ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι της ενημέρωσης  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2013  :







***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
«Η μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς...

Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές...

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική ..

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
...
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα ..

5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..

6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»


*** Σε άνοδο ο τουρισμός στη Μεσσηνία από τη σκανδιναβική αγορά
        Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Aegean να ενισχύσει από την άνοιξη του 2014 τα δρομολόγιά της από Στοκχόλμη προς Καλαμάτα με δύο απευθείας πτήσεις, φαίνεται ότι άρχισε να δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Σουηδία στη Μεσσηνία. Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα θετικές για το 2014 είναι οι προοπτικές από τη σκανδιναβική αγορά, η οποία τροφοδοτεί με 1,5 εκατ. τουρίστες την Ελλάδα σε ετήσια βάση. Η αυξημένη ζήτηση αποτυπώθηκε τη φετινή χρονιά καθώς βασικοί tour operators που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες επεκτείνουν έως και τα τέλη Νοεμβρίου την τουριστική περίοδο σε ελληνικούς προορισμούς, αυξάνοντας παράλληλα τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν. Τη δυναμική αυτή φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει το 1ο Grekland Panorama, διοργάνωση που πραγματοποιείται στις 14-16 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, από την εταιρεία North Events, στο εκθεσιακό κέντρο Globe Arenas Annexete και έχει στόχο την παρουσίαση του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της Ελλάδας, σε επαγγελματίες της αγοράς και στο ευρύ κοινό. Με 25 εκατ. πληθυσμό, οι σκανδιναβικές χώρες αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη εξερχόμενη αγορά της Ευρώπης, καθώς οι δαπάνες σε ταξίδια ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια τον χρόνο. Σύμφωνα με μελέτες, οι Σκανδιναβοί ξοδεύουν στον τουρισμό τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με το μέσο Σκανδιναβό επισκέπτη να δαπανά 1.000 ευρώ σε κάθε ταξίδι του (συμπεριλαμβάνεται η μετάβαση, διαμονή και κατανάλωση). Κατά μέσο όρο, η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Σκανδιναβών ταξιδεύει τέσσερις φορές το χρόνο, τάση που αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου. Αναφερόμενος στις επιδόσεις της περιόδου, κατά την παρουσίαση του Grekland Panorama την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της Apollo Kuoni, Τάκης Φιλιππόπουλος, σημείωσε την πολύ καλή εξέλιξη της φετινής χρονιάς, τονίζοντας ότι ο ταξιδιωτικός οργανισμός πρόσθεσε πτήσεις από την Αίγυπτο προς ελληνικούς προορισμούς, φέρνοντας περισσότερους από 5.000 επιβάτες στην Κρήτη το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου. Παράλληλα, επισήμανε τις πολύ θετικές προοπτικές για το 2014, καθώς στο πρόγραμμα εντάσσονται δύο νέοι προορισμοί, η Μύκονος και η Καλαμάτα, ενώ χαρακτήρισε λογικές τις αυξήσεις των ξενοδοχείων στα συμβόλαια που υπογράφηκαν. Αντίστοιχα, περισσότερους από 70.000 επισκέπτες προγραμματίζει να φέρει ο οργανισμός TUI Nordic το 2014, αυξάνοντας κατά 6% τη δυναμικότητά του, όπως δήλωσε η Product Manager Greece της TUI Nordic, Γιοχάνα Στραντ. Το 2013 οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων για Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με την αύξηση της ζήτησης για την Κω να εκτινάσσεται σε ποσοστό 849% και τη Σάμο σε 84%. Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Fontana Food AB, της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ελληνικών προϊόντων στη Σουηδία, Φρίξος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο πόσο δημοφιλή είναι τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στη Σκανδιναβία, όπως η φέτα, οι ελιές και το λάδι. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης -

***  Ο Γ. Γκούμας ήρθε να διαταράξει το Δ.Σ. λέει το Επιμελητήριο, για μεθοδευμένη προσπάθεια κάνει λόγο η πλευρά Γκούμα         
           Κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, έλαβαν χώρα διάφορα έκτροπα, που συνιστούν περιφρόνηση προς τον επιμελητηριακό θεσμό, καταπάτηση της ισχύουσας νομοθεσίας και προσβολή των αιρετών μελών του Συμβουλίου.
Ειδικότερα, ο μη εκλεγείς ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Γκούμας, πυροδοτών με τη συμπεριφορά του ορισμένα άλλα μέλη του Συμβουλίου και μη μέλη του Δ.Σ., προσπάθησαν, με απαράδεκτους τρόπους συμπεριφοράς, αυθαιρετώντας και υβρίζοντας, στρεφόμενοι κατά του προεδρείου, που είχε κατά το νόμο την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης, να ανατρέψουν την όλη διαδικασία και να παρεμποδίσουν την κανονική και σύμφωνα με το νόμο λήψη των εγγεγραμμένων στην ημερήσια διάταξη αποφάσεων.
Οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων είναι δημόσιες κατά την κείμενη νομοθεσία, όμως κάθε παριστάμενος και παρακολουθών τις συνεδριάσεις δε δικαιούται να ομιλεί ή να παρεμβαίνει, διότι δεν αποτελεί μέλος της σύνθεσης του Συμβουλίου, εκτός αν έχει ειδικά κληθεί από το προεδρείο. Διαφορετικά, διαπράττει ποινικά αδικήματα, για τα οποία αρμόδιος να επιληφθεί είναι ο κ. εισαγγελέας.
Ο κ. Γκούμας και οι περί αυτόν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να τη διαταράξουν, να προκαλέσουν ταραχή και εκνευρισμό σε όλα τα μέλη με τη συνεχή προσβλητική και αυθαίρετη συμπεριφορά τους. Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ότι όχι μόνο δεν επιθυμούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, που έχουμε χρέος όλοι ως επιχειρηματίες να προωθούμε για την τοπική και εθνική ανάπτυξη της οικονομίας μας, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την προβολή δικών τους προσωπικών ωφελειών σε βάρος κάθε επιμελητηριακής αξίας και αρχής.
Η δημιουργηθείσα από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και τους ορισμένους που τον ακολουθούν, εκτραχύνθηκε τόσο πολύ από τις ύβρεις και τις φωνασκίες τους, ώστε ο γενικός γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής αναγκάσθηκε να καλέσει την Αστυνομία για την επιβολή της τάξης, πράγμα όμως που φόβισε τους ταραξίες, οι οποίοι έφυγαν πριν από την έλευση της Αστυνομίας.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό με κάθε τρόπο και από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και τους ακολουθούντες αυτόν ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι ένα από τα περισσότερο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας, με ισχυρή παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου και με αντικειμενική και δυνατή φωνή στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Τη δύναμη αυτή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δεν πρόκειται να την ελαττώσει ή να την χτυπήσει ο κ. Γεώργιος Γκούμας ούτε και κανένας άλλος, όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Διοικητική Επιτροπή θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας και να συμβάλλουν με όλες τους τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της τοπικής μας και της εθνικής οικονομίας της χώρας.
Ακολουθεί η απάντηση
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια εκ μέρους της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την δημιουργία εντυπώσεων και παραπληροφόρησης των μελών μας.
Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή των εδρών στο εξαγωγικό τμήμα και την απόκρυψη της πράξης αυτής από τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές επηρεάζοντας σαφώς το τελικό αποτέλεσμα και στερώντας την διοίκηση από το Νέο Επιμελητήριο, είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να επηρεάσουν την δυναμική του συνδυασμού μας παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα.
Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δεν πτοούμεθα από πιέσεις, τεχνάσματα η πρακτικές του παρελθόντος.
Οπως και η κοινωνία έτσι και ο επαγγελματικός κόσμος έχει ανάγκη από αλλαγές και διαφάνεια παντού χωρίς το πέπλο που εύκολα άπλωναν επί 15 χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις και συνεχίζει και η σημερινή.
Η συνήθεια του να διοικείται το Επιμελητήριο χωρίς αντιπολίτευση ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Στόχος μας η σοβαρή ανάδειξη των προβλημάτων των συναδέλφων μας επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση, η αναβάθμιση του θεσμού και η διαφάνεια που απαιτείται στην διαχείριση των χρημάτων των μελών μας και όχι στην σπατάλη.
Δεν μπορούμε να επιχορηγούμε αναποτελεσματικές δράσεις, φιέστες μέχρι και διαστημικά προγράμματα και να μην μειώνουμε επιτέλους τις συνδρομές χρεώνοντας με επιπλέον τέλη τα μέλη μας.
Το Επιμελητήριο πρέπει να αλλάξει να γίνει ανταγωνιστικό και να παρέχει πραγματική βοήθεια στον επαγγελματικό κόσμο που υποφέρει.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνουμε ότι υπηρετούμε τον θεσμό με σεβασμό, με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικά συμφέροντα.
Είμαστε αποφασισμένοι ότι θα διατηρήσουμε την ακεραιότητα μας αυτή μέχρι τις προσεχείς εκλογές δίνοντας απάντηση σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι το Επιμελητήριο και ο θεσμός είναι προσωπική τους υπόθεση.
Η αλαζονεία και η κατάχρηση της θέσης των εκπροσώπων της Διοικούσας επιτροπής έχει ημερομηνία λήξης.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ευκαιρία συμμετοχής σε νέους επαγγελματίες και όχι σε συνταξιούχους θα είναι η προτεραιότητα μας.
 Γραφείο Τύπου “Νέο Επιμελητήριο”

***  Παιδί και διάβασμα: Χρήσιμες συμβουλές για γονείς         
            «Αν δεν τελειώσεις τα μαθήματά σου, δε θα παίξεις», «η διπλανή σου στο θρανίο τα καταφέρνει καλύτερα από εσένα», «πρέπει να είσαι ο καλύτερος μαθητής».
Φράσεις που έχουν λίγο - πολύ ακούσει κάποιοι στην παιδική τους ηλικία ή επαναλαμβάνουν, σήμερα, από τη θέση του γονιού, επανέρχονται στο προσκήνιο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Κάπου ανάμεσα στην απογευματινή ξεκούραση, το παιχνίδι και τη σχολική μελέτη, το άγχος των γονιών για την επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο μετατρέπει το καθήκον σε τιμωρία, το κίνητρο για επιτυχία σε πίεση και τη δίψα για μάθηση σε απέχθεια.
Κι ενώ σε πολλά ελληνικά σπίτια εκτυλίσσονται καθημερινά πολύωρες «μάχες» για να ολοκληρώσουν οι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές, τα μαθήματα για το σχολείο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει ότι η μελέτη στο σπίτι για τα παιδιά της πρώτης και δευτέρας δημοτικού δε θα πρέπει να ξεπερνά τη μισή ώρα, για εκείνα της τρίτης και της τετάρτης δημοτικού τα 45 λεπτά και εκείνα της πέμπτης και έκτης τη μία ώρα!
«Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς πολλοί γονείς, υποκινούμενοι από το δικό τους άγχος, θεωρούν πως, αν ένα παιδί δε διαβάσει πολύ στο σπίτι, δε θα τα πάει καλά στο σχολείο» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σχολικός σύμβουλος, Χριστόδουλος Φανιόπουλος, και τονίζει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ πλέον, καθώς η σημερινή πρωτοβάθμια εκπαίδευση ορίζει πως η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνεται στην ίδια τη σχολική αίθουσα.
«Οι γονείς κάνουμε το λάθος να υπερ-εμπλεκόμαστε στην προσπάθεια του παιδιού και να αγχωνόμαστε υπερβολικά, αισθανόμενοι σαν να δίνουμε εμείς εξετάσεις, αλλά με τον τρόπο αυτό υποτιμούμε τα δικά του καθήκοντα» σχολιάζει, από την πλευρά της, η σχολική ψυχολόγος Μαρία Κυριακίδου, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Υγείας «Πυξίδα».
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να διατηρούν επικοινωνία με τους δασκάλους και τις δασκάλες και να συνεργάζονται μαζί τους, ώστε να ενημερώνονται για τον τρόπο δουλειάς των εκπαιδευτικών. «Αντί ο κάθε γονιός να αναπτύσσει το δικό του παιδαγωγικό σύστημα, με βάση τον τρόπο με τον οποίο διδάχτηκε ο ίδιος, θα πρέπει να γίνει “συνεργάτης” του δασκάλου, να τον εμπιστεύεται και να ακολουθεί τις συστάσεις που απευθύνει αναφορικά με τη μελέτη στο σπίτι» προσθέτει ο κ. Φανιόπουλος.
Τόσο ο ίδιος όσο και η κa Κυριακίδου απευθύνουν μια σειρά από συστάσεις προς τους γονείς, ώστε να διασφαλίζονται συνθήκες που ενθαρρύνουν τη μάθηση και ενισχύουν την προσωπική ευθύνη κάθε παιδιού.
  -Δώστε χρόνο. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η προσαρμογή των παιδιών στα νέα δεδομένα απαιτεί κάποιο διάστημα. Μετά το καλοκαίρι, αλλά και τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με αλλαγές, οι οποίες συνυπάρχουν, μάλιστα, μαζί με άλλες αλλαγές που συνεπάγονται συνθήκες, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η μετανάστευση, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Οι γονείς καλούνται να αντιληφθούν αυτές τις δυσκολίες, να κάνουν υπομονή και να δώσουν χρόνο στα παιδιά τους να προσαρμοστούν.
  -Ψυχραιμία σε συμπτώματα των παιδιών, όπως οι δυσκολίες στον ύπνο, τα παράπονα για σωματικές ενοχλήσεις, η συχνοουρία, η άρνηση για το σχολείο. Πρόκειται για σημάδια άγχους και φοβιών που αποδίδονται στην αλλαγή περιβάλλοντος και υποχωρούν ύστερα από κάποιο διάστημα. Αν δεν υποχωρήσουν, συνιστάται η επικοινωνία με το δάσκαλο και η τυχόν παρέμβαση από κάποιον επαγγελματία.
  -Δείξτε ενδιαφέρον. Και οι δύο γονείς καλούνται να δείχνουν ενδιαφέρον για όσα διαδραματίζονται καθημερινά στο σχολείο, ώστε τα παιδιά να αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κάτι σημαντικό. Το ενδιαφέρον αυτό, όμως, δε θα πρέπει να είναι υπερβολικό, καθώς οι μικρές ηλικίες το ερμηνεύουν ως πίεση. «Καλό είναι να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, να είμαστε διαθέσιμοι, να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, ώστε να μας μιλήσουν για όσα κάνουν στο σχολείο. Μπορεί, κάποια στιγμή, να μη θέλουν να μιλήσουν, αλλά είναι πιθανόν, το βράδυ που θα χαλαρώσουν, να θυμηθούν διάφορα και να μας τα εμπιστευτούν» σημειώνει η κα Κυριακίδου.
  -Σιγά σιγά και χωρίς πίεση. Η σχολική εργασία στο σπίτι δε θα πρέπει να έχει το στυλ της τιμωρίας και να περιλαμβάνει απειλές για τη στέρηση του παιχνιδιού ή ακόμη και ανταμοιβές μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. «Κάθε παιδί θα πρέπει να αντιληφθεί, με τη βοήθεια των γονέων, ότι η σχολική εργασία είναι κομμάτι της καθημερινότητας και του προγράμματός του. Ούτε η τιμωρία ούτε τα δώρα βοηθούν, γιατί με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύουμε τα παιδιά να μαθαίνουν για να λάβουν κάποια ανταμοιβή» τονίζει ο κ. Φανιόπουλος. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς οφείλουν να αφουγκραστούν τα όρια κάθε παιδιού και αν το τελευταίο διακόπτει στη μέση μια δουλειά που πρέπει να κάνει, να μην επιμένουν πολύ. Εναλλακτικά, με ηρεμία, μπορούν να του υπενθυμίζουν ότι η μελέτη είναι δικό του καθήκον και ότι αν επιλέξει να μην την ολοκληρώσει, αυτό θα γίνει αντιληπτό στη σχολική τάξη.
  -Δώστε το παράδειγμα. «Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ένα παιδί μελετά για το σχολείο, ο γονιός του να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή» προσθέτει ο σχολικός σύμβουλος, δίνοντας έμφαση στο προσωπικό παράδειγμα κάθε γονιού για τη μελέτη.
  -Μη διορθώνετε γραπτά. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, οι γονείς να διορθώνουν τα γραπτά των παιδιών τους, να σκίζουν σελίδες, να ζητούν από τα παιδιά να σβήνουν τα γράμματα που δεν είναι καλοφτιαγμένα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η «δουλειά» του γονιού είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να μπουν στον κόσμο της γνώσης και της μελέτης και να μείνουν με την αίσθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η διαρκής διόρθωση και επισήμανση των λαθών δημιουργεί στους μαθητές την αίσθηση της ανεπάρκειας, γι’ αυτό προτείνεται στους γονείς να τους προτρέπουν να ελέγχουν μια άσκηση, να την ξανακοιτούν και να προσπαθούν ξανά.
  -Αυτονομία στη μελέτη. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, από την πρώτη στιγμή η οικογένεια καλείται να ενισχύσει την αυτονομία του παιδιού σε κάθε συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης και της σχολικής μελέτης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να έχουν την ευθύνη για την προετοιμασία της σχολικής τσάντας, να γνωρίζουν τι πρέπει να περιέχει πάντα, να αναλαμβάνουν τη φροντίδα των τετραδίων, να κάνουν τον προγραμματισμό τους ώστε να επιλέγουν πότε θα διαβάσουν και πότε θα παίξουν.
«Η αυτονομία στη μελέτη δεν πάει μόνη της. Το πιο πιθανό είναι ένα παιδί που φοράει μόνο του τις κάλτσες του και τα ρούχα του να είναι πιο δεκτικό στις παραινέσεις των γονέων να κάνει μόνο του στην άσκηση και μετά να τους τη δείξει» σχολιάζει η κα Κυριακίδου.
  -Δώστε χρόνο για παιχνίδι. Η ανάγκη των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας για παιχνίδι είναι κυρίαρχη και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται προς χάρη της μελέτης. «Το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό όσο και η τροφή και η ασφάλεια της οικογένειας» λέει η αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη της «Πυξίδας». Από την πλευρά του, ο κ. Φανιόπουλος χαρακτηρίζει τους σύγχρονους μαθητές δημοτικού ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που υπάρχουν, καθώς τις ώρες εκτός σχολείου κατακλύζονται από δραστηριότητες που σχετίζονται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τον αθλητισμό και την τέχνη. Ειδικά για τις ξένες γλώσσες, επισημαίνει ότι η εκμάθησή τους προτού ολοκληρωθεί η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας δε βοηθά τα παιδιά, εκτός αν γίνεται μόνο σε προφορικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, συνιστά να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να διαχειρίζονται το χρόνο τους ώστε να επιλέγουν τις δραστηριότητες που τους αρέσουν ή να εγκαταλείπουν εκείνες που δεν τους αρέσουν.
Πέραν, όμως, των παραπάνω συστάσεων, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, γονείς και άλλοι ειδικοί αναγνωρίζουν πολλά ακόμη «λάθη», στα οποία συγκαταλέγουν την όξυνση της επιθυμίας των γονιών για καλύτερες σχολικές επιδόσεις, όταν τα παιδιά τους βρίσκονται στην πέμπτη δημοτικού, προκειμένου να επιλεγούν για τη θέση του σημαιοφόρου στην έκτη δημοτικού, την υποβολή παιδιών μικρής ηλικίας σε τεστ νοημοσύνης, τη διαρκή σύγκριση των παιδιών από την πλευρά των γονέων στις συχνές συναντήσεις και τα «πηγαδάκια» στα οποία παρευρίσκονται.
«Κάθε ένα παιδί μαθαίνει ατομικά και η επίδοσή του είναι προσωπική, γι' αυτό και οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται με τις προηγούμενες επιδόσεις των παιδιών και όχι ανάμεσα στα παιδιά» σχολιάζει ο σχολικός σύμβουλος και φέρνει ως παράδειγμα τις επιδόσεις ενός ευτραφούς παιδιού και ενός πολύ αδύνατου παιδιού στη γυμναστική. «Το διακύβευμα δεν είναι το ευτραφές παιδί να τρέξει πιο γρήγορα από το αδύνατο, αλλά το πρώτο να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Το ζητούμενο δεν είναι ένα κοντό παιδί να “καρφώνει” στο μπάσκετ, αλλά να βελτιώσει το άλμα του ή τις κινήσεις του, ώστε να είναι πιο ευέλικτο στο παιχνίδι» προσθέτει και δηλώνει με έμφαση ότι οι υπόλοιπες ικανότητες και δεξιότητες που δεν είναι τόσο ορατές όσο τα παραπάνω παραδείγματα θα πρέπει να εντοπίζονται και να ενισχύονται κατάλληλα με γνώμονα την προσωπική εξέλιξη και όχι τη διαπροσωπική σύγκριση.   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Π. Γιούλτση

***  Μια στενή συνεργασία του ΜΕΘ με τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας μόλις ξεκίνησε                                            
        Η αφίσα της θεατρικής παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο χώρο του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Πάρκο του ΟΣΕ. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου, με καθημερινές παραστάσεις που θα ολοκληρωθούν στις 4 Νοεμβρίου. Πρόκειται για έργο διαχρονικό, δραματικά επίκαιρο, με έντονους συμβολισμούς. Όσο για την αφίσα της παράστασης, τη δημιούργησαν παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, τα οποία θα βοηθήσει το ΜΕΘ φέτος, αφού μέρος των εισπράξεων θα δοθούν εκεί. Πέρυσι το ΜΕΘ είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, δίνοντας ένα ποσό στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας. Επιπρόσθετα, κατά την παρουσίαση έγινε κάλεσμα σε όσους επιχειρηματίες δοθεί η αφίσα να την τοποθετήσουν στο καλύτερο σημείο του καταστήματός τους, αλλά και να την κρατήσουν μετά ως κίνηση ανθρωπιάς. Από την πλευρά των Παιδικών Χωριών έγινε αναφορά στην άριστη συνεργασία με το ΜΕΘ. Π.Μπ. - 

***  Στον Κορυδαλλό Μιχαλολιάκος, Λαγός, Πατέλης  και  η Αστυνομικίνα :                                             
Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μεταφέρθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και αυτή την ώρα απολογείται ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Λίγο μετά τις 5, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού οι Μιχαλολιάκος και Λαγός, καθώς και η ανθυπαστυνόμος και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γ.Πατέλης, που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Newsroom ΔΟΛ - 



***   Να δοθούν πάραυτα εξηγήσεις για το ύποπτο «συμπόσιο» της Καλαμάτας ζητούν οι γιατροί                                              
       O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «αισθάνεται την υποχρέωση να ανακοινώσει, με ιδιαίτερη ανησυχία και έντονο αίσθημα ευθύνης έναντι της ελληνικής κοινωνίας, ότι το κλειστό φόρουμ που έγινε στην Καλαμάτα, από άγνωστη στο σύλλογο οργανωτική επιτροπή, για να συζητήσουν “το μέλλον και την κρίση στον ΕΟΠΥΥ”, δείχνει τη μυστικοπάθεια και τον ύποπτο ρόλο κάποιων, οι οποίοι δεν αντέχουν το λόγο σε ανοιχτό περιβάλλον, στη διαφάνεια και την καθαρότητα του φωτός. Το σκοτάδι των γραφείων που και κατά το παρελθόν συζητήθηκαν λύσεις, ερήμην των κοινωνικών φορέων και των ασφαλισμένων, δεν μπορεί να διαρκέσει, και ας προσέξουν όλοι. Η κοινωνία έπαψε πια να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί ιδιαιτέρως τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, οι οποίοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους τέτοιες κινήσεις, να δώσουν άμεσα τις ανάλογες εξηγήσεις, διότι διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι και για την περαιτέρω κρίση του ΕΟΠΥΥ και την κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας. Είναι αδιανόητο να κατηγορούνται γιατροί οι οποίοι συμμετέχουν σε ιατρικά συνέδρια, χρηματοδοτούμενα από φαρμακευτικές και άλλες επιχειρήσεις υγείας, και από την άλλη πλευρά να αποδέχονται χρηματοδότηση από αυτές τις επιχειρήσεις για κλειστά συνέδρια ολίγων συμβούλων και παρατρεχάμενων του υπουργείου Υγείας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ουδεμία γνώση τέτοιων συμποσίων είχε, ζητεί να σταματήσει πάραυτα η πολιτική της καταστροφής και της απαξίωσης. Θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιες λογικές και ζητούμε από όλους να προστατεύσουν την ασφαλή περίθαλψη του λαού και ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος της χώρας μας». - 

***   "Εξοχικόν Κέντρον ο Κυρ-Κάβουρας 2" η νέα ταινία του Συλλόγου Αποφοίτων " Μαρία Κάλλας" (φωτογραφίες και βίντεο)        
      
 
 
 
 
"Εξοχικόν Κέντρον ο Κυρ-Κάβουρας 2" Η επιστροφή. Μια ερασιτεχνική ταινία.
Η ταινία έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Αποφοίτων " Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Ο σύλλογος είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΌΣ και τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας αλλά και φωτογραφίες από τα γυρίσματα
Video: 


***  Χρωστάει 220.000 ευρώ και θα πληρώσει 9.600, μετά από ευνοϊκή ρύθμιση          
            Μία από τις ευνοϊκές αποφάσεις για ρύθμιση υπερχρεωμένου νοικοκυριού, με απαλλαγή του οφειλέτη που ξεπερνά το 96% της οφειλής, εξέδωσε  το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Ίσως πρόκειται για την ευνοϊκότερη ρύθμιση σε όλη την Ελλάδα.
Η συνολική οφειλή του 48χρονου Μεσσήνιου που δικαιώθηκε ξεπερνούσε τα 220.000 ευρώ. Με τη ρύθμιση που γίνεται πρωτόδικα, μιας και θα ακολουθήσει η εκδίκαση της αίτησής του σε δεύτερο βαθμό, σε βάθος 4 ετών ο οφειλέτης θα καταβάλει 9.600 ευρώ!
Παράλληλα, σε ρύθμιση έχει ενταχθεί με προηγούμενη απόφαση και η άνεργη σύζυγός του, καθώς είναι συνοφειλέτρια σε στεγαστικό δάνειο.
Την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος» η δικηγόρος του 48χρονου, Μαρία Γιαννακούτζου, καλώντας τους οφειλέτες να διεκδικούν τη ρύθμιση των τραπεζικών τους χρεών.
  Μείωση μισθού
Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, ο 48χρονος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός με 3 ενήλικα παιδιά (το ένα εργάζεται και τα άλλα δύο είναι άνεργα). Έχει υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, καθώς το 2008 ελάμβανε μηνιαίως 2.166,86 ευρώ, ενώ ανά τρίμηνο από το Μετοχικό Ταμείο 400 ευρώ.
Από τη σύνταξή του αυτή τη στιγμή παρακρατούνται 227,22 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και 248,72 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα χρήματα που φτάνουν στα χέρια του είναι 720,15 ευρώ. Το ποσό πλέον που παίρνει από το Μετοχικό Ταμείο ανά τρίμηνο δεν είναι σταθερό και κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 253 ευρώ.
Το Δικαστήριο, λοιπόν, εκτίμησε ότι κατά μέσο όρο τα χρήματα που λαμβάνει κάθε μήνα είναι 804 ευρώ.
Η σύζυγός του είναι άνεργη και μοναδικό της εισόδημα έως τέλος του 2012 ήταν το επίδομα τριτεκνίας από τον ΟΓΑ, ύψους 268,08 ευρώ το δίμηνο. Επίσης, όλο αυτό τον καιρό έχει εργασθεί με 3μηνη σύμβαση στη ΔΕΗ, ενώ αρκετά χρόνια πριν είχε κατάστημα εστίασης, το οποίο έκλεισε.
Τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν σε 604 ευρώ το μήνα.
  Η πιο ευνοϊκή ρύθμιση
Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο 48χρονος έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, οι οποίες συνολικά είναι 220.254,43 ευρώ, και αυτό δεν οφείλεται σε δόλο ή είναι υπαιτιότητά του. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν αναμένεται βελτίωση των εισοδημάτων του ζευγαριού, ενώ οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας έχουν περιορισθεί στα αναγκαία.
Ειδικότερα, έχει ένα στεγαστικό δάνειο με συνοφειλέτρια τη σύζυγό του, ύψους 93.752,99 ευρώ και ένα καταναλωτικό /επισκευαστικό, επίσης με τη σύζυγό του, ύψους 35.006,63 ευρώ. Αυτά είναι εξασφαλισμένα με εμπράγματη ασφάλεια και έχει μπει υποθήκη επί οικοπέδου 272 τ.μ., όπου υπάρχει διώροφη οικοδομή και ισόγεια οικία, που είναι η κύρια κατοικία της οικογένειας. Το μισό ακίνητο ανήκει στη σύζυγό του και το άλλο μισό στον 48χρονο, ο οποίος από το 2008 το μεταβίβασε στην κόρη του.
Επίσης, ο 48χρονος οφείλει άλλα 14 δάνεια και σε πιστωτικές κάρτες, που συνολικά αγγίζουν τα 91.494,81 ευρώ.
Το Δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη του 48χρονου, ορίζοντας μηνιαίες καταβολές για 4 χρόνια ύψους 200 ευρώ.
«Το υπόλοιπο των απαιτήσεων, κατά το μέρος που δεν καλύφθηκαν από τις 4ετείς καταβολές, δεν  μπορεί να ικανοποιηθεί, γιατί δεν μπορεί από το νόμο να επιβληθεί άλλη υποχρέωση στον οφειλέτη», τονίζει το Ειρηνοδικείο στο τέλος της απόφασής του.
  Δηλώσεις
Όπως σημείωσε η δικηγόρος του 48χρονου, έχει γίνει δεκτή και ρύθμιση της συζύγου του, στην οποία, επίσης, έχει ορισθεί για τα δάνεια που της αναλογούν να καταβάλει 200 ευρώ μηνιαίως, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού 177,08 ευρώ για 20 χρόνια, με ημερομηνία έναρξης πληρωμής 4 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης.
Η κα Γιαννακούτζου τόνισε πως η απόφαση είναι ανάσα για τον 48χρονο και την οικογένειά του, μετά τις σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές του, διάφορα προσωπικά συμβάντα και το γεγονός ότι η σύζυγος και τα δύο του παιδιά είναι άνεργοι.
«Τα Δικαστήριο εκδίδει ευνοϊκές αποφάσεις, αρκεί να συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Συνιστώ στους δανειολήπτες να εξαντλούν τις δυνατότητες ένταξής τους στο νόμο ρύθμισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», συνέστησε η κα Γιαννακούτζου.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***
***Αθλητική  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ :
 A.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2013
***  Το πρόγραμμα της πρεμιέρας για το τοπικό ποδόσφαιρο  της ΕΠΣ Μεσσηνίας   2013-2014  Γ΄ Τοπικό :         
           
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, οι συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου ως εξής

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 26 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – ΠΑΟ Καλού Νερού
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Κόκλας

Κυριακή 27 Οκτωβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Θύελλα Μερόπης – ΑΟ Διοδίων
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
ΠΑΟΚ – ΑΕ Γαργαλιάνων
Ρεπό: Πανευαϊκός

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΣ Αμφιθέας
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Νέστορας Πύλου – ΑΕ Αιθαίας
Δημοτικό Γήπεδο Αβραμιού
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΟ Χατζή

Κυριακή 27 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Στενωσιάς
ΑΟ Στενωσιάς – Θύελλα Χαρακοπιού

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 26 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – Πράσινα Πουλιά
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013  – 11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΕΚ Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Ατρόμητος Καλαμάτας
Ρεπό: ΑΕ Μάνης
-
**** Χθές  στον όμιλο του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  γιά το Τσάμπιονς Λίγκ στη 2η αγωνιστική :

 -  Μόνο... διπλό ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο
*** ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  ΒΕΛΓΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  0-3 ,  (0-1).- ^
Τα  γκόλ :  17΄ ,56΄ , 72΄ Μήτρογλου ,
Διαιτητής είναι ο Νορβηγός Χάγκεν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χάγκλουντ και Άντας
Από τον Μίτσελ, ο οποίος παρατάσσει τον Ολυμπιακό με την εξής ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Ντινγκά, Σαβιόλα, Ολαϊτάν, Βάις και Μήτρογλου.
 Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Φουστέρ, Ντομίνγκεζ, Γιαταμπαρέ
Και η ενδεκάδα της Άντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νιούτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ, Μπρούνο, Σουάρεζ και Μίτροβιτς ,
 Και στον πάγκο της Άντερλεχτ: Ροφ, Ντεσάχτ, Ντε Ζέου, Μιλόγεβιτς, Σιριάκ, Ατσεαμπονγκ, Μπεμπά
Τα  Βίντεο  από  αγώνες  στο Τσάμπιονς Λίγκ στο  όμιλο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ..Δείτε  τα :
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΣΦΠ  0 -3 φάσεις  και γκόλ 02 -10-2013 : http://youtu.be/VRpl6xSlvy0 ,
 
ΠΑΡΙ  ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  3 -O   2/10/013   τα  γκόλ : http://youtu.be/bbc-8SRPJJI ,

Άντερλεχτ -Ολυμπιακός Π   0 - 3     1ο  γκόλ  2/10/2013 : http://youtu.be/I1u-tOYHJkY  ,

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3  2ο  γκόλ  2/10/2013 : http://youtu.be/7NLRBSgeSDA ,

Άντερλεχτ- Ολυμπιακός 0-3  3ο  γκόλ   2-10-2013 : http://youtu.be/2vZAL70Bg-I  ,
Π Σ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  3-0  2013 : http://youtu.be/UwkT1V54WCc ,
Παρί  Σε  Ζερμέν - Μπενφίκα  3-0   φάσεις γκόλ  2013 : http://youtu.be/5woUgJLw0_8 ,
ΤΣΣΚΑ-Βικτόρια ΠΛΖΕΝ  3-2 - ^
Ματζεστερ  Σύτι - Μπάγερν  Μονάχου  1-3 , (0-1).- ^
Σαχτάρ - Μάτζεστερ Γιουν.    1-1 , (0-1) .-^
Λεβερκούζεν - Ρεάλ Σοσιεδάδ     2-1  ,(1-0) .-
Γιουβέντους - Γαλατά Σαράϊ  2-2  , (0-1) .- ^
Ρεάλ  Μανδρίτης -  Κοπεγχάγη   4-0 , (1-0) .- ^
Παρί Σε  Ζερμέν  - Μπενφίκα     3-0  , (3-0) .- ^
***  Europa League... Γιουρόπα Λιγκ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων :
Live: Εuropa League (20:00)
1ος όμιλοςΣουόνσι - Σεντ Γκάλεν 1-0 (52' Ράουτλετζ)

2ος όμιλος
Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (12' Κισάντα , 34' Μισιτζάν, 61' Ντιάκοφ)
Τσερνομόρετς - Αϊντχόφεν 0-2 (13' Ντεπάι ,88΄Γιόγιεφσον )

3ος όμιλος
Έσμπιεργκ - Ζάλτσμπουργκ 1-2 (6' , 37΄Άλαν - 88΄)
Έλφσμποργκ - Σταντάρ Λιέγης 1-1  (23' Κλάεσον -62' Μπιά )
4ος όμιλος
Γουίγκαν - Μάριμπορ   3-1 (22' Πάουελ, 34' Γουότσον,60' Ταβάρες , 89΄ )
5ος όμιλος
Ντνίπρο - Φιορεντίνα 1-2  (57' πεν. Σελέζνιοφ - 53' πεν. Ροντρίγκες , 72΄ Ομπροζίνη  )
Πάκος Φερέιρα - Παντούρι 1-1 (49' Ρουί Μιγκέλ -5' Μομτσίλοβιτς)

6ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-3  (27΄αυτογκόλ Αλεξάνδρου,59΄Λούκιτς  , 66΄Μπαρνέτα)
Μπορντό - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2  (  48' Ζουσιέ  71΄  Ιντζχάκι 79΄Μίχαν )

~** AYTA  πού  έγιναν στα ματς 20.00 ώρα , 03/10/2013 :
1ος όμιλος
(19:00) Κούμπαν Κράσνονταρ - Βαλένθια 0-2(Πάκο Αλκαθέρ 73', Φεγκούλι 81')

4ος όμιλος
(19:00) Ρούμπιν Καζάν - Ζούλτε Βάρεγκεμ 4-0(Ντουπλούς αυτ. 60', Ερεμένκο 73', Ριαζάντσεφ 81', Νάτσο 89')
7ος όμιλος
Γκενκ - Τουν 2-1(Γκόριους 55', Βόσεν 63' - Μαρτίνεζ 90'+3')

Ραπίντ Βιέννης - Ντιναμό Κιέβου 2-2(Μπούργκσταλερ 53', Τρίμελ 90'+4' - Γιαρμολένκο 30', Ντιμπόν αυτ. 34')

8ος όμιλος
Σλόβαν Λίμπερετς - Εστορίλ 2-1(Σουράλ 15', Κόβατς 62' - Λεάλ 45')

Σεβίλη - Φράιμπουργκ 2-0(Περότι 63' πεν, Μπάκα 90'+2')
9ος όμιλος
Λιόν - Γκιμαράες 1-1(Γκοναλόν 53' - Μααζού 39')

Ριέκα - Ρεάλ Μπέτις 1-1(Μπένκο 10' - Σέντρικ 14')
10ος όμιλος
Λέγκια Βαρσοβίας - Απόλλων Λεμεσού 0-1(Σανγκόι 57')

Τραμπζονσπορ - Λάτσιο 3-3(Ερντογάν 12', Μιερζεγέβσκι 22', Πάουλο 35' - Ονάζι 29', Φλοκάρι 84', 85')

11ος όμιλος
(19:00) Ανζί - Τότεναμ 0-2(Ντεφό 34', Τσαντλί 40')

Τρόμσο - Σερίφ Τιρασπόλ 1-1(Όντρασεκ 65' - Ρικαρντίνιο 87')
12ος όμιλος
(19:00) Σαχτέρ Καραγκαντί - Μακάμπι Χάιφα 2-2
(Φινοντσένκο 40', Ταράσοφ 45' - Εζρά 54', Τουργκεμάν 79')

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1(Γκουβελέου 82' - Σαλπιγγίδης 90'+3')

Βίντο  από  αγώνα  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης στο 2ο  αγώνα  στο Γιουρόπα Λίγκ :
Αλκμάρ -  ΠΑΟΚ  1 -1  φάσεις  03/ 10/ 2013 : http://youtu.be/lHVXwYJhFIs ,
 
ΑΛΚΜΑΡ - ΠΑΟΚ  1 -1   3 -10 -2013  Φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/UQXOwKFh1F8


*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
~
 ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: