ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

  H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  ....
~

 Η ΦΎΣΗ εκδικήται στις αλόγιστες παρεμβάσεις των ανθρώπων !
 Η δύναμη τον Διαβόλου
Με το μικρότερο ταγκαλάκι (=διαβολάκι) δεν μπορούν να τα βγάλουν διακόσιοι δικηγόροι.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
~ 17 Νοεμβρίου
Γρηγορίου επισκόπου Νεοκαισαρείας, του θαυματουργού († 270). Γενναδίο (†471) και Μαξίμου πατριαρχών ΚΠόλεως. Οσίων Γενναδίου του εν Άθω, Ζαχαρίου του «σκυτόμου», Ιουστίνου, Ιωάννου του από «περιφανών», Ιωάννου του Δερμοκαΐτου. Λαζάρου ζωγράφου του ομολογητού (1). Λογγίνου του ασκητού και Νίκωνος θαυματουργού, του Ρώσου. Μάρτυρος Σάκ (Σάκτου) του Πέρσου.
(1)Ο όσιος Λάζαρος από την παιδική του ηλικία, ασπάστηκε το μοναχικό βίο. Έμαθε τη ζωγραφική τέχνη και την άσκησε σαν επάγγελμα. Φρόντισε από νεαρή ηλικία να σκληραγωγήσει τον εαυτό του και να μάθει την εγκράτεια. Ήταν ελεήμων με τους άπορους και όσους είχαν την ανάγκη της βοήθειάς του. Έτσι λοιπόν, διακρινόμενος για την βαθιά του πίστη και τον πλούτο των αρετών του, τιμήθηκε με το αξίωμα της ιεροσύνης. Όταν ο άγιος χειροτονήθηκε ιερέας, άρχισε σκληρούς αγώνες ενάντια σε όλες τις αιρέσεις. Υπέστη πολλές διώξεις και θλίψεις από τους οπαδούς των αιρέσεων των Ευτυχούς, Νεστορίου και Διοσκόρου. Ο όσιος ήταν τόσο ένθερμος υποστηρικτής της πίστεως που μετέβη στη Ρώμη για να αγωνιστεί για τα αποστολικά και πατερικά δόγματα. Επέστρεψε μετά από μεγάλες επιτυχίες από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Πηγαίνοντας και πάλι στη Ρώμη για τους αγώνες του, αρρώστησε στο μέσο της πορείας του. Έτσι απεβίωσε εν ειρήνη. Το τίμιο σώμα του ανακομίστηκε και ενταφιάστηκε στην Ι.Μ. του Ευάνδρου.~
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ἀρετῶν ταὶς ἰδέαις κατακοσμούμενος, τῆς Ἐκκλησίας ἐδείχθης Ἀρχιεράρχης σοφός, καὶ ποιμὴν ἀληθινός, πάτερ Γεννάδιε, ὡς θεράπων τοῦ Χριστοῦ, καὶ ὁσίων κοινωνός, ἐν πάσῃ δικαιοσύνη. Καὶ νῦν δυσώπει ἀπαύστως, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
* Απολυτίκιο Άγ. Γενναδίου - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/VBaVEkoso1Q  .-
~
*** Η φύση είχε προειδοποιήσει 
Η φύση είχε προειδοποιήσει για την τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και τη Μάνδρα Αττικής, υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο κ. Παπανικολάου ήταν αποκαλυπτικός σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές, με βάση προηγούμενες καταστροφές.
«Βασική άσκηση - για το θέμα των πλημμυρών - ήταν η περιοχή της Μάνδρας. Την είχαμε επιλέξει σαν μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή εν πάση περιπτώσει η μη γνώση και ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα ήταν εγκληματικού χαρακτήρα, διότι στην περιοχή της Μάνδρας περνάει η παλιά εθνική οδός Αθηνών - Θηβών και δίπλα στο δρόμο αυτό, την κεντρική αυτή παλιά οδό υπήρχε από την περιοχή πάνω της Αγ. Σωτήρας, που είναι τα βουνά προς την περιοχή Πατέρα και αρκετά χιλιόμετρα βόρεια της Μάνδρας, μια ορεινή περιοχή με ένα δίκτυο από μικρά ποτάμια που ενώνονται και κάνουν ένα μεγαλύτερο χείμαρρο, ο οποίος είχε μπαζωθεί σε μήκος πάνω από 500 μέτρα.
Το τραγικό ήταν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μπαζώματος και του κλεισίματος, στο πιο στενό σημείο, ήταν μερικά στρέμματα που έφτιαξε ο Δήμος χώρο αμαξοστασίου και επισκευών, παραδίπλα ήταν ένα σούπερ μάρκετ, που είχαν κλείσει ακριβώς όλη τη δίοδο (του νερού). Όποιος περάσει αυτό δρόμο (φύγει από τη Μάνδρα για να πάει βόρεια προς Αγ. Σωτήρα), αν προσπαθήσει - στο στενότερο σημείο μάλιστα -να δει πού είναι το ρέμα που περνούν τα νερά, δε θα δει πουθενά διέξοδο για το νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου. Α.Π.

***  Συντονιζόμαστε ΟΛΟΙ! ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα "ξυπνήσει" την Ελλάδα...

~ Ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Α. Λιάτσου, στο KONTRA CHANNEL, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, από τη θεματολογία δεν θα λείψουν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα. 
Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

*** Επικίνδυνος ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ στην Ελλάδα! Ξέφυγε από τη Γερμανία

~ Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ένας ισλαμιστής έφυγε απαρατήρητος από τη Γερμανία και μέσω Ελλάδα πέρασε στην Τουρκία, ενώ είχε πάνω του ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης.
«Ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος Ισλαμιστής Χουσείν Z., που έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμένο μήνα αναχώρησε ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας. Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι αρχές της Τουρκίας», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Χουσειν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και μετά από επεισόδια σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, υπήρχαν μαρτυρίες ότι έχει σκοτώσει άτομα. Για το λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι).
Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πάει να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία. Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.
H γερμανική εφημερίδα αφήνει μάλιστα υπόνοιες για την εύκολη φυγή του ισλαμιστή, γράφοντας ότι «η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν Ισλαμιστή, όπως θεωρούν οι κύκλοι των αρχών ασφαλείας του κρατιδίου. Η φυγή συνιστά μεγαλύτερη ασφάλεια από την παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή». (πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*** Το Κρεμλίνο μας κρατά σε ΑΓΩΝΙΑ! Μυστήριο με τον Πούτιν… 

~ «Προς το παρόν είναι άγνωστο, αν ο Πούτιν θα θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη προεδρική θητεία. Όπως γνωρίζετε ο ίδιος δεν έχει πει τίποτα για το θέμα αυτό», ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν ο ηγέτης της Ρωσίας θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Το Κρεμλίνο συνεχίζει να τηρεί «σιγή ιχθυός», ειδικά μετά τη συνάντηση που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών και πρώην υπουργό οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν.
Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να εκπονήσει ο Κουντρίν το τμήμα του προεκλογικού προγράμματός του, ο Πεσκόφ απάντησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση.

***  BOMBA! Αποχωρεί η Ντόρα Μπακογιάννη;..

~ Αν το κάνει τελικά η Ντόρα τότε μιλάμε για βόμβα στα θεμέλια της Πειραιώς.
Όπως δήλωσε η ίδια στο ΒΗΜΑ
«Τιμήθηκα από τους πολίτες, το κόμμα μου και τους αρχηγούς του με σημαντικά αξιώματα. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, σήμερα να πω ότι στην ιεράρχηση των στόχων μου δεν είναι να ξαναποκτήσω οποιονδήποτε τίτλο», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πιο πιθανή είναι ότι δεν συμφωνεί σε πάρα πολλά σημεία με τη γραμμή του αδελφού της, που κάθε άλλο παρά βγάζει σε νίκη της ΝΔ όποτε στηθούν κάλπες, σχολιάζει «Το ΠΑΡΟΝ».
Εμείς λέμε… βρε λες;..

*** ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ πια! Ο Μαυραγάνης “δείχνει” Δούρου και η Δούρου τον Δασάρχη και τη Δήμαρχο...

~ Οι νεκροί είναι 16, οι αγνοούμενοι έξι οι τραυματίες 23 και στην πλάτη χιλιάδων κατοίκων των περιοχών που έπληξε η κακοκαιρία για ακόμη μια φορά ξέσπασε πόλεμος ευθυνών. Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης έδειξε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και εκείνη με τη σειρά της τον Δασάρχη, την Πολεοδομία και τη Δήμαρχο της Μάνδρας...
Ακόμη μια φορά φταίνε οι άλλοι ή οι προηγούμενοι. Στο τέλος δεν θα φταίει κανείς άλλος από τον καιρό και τους κατοίκους που με νόμιμες άδειες έχτισαν πάνω σε ρέματα. Ενώ θρηνούμε θύματα και πριν ξεκινήσει η μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών ξέσπασε ο πόλεμος των ευθυνών. Ο υφυπουργός Μεταφορών και υποδομών είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ότι η κύρια ευθύνη βαρύνει την Περιφέρεια, αποφεύγοντας για ευνόητους λόγους αναφέρει ονόματα.
~ Μαυραγάννης: Φταίει η Περιφέρεια : https://youtu.be/j5VOVFWuE1E .-
~Αμέσως μετά στην ίδια εκπομπή παρενέβη η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου η οποία δήλωσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στο “γαϊτανάκι” των ευθυνών, λέγοντας ωστόσο με τη σειρά της ότι όσο υπάρχουν δασαρχεία, πολεοδομίες και άλλες υπηρεσίες που δεν νομοθετούν αλλά απλά σχολιάζουν θα μετράμε πληγές. Μάλιστα η Περιφερειάρχης “έδειξε” με τη σειρά τον Δασάρχη λέγοντας ότι η μελέτη που έμενε στα συρτάρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ήταν στο συρτάρι του Δασάρχη από την περίοδο πριν η ίδια αναλάβει καθήκοντα.
~ Οι απαντήσεις της Ρένας Δούρου : https://youtu.be/XTjD2QZB9-c .-
newsit

***  Καταγγελία ΣΟΚ! «Τσίπρας και Δούρου δεν μπήκαν στην πόλη»...

~ Όχι μόνο έκατσε λίγα λεπτά ο κος Τσίπρας στη Μάνδρα, όχι μόνο έφυγε… ‘τρέχοντας’ για τη Σουηδία, αλλά σύμφωνα και με όσα καταγγέλει η Δήμαρχος Μάνδρας κα Κριεκούκη Ιωάννα Τσίπρας και Δούρου «ζήτησα να έρθουν να δουν την πόλη, δεν μπήκαν μέσα».
~ Δήμαρχος Μάνδρας: Τσίπρας και Δούρου δεν πήκαν μέσα στην πόλη : https://youtu.be/8m5v-B0wIuA .-
~ Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, η κ. Κριεκούκη υπογράμμισε την ανάγκη να ξανανοίξουν τα ρέματα με μπουλντόζες, πάνω από τα ήδη κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στον ρου τους. «Ήδη τα ρέματα τα γκρέμισαν όλα, τώρα πρέπει απλώς να τα καθαρίσουν», είπε.
Η ίδια απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στην περιφέρεια: «Τα ρέματα δεν μπορώ να τα ανοίξω. Είναι καθαρά ευθύνη της περιφέρειας, βάσει νόμου δεν έχω δικαίωμα».
Η κ. Κριεκούκη έκανε λόγο για ολική καταστροφή των καταστημάτων που στεγάζονταν σε ισόγειους χώρους, επισημαίνοντας πως «για να επιστρέψει στην κανονικότητα η ζωή στην περιοχή θα χρειαστεί πολύς καιρός», αφού, όπως είπε, «σε επίπεδο υποδομών της πόλης έχουν ξηλωθεί τα πάντα».
~* ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ στη . ΑΤΤΙΚΗ … Ν. Πέραμο , Μάνδρα , Μαγούλα  Τετάρτη 15-11-2017 :
Πλημμύρες στην ίδια περιοχή 1977 ,1996,1999, 2015  και 2017 …
Το 1961 πλημμύρες με  43 νεκρούς ,   1996   με 2 νεκρούς …
Πλημμύρες που έγιναν στην Αττική : το 1961  με 41 νεκρούς , 2-11-1977 με 37 νεκρούς , , 21-10-1994 με 9 νεκρούς , 22-10-2013  με μία νεκρή , 25-10-2014 
1~**  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρα,, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017: https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-
2~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών και δύο 2  αγνοούμενους : https://youtu.be/2NKrppwQUUE .-
3~** Πλημμύρες στη Δ. Αττική  15/11/2015 Ν. Πέραμα , Μαγούλα , Μάνδρα: https://youtu.be/Kcrqjoj_Rf8  .-
4~** ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/_8hc0WYg7VA  .-
5~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/yMDMGHnDdBo  .-
6~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/iv0xKvGLNoU  ,-
7~**ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  Δ. ΑΤΤΙΚΗ 16/11/2017: https://youtu.be/Q_ivGOJpSOE  .-
8~* Πλημμύρες καταστροφές Δ. Αττική την επόμενη μέρα 16/11/2017: https://youtu.be/g8vinqcAP-s .-
9~*Πλημμύρες Μάνδρα Μαγούλα Ν  Πέραμος την άλλη μέρα 16/11/2017: https://youtu.be/qdrPj505PqU .-
10~*Πλημμύρες Δ. Αττική οι 4  πρώτοι νεκροί 16/11/2017:
https://youtu.be/fwy3SaMggbI .-
11~* Από πλημμύρες στη Δ. Αττική η άλλη μέρα 17/11/2017: https://youtu.be/JPqBThB16uc .-
12~* Βροχή και καταιγίδα στο Αρφαρά Μεσσηνίας 17/11/2017:
https://youtu.be/Aw8cGkokH84  .-
13~*Διανομή φαγητού σε πλημμυροπαθείς Δ.  Αττικής 17/11/2017: https://youtu.be/A0aCrx4K9gM  .-

14~*Κακοκαιρία πλημμύρα στην Πιερία  17/11/2017:
https://youtu.be/27Q7I1mKsJY .-
15~*Καταιγίδα βροχοπτώσεις στο Αρφαρά Καλαμάτας 17/11/2017: https://youtu.be/7kIPtr3J7NQ .-
16~* ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ πλημμύρισε βυθίστηκε 17/11/2017:
https://youtu.be/l6oJ7yUmstM .-
17~*ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ πλημμύρες 17/11/2017:
https://youtu.be/1XpJDgZg9Wc  .-
18~*Πλημμύρα στο Κερατσίνι  17/11/2017:
 https://youtu.be/X37YMu60CVQ .-
19~*Βρέχει στο Αρφαρά Μεσσηνίας 17/11/2017:
https://youtu.be/Ln99xgLvyMA .-
20~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ!'ΝΤΟΥ' του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στο Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ...

~ Εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα. Η ομάδα αναρχικών μπόρεσε σύμφωνα με πληροφρίες να αιφνιδιάζει το προσωπικό ασφαλείας πετώντας τρικάκια στην πύλη της οδού Μεσογείων του Στρατοπέδου Παπάγου και να περάσει στο εσωτερικό.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έως τα σκαλιά του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έξω από το οποίο πέταξαν προκυρήξεις, οι οποίες συμφωνα με τα αποκλειστικά ντοκουμέντα του onalert περιείχαν μηνύματα "αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό" και κατά " κάθε ιμπερεαλισμού και συμμαχιών φονιάδων".

Τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia αναφέρουν:
"Το πολυτεχνείο ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος. Υπάρχει μια βασική παραπλάνηση όταν μιλάμε για χόυντα σε αντιδιαστολή με την αστική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία.
 Η συνέχεια του κράτους απο το 73 έως τώρα είναι ακριβώς κάτω από το χαλί που πατάμε.
 Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).
 Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια.
 Λίγα πράγματα βγαίνουν στην δημοσιότητα για όποιον δεν είναι διατεθειμένος να ψάξει ενεργά τι συμβαίνει. Το συνολικό συμπέρασμα είναι πώς η Ελλάδα γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ.Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού. Ο Αμερικάνικός ιμπεριαλισμός είναι ο πάτρωνας αυτής της συνεύρεσης που επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει ως εκπρόσωπό του στην σύγκρουσή του για κυριαρχία ενάντια στον Ρωσικό-Ιρανικό-Τουρκικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τα σημάδια αυξάνονται διαρκώς. Δεν ειναι μόνο η τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που την είδαμε να ξεκινάει με το καλημέρα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ (500 εκατομύρια για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας) και συνεχίζει σήμερα με την αναβάθμιση των F16 με 1,5 δις. Αυτή από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο. Είναι άλλα σημαντικότερα. Είναι η επέκταση στης βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή. Η βάση από όπου θα ξεκινούν τα drones για στοχευμένες δολοφονίες όποιου οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτη. Είναι η καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η γραφειοκρατική δόμηση του στρατιωτικού τους συντονισμού. Είναι η προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία. Είναι τα ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη. Είναι οι προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο. Είναι η αναζωπύρωση του Κυπριακού. Είναι η κρίση και ο αναβρασμός στα Βαλκάνια όπου και εκεί αντανακλάται ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτόν στην Μ.Ανατολή.
 Το θέμα για εμάς δεν είναι προφανώς η επιλογή ιμπεριαλισμών. Ούτε είναι η καταγγελία της υποτακτικότητας μιας κατώτερης σε μια ανώτερη εθνική-κρατικής δομή. Είναι η ανάδειξη του ζοφερού μέλλοντος που πρετοιμάζεται σε όλη την περιοχή και που αργά και σταθερά το βαθύ κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μας οδηγούν. Σιωπηλά έρχονται συγκρούσεις, έρχονται πόλεμοι, χρόνο με τον χρόνο τα μέτωπα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.
 Κάποιοι ήδη ζουν σε αυτά τα μέτωπα. Και ζουν σε αυτά δεκαετίες. Αναφερόμαστε στους Παλαιστίνιους, τους μεγάλους ξεχασμένους της τελευταίας περιόδου. Αυτούς που συνεχίζουν να δολοφονούνται και να εξορίζονται από τη γη τους απο το κράτος του Ισραήλ. Αυτός που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπουλήθηκαν απο το πάλαι ποτέ συμμαχικό κράτος της Αιγύπτου. Αυτούς που ενώ οι νέοι αγωγοί θα περάσουν από αυτή τη γη, όχι μόνο δεν θα ωφεληθούν αλλά δεν τους επιτρέπεται να αντλήσουν καν το δικό τους πετρέλαιο για να μπορούν να έχουν ηλεκτρισμό και νερό...
 Ο καθένας μπορεί να αδιαφορεί για το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή και στο οποίο το Ελληνικό κράτος πρωταγωνιστεί. Δεν θα τον προφυλάξει απο τις εξελίξεις που έρχονται. Ποτέ και τίποτα δεν προφύλαξε κανέναν πέρα από την ενεργό συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, στην κοινωνία που ζεί. Τίποτα πέρα απο την αλληλεγγύη των κοινωνικών βάσεων, μια αλληλεγγύη που όμως απέχει ακόμα πάρα πολύ για να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη ανάσχεσης των συγκρούσεων που έρχονται.
 Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης, που όπως κάθε τέτοια αποκτά όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Όπως και το 73, έτσι και σήμερα το ερώτημα είναι και παραμένει τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες: οι κοινωνικές βάσεις όλων των ανταγωνιστριών δυνάμεων της περιοχής. Στην Ελλάδα του 73 η κοινωνική βάση βγήκε μπροστά για ένα σύνολο θεματικών και με ένα καλειδοσκόπιο απόψεων, στόχων και μέσων. Ηττήθηκε αλλά επηρέασε. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ άσχημη πιθανότητα η κοινωνική βάση στην Ελλάδα να συνεχίζει να απέχει του μέλλοντός της και κάθε ελπίδας να το φέρει κάπως στα μέτρα της.
 Με μια πολυεπίπεδη ατζέντα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να έρθει πάλι στο προσκήνιο με την ταξική, κοινωνική και πολιτική του συγκρότηση.
 Αυτό ήταν το μήνυμα του πολυτεχνείου του 73, αυτό είναι και σήμερα.
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με τα μπλοκ της αναρχικης ομοσπονδίας  Ρουβίκωνας – ΑΣΥΝΦ"  onalert

*** BINTEO: Xρήστος Συνδρεβέλης: Η πολιτεία στο φιλότιμο των αστυνομικών απαντά με αδιαφορία...

~ Τις αντίξοες συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί στη Μόρια της Λέσβου καταγγέλλει ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της  Π.Ο.ΑΣ.Υ, Χρήστος Συνδρεβέλης: ΧΡ.ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ: "H ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ" , https://youtu.be/iv8Zbm0D-0U .-   Εναλλακτικά ΕΔΩ
anatropionline.gr

*** Επεισόδια στα δικαστήρια της Καλαμάτας 
Την έντονη αντίδραση των συγγενών τσιγγάνων, προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου που αποφάσισε, την φυλάκιση δυο κατηγορουμένων.
Οι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν με φυλάκιση για απόπειρα κλοπής, ενώ στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.
Όταν λοιπόν η έδρα ανακοινώσε τη φυλάκιση των κατηγορουμένων, ξεκίνησαν επεισόδια και αποδοκιμασίες εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν ότι αστυνομικοί απομάκρυναν τους συγγενείς και πλέον οι κατηγορούμενοι θα πάρουν το δρόμο για τις φύλακες.

***  «Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της Στέρνας για την κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο 
Παράπονα προέδρων κοινοτήτων προς τη
Δημοτική Αρχή για αρδευτικά και αγροτική οδοποιία
 Τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης και συγκεκριμένα στο δρόμο Τρίοδος – Διόδια εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στέρνας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμα και ο ίδιος που ξέρει πολύ καλά το δρόμο, λίγες ημέρες πριν που έβρεξε κόντεψε να «σκοτωθεί» καθώς οδηγούσε, διότι το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και με το νερό κρύβει τεράστιες παγίδες. Υπενθύμισε, δε, στο Σώμα ότι πριν από λίγους μήνες 13 πρόεδροι των κοινοτήτων είχαν συναντηθεί στο Δημαρχείο Αριστομένη με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και είχε αποφασιστεί, αν χρειαστεί, να έβλεπαν όλοι μαζί τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης είχε ομόφωνο ψήφισμα για την κατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο.
Εκτός αυτού του θέματος ο πρόεδρος της Στέρνας ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι γίνεται με την αγροτική οδοποιία, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει ξανάρθει γι’ αυτό το ζήτημα στο Σώμα και τότε είχε πάρει πολλές υποσχέσεις από το δήμαρχο Γ. Τσώνη για το στουρνάρι που θα έριχνε και θα το «πατούσε» με ειδικό μηχάνημα, αλλά ακόμα περιμένουν.
Τέλος, ανέφερε και την αγανάκτησή του για το αρδευτικό της Στέρνας, το οποίο δουλεύουν με αγωνία κάθε μέρα, χωρίς ακόμα ρολόγια και συνδέσεις, ρωτώντας για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ξεκινώντας από το τελευταίο θέμα ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος απάντησε ότι την ίδια αγωνία που αντιμετωπίζει με το αρδευτικό στη Στέρνα ο πρόεδρος, έχει και ο ίδιος στο Πεταλίδι. Επισήμανε, δε, ότι αυτό το σκοπό έχει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει η ΔΕΥΑΜ εκτός από την ύδρευση και την άρδευση, καθώς ο κανονισμός λειτουργίας που σύντομα θα εκδοθεί θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.
Αναφορικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι αμέσως μετά τη συνάντηση των προέδρων των 13 κοινοτήτων με το δήμαρχο η Περιφέρεια ενέκρινε κονδύλια ύψους 300 χιλ. για κάθε ένα από τα δυο επαρχιακά δίκτυα, αλλά σημείωσε ότι η γραφειοκρατία πολλές φορές καθυστερεί τα έργα, που ξεκινούν ακόμα και ένα χρόνο αργότερα από την έγκριση των χρημάτων.
Επισήμανε, δε, ότι η βελτίωση του επαρχιακού δικτύου και η συντήρησή του είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της Στέρνας, λέγοντας ότι καλύτερα να μην ξαναέρθει η Περιφέρεια, καθώς μια παρέμβασή της έκανε την κατάσταση πιο άσχημη, αφού άφησαν το δρόμο σε χειρότερο χάλι…
Τέλος, στον πρόεδρο απάντησε και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την αγροτική οδοποιία κ. Τράκας, λέγοντάς του ότι θα έρθει και η σειρά της Στέρνας να ρίξουν στουρνάρι, και ότι τα μηχανήματα του Δήμου δουλεύουν καθημερινά και δεν κάθονται.
Παράπονα τόσο για προβλήματα στο αρδευτικό όσο και για την αγροτική οδοποιία έκανε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο πρόεδρος του Πανιπερίου.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Μάρτυρας κατέθεσε ότι επί 10 χρόνια κλέβουν το σπίτι του κάθε καλοκαίρι
 Κάθειρξη 6 ετών σε τσιγγάνο για διακεκριμένες κλοπές
 Ένοχος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας τσιγγάνος, ενώ αθώος λόγω ελαχίστων αμφιβολιών, όπως χαρακτηριστικά είπε το δικαστήριο, ο αδελφός του.
Ο τσιγγάνος δικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κρίθηκε δε αθώος για την κατηγορία της ληστείας σε βάρος του πατέρα του, ο οποίος χθες δήλωσε ότι είχε θυμώσει μαζί του και γι’ αυτό τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.
  Κάθε χρόνο τον κλέβουν
Ο τσιγγάνος δικάσθηκε για κλοπές σε σπίτια στην Επισκοπή και τον Άγιο Ανδρέα Μεσσήνης φέτος το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στον Άγιο Ανδρέα είπε ότι επέστρεψε και το βρήκε ανακατεμένο, αλλά το μόνο που του είχαν πάρει ήταν ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου, καθώς δεν αφήνει τίποτα αξίας.
Όπως εξήγησε και άφησε εμβρόντητο το δικαστήριο, εδώ και 10 χρόνια, κάθε καλοκαίρι που πηγαίνει στην εξοχική του κατοικία στον Άγιο Ανδρέα, μια εβδομάδα μετά τον κλέβουν. Έτσι, δεν αφήνει ποτέ κάτι αξίας στο σπίτι, πέρα από μια τηλεόραση.
Ο πατέρας του κατηγορούμενου τσιγγάνου κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα είχε πιει κάτι παραπάνω και γυρνώντας σπίτι τσακώθηκε με τη γυναίκα του. Ο κατηγορούμενος γιος του, επειδή είχε αδυναμία στην μάνα του, τον έσπρωξε και έπεσε κάτω. Αυτός, όμως, θύμωσε και πήγε στην Αστυνομία, όπου τον κατήγγειλε ψευδώς ότι τον χτύπησε και του έκλεψε από την τσέπη 80 ευρώ.
  Απολογία
Στη συνέχεια αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως όταν τον συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από την Επισκοπή και από το οποίο είχαν σβηστεί όλα τα δεδομένα.
Στην απολογία του ο τσιγγάνος είπε ότι δε χτύπησε τον πατέρα του ούτε τον λήστεψε. Επίσης, αρνήθηκε τις κλοπές σε Επισκοπή και Άγιο Ανδρέα. Όσο για το τηλέφωνο, είπε ότι το είχε ένας ξάδελφός του που είναι τοξικομανής, ο οποίος του είπε ότι θέλει να το πουλήσει. Τότε, αυτός το αγόρασε αντί 20 ευρώ, γιατί ήθελε να παίρνει τηλέφωνο τη γυναίκα του που είναι στη φυλακή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.    Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Διευκρινίσεις σχετικά με την αρμοδιότητα του φράγματος Παμίσου 
Σε διευκρινίσεις προέβη ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ, Μιχάλης Μανωλέας, σχετικά με τις αρμοδιότητες του οργανισμού, αλλά και στα όσα ειπώθηκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ύστερα από ερώτηση του αντιδημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για το ποιος είναι υπεύθυνος για το φράγμα στον ποταμό Άρι.
Όπως ανέφερε στη διευκρινιστική του δήλωση ο κ. Μανωλέας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις ταξινόμησης εγγειοβελτιωτικών έργων, ο ΓΟΕΒ δεν έχει καμία αρμοδιότητα (Διοίκηση-Λειτουργία-Συντήρηση) για την αντιπλημμυρική προστασία ποταμών και το φράγμα Παμίσου στην Τ.Κ. Άριος. Τα ανωτέρω απαιτούν εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και τήρηση προβλεπομένων διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το κατάλληλο προσωπικό που αυτές διαθέτουν.
«Η κάθε υπηρεσία οφείλει να ενεργεί κατά αρμοδιότητα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Όσον αφορά στο φράγμα Παμίσου, η εγκατάσταση πρέπει να διοικείται, να συντηρείται και να λειτουργεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με διαδικασίες, όπως -για παράδειγμα- προβλέπονται στον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων που έχει εκδώσει το αρμόδιο ΥΠΟΜΕΔΙ. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Μανωλέας.
Κλείνοντας σχολίασε: «Ο ΓΟΕΒ Παμίσου, που έχει την ευθύνη άρδευσης, ενεργεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, ώστε να αρδεύονται οι καλλιέργειες εντός αναδασμού στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Όμως, η ανωτέρω ανάγκη του Οργανισμού δεν πρέπει να συγχέεται με την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του ποταμού Παμίσου και την αρμοδιότητα του φράγματος, διότι ο ΓΟΕΒ δεν είναι αρμόδιος επ’ αυτών αλλά ούτε διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό». Κ. Γαζ. 

*** Ενός λεπτού σιγή στο Δ.Σ. Μεσσήνης εις μνήμην Βασίλη Κρεμμυδά 
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του ακαδημαϊκού, ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά, που έφυγε από τη ζωή και ο οποίος γεννήθηκε στη Μεσσήνη, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε τον εκλιπόντα και με έκτακτη συνεδρίαση στο άκουσμα της απώλειάς του.
Αμέσως μετά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής ζήτησε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σπύρος Κρασσακόπουλος, ο οποίος σημείωσε στο Σώμα τη λύπη του που η πόλη του Βασίλη Κρεμμυδά δεν τον τίμησε ποτέ όσο ήταν εν ζωή, λόγω αγκυλώσεων και ιδεοληψιών και παρά αποφάσεις που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κοτταρίδης, λέγοντας ότι το Δ.Σ. είχε πάρει απόφαση να τον τιμήσει, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.
Εν συνεχεία, και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο κ. Κοτταρίδης εξέφρασε και συλλυπητήρια εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης για τον άδικο χαμό των 15 ανθρώπων στις φονικές πλημμύρες στην Αττική, σημειώνοντας ότι η Μεσσήνη στάθηκε «ευτυχής» το Σεπτέμβριο του 2016, αντιμετωπίζοντας μόνο φυσικές και υλικές ζημιές και όχι απώλεια ανθρώπων.  Κ. Γαζ.

*** Πέρασαν και δεν… ακούμπησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις την αγορά της Καλαμάτας 
Πτώση στον τζίρο των καταστημάτων και στην Κυπαρισσία
 Πενιχρά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεις και για την τοπική αγορά, αφού για μια ακόμη χρονιά οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν είδαν αύξηση των πωλήσεών τους.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου 2017, αφού μόλις το 10% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι είδαν αύξηση των πωλήσεών τους σε σχέση με πέρσι, ενώ σχεδόν οι μισές (47%) κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα τζίρου από πέρσι. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις στο θεσμό, έχοντας και υψηλά ποσοστά εκπτώσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, φέτος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις συμμετείχαν οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις, με τις έξι στις δέκα να έχουν πραγματοποιήσει εκπτώσεις στο σύνολο των προϊόντων που διαθέτουν στο κατάστημα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις των Εμπορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, στη μεν πρώτη η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη, ενώ για την πόλη της Κυπαρισσίας η πτώση άγγιξε το 10%.
  Στοιχεία της έρευνας
Τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης εμφάνισαν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου 2017 (85%). Όσον αφορά στο ύψος των εκπτώσεων, μία στις τρεις επιχειρήσεις επέλεξαν να πραγματοποιήσουν εκπτώσεις μεταξύ 11% - 20%, μία στις πέντε μεταξύ 21% - 40% και μία στις δέκα κινήθηκαν είτε σε χαμηλού επιπέδου εκπτώσεις 1% - 10%, είτε σε υψηλού επιπέδου, άνω του 40%.
Στον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης η πλειονότητα των επιχειρήσεων, το 54%, πραγματοποίησε εκπτώσεις έως και 20%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού ανέρχεται στο 43%. Ο κλάδος του οικιακού εξοπλισμού δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, δεδομένου ότι το 54% των επιχειρήσεων είχε μείωση στις πωλήσεις του σε σύγκριση με το 2016 και μόλις το 2% δήλωσε αύξηση.
Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα ήταν και η κίνηση στην αγορά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου που τα καταστήματα άνοιξαν.
Οι 4 στους 10 επιχειρηματίες που άνοιξαν τα καταστήματά τους δήλωσαν ότι ο τζίρος του δεκαπενθημέρου δεν επηρεάστηκε από το άνοιγμα της Κυριακής, ενώ σε καμία επιχείρηση δεν αυξήθηκε ο αριθμός των μισθωτών, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη απασχόλησης για τη λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή. Αντιθέτως, στο 26% των περιπτώσεων έχει επεκταθεί το ωράριο των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων και στο 72% οι επιχειρηματίες έχουν επωμιστεί προσωπικά την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης.
Πάντως, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η πλειονότητα των επιχειρηματιών, σε ποσοστό 48%, πιστεύει ότι οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις δεν επηρεάζουν το συνολικό τζίρο της φθινοπωρινής -χειμερινής περιόδου και περίπου ο ένας στους τρεις δηλώνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρνητικό αντίκτυπο, όσον αφορά στις συνολικές πωλήσεις και ένας στους πέντε θετικό.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Έφοδος του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 20 περίπου μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν στον χώρο του ΥΠΕΘΑ και πέταξαν προκηρύξεις. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέρασαν την πύλη, και έφθασαν στον χώρο που οδηγεί στο υπουργείο και το γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά. Εκεί, στα σκαλιά του Πενταγώνου πέταξαν κάποια φέιγ βολάν και έφυγαν τρέχοντας καταδιωκόμενοι από άνδρες ασφαλείας.
Μετά την εισβολή στο υπουργείο Αμυνας τίθεται θέμα με την ασφάλεια, καθώς 15-20 άτομα κατάφεραν να περάσουν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας και να φτάσουν κοντά στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ. Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο πως κατάφεραν να περάσουν από τον έλεγχο στην πύλη.
Η ανακοίνωση στο Indymedia
Το πολυτεχνείο ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος. Υπάρχει μια βασική παραπλάνηση όταν μιλάμε για χόυντα σε αντιδιαστολή με την αστική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία.
Η συνέχεια του κράτους απο το 73 έως τώρα είναι ακριβώς κάτω από το χαλί που πατάμε.
Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).
Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια.
Λίγα πράγματα βγαίνουν στην δημοσιότητα για όποιον δεν είναι διατεθειμένος να ψάξει ενεργά τι συμβαίνει. Το συνολικό συμπέρασμα είναι πώς η Ελλάδα γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ.Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού. Ο Αμερικάνικός ιμπεριαλισμός είναι ο πάτρωνας αυτής της συνεύρεσης που επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει ως εκπρόσωπό του στην σύγκρουσή του για κυριαρχία ενάντια στον Ρωσικό-Ιρανικό-Τουρκικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τα σημάδια αυξάνονται διαρκώς. Δεν ειναι μόνο η τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που την είδαμε να ξεκινάει με το καλημέρα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ (500 εκατομύρια για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας) και συνεχίζει σήμερα με την αναβάθμιση των F16 με 1,5 δις. Αυτή από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο. Είναι άλλα σημαντικότερα. Είναι η επέκταση στης βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή. Η βάση από όπου θα ξεκινούν τα drones για στοχευμένες δολοφονίες όποιου οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτη. Είναι η καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η γραφειοκρατική δόμηση του στρατιωτικού τους συντονισμού. Είναι η προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία. Είναι τα ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη. Είναι οι προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο. Είναι η αναζωπύρωση του Κυπριακού. Είναι η κρίση και ο αναβρασμός στα Βαλκάνια όπου και εκεί αντανακλάται ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτόν στην Μ.Ανατολή.
Το θέμα για εμάς δεν είναι προφανώς η επιλογή ιμπεριαλισμών. Ούτε είναι η καταγγελία της υποτακτικότητας μιας κατώτερης σε μια ανώτερη εθνική-κρατικής δομή. Είναι η ανάδειξη του ζοφερού μέλλοντος που πρετοιμάζεται σε όλη την περιοχή και που αργά και σταθερά το βαθύ κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μας οδηγούν. Σιωπηλά έρχονται συγκρούσεις, έρχονται πόλεμοι, χρόνο με τον χρόνο τα μέτωπα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.
Κάποιοι ήδη ζουν σε αυτά τα μέτωπα. Και ζουν σε αυτά δεκαετίες. Αναφερόμαστε στους Παλαιστίνιους, τους μεγάλους ξεχασμένους της τελευταίας περιόδου. Αυτούς που συνεχίζουν να δολοφονούνται και να εξορίζονται από τη γη τους απο το κράτος του Ισραήλ. Αυτός που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπουλήθηκαν απο το πάλαι ποτέ συμμαχικό κράτος της Αιγύπτου. Αυτούς που ενώ οι νέοι αγωγοί θα περάσουν από αυτή τη γη, όχι μόνο δεν θα ωφεληθούν αλλά δεν τους επιτρέπεται να αντλήσουν καν το δικό τους πετρέλαιο για να μπορούν να έχουν ηλεκτρισμό και νερό...
Ο καθένας μπορεί να αδιαφορεί για το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή και στο οποίο το Ελληνικό κράτος πρωταγωνιστεί. Δεν θα τον προφυλάξει απο τις εξελίξεις που έρχονται. Ποτέ και τίποτα δεν προφύλαξε κανέναν πέρα από την ενεργό συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, στην κοινωνία που ζεί. Τίποτα πέρα απο την αλληλεγγύη των κοινωνικών βάσεων, μια αλληλεγγύη που όμως απέχει ακόμα πάρα πολύ για να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη ανάσχεσης των συγκρούσεων που έρχονται.
Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης, που όπως κάθε τέτοια αποκτά όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Όπως και το 73, έτσι και σήμερα το ερώτημα είναι και παραμένει τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες: οι κοινωνικές βάσεις όλων των ανταγωνιστριών δυνάμεων της περιοχής. Στην Ελλάδα του 73 η κοινωνική βάση βγήκε μπροστά για ένα σύνολο θεματικών και με ένα καλειδοσκόπιο απόψεων, στόχων και μέσων. Ηττήθηκε αλλά επηρέασε. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ άσχημη πιθανότητα η κοινωνική βάση στην Ελλάδα να συνεχίζει να απέχει του μέλλοντός της και κάθε ελπίδας να το φέρει κάπως στα μέτρα της.
Με μια πολυεπίπεδη ατζέντα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να έρθει πάλι στο προσκήνιο με την ταξική, κοινωνική και πολιτική του συγκρότηση.
Αυτό ήταν το μήνυμα του πολυτεχνείου του 73, αυτό είναι και σήμερα.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με τα μπλοκ της αναρχικης ομοσπονδίας   Ρουβίκωνας – ΑΣΥΝΦ  iefimerida.gr 

*** Κτήριο κατέρρευσε στην παραλία της Καλαμάτας 
 
 
 
Ένα σπίτι κατέρρευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Σανταρόζα και Κανάρη.
Πρόκειται για ένα σπίτι που δεκάδες φορές είχαμε γράψει (δείτε εδώ), αφού εδώ και καιρό είχε πάρει μεγάλη κλίση, ενώ να σημειωθεί ότι δεν έμενε κάποιος μέσα.
Η πτώση αυτού προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή ενώ δε σημειώθηκαν ζημίες σε οχήματα ή τραυματισμοί.
   Video: Κτήριο παραλία Καλαμάτας 17-11-2017 , https://youtu.be/KLhI8cUR0iM .-
 
***  Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου 
Ημέρα μνήμης η σημερινή για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κι έτσι το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καθώς και άλλα σωματεία και φορείς, διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα. Σε περίπτωση δε βροχής, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι σωματείων μίλησαν για την αποψινή εκδήλωση και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, δήλωσε ότι χωρίς αμφισβήτηση στις μέρες μας υπάρχει δημοκρατία και πρέπει όλοι να αφήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Μιλώντας για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, στάθηκε στο ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντάς το ως βόμβα, αφού αν δεν υπάρξει πλεόνασμα, θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης που έχει συμφωνηθεί.
Κλείνοντας σημείωσε ότι πρέπει δίδονται κίνητρα, αφού χωρίς αυτά δε θα υπάρξει ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΕ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, τόνισε ότι με την αποψινή εκδήλωση τιμάται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς και οι νεκροί που υπήρξαν από αυτή.
Η Μαρία Μήτση από τον Παμμεσσηνιακό Σύλλογο Εργατικών Υπαλλήλων κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση τιμής για το Πολυτεχνείο, αφού τα μηνύματά του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Τέλος, ο Βασίλης Τσουλάκος από την Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών μίλησε επίσης για το επίκαιρο μήνυμα του Πολυτεχνείου και κάλεσε τον κόσμο σε ξεσηκωμό.  Π.Μπ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

  ***  Πρόγραμμα  9ης και 10ης αγωνιστικής Euroleague στο  Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 9

23.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
 

23.11. 21:00ΜπάμπεργκΒαλένθια
 

23.11. 21:45ΜιλάνοΟλυμπιακός
 

23.11. 22:00Ερυθρός ΑστέραςΜπασκόνια
 

23.11. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
24.11. 19:45ΦενερμπαχτσέΚίμκι
 
24.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.11. 21:45ΟυνικάχαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 10
30.11. 19:00ΚίμκιΜπάμπεργκ
 
30.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο
 
30.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
30.11. 21:30ΒαλένθιαΟλυμπιακός
 
30.11. 21:30ΜπασκόνιαΦενερμπαχτσέ
 
01.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 
01.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 
01.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας

*** 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πέμπτη 16/11/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  81-82 , (44-48).-  ^

Τα  δεκάλεπτα : 21-28 ,23-20 , 16-14 , 21-20 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Παστούσιακ (Πολωνία), Βοϊνοβιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Άνταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.
Κίμκι (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  69-77 , (39-42).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-28, 20-14 ,16-20, 14-15  .-
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)  89-57 , (40-27).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-12 , 21-15 , 22-11 , 27-19  .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 77-97 , .-^
(32-54) .-^
Τα  δεκάλεπτα :15-2117-3325-16 , 20-27  .- ^

Παρασκευή 17/11/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) κ.α. 83-83 , (41-46).-
Παράταση : 93-95  .- ^
Τα δεκάλεπτα :16-27 ,25-19 , 22-15 , 20-22,  O.T. 10-12 / , .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  71-62 , ( 27-35) .-^
Τα δεκάλεπτα 13-16 , 14-19 , 16-16  , 28-11  .-^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)  89-71 , (50-32) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-18 , 26-14 , 21-24 , 18-15 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  85-59 , (47-37) .-^

Τα δεκάλεπτα :22-13 , 25-24 , 20-12 , 18-10  .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 9, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 11 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοβ 13, Στρέλνιεκς 9 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 6 (2), Ουίλτζερ, Τόμπσον 14 (2).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Ραντίτσεβιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 3, Λάζιτς, Αντιτς 9 (3), Ντόμπριτς 4, Φελντέιν 6 (1), Ρότσεστι 20 (4), Λεσόρτ 1, Γιοβάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 6.-
~*  Στην πρώτη θέση της κατάταξης της Euroleague βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 6-2 μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά την επικράτησή του επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 85 - 59 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-2 ^
Ολυμπιακός    6-2 ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-3 ^
Παναθηναϊκός 5-3 ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κίμκι  5-3 ^
Ρεάλ Μαδρίτης 5-3 ^
Φενέρμπαχτσε  5-3 ^
Μπάμπεργκ   4-4  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας  4-4 ^
Βαλένθια  3-5 ^
Μάλαγα 3-5 ^
Μπασκόνια 3-5 ^
Μπαρτσελόνα  3-5 ^
Αρμάνι Μιλάνο  3-5 ^


***    Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης     εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ     εντός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ     εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ             εκτός

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Θα μας τρελάνουν; 
Οι «αιώνιοι» στην Ευρωλίγκα
Εχουν βαλθεί να τρελάνουν τους οπαδούς τους ο μπασκετικός Ολυμπιακός και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός; 
~ Εχουν βαλθεί να τρελάνουν τους οπαδούς τους ο μπασκετικός Ολυμπιακός και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός; Ποιο είναι τελικά το αληθινό τους πρόσωπο; Και ποιες είναι οι αληθινές τους δυνατότητες;
Αδύνατο να μην τα σκέφτεσαι όλα αυτά παρακολουθώντας τις δυο νίκες, που έκαναν οι ελληνικές ομάδες το προηγούμενο διήμερο: ο ΠΑΟ έκανε την πάμπλουτη Χίμκι να μοιάζει ομαδούλα και ο Ολυμπιακός πήγε και κέρδισε στην έδρα της την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ. Είναι ανεξήγητα αυτά; Όχι ακριβώς.
Η διαχείριση κρίσεων
 Η περίπτωση του ΠΑΟ είναι πιο απλή. Ο ΠΑΟ έχει μια αρκετά γεμάτη ομάδα – έχει δεδομένα περισσότερους παίκτες από πέρυσι και δεν εξαρτάται σχεδόν από κανένα: ακόμα κι ο Νικ Καλάθης φέτος δεν είναι αναντικατάστατος. Εχει μια έλλειψη στα φορ, κυρίως γιατί ο Ογκαστ είναι ακόμα άγουρος, κι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις του κοστίζει. Εχει, όμως, ένα σπουδαίο προπονητή και δεν θα βαρεθώ να το λέω: ο Τσάβι Πασκουάλ είναι η περίπτωση του κόουτς που παραδίδει μαθήματα.
Τελείως διαφορετική ιστορία
Ο Ολυμπιακός είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια ομάδα χτισμένη γύρω από τον Σπανούλη, δεν μπορεί να κριθεί παρά μόνο όταν ο αρχηγός επιστρέψει. Όπως δεν χρειάζεται να υπάρχει κατάθλιψη στις ήττες, έτσι δεν μπορεί να αποθεώνονται οι πάντες στις νίκες. Ωστόσο κάποια συμπεράσματα είναι πιστεύω σχετικά εύκολα.
Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του Αντώνη Καρπετόπουλου στο karpetshow.gr   in.gr

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .- 
  ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-16-2017.html .- 

~* H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-17-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5929   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3768    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3769  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.466    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: