ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Παρασκευή  28  Σεπτεμβρίου  2012 :

Φωτογραφία προς αγίασμα  Αγίου Ραφαήλ  στην Λέσβο 2012


Το  ποντικάκι  κοντά μας στο  αγιάζι της ενημέρωσης:

***  Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τα πυροδάνεια  :

Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τα πυροδάνεια
* Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα των δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με τα δάνεια, που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά για τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχει ήδη δοθεί παράταση αποπληρωμής ενός έτους. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τα πυροδάνεια που δεν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τα εγγυώνται οι δανειολήπτες με την υποθήκη των περιουσιακών τους στοιχείων (περίπου 28.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες), Σημειωτέον ότι, μέχρι πρότινος, η ακολουθητέα πρακτική εφαρμογής των εκάστοτε νομοθετικών πράξεων ως προς τις διευκολύνσεις, ήταν εναρμονισμένη πλήρως για όλα τα δάνεια των πυρόπληκτων Νομών του Ν.36579/Β.1666/2007, χωρίς εξαιρέσεις. Τώρα επιχειρείται η διάσπαση τους χωρίς νομικό και ουσιαστικό λόγο. Συγκεκριμένα, η αναρμόδια προς τούτο 25η Δ/νση του Γεν. Λογ. του Κράτους με την με αριθ. 2/41089/0025 επιστολή της (απαντ. 2) ανατρέπει το μέχρι σήμερα καθεστώς.
 Ο διαχωρισμός των δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν στηρίζεται σε καμία λογική ή πραγματική βάση διότι:
 α) Οι λόγοι που επέβαλαν την παράταση των χρεωλυτικών δόσεων παραμένουν το ίδιο ισχυροί για το σύνολο των δανείων των πυρόπληκτων νομών ανεξάρτητα αν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή όχι.
 β) Τυχόν διαχωρισμός των δανείων αυτών, στις ευαίσθητες πυρόπληκτες περιοχές εγκυμονεί κινδύνους με την εισαγωγή στον “Τειρεσία“ και την διάλυση χιλιάδων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μικρομεσαίων, λόγω αδυναμίας καταβολής των χρεωλυσίων.
 γ) Αυτό το ενδεχόμενο, θα έχει ως επακόλουθο τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων, τη στιγμή μάλιστα που επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση κι εξυγίανση των τραπεζών.
 δ) Πώς είναι δυνατόν να κρίνεται το ίδιο θέμα από το ίδιο υπουργείο με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να ρυθμίζονται οι οφειλές των δανειοληπτών με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου και να εξαιρούνται αυτοί που έχουν επαρκείς εμπράγματες εξασφαλίσεις με περιουσιακά τους στοιχεία οι οποίοι και καλούνται εν μέσω κρίσης να πληρώσουν τη δόση που έληξε τον Ιούνιο και τη δόση που λήγει το Δεκέμβριο;
 Επίσης με ποιο νομικό επιχείρημα θα ανατραπεί η μέχρι σήμερα πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με σειρά νομοθετικών πράξεων και διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες τα δάνεια αυτά έχουν ομοιογενή χαρακτήρα και ενιαία αντιμετώπιση ως προς τους όρους αποπληρωμής (χρόνος εξόφλησης, επιτόκιο κ.λπ.), όρους τους οποίους έχουν αποδεχθεί και εφαρμόσει οι τράπεζες;
 Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια του διαχωρισμού των παραπάνω δανείων σε εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο και μη παράλληλα με την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, θα επέφερε με μαθηματική ακρίβεια αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των επιχειρήσεων των κατά τόπους πυρόπληκτων νομών αλλά και επιπρόσθετα στο σύνολο της οικονομίας κυρίως λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων.
 ΕΡΩΤΑΤΑΙ
 Ο κ. Υπουργός Οικονομικών με δεδομένα τα συσσωρευμένα προβλήματα των επιχειρήσεων στους πυρόπληκτους νομούς σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των δανείων αυτών (εγγυημένων ή μη από το Δημόσιο), θέση που αποτελούσε εξάλλου την επικρατούσα άποψη σε όλες τις νομοθετικές και κανονιστικές πράξεις που ρύθμιζαν κατά διαστήματα τους όρους αποπληρωμής των δανείων αυτών.
 Ο Ερωτών Βουλευτής
 Δημήτρης Σαμπαζιώτης
 Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.
 Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

*** Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς για τα πυροδάνεια :
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς για τα πυροδάνεια
* Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια σειρά ανακοινώσεων στον τοπικό τύπο, με θέμα το καίριο ζήτημα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων. Καταρχήν συμφωνούμε όλοι, πως η ρύθμιση αυτών των δανείων είναι επιβεβλημένη, ειδάλλως εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας θα οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία λόγω της ύφεσης που διανύει η τοπική μας οικονομία. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να γνωρίζουν την πραγματικότητα η οποία είναι η εξής:
 Τα πυρόπληκτα δάνεια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
 Τα εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας κ. Σταϊκούρα και για τα οποία έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ρύθμισης τους και τα μη εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού Οικονομίας κ. Στουρνάρα, για τα οποία εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει και για αυτά ρύθμιση αποπληρωμής τους.
 Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σκέντζο, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομίας, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση για την μη ρύθμιση των δανείων αυτών και ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η ρύθμιση, αφού είναι υποχρέωση τους να υπάρξει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε λίγες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
 Στο δελτίο τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου στις 29/06/2012, αναφέρεται ξεκάθαρα και δεν «χωρούν» παρερμηνείες, η βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την διευθέτηση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.
 Κάθε άλλη συζήτηση για την στάση του Πρωθυπουργού, κάθε φωνή διαμαρτυρίας για ολιγωρία της κυβέρνησης, κάθε «εκβιαστική» επιστολή με χρονοδιάγραμμα απάντησης, αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων εις βάρος των δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων του νομού μας.
 Και όλα αυτά στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα και την κυβέρνηση, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη μια γιγαντιαία διαπραγμάτευση για την πορεία της Πατρίδας μας.
 Οφείλουμε λοιπόν όλοι να αναγνωρίσουμε, θεσμικοί παράγοντες και μη, πως έχει παρέλθει η εποχή που με πυροτεχνήματα μπορούμε να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη.
 Η πίεση προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία είναι θεμιτή και επιβεβλημένη. Όμως ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η επιλεκτική ενημέρωση, παραπέμπουν σε εποχές του πολιτικού μας συστήματος που έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες.
 Περικλής Μαντάς
 Πρόεδρος
 ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

*** Για 4η συνεχή χρονιά η "Καρέλια Α.Ε." επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ :
Για 4η συνεχή χρονιά η "Καρέλια Α.Ε." επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
* Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. επενδύοντας με συνέπεια στην πολιτική της για τη νεολαία και την εκπαίδευση, τίμησε και επιβράβευσε για τέταρτη συνεχή χρονιά τα παιδιά των εργαζομένων της που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθησαν στα Ανώτατα και στα Ανώτερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

 Η συγκέντρωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012. Η κα. Βίκυ Καρέλια και οι κ.κ. Ανδρέας Καρέλιας και Στάθης Καρέλιας μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα υποδέχτηκαν τους επιτυχόντες μαζί με τους γονείς τους. Στις ομιλίες τους προς τους νέους, τόνισαν ιδιαίτερα τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και αναφέρθηκαν στην άριστη κατάρτιση και την έντονη προσπάθεια που απαιτείται να καταβάλει ο καθένας προκειμένου να επιτύχει στο σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Στη συνέχεια βράβευσαν, τον κάθε νέο φοιτητή, με το πιο εξελιγμένο laptop της εταιρείας Apple που δημιουργήθηκε ποτέ, το MacBook Pro MC975 με retina display, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο τόσο για την ακαδημαϊκή τους πορεία, όσο και για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
 ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012
 1. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΕΣΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
 2. ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΜΟΥ
 3. ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 4. ΒΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 5. ΑΛΟΙΜΟΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 6. ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
 7. ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 8. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ MAΡΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 9. ΚΟΥΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
 10. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 11. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 12. ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΛ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
 Φωτογραφία: Οι επιτυχόντες μαζί με τους: κ. Ανδρέα Καρέλια (κέντρο δεξιά), κ. Στάθη Καρέλια (κέντρο αριστερά), κ. Σταμάτη Γλύκα, IT Manager (δεξιά) και κ. Γεώργιο Πικραμένο, Διευθυντή Προσωπικού (αριστερά).

*** Ο Καφαντάρης στο Ανάκτορο του Νέστορα :
Ο Καφαντάρης στο Ανάκτορο του Νέστορα
* Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το Ανάκτορο του Νέστορα προκειμένου να ξεναγηθεί στο χώρο και να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών μέχρι στιγμής. Η Προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων της ΛΗ’ ΕΚΠΑ, επιβλέπουσα Πολιτικός Μηχανικός και υπεύθυνη του Έργου, κα Δήμητρα Πίκουλα ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πορεία των έργων στον αρχαιολογικό χώρο. Αναλυτικά, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το έργο «Κατασκευή νέου στεγάστρου προστασίας του ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό Ν. Μεσσηνίας» καθώς επίσης και για το έργο «Αρχαιολογικές Εργασίες για την κατασκευή στεγάστρου στο ανάκτορο του Νέστορος». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Δήμαρχος συνάντησε τους αρχαιολόγους Δημοσθένη Κοσμόπουλο και Ευαγγελία Μαλαπάνη, οι οποίοι μόλις χθες ξεκίνησαν τις εργασίες για τη διάνοιξη διερευνητικών τομών στις θέσεις που θα δεχτούν τα υποστυλώματα του στεγάστρου.

 Επίσης, επισκέφτηκε το χώρο της ανέγερσης των κτιρίων που αφορούν στο ήδη ενταγμένο έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορα». Στους χώρους των κτιρίων θα φιλοξενείται η παρουσίαση και ψηφιακή προβολή του μυκηναϊκού πολιτισμού και του ανακτόρου, χώρος ανάπαυσης και εστίασης καθώς επίσης πωλητήριο ενθυμίων και εκμαγείων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση για το σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού κόμβου στο χώρο στάθμευσης του Ανακτόρου προκειμένου να διευκολύνεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων των επισκεπτών. Τα προαναφερόμενα έργα είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι", προϋπολογισμού 3,171,458.82€ για το έργο « Κατασκευή Νέου Στεγάστρου Προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό Ν. Μεσσηνίας» και προϋπολογισμού 400,000€ για το έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα».Η επίσκεψη του Δημάρχου οριοθετεί και την επίσημη έναρξη των εργασιών, για την κατασκευή του στεγάστρου και την ανάδειξη του χώρου συνολικά. Ο Δήμαρχος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των έργων καθώς αυτά ήδη ακολουθούν το δρόμο της υλοποίησης και είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι μετά το πέρας των εργασιών θα αναδειχθεί και θα προστατευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το σημαντικό αυτό μνημείο, ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας τόσο για το Δήμο Πύλου-Νέστορος αλλά και ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

*** Επιστολή Πατριανάκου στον υφυπουργό Οικονομικών για την επιδότηση πετρελαίου :

Επιστολή Πατριανάκου στον υφυπουργό Οικονομικών για την επιδότηση πετρελαίου
* Η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, με την από 27-09-2012 επιστολή της προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις περιοχές που έχουν υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα, όπως προβλέπεται και στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, ούτως ώστε οι περιοχές αυτές να εντάσσονται στην επόμενη ψυχρότερη ζώνη από εκείνη στην οποία ανήκουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί για τους κατοίκους τους επιδότηση μεγαλύτερης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης.

 Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :
 Κύριε Υπουργέ,
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το «επίδομα πετρελαίου θέρμανσης» θα χορηγείται με τη μορφή επιστροφής ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ του ισχύοντος από 15-10-2012 και του ισχύοντος μέχρι 30-04-2012 φόρου πετρελαίου θέρμανσης.
 Προκειμένου να επιστραφεί το ποσό αυτό αλλά και να προσδιοριστεί το ανώτατο όριό του, θεσπίζονται γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Όσον αφορά ειδικά τα γεωγραφικά κριτήρια, σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο, η χώρα διακρίνεται σε τέσσερις ζώνες, για κάθε μια από τις οποίες ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε ένα ανώτατο όριο ποσού επιστρεπτέου φόρου.
 Οι νομοί που εντάσσονται στις τέσσερις αυτές ζώνες ταυτίζονται –εκτός δύο αποκλίσεων- με αυτούς που έχουν ενταχθεί στις ισάριθμες κλιματικές ζώνες, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.
 Ρητώς, όμως, προβλέπεται στον παραπάνω Κανονισμό ότι «σε κάθε νομό, οι περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, εντάσσονται στην επόμενη ψυχρότερη κλιματική ζώνη από εκείνη στην οποία ανήκουν» {άρθρο 6 παρ. 2 της με αριθμό Δ6/Β/οικ. 5825 Κοινής Απόφασης Υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περί Έγκρισης Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΦΕΚ 407/Β/09-04-2010)}.
 Παρόμοια, όμως, πρόβλεψη δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στο σχέδιο του Υπουργείου, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης έναντι των κατοίκων πεδινότερων περιοχών του ίδιου νομού.
 Κατόπιν αυτών, θεωρώ εύλογη την ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις περιοχές που έχουν υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα, όπως άλλωστε προβλέπεται και στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, ούτως ώστε οι περιοχές αυτές να εντάσσονται στην επόμενη ψυχρότερη ζώνη από εκείνη στην οποία ανήκουν.

*** Σπορά κατά ομάδες σε οριζόμενες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης περιοχές :

Σπορά κατά ομάδες σε οριζόμενες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης περιοχές
* Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης από φέτος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο έκανε τη διανομή σπόρων σε κυνηγούς και οργανώνει ομαδικές σπορές σε διάφορες περιοχές ευθύνης του συλλόγου. Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν, να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Καρβουνιάρη (τηλέφωνα 6977014227 - 2731026123), για να ενημερωθούν για τα μέρη που θα οριστούν και να δηλώσουν συμμετοχή βάσει του τόπου που επιθυμούν. Με το νέο αυτό τρόπο θα υπάρξει ουσιαστικό και αποδοτικό αποτέλεσμα στη σπορά και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Στα σημεία που θα γίνει η σπορά, θα βρίσκονται μέλη του συλλόγου που θα οργανώνουν και θα επιμελούνται της διαδικασίας.

 Προσοχή: Η προθεσμία της διαδικασίας σύστασης των ομάδων, καθώς και καθορισμός των περιοχών όπου θα γίνει η σπορά είναι η 10η Οκτωβρίου 2012.
 Ο πρόεδρος Ο γεν.γραμματέας
 Γιάννης Καρβουνιάρης Δημήτρης Κουτσοβίτης

*** Πετράκος: "Την Χώρα την κυβερνούν τραπεζίτες και όχι η κυβέρνηση" :

Πετράκος: "Την Χώρα την κυβερνούν τραπεζίτες και όχι η κυβέρνηση"
* Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω μετά την δημοσιοποίηση (στις 25/09/2012) της από 18/09/2012 επιστολής προς τον πρωθυπουργό και να καταγγείλω ότι την χώρα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση αλλά οι τραπεζίτες.

 Παρότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι τα πυρόπληκτα δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου έχουν ρυθμιστεί και όσα δεν έχουν ρυθμιστεί έχει δοθεί προθεσμία μέχρις τις 30/09/2012 να υποβληθούν τα δικαιολογητικά για την ρύθμισή τους, δανειολήπτες διαπίστωσαν ότι η τράπεζα Πειραιώς ( του εκλεκτού της κυβέρνησης, κου Σάλα που του χάρισαν την Αγροτική ) έχει αρπάξει τα χρήματα που είχαν στους καταθετικούς λογαριασμούς τους.
 Ο πρωθυπουργός, το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η κυβέρνηση είναι έκθετοι για αυτήν τη παράνομη, καταχρηστική και ουσιαστικά αλήτικη πράξη της τράπεζας Πειραιώς και όποιας άλλης τράπεζας έχει πράξει το ίδιο. Θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να είναι υποτακτική των τραπεζών και να πει την αλήθεια στους πυρόπληκτους δανειολήπτες. Γιατί αφού τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ρυθμίστηκαν, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να αρπάζουν χρήματα από τους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών πελατών τους;
 28 Σεπτεμβρίου 2012
 Θανάσης Πετράκος
 Βουλευτής Μεσσηνίας
 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

*** "Κολοκοτρώνεια" Tripolis Tennis Open 2012 από 13 έως 21 Οκτωβρίου :

"Κολοκοτρώνεια"  Tripolis Tennis Open 2012 από 13 έως 21 Οκτωβρίου
* Ο όμιλος τένις ΑΕΚ Τρίπολης, το TennisCup Τρίπολης συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Τρίπολης το δεύτερο open τουρνουά ανδρών στην Αρκαδία με την ονομασία “ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ” TRIPOLIS TENNIS OPEN 2012. Στο συγκεκριμένο OPEN μπορούν μα πάρουν μέρος όσοι το επιθυμούν, ακόμη και αν δεν έχουν δελτίο και κάρτα ασφάλισης. Το τουρνουά θα γίνει τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες από 13/10/2012 εώς 21/10/2012.

 Στο επίκεντρο του Ελληνικού τένις για μια ακόμη φορά θα βρεθεί η Αρκαδία, και πιο συγκεκριμένα η Τρίπολη, με τον ιστορικότερο τενιστικό όμιλό της, την ΑΕΚ Τρίπολης, να αναλαμβάνει για 2η φορά την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου open, όπως αυτό της διοργάνωσης του “ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ” TRIPOLIS TENNIS OPEN 2012.
 Στόχος του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης είναι να προσελκύσει όλους όσους έχουν αγάπη για το άθλημα αφού το “ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ” TRIPOLIS TENNIS OPEN 2012 θα δώσει για μια ακόμη χρονιά πλούσια δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
 Οι Κατηγορίες που οι αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν είναι οι:
 Ανδρών (masters) εώς 18
Ανδρών +18
Γυναικών (masters) εώς 18
Γυναικών + 18
Οι μάχες των αθλητών θα ξεχωρίσουν από κάθε άποψη, καθώς παίκτες και παίχτριες ηλικίας 14άρων ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα 4 τρόπαια κάθε κατηγορίας συνολικής αξίας περίπου 1300ε (αναλυτικότερα τα έπαθλα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες).
 Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, το “Tennis Cup” και ο Δήμος της Τρίπολης θα χαρούν να σας υποδεχτούν στην Αρκαδική πρωτεύουσα και να σας ξεναγήσουν στην πλούσια σε ομορφιά Αρκαδική γη. Οδηγός στην ξενάγηση σας θα είναι το ταξιδιωτικό γραφείο Destino tours, που μαζί με τους διοργανωτές, την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και τους λοιπούς τοπικούς φορείς της πόλης θα χαρίσουν σε όσους μείνουν στην πόλη μας ένα αξέχαστο από κάθε πλευρά 8ήμερο.
 Οι χορηγοί επικοινωνίας μας, Tennis news, Tennis 24, Arcadiasports, Arcadiaportal, Contraepithesi, Kalimera-arkadia, η εφημερίδα Αρκαδικές Ειδήσεις και Καθημερινά Νέα και το περιοδικό Tennis Society θα καλύψουν την σπουδαία διοργάνωση του “ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ” TRIPOLIS TENNIS OPEN 2012 και θα σας ενημερώνουν καθ’ όλη την διάρκεια των τουρνουά.
 Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και την προκήρυξη, θα βρείτε τις επόμενες μέρες τόσο από τους χορηγούς επικοινωνίας των τουρνουά όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης (www.tennisaek.com).
 Περιμένουμε τις συμμετοχές σας!!

*** Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας με τον Διευθυντή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Περδίκη :

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας  με τον Διευθυντή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Περδίκη
*  Η Ένωση μας στα πλαίσια ανάδειξης τον προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, κατόπιν αιτήματός της, συναντήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, κ. Δημήτριο Περδίκη.
 Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε τα κύρια ζητήματα που μας απασχολούν και ειδικότερα τα προβλήματα της περιοχή μας. Τέθηκαν προς συζήτηση, η στελέχωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, η υλικοτεχνική υποδομή, η γραφειοκρατία και τρόποι μείωσής της, τα οικονομικά ζητήματα και η αγωνία που υπάρχει στο ένστολο προσωπικό.
 Πιο συγκεκριμένα σχετικά με το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο δεσμεύτηκε ότι θα οργανωθεί με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την Ε.Ε. και μας υποσχέθηκε ότι το προσωπικό που θα φιλάει το Κέντρο κράτησης θα είναι αυτό που προβλέπεται από το Νόμο.
 Επιπρόσθετα δε μας τόνισε ότι είναι ειλημμένη απόφαση το κτήριο της Α.Δ. Κορινθίας να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στις λοιπές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Κορίνθου.
 Σχετικά με το στόλο των οχημάτων γίνεται συνολική προσπάθεια από το υπουργείο αλλαγής όλου του στόλου πιθανόν με μορφή leasing.
 Τέλος ο Διευθυντής του κ. Υπουργού μας μίλησε για την δύσκολη περίοδο που περνά η Χώρα, ότι συμμερίζεται τις αγωνίες του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, για όλα τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και της οικονομικής κρίσης, για τη θετική αντιμετώπισή τους.
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

***   O K. Μαργέλης για τη φορολόγηση των δικηγόρων  :
O K. Μαργέλης για τη φορολόγηση των δικηγόρων
* Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Βασικοί άξονες των σχεδίων αυτών είναι η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση των εισοδημάτων μας με συντελεστή 35 %. Πρόκειται για σχέδια που δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι είναι αντίθετα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών και με την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα.

 Δυστυχώς στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι, με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τους Δικηγόρους, χρησιμοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης ως εξιλαστήρια θύματα για να εκτονωθούν οι πιέσεις που ασκούνται από αλλού και κυρίως για να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη και να την απομακρύνουν από όλους αυτούς που πραγματικά παρανομούσαν σε βάρος του ελληνικού λαού και έφεραν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων συνεισφέρει όσο τους αναλογεί στα δημόσια έσοδα τηρώντας πιστά τις νόμιμες διαδικασίες, γι΄ αυτό και δε μπορεί να δέχεται να κατασυκοφαντείται εξαιτίας ελάχιστων εξαιρέσεων, που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε επαγγελματικό κλάδο. Όποιος κριτής «δικαίων και αδίκων» θέλει να αναζητήσει αυτούς που μας έφεραν εδώ, αφαιρώντας έμμεσα ή άμεσα δημόσιο χρήμα, καλύτερα να κοιτάξει πρώτα αλλού.
 Επίσης πρέπει να αναλογιστεί η ελληνική κοινωνία ότι οι δικηγόροι ως ελεύθεροι επαγγελματίες άμεσα επηρεαζόμενοι από τις εξελίξεις της «αγοράς» έχουν δεχτεί τεράστια μείωση των εισοδημάτων τους σε σημείο μεγάλος αριθμός δικηγόρων να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ιδιαίτερα οι νέοι δικηγόροι δυσκολεύονται πια να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα βασικά έξοδα που απαιτεί το επάγγελμά μας, όπως ή ανάγκη ύπαρξης και συντήρησης ενός γραφείου, χωρίς να γίνεται καν λόγος για τη κάλυψη των αναγκών ενός νέου ανθρώπου.
 Εύκολα γίνεται κατανοητό πως μέτρα σαν αυτά που διαβάζουμε δεν έχουν καμία σχέση με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, θα αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση και θα έρθει να καλύψει κοινωνικές αδικίες που επί χρόνια καταγγέλλουν όλα τα πολιτικά κόμματα και όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Τέτοια μέτρα απλά ρίχνουν το βάρος σε αυτούς που δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα άλλο, εξαθλιώνουν τον ελεύθερο επαγγελματία και ισοπεδώνουν κάθε έννοια κράτους δικαίου, παραβιάζοντας βασικά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
 Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός σε οικονομικά θέματα για να αντιληφθεί ότι μέτρα όπως η φορολόγηση με 35% από το πρώτο ευρώ τόσο χαμηλών εισοδημάτων είναι και ανεφάρμοστα στη πράξη, αλλά και εντελώς αναποτελεσματικά, όπως όλα αυτά τα εισπρακτικά μέτρα που κατά καιρούς έχουν παρθεί χωρίς κανένα σχέδιο βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση και τη μέση ελληνική οικογένεια στα όρια της φτώχειας.
 Η επιχειρούμενη θέσπιση ιδιαίτερου φορολογικού συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την επιβολή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 35% από το πρώτο ευρώ, χωρίς να αναγνωρίζεται γι’ αυτούς αφορολόγητο εισόδημα και χωρίς το φορολογητέο εισόδημα τους να υπόκειται σε προοδευτική κλίμακα, λειτουργεί κατά τρόπο ισοπεδωτικό και αντίθετο στο θεσπιζόμενο δια του άρθρου 4§5 του Συντάγματος κανόνα της φορολογικής δικαιοσύνης, που εξειδικεύεται δια του καθορισμού του φορολογικού βάρους βάσει της φοροδοτικής ικανότητας. Περαιτέρω η συγκεκριμένη μέθοδος φορολόγησης λειτουργεί ευεργετικά μόνον για τα υψηλά εισοδήματα, που πλέον θα φορολογούνται με μειωμένους συντελεστές, ενώ θα είναι καταστροφική για τα μικρότερα εισοδήματα, συνθλίβοντας τα.
 Οι δικηγόροι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε κανένα τέτοιο μέτρο που οδηγεί στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, στην ακόμη μεγαλύτερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και σε ανεπιθύμητες κοινωνικές εκρήξεις. Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε μέτρα που εξαθλιώνουν την πλειονότητα των δικηγόρων και οδηγούν τους νέους συναδέλφους σε αδυναμία να καλύψουν ακόμη και τις βασικές βοιωτικές τους ανάγκες, καθιστώντας τους ουσιαστικά άνεργους.
 Καλούμε την ελληνική πολιτεία να αναλογισθεί τις ευθύνες και την κατάσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στα φημολογούμενα οικονομικά μέτρα.
 Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 Κωνσταντίνος Αλεξ. Μαργέλης




 ***
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/21-2012-2012-p1010746.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html  , Μένουμε Και Βλέπουμε Ελλάδα Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html  , Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 , Μένουμε ζούμε και βλέπουμε Ελλάδα.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσηηνιακά και Άλλα : Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/25-2012.html  , Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και άλλα
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/26-2012-1092012-binteo.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 , ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!
~** Διαβαίνοντας στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html  ,.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/28-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Παρασκευή  28  Σεπτεμβρίου  2012 .-

~**

ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :

~*** Θεσσαλονίκη φτωχομάνα 2012 P1030007.MP4 :


http://youtu.be/F2jJL0ebpJ4  ,



~*** ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1912-2012 P1030008.MP4 :

http://youtu.be/WCIEMaL1Fnk  ,



~*** ΑΙΩΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2012 P1030009.MP4 :

http://youtu.be/g0rsgwiYZn0  ,



~*** Ιστορία Θεσσαλονίκης 2012 P1030010.MP4 :

http://youtu.be/udEMvtLtlYg  ,



~*** Θεσσαλονίκη από τα παλιά 17η ΔΕΘ 2012 P1030011.MP4 :

http://youtu.be/Vk8xMZNolM8  ,



~*** Ένας αιώνας Θεσσαλονίκης 19η ΔΕΘ 2012 P1030012.MP4 :

http://youtu.be/7qLfzEi-7As  ,



~*** ΣΜΥΡΝΗ 90 χρόνια 2012 P1030025.MP4 :

http://youtu.be/y5ism2lc9WQ  ,



~*** ΣΜΥΡΝΗ αξέχαστες πατρίδες 2012 P1030026.MP4 :

http://youtu.be/bDvljq6aoFs  ,



~***1922-2012 Σμύρνη P1030027.MP4 :

http://youtu.be/i0HDnru_xTQ  ,



~*** Αξέχαστες πατρίδες Σμύρνη 1922 P1030028.MP4 :

http://youtu.be/DJVWBI2XclM  ,



~*** ΣΜΥΡΝΗ από τα παλιά 2012 P1030029.MP4 :

http://youtu.be/_HJO0WU1Yik  ,



~*** 90 χρονιά από ΣΜΥΡΝΗ 2012 P1030030.MP4 :

http://youtu.be/Q8Qr1S8d33M  ,



~** ΣΜΥΡΝΗ 1922-2012 P1030031.MP4 :

http://youtu.be/OB5RMISJRGU  ,



~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: