση της Κίνας, η Ελλάδα θα έχει βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Κίνα δεν έχει την ίδια δύναμη, προκειμένου να ασκήσει πίεση, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.
Ο πρωθυπουργός, λίγο διάστημα πριν τις εκλογές είχε διαδοχικές διαβουλεύσεις με κινέζους αξιωματούχους, οι οποίες διατηρήθηκαν κρυφές.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο την κινέζικη πλευρά που τον χαρακτηρίζει ως «έντιμο και δημιουργικό πολιτικό» καθώς ο νευραλγικός ρόλος του κατά την πρώτη συμφωνία με την Cosco ήταν καταλυτικός, αν και σκληρός προς την Κινέζικη πλευρά. Οι Κινέζοι όμως που τιμωρούν την παράνομη δοσοληψία πολιτικών με θάνατο, δυο χαρακτηριστικά εκτιμούν: Την φιλοπατρία και την εντιμότητα.
Με αυτόν τον τρόπο επενδύουν και στηρίζουν πολιτικούς και κυβερνήσεις.
Δεδομένων των συνθηκών, η Κίνα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος για την Ελλάδα, διότι κρατούν στα χέρια τους κολοσσιαίο χρέος δυτικών χωρών τόσο σε δολάριο όσο και σε Ευρώ.
Μην ξεχνάμε πως η Κινά στήριξε και την Αργεντινή, όταν όλοι την θεωρούσαν «χρεοκοπημένη».
Η Κίνα όμως είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στην Ευρωζώνη, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ:
Καταλήγοντας, η προσέγγιση με την Κινά, είναι εξαιρετικής σημασίας για το Έθνος.
~
*** Η Οργή των ΗΠΑ την διείσδυση της Γερμανίας σε Ελλάδα και Βαλκάνια
hpa germania12
-  Σε αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δημόσιες παρεμβάσεις και νουθεσίες προς το Βερολίνο έρχονται η περιοδεία της Γερμανίδας Καγκελάριου και οι υποσχέσεις της πως θα μπουν όλοι στην ΕΕ.
Ολοένα με μεγαλύτερη ένταση οι ΗΠΑ ζητούν από τους Γερμανούς να πάρουν “διαζύγιο” από τις εμμονές και να δείξουν την αυτονόητη ευελιξία στο “ελληνικό ζήτημα”.
Τα δύο θέματα εάν και φαινομενικά άσχετα, συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, με συνδετικό κρίκο τα «Βαλκάνια».
Έτσι εξηγείται πως ακόμη και η υποψία γερμανικής διείσδυσης που επιχειρείται στην Βαλκανική χερσόνησο, προκαλεί την οργή των ΗΠΑ
Από τις αρχές ακόμη της ελληνικής κρίσης οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να είναι καχύποπτοι για τον πιο “πιστό” τους σύμμαχο στην Ευρώπη. Η Γερμανία, ο τοποτηρητής στον οποίο είχαν εμπιστευθεί την Γηραία ήπειρο ,αφού οι ΗΠΑ είχαν ρίξει όλο το βάρος από την πλευρά του Ειρηνικού, είχε από το 2010 αρχίσει να προκαλεί ερωτήματα. Με κυρίαρχο το … ‘που το πάνε οι Γερμανοί”.
Από τον Μάρτιο του 2010, το Stratfor (γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικών μελετών)
έκανε λόγο “για τον κίνδυνο «επιστροφής της Mitteleuropa» , δηλαδή επιστροφή στην πολιτική γερμανικού ηγεμονισμού στην Ευρώπη όπως είχε εκδηλωθεί στις αρχές του 20ού αιώνα. «Η Γερμανία όχι μόνο έχει βρει τη φωνή της, αλλά αρχίζει να την εκφράζει και να διεκδικεί το εθνικό της συμφέρον” έγραφαν από τότε.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν έγινε σαφές ότι η Γερμανία θεώρησε ότι ήταν περίπου καθήκον της να αναδιαμορφώσει τους κανόνες της ευρωζώνης και να επιβάλλει τους νέους. Μ΄ έναν τρόπο που δικαιολογημένα θύμισε την Mitteleuropa.Τη γερμανική ηγεμονία.
Οι ΗΠΑ θεωρούν τα Βαλκάνια χώρο ζωτικής σημασίας και δεν είναι ανάγκη να εξηγηθούν οι λόγοι. Δεν έχουν καμία πρόθεση να τα παραχωρήσουν . Ακόμη κι αν πρόκειται για την Γερμανία την “έμπιστη σύμμαχο”. Η οποία βέβαια είχε “παρασύρει” τις ΗΠΑ στην καταστροφική επιλογή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας δια των όπλων. Τώρα χρόνια μετά από εκείνη την σφαγή μέσα στην Ευρώπη, όλο και περισσότερη παραδέχονται ότι η επιλογή -γερμανική απαίτηση στην πραγματικότητα- αποδείχθηκε πέρα για πέρα λάθος.
Η Ελλάδα όσο κι αν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών -ειδικά αυτή του κ.Σαμαρά- εδειχναν να μην το καταλαβαίνουν έχει μια γεωπολιτική θέση που της παρέχει πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα. Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να “χάσει” την Ελλάδα από τη σφαίρα “επιρροής” της. Ο Economist έχει γράψει ότι «η Αμερική ασκούσε συχνά διακριτική πίεση στους Ευρωπαίους συμμάχους να αποφύγουν τη σύγκρουση με την Ελλάδα, περισσότερο λόγω γεωπολιτικού παρά οικονομικού ενδιαφέροντος». Και πρόσθετε επικαλούμενος τον Wayne Merry, από το Συμβούλιο Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής:
«Ο αμερικανικός φόβος “να χαθεί” η Ελλάδα είναι υπαρκτός, αλλά δεν έχει να κάνει τόσο με τη στρατιωτική της αξία αλλά περισσότερο με τον ευρύτερο φόβο αμυντικού παροπλισμού. Το όποιο ρήγμα στο ανάχωμα θα προκαλέσει κακό, ιδιαίτερα όταν οι ισλαμιστές μαχητές στη Λιβύη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής».
Η επίμονη στα Βαλκάνια Γερμανία
Ο αμερικανικός εκνευρισμός για την “ζωηρή” στα Βαλκάνια Γερμανία οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που “συλλαμβάνεται” να κάνει “φάουλ”. Επί κυβερνήσεων Σημίτη στην Ελλάδα, η Γερμανία είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα επί της ουσίας ως “ορμητήριό” της για να ασκήσει “πολιτική οικονομικού εθνικισμού” στα Βαλκάνια. Οι ΗΠΑ την σταμάτησαν ξεσκεπάζοντας πολλές “παρατυπίες” σε συμφωνίες που είχαν επιτύχει ή “κυνηγούσαν” να πετύχουν γερμανικές εταιρείες στα Βαλκάνια. Τώρα φαίνεται ότι το Βερολίνο επανέρχεται.
Οι αμερικανοί ενοχλήθηκαν και από την αλαζονική συμπεριφορά Σόϊμπλε έναντι του Τ.Λιου ,υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Σόϊμπλε απαντώντας στις παραινέσεις Λιου για ευελιξία φέρεται να είχε απαντήσει ότι πρέπει οι ΗΠΑ να “βάλουν” 50 δις για να “σώσουν την Ελλάδα,αν το επιθυμούν”. Οι αμερικανοί -καλώς ή κακώς- θεωρούν ότι όταν έπρεπε έβαλαν “το χέρι στην τσέπη” δίνοντας μάλιστα “πραγματικό” χρήμα κι όχι “αριθμούς σε κωδικούς”. Και δεν ξεχνούν ότι από την εποχή του Σημίτη μέχρι και σήμερα έχουν χάσει την “πρωτοκαθεδρία” που για χρόνια είχαν στους ελληνικούς εξοπλισμούς. Ακόμη και σήμερα οι αμερικανοί θεωρούν οτι οι Γερμανοί βάζουν εμπόδια σε οποιαδήποτε προσπάθεια “επανόδου” τους, αδιαφορώντας ακόμη και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Η περίπτωση της ΕΑΒ είναι χαρακτηριστική και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για καχυποψία όσους λένε ότι “οι Γερμανοί θέλουν να κλείσουν όλες τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας”.
Το κλίμα που επικρατεί στις σχεσεις ΗΠΑ-Γερμανίας για το θέμα της Ελλάδας -αλλά και των Βαλκανίων θα προσθέταμε- το περιέγραψε με τρόπο απλό ο ΥΕΘΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real. Είπε ο Πάνος Καμμένος:
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, λοιπόν, αυτό που έκαναν ήταν ότι τους είπαν «κοιτάξτε να δείτε, αρκετά παίξατε, πηγαίνετε να βρείτε μια λύση». Και ανέλαβε η Γαλλία. Τη χθεσινή (σ.σ προχθεσινή) ομιλία του πρωθυπουργού της Γαλλίας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, πιστεύω ότι ούτε Έλληνας δεν θα την είχε κάνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο”.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αμερικανικές παρεμβάσεις προς το Βερολίνο θα έχουν θετική επίπτωση στην υπόθεση της Ελλάδας. Η ιστορία δυστυχώς έχει αποδείξει ότι οι εμμονές των Γερμανών είναι ορισμένες φορές… ανίκητες. Το μήνυμα πάντως προς το Βερολίνο έχει φθάσει με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδόν 62% που πήρε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα: Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε…
 Πηγη: www.livester.gr  .-
~
***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Την αλήθεια την λένε δυστυχώς οι... Γερμανοί... Δείτε το όλοι!
anaksiopistia
 -  Οι Γερμανοί θέλουν να ξεφορτωθούν την ελληνική κυβέρνηση και το λένε ξεκάθαρα! Στο βίντεο που ακολουθεί Γερμανοί αναλυτές μας αποκαλύπτουν ότι ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ποντάρουν στις αναταράξεις και στις δυσκολίες που θα συναντήσει η κυβέρνηση προκειμένου να την κάνουν να χάσει την αξιοπιστία της και να αυτοκαταστραφει...
Δείτε το βίντεο:  ARD Monitor 2/7/2015 - Ελληνικοί υπότιτλοι  , https://youtu.be/Y6YUB2hJxaY  ,
 


~

***  Στη Βουλή η πρόταση σε μορφή κατεπείγοντος-Το μεσημέρι η ολομέλεια για ψηφοφορία- Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση
vouli syriza
-  Με τη μορφή του κατεπείγοντος, η ελληνική πρόταση για συμφωνία κατατέθηκε στη Βουλή γύρω στις 23:00, σε ένα άρθρο και μάλιστα στα αγγλικά.
Εκείνη την ώρα την έλαβε σε ηλεκτρονική μορφή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και την προώθησε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και στους επικεφαλής των Θεσμών.
Νωρίτερα προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Βουλής και τον κ. Τσακαλώτο.
Αύριο το πρωί στις 8, θα συγκληθεί η Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ και στις 14:00 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να δωθεί εξουσιοδότηση της υπογραφής της Συμφωνίας στις Βρυξέλλες.
Η ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει ονομαστικά για το σύνολο της πρότασης ως "εγκρίνεται" ή "δεν εγκρίνεται" . Η διαδικασία αυτή έχει ξεσηκώσει την αντιπολίτευση που κατηγορεί τη κυβέρνηση για αντισυνταγματικές μεθόδους ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν άγνοια για το περιεχόμενο των προτάσεων
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιλέχθηκε η διαδικασία του άρθρου 108 του Κανονισμού της Βουλής "για την ψήφιση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων χωρίς ή με περιορισμένη συζήτηση." για λόγους περιορισμένου χρόνου.
Στη παράγραφο 1 αναφέρεται «στην αρχή της συνεδρίασης και πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η Βουλή μπορεί να ψηφίσει καταρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολο νομοσχέδια ή προτάσεις νόμων χωρίς συζήτηση. Αν προβληθούν αντιρρήσεις, o Πρόεδρος καλεί το Βουλευτή ή τους Βουλευτές που τις διατύπωσαν να λάβουν το λόγο».
Νωρίτερα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν άγνοια για το περιεχόμενο των προτάσεων και χαρακτήρισαν προκλητικές τις κυβερνητικές κινήσεις για τις διαδικασίες.
Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε "Το υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού προδόθηκε από το νέο μνημονιακό καθεστώς.
Το συνοθύλευμα Σύριζα-Ανελ-Νδ-Πασοκ-Ποτάμι Α.Ε. φέρνει νύχτα στη βουλή το νέο, εκτρωματικό μνημόνιο. Τα αίσχη των Τζέφρυ Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τσίρκο του Τσίπρα.
Οι ξεπουλημένοι "αριστεροδεξιοί" της γελοίας συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, μαζί με τα δεκανίκια τους, δηλαδή τα αποκόμματα των προηγούμενων μνημονίων και το φερέφωνο των νταβατζήδων, πετούν στον κάλαθο των αχρήστων την λαϊκή βούληση.
Η «πρώτη φορά αριστερά» μετατρέπεται σε μαντρόσκυλο των διεθνών τοκογλύφων και επιβάλλει εν μία νυκτί αιματηρά, αντιλαϊκά 13 δισ. ευρώ, ισοπεδώνοντας οριστικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καταδικάζοντας τους Έλληνες σε άνευ προηγουμένο λιτότητα και ανέχεια. "  - Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαρακτήρισε τη πρόταση ως μνημόνιο και επεσήμανε "Σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσουν το λαό να αποδεχθεί τη συνέχιση της βαρβαρότητας, τα στελέχη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων προβάλλουν το εκβιαστικό δίλημμα «νέο σκληρό μνημόνιο ή Grexit», αποσιωπώντας ότι και στις δυο περιπτώσεις ο λαός είναι αυτός που θα χρεοκοπήσει."
-  Σύμφωνα με πηγές ευρωπαίων αξιωματούχων , οι προτάσεις έγιναν δεκτές με θετικές αντιδράσεις.
 -   Κυβερνητικά στελέχη, ανέφεραν ότι το πακέτο μέτρων κινείται σε κατεύθυνση βιώσιμης συμφωνίας και επιλύει "κομβικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας" ενώ επεσήμαναν ότι μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το τελικό κείμενο θα έρθει στη Βουλή για να ενταχθεί ως νόμος του κράτους.
~
***  Βόμβα στο παραπέντε: Kαμμένος και Λαφαζάνης λένε ΟΧΙ στη πρόταση!
kammenow lafazanis
 -  Αναβρασμός επικρατεί τόσο στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ όσο και στην πλευρά Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ μιας που αμφότεροι δεν υπέγραψαν τη πρόταση-σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και έφτασε στα χέρια των Θεσμών!
Ο Πάνος Καμμένος χθες αργά το απόγευμα εμφανίστηκε "ψυχρός" βγαίνοντας απ'το Μαξίμου και δήλωσε ότι η πρόταση πήρε την έγκριση του Συμβουλίου υπονοώντας ότι ο ίδιος δεν συναίνεσε σε αυτή.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι γνωστός για τις απόψεις του για την ΕΕ και τους Δανειστές και η άρνηση του να υπογράψει, ίσως και να ήταν αναμενόμενη ειδικά μετά τη δήλωση του χθές το πρωί "Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη...Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ"
 protash
~
***  Φίλης: Tα μέτρα είναι σκληρά αλλά θα στοχεύουν αλλού...
filis
-  O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησε σε δελτίο ειδήσεων και έδωσε πρόγευση των μεταρρυθμιστικών και δημοσιονομικών μέτρων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά λέγοντας "Θα έχει και δύσκολα μέτρα".
Ωστόσο, οι εισφορές των συνταξιούχων θα μπούν για να στηρίξουν ότι διέλυσαν τα μνημόνια και "δεν θα πάνε στους πιστωτές" ενώ επεσήμανε "Τώρα θα πληρώσουν και οι πλούσιοι".
Οι ενδεχόμενες επιβαρύνσεις θα στηρίξουν το "ασφαλιστικό σύστημα που έχει καταρρεύσει λόγω μνημονίου."
~
***  Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε πυροσβέστες!
roma petres
 -  Το πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος, χθές βράδυ, έσπευσε στη περιοχή Ριγανόκαμπος της Πάτρας για να σβήσει φωτια που απειλούσε τη περιοχή , δέχτηκε επίθεση απο Ρομά που ζούν στη περιοχή!
Οι Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες με αποτέλεσμα πέρα απ΄τις φθορές στο όχημα να τραυματιστεί ένας πυροσβέστης στο κεφάλι.  Η αστυνομία που επενέβη διαφύλαξε την ασφάλεια των πυροσβεστών μέχρι να απομακρυνθούν
~
*** ΥΠΕΞ Βελγίου: Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση
ypexa
-  Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα. Είπε συγκεκριμένα «Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχουμε δει μία σαφή πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση, έφτασε η ώρα να την δούμε». Για ένα Grexit είπε ότι είναι πολύ πιθανό να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια. Επίσης ανέφερε «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε σε όλα τα κράτη-μέλη είναι να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζεται να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις: στην αγορά, την ενέργεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο».
~
***  Η Ελληνική σημαία κυματίζει στο Παλέρμο (ΕΙΚΟΝΑ)
palermo shmaia
- Ένα 24ώρο μετά το δημοψήφισμα, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο Δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο του κόμματος "Ιταλία των Αξιών" τοποθέτησε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του δημαρχείου πλάι σε αυτην της Ιταλίας.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόιμπλε ρίχνει την Μέρκελ…
soible merkel
-  Περισσότεροι από 100 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Χριστοανποδημοκρατών της Μέρκελ, συγκέντρωσαν υπογραφές κατά ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Έτσι, η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μίνι ανταρσία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τimes, αλλά και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, οι βουλευτές του CDU ετοιμάζονται να αντιταχθούν στην καγκελάριο, αν φέρει στην Bundestag νέο πακέτο στήριξης υπέρ της Ελλάδας. Αυτή η εξέλιξη δεν επιτρέπει στη Γερμανίδα καγκελάριο να αποκλιμακώσει τη στάση της έναντι της Ελλάδας και σίγουρα της δένει τα χέρια ως προς την πιθανότητα να αποδεχθεί η Γερμανία κάποια πιθανή απομείωση του ελληνικού χρέους που αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς, αναφέρει το δημοσίευμα των Times.
Εν τω μεταξύ, ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες είχαν το δικαίωμα να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, και τώρα έχουμε εμείς το δικαίωμα να πούμε όχι». Ο Φρίντριχ δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι δεν γνωρίζει κανέναν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που να πιστεύει ότι ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης είναι δικαιολογημένο.
Ένα νέο πακέτο βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δεν θα λύσει τα προβλήματα στην Ελλάδα, είπε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του CDU, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ: «Υπάρχει έλλειψη οικονομικής ισχύος, ανταγωνιστικότητας και μια πραγματικά αποτελεσματική διοίκηση στην Ελλάδα» σχολίασε ο βουλευτής στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF.
Αντιδράσεις όμως εκδηλώνονται και από τους Σοσιαλδημοκράτες, τον άλλο εταίρο της κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο ηγέτης της παράταξης πριν από λίγες μέρες χαρακτήρισε «ως πολύ αφελή» την απόφαση που ελήφθη πριν από 15 χρόνια για την εισδοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης δεν λειτούργησαν. Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός της Μέρκελ, μαζί με τους Σοσιλαδημοκράτες, απαρτίζουν το 80% των μελών του Κοινοβουλίου.
~
***  ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε σε Λιού: Πάρτε την Ελλάδα και δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο
dialogos
-  Εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν χάνει το χιούμορ του σε συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του  Τζακ Λιου. Έτσι λοιπόν ο Σόιμπλε φαίνεται να του είπε να αναλάβουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα και η ευρωζώνη το Πουέρτο Ρίκο. Μέσα από αυτό είναι φανερό πως ο Σόιμπλε θέλησε να βάλει φρένο στις αμερικανικές παρεμβάσεις λέγοντας πως το ελληνικό ζήτημα δεν αφορά την Αμερική. Επίσης ότι εδώ δεν κατάφερε η Αμερική να σώσει το Πουέρτο Ρίκο, τι ανακατεύετε με την Ελλάδα;
~
 ~   Αθλητική  ενημέρωση  :
***  Στον ΠΑΟ ο Πάβλοβιτς 
Ο 32χρονος γκαρντ υπέγραψε για ένα χρόνο
ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ
-  Η πρώτη μεταγραφή επί εποχής Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός!
Η πράσινη ΚΑΕ ανακοίνωσε τον αναμενόμενο «γάμο» με τον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς, που θα 'χει ισχύ για ένα χρόνο.
Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ με πλούσια εμπειρία στο NBA, έρχεται από καλή σεζόν στη Σερβία. Με την Παρτιζάν είχε φέτος 11,9 πόντους (41,4% δίποντα, 31,9% τρίποντα, 72,4% βολές), 3,7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 2 λάθη σε 21,8 κατά μέσο όρο.
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς για τον επόμενο χρόνο».
«Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρεθώ στην Αθήνα και θα ενσωματωθώ στον Παναθηναϊκό» είπε ο Μαυροβούνιος παίκτης, στις πρώτες του δηλώσεις ως στέλεχος του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: «Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο κόουτς Τζόρτζεβιτς και με ενημέρωσε ότι θα με ήθελε στον Παναθηναϊκό, συμφωνήσαμε με την πρώτη. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά, ήταν εύκολη απόφαση».
Καταλήγοντας ο Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς υπογράμμισε: «Είμαι ευτυχισμένος επειδή θα αγωνιστώ σε μια τεράστια ομάδα, με σπουδαία ιστορία, μεγάλους παίκτες όπως κι επίσης για το λόγο ότι θα παίξω για τον κόουτς Τζόρτζεβιτς. Υπήρξε μεγάλος παίκτης και είναι μεγάλος κόουτς. Όπως επίσης είναι σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και στο θέμα των οπαδών. Στην Παρτιζάν όπου αγωνίστηκα, υπάρχει ένα πολύ πιστό κοινό που δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα και το ίδιο γίνεται και στον Παναθηναϊκό. Θα κάνω τα πάντα για να μην τους απογοητεύσω. Γνωρίζω καλά, άλλωστε, ότι έχω έρθει σε μια τεράστια ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να παλέψω για την Ευρωλίγκα».
Το βιογραφικό του
Ο Πάβλοβιτς γεννήθηκε στο Μαυροβούνιο στις 15/11/1983, έχει ύψος 2,01, αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3» και ανδρώθηκε μπασκετικά στη Buducnost. Το 2003 έγινε pick στο Νο19 του Draft από τους Utah Jazz όπου και αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν (2003-04). Επίσης, στο ΝΒΑ έπαιξε και για λογαριασμό των Cleveland Cavaliers (2004-09), των Minnesota Timberwolves (2009-10), των Dallas Mavericks (2010-2011), των New Orelans Pelicans (2010-11), των Boston Celtics (2010-2011 και 2011-12) και των Portland Blazers (2012-13). Συνολικά μέτρησε 567 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έχοντας 4,9 πόντους και 1,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 15,7 λεπτά ανά αγώνα. Τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό της Partizan Belgrade.
Πηγή: www.sport-fm.gr .-
~
***
~
***  Τα περίεργα προϊόντα που εξουδετερώνουν τον ιδρώτα   
Ποιά η χρήση του λεμονιού και της σόδας
ΙΔΡΩΤΑΣ
-  Ο γιατρός Chris Steele βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «This Morning», και αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιδρώτα-και το πιο σημαντικό, πώς να τον εξουδετερώνετε!
Κατά την παραμονή του στην εκπομπή του ITV1 που παρουσιάζουν οι  Amanda Holden και Phillip Schofield, ο επιστήμονας αναφέρθηκε σε ορισμένα tips που μάλλον οι τηλεθεατές δεν είχαν ακούσει ξανά. Όπως ανέφερε, η μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού μπορεί να είναι το μυστικό όπλο στον πόλεμο της εφίδρωσης και της οσμής του σώματος.
«Ταμπονάροντας λίγο χυμό λεμονιού πάνω στις μασχάλες σας πριν πάτε στο κρεβάτι, καταπολεμά πραγματικά την οσμή», αποκάλυψε στους έκπληκτους Amanda και Phillip.
«Η μαγειρική σόδα είναι επίσης πολύ καλή. Αποτελείται από διττανθρακικό νάτριο το οποίο όταν εφαρμόζεται στους πόρους του δέρματός σας, δημιουργεί ένα αέριο που βοηθά τον ιδρώτα να εξατμίζεται πιο γρήγορα», τόνισε.
Ο Δρ. Steele σημείωσε ότι οι παράγοντες που ενισχύουν την δυσάρεστη αυτή οσμή του ιδρώτα, είναι εκτός από το στρες, ο καφές και το αλκοόλ.
SWEAT
Ο Δρ.Chris Steele
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: