ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα  ενημέρωση Τρίτη  10  Μαρτίου  2015  :

*** 10 Φεβρουαρίου
Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (1) († 202). Αναστασίου επισκόπου Ιεροσολύμων, Ζήνωνος (2) οσίου ταχυδρόμου (†4ος αι.).Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων. Ενναθάς, Ουαλεντίνης και Παύλου.

(1)O άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτέριου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. O άγιος όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά αντίθετα ειρωνευόταν τον έπαρχο λέγοντάς του ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται ν` αρνηθεί τον αρχηγό της πίστης του. O Λουκιανός εξοργίστηκε και παίρνοντας ο ίδιος σιδερένια νύχια, προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του αγίου και ως εκ θαύματος, τα χέρια του κόπηκαν και έμειναν κρεμασμένα πάνω στο σώμα του αγίου, ο οποίος ωστόσο παρακάλεσε το Θεό να αποκαταστήσει την αρτιμέλεια του έπαρχου. Τότε αρκετοί δήμιοι βλέποντας το θαύμα πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Φοβισμένος τότε ο έπαρχος του χάρισε την ελευθερία. Όμως αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει στο θάρρος και την παρρησία του αγίου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν σε ηλικία 113 ετών.
(2) O όσιος Ζήνων καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και ήταν γιος πλουσίων και ενάρετων γονέων. Επί βασιλείας Ουάλη, ήταν διακοσμητής της αλληλογραφίας του. Όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο όσιος βρήκε ένα μεγάλο τάφο, εγκαταστάθηκε μέσα και εκεί επεδόθη σε αυστηρότατη άσκηση. Φορούσε ένα τριμμένο ράσο και τρεφόταν με λίγο ψωμί πού του έφερνε κάθε δύο ημέρες κάποιος φίλος του. Έτσι έλαβε χάρη από το Θεό και σε βαθιά γεράματα παρέδωσε τη δίκαια και άγια ψυχή του.
***  10/03 Απολυτίκιο Αγ. Κοδράτου - 10 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/vFU19bsXqOs ,


***  Το 2021 θα είναι η χρονιά της Καλαμάτας

Στο επίκεντρο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», με ρεπορτάζ της Όλγας Σελλά, τέθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2015 η προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Η εφημερίδα φιλοξένησε δηλώσεις της προσφάτως επιλεγείσας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata 21, της Έλενας Πέγκα, «για μια διαδικασία που είναι άκρως ανταγωνιστική, αφού τον τίτλο διεκδικούν επτά ακόμη ελληνικές πόλεις, ώστε να είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης την ίδια χρονιά. Είναι η Ρόδος, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Σύρος, η Τρίπολη, η Ελευσίνα, η Σαλαμίνα και ο Πειραιάς», όπως αναφέρει η Όλγα Σελλά. Η κυρία Πέγκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «μιλάει με ενθουσιασμό για την πόλη της Καλαμάτας – «μια πόλη που έχει πολλή ζωντάνια. Συμβαίνουν πολλά εδώ, υπάρχουν τοπικοί σύλλογοι, χορωδίες, ωδεία, μουσικά σχολεία». Και βεβαίως, η Καλαμάτα προσκαλεί και τους γειτονικούς Δήμους του Νομού Μεσσηνίας, που θα συμπεριληφθούν με τα πολλά μνημεία, απ’ όλες τις ιστορικές περιόδους, που φιλοξενούνται στη γη της Μεσσηνίας. «Είναι μια προσπάθεια για να υπάρξει πολιτιστική ανάπτυξη στη νότια Πελοπόννησο. Αρχίζει ο τουρισμός να αναπτύσσεται, εφόσον γίνει η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, είναι κάτι που θα βοηθήσει σε μιαν άλλη ανάπτυξη. Γι’ αυτό ήθελαν επικεφαλής έναν καλλιτέχνη». Όσο για τα σχέδιά της στη διαδικασία υποστήριξης της υποψηφιότητας και στη διάρκεια του θεσμού, εφόσον τον κερδίσει η Καλαμάτα; «Θέλω να καλέσουμε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όχι απλά να επισκεφθούν, αλλά να μείνουν για κάποιο καιρό στη Μεσσηνία, ώστε να δημιουργήσουν μέσα από τη γνωριμία τους και την εμπλοκή τους με τον τόπο. Θα ήθελα να φτιαχτούν έργα καινούργια με αφετηρία αυτόν τον τόπο. Αυτά που τον χαρακτηρίζουν, η Ιστορία του, το ότι υπάρχουν τέσσερις εποχές, υπάρχει ανοιχτός χώρος, φύση που δεν έχει καταστραφεί, βουνό και θάλασσα κοντά, παραδοσιακά προϊόντα και έθιμα, όλα αυτά θα αναδειχθούν με σύγχρονο τρόπο και με μια φρέσκια και μοντέρνα ματιά. Θέλουμε αυτό που θα φτιάξουμε για το 2021 να έχει ζωντάνια και να αφορά πρωτίστως τους νέους. Με τη συμμετοχή και την εμπλοκή της πόλης, θέλω τα project να ξεκινούν από εδώ και να αφορούν όλη την Ευρώπη», λέει η Έλενα Πέγκα». Τέλος, παραδέχεται ότι εμπειρία στα διοικητικά δεν έχει ιδιαίτερη, παρά μόνο το διάστημα που ήταν βοηθός του Γιάννη Χουβαρδά στο «Αμόρε». Πρόταση της έκανε τον περασμένο Νοέμβριο ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, Εκτορας Τσατσούλης, «ένας άνθρωπος με εμπειρία σε τέτοιες αποστολές. Είχε βοηθήσει και την Πάφο, που θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017». - 

*** Πρόστιμο 30.000 ευρώ για πυροβολισμό σκύλου 

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε κάτοικο της περιοχής για «κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση ζώου» επικύρωσε με απόφασή του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης. Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε χωριό πολύ κοντά στην Πύλο, όταν ο κάτοικος πυροβόλησε κατά δεσποζόμενου σκύλου, πιθανόν γείτονά του, με τη δικαιολογία ότι του έτρωγε τις κότες. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία βεβαίωσε την παράβαση σε βάρος του κατοίκου. Αυτός κατέθεσε έγγραφο υπόμνημα με τις αντιρρήσεις του, που εξετάστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία, αλλά δε στάθηκαν ικανές να πείσουν και ακολούθησε η επικύρωση της επιβολής του προστίμου. Το πρόστιμο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να καταβληθεί στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.Χ.Χ. - 

***  Για πλάκα έσπασαν τα τζάμια στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης 5 νεαροί          
     
Τέσσερις νεαροί Έλληνες, 18, 18, 22 και 26 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για πρόκληση φθορών στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι συλληφθέντες, μαζί με έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, μετέβησαν στο κτήριο όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, εκτόξευσαν πέτρες προς την είσοδο και έσπασαν μια τζαμαρία, για να διαφύγουν στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης εντόπισαν τον 22χρονο στη Μεσσήνη και τον συνέλαβαν, ενώ οι δύο 18χρονοι και ο 26χρονος εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και επίσης συνελήφθησαν.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη και ο 5ος 
Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας, που αφορούσε τη σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων, για πρόκληση φθορών στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, συμπληρωματικά, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, συνεργός των ανωτέρω, ο οποίος αναζητούνταν.

***  Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του serial killer καθώς και του συνεργού του 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, χθες, έπειτα από σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο Αλβανών κακοποιών, που συνελήφθησαν στις 19 Φεβρουαρίου 2015 στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα. Πρόκειται για τον 31χρονο κατά συρροή δολοφόνο με τα δεκάδες ψευδώνυμα, Mondi ή Artan ή Edmont ή Gentian ή Edmond ή Endont ή Orgest ή Bezmir του Midet ή Mudei ή Mina ή Ferik ή Femik ή Vasli (επίθετο) Bariame ή Bariami ή Bariam ή Barjamaj ή Barjami ή Barajmi ή Papavan ή Papajani ή Papazani ή Papayan ή Papaxhani ή Papagian. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται σε τρεις δολοφονίες, στη Νάξο το 2014 με θύμα 59χρονη ζωγράφο στον οικισμό Γαλανάδο, στην Τρίπολη το 2011 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουρβούρων Αρκαδίας με θύμα 78χρονο και το 2011 με θύμα 79χρονο στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Ο ίδιος ενέχεται και σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες σε περιοχές της Αρκίτσας και των Λιβανάτων Φθιώτιδος, καθώς και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο του 2008 έως και τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, καθώς και για ληστεία από κοινού κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα. Συνεργός του ήταν ο 27χρονος Αλβανός, Musta ή Musta Ι Neri ή Ernest του Bedri, κάτοικο Λιβανάτων Φθιώτιδας. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία από κοινού. - 

***  Φυλακισμένοι νιώθουν οι ηλικιωμένοι στην Καλαμάτα          
     
Το παράπονο της γιαγιάς της μου μετέφερε φίλη πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, μου είπε ότι η γιαγιά της που διαμένει στην Καλαμάτα και πλησιάζει τα 85 ζει την απόλυτη αποξένωση. Ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν ΚΑΠΗ, είναι αδύνατο καθημερινά να πηγαίνει εκεί (η ηλικιωμένη μένει στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης).
Επίσης, αισθάνεται ότι ο Δήμος και οι υπόλοιποι φορείς δεν κάνουν και πολλά για την ψυχαγωγία των ατόμων αυτής της ηλικίας.   Π.Μπ. 

*** Ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παρουσία Π. Νίκα

Την προσεχή Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του εκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπατριώτη μας καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου. Στην ορκωμοσία έχει προσκληθεί και εκ μέρους της πόλης και του Δήμου Καλαμάτας θα παρευρεθεί ο δήμαρχος. Να σημειωθεί πως στο φύλλο του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2015 και σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», παρουσιάζεται ο «άγνωστος» Πρόεδρος. Πρόκειται για ρεπορτάζ με στοιχεία για τη ζωή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στα νεανικά του χρόνια, στην Καλαμάτα, αλλά και για το δυνατό δεσμό του με την πόλη, την περιοχή και τους ανθρώπους της. Εν τω μεταξύ, ευχαριστήρια επιστολή προς τον αποχωρούντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε ο δήμαρχος Π. Νίκας. Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η αποχώρησή Σας από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, μετά την ολοκλήρωση δύο θητειών, μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί Σας, για να Σας ευχαριστήσω για όσα προσφέρατε στην Πατρίδα και το Έθνος μας. Υπήρξατε, πάντοτε, κήρυκας της συνεννόησης και της συνεργασίας, ιδίως στις σημερινές δύσκολες στιγμές. Τονίσατε κατ’ επανάληψη την ανάγκη για ομόνοια, αρετή, που όποτε οι Έλληνες επέμειναν στην εφαρμογή της, ο Ελληνισμός μεγαλούργησε. Εάν όλοι εφάρμοζαν τις παραινέσεις Σας, είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα... (...) Την προσφορά Σας και το έργο Σας, αλλά και το ενδιαφέρον Σας για την Καλαμάτα, δεν πρόκειται να τα λησμονήσουμε. Επιθυμώ να Σας διαβεβαιώσω πως η Καλαμάτα πάντοτε θα προσβλέπει σε Σας με αγάπη και εκτίμηση και θα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας η επικοινωνία Σας μαζί μας, αλλά και ενδεχόμενη επίσκεψή Σας, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να Σας φιλοξενήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου μας και μάλιστα σ’ έναν άνθρωπο με τη δική Σας διαδρομή στο Δημόσιο Βίο». Α.Π. - 

***  Να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη και πλημμυροπαθής ο Δήμος Οιχαλίας 

Στην απόφαση να χαρακτηριστεί ο Δήμος Οιχαλίας πλημμυροπαθής και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν την Παρασκευή, κατέληξε το βράδυ της Κυριακής σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας. Ήδη, όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος, έχουν αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες αρχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό της αποζημίωσης που θα προκύψει θα ανέλθει σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Πέραν των ζημιών στο φυτικό και στο ζωικό κεφάλαιο, τεράστιο είναι το πρόβλημα και στον τομέα των υποδομών. Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, είναι φοβερές οι βλάβες που έχουν καταγραφεί στο αγροτικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους, προκειμένου παραγωγοί και κτηνοτρόφοι να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση στις καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις τους. Τα σοβαρότερα ζητήματα εντοπίζονται, σύμφωνα με το δήμαρχο Οιχαλίας, στους πέντε πρώην καποδιστριακούς Δήμους, ενώ όλοι εύχονται να μην ξαναβρέξει με την ίδια ένταση, καθώς η κατάσταση θα επιβαρυνθεί.Χ.Χ. - 

*** Δεσμεύσεις από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση στη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πετράκος Αθανάσιος, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Κωνσταντινέας Πέτρος και Ψαρρέα Έλενα, συναντήθηκαν με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και συζητήθηκαν πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, αλλά και οι οικογένειες των ΑμεΑ, όπως: 1. Η κατ’ επανάληψη έναρξη της σχολικής χρονιάς με απουσία βοηθητικού προσωπικού και η καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού, όπως νοσηλευτή, ψυχολόγου κ.ά. Οι γονείς πρότειναν την έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. 2. Η λειτουργία του σχολείου σε λυόμενο κτήριο (το μόνο ίσως από τους σεισμούς το 1986), που πλέον δεν επαρκεί να φιλοξενήσει το μεγάλο όγκο των μαθητών. Οι γονείς επισήμαναν την πρόβλεψη αγοράς οικοπέδου από το 2004 και ζήτησαν τη διερεύνηση κατασκευής νέου κτηρίου. 3. Τη χορήγηση εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού αναπηρίας (20-35%) σε παιδιά και άτομα με αναπηρία με Δείκτη Νοημοσύνης (Δ.Ν.) από 45 έως 60 (μέτρια νοητική καθυστέρηση), με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να μένουν αβοήθητα από την Πολιτεία, με μόνο σύμμαχο την οικογένειά τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αλλά και σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να γίνεται έγκαιρα ο προγραμματισμός προσλήψεων αναπληρωτών, προκειμένου όλα τα Ειδικά σχολεία να λειτουργούν με προσωπικό ανάλογο αναγκών τους από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Επίσης, διαβεβαίωσαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, ότι θα διερευνήσουν τη δυνατότητα ανέγερσης νέου σχολείου. Τέλος, δεσμεύτηκαν να εισηγηθούν την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να χορηγείται ποσοστό αναπηρίας 67% και στα άτομα με Δ.Ν. από 45 έως 60. 

***

***Αθλητική  ενημέρωση  :
 Κοντονής
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας

*** Ικανοποίηση και… βλέμμα στη δεύτερη θέση για την Καλαμάτα 

Τα χαμόγελα επέστρεψαν, τουλάχιστον στο βαθμό που θα μπορούσε καθώς η πρώτη θέση δείχνει πλέον να είναι χαμένη μετά το διπλό της Ελευσίνας στο Άργος, στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, οι άνθρωποι της οποίας περίμεναν πως και πως μια εμφατική εμφάνιση και μια άνετη νίκη στο ντεμπούτο του Μιχάλη Καβαλιέρη. Βεβαίως το ζητούμενο για όλους είναι να υπάρξει συνέχεια και στα παιχνίδια που ακολουθούν, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έτσι ώστε η Μαύρη Θύελλα να κλείσει με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν, αλλά και να κυνηγήσει το στόχο της δεύτερης θέσης. Το τελευταίο διάστημα ακούγονται σενάρια που θέλουν ομάδες της Γ΄ Εθνικής να εξασφαλίζουν την άνοδο στην β΄ κατηγορία, εάν κάποια σωματεία της Football League δεν δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα. Σ’ αυτά τα σενάρια αναφέρθηκε και ο τεχνικός της Βάρδας μετά το τέλος του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής και φαίνεται πως σε αυτά θα επικεντρωθεί από δω και στο εξής η Καλαμάτα. Ωστόσο και για να είμαστε αντικειμενικοί, οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν, σε προηγούμενα πρωταθλήματα, είχαν κάνει την εμφάνισή τους τέτοιες φήμες, που δεν αποδείχθηκαν ποτέ αληθινές. Όπως και να έχει οι ποδοσφαιριστές της Μαύρης Θύελλας πρέπει να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του κόσμου και το βάρος της φανέλας της ομάδας. Στο όριο καρτών Λουμπαρδέας, Νιφορόπουλος και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη Από κει και πέρα και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ολοκλήρωση της προχθεσινής αναμέτρησης με τη Βάρδα δεν επιφύλασσε τον ερχομό προβλημάτων. Ο Λουμπαρδέας παρέμεινε στις 6 κίτρινες κάρτες, αριθμό που έχει πλέον και ο Νιφορόπουλος, ενώ δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Ο Σκάρος απουσίαζε χθες εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί, όπως και ο Κουντάνης, όμως φαίνεται πως θα βρίσκονται στη διάθεση του Μιχάλη Καβαλιέρη για το παιχνίδι της Κυριακής με την Αχαϊκή. Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές για τη σημερινή ημέρα, μ’ εξαίρεση κάποιους νεαρούς που θ’ ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα. Βρίσκει τον καλό του εαυτό ο Ηλιόπουλος Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον σκόρερ των δύο τερμάτων της Καλαμάτας στην προχθεσινή αναμέτρηση Κώστα Ηλιόπουλο. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκει σιγά σιγά τον καλό του εαυτό, γεγονός που αποδεικνύεται από τη σχέση που αρχίζει ν’ αποκτά με τ’ αντίπαλα δίχτυα, αλλά και από το ότι βρίσκεται συνεχώς μέσα στις φάσεις. Έχει συντελέσει η άνοδος του Τσάτσου, που βοηθά σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι, όμως ακόμη και η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Καλαντζής, αλλά από την άλλη θα ήταν όλα καλύτερα εάν είχε προκύψει πριν κάμποσες αγωνιστικές. του Νίκου Μπαλόπουλου - 

***

Στο μοναστηράκι Αθήνα  2015
  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 :
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
~

Ο κ. Αντ. Δημητρόπουλος στο μοναστήρι Αγίων Σαράντα Σπάρτης  2015
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
      ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~

Στη Ι.Μονή Αγίων Σαράντα στην Σπάρτη
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4093   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2384    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    8851  βίντεο   .-
Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα στη Σπάρτη 9-3-2015
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3584.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 372. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    904/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .-                                             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                       https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 69/130 .-                                               
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,
**
Κοπή πίτας Συλλόγου Κυριών Αρφαρών  2015 .-
***  ~ Γέφυρα Τσακώνας εργασίες  Ε.Ο  9/3/2015: http://youtu.be/waaRZAM8bTQ ,
 ~Άγιοι Τεσσαράκοντα  και  Ι Μονή  αφήγηση  ενημέρωση από Αθανασία Δαβίλλα 09/03/2015 : http://youtu.be/Xhle_4KejUo ,
~Χιονίζει  στον Ταΰγετο  09/03/2015 ; http://youtu.be/FJnCKH1n6Bg ,
~ Χιόνια στον Ταΰγετο 09/3/2015 : http://youtu.be/Z5lWK_ECIfc ,        
~ Χιονίζει στη διαδρομή μας στον Ταΰγετο 09-03-2015:  http://youtu.be/AdIGcMN-aEA 
~ ^ Διασκέδαση στο Γεωργίτση  9/3/2015: http://youtu.be/02eqNxCF2xI ,
~ Γεωργίτσι Σπάρτης  φαγητό διασκέδαση 9/3/2015: http://youtu.be/JziMiALOGOg ,
~Αλευρού Καστόρι Λακωνίας διαδρομή 9/3/2015: http://youtu.be/QRhEVGUWzxQ ,
~Γεωργίτση Σπάρτης  διασκέδαση 9/3/2015: http://youtu.be/RwRoZfl_gH8 

*** ~  Η λίμνη των κύκνων 08/03/2015   παράσταση στο θέατρο  BADMINTON: http://youtu.be/kSG3DVhs_Gw ,
~  Θέατρο Badminton Αθήνα  08/03/2015 : http://youtu.be/SwZfNY9VYJ4  
~ Η λίμνη των κύκνων 08/03/2015   παράσταση στο θέατρο BATMINDON : http://youtu.be/HfYKooMTmVM ,
~ Μπαλέτα επί πάγου Αγίας Πετρούπολης Η Λίμνη των κύκνων 08-03-2015  P1010571: http://youtu.be/RouBjzoLuIo ,
~ Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης Αθήνα 08-03-2015 P1010552 : http://youtu.be/nmQbHXqHKTc ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: