ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06 Απριλίου 2015

ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015   :
Μεγάλη Δευτέρα
    
Η Εκκλησία θυμάται τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο και το γεγονός της άκαρπης συκιάς που ξεράθηκε, όταν ο Κύριος την καταράστηκε.
Το βράδυ στις Εκκλησίες ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, όπου στην υμνολογία κυριαρχεί η Παραβολή των 10 Παρθένων (Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, Τον νυμφώνα σου βλέπω).
Η Βασιλεία των Ουρανών, μας λέει ο Ιησούς, μοιάζει με την παραβολή των 10 Παρθένων. Η ιστορία τους εν τάχει: Πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές παρθένοι περιμένουν το Νυμφίο (γαμπρό) να έλθει να παραλάβει τη νύφη. Οι φρόνιμες παίρνουν μαζί με τα αναμμένα λυχνάρια τους και λάδι, όχι όμως και οι μωρές. Ο νυμφίος, όμως, αργεί, οι παρθένες νυστάζουν και κοιμούνται. Όταν ακούγεται η φωνή «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», οι μωρές παρθένες ψάχνουν να βρουν λάδι για να ανάψουν τα σβησμένα λυχνάρια τους, αργοπορούν και μένουν έξω από το γάμο, δηλαδή «εκτός νυμφώνος».
Ευαγγέλιο (Κατά Ματθαίον κβ’ 15 - κγ’ 39)
Έπειτα από τη «μετά βαΐων και κλάδων» είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και την απήχηση των λόγων του στο λαό, οι Αρχιερείς και Φαρισαίοι αποφασίζουν να παγιδεύσουν τον Ιησού με συζήτηση. Ο Κύριος τους αποστομώνει και ελέγχει την υποκρισία των Φαρισαίων. Το κατηγορητήριό του ξεκινά με τις φράσεις: «Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...»
Ρήσεις από το Ευαγγέλιο και την υμνολογία της ημέρας, που χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο:
«Αποδότε ουν, τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
«Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». (Από τους ακρογωνιαίους λίθους της χριστιανικής διδασκαλίας)
«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες».
«Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού» («μένω εκτός του νυμφώνος» είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε σήμερα).
Λαογραφία
Σε πολλά μέρη είναι γνωστό για την εβδομάδα των Παθών ένα επιγραμματικό στιχούργημα, με διάφορες κατά τόπους παραλλαγές:
Μεγάλη Δευτέρα - μεγάλη μαχαίρα
Μεγάλη Τρίτη - μεγάλη λύπη
Μεγάλη Τετάρτη - ο Χριστός εχάθη
Μεγάλη Πέμπτη - ο Χριστός ευρέθη
Μεγάλη Παρασκευή - ο Χριστός στο καρφί
Μεγάλο Σάββατο - ο Χριστός στον τάφο
Μεγάλη Κυριακή - μπαμ απο δω, μπαμ απο κει,
                                   τρων' αρχόντοι και φτωχοί.
Πηγή: sansimera.gr
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ , Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 06/04/2015 : VIDEO,
~* Μ  Δευτέρα Ευαγγέλιο ακολουθίας Νυμφίου στο Αρφαρά 06/04/2015:  http://youtu.be/vXKNsZHOMuM ,  
~*Μ Δευτέρα Ακολουθία  του Νυμφίου στον Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 06/04/2015: http://youtu.be/FnpzmjUDq_M ,
~*Μ Δευτέρα Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 06/04/2015: http://youtu.be/5jHjs13dWp8 ,
~* Ακολουθία Νυμφίου Όρθρου Κυριακή Βαϊων 1ης ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 05-04-2015 ιερέας Μιχάλης Ε. Μπούρας :
~* Αρφαρά  ΙΔΟΎ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων  5-4-2014 :  http://youtu.be/CE3wDm2qKOE ,



~* Ακολουθία Όρθρου-βράδυ Κυριακής Βαΐων Ιερόν  Ευαγγέλιον   5/4/2015 στο Αρφαρά: http://youtu.be/9K50YlQy73Q ,
~*Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών  Κυριακή Βαΐων ακολουθία Νυμφίου 5/4/2015: http://youtu.be/4K8QsY6dCMg ,
~*Ακολουθία Νυμφίου απόγευμα Κυριακής Βαΐων Αρφαρά  5-4-2015: http://youtu.be/LQCPV3uMztg ,
~*Κυριακή βράδυ στην ακολουθία του Νυμφίου 5/4/2015 ΑΡΦΑΡΑ: http://youtu.be/F9qNlx1MKt8 ,

*** 6 Απριλίου 
Των εν Περσίδι 120 αγίων Μαρτύρων (†344-347). Ευτυχίου (1) πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†582). Οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου (†1818). Νεομαρτύρων Γεωργίου, Εμμανουήλ, Λάμπρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου και Γεωργίου, των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη (Αλεξανδρουπόλεως) αθλησάντων (†1835). Οσίων Γρηγορίου του Σιναίτου, Γρηγορίου του εν Άθω και Πλατωνίδος.

(1) Ο άγιος Ευτύχιος καταγόταν από το χωριό Θεία Κώμη της Φρυγίας και έζησε επί των αυτοκρατόρων Ιουστινιανού Α`, Ιουστίνου Β` και Τιβερίου. Από πολύ νωρίς ο θείος του ο πρεσβύτερος Ησύχιος τον γαλούχησε στο νάματα της ορθόδοξης πίστης και ση θεολογία. Αργότερα εκάρη μοναχός και χειροτονείθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο μοναστήρι της Αμάσειας. Κατά την παραμονή του στη Βασιλεύουσα εντυπωσίασε με την συγκροτημένη προσωπικότητά του, το ήθος και τις σπάνιες αρετές του τον Πατριάρχη Μηνά και απέκτησε την εύνοια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α`, ο οποίος όταν το 552 εκοιμήθη, ο Μηνάς συνέστησε να εκλεγεί στη θέση του ο Ευτύχιος. Από τη νέα του θέση ο άγιος ξεδίπλωσε όλα του τα πνευματικά και διοικητικά χαρίσματα αλλά και την εμμονή του και πιστότητά του στις ορθόδοξες αλήθειες. Γι` αυτό και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιουστινιανό όταν εκείνος παρασύρθηκε από την αίρεση των αφθαρτοδοκητών. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε και εξορίστηκε για δώδεκα χρόνια. Όταν όμως έλαμψε η αλήθεια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές επί των ημερών του αυτοκράτορα Τιβέριου. Εκοιμήθη εν ειρήνη.
~* 06/04 Απολυτίκιο Αγ. Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/CEqa-ZW_Rdc?list=PL818C79CB4D1C7C88 ,


***  Δύο φαμίλιες τσιγγάνων από την Καλαμάτα σκορπούσαν «Μαύρο» θάνατο σε όλη την Πελοπόννησο (φωτογραφίες)
        
Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στη διακίνηση «μαύρης» ηρωίνης, όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά σε όλη την Πελοπόννησο, κατέφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας δύο οικογένειες τσιγγάνων, οι οποίες από τον καταυλισμό στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας πωλούσαν – λιανική και χονδρική- μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού.
Η πολύ καλή ποιότητα που φρόντιζαν να προμηθεύονται από την Αθήνα και η «καλή» τιμή πώλησης είχαν κάνει «βαποράκια» και τοξικομανείς από Αρκαδία, Λακωνία, Ηλεία και Κορινθία να συρρέουν στην Αγία Τριάδα.
Όσο για το «κογιανί», όπως αποκαλούσαν στη γλώσσα τους την ηρωίνη οι διακινητές τσιγγάνοι, φρόντιζαν πάντα να είναι καλά κρυμμένο σε απίθανα σημεία, ενώ η πώληση γινόταν είτε από τις γυναίκες της οικογένειας είτε από τα ανήλικα παιδιά και ποτέ από τους ίδιους. Μάλιστα, μετά και τις απανωτές συλλήψεις, εδώ και ένα χρόνο, από τη Δίωξη Ναρκωτικών, δεν πωλούσαν την ηρωίνη ποτέ έξω από τα όρια του καταυλισμού, ενώ διαπιστώθηκε ότι για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν και εξωτερικούς χώρους του ΙΕΚ (Πολυκλαδικό Λύκειο), όταν δε λειτουργούσε.
Από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις 14 τσιγγάνοι (8 άνδρες και 6 γυναίκες), από 22 έως 61 ετών, επτά Μεσσήνιοι και άλλοι δύο για πλημμεληματικές πράξεις, από 32 έως 52 ετών. Συνελήφθησαν, δηλαδή, 23 άτομα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 123.
Χθες το μεσημέρι όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη στους 21 για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Από σήμερα θα ξεκινήσουν σταδιακά οι απολογίες των συλληφθέντων, που θα διαρκέσουν έως και τη Μεγάλη Τετάρτη.
Όλα ξεκίνησαν πέρυσι τέτοια εποχή, όταν έπειτα από ρεπορτάζ του «Θάρρους», το οποίο βασίσθηκε σε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας άρχισε να ξετυλίγει το θανατηφόρο κουβάρι της διακίνησης ηρωίνης από την Αγία Τριάδα.
  Δουλειά ενός χρόνου
Αρχικά η Δίωξη συνέλαβε δύο τοξικομανείς κατά τη διάρκεια συναλλαγής και στα τέλη Μαρτίου του 2014 δύο τσιγγάνους με 110 γραμμάρια ηρωίνης, που αντιστοιχούσαν σε 1.100 δόσεις. Τότε, ο 31χρονος τσιγγάνος βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν 110,2 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ λίγο πιο πέρα, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», συνέλαβαν έναν 44χρονο.
Μήνες τώρα οι αξιωματικοί της Δίωξης ήταν σίγουροι ότι από την περιοχή της Αγίας Τριάδας γίνεται «χοντρή» διακίνηση ηρωίνης. Σχεδόν καθημερινά έφταναν εκεί και κυκλοφορούσαν τοξικομανείς, αλλά και «βαποράκια», από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι «εκεί υπάρχει φτηνή και καλή ηρωίνη». Η τιμή κυμαινόταν από 15 έως 20 ευρώ το γραμμάριο.
Έτσι δεν άργησαν τον Ιούνιο να έρθουν οι επόμενες συλλήψεις, με τη Δίωξη να βρίσκει μία καλή «καβάτζα» με 850 γραμμάρια ηρωίνης, σε χωμάτινη πλαγιά, 10 μέτρα έξω από τον καταυλισμό. Συνελήφθησαν τότε 3 αδέλφια τσιγγάνοι και 2 νεαροί τσιγγάνοι, παιδιά ενός από τα αδέλφια. Συγγενής τους ήταν ο 31χρονος που είχε συλληφθεί το Μάρτιο στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος. Όλοι προφυλακίστηκαν.
Η υπόθεση, όμως, για τη Δίωξη δε σταμάτησε εκεί, αφού ήξεραν ότι η διακίνηση συνεχίζεται και συνεχώς συνελάμβαναν στην περιοχή τοξικομανείς με  «φρεσκοπωλημένη» ηρωίνη.  Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, δε, παρακολούθησε και συνέλαβε στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος των Διοδίων, μια 39χρονη, που μετέφερε 1 κιλό ηρωίνης.
  Το «κογιανί» και η «φρατζόλα»
Από τις αρχές του 2015 η Δίωξη προχώρησε σε επισύνδεση των τηλεφώνων συγκεκριμένων υπόπτων. Το κουβάρι των τηλεφωνικών συνομιλιών ξετυλίχτηκε με μεγάλη δυσκολία, καθώς αυτές δεν ήταν μόνο κωδικοποιημένες, αλλά τα τηλέφωνα ανήκαν σε «αχυράνθρωπους», ενώ από μία συσκευή μπορεί να μιλούσαν 5-6 διαφορετικά πρόσωπα και πάντα με ψευδώνυμα. Οι τσιγγάνοι χρησιμοποιούσαν και δικές τους λέξεις, που δεν ήταν πάντα απόλυτα κατανοητές, και κωδικούς. Για παράδειγμα, η ηρωίνη μπορεί να ονομαζόταν «κογιανί» και η πλάκα ηρωίνης «φρατζόλα».
Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιούσαν μέτρα «αντιπαρακολούθησης». Με κάθε ευκαιρία φωτογράφιζαν τα συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας, τα οποία μέσω των κινητών τηλεφώνων «μοιράζονταν» σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να μπορούν να προφυλαχθούν. Το χειρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο ρόλο σε όλο αυτό είχαν τα ανήλικα τσιγγανάκια των οικογενειών, τα οποία είχαν στρατολογήσει και είτε τα έστελναν με τα ποδήλατα να κάνουν βόλτες πέριξ του καταυλισμού, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», είτε τους έδιναν τα ναρκωτικά για να ολοκληρώσουν την πώληση, παραλαμβάνοντας τα χρήματα που είχαν προσυνεννοηθεί.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις ακόμα και συγγενικών τους προσώπων.
Από τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί, έχουν διαπιστώσει ότι μέσα σε διάστημα δύο μηνών, από τις δύο αυτές οικογένειες, έχουν διακινηθεί 9 κιλά ηρωίνης, που σε αξία ξεπερνά τα 170.000 ευρώ.
  Οι δύο οικογένειες
Η προμήθεια των ναρκωτικών γινόταν κυρίως από δύο συγκεκριμένους τσιγγάνους σε Ζεφύρι–Λιόσια και Μενίδι, ενώ μετά τις συλλήψεις πέρυσι το καλοκαίρι, οι δύο οικογένειες της Αγίας Τριάδας, έχοντας πλέον δομή ως εγκληματική οργάνωση, βρίσκονταν σε ανταγωνισμό, καθώς θεωρούσαν η μία την άλλη υπαίτια για τις συλλήψεις.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, ο πατέρας της μιας οικογένειας είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014 με τα 850 γραμμάρια. Την Παρασκευή συνελήφθησαν ως μέλη αυτής της ομάδας οι δύο γιοι του με τις γυναίκες τους και η μητέρα της οικογένειας. Η συγκεκριμένη οργάνωση προμηθευόταν τα ναρκωτικά από ομοφύλους τους στο Μενίδι και επέλεγαν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στην Καλαμάτα.
Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, επίσης οικογένεια τσιγγάνων, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έχει κάνει η Δίωξη Ναρκωτικών, διακινούσε μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης.  Αγόραζε τα ναρκωτικά από την Αθήνα και το τελευταίο διάστημα τα μετέφερε στην Καλαμάτα η 39χρονη που συνελήφθη στα Διόδια με το 1 κιλό ηρωίνης. Ο δε προμηθευτής αυτής της οικογένειας – ομάδας, από το Ζεφύρι Αττικής, ήταν συγγενής τους.
  Πεταμένα ναρκωτικά
Κατά την επιχείρηση της Παρασκευής έγινε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους, ενώ συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της ΔΙΑΣ Μεσσηνίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Πεταλιδίου, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, καθώς και αστυνομικοί των Ομάδων ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τα «έσοδα» από τα ναρκωτικά οι οικογένειες τα χρησιμοποιούσαν για να διάγουν άνετο βίο, εντοπίζοντας στα σπίτια τους πολλούς  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές και καινούργια αυτοκίνητα.
Φυσικά, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα για την αποθήκευση και απόκρυψη των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί στον υπαίθριο χώρο του καταυλισμού εντόπισαν, μεταξύ άλλων, ένα πεταμένο κουτί αναψυκτικού, μέσα στο οποίο ήταν μια παιδική κάλτσα με 30 γραμμάρια ηρωίνης μοιρασμένη σε ισοβαρείς ποσότητες των 5 γραμμαρίων ή 5αράκια, όπως τα ονόμαζαν οι δράστες στη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν.
Επίσης, στην ανατολική πλευρά καλαμιώνα, δίπλα στον καταυλισμό, βρήκαν άλλη μια ποσότητα 45 γραμμαρίων. Η ηρωίνη ήταν θαμμένη σε σακουλάκια και το σημείο είχε μαρκαρισθεί με την  τοποθέτηση ενός τσιμεντόλιθου. Συνολικά κατάσχεσαν 78,1 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα κάνναβης. Επίσης, 70 ναρκωτικά δισκία και μεθαδόνη 318,1 γραμμ., 6 αυτοκίνητα, 1 καραμπίνα, 30 κινητά τηλέφωνα, πλήθος καρτών sim και 8 φορητούς υπολογιστές.
  Οι προμηθευτές
Παράλληλα, στην Αθήνα συνελήφθη ο προμηθευτής τσιγγάνος από το Ζεφύρι και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 35.926 ευρώ από χρηματοκιβώτιο, μία καραμπίνα και 32 φυσίγγια. Μάλιστα, κι αυτός λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ενώ είχε τοποθετημένες ακόμα και κάμερες παρακολούθησης.
Όσον αφορά στο δεύτερο προμηθευτή από την  Αθήνα, αυτός συνελήφθη στην Καλαμάτα. Την Πέμπτη παρουσιάσθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση σύλληψης της 39χρονης με το 1 κιλό ηρωίνης  και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επομένη. Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής, μαζί με την υπόλοιπη επιχείρηση, συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου διέμενε.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
      
Σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη Καλαμάτας, παρουσία πλήθους πιστών.
Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε καλή δύναμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.
   
 
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

 *** Πάρτυ φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ και στην Πελοπόννησο
     
Δεκάδες περιπτώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας εκ μέρους φυσικών και νομικών προσώπων, ανακοίνωσε ότι εντόπισε στη διάρκεια του Μαρτίου του 2015 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Μεταξύ αυτών γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, αγρότες, συνταξιούχοι, καθώς και εταιρείες.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, «το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις. Οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ».
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις για την Πελοπόννησο:
-Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτος, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 1.369.704,33 ευρώ
-Αγρότης του ειδικού καθεστώτος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 209.615,45 ευρώ
-Εταιρεία αρχιτεκτονικών υπηρεσιών υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 280.708,72 ευρώ
-Έμπορος τροφίμων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 1.834.893,97 ευρώ
-Κτηματομεσίτης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 166 περιπτώσεις συνολικής αξίας 103.750 ευρώ
-Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο του εκδότη, συνολικής αξίας 743.160,00 ευρώ
-Τέσσερις (4) αγρότες ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 278.467,73 ευρώ
-Επιχείρηση ξυλουργικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 696.656,10 ευρώ.

*** Θ. Πετράκος- Ε. Ψαρρέα μεταξύ των βουλευτών που ζητούν την κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες και τη λήψη DNA
      
Το «ξήλωμα» του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα παρατεταμένα επεισόδια στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 επιχειρεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με σειρά βουλευτικών τροπολογιών που κατατίθενται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την απόλυση κρατουμένων με αυξημένα ποσοστά αναπηρίας.
Συγκεκριμένα 28 βουλευτές της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας κατέθεσαν δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητούν την κατάργηση των διατάξεων για τα άτομα που χρησιμοποιούν κουκούλες ή άλλα αντικείμενα για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους (σ.σ. κουκουλονόμος) αλλά και τη μη λήψη γενετικού υλικού από όσους δεν το επιθυμούν.
Στην αιτιολογική έκθεση για την πρώτη τροπολογία αναφέρεται πως
«Σκοπός της παρούσας Τροπολογίας είναι η κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 3772/2009 Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τροποποίηση Ποινικού, Σωφρονιστικού Κώδικα, παράνομη μετανάστευση Κώδ. Ποιν. Δικ και η συνακόλουθη τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά την επαύξηση των ποινών που επέφερε σε πέντε συνολικά εγκλήματα προβλεπόμενα στα άρθρα 189, 308Α, 310, 380 και 382 του Ποινικού Κώδικα, όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, ο Νόμος 3772/2009 στο άρθρο 25 τροποποίησε σειρά διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και ειδικότερα το άρθρο 189 (διατάραξη της κοινής ειρήνης), για το οποίο όρισε ποινές κάθειρξης μέχρι και 10 ετών, ενώ προβλέπονταν ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι δύο έτη, το άρθρο 308Α (απρόκλητη σωματική βλάβη), για το οποίο όρισε ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, ενώ προβλέπονταν ποινές από έξι μήνες μέχρι ένα έτος, το άρθρο 310 (βαριά σωματική βλάβη), για το οποίο όρισε ποινές φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, ενώ προβλέπονταν ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, το άρθρο 380 (ληστεία) με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, ενώ προβλεπόταν ποινή κάθειρξης, δηλαδή ποινή τουλάχιστον πέντε ετών.
Επίσης, στο άρθρο 382 Π.Κ. (διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) θεσπίστηκαν για τον υπαίτιο των πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, ενώ προβλέπονταν περιπτωσιολογικά ποινές τουλάχιστον τριών μηνών, έξι μηνών και ενός έτους. Επιπλέον, στο ίδιο άρθρο προβλέφθηκε  ότι στην περίπτωση που ο υπαίτιος  των πράξεων του άρθρου ενήργησε με καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 383 Π.Κ. και επομένως το έγκλημα τιμωρείται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση.
Τέλος με την παρούσα τροπολογία προωθείται η κατάργηση της τροποποίησης του άρθρου 111 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επήλθε με το άρθρο 27 του Νόμου 3772/2009, σύμφωνα με την οποία τα εγκλήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της ληστείας που τελέστηκαν από πρόσωπο που έχει καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο.
Οι ως άνω νομοθετικές μεταβολές, όπως φαίνεται και από την Αιτιολογική Έκθεση που τις συνόδευσε, συνδέθηκαν σε μεγάλο βαθμό με το αίσθημα ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε  στην ελληνική κοινωνία μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008».
Αναφορικά με το θέμα λήψης γενετικού υλικού σημειώνεται: «Με την παρούσα τροπολογία εισάγονται μια σειρά από εγγυήσεις στο ευαίσθητο ζήτημα της λήψης DNA κατά την ποινική διαδικασία.
Η υπάρχουσα διάταξη δημιούργησε κατά την εφαρμογή της αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητα εκ μέρους των διωκτικών οργάνων λήψης του γενετικού υλικού παρά τη θέληση του ενδιαφερόμενου, ακόμα και με τη χρήση βίας. Μία τέτοια όμως βίαιη επέμβαση στο σώμα ενός προσώπου, παρά τη θέλησή του, δημιουργεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς προσβάλλει τον σκληρό πυρήνα της αξιοπρέπειας του ατόμου που προστατεύεται ειδικά από το Σύνταγμα (άρθρα 2, 5, 7 παρ. 2 Σ) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 3 ΕΣΔΑ).
Αλλά και πιο ειδικά η Σύσταση υπ’ αρίθμ. 92 του Συμβουλίου της Ευρώπης «για τη χρήση ανάλυσης DNA στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης» θέτει ως προϋπόθεση για τη χρήση γενετικών αναλύσεων προς τον σκοπό της ταυτοποίησης του δράστη την μη παραβίαση θεμελιωδών αρχών, όπως η αρχή  της αξιοπρέπειας του προσώπου και του σεβασμού του ανθρώπινου σώματος, τα δικαιώματα άμυνας και η αρχή της αναλογικότητας».
Τις τροπολογίες υπογράφουν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μίμης Δημητριάδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Κώστας Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Εύη Καρακώστα, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου, Βασιλική Λέβα, Νίκος Μανιός, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Θανάσης Πετράκος, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιάννης Στέφος, Νίκος Συρμαλένιος, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Έλενα Ψαρρέα και Γιώργος Ψυχογιός. www.protothema.gr .-
 
*** «Κοτετσόσυρμα» στο Κάστρο της Κυπαρισσίας… (φωτογραφίες)
         
      
Απορία, θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες με το «κοτετσόσυρμα» που τοποθετήθηκε – με φαεινή ιδέα και πρωτοβουλία ποιας Αρχής και Υπηρεσίας άραγε; - στο Κάστρο της Κυπαρισσίας. Εικόνες οι οποίες προσβάλλουν και την αισθητική και την ιστορία και τον πολιτισμό μας. 
Χαρακτηριστική και καυστική είναι η αντίδραση, μέσω facebook, του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρη Κουτσούλη. Παρουσιάζοντας και φωτογραφίες με το σύρμα στο Κανόνι και την «Τρύπα», αλλά και τα μπάζα κ.τ.λ. στο Κάστρο, σημειώνει: «Το Κάστρο γέμισε συρματοπλέγματα. Θλίψη και οργή για την εικόνα που αντίκρισα σήμερα στη βόλτα μου στο ιστορικότερο μέρος της Κυπαρισσίας μας. Συρματοπλέγματα έχουν τοποθετηθεί ακόμα και στην τρύπα (το φυσικό παράθυρο και σήμα κατατεθέν της πόλης), αλλά και στο κανόνι...Πώς τελικά υποδεχόμαστε τουρίστες εν όψει Πάσχα; Με μπάζα για χρόνια στο Κάστρο, με χορτάρια παντού και παγκάκια κατεστραμμένα... Η κλασσική δικαιολογία περί αρχαιολογικής υπηρεσίας έχει καταντήσει ανέκδοτο… Άλλοι Δήμοι αντίστοιχοι του δικού μας, π.χ. Γυθείου, έχουν κάνει σε 6 μήνες άλματα... αλλά δεν περίμενα κάτι λιγότερο από ανθρώπους που συνεχώς μιλούν για τουρισμό ως πυλώνα ανάπτυξης και δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να είναι η περιοχή έτοιμη για το καλοκαίρι... εκτός από έναν τουριστικό οδηγό που τώρα ετοιμάζεται και θα μας κοστίσει 20.000 ευρώ… Αλήθεια τι θα γράφει για το Κάστρο; Σύρματα στην ανάπτυξη… σύρματα στη σκέψη... στην πρόοδο... τι να πεις... τελικά η σκουριά εντοπίζεται και στον εγκέφαλο... λύπη!».   Η.Γ.
 
*** Στους Γαργαλιάνους το σκουπιδοεργοστάσιο, αλλά μπορεί και Φιλιατρά;
      
Κατά πλειοψηφία απόφαση – μόνο με θετικές ψήφους από τη συμπολίτευση – έλαβε προχθές λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τη χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στους Γαργαλιάνους, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.
Ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και χαρούμενοι, μάλιστα, για αυτή την εξέλιξη και προοπτική οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης από τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, ενώ μόλις ο κ. Κατσίβελας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει θετικά, οι δημοτικοί του σύμβουλοι, αλλά και τοπικοί σύμβουλοι και κάποιοι πολίτες – ψηφοφόροι του συνδυασμού του από το ακροατήριο, τον χειροκρότησαν! Αντιρρήσεις, παρατηρήσεις, ερωτήματα, διαφωνίες για την εισαγωγή του θέματος στο συμβούλιο, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπήρχε προς το Σώμα, από την Περιφέρεια αλλά και τη Δημοτική Αρχή, καμία επιστημονική προσέγγιση και τεκμηρίωση της πρότασης που έκανε ο υπάλληλος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπαηλιού, σε έγγραφό του, μέσα σε τέσσερις σειρές, να επιλέξουν μεταξύ των λατομικών ζωνών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, εκφράστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση, με τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Ανδρινόπουλου και του κ. Βουδούρη να απέχουν από την ψηφοφορία, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή στη λήψη απόφασης, και τον κ. Κουκούμη να καταψηφίζει.
Πάντως, ο ενθουσιασμός των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, που το σκουπιδοεργαστάσιο, προτάθηκε να κατασκευαστεί στους Γαργαλιάνους, προκάλεσε απορία και ποικίλες εντυπώσεις. Σε συνδυασμό με μια αναφορά του αντιδημάρχου Γιάννη Αδρακτά, από τους Γαργαλιάνους, ότι «εάν δε μας το επιτρέπει η Περιβαλλοντική Μελέτη, θα πάμε κάπου αλλού…», δημιούργησε την αίσθηση ότι ναι μεν μπορεί να προτάθηκε και να ελήφθη απόφαση για τους Γαργαλιάνους, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι σίγουρο και δεδομένο, αφού άλλωστε άλλη Αρχή και άλλος Φορέας έχει την απόλυτη αρμοδιότητα της χωροθέτησης, της έγκρισης της ΜΠΕ και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Δηλαδή, η αίσθηση που σε πολλούς δημιουργήθηκε, είναι ότι μπορεί να ελήφθη απόφαση για τους Γαργαλιάνους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν αποκλείεται υπερκείμενα Όργανα και Αρχές να «στείλουν» το εργοστάσιο των σκουπιδιών, αλλού (και πού αλλού, αφού άλλος ένας μόνο χώρος είχε προταθεί;), στα Φιλιατρά!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας μίλησε για ατολμία των προηγούμενων ετών και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, για ενοχικό περιβάλλον και για παραπομπή της λύσης του προβλήματος στις καλένδες, επειδή κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το κόστος της χωροθέτησης, και έκανε λόγο για εραστές των χωματερών.
«Πρέπει ν’ αποφασίσουμε. Είναι μονόδρομος. Ούτε πισωγύρισμα ούτε κρύψιμο πίσω από το δάχτυλο. Είναι η ώρα της ευθύνης. Ή προχωράμε μπροστά ή γυρνάμε προς τα πίσω. Τόλμησα να θίξω ένα θέμα το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε θίξει», σημείωσε αναφέροντας πως ο Δήμος έχει ήδη αποφασίσει για ολοκληρωμένη διαχείριση.
Και επισήμανε: «Δε θα δεχτώ κριτική και δε θα τη λάβω και υπόψη μου από τους οπαδούς και τους εραστές των χωματερών, από τους ανθρώπους που έχουνε ασελγήσει στο περιβάλλον και μπορεί να με κατηγορήσουνε και να λένε ό,τι θέλουνε, αλλά ειλικρινά αδιαφορώ πλήρως! Σέβομαι την άποψη και την κριτική του οποιουδήποτε πολίτη και την ενστερνίζομαι, αλλά – επαναλαμβάνω – από τους εραστές των χωματερών δε δέχομαι κριτική!». Δήλωση που ερμηνεύτηκε ως σαφέστατος υπαινιγμός για πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς των Φιλιατρών, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες συσκέπτονταν και έκαναν και δηλώσεις!
Επίσης, αναφέρθηκε στο κόστος λειτουργίας του εργοστασίου των σκουπιδιών, το οποίο εκτιμάται περίπου στο 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο, χωρίς σε αυτό βέβαια να υπολογίζεται το κόστος – συνολικά – της αποκομιδής. Ζητάμε, είπε, να φτιάξουμε τη δική μας Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων, να φτιάξουμε ΧΥΤΥ και να έχουμε οι ίδιοι τη διαχείριση του σκουπιδοεργοστασίου με ένα φορέα ανώνυμης εταιρείας, εάν η κυβέρνηση επιτρέψει κάτι τέτοιο. Είπε, δε, ότι η περιοχή που θα εγκατασταθεί θα έχει οφέλη: το προσωπικό θα είναι από τη συγκεκριμένη Δ.Ε., τα τέλη σ’ αυτή τη Δ.Ε. θα είναι τα μισά, το κομπόστ θα δίδεται στους αγρότες και μία πολύ σημαντική υπηρεσία του Δήμου θα πάει σε εκείνη τη Δ.Ε. Πρότεινε, μάλιστα, το σκουπιδοεργοστάσιο να εγκατασταθεί στο παλιό λατομείο Αλέρτα στους Γαργαλιάνους.
Στη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, όπως λέγεται, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, αναλύοντας συνοπτικά τη λειτουργία της.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της αντιδημάρχου Μαρίας Πανουσιοπούλου, η οποία τόνισε: «Εάν είμαστε με τριφυλιακή συνείδηση, τα σκουπίδια, ναι, να πάνε στα Φιλιατρά. Είναι το κέντρο...», δηλώνοντας ωστόσο πως συμφωνεί με την πρόταση του δημάρχου για τους Γαργαλιάνους!
Ποιες είναι οι λατομικές ζώνες, που αναφέρει το έγγραφο της Περιφέρειας, ζήτησε να διευκρινιστεί ο Δημήτρης Κουτσούλης, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη, ενώ ο κ. Τάμπασης ρώτησε για τον ΧΥΤΥ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έκανε λόγο για καθυστέρηση πέντε μηνών από τότε που ελήφθη η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισήμανε πως λατομική ζώνη στους Γαργαλιάνους, που αναφέρεται και στη Στρατηγική Μελέτη του επικαιροποιημένου ΠΕΣΔΑ, δεν είναι η θέση στου Αλέρτα, στο Άμμο – Κουτσουβέρι Γαργαλιάνων, αλλά στη θέση Τσούκα, που είναι το λατομείο, τόνισε ότι από το Δήμο δεν έγινε καμία αξιολόγηση των θέσεων, ενώ έχει υπηρεσία που μπορούσε επιστημονικά να βοηθήσει, όπως δεν έγινε και δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά πώς ο κ. Παπαηλιού σε τέσσερις γραμμές προτείνει μία εκ των δύο λατομικών ζωνών, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και κανένα στοιχείο.
Σημείωσε, δε, πως προχθές ακούστηκε για πρώτη φορά ο ΧΥΤΥ. «Εδώ, δεν παίζουμε. Θα κριθούμε όλοι…», τόνισε ο κ. Ανδρινόπουλος και συμπλήρωσε πως αναζήτησε αλλά δε βρήκε καμία εισήγηση για το θέμα και «πώς μπορούν έτσι να αποφασίσουν, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και αξιολόγηση με κριτήρια;».
«Η συμπολίτευση έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις και η αντιπολίτευση να κρύβεται», απάντησε ο κ. Κατσίβελας, με τον κ. Ανδρινόπουλο να ανταπαντά πως «η αντιπολίτευση δεν έχει τη δυνατότητα να κρύβεται. Στηρίζει τις ορθά και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις. Αν είναι τέτοια η εισήγησή σας, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλά εγώ είδα μόνο το χαρτί του Παπαηλιού με τέσσερις σειρές μόνο!».
Ο Νώντας Βουδούρης επισήμανε ότι το μείζον δεν είναι η χωροθέτηση, αλλά η ίδια η διαχείριση των σκουπιδιών και η μεθοδολογία της, σημειώνοντας πως δεν είναι έτοιμο το συμβούλιο. Ο συνδυασμός του, είπε, με ειδικούς ετοίμασε ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, το οποίο και κατέθεσε στο προεδρείο, σημειώνοντας πως δε χρειάζεται βιασύνη για τη λήψη απόφασης, αλλά διάλογος και γνώση. Και ρώτησε: «Ο Παπαηλιού, ως πολιτικός μηχανικός, θα μας πει ποιος είναι ο ενδεδειγμένος χώρος; Δεν είναι απάντηση αυτή που έστειλε στο έγγραφο, είναι κοροϊδία!» και πρότεινε την αναβολή, για να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης με ειδικούς, να αποφασιστεί ο τρόπος και μετά ο χώρος.
«Μην παίρνετε μια απόφαση ελαφρά τη καρδία», είπε ο κ. Βουδούρης.
Ο Σαράντος Κουκούμης έβαλλε κατά των κυβερνήσεων και των πολιτικών της Ε.Ε. που οδήγησαν την κατάσταση με τα σκουπίδια να δίδονται στους ιδιώτες και το κόστος να το πληρώνει ο λαός. Αφού επισήμανε πως «πάτε σε μια επιλογή πολύ ακριβή για το λαό, με αμφίβολα αποτελέσματα», έστρεψε τα βέλη του και στην Περιφέρεια και την ΤΕΡΝΑ, σημειώνοντας ότι για τη διαχείριση χρειάζεται κρατικός φορέας.
Σε περίπτωση που διαλυθεί ο Καλλικράτης και ο Δήμος, ποιος θα έχει το εργοστάσιο, ρώτησε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μπουγάς, από τους Γαργαλιάνους, με το δήμαρχο να λέει ότι θα είναι περιουσιακό στοιχείο της Δημοτική Ενότητας Γαργαλιάνων σε μια τέτοια περίπτωση!
Ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, από τους Γαργαλιάνους, επισήμανε πως ότι το παλιό λατομείο Αλέρτα είναι σε ελαιοπαραγωγική περιοχή και «ποιος θα πει ότι δε θα καταστραφούν τα ελαιοπερίβολα, η ελαιοπαραγωγή και οι συμπολίτες μας;».  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας
     

Πρόγραμμα δημιουργίας 32.433 θέσεων εργασίας για ανέργους που θα απασχοληθούν σε διάφορους δήμους της χώρας, πλήρους απασχόλησης και πεντάμηνης διάρκειας, ξεκινά σήμερα, Μ.Δευτέρα 6 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών και ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015, ενώ λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.
Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες
 Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Τα κριτήρια κατάταξης: Οι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
Την ηλικία.
Και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕ
Δ.   Πηγή: iefimerida.gr

*** Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις Σκουριές με πετροπόλεμο (φωτογραφίες )
         
   
Αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στους εργαζομένους στα μεταλλεία χρυσού και τους κατοίκους της Ιερισσού - Ανακοίνωση-καταγγελία των μεταλλωρύχων για επίθεση στα σπίτια τους και φθορές στα αυτοκίνητά τους
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
Μετά τον πετροπόλεμο στον οποίο επιδόθηκαν την Κυριακή διαδηλωτές κάτοικοι της Ιερισσού από τη μια πλευρά και μεταλλωρύχοι από την άλλη, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να ηρεμήσει τα πνεύματα, ένα ακόμη επεισόδιο στην κόντρα γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής.
Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού, κάτοικοι της Ιερισσού έκαναν πορεία προς τα σπίτια των μεταλλωρύχων και τους ζήτησαν να φύγουν από την περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα.
«Με πρόσχημα μια πορεία διαμαρτυρίας οι μόνιμοι θύτες που παριστάνουν τα θύματα αυτή τη στιγμή περνάνε έξω από σπίτια εργαζομένων στην Ιερισσό κάνουν ζημιές και τους εκφοβίζουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι μεταλλωρύχοι. Στην επιστολή τους καταγγέλουν «τρομοκρατία και εκφοβισμό», ενώ τονίζουν πως «οι συνάδελφοι μας και οι οικογένειες τους βρίσκονται στο έλεος ατόμων που δεν έχουν καμία συστολή σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας».
«Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά γεγονός και ζητάμε από την Ελληνική  κυβέρνηση να προστατέψει άμεσα τους συναδέλφους, τις οικογένειες  και τις περιουσίες τους», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού μετά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να φύγουν προσωρινά από την Ιερισσό και να πάνε σε σπίτια συγγενών σε άλλες περιοχές, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση.
Προς το παρόν πάντως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην είσοδο του Στρατωνίου στην Ιερισσό.
Για τα χθεσινά επεισόδια πάντως οι δύο πλευρές κατηγορούν η μια την άλλη: Μέλη των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που είχαν μεταβεί το πρωί στη θέση «Χοντρό Δέντρο», μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη απωθήθηκαν από μεταλλωρύχους, με την κ. Ιγγλέζη να καταγγέλλει ότι οι μεταλλωρύχοι διέσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τη στάση της αστυνομίας. «Ήταν παραταγμένες επτά κλούβες εκεί και δε μπόρεσαν να σταματήσουν τριακόσιους μεταλλωρύχους» πρόσθεσε.
Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι καταγγέλλουν ότι εκείνοι δέχθηκαν επίθεση. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Γιώργος Χατζής οι εργαζόμενοι δέχθηκαν πέτρες από «αντιεξουσιαστές» και τραυματίστηκαν ελαφρά και τρεις μεταλλωρύχοι. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και επέστρεψαν σπίτια τους.  WWW.protothema.gr

 ***  Πώς να τους πείσεις μετά;
      
Πόσο διχασμένη μπορεί να αισθάνεται μια κοινωνία, όπως και ο κάθε πολίτης χωριστά; Από τη μια πλευρά, τα μηνύματα συμπόνιας φορέων κ.λπ. για τους τσιγγάνους που ζουν υπό άθλιες συνθήκες και πρέπει να υπάρξει κοινωνική μέριμνα για στέγασή τους και άλλα πολλά. Από την αντίθετη πλευρά, η διακίνηση ναρκωτικών από τους ίδιους, τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους.  Άντε μετά να πείσεις τον κόσμο που στερείται λόγω κρίσης πάρα πολλά πράγματα, ότι πρέπει να διατεθεί δημόσιο χρήμα για τις ανάγκες τους. Κι αν πάμε και στη συγκεκριμένη περιοχή; Πώς να ζητήσεις την ευαισθησία των ιδιοκτητών της Αγίας Τριάδας για την καταπάτηση των περιουσιών τους, ώστε να διακινούνται κιλά ηρωίνης;  Β.Β. 

***  Κουφάρια μπανανιών στην παραλία της Καλαμάτας
     
Αντιαισθητικό είναι το φαινόμενο των ξεραμένων μπανανιών στην οδό Ναυαρίνου μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, που η πόλη αναμένεται να γεμίσει από επισκέπτες. Οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να καθαρίσουν την περιοχή.

*** Η Κυριακή των Βαΐων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
         
 
 
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Καλαμάτα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλης.
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε, στο κήρυγμά του, στο μήνυμα της σημερινής εορτής, τονίζοντας ότι οι χριστιανοί σήμερα πιστεύουν κατά το δοκούν. Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους πιστούς να αγαπούν και να σέβονται το συνάνθρωπό τους, ο οποίος είναι εικόνα Θεού. Ευχήθηκε, δε, σε όλους καλή δύναμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.
Στο τέλος της Λειτουργίας, μοιράστηκαν βάγια ως ευλογία στο εκκλησίασμα.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

***  Εκδήλωση για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ (φωτογραφίες)
         
Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ύστερα από πρωτοβουλία της μεταπτυχιακής φοιτήτριας, Γεωργίας Λιβιέρη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν το κοινό να μάθει και να τιμήσει όσους πολέμησαν στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Έτσι, πέρα από την ομιλία της κας Λιβιέρη, παρακολούθησαν ιστορικά βίντεο από τότε.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εθνική γιορτή της Κύπρου, που ήταν την πρώτη Απριλίου.  Π.Μπ. 

*** Πάσχα στην Καλαμάτα (βίντεο)
      
Ένα βίντεο με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα τις ημέρες του Πάσχα δημιούργησε ο Δήμος Καλαμάτας.
Ακολουθεί το βίντεο
Video: ΠΑΣΧΑ 2015-ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , https://youtu.be/TbSovh6oLVA ,

*** Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της «εις το διηνεκές»
      
«Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές (ad infinitum)», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά την κρίσιμη συνάντηση διάρκειας δυόμιση ωρών που είχε στην Ουάσινγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις και πως η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτές, καθώς και να προσπαθήσει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων, και ειδικά της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται μετά τα παράπονα για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα τεχνικά κλιμάκια στη συλλογή στοιχείων. Τα παραπονα αυτά, κατά πληροφορίες, έχουν φτάσει μέχρι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
«Είχαμε μία εποικοδομητική, εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «H κυβέρνησή μας είναι μεταρρυθμιστική. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα εκ βαθέων. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στον ελληνικό λαό».
Ακόμη, επισήμανε: «Το να έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να συζητήσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, εδώ στο ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια, είναι ένα εξαίρετο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε, επίσης, τρόπους βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαπραγματεύσεων που γίνονται τόσο στην Ομάδα των Βρυξελλών και σε τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος των θεσμών του Bretton Woods, του ΔΝΤ και το να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τα κανάλια επικοινωνίας, όπως κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα καθώς το ΔΝΤ είναι εταίρος στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξέλθει της κρίσης των τελευταίων πέντε ετών. Η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της στο διηνεκές».
Σε ερώτηση αν «θα αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης» ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε: «Νομίζω η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει στην Ομάδα των Βρυξελλών και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες, με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα, που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».
Σε ερώτηση αν έθεσε «ζήτημα μη αποπληρωμής της δόσης», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πάντοτε εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δανειστές κι αυτό σκοπεύει να κάνει εις το διηνεκές. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό».
Τέλος, υποβλήθηκε στον κ. Βαρουφάκη το ερώτημα: «Ζητήσατε να γίνει επιθεώρηση;».
Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν: «Κοιτάξτε, εδώ πρόκειται για μια παρανόηση. Τα κλιμάκια απλά αποχώρησαν από την Αθήνα, γατί πήγαν διακοπές του Πάσχα. Από τη Δευτέρα επιστρέφουν για να συνεχίσουν κανονικά. Δεν πρέπει να πιστεύετε αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι...».
Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τη «διαβεβαίωση από τον υπουργό» ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.
Παρατήρησε επίσης πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και προσέθεσε ότι το Ταμείο θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και αυξήσει την απασχόληση.
Όπως είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, συμφώνησε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευσή του για τη βελτίωση των δυνατοτήτων των τεχνικών κλιμακίων στη συνεργασία τους με τις ελληνικές Αρχές.
Με γραπτή δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Βαρουφάκη, η κ. Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».
Στη συνέχεια, η κα Λαγκάρντ επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή της: «Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».
Η Κριστίν Λαγκάρντ, συνοδευόμενη από τον Πολ Τόμσεν έφθασε πρώτη στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και μετά από λίγο, στις 1:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, υποδέχθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Οι δύο αξιωματούχοι είχαν μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.
Σημαντικό κρίνεται το ραντεβού που θα έχει στην Ουάσινγκτον ο κ. Βαρουφάκης και ο Τάκης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, με την Κάρολαιν Άτκινσον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας. Η Άτκινσον, παλιά γνώριμη του κ. Ρουμελιώτη από το ΔΝΤ θα ενημερωθεί για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και θα συζητήσει με τους Έλληνες αξιωματούχους ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε για την συνάντηση: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε την Κυριακή επί δυόμισι ώρες με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στο γραφείο της στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη.
» Ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στην βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κα Λαγκάρντ. Περαιτέρω συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
» Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αποπληρωμής της χώρας προς το ΔΝΤ, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
» Τη Δευτέρα το πρωί, ώρα Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ενώ στην μία το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα κα Caroline Atkinson».
Newsroom ΔΟΛ

*** Αθλητική  ενημέρωση  Δευτέρα 06/04/2015 :
Ο Ναπολεόνι οδηγεί τον Ατρόμητο προς τα πλέι οφ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΚΕΡΚΥΡΑ  2-1  .-  ^
Τα  γκολ  : Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Ναπολεόνι (12΄,51΄), ενώ για τους «Φαίακες» μείωσε ο Κόντος στο 66΄.
Διαιτητής: Γ.Λιαχούδης
 Κίτρινες: Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Αγκουαζί, Ούμπιντες, Κούρος - Καρντόζο, Γκόμες, Μαρκόφσκι
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν.Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (52΄ Αγκουαζί), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Νάστος, Δημούτσος (89΄ Κούρος), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (65΄ Μπρίτο)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ.Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Κόντος, Σιόντης (85΄ Γεωργακόπουλος), Ανδρεόπουλος, Γκαζαριάν (46΄ Καϊκούτ), Γκόμες, Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Καρντόζο (63΄ Μανωλάς)
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4109 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2444    video.-  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 422   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        8965  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3928.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 379. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    955/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   361 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                           
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

~    ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           
 ~ARFARA NEWS ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-     
~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  :
Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html ,

ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: