ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 :
~


Πίστις είναι να ζη κανείς με ταπείνωση και να ελεή.
Γεροντικόν
 
***  Η Βουλευτής της Πολιτείας New Hampshire Ευσταθία Μπούρα στο Δημαρχείο 

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, η Ευσταθία Μπούρα, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατάγεται από τα Αρφαρά. Η Ευσταθία Μπούρα είναι αρμόδια για τις σχέσεις της Πολιτείας του New Hampshire με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και για θέματα βετεράνων (έτσι αποκαλούνται όσοι έχουν στρατευθεί στις ΗΠΑ).
Η κυρία Μπούρα συναντήθηκε με το Δήμαρχο, με τον οποίον συζήτησαν εκτενώς για θέματα της ομογένειας και για ζητήματα συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κα Μπούρα, μεταξύ άλλων, για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έτους 2021, προς την οποία η κα Μπούρα εξέφρασε την υποστήριξή της.
Στην πολιτειακή Βουλευτή του New Hampshire προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.
~ 11 Αυγούστου
Μαρτύρων Εύπλου του διακόνου (†304), Γαΐου, Γαϊανού, Ζήνωνος, Μακαρίου. Μάρκου και Νεοφύτου. Όσιομαρτύρων Βασιλείου και Θεοδώρου των Ρώσων. Νεομαρτύρων Αναστασίου του εξ Ασωμάτου και Δημητρίου εξ Αγιάσου της νήσου Λέσβου καταγόμενων και εν Κασαμπά της Μικράς Ασίας αθλησάντων (†1816). Νήφωνος (1), πατριάρχου Κων/λεως, του από Θεσ/κης (†1460). Οσίου Πασσαρίωνος. Ανάμνησις του εν Κέρκυρα θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος, καθ` ο απηλλάγη η πόλις το 1716 της πολιορκίας των Τούρκων.
(1) Ο άγιος Νήφων, καταγόταν από την Πελοπόννησο και το κοσμικό του όνομα ήταν Νικόλαος. Ακολούθησε έναν μοναχό, ο οποίος ονομαζόταν Αντώνιος και χρίστηκε και αυτός μοναχός. Την μοναχική του ζωή την ξεκίνησε στην Επίδαυρο αλλάζοντας το κοσμικό του όνομα σε Νήφων. Όταν ο μοναχός Αντώνιος απεβίωσε, ο Νήφων πήγε στο κάστρο της Βάρδας. Εκεί γνώρισε τον αγιορείτη Ζαχαρία, τον οποίο ακολούθησε και έτσι εγκαταστάθηκε στην Μονή της Θεοτόκου, στην Αχρίδα. Όταν ο Ζαχαρίας εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Αχρίδας, ο Νήφων αποσύρθηκε στη Μονή Διονυσίου στο άγιο Όρος, όπου και χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια ιερέας. Στη συνέχεια κλήθηκε να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά το θάνατο του Ζαχαρία ανέλαβε την αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Ο Νήφων ανέβηκε συνολικά δύο φορές στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Την τρίτη φορά πού του προτάθηκε να επαναθρονιστεί, αρνήθηκε και αποσύρθηκε στη Μονή όπου και απεβίωσε ειρηνικά.
~ Άγιοι Βασίλειος και Θεόδωρος οι Οσιομάρτυρες εν τω Σπηλαίω  Άγιος Εύπλος ο Διάκονος, ο Μεγαλομάρτυρας  Άγιοι Αναστάσιος Πανεράς και Δημήτριος ο Μπεγιάζης  Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Άγιος Εύπλος ο Διάκονος, ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιοι Αναστάσιος Πανεράς και Δημήτριος ο Μπεγιάζης
Σήμερα 11/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Εύπλος ο Διάκονος, ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιοι Αναστάσιος Πανεράς και Δημήτριος ο Μπεγιάζης
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάβαλε.
~ Ὡς θεῖος διάκονος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, ὁσίως διήγαγες, τὰ πρὸς Θεὸν καὶ πιστῶς, καὶ ἤθλησας ἄριστα, σὺ γὰρ ἐν τῷ πελάγει, τῶν ποικίλων ἀγώνων, εὔπλοος ἀνεδείχθης, παμμακάριστε Εὖπλε. Καὶ νῦν πρὸς λιμένας ἠμᾶς, θείους κυβέρνησαν.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Εύπλου του Διακόνου - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/4VW8pU_EIu0 .-


~
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....

*** Κατά 20% μικρότερος ο φετινός τζίρος στα καταστήματα της Καλαμάτας 
Πρωτοφανή πτώση του τζίρου, της τάξεως του 20%, παρουσιάζει ο κλάδος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την αύξηση των επισκεπτών στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου και επιχειρηματία, Ανδρέα Ζαγάκου.
Το τελευταίο διάστημα μπορεί, να κυριαρχεί η εντύπωση ότι, παρά την κρίση, τα καταστήματα περνούν "χρυσή εποχή", αλλά φαίνεται ότι τα φαινόμενα απατούν, σύμφωνα με όσα μας δήλωσε, χθες.
 Στοιχείο που καταδεικνύει τη φτωχοποίηση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας και το ότι η τάση συρρίκνωσης του τζίρου στις μικρές επιχειρήσεις, δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο.
Η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης οδηγεί αρκετούς επιχειρηματίες στην αύξηση των τιμών των προϊόντων, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες, επιδεινώνοντας, όμως, έτσι ακόμη περισσότερο την κατάσταση για μεγάλη μερίδα καταναλωτών.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σε δηλώσεις του στο "Θάρρος", ο κ. Ζαγάκος, σημείωσε, κατ' αρχήν, ότι όντως στην Καλαμάτα υπάρχει αρκετός κόσμος, ίσως και ο αριθμός να είναι αυξημένος σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, αφήνουν σημαντικό τζίρο στα καταστήματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, " η Καλαμάτα έχει ικανοποιητική κίνηση, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι έχουμε γίνει και τουριστικός προορισμός. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται σκληρή και ποιοτική δουλειά απ' όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και χρόνος. Για το λόγο αυτό θα ήταν καλό να αμβλυνθούν οι…θριαμβολογίες και να στρωθούμε στη δουλειά. Εξάλλου, ως προορισμός πουλάμε ακριβά, λόγω και του μικρού αριθμού κλινών που έχουμε.
Όσο και να ακούγεται παράδοξο, ο τζίρος στα καταστήματα έχει αρνητικό πρόσημο, κυμαίνεται γύρω στο 20%, ενώ, ακόμα και η περίοδος του Αυγούστου, δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχουν αυξήσεις φόρων, που μετακυλίονται στο κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αρνητικό οικονομικό σπιράλ".
Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος δεν μιλήσαμε μόνο για…τζίρους. Στην κουβέντα μας έκατσε και το θέμα της ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων, μέσω του τουρισμού.
"Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι για τη Μεσσηνία το όχημα για την ανάπτυξη είναι η αύξηση της επισκεψημότητας. Ο δρόμος, όμως, για να φτάσουμε εκεί περνά μέσα από την ανάδειξη του πρωτογενούς μας τομέα. Η σχέση του ενός με το άλλο είναι άρρηκτη.
Μια νέα τάση στο χώρο της εστίασης είναι το 'πράσινο μαγαζί'. Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι τα προϊόντα που σερβίρει θα πρέπει να είναι αγορασμένα από απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει αυτόματα αύξηση της πώλησης τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, θα πρέπει ένα τέτοιο κατάστημα, να προχωρά σε πολύπλευρη ανακύκλωση. Εν ολίγοις, αν δεν αποκτήσουμε, σύντομα και όχι στο αόρατο μέλλον, επαγγελματική ηθική, δεν θα έχουμε καμία τύχη".   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Οικογένεια της Μεσσήνης φιλοξενεί οικογένεια Αφγανών !
Ευτυχώς, υπάρχει ακόμη ανθρωπιά !!!
Ελεύθερη η  4μελής οικογένεια από το Αφγανιστάν,  χάρις στην ευαισθητοποίηση οικογένειας από τη Μεσσήνη!  
Πρόθεση της οικογένειας να τους φιλοξενήσει, για όσο χρειαστεί, στο σπίτι της
 Η  ιδιαίτερη  ευαισθητοποίηση μιας οικογένειας από τη Μεσσήνη σε συνδυασμό, με την άψογη συνεργασία και τη συμβολή, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, αλλά και του Τμήματος Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είχε ως αποτέλεσμα, να αφεθεί, χθες ,ελεύθερη η 4μελής οικογένεια από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων 2 μικρά παιδιά 4 και 9 ετών, που βρισκόταν υπό κράτηση στα κρατητήρια της Αστυνομίας στο Τμήμα της Μεσσήνης για περίπου 20 ημέρες…  Η  οικογένεια των μεταναστών, από χθες, φιλοξενείται στο σπίτι  οικογένειας από τη Μεσσήνη, για όσο διάστημα χρειαστεί…
 Το ιστορικό
Η οικογένεια από το Αφγανιστάν, επιβίωσε από το «ναυάγιο» στο Βενέτικο μαζί με άλλους 28 παράτυπους μετανάστες, στις 23 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης όπου και παρέμεναν, κρατούμενοι, έως ότου αποφασιστεί να μεταφερθούν σε «Hot Spot» και από εκεί να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες , είτε για χορήγηση ασύλου είτε για επαναπροώθηση στη χώρα τους.  Να σημειωθεί , ότι ύστερα από την συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το Προσφυγικό, το Μάιο που μας πέρασε, η αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους, στους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας, έχει αλλάξει «άρδην», σε σχέση με αυτό που συνέβαινε μερικούς μήνες πριν, όπου οι περισσότεροι αφήνονταν ελεύθεροι, αφού τους είχε χορηγηθεί άδεια παραμονής για πολύ μικρό διάστημα…
 Η περιπέτεια  των  Αφγανών  ευαισθητοποίησε οικογένεια από τη Μεσσήνη!
 μεταναστες κορωνη.jpg
Από τις πρώτες ώρες της διάσωσης των 32 μεταναστών, στο Βενέτικο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στις φωτογραφίες που έκαναν το γύρω του διαδικτύου, με το 4χρονο κορίτσι που επιβίωσε απ’ αυτή την περιπέτεια…  Έμπρακτη όμως ήταν η ευαισθητοποίηση οικογένειας από τη Μεσσήνη, απ’ τη στιγμή που έμαθε, ότι η μικρή μαζί με τον 9χρονο αδερφό της αλλά και τους γονείς της μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης. Από τις πρώτες ημέρες, και σχεδόν σε καθημερινή βάση, επισκέπτονταν τα κρατητήρια, πηγαίνοντας σπιτικό φαγητό, κυρίως για τη σωστή σίτιση, αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά… Καθώς έβλεπαν ότι οι μέρες περνούσαν και δεν αποφασιζόταν η μεταφορά τους σε «Hot Spot»,   η οικογένεια με δική της πρωτοβουλία, ανέθεσε την υπόθεση στο δικηγόρο Δημήτρη Καούνη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ενημέρωσε ότι η πρώτη του ενέργεια ήταν να ζητήσει  την άρση της κράτησης της οικογένειας από το Διοικητικό Πρωτοδικείο  Καλαμάτας. Η αίτηση αυτή απορρίφθηκε, καθώς, όπως ήταν λογικό , το Διοικητικό Πρωτοδικείο, δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα να βεβαιώσει ούτε τη χώρα από την οποία προέρχονταν οι μετανάστες, ούτε αν όντως είναι οικογένεια. Επόμενη ενέργεια, ήταν να ζητήσει  πολιτικό άσυλο. Έτσι, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καούνης, η 4μελής οικογένεια μετέβη στην Πάτρα, όπου πέρασε από συνέντευξη για τη χορήγηση ασύλου, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Η εισήγηση της Επιτροπής Ασύλου ήταν να ζητήσει την αναστολή κράτησης, από την αστυνομία και την απελευθέρωση της οικογένειας. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής  και   χθες το απόγευμα   αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από 20 περίπου ημέρες κράτησης..
  Άψογη συμπεριφορά του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης
Σε επικοινωνία που είχαμε με την οικογένεια που, «κίνησε» τις διαδικασίες ,ώστε η  οικογένεια των Αφγανών να αφεθεί ελεύθερη, μας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ο διοικητής και οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης είχαν άψογη συνεργασία, τόσο μαζί τους όσο και με την οικογένεια που βρισκόταν υπό κράτηση, τηρώντας το πλαίσιο του νόμου και δείχνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση τους, μπροστά στην περιπέτεια αυτών των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να έχουν όσο δυνατόν καλύτερες συνθήκες τις ημέρες που «φιλοξενήθηκαν» στα κρατητήρια. Μεγάλη ήταν η συμβολή, ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση τους, και του Τμήματος Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
  Άγνωστη η «τύχη» των υπολοίπων 28
βενετικο1.jpg

Εν αντιθέσει με την ευτυχή κατάληξη που είχε η περιπέτεια της 4μελής οικογένειας που βρισκόταν στα κρατητήρια της Μεσσήνης, άγνωστη παραμένει η τύχη των υπολοίπων 28 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και δυο παιδιών (μεγαλύτερων σε ηλικία απ’ αυτά της Μεσσήνης) , όπου κρατούνται από τις 24 Ιουλίου στα κρατητήρια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με «πηγές» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, το πότε θα μεταφερθούν σε “Hot Spot”, όπως προβλέπει ο νόμος, είναι θέμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και κανείς δεν ξέρει πότε αυτό θα αποφασιστεί. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Όμως , ύστερα από τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι, ούτε να «φιλοξενηθούν» σε πρόχειρες υποδομές, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λίγους μήνες νωρίτερα…
  *Να σημειωθεί ότι η οικογένεια από τη Μεσσήνη, προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία της, και ο λόγος είναι, ότι όλη αυτή η προσπάθεια έγινε από ευαισθητοποίηση και όχι για την απόκτηση δημοσιότητας.
  Του Κώστα Γαζούλη 

***  Στα σκαριά η αδειοδότηση υδατοδρόμιου στην Καλαμάτα 
Μπορεί η ελληνική πολιτεία να χρειάστηκε τρία χρόνια για να αδειοδοτήσει ένα υδατοδρόμιο, φαίνεται όμως ότι η δημιουργία του νέου συγκοινωνιακού μέσου παίρνει φόρα, παρά τα...φάλτσα των τελευταίων ημερών για το νέο θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα newmoney.gr.
Μετά την Κέρκυρα που αδειοδοτήθηκε το 2014 και τους Παξούς που είναι έτοιμη η ΚΥΑ (εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα), στα σκαριά είναι η αδειοδότηση 46 υδατοδρομίων από μεσαία και μεγάλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Πατρών, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, κ.α.) ενώ ισχυρό προβλέπεται το επενδυτικό ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα με την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων.
 Την κινητικότητα στην αγορά, επιβεβαιώνουν οι προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για την δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου και στην Αττική με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές επαφές έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες από επενδυτές με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία φαίνεται να βλέπει θετικά το εγχείρημα για την κάλυψη όλου ή μέρος του νησιωτικού δικτύου που εποπτεύει (νησιά του Αργοσαρωνικού κ.α).
Το γεγονός μάλιστα ότι πρόσφατα, η περιοχή του Φαληρικού όρμου πέρασε στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας δημιουργεί νέες προοπτικές και ενισχύει το σχεδιασμό.
«Δρομολογείται άμεσα η δημιουργία ενός νέου δικτύου υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο προβλέπεται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια να καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας», δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρίστος Σπίρτζης και υποστήριξε ότι το νέο εκτεταμένο δίκτυο υδατοδρομίων, προσδίδει υπεραξία στα λιμάνια, ενισχύει το τουριστικό προϊόν και αναβαθμίζει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση τόσο των μικρών και απομακρυσμένων νησιών όσο και των σημαντικών τουριστικών προορισμών.
Επί του παρόντος οι μνηστήρες των υδατοδρομίων είναι δύο. Η Ελληνικά Υδατοδρόμια με την συμμετοχή και του ομίλου Ελλάκτωρ, που έχει αναλάβει την αδειοδότηση 30 υδατοδρομίων και η Hellenic Seaplanes κυπριακών και αμερικανών συμφερόντων, η οποία χθες ανακοίνωσε την συμφωνία της με την αεροπορική εταιρεία Aviostart με έδρα την Βουλγαρία για την διαχείριση του πτητικού έργου. Η εταιρεία που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Υποδομών τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή το σχέδιο νόμο για την λειτουργία των υδατοδρομίων και την πρόβλεψη η άδεια ίδρυσης να εκδίδεται μόνο από το δημόσιο και όχι και από ιδιώτες, αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.
Ο λόγος είναι ότι θα χρειαστεί να αναθεωρήσει το μοντέλο ανάπτυξης που είχε σχεδιάσει τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο προέβλεπε την δημιουργία ιδιωτικών υδατοδρομίων, με την Hellenic Seaplanes να έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες συμβάσεις παραχώρησης χερσαίων εγκαταστάσεων με 15 λιμάνια. Το ερώτημα που διατυπώνουν στην αγορά τώρα είναι με τι πόρους θα υλοποιήσουν τα λιμενικά ταμεία τις μεγάλες επενδύσεις που προϋποθέτει η άδεια ίδρυσης (πλωτές εξέδρες, συστήματα ασφαλείας κ.α) και ποια από αυτά θα προχωρήσουν τους νέους σχεδιασμούς, που είχαν αναθέσει σε ιδιώτες.
Προχθές, ο υπουργός Υποδομών σε ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα χρηματοδότησης των υδατοδρομίων, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλές εναλλακτικές επιλογές.
Εκτός από το πακέτο Γιούνκερ, με το οποίο ενισχύονται οι ΣΔΙΤ, οι νέες επενδύσεις θα μπορούν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, στα περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης αλλά και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με πόρους ύψους 3 έως 6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα κριτήρια επιλογής, όπως δήλωσε σχετίζονται με την ωριμότητα του έργου, τη σκοπιμότητα και τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίησή του υδατοδρομίου. Βασική προϋπόθεση για ένταξη στο ΠΔΕ είναι τα προκρινόμενα υδατοδρόμια να μην εντάσσονται σε άλλο πρόγραμμα συγχρηματοδότησης.

***  Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Χρ. Παπαχριστόπουλου!
Με συγκίνηση έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Χρ. Παπαχριστόπουλου στην πλατεία Δημαρχείου στα Φιλιατρά. Με την συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του αείμνηστου Λυκειάρχη και Φιλιατρινολάτρη Παναγιώτη Χρ. Παπαχριστόπουλου, πρωτεργάτη στην ίδρυση του πρώτου Αθλητικού Σωματείου και του πρώτου Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στα Φιλιατρά, ιδρυτή της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών και του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», οι κάτοικοι των Φιλιατρών και οι απανταχού της γης Φιλιατρινοί εξέφρασαν την επιθυμία να τιμήσουν επαξίως τη μνήμη του, με μια προτομή του, η οποία θα στηνόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης. Για όλους του Φιλιατρινούς, ο Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος ήταν αναμφισβήτητα ένας πραγματικά γνήσιος ευπατρίδης, ένας γενικά καταξιωμένος πνευματικός άνδρας και μεγάλος Δάσκαλος, μέσα σε όλη την κοινωνία των απανταχού Φιλιατρινών, ένας αξεπέραστος Φιλιατρινολάτρης, ένας ακούραστος ερευνητής, αρχαιόφιλος και ιστοριοδίφης, μ’ ένα και μοναδικό όραμα: Να αναδείξει την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Φιλιατρών! Για τη φιλοτέχνηση της προτομής, δημιουργήθηκε στα Φιλιατρά Ερανική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρώην δήμαρχο Φιλιατρών, Άλκη Ξύγκα, τη Βακώ Αθανασοπούλου – Βλάχου και τον Κώστα Σπανό, η οποία συγκέντρωσε χρήματα από προσφορές Φιλιατρινών, ενώ για το σκοπό αυτό η Εράνη διοργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα και σημαντική ήταν η συνεισφορά που έκανε, διαθέτοντας για την κατάθεση και συγκέντρωση των χρημάτων τον τραπεζικό του λογαριασμό, ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού. Αυτή την προσπάθεια συνέδραμε οικονομικά και ο δήμος Τριφυλίας. Στην τελετή αποκαλυπτηρίων ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Παπαθοδοσίου, καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε στην προσφορά του Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας και εκ μέρους του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας χαιρέτισε την εκδήλωση ο πατέρας Γεώργιος Καλύβας. Για την πρωτοβουλία κατοίκων για την προτομή, τη ζωή και το έργο του Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου μίλησε το μέλος της Ερανικής επιτροπής για την προτομή, Βακώ Αθανασοπούλου. Με συγκίνηση μίλησε ο γιος του Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου, Χρίστος Παπαχριστόπουλος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
  Παναγιώτης Χρ. Παπαχριστόπουλος
Γεννήθηκε το 1906 στα Φιλιατρά. Γονείς του ήταν ο ιερέας Χρίστος Χριστόπουλος (Παπαγιαννάκαρος) και η Γαριφαλιά Σύλλα. Τελείωσε το Γυμνάσιο Φιλιατρών και φοίτησε στη Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικών και προήχθη σε Γυμνασιάρχη και Λυκειάρχη. Ίδρυσε το πρώτο αθλητικό σωματείο ΣΕΦΑΦ των Φιλιατρών και ήταν ο πρώτος αρχηγός του σώματος Ελλήνων προσκόπων στα Φιλιατρά. Πιο πολύ απ’ όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες τον απορρόφησε η ιστορική έρευνα για τα Φιλιατρά. Υπήρξε ο δημιουργός και η ψυχή του περιοδικού «Φιλιατρά». Υπήρξε διευθυντής του για δεκαέξι χρόνια. Πέθανε στις 15 Ιουνίου 1976. Για όλους τους Φιλιατρινούς ήταν ένας πραγματικά γνήσιος ευπατρίδης, ένας ακούραστος ερευνητής, αρχαιόφιλος και ιστοριοδίφης μ’ ένα μοναδικό όραμα. Να αναδείξει την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Φιλιατρών.

***  Συνάντηση Μανιάτη με τον Έλληνα επιχειρηματία Ηλία Αναγνωστόπουλο από τον Καναδά
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου, είχε, χθες,  ο Έλληνας επιχειρηματίας Ηλίας Αναγνωστόπουλος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Καναδά. Ο κ. Αναγνωστόπουλος  ενημερώθηκε για τα σημαντικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και την δυνατότητα επενδύσεων στον τριτογενή τομέα (τουρισμό) στην περιοχή μας, η οποία πλέον έχει μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μετά την υλοποίηση και ανάπτυξη της τουριστικής επένδυσης της Costa Navarino και των δυνατοτήτων που δίνονται στον επισκέπτη, λόγω οδικής και αεροπορικής πρόσβασης, προϋποθέσεις που δημιουργούν κίνητρα για τους επενδυτές.
Στα πλαίσια των ενημερώσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτης έχει προγραμματίσει και άλλες συναντήσεις με Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες επενδύσεων στο Ν. Μεσσηνίας.

***  Μεγάλο μέρος στο κέντρο της Καλαμάτας χωρίς ρεύμα!
Χωρίς ρεύμα έμεινε από τις 8 το πρωί μεγαλό μέρος του κέντρου της Καλαμάτας. Η ΔΕΗ είχε δώσει προγραμματισμένες διακοπές για σήμερα το πρωί 8 π.μ. - 10 π.μ. οι οποίες όμως αφορούσαν τα Δ.Δ. Λεΐκων, Κουταλά, Κατσαρέικα και της περιοχής Πολυκλαδικού και Αγίας Τριάδας Καλαμάτας. Για το κέντρο της πόλης δεν υπήρχε καμία ενημέρωση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήμα σε ιατρεία , χώρους εστιάσης κοκ.  Σε κάποιες περιοχές το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε πριν λίγο, αλλά ακόμα μεγάλο μέρος βρίσκεται χωρίς. 

*** Ο καιρός σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 11/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Έρχονται δύο νέα «χαράτσια» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με ανακοίνωσή της κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τα ακίνητα και μιλάει για δύο νέες επιβαρύνσεις που έρχονται για τους ιδιοκτήτες.
Συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει πως στην Ελλάδα πλέον δημιουργείται ένα νεκροταφείο ακινήτων», όπου τίποτε δεν θα ενοικιάζεται και τίποτε δεν θα κληρονομείται.
«Εκτός από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2016 που προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ήδη βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, δύο νέες επιβαρύνσεις σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων ετοιμάζει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το υπό σύνταξη νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, οι οποίες, αν ευσταθούν όσα έχουν διαρρεύσει, απειλούν να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο «νεκροταφείο ακινήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  Τι υποστηρίζει για τις αποδοχές κληρονομιών
 Συγκεκριμένα, τη στιγμή που κύμα αποποίησης κληρονομιών με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία σαρώνει τη χώρα, λόγω του ΕΝΦΙΑ και των λοιπών φόρων, το ΥΠΕΝ ετοιμάζεται να προωθήσει σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, απίστευτη διάταξη με την οποία για να αποδεχθεί κάποιος συμβολαιογραφικά μια κληρονομιά, θα πρέπει να προσκομίσει στο συμβολαιογράφο πιστοποιητικό μηχανικού ότι ο θανών δεν είχε κατασκευάσει αυθαίρετα, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν τέτοια!
 Εάν βεβαίως υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα προβλεπόμενα πρόστιμα καθώς και την αμοιβή μηχανικού για τη δήλωσή τους.
Αποτέλεσμα της διάταξης αυτής θα είναι στην καλύτερη περίπτωση να οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες στη σιωπηρή αποδοχή των κληρονομιαίων ακινήτων (μέσω της παρέλευσης άπρακτης της τετράμηνης προθεσμίας αποποιήσης της κληρονομιάς), χωρίς να συντάσουν συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς, κάτι που θα οδηγήσει σε απόλυτη ανασφάλεια δικαίου και συναλλαγών, στη χειρότερη δε περίπτωση να «ρημάξει» κυριολεκτικά η χώρα από δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα, που ουδείς θα ενδιαφέρεται να τα κληρονομήσει, με άμεση συνέπεια να δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόσκομμα στη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και μια ακόμη απώλεια σε δημόσια έσοδα από τον φόρο κληρονομιάς.
  Τι αλλάζει στις μισθώσεις ακινήτων
 Ακόμη χειρότερα, με το ίδιο νομοσχέδιο, σε κάθε μίσθωση ακινήτου θα απαιτείται πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας από μηχανικό, δίμηνης ισχύος, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αυθαίρετα!
Με τον τρόπο αυτό, λόγω του υψηλού κόστους της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων και του σημερινού χαμηλού ύψους των ζητούμενων μισθωμάτων, η δαπάνη έκδοσης του παραπάνω πιστοποιητικού σε πολλές περιπτώσεις θα μπορεί να υπερβαίνει ακόμα και το προσδοκώμενο ετήσιο μίσθωμα, έτσι ώστε χιλιάδες ιδιοκτητών ακινήτων ιδίως μικρής αξίας και σε υποβαθμισμένες περιοχές δεν θα έχουν πλέον το παραμικρό κίνητρο να διαθέσουν τα ακίνητά τους προς εκμίσθωση, ή θα τα εκμισθώνουν χωρίς μισθωτήριο, δηλώσεις κλπ...
Οπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑΣ, εφόσον τα παραπάνω στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε κάθε νέα μίσθωση κατοικίας, καταστήματος, γραφείου, ακόμη και γκαρσονιέρας κ.λπ., ο εκμισθωτής ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με: Αμοιβή Ενεργειακού επιθεωρητή για το πιστοποιητικό «ενεργειακής απόδοσης». Αμοιβή Πολιτικού Μηχανικού για το πιστοποιητικό «πολεοδομικής νομιμότητας». Αμοιβή Μεσίτη αστικών συμβάσεων, εφόσον έχει μεσολαβήσει. Φόρο Εισοδήματος 15% - 55% ανάλογα με το συνολικό εισόδημά του, μαζί με τον φόρο «αλληλεγγύης». ΕΝΦΙΑ με συμπληρωματικό φόρο από τις 200.000 ευρώ!

***  Πάρκο ΟΣΕ: Προβληματίζει η κατάστασή του, χρειάζονται παρεμβάσεις (φωτογραφίες)
 
 
 
 
Μία βόλτα στο Πάρκο του ΟΣΕ, σίγουρα θα προβληματίσει τον οποιοδήποτε ευαισθητοποιημένο κάτοικο της Καλαμάτας ή επισκέπτη, για την κατάσταση και τη συντήρηση τόσο του ίδιου του χώρου όσο και των τρένων.
  Κάτι πρέπει να γίνει…
 Το Πάρκο του ΟΣΕ, ένας χώρος ιδιαίτερα αγαπητός από τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους , θα έπρεπε να ήταν πιο φροντισμένος και πιο αναδειγμένος από το Δήμο, καθώς πολλοί τον προτιμούν για να χαλαρώσουν, να παίξουν ή να περπατήσουν, όπως επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι επισκέπτες του.
Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν είναι αρίστη, αφού τα τρένα, για τα οποία πρωτίστως επισκέπτεται κάποιος τουρίστας το χώρο, βανδαλίζονται συνεχώς, και είτε θα έχουν σπασμένα τα παράθυρά τους, τα οποία, μάλιστα, πρόσφατα αντικαταστάθηκαν αλλά και πάλι είναι σε άσχημη κατάσταση, είτε θα είναι γεμάτα graffiti και ‘‘ζωγραφιές’’, παρά τις παρατηρήσεις των φροντιστών.
Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό, καθώς  λειτουργικά αντικείμενα  όπως οι αντλίες νερού των τρένων είναι διαμελισμένες και σωριασμένες στο έδαφος εδώ και καιρό, χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει κάνει κάτι γι’αυτό. Συνηθισμένη δε, είναι και η εικόνα των σιντριβανιών, τα οποία  για ακόμη μια φορά είναι βρώμικα.
parko7.jpg
  Η θετική πλευρά
 Αν και συνηθίζουμε να προβάλλουμε μόνο τα αρνητικά στοιχεία για οτιδήποτε μιλάμε, πρέπει, ωστόσο, να ειπωθεί, πως το Πάρκο του ΟΣΕ είναι ένας χώρος αρκετά καθαρός. Φαίνεται πώς οι πολίτες σέβονται το χώρο, σε αυτό τουλάχιστον το κομμάτι, και έτσι παρατηρεί κανείς ελάχιστα έως και καθόλου σκουπίδια πεταμένα στο έδαφος.
Επιπλέον, τόσο οι χώροι άθλησης όσο και οι παιδικές χαρές για τα μικρά παιδιά είναι καλής κατάστασης, καθώς πρόσφατα ανακαινίστηκαν τα γήπεδα και αντικαταστάθηκαν τα χαλασμένα όργανα στις παιδικές χαρές.
Από απορία μάλιστα, κάνοντας βόλτα στο Πάρκο, άνοιξα μία βρύση που είναι για να δροσίζονται οι περαστικοί, και πράγματι λειτουργεί και βγάζει καθαρό πόσιμο νερό!
parko9.jpg

  Το Πάρκο του ΟΣΕ, είναι ένα από τα μοναδικά σιδηροδρομικά πάρκα στην Ευρώπη και αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο του ΟΣΕ, με σπουδαίο το εκθεσιακό του περιεχόμενο, που φιλοξενεί αρκετό κόσμο καθημερινά, και επιλέγεται για τη δροσιά που προσφέρει, και τους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας που διαθέτει.
Γι’ αυτό και μόνο, καλό θα ήταν να φροντίζεται περισσότερο, τόσο από τον ίδιο τον Δήμο, όσο και από εμάς τους πολίτες για να συνεχίσει να είναι ένας χώρος αξιοπρεπής και προσβάσιμος για το κοινό. Να συνεχίσει να είναι η λύση του ηλικιωμένου για τη καθημερινή του βόλτα και τη στάση του για ξεκούραση, η λύση των παιδιών να ξεδώσουν και να αθληθούν και πάνω απ’ όλα, να είναι ένας σωστός μουσειακός χώρος με καλοδιατηρημένα τα εκθέματά του.
  Της Σταυριανής Μητροπούλου

***  Διαπρέπει στην τηλεόραση της Αυστραλίας μια 15χρονη Καλαματιανή 
Η ελληνικής καταγωγής Luca Asta Sardelis, με πατέρα από την Καλαμάτα, είχε από μικρή το μικρόβιο της υποκριτικής, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόταν ποτέ πως στα 15 της χρόνια θα ήταν ήδη μία από τις νεαρότερες ηθοποιούς που θα πλαισίωναν το καστ της ιδιαίτερα πετυχημένης τηλεοπτικής παραγωγής «Barracuda», η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι ABC.
Γεννημένη στην Αδελαΐδα, η δεύτερη σε σειρά κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, επιλέχθηκε -σε ηλικία μόλις 11 ετών- ανάμεσα σε μια ομάδα μαθητών από εταιρεία κυνηγών ταλέντων, οι οποίοι εκείνη την εποχή αναζητούσαν νεαρούς ηθοποιούς για να πλαισιώσουν μελλοντικές παραγωγές.
«Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για την Luca και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που τις έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα», λέει στο «Νέο Κόσμο», η μητέρα της, κ. Έλενα Σαρδέλη, η οποία κατάγεται από γονείς Κύπριων μεταναστών.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «Barracuda» (2013), του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα, Χρήστου Τσιόλκα, η δραματική τηλεοπτική σειρά «Barracuda», πραγματεύεται το ταξίδι, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός κολυμβητής, Danny (Elias Anton), ο οποίος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και αγωνίζεται μέσα σε ένα αφιλόξενο και βασανιστικά ανταγωνιστικό σχολικό περιβάλλον να γίνει πρωταθλητής και να κερδίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή παλεύει να ανακαλύψει και να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλική σεξουαλική του ταυτότητα.
Η Luca υποδύεται την Regan, την μικρότερη αδελφή του πρωταγωνιστή, Danny. «Ο ρόλος μου βασικά είναι να υποστηρίζω τον αδελφό μου και να τον ενθαρρύνω μέσα σε ένα περιβάλλον «πλουσιόπαιδων» που ανήκουν σε διαφορετική κοινωνική τάξη και με τους οποίους έρχεται συχνά αντιμέτωπος ο ‘αδελφός’ μου στο καινούριο του σχολείο» λέει η νεαρή ηθοποιός.
Παρ’ ότι οι ώρες και τα γυρίσματα στη Μελβούρνη ήταν εξαντλητικά για την 15χρονη, η ίδια παρέμενε αποφασισμένη να πετύχει και ξενυχτούσε μετά το σχολείο για να μάθει το ρόλο της.
«Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί αγαπώ πολύ την υποκριτική και απολάμβανα τις ώρες των γυρισμάτων, τη μαγεία και εμπειρία της παραγωγής καθώς και όλους τους τόσο σπουδαίους και ενδιαφέροντες ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ», εξηγεί η μικρή Luca, η οποία με τη βοήθεια των γονιών της παραμένει συνειδητά ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στα μαθήματά της, γιατί δεν θέλει να περιορίσει τις επιλογές της σε μία τόσο κρίσιμη ηλικία.
«Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσω την υποκριτική ως επάγγελμα, αλλά σίγουρα στοχεύω στην εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και σκέφτομαι ότι ίσως ένα ‘διπλό’ πτυχίο Επιστημών και Τεχνών να ήταν ιδανικό, αλλά ακόμα έχω καιρό έως ότου αποφασίσω» συμπληρώνει.
Η μικρή Λούκα αναγκάστηκε να μείνει στη Μελβούρνη για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έως ότου ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς.
Η κ. Σαρδέλη έμεινε με την κόρη της για να την φροντίζει και για να την ενθαρρύνει, ενώ ο σύζυγός της Βασίλης, ο οποίος κατάγεται από οικογένεια μεταναστών από την Καλαμάτα, παρέμεινε στην Αδελαΐδα με την υπόλοιπη οικογένεια. «Λέω πάντα στην Luca ότι προτεραιότητα έχει η οικογένεια και το σχολείο της.
Σίγουρα οι θυσίες που απαιτούνται από το παιδί αλλά και από την οικογένειά μας είναι πολλές, αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχω καταλάβει ότι τα παιδιά που επιλέγουν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο μονοπάτι χρειάζονται την υποστήριξη της οικογένειάς τους για να νιώσουν ασφαλή και να αναπτύξουν μια δυνατή πνευματική και σωματική δύναμη που θα τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στα εξαντλητικά ωράρια και τις θυσίες που απαιτούνται» εξηγεί η κ. Σαρδέλη.
Μακριά από την οικογένεια και το σχολείο της, η ταλαντούχα ηθοποιός παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας της, η ίδια είναι εκείνη που φροντίζει πάντα να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους καθηγητές της, έτσι ώστε να κατορθώνει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους συμμαθητές της και να παραδίδει τις εργασίες της ώστε να βαθμολογείται ανάλογα.
«Ήταν δύσκολο φυσικά να συνδυάσω το σχολείο και την υποκριτική, αλλά πέρασα πραγματικά υπέροχα στα γυρίσματα και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια εξαιρετική παραγωγή γιατί δεν έμαθα μόνο πολλά όσον αφορά την υποκριτική τέχνη, αλλά κέρδισα σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες που αφορούν τη λειτουργία και το τεχνικό κομμάτι της παραγωγής» είπε η Λούκα.
Εργατική, αποφασισμένη, πάντα χαμογελαστή και συνεργάσιμη, η δεύτερη κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματά της στο κολλέγιο Westminster (year 10), απολαμβάνει τη συμπαράσταση και τα πειράγματα των συμμαθητών της όταν την βλέπουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και θεωρείται πολύ καλή και ευσυνείδητη μαθήτρια από τους καθηγητές της.
Σίγουρα απολαμβάνει την επιτυχία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Barracuda», αλλά βρίσκεται ήδη και πάλι στη Μελβούρνη όπου έχει ξεκινήσει γυρίσματα για την επόμενη τηλεοπτική σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει όπου και θα υποδύεται μια δραστήρια 15χρονη αθλήτρια ελληνικής καταγωγής.
Με τα δυο της πόδια να πατούν γερά στη γη και με την ελληνική οικογένειά της, αλλά και την ευρύτερη ελληνική παροικία της Αδελαΐδας να την στηρίζει και να την ενθαρρύνει σε κάθε της βήμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πορεία της μικρής Ελληνοπούλας διαγράφεται λαμπρή.
  Πηγή: εφημερίδα Νέος Κόσμος

***  Χωρίς απόφαση για πρόσφυγες το Δημοτικό Συμβούλιο στην Πύλο, αλλά και χωρίς… βαρβαρότητες
Η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα", Στέλλα Καρλαύτη, σε παρέμβασή της προ ημερών, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Η δυσκολία να δεχθεί μια τοπική κοινωνία τη συμβίωση με μετανάστες είναι απολύτως κατανοητή. Δεν τιμούν όμως και δεν αξίζουν στην κουλτούρα της περιοχή μας φράσεις που εκστομίστηκαν από αιρετούς τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Μεσσήνης να υποδείξει ένα χώρο φιλοξενίας στα όρια του Δήμου.
Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Αναφορές στη σαρία, αναφορές σε ισλαμιστές που βιάζουν γυναίκες, αναφορές σε ασθένειες που κουβαλούν οι πρόσφυγες, αναφορές σε ισλαμιστές που σφάζουν! Και όλα αυτά στο όνομα της ψηφοθηρίας!".
Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύλου- Νέστορος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Έγινε μια πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα. με αφορμή την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, προς τον δήμαρχο και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Καφαντάρη. Μάλιστα, προς τιμήν του, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έκανε, σε αντίστοιχη περίπτωση, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Το Σώμα δεν πήρε καμία απόφαση επί του θέματος. Ο κ. Καφαντάρης στην παρέμβασή του σημείωσε ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος που να πληροί τους όρους του υπουργείου για τη στέγαση 250- 500 προσφύγων. Παρ' όλα αυτά θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου, σε περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος ιδιώτης.
Ο Ηλίας Κανάκης κατέδειξε την αναγκαιότητα να βρεθεί χώρος και να κινητοποιηθεί για το λόγο αυτό ο δήμος.   Ο Ν. Καραμπάτσος, από την πλευρά του σχολίασε ότι κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν θα πρέπει να κρυφτεί πίσω από ευχολόγια και ακαμψία, αλλά, να γίνει σοβαρή προσπάθεια, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.
Τέλος, από την πλευρά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αναλύθηκε η αιτία του φαινομένου και κάλεσε τους δημότες σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε και πάλι την παρέμβαση της Στ. Καρλαύτη, η οποία είχε προσθέσει: " Πρέπει ωστόσο  να αποφύγουμε την ψηφοθηρία. Οι ομόφωνες θέσεις του συνεδρίου  της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των  προσφυγικών πληθυσμών είναι μπούσουλας. Η χώρα όμως έχει ανάγκη από μια πραγματική δημοκρατική αυτοδιοίκηση .
Ειδικά δε για ένα ανθρωπιστικό θέμα, όπως είναι η φιλοξενία των προσφύγων, θα πρέπει το κεντρικό κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δρουν και να συνεργούν  ως διακριτοί πόλοι ενός ενιαίου πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας.
Μια προοδευτική αυτοδιοίκηση που θα αγωνίζεται για την ουσιαστική μεταφορά εξουσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Η ευθύνη πρέπει να επιμερισθεί αναλογικά σε όλη την χώρα".
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** H Λιμενοφύλακας των ΣΤΕΝΩΝ, η ΠΑΝΑΓΙΑ η Βοσπορίτισσα

Φώτο από ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έχουμε ήδη ξεκινήσει και όσοι δεν το κατάλαβαν θα το κατανοήσουν πολύ σύντομα.
Όλα είναι στον αέρα των γεωπολιτικών εξελίξεων που είναι πλέον μη διαχειρίσιμες καθότι το σχέδιο ξέφυγε με τις πονηριές της τούρκικης αλεπούς.
Καλά τα έλεγε ο Άγιος Παίσιος ,ότι η Τουρκία είναι σαν μια αλεπού που κάνει κουταμάρες και όταν θα πηδήξει ( δηλ. αλλάξει συμμάχους- καλή ώρα τώρα) θα πιαστεί στην παγίδα με τα τέσσερα ποδάρια της.
¨Η επανασύνδεση Ρωσίας-Τουρκίας ενδέχεται να έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις σ΄ ότι μας αφορά αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα μ΄ αυτές η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών ήταν από τα κυρίαρχα ζητήματα της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η προμήθεια ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κινείται “παράδοξα” σε σχέση με ότι πιστεύει το ΝΑΤΟ, για την επιλογή του αντιπυραυλικού της συστήματος. Ως γνωστόν στον διαγωνισμό που είχαν κάνει η επιλογή ήταν υπέρ του κινεζικού συστήματος ,αλλά απόφαση οριστική δεν ελήφθη ποτέ.
Η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στην αμυντική βιομηχανία ήταν ένα από τα κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης στη συνάντηση της Αγίας Πετρούπολης,γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.¨ http://www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 17/08/2016 | 13:04
Από τα πρώτα 24ωρα της τουρκικής κρίσης και της επαναπροσέγγισης με την Ρωσία , οι Τούρκοι ζητούσαν επειγόντως τα αντιπυραυλικά συστήματα S 300-400 για να περιχαρακώσουν την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες που είχαν διασυνδέσεις με το ΝΑΤΟ.
Όμως με αυτό το ισχυρό χαρτί πήγε ο σουλτάνος στον Ποτών και του είπε:
¨ δώσε μου να βάλλω S 400 στην Κωνσταντινούπολη δηλ. στον Βόσπορο και στα ΣΤΕΝΑ και οποιοδήποτε νατοϊκό ψάρι θέλει να περάσει τα Δαρδανέλια με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα θα το σκέφτεται δύο φόρες¨
¨ έτσι θα ησυχάσεις από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας που επιθυμούν να συμπήξουν οι Νατοϊκοί¨
Τελικά είναι σίγουρο ότι ο κ. Ερντογάν παίζει ρωσική ρουλέτα με όπλο που δεν του λείπει καμία σφαίρα.
Ο Βόσπορος κατ επανάληψη τονίσαμε δεν είναι μόνο γεωπολιτικός κόμβος ναυσιπλοΐας , αλλά και η ενεργειακή καρωτίδα της οικονομικής επιβίωσης της Ευρώπης βλ. ματωμένο αγωγό του Κατάρ .
Και όλα αυτά σήμερα ρυθμίζονται από ένα σουλτάνο με ισλαμικές καταβολές και γκρίζες δημοκρατικές απόψεις.
ΗΡΘΕ η ΩΡΑ των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ που κάποιοι τις χλευάζουν γιατί δεν θέλουν να ξυπνήσουν από τα όνειρα της αμαρτίας.
Μεγάλη είναι η κουβέντα που είπε ο Σεβασμιότατος Μόρφου Νεόφυτος που με αφορμή το άρθρο αυτό του στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας καθότι άγνωστος σε εμάς, γνωστός όμως στις πάλλουσες καρδιές για ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ.
Είπε λοιπόν:
¨παιδιά μου , εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ¨
Και φυσικά οι προφητείες βγαίνουν γιατί είναι ο Πνευματοκίνητος λόγος ΑΓΙΑΣΜΕΝΩΝ μορφών.
ΤΏΡΑ λοιπόν πρέπει να πούμε τα πράγματα ως έχουν δηλ. ¨ τα σύκα –σύκα και η σκάφη- σκάφη¨
Ουδείς θα επιτρέψει να τοποθετηθούν S 400 στην Τουρκία, κατά πόσο μάλλον στα ΣΤΕΝΑ.
Θα προτιμούσαν να βάλλουν φωτιά από τον Αρκτικό κύκλο -Ουκρανία- Κριμαία- Αιγαίο- Ιράν – Μέση Ανατολή προκειμένω να μην επισκεφτούν τέτοια αντιπυραυλικά ρωσικά συστήματα τα Στενά του Βοσπόρου.
Και το ερώτημα που μας βασανίζει ως αναφορά τους Ρώσους είναι:
Αν πιστεύουν ότι οι συνθήκες είναι τόσο οριακές δηλ. απέχουμε μέρες από την έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου και παίζουν με όλα τα ρίσκα;
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ όλων αυτών η Ελλάδα που την άφησαν επίτηδες γυμνή οι τοκογλύφοι και οι προδότες.
Να γιατί ξεπροβάλλει πεντακάθαρα στις μέρες μας η σωστή διαχείριση του δώρου του προφητικού λόγου των ΑΓΙΩΝ μας και ειδικότερα του Πνευματικού Αγιασμένου Γεωπολιτικού Συμβούλου του Έθνους Μας ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
¨Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μαρτυρία του 1990 ΠΗΓΗ: hggiken 2012
¨οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά , όχι για να βοηθήσουν εμάς , αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά οι Ρώσοι δίχως να το θέλουν θα βοηθάν εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους»
ΠΗΓΗ: σελ. 432 Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». Πηγή: pentapostagma.gr
Έχουμε πλησιάσει δραματικά στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ και έλαβα την άδεια και την ευλογία πασίγνωστου αγιασμένου Γέροντα να ανακοινώσω κάτι ελπιδοφόρο στον χειμαζόμενο Λαό μας που ετοιμάζεται σύντομα να φύγει από την χώρα και την σκιά θανάτου των μνημονίων.
Σύσταση της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ πριν λίγες ημέρες προς τον πένητα ασκητή Γέροντα
¨ Αγιογραφήστε ΜΕ με την επονομασία ΒΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ διότι θα είναι και η πρώτη εικόνα ΜΟΥ που θα έλθει από την Ελλάδα στην Ελεύθερη Ελληνική Κωνσταντινούπολη¨
Προσωπικά σας μεταφέρω την παράκληση του άγιου γέροντα του ΘΕΟΥ να ενεργήσετε αυτοβούλως τα δέοντα, ώστε συλλογικά η ΕΙΚΟΝΑ αυτή να είναι έτοιμη πριν την Μεγάλη ΩΡΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ.
Στην Κωνσταντινούπολη έχουμε να κάνουμε τόσα και τόσα πράγματα.
Ανασκουμπωθείτε μόλις βγούμε από την δαιμονική μπόρα…
– «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή»
σελ. 435 ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
Τελικά ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ του Έθνους μας ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης μας μίλησε και για την ανοικοδόμηση της Πόλης φυσικά απ ότι φαίνεται δίχως τα Ευρωπαϊκά κονδύλια χρηματοδότησης.
Ανασκουμπωθείτε Ελληνίδες -Έλληνες γιατί η αναστήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε Ορθόδοξο Ναό που πρόκειται να γίνει σύντομα σίγουρα δεν θα έχει την βοήθεια από κανένα κονδύλι τύπου ΕΣΠΑ. Θα δουλεύουμε δίπλα στον ΒΟΣΠΟΡΟ και θα τραγουδάμε https://youtu.be/GelcQUTJw2Q ΒΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ - ΜΙΚΕΣ ΚΟΥΛΛΙΑΣ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση


 *** Αθλητική ενημέρωση :


 Τα δάκρυα χαράς της Άννας Κορακάκη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου Μετά το Χάλκινο στα 10 μέτρα το Χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλου
Η ΧΡΥΣΗ  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ που κατακτά σε μιά ολυμπιάδα δύο μετάλλια μετά τον Κωστή Τσικλητήρα το 1912  !! Το χρυσό κορίτσι από την  Δράμα του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΙΩΝΑ Θεσσαλονίκης και σε ηληκία 20  ετών  !!
~ Η επιτυχία της Αννας Κορακάκη δεν περιορίζεται στη στενή έννοια κατάκτησης ενός μεταλλίου. Οχι μόνο επειδή κατέκτησε δύο αλλά επειδή ο προηγούμενος Έλληνας που το είχε καταφέρει, αγωνιζόταν πριν από 104 χρόνια.
 Από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα πέρασε πάνω από ένας αιώνας. Ο ελληνικός αθλητισμός άνθισε, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο όμως κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ότι και ο Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.
Η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, έβαλε το όνομά της σε μια χρυσή λίστα, όπου οι περισσότερες αναφορές ταξιδεύουν τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εκεί όπου πέντε Έλληνες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν δύο και τρία μετάλλια στα αγωνίσματά τους.
Ο Ιωάννης Φραγκούδης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Σωτήρης Βερσής, ο Ευστάθιος Χωραφάς, ο Κώστας Τσικλητήρας και τώρα η Αννα Κορακάκη, βρίσκονται σε μια λίστα, η οποία θα συντροφεύει τα όνειρα όλων των νέων αθλητών στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
 ***Αποκλεισμός για την Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο αφού ηττήθηκε στη φάση των «64» στο ξίφος γυναικών από την Βιετναμέζα Ντο τι Αν.
 Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με σκορ 15-13 αν και μέχρι την τρίτη περίοδο ήταν ισόπαλη με την αντίπαλό της.
Δύο διαδοχικά χτυπήματα όμως έδωσαν προβάδισμα στην αντίπαλό της με αποτέλεσμα η Κοντοχριστοπούλου να μην μπορέσει να επιστρέψει στον αγώνα.

***  Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας λόγω ανέμων ΣΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Αύριο η ελληνική συμμετοχή
 Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας λόγω ανέμων - Αύριο η ελληνική συμμετοχή
 Το σημερινό πρόγραμμα κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο αναβλήθηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
 Η ομαλή διεξαγωγή του αγωνίσματος στην ημιτελική φάση δεν κατέστη δυνατή, με συνέπεια να αναβληθεί για μια ημέρα.
Στο σημερινό πρόγραμμα μετείχε η ελληνική ομάδα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου, η οποία θα πρέπει να περιμένει μια ημέρα ακόμα για να διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό.

*** Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών την 4η μέρα στο ΡΙΟ :
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών την 4η μέρα
 Εξαιρετική ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. πιστόλι της σκοποβολής από την Άννα Κορακάκη, ωστόσο οι επιτυχίες για την χώρα μας δεν σταμάτησαν εδώ.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης ημέρας των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο:
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Κορακάκη Αννα, 25m Πιστόλι: Χρυσό μετάλλιο
Τι να γράψει κανείς για αυτό το κορίτσι. Στα 20 της χρόνια έχει γράψει ήδη το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χρυσό στα 25μ. πιστόλι.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Ημιτελικά - Διπλό σκιφ γυναικών (Νικολαΐδου/Ασουμανάκη): Πρόκριση στον τελικό
Ένα μόλις χρόνο αφότου έγιναν ζευγάρι η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:51.99 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό (Πέμπτη 11/8, 16.10).
Ημιτελικά - Τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο ελαφρών βαρών ανδρών (Ντούσκος/Γιάνναρος/Πέτρου/Μαγδανής): Πρόκριση στον τελικό
Οι Έλληνες κωπηλάτες πέρασαν 3οι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:23.95. Έτσι, οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, μαζί με τον 8ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο την Πέμπτη (11/8), στις 16:44.
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ψάρρα Ευαγγελία με Καουανάκα (Ιαπωνία) φάση των 64: Αποκλεισμός
Στα 42 της χρόνια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας αντιμετώπισε την πολύ δυνατή Γιαπωνέζα Καόρι Καουανάκα, από την οποία ηττήθηκε με 3-7, σε μία αναμέτρηση όπου θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο, καθώς ξεκίνησε αρκετά καλά. Έτσι, αποχαιρέτησε το Ρίο, βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα.
ΤΖΟΥΝΤΟ
Μουστόπουλος Ρομάν, -81 Kg πρώτος γύρος με Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ): Αποκλεισμός
Αποκλεισμός σοκ για τον Ρομάν Μουστόπουλο από τη φάση των «32» της κατηγορίας των -81 κιλών για το Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Ρίο. Ο Έλληνας τζουντόκα, έχασε με Ippon από τον Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ).
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Μιτάκης (Finn - 1η & 2η ιστιοδρομία)
Πρεμιέρα για τα Finn της ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όμως με τον Γιάννη Μιτάκη να μένει στα... ρηχά. Ο Έλληνας ιστιοπλόος πήρε την 12η θέση στην 1η ιστιοδρομία και δεν τερμάτισε στην 2η, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 18η θέση της γενικής κατάταξης με 36 β.π. Πρώτος είναι ο Σλοβένος Βασίλι Ζμπόγκαρ με 4 β.π., δεύτερος ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ με 7 β.π. και τρίτος ο Αργεντινός Φακούντο Ολέτσα Μπαζάν με 10 β.π.
Κοκκαλάνης (RSX - 4η, 5η & 6η ιστιοδρομία)
Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε χθες ο Βύρων Κοκκαλάνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σήμερα στην 4η ιστιοδρομία των RS:X έμεινε στην 13η θέση, στην 5η ιστιοδρομία πήρε την 5η θέση, όπως και στην 6η ιστιοδρομία, η οποία είχε νικητή τον Ολλανδό Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε.Έτσι, ο Έλληνας ιστιοπλόος βρέθηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας ακόμα έξι ιστιοδρομίες πριν την τελική μάχη του για ένα μετάλλιο.
Σκαρλάτου (RSX - 4η, 5η & 6η ιστιοδρομία)
Στην 12η θέση στην 4η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών και την 17η θέση στην 5η ιστιοδρομία, η Αγγελική Σκαρλάτου πήρε την 15η θέση στην 6η ιστιοδρομία, κι έτσι η Ελληνίδα ιστιοπλόος έπεσε στην 15η θέση της γενικής κατάταξης. Προηγείται η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι, δεύτερη είναι η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν και τρίτη η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Γκολομέεβ Κριστιάν, 100μ ελεύθερο, προκριματικά: Αποκλεισμός
Αν και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη τρίτος στην πέμπτη προκριματική σειρά με επίδοση 48.68, με την οποία βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (48.85 από τις 24/5/15 στο Νανσί), ωστόσο κατετάγη 20ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.
Κουλούρης Δημήτρης, 200μ πρόσθιο, προκριματικά: Αποκλεισμός
Σαμιλίδης Παναγιώτης, 200μ πρόσθιο προκριματικά: Αποκλεισμός
Οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς των 200 μέτρων πρόσθιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Σαμιλίδης κατέλαβε την όγδοη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 2:12.68 και την 27η στο σύνολο, την ώρα που ο Κουλούρης κατετάγη έβδομος στην 2η προκριματική σειρά με επίδοση 2:14.86 και 35ος στο σύνολο. Έτσι, αμφότεροι οι Έλληνες πρωταθλητές έμειναν εκτός της προνομιούχου 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

*** Ο ελληνικός απολογισμός της πέμπτης ημέρας Ολυμπιακών αγώνων Ρίο  Βραζιλίας 2016 :

Μπορεί η πέμπτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων να μην έφερε μετάλλιο για την Ελλάδα, ωστόσο ο απολογισμός ήταν θετικό. Ας ξεκινήσουμε όμως από την είδηση της ημέρας αφού ο Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά τον αποκλεισμό του ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πέρα από το "αντίο" του κορυφαίου Έλληνα τζουντόκα, ξεχωρίζουν οι επιδόσεις των ιστιοπλόων μας που ανεβαίνουν συνεχώς, η πρόκριση του Ανδρέα Βαζαίου στα ημιτελικά των 200μ. μικτή ατομική, αλλά και η ισοπαλία που απέσπασε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.
Τέλος, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου αποκλείστηκε στη φάση των "64" στο ξίφος ασκήσεως, ενώ δεν έγιναν οι αγώνες της κωπηλασίας.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:
Ξιφασκία
Τετάρτη 10/8
Γύρος των "64": Ξίφος ασκήσεως ατομικό (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου 
Κωπηλασία
Τετάρτη 10/8
Ημιτελικά: Τετράκωπος (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Χρήστου - Γιώργος Τζιάλλας - Διονύσης Αγγελόπουλος - Γιάννης Τσίλης
Αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες της ημέρας λόγω καιρικών συνθηκών.
Τζούντο
Τετάρτη 10/8
Γύρος 32: 90κ (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Ηλίας Ηλιάδης
Αν η χθεσινή - ήττα αποκλεισμός του Ρομάν Μουστόπουλου αποτέλεσε σοκ για το ελληνικό τζούντο, τότε τι να πει κανείς για τη σημερινή απροσδόκητη ήττα του Ηλία Ηλιάδη από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ. Ήττα σε 43 δευτερόλεπτα και φυσικά αποκλεισμός για τον Έλληνα τζουντόκα, ο οποίος έριξε... αυλαία σε μια μεγάλη Ολυμπιακή καριέρα.
Πόλο
Τετάρτη 10/8
Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ουγγαρία 8-8
Ελληνική συμμετοχή: Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών
Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών αρνείται να χάσει! Το μέταλλο της είναι τόσο ισχυρό που πλέον μπορεί να κοιτάει τον κάθε αντίπαλο στα μάτια. Αυτό έκανε και κόντρα στους Ούγγρους που έπαιζαν ξύλο σε όλο το ματς αλλά με τέρμα του Άγγελου Βλαχόπουλου στα πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος η εθνική μας πήρε την ισοπαλία (8-8).
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3
Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Γούνας 2, Μουρίκης, Γεννηδουνιάς 2
Ουγγαρία: Ζαλνάκι, Χαράι 3, Έρντελι 2, Ντάνιελ Βάργκα 1
Ιστιοπλοΐα
Τετάρτη 10/8
470 (Α)
Ελληνικές συμμετοχές: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης
Την 9η θέση πήραν στην 1η ιστιοδρομία με σκάφη τύπου 470 των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με 9 β.π. Το πλήρωμα με τους Κροάτες, Σίμε Φαντέλα και Ιγκόρ Μάρενιτς βρίσκεται στην κορυφή με 1 β.π., ενώ ακολουθούν στην 2η θέση οι Πολ Σνόου-Χάνσεν και Ντάνιελ Γουίλκοξ από τη Νέα Ζηλανδία με 2β.π.
Finn (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Μιτάκης
Εντυπωσιακός ήταν ο Γιάννης Μιτάκης στην 3η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn. Ο Έλληνας ιστιοπλόος πήρε την 3η θέση με 3β.π. με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 24 β.π. Πρώτος ήταν ο Γάλλος, Τζονατάν Λομπέρ με 1β και δεύτερος ο Βρετανός, Τζιλ Σκοτ με 2 β.π.
Nacra 17 (Μικτό)
Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης
Δεν ξεκίνησε καλά το ελληνικό πλήρωμα στην κλάση Nacra 17. Οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης με 20 βαθμούς πήραν την 20ή θέση στην πρώτη ιστιοδρομία. Προηγείται το ελβετικό πλήρωμα με τους Ματίας Μπούχλερ/Ναταλί Μπρούγκερ με 1 βαθμό.
Τετάρτη 10/8
Nacra 17 (Μικτό)
Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης
Το άσχημο ξεκίνημα που είχαν στην πρώτη ιστιοδρομία της κλάσης Nacra 17 (δεν τερμάτισαν) φαίνεται ότι επέδρασε θετικά στο ελληνικό πλήρωμα κι έτσι στην 2η οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης πήραν την 3η θέση και ανέβηκαν στην 12η θέση της γενικής.
Τετάρτη 10/8
470 (Α)
Ελληνικές συμμετοχές: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης
Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών φέρνει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την 3η θέση στην 2η ιστιοδρομία και μετά την 9η που έλαβαν στην 1η βρίσκονται 4οι στη γενική με 12 βαθμούς ποινής, όσους και το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ) που κατέχουν προς το παρόν την 3η θέση.
Finn (Α)
Ελληνικές συμμετοχές: Γιάννης Μιτάκης
Εντυπωσιακός και στην 4η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn ήταν ο Γιάννης Μιτάκης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος μετά την 3η θέση στην προηγούμενη ιστιοδρομία, αυτή την φορά ήταν 2ος, με αποτέλεσμα να ανέβει 6 θέσεις και να περάσει στην 4η της γενικής κατάταξης.
Κολύμβηση
Τετάρτη 10/8
Προκριματικά: 200μ ύπτιο (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Απόστολος Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:57.41), κατετάγη όγδοος στην τρίτη προκριματική σειρά με 1:59.78 και 24ος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.
Τετάρτη 10/8
Προκριματικά: 200μ μικτή ατομική (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Ανδρέας Βαζαίος
Την πρώτη πρόκρισή της σε ημιτελικούς πανηγυρίζει η ελληνική κολυμβητική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας είναι ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά των 200 μέτρων μικτή ατομική με επίδοση 1:59.33 και κατετάγη ένατος στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.
Ημιτελικά: 200μ μικτή ατομική (Α)
 * Σε περίπτωση πρόκρισης του Ανδρέα Βαζαίου.

***   Τα αποτελέσματα της 5ης μέρα στο ΡΙΟ 2016 :

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στην πιο εντυπωσιακή αναμέτρηση του Ολυμπιακού τουρνουά Αρσης Βαρών του Ρίο, ο Νιγιάτ Ραχίμοφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 77κ. με 379 στο σύνολο. Τρεις ημέρες πριν τα 23α γενέθλιά του, ο Ραχίμοφ σήκωσε 214 κιλά στο ζετέ, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε εδώ και δέκα χρόνια ο Ρώσος Ολεγκ Περεπετσένοφ με 210κ. Και γιατί ο Καζάκος έβαλε στη μπάρα 214; Γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει ον Κινέζο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Σιάοτζουν Λιου, που είχε το ίδιο σύνολο, αλλά ήταν βαρύτερος κατά 650 γραμμάρια! Ο Λιου είχε νωρίτερα καταρρίψει το δικό του παγκόσμο ρεκόρ στο αρασέ με 177 κιλά (παλιό δικό του με 176 από το 2013), όμως η απίστευτη προσπάθεια του Ραχίμοφ στο ζετέ δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τον τίτλο του.
Τρίτος κατετάγη ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μαχμούντ με 361κ. (165 - 196). Ετσι η Αίγυπτος που δεν είχε πάρει μετάλλιο στην Αρση Βαρών, πανηγύρισε δύο μέσα σε λίγες ώρες αφού προηγήθηκε αυτό της Σάρα Αχμέντ (επίσης χάλκινο) στα 69 κιλά.
Η οκτάδα:
1. Νιγιάτ Ραχίμοφ (Καζακστάν)         (165 - 214 Π.Ρ.) 379
1. Σιάοτζουν Λιου (Κίνα)              (177 Π.Ρ. - 202) 379
3. Μοχάμεντ Μαχμούντ (Αίγυπτος)       (165 - 196)  361
4. Τσατουπούμ Τσιναγουόνγκ (Ταϊλάνδη) (165 - 191)  356
5. Αλεξάντρ Σπάτς (Μολδαβία)          (155 - 192)  347
6. Μαουρίσιο Καϊσέδο (Κολομβία)       (155 - 191)  346
7. Αντρές Μάτα Πέρεθ (Ισπανία)        (153 - 190)  343
8. Τζον Γουϊ Τσόε (Βόρεια Κορέα)      (153 - 190)  343
Ασυναγώνιστες παραμένουν οι Κινέζες στην Αρση Βαρών. Η Γιανμέι Σιάνγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 69 κιλών των Ολυμπιακών Αγώνων με 261κ. στο σύνολο (116 - 145), όπως ακριβώς είχε κάνει χθες η Βέι Ντενγκ στα 62κ. και... έπεται συνέχεια.
Δεύτερη κατετάγη η Ζαζίρα Ζαπακούν από το Καζακστάν με 259 (115 - 244). Η έκπληξη ωστόσο ήταν η 18χρονη Αιγύπτια Σάρα Αχμέντ που κατέκτησε την τρίτη θέση με 255κ. (112 - 143)
Η οκτάδα:
1. Γιανμέι Σιάνγκ (Κίνα)           (116 - 145)   261
2. Ζαζίρα Ζαπακούν (Καζακστάν)     (115 - 244)   259
3. Σάρα Αχμέντ (Αίγυπτος)          (112 - 143)   255
4. Γεσένια Σολίς (Κολομβία)        (110 - 143)   253
5. Ναζίκ Αβνταλιάν (Αρμενία)       (107 - 135)   242
6. Ντάρια Πατσαμπούτ (Λευκορωσία)  (105 - 132)   237
7. Πατρίσια Νταχόμες (Ισημερινός)  (107 - 130)   237
8. Ανκ. Μουνκιαντσάν (Μογγολία)    (106 - 131)   237 
ΒΟΛΕΪ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά γυναικών:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ρωσία-Καμερούν       3-0 (25-19, 25-22, 25-23)
Ν. Κορέα-Αργεντινή    3-0 (25-18, 25-20, 25-23)
Βραζιλία-Ιαπωνία     3-0 (25-18, 25-18, 25-22)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγ.)
1. Βραζιλία    9  9-0
2. Ρωσία       9  9-1
3. Νότια Κορέα 6  7-4
4. Ιαπωνία     3  4-6
5. Καμερούν    0  0-9
6. Αργεντινή   0  0-9
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Κίνα-Πουέρτο Ρίκο       3-0 (25-20, 25-17, 25-18)
Ιταλία-Ολλανδία         0-3 (21-25, 20-25, 20-25)
ΗΠΑ-Σερβία              3-1 (25-17, 21-25, 25-18, 25-19)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγ.)
1. ΗΠΑ          8  9-3
2. Κίνα         7  8-3
3. Σερβία       6  7-3
4. Ολλανδία     6  8-5
5. Ιταλία       0  0-9
6. Πουέρτο Ρίκο 0  0-9 
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κοχέι Ουτσιμούρα να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό Όλεγκ Βερνιάιεφ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, που ένας Ολυμπιονίκης κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο συγκεκριμένο σύνθετο αγώνισμα. Και ήταν πάλι Ιάπωνας, ο Σαβάο Κάτο, που το είχε πετύχει αυτό, το 1968 και το 1972.
Πάντως, η τελευταία βαθμολογία στον Βερνιάιεφ, που έδωσε το χρυσό στον Ουτσιμούρα, δεν άρεσε στο κοινό, που την θεώρησε χαμηλή και αποδοκίμασε τους κριτές. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ με 90.641β.
Ο Μάριος Γεωργίου, στην πρώτη παρουσία της Κύπρου σε τελικό ενόργανης γυμναστικής σε Ολμπιακούς Αγώνες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του και σταμάτησε μετά το τρίτο όργανο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 24ος με 12.833β.
Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:
1. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία)    92.365
2. Όλεγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία)    92.266
3. Μαξ Γουίτλοκ (Μ. Βρετανία)    90.641
4. Νταβίντ Μπελιάφσκι (Ρωσία)    90.498
5. Τσαοπάν Λιν (Κίνα)            90.230
6. Σουντί Ντενγκ (Κίνα)          90.130
7. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ)        89.631
8. Νιλ Γουίλσον (Μ. Βρετανία)    89.565 
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Εντυπωσιακός και στην 4η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn ήταν ο Γιάννης Μιτάκης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος μετά την 3η θέση στην προηγούμενη ιστιοδρομία, αυτή την φορά ήταν 2ος, με αποτέλεσμα να ανέβει 6 θέσεις και να περάσει στην 4η της γενικής κατάταξης με 17 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 6 β.π. (1ος στην 4η ιστιοδρομία) πέρασε ο Βρετανός, Τζιλ Σκοτ, με δεύτερο το Σλοβένο, Βασίλι Σμπόγκαρ (11β.π.) και τρίτο τον Τούρκο, Αλικάν Καϊνάρ με 13 βαθμούς ποινής.
Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών φέρνει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την 3η θέση στην 2η ιστιοδρομία και μετά την 9η που έλαβαν στην 1η βρίσκονται 4οι στη γενική με 12 βαθμούς ποινής, όσους και το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ) που κατέχουν προς το παρόν την 3η θέση. Με 3 βαθμούς ποινής οι Κροάτες, Μάρενιτς και Φαντέλα βρίσκονται στην κορυφή κι ακολουθούν οι Ράιαν/Μπλέτσερ (Αυστραλία) με 9 βαθμούς ποινής.
Αναβλήθηκε η 3η ιστιοδρομία της κλάσης Nacra 17. Έτσι μετά τις δύο πρώτες το ελληνικό πλήρωμα που αποτελούν οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης παρέμεινε στην 12η θέση της γενικής κατάταξης με 24 βαθμούς ποινής, μετά την 3η θέση που πήραν στην 2η κούρσα. Στην κορυφή βρίσκεται το πλήρωμα της Ελβετίας (Μπούχλερ/Μπρούγκερ) με 8 β.π, ακολουθεί αυτό της Μεγάλης Βρετανίας (Γκρόουβς/Σάξτον) με 8β.π και τρίτο είναι το πλήρωμα της Αργεντινής (Καράνσα-Σάρολι/Λανγκ) με 13β.π. 
ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ
Ο Βρετανός Τζόσεφ Κλαρκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό καγιάκ ανδρών (Κ1), στο Ολυμπιακό Τουρνουά καγιάκ σλάλομ στο "Whitewater Stadium" με επίδοση 88.53. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβένος Πέτερ Κοζέρ με 88.70, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Τσέχος Γίρι Πρσκάβετς με επίδοση 88.99. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γερμανός, Χάνες Άϊγκνερ, ο οποίος στο Λονδίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η οκτάδα του τελικού:
1. Τζόσεφ Κλαρκ (Μ. Βρετανία) 88.53
2. Πέτερ Κοζέρ (Σλοβενία) 88.70
3. Γίρι Πρσκάβετς (Τσεχία) 88.99
4. Χάνες Άϊγκνερ (Γερμανία) 89.02
5. Γιακούμπο Γκριγκάρ (Σλοβακία) 89.43
6. Πέδρο ντα Σίλβα (Βραζιλία) 91.54
7. Τζιοβάνι ντε Τζενάρο (Ιταλία) 91.77
8. Σεμπαστιάν Κομπό (Γαλλία) 92.55 
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Οι Βρετανοί Τζακ Λόγκερ και Κρις Μίρς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 3μ συγχρονισμένες καταδύσεις ανδρών με 454.32 βαθμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Αμερικανοί Σαμ Ντόρμαν και Μάικ Ίξον με 450.21β και το χάλκινο οι Κινέζοι Γιουάν Κάο και Κάι Κιν με 443.70β.
Οι οκτώ του τελικού:
1.Τζακ Λόγκερ/Κρις Μίρς (Βρετανία)               454.32 βαθμοί
2.Σαμ Ντόρμαν/Μάικ Ίξον (ΗΠΑ)                    450.21
3.Γιουάν Κάο/Κάι Κιν (Κίνα)                      443.70
4.Στέφαν Φεκ/Πάτρικ Χάουστινγκ (Γερμανία)        410.10
5.Ζαχίρ Οκάμπο/Ρόμελ Πατσέκο (Μεξικό)            405.30
6.Αντρέα Κιαραμπίνι/Τζιοβάνι Τότσι (Ιταλία)      395.19
7.Εβγκένι Κουζνέτσοφ/Ιλια Ζαχάροφ (Ρωσία)        385.17
8.Ιαν Μάτος/Λουίς Φελίπε Ουτερέλο (Βραζιλία)     332.61 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Με μία τεράστια έκπληξη άνοιξε η αυλαία των τελικών της 5ης ημέρας της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Ντμίτρι Μπαλάντιν από το Καζακστάν, ο οποίος είχε περάσει μόλις όγδοος από τους χθεσινούς ημιτελικούς και κολύμπησε στη διαδρομή 8, αιφνιδίασε τα φαβορί και κατέκτησε ένα παντελώς απροσδόκητο χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε 2:07.46. Ο 21χρονος αθλητής, που ως τώρα στην καριέρα του είχε ως σημαντικότερες επιτυχίες κάποιες νίκες σε Πανασιατικούς αγώνες και στην Πανεπιστημιάδα, χάρισε στο Καζακστάν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας του στην κολύμβηση.
Τη δεύτερη θέση πήρε ο Αμερικανός Τζος Πρένοτ με 2:07.53, με τις ΗΠΑ να παραμένουν χωρίς τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα από το 1992. Το χάλκινο μετάλλιο κατέλτησε ο Ρώσος Άντον Τσούπκοφ, ο οποίος γύρισε 8ος στα 150μ. (!), αλλά με ένα φανταστικό τελευταίο 50άρι τερμάτισε σε 2:07.70. Όσο για τους εκπροσώπους της Ιαπωνίας, που είναι πολυνίκης του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς, ο Γιασουχίρο Κοσέκι οδήγησε την κούρσα για 150μ. και μάλιστα σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ, αλλά στο τέλος «κλάταρε» και έμεινε πέμπτος, ενώ ο Ιπέι Γουατανάμπε περιορίστηκε στην έκτη θέση και θα κρατήσει για... παρηγοριά το ρεκόρ Αγώνων που πέτυχε στον χθεσινό ημιτελικό (2:07.22). Ακόμη πιο πίσω, στην έβδομη θέση, έμεινε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Μάρκο Κοχ.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. πρόσθιο ανδρών:
1. Ντμίτρι Μπαλάντιν (Καζακστάν)     2:07.46
2. Τζος Πρένοτ (ΗΠΑ)                 2:07.53
3. Άντον Τσούπκοφ (Ρωσία)            2:07.70
4. Άντριου Γουίλις (Μ.Βρετανία)      2:07.78
5. Γιασουχίρο Κοσέκι (Ιαπωνία)       2:07.80
6. Ιπέι Γουατανάμπε (Ιαπωνία)        2:07.87
7. Μάρκο Κοχ (Γερμανία)              2:08.00
8. Κέβιν Κορντς (ΗΠΑ)                2:08.34
Οι κόποι χρόνων, η υπομονή και η επιμονή έφεραν τελικά τη δικαίωση για τη Μιρέια Μπελμόντε. Μετά από αρκετές απαγοητεύσεις, η Ισπανίδα κολυμβήτρια έφτασε στον κολοφώνα της δόξας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο τελικός του αγωνίσματος εξελίχθηκε σε μία τρομερή μάχη ανάμεσα σε τρεις αθλήτριες, που πάλεψαν ως τα τελευταία μέτρα για τη νίκη. Η Μπελμόντε τερμάτισε σε 2:04.85, τρία εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την Αυστραλή Μάντλιν Γκρόουβς, η οποία με 2:04.88 πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ από κοντά ήταν και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καζάν, η Γιαπωνέζα Νατσούμι Χόσι, που τερμάτισε τρίτη (όπως και το 2012 στο Λονδίνο) με 2:05.20.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Ισπανία είχε κατακτήσει μόλις ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κολύμβηση, με τον Μάρτιν Λόπεθ Θουμπέρο στα 200μ. ύπτιο, το 1992 στη Βαρκελώνη.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. πεταλούδα γυναικών:
1. Μιρέια Μπελμόντε (Ισπανία)    2:04.85
2. Μάντλιν Γκρόουβς (Αυστραλία)  2:04.88
3. Νατσούμι Χόσι (Ιαπωνία)       2:05.20
4. Καμίλ Άνταμς (ΗΠΑ)            2:05.90
5. Γιλίν Ζου (Κίνα)              2:07.37
6. Γιουφέι Ζανγκ (Κίνα)          2:07.40
7. Χάλι Φλίκινγκερ (Αυστραλία)   2:07.71
8. Μπριάνα Θρόσελ (Αυστραλία)    2:07.87
Για πρώτη φορά από το 1968 στο Μεξικό, η Αυστραλία πανηγυρίζει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο. Το πίστευαν οι Αυστραλοί, αφού ο Κάμερον ΜακΙβόι είχε (μακράν) την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, μόνο που ο θρίαμβος ήρθε από αλλού. Ο 18χρονος Κάιλ Τσάλμερς ήταν αυτός που έφερε τη χώρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού με χρόνο 47.58, που αποτελεί και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Μάλιστα ο Τσάλμερς ήταν μόλις έβδομος στα μισά της κούρσας, αλλά έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο 50άρι και πήρε τη νίκη.
Μεγάλη έκπληξη ήταν η δεύτερη θέση του Πίτερ Τίμερς, ο οποίος με 47.80 άφησε πίσω του τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και χάρισε στο Βέλγιο μόλις το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας του στην κολύμβηση και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ο Αμερικανός Νέιθαν Εϊντριαν, αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο με 47.85, ενώ η μεγάλη απογοήτευση ήταν ο Κάμερον ΜακΙβόι, που έμεινε έβδομος.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ελεύθερο ανδρών:
1. Κάιλ Τσάλμερς (Αυστραλία)      47.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων)
2. Πίτερ Τίμερς (Βέλγιο)          47.80
3. Νέιθαν Εϊντριαν (ΗΠΑ)          47.85
4. Σάντο Κοντορέλι (Καναδάς)      47.88
5. Ντάνκαν Σκοτ (Μ.Βρετανία)      48.01
6. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ)           48.02
7. Κάμερον ΜακΙβόι (Αυστραλία)    48.12
8. Μαρσέλο Τσιεριγκίνι (Βραζιλία) 48.41
Όσο κι αν η Αυστραλία ζόρισε τις ΗΠΑ ως τα 600μ., η Κέιτι Λεντέκι «καθάρισε» και εξασφάλισε για τη χώρα της το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200μ. ελεύθερο, στον τελευταίο τελικό της 5ης ημέρας της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Αμερικανίδες βρίσκονταν πίσω από την Αυστραλία ως τα 600μ. του τελικού, αλλά όταν έπεσε στο νερό η 19χρονη Ολυμπιονίκης, τα πάντα τελείωσαν. Η Λεντέκι ήταν σχεδόν τρία δευτερόλεπτα ταχύτερη από την τελευταία αθλήτρια της Αυστραλίας, Τάσμιν Κουκ και έφερε την ομάδα των ΗΠΑ πρώτη στον τερματισμό σε 7:43.03. Εξασφάλισε έτσι το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο Ρίο (έχει κι ένα ασημένιο) και περιμένει πλέον την... τυπική διαδικασία των 800μ. για να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή συγκομιδή της για τους φετινούς Ολυμπιακούς. Εκτός της Λεντέκι, την αμερικανική τετράδα αποτελούσαν οι Αλισον Σμιτ, Λία Σμιθ και Μάγια Ντι Ράντο.
Η Αυστραλία κινδύνεψε στο τέλος να χάσει και τη δεύτερη θέση, καθώς η Κουκ δέχθηκε την επίθεση της τρομερής Πένι Όλεκσιακ, τελικά όμως άντεξε και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με 7:44.87. Ο Καναδάς με 7:45.39 συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου, κατακτώντας Ολυμπιακό μετάλλιο για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών:
1. ΗΠΑ  (Σμιτ, Σμιθ, Ντι Ράντο, Λεντέκι)           7:43.03
2. Αυστραλία  (Νιλ, ΜακΚίον, Μπάρατ, Κουκ)     7:44.87
3. Καναδάς    (Σαβάρ, Ρακ, ΜακΛιν, Όλεκσιακ)     7:45.39
4. Κίνα          7:47.96
5. Σουηδία       7:50.26
6. Ουγγαρία      7:51.03
7. Ρωσία         7:53.26
8. Ιαπωνία       7:56.76
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα αποτελέσματα του ανδρικού τουρνουά:
Α΄ Όμιλος
Σερβία-Γαλλία        75-76
Αυστραλία-ΗΠΑ        88-98
Βενεζουέλα-Κίνα      72-68
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΗΠΑ         3-0        6
Αυστραλία   2-1        5
Γαλλία      2-1        5
Σερβία      1-2        4
Βενεζουέλα  1-2        4
Κίνα        0-3        3
Τα αποτελέσματα του γυναικείου τουρνουά:
Β΄ Όμιλος
Κίνα-Ισπανία       68-89  
ΗΠΑ-Σερβία        110-84  
Σενεγάλη-Καναδάς   58-68
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΗΠΑ                3-0     6
Καναδάς            3-0     6
Ισπανία            2-1     5
Κίνα               1-2     4
Σερβία             0-3     3
Σενεγάλη           0-3     3 
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Ο Αρον Σίλαγκι υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Λονδίνο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη σπάθη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ούγγρος αθλητής επιβλήθηκε στον τελικό του Αμερικανού Ντάριλ Χόμερ με 15-8 και πανηγύρισε ξανά το χρυσό μετάλλιο, στερώντας από τις ΗΠΑ την ευκαιρία να κατακτήσουν για πρώτη φορά τον τίτλο σε ανδρικό αγώνισμα της ξιφασκίας (έχουν σε όλη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις δύο χρυσά, αμφότερα με τη Ζαγκούνις στη σπάθη γυναικών).
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νοτιοκορεάτης Τζουνγκχουάν Παρκ, που επικράτησε στον «μικρό» τελικό του Ιρανού Μοζτάμπα Αμπεντινί με 15-8. Ο τελευταίος έφτασε πολύ κοντά να χαρίσει στη χώρα του πρώτο της μετάλλιο στο Ρίο, αλλά η ήττα με 15-14 στον ημιτελικό από τον Χόμερ φαίνεται πως τον λύγισε...
Η πρώτη οκτάδα στη σπάθη ανδρών:
1. Αρον Σίλαγκι (Ουγγαρία)
2. Ντάριλ Χόμερ (ΗΠΑ)
3. Τζουνγκχουάν Παρκ (Ν.Κορέα)
4. Μοζτάμπα Αμπεντινί (Ιράν)
5. Τιμπέριου Ντολνιτσεάνου (Ρουμανία)
6. Βενσάν Αστέτ (Γαλλία)
7. Νικολάι Κοβάλεφ (Ρωσία)
8. Ματίας Σάμπο (Γερμανία)
Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, μία αθλήτρια εκτός Ιταλίας κατέκτησε τον Ολυμπιακό τίτλο στο ξίφος ασκήσεως γυναικών. Η Ρωσίδα Ινα Ντεριγκλάζοβα νίκησε στον τελικό των Αγώνων του Ρίο τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ελίζα Ντι Φραντσέσκα, και διέκοψε το εντυπωσιακό σερί των Ιταλίδων, που πανηγύρισαν τρία σερί χρυσά μετάλλια (2000, 2004, 2008) με τη θρυλική Βαλεντίνα Βετσάλι, πριν περάσει η «σκυτάλη» στα χέρια της Ντι Φραντσέσκα. Στο Λονδίνο, μάλιστα, τα ιταλικά σπαθιά είχαν καταλάβει και τις τρεις θέσεις του βάθρου, αυτή τη φορά όμως περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο.
Η Ινές Μπουμπακρί νίκησε στον «μικρό» τελικό 15-11 τη Ρωσίδα Αϊντα Σανάεβα και χάρισε στην Τυνησία το πρώτο της μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση, αλλά και το πρώτο της μετάλλιο στην ξιφασκία σε Ολυμπιακούς.
Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, στην παρθενική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Ντο τι Αν από το Βιετνάμ με 15-13 και κατετάγη 33η.
Η πρώτη οκτάδα στο ξίφος ασκήσεων γυναικών:
 1. Ινα Ντεριγκλάζοβα (Ρωσία)
 2. Ελίζα Ντι Φραντσέσκα (Ιταλία)
 3. Ινές Μπουμπακρί (Τυνησία)
 4. Αϊντα Σανάεβα (Ρωσία)
 5. Ισαορά Τιμπούς (Γαλλία)
 6. Αστρίντ Γκουγιάρ (Γαλλία)
 7. Ιλιανόρ Χάρβεϊ (Καναδάς)
 8. Γιονγκσί Λιου (Κίνα)
...
33. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Η Κινέζα Νινγκ Ντινγκ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο απλό Γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ του Ρίο ντε Τζανέιρο, επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της Σιαοχία Λι, που πήρε το ασημένιο, στον τελικό με 4-3 (11-9, 5-11, 14-12, 9-11, 8-11, 11-7, 11-7).
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια της Βόρειας Κορέας Σονγκ Άι Κιμ, που νίκησε τη Γιαπωνέζα Άι Φουκουχάρα με 4-1 (11-7, 11-7, 11-5, 12-14, 11-5). 
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
Το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση ποδηλασίας δρόμου στην καριέρα του πανηγύρισε ο Ελβετός Φαμπιάν Κανσελαρά. Μετά από 1 ώρα 12:15.42, ο 35χρονος ποδηλάτης ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 54,5χλμ, μόλις 47΄΄ νωρίτερα από τον δεύτερο και ασημένιο Ολυμπιονίκη στο Ρίο, Τομ Ντουμολίν από την Ολλανδία.
Ο Ντουμολίν προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό στο Γύρο της Γαλλίας, όταν υπέστη κάταγμα στον καρπό, με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο λαιμό του ο νικητής του φετινού Γύρου Γαλλίας, Κρίστοφερ Φρουμ, αποτυγχάνοντας να επαναλάβει τον θρίαμβο του συμπατριώτη του Μπράντλεϊ Ουίγκινς που κατέκτησε πρωτιές την ίδια χρονιά (2012) τόσο στο «Γύρο Γαλλίας» όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Φρουμ τερμάτισε 62΄΄ πίσω από τον χρυσό Φαμπιάν Κανσελαρά.
Απαρηγόρητος ήταν ο Αυστραλός Ρόαν Ντένις, αφού χρειάστηκε να προβεί σε αλλαγή ποδηλάτου, κάτι που του στοίχισε το μετάλλιο. Ο Ντένις τερμάτισε 5ος , 8΄΄ πίσω από τον χάλκινο Κρίστοφερ Φρουμ και 4'' πίσω από τον Ισπανό Καστρομπιέχο που ήταν 4ος.
Οι 8 πρώτοι στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν ως εξής:
1. Φαμπιάν Κανσελαρά         (Ελβετία)      1 ώρα 12:15.42    --χρυσό--
2. Τομ Ντουμολίν             (Ολλανδία)         1:13:02.83    --ασημένιο--
3. Κρίστοφερ Φρουμ           (Μ. Βρετανία)      1:13:17.54    --χάλκινο--
4. Χονατάν Καστρομπιέχο      (Ισπανία)          1:13:21.50                 
5. Ρόαν Ντένις               (Αυστραλία)        1:13:25.66                 
6. Ματσιέι Μπόντναρ          (Πολωνία)          1:14:05.89                 
7. Νέλσον Ολιβέιρα           (Πορτογαλία)       1:14:15.27                 
8. Τζον Ιθαγκίρε             (Ισπανία)          1:14:21.59
Η βετεράνος ποδηλάτρια Κριστίν Άρμστρονγκ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην ατομική χρονομέτρηση κατακτώντας το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ποδηλασία δρόμου. Στο βροχερό Ρίο ντε Τζανέιρο σήμερα, η Αμερικανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης πραγματοποίησε μία εκπληκτική κούρσα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρωσίδα Όλγκα Ζαμπελίνσκαγια και στην τρίτη θέση την Ολλανδέζα Άννα φαν ντερ Μπρέγκεν.
Μόλις μία ημέρα πριν τα 43α γενέθλιά της η Αρμστρονγκ σημείωσε κατά 5,55΄΄ καλύτερο χρόνο στα 29,7χλμ από τη Ρωσίδα Όλγκα Ζαμπελίνσκαγια. Στον τερματισμό, με δυσκολία μπορούσε πανηγυρίσει -από την εξάντληση- και βάζοντας δύναμη για να σταθεί στα πόδια της αγκάλιασε το γιο της κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Δυνατές ΗΠΑ».
Η Αμερικανίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης είχε αποσυρθεί το 2009 για να γίνει μητέρα, αλλά επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετά από το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό της το 2012 ανακοίνωσε μία ακόμη φορά πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, για να... επιστρέψει εν τέλει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μία... σωστή απόφαση, όπως αποδείχτηκε, αφού από σήμερα έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην παγκόσμια ποδηλασία ως η πρώτη ποδηλάτρια ή ποδηλάτης που κατακτούν τρία χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου σε ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η πρώτη οκτάδα στην ποδηλασία δρόμου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ως εξής:
1. Κριστίν Άρμστρονγκ         (ΗΠΑ)         44 λεπτά 26.42   --χρυσό--
2. Όλγκα Ζαμπελίνσκαγια       (Ρωσία)            44:31.97   --ασημένιο--
3. Άννα φαν ντερ Μπρέγκεν     (Ολλανδία)         44:37.80   --χάλκινο--
4. Έλεν φαν Ντικ              (Ολλανδία)         44:48.74
5. Ελίσα Λόνγκο Μποργκίνι     (Ιταλία)           44:51.94
6. Λίντα Βίλαμσεν             (Νέα Ζηλανδία)     44:54.71
7. Τάρα Ουίτεν                (Καναδάς)          45:01.16
8. Λίσα Μπρένερ               (Γερμανία)         45:22.62 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες στο τουρνουά ανδρών:
Α΄ όμιλος
Δανία-Βραζιλία      0-4
Νότια Αφρική-Ιράκ   1-1
Βαθμολογία (Σε 3αγ.)
Βραζιλία      5
Δανία         4
---------------
Ιράκ          3
Νότια Αφρική  2
Β΄ όμιλος
Κολομβία-Νιγηρία    2-0
Ιαπωνία-Σουηδία     1-0
Βαθμολογία (Σε 3αγ.)
Νιγηρία       6
Κολομβία      5
---------------
Ιαπωνία       4
Σουηδία       1
Γ΄ όμιλος
Γερμανία-Φίτζι       10-0
Ν.Κορέα-Μεξικό       1-0
Βαθμολογία (Σε 3αγ.)
Ν. Κορέα      7
Γερμανία      5
---------------
Μεξικό        4
Φίτζι         0
Δ΄ όμιλος
Αλγερία-Πορτογαλία   1-1
Αργεντινή-Ονδούρα    1-1
Βαθμολογία (Σε 3αγ.)
Πορτογαλία    7
Ονδούρα       4
---------------
Αργεντινή     4
Αλγερία       1
Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Πορτογαλία-Γερμανία    13/8
Νιγηρία-Δανία          13/8
Ν.Κορέα-Ονδούρα        14/8
Κολομβία-Βραζιλία      14/8 
ΠΟΛΟ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο τουρνουά ανδρών:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αυστραλία-Ιαπωνία         8-6
ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία           8-8
Βραζιλία-Σερβία           6-5
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Βραζιλία       30-20   6
ΕΛΛΑΔΑ         25-24   4
Αυστραλία      24-23   3
Ουγγαρία       30-30   3
Σερβία         27-28   2
Ιαπωνία        21-32   0
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία-ΗΠΑ                3-6
Μαυροβούνιο-Ιταλία        5-6
Ισπανία-Κροατία           9-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Ιταλία         26-21   6
Ισπανία        27-22   4
Κροατία        19-21   4
Μαυροβούνιο    19-18   2
ΗΠΑ            20-20   2
Γαλλία         15-24   0 
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
«Βγήκαν» οι κάτοχοι των μεταλλίων στις κατηγορίες 46-49 και 91 κιλά, στο Ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας που φιλοξενείται στο Ρίο. Στην πρώτη περίπτωση, μετάλλιο εξασφάλισαν ο 19χρονος Κουβανός Αργκιλάγκος, ο Κολομβιανός Μαρτίνεζ, ο Ντουσμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν (1ος στο ασιατικό πρωτάθλημα το 2015) αλλά και ο Αμερικανός Νίκο Ερνάντες, ο οποίος με τη συμμετοχή του στο τουρνουά τιμάει τη μνήμη του κολλητού φίλου του που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.
Όσον αφορά στην κατηγορία των 91 κιλών, μετάλλιο εξασφάλισαν ο Ρώσος πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης το 2015 σε Ντόχα και Σαμόκοφ αντίστοιχα, Τιτσένκο, ο Τουλαγκανόφ από το Ουζμπεκιστάν, ο Βασίλι Λεβίτ από το Καζακστάν και ο Κουβανός«ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου του 2015, Ερισλάντι Σαβόν.
Τα αποτελέσματα της πυγμαχίας την 5η ημέρα:
49 κιλά
Προημιτελικά
Γιοάνις Αργκιλάγκος (Κούβα)-Πέτερ Μουνγκάι Βαρούι (Κένυα) 3-0
Γιουρμπεργιέν Μαρτίνεζ (Κολομβία)-Σάμουελ Καρμόνα (Ισπανία) 2-1
Χασανμπόι Ντουσμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)-Μπιρζάν Ζακίποφ (Καζακστάν) 3-0
Κάρλος Γκουίπο (Ισημερινός)-Νίκο Ερνάντες (ΗΠΑ) 0-3
Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Γιοάνις Αργκιλάγκος (Κούβα)-Γιουρμπεργιέν Μαρτίνεζ (Κολομβία)
Χασανμπόι Ντουσμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)-Νίκο Ερνάντες (ΗΠΑ)
56 κιλά
Γύρος «32»
Αράμ Αρβαγκιάν (Αρμενία)-Αράσι Μορισάκα (Ιαπωνία) 2-1
Γκάις Ασφάγκ (Μ. Βρετανία)-Τσατσάι Μπούτντι (Ταϊλάνδη) 0-3
Μπόε Βαραβάρα (Βανουάτου)-Βλάντιμιρ Νίκιτιν (Ρωσία) 0-3
Ντμίτρι Ασάναφ (Λευκορωσία)-Έκτορ Λουίς Γκαρσία Μόρα (Δομινικανή Δημοκρατία) 2-1
Μπένσον Γκιτσάρου Νιανγκίρου (Κένυα)-Τσεντμπαατάρ Ερντενεμπάτ (Μογγολία) 0-3
Ρομπένιλσον Ντε Χέσους (Βραζιλία)-Φαχέμ Χαμαγκί (Αλγερία) 2-1
64 κιλά
Γύρος «32»
Τουλάσι Ταρουμαλινγκάμ (Κατάρ)-Τσινζορίγκ Μπααταρσούκ (Μογγολία) 0-3
Λούις Μάρτιν Αρκόν (Βενεζουέλα)-Χοβάνες Μπατσκόζ (Αρμενία) 1-2
Γκιανσούν Χου (Κίνα)-Ραούλ Κουριέλ (Μεξικό) εγκατάλειψη νικητής ο Χου
Φαζλιντίν Γκαϊμπναζάροφ (Ουζμπεκιστάν)-Ντιβάλ Φόρελε Μαλόνγκα Ντζαλάμου (Κονγκό) ΤΚΟ νικητής ο Γκαϊμπναζάροφ
Μανόι Κουμάρ (Ινδία)-Εβάλντας Πετράουσκας (Λιθουανία) 2-1
Ρίτσαρντσον Χίτκινς (Αϊτή)-Γκάρι Ράσελ (ΗΠΑ) 0-3
81 κιλά
Γύρος «16»
Χούλιο Σέζαρ Λα Κρουζ (Κούβα)-Μεχμέτ Ναντίρ Ουνάλ (Τουρκία) 3-0
Χρβόγιε Σεπ (Κροατία)-Μισέλ Μπόργκες (Βραζιλία) 0-3
Μάθιου Μποντερλίκ (Γαλλία)-Χουάν Κάρλος Καρίγιο (Κολομβία) 3-0
Κάρλος Αντρές Μίνα (Ισημερινός)-Τζόε Ουάρντ (Ιρλανδία) 2-1
91 κιλά
Προημιτελικά
Εβγκένι Τιτσένκο (Ρωσία)-Κλεμέντε Ρούσο (Ιταλία) 3-0
Ρουστάμ Τουλαγκανόφ (Ουζμπεκιστάν)-Αμπντουλκαντίρ Αμπντουλάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 3-0
Βασίλι Λεβίτ (Καζακστάν)-Κένεντι Σεντ Πιέρ (Μαυρίκιος) 3-0
Γιαμίλ Περάλτα (Αργεντινή)-Ερισλάντι Σαβόν (Κούβα) 0-3
Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Εβγκένι Τιτσένκο (Ρωσία)-Ρουστάμ Τουλαγκανόφ (Ουζμπεκιστάν)
Βασίλι Λεβίτ (Καζακστάν)-Ερισλάντι Σαβόν (Κούβα) 
ΡΑΓΚΜΠΙ
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του ανδρικού τουρνουά:
Γκρουπ Α
Αργεντινή-Βραζιλία   31-0
Φίτζι-ΗΠΑ            24-19
Βαθμολογία
1. Φίτζι      9
2. Αργεντινή  7
3. ΗΠΑ        5
4. Βραζιλία   3
Γκρουπ Β
Γαλλία-Ισπανία            26-5
Νότια Αφρική-Αυστραλία    5-12
Βαθμολογία
1. Νότια Αφρική    7
2. Γαλλία          7
3. Αυστραλία       7
4. Ισπανία         3
Γκρουπ Γ
Κένυα-Ιαπωνία            7-31
Νέα Ζηλανδία-Μ.Βρετανία  19-21
Βαθμολογία
1. Μ.Βρετανία    9
2. Ιαπωνία       7
3. Νέα Ζηλανδία  5
4. Κένυα         3
ΘΕΣΕΙΣ 9-12
ΗΠΑ-Βραζιλία    24-12
Ισπανία-Κένυα   14-12
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Φίτζι-Νέα Ζηλανδία    12-7
Ιαπωνία-Γαλλία        12-7
Μ.Βρετανία-Αργεντινή   5-0
Ν.Αφρική-Αυστραλία    22-5
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Φίτζι-Ιαπωνία        11/8
Μ.Βρετανία-Ν.Αφρική  11/8 
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Έγραψε ιστορία ο Τζονγκό Τζιν. Ο Νοτιοκορεάτης σκοπευτής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. πιστόλι Ανδρών κι έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της σκοποβολής που κατέκτησε τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ξουάν Βινχ Χοάνγκ (Βιετνάμ) και το χάλκινο ο Σονγκ Γκουκ Κιμ (Βόρεια Κορέα).
Αναλυτικά η πρώτη οκτάδα:
1. Τζονγκό Τζιν (Νότια Κορέα)       193.7 βαθμοί
2. Ξουάν Βινχ Χοάνγκ (Βιετνάμ)      191.3
3. Σονγκ Γκουκ Κιμ (Βόρεια Κορέα)   172.8
4. Σεουνγκγού Χαν (Νότια Κορέα)     151.0
5. Ζιγουέι Γουάνγκ (Κίνα)           129.4
6. Βλαντιμίρ Γκοντσάροφ (Ρωσία)     111.0
7. Πάβολ Κοπ (Σλοβακία)              91.4
8. Γουέι Πανγκ (Κίνα)                67.2
Ο Φεαϊντ Αλντιανί αναζητούσε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για αρκετά χρόνια ως αθλητής του Κουβέιτ. Κατάφερε να το κατακτήσει, όμως, μόνο όταν αγωνίστηκε ως Ανεξάρτητος, καθώς σήμερα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διπλό Τραπ της Σκοποβολής, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Δεύτερος στο Σίδνεϊ το 2000 και το Λονδίνο το 2012, ο Αλντιανί είναι ο μοναδικός αθλητής που είχε χαρίσει ολυμπιακό μετάλλια στο Κουβέιτ. Οταν, όμως, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας του αποβλήθηκε από τη ΔΟΕ λόγω κρατικής εμπλοκής στον αθλητισμό, ο 50χρονος σκοπευτής τέθηκε μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του υπό τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την ομάδα των Ανεξάρτητων Ολυμπιακών Αθλητών (Α.Ο.Α.).
Νίκησε 26-24 τον Ιταλό Ινοτσέντι στον τελικό, ενώ λίγο νωρίτερα το χάλκινο κατέκτησε ο Στίβεν Σκοτ στη βρετανική μονομαχία του με τον Τιμ Νιλ.
Η τελική κατάταξη:
1. Φεαϊντ Αλντιανί (Α.Ο.Α.)
2. Μάρκο Ινοτσέντι (Ιταλία)
3. Στίβεν Σκότ (Βρετανία)
4. Τιμ Νιλ (Βρετανία)
5. Τζέιμς Γουϊλετ (Αυστραλία)
6. Αντρέας Λεβ (Γερμανία) 
ΤΖΟΥΝΤΟ
Το δεύτερο, μέχρι στιγμής, χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο «Ρίο 2016» κατέκτησε η Χαρούκα Τατσιμότο. Η 26χρονη, τέσσερα χρόνια μετά την έβδομη θέση στο Λονδίνο, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στα -70 κιλά μετά τη νίκη με Ippon (σε λιγότερο από τρία λεπτά) επί της Γιούρι Αλβεάρ από την Κολομβία (Νο-2 στον κόσμο).
Να σημειωθεί, ότι η Ιαπωνία κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία από το 2004 (Μασάε Ουένο), με μοναδική... παραφωνία το 2012 οπότε και στην κορυφή ανέβηκε η Γαλλίδα Λουσί Ντεκός.
Οι επτά πρώτες της κατηγορίας των -70 κιλών:
1. Χαρούκα Τατσιμότο (Ιαπωνία)
2. Γιούρι Αλβεάρ (Κολομβία)
3. Σάλι Κόνγουεϊ (Μ. Βρετανία)
3. Λάουρα Βάργκας Κόχ (Γερμανία)
5. Μαρία Μπερναμπέου (Ισπανία)
5. Μπερναντέτ Γκραφ (Αυστρία)
7. Κελίτα Ζούπανσιτς (Καναδάς)
7. Λίντα Μπόλντερ (Ισραήλ)
«Χρυσή» αποδείχθηκε η 10η Αυγούστου για το ιαπωνικό τζούντο. Μετά την Χαρούκα Τατσιμότο στα -70 κιλά και ο Μασού Μπέικερ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης των -90 κιλών. Ο εκπρόσωπος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, στον τελικό νίκησε τον Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι από την Γεωργία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, παίρνοντας και άτυπη ρεβάνς για λογαριασμό του ιαπωνικού τζούντο για την ήττα που είχε γνωρίσει πριν από 12 χρόνια ο συμπατριώτης του Χιρόσι Ιζούμι από τον Γεωργιανό Ζουράμπ Ζβιανταουρί στον αντίστοιχο τελικό της Αθήνας.
Όσον αφορά στον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ, ο οποίος στέρησε από τον Ηλία Ηλιάδη το δικαίωμα να προχωρήσει πέραν της φάσης των «32», κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη επί του Οτγκονμπαατάρ Λκαγκβασουρέν (Μογγολία) στον τελικό των ρεπεσάζ.
Η πρώτη επτάδα στην κατηγορία των -90 κιλών:
1. Μασού Μπέικερ (Ιαπωνία)
2. Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι (Γεωργία)
3. Ντονγκχάν Κβακ (Κορέα)
3. Σουνζχάο Τσενγκ (Κίνα)
5. Οτγκονμπαατάρ Λκαγκβασουρέν (Μογγολία)
5. Μάρκους Νίμαν (Σουηδία)
7. Αλέξαντρ Ιντίρ (Γαλλία)
7. Μαμανταλί Μεντίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 3ης αγωνιστικής του γυναικείου τουρνουά:
Α' Ομιλος
Βραζιλία-Ισπανία        24-29
Ρουμανία-Μαυροβούνιο    25-21
Νορβηγία-Αγκόλα        30-20
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Βραζιλία          81-70   4
Νορβηγία          85-75   4
Ισπανία           78-70   4
Αγκόλα           70-74   4
Ρουμανία          57-70   2
Μαυροβούνιο       65-77   0
Β' Ομιλος
Ρωσία-Σουηδία           36-34
Ολλανδία-Νότια Κορέα    32-32
Γαλλία-Αργεντινή        27-11
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Ρωσία             92-84   6
Γαλλία            70-51   4
Σουηδία           96-85   4
Ολλανδία          72-68   3
Νότια Κορέα       85-93   1
Αργεντινή         50-84   0
ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του ανδρικού τουρνουά:
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Νέα Ζηλανδία-Βραζιλία   9-0
Μ. Βρετανία-Αυστραλία      1-2
Ισπανία-Βέλγιο          12/8
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4αγ.)
1. Βέλγιο            9 3αγ.
2. Ισπανία           9 3αγ.
3. Αυστραλία         6
4. Μ. Βρετανία       4
5. Νέα Ζηλανδία      1
6. Βραζιλία          0
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του γυναικείου τουρνουά:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Ν.Κορέα         2-0
Κίνα-Ολλανδία            0-1
Ισπανία-Νέα Ζηλανδία     1-2        
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  (σε 3αγ.)
1. Ολλανδία          9
2. Γερμανία          7
3. Νέα Ζηλανδία      6
4. Κίνα              4
5. Ισπανία           0
6. Ν. Κορέα          0
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ-Ιαπωνία                   
Ινδία-Αυστραλία        1-6
Μ. Βρετανία-Αργεντινή  3-2
ΗΠΑ-Ιαπωνία            6-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3αγ.)
1. ΗΠΑ               9
2. Μ. Βρετανία       9
3. Αυστραλία         3
4. Αργεντινή         3
5. Ινδία             1
6. Ιαπωνία           1
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

***
~ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~


~  ~ ***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: