ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 :
~
 
 
 
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΤίς ἀδυναμίες ἀφῆστε τις ὅλες, γιά νά μήν παίρνει εἴδηση τό ἀντίθετο πνεῦμα (δηλ. ὁ διάβολος) καί σᾶς βουτάει καί σᾶς καθηλώνει καί σᾶς βάζει στή στενοχώρια. Νά μήν κάνετε καμιά προσπάθεια ν’ ἀπαλλαγεῖτε ἀπό αὐτές. Ν’ ἀγωνίζεσθε μέ ἁπαλότητα καί ἁπλότητα, χωρίς σφίξιμο καί ἄγχος. Μή λέτε: «Τώρα θά σφιχτῶ, θά κάνω προσευχή ν’ ἀποκτήσω ἀγάπη, νά γίνω καλός κ.λπ.». Δέν εἶναι καλό νά σφίγγεσαι καί νά πλήττεις, γιά νά γίνεις καλός. Ἔτσι θ’ ἀντιδράσετε χειρότερα. Ὅλα νά γίνονται μέ ἁπαλό τρόπο, ἀβίαστα καί ἐλεύθερα. Οὔτε νά λέτε: «Θεέ μου, ἀπάλλαξέ με ἀπ’ αὐτό», παραδείγματος χάριν, τόν θυμό, τήν λύπη. Δέν εἶναι καλό νά προσευχόμαστε ἤ καί νά σκεπτόμαστε τό συγκεκριμένο πάθος. κάτι γίνεται στήν ψυχή μας καί μπλεκόμαστε ἀκόμη περισσότερο. Ρίξου μέ ὁρμή, γιά νά νικήσεις τό πάθος καί θά δεῖς τότε πώς θά σ’ ἀγκαλιάσει, θά σέ σφίξει καί δέν θά μπορέσεις νά κάνεις τίποτα.
 ~ 7 Νοεμβρίου
Των εν Μελιτινή 33 Μαρτύρων († γ΄αι.): Ιέρωνος, Αθανασίου, Ανικήτου, Βαράχου, Βοστρυκίου, Γιγαντίου, Διοδότου, Δουκιτίου, Δωροθέου, Επιφανίου, Ευγενίου, Ευτυχίου, Ησυχίου, Θεαγένους, Θεμελίου, Θεοδότου, Θεοδούλου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Ιέρωνος, Ιλαρίου, Καλλιμάχου, Καλλινίκου, Καστρικίου, Κλαυδιανού, Λογγίνου, Μαμά, Μαξιμιανού, Νικάνδρου, Νίκωνος, Ξαντίκου, Ουαλερίου καί Ουΐκτωρος. Αθηνοδώρου, Αλεξάνδρου του Θεσσαλονικέως, Αμβροσίου, Αντωνίου. Μελανίππου, Κασσίνης και Αντωνίου (1). Των εν Αμφιπόλει (Θεσσαλονίκης) μαρτυρησάντων • Αύκτου, Θεσσαλονίκης και Ταυρίωνος. Οσίων Λαζάρου του Γαλησιώτου και Αθηνοδώρου.
(1)Οι άγιοι Μελάνιππος, Κασσίνη και Αντώνιος ήταν από την πόλη Άγκυρα της Μικράς Ασίας και έζησαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Ο Αντώνιος ήταν γιος του Μελάνιππου και της Κασσίνης. Όντας ενάρετοι χριστιανοί, ανάθρεψαν τον γιο τους με μεγάλη επιμέλεια και τον ανέδειξαν σε άξιο μέλος της κοινωνίας και δόκιμο εργάτη του Ευαγγελίου. Όταν ο Αγριππίνος πληροφορήθηκε τη χριστιανική πίστη τους, πρόσταξε τη σύλληψή τους. Προσπάθησε να αλλάξει την πίστη των γονέων λέγοντάς τους ότι από αυτούς εξαρτάται η ζωή του παιδιού τους και ότι αν απαρνιόντουσαν τον Κύριο θα χάριζε τη ζωή στον γιο τους. Τον δε Αντώνιο τον πίεζε ψυχολογικά, λέγοντάς του ότι μπορεί να σώσει τους γονείς του. Εκείνοι όμως δεν φοβήθηκαν τον μαρτυρικό θάνατο, καθώς ήταν αφοσιωμένοι ολόψυχα στον Κύριο. Ο Αγριππίνος εξοργίστηκε ακούγοντας τους να εξυμνούν τον Ιησού, παρ’όλο τις απειλές του και διέταξε τον βασανισμό τους. Τον Μελάνιππο και την Κασσίνη τους θανάτωσε κρεμασμένους πάνω σε ξύλο, τον δε Αντώνιο τον βασάνισαν φρικτά και μετά τον έβαλαν μέσα σε αναμμένο κλίβανο. Όμως με τη βοήθεια της Θείας Χάρης, ο άγιος έμεινε αβλαβής. Βλέποντας το θαύμα αυτό πολλοί πίστεψαν στο Χριστό. Έπειτα έριξαν τον άγιο σε πυρακτωμένη κάμινο, πάλι όμως χάρη στη Θεία επέμβαση έμεινε εν ζωή. Τελικά οι δήμιοι τον αποκεφάλισαν και έτσι ο άγιος Αντώνιος ετελειώθη και κοσμήθηκε από τον Κύριο, όπως οι γονείς του, με τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. ~
Σήμερα 07/11/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ», Όσιος Λάζαρος ο Θαυματουργός, ο Γαλλησιώτης
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Θείῳ Πνεύματι συντεταγμένοι, δῆμος ὤφθητε, τροπαιοφόροι ἀθλοφόροι τοῦ Σωτῆρος πανθαύμαστοι· ὁμοφροσύνῃ γὰρ γνώμης ἑνούμενοι, μαρτυρικῶς τὸν ἐχθρὸν ἐτροπώσασθε. Ἀλλ' αἰτήσασθε τριάδα τὴν Ὑπερούσιον δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ» - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/oZHI217rFng  .-

~
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
***  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 7 Νοεμβρίου

  • 1913 : Γεννιέται ο Αλέκος Σακελλάριος, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος.
  • 1917 : Γεννιέται ο Έλληνας ηθοποιός Τίτος Βανδής.
     * 2006 : Υπερψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.
  • 1926 : Εκλογές στην Ελλάδα, οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Εξαιτίας του εκλογικού νόμου, δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

*** Παράνομη σύνθεση μελών διοίκησης στο Φορέα μετά και τη δεύτερη απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας… 
«Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού», αλλά, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αυτή η φράση του Μένανδρου δεν είναι γνωστή στην Τριφυλία!
Προφανέστατα, ένα «ανθρώπινο λάθος» μπορεί να συμβεί για οποιονδήποτε λόγο και για οποιαδήποτε αιτία, μία φορά. Όμως, όταν επαναλαμβάνεται, τότε χρήζει διερεύνησης για τους λόγους που το προκαλούν! Πολύ, δε, περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει σε συλλογικά θεσμικά Όργανα της αυτοδιοίκησης, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Ως γνωστόν, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, έγινε «καρατόμηση» των διοικήσεων του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας - Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.», με τη λήξη της θητείας τους, ύστερα από προσωπική επιλογή και πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.
Εισηγήσεις δε για τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν στον ορισμό μελών σε Φορέα και Κοινωφελή Επιχείρηση, δεν υπήρχαν στο φάκελο των θεμάτων της συνεδρίασης και τις έκανε από μικροφώνου ο δήμαρχος, χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις, τις εισηγήσεις και προτάσεις του οι δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ούτε καν οι απερχόμενοι ή οι προτεινόμενοι νέοι πρόεδροι.
Οι «καρατομήσεις» προκάλεσαν και προκαλούν αντιδράσεις και εξελίξεις, ενώ οι διαστάσεις της υπόθεσης έχουν φτάσει μέχρι τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως και του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη!
Σε αποκαλυπτικό και πλήρες ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θ» την προηγούμενη Κυριακή, αναφέραμε πως «πριν καν ληφθούν, καθαρογραφούν και αναρτηθούν (σ.σ. αναρτήθηκαν κιόλας το επόμενο πρωί) οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της Δευτέρας, για νέες διοικήσεις στο Νομικό Πρόσωπο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, όπως ελήφθησαν στο Σώμα και μάλιστα ομόφωνα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, ήταν και είναι: η μία άκυρη και η άλλη στα όρια της παρανομίας!», κι αυτό επειδή δεν ήταν σύννομες οι συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Φορέα και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αφού ορίστηκαν επτά (7) δημοτικοί σύμβουλοι. Κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο με τις αντίστοιχες αποφάσεις συστάσεώς τους, στις οποίες ρητά ορίζεται ότι θα συμμετέχουν έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι! Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο μία κιόλας ημέρα μετά! Τη Δευτέρα εκδόθηκε σχετικά πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την Τρίτη το απόγευμα. Αυτή διεξήχθη σε «βαρύ» κλίμα και με έκδηλη την αμηχανία στο Σώμα, ωστόσο κατά τη διάρκειά της σημειώθηκαν εντάσεις, αντεγκλήσεις και δυνατές κόντρες μεταξύ δημάρχου, προέδρου Δ.Σ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν προσέξαμε όσο, όπως, θα έπρεπε και σημειώθηκαν δύο λάθη, ένα που ήταν επιπλέον δημοτικός σύμβουλος κι ένα δεύτερο – γι’ αυτό προτείνουμε την τροποποίηση – που αφορά στο ότι το συμβούλιο δεν είχε ορίσει και τον αναπληρωματικό δύο ατόμων, ενός του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς…». Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επισήμανε πως «το βέβαιον είναι ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος. Είναι λογικό. Κάποια στιγμή και ανθρώπινα λάθη γίνονται. Δεν είναι λάθη εκ δόλου, δεν είναι λάθη εκ συνείδησης. Πολύ απλά έγινε ένα ανθρώπινο λάθος, οφείλουμε και πρέπει να το διορθώσουμε…».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έστρεψε τα πυρά του στον πρόεδρο και το δήμαρχο για μη εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε πως στα μισά και πλέον θέματα κάθε συνεδρίασης δεν υπάρχει εισήγηση και εισηγητής είναι ο δήμαρχος.
Τελικά, το Σώμα, κατά πλειοψηφία και με θετικές ψήφους μόνο από τη συμπολίτευση, ενέκρινε τις εισηγήσεις του δημάρχου για τις τροποποιήσεις των αποφάσεων ορισμού μελών στο Φορέα και την Κοινωφελή Επιχείρηση, αντικαθιστώντας δημοτικούς συμβούλους με πολίτες, ώστε στις 11μελείς διοικήσεις να είναι, όπως ορίζεται στις αποφάσεις συστάσεώς τους, 6 δημοτικοί σύμβουλοι και 5 πολίτες.
Με το άρθρο 6, παρ. 1, του Ν. 2839/2000 (ΦΕΚ 196/Α’/2000) «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις», διασφαλίσθηκε η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. καθώς και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Καθιερώθηκε η υποχρεωτική, κατ’ ελάχιστο στο 1/3, συμμετοχή κάθε φύλου στα υπηρεσιακά συμβούλια και στα συλλογικά όργανα του Δημοσίου, των Δημοσίων Οργανισμών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 6 «Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Ισότητας», παράγραφος 1β του Ν.2839/2000 (ΦΕΚ Α 196/12-9-2000), ορίζεται: «Στις περιπτώσεις διορισμού ή υποδείξεως από το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., μελών διοικητικών συμβουλίων ή άλλων συλλογικών οργάνων διοίκησης Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., ο αριθμός των διοριζόμενων ή υποδεικνυόμενων προσώπων κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των διοριζομένων ή υποδεικνυομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εφόσον τα μέλη που διορίζονται ή υποδεικνύονται είναι πάνω από ένα (1). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω». Σύμφωνα, δε, με την οικεία νομολογία, η ελάχιστη συμμετοχή του κάθε φύλου εφαρμόζεται χωριστά για τα τακτικά και χωριστά για τα αναπληρωματικά μέλη [απόφαση 151/2008 ΝΣΚ (OΛOΜ)].
Η σύνθεση θα πρέπει να καθορίζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις των ανωτέρω διατάξεων, προκειμένου να μην αμφισβητείται η νομιμότητα των συλλογικών οργάνων της Διοίκησης και προκύψει θέμα ακυρότητας των αποφάσεών τους, καθόσον αυτές υπόκεινται στον ακυρωτικό έλεγχο των αρμόδιων δικαστηρίων και όχι μόνο.
Αυτό, δηλαδή, πολύ απλά, σημαίνει ότι στα 11μελή διοικητικά συμβούλια του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας -  Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.», τουλάχιστον το 1/3, δηλαδή 4 μέλη, πρέπει να είναι από κάθε φύλο, χωριστά, για τακτικά και αναπληρωματικά!
Στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν και με την πρώτη απόφαση και με την τροποποίηση τουλάχιστον 4 μέλη από κάθε φύλο.
Στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, ωστόσο, μετά και την πρώτη απόφαση και την τροποποίηση, ήταν και είναι τακτικά μέλη 10 άνδρες και μόνο 1 γυναίκα. Δε συμμετέχει, δηλαδή, κατ’ ελάχιστο στο 1/3 των τακτικών μελών του Δ.Σ. του Φορέα κάθε φύλο. Άρα, δεν είναι σύννομη η σύνθεση των μελών.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Νewsept Eyes: Νέο προϊόν από τη Newsept με οφθαλμικές σταγόνες μιας χρήσης

Κυκλοφορία νέου προϊόντος οφθαλμικών σταγόνων μια δόσης
 Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου προϊόντος οφθαλμικών σταγόνων μίας δόσης, Νewsept Eyes. To Νewsept eyes συνδυάζει τα οφέλη που προσφέρουν το υαλουρονικό νάτριο και το χαμομήλι, καθώς η παρουσία του χαμομηλιού με τις ευεργετικές ιδιότητές του το κάνει να δρα ως καταπραϋντικό, ενώ το υαλουρονικό νάτριο θεωρείται ως το καλύτερο ενυδατικό.
Το Νewsept eyes (οφθαλμικές σταγόνες μιας δόσης) ανακουφίζει τα μάτια από την ξηρότητα, το αίσθημα ξένου σωματιδίου στα μάτια, την κούραση από την παρατεταμένη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, την παρατεταμένη οδήγηση, την έντονη μελέτη, την χρήση φακών επαφής, τον ερεθισμό των οφθαλμών που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και την ξηροφθαλμία.
  Μετά την επιτυχημένη διάθεση στην Ελληνική αγορά των Νewsept Plus και Newsept Total, η εταιρεία DEMO με το Νewsept Εyes δίνει τη λύση «με τη βοήθεια της φύσης» σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηροφθαλμίας ή ταλαιπωρούνται από κουρασμένα κι ερεθισμένα μάτια.
  To προϊόν κυκλοφορεί σε συσκευασία με 30 περιέκτες των 0,5 ml.
  DEMO ΑΒΕΕ www.demo.gr
Με τρεις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που φτάνει τα 800 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 80 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την Ωκεανία. Η εταιρεία DEMO για περισσότερα από 50 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας και του καταναλωτικού κοινού, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

***  Η Βικτόρια Χίσλοπ έρχεται στην Καλαμάτα 
Μεγαλύτερη υπηρεσία στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να προσφέρει η Βικτόρια Χίσλοπ, καθώς με το νέο της βιβλίο, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά πρόσφατα, στέλνει... καρτ ποστάλ από τη χώρα μας στα εκατομμύρια των αναγνωστών της σε όλον τον κόσμο.
Μετά τα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, γέμισαν και τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας με φωτεινές καρτ ποστάλ. «Αθηναία», «Κρητικιά», Ελληνίδα πλέον και κάτοικος Αθηνών, η Βικτόρια Χίσλοπ βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας αυτή την περίοδο για να παραστεί στις πολλές παρουσιάσεις του νέου βιβλίου της, 420 σελίδων, που έχει τίτλο «Οι καρτ ποστάλ» (μετάφραση Φωτεινή Πίπη, εκδ. Διόπτρα). Θα βρεθεί από την Πελοπόννησο έως την Ανατολική Μακεδονία για να συναντήσει και να μιλήσει με το κοινό της.
Η συγγραφέας του «Νησιού» και άλλων εκδοτικών επιτυχιών («Το νήμα», «Ο γυρισμός», «Ανατολή»), αγαπητή σε όλους τους Έλληνες χάρη στην αυθεντικότητα και την αμεσότητα του χαρακτήρα της, δίνει κι αυτή τη φορά ένα μυθιστόρημα διαβαστερό και γεμάτο μηνύματα.
Είναι «ένα εικονογραφημένο ταξίδι μυθοπλασίας», όπως χαρακτηρίζεται, και οι καρτ ποστάλ που στέλνονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας δημιουργούν σπονδυλωτά και βαθμιδωτά ένα ελληνικό πανόραμα, με ηρωίδα την Έλι.
«Κάθε εβδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα, και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Έπειτα από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται, και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της».
Η ελληνική έκδοση, από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι γεμάτη με ένθετες φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κακολύρη, με τις πολύχρωμες και ατμοσφαιρικές «καρτ ποστάλ» από την Ελλάδα... Πολλές φορές, ένα maisntream έργο λογοτεχνίας, όπως και μια κινηματογραφική ταινία, μπορεί να επιτύχει περισσότερα από μια ακριβοπληρωμένη κρατική καμπάνια τουρισμού. Η Βικτόρια Χίσλοπ έχει από μόνη της χριστεί πρέσβειρα της Ελλάδας και με μόνο κίνητρο την αγάπη.
Η Βικτόρια Χίσλοπ θα βρίσκεται για την παρουσίαση του βιβλίου στην Καλαμάτα στις 14 Νοεμβρίου. 

***  Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Μηδενικές καταβολές σε 40χρονη και σημαντική διαγραφή οφειλών σε 56χρονο 
Ευνοϊκές αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά εξακολουθούν να εκδίδονται από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με τις αιτήσεις να κατατίθενται σωρηδόν και τις δικάσιμους να ορίζονται ακόμα και το 2020.
Σε δύο νέες αποφάσεις, σε μια 40χρονη ορίζονται μηδενικές καταβολές, ενώ σε έναν 56χρονο, με πολύ υψηλά εισοδήματα παλαιότερα και μηδενικά τώρα, διαγράφεται το 1/3 των οφειλών.
  Μηδενικές καταβολές
Η πρώτη απόφαση αφορά 40χρονη γυναίκα, διαζευγμένη με 2 παιδιά. Είναι άνεργη, ενώ για ένα χρόνο διατήρησε ατομική επιχείρηση, η οποία όμως έχει κλείσει. Το 2013 δήλωσε ετήσιο εισόδημα 2.615,50 ευρώ και το 2012 μόλις 108,94 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ως μικροέμπορος δεν εμποδίζεται να υπαχθεί στις διατάξεις για τα υπερχρεωμένα. Η ίδια μαζί με το ένα ανήλικο παιδί μένει με τους γονείς της, ενώ το άλλο της παιδί σπουδάζει σε άλλη πόλη. Από το σύζυγό της λαμβάνει διατροφή 600 ευρώ το μήνα, που μόλις επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.
Από δάνεια που έχει σε τράπεζες, οφείλει 168.630 ευρώ και στα περισσότερα είναι ως εγγυήτρια.
Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές για τα χρέη αυτά, αλλά η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί τον Οκτώβριο του 2017.
  Γλιτώνει το 1/3 των οφειλών
Η δεύτερη απόφαση αφορά 56χρονο έγγαμο, με τρία ενήλικα παιδιά. Τον Απρίλιο του 2011 απολύθηκε από την εργασία του, ως διευθυντής σε εταιρεία, και έμεινε άνεργος. Το 2014 προσελήφθη στην επιχείρηση της συζύγου του με μισθό 586 ευρώ μηνιαίως. Από την επιχείρηση της συζύγου του, μετά την πληρωμή οφειλών στο ΙΚΑ, για το οικογενειακό εισόδημα απομένει ποσό 643,52 ευρώ. Συνολικά, λοιπόν, το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται σε 1.229,52 ευρώ.
Οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν από το δικαστήριο στο ποσό των 600 ευρώ, καθώς υπάρχουν και ιατροφαρμακευτικά έξοδα, ενώ διαμένουν σε σπίτι κυριότητας του 56χρονου. Παράλληλα, καταβάλλουν 500 ευρώ για τη διαβίωση του ενός παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Συνολικά, η οικογένεια μηνιαίως δαπανά 1.100 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο στην απόφασή του επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση του 56χρονου δεν αναμένεται να βελτιωθεί, παρά μόνο αν βρει σταθερότερη εργασία με υψηλότερο μισθό, κάτι όμως που χαρακτηρίζεται δυσχερές λόγω της ανεργίας που υπάρχει στη χώρα.
Ο 56χρονος έχει συνολικές οφειλές από στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ύψους 397.992,07 ευρώ και ειδικότερα: Δύο στεγαστικά δάνεια 53.992,10 ευρώ και 169.926,38 ευρώ, για τα οποία υπάρχει υποθήκη της κύριας κατοικίας της οικογένειας, άλλα δύο στεγαστικά δάνεια 68.989,65 ευρώ και 68.719,40 ευρώ, ενώ από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια οφείλει 36.364,54 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πλέον ο 56χρονος έχει περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής, καθώς όταν ανέλαβε τις υποχρεώσεις αυτές είχε υψηλότερα εισοδήματα και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2006 είχε δηλώσει εισόδημα από τη δουλειά του 140.859,34 ευρώ, το 2007 187.562,81, το 2008 είχε δηλώσει 172.011,79 ευρώ, ενώ τώρα δηλώνει μηδενικό.
Τα περιουσιακά στοιχεία του 56χρονου είναι μια οικία 110 τ.μ. που είναι η κύρια κατοικία της οικογένειας και η αντικειμενική της αξία υπολογίσθηκε στα 105.395,82 ευρώ, μία παλιά ισόγεια οικία 91,15 τ.μ., αντικειμενικής αξίας  63.549,48 ευρώ, η οποία όμως έχει κριθεί ακατάλληλη έπειτα από πυρκαγιά, μια μοτοσικλέτα αξίας 800 ευρώ  κι ένα φουσκωτό σκάφος χωρίς μηχανή, αξίας 1.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη ρύθμιση των οφειλών του, με την καταβολή για 26 μήνες 150 ευρώ μηνιαίως και την εξαίρεση της κύριας κατοικίας της οικογένειας. Για τη διάσωση του σπιτιού αυτού, μετά τη λήξη των προηγούμενων καταβολών, θα καταβάλλει μηνιαίως 351,32 ευρώ για διάστημα 240 μηνών.
Τέλος, το δικαστήριο διατάσσει την εκποίηση της οικίας που έχει καεί, με ελάχιστο τίμημα την εμπορική αξία του ακινήτου, που έχει ορισθεί στα 60.000 ευρώ.
Συνολικά, με την ολοκλήρωση της απόφασης του δικαστηρίου ο 56χρονος θα καταβάλει 148.000 ευρώ.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Έκρηξη και φωτιά σε αυτοκίνητα αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
Ήταν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα όταν ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της οδού Αναγνωσταρά στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.
Μετά την έκρηξη στις φλόγες τυλίχθηκε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ζημίες υπέστη και ένα δεύτερο όχημα.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και άνδρες της Αστυνομίας που προσπαθούν να βρουν την αιτία της φωτιάς.
Video:  Φωτιά στο κέντρο της Καλαμάτας 7-11-2016 , https://youtu.be/UFLxjTaWo6c  .-

*** Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων στη Μεσσηνία ! 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα
 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων, που είχαν γίνει στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.2.2016 έως την 15.5.2016, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά έξι (6) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και τέσσερις (4) κλοπές δίκυκλων μοτοποδηλάτων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, βρέθηκαν διάφορα εξαρτήματα δίκυκλων οχημάτων, τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 *** Φίλης: Από το άριστα 20 κατέληξα να μείνω στην ίδια τάξη χάρη στον Ιερώνυμο 
Δεν μπορούσα βέβαια να δεχτώ... αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, είπε με νόημα ο πρώην υπουργός
Φίλης: Από το άριστα 20 κατέληξα να μείνω στην ίδια τάξη χάρη στον Ιερώνυμο
"Ξαφνικά το άριστα 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό και όσο αυτό δεν εξηγείται επαρκώς, η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εφικτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο", δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Νίκος Φίλης αποχωρώντας από το υπουργείο Παιδείας.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, με τον Νίκο Φίλη να παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου. Ο κ. Φίλης παρέδωσε με πολλές αιχμές εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του με αυτό τον τρόπο για την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά και από τον σχεδιασμό που είχε στο προγραμματίσει.Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης σημείωσε χαρακτηριστικά : Αλίμονο στον υπουργό που αυταπατάται με την μονιμότητα μιας θέσης.
«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όπου υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν μου επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό», είπε.
«Παρόλα αυτά αιφνιδίως το άριστα 20 ανατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό. Ποιος κάνει λάθος; Ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο άριστος μαθητής; Και βέβαια όσο αυτά δεν εξηγούνται, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμη και αν είναι κοτζάμ υπουργείο», τόνισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην άρνησή του να πάρει άλλο υπουργείο.
Ο ίδιος έκανε λόγο για χυδαίες επιθέσεις αλλά και για πολιτικό συμβόλαιο θανάτου του από τον Αρχιεπίσκοπο. Μάλιστα αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξη. Τόνισε ότι όσα είπε ο Ιερώνυμος σε εκείνα τη συνέντευξη ήταν ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικά.
Μάλιστα έκανε λόγο για «ιταμή αξίωση» της εκκλησίας για αποπομπή του.
Ο Νίκος Φίλης μου έμαθε να ακούω, αλλά να μην υπακούω, είπε κλείνοντας τη δική του ομιλία ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Video , news.gr - Ξέσπασμα Φίλη κατά ΣΚΑΪ και Ιερώνυμου : https://youtu.be/3SzT5sJvKe4  .-

***  Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη
Επικράτηση των νοτιάδων
Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη
Βροχοπτώσεις και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για το επόμενο τριήμερο, αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και μέχρι την Τετάρτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ η επικράτηση των νοτιάδων θα ευνοήσει τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Τη Δευτέρα αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 3-5 Μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.
Την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διευθύνσεις 5 - 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ και στο ανατολικό Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά.
Την Πέμπτη στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Στη δυτική χώρα άστατος με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. 
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι νοτίων διευθύνσεων τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από α Αφρική κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 6 στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. 
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 08-11-2016
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες
Πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8
Μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

***  Το ΣτΕ συμβουλεύει για τον ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι 
Ποια σημεία μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια
 Το ΣτΕ συμβουλεύει για τον ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Έναν οδηγό με 5 σημεία προς τους πολίτες αλλά και τα νομικά πρόσωπα που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΝΦΙΑ εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Να σημειωθεί ότι χιλιάδες πολίτες, εταιρείες αλλά και η Εκκλησία έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον ΕΝΦΙΑ. Το ΣτΕ ανέβαλε για περίπου 45 ημέρες τις εκδικάσεις εκατοντάδων προσφυγών (κατά κανόνα ομαδικών) ιδιοκτητών ακινήτων κατά της επιβολής του ΕΝΦΙΑ και των νέων αντικειμενικών αξιών.
Οι νομικοί του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συμβουλεύουν για τα πρόσφορα στοιχεία που  μπορούν να  θεμελιώσουν δικαίωμα  δικαστικής διεκδίκησης.
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» είναι:
1) το πιστοποιητικό υποθηκοφυλακείου που να καταγράφει τη  μεταγραφή του ακινήτου και τον ονοματεπώνυμο  του ιδιοκτήτη του  το οποίο επιβαρύνθηκε με  ΕΝΦΙΑ,
2) το κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου,
3) το αντίγραφο της δήλωσης Ε9 στην οποία  καταγράφονται τα περιουσιακά στοιχεία του φορολογουμένου,
4) το ειδοποιητήριο που κοινοποιήθηκε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την  επιβολή  του ΕΝΦΙΑ του έτους εκείνου για το οποίο προσφεύγει στο δικαστήριο και όχι το  ειδοποιητήριο επιβολής ΕΝΦΙΑ παρελθόντων  ετών.
5) ο ακριβής προσδιορισμός  της ζώνης στην οποία βρίσκεται το επιβαρυνόμενο με ΕΝΦΙΑ ακίνητο.
Ειδικότερα για τον προσδιορισμό της ζώνης, οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει οι ιδιοκτήτες να στρέφονται γενικά κατά των αντικειμενικών αξιών του Δήμου στον οποίο υπάγεται το ακίνητό τους, αλλά η σωστή διαδικασία είναι  να κάνουν ακριβή αναφορά στη συγκεκριμένη ζώνη που βρίσκεται.
Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο χρόνια η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε  (αποφάσεις 4003/2014 και 4446/2015) αντισυνταγματικό  και παράνομο  τον τρόπο  υπολογισμού  του ΕΝΦΙΑ των τελευταίων ετών με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007.  
Κατόπιν αυτού τον περασμένο Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών αναπροσάρμοσε οριζόντια τις αντικειμενικές  αξίες των ακινήτων όλης της χώρας που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης.

*** Αθλητική ενημέρωση :











 *** Οι σκόρερ στις συναντήσεις της 10ης αγωνιστικής:Σούπερ ανατροπή ο Αστέρας στους Ζωσιμάδες, 1-2 τον ΠΑΣ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2
(63΄ Ζάιρο - 72΄ Φαρίνια, 77΄ Μάσα) 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Καρανίκας - Δημούτσος, Ευαγγέλου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79΄ Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76΄ Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55΄ Γιάκος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου (64΄ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Χαμντανί, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86΄ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75΄ Μάσα), Φερνάντες.

Μοιρασιά στη Βοιωτία για Λεβαδειακό και Ξάνθη
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-1
(80΄ Ουόν - 22΄ Γιουνές)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί - Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Λάζιτς, Φλίσκας, Νιέτο
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί (55΄ Καραμπουέ), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (90΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα, Μάντζιος, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (69΄ Βασιλείου).
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (84΄ Νιέτο), Γουάλας, Χατζητερζόγλου (60΄ Μπαξεβανίδης), Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (72΄ Φλίσκας).    
«ΑΕΚ είσαι;» με νέα γκέλα στο ΟΑΚΑ και Αστέρας στα Γιάννενα
ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2
(3΄ Μάνταλος, 60΄ Πατίτο - 71΄ Λε Ταλέκ, 74΄ Ούμπιδες)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Μάνταλος
 ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες (63΄ Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Πέκχαρτ), Αραβίδης, Αλμέιδα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά (46΄ Ζησόπουλος), Ουμπίδες, Μπάγκα, Στόιτσεφ (56΄ Λημνιός), Βασιλείου (68΄ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

 «Λύτρωση» με Μαρκόφσκι για τον Παναιτωλικό, 2-1 την ΑΕΛ
Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-1
(41΄ Ουάρντα, 85΄ Μαρκόφσκι - 54΄ Ναζλίδης)               
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουάρντα, Κουτρομάνος - Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (84΄ Φάρλεϊ), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (57΄ Κουτρομάνος), Ουάρντα (70΄ Μαρκόφσκι)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Γιοβάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ (81΄ Κουτσιανικούλης), Ρέντζας, Κόντορ, Φάρκας, Ναβάρο (46΄ Μαρουκάκης), Φατιόν (87΄ Ντέλετιτς), Ποτουρίδης

Ο Πανιώνιος προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, νίκες για Παναιτωλικό και Κέρκυρα
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0
(14΄ Ανσαριφάρντ)              
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κύζας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ανσαριφάρντ, Μασούρας, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης - Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής (86΄ Καθάριος), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68΄ Αντωνιάδης), Μασούντ, Μπεν, Ανσαριφάρντ (81΄ Ενγκόγκ).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς (69΄ Λέοβατς), Τζαβέλλας, Κρέσπο, Κάνιας, Χαρίσης (46΄ Ροντρίγκες), Σάχοφ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης (81΄ Αθανασιάδης).

Κέρκυρα-Βέροια 2-0
(52΄ Μαλόν, 62΄ Τουράμ)                  
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σπίνουλας, Ζορμπάς - Σισοκό
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (69' Ανδρεόπουλος), Σπίνουλας, Κόντος (76' Επστάιν), Νίκιτς (88' Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου, Ζαραδούκας, Τουράμ.
ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (66' Μεληκιώτης), Σισοκό, Άρτσε, Σισίνιο, Μαλόν, Ασιγκμπά, Καλί, Βίτι, Λινάρδος, Χαροντάκης (66' Σαρπόνγκ).

Ο Ολυμπιακός έκανε πλάκα στον ΠΑΟ, 3-0 από το α' ημίχρονο
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0
(21΄ Μποτία, 26΄ Ελγιουνούσι, 44΄ Ιντέγε)    
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας - Μολέδο, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (65΄λ.τρ. Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71΄ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελγιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90+1΄ Καρντόσο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56΄λ.τρ. Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46΄ Χουλτ), Λέτο (74΄ Ρινάλντι).

Ισόπαλοι Ηρακλής και Πλατανιάς στην «αυλαία» της αγωνιστικής
Ηρακλής-Πλατανιάς   1-1 .- ^ 
Τα  γκολ : (68΄ Κυριακίδης - 29΄ Αποστολόπουλος)   
Διαιτητής: Σκουλάς (Σερρών)
Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Κούρος, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης/ Μπανανά, Γιακουμάκης, Βάντερσον, Μανούσος, Αποστολόπουλος, Στάθης.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Κούρος, Μοντέιρο (56' Λάμπρου), Πασάς (46' Ρούσος), Λεοζίνιο (90" Κυνηγόπουλος), Λουκίνας
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (70" Ντεβέσα), Γιακουμάκης, Μενδρινός (82' Ντίνας), Μανούσος (90'+ Κάργας).

~ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ αυτού του Σ/Κ :
~Γιάννενα- Αστέρας Τρ  1-2  δηλώσεις γκολ 10η αγωνισ  05/11/2016: https://youtu.be/kW_BNJj_DVU .-
~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  1-1  δηλώσεις γκολ 10η αγων  05/11/2016: https://youtu.be/wKyRg9xBjVw .-
~ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  δηλώσεις γκολ  10η αγων  5 /11/2016:
https://youtu.be/7BCdtSJ92rs .-
~!! Παναιτωλικός-Γιάννενα  1-2  7η αγων   31/10/2016:
https://youtu.be/61RiBUpYCDA  .-
~!!!!! ΑΘΛΗΤΙΚΑ 31/10/2016:
https://youtu.be/3iRYOOFRXLc .-                                                                                              
~*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 φάσεις γκολ  10η αγων  6-11-2016 : https://youtu.be/YrvQzYB5SK4 .-
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ  1-0  φάσεις γκόλ 10η  αγων  6-11-2016:
~**  ΚΕΡΚΥΡΑ-ΒΕΡΟΙΑ 2-1  φάσεις γκόλ  10η αγων  6-11-2016:
~** ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΛ Λάρισσα  2-1  φάσεις γκολ  10η  αγωνισ  6-11-2016: https://youtu.be/XAe3Iag5n38 .-
~*ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  3-0  δηλώσεις γκολ  10η  αγων  06/11/2016:
~* ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-1  φάσεις γκόλ  10η  αγων  5/11/2016:
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ  1-2  φάσεις γκολ 10η αγων  5/11/ 2016: https://youtu.be/fAA5d__zNtU .-
~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-1 φάσεις γκολ  10η αγων  5/11/2016: https://youtu.be/UDzXJuEsQSQ .-
~* ΟΣΦΠ -ΠΑΟ 3-0  φάσεις γκολ  6/11/2016:
 https://youtu.be/rVRGCYosuKc .-
~* ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-0 χαμένο πεναλτι ΠΑΟ 6/11/2016:
 https://youtu.be/xbpVMVv6a3g .-
 ~* ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2  1ο γκολ Ατρομήτου 10η  αγων   5/11/2016: https://youtu.be/uZWIRUroaQc  .-
~* ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2   2ο γκολ 5/11/2016  10η  αγων :
https://youtu.be/omm_omNHl-k .-
~* ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2 2ο γκολ ΑΕΚ  10η αγων  05/11/2016:
https://youtu.be/w3ifoy-5zH0 .-
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ 1-2  2ο γκολ Αστέρα  1οη αγων  05/11/2016 : https://youtu.be/FjA2a3iA6-A .-
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ 1-2  1ο γκολ  10η  αγων  05/11/2016 :
https://youtu.be/elEHqIT3tpQ .-
     
*** Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  για την  Football League :
Σπάρτη-Απόλλων Σμύρνης  0-2 

 Καλλιθέα-Παναιγιάλειος  1-0
Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας  0-0
Χανιά-Αγροτικός Αστέρας   0-2
Άρης-Αιγινιακός   1-1
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός   1-1
Λαμία-Κισσαμικός  2-0
Πανελευσινιακός-Αχαρναϊκός  1-3
ΟΦΗ-Καλλονή  2-2


*** Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στους ομίλους Γ΄ εθνικής :
1ος όμιλος
Νέστος Χρυσούπολης – ΑΟ Καρδίας 1-1
Δόξα Δράμας – Απόλλων Παραλιμνίου 0-0
Νάουσα – Καμπανιακός 1-1
Καβάλα – Εορδαϊκός 5-1
ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου – Δόξα Προσκυνητών 0-0
Μακεδονικός Φούφα – Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
Αλμωπός Αριδαίας – Λαγκαδάς 1-2
Ρεπό: Ορφέας Ξάνθης
2ος όμιλος
Θεσπρωτός – Απόλλων Λάρισας 0-2
Ολυμπιακός Βόλου – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 3-0
Ρήγας Φεραίος – Αστέρας Πετριτή 3-1
Πιερικός – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – ΑΕ Ιστιαίας 1-0
Αμβρακία Κωστακιών – Διαγόρας Σεβαστής 0-1
Εθνικός Φιλιππιάδας – Τηλυκράτης 0-0
Πύδνα Κίτρους – Νίκη Βόλου 2-1
3ος όμιλος
Ερμιονίδα – Τσικλητήρας Πύλου 2-1
Παναχαϊκή – Λουτράκι 2-1
Χαλκίδα – Παναργειακός 2-0
ΠΑΟ Βάρδας – Παναρκαδικός 1-0
Φωστήρας – Αιολικός 1-2
Δόξα Μεγαλόπολης – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0
Θήβα – Αχαϊκή 2-0
Ρεπό: Ζευγολατιό
4ος όμιλος
Άγιος Ιερόθεος – Ερμής Ζωνιανών 3-4
Ατσαλένιος – Τριγλία Ραφήνας 1-3
Εθνικός – Πανθηραϊκός 1-0
Ρόδος – Ιωνικός 1-2
ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Κηφισιά 1-0
Προοδευτική – Ιάλυσος (7/11, 15:00)
Ηλυσιακός – Εργοτέλης 1-2
Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας

***  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣ Μεσσηνίας
Σάββατο 5-11-2016
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Φαραί   2-0 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας  0-1 .-^
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός   0-3 .- ^
   Κυριακή 6 Νοεμβρίου 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης  1-0 .- ^
Μιλτιάδης – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – ΑΕ Αβίας   3-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας   1-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   4-1 .- ^
* **  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α1 κατηγορίας
Σάββατο 5-11-2016  
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ  2-3 .- ^
ΧΩΡΑ  - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-2  .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  0-2 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. –  ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ. 3-0 .- ^
Κυριακή 6-11-2016
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου   -
ΑΟ Σπερχογείας – Δωριέας Δωρίου   4-0 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
Πανιώνιος Καλαμάτας -Πράσινα Πουλιά 1-3 .- (Τετάρτη 31-10-2016) .-
Σάββατο 5-11-2016
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕΚ Καλαμάτας  3-0 .-
Θύελλα Μερόπης – Διαγόρας Κοπανακίου  0-2 .-
Ατρόμητος Πλατέος – Δόξα Καλαμάτας 3-1 .-
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 1-1 .-
Θύελλα Χαρακοπιού – Πανιώνιος  2-1  .-
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς  2-3 .-
Κυριακή 6 Νοεμβρίου
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-2 .-
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Κυπαρισσίας 2-1 .-
ΑΟ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά  0-0 .-
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΟ Μεθώνης  0-2 .-
ΑΕ Λογγάς – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  5-3 .-
Κεραυνός Καλαμάτας  - Παπαφλέσσας Άμφειας  - ;
 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
τα ματς της 4ης αγωνιστικής

ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-1 .- (Τετάρτη 31-10-2016 ) .-
Κυριακή 6-11-2016 :
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων  0-0
Ίκαρος Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας  2-2
Δαναός – Νέδουσα Αλαγονίας  6-1
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας  1-1
Νέστορας Πύλου – Θύελλα Παραλίας  0-5
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  2-0 .-^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΣΤΕΡΑσ Μικρομάνης 0-2 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα  2-3 .- ^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-1 .-
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ 3-1 .-
Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 4-5 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  1-4 .- ^
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  2-1 .- ^  
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  4-4 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης   0-11 .- ^
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 0-11 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  2-2 .- ^

 *** ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βασιλειάδης καταδικάζουν την επίθεση σε Τσαχειλίδη       Ανακοίνωσεις από όλους
ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βασιλειάδης καταδικάζουν την επίθεση σε Τσαχειλίδη  ~
Ανακοίνωσεις για την επίθεση στον Τσαχειλίδη εξέδωσαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καταδικάζοντας το συμβάν. Στο ίδιο μήκος κύμματος και  ανακοίνωση του νέου υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Γιώργος Βασιλειάδης:
«Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της "παράγκας" να επιβιώσει με κάθε μέσο.
Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή τελεί υπό την απόλυτη προστασία του κράτους, δεδομένου ότι διορίστηκε από την ανώτατη διεθνή ποδοσφαιρική αρχή κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό.
Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.4326/2015 όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί».
ΠΑΕ Ολυμπιακός:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του μέλους της ΚΕΔ, κ. Τσαχειλίδη.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, το ποδόσφαιρο υποφέρει από αντίστοιχα περιστατικά, που ξεκινούν από απειλές και ξυλοδαρμούς (και στο παρελθόν στον ίδιο τον κ. Τσαχειλίδη και σε πολλούς άλλους) και έχουν φτάσει μέχρι και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, όπως συνέβη στις περιπτώσεις Ζωγράφου και Λίβα.
Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια της αυστηρότητας, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να βάλουν το ποδόσφαιρο στη δική τους καθημερινότητα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον υπόκοσμο.
Ο Ολυμπιακός, ως κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και ως ο πραγματικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, είναι ο πρώτος που θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο απο τις βδέλες, που πίνουν διαχρονικά το αίμα του.
ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η χθεσινή άνανδρη επίθεση από μπράβους κατά του τοποθετημένου από την Επιτροπή Εξομάλυνσης αρχιδιαιτητή Τσαχειλίδη και η συνακόλουθη παραίτηση και των τριών αρχιδιαιτητών Μπίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο έσχατο όριο απαξίωσης.
Εκβιαστικά και επικίνδυνα η εγκληματική οργάνωση επιβάλει τους όρους της, στηριζόμενη από τον φιλικό της Τύπο, που εδώ και ημέρες «βομβαρδίζει» με απειλητικά δημοσιεύματα και τους αρχιδιαιτητές και τους διαιτητές που έχουν επιλεγεί για τα παιχνίδια της αγωνιστικής.
Και μάλιστα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι, το οποίο θα αποτελούσε και το πρώτο δείγμα γραφής της νέας καταστάσεως, δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μην το ναρκοθετήσουν με το βίαιο τρόπο που καλά γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κανένας διαιτητής, κανένας άνθρωπος που δεν επηρεάζεται όταν απειλείται η οικογένειά του και η γαλήνη του σπιτιού του από μαφιόζικες μεθόδους.
Κάνουμε έκκληση στη Δικαιοσύνη, που και αυτή έχει εκβιαστεί και απειληθεί, να διερευνήσει μέχρι διαλεύκανσης το πρόσφατο περιστατικό αλλά και να οδηγήσει σε τελική κρίση το ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης, αγνοώντας εκβιασμούς που έχουν οδηγήσει σε καθυστέρηση παρά τις άοκνες προσπάθειες εντίμων δικαστών.
Επίσης είμαστε στη διάθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ εάν χρειάζεται τη συνεργασία μας ώστε σε πνεύμα εναρμόνισης με τις κατευθύνσεις FIFA- UEFA να συμβάλλουμε στην εξαφάνιση ντροπιαστικών για το ποδόσφαιρο μας συμπεριφορών και πράξεων όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων, κάψιμο φούρνων, εκβιασμό συνειδήσεων και απειλών κατά ΜΜΕ».
ΠΑΕ ΑΕΚ:
«Για μία ακόμα φορά η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί με αηδία, αλλά και αποτροπιασμό τις μεθόδους μαφίας που μετέρχεται η εγκληματική οργάνωση, η οποία διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε την επιτήρηση της FIFA, αλλά αρνείται να παραδοθεί τρέμοντας μπροστά στο ενδεχόμενο της κάθαρσης και της εξυγίανσης.
Εδώ και μέρες παρακολουθούμε τη συστηματική προσπάθεια μερίδας του Τύπου, που εκφράζει το άθλιο χθες του ελληνικού ποδοσφαίρου, να συκοφαντεί ανενόχλητη και κατά τρόπο αισχρό και ποινικά κολάσιμο τους ανθρώπους που επελέγησαν από τις διεθνείς αρχές προκειμένου να ξεκολλήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλμα στο οποίο οι ίδιοι οι καθοδηγητές των συκοφαντών το οδήγησαν! Και οι συκοφαντίες εξελίχθηκαν, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, σε μαφιόζικες απειλές εγκληματικών στοιχείων και των αφεντικών τους.
Το ερώτημα είναι ένα και μόνο και πρέπει άμεσα να απαντηθεί από την ελληνική Πολιτεία αλλά και από τη FIFA. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής; Οι νόμοι του ελληνικού Κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας ή ο νόμος της Καμόρα που αρνείται να απελευθερώσει το ποδόσφαιρό μας, για να βρει επιτέλους το δρόμο της ισονομίας;
Στην περίπτωση της οδυνηρής υποχώρησης και εγκατάλειψης του δρόμου της κάθαρσης και της νομιμότητας, μην υπολογίζετε σε εμάς. Δώσαμε με τεράστιο κόστος τον αγώνα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, δικαιωθήκαμε από την επέμβαση της FIFA προκειμένου να καθαρίσει η βρώμα και η δυσωδία, που προκαλούσε εμετό στον κάθε υγιή Ελληνα φίλαθλο ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην εποχή της σήψης την οποία καταγγέλλουμε εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια σε όλους τους τόνους.
Και φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτές οι μαφιόζικες μέθοδοι αποσκοπούν τελικά στον διορισμό ξένου αρχιδιαιτητή. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανείς, χωρίς να έχει βαθιά γνώση της θλιβερής πραγματικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, που να μπορέσει να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της αποστολής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, όπως την έχει ήδη εξαγγείλει η FIFA. Ούτε θα δεχθούμε καθυστερήσεις προσαρμογής στις πραγματικές ανάγκες κάθαρσης, κάτι που επιδιώκει η εγκληματική οργάνωση.
Αποφασίστε αν θα επικρατήσει ο νόμος και το 50-50 ή η παρανομία των μαφιόζικων μεθόδων κυριαρχίας στο ημιθανές ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη μία πλευρά υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, που προσπαθεί να σας τρομάξει και από την άλλη η νομιμότητα.
Η επιλογή είναι δική σας! Περιμένουμε να δούμε ποιο δρόμο από τους δύο θα επιλέξετε, χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρησης!
Για να πάρουμε και εμείς τις τελικές αποφάσεις μας».
ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχτηκε ένα νέο χτύπημα από τις εγκληματικές οργανώσεις που για χρόνια το έχουν χειραγωγήσει και δεν καταθέτουν τα όπλα αγνοώντας επανειλημμένα την νομιμότητα, τις αρχές, πλέον και την FIFA.
Μια μόλις μέρα μετά τους ορισμούς των διαιτητών, που για πρώτη φορά δεν προκάλεσαν την κοινή γνώμη και την κοινή λογική, καθώς απουσίαζαν όλοι οι ύποπτοι διαιτητές, οι υπεύθυνοι της νέας ΚΕΔ εκβιάστηκαν και απειλήθηκαν. Οφείλουμε όλες οι ομάδες που πρεσβεύουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο μακριά από την χειραγώγηση εγκληματικών οργανώσεων, σήμερα κιόλας να συμμαχήσουμε και να προσφέρουμε ασπίδα προστασίας στα υπό παραίτηση μέλη της ΚΕΔ και αν είναι δυνατόν να αποτρέψουμε την απόφασή τους αυτή.
Η ήττα της νομιμότητας απαγορεύεται να γίνει αποδεκτή από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και ειδικά από τη σημερινή που δεν πρέπει να αφήσει άλλο τον χρόνο να κυλά, δίνοντας ευκαιρία σε εγκληματίες να βρουν την διέξοδό τους από το νόμο. Είναι επιτακτική ανάγκη και μάλιστα άμεσα να τεθεί στην ψηλότερη θέση των προτεραιοτήτων σας.
Τέλος, καλούμε την FIFA και την Επιτροπή Εξομάλυνσης να μην επιτρέψουν σε εγκληματίες να διαταραχθεί η διαδικασία εξυγίανσης που ξεκίνησε με την παρουσία τους, να αντιληφθούν για ποιόν λόγο βρέθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και το πρόσφατο παράδειγμα με την ΚΕΔ και να προχωρήσουν τάχιστα προς την εγκατάσταση της νομιμότητας και εν τέλει των εκλογών, που δημοκρατικά θα στείλει εκτός ποδοσφαίρου τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων.
Εμείς οφείλουμε και θα σταθούμε στο πλευρό της Επιτροπής Εξομάλυνσης σε αποφάσεις που προάγουν την διαφάνεια και την εξυγίανση, όπως ήταν και η συγκεκριμένη επιλογή για την ΚΕΔ.
Το ίδιο οφείλουν να κάνει όλη η κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες, τα ΜΜΕ και φυσικά οι φίλαθλοι. Το καθαρό ποδόσφαιρο είναι εθνικό, συλλογικό καθήκον μας και οποιαδήποτε παρεμπόδιση συνιστά εχθρική πράξη προς την νομιμότητα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***   Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κ20Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κ20
~  Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των ομάδων Νέων (Κ20), επικρατώντας με 5-0 των μέχρι σήμερα αήττητων «πρασίνων», για το πρωτάθλημα υποδομών που διοργανώνει η Super League.
Στο 15΄ ο Ανδρούτσος άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ, για να σκοράρει ο Βρουσάι δύο γκολ με ισάριθμες κεφαλιές στο 62΄ και το 64΄. Ο Παναθηναϊκός είχε πια καταρρεύσει και οι Ανδρούτσος (74΄), Μανθάτης (88΄) του έδωσαν τη χαριστική βολή. Οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους 22 βαθμούς, ανέβηκαν στην κορυφή και άφησαν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στους 21.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Aγγελόπουλος, Πανάγου, Νικολάου, Τόλι, Τσιμίκας (79΄ Κούγιος), Λάμπρου, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Κηπουρός (67΄ Βάρκας), Βρουσάι, Ανδρούτσος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκίδης, Βαλμάς, Μαυρομάτης, Ευαγγέλου (18΄ λ.τρ. Θεοχάρης), Ανδρέου, Μίγγος, Παπανικολάου, Αγγελόπουλος, Πίσπας, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (68΄ Κουντουριώτης)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


***  Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών :
Νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Κολοσσό
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

Λαύριο-ΠΑΟΚ 63-73
Απόλλων Π.-Προμηθέας Π. 53-67
Κολοσσός Ρ.-Κόροιβος 90-88
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 80-62Κυριακή, 6 Νοεμβρίου
 
  Κύμη-Τρίκαλα   78-67 .-
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου
 
  Δόξα Λευκάδας-Παναθηναϊκός  46-73 .-
     Άρης-Ολυμπιακός   60-73 .-

 *** Πρόγραμμα και αποτελέσματα  Στην Α1 βόλεϊ ανδρών
Ανετος Ολυμπιακός στην Αλεξανδρούπολη, «φωτιά» ο Φοίνικας
Εθνικός Αλεξ. - Ολυμπιακός 0-3 (19-25, 12-25, 15-25)
Φοίνικας Σύρου - Ορεστιάδα 3-0 (25-18, 25-17, 25-07)
Κύζικος - Ηρακλής 1-3 (25-18, 18-25, 22-25, 19-25)
Κυριακή (06/11/2016)
18:00 Παναχαϊκή - Κηφισιά
Δευτέρα (07/11/2016)
18:00 Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός  3-2  σετ .- ^
Τετάρτη 09/11/2016
19:00 ΠΑΟΚ - Ηρακλής Χαλκίδας
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  Στην Α1 πόλο ανδρών :
Σούπερ Υδραϊκός, «βόμβα» από Π. Φάληρο στη Χίο, δύσκολα ο Ολυμπιακός
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 4-10
ΠΑΟΚ - ΝΟ Πατρών 15-3
Βουλιαγμένη - Υδραϊκός 6-6
Χίος - Παλ. Φάληρο 9-11
Καλαμάκι - Γλυφάδα 3-14
Εθνικός - Ολυμπιακός 5-11
 
***  Τα αποτελέσματα  Στην Α1 βόλεϊ γυναικών :
Επίδειξη δύναμης από Ολυμπιακό και ΠΑΟ στα φιλέ...
Άρης - Παναθηναϊκός 0-3 (15-25, 23-25, 13-25)
Αίας Ευόσμου - Πανναξιακός 0-3 (26-28, 19-25, 14-25)
Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο 3-0 (25-17, 25-20, 25-13)
ΑΕΚ - Μακεδόνες 0-3 (12-25, 19-25, 21-25)
ΑΟ Θήρας - Ελπίς 3-2 (25-18, 25-21, 24-26, 19-25, 15-10)
Κυριακή 06 Νοεμβρίου
17:30 Ηλιούπολη - Θέτιδα
***  ΠΑΟ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με Στραματσόνι στο επίκεντρο
Έξαλλοι οι οπαδοί
ΠΑΟ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με Στραματσόνι στο επίκεντρο
~ Η βαριά ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη σε συνδυασμό με την απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού έχουν φέρει τους «πράσινους» σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έκαναν μάλιστα γνωστή τη θέση τους, επισκεπτόμενοι τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, ενώ στο επίκεντρο της κριτικής είναι ο προπονητής της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι.
Και όχι άδικα θα έλεγε κανείς αφού ο Παναθηναϊκός από αρχές Νοεμβρίου είναι ουσιαστικά εκτός δύο στόχων, το πρωτάθλημα και το Europa League με πολλές κακές εμφανίσεις αλλά και αδικαιολόγητους τραυματισμούς.
Απαίτηση των φιλάθλων της ομάδας ήταν ξεκάθαρα η απομάκρυνση του Στραματσόνι.
Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής, με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο, τον τεχνικό διευθυντή, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και τον Ιταλό προπονητή.
Δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να δοθεί λίγος χρόνος ακόμα στον Ιταλό μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που διεξάγεται ύστερα από την διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, το οποίο πάντως δεν έχει καμία λογική καθώς μέσα σε 10 ημέρες δεν μπορεί να κάνει θαύματα ο άνθρωπος που παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό, χωρίς πλάνο, με ενδεκάδες χωρίς λογική και πάντα απροετοίμαστο.  Α.Κ.

Πρώτη φετινή ήττα για τον Παναθηναϊκό από τον Παμβοχαϊκός
***  Στην 3ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.:
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-2  σετ .-^
Τα σετ: 18-25, 28-26, 25-19, 20-25, 15-10
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Ζιβάνοβιτς 6 (4/4 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκράχαμ 13 (10/13 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πέτι 17 (13/21 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 56% υπ - 34% άριστες), Πελεκούδας 14 (7/16 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ), Τζελάτι 7 (6/24 επ, 1 μπλοκ), Μπατατζίμ 14 (13/30 επ, 1 άσσος, 61% υπ - 33% άριστες) / Τσαδήμας (λ, 53% υπ - 34% άριστες), Αγγελόπουλος, Γεωργίου, Παπάζογλου, Ιωαννίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1 (1/2 επ), Μελγαρέχο 16 (12/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ - 16% άριστες), Τσίροβιτς 10 (9/22 επ, 1 άσσος, 54% υπ - 26% άριστες), Γκονζάλες 28 (26/48 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 7 (6/10 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 4 (2/4 επ, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 42% υπ - 17% άριστες), Χαραλαμπίδης 4 (3/5 επ, 1 μπλοκ), Δημητριάδης, Μπέλος, Ανδρεόπουλος.

Περίπατος στη Λευκάδα για τον Παναθηναϊκό, 73-46 τη Δόξα
 *** Στην 5η «στροφή» στην Α1  ΄ στο  μπάσκετ :
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  46-73 .-^
 Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζαφλέρης, Διαμαντής, Χαλαμπαλάκης
 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ, Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 4, Τσαλδάρης 3 (1), Ουέλς 6, Πατελωτής 1, Κάρτερ, Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 4, Ταπούτος 4, Ρόμπινσον 12 (1), Ιωακειμίδης 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Φελντέιν 9, Γκιστ 13 (3), Χαραλαμπόπουλος, Ν. Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 3, Μποχωρίδης 6, Π. Καλάθης 3 (1), Φώτσης 6 (2), Παππάς 1, Λούντζης, Μπουρούσης 12 (1).

Πέρασε από το Αλεξάνδρειο και παρέμεινε αήττητος ο Ολυμπιακός
***   ΑΡΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  63-70
Δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σχινάς, Παναγιώτου
 ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 9 (1), Τζένκινς 3 (1), Κάμινγκς 12, Μπάκνερ 2, Ντραγκίσεβιτς 18 (1), Ξανθόπουλος 6 (2), Τσαϊρέλης, Ζάρας 7 (1), Μούρτος, Σίμτσακ 3, Γιάνκοβιτς 3 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 10, Σπανούλης 13 (2), Πρίντεζης, Παπανικολάου 9 (3), Μάντζαρης 4 (1), Γκριν 7, Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 3 (1), Χάκετ 4, Λοτζέσκι 12 (2)

*** Σκληρή γλώσσα από Αλαφούζο, θέλει να μείνει ο Στραματσόνι           Διαδοχικά τετ-α-τετ στον ΠΑΟ
Σκληρή γλώσσα από Αλαφούζο, θέλει να μείνει ο Στραματσόνι
~  Τετ-α-τετ συναντήσεις με τους συνεργάτες του και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και όχι σύσκεψη κορυφής πραγματοποιεί από το πρωί ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται για να σταματήσει η... κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα.
Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ προτίμησε να συνομιλήσει ξεχωριστά με τους Αντρέα Στραματσόνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα, έτσι ώστε να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη εικόνα πριν ανακοινώσει τις σημαντικές αλλαγές που επίκεινται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
  Από την πλευρά του, ο Ιταλός κόουτς ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά επεσήμανε πως ο ίδιος «έχτισε» την ομάδα φέρνοντας επτά διεθνείς παίκτες και ότι ακόμη διατηρεί την πίστη αντιστροφής του κλίματος μέσα από ένα επιτυχημένο σερί αγώνων!
Ο Σταματσόνι τόνισε πως έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ, παρά το γεγονός ότι ο Αλαφούζος του μίλησε σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.
Πλέον, όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξει ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ωτσόσο, ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» αν και δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το αγωνιστικό πρόσωπο των «πρασίνων» δεν αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ.
Ο 40άχρονος προπονητής πάντως παραμένει... στον αέρα μετά τη «βαριά» ήττα από τον Ολυμπιακό...

Newsroom ΔΟΛ


~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ 
 ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: