ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


~** O  ΑΝΤΩΝΗΣ  K.  ΣΑΜΑΡΑΣ  στο  MEGA- TV , 04/11/2013 : http://youtu.be/U6a99IFXViM ,

*** Το «Ποσειδώνιο» προβλέπει Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών         
          ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΟΜΩΣ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Τα πρόσφατα «κρούσματα» μεταναστών, θύματα δουλεμπόρων, που έφτασαν μέσω θαλάσσης στις μεσσηνιακές ακτές, επανέφεραν το ζήτημα περίθαλψης και πρώτης φιλοξενίας.
Πονοκέφαλος, άλλωστε, προκαλείται κάθε φορά στις αρμόδιες αρχές, ψάχνοντας να βρουν προσωρινές λύσεις την τελευταία στιγμή, καθώς μόνο τότε γίνεται γνωστό ένα τέτοιο γεγονός. Συνεπεία αυτού, είδαμε παιδιά και γυναίκες να φιλοξενούνται όπως όπως σε γήπεδα, αποθήκες και παλιά κτήρια, υπό αντίξοες συνθήκες.
Αστυνομία και Λιμενικό, που αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αυτά, πιστεύουν πως, επειδή πιθανότατα θα αυξηθούν, πρέπει να υπάρξει στην περιοχή μας σοβαρή μέριμνα και υλοποίηση όσων προβλέπει το «Σχέδιο Ποσειδώνιο». Ειδικότερα, προβλέπει να δημιουργηθούν μόνιμες υποδομές, στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν για διάστημα ημερών λαθρομετανάστες που φτάνουν από τη θάλασσα.
Μάλιστα, οι δύο Αρχές θεωρούν «ευτύχημα» που το τελευταίο περιστατικό, με το πλοίο έξω από την Πύλο που μετέφερε 120 λαθρομετανάστες, δε δέχθηκε να προσεγγίσει τις ακτές μας και συνέχισε το ταξίδι του για Ιταλία. Αν, όπως έλεγαν αξιωματικοί, έμπαινε κι αυτό στην περιοχή μας, θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τη φιλοξενία. Μόλις είχαν φύγει οι πρώτοι λαθρομετανάστες και ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες εξέτασης και καταγραφής για τους άλλους 109 που είχαν φτάσει στην περιοχή μας.
Βάσει του σχεδίου, αρμόδια αρχή υποδοχής των λαθρομεταναστών είναι η Περιφέρεια. Μιλώντας στο «Θάρρος» η αρμόδια θεματική  αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, επισήμαναν πως πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση του ζητήματος με χάραξη εθνικής πολιτικής, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως η Μεσσηνία δεν είναι ο προσφερότερος τόπος για τη δημιουργία ενός κέντρου προσωρινής φιλοξενίας.
  Νικολάκου: «Χρειάζεται κοινωνική συναίνεση»
Όπως υπογράμμισε η κα Νικολάκου: «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο απαιτεί την εφαρμογή εθνικής πολιτικής, η χάραξη της οποίας έχει, δυστυχώς, καθυστερήσει και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί το ζήτημα αφορά άμεσα την ευρωπαϊκή κοινότητα.
Πολύ σημαντική παράμετρος του θέματος είναι η ανθρωπιστική. Πρόσφατα είδαμε τις σκηνές με λαθρομετανάστες να βρίσκονται στις ακτές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, το απλανές βλέμμα των οποίων αποτυπώνει τις προσδοκίες τους για μια καλύτερη ζωή. Είναι αδιανόητο γυναίκες με μικρά παιδιά να φιλοξενούνται σε αποθήκες και χώρους ακατάλληλους για ανθρώπινη διαβίωση για το χρονικό διάστημα που επιβάλλει ο νόμος. Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, αυτό που μπορεί και κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να κινητοποιεί κάθε φορά τις υπηρεσίες της και να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους σχετικούς φορείς, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες.
Το ζήτημα αυτό, επαναλαμβάνω, απαιτεί την κατάρτιση κεντρικής πολιτικής στρατηγικής. Οφείλουν, λοιπόν, άμεσα οι αρμόδιες δομές της Πολιτείας να ολοκληρώσουν το πλαίσιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων».
Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία χώρου προσωρινής φιλοξενίας, η κα Νικολάκου σημείωσε πως χρειάζεται προσοχή και κοινωνική συναίνεση: «Το ζήτημα αυτό απαιτεί αναμφίβολα κοινωνική συναίνεση, καθώς και την πλήρωση ειδικών και πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κριτηρίων, ώστε να υπάρξουν οι ασφαλιστικές αυτές δικλείδες που θα αποτρέψουν τη μετατροπή ενός χώρου φιλοξενίας σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.
Για να γίνει, ωστόσο, κάτι τέτοιο, απαραίτητος είναι ο δημόσιος διάλογος με την κοινωνία και η συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
  Αλευράς: «Όχι σε περιοχές
με τουριστική ανάπτυξη»
Από την πλευρά του, ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης  απασχολεί όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία.
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στα μεσσηνιακά παράλια, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως είπε, να ασχοληθούν  σοβαρά με το θέμα: «Παλαιότερα η λαθρομετανάστευση γινόταν κυρίως χερσαία, μέσω του ποταμού Έβρου, ή μέσω των νησιών του Αιγαίου. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουμε μεγάλα κύματα λαθρομεταναστών από τη Συρία, τα παλαιστινιακά εδάφη και τη Μέση Ανατολή, λόγω των πολεμικών συγκρούσεων και των αναταραχών στις εκεί περιοχές, τις οποίες εγκαταλείπουν οι κάτοικοί τους, βλέποντας την Ελλάδα ως πύλη εισόδου στη Δύση. Η ιδιαιτερότητα αυτών των περιπτώσεων  έγκειται στο ότι πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες, που φθάνουν δια θαλάσσης στην περιοχή μας και αλλού και ζητούν άσυλο.
Η οργάνωση τόσο της πρώτης υποδοχής όσο και της περαιτέρω διαχείρισης είναι και επιβάλλεται, για εθνικούς λόγους, να είναι θέμα της κεντρικής διοίκησης. Μόνο με την κατάλληλη συνεργασία, πρωτίστως όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και κρατικών φορέων, με συγκεκριμένες οδηγίες και  σωστό συντονισμό, με αναγκαία κεντρική χρηματοδότηση, σε περιφερειακό επίπεδο και επίπεδο νομών, θα ρυθμιστεί το θέμα επ’ ωφελεία των Ελλήνων πολιτών, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και μη πληττόμενοι, αλλά και των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων, που όλοι πρέπει να καταλάβουμε τη θέση τους».
Κατά τον κ. Αλευρά, σε αυτό το πλαίσιο η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας συνδράμει μέσα από τις δομές της στην υποδοχή των  λαθρομεταναστών, συνεργαζόμενη με τις  Λιμενικές Αρχές, την Αστυνομία, τις Υπηρεσίες των Δήμων, τους εθελοντές και λοιπούς φορείς του νομού.
Και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι η υποδοχή να γίνεται σε συνθήκες που εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, ικανοποιώντας τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των λαθρομεταναστών, τον ιατρικό έλεγχό τους και  με ειδική μέριμνα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Όμως, πρέπει να τονιστεί ότι  τα οργανωμένα και θεσμοθετημένα επίσημα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και κριτήρια, με μελέτη των σκοπιμοτήτων επιλογής της περιοχής χωροθέτησής τους, λαμβάνοντας πάντα τη γνώμη των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.
Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να οργανώσει τη μεταναστευτική πολιτική της. Σίγουρα δεν επιλύεται το πρόβλημα με την αύξηση του αριθμού και την απλή χωροταξική πύκνωση των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, ιδιαίτερα σε περιοχές με προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, όπως η Μεσσηνία.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα επιλύεται, όταν τα υπάρχοντα Κέντρα Υποδοχής λειτουργούν σωστά και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατευθυνθούν κατάλληλα για να οργανώσουν σε κάθε περίπτωση αμέσως και σωστά την υποδοχή των λαθρομεταναστών και τη μετάβασή τους στους ήδη υπάρχοντες χώρους φιλοξενίας. Κυρίως, όμως, όταν το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο ως προς τη μετέπειτα πορεία και αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών, χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία, αλλά με διακρατική συνεργασία.
Θέλουμε και μπορούμε  να είμαστε αρωγοί  τους, με ορθολογικό και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό δράσεων, προασπίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την ανάπτυξη των τοπικών  κοινωνιών».

*** Ντίμη Κουτράκη: Από την Καλαμάτα, αεροσυνοδός στα Εμιράτα         
            
  Από σήμερα ξεκινά στο «Θάρρος» μια νέα στήλη, στην οποία θα παρουσιάζονται Καλαματιανοί που άφησαν την Καλαμάτα για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, εμείς όμως ξεκινάμε με τη Δήμητρα (Ντίμη για τους φίλους) Κουτράκη, μια κοπέλα που σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και κατέληξε στα Εμιράτα, όπου δουλεύει στην Emirates ως αεροσυνοδός.

  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Κοντεύω να κλείσω τα δύο χρόνια. Σε έναν κόσμο χωρίς ημερολόγια, βέβαια, θα σου έλεγα 2-3 μήνες μόνο… Τόσο γρήγορα μου φαίνεται ότι κυλάει ο χρόνος με τους ρυθμούς ζωής που έχω!
  -Δυσκολεύτηκες στην εύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Στη δουλειά αυτή απλά συνέβη και βρίσκομαι. Δεν το είχα σχεδιάσει και, μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχα ξεκινήσει να ψάχνω για δουλειά στο Λονδίνο σχετική με το αντικείμενο που σπούδασα. Μια μέρα άκουσα ότι η Emirates έχει ημέρα καριέρας και με ώθηση ότι αγαπώ τα ταξίδια, πήγα. Από τότε όλα άλλαξαν.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Where are you from? Oh Greece! Athens, Acropolis, Souvlaki, feta, Mykonos, Santorini, sea, sun, paradise… Oh Kalamata, really? Black olives!
Στα Εμιράτα υπάρχει απόλυτα θετική αντιμετώπιση και ουδέν σχόλιο για κρίση. Μάλιστα, μας ξεχωρίζουν ως λαμπρά μυαλά και δουλευταράδες.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Τα Εμιράτα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος για τον Έλληνα, με κουλτούρα που δύσκολα θα μεταφερόταν στη χώρα μας, και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η θρησκεία. Αυτό που αγαπώ στο Ντουμπάι είναι το πόσο πολυπολιτισμικό μέρος είναι. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη ζουν μαζί, εργάζονται, διασκεδάζουν, δημιουργούν. Το Ντουμπάι δεν είναι μόνο Εμιράτο, είναι και Ευρώπη και Αμερική και Ασία και Αφρική μαζί. Αυτό θα ήθελα να μεταφέρω στην Ελλάδα.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Τo Burj Khalifa, το κτήριο που νομίζεις ότι αγγίζει τον ήλιο, με τα χορευτικά σιντριβάνια γύρω του. Το Burj al Arab, το ξενοδοχείο σε σχήμα ιστιοφόρου μέσα στη θάλασσα, με τα ταξί Rolls Royce απέξω, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή θέα από την υπαίθρια αγορά Souk Madinat. Και φυσικά την έρημο, κάνοντας σαφάρι και για τους πιο τολμηρούς διανυκτερεύοντας κιόλας σε σκηνή, με αναμμένη φωτιά απέξω και τις καμήλες δεμένες κάπου πιο δίπλα…
 -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η φυσική ομορφιά της, χειμώνα – καλοκαίρι, και οι άνθρωποί μου. Αυτή τη στιγμή, βέβαια, και τι δε θα ‘δινα για ένα ποτήρι μοσχοφίλερο με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο!
  -Η σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Υπάρχει πάντα η σκέψη και η λαχτάρα για επιστροφή. Μακάρι! Να σου πω την αλήθεια τη ζωή μου τη φανταζόμουν πολύ διαφορετικά και αν μου έλεγε κάποιος δύο χρόνια πριν ότι θα βρεθώ στο Ντουμπάι, θα γελούσα. Τα σχέδιά μου ήταν άλλα. Οπότε όλα είναι πιθανά!
  Η Δήμητρα μιλά για τον εαυτό της
Το όνομά μου είναι Δήμητρα Κουτράκη, αλλά οι φίλοι μου με φωνάζουν Ντίμη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Σπούδασα φιλόλογος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στον τομέα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως αεροσυνοδός στην Emirates με έδρα το Ντουμπάι. Ταυτόχρονα, ασχολούμαι με τη μικρή επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων που έχω στο χωριό μου, τη Φοινικούντα, μαζί με τα αδέλφια μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω στο προσωπικό ιστολόγιο: Four Passion fashion and travel blog, μαζί με τρεις φίλες μου. Των Κώστα Γαζούλη, Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***Καλαματιανοί μιλούν για εμφύλιο πόλεμο μετά τις δολοφονίες
Ένα κλίμα περίεργο και «μαύρο» επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όλα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστού και ως Killah P, πριν από ενάμιση μήνα, και συνεχίστηκαν με το θάνατο άλλων δύο παιδιών το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ένας τρίτος χαροπαλεύει.
Χθες το πρωί βρεθήκαμε στο κέντρο της Καλαμάτας και συνομιλήσαμε με νέα παιδιά για την πραγματικότητα που ζούμε. Ένας αισιόδοξος δε βρέθηκε, και πολλοί μίλησαν για εμφύλιο πόλεμο και κινήσεις αποπροσανατολισμού του κόσμου.
  Πέμυ
«Παίζονται βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του κόσμου. Στόχος τους είναι να καθοδηγηθεί η σκέψη μας προς συγκεκριμένα μονοπάτια. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαία όλα αυτά και τι προσπαθούν να κερδίσουν. Είμαι αισιόδοξη όσο μπορώ. Θέλω να πιστεύω πως θα φτιάξουν τα πράγματα και μέσα από αυτά θα βγούμε πιο σοφοί, αν όχι όλοι, ένα ποσοστό τουλάχιστον».
  Σταυρούλα
«Με προβληματίζει το πού θα οδηγηθούμε, δεν ξέρω, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο ψύχραιμος είναι ο κόσμος. Όλα αυτά που έχουν γίνει κανείς δεν τα περίμενε μέχρι πριν από 2 χρόνια. Οπότε ό,τι προβλέψεις και να κάνουμε, θα πέσουμε έξω».
  Χρήστος
«Οφείλουμε να μείνουμε ψύχραιμοι σε αυτό τον καταιγισμό από δολοφονικές ενέργειες και να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Όταν αφαιρούνται ανθρώπινες ζωές, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο ούτε για πολιτική ούτε για ιδεολογία. Αυτά ασκούνται από ανθρώπους ζωντανούς, για ανθρώπους ζωντανούς. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τη μια, είναι μια πολιτική δολοφονία, καθοδηγούμενη από μια εγκληματική οργάνωση, που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο. Αυτό έχει αποδειχτεί από την εξέλιξη της έρευνας της υπόθεσης και είναι μια ενέργεια που μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω.
Η εκτέλεση των δύο παιδιών στο Νέο Ηράκλειο είναι μια ενέργεια που με ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί φέρει τα χαρακτηριστικά βεντέτας, η οποία, αν έχει ξεκινήσει, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα συνοχής στην ελληνική κοινωνία.
Όλα αυτά τα γεγονότα είναι επακόλουθα της κρίσης και πηγάζουν από τον τρόπο αντίδρασης του κόσμου. Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων θεώρησε ότι η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί με τη χαλαρή ψήφο και τη νομιμοποίηση της βίας. Έτσι γιγαντώθηκε μια κατάσταση που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, ο κύκλος αίματος δεν κλείνει εύκολα και φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά».
  Βασίλης
«Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πάμε για εμφύλιο πόλεμο. Το μόνο φως που μπορώ να δω, είναι πολύ μακριά έως και καθόλου.
Για την κατάσταση που έχουμε φθάσει, φταίμε όλοι, όλοι κοιτούσαμε πώς “θα φάμε”. Σίγουρα οι πολιτικοί έχουν “φάει” περισσότερα.
Όσο για τα παιδιά που χάθηκαν, βλέπω να υπάρχει συνέχεια. Φοβάμαι ότι αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα».
  Σωτήρης
«Αυτά που γίνονται είναι απαράδεκτα, ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεφεύγει τελείως, επειδή σκότωσαν τον Φύσσα δεν έπρεπε να υπάρξουν αντίποινα, αν φυσικά έγιναν για αντίποινα, γιατί ακόμα είναι νωρίς για να ξέρουμε γιατί έγινε.
Παρ’ όλα αυτά, δε δικαιολογείται το 2013 να κάθεται ο ένας να σκοτώνει τον άλλον.
Θεωρώ ότι για όλα αυτά φταίει η κατάσταση που έχουμε φθάσει, από την κρίση ξεκινούν όλα.
Δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση, αφού δε θα αφήσουν οι απέξω να γίνει αυτό.
Για το μέλλον της χώρας δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τη χώρα».
  Γιώργος
«Καλύτερα να πεθάνεις από πείνα παρά από σφαίρα. Για μένα οι πολιτικοί είναι όλοι ίδιοι και άχρηστοι, μπορεί να φοράνε γραβάτες, αλλά και αυτοί κόσμο έχουν σκοτώσει, ας μην έχουν βγάλει πιστόλια».
  

Μαρία
«Τα τελευταία γεγονότα με έχουν κάνει να αδιαφορώ να τα παρακολουθώ, σίγουρα πάντως δεν αδιαφορώ.
Σε καμία περίπτωση, δεν είμαι αισιόδοξη και ούτε βλέπω να οδηγεί κάπου όλο αυτό».
  Θανάσης
«Η ένδεια και η φτώχεια μόνο βία και εκπόρνευση φέρνουν, θεωρώ ότι είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων οι φόνοι και θα ακολουθήσουν και άλλοι, πιστεύω.
Όσο είμαστε χάπατα και δε μιλάμε, αυτό το πράγμα δε θα σταματήσει. Δε μιλάμε, γιατί είμαστε ολίγον τι συνυπεύθυνοι για αυτό, άλλοι φταίνε περισσότερο, άλλοι λιγότερο, αφού κοιτούσαμε πώς να βολευτούμε σε δημόσιες υπηρεσίες, όντας αντιπαραγωγικοί εκ φύσεως και χωρίς να είμαστε καταρτισμένοι επαρκώς για να κάνουμε κάποιου είδους εργασία».
  Βάσω
«Αυτή η κατάσταση οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο, γενικότερα φοβάμαι τις στιγμές που ζούμε, δεν είμαι, αλλά πρέπει να είμαι αισιόδοξη τελικά. Όσο για τις δολοφονίες, ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια και να είναι οι τελευταίες».
  Γιώτα
«Για μένα όλα αυτά είναι τεχνητά και είναι μια προσπάθεια να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο, κάτι που θέλουν πολύ καιρό και δεν τα έχουν καταφέρει. Όλο αυτό είναι ένας δάκτυλος, είμαστε αρκετά απαθείς για να αγνοήσουμε ακόμα και τις δολοφονίες».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

 ***  Στην τουριστική έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο η Περιφέρεια          
          Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο συμμετέχει από αύριο έως και τις 7 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
H World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς.
Όπως ανέφερε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η αποστολή της Περιφέρειας έχει ήδη προγραμματίσει ραντεβού με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και δομές με τις οποίες υπάρχει συνεργασία, όπως η αεροπορική εταιρεία EasyJet.
«Στην αποστολή μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα συμμετέχουν ξενοδόχοι από όλη την Πελοπόννησο, με στόχο να προωθήσουν τα δικά τους τουριστικά προϊόντα. Στην έκθεση θα προβάλουμε στο αγγλικό κοινό τα νέα μας σποτ, καθώς και τα φυλλάδιά μας για όλες τις Π.Ε τους τόπου μας. Στην Πελοπόννησο, με εξωστρέφεια, σκληρή δουλειά και συνεργασίες, λέμε όχι στη μιζέρια και ξεπερνάμε την κρίση», σχολίασε η κα Νικολάκου.
  Τουριστικό προϊόν
Με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση, η ίδια παρατήρησε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει μια σημαντική προσπάθεια, θέτοντας τον τουρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης: «Αυτό, άλλωστε, αποτελούσε και βασική μας προγραμματική δέσμευση, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα βασισμένο στην καθολική προσέγγιση και ολοκληρωμένη διαχείριση του τουριστικού μας προϊόντος. Άλλωστε, η τουριστική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά μας προϊόντα, κράτησαν την Πελοπόννησο όρθια τα τελευταία δύσκολα χρόνια της ύφεσης που διανύσαμε και συνεχίζουμε να διανύουμε.
Σε κάθε δράση αντιμετωπίζαμε την Πελοπόννησο ως έναν ενιαίο προορισμό, ένα νησί με ενταγμένες σε επίπεδο προβολής την Ηλεία και την Αχαΐα.
Καταφέραμε και εκμεταλλευτήκαμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο όπως το ΕΣΠΑ, ώστε να μην επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό και σχεδιάσαμε μια στοχευμένη τουριστική πολιτική, την οποία και υλοποιούμε. Με σκληρή δουλειά, δίχως μεγαλοστομίες και αέναους σχεδιασμούς, υλοποιούμε άμεσα το δυναμικό προγραμματισμό μας. Ο σχεδιασμός μας είχε ενέργειες, όπως ένα σύγχρονο marketing plan, τη μελέτη με το νέο μας brand “Μυθική Πελοπόννησος” και την εφαρμογή του σε portal, σε προωθητικά φυλλάδια, σε σύγχρονα τουριστικά σποτ, σε καμπάνια στα social media (facebook, twitter, youtube), το πρώτο διαδραστικό λεύκωμα, ακόμη και 2 εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας υλοποιήσαμε που ούτε σε εθνικό επίπεδο έχουν υλοποιήσει. Σημαντικές είναι οι 10 εμπειρίες στις οποίες έχουμε διαρθρώσει τον προορισμό μας, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία, την ιστορία μας και τον πολιτισμό.
Σημαντικό έργο αποτελεί και το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, όπου συνδυάζουμε τον προορισμό με τα ποιοτικά μας προϊόντα και τη γαστρονομία».
  Υποδομές
Συνεχίζοντας η κα Νικολάκου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού (BIT, MITT, ITB, WTM, IMTM), οργανώνει αρκετά fan trip με δημοσιογράφους και tour operator, καμπάνια σε διεθνή μέσα όπως το Travel Channel, φιλοξενία ξένων αποστολών, αλλά και χορηγία σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια, με στόχο την προσέλκυσή τους για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού:
«Παράλληλα αναβαθμίσαμε τις υποδομές μας ως Πελοπόννησος, με το σχεδιασμό μας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να προχωρά, την ένταξη των μαρινών Μονεμβάσιας και Ναυπλίου σε ΣΔΙΤ, του λιμένα του Ναυπλίου, του παράλιου Άστρους, αλλά και τους οδικούς μας άξονες. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη νέων ιδιωτικών υποδομών και την αύξηση ρευστότητας στην τουριστική αγορά μέσω του νέου περιφερειακού ΕΤΕΑΝ που εντάξαμε, καθώς και μέσω των προγραμμάτων Leader προχωράμε στη δημιουργία νέων αγροτουριστικών μονάδων.
Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προχώρησε, μετά την εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διαπραγμάτευση με αεροπορικές εταιρείες, για να πετύχουμε αύξηση των πτήσεων. Τα αποτελέσματα γνωστά. Σε έναν προορισμό, όπως η Πελοπόννησος, όπου το 70% ήταν Έλληνες τουρίστες, αυξήσαμε την τουριστική μας κίνηση από το εξωτερικό, παρά τη σημαντική μείωση του εσωτερικού τουρισμού λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτή ήταν μια προσπάθεια κοινή με τους ανθρώπους που κρατούν όρθια την Πελοπόννησο σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες, όπως οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, τα τουριστικά γραφεία και άλλοι ιδιώτες της Πελοποννήσου.
Πλέον η πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, η Καλαμάτα, συνδέεται με τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “χτυπάει” νούμερα ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο. Από Απρίλιο του 2014, πέραν των περυσινών τακτικών πτήσεων, η Easy jet θα συνδέει την Καλαμάτα με το Λονδίνο με 4 πτήσεις την εβδομάδα από δύο που ήταν φέτος. Παράλληλα, η AEGEAN δύο φορές την εβδομάδα θα συνδέει την Καλαμάτα με το Παρίσι και τη Στοκχόλμη, αλλά και προγραμματίζουμε νέες πτήσεις της Condor, με τις οποίες ετοιμαζόμαστε να προβάλουμε τον προορισμό».

***  Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο μητρικός θηλασμός στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
  
   Μια εκδήλωση- γιορτή για το μητρικό θηλασμό ήταν σημερινή εκδήλωση στην Καλαμάτα! Η δράση «Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός» έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, σε 39 πόλεις, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο με λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστομένους (μπροστά από τον ΟΤΕ) με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.    φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Τα μάθατε τα νέα; Καζανάκι stop!          
  
Η πάντα... ακριβής «Πανδώρα» έγραφε στη χθεσινή ιστοσελίδα στο ΒΗΜΑ: «Κύριε διευθυντά, ούτε στην τουαλέτα δεν μπορείς πλέον να πας χωρίς ενοχές! Και εκεί ακόμη το ζητούμενο πρέπει να είναι η οικονομία, κατά την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αποφάνθηκε, όπως διάβασα, ότι τα οικιακά καζανάκια πρέπει να καταναλώνουν σε κάθε χρήση το πολύ πέντε λίτρα νερό. Αν τρέξουν περισσότερο, θεωρείσαι, εκτός από σπάταλος, και εχθρός του περιβάλλοντος. Με το ένα και με το άλλο, να δείτε που στο τέλος θα αναγκαστούμε να “κάνουμε το σκ...ό μας” παξιμάδι, στην κυριολεξία!».
Δια την αντιγραφή,   Α.Π. 

 ***  Έως την Τρίτη η εορταγορά ενίσχυσης του Δημοτικού Παντοπωλείου          
            Αλληλεγγύη και ανθρωπιά ξεχειλίζει από το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου διοργανώνεται η χριστουγεννιάτικη εορταγορά των εθελοντών του Δημοτικού Παντοπωλείου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε αυτό για την ενίσχυσή του.
Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εορταγορά, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, και είναι σίγουρο πως μια επίσκεψη όλων μας δε θα είναι χαμένη, αφού υπάρχουν είδη που τιμώνται από 1 έως και 80 ευρώ. Η δε αγορά οποιουδήποτε αντικειμένου θα ελαφρώσει ακόμη περισσότερο τα βάρη που σηκώνουν οι αναξιοπαθούντες.
Κι αυτό ακριβώς το σημείο επισήμανε, μιλώντας στο «Θ», η εθελόντρια Όλγα Καλογεροπούλου. Έκανε λόγο για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αφού το άρωμα αλληλεγγύης έχει απλωθεί από καιρό στην πόλη.
Η κα Καλογεροπούλου σημείωσε και τη μεγάλη προσφορά των ευαισθητοποιημένων πολιτών για τη λειτουργία του Παντοπωλείου, που εκφράζεται από καιρό, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως όλα τα είδη του μπαζάρ είναι προσφορά διαφόρων εθελοντών, και επειδή δεν έχουν δαπανηθεί χρήματα, όποιο ποσό συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση του Παντοπωλείου.
Εκτίθενται προς πώληση διάφορα προϊόντα, από αλάτι που προέρχεται από τη Μάνη έως και CD με χριστουγεννιάτικη μουσική, σαπούνια που έχουν φτιάξει τα μέλη της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, τσόχινα διακοσμητικά που κατασκεύασε μια αλλοδαπή, ζωγραφισμένες ξύλινες διακοσμητικές κουτάλες, στεφάνια από κληματόβεργες, εικόνες, αντίγραφα έργων της Αναγέννησης, κοσμήματα, χειροποίητα κεντήματα, βιβλία και άλλα.
Η εκδήλωση ενίσχυσης του Δημοτικού Παντοπωλείου θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ο χώρος θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.  Χ.Χ.

*** Ομιλία του Γ. Πασχαλίδη σε εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών         
            Ομιλία του ερευνητή – συγγραφέα, Γιώργου Πασχαλίδη, θα δοθεί σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με θέμα «Οι τρεις τρόποι λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου (εφαρμογή σε υγεία, εκπαίδευση, ανθρώπινες σχέσεις)».
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και η Ομάδα Φίλων Καλαμάτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
  Ερευνητής και συγγραφέας
Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι βραβευμένος ερευνητής και συγγραφέας με σπουδαίες ανακαλύψεις που αφορούν στη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Τη γνώση αυτή κοινοποιεί στην ανθρωπότητα μέσα από τα έξι βιβλία του, που έγιναν best sellers στην Ελλάδα. Τα τρία πρώτα βιβλία έχουν ήδη μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφορούν από το Αmazon.
Έχει βραβευθεί με το Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” 2010 (Pontificia Universita Urbaniana), καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε για πρώτη φορά, στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροεπιστημών & Βιολογικής Ψυχιατρικής στη Νέα Ορλεάνη, την κορυφαία σημασίας για την ανθρωπότητα ανακάλυψή του, το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας. Τον Οκτώβριο 2012 παρουσίασε τις ανακαλύψεις του στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Ψυχιατρικής στο Αμβούργο και το Νοέμβριο 2012 το μοντέλο Τri-Αnthropo-Τype Paschalidis στην εκπαίδευση στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας στη Μαδρίτη.
Επίσης, το Μάρτιο 2013, στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας στη Μόσχα, παρουσίασε με τεράστια επιτυχία και ανταπόκριση από την ιατρική επιστημονική κοινότητα την ανακάλυψή του για την ανθρώπινη τυπολογία και τους τρεις τρόπους λειτουργίας του ανθρωπίνου εγκεφάλου, η οποία ερμηνεύει τις ατομικές διαφορές και δίνει λύσεις για την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
  Η λειτουργία του εγκεφάλου
Ο ίδιος το Σεπτέμβριο 2013 παρουσίασε την εργασία του «Αποτελεσματική διδασκαλία με βάση την εφαρμογή του μοντέλου Tri-Anthropo-Types Paschalidis στην εκπαίδευση» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης WCE 2013 στο Λονδίνο.
Στις ομιλίες, στα βιβλία του και στα συνέδρια ο Γιώργος Πασχαλίδης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να θέσει σε λειτουργία τον εγκέφαλό του, ώστε η σκέψη του να μη τον εμποδίζει, αλλά να τον υποστηρίζει, για να συντηρεί τον εαυτό του και το σώμα του.
Η ζωή και το έργο του είναι μια προσφορά στον άνθρωπο και την επιστήμη. Οι ανακαλύψεις του απαντούν στα ερωτήματα και δίνουν λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και παράλληλα προσφέρουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα για αυτογνωσία και ετερογνωσία, που οδηγούν στην ψυχική και σωματική υγεία και, τελικά, στην ευτυχία.
Η τυπολογία του Γιώργου Πασχαλίδη είναι αυστηροί βιολογικοί κανόνες, ενσωματωμένοι στα γονίδιά μας, με σκοπό να υπηρετήσουν την εξέλιξη του ανθρώπου, όπως προβλέπεται από το σχέδιο της Δημιουργίας.
Στα βιβλία του, πέρα από τις ριζοσπαστικές γνώσεις για τη ζωή και τον κόσμο, ο συγγραφέας δίνει ένα νέο απόλυτα ρεαλιστικό ορισμό για την αγάπη και τον παλιό μεγάλο εχθρό του ανθρώπου: την κατεστημένη του λογική.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι όλα τα βιβλία του Γ. Πασχαλίδη είναι μια προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο γιατί η αγάπη είναι η κύρια θεματολογία τους. Όλα τα βιβλία του είναι σημαντικά, καθώς οι πληροφορίες που περιέχουν είναι συμπληρωματικές και στοχεύουν στη θεμελίωση και εγκαθίδρυση στα νευρωνικά εγκεφαλικά δίκτυα ενός εντελώς νέου τρόπου σκέψης που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον ορθό τρόπο ζωής.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** «Νοιάζομαι για την υγεία μου» από τον Ερυθρό Σταυρό                                             
Πρόγραμμα προληπτικής υγιεινής και αγωγής υγείας με τίτλο «Νοιάζομαι για την υγεία μου» εκπονεί για τρίτη συνεχή χρονιά ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη συνεργασία της εταιρείας Coca – Cola Τρία Έψιλον. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 νομούς της χώρας μέχρι το Δεκέμβριο 2013, ενώ μεταξύ αυτών είναι και η Μεσσηνία. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, ενώ το πρόγραμμα στελεχώνεται από νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας του ΕΕΣ, εθελοντές γιατρούς, εθελοντές νοσηλευτικής του ΕΕΣ και περιλαμβάνει: -Σχολική υγιεινή/προληπτικό έλεγχο υγείας μαθητών -Εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων, την ατομική υγιεινή και τη γνωριμία με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. -Ενημέρωση γονέων σε θέματα υγείας των παιδιών. Στη Μεσσηνία ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία Πλατέος, 17ο Καλαμάτας και Κάμπου, από 4 έως και 12 Νοεμβρίου. Σχετικά ο ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά τις εθελόντριες παιδιάτρους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, Δήμητρα Λάσδα και Μαρία Μανιάτη, καθώς και τους εθελοντές οδοντιάτρους, Άγγελο Τσορφόλια, Αθανασία Κουργιαμπλά, Γεώργιο Παντελόπουλο και Κωνσταντίνο Νικολακέα. Επίσης, ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους τον κ. Νικόλαο Χρονόπουλο, πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου, τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριο Σαρρή, τους διευθυντές των σχολείων, την κα Γεωργία Πανούση από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τις εθελόντριες νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας. - 

***

   
~***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2813  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1304 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal    =1324  video.-
                                                    Σύνολο  :  5441  βίντεο ανηρτημένα .-

 *** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 :
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οκτωβρίου 2013 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημνέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-

* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~  *** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 
 ** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded , .-

~**  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ :
Χθές  Κυριακή στη Μεσσήνη  ,από  Σωματείο Εθελοντών  , έγινε Εθελοντική αιμολειψία , στην Αίθουσα ΚΑΠΗ Μεσσήνης  , από μέλη , φίλους , του Σωματείου  συγκεντρώνοντας πλέον των 40  φιαλών  αίματος.-

Ταυτότητα

     Το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης "Εθελοντισμός για Όλους" είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στηρίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού. Εδρεύει στη Μεσσήνη, η επίσημη ιδρυτική πράξη έγινε στις 19/7/2006 και εγκρίθηκε με την αριθ.333/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
     Εκπροσωπείται νόμιμα, υπερβαίνει τα 300 μέλη και αναπτύσσει τις δράσεις του στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.Το νέο Δ.Σ που πρέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 30/1/2011 έχει ως εξής:
     Επταμελές Δ.Σ.
Πρόεδρος: Ντίνα Αντωνάκου - Γκότση
Αντιπρόεδρος: Τασιάννα Κροντήρη
Γεν. γραμματέας: Κατερίνα Παυλοπούλου
Ειδικός γραμματέας: Παναγιώτης Μπρούμας
Ταμίας: Νίκος Τερζής
Μέλη: Λίτσα Τσιχριτζή, Μαρία Παναγιωτοπούλου

        Εξελεγκτική επιτροπή.

Τζώρτζια Κούτη - Περιβολάρη, Πετρούλα Γεωργοπούλου, Σαβέρια Μπουσούνη.
     Σκοπός του Σωματείου είναι να προωθήσει το πνεύμα του Εθελοντισμού και να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία σε συμμετοχή και δράση για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί υπαρκτές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
     Στόχος μας είναι η προσφορά στους συνανθρώπους μας χωρίς αντάλλαγμα, η ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης  και η συμμετοχή μας στην επίλυση κοινωνικών αναγκών. Επιθυμούμε να δίνουμε το "παρών" έμπρακτα σε κάθε κάλεσμα. Οι εθελοντές, επίσης, έχουμε στόχο να συμμετέχουμε ενεργά και να συνεισφέρουμε στις πολιτιστικές προκλήσεις. Η θέση αυτή επισφραγίζει τη θεμελιώδη αρχή του σωματείου ότι "Πολιτσμός σημαίνει να μοιράζεσαι"

*** Σημάδια που δείχνουν ότι τα παιδιά σας
δεν αντέχουν άλλες δραστηριότητες

Υπάρχει η τάση τελευταία τα παιδιά να φορτώνονται μ’ ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριότητες. Μήπως όμως είναι κουραστικό;
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου -και κυρίως τα κορίτσια- έχουν καθημερινά ένα γεμάτο πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει παιχνίδι και ξεκούραση. 

Είναι σημαντικό λοιπόν να καταλάβετε ως γονείς πότε τα παιδί σας δεν αντέχει άλλες δραστηριότητες και χρειάζεται ξεκούραση. 
Το παιδί σας έχει φτάσει τα όριά του όταν:
η συνέχεια στην πηγή: jenny
 
***  Παιδική αδιαθεσία: Να το κρατήσω στο σπίτι;
Tα μάτια του μοιάζουν γλαρωμένα, είναι άκεφο και ανόρεχτο…
Το νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το μικρό σου.
Θα το στείλεις ή όχι την άλλη μέρα σχολείο; 

.Παιδική αδιαθεσία :Να το κρατήσω στο σπίτι;Πολλές φορές εμείς οι γονείς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα: «να το στείλω ή όχι στο σχολείο;». Από τη μια βλέπουμε ότι το μικρό μας δεν χαίρει και άκρας υγείας, από την άλλη όμως δεν έχουμε και κάποιον να το φυλάει, αφού και οι δύο γονείς εργάζονται και έτσι αναγκαζόμαστε να το στείλουμε μισοάρρωστο στο σχολείο. Αν πάλι το κρατήσουμε στο σπίτι, για πόσες μέρες πρέπει να απέχει από το σχολείο και πότε μπορεί πάλι να επιστρέψει; Ορίστε τι είναι καλό να γνωρίζετε!
 Πρώιμα συμπτώματα
Οι περισσότεροι γονείς είναι σε θέση να καταλάβουν ότι κάτι περιτριγυρίζει το παιδί πριν ακόμα εκδηλωθούν τα κλασικά συμπτώματα μιας ίωσης. Φυσικά, κάποια παιδιά μπορεί να περάσουν ελαφριά μια ίωση (με λίγο συνάχι) και να μην χρειαστεί να μείνουν σπίτι. Κατά κανόνα όμως όταν βλέπετε το παιδί να είναι ωχρό, ανόρεχτο, υπερβολικά κουρασμένο ή παραπονιέται ότι πονάει, καλό είναι να μην το στείλετε την επόμενη μέρα στο σχολείο. Γενικά η διάθεση του παιδιού είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνετε σε κάθε περίπτωση σοβαρά υπόψη.  Έτσι:
αν κλαίει ή γκρινιάζει συνέχεια, είναι ευερέθιστο, ανήσυχο, άτονο, εμφανίζει υπνηλία και ανορεξία όχι μόνο δεν θα πρέπει να το στείλετε την άλλη μέρα σχολείο αλλά θα πρέπει και να επισκεφτείτε τον γιατρό.
Ας δούμε όμως τα διάφορα συμπτώματα αναλυτικά.
 Έχει συνάχι
Αποτελεί σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος, ίωσης αλλά και αλλεργίας. Κρατήστε το παιδί στο σπίτι αν:
  • έχει πράσινες εκκρίσεις ή πυρετό.
  • φτερνίζεται συχνά, αφού το φτέρνισμα αποτελεί τρόπο μετάδοσης ιώσεων.
Επίσης, αν είναι μικρό σε ηλικία και δεν έχει μάθει να φυσάει τη μύτη του, είναι καλύτερα να το κρατήσετε σπίτι γιατί το μπούκωμα είναι βέβαιο ότι θα το ταλαιπωρήσει.
 Υποφέρει από ωτίτιδα
Μπορεί να προκαλέσει πόνο στο αφτί και πυρετό, οπότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις το παιδί δεν πρέπει να πάει σχολείο. Αν όμως έχει γίνει διάγνωση, έχει ξεκινήσει αντιβίωση και έχουν περάσει δυο ημέρες από την έναρξη της αντιβίωσης και το παιδί είναι απύρετο, μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. 
Ψήνεται στον πυρετό
Στην περίπτωση αυτή το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι. Ακόμα κι αν ο πυρετός είναι χαμηλός δεν πρέπει να πάει σχολείο αφού η πορεία του πυρετού θα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Δεν θα πρέπει λοιπόν να στείλετε το παιδί στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό όταν έχει θερμοκρασία κοντά στο 38. Είναι λάθος να το στείλετε ...
στο σταθμό αφού του δώσετε αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός. Γενικά το παιδί θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 24 ώρες χωρίς πυρετό και η γενική του κατάσταση είναι καλή και το έχετε συζητήσει με τον παιδίατρο.
 Παίρνει αντιβίωση
Το παιδί δεν χρειάζεται να μείνει στο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωγής με αντιβίωση, που συνήθως κρατά από 7 έως 10 ημέρες, εκτός αν το έχει συστήσει ο παιδίατρος. Αν παίρνει αντιβίωση για ωτίτιδα ή αμυγδαλίτιδα και έχουν περάσει δύο μέρες,  δεν έχει πυρετό και η κατάστασή του είναι γενικά καλή, μπορεί να πάει σχολείο. Να θυμάστε όμως ότι σε κάποια παιδιά η αντιβίωση μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές όπως διάρροια, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση είναι σκόπιμο να μείνει σπίτι. Επίσης, αν το παιδί μένει στον παιδικό σταθμό ή στο ολοήμερο θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους υπεύθυνους έτσι ώστε να πάρει το φάρμακό του στη σωστή ώρα.
 Έχει εμετό ή διάρροια
Αν το παιδί έχει επαναλαμβανόμενα επεισόδια εμετών ή διάρροια, θα πρέπει να μείνει σπίτι έως ότου τα συμπτώματα σταματήσουν αλλά και μια δυο μέρες μετά. Κι αυτό γιατί να μην πάθει αφυδάτωση ή διατάραξη των ηλεκτρολυτών.  Θα πρέπει  λοιπόν το παιδί να μείνει σπίτι, ιδιαίτερα αν δείχνει εξαντλημένο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι παίρνει τα απαραίτητα υγρά για την αποφυγή αυτών των φαινομένων. Επίσης, μπορεί τα συμπτώματα αυτά να συνδέονται με διάφορα νοσήματα, γι’ αυτό χρειάζεται να παρακολουθήσετε την πορεία του και να ενημερώσετε ή ακόμα και να επισκεφτείτε τον παιδίατρο.
Έχει αλλεργία
H αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικά συμπτώματα. Ερεθισμένα μάτια, καταρροή και φταρνίσματα, δερματικό εξάνθημα αλλά και βήχα σε περίπτωση αλλεργικού άσθματος.  Παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, κάποια αλλεργικά συμπτώματα απαιτούν παρακολούθηση γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθούν. Επιπλέον, κάποιοι παράγοντες μπορεί να επιδεινώσουν μια αλλεργία, όπως η άσκηση και το ζωηρό παιχνίδι ή  η επαφή με τον ήλιο και το αέρα.  Γι’ αυτό, εφόσον έχει επιβεβαιωθεί ότι το παιδί έχει αλλεργία, καλύτερα να το κρατήσετε στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδίατρου για να το παρακολουθείτε μέχρι τα συμπτώματα να αρχίσουν να υποχωρούν.  Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μπορείτε να ξεχωρίζετε τα συμπτώματα της αλλεργίας από κάποια άλλη ασθένεια, γιατί πολλές φορές μοιάζουν αλλά απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να λύσει τέτοιου είδους διλήμματα.
 Έχει κολλήσει κάποια παιδική ασθένεια
Aνεμοβλογιά, ιλαρά, ερυθρά… Οι παιδικές ασθένειες κατά κανόνα κολλάνε μία με δυο μέρες πριν την εμφάνιση των δερματικών εξανθημάτων και έξι μέρες μετά.  Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εξαφανιστούν εντελώς οι δερματικές βλάβες (π.χ. στην ανεμοβλογιά που είναι εμφανείς και «θορυβώδεις») για να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο. Γενικά, στα λοιμώδη νοσήματα συστήνεται ανάπαυση, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, για την αποφυγή επιπλοκών. Συνήθως, αφού συμπληρώσει δέκα μέρες από τη μέρα που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα (δεδομένου ότι δεν σημειώθηκαν ενδιάμεσα επιπλοκές) μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.
 Πονάει η κοιλιά του
Όταν το παιδί διαμαρτύρεται ότι πονάει η κοιλιά του δεν θα πρέπει να το στείλετε σχολείο. Είναι σημαντικό να περιμένετε για να δείτε αν το σύμπτωμα θα χειροτερεύσει ή αν θα εκδηλωθούν κι άλλα συμπτώματα όπως διάρροια, έμετος ή πυρετός, τα οποία είναι τυπικά σε μια ίωση γαστρεντερίτιδας. Αν πάντως ο πόνος επιμένει ή χειροτερεύει και συνοδεύεται από γαστρεντερικές διαταραχές όπως έμετος ή διάρροια, ανορεξία, πόνος στη μέση, χαμηλός πυρετός, θα πρέπει να εξεταστεί  από τον παιδίατρο ενώ δεν θα πρέπει να του δώσετε κανένα φάρμακο και ιδιαίτερα παυσίπονο. Και αυτό γιατί το παυσίπονο μπορεί να καλύψει τα συμπτώματα μιας οξείας σκωληκοειδίτιδας, που είναι το πιο συχνό χειρουργικό πρόβλημα της παιδικής ηλικίας και απαιτεί αμέσως εισαγωγή στο νοσοκομείο και χειρουργική αντιμετώπιση. 
Κάποιες φορές πάντως ο πονόκοιλος μπορεί να οφείλεται σε δυσκοιλιότητα, σκουλίκια ή ουρολοίμωξη οπότε σε κάθε περίπτωση απαιτείται διερεύνηση. Τέλος, μπορεί να συνδέεται με το στρες του παιδιού για το σχολείο. Θα καταλάβετε, ωστόσο, ότι πρόκειται για ψυχογενές σύμπτωμα αν τα συμπτώματα παρουσιάζονται μόνο όταν πλησιάζει η ώρα για να πάει σχολείο. 
Βήχει
Αν και γενικά δεν χρειάζεται να απουσιάζει από το σχολείο, κάθε παιδί που βήχει θα πρέπει να εξεταστεί από τον παιδίατρο για να διαπιστωθεί αν ο βήχας οφείλεται σε ίωση, λοίμωξη ή αλλεργία. Επίσης, ο παιδίατρος θα ελέγξει αν υπάρχουν ακροαστικά όπως στην περίπτωση βρογχίτιδας, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες.   Επειδή, πάντως, ο βήχας αποτελεί συνηθισμένο σύμπτωμα ίωσης, αν το παιδί είναι μικρό και δεν ξέρει να βάλει το χεράκι του μπροστά όταν βήχει,  είναι καλύτερα να το κρατήσετε σπίτι για να μην κολλήσει και τ’ άλλα παιδάκια. Κάποιες φορές το παιδί μπορεί να έχει αναρρώσει από την ίωση και να εξακολουθεί πού και πού να βήχει (γιατί  γενικά ο βήχας αργεί να εξαλειφθεί). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Μπορεί επίσης να πάει σχολείο αν ακολουθεί κάποια αγωγή με εισπνεόμενα ή άλλα φάρμακα και ο βήχας του είναι γενικά καλύτερα.  Αν όμως έχει κρίση άσθματος ή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού (π.χ. βρογχίτιδα ή βρογχιολίτιδα) είναι προτιμότερο να καθορίζει ο παιδίατρος αν θα πάει το παιδί στο σταθμό ή στο σχολείο.
 Τι κάνουμε στη φάση της ανάρρωσης
Αν η γενικότερη κατάσταση του παιδιού φαίνεται να βελτιώνεται, σημαίνει ότι βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης.  Αν δεν έχει πυρετό και η γενική του κατάσταση είναι καλή, μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο ακόμα κι αν δεν έχουν  εξαφανιστεί (αλλά τουλάχιστον έχουν υποχωρήσει) όλα τα συμπτώματα π.χ. βήχας ή μυξούλες. Αν όμως κατά τη φάση ανάρρωσης βλέπετε ότι τα συμπτώματα αντί να υποχωρούν επιμένουν ή χειροτερεύουν, το παιδί είναι άτονο και ανόρεχτο ή εμφανίζεται απότομη επιδείνωση έπειτα από μια περίοδο προσωρινής ύφεσης των συμπτωμάτων, όχι μόνο δεν πρέπει να στείλετε το παιδί στο σχολείο αλλά επιβάλλεται να επισκεφτείτε αμέσως τον παιδίατρο γιατί πιθανόν να έχει υποτροπή. Αν πάλι πρόκειται για λοιμώδη νόσημα (π.χ. ανεμοβλογιά) θα πρέπει να κρατηθεί το παιδί σε απόσταση για 8-10 ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. 

ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝ:
  1. Είναι κάτω από δώδεκα μηνών και έχει πυρετό.
  2. Έχει πυρετό για πάνω από 72 ώρες.
  3. Έχει πυρετό πάνω από 39 ή παρατεινόμενο πυρετό.
  4. Έχει πυρετό και εξάνθημα.
  5. Είναι άτονο ή ανόρεχτο ή έχει υπνηλία.
  6. Είναι ανήσυχο ή ευερέθιστο ή αν είναι μωρό κλαίει συνέχεια.
  7. Έχει σημάδια αφυδάτωσης (στεγνή γλώσσα χωρίς σάλιο, ξηρό δέρμα).
  8. Έχει επεισόδιο πυρετικών σπασμών
  9. Βήχει επίμονα ή έχει δύσπνοια.
  10. Έχει κοιλιακό άλγος.
Mε τη συνεργασία των Παιδιάτρων Άννας Αλημαντήρη και Γιώργου Μουστάκα.
rethymnoguide.gr
 
*** Δικαιώματα του παιδιού και... σχολείο
Γράφει η Σπετσέρη Κατερίνα, Μαθήτρια Γ' Λυκείου

 Στην σύγχρονη κοινωνία που χαρακτηρίζεται από κρίση ηθικών αξιών και αρχών, οι ατομικές και κοινωνικές ανάγκες έχουν μονοδρομηθεί στον χώρο των παράλογων υλικοτεχνικών επιδιώξεων και έχει καταρρακωθεί κάθε έννοια σεβασμού προς στον άνθρωπο και δη στα παιδιά.
Δικαιώματα του παιδιού και...σχολείο Γράφει η Σπετσέρη Κατερίνα ,Μαθήτρια Γ' ΛυκείουΛαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι βασικές και θεμελιώδεις ελευθερίες του καθενός και ότι τα δικαιώματα των παιδιών, ειδικότερα, αποτελούν τα βασικά δικαιώματα που έχει το κάθε παιδί απανταχού της Γης όπως η στέγαση, η τροφή, η υγειονομική περίθαλψη, η υγεία και η αξιοπρέπεια είναι έκδηλο το πόσο σημαντική είναι η προάσπισή τους.
Δυστυχώς όμως σήμερα, παρά την συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του παιδιού στις δυτικές χώρες, εξακολουθούν να παραβιάζονται, τόσο παγκοσμίως, όσο και στις χώρες, όπου είναι κατοχυρωμένα. Βασικό παράδειγμα αποτελεί η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας και η παιδική επαιτεία, καθώς δεν λείπουν τα φαινόμενα παιδιών που εργάζονται στους δρόμους και στα φανάρια ως μικροπωλητές και είναι θύματα των επιτήδειων που τα εξωθούν στην εργασία, είτε αυτοί λέγονται γονείς, είτε αποτελούν κυκλώματα, και που πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα συγκινηθούν οι άνθρωποι λόγω του οίκτου που θα αισθανθούν στο θέαμα των παιδιών αυτών.
Ποιος μπορεί να παραβλέψει όλα εκείνα τα κρούσματα παιδιών που εργάζονται σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής ράβοντας ρούχα, μπάλες ή δένοντας κόμπους σε χαλιά πληγώνοντας τα χέρια τους για να εφοδιάζεται ο δυτικός κόσμος με όλα αυτά τα «αναγκαία» υλικά αγαθά παίρνοντας ταυτόχρονα πενιχρούς μισθούς; Ποιος μπορεί, ακόμη, να κλείσει τα μάτια στα παιδιά εκείνα που είναι άστεγα, λιμοκτονούν και πεθαίνουν κατά χιλιάδες από έλλειψη βασικών φαρμάκων και εμβολίων, την ίδια στιγμή που τα παιδιά της Ευρώπης και της Αμερικής ως «παιδιά ενός ανώτερου Θεού» ζουν έχοντας τα πάντα και απαιτώντας κόμη περισσότερα; Είναι αξιοθρήνητο, τόσο για τον ευρύτερο κύκλο ενός πλανήτη που διέπεται από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών, όσο και για το πιο περιορισμένο επίπεδο μιας κοινωνίας που φαινομενικά θέλει να ονομάζεται σύγχρονη και πολιτισμένη, να υπάρχουν παιδιά, τα οποία στερούνται τα βασικά και για τους περισσότερους δεδομένα υλικά αγαθά, όπως η τροφή, η στέγαση, η ένδυση, η εκπαίδευση και το σημαντικότερο όλων, το δικαίωμα στην ζωή.
Για να μην αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των ελευθεριών των παιδιών, όπως... 
η παιδική πορνεία και οι βιασμοί μικρών παιδιών, που προωθούνται κυριολεκτικά από τους γονείς στους οίκους ανοχής με σκοπό την αποκόμιση χρημάτων. Βασικά παραδείγματα επίσης αποτελούν η οικογενειακή βία, οι ξυλοδαρμοί και οι τόσο τραγικές, αλλά παράλληλα συχνές περιπτώσεις αφαίρεσης οργάνων από παιδιά σε υποτιθέμενες ανεπτυγμένες χώρες όπως η Βραζιλία, όπου τα παιδιά πέφτουν θύματα μιας καλοστημένης παγίδας, με σκοπό  τα χρήματα, ενός φαινομένου που τόσοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν καταγγέλλει.Και ποιος από μέσα στον ανεπτυγμένο και σύγχρονο κόσμο μας αναρωτήθηκε για μια στιγμή για τις συνέπειες όλων αυτών των κρουσμάτων; Ποιος σκέφτηκε πως αυτά τα παιδιά παύουν πλέον να είναι παιδιά; Πως ο ψυχικός και συναισθηματικός τους κόσμος πλήττεται ανεπανόρθωτα, με συνέπεια να μην μπορέσουν ποτέ να εξελιχθούν σε υγιείς ανθρώπους και να γίνου  προσαρμόσιμα μέλη μιας κοινωνίας; Κανείς! Όλοι γυρίζουν την πλάτη και κλείνουν τα μάτια σ’ αυτά τα παιδιά που περιθωριοποιούνται στέλνοντας μηνύματα αγωνίας και απόγνωσης, αλλά τα μηνύματα αυτά δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά κανενός. Η κοινωνία έχει άλλα, σοβαρότερα προβλήματα να λύσει από εκείνα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, της ανισότητας, της αδικίας, της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των παιδιών. Όμως η κατάσταση αυτή δεν γίνεται, δεν πρέπει να συνεχιστεί. «Οι καιροί ου μενετοί» Η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης των τραγικών αυτών κρουσμάτων της κατάφωρης καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών είναι ίσως κάτι παραπάνω από απλώς αναγκαία. Είναι επιτακτική!
Βασικός φορέας που μπορεί να επιτύχει αυτό το άκρως απαιτητικό έργο έργο είναι το σχολείο, το οποίο ως θεσμοθετημένη μορφή παιδείας με στόχο την  προπαρασκευή εκπαίδευση των νέων ανθρώπων πνευματικά, ηθικά και ψυχοκοινωνικά, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ενταχθούν ομαλά και πλήρως στον κοινωνικό βίο, μπορεί να προβάλει την ανάγκη ανθρωπιστικής παιδείας.
Ένας τομέας, στον οποίο πρέπει επίσης να στοχεύσει το σχολείο είναι η ηθικοποίηση και η κατάκτηση της αυτογνωσίας εκ μέρους κάθε παιδιού. Έτσι το νέο άτομο έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ηθικές αξίες , που μπορεί το σχολείο να του εμφυσήσει, όπως η ηθική, ο σεβασμός, η μεγαλοψυχία και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και δη στα πιο απροστάτευτα μέλη της κοινωνίας, τα παιδιά. Έχοντας λοιπόν αποκτήσει τις ηθικές αυτές αξίες, το άτομο, θα διαμορφώσει έναν σωστό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί ποτέ το ίδιο τα παιδιά.
Ένας άλλος στόχος του σχολείου για την αποφυγή των φαινομένων αυτών είναι η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής και του κριτικού πνεύματος. Δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας, από τους μελλοντικούς πολιτικούς ηγέτες, έως τους μελλοντικούς απλούς πολίτες περνούν στο σχολείο το πρώτο μέρος της ζωής τους. Συνεπώς με την καλλιέργεια της καλαισθησίας και της κριτικής σκέψης από το σχολείο, όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τις υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές και θα έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος και την αλήθεια από το ψέμα, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνείδησης που δεν θα τους επιτρέπει ούτε να επιδοθούν στο μέλλον σε συμπεριφορές εκμετάλλευσης των παιδιών, αλλά ούτε και να μπορούν να σιωπήσουν μπροστά σε τέτοια περιστατικά.
Τέλος, ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει το σχολείο τις περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των ελευθεριών των παιδιών είναι να στραφεί στους γονείς των απιδιών αυτών, που θεωρεί ότι καταπατούν κάποιο βασικό δικαίωμα του παιδιού τους, όπως για παράδειγμα αυτό της μόρφωσης. Μπορεί συνεπώς να οργανώσει διάφορα ενημερωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις για τους γονείς σχετικά με το μεγαλείο της γνώσης και της μάθησης, με στόχο να τους πείσει να καταλάβουν την λανθασμένη τους συμπεριφορά και να την διορθώσουν, προσφέροντας στο παιδί τους κάτι που δικαιούται και του στερούσαν.
Είναι επομένως αναγκαία η κατανόηση της σοβαρότητας του προβλήματος αυτού που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί το πολυπόθητο αποτέλεσμα της επίλυσής του. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αφυπνιστούν όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι καθωσπρέπει άνθρωποι του σήμερα που αδιαφορούν για όσα γίνονται γύρω τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιλυθεί το φλέγον αυτό ζήτημα της κατάφωρης καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των παιδιών, του μέλλοντος δηλαδή της κοινωνίας κι ατου πλανήτη, γιατί όπως ειπώθηκε κάποτε και από τον Αδαμάντιο Κοραή: " Τα παιδιά αποτελούν τα άνθη της φυλής ". Είμαστε επομένως κάτι παραπάνω από απλώς υποχρεωμένοι να τους προσφέρουμε και με το παραπάνω την φροντίδα μας.
thebest.gr  
*** ΦΥΣΗ    καί  ..... ΦΑΡΜΑΚΑ : Video ,
~        Σκευάσματα  από  φυτά :  http://youtu.be/M1-aON2t4Kc  ,
  ~ Φάρμακα  από Φύση : http://youtu.be/XNCCw9_VQVs   
~ ΦΥΣΗ   και ΒΟΤΑΝΑ : http://youtu.be/LrRY8OhqZoo ,

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle