ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014  :


***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  70 αριστούχοι στη Μεσσηνία! (φωτογραφίες)          
   
ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Μεσσηνία από το γραμματέα του Συλλόγου Φροντιστών Σπ. Μαμμωνά
*Δηλώσεις και φωτογραφίες επιτυχόντων από τα Λύκεια της Καλαμάτας & της Κυπαρισσίας
*Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τη Μεσσηνία
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων, καθώς καταγράφηκε διπλασιασμός των αριστούχων, καθώς και στην επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, εκτιμάται ότι οφείλεται η άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα AEI και τα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Θαν. Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958, από 104.998 το 2013.
Συνολικά εισάγονται 72.763 υποψήφιοι από 71.761 το 2013. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2013.
Στα ΑΕΙ εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ 23.797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ) 1.913. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05%.
Στη Νομική Αθήνας οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% (18.714 μόρια η βάση εισαγωγής), στη Νομική Θεσσαλονίκης κατά 1,2% (18.615) και στη Νομική Κομοτηνής κατά 2,2% (18.303).
Στις Ιατρικές Σχολές, η άνοδος στην Αθήνα ήταν 1,7% (19.233 τα μόρια), της βάσης εισαγωγής στη Θεσσαλονίκη 2,4% (19.122), στην Πάτρα 2,8%, στη Λάρισα 3,2%, στην Κρήτη 3,2%, στα Ιωάννινα 3,3% και στην Αλεξανδρούπολη 3,5%.
Στις Νομικές Σχολές η αύξηση ήταν από 200 έως 400 μόρια και στις Πολυτεχνικές έως 1.000 μόρια.
Η μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) καταγράφηκε στη σχολή Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (60%) στην Μουσικών Σπουδών Αθήνας.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των εξετάσεων είναι ότι από τα 450 τμήματα, στα 121 η βάση εισαγωγής είναι μικρότερη από 10.000 μόρια.
Στη Μεσσηνία
Την αύξηση των βάσεων σε όλες σχεδόν τις σχολές, επισήμανε και ο γραμματέας του Συλλόγου Φροντιστών Μ.Ε. Μεσσηνίας Σπ. Μαμμωνάς, λέγοντας πως ήταν αναμενόμενη, αλλά η άνοδος αυτή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Πρόσθεσε πως υπάρχει αύξηση κατά 40% των αριστούχων σε σχέση με πέρσι, ενώ αναφερόμενος και στα των σχολών της Μεσσηνίας, σημείωσε πως και τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχουν παρουσιάσει άνοδο κατά 444 μόρια αυτό της Ιστορίας – Αρχαιολογίας και κατά 278 μόρια της Φιλολογίας. Αυξημένο κατά 289 μόρια είναι και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ αντίθετα σημαντική πτώση με 1.145 μόρια εμφάνισε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Πτώση καταγράφεται και στο Τμήμα Λογιστική και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου κατά 482 μόρια, ενώ, κατά 544 μόρια μειώθηκε η βάση και στους Τεχνολόγους Γεωπόνους.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Μαμμωνάς, η άνοδος στις βάσεις των Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οφείλονται στη δυναμική που έχει αρχίσει να αποκτά τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύεται, συνέχισε, ότι χρονιά με τη χρονιά, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που το εμπιστεύονται για την ποιότητα των σπουδών του αφενός και αφετέρου λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων, επειδή με το νέο δρόμο η απόσταση από την Αθήνα είναι δύο ώρες, γεγονός που ελαχιστοποιεί σημαντικά τα έξοδα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες σε πιο μεγάλες αποστάσεις.
Όσον αφορά στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, παρατήρησε ότι συμπαρασύρθηκαν από το δύσκολο κλίμα, καθώς οι γονείς δύσκολα αφήνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, λόγω έλλειψης χρημάτων. Υπογράμμισε όμως, πως στις σχολές του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα επιτελείται ιδιαιτέρως σημαντικό έργο , που αν βγει προς τα έξω, θα τις καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικές στους υποψηφίους, αφού σχετίζεται άμεσα με την τοπική οικονομία, λόγω των αγροτικών προϊόντων του νομού.
Ανέφερε επίσης πως η μεγάλη πτώση στις βάσεις της Διοίκησης Επιχειρήσεων, οφείλεται στο ότι αυξήθηκαν οι θέσεις στις οικονομικές σχολές και μειώθηκαν οι υποψήφιοι.
Θελήσαμε να μάθουμε πώς εξηγείται το φαινόμενο να υπάρχει φέτος μικρότερος αριθμός υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και η απάντηση ήταν σοκαριστική, αφού μας είπε πως η μείωση των υποψηφίων έχει άμεση συνάφεια με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Μια επίσης σημαντική παράμετρος, είναι, κατά την εκτίμησή του, το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, που ενώ θα είχαν τα προσόντα να εισαχθούν, λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, προτίμησαν απλώς να τελειώσουν το Λύκειο χωρίς να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, επειδή δεν έχουν τα χρήματα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Ο κ. Μαμμωνάς ανέφερε τέλος, ότι τα φετινά θέματα των εξετάσεων ήταν πολύ πιο ευνοϊκά για τους υποψήφιους, καθώς ο βαθμός δυσκολίας τους ήταν πολύ μικρός σε σχέση με πέρσι σε όλα τα μαθήματα. Με αφορμή δε την ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου, στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, επισήμανε πως από τους 70 αριστούχους της Μεσσηνίας (όσοι ξεπέρασαν τις 18.000 μόρια), οι 60 φοιτούσαν σε φροντιστήρια – μέλη του συλλόγου, θέλοντας να καταδείξει το ανεβασμένο επίπεδο σπουδών.
 
***  Βασίλης Κικίλιας: Στόχος μας να υπηρετούμε τον πολίτη (φωτογραφίες και βίντεο)      https://www.youtube.com/watch?v=F3-kqNKRbgw&feature=player_embedded ,.-  
   
 
 
 
 
Ικανοποιημένος από τα όσα είδε κατά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία, δήλωσε χθες, με το πέρας της επίσκεψής του  στην Αστυνομική Διεύθυνση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασ. Κικίλιας.  Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ανέφερε πως είναι μεγάλη χαρά και τιμή που επισκέφθηκε τη Μεσσηνία και πρόσθεσε: «Έχω την ευκαιρία να δω ότι είχα ο ίδιος, ούτως ή άλλως διαπιστώσει, ότι είτε μιλάμε για αστυνομικούς ή πυροσβέστες, τα Σώματα (Ασφαλείας) αυτά έχουν μέλλον, νέους ανθρώπους , νέους αξιωματικούς, πιο μορφωμένα παιδιά με κέφι και όρεξη μέσα στην κρίση, που θέλουν να τη δουν ως ευκαιρία  και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί αυτή  την εποχή.
Αντί ένας νέος άνθρωπος να τα παρατήσει και να απογοητευτεί, παλεύει, έχει όρεξη, προσβλέπει σε αλλαγές και για αυτό ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα να ακούσουμε την άποψη και του πιο χαμηλόβαθμου. Γιατί οι  ιδέες τους, οι προτάσεις τους, η διάθεσή τους, είναι πολύ σημαντικές για μας».
  Μεσσηνία και ιδιαιτερότητες
Ακολούθως, παρατήρησε πως «η Μεσσηνία έχει ιδιαιτερότητες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η Αστυνομία είναι μία και μόνη και κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των τριών κλάδων, αλλά πάντα υπάρχουν τοπικές συνθήκες, που θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Για αυτό με μεγάλη προσοχή άκουσα τους διευθυντές και τους επικεφαλής και θα συμπεριλάβουμε τις προτάσεις τους για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει η Αστυνομία στη Μεσσηνία.
Περιμένουμε να λήξει η τουριστική περίοδος και μετά θα σχεδιάσουμε για το νομό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη λειτουργία που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, αφού είμαστε εδώ για να τον εξυπηρετούμε. Όλοι μας, εμού συμπεριλαμβανομένου, είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τον πολίτη. Αν κάποιοι το ξέχασαν αυτό στην πάροδο της μεταπολίτευσης καλά θα κάνουν να το θυμηθούν. Η Αστυνομία προς τα εκεί θα κοιτά και από εκεί θα έχει προσλαμβάνουσες . Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με σεβασμό στον πολίτη, με αντίληψη των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει μεσούσης της κρίσης, αλλά με κέφι, ελπίδα και όραμα, θέλουμε την κοινωνία της ελπίδας, που να συμπορεύονται και να περπατούν μαζί».
  Αναδιαρθρώσεις
Ερωτηθείς για τις αναδιαρθρώσεις, απάντησε πως δεν μπορεί να προσπεράσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες, άτομα που μια ζωή υπηρετούν την ΕΛΑΣ. «Η πείρα κερδίζεται με τα χρόνια. Θα κρατήσουμε ότι έχει αξία και λειτουργεί και θα αλλάξουμε όλα τα άλλα. Ακούμε προτάσεις από όλους  για το πώς μπορούμε να είμαστε ενεργοί και μάχιμοι, ως αστυνομικοί, στην κοινωνία. Αν για παράδειγμα στην Καλαμάτα υπάρχουν μια Τροχαία κι ένα Τμήμα και βρίσκονται δίπλα κι αν βάζοντας το κλειδί στη πόρτα του Τμήματος, χρειαζόμαστε 12 άτομα και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη ή να βγάλουμε περιπολικά έξω, δεν βρίσκω το λόγο να μη γίνουν αυτά τα δύο ένα  και να έχουμε σε έξι βάρδιες πενήντα περισσότερα άτομα να κυκλοφορούν στο κέντρο της Καλαμάτας . Έλλειψε η κοινή λογική και η δικαιοσύνη και θα υπάρξουν και τα δύο», κατέληξε
 Με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους
Ακολούθησε συνάντησή του με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση, του εκτέθηκαν καίρια ζητήματα λειτουργίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπως η παλαιότητα των οχημάτων και η συντήρησή τους, προβλήματα κτηριακών εγκαταστάσεων, έλλειψη πόρων για τα μέσα ατομικής προστασίας, την τριχοτόμηση των πυροσβεστών σε μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, ενώ του παραδόθηκε και υπόμνημα.
Από την πλευρά του ο υπουργός είχε εικόνα για τα περισσότερα θεσμικά – οικονομικά αιτήματα και γνώση πολλών από τα προβλήματα της Μεσσηνίας. Απάντησε στα μέλη της Ένωσης πως είναι διαθέσιμος μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου για διάλογο και προτάσεις ως προς τα προβλήματα και τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, μένοντας φειδωλός, όπως αναφέρεται, σε υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
  Στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας και σήμερα στο δήμαρχο  
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έφθασε στην Καλαμάτα προερχόμενος από την Αρχαία Μεσσήνη, όπου επισκέφθηκε το χώρο που εκδηλώθηκε προ ημερών η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά. Μετά την επίσκεψη σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, και ακολούθως με το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, ενώ, το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει  συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Τριφυλία
Να μην κλείσουν αστυνομικά τμήματα ζήτησαν οι πολίτες

Αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες της Τριφυλίας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, υλοποιώντας τη δέσμευση που έδωσε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ότι θα επισκεφθεί όλες τις υπηρεσίες που προΐσταται πολιτικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει με στελέχη και υπαλλήλους για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα, να ακούσει προτάσεις και να λάβει αποφάσεις.
Στην Κυπαρισσία, έδρα του δήμου Τριφυλίας, τον υπουργό υποδέχθηκαν ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας και Παναγιώτης Κατσίβελας αντίστοιχα. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το μάχιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, πυραγό Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, τον προϊστάμενο του Π.Κ. Κυπαρισσίας, ανθυποπυραγό Γεώργιο Φέστα και τα στελέχη του Π.Κ. Ο κ. Φέστας καλωσόρισε τον υπουργό τονίζοντας πως, «εδώ, τα παιδιά δίνουμε, ιδίως τους θερινούς μήνες, καθημερινή μάχη, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στις όμορες περιοχές. Ακόμη, αν χρειαστεί βγαίνουμε και εκτός Πελοποννήσου. Προσπαθούμε με ό,τι μέσα έχουμε να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας επισκεφθήκατε». Ο υπουργός συζήτησε μαζί τους ζητήματα που αφορούν την πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση στην περιοχή, ενώ του τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την ενίσχυση του Π.Κ. Κυπαρισσίας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και την αναβάθμισή του. Ο υπουργός, απευθυνόμενος στους πυροσβέστες σημείωσε ότι, «πρωτοστάτες, μέσα στο καλοκαίρι, με 21 εκ. τουρίστες, είστε εσείς! Αυτό χωρίζει την αποτυχία και την καταστροφή απ’ την επιτυχία, απ’ το συνάλλαγμα από αυτούς τους ανθρώπους, από τη δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική με πραγματικά παραγόμενα χρήματα. Όχι σε μια καταναλωτική κοινωνία, σε μια παραγωγική κοινωνία και οικονομία, όπως τη χρειαζόμαστε και τη θέλουμε. Αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση, που πραγματικά είναι εθνικής σωτηρίας. Δίνει μια πολύ πολύ μεγάλη μάχη. Ό,τι είμαστε εμείς, ό,τι είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, είστε κι εσείς! Γίνεται μάχη παιδιά, ξεκάθαρα!».
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Α.Τ. και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Αδαμάντιος Μητρόπουλος και οι διοικητές του Α.Τ. και του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας αντίστοιχα από τους οποίους ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας της περιοχής αλλά και κρουσμάτων εγκληματικότητας, για τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, όπως επίσης και για τις επιτυχίες με εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων και τη σύλληψη δραστών. Μιλώντας με αστυνομικούς υπαλλήλους, ο υπουργός, σημείωσε ότι τη μάχη δε μπορεί να τη δώσει μόνος του ένας πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση, ένας υπουργός. «Μπορούμε να τη δώσουμε όλοι μαζί. Έτσι πετυχαίνει. Και δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό», είπε και συμπλήρωσε πως, «πρέπει να αναλογιστούμε, εδώ δίπλα, στο χωριό, τί θέλουν οι άνθρωποι από την Αστυνομία, τί ζητάνε από μας;».
Από αστυνομικούς υπαλλήλους,  τέθηκε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης του Α.Τ. με προσωπικό και μέσα καθώς το Α.Τ. Κυπαρισσίας δεν διαθέτει ούτε καν ένα όχημα.
Ακολούθως επισκέφθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών και στη συνέχεια το Α.Τ. και την Π.Υ. Γαργαλιάνων. Σημειώνεται πώς συνομιλώντας με πολίτες, αυτοί του ζητούσαν να μην κλείσουν τα Α.Τ. της περιοχής.  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  “Λευκή Νύχτα 2014”: Τιμές “ΣΟΚ” υπόσχονται οι έμποροι που αναμένουν πλήθος επισκεπτών          
           
Μεγάλες είναι οι προσδοκίες του Δήμου Καλαμάτας αλλά και των διοργανωτών,  εν όψει της 2ης Λευκής Νύχτας που διοργανώνεται απόψε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μετά από την περυσινή μεγάλη επιτυχία , ο “πήχης” έχει ανέβει ψηλότερα και όλοι ευελπιστούν  σε  ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Στο πλαίσιο της αποψινής  εκδήλωσης , παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας  από τον Δήμαρχο Π. Νίκα , την οργανωτική επιτροπή και φορείς της Πόλης.
  Παναγιώτης Νίκας
Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχισμένος εν όψει της 2ης Λευκής Νύχτας,  χαρακτηρίζοντας  τη “Νύχτα αγορών και Διασκέδασης”. Επίσης σημείωσε ότι έχει υπάρξει μεγάλη προβολή της εκδήλωσης σε όλη την Πελοπόννησο και  παρακάλεσε τους πολίτες της Καλαμάτας να υποδεχτούν με ευταξία τους χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας, καθώς και να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Όπως τόνισε, σκοπός της εκδήλωσης είναι η βοήθεια του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών, γιατί μια πόλη με δυνατό εμπόριο και ισχυρούς επαγγελματίες μπορεί να πορεύεται με αισιοδοξία. Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος κάλεσε όλο το κόσμο να συμμετέχει αλλά και να ψωνίσει, καθώς τα καταστήματα θα έχουν ένα πραγματικό “ξεπούλημα” .
  Παναγιώτα Ντίντα 
Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτα Ντίντα, δήλωσε ότι όλοι είναι απόλυτα έτοιμοι γι’ αυτή τη μεγάλη βραδιά και περιμένουν μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με πέρυσι .Αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιτροπής για την άψογη συνεργασία τους, ενημέρωσε ότι η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8μ.μ.  με τη φιλαρμονική  του Δήμου Καλαμάτας  να παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους. Τέλος, ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλά ψώνια σ' όλο τον κόσμο.
  Νίκος Μπασακίδης 
Ο υπεύθυνος της “Φάρις”  Νίκος Μπασακίδης, μίλησε για τις εκδηλώσεις που έχει  οργανώσει ο Δήμος, ώστε  να πλαισιώσει  τη βραδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία Ροκ συγκροτήματος στη βόρεια πλευρά της Κεντρικής πλατείας, καθώς και λαϊκή βραδιά στην πλατεία Όθωνος, η οποία θα ξεκινήσει στις 11μ.μ. . Παράλληλα, οι επαγγελματίες των οδών Ιατροπούλου & Αμφείας έχουν διοργανώσει τα δικά τους πάρτυ.
  Θανάσης Βασιλόπουλος
Όταν φορείς ενώνουν  τις δυνάμεις τους, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά όπως είδαμε και πέρυσι, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Σαν Ομοσπονδία τόνισε ότι στηρίζουν την προσπάθεια και ότι θα είναι πάντα αρωγοί σε ανάλογες πρωτοβουλίες.
  Λίλιαν Ψηλάκη 
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε, ότι πέρυσι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία  και φέτος περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Από την πλευρά της, κάλεσε όλο τον κόσμο να έρθει στην Καλαμάτα να ψωνίσει, καθώς τα καταστήματα θα έχουν πραγματικά τιμές “ΣΟΚ” .
  Γιώργος Κωστόπουλος
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Κωστόπουλος, ευχήθηκε η αποψινή βραδιά να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από πέρυσι , και οι επισκέπτες που θα βρεθούν απόψε στην Καλαμάτα να αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για την Πόλη .
  Ανδρέας Ζαγάκος
Απόλυτα έτοιμοι να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν  τους χιλιάδες επισκέπτες ,δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγάκος. Κλείνοντας , κάλεσε τον κόσμο να έρθει  από το πρωί στην Καλαμάτα,  να απολαύσει  τις υπέροχες  παραλίες  και το βράδυ να μεταβούν στην Κεντρική Πλατεία ,να ψωνίσουν, με τις μεγάλες προσφορές που θα έχουν τα καταστήματα και να συμμετέχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή. του Κώστα Γαζούλη
 
***  Κι άλλες σπασμένες πλάκες…
 
  Σήμερα οι πλάκες δεν είναι από την Πλατεία Όθωνος, αλλά την 23ης Μαρτίου. Πριν μερικούς μήνες είχαν αλλάξει κάποιες πλάκες, αλλά η κατάσταση συνεχίζεται. Μήπως τελικά αυτό το είδος πλακών δεν αντέχει στο βάρος των αυτοκινήτων; Ω. - 

*** Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι… Τελευταία Ενημέρωση: 30/08/2014 09:01 Σίγουρα είναι δουλειά του Δήμου να κρατά την πόλη καθαρή, το θέμα όμως είναι πόσο εμείς οι δημότες προσέχουμε στο να παραμένει καθαρή. Το απόγευμα της Πέμπτης διέσχιζα τη Βασ. Γεωργίου, είδα δύο άνδρες με ένα παιδί που είχαν σταματήσει στην άκρη του δρόμου και πετούσαν σπασμένα πλακάκια. Στη συνέχεια, καθώς ανέβαινα την Ακρίτα είδα ένα έπιπλο που είχε πετάξει προφανώς ο ιδιοκτήτης του στο οδόστρωμα, αφού στη νησίδα όπου βρίσκεται ο κάδος δε χωρούσε. Αυτά ήταν μόνο δύο παραδείγματα που συνάντησα σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών…. Α ρε Ελληνάρα, ποτέ δε θα αλλάξεις! Π.Μπ. - 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

~* Στο  Παγκόσμιο  Κύπελλο Μπάσκετ στην Ισπανία Σάββατο  30-08-2014  :
Στο  Β΄ Όμιλο :
Σάββατο 30-08-2-14 :
***  ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ Αφρικής    87-64.-^  
Κυριακή 31-08-2014  :
***  ΕΛΛΑΔΑ -ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ  80-72 .-

*** 2η  αγωνιστική για την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Σάββατο 30-08-2014 :
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ   1-1 ,(0-1).-^  31΄Ακόστα  , 57΄Τζάνης,.-
~ ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   2-0 , (1-0) .-^ 43΄Καλτσάς 89  Γιορέντε΄.-
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   1-1 , (0-0) .-^ 47΄ Κασάμι , 79΄ Κούσας ,.-
*** 2η  αγωνιστική για την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Σάββατο 30-08-2014 :
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ   1-1 ,(0-1).-^  31΄Ακόστα  , 57΄Τζάνης,.-
~ ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   2-0 , (1-0) .-^ 43΄Καλτσάς 89  Γιορέντε΄.-
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   1-1 , (0-0) .-^ 47΄ Κασάμι , 79΄ Κούσας ,.-
ΚΥΡΙΑΚΗ 31-08-2014 ,
 * (Ξάνθη) Ξάνθη - Κέρκυρα   0-0 , (0-0).- 
*(Τρίπολη) Αστέρας. Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1,(1-1).-1΄Γκονέ ,23΄, 66΄Ρόλε,
*(Βόλος) Νίκη Βόλου - Ατρόμητος Α. 0-1 ,(0-1).- 26΄Φυντανίδης,
 *(Περιβολίων) Πλατανιάς - Π.Α.Ο.Κ.0-4,(0-1) .- 39΄Αθανασιάδης,52΄Δ.Σαλπιγκίδης,
82΄Μάκ , 89΄Σκόνδρας,   .-
 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος  2-1 (0-0).- 85΄Μπουμάλ , 90΄Ατσαγκούν ,94΄Πέτριτς ,.-
Δευτέρα  01-09-2014 :
ΟΦΗ -ΒΕΡΟΙΑ 
***  Νίκη (1-0) με Σαλαπάτα και… σημάδια βελτίωσης για την Καλαμάτα στο Λουτράκι 

  ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ Ο ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Επέστρεψε στις νίκες, όσον αφορά τη διαδικασία των φιλικών παιχνιδιών προετοιμασίας, η ομάδα της Καλαμάτας, επικρατώντας χθες το απόγευμα στο Λουτράκι του ομώνυμου και νεοφώτιστου στη Γ΄ Εθνική, σωματείου, με σκορ 1-0. Το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, όμως εξακολουθούν να υφίστανται αδυναμίες, ειδικότερα στο κομμάτι της δημιουργίας, που θα πρέπει να εξαφανιστούν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι και τον αγωνιστικό χώρο – πυκνό χορτάρι, δύσκολο για τους παίκτες που δεν το γνώριζαν – έδειξαν να πατούν καλύτερα, πιέζοντας την εστία του Πάππου. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος η Καλαμάτα ισορροπούσε το παιχνίδι και σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, ευτύχησε να βρει δίχτυα. Ήταν το 35΄ όταν από ωραία σέντρα του Ηλιόπουλου ο Σαλαπάτας με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς οι όποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων δεν έφεραν στη συνέχεια αποτέλεσμα. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο Λουτράκι βρέθηκε ο Γιώργος Ράλλης και 1-2 μέλη του Δ.Σ., που έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Καλλιακμάνης (61’ Κόντης), Χατζηνικολής (75’ Γιαννακούλης), Γκαρμίρης (65’ Παινέσης) , Τσώκος (75’ Παππάς), Μαυρέλης, Σιώκος, Δημάκης (56’ Παπουτσής), Πέτρου (75’ Σπέτσης), Χρυσαφίδης (56’ Σουσούνης), Αποστολάκης (70’ Πράττος), Ζερβός (65’ Παπαναστασίου). ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος (73’ Σκαρλάτος), Μαρτίνος, Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Λουμπαρδέας (62΄ Πολυχρόνης), Χαρίτος (80΄ Κουντάνης), Σκάρος (88’ Νικολόπουλος), Ηλιόπουλος (86΄ Κακαλής), Καλαντζής (84΄ Βασιλόπουλος), Σαλαπάτας (55΄ Μακρυγιάννης) • Στα αξιοσημείωτα είναι ότι δοκιμάστηκε ένας μεσοεπιθετικός, ονόματι Μακρυγιάννης (αλλαγή στη θέση του Σαλαπάτα στο 55΄) που αν πείσει τον κ. Κουρμπανά θα αποκτηθεί, ενώ, δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμών ή προκειμένου να προφυλαχθούν οι Δημητριάδης, Γεωργακόπουλος, Ζάρκος, Τριάντος και Αργυρόπουλος. - 

*** 2ος  αγώνας  Β΄ Φάσης  ΓΙΑ ΤΟ ΚΎΠΕΛΛΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  2014-15 :
Σάββατο  30-08-2014 :
 Νέος  Άρις - Ολυμπιακός Καλαμάτας  0-3 .-
~ Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 0-1 .-
~ ΑΙΑΣ Καλαμάτας - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-1 .-
~ Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  0-1 .-
~ ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  0-3 .-
~ ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας - Τέλος Άγρας  0-4 .-
Κυριακή  31-08-2014 :
* Παπαφλέσσας Άμφειας - Α.Ο. Σπερχογείας  0-2 .-
* Ηρακλής Καλαμάτας -Αστέρας Αρφαρών   2-3.-
* Αναγέννηση Παραλίας -Ακρίτας Κορώνης 2-2 .-
Α.Ο. Άμφειας - Α.Ο. Ασπρόχωμα  0-3 .-
 * ΠΑΟ Καλλιθέας -  Απόλλων Καλαμάτας  0-2 .-
* Α.Ο. Μεθώνης - Α.Σ.  Ανδρούσας 3-1 .-
Α.Ο. Μιλτιάδης - Α.Ο. Δωρίου  1-0  , πεν.  3-5 .-
Παπαφλέσσας Χώρας - Α.Ο. Διαβολιτσίου  2-3 .-
 Α.Ο.  Φαραί - Εράνη  Φιλιατρών  0 -4 .-
***  Με 13 συμμετοχές ο φετινός αγώνας Καλαμάτα-Κορώνη         
           
26ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
 Για 26η χρονιά υπερκολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με τα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου και τη δοκιμασία της διάσχισης των 30 χλμ. από την Καλαμάτα στην Κορώνη. Ο ιστορικός θεσμός του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζει ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο και στις 7 το πρωί θα πάρουν εκκίνηση μπροστά από το Messinian Bay, 13 αθλητές και αθλήτριες. Ο λόγος για τους: Σέζαρ Ρουίθ Χερνάντεζ, Μαργκαρίτα Μπάγκουρ Λιόρενς (Ισπανία), Αττίλα Μανιόκι (Ουγγαρία), Σέιλ Σάβουελ, Μανφρεντ Σπιτζβάιζερ (Αυστρία), Γρηγόρη Αμασλίδη, Αναστάσιο Αυγερινό, Κωνσταντίνο Ζαμπέτογλου, Μιλτιάδη Καραγεωργιάδη, Ιωάννη Κουστένη, Γεράσιμο Πεφάνη, Δανάη Μενεξιάδη, Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα). Οι πρώτοι τερματισμοί αναμένονται το μεσημέρι στο λιμάνι της Κορώνης, ενώ η αυλαία θα πέσει με την τελετή των απονομών (9.30 μ.μ.) και τη δεξίωση του Δήμου Πύλου Νέστορος προς τους συμμετέχοντες.

***  Βελτίωση στη δημιουργία και το γκολ θέλει σήμερα στο Λουτράκι η Καλαμάτα
 
Το 5ο κατά σειρά φιλικό της Καλαμάτας θα διεξαχθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο Λουτράκι, κόντρα στην ομώνυμη τοπική ομάδα, η οποία είναι νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική και θα τεθεί αντίπαλος και στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής Νίκος Κουρμπανάς και όλοι στο «μελανόλευκο στρατόπεδο» ευελπιστούν ότι το απογευματινό τεστ θα συνδυαστεί με καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι που έχουν σκορπίσει μέχρι τώρα μεγάλο προβληματισμό. Σε αυτό θα βοηθήσει τόσο το πέρασμα του χρόνου και το σταδιακό «χνώτιασμα» των ποδοσφαιριστών, όσο και η ελαχιστοποίηση των αγωνιστικών προβλημάτων. Ουσιαστικά, μοναδική απουσία θα είναι ο Δημητριάδης, που κι αυτός μετράει πλέον αντίστροφα το χρόνο της επιστροφής. Ο Ηλιόπουλος αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, ενώ λεπτά συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Ζάρκος, το πιο πρόσφατο μετεγγραφικό απόκτημα της Μαύρης Θύελλας.Διευκρινιστική δήλωση Ηλία Παπακωνσταντίνου Μετά τα όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα που ακολούθησαν την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Καλαμάτας, ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου αισθάνθηκε την ανάγκη για την παρακάτω διευκρινιστική δήλωση: «Προς αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων και σεβόμενος το μεγάλο όνομα και τους φίλους της ομάδας μας οφείλω να αναφέρω ότι ο λόγος της αποχώρησης μου από το ΔΣ του συλλόγου έχει να κάνει με τη μη ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβα στη Γ.Σ., μέσα στο χρονικό πλαίσιο του πλάνου που είχαμε ορίσει, όσον αφορά στην γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της. Ωστόσο, εκπλήρωσα στο ακέραιο την οικονομική συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μέχρι την στιγμή της αποχώρησης μου απ’ αυτό».Η διοίκηση ευχαριστεί Παπακωνσταντίνου… Από την πλευρά της, με μια λιτή ανακοίνωση «Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ευχαριστεί τον Ηλία Παπακωνσταντίνου για την πολύτιμη βοήθειά που προσέφερε στον σύλλογο, σε όλα τα επίπεδα, στο χρονικό διάστημα της συμμετοχής του στο ΔΣ».Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Την Παρασκευή 5/9 τελικά κλήρωση πρωταθλήματος-κυπέλλου Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε χθες ότι η κλήρωση του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2014-2015 θα διενεργηθεί την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 (αίθουσα ΔΣ/ΕΠΟ), αντί για Δευτέρα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. - 

***  Ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει γιατί έφυγε από την Καλαμάτα         
           
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το πρώην μέλος του ΔΣ Καλαμάτα που διευκρινίζει γιατί αποχώρησε από την ομάδα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Προς αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων και σεβόμενος το μεγάλο όνομα και τους φίλους της ομάδας μας οφείλω να αναφέρω ότι ο λόγος της αποχώρησης μου από το ΔΣ του συλλόγου έχει να κάνει με τη μη ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβα στη Γ.Σ., μέσα στο χρονικό πλαίσιο του πλάνου που είχαμε ορίσει, όσον αφορά στην γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της. Ωστόσο, εκπλήρωσα στο ακέραιο την οικονομική συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μέχρι την στιγμή της αποχώρησης μου απ’ αυτό.    Ηλίας Παπακωνσταντίνου 

***  Νέο «χτύπημα» στα λάθη της διοίκησης η παραίτηση Παπακωνσταντίνου
 
 ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΟ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ Του Νίκου Μπαλόπουλου Κανονικά σήμερα έπρεπε να γράφουμε για την εμφάνιση της Καλαμάτας στο προχθεσινό φιλικό με τον Ερμή Κιβερίου, ωστόσο δυστυχώς οι εξελίξεις μας υποχρεώνουν να κοιτάξουμε προς άλλη κατεύθυνση, που δείχνει πολύ πιο σοβαρή σε σχέση με την αγωνιστική μετριότητα και την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας στη συνέχεια της προετοιμασίας. Το λέμε αυτό γιατί τελείως ξαφνικά προέκυψε χθες το μεσημέρι η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., Ηλία Παπακωνσταντίνου, που τη γνωστοποίησε με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς να επιδιώξει ν’ αναφερθεί διεξοδικά στους λόγους που τον ώθησαν να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση: «Ανακοινώνω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Π.Σ. Η Καλαμάτα για προσωπικούς λόγους», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, προχωρώντας σε μία κίνηση που τουλάχιστον για κάποιους δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη. Ο ικανότατος παράγοντας που είχε αφήσει τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ομάδα την οποία τροφοδοτούσε οικονομικά τα τελευταία χρόνια, όντας εκ των πλέον ικανών ανθρώπων στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, προφανώς δεν άντεξε τη διαδικασία που εξελίσσεται στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας. Ο ίδιος δεν θέλησε ν’ αναφερθεί στους λόγους, μάλιστα μολονότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε μαζί του, δεν κατέστη εφικτό, όμως από το περιβάλλον του και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η διάσταση απόψεων με την τακτική του Γιώργου Ράλλη ήταν τεράστια. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει, και οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, στερώντας από την Καλαμάτα ένα πολύ «δυνατό» χαρτί. Για πολλούς ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε ν’ αποτελέσει τον άνθρωπο που θα χάριζε το επιθυμητό όραμα στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, βάζοντάς την σε τροχιά επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Προφανώς τα όσα διαπίστωσε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και στα οποία έχουμε αναφερθεί κατά περιόδους, τον έκαναν να θέσει στην άκρη τα μεγαλόπνοα σχέδια για μια μεγάλη Καλαμάτα με υποδομές, σοβαρότητα και αγωνιστικό πλάνο.Συνεχίζει το Δ.Σ…. Το επιτρέπει το καταστατικό Για όσους έβαλαν στο μυαλό τους το εάν η παραίτηση Παπακωνσταντίνου επιφέρει διοικητικές διαφοροποιήσεις, λίγες εβδομάδες μετά την παραίτηση του Τάκη Δεδούση από το Δ.Σ. της Καλαμάτας, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της ομάδας μπορεί αυτή να λειτουργήσει διοικητικά με τα μισά + 1 μέλη απ’ αυτά που προέκυψαν στις αρχαιρεσίες. Τούτο σημαίνει ότι η Καλαμάτα συνεχίζει με τα πέντε μέλη που έχουν απομείνει (Ράλλης, Παπαθεοδωρίδης, Λουκάς, Καραγιάννης, Δάλλας), χωρίς όμως ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές στη συνέχεια.Παρελθόν πριν αρχίσει και ο Μαστορέας Δεν… αρχίζει ο Μαστορέας Η συμφωνία με τον Ηλία Μαστορέα δεν θα προχωρήσει καθώς ο πολύπειρος τεχνικός ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο άνθρωπος ο οποίος τον πρότεινε, για την ανάληψη του πόστου του πρώτου προπονητή στις Ακαδημίες της Καλαμάτας, και που δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Παπακωνσταντίνου. Μολονότι ο τελευταίος φαίνεται ότι του ζήτησε να παραμείνει, αυτό δεν στάθηκε αρκετό να μεταπείσει τον κ. Μαστορέα που απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει σπουδαία ποδοσφαιρική και όχι μόνο προσωπικότητα.Έφυγε αλλά δεν… άφησε τις «υποχρεώσεις» του Προσωπικά θα πω ότι είναι τεράστιο πλήγμα για την Καλαμάτα η αποχώρηση του οραματιστή και πραγματιστή Ηλία Παλακωνσταντίνου. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία… Μιλάμε για παράγοντα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με ρομαντικό και τίμιο ταυτόχρονα τρόπο, κάτι που σπάνια πλέον συναντάς. Έχουν μεγάλη ευθύνη αυτοί που τον ώθησαν στην έξοδο. Δεν θα πω όμως περισσότερα τούτη τη στιγμή. Θ’ αναφέρω απλά, για να καταλάβει κάποια πράγματα ο απλός φίλαθλος κόσμος, που δεν γνωρίζει και πολλά είναι η αλήθεια, ότι ο Παπακωνσταντίνου έφυγε, αλλά τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει θα τις «τρέξει». Δεν το βάζει στα πόδια.Αποκτήθηκε ο Νικολόπουλος… Μαζί του και ο ταλαντούχος πορτιέρο Άγγελος Γκαρμίρης Είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την έναρξη της διαδρομής του στην ομάδα της Καλαμάτας μέσω της παρουσίας του στις προπονήσεις, ότι ο 16χρονος μέσος του Αίαντα Καλαμάτας, Νίκος Νικολόπουλος, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, κάνοντας τον Νίκο Κουρμπανά ν’ αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο απόκτησής του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως καθώς ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής είναι από χθες και τυπικά ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι Κακαλής, Κουντάνης και Βασιλόπουλος, οι οποίοι προέρχονται, όπως και ο Νικολόπουλος, από την Ακαδημία του Αίαντα Καλαμάτας και που φορούν τη φανέλα της Καλαμάτας από την περυσινή σεζόν. Δεν ήταν όμως η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ, καθώς μαζί του αποκτήθηκε και ένα ακόμη ταλαντούχο παιδί, που προέρχεται από τον Αίαντα και αγωνιζόταν στη Βέργα – το ίδιο ίσχυε και για τον Νικολόπουλο – ο 16χρονος πανύψηλος τερματοφύλακας Άγγελος Γκαρμίρης. Οι πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού, όμως καταλήγει στην Καλαμάτα με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Ο Π.Σ. Η Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση και ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας δύο Καλαματιανών νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αμφότεροι προέρχονται από τον ΑΟ Αίαντα Καλαμάτας. Πρόκειται για τον 16χρονο μεσοεπιθετικό Νικόλαο Νικολόπουλο και τον επίσης 16χρονο πανύψηλο (1,94) τερματοφύλακα Άγγελο Γκαρμίρη». Αποτελεί θετική εξέλιξη το ότι ενσωματώνονται στην ομάδα ταλαντούχοι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές, όμως δεν αρκεί αυτό γιατί το ιδανικό είναι να τους δίνεται και ο ανάλογος χώρος. Δυστυχώς στην ομάδα την τρέχουσα σεζόν δεν θα λέγαμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο. - 

***  Με στόχο την παραμονή, αλλά και κρυφό πόθο ανόδου ο Μεσσηνιακός… (φωτογραφίες)         

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ-ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ 
 Το ταξίδι του Μεσσηνιακού στην Α2 βόλεϊ γυναικών ξεκίνησε με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που κρυφοβλέπει ακόμη και την άνοδο στα σαλόνια της ελληνικής πετοσφαίρισης! Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες υπό τις οδηγίες της παίκτριας-προπονήτριας Γωγώς Σουρή, ενώ η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του ιστορικού συλλόγου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ικανοποίησης και αισιοδοξίας.
Ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Νταβουτιάν και ο Χρήστος Ζερίτης που ανέλαβε φέτος όλο το βάρος του τμήματος έδωσαν το «παρών» εκ μέρους της διοίκησης, ενώ παραβρέθηκαν οι «νεοφερμένες» Εβελίνα Μπεσσή, Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σεσίλια Μάνα, Ιφιγένεια Σαμπάτη (επέστρεψε από το «δανεισμό» της στον Ακρίτα), Σπυριδούλα Σκλήρη, Κωνσταντίνα Τζούλου. Στο ρόστερ προστέθηκαν ακόμη η Πωλίνα Σπανού (είναι κι αυτή παίκτρια που έχει αναδειχθεί από το ΜΓΣ κι επανέρχεται ολοκληρώνοντας τις σπουδές της εκτός νομού) και η Αναστασία Κακριδώνη (σε περίπτωση που ευοδωθεί η μετάθεσή της). Από την περυσινή ομάδα, εκτός από τη Γωγώ Σουρή συνεχίζουν οι Ελένη Εξηνταβελώνη, Όλγα Νίκα, Χρύσα Νταγιοπούλου, Δήμητρα Δόλγυρα, Κατερίνα Φωτεινάκη και Αναστασία Σιρίνινα (παρ’ ότι ξεκινά σπουδές στην Αθήνα και είχε προτάσεις ακόμη και από Α1!). Επίσης, προωθήθηκαν οι νεαρές Φωτεινή Αντωνοπούλου, Αργυρώ Γεωργουλάκου και Μιράντα Κουτσουροπούλου.
«Ανοίγοντας» τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Νταβουτιάν τόνισε ότι με τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του παρελθόντος συνεχίζεται η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια με στόχο να ξαναζήσει ο Μεσσηνιακός και το καλαματιανό βόλεϊ τις δόξες του παρελθόντος. «Δεν μας ικανοποιεί η Α2» ανέφερε μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ προϊδεάζοντας για τη συνέχεια, ενώ έκανε ειδική μνεία στο ρόλο του Χρήστου Ζερίτη για τις πρόσφατες μετεγραφικές επιτυχίες, ο οποίος και πήρε με τη σειρά του το λόγο, παρουσιάζοντας τις αθλήτριες.
«Όσο πιο ψηλά και πιο αγαπημένοι γίνεται» είναι συνοπτικά ο στόχος των «πρασίνων», όπως τον έθεσε ο κ. Ζερίτης, ο οποίος μετέφερε ακόμη ότι ο Μεσσηνιακός θα φιλοξενήσει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου την Εθνική Ενόπλων, κόντρα στην οποία η καλαματιανή ομάδα θα δώσει δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια. Τέλος, ζήτησε στήριξη από τους φιλάθλους, μέσα και από την αγορά των καρτών διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα και κοστίζουν 15 ευρώ.
Σουρή: Παραμονή και βλέπουμε
Από την πλευρά της η Γωγώ Σουρή, ξεκίνησε ευχαριστώντας τη διοίκηση που την εμπιστεύεται για 3η χρονιά στο διπλό της ρόλο και τον Χρήστο Ζερίτη για τη φετινή αμέριστη στήριξη και την ιδανική μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας, ενώ αναφερόμενη στους στόχους εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένη τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι η παραμονή που μπορεί να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω ανάλογα με την πορεία στο πρωτάθλημα.
«Οι στόχοι που βάλαμε τον Ιούνιο, ήταν μεγάλοι. Δεν πίστευα ότι θα έρθουν όλες αυτές οι αθλήτριες, το καταφέραμε και κάναμε πιστεύω μια πολύ καλή ομάδα και με τις παλιές μας αθλήτριες που θα βοηθήσουν θα κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Αρχικά μας ενδιαφέρει να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πηγαίνουν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Εάν επιτευχθεί γρήγορα η παραμονή, μπορούμε να μιλάμε και για άλλα πράγματα, δεν θέλω να μιλάμε από τώρα για υψηλούς στόχους»…
 
Ακρίτας και συνεργασία…
Πολλή συζήτηση έχει πέσει το φετινό καλοκαίρι για το γεγονός ότι ο Μεσσηνιακός ενισχύθηκε εξασφαλίζοντας μια σειρά από παίκτριες που αγωνίζονταν πέρυσι στον Ακρίτα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Σεσίλια Μάνα ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες στην Α2, προσθέτοντας ότι «Τώρα ανήκουμε στον Μεσσηνιακό. Συνεχίζουμε και ευχαριστούμε το νέο σύλλογο που μας δέχτηκε. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στη νέα μας ομάδα. Τον Ακρίτα θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλες τις άλλες ομάδες.
Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν και δεν πρέπει γιατί πρέπει να σεβόμαστε αυτά που έχουμε ζήσει και θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά».
Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της συνεργασίας Μεσσηνιακού, Ακρίτα, η οποία αποδείχθηκε ανέφικτη φέτος, με τη Γωγώ Σουρή να τονίζει πάντως ότι το ιδανικό θα ήταν η μια ομάδα να είναι ισχυρή σε Α2 και ενδεχομένως Α1 και η άλλη να λειτουργεί ως «φυτώριο».
Τέλος, η Ιφιγένεια Σαμπάτη, που είναι από τις σημαντικότερες νεαρές παίκτριες του καλαματιανού βόλεϊ, με συμμετοχές και στην εθνική ομάδα, τόνισε ότι είναι η αγάπη της για το άθλημα και τον αθλητισμό που κρατάει στο γήπεδο την ίδια ώρα που οι περισσότερες συνομήλικές της προτιμούν την «εύκολη ζωή», κάτι που θα ήταν ευχής έργο να αλλάξει με περισσότερα κορίτσια και για περισσότερο χρόνο στον αθλητισμό.
Τέλος, η Κωνσταντίνα Τζούλου έφτασε στο γήπεδο του ΜΓΣ με το μωρό της στο καροτσάκι, εκμυστηρεύθηκε ότι η επιστροφή στο γήπεδο ήταν μονόδρομος: «Δεν το σκέφτηκα καν. Ανυπομονούσα να γυρίσω» ανέφερε, εξηγώντας ότι πέρα από την αγάπη της για το βόλεϊ, αποτελεί –μαζί με τον σύζυγό της, Διαμαντή Εξαρχέα, επίσης βολεϊμπολίστα στην Καλαμάτα ’80- το ζωντανό παράδειγμα που θα ωθήσει τα επόμενα χρόνια και το παιδί της στον αθλητισμό…
Χ.Ε.  
 
***  Αντώνης Μπουγιούρης: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στην Καλαμάτα και το ΝΟΚ…                                              
 
 
  Ο Συριανός παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐα στα σκάφη laser Standard Αντώνης Μπουγιούρης διατηρεί την τελευταία 5ετία ιδιαίτερους δεσμούς με την Καλαμάτα, τόπο καταγωγής της συζύγου του Δήμητρας Σουμή. Και το φετινό καλοκαίρι λοιπόν η Μεσσηνία αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό -έστω κι αν οι τελευταίες μέρες έκρυβαν μικροπεριπέτειες με ατυχήματα και προβλήματα υγείας για αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και για τον ίδιο που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στη μέση. Εμείς τον συναντήσαμε προχθές το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες είχαν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν μυστικά του αθλήματος από τον καλύτερο στον κόσμο! Ο 40χρονος ιστιοπλόος με απλότητα και προθυμία μίλησε στο «Θ» για την αγωνιστική του διαδρομή και τους επόμενους στόχους του, για το άθλημα εν γένει, καθώς και το τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Καλαμάτα. Αυτή την περίοδο ο Αντώνης Μπουγιούρης βρίσκεται σε αποθεραπεία και αποχή από αγωνιστική προετοιμασία. Αυτό όμως δεν θα τον εμποδίσει να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου στο Σανταντέρ της Ισπανίας, με μόλις δύο δοκιμαστικές προπονήσεις που θα γίνουν εκεί. Θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας, ως πρωταθλητής Ελλάδος (και το) 2014 στα laser standard και θα διεκδικήσει ανάμεσα σε περίπου 150 ιστιοπλόους μια θέση πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Αν και δεν μπορεί εκ των προτέρων να προβλέψει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, θεωρεί ότι η εμπειρία του μπορεί να αντισταθμίσει την ελλιπή προετοιμασία. Επιθυμία του είναι φυσικά να κλείσει την πλούσια καριέρα του με μια ακόμη ολυμπιακή συμμετοχή -είναι και το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει δύο χρυσά και δύο αργυρά παγκόσμια μετάλλια, πανευρωπαϊκά, βαλκανικά και φυσικά αμέτρητα πανελλήνια (από το 1989 διαρκώς έως σήμερα στην εθνική ομάδα, πλην μιας χρονιάς). Το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει, μετά την Ισπανία, το Ιέρ της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων με 530 σκάφη! Ο Αντώνης Μπουγιούρης δεν μπορεί παρά να αισθάνεται «πολύ γεμάτος» από μια τέτοια καριέρα, ωστόσο όπως ο ίδιος λέει «Το πιο σημαντικό δεν είναι μόνο να κερδίζεις είναι και οι γνωριμίες και οι φιλίες που κάνεις με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Είναι αυτό που μένει όταν σταματάς τον αθλητισμό. Μαθαίνω τα ήθη και τα έθιμα από άλλες χώρες. Μπαίνω στη νοοτροπία τους κι αυτό με κάνει πιο ανοιχτό μυαλό. Μαθαίνω να σκέφτομαι όπως οι άλλοι γιατί όταν σκεφτόμαστε μόνο με το δικό μας τρόπο πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις». Εντελώς τυχαία χαρακτηρίζει ο Αντώνης Μπουγιούρης τη σχέση του με την ιστιοπλοΐα και θυμάται ότι προτιμούσε το σερφ, ξεκινώντας κάποια στιγμή «για βόλτα» με το σκάφος όπτιμιστ που τον παρότρυνε, χωρίς αποτέλεσμα στην αρχή, ο πατέρας του. «Ήταν πολύ δύσκολα εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε προπονητής, εξοπλισμός, στολή, αλλά αυτό με δυνάμωσε. Αν είχα ωστόσο κάποιον να με καθοδηγεί οι επιτυχίες θα είχαν έρθει πολύ νωρίτερα, όταν ήμουν 19-20 χρονών και όχι στα 26 μου όταν πήρα το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πριν από 20 χρόνια ο Μπουγιούρης είχε αγωνιστεί σε πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Καλαμάτα, ενώ θυμάται σαν αντίπαλο τον νυν πρόεδρο του Αιόλου, Χάρη Βγενή. «Τα παιδιά βρίσκονται κάθε μέρα στη θάλασσα και έχουν και καλά αποτελέσματα. Έμαθα ότι θα υπάρχει και συμμετοχή στο Βαλκανικό (ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος του ΝΟΚ θ’ αναχωρήσει σε λίγες μέρες για τη Ρουμανία). Η Καλαμάτα ενδείκνυται για ιστιοπλοΐα. Είναι μια πόλη που θυμίζει νησί. Έχει ομορφύνει πολύ τα τελευταία χρόνια, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, έχει μπουκαδούρες που θέλουμε στην ιστιοπλοΐα, ενώ ο όρμος την κάνει και πολύ ασφαλή για το άθλημα. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αξιοποίησης και ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, με τη δημιουργία ενός κέντρου ιστιοπλοΐας. Επειδή και το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, μπορείς να προσελκύσεις ιστιοπλόους απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Βορειοευρωπαίοι, οι οποίοι ψάχνουν περιοχές με καλούς καιρούς για προετοιμασία. Ξεκινάς φτιάχνοντας το κέντρο, προσφέρεις ένα χρηματικό έπαθλο προκειμένου να έρθουν καλοί αθλητές, η παρουσία των οποίων είναι πολύ σημαντική αφού προσελκύουν τους υπόλοιπους, μαθαίνεται το μέρος, διαδίδεται και οι υπόλοιπο ακολουθούν» εξηγεί ο Αντώνης Μπουγιούρης. Στην ερώτηση για το αν μπορούν οι ιστιοπλόοι της περιφέρειας και της Καλαμάτας να συναγωνιστούν την Αθήνα εξηγεί: «Με τους νέους δρόμους η Αθήνα είναι δίπλα. Απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί κάποιο πρόγραμμα και να βρεθούν χρήματα, ώστε οι αθλητές να μη χάνουν αγώνες στην Αθήνα, όπου μαζεύονται όλοι οι καλοί αθλητές και αυτό θα τους ανεβάσει το επίπεδο. Αν ανέβει το επίπεδο 2-3 αθλητών οι υπόλοιποι θ’ ακολουθήσουν» είναι η «συμβουλή» του κορυφαίου ιστιοπλόου, ο οποίος ενίσταται στη σκέψη ότι «σε λίγα αθλήματα έχουμε τόσους πολλούς Ολυμπιονίκες όσους στην ιστιοπλοΐα» κι όμως δεν είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, που κυριαρχείται από το ποδόσφαιρο. «Είναι από τα λίγα «καθαρά» αθλήματα. Δεν έχουν πιάσει ποτέ ντοπαρισμένο αθλητή στην ιστιοπλοΐα -κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί στα περισσότερα αθλήματα ο προπονητής σου λέει να πάρεις κάτι. Στην ιστιοπλοΐα δεν υπάρχει αυτό. Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στην ιστιοπλοΐα γιατί είναι ένα άθλημα που γυμνάζει και το σώμα και το μυαλό. Σε κάνει να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, είσαι σε επαφή με τη φύση. Είναι ένα άθλημα που είναι ταυτόχρονα και τέχνη και σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή, αφού μεγαλώνοντας μπορείς να πάρεις ένα σκάφος με τους φίλους σου και να γυρίζεις την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει τόσες ακτογραμμές…» είναι η τελευταία παρότρυνση του Αντώνη Μπουγιούρη. - 
 
***  Προβλημάτισε και πάλι αλλά τουλάχιστον ήταν σε φιλικό η Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
  
 
Για τέταρτο φιλικό από την έναρξη της προετοιμασίας της, η ομάδα της Καλαμάτας δεν έπεισε με την απόδοσή της, μένοντας ισόπαλη, χωρίς τέρματα, με τον νεοφώτιστο στη Γ΄ Εθνική Ερμή Κιβερίου. Απέναντι σε μια ομάδα που θα παλέψει πολύ για να κρατηθεί στην κατηγορία – το οποίο μάλιστα έπαιξε χωρίς τους ξένους παίκτες της που έχουν πρόβλημα με το δελτίο και ενώ περιμένει ακόμη δύο προσθήκες -  το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να δείξει την εικόνα που όλοι περίμεναν, φέρνοντας και πάλι τον προβληματισμό πάνω από το μεσσηνιακό ποδοσφαιρικό ουρανό. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά, που είχε αυτή τη φορά περισσότερες λύσεις (Νιφορόπουλο, Σκάρο, Σαλαπάτα και Πολυχρόνη), αλλά είχε και απουσίες, καθώς Δημητριάδης, Ηλιόπουλος, Τριάντος και Αργυρόπουλος ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, δεν μπόρεσε να πιάσει ψηλά επίπεδα, μένοντας στο στείρο 0-0. Ήταν κατά διαστήματα παραπάνω από εμφανής η δυσκολία στο κομμάτι της ανάπτυξης, με την ομάδα να στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες, περιμένοντας τα λάθη – δώρα των φιλοξενουμένων, όπως εμφανές έγινε και το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Η Καλαμάτα απέναντι σε ομάδες της κατηγορίας και σίγουρα όχι της δυναμικής της, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, μετρώντας μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.
Για να μην φανερώνουμε μονάχα την αρνητική πλευρά, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτά είναι φιλικά παιχνίδια, που βοηθούν στο να διορθωθούν τα λάθη και αυτό προφανώς ελπίζει ότι θα γίνει στη συνέχεια ο κ. Κουρμπανάς. Με την ενσωμάτωση όλων των παικτών, τη βελτίωση και την άνοδο μέσω της προόδου της προετοιμασίας, όλοι στο μελανόλευκο στρατόπεδο ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην αρχή της σεζόν.
  Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος
Κάνοντας στροφή σε αποκλειστικό αγωνιστικό μέτωπο, η Θύελλα ήταν μετριότατη στην αρχή και χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 25΄ από ατομική προσπάθεια του Λουμπαρδέα, η μπάλα έφθασε στον Γεωργακόπουλο, που έπιασε ένα ξερό σουτ, αλλά ο Κοζιώτης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Μεγαλύτερη φάση για την Καλαμάτα στο 43΄ όταν ο Χρήστος Καλαντζής εκτέλεσε αριστουργηματικά με φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως στάθηκε άτυχος βλέποντας την μπάλα να καταλήγει  στη συμβολή των δοκαριών. Ένα λεπτό αργότερα η Καλαμάτα απείλησε και πάλι, όμως ο Σαλαπάτας δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Βασιλόπουλου.
  Εντυπωσιακή μεταξύ 45΄ - 60΄ αλλά μετά «έκατσε»
Η έναρξη του β΄ ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αρκετές αλλαγές, και αυτό να τις επηρεάζει. Η Καλαμάτα πάντως επηρεάστηκε μάλλον θετικά, αφού στο διάστημα 45΄ - 60΄ ανέβασε κατακόρυφα ρυθμούς, δημιουργώντας πολλές καλές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 50΄ όταν ο Καλαντζής δεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του καλού Χαρίτου, κάνοντας το χειρότερο δυνατό τελείωμα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καλαματιανός επιθετικός προσπάθησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ μ’ απευθείας σουτ από τα 30 μέτρα – είχε προηγηθεί απομάκρυνση του Κοζιώτη μπροστά από τον Σαλαπάτα – αλλά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Βιρβίλης. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφθασε στον Κακαλή, που από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 57΄ καλό σουτ του Σκάρου από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Καλαλάς, στο 58΄ μεγάλη ευκαιρία όταν εξ επαφής ο Χριστοφιλέας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και από κει και πέρα ήρθε η σταδιακή πτώση της απόδοσης, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 60΄ ο Ερμής ακούμπησε το γκολ, όταν ο Μούζος με τον Μαρτίνο δεν συνεννοήθηκαν σωστά, αλλά ο Σαρρής, που τσίμπησε την μπάλα την έστειλε ελάχιστα άουτ και στο 67΄ από σέντρα του Τσέτσο το γυριστό σουτ του Σαρρή έφυγε και πάλι άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Γιώργος Μπλάνας, στους ίδιους ρυθμούς και οι βοηθοί του Σοφία Αθανασοπούλου και Παναγιώτης Σερεμέτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος (46΄ Μούζος), Νιφορόπουλος (56΄ Μαρτίνος), Βασιλόπουλος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης (61΄ Σκαρλάτος), Πολυχρόνης (46΄ Χαρίτος), Σκάρος (62΄ Κουντάνης), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (76΄ Νικολόπουλος), Γεωργακόπουλος (46΄  Κακαλής), Καλαντζής
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης (56΄ λ. τρ. Καλαλάς), Τζιέρης (65΄ Τσέτσο), Σταματέλλος, Φίλλης, Σελλής (44΄ Βιρβίλης), Σβίγκος (54΄ Καστρίτης), Καλυβόπουλος (74΄ Καπετάνος), Βαρβουλέτος (46΄ Σαρρής), Δρύμουρας (62΄Φλώρος), Δημάκος (79΄ Παναγόπουλος), Ζίου.
  Ελάχιστος και πάλι ο κόσμος
Όπως και στο πρώτο εντός έδρας φιλικό με αντίπαλο τη Βάρδα, έτσι και στο χθεσινό με το Κιβέρι, ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας. Μάλιστα στο ξεκίνημα ο κόσμος ήταν ακόμα λιγότερος και αυξήθηκε μονάχα στην επανάληψη όταν άνοιξαν οι πόρτες. Και χθες αποχώρησε έντονα προβληματισμένος, βλέποντας τη μέτρια εικόνα της ομάδας, κάτι που διέκρινε κανείς κοιτάζοντας και κάποια από τα πρόσωπα των ανθρώπων της διοίκησης.
  Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος
Ν’ αναφέρουμε κλείνοντας ένα ακόμη στοιχείο που έκανε αρνητική εντύπωση. Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και αυτό είναι κομμάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως για να μη στοιχίσει στην ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια της.
  Μπορεί να ανακοινώθηκε αλλά… αποχώρησε ο Παναγιωτόπουλος
Ένα ακόμη σενάριο ερασιτεχνισμού εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα, που αν μη τι άλλο δείχνει ότι κάτι δεν εξελίσσεται σωστά. Πριν από περίπου 10-15 ημέρες είχε ανακοινωθεί ο νεαρός αμυντικός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που αγωνίστηκε μάλιστα στο προηγούμενο φιλικό με τη Βάρδα, όμως τελικά ο ποδοσφαιριστής από την Αμαλιάδα αποχώρησε από την Καλαμάτα, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή προκύπτει θέμα με την προκαταβολή που έπρεπε να πάρει ο παίκτης, ενώ υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται για επεισόδια με τον Νίκο Κουρμπανά. Το σίγουρο είναι ότι μετά τους Ρέλλα, Βασιλειάδη, και κάποια ακόμη περιστατικά που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα, ήρθε και αυτό της αποχώρησης Παναγιωτόπουλου να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου 

*** Άρης Γαλανόπουλος: "Δεν θα μιλήσω για την Καλαμάτα σεβόμενος την ιστορία της και τον εαυτό μου"

Επέστρεψε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Γαλανόπουλος «ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ «Θ» ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σύγχρονων Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών, με εκατοντάδες συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο γι’ ακόμη μία χρονιά θ’ αγωνίζεται μακριά από τα μεσσηνιακά γήπεδα. Μολονότι θα μπορούσε ν’ αποτελέσει μαζί με τον Χρήστο Καλαντζή τους ηγέτες της σημερινής Καλαμάτας, ο Άρης Γαλανόπουλος θ’ ακολουθήσει διαδρομή μακριά από τα ποδοσφαιρικά μονοπάτια του νομού μας, επιστρέφοντας μάλιστα, ύστερα από έξι χρόνια, στους Πόντιους και τον ιστορικό Απόλλωνα Καλαμαριάς… «Είμαι ευχαριστημένος για την εξέλιξη αυτή, και γιατί επιστρέφω μετά από χρόνια στην οικογένεια μιας ιστορικής ομάδας, όπως είναι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Θα κάνω από την πλευρά μου ό,τι μπορώ για να πετύχει ο Απόλλωνας του στόχους του», δήλωσε στο «Θάρρος» ο 33χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, που ξεκίνησε την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τη Μαύρη Θύελλα, συνεχίζοντας σε Πανιώνιο, Καλαμαριά, Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Γλυφάδα και Πανηλειακό από τα μέσα της περυσινής σεζόν και έπειτα. Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην αναφερθούμε και στη μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, την ομάδα της Καλαμάτας. Εκεί τα πράγματα άλλαξαν και ο Γαλανόπουλος έγινε πολύ πιο «σφιχτός». Επιθυμούσε, τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε, την επιστροφή του στην Καλαμάτα εννιά περίπου χρόνια μετά την πώλησή του στον Πανιώνιο, όμως δυστυχώς και πάλι αυτό δεν κατέστη εφικτό… «Αν και αργοπορημένα πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Ράλλη. Δεν θα ήθελα ν’ αναφερθώ περισσότερο σε αυτή και τα αποτελέσματά της. Δεν θα μιλήσω σεβόμενος τον εαυτό μου και την ιστορία της ομάδας που αγαπάω από μικρό παιδί», μας δήλωσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με την προσέγγισή του από τον πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που ο ίδιος ο Γαλανόπουλος αν και ρωτήθηκε δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε την περασμένη Τετάρτη 20 Αυγούστου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τις δύο πλευρές να «απέχουν χιλιόμετρα». Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε γίνει η παραμικρή κίνηση, μολονότι θα έπρεπε ν’ αποτελέσει αρχή σχεδιασμού, και το ότι προέκυψε τέλη Αυγούστου, αφήνει κάποια λογικά ερωτηματικά. Δυστυχώς ένας ακόμη σπουδαίος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής φαίνεται πως δεν χωρούσε στη σημερινή Καλαμάτα, την ίδια ώρα που ενσωματώνονται στο ρόστερ της παίκτες αμφιβόλου αξίας και μηδενικού περάσματος από το χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών. - 
 
***  Κούγιας: «Δεν με θέλατε…»         
  
Θερμούς χαιρετισμούς με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αντώνη Μαυρέα, είχε χθες το πρωί, ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας και φυσικά δεν έλειψαν τα ποδοσφαιρικά σχόλια:
-Σε χάσαμε, του είπε ο Αντώνης Μαυρέας.
-Εμμμ, δεν με θέλατε για Πρόεδρο στην Καλαμάτα, απάντησε ο κ. Κούγιας.
Σενάρια, ήθελαν να έχει έρθει σε επαφές με τον νυν Πρόεδρο Γ. Ράλλη, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.
Τελικά οι δυό τους θα έχουν αναγκαστική συνεργασία πλέον, σε άλλο επίπεδο, καθαρά επαγγελματικό, μιας και είναι οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο 18χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας.    Β..Β.

***  Παίκτης της Καλαμάτας ο Φάνης Ζάρκου
 
 ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώσε χθες βράδυ την απόκτηση του Φάνη Ζάρκου , ένας 23χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σαν μεσοεπιθετικός. - 

***  Με τη Ζάκυνθο στη Β΄ Εθνική ο Γιάννης Τσόπελας         
          
Ποδοσφαιριστής της ομάδας της Ζακύνθου, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, είναι και τυπικά από χθες και για τον επόμενο χρόνο ο 22χρονος Καλαματιανός αμυντικός Γιάννης Τσόπελας. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός γυρίζει σελίδα στην καριέρα του, αφήνοντας τη Μαύρη Θύελλα ύστερα από 5ετή κοινή διαδρομή, η οποία περιελάμβανε καλές στιγμές αλλά και πολλές δύσκολες. Μιλήσαμε χθες μαζί του και μας μίλησε για την επιλογή του αλλά και για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Μεσσηνίας… «Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς ήρθα σ’ ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, που έδειξε από την αρχή πως με ήθελε πραγματικά πάρα πολύ. Ήθελα οπωσδήποτε ν’ αγωνιστώ τη νέα χρονιά στη Β΄ Εθνική και αυτός ήταν ο λόγος που αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περυσινής χρονιάς με τη Μαύρη Θύελλα, θέλησα και πήρα την ελευθέρας μου. Αν η ομάδα της Καλαμάτας εξασφάλιζε την άνοδο, τότε δεν θα το σκεφτόμουν καν», τόνισε αρχικά ο νεαρός αλλά πολύ έμπειρος, μετρώντας στις πλάτες του δεκάδες συμμετοχές, τόσο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την τελευταία τριετία, αλλά και παλαιότερα στην τελευταία χρονιά εποχής Γρηγορόπουλου στη Β΄ Εθνική, που δεν θα μπορούσε να μην ευχηθεί το καλύτερο για την μεγάλη του αγάπη… «Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Μαύρη Θύελλα. Το μυαλό μου θα βρίσκεται πάντα στην Καλαμάτα και από μια πλευρά θα ήθελα να είμαι μέρος της, όμως έπρεπε φέτος να παίξω Β΄Εθνική, κοιτάζοντας την καριέρα μου».
  Του Νίκου Μπαλόπουλου 
 
***  Καλαμάτα ' 80: Δηλώσεις Δημητρακόπουλου, παικτών και μελών του ΔΣ
  Μετά την επίσημη «πρώτη» και το χαλαρό ξεκίνημα η Καλαμάτα ’80 θα μπει από Δευτέρα σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας, ενώ μετά από ένα μήνα περίπου ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος σχεδιάζει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Η τοπική μας ομάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών, συμμετέχοντας στο Β’ Όμιλο, μαζί με Πανερυθραϊκό, Πήγασο Νέου Κόσμου, Παλλήνη, Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα Πατρών, Ερμής Πατρών, ΓΕ Μεσολογγίου, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Ερμής Ηγουμενίτσας, Κόροιβος Αμαλιάδας, ΦΘΙΑ Λαμίας. Το πρώτο σερβίς θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια ανόδου στην Α1 είναι δύο και θα προκύψουν μέσα από μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι τρεις πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος που θα προκύψει από μεταξύ τους συναντήσεις. Το «στίγμα» της καλαματιανής ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο έδωσαν με δηλώσεις τους κατά την παρουσίαση της Πέμπτης, ο νέος προπονητής, παίκτες και μέλη της διοίκησης:Χρήστος Δημητρακόπουλος Πολύ «ζεστά» έχει πάρει το νέο του ρόλο ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος στις …εθιμοτυπικές δηλώσεις του προπονητή της Καλαμάτας ’80 ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν καινούργια πρόσωπα στη διοίκηση, γιατί η διοίκηση είναι αυτή που δίνει πάντα την κατεύθυνση. Σε όλο αυτό το πλάνο που υπάρχει διοικητικά, ηγείται ο κ. Γιάννης Μπουσούνης. Η προετοιμασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α2. Ευχή όλων είναι πάνω απ’ όλα να υπάρχει υγεία από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να βγάζει «υγεία» και να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Έχω μιλήσει και με τα παιδιά και έχουμε βάλει κάποιους συγκεκριμένους στόχους τους οποίους δε θέλουμε ακόμη να δημοσιοποιήσουμε. Προέχει να υπάρχει συνέπεια, πειθαρχία, σοβαρότητα κι όλο αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή απ’ όλους μας. Φαίνεται όμως ότι η ομάδα βαδίζει σε μια καλή κατεύθυνση. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς ο απολογισμός μας θα είναι θετικός. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος και ανυπομονούσα για την εκκίνηση της προετοιμασίας. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ θετικός. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πήρα τα ηνία από τον Παναγιώτη Ντάκουρη και είμαι σίγουρος ότι όπως και το περυσινό πλάνο έτσι και το φετινό θα είναι επιτυχημένο. Η διοίκηση δίνει την κατεύθυνση και παίρνει τις αποφάσεις και αυτή η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν απόφαση της διοίκησης. Ο καθένας είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί από την πλευρά του για τον κοινό στόχο, όπου πάντα παρονομαστής είναι το καλό της ομάδας. Όσον αφορά στις μεταγραφές, μέχρι τώρα έχει έρθει ο Ηλίας Καρράς, ένας κεντρικός από τη Μεγαλόπολη με θητεία σε ομάδες της Α2, αλλά και εμπειρία από την Α1 (Παμβοχαϊκό). Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε παιδιά που έχουν εμπειρία από την κατηγορία και φέρνουν …φρέσκο αίμα στην ομάδα. Ήρθε ο Βαγγέλης Ντάκουρης, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Καλαμάτας κι έχει ανδρωθεί εδώ αγωνιστικά. Έλειπε κάποια χρόνια στην Καρδίτσα και θεωρείται πλέον κι αυτός ένας πεπειραμένος αθλητής. Πέραν αυτών δεν υπάρχει κάτι άλλο ανακοινώσιμο για την ώρα. Ξεκινάμε με αυτό το ρόστερ και με τη διοίκηση προσπαθούμε να έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά, έτσι ώστε αν προκύψει κάτι το οποίο θα κρίνουμε ότι μπορεί να παίξει στην ομάδα και να την ανεβάσει επίπεδο, να προσφέρει ποιότητα θα το δούμε και μακάρι να έχουμε και κάποια άλλη προσθήκη. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε και να είμαστε υγιείς για να βγάλουμε χωρίς προβλήματα και την περίοδο της προετοιμασίας που είναι πάρα πολύ σημαντική. Στις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η επίσημη αγωνιστική που κι εκεί ελπίζουμε να μην έχουμε απώλειες και προβλήματα τραυματισμών. Να καλέσουμε και τον κόσμο γιατί ο κόσμος είναι πάντα αρωγός σε κάθε ομάδα και σημαντικός κρίκος όλου αυτού του εγχειρήματος. Θέλουμε να τον προσκαλέσουμε στα φιλικά και την έναρξη της σεζόν και να του υποσχεθούμε ότι πρώτο μας μέλημα είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ότι πάντα γνώμονας θα είναι το καλό της ομάδας. Δεν μπορώ να θέσω συγκεκριμένους στόχους. Ότι θα πάμε για άνοδο ή για κάτι καλύτερο από την περσινή 4η θέση, να διατηρήσουμε τα περσινά κεκτημένα ή παραμονή. Αυτό που αρχικά μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε, και στόχος είναι κάθε μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα να βελτιώνεται. Θα προσπαθούμε να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, να παρουσιάζουμε ένα υγειές σύνολο και να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο» κατέληξε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος.Δήμος Μπουσούνης Ο πασαδόρος Δήμος Μπουσούνης, μιλώντας εκ μέρους των παικτών τόνισε: «Κάνουμε την αρχή για τη νέα αγωνιστική σεζόν σε πολλή καλή διάθεση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια της διοίκησης και του προπονητικού τιμ θα είμαστε σε καλή κατάσταση για το πρωτάθλημα. Στόχος είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να κρατήσουμε τον κόσμο, ο οποίος γέμισε πέρυσι το στάδιο. Πραγματικά νιώσαμε πέρυσι ότι στην επαρχία, στο άθλημα του βόλεϊ, γήπεδα γεμίζουν μόνο στις υψηλές θέσεις της Α1 και χαρήκαμε πάρα πολύ που στην Α2 είδαμε ένα γήπεδο γεμάτο. Νομίζω ότι ξεκινώντας έτσι στο τέλος θα καταφέρουμε να το έχουμε γεμάτο όπως στο Final 4 του Κυπέλλου ή όπως στους αγώνες της Εθνικής Νεανίδων που παρακολουθήσαμε πέρυσι μέσα σε αυτό το γήπεδο. Από τη μεριά μου να ευχηθώ σε όλους τους συμπαίκτες μου να είναι υγιείς και καλή χρονιά».Βαγγέλης Ντάκουρης Λιτός στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Ντάκουρης ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω φέτος στην Καλαμάτα. Ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά, να πρωταγωνιστήσουμε, να έχουμε υγεία και ό,τι καλύτερο για φέτος».Ηλίας Καρράς «Να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία για όλους τους παίκτες. Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι, πιστεύω ότι ο κάθε παίκτης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το καταφέρουμε αυτό και όσο ψηλά γίνεται» δήλωσε ο νεαποκτηθείς κεντρικός, Ηλίας Καρράς.Δηλώσεις μελών της διοίκησης Εκ μέρους της διοίκησης, εκτός από τον επικεφαλής, Γιάννη Μπουσούνη, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση των συνεργατών του, μίλησαν ακόμη προς τους παίκτες: Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχόμενος καλή επιτυχία και τονίζοντας ότι στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε ο υγιής αθλητισμός είναι μονόδρομος και οι ίδιοι αποτελούν παράδειγμα για τους νέους. Ο Κώστας Λυμπερόπουλος «μπορούμε να πετύχουμε δουλεύοντας ομαδικά και βοηθώντας ο καθένας από το πόστο του Ο Γιώργος Κωνσταντακόπουλος δεν έκρυψε τη …ζήλεια του να είναι στη θέση των παικτών, καθώς και ο ίδιος υπήρξε αθλητής, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση θα στηρίξει την ομάδα με στόχο μια όμορφη και δημιουργική χρονιά. Και τέλος, η Μαρία Οικονομάκου, η οποία προέβλεψε ότι η νέα σεζόν θα είναι από τις καλύτερες για την Καλαμάτα ’80 που θα έχει στο πλευρό της τόσο τη διοίκηση όσο και το Δήμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του και στον τομέα των εγκαταστάσεων. - 
 
***   Κόντρα στον καιρό η φετινή προσπάθεια των αθλητών στον 26ο διάπλου Μεσσηνιακού κόλπου (φωτογραφίες)          
     
 
 
ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
 Ο Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης ήταν ο νικητής του φετινού διεθνή κολυμβητικού Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου που διοργάνωσε για 26η χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η προσπάθεια των 23 υπεραθλητών και το Δήμο Κορώνης, όπου τερμάτισαν. Ο συναγωνισμός δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός αυτή τη φορά, ενώ ούτε ο καιρός ήταν σύμμαχος των κολυμβητών, που πάλεψαν πολλές ώρες με τα κύματα.
Σημειώνεται ότι ο περυσινός νικητής, Αττίλα Μανιόκι είχε τερματίσει σε 8 ώρες, ενώ το ρεκόρ της διαδρομής των 30 χλμ. είναι 6 ώρες και 32 λεπτά (από το 2010 ο Δανός Ian Van Der Hulst).
Χθες ο αθλητής από τη Μακεδονία ήταν και ο μόνος που «κατέβηκε» τις 10 ώρες, φτάνοντας σε 9 ώρες και 57 λεπτά στο λιμάνι της Κορώνης, όπου τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής Αρχής, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κα Αρβανίτη-Λευτάκη, και αρκετός κόσμος. Ακολούθησε 3 λεπτά αργότερα ο Ισπανός Σέζαρ Ρουίθ Χερνάντεζ, για να συμπληρώσει την 3άδα των νικητών ένας ακόμη Έλληνας, ο Γρηγόρης Αμασλίδης με επίδοση 10 ώρες και 5 λεπτά. Ο ρέκορντμαν των συμμετοχών, με περίπου 20 χρόνια παρουσίας στον αγώνα, ο Ούγγρος Μανιόκι κατέλαβε την 4η θέση, με 10 ώρες και 47 λεπτά. Πρώτη γυναίκα και 5η της γενικής η Ισπανίδα Μαργκαρίτα Μπάγκουρ Λιόρενς τερμάτισε σε 11 ώρες και 13 λεπτά.
Δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Γεράσιμος Πεφάνης και Γιάννης Κουστένης.
φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη
 
***
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :
 ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-
~  Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος 03-Αυγούστου  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/08/12-2014.html  ,.- 
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 14    : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/08/14-2014-14.html , .-  
~  Πάσχα καλοκαιριού, Κοίμηση Θεοτόκου 14,15 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/08/1415-2014.html  , .- 
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/15-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html , .- 
~  ΄Ομορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~   Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~  Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18 Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/18-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html      

~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-     
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/20-2014.html ,.-
 ~  Η ενημέρωση Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
 ~ Η  ενημέρωση  Πέμπτη  21  Αυγούστου  2014 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html , .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  Παρασκευή  22 Αυγούστου  2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html  ,.-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 22  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html , .-
~ Ένα  εξαήμερον   διακοπών  διαδρομών στην Κρήτη  23  με  28 Αυγούστου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/08/23-28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/28-2014.html , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-
~ Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-     
~

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~ Καλύτερα είναι να σε κατηγορούν , παρά να κατηγορείς {Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος }
~ Όπως το τέλος της ζωής είναι αρχή θανάτου , έτσι και το σταμάτημα της πορείας της αρετής , γίνεται αρχή του δρόμου της κακίας .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος} .-