ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015

 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015 :
~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  σε  όλους  μας  !

~

~

~
***  Συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα: Πέμπτη «ναι» στη συμφωνία και Παρασκευή «όχι»

Ο προεκλογικός αγώνας εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής κορυφώνεται, με επίκεντρο την κεντρική πλατεία, Βασιλέως Γεωργίου Β'. Έτσι, συγκέντρωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παρασκευή, με ομιλητή κεντρικό στέλεχος του κόμματος ή κυβερνητικό πρόσωπο. Αντίστοιχα, συγκέντρωση θέλει να πραγματοποιήσει την προηγούμενη ημέρα και η Νέα Δημοκρατία, που καλεί να γίνουν συνδιοργανωτές και το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Οι συγκεντρώσεις αυτές διοργανώνονται εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής όσον αφορά στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να δώσουν δανεικά στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τον κόσμο να δώσει μεγάλη πλειοψηφία στο «όχι», υποστηρίζοντας ότι με ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εξαναγκαστούν οι «θεσμοί» να έρθουν στις προτάσεις της κυβέρνησης, διοργανώνει συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Μεσσηνίας και όχι μόνο στην Καλαμάτα, όπως στη Μεσσήνη, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, την Πύλο, τον Μελιγαλά. Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τις θέσεις της για το δημοψήφισμα σε εκδήλωση σήμερα το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας Rex, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με άλλα κόμματα και φορείς, για την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης στην πλατεία την Πέμπτη. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι ένα διαφορετικό αποτέλεσμα θα θέσει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ. -   http://www.tharrosnews.gr/
~
*** Στέγνωσε η αγορά της Μεσσηνίας

Οι κλειστές τράπεζες στεγνώνουν την αγορά από ρευστότητα Λύση, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη για την πραγματική οικονομία, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σχετικά με τις συνέπειες των κλειστών τραπεζών, που-όπως υποστηρίζει- «δυσκολεύουν τις συναλλαγές τόσο με τους προμηθευτές μας όσο και με τους πελάτες μας, στεγνώνοντας στην κυριολεξία την αγορά από ρευστότητα. Αυτή είναι η αδήριτη ανάγκη, ανεξάρτητα ποιος έχει δίκιο ή άδικο». Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου στη Μεσσηνία, εξάλλου, εκπέμπουν SOS, καθώς έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα ακυρώσεων από Έλληνες πελάτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, επισημαίνοντας, βέβαια, πως καθοριστικό ρόλο για το πώς θα κλείσει η φετινή χρονιά στον τουριστικό κλάδο, θα παίξει η ξένη αγορά, η οποία, όμως, έχει παγώσει τις κρατήσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Τέλος, ο εμπορικός κόσμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας διατυπώνει την άποψη πως «κάθε κακή ημέρα στο εμπόριο χρειάζεται τρεις, τουλάχιστον, καλές για να ισορροπήσει». - 
~
***  Παρουσίαση 21ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
 
Μέσα σε ένα περίεργο κλίμα παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων του 21ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο λόγος είναι οι δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας τα τελευταία 24ώρα. Στα του Φεστιβάλ τώρα, αυτό θα ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του ίδιου μήνα. Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με το Φεστιβάλ και δεν είναι άλλος από τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία δήλωσε ότι η παρουσία του κόσμου τής δίνει δύναμη για αυτό που κάνει. Μάλιστα, χαρακτήρισε το σύγχρονο χορό επίκαιρο και, μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια παράσταση από αυτές της Καλαμάτας, όπου δύο νέα παιδιά θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Κλείνοντας, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια που συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να δουλεύουν για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, ενώ αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, δήλωσε ότι μέσω αυτού η πόλη αποκτά εξωστρέφεια. Για ακόμα μια χρονιά ευχαρίστησε τη Β. Μαραγκοπούλου, την οποία χαρακτήρισε μητέρα του Φεστιβάλ. Επιπλέον, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει ότι δε θα αλλάξει κάτι με τους προσκεκλημένους οι οποίοι θα παρευρεθούν φέτος στο Φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών θα είναι και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού. Τέλος, σημείωσε πως, ό,τι και να γίνει, το 21ο Φεστιβάλ θα είναι καλύτερο από ποτέ. Στη συνέχεια στο βήμα βρέθηκε η Στεριανή Τσιντζιλώνη, που μέσα από βίντεο παρουσίασε τις φετινές παραστάσεις. Π.Μπ. - 
~
***  Με βαριές κατηγορίες περιμένουν απόφαση οι 17 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση          
     
Να κριθούν τα δίδυμα άνεργα αδέλφια από τη Μεσσήνη ένοχα ως αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης χασίς και κοκαΐνης, όπως και ως μέλη της με διακριτούς ρόλους άλλοι δεκατρείς κατηγορούμενοι, πρότεινε χθες η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας στη μεγάλη υπόθεση που εκδικάζεται από το Μάιο.
Από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών, εξαίρεσε μόνο δύο κατηγορουμένους, ενώ τόνισε πως δεν προέκυψαν στοιχεία για την κατηγορία του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος και ζήτησε την απαλλαγή τους.
Επίσης, η εισαγγελέας είπε ότι δε στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης, καθώς τα ποσά που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση ναρκωτικών δεν αποδείχτηκε ότι θα ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ.
Χθες ολοκληρώθηκε το σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας με τις απολογίες των τελευταίων κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων υπεράσπισης.
Αργά το μεσημέρι το δικαστήριο διέκοψε για τις 8 Ιουλίου, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του για κάθε έναν από τους 17 κατηγορούμενους και τις ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι από τους εφέτες δικαστές.
  Απολογίες
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχαν απολογηθεί τα δίδυμα αδέλφια, 50 ετών, τα οποία είχαν υποστηρίξει ότι ως χρόνιοι χρήστες σκληρών ναρκωτικών και εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησης κάποιες φορές πωλούσαν ελάχιστες δόσεις σε γνωστούς τους τοξικομανείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δική τους χρήση, αρνούμενοι ότι εμπορεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Επίσης, είχε απολογηθεί 67χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος αρνήθηκε την πώληση, λέγοντας πως είναι μόνο χρήστης, ενώ κατηγορούμενος ξενοδοχοϋπάλληλος και ιδιωτικός υπάλληλος είχαν υποστηρίξει ότι περιστασιακά είχαν αγοράσει μικρές ποσότητες ναρκωτικών από τους δίδυμους.
Χθες απολογήθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που παρίστανται στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ τέσσερις από τους δεκαεπτά είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρους και δεν παραστάθηκαν.
Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις από δικαστή στον ένα δίδυμο και στον ξενοδοχοϋπάλληλο, με αφορμή συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι στο τηλέφωνο έλεγαν υπερβολές και ψέματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ναρκωτικής ουσίας, την οποία προμηθεύονταν για δική τους χρήση.
Στην απολογία του 60χρονος από τη Μεσσήνη είπε ότι μόλις είχε βγει από το νοσοκομείο, ενώ ήταν χάλια και από οικονομικής απόψεως. Ο ένας δίδυμος τού είχε ζητήσει να του κρατήσει «κάποια πράγματα» για να βγάζει χαρτζιλίκι, καθώς δεν είχε ούτε 5 ευρώ για το νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως του επισήμανε εφέτης, στο σπίτι του βρέθηκαν 170 γραμμ. χασίς, για να λάβει απάντηση από τον κατηγορούμενο πως ήταν για ιδία χρήση. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους.
Ο επόμενος κατηγορούμενος, άνεργος από τη Μεσσήνη, αρνήθηκε ότι έχει πουλήσει ναρκωτικά, λέγοντας ότι με τους διδύμους είναι από το ίδιο χωριό. Επειδή είναι κι  αυτός χρήστης, του έδιναν από το «υστέρημά τους».
Κατηγορούμενος ξυλουργός, επίσης, αρνήθηκε ότι πωλούσε ναρκωτικά, αλλά είπε ότι χρειαζόταν 10 τσιγάρα την ημέρα ως χρήστης. Στην παρατήρηση των δικαστών πως στις συνομιλίες φαίνεται πως παραλαμβάνει από τον ταξιτζή που μετέφερε τα ναρκωτικά από Αθήνα ένα κιλό χασίς και  50 γραμμ. κοκαΐνης, τα αρνήθηκε. Για το ότι τα περιγράφει αναλυτικότατα στην Αστυνομία όταν συνελήφθη, είπε ότι ήταν «πιωμένος» και δεν ήξερε τι υπέγραφε.
  Μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου
Κατηγορούμενος από την Πύλο είπε ότι ήταν περιστασιακός χρήστης και λίγες φορές αγόρασε ναρκωτικά από τον ένα δίδυμο, εκδηλώνοντας την απορία του πώς έμπλεξε με κατηγορίες πώλησης.
62χρονος άνεργος από τη Μεσσήνη κατέθεσε στην απολογία του ότι δε θυμάται πολλά πράγματα, καθώς είναι πάρα πολλά χρόνια χρήστης, προσθέτοντας πως έχει προκαλέσει μεγάλο κακό στην οικογένειά του από τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, είπε ότι πλέον παρακολουθείται από ψυχίατρο.
42χρονος από τη Μεσσήνη αρνήθηκε ότι πωλούσε ναρκωτικά. Επίσης, είπε ότι αγόρασε από τον έναν δίδυμο, όταν τσακώθηκε με την αρραβωνιαστικιά του. Δεν έδωσε, πάντως, πειστικές απαντήσεις, όταν τον ρώτησαν τι εννοούσε όταν έλεγε σε συνομιλία του με το δίδυμο: «Θέλω έναν άσσο και να είναι πλήρης για να μπορέσω να κρατήσω μια ψιλή και για μένα», αν και παραδέχτηκε ότι με τη φράση «ένα άσσο» εννοούσε ένα γραμμάριο κοκαΐνης.
Άλλος χρήστης ναρκωτικών από την Ανάληψη της Μεσσήνης υποστήριξε στην απολογία του ότι ποτέ δεν πούλησε, αλλά κάνει χρήση καθημερινά κάθε είδους ναρκωτικού.
Τέλος, κατηγορούμενος Αλβανός, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ληστεία στην Eurobank στην οδό Αρτέμιδος (και ο οποίος συνελήφθη από το διευθυντή της τράπεζας που τον κυνήγησε), κατέθεσε πως το δικαστήριο δεν έχει στοιχεία και ο ίδιος δεν ήθελε να παρευρεθεί. Επίσης, δε θέλησε να απολογηθεί, ούτε έδωσε απαντήσεις, όταν οι εφέτες τού είπαν ότι μέσα από τη φυλακή κανόνισε την πώληση και μεταφορά ναρκωτικών από την Αθήνα στα δίδυμα αδέλφια. Παράλληλα, ο ίδιος σε συνομιλία ακούγεται να τους λέει ότι ο «τομέας» του για πωλήσεις είναι Λουτράκι, Άργος, Ναύπλιο…
 Κατηγορίες
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι οι δίδυμοι συγκρότησαν και διηύθυναν εγκληματική οργάνωση, μέσω της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης. Σταδιακά ενέταξαν στην οργάνωση και τους υπολοίπους κατηγορούμενους, οι οποίοι λειτουργούσαν ως μέλη της. Από την εγκληματική οργάνωση εξαίρεσε τον κατηγορούμενο από την Πύλο και άλλο έναν κατηγορούμενο από τη Φοινικούντα, που έχει εξουσιοδοτήσει δικηγόρο.
Μάλιστα, η εισαγγελέας είπε ότι οι δίδυμοι, ως αρχηγοί της οργάνωσης, είχαν κατανείμει ρόλους στα μέλη της, διαχωρίζοντάς τους ως μεταφορείς των ναρκωτικών, αποθηκάριους και πωλητές. Τόνισε δε ότι όλα τα μέλη πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των δύο αρχηγών, ενώ οι δίδυμοι κανόνιζαν τις τιμές των ναρκωτικών.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο δράσης του κάθε μέλους της οργάνωσης, αλλά και στα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.
Αναφέρθηκε σε Αλβανό στην Αθήνα, τον οποίο κατονόμασε ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος εισάγει ναρκωτικά από Αλβανία και τα διακινεί κυρίως από την Αθήνα. Από αυτόν είπε αγόραζαν χασίς και κοκαΐνη και οι δίδυμοι. Στο κύκλωμα αυτό ενέταξε και το κατηγορούμενο Αλβανό, ο οποίος, όπως είπε, διακινούσε ναρκωτικά σε τμήμα της Πελοποννήσου μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου.
Τον ξυλουργό κατονόμασε ως μεταφορέα των ναρκωτικών, όταν τα έφερνε το ταξί από την Αθήνα και τα παραλάμβανε.
Σε δύο ανέργους από τη Μεσσήνη απέδωσε το ρόλο των αποθηκάριων των ναρκωτικών, ενώ για όλους τους υπολοίπους (πλην των δύο από την Πυλία) είπε ότι επικοινωνούσαν με τους διδύμους, υπάκουαν στις υποδείξεις τους και πωλούσαν τα ναρκωτικά.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι «πωλητές» προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών που ξεπερνούν κατά πολύ τις ημερήσιες ανάγκες ενός χρήστη.
Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δίδυμοι ως αρχηγοί της οργάνωσης είχαν επίτηδες εντάξει στην ομάδα ως «πωλητές» τοξικομανείς, ώστε να είναι απολύτως εξαρτημένοι και να κάνουν τη διακίνηση για να εξασφαλίζουν τη δόση τους.
Για τους διδύμους, λοιπόν, πρότεινε ενοχή για τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανείς και την απαλλαγή τους για τη νομιμοποίηση εσόδων.
Για το συνταξιούχο αστυνομικό ζήτησε ενοχή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ως τοξικομανής, «για αλλεπάλληλες πωλήσεις μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Την ενοχή ως μέλη της οργάνωσης ζήτησε και για άλλους δώδεκα κατηγορούμενους, ενώ για τους έξι από αυτούς προτείνει την καταδίκη τους ως τοξικομανείς.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
~
*** Έκθεση εικαστικών έργων από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας

H Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση που παρουσιάσθηκε το χειμώνα με έργα χαρακτικής, τα οποία δημιούργησαν οι έξι καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, παρουσιάζει μια ενότητα εικαστικών έργων από τη συλλογή της. Η συγκεκριμένη ενότητα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των εικαστικών δρωμένων της δεκαετίας του ΄80 στην ελληνική σκηνή, ενώ περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και κατασκευές. Θα παρουσιαστούν έργα που έχουν δημιουργήσει οι: Δημητρέας Β., Βλαχόπουλος Β., Αγγελής Μ., Λεβεντάκου Μ., Α. Τάσσος, Μυτάρα Χ., Πατρασκίδης Τ., Μαυροειδής Γ., Ρήγας Τ., Κατζουράκης Μ., Απέργη Ε., Σταματόπουλος Σ., Νικολαΐδη Τ., Νικολής Ε., Μακρής Θ., Διονυσόπουλος Β., Ζάμπουρα Μ., Μπότσογλου Χ., Παπακωνσταντίνου Λ., Αντωνόπουλος Α., Σακελλίων Δ., Βαρώτσος Κ., Κούκος Δ., Ζήκος Λ., Νταγαδάκης Α., Σκυλάκος Β. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ενώ αυτή θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 έως 13.00. - 
~
***  Στ. Μπεχράκης: Πλαστό το δίλημμα «ευρώ» ή «δραχμή» στο δημοψήφισμα          
     
Aς δούμε και πάλι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εν τάχει. Λίγο πριν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και "θεσμών", η πλευρά των δανειστών θέτει υπ’ όψιν της ελληνικής πλευράς μια τελική πρόταση (τελεσιγραφική), ακόμα χειρότερη απ’ όσα είχε δεχθεί ως εκείνη τη στιγμή η ελληνική πλευρά κι ακόμα χειρότερη απ’ όσα είχε προτείνει ως εκείνη τη στιγμή η πλευρά των εταίρων. Ήταν πλέον φανερό ότι το παιγνίδι δεν αφορούσε πια το ποσοστό 13% ή 23% για τα ξενοδοχεία, αλλά «ότι επρόκειτο για παιχνίδι κυριαρχίας».
Το Eurogroup, χωρίς να έχει θεσμική αρμοδιότητα, αποφάνθηκε (μάλιστα, όχι ομόφωνα, διότι ο Έλληνας υπουργός δεν παρίστατο) ότι η ΕΚΤ θα καταδίκαζε τις ελληνικές τράπεζες στο κλείσιμο. Το οποίο βεβαίως θα χρεωνόταν η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως και να ’χει, το Eurogroup κάλεσε την ΕΚΤ να σταματήσει την αναπλήρωση των χρηματικών εκροών απ’ τις ελληνικές τράπεζες. Όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα τον «πανικό» μπροστά στα ΑΤΜ, μικρό στην αρχή, αλλά με την... ευγενική φροντίδα ορισμένων, μεγάλο στη συνέχεια.
Η συνισταμένη των αντιδράσεων θα μπορούσε να συνοψισθεί στη δήλωση του Αυστριακού Καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, ότι «η έξοδος είναι καταστροφή για τους Έλληνες που δε φταίνε σε τίποτα», με την Telegraph να προσθέτει ότι «η ταπείνωση της Ελλάδας πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Η δημοκρατία δεν ισχύει πλέον, όταν ο έλεγχος του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε υπερεθνικό σώμα».
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, προέβλεψε... λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, αν οι πολίτες την Κυριακή υπερψηφίσουν το "Όχι" στη δανειακή σύμβαση, γιατί επί της ουσίας αυτό σημαίνει και έξοδος από το ευρώ.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, υπεύθυνος αυτοδιοίκησης στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε χθες σχετικά με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα: «Ο δήμαρχος Καλαμάτας με τη συνέντευξή του, παρουσία όλης της Εκτελεστικής Επιτροπής, από το δημαρχιακό γραφείο, αντί να κρατήσει τη θεσμική του θέση ως όφειλε στις δύσκολες αυτές ώρες για την πατρίδα μας, προτίμησε να στείλει μήνυμα προς την παράταξή του.
Πραγματική φιλοευρωπαϊκή πολιτική, που ενισχύει και ισχυροποιεί το κοινό νόμισμα, είναι εκείνη η πολιτική που λύνει τα προβλήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιδιώκει την όξυνσή τους, όπως γίνεται με το τελεσίγραφο που παρέδωσαν στη χώρα μας οι λεγόμενοι θεσμοί.
Αδίστακτα οι θεσμοί, δρώντας αντιλαϊκά και θέλοντας να προσβάλουν τον υπερήφανο λαό μας, έκλεισαν τη χρηματοδότηση στις τράπεζες, οδηγώντας τους πολίτες της χώρας μας στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ.
Ο θυμός τους, όμως, πρέπει να μεταβληθεί σε πολιτική στήριξη του “όχι” στο δημοψήφισμα.  Γιατί το “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει λιτότητα, υποταγή, διάλυση της εθνικής οικονομίας και μετατροπή της σε οικονομία αποικίας χρέους, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμάς και τα παιδιά μας.
Μια τέτοια πολιτική των σημερινών συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυναμώνει το ευρώ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη θετική συλλογική συνείδηση του λαού μας ως αναπόσπαστου τμήματος της Ευρώπης.
Απαντάμε, λοιπόν, στον κ. δήμαρχο ότι όσοι στρεβλώνουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το οποίο είναι μέρος της διαπραγμάτευσης της χώρας, εκείνο που θέλουν είναι να συσκοτίσουν και να παραπλανήσουν το λαό μας για να ψηφίσει “ναι” την Κυριακή, στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας μας σε αποικία χρέους».   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
***   Χώρος στάθμευσης στο λιμάνι Καλαμάτας και φέτος το καλοκαίρι          
     
Θετικά απάντησε σε αίτημα του δημάρχου Παν. Νίκα  ο διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας, σχετικά με τη χρήση τμήματος της κεντρικής προκυμαίας του λιμένα, ανατολικά του γερανού, ως προσωρινού χώρου στάθμευσης.
Ο δήμαρχος επισήμαινε, σε σχετικό έγγραφό του, ότι «κατά τη θερινή περίοδο αναμένεται η έλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Καλαμάτα και θα δεχθεί ιδιαίτερο φόρτο η παραλιακή ζώνη της πόλης και μάλιστα η περιοχή του λιμένος της».
Εξηγούσε, δε, ότι σε περίπτωση παραχώρησης θα εφαρμοσθούν τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του χώρου σταθμεύσεως, σε συνεργασία με το φορέα διαχειρίσεως, κατόπιν συνεννοήσεως και υποδείξεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Επίσης, καθ' όλη την περίοδο λειτουργίας του εν λόγω χώρου σταθμεύσεως, θα βρίσκεται σε αυτόν υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευταξία.
Αυτονόητο είναι ότι, σε περίπτωση κατάπλου πλοίου, θα παύει η χρήση του χώρου αυτού ως πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετείται το εν λόγω σκάφος για όσο χρόνο χρειάζεται».
Ο κ. Κάββουρας απαντώντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Η Υπηρεσία μας, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στηρίζοντας την προσπάθειά σας για καλή εξυπηρέτηση, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, δεν έχει αντίρρηση να σας διαθέσει προσωρινά (από 24/7 έως και 31/8/2015) το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, όπως οριοθετείται στο έγγραφό σας, παρά το γεγονός ότι είναι τελωνειακά ελεγχόμενος χώρος».
Ο δήμαρχος είχε, χθες, συνάντηση με το διευθυντή του Τελωνείου Ιωάννη Κάββουρα, στον οποίο εξέφρασε ευχαριστίες για την προσωρινή διάθεση του χώρου. Σημειώνεται, δε, ότι υπάρχει διάθεση για συζήτηση σχετικά με επέκταση του χρονικού διαστήματος διάθεσης του χώρου και πέραν της 31ης Αυγούστου.
 ~
***  Κ. Καραγκούνης: Σταματήστε να συσκέπτεστε, κάθε φορά που το κάνετε συμβαίνει ακόμα κάτι κακό         
     
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 - Πληροφορούμαστε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχώς συσκέπτονται.
Άφησαν τους Έλληνες χωρίς λεφτά στο εσωτερικό.
Οι σημερινές εικόνες από τον σκόπιμο βασανισμό των συνταξιούχων παραπέμπουν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Άφησαν τους Έλληνες χωρίς λεφτά στο Εξωτερικό.
Φτάσαμε στον σημείο ιδιώτες να φροντίζουν να τους βοηθήσουν για να επιστρέψουν πίσω.
Το κράτος του κ. Τσίπρα απλώς οργανώνει καινούριους διορισμούς.
Στο εσωτερικό τα νοσοκομεία εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.
Στο εξωτερικό κατέστησαν από χθες και επισήμως τη χώρα συνώνυμο της αφερεγγυότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Πάντως, μας ανακοινώνουν ότι συσκέπτονται.
Απευθύνω, λοιπόν, θερμή παράκληση. Σταματήστε να συσκέπτεστε, διότι κάθε φορά που το κάνετε, συμβαίνει ακόμα κάτι κακό.
Ο κόσμος τρομάζει μήπως του βγει μια νέα ανακοίνωση, ίσως τη περαιτέρω μείωση των ελαχίστων που δίνουν οι τράπεζες, ίσως κάτι άλλο τερατώδες, στα οποία μας έχουν πλέον συνηθίσει.
 ~
***  Δωρεάν χρόνος ομιλίας, sms και ίντερνετ από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας         
     
Δωρεάν χρόνο ομιλίας, δωρεάν μηνύματα και επιπλέον χρόνο πλοήγησης στο Internet προσφέρουν στους συνδρομητές τους οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες Cosmote, Vodafone, hellas online και Wind έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα:
Η Cosmote παρέχει σε όλους τους συνδρομητές, ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και 400 ΜΒ για πλοήγηση στο Internet. Η προσφορά ισχύει από σήμερα στις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων COSMOTE Internet On the Go.
Για την ενεργοποίηση της προσφοράς οι συνδρομητές χρειάζεται απλά να στείλουν ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «400», στο 1256 για προγράμματα συμβολαίου και COSMOTE Internet On the Go, και στο 1330 αν είναι συνδρομητές καρτοκινητής η καρτοσυμβολαίου. Σημειώνεται ότι η αποστολή του μηνύματος και η ενεργοποίηση της προσφοράς θα είναι δυνατή μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.
Η Vodafone και η hellas online
-παρέχουν  σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής και συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά και 300 SMS προς όλους καθώς και 300 ΜΒ για χρήση
- σε όλους τους συνδρομητές hellas online, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς ολους για χρήση έως και
- σε όλες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με πρόγραμμα Vodafone Business Connect, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς όλους για χρήση έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου.
H Wind προσφέρει από σήμερα έως και τις 7 Ιουλίου σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου WIND, ιδιώτες και επαγγελματίες, καθώς και συνδρομητές καρτοσύνδεσης και καρτοκινητής WIND & Q 1500 λεπτά ομιλίας προς όλους και 1500 ΜΒ για πλοήγηση στο Internet.
Η προσφορά ενεργοποιείται με δωρεάν γραπτό μήνυμα και ισχύει επίσης για όσους συνδρομητές WIND έχουν συνδυαστικά προγράμματα κινητής και σταθερής. www.antenna.gr  .-
~
***  Σκληρό ροκ: «Το δημοψήφισμα θα γίνει - Οι τράπεζες έκλεισαν από τους δανειστές»

Η στάθερη πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε σε νέο του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχε αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συνταξιούχους "για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες και γι αυτό τώρα μας εκδικούνται". Οι σειρήνες της καταστροφής σας εκβιάζουν και σας ζητούν να πείτε ναι σε όλα είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Το όχι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για μία καλύτερη συμφωνία. Το όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών και θα οδηγεί σε μία βιώσιμη συμφωνία". Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι αυτές προσωρινές. Απευθυνόμενος προς όσους διακινούν ότι έχει κρυφό σχέδιο την έξοδο από την Ευρώπη τους κατηγόρησε ότι λένε συνειδητά ψέματα. Το δημοψήφισμα δεν συνιστά πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις οδηγούν σε πραξικόπημα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν και τους κάλεσε να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι η ευθύνη μας απέναντι στους γονείς μας και στα παιδιά μας, είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία. - 
~
*** Ποιον να πιστέψεις; 
 Όποιος χθες το μεσημέρι άκουσε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να απευθύνει το λόγο στους Έλληνες, και υποθέτω ότι κάθε υπεύθυνος Έλληνας πολίτης προκειμένου να σχηματίσει άποψη τον άκουσε, δεν μπορεί παρά να αναρωτήθηκε πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα! «Τι συνέβη; Οι ελληνικές αρχές έφυγαν από το τραπέζι, αιφνίδια, το βράδυ της Παρασκευής. Δουλεύαμε ακόμη και είχαμε προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Η αποχώρηση έγινε τη χειρότερη στιγμή. Δώσαμε στον Έλληνα Πρωθυπουργό μια συμφωνία – χρηματοδότηση και είπαμε ότι το Eurogroup μπορεί να συζητήσει και για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει πως αν υπήρχε συμφωνία θα διαθέταμε 35 δισ. για την ανάπτυξη. Για να προωθηθούν οι ευκαιρίες ανάπτυξης για την Ελλάδα. Κινήσαμε βουνά, ως το τελευταίο λεπτό, όταν οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να αποχωρήσουν. Τα πάντα ήταν πάνω στο τραπέζι», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Αν μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ήδη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να κλείσει μια δίκαιη συμφωνία, θα έχουν άδικο οι Έλληνες πολίτες αν αναρωτηθούν, μήπως εξαρχής το σχέδιο ήταν να πάμε στη δραχμή; Και αν είναι έτσι, γιατί δεν μας το λένε; Η Ελλάδα βρίσκεται στην πλέον δύσκολη καμπή της νεότερης ιστορίας της. Και ας μη ξεχνάμε, πως η αξιοπρέπεια περνάει μέσα από την αλήθεια… Άντα Αποστολάκη - 
~
*** Για ποιον χτυπά η καμπάνα
Για ποιον, άραγε, χτυπά η καμπάνα σ’ αυτή τη χώρα; Χτυπά γι’ αυτόν που η σάτιρα παραπέμπει στον Αριστοφάνη, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 445 π.Χ., ζώντας την εποχή που στην πολιτική ζωή κυριαρχούσε η προσωπικότητα του Περικλή και με περίσσεια τόλμη καυτηρίαζε, προπάντων, τους δημαγωγούς, τους σοφιστές και το Δήμο της Αθήνας, ή γι’ αυτόν που σ’ ένα σκίτσο του Αρκά «βλέπει» εχθρούς και δαίμονες; Χτυπά γι’ αυτόν που, πέραν των βιβλίων του σχολείου, άνοιξε και κάποια άλλα, διαβάζοντας συνδυαστικά και εμπεδώνοντας πως μέσα στη μακραίωνη ιστορία μας ο διχασμός εμπεριεχόταν και στις προτασσόμενες πράξεις ανδρείας, ή γι’ αυτόν που ακόμα και σήμερα προσπαθεί να διαχωρίσει σε Έλληνες και γερμανοτσολιάδες; Χτυπά γι’ αυτόν που θυμάται ότι το 2011, σε εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο σημερινός πρωθυπουργός χαρακτήριζε τη σκέψη του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα ως επικίνδυνη, που θα σήμαινε χρεοκοπία για τη χώρα, ή γι’ αυτόν που ξεχνά και θυμάται μόνο το σήμερα; Χτυπά γι’ αυτόν που σέβεται πραγματικά τη διαφορετική άποψη, πιστεύοντας βαθιά στο δικαίωμα ύπαρξής της, ή γι’ αυτόν που αρέσκεται στην πολιτική προπαγάνδιση; Χτυπά για όλους μας. Έχουμε μεγάλη ιστορία για να μην αντέχουμε να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι κάποιες στιγμές σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει το εγώ κι εσύ, αλλά το εμείς. Με διαφορετική άποψη, ναι, αλλά όχι με διχαστική… Άντα Αποστολάκη - 
~
*** Η όψη κι η κόψη
Ο Τζορτζ Οργουελ, που κατέγραψε πρώτος, στο «1984», τα χαρακτηριστικά της ολοκληρωτικής προπαγάνδας, είπε μια φορά ότι «μετά τα πενήντα, ο κάθε άνθρωπος έχει το πρόσωπο που του αξίζει.» Αυτόν θυμήθηκα καθώς αντίκρυσα το ψηφοδέλτιο με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρέα κι η Χρυσή Αυγή, αποφάσισαν να εκφράσουμε την άποψή μας την Κυριακή 5η Ιουλίου. Το ψηφοδέλτιο που σχεδίασαν είναι ακριβώς το πρόσωπό τους, αυτό που αξίξουν οι κληρονόμοι των δυο ολοκληρωτισμών του 20ου αιώνα, του κομμουνισμού και του ναζισμού—το αξίζουν μάλιστα με το παραπάνω, καθώς ξεπέρασαν κατά πολύ τα πενήντα χρόνια ηλικίας. Η δημοκρατία θέλει την έκφραση ξεκάθαρη, ελεύθερη κι αβίαστη. Μα ετούτοι τύπωσαν ένα χαρτί με ένα ακαταλαβίστικο ερώτημα, που χρειάζεται ινστρούχτορες για να το ερμηνεύσουν στο λαουτζίκο. Και βάζουν δίπλα τις δυο απαντήσεις, «ναι» και «όχι». Αλλά όχι όπως το θέλει η αλφαβήτα των πατέρων μας, αλλά και η κοινή χρήση της έκφρασης, «ναι ή όχι», αλλά με ανάποδη σειρά. Το «όχι» πάνω, πρώτο, και δεύτερο, υποδεέστερο, το «ναι». Έτσι, μην τυχόν και ξεχάσουμε τι θέλει η εξουσία. Έτσι, για να επιβάλλουν με την όψη τη φοβέρα τους στον απλό άνθρωπο, τον ανήμπορο, τον αγράμματο. Πρώτο το «όχι». Το δικό τους. Η άρνηση. Κι έπειτα το «ναι», από κάτω, δειλό, ανήμπορο, για όλους εμάς, τους πολίτες δεύτερη κατηγορίας, που διαφωνούμε με τα ολοκληρωτικά τους γούστα. Ανάποδα πράματα! Ντράπηκα, είναι η αλήθεια, που συμβαίνει αυτό στον τόπο μου, σαραντατόσα χρόνια ύστερα από την τελευταία δικτατορία. Μα πιο πολύ θύμωσα. Θυμήθηκα τον λεβέντη Όργουελ, που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το φασισμό, μαύρο ή κόκκινο, και πήρα θάρρος. Κι έπειτα πείσμωσα, καθώς συλλογίστηκα το λαό μας, τον φιλελεύθερο, που λέει ότι «το πρόσωπο είναι σπαθί». Θέλουν τώρα με τα τερτίπια τους, οι προύχοντες, να κόψουν τη βούλησή τους. Μα δεν θα τους περάσει. Δεν θα τα καταφέρουν. Το καλό σπαθί, το τρομερό, της ελευθερίας, έχει την κόψη του κι από τις δυο μεριές. * O κ. Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας, πηγή: Καθημερινή - 
~
***  Με χρησμό του μαντείου των Δελφών και της Πυθίας μοιάζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος    
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού απέτυχε παταγωδώς σε όλα όσα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και αφού οδήγησε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι την παρέλαβε, πετάει το μπαλάκι στο λαό για μια δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση, για να βάλει αυτός μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του!
Εκτιμώ ότι πρόκειται για την πιο ανεύθυνη στάση που έλαβε ποτέ κυβέρνηση στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
Το βασικό ζήτημα που θέτει μέσω του δημοψηφίσματος είναι: «Θέλεις φορολογία, μείωση σε μισθούς και σε συντάξεις και υποδούλωση στους Θεσμούς ή… την ευτυχία και την ελευθερία;».
Και απ’ ό,τι φαίνεται, είναι τόσο… ευοίωνη η προοπτική που ανοίγεται με την πρόταση της συγκυβέρνησης, που οι Έλληνες τρέχουν μαζικά και σχηματίζουν ουρές για να βγάλουν και το τελευταίο τους ευρώ!
Όμως, η δημαγωγία δε σταματά εδώ, έχει και συνέχεια. Η συγκυβέρνηση υπαινίσσεται ότι εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όταν είναι ολοφάνερη με μια οποιαδήποτε ορθολογική προσέγγιση ότι η σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεδομένη. Είμαστε ήδη πλήρως απομονωμένοι ακόμα και από την Κύπρο.
Δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση, γιατί θα μπορούσε να προτείνει τώρα εκλογές. Αυτό που την απασχολεί είναι να διατηρηθεί στην εξουσία. Και τώρα που τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο μετατοπίζει την ιστορική της ευθύνη στο λαό. Ο λαϊκισμός σ’ όλο το μεγαλείο του. Θα συμβεί δε και το εξής φοβερό. Αν ο λαός ψηφίσει τη Συμφωνία, η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είναι αντίθετη θα συνεχίσει να κυβερνάει. Και μάλιστα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε θα ευθύνεται ο λαός που ψήφισε τη Συμφωνία και όχι η κυβέρνηση. Αν ο λαός απορρίψει τη Συμφωνία, τότε για όλα τα δεινά της χρεοκοπίας που θα ακολουθήσει η ενοχή θα είναι και πάλι στο λαό. Αυτή είναι αριστερόστροφη πολιτική.
Για να μη διασπαστεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αποφάσισε να διχάσει το λαό. Μετά το δημοψήφισμα οι μεν δε θα μιλάνε με τους δε. Κάθε πλευρά θα ενοχοποιεί την άλλη για την κακή πορεία της χώρας και η κυβέρνηση θα απολαμβάνει την ανευθυνότητά της. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου θα κάνει κριτική η κυβέρνηση στο λαό και όχι ο λαός στην κυβέρνηση! Αυτοί θέλουν να απολαμβάνουν τη δημοσιότητα και να νέμονται την εξουσία. Και τι θα γίνει στην επόμενη φάση διαπραγματεύσεων, τότε και πάλι δημοψήφισμα;
Αυτή η κατάσταση, η κατάσταση «εθνικής υπερηφάνειας» όπως την αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Το «Κούγκι» του εθνικιστή Καμμένου μαζί με τη φωτεινή λεωφόρο της δραχμής του Λαφαζάνη θα απελευθερώσουν την πατρίδα μας λένε από τα δεινά των δανειστών. Η ιστορία δεν ξεγελιέται εύκολα. Το λογαριασμό του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας θα τον πληρώσει η συγκυβέρνηση στο ακέραιο.
Σκέφθηκαν δήθεν φθάνοντας στο αδιέξοδο, φθάνοντας στο παραπέντε-30 Ιουνίου- το λαό και του έδωσαν την δυνατότητα να αποφασίσει για τη Συμφωνία. Νομίζουν ότι είναι τόσο πρωτόγονη η πολιτική μας σκέψη και αδυνατούμε να δούμε τις συνέπειες των επιλογών τους. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η συγκυβέρνηση μοιάζει με χρησμό, είναι κίβδηλο, είναι μη υπαρκτό. Ήδη το ερώτημα έχει μετασχηματιστεί από το λαό στην πραγματική του έκφραση, που είναι «ναι ή όχι στο ευρώ». Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ, στην ευρωζώνη, στην Ευρώπη. Κανένας δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την εθνική, κοινωνική και δυναμική προοπτική που τα τελευταία χρόνια έχει χρεώσει τον ελληνικό λαό με τεράστιο οικονομικό κόστος. Όλες αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες για τα καπρίτσια κάποιων.  Του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας – Μαθηματικού
 Υ.Γ.1  Ο πολιτικός πρέπει να λέει στον πολίτη το εφικτό και όχι το επιθυμητό, έλεγε ο σοφός «Δημοσθένης».
Υ.Γ.2 Βάσει στατιστικών στοιχείων, το έτος 1980, ένα έτος πριν από την ένταξή μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μέσος όρος αμοιβής ανήρχετο εις τις 800 δραχμές (2.36 ευρώ) ημερησίως ή 24.000 δρχ. (71.00 ευρώ) το μήνα. Ένα ποσό ικανό για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε Έλληνα και για την καταβολή ενός ενοικίου, που τότε κόστιζε 4.000 δρχ. (11.80 ευρώ) το μήνα. Η χώρα μας διέθετε μία πράγματι αξιόλογη αυτάρκεια και πρωτογενή παραγωγή, η οποία κάλυπτε σημαντικές ανάγκες του πληθυσμού και βελτίωνε την ποιότητα της καθημερινότητας κάθε πολίτη. Βάσει πάλι στατιστικών στοιχείων, κατά το έτος 1980 ο αριθμός κυκλοφορούντων οχημάτων  τροχοφόρων κάθε μορφής δεν υπερέβαινε τα 750.000 σε όλη τη χώρα. Σήμερα ο αριθμός έχει δεκαπλασιασθεί.
Όλα αυτά συνέβησαν με δανεισμούς και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκόμισε τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και τον ξέφρενο και απότομο καταναλωτισμό των Ελλήνων. Άμοιροι ευθυνών δεν μπορούν να αφεθούν και τα συνδικαλιστικά σωματεία που διεκδικούσαν αυξήσεις-δαπάνες ενώ ήξεραν ότι αυτά θα προέλθουν από δανεισμό.
 ~
*** Μεταξύ αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το χειρότερο που μας έχει συμβεί δεν είναι η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας, αλλά η διαφθορά που έχει υποστεί η γλώσσα μας. Κι αυτό, γιατί η διαφθορά της γλώσσας αποπνέει τη διαφθορά της σκέψης εκείνων που εκφράζονται μ’ αυτό τον τρόπο. Κι αν, μάλιστα, αυτοί ανήκουν στις εξουσιαστικές ομάδες, η διαφθορά της σκέψης τους οδηγεί το κοινωνικό σύνολο σε μακροχρόνιες καταστάσεις με διαφθαρμένο, σε σημαντικό βαθμό, τρόπο ζωής. Αν, μάλιστα, αυτό το μείζον κακό, η διαφθορά των λέξεων που χρησιμοποιούνται στην εκφορά του λόγου, συνδυαστεί με το μεγαλύτερο, που είναι η έκπτωση του περιεχομένου των ιδεολογιών, που έχει προκύψει κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η κατάσταση που δημιουργείται είναι ζοφερή για το μέλλον της χώρας. Τα προηγηθέντα ήταν η αφετηρία για να δημιουργηθεί η δυνατότητα να διατυπώσω τις απόψεις μου, από τη φιλόξενη αυτή στήλη, για τις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορούν και οι αναγνώστες να έχουν ταυτόσημη προσέγγιση στα σημαινόμενα του κειμένου που ακολουθεί, είναι η παράθεση των ορισμών για τις έννοιες που προβάλλουν στον τίτλο: α) Από αξιοπιστία χαρακτηρίζονται οι συμπεριφορές που οδηγούν στη διαμόρφωση γενικευμένης εμπιστοσύνης. β) Από αξιοπρέπεια χαρακτηρίζονται οι συμπεριφορές που διακρίνονται από υπερηφάνεια και συνοδεύονται από ευπρέπεια ήθους. Έχω την άποψη ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος υπερήφανος όταν χρωστά. Και πολύ περισσότερο, όταν ψάχνει να βρει τρόπους για να μην επιστρέψει τα δανεικά. Ούτε μπορεί να ενταχθεί σε εκείνους που διακρίνονται από ηθικά υπόβαθρα στις ενέργειες και πρωτοβουλίες τους. Αν αυτά ισχύουν μία φορά για τους πολίτες, ισχύουν στο πολλαπλάσιο για τους πολιτικούς. Η δημιουργία γενικευμένης εμπιστοσύνης προς τα άτομα που συμμετέχουν σε κοινωνικές ομάδες, μικρές ή μεγάλες, ομάδες από τα υπόλοιπα μέλη τους, προκύπτει έπειτα από συνεχείς και μακροχρόνιες παρατηρήσεις των συμπεριφορών τους. Και κυρίως από διαπιστώσεις ότι οι συμπεριφορές αυτές εκπηγάζουν από ένα σταθερό και συμπαγή πυρήνα αρχών, κανόνων και ιδεών. Αν αυτά ισχύουν μία φορά για τα άτομα που ανήκουν σε μικρές κοινωνικές ομάδες (οικογένεια, παρέα, γειτονιά), ισχύουν πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς, που οι πράξεις τους κρίνονται από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η χώρα μας χρωστά πολλά στους δανειστές της, κράτη και ιδιώτες. Όμως, ο προβληματισμός που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι ιδιαίτερα ισχνός σχετικά με τα αίτια αυτής της οικονομικής κατάπτωσης. Και κυρίως, για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και τα πρόσωπα και τις πολιτικές ομάδες που τις εφάρμοσαν. Αυτή η στάση, της μη συσχέτισης του αιτίου με το αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι δεν οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις. Αντίθετα, μάλιστα, προκαλεί σύγχυση. Αυτή η σύγχυση, σε συνδυασμό από τις φλύαρες, κουτοπόνηρες και πολιτικάντικες προσεγγίσεις του προβλήματος που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, οξύνει και το ίδιο το πρόβλημα και αποπροσανατολίζει τους πολίτες. Ένα από τα κυρίαρχα κείμενα των ιδρυτών της αριστερής ιδεολογίας προσδιορίζει το όραμα της αταξικής κοινωνίας, δηλαδή του απώτερου κοινωνικού στόχου που έχουν υποχρέωση να προσεγγίζουν με τις επιλογές και τις πράξεις τους, εκείνοι που την επικαλούνται. Αυτό είναι «η κοινή ιδιοκτησία και διαχείριση των παραγωγικών μέσων». Η πράξη και οι εμπειρίες των 150 χρόνων που έχουν περάσει από τότε που πρωτοδιατυπώθηκε, είναι γεμάτη από πολιτικές αναντίστοιχες με αυτό το κυρίαρχο πολιτικό υπόβαθρο της αριστερής ιδεολογίας. Στις χώρες του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού καταργήθηκε μεν η ατομική ιδιοκτησία, αλλά τη διαχείριση δεν την έκανε το σύνολο των πολιτών, αλλά μικρές ομάδες, που τη διαχειρίζονταν αυθαίρετα και ατομικά ωφελιμιστικά. Και το χειρότερο με την κατάρρευση των καθεστώτων, λόγω της οικονομικής αναποτελεσματικότητάς τους, πολλά από τα μέλη αυτής της ομάδας ιδιοποιήθηκαν την κρατική περιουσία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στις λεγόμενες δυτικές χώρες, όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση επιλεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις. Επεκτείνουν τον κρατικό τομέα για να είναι μεγάλη η πίτα που θα μπορούν να διαχειρίζονται με στόχο τα συμφέροντα της ομάδας τους. Το σύστημα αυτό δεν είναι παρά μία παραλλαγή του κρατικού καπιταλισμού που εφαρμόστηκε, και απέτυχε λόγω της αναποτελεσματικότητάς του στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το δημοψήφισμα που προκηρύχτηκε δεν αποτελεί παρά μία απελπισμένη προσπάθεια σταθεροποίησης των ισορροπιών στα αντικρουόμενα συμφέροντα και επιδιώξεις στο εσωτερικό της ομάδας που διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις μας, για να παραταθεί, ίσως, η παραμονή της στην εξουσία. Ή αν αυτό δε γίνει κατορθωτό να θεωρηθεί ως «ηρωικώς πεσούσα», εγγράφοντας προοπτικές για το μέλλον. Φρονώ ότι εκείνο που χρειαζόμαστε είναι αξιοπιστία και αξιοπρέπεια συνδυασμένη με βαθιά αυτοκριτική. Κι αυτά, αλληλοσυνδυαζόμενα, να οδηγούν σε ομοψυχία για την από κοινού αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων για το μέλλον της χώρας μας. του Νικόλαου Μαραμπέα -
~
***  Αλέξανδρος, ο Άριστος…         
       Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ είχα από την Αθήνα την πληροφορία ότι ο Πάνος Καμμένος θα ερχόταν την επόμενη μέρα στην Καλαμάτα να μιλήσει σε στελέχη της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΑΝΕΛ), επειδή ο Τσίπρας τα «έσπασε» με τους δανειστές και θα πηγαίναμε σε εκλογές.
Ωστόσο, ο Πάνος γνώριζε τη μισή αλήθεια, γιατί ύστερα από τρεις ώρες ο Αλέξης με διάγγελμα στον ελληνικό λαό ανακοίνωσε δημοψήφισμα-ορισμό της δημιουργικής ασάφειας.
Η κάθοδος του Πάνου-Σαμουήλ, του δόγματος Κουγκίου, ματαιώθηκε, επειδή οι εξελίξεις την ξεπέρασαν. Alea jacta est. Ο κύβος, το ζάρι, είχε ριφθεί.
Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων, εκτός από την τρικυμία εν κρανίω που επέφερε στους πολίτες, μετέτρεψε από το ίδιο βράδυ τα ATM σε χώρους προσκυνήματος, με τους πιστούς να διαγκωνίζονται ποιοι θα αγγίξουν πρώτοι τις θαυματουργές απαστράπτουσες εικόνες που έρρεαν χρήμα. Στο μεταξύ, προϊόντος των ωρών των ημερών, η ελληνική κυβέρνηση, στυλώνοντας μουλαρίσια τα πόδια, σε ουδεμία-τουλάχιστον δημόσια-επαφή βρισκόταν με τους δανειστές, παρά τις εκκλήσεις Γιούνκερ, ώσπου την παραμονή της αποφράδας 1ης Ιουλίου αποφάσισε να αντιπροτείνει στην τρόικα-έτσι μ’ αρέσει να την αποκαλώ- ένα πακέτο μέτρων, για να σώσει (;) την παρτίδα-πατρίδα. Επειδή, όμως, η κοστολόγηση των μέτρων δε γίνεται στο άψε-σβήσε, όπως στα ψιλικατζίδικα ή, ακόμη, στα γεμάτα από κόσμο τούτες τις μέρες super markets, δυστυχώς φαλίραμε και με τη βούλα, βλέποντας και ακούγοντας το τικ-τακ του ρολογιού του CNN.
Εδώ, λοιπόν, έχω να κάνω δύο ερωτήσεις-παρατηρήσεις: Η πρώτη αφορά στο γιατί ο Έλλην πρωθυπουργός δεν έβαλε το καπελάκι του στραβά, ως αρχηγός κυρίαρχου κράτους, και να πει άντε γεια στους δανειστές μας από την Παρασκευή το βράδυ, όπως είχε κάθε δικαίωμα να κάνει έχοντας υπέρ του την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, και αντ’ αυτού έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού-λαού, μέσω δημοψηφίσματος. Ζητούσε συνένοχο και νομιμοποίηση στο έγκλημα της εξόδου από το ευρώ και την Ευρώπη, στην οποία θέλει (;) να παραμείνει η χώρα, ή ήθελε να νίψει τας χείρας του από το αίμα;
Η δεύτερη ερώτηση αφορά στο γιατί έκανε στο παραπέντε την αντιπρόταση στους δανειστές και όχι και μισή, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος να βρεθεί φόρμουλα για να πληρωθεί και η δόση στο ΔΝΤ και να μη βγάλει βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε.
Θα περίμενα από έναν άριστο, εξ ου ετυμολογικά και το αριστερός, Αλέξανδρο, να προστατεύσει (αλέξω+ανήρ) τους άνδρες-λαό του, όπως πάλι ετυμολογικά σημαίνει το όνομά του. Αλλά, φευ, ακύρωσε εν τοις πράγμασιν και το άριστος και το Αλέξανδρος, οδηγώντας τη χώρα στο απόλυτο χάος.    Του Δημήτρη Γιατράκου
  Υ.Γ. Όποιος αντιτείνει ότι οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου εκτόξευσαν το χρέος σε αστρονομικά μεγέθη και ο Σαμαράς έβλεπε τα τρένα να περνούν, όχι μόνο δε θα διαφωνήσω, αλλά θα επαυξήσω κιόλας. Ωστόσο, από έναν άντρα που μετ’ επιτάσεως ευαγγελίστηκε-υποσχέθηκε την ελπίδα στη χώρα, περίμενα να φέρει τα κάτω-πάνω. Τα έφερε από την ανάποδη, κοιτάζοντας η  Ελλάδα τα ραδίκια, ξερή...
 ~
*** Αποκάλυψη: Aπαγόρευσαν στην Ελλάδα να γίνει παγκόσμιος ενεργειακός προμηθευτής!
strofigga
 -  Ιράκ-Ιραν-Συρία υπέγραψαν το 2011, τη συμφωνία για τον αγωγό "Φιλίας" όπως ονομάστηκε, με δυναμικότητα 110 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα.
Ο αγωγός, βάσει σχεδιασμού θα περνούσε απο Κύπρο και Ελλάδα, διοχετεύοντας Ιρανικό φ.α. στην Ευρώπη και θα αναβάθμιζε τη χώρα μας αυτομάτως.
Φυσικά, ο αγωγός φιλίας ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ΤΑΡ και του Ναμπούκο, και η ανακοίνωσε, τότε της δημουργίας του, εξόργισε τη Τουρκία και σηματοδότησε την έναρξη των εχθρικών σχέσεων της με τη Συρία και όλα όσα επαλούθησαν.
Αλλά δεν ήταν μόνο η Τουρκία που δυναμίτησε τη συμφωνία...
Ο κυριότερος ανταγωνιστής του Ιράν σε ενεργειακά στη περιοχή, το Κατάρ ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ματαίωση της συμφωνίας και όπως αναφέρθηκε στη Wikileaks, προθυμοποιήθηκε μαζί με άλλες δυνάμεις να αποσταθεροποιήσει τη Συρία, ρίχνοντας τον Ασσαντ και βγάζοντας την απο το σχέδιο του αγωγού και την ειρήνη, να δώσει μια και καλή μήνυμα στο Ιράν και το Ιράκ να μην ελπίζουν σε αγωγούς.
Άμεσα, το Κατάρ πρότεινε σε συνεννόηση με την Τουρκία τη κατασκευή αγωγού όπου διαμέσω Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας, Συρίας και Τουρκίας, έπρωχνε στην Ευρώπη το φ.α. του Κατάρ.
Φυσικά η Συρία, που εντωμεταξύ είχε εντοπίσει κοιτάσματα 284 δισεκατομμυρίων κυβικών στην Χομς, αποτέλεσε το απόλυτο "φιλέτο" στη περιοχή και δεν είναι τυχαίο ότι οι τζιχαντίστες την έβαλαν πρώτο στόχο.
Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία το Κατάρ, ξεκίνησαν συζητήσεις κάτω απ'το τραπέζι με τις ΗΠΑ και άλλες Δυτικές δυνάμεις, βάζοντας στόχο, τη πλήρη καταστροφή της Συρίας και φυσικά τη ματαίωση του αγωγού που υπόσχονταν πολλά και στην Ελλάδα.
 iran agogos
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Για αυτό θέλουν ελεύθερο Κουρδικό κράτος
kourdistan
Στις τελευταίες εκλογές στην Τουρκία, το φιλοκουρδικό κόμμα πήρε ένα μεγάλο ποσοστό και μπήκε στη βουή. Γιατί όμως θέλουν το Κουρδικό κράτος ελεύθερο; Όπως θα δείτε και στους χάρτες, στη περιοχή του Κουρδιστάν υπάρχει πολύ πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
xrusa
aeria


~
*** Aποκάλυψη: Παραλίγο να πέσει η κυβέρνηση! Άγριοι καυγάδες στο Μαξίμου!
majimoy fasaria
 - Τα νεύρα είναι τεντωμένα και η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Το Μαξίμου δεν μένει ανεπηρέαστο και εσωτερικές πληροφορίες κατέγραψαν σκηνές απείρου κάλλους στα ενδότερα της συγκυβέρνησης!
Μερικά λεπτά πριν το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ακούστηκαν βαριές κουβέντες πίσω απο τις κλειστές πόρτες και, ενώ η στιγμή επιβάλλει ψυχραιμία , το κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη σήμερα στο Μαξίμου!
Οι πηγές περιγράφουν τον υπ. Άμυνας , Πάνο Καμμένο, μαινόμενο να εισβάλλει απο τη πίσω πόρτα ωρυόμενος απειλώντας να ρίξει τη κυβέρνηση και απαίτησε εξηγήσεις! Ο λόγος, η μείωση δαπανών που προβλέπεται στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα χθές το βράδυ προς τους Θεσμούς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος εξοργίστηκε με το γεγονός, αφού η επιστολή φέρει την υπογραφή του ενώ όλο αυτό το καιρό έδωσε μάχη για να αποφευχθεί οποιαδήποτε μείωση!
Το περιστατικό πάγωσε τους πάντες, και όπως δείχνουν τα γεγονότα η ισορροπία στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται σε οριακό σημείο.
~
*** ΒΟΜΒΑ: Το ΔΝΤ θα κατασχέσει τις Ελληνικές πρεσβείες.....
dnt
Πληροφορίες-Σοκ, αναφέρουν πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να κατασχέσει όλες τις ελληνικές πρεσβείες στο κόσμο αλλά και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και κατάσχεση των λογαριασμών των tour operators στα ελληνικά ξενοδοχεία. Σίγουρα οι εξελίξει είναι πολύ δραματικές, κι φαίνεται πως από ώρα σε ώρα όλα είναι πλέον πιθανά.
~
*** Διάγγελμα: Στα άκρα πάει ο Τσίπρας την κόντρα…
tsipraikos
Στην αρχή του διαγγέλματός του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί σταθερή πρόθεσή του η παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και την δευτέρα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά - Η λαϊκή βούληση ισχυρότερη από μια κυβέρνηση.
Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
Σχεδίαζαν και σχεδιάζουν, είτε δεχόμασταν το τελεσίγραφο είτε τώρα που δίνουμε το λόγο στο λαό. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Όσοι θέλουν την Ευρώπη μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ουσία το ΔΝΤ, δεν αγαπάνε την Ευρώπη
Σας λένε συνειδητά ψέματα, όσοι σας λένε ότι έχω προσωπικό σχέδιο να βγάλω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρόσθεσε
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές
ΟΧΙ σημαίνει καλύτερη διαπραγματευτική θέση για την Ελλάδα
Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα, είπε ο πρωθυπουργός.
Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «όχι»« δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και προσπάθησε να πει στους πολίτες ότι εφόσον απορρίψουν συμφωνία με τους δανειστές θα βγουν ωφελημένοι.
Μάλιστα είπε ότι το όχι θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.
~
*** Πλήρης επιβεβαίωση της ενδοκυβερνητικής διαμάχης- Ο Καμμένος δεν έβαλε υπογραφή (ΕΙΚΟΝΑ)
kammenos diamaxh
 Τις πληροφορίες για ενδοκυβερνητικές διαμάχες, επιβεβαίωσε η αποκάλυψη πως ο Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να υπογράψει τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυριακής που οδήγησε στη τραπεζική αργία και στην επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου στις συναλλαγές.
 kammenos
~
***  Αποχώρησε οργισμένος ο Λαφαζάνης στον αέρα- "Στήσατε σόου" (BINTEO)
lafazanis apoxorisi
 Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Π. Λαφαζάνης βρέθηκε προσκεκλημένος στο δελτίο του Star για να δώσει διευκρινήσεις για την πορεία της κυβέρνησης απο εδώ και πέρα.
Ωστόσο όταν δημοσιογράφος τους δελτίου ξεκίνησε τις ερωτήσεις ο κος Λαφαζάνης αποχώρησε οργισμένος καταγγέλοντας μνημονιακό σόου
enikos.gr - Έφυγε ο Λαφαζάνης από το δελτίο ειδήσεων του Star  , https://youtu.be/_s-TNMHMeOc ,-

~
***  Ο Πατήρ Παίσιος πιο επίκαιρος από ποτέ!
paisios
 Σωστές βγαίνουν οι προφητείες του Γέροντα Παϊσιου όσον αφορά τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας, από την πολιτική αστάθεια και τους φόρους μέχρι την εξάρτηση από τις τραπεζικές κάρτες, ενώ είχε μιλήσει για πείνα και πόλεμο με την Τουρκία. Η βασικά κομμάτια της «προφητίας» του είναι: «…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε». «…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν». «…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…»«…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…».
-   Πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα είχε αναφέρει:
«Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Οπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παίσιος, η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μάς λέει οτι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα! Αλλά δε θα προλάβουν να τους πάρουν…Και μετά, το κεφάλαιο θα αποσυρθεί και θα πέσει πείνα στον κόσμο, χειρότερη απο αυτή που ζήσαμε στη Κατοχή…»
 Κατά τη γνώμη του για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα… Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες… Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο… Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό… Κάποιους μήνες… Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος… Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!Ολα αυτά θα γίνουν γρήγορα… Θα τα δεί η δική σου γενιά… Γι΄ αυτό να προσεύχεσαι και να ζείς όπως πρέπει, ενάρετα…
 -   Σε μια πραγματική μαρτυρία προσκυνητή από το βιβλίο “Μαρτυρίες Προσκυνητῶν” ο Γέροντας είχε αναφέρει:
«Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»
 -   Σε ερώτηση δημοσιογράφου του via, «Μα πώς είναι δυνατόν παππούλη να γίνει μια παγκόσμια δικτατορία με τα σημερινά δεδομένα, όπως λές και όπως έλεγε κι ο Γέροντας Παΐσιος;» Ο πατέρα Ιωσήφ απάντησε:
 «Μα δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του; Δεν θα αναγκάσει ΚΑΝΕΝΑΝ να δεχτεί κανένα σφράγισμα παιδί μου! Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Το χρήμα θα εκλείψει απο τον κόσμο. Τα κράτη όλης της γής θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταίσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις – υποτίθεται – τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες; Να πώς θα γίνει… Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς το ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προιόντα. Πού κατασκευάστηκαν, απο ποιόν, απο ποιό κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προιόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Εναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γής. Η Αγία Γραφή μάς λέει πώς θα «αναγκάσει».
~
*** Από την τράπεζα Πειραιώς θα γίνουν οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων
ep
 - Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, προκειμένου να μετακινηθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτός έδρας, για να επιτηρήσουν τη διαδικασία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σύμφωνα με όσα επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
 - Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες: α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
 - Η ανακοίνωση του Προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Κατόπιν προφορικής διαβεβαίωσης προς εμάς του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες για τον ορισμό υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και τη μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων, ώστε οι διορισθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι εκτός της έδρας τους για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, να ολοκληρώσουν τις ταμειακές διαδικασίες είσπραξης προκαταβολικά της αμοιβής και των δαπανών μετακίνησής τους».
~
***
~
~*  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4235 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9278   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    -  http://www.sportstonoto.gr/kyparissia/gipedo-peristeriou-a.o.-kiparissias-sparti-live-streaming.html  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                                                              
 ~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-                                                                         
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαΐου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html , 
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσεις  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html , 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-
~ ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html   
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .-

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας.  
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~ Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html   
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22 Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/22-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  24  Ιουνίου   2015: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-24-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :  
ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .- 
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: