ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Ενημέρωση ειδήσεων Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

 ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :
 

~  " Ο  Θεός να σε φυλάει από νεόπλουτο  εργοδότη  ! "
   

 ***   Σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη στην Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη στην Κωνσταντοπούλου
 «Δεν είναι η κ. Κωνσταντοπούλου δικηγόρος ανθρώπων με παραβατικότητα;»
Την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Γιώργος Κατρούγκαλος και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου νομοθετούν με βάση την πελατεία τους, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν είναι η κ. Κωνσταντοπούλου δικηγόρος ανθρώπων με παραβατικότητα;» διερωτήθηκε.
Η πρώην υπουργός έβαλλε όμως και προσωπικά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι η μητέρα μου είχε πει: «ο Θεός να σε φυλάει από νεόπλουτο εργοδότη που συμπεριφέρεται στις καθαρίστριες και τους θυρωρούς σαν να είναι τσάρος πασών των Ρωσιών.»
«Την Πέμπτη, η κ. πρόεδρος της Βουλής επέτρεψε τον εαυτό της συμπεριφορά που μού έβγαλε απελπισία μαύρη... Συνέκρινε τα θύματα της τρομοκρατίας που είχαν μπει με άδεια στη Βουλή με αυτούς που εισέβαλαν στη Βουλή, είναι αυτό το ήθος της Αριστεράς;» διερωτήθηκε.
«Δεν είναι τα θύματα της τρομοκρατίας και οι τρομοκράτες όλοι ίδιοι, αυτό θα μάς πει σε λίγο η κ. Κωνσταντοπούλου» επισήμανε.
Εξάλλου, άφησε υπόνοιες ότι η κυβέρνηση οδηγεί εσκεμμένα τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τους εταίρους σε αδιέξοδο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα όσα συμβαίνουν οφείλονται μόνο σε απειρία» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να κλείσει τη συμφωνία, έχει λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση με κατάληξη, δεν έχει εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια» επισήμανε. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα όσα συμβαίνουν οφείλονται μόνο σε απειρία...» πρόσθεσε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε όμως και αιχμές για την διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει». «Πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι η ΝΔ θα βάλει πλάτη και δεν θα σηκώσει το λάβαρο του λαϊκισμού» σχολίασε. «Οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται» επέμεινε δε, παρά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι το θέμα της ηγεσίας έχει κλείσει. «Πιστεύω ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά» παρατήρησε.
 
Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, φορολογικό και αγορά προϊόντων 
Χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «μη βιώσιμο»
Την ανάγκη για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό επανέλαβε σε νέες δηλώσεις της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «το υφιστάμενο δεν είναι βιώσιμο».
«Είναι αναγκαία μία εις βάθος μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, διότι στη παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο» σημείωσε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο σεμιναρίου κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι «μία δεύτερη μεταρρύθμιση πρέπει να αφορά στο φορολογικό σύστημα και την απαραίτητη ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών και την εισπραξιμότητα από τους φορολογικούς μηχανισμούς.
Επιπλέον χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε «να παύσουν να κυριαρχούνται από κατεστημένα συμφέροντα που προστατεύονται».
Πού κάνει πίσω η Ελλάδα στη συμφωνία με τους δανειστές  
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν προσυπογράφει στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν
Σειρά υποχωρήσεων φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει η Ελλάδα για να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προσυπογράφει στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings, δήλωσε ότι «δεν είναι στα σχέδιά μας οι εκλογές ή το δημοψήφισμα».
«Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια συνταγή, μια θεραπεία, που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρήσει επιτυχημένη» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μεταρρυθμίσεις και δέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις υπό νέο πλαίσιο και στις συντάξεις θα προχωρήσει ο δραστικός περιορισμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να βρει μια «έντιμη συμφωνία με τους εταίρους της», αλλά θα πρέπει να παραδεχθούν ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα που επιβλήθηκε στη χώρα έχει αποδειχθεί πως έχει αποτύχει και ότι το χρέος της Αθήνας δεν είναι βιώσιμο ήδη από το 2010, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην παράταση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και το οποίο «σχεδιάστηκε λάθος και εφαρμόστηκε από αυτούς που έπρεπε να κάνουν μεταρρυθμίσεις και αρνούνταν να αλλάξουν οι ίδιοι».
Η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «επιθυμεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να ολοκληρωθούν γρήγορα και επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, όμως όχι μέσω της παράτασης του τρέχοντος μνημονίου που κληρονόμησε και το οποίο οδήγησε σε μαζική εσωτερική υποτίμηση, η οποία αναπόφευκτα θα μείωνε βίαια τα εισοδήματα από τα οποία θα έπρεπε να πληρωθούν τα παλιά και τα νέα δάνεια», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.
Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις με ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, ενώ θα προχωρήσει με την αντιμετώπιση και άλλων χρόνιων προβλημάτων της χώρας, όπως οι δημόσιες συμβάσεις, η γραφειοκρατία και οι σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τους ολιγάρχες και τα μέσα ενημέρωσης.
Επεσήμανε, δε, ότι η Ελλάδα ποτέ «δεν διασώθηκε πραγματικά, καθώς μόνο το 9% των δανείων πήγαν στο ελληνικό κράτος, ενώ τα υπόλοιπα (χρήματα) χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν ανεύθυνοι χρηματοοικονομικοί θεσμοί, κυρίως στη βόρεια Ευρώπη», επεσήμανε ο ίδιος.
 
Με χειροπέδες έβγαλαν τους καταληψίες από την Πρυτανεία  
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση -
Δείτε φωτογραφίες
Με τις χειροπέδες στα χέρια οι αστυνομικοί βγάζουν από την Πρυτανεία τους καταληψίες. Με αυτή την εικόνα έληξε μετά από 19 ημέρες η κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην Πρυτανεία.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βγήκαν με χειροπέδες 14 άτομα μέσα από την Πρυτανεία, τα περισσότερα εκ των οποίων νεαρά κορίτσια. Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Η αστυνομία μπήκε στην Πρυτανεία από διπλανή είσοδο και έβγαλε έξω τους καταληψίες. Στο σημείο συγκεντρώθηκε μικρή ομάδα για συμπαράσταση στους αντιεξουσιαστές.
Στο σημείο βρίσκεται και εισαγγελέας. Οι άνδρες της Αστυνομίας επιχείρησαν αρχικά στις 6:45 να μπουν από την κεντρική είσοδο της Πρυτανείας, αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι επέστρεψαν στην πλαϊνή.
Παρόντες στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν και ιθύνοντες της Πρυτανείας και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του κτιρίου διαπίστωσαν ότι δεν έχουν προκληθεί φθορές ή απώλειες εγγράφων και εξοπλισμού.
Τις προηγούμενες ημέρες έχουν γίνει 20 συλλήψεις και προσαγωγές.
Νωρίτερα, η αστυνομία έδωσε διορία λίγων λεπτών στους καταληψίες να αποχωρήσουν.
























***   Τι αλλάζει στην εκπαίδευση
 Τι αλλάζει στην εκπαίδευση  
Παρουσιάστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Τα βασικά σημεία των θεμάτων που περιλαμβάνονται τόσο στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας όσο και σε αυτό του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
  Διευθυντές σχολείων
 Για την επιλογή των Διευθυντών στα σχολεία ορίζεται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
  Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
  Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές  την τελευταία πενταετία.
  Διευθυντές εκπαίδευσης
 Όσον αφορά τους Διευθυντές Εκπαίδευσης απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
  Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
  Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  Ουσιώδη σημεία του πολυνομοσχεδίου:
  Ανώτατη εκπαίδευση 
 • Καταργείται το Συμβούλιο Ιδρύματος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τη Σύγκλητο, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις.
• Ενίσχυση των συλλογικών οργάνων: Η λειτουργία των συλλογικών οργάνων (Σύγκλητος, Κοσμητεία, Γενική Συνέλευση Τμήματος, Γενική Συνέλευση Τομέα) πραγματοποιείται με τη συμμετοχή φοιτητών και εργαζομένων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ενίσχυση της συμμετοχής όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων .
•Εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων (Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες, Πρόεδροι, Διευθυντές Τομέων) από το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δηλαδή, τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και όλες τις κατηγορίες του ειδικού εκπαιδευτικού τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.
•Εκλεκτορικά Σώματα για την εκλογή, εξέλιξη ή μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ. Τα 7μελή εκλεκτορικά σώματα των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 διευρύνονται στη σύνθεσή τους σε 11μελή ή 15μελή ανάλογα με το μέγεθος του Τμήματος και συγκροτούνται στη βάση της συγγένειας του γνωστικού αντικειμένου των υπό κρίση μελών ΔΕΠ με εκλέκτορες από Τμήματα της ημεδαπής ή ομοταγή της αλλοδαπής
•Ακαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
•Φοιτητική ιδιότητα και διαγραφές. Για την προστασία των πλέον αδύναμων μελών εντός του φοιτητικού σώματος, των εργαζόμενων φοιτητών, η φοιτητική ιδιότητα αποκτάται με την εγγραφή τους στο Τμήμα και διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου σπουδών. Απαγορεύεται ρητά η μη αμειβόμενη εργασία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων. Η Σύγκλητος είναι το αποφασιστικό όργανο για τη συγκρότηση και λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας, των Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσίας και κάθε άλλης δραστηριότητας που αναπτύσσεται από τα Τμήματα των ΑΕΙ
 Έρευνα,  Τεχνολογική Ανάπτυξη & Καινοτομία
 • Τίθεται ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας η χάραξη εθνικής πολιτικής έρευνας: Υπογραμμίζεται η υποχρέωση της Πολιτείας, όχι απλώς να συντηρήσει το ήδη υπάρχον ερευνητικό status quo, αλλά και να αναπτύξει θετικά μέτρα προστασίας του δημόσιου ερευνητικού πλούτου.
• Τροποποιούνται και επαναδιατυπώνονται αμφίσημοι ή λανθασμένοι ορισμοί, όπως εκείνοι της βασικής έρευνας, της αριστείας και της αξιολόγησης.
• Αναμορφώνεται το ΕΣΕΤΑΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) μετονομαζόμενο σε Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) και καθορίζεται η αποστολή του ως συμβουλευτικού σώματος που γνωμοδοτεί για την εθνική πολιτική στην Έρευνα και την Καινοτομία. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε το νέο ΕΣΕΚ να συσταθεί με τρόπο γρήγορο και διαφανή, διαιρούμενο σε δύο επιτροπές (την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και την επιτροπή Καινοτομίας και Αναπτυξιακών Εφαρμογών)
•Μέτρα επιτάχυνσης του νέου «ΕΣΠΑ»: Εισάγονται τροποποιήσεις που διευκολύνουν τις διαδικασίες και επιταχύνουν την απορρόφηση κονδυλίων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
   •Αναμορφώνονται τα ΠΣΕΚ (Περιφερειακά Συμβούλια Έρευνας και Καινοτομίας), ώστε να είναι λειτουργικά, πιο αντιπροσωπευτικά και να μην αφήνουν περιθώρια για την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων.
•Καταργούνται τα Επιστημονικά Συμβούλια των Ινστιτούτων και επαναφέρονται τα Επιστημονικά Γνωμοδοτικά Συμβούλια, τα οποία είχαν ισχυρότερη  δημοκρατική νομιμοποίηση.
•Απλοποιείται η διαδικασία συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των ερευνητικών φορέων .
•Πέραν της μέριμνας για την εργασιακή ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού στα ερευνητικά κέντρα, λαμβάνεται πρόνοια για την ενίσχυση των μεταδιδακτορικών ερευνητών.
  Νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο
•Τράπεζα Θεμάτων (Πολυνομοσχέδιο και ν/σ Υφυπουργού)
Καταργείται η επιλογή θεμάτων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς και των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων (Τροπολογία στο νομοσχέδιο Υφυπουργού), αφαιρείται η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε) και παραμένει η αρμοδιότητα αυτή εξ’ ολοκλήρου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ως προαιρετικό, συμβουλευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές (Πολυνομοσχέδιο).
•Αξιολόγηση (Πολυνομοσχέδιο και ν/σ Υφυπουργού)
Η κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων υλοποιεί την προγραμματική δέσμευση του . Η εγκαθίδρυση ενός συστήματος αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου, με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, ως μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, είναι απαραίτητη. Το Υπουργείο θα προχωρήσει στην επεξεργασία του παραπάνω πλαισίου με επόμενο νομοθέτημα.
•Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Σχολεία (Πολυνομοσχέδιο)
Ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα.
•Ειδική Εκπαίδευση (Πολυνομοσχέδιο)
Εναρμονίζονται τα ελληνικά δεδομένα με τις ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συμβάσεις για τα δικαιώματα των Αναπήρων. Βελτιώνεται η λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης καθώς θεσμοθετείται η συνεργασία των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και του λοιπού προσωπικού των σχολείων και η από κοινού διαμόρφωση των προγραμμάτων και άλλων στοιχείων της σχολικής ζωής.
•Ανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί με τους μνημονιακούς νόμους (Τροπολογία)
-Εξασφαλίζεται η λειτουργία των ειδικοτήτων σε συγκεκριμένα ΕΠΑΛ ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα υποδομή καλύπτοντας τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών
-Ορίζονται οι ομάδες προσανατολισμού τα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει στην Α΄ τάξη το σχολικό έτος 2015 -2016 για τους τομείς και ειδικότητες που ανασυσταίνονται.
-Το εκπαιδευτικό προσωπικό που βρισκόταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης και επιστρέφει στις θέσεις που κατείχε στα σχολεία, προβλέπεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της παροχής εκπαιδευτικού  έργου.
- Μετά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ρυθμίζονται θέματα των εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ σε οργανικές θέσεις εξασφαλίζοντας και όλα τα δικαιώματα που είχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ τα ίδια δικαιώματα εξασφαλίζονται σε εκπαιδευτικούς από ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.
•Κατάργηση της σύζευξης Πειραματικού και Προτύπου Σχολείου (Τροπολογία)
Αποφασίζεται:
- Η κατάργηση του όρου «πρότυπο-πειραματικό» σχολείο
- Ο διαχωρισμός των πειραματικών από τα πρότυπα
- Η μετατροπή της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των υβριδικών σχολείων σε πειραματικά
- Ο ορισμός μόνο ενός περιορισμένου αριθμού από αυτά ως πρότυπα σχολεία, για ιστορικούς λόγους
- Στα πειραματικά σχολεία οι μαθητές/τριες θα επιλέγονται με κλήρωση στην τάξη εισόδου
- Στα πρότυπα τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής στην τάξη εισόδου θα ορίζεται με απόφαση της ΔΕΠΠΣ μετά από εισήγηση των Συλλόγων διδασκόντων και των ΕΠΕΣ των πρότυπων γυμνασίων.
•Τροπολογία για την αναπλήρωση απωλεσθεισών ωρών διδασκαλίας
Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους: α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
• Επιλογή στελεχών (Τροπολογία)
Για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολικών μονάδων
Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές  την τελευταία πενταετία.
 Για τους Διευθυντές εκπαίδευσης
 Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 
 Τα μυστικά της ρύθμισης των 100 δόσεων  
Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή
Σε σημαντικές εισπράξεις έως τις 27 Απριλίου, στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών ανοίγοντας την ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και μεγάλο κούρεμα προσαυξήσεων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.
Οι δύο επιλογές
 Η ρύθμιση εξπρές, ενεργοποιείται  με το άνοιγμα της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο taxisnet.
Στη νέα ρύθμιση εντάσσονται ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Μαρτίου γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να πληρωθούν σε έως εκατό δόσεις ακόμα και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι του 2013. Στη ρύθμιση εντάσσονται παράλληλα οφειλές από ΦΠΑ.
Παράλληλα, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν μια προκαταβολή – τουλάχιστον δεκαπλάσια της ελάχιστης μηνιαίας δόσης- μπορούν  να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως εκατό δόσεις με ευνοϊκούς όρους. Αυτοί πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι τέλος Απριλίου.
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα προκαταβολής, έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο. Στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 26 Μαϊου, με το νόμο να προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας κατά ένα μήνα.
Η ελάχιστη μηνιαία δόση, έχει μειωθεί από 50 ευρώ σε 20, εντός της ρύθμισης δεν επιβάλλονται προσαυξήσεις για χρέη έως 5.000 ευρώ, για υψηλότερη βασική οφειλή ο ετήσιος τόκος έχει μειωθεί σε 3% ενώ έχει καταργηθεί και το όριο οφειλής του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο ίσχυε στην προηγούμενη ρύθμιση.
Ο φορολογούμενος χάνει τη ρύθμιση αν δεν πληρώσει δύο συνεχόμενες δόσεις μέσα στο πρώτο οκτάμηνο , ή τρεις συνεχόμενες δόσεις μετά την πάροδο του οκταμήνου με κάθε καθυστερούμενη δόση να επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,25%.
Επίσης, αν ο φορολογούμενος, δεν υποβάλλει μέσα σε τρεις μήνες μετά τις προβλεπόμενες προθεσμίες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ, χάνει τη ρύθμιση.
Πώς διαγράφονται προσαυξήσεις
-100% για εφάπαξ εξόφληση
-90% για 2 έως 5 δόσεις
-80% για 6 έως 10 δόσεις
-75% για 11 έως 20 δόσεις
-70% για 21 έως 30 δόσεις
-65% για 31 έως 40 δόσεις
-60% για 41 έως 50 δόσεις
-55% για 51 έως 60 δόσεις
-50% για 61 έως 70 δόσεις
-45% για 71 έως 80 δόσεις
-40% για 81 έως 90 δόσεις
-30% για 91 έως 100 δόσεις

***  Βίντεο-Γέλασε μέχρι και ο Καμίνης με αυτά που είπε η Χριστοδουλοπούλου για τους πρόσφυγες
Η Χριστοδουλοπούλου σε πλήρη σύγχυση δήλωσε : Ξέρω εγώ που πάνε οι πρόσφυγες; Απλά... εξαφανίζονται!
Τη μία ατάκα μετά την άλλη λέει τα τελευταία 24ωρα η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Μετά τη δήλωση ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας «απλά λιάζονται», φράση που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και έβαλε «φωτιά» στο Διαδίκτυο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου «ξαναχτύπησε» στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό.
 Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης είπε:
 «Δεν κατάλαβα με πoιο επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;»
«Στατιστικά το βλέπουμε» απαντά η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να επανέλθει ο κ. Καμίνης: «Πού πάνε κυρία υπουργέ;».
«Στην Ευρώπη» απαντά η ίδια.
«Πώς πάνε;» ξαναρωτά ο δήμαρχος Αθηνών
«Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται» εξηγεί η αναπ. Υπουργός προκαλώντας τα γέλια των δημάρχων.
«Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο» διευκρίνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.
 Βίντεο , Ομιλία Χριστοδουλοπούλου , https://youtu.be/g4PWLNtseUU .-

***  Βενιζέλος: "Μετά τον Ιούνιο έρχεται νέο Μνημόνιο
Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αλλά ετοιμάζεται να μεταβιβάσει τις ευθύνες σε περίπτωση προβλήματος. "Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι διαπραγμάτευση είναι μια προληπτική προσπάθεια μετακίνησης της ευθύνης στους Ευρωπαίους για ότι συμβεί. Η κυβέρνηση διαμορφώνει σκηνικό ώστε εάν διαμορφωθεί πρόβλημα να ρίξει την ευθύνη στους Ευρωπαίους ότι είναι αδιάλλακτοι ή να δημιουργηθεί σκηνικό προς τον ελληνικό λαό", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στον Αθήνα 98.4 για τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, αν θα παραμείνει η όχι η Ελλάδα στο ευρώ σημείωσε πως "μας κάνει τεράστιο κακό γιατί φυσικά κανείς δεν έρχεται να επενδύσει και γινόμαστε εξαρτημένοι από τα δάνεια των εταίρων μας. Όχι μόνο μείναμε στο Μνημόνιο αλλά μετά τον Ιούνιο έρχεται νέο Μνημόνιο με αδιευκρίνιστο χρονικό ορίζοντα".

 ***  Μπακογιάννη : Αλλαγή ηγεσίας, αλλαγή πολιτικής - Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων
Η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται πως τα είπε "έξω από τα δόντια", σχετικά με τη κρισιμότητα που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία που με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς έχουν αυξηθεί οι φωνές για αλλαγή στο πολιτικό χώρο.
“Αλλαγή ηγεσίας, αλλαγή πολιτικής. Σε ό, τι με αφορά, θα κάνω ό, τι χρειαστεί. Δεν έχω προσωπική ατζέντα, αλλά ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων”, υποστήριξε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ακόμη τα εξής:
“Το 2000 ένας άνθρωπος ψυχικά ασθενής αποπειράθηκε να με δολοφονήσει. 7 χρόνια είναι ελεύθερος, με έχετε ακούσει ποτέ να το έχω κάνει θέμα;
Είμαστε σε βαθιά αξιακή κρίση που φαντάζει μικρή δίπλα στην οικονομική κρίση που έχουμε.
Την ώρα που η χώρα είναι στην κατάσταση που βρίσκεται η κυβέρνηση φέρνει νόμο για να αποφυλακιστεί ο Ξηρός.
Απελπιστική η κατάσταση στη Βουλή και η εξίσωση των συγγενών θυμάτων της 17Ν με τους αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στη Βουλή από ΠτΒ.
Η ΝΔ θα βάλει πλάτη για να υπάρξει συμφωνία με την Ευρώπη.
Δεν μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να βγάζει βιβλίο που να λέει πόσο ανίκανοι είναι οι ευρωπαίοι κ την ίδια στιγμή να ζητάει χρήματα από αυτούς.
Η κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί σκληρά αλλά να κλείσει τη συμφωνία και να μας κρατήσει στο ευρώ.
Δεν γίνεται σε μία σχέση εταίρων να υπογράφουμε ένα πολύ συγκεκριμένο κείμενο και μετά αυτό να διαψεύδεται”.

*** ΒΙΝΤΕΟ - Κίνα: Τα φίδια γίνονται σνακ  :
Πολλές περίεργες συνήθειες έχουν οι Κινέζοι, όπως η διατροφή τους. Μπορούν να μαγειρεύουν αλλά και να τρώνε φίδια!
Δείτε το βίντεο: Shanghai Street Vendor's specialty - Snake   ,
https://youtu.be/l0brg1KtRMk .-


***  Αγαπάτε το μπέικον;Δείτε γιατί δεν πρέπει να σταματήσετε να το τρώτε
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, το μπέικον είναι υπεύθυνο για την ενίσχυση της μακροζωίας μας.
  Συγκεκριμένα, το μπέικον έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νιακίνη-γνωστή και ως Βιταμίνη Β3, η οποία συνδέεται με τον παράγοντα του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής.
 Ωστόσο τη συγκεκριμένη βιταμίνη μπορούμε να τη βρούμε και σε άλλες τροφές όπως η πάπρικα, οι λιαστές ντομάτες, τα φιστίκια και άλλα.

*** Απίστευτο!  Ξηρός καρπός καταπολεμά τον πονοκέφαλο!
Ο πονοκέφαλος είναι καθημερινό βάσανο όλων μας!
Μπορεί να εμφανιστεί σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ για κάποιους οι πονοκέφαλοι αποτελούν ρουτίνα.
Τις περισσότερες φορές ο πονοκέφαλος δεν σχετίζεται με συγκεκριμένη πάθηση, καθώς είναι σύμπτωμα της εποχής λόγω πίεσης και αυξημένου στρες.
Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πονοκέφαλο, οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη χρήση ασπιρίνης ή άλλων αναλγητικών.
Η σαλικίνη όμως που είναι το βασικό συστατικό της ασπιρίνης και καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα.

*** Η ομορφιά της Καλαμάτας φιλοξενεί την ομορφιά της ρυθμικής γυμναστικής…
       
Αρχίζει σήμερα στην Τέντα το 23ο Διεθνές Μήτινγκ του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας
 Ένα πλούσιο αγωνιστικό 3ήμερο θα προσφέρουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στην Τέντα περίπου 50 αθλήτριες από 7 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Μαλαισία, Βραζιλία, Αυστραλία, Καναδάς, Νορβηγία) που λαμβάνουν μέρος στο 23ο Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής. Με αστείρευτη και δημιουργική αγάπη για το άθλημα, πείσμα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας καταφέρνει να διατηρεί ζωντανή τη σπουδαία διοργάνωση, κόντρα σε οικονομικές δυσκολίες και άλλα εμπόδια. Έχοντας τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ιδιωτών χορηγών και πολυάριθμων εθελοντών ο ΦΟΚ μας προσκαλεί να προσθέσουμε το χειροκρότημά μας στην επιτυχία και των φετινών αγώνων που διεξάγονται σήμερα και αύριο 4.20 με 8.20 μ.μ. περίπου και την Κυριακή 1-5.15 μ.μ. (θ’ ακολουθήσει γκαλά γυμναστικής και η τελετή απονομών μέχρι τις 5.40 μ.μ.).
Το φίλαθλο κοινό της Καλαμάτας θα έχει και φέτος τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ με τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου και την πρωταθλήτρια στο ατομικό Βαρβάρα Φίλιου, ενώ με τα χρώματα της εθνικής νεανίδων θα αγωνιστούν η Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου του ΦΟΚ.
Χθες, εκπρόσωποι των διοργανωτών και της εθνικής μας παραχώρησαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με επιπλέον λεπτομέρειες και επισημάνσεις για τους αγώνες, τη σημασία τους και τους στόχους των Ελληνίδων πρωταθλητριών. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν έχουν ως εξής:
Βούλα Κουβάτσου (πρόεδρος ΦΟΚ):
«Για 23 χρόνια ο Δήμος και η Περιφέρεια μας στηρίζουν και πραγματοποιούμε αυτό το event. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας προτιμούν οι χώρες κι έρχονται. Φέτος το πρόγραμμα είναι Παρασκευή-Σάββατο από τις 4 μ.μ. και την Κυριακή από τη 1 μ.μ. Θα ήθελα να είναι εδώ ο κόσμος, να βοηθήσει την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας, αλλά και των υπόλοιπων αθλητριών που έχουν έρθει από το εξωτερικό. Θα αγωνιστούν και δύο Καλαματιανές αθλήτριες, η Μυρτώ Αθανασουλάκη και η Ζωή Πουλιοπούλου στην κατηγορία νεανίδων. Έχουμε φοβερή συμμετοχή από εθελοντές και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο έργο μας, για να διαμορφώσουμε το χώρο και κατά τη διάρκεια των αγώνων».
Νίκος Μπασακίδης (πρόεδρος αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας):
«Η πόλη της Καλαμάτας καλωσορίζει για 23η χρονιά αθλήτριες και τις προπονήτριές τους σε μια διεθνή συνάντηση ρυθμικής γυμναστικής και αναδεικνύει για την πόλη μας τόσο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την προετοιμασία και φιλοξενία αθλητών υψηλού επιπέδου, όσο και την ικανότητα των ανθρώπων της πόλης να οργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Η ρυθμική γυμναστική στην πόλη της Καλαμάτας δεν αναπτύσσεται τυχαία, αλλά για το λόγο ότι άνθρωποι όπως οι προπονητές και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη , δίνουν με το υψηλό επίπεδο της προπονητικής πολύ μεγάλη διέξοδο και προοπτική στις αθλήτριες. Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες βοηθούμε, συμβάλουμε και στηρίζουμε θετικά τις προσπάθειες όλων αυτών που προάγουν το άθλημα και ταυτόχρονα προβάλλουν την πόλη.
Καλή επιτυχία στους αγώνες και συγχαρητήρια στους διοργανωτές»
Αντωνία Μπούζα (περιφερειακή σύμβουλος):
«Η ρυθμική γυμναστική έχει βρει το σπίτι της στην πόλη της Καλαμάτας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια διοργανώνεται η διεθνής συνάντηση ρυθμικής με μεγάλη επιτυχία. Είναι μια συνάντηση την οποία έχει αγκαλιάσει και την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου ως θεσμός που σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές ανάπτυξης -ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- ενισχύει τον αθλητισμό και όσα αυτός σηματοδοτεί στην κοινωνία μέσω των αθλητικών ιδεωδών.
Εμείς λοιπόν σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου, είμαστε πάντοτε δίπλα σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις. Ενισχύουμε και συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή και ελπίζουμε πραγματικά να ενισχυθεί ακόμη και η οικονομία του τόπου μέσω του αθλητικού τουρισμού –το έχω ξαναπεί- ότι είναι ένα θεματικό πεδίο στο οποίο στοχεύουμε και περιμένουμε πολλά για την ανάπτυξη του τόπου. Ελπίζουμε να είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και καλή επιτυχία σε όλους».
Μαρία Παπαδοπούλου (εκπρόσωπος της ΕΓΟ και αρχηγός της εθνικής ομάδας ρυθμικής):
«Για 23η συνεχή χρονιά ευχαριστούμε πάρα πολύ την όμορφη Καλαμάτα που υποδέχεται αυτό το γεγονός που είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Η ομορφιά υποδέχεται την ομορφιά… Γιατί και το δικό μας άθλημα, είναι το άθλημα της ομορφιάς, είναι ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα.
Έχουμε συμμετοχές από κράτη που έρχονται από πάρα πολύ μακριά. Έχουν ταξιδέψει δύο μέρες και παραπάνω για να έρθουν στην Καλαμάτα. Αυτό σημαίνει ότι η φιλοξενία της πόλης τους έχει αγγίξει και τους έχει αγκαλιάσει.
Θεωρούμε ότι η Τέντα είναι ένα σύμβολο και συνήθως τα διεθνή μίτινγκ της ρυθμικής θέλουν τέτοια γυμναστήρια-σύμβολα. Ευχόμαστε και τις επόμενες χρονιές να έχει πάρα πολύ μεγάλη και μεγαλύτερη συμμετοχή.
Από πλευράς Ομοσπονδίας και της ελληνικής συμμετοχής, με πάρα πολύ μεγάλη χαρά βρισκόμαστε εδώ κι ευχόμαστε μια καλή έναρξη και τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει και να γευθεί τη χαρά της ελληνικής ομάδας».
Τζένη Παπαδοπούλου (ομοσπονδιακή προπονήτρια εθνικής ομάδας ανσάμπλ):
«Έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Για μας είναι άλλος ένας αγώνας προετοιμασίας εν όψει του Μπακού και των πρώτων European Games του Ιουνίου. Μας αρέσει να ερχόμαστε εδώ στην Καλαμάτα γιατί ο κόσμος αγκαλιάζει την εθνική ομάδα. Έχουμε μια καινούργια ομάδα και η χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί είναι η χρονιά πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Ρίο, οπότε κάθε αγώνας έχει μεγάλη βαρύτητα. Έχουμε καινούργιες χορογραφίες, καινούργια παιδιά και σε συνδυασμό με παλιές αθλήτριες θέλουμε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματά μας έτσι ώστε και η δική μας επίδοση να είναι η καλύτερη, αλλά και ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα και να φύγουμε από εδώ με γεμάτες τις μπαταρίες για να συνεχίσουμε.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την πρόκριση, τον μεγάλο μας χορηγό που είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μας στηρίζει και μπορούμε και κάνουμε αυτό το δρόμο με πιο σωστό και ήρεμο τρόπο».
Ιρίνα Ιλίεβα (αρχιπροπονήτρια εθνικής ομάδας στο ατομικό):
«Είμαι η προπονήτρια που είναι από την πρώτη μέρα σε αυτόν τον αγώνα. Πριν μπω στην Τέντα συγκινήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τις φωτογραφίες με τα παιδιά του ΦΟΚ που έχουν περάσει από την εθνική ομάδα και τον προπονητικό χώρο όπου είχα την τύχη να είμαι αρχιπροπονήτρια της Ελλάδος. Τώρα ξαναγύρισα και ο πρώτος μου αγώνας στην Ελλάδα είναι στην Καλαμάτα και αυτό με συγκινεί ακόμα πιο πολύ. Είναι η χρονιά πρόκρισης για την εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Καλαμάτα και όλα όσα κάνετε και για την εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής και για το ότι φιλοξενείτε όλους τους ξένους με τόσο πολλή αγάπη».
Βαρβάρα Φίλιου (πρωταθλήτρια εθνικής ομάδας στο ατομικό):
«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι για ακόμα μια φορά στον αγώνα αυτό, στην Καλαμάτα. Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω να έρθει όλος ο κόσμος να μας αποθεώσει, να μας χειροκροτήσει για να δει τη δουλειά που κάνουμε –πρώτα απ’ όλα για τη χώρα μας. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας και να γίνει ακόμα πιο δυνατός τις επόμενες χρονιές, με περισσότερες αθλήτριες και φυσικά να τελειώσει καλά φέτος. Ευχαριστώ πάρα πολύ τις προπονήτριές μου, την κα Ιρίνα Ιλίεβα και την κα Τζένη Παπαδοπούλου και καλή μας επιτυχία»...  Της Χριστίνας Ελευθεράκη 

***  Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά
      
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά στη Λακωνία
Επιπλέον ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, δύο  κυνηγετικά όπλα, πολεμικό τυφέκιο κ.α
 Συνελήφθησαν, χθες (16.4.2015), στη Σκάλα και στους Μολάους Λακωνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών αντίστοιχα, για παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον ο 36χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε αποθήκη της οικίας του 28χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -26,3- γραμμαρίων.
Μικροποσότητα κάνναβης
Οκτώ (8) δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των -80- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
 Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 36χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
Ποσότητα μεθαδόνης, βάρους -11,31- γραμμαρίων.
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Πολεμικό τυφέκιο.
Τρία (3) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

***  Τα απαγορευτικά σήματα είναι διαφορετικά σε άλλες πόλεις;
      
Όπως κάθε φορά που χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη μας, στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο. Χρειάζεται πάντα πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί αρκετοί δε γνωρίζουν τους δρόμους της περιοχής μας, αν και θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί, τουλάχιστον ως προς τη σήμανση στους δρόμους και το απαγορευτικό σήμα.
Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ ανέβαινα την Παλαιολόγου. Λίγο πριν φτάσω στη διασταύρωση για το νεκροταφείο, αυτοκίνητο ήρθε από τη Μελετίου και έστριψε ανάποδα στην Παλαιολόγου...
Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, ευρισκόμενος σε καφετέρια στην οδό Αριστοδήμου, είδαμε αυτοκίνητο (και με ταχύτητα μεγάλη, μάλιστα, για πόλη) να περνά ανάποδα την οδό προς τη Βασ. Όλγας.
Τέλος, η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την Τρίτη το πρωί ψηλά στη Φαρών, όπου ξαφνικά ένας φίλος είδε αυτοκίνητο να στρίβει ανάποδα στο μονόδρομο...
Μάλλον από καθαρή τύχη δεν είχαμε σοβαρό ατύχημα στο κέντρο.  Κ. Γαζ. 

***  Νομιμοποίηση του λατρευτικού τους χώρου ζητούν οι Μουσουλμάνοι της Καλαμάτας
     
Συνάντηση είχαν χθες εκπρόσωποί τους με το δήμαρχο Παν. Νίκα
 Τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, για τη νομιμοποίηση του λατρευτικού τους χώρου, ζήτησαν από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας. Ο δήμαρχος απάντησε ότι αρμόδια είναι η κυβέρνηση, στην οποία όμως θα προωθήσει το αίτημά τους.
Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Καλαμάτα έχουν συρρικνωθεί και από περίπου 700 που ήταν πριν από την κρίση, έχουν μείνει μόνο 30!
Το δήμαρχο επισκέφθηκαν και ζήτησαν τη βοήθειά του δύο Σύροι και ένας Αιγύπτιος. Όπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου, αίτημά τους είναι η «διευκόλυνση από διαδικαστικής πλευράς της νόμιμης λειτουργίας θρησκευτικού και πολιτιστικού χώρου στην Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος τόνισε πως τα θέματα αυτά χειρίζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους πρότεινε να ετοιμάσουν αναφορά, ώστε να προωθηθεί από πλευράς Δήμου.
Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με τη Συρία, όπου το 13% του πληθυσμού είναι χριστιανοί, και την Αίγυπτο, όπου υπάρχει ακόμα έντονο ελληνικό στοιχείο και, φυσικά, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και θα προσπαθήσει να προωθήσει το αίτημα που υπεβλήθη».

***  Τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης μια κάποια λύσις…
      
Με δεδομένα τα προβλήματα στις κυβερνητικές συνομιλίες με την Ευρωζώνη
 Αυτό που το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε αιτία «πολέμου» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, σχετικά με τη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων τους, είναι πλέον κάτι παραπάνω από σενάριο.
Με την Ευρωζώνη να στέλνει σαφή μηνύματα ότι δεν προτίθεται να εκταμιεύσει μέρος των δόσεων που εκκρεμούν προς την Ελλάδα στις 24 Απριλίου, όπως είναι σήμερα η κατάσταση, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί τις τελευταίες εναλλακτικές λύσεις που θα επεκτείνουν τη ρευστότητα του κράτους και μετά την κρίσιμη ημερομηνία της 24ης Απριλίου, οπότε στεγνώνουν τα διαθέσιμα του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο έχει προτείνει την ενεργοποίηση νόμου που υπάρχει από το 1951 και προβλέπει την υποχρεωτική κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων του Δημοσίου στην ΤτΕ. Εφόσον ενεργοποιηθεί ο νόμος, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περί τα 2,5-3 δισ. ευρώ που βρίσκονται στη διάθεση των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του Δημοσίου και με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του κράτους έως τα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας έχει προτείνει την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου νόμου, αλλά προς το παρόν το Μέγαρο Μαξίμου έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο. Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση εργάζεται στο σενάριο ότι το Eurogropoup της 24ης Απριλίου θα εγκρίνει την εκταμίευση μέρους των δόσεων και ειδικότερα του ποσού των 1,9 δισ. ευρώ που αποτελούν τα κέρδη του Ευρωσυστήματος επί των ελληνικών ομολόγων (SMP’s).
Πάντως, αν δεν υπάρξει εκταμίευση κάποιας δόσης ή ενεργοποίηση του νόμου του 1951, στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους τελειώνουν στις 24 Απριλίου. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα δεν είναι διασφαλισμένη πλήρως.
Παράλληλα, υπό αυτές τις συνθήκες, στον «αέρα» είναι τόσο η αποπληρωμή 183 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την 1η Μαΐου, όσο κυρίως η εξόφληση της δόσης των 697 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο στις 12 Μαΐου.  Α.Π.

*** Αλλάζει θέση η… γοργόνα της Καλαμάτας
   
Γοργόνα δεν έχει μόνο η πρωτεύουσα της Δανίας, αλλά και η Καλαμάτα. Μόνο που προσωπικά δεν το γνωρίζαμε. Κι όμως. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας. Με εισήγηση, ωστόσο, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προτείνεται η μετακίνηση του γλυπτού, αφού η σημερινή θέση ακυρώνει το έργο.
Η πρόταση, με αφορμή και τις εργασίες συντήρησης του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου που θα υλοποιηθούν, συνίσταται στη μετακίνηση του αγάλματος σε νέα θέση στην παραλία, έναντι της εισόδου του συνοικισμού Νικηταρά (οδός Μεσογείων).
Η τοποθέτησή του παράλληλα και σε μικρή απόσταση από το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, με έδρασή του στα βότσαλα της παραλίας και σε άμεση σχέση με τον κυματισμό της θάλασσας, όπως εισηγείται ο αρμόδιος αρχιτέκτων Νικόλαος Γιαννακόπουλος, εκτιμάται ότι «θα επαναφέρει το άγαλμα στην πόλη, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το παράλιο μέτωπό της».
Το θέμα, μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, θα εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Α.Π.

*** Ο καμένος κάδος
      
Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες κάηκε ο συγκεκριμένος κάδος της ανακύκλωσης στην οδό Λακωνικής. Το πιθανότερο ήταν να αποτέλεσε παιχνίδι για κάποιους πιτσιρικάδες, που προφανώς δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι οι φθορές που προκαλούν στη δημόσια περιουσία επιβαρύνουν και τους γονείς τους και, κατά συνέπεια, τους ίδιους… Χ.Χ.

***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :
Ο Ολυμπιακός έκλεισε το «σπίτι» της Μπάρτσα και πήρε το αβαντάζ
*** 17-04-2015 , 2ος  αγώνας :
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   63-76 , (25-35) .- ^ (1-1).-
Τα  δεκάλεπτα  : 10-15 , (25-35) , 45-56 , 63-76 .-


 Η Ρεάλ... έσωσε την «παρτίδα» κερδίζοντας την Εφές με ανατροπή
  ~ ΡΕΑΛ -ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ   90-85  .- ^ (2-0)  .-
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-45, 63-66, 90-85.
Ρεάλ: Ρίβερς 14(2), Φερνάντεθ 15(1/5τρ, 7ασ), Νοτσιόνι 10, Μασιούλις, Ρέγες 6, Ροντρίγκεθ 11(1), Αγιόν 8, Κάρολ 6(2), Γιούλ 18(3/8τρ, 12ασ), Μπουρούσης, Σλότερ 2.
Εφές: Μπαλμπάι, Οσμάν 12(2), Περπέρογλου 11(2/10τρ), Μπατούκ, Σάριτς 11(1/5τρ, 9ρ), Ντρέιπερ 5, Κρστιτς 23(7/10δ, 6ρ), Λάσμε 2, Τζάνινγκ 3(1), Ερτέλ 16(3/5τρ, 15ασ), Μπιέλιτσα 2.

***  Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:
Χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η 23η αγωνιστική
23η Αγωνιστική (18/4/2015)

Σάββατο, 18 Απριλίου  2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Κραχτίδης 17:00 Πανελευσινιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας Πηλοΐδης, Μάνος, Δεσλής
Ζηρίνης 17:00 ΑΕ Νέας Κηφισιάς-ΠΑΟΚ Χριστοδούλου, Σώμος, Διαμαντής
Απόλλωνα Π. 17:00 Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟ Δράμας Σχινάς, Σταματόπουλος, Συμεωνίδης
ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-Τρίκαλα Μπήτης, Τσούνας, Κωνσταντινόπουλος
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΑΓΟ Ρεθύμνου Πουρσανίδης Γ., Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ- Ολυμπιακός-Πανιώνιος
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ- Αρης-Παναθηναϊκός         

***  Στα ημιτελικά της Volleyleague 
O Ολυμπιακός... απάντησε με νίκη επί του Φοίνικα στη Σύρο
~ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ -ΟΣΦΠ  1-3  σετ  .- ^
Τα σετ: 26-28, 18-25, 25-23, 08-25
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς):
Χαραλαμπίδης 6 (2/9 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Πέκμανς 7 (7/15 επ, 25% υπ -17% άριστες), Ντάμποβιτς 2 (0/2 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 9 (8/11 επ, 1 μπλοκ), Ντόκιτς 19 (17/46 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λάππας 10 (10/14 επ, 30% υπ - 17% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 74% υπ -61% άριστες), Βελούδης (λ), Παπαδόπουλος Παναγιώτης 3 (2/11 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ -27% άριστες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 14 (13/20 επ, 1 μπλοκ, 70% υπ - 60% άριστες), Μαρούλης 1 (μπλοκ), Γιούρισιτς 9 (5/8 επ, 4 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 19 (12/22 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ, 68% υπ -63% άριστες), Κόιστρα 19 (16/31 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 3 (1/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), / Στεφάνου (λ, 67% υπ - 38% άριστες), Προύσαλης 2 (άσσοι), Κοκκινάκης 1 (άσσος), Σωτηρίου, Σφενδυλάκης, Τζελάτης 2 (2/6 επ).
 
Το πιθανό «Grexit» στο ποδόσφαιρο αλλάζει τα δεδομένα  
Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων αναπροσαρμόζει τα πλάνα
Εδώ και καιρό έχει αρχίσει ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό, με τους Χουάνχο Λορένθο και Πιέρ Ισά να έχουν ετοιμάσει μία λίστα από ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θα απασχολήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι τον σύλλογο.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει μία σύσκεψη κορυφής ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, αλλά οι όποιες (ουσιαστικές) εξελίξεις θα σημειωθούν μετά τον τελικό του Champions League.
Αυτό συμβαίνει διότι τότε λήγουν τα περισσότερα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη και μπορούν να υπάρξουν κάποιες συζητήσεις με άλλους συλλόγους και παίκτες.
Ήδη το φως της δημοσιότητας έχουν δει αρκετά ονόματα, όπως του Άμραμπατ της Μάλαγα, του Μπρούνο Άλβες στη Φενερμπαχτσέ και τον Νέρο της Ζενίτ.
Ωστόσο, οι εγχώριες εξελίξεις με την στάση του Σταύρου Κοντονή απέναντι στην UEFA και τη FIFA μπορεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό στις μεταγραφικές υποθέσεις των «ερυθρόλευκων».
Πολύ απλά αν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να πείσει παίκτες μεγάλης εμβέλειας να συνεχίσουν την καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, την ώρα που δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο Champions League.
  Από χθες βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος μάλιστα προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά – σύμφωνα με τον «Γαύρο» έδειχνε ιδιαίτερα στεναχωρημένος και δεν μιλιόταν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ήταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην πατρίδα του για προσωπικό του ζήτημα.
Πηγή: sport-fm.gr
 
 Οι προβληματικές ΠΑΕ και ο κίνδυνος για ΠΑΣ   
Πρόβλημα παρουσιάζει ο φάκελος έξι ΠΑΕ της Super League, ενώ ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε φάκελο
Ένας μεγάλος αριθμός ΠΑΕ παρουσίασε ελλείψεις στους φακέλους που κατέθεσε στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και για έξι εξ αυτών η εισήγηση που υπάρχει από τον υπεύθυνο του σχετικού τμήματος της ομοσπονδίας, Γιώργο Δημητρίου, είναι σε πρώτο βαθμό αρνητική.
Κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάζουν Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Καλλονή, Κέρκυρα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και Skoda Ξάνθη. Αντίθετα, ελλιπείς ήταν οι φάκελοι των Βέροιας, Εργοτέλη, Πανθρακικού, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά, ενώ επιπρόσθετα στοιχεία ζητήθηκαν από τον Λεβαδειακό και ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε καν φάκελο και θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά χωρίς άδεια.
Σε πιο δύσκολη κατάσταση για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους «εικόνα» είναι Εργοτέλης και ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά οι Ηπειρώτες, εφόσον δεν καταφέρουν να πείσουν την επιτροπή, δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στα play offs της Super League αν τελικά τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα στην κανονική περίοδο (είναι πέμπτοι) και φυσικά δεν θα παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, όπως είχε συμβεί και προ τριετίας.
Εφόσον ο ΠΑΣ δεν αδειοδοτηθεί και δεν του επιτραπεί να παίξει στα play offs, τη θέση του σε αυτά θα πάρει ο πρώτος… επιλαχών (Ατρόμητος, Ξάνθη και Παναιτωλικός οι επικρατέστεροι βάσει βαθμολογίας).
 
Αυτόν θέλει ο Σαββίδης για να «γκρεμίσει» την Τούμπα  
Ετοιμάζει μεταγραφική βόμβα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ
Μπορεί τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι για το καλοκαίρι, να μην προκαλούν ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας, μιας και προέρχονται κυρίως από την εγχώρια αγορά, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης έχει την πρόθεση να προχωρήσει και σε μερικές "δυνατές" κινήσεις που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας και θα "φτιάξουν" τον κόσμο.
Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου έχει πάρει την απόφαση να διατεθούν αυτή τη μεταγραφική περίοδο περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, μιας και η ΠΑΕ αναμένεται να απαλλαχθεί μια για πάντα από τον βραχνά των χρεών και θα υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα.
 ~ Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Παναγιώτη Πούλιο καθώς πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 93 άτομα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου την περίοδο 2008-2011.
Η έρευνα διεκπεραιώθηκε έπειτα από την βοήθεια της ΟΥΕΦΑ και της ΕΥΠ, αφού η Δικαιοσύνη εντόπισε ύποπτους ανάμεσα στους οποίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και αστυνομικούς να συγκροτούν την περίφημη εγκληματική οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιλαμβάνονταν αδικήματα δωροδοκίας, εξαγοράς, νόθευσης ανταγωνισμού, καθώς και απειλής χρήσης βίας.
Αναλυτικότερα ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι:
1) ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας
2) ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος
3) ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Βασίλειος
4) ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
5) ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ Δημήτριος
6) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
7) ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Βασίλειος
8) ΝΤΟΤΣΗΣ Αθανάσιος
9) ΧΑΛΚΟΣ Νικόλαος
10) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ
11) ΠΑΝΤΕΛΗΣ Νικόλαος
12) ΚΟΜΠΟΤΗΣ Ιωάννης
13) ΜΑΝΙΚΑΣ Αντώνιος
14) ΤΡΑΥΛΟΣ Άγγελος
15) ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
16) ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ Ευστάθιος
17) ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ Πέτρος
18) ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ Γεώργιος
19) ΜΠΑΚΟΣ Δημήτριος
20) ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ Ιωάννης
21) ΑΔΑΜΑΚΗΣ Βασίλειος
22) ΔΗΜΟΥ Παύλος του Γρηγορίου
23)ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΪΣ ΜΙΓΚΕΛ,
24) ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης
25) ΠΑΣΣΑΡΗΣ Πολυχρόνης
26) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
27) ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Κωνσταντίνος
28) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Λουκάς
29) ΠΡΑΤΤΟΣ Γεώργιος
30) ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Γεώργιος
31) ΤΟΡΗΣ Γεώργιος
32) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
33) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευθύμιος
34) ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΄
35) ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Λουκάς
36) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αβραάμ
37) ΣΦΗΚΑΣ Χρήστος
38) ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Νεοκλής
39) ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
40) ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Κωνσταντίνος
41) ΒΙΛΛΑΣ Δημήτριος
42) ΤΖΙΒΕΛΕΚΗΣ Μιχαήλ
43) ΑΥΓΙΔΟΥ Μαρία
44) ΚΟΤΙΝΗΣ Διονύσιος
45) ΒΥΘΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία
46) ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ Μιχαήλ
47) ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Χρήστος
48) ΣΕΓΚΟΣ Γεώργιος
49)ΘΑΝΟΣ Αναστάσιος
50) ΝΥΚΤΑΡΗΣ Ηρακλής
51) ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος του Ηλία
52) ΤΑΜΠΑΣΗΣ Χαράλαμπος
53) ΘΕΟΣΟΓΛΟΥ Μάρκος – Παναγιώτης
54) ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Γεώργιος
55) ΖΩΗΣ Ανέστης
56) ΚΑΣΣΗΣ Δημήτριος
57) ΛΙΟΝΤΟΣ
58) ΡΟΔΗΣ Ιωάννης
59) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
60) ΒΕΡΓΩΤΗΣ Μιχαήλ
61) ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
62) ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος
63) ΜΠΑΛΑΣΑΣ Μιχαήλ
64)ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ Νικόλαος
65) ΣΑΒΒΑΚΗΣ Θεόδωρος
66) ΤΖΕΛΕΠΗΣ Δημήτριος
67) ΝΤΑΗΣ Παναγιώτης
68)ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
69)ΜΑΡΤΙΝΗΣ Αντώνιος
70) ΨΕΛΛΑΣ Χρυσόστομος
71) ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ Ιωάννης
72) ΔΑΪΛΑΚΗΣ Απόστολος
73) ΣΑΜΙΟΣ Αθανάσιος
74) ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος
75) ΖΕΡΒΑΣ Χρυσόστομος
76) ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ Νικόλαος
77) ΔΙΓΩΝΗΣ Γεώργιος
78) ΓΑΝΑΤΟΣ Γεώργιος
79)ΜΠΟΗΣ Αντώνιος
80)ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ Σάββας
81) ΜΗΜΙΔΗΣ Βασίλειος
82) ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Λάζαρος
83) ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ Κωνσταντίνος
84) ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
85) ΧΙΛΗΣ Νικόλαος
86) ΓΟΥΤΑΣ Χρήστος
87) ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος
88) ΝΑΚΟΥ Νάκος
89) ΓΑΛΑΙΟΣ Γεώργιος
90) ΗΜΕΛΛΟΣ Ελευθέριος
91) ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Απόστολος
92) ΗΡΑΚΛΗΣ Νικόλαος
93) ΣΟΥΚΑΣ Ευάγγελος
~   Τέλος, ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή 59 ατόμων από κάθε κατηγορία, μεταξύ των οποίων οι:
Μαρινάκης, Κανελλόπουλος, Καλογιάννης, Γιάχος, Λιμπάντζης, Σαλαμαστράκης, Ρέγιες, Γκούτμαν, Τρύφωνας, Καλόποπουλος, Γιάννης Σπάθας, Γεωργιάδης ΓΧ, Λυράκης, Παντελίδης Σάββας, Δημητρόπουλος Αλέξανδρος, Φυντάνης, Καλογερόπουλος Χαράλαμπος, Στέλιος Σφακιανάκης, Ντίτσος, Τσακίρης Κων/νος, Γιαννόπουλος, Αρφάνης, Σπάρταλης, Μουστάκας, Φασουλής, Αρβανιτάκης, Οικονομίδης, Παπασταθόπουλος Λεωνίδας, Καλυβίτης, Αλβέρτης, Ανδρέου, Πουλουγούρης, Κωστουλέας, Ηλιόπουλος, Βερρής, Κουτσουμπού, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Ντούμος, Παπαδόπουλος Αν., Παπαδόπουλος Κ., Καμπουράκης, Σαλευρής Κ., Μπιτούνης, Πηρούνιας Σ., Κητζίδης, Ντάγκας, Τσελεκίδης, Στεφανίδης, Μερτύρης, Πουργούρης, Μάραμα Αλμπέρτο, Φακλής, Κοτσαύτης, Μαρουλής, Κοτσογιάννης, Μπούκης, Κιοτζένης, Μασούρης.

***  Στα χαρακώματα ο Κοντονής με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ
Σε προγραμματισμένη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Αθλητισμού, κ. Κοντονής αναφέρθηκε στη βία που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουν οι αρμόδιοι φορείς των Κυβερνήσεων στον αθλητισμό. Ο κ. Κοντονής τόνισε πως: «Η κατάσταση οικονομικά είναι δύσκολη... Είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός κατά 12 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη Κυβέρνηση και προσπαθούμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Έχουμε ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο, που προέκυψαν μέσα από τη δημόσια διαβούλευση. Από τις παρατηρήσεις που μας έγιναν από την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και έχει προστεθεί ένα επιπλέον άρθρο. Καταργείται το άρθρο 29 παρ 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελεύτια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…Κάνουμε τεράστια προσπάθεια ώστε να δώσει η Κυβέρνηση άμεση απάντηση στο τσουνάμι βίας και δεν αναφερόμαστε μονάχα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχουμε περιστατικά και σε άλλα αθλήματα, αλλά και σε πρωταθλήματα παίδων. Το κράτος πρέπει να έχει ρόλο εποπτικό και ελεγκτικό. Θα ανακτήσει τον έλεγχο. Αναλαμβάνουμε πολιτική ευθύνη».
Ο Υπουργός Αθλητισμού έδειξε αποφασισμένος να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και να μην υποχωρήσει στις απαιτήσει της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, « Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Το κράτος με βάση το άρθρο 16 παρ 9 του Συντάγματος επιτελεί ρόλο ελεγκτικό σε όλα τα θέματα του ελληνικού αθλητισμού και αυτόν τον ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο». Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής μιλώντας για το αυτοδιοίκητο τόνισε: «Η Πολιτεία αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο όπως υπάρχει σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Πανεπιστήμια. Εν υπάρχει περίπτωση όμως να εξαιρεθούν από τον έλεγχο, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα. Θέλουμε το αυτοδιοίκητο, όλες όμως οι ομοσπονδίες θα ελέγχονται και θα διοικούνται με ενιαίο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν θύλακες και εξαιρέσεις. Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ είναι διεθνείς οργανισμοί που διέπονται από το ελβετικό δίκαιο.
Η ελληνική Βουλή είναι ο χώρος που νομοθετεί με απευθείας εντολή από τον ελληνικό λαό. Προφανώς η ιεραρχία είναι αντίθετη. Κατά το παρελθόν το ελληνικό κράτος ψήφισε και νομοθέτησε. Μετά από δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει».
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός μίλησε για τον ρόλο της ΟΥΕΦΑ και χαρακτήρισε εύστοχες τις παρατηρήσεις, λέγοντας πως: « Ίσως κάποιες από αυτές συμπεριληφθούν στον νόμο».
 Τέλος, κατά την αποχώρηση του ο κ. Κοντονής, σε πηγαδάκι έκφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υπάρξει θέμα τιμωρίας των Ελληνικών ομάδων.
Οχι από UEFA και FIFA στις προτάσεις Κοντονή
*** Όχι από UEFA και FIFA στις προτάσεις Κοντονή ,
 Για τον αθλητικό νόμο
Σε κόντρα οδηγείται η ελληνική κυβέρνηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες, καθώς τόσο η FIFA, όσο και η UEFA απαντούν αρνητικά στις προτάσεις για το νέο αθλητικό νόμο. Συγκεκριμένα με κοινή επιστολή τους ο Ζερόν Βάλκε (γενικός γραμματέας της FIFA) και ο Tζιάνι Ινφαντίνο (γενικός γραμματέας της UEFA) απάντησαν αρνητικά στον Σταύρο Κοντονή για το περιεχόμενο του νέου νόμου, που έχει προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις σε πολλά από τα 15 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού για την εθνική Ελλάδας και τους συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι η απαγόρευση συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις από την Πολιτεία, η απαγόρευση συμμετοχής σε διοργάνωση αν δεν εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι ορισμοί μόνο τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα, η αναβολή αγώνα σε περίπτωση που θεωρηθεί ύποπτος, η ύπαρξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (και όχι για άλλα αθλήματα) και η ανάμιξη του κράτους σε προληπτικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των διαιτητών και των παρατηρητών είναι μερικά από τα σημεία όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίρρηση.
Παράλληλα, UEFA και FIFA διαφωνούν επίσης στο θέμα των γηπέδων, αφού ζητούν να λάβουν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων την ευθύνη για την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης και όχι οι ομάδες. Τέλος, κοινή γραμμή ανάμεσα στην Πολιτεία και τις δύο ομοσπονδίες είναι στο θέμα της βίας, όπου ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα στις ΠΑΕ για πράξεις των οπαδών τους.
Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει πως ανάμεσα στη συμμετοχή των ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις και στην κάθαρση του (αμαρτωλού) ελληνικού ποδοσφαίρου θα επιλέξει να προχωρήσει στην κάθαρση.
 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  :
Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  

 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :
ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 

~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2451    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9026  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4047.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    989/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   390.-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: