ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   ....   
~
Τα αυθάδη παιδιά δέχονται δαιμονικές επιδράσεις;
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΤα παιδιά πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ το θέμα του σεβασμού προς τους γονείς. Όταν τα παιδιά αντιμιλούν και ασεβούν, γίνονται πρώτον αιτία να φύγει η χάρη από αυτά και δεύτερον γίνονται δεκτικά των δαιμονικών επιδράσεων και ενεργειών.


~
 Στη  γέφυρα Καλατράβα  στην Μεσογείου Αθηνών
~ 23 Μαΐου
Μαρτύρων Σελεύκου και Σαλωνά του Ρωμαίου. Οσιομάρτυρος Λουκά του εν Μυτιλήνη (†1802). Οσίων Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων (1), του ομολογητού (†821) και Συνεσίου επισκόπου Καρπασίας της Κύπρου. Μυροφόρου Μαρίας του Κλωπά.
(1) Ο όσιος Μιχαήλ, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Αρμένιου και καταγόταν από πλούσια και αρχοντική οικογένεια, από τα Σύναδα της Φρυγίας. Σπούδασε με ζήλο τα ιερά γράμματα και στη συνέχεια έφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκεί όμως συνδέθηκε με ένα φημισμένο πνευματικό άνθρωπο το Θεοφύλακτο, και αποφάσισαν να αφοσιωθούν στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Αποσύρθηκαν σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο το οποίο είχε ιδρύσει ο Πατριάρχης Ταράσιος, ο οποίος φωτισθείς από το Άγιο Πνεύμα, τούς υποδέχθηκε εγκάρδια και πολύ γρήγορα τούς χειροτόνησε πρεσβυτέρους. Στη συνέχεια, ο μεν Θεοφύλακτος εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας, ο δε Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων. Από τη θέση του Επισκόπου ο Μιχαήλ έλαμψε πνευματικά. Δυναμικός μαχητής της πίστης, δίδασκε καθημερινά το λόγο του Θεού, κήρυττε, νουθετούσε και βοηθούσε δυναμικά τους πτωχούς, τους πάσχοντες και τους αδυνάτους. Διακρίθηκε επίσης για την προσήλωσή του στα ορθόδοξα δόγματα και την σφοδρή καταπολέμηση των αιρετικών διδασκαλιών. Όταν ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, κήρυξε διωγμό εναντίον όσων υπερασπιζόταν τις ιερές εικόνες, ο Μιχαήλ με γενναιότητα αντιτάχθηκε στη προκλητική αυτή ενέργεια του αυτοκράτορα. Εξοργισμένος ο Λέων έδωσε εντολή να φυλακισθεί σε ένα φρούριο, το οποίο ονομαζόταν Ευδοκιάς. Ο όσιος όμως συνέχιζε να κηρύττει την αλήθεια με αντίτιμο συνεχείς εξορίες, κακουχίες και στερήσεις για να καταλήξει σε κάποια ανθυγιεινή περιοχή όπου από τις ταλαιπωρίες παρέδωσε την αγία ψυχή του ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.
Σήμερα 23/05/2017 εορτάζουν:
Όσιος Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων ο Ομολογητής, Αγία Μαρία του Κλωπά η μυροφόρος
~   Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~     Θεῷ ἀναθεμένος, τὴν σὴν ζωὴν ἐκ παιδός, ποιμὴν ἀνηγόρευσαι, καὶ Ἱεράρχης σεπτός, Χριστοῦ ἱερώτατε· ὅθεν τὴν τοῦ Δεσπότου, ὡς τιμήσας Εἰκόνα, θλίψεις ἐν ἐξορίαις, Μιχαὴλ καθυπέστης· καὶ νῦν ἀναπηγάζεις ἡμῖν, ῥεῖθρα ἰάσεων.
~ Απολυτίκιο Αγ. Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων - 23 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/2w1wymUDcPI  .-


Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη -
*** ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ στο ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ! 19 νεκροί από το Ισλάμ...

~ Φόβος, τρόμος, πανικός. Η Αριάνα Γκράντε, μια νεαρή καλλιτέχνης με απήχηση στους εφήβους, μόλις έχει καληνυχτίσει το Μάντσεστερ και το κοινό που βρέθηκε στην Manchester Arena για να παρακολουθήσει τη συναυλία της. Και τότε, ακούγεται ένας μεγάλος θόρυβος. Ήταν η έκρηξη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.

Μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία και ενώ οι πληγές απ’ όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ παραμένουν ανοιχτές. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
, https://youtu.be/y60wDzZt8yg  .-
~ Ο κόσμος που ήταν στη συναυλία της 23χρονης Αμερικανίδας τραγουδίστριας, είχε σηκωθεί όρθιος και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Νέοι άνθρωποι που μόλις είχαν περάσει μια βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι.
Μέχρι που ακούστηκε ένας δυνατός τρόπος. Στο video ακούγεται αμέσως μετά μια κοπέλα να ρωτάει τι συμβαίνει, ενώ στο επάνω διάζωμα κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και ακούγονται ουρλιαχτά. «Ω Θεέ μου» ακούγεται να λέει, ξαναρωτά τι συμβαίνει και τότε βλέπει κάτι που την τρομοκρατεί και βάζει τις φωνές.
MANCHESTER TERROR EXPLOSION CAUGHT ON CAMERA!! (Ariana Grande concert) 22/05/17 , https://youtu.be/ddxPJKegLdA .-
~ Είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έγινε στην Βρετανία από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο (7η Ιουλίου 2005) όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις κατά τριών συρμών του μετρό κι ενός λεωφορείου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Χαλίντ Μασούντ σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Γουέστμινστερ, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
newsit

*** Εγγραφές παιδιών στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας για το φετινό καλοκαίρι 
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηλίας Γυφτέας, δημοτικός σύμβουλος, γνωστοποιεί εκ μέρους της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας ότι στη θέση Σουμπρόλακκα Ταϋγέτου θα λειτουργήσει και φέτος, με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, η εν λόγω Παιδική Εξοχή, αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην Παιδική Εξοχή γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών. Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι δύο και θα έχουν διάρκεια δέκα (10) ημερών εκάστη:
•1η περίοδος: από 3 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου
•2η περίοδος: από 13 Ιουλίου έως 23 Ιουλίου.
  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
•Αίτηση
•Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.), ενώ θα επισυνάπτεται και κάθε πιστοποιητικό που αποδεικνύει τα παραπάνω (φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ κ.λπ.)
•Δελτίο κατασκηνωτή, το οποίο συμπληρώνεται με την επίδειξη του βιβλιαρίου εμβολίων ή βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία υποχρεωτικά αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.)
•Απόδειξη καταβολής ποσού συμμετοχής 30,00 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας ή στο με αριθμό 220/54035021 (GR 3101102200000022054035021) τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας στην Εθνική Τράπεζα, αναφέροντας οπωσδήποτε το όνομα του κατασκηνωτή. Εξαιρούνται τα παιδιά των τριτέκνων, των πολυτέκνων οικογενειών, καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, που πρέπει να επισυνάπτουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται σε περίπτωση μη επιλογής του κατασκηνωτή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα (ύστερα από απόφαση Δ.Σ.).
Τα παραπάνω δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.κalamata.gr ή παραλαμβάνονται από τις παρακάτω Υπηρεσίες εγγραφών.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας (Ψαρών 15-ισόγειο Διοικητηρίου, γραφ. 358), στο Δημαρχείο Καλαμάτας (1ος όροφος, γραφ. 106) & στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας (Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας & Δυτικής Μάνης).
Επίσης, είναι δυνατή η αποστολή των αιτήσεων, με τα συνημμένα δικαιολογητικά, ταχυδρομικώς, ως εξής: Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας-Διοικητήριο-24100 Καλαμάτα. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η 15η Ιουνίου 2017.

***  Ήρθαν βόλτα από την Τρίπολη και «άνοιξαν» ένα σπίτι 
Σπίτια στην Αρκαδία είχαν ρημάξει δύο Γεωργιανοί και ένας Έλληνας, γεννημένος στο εξωτερικό, ενώ σε βόλτα τους διέρρηξαν και σπίτι στην Καλαμάτα, με καλή λεία, αφού βρήκαν και χρήματα και κοσμήματα.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία με την ίδια μεθοδολογία. Η δε αξία των χρημάτων και των χρυσαφικών που είχαν κλέψει ξεπερνά τα 65.000 ευρώ.
  Τρεις «ποντικοί»
Την υπόθεση εξιχνίασε έπειτα από έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και το Σάββατο το μεσημέρι συνέλαβε έναν 28χρονο Έλληνα και δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 31 και 41 ετών.
Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο 28χρονος, o 31χρονος και o 41χρονος διέρρηξαν στην Τρίπολη το σπίτι γυναίκας και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα χρήματα και τα κοσμήματα βρέθηκαν πάνω τους και επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια.
  Και στην Καλαμάτα
Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες κατά το διάστημα από 8 Φεβρουαρίου έως και 29 Απριλίου είχαν διαπράξει ακόμα 8 διαρρήξεις και κλοπές, όπως δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια στην Τρίπολη.
Επίσης, στις 19 Φεβρουαρίου ήρθαν στην Καλαμάτα και, σπάζοντας τον αφαλό της πόρτας (όπως ήταν η πρακτική τους), μπήκαν σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο οχήματα και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 389,40 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Τρίπολης με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.
Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.  ης Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η Καλαμάτα θα επιχειρήσει να γραφτεί στο ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας Καλαματιανό 
Μετά την μπατσάτα, σειρά έχει ο Καλαματιανός, ώστε η Καλαμάτα να καταφέρει να γραφτεί στο ρεκόρ Γκίνες.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο ρεκόρ με επιτυχία κι αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν στις 17 Σεπτεμβρίου φίλοι του εν λόγω παραδοσιακού χορού στο λιμάνι της πόλης.
Όπως είπε χθες η εκπρόσωπος παραγωγής του Ρεκόρ Γκίνες, Λίνα Καλαποθάκη, στόχος είναι να σπαστεί το ρεκόρ και ελπίζει σε αυτό να συμμετάσχει όλη η Μεσσηνία, αλλά και γενικότερα η Ελλάδα.
Η ίδια ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους, ενώ στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν αρκετές σχολές χορού, γίνεται δε υπό την αιγίδα της «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά της, η Ξένια Γεωργάρα μίλησε για μια συλλογική προσπάθεια, στην οποία, όπως είπε, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν.
Επίσης, ανέφερε ότι, για να υλοποιηθεί σωστά το όλο εγχείρημα, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί πρόβες, με την πρώτη να γίνεται στο χώρο του λιμανιού στις 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Νύχτας.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, ενώ η τελική πρόβα θα γίνει στην κεντρική πλατεία, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας (2 Σεπτεμβρίου).
Οι πρόβες και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, όπως είπε, αφού σκοπός δεν είναι μόνο να μαζευτούν κάποια άτομα και να χορέψουν, αλλά θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί το ρεκόρ έγκυρο.
Η Τζένη Γυφτέα Καλαποθάκη, από την πλευρά του Συλλόγου Μεσσήνης, είπε ότι ο πολιτισμός είναι το Α και το Ω για τη χώρα μας, ενώ ειδικά για τον καλαματιανό, είπε ότι είναι ένας εθνικός χορός και θα πρέπει ο κόσμος να συμμετάσχει.
Τέλος, οι διοργανωτές μίλησαν για το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει ήδη στην πόλη, με το νούμερο να αγγίζει τα 1.000 άτομα, ενώ θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για τους ίδιους, αν η Καλαμάτα καταφέρει να κάνει αυτό το ρεκόρ.
  Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο Facebook στην ομάδα "LARGEST KALAMATIANO - GUINNESS WORLD RECORD", στο email: mariosfam3@gmail.com, στο τηλέφωνο: 6989832531, καθώς και στη «Φάρις».    Π.Μπ.

***  Τρομοκρατική επίθεση με 19 νεκρούς στο Μάντσεστερ 
Μακελειό λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο Manchester Arena. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό συναυλιακό χώρο στην πόλη με χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.
Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Aργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.
Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το φρικτό περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική επίθεση.
Μαρτυρίες: Ήταν βόμβα
Δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο μίλησαν στα Μέσα Ενημέρωσης της Βρετανίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι άκουσαν έκρηξη βόμβας.
«Ήταν σίγουρα βόμβα, ακούστηκε στο χώρο του φουαγέ» δήλωσε στο BBC η Έμα Τζόνσον, η οποία μαζί με το σύζυγό της περίμεναν να παραλάβουν τα δύο τους παιδιά.
«Όλο το κτίριο τραντάχτηκε. Ακούστηκε μια έκρηξη, μετά λάμψη και φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε παντού ανθρώπους πεσμένους» συνέχισε.
Ο Άντι Χόλεϊ, ο οποίος επίσης είχε πάει να παραλάβει τη γυναίκα και την κόρη του, μίλησε με βεβαιότητα για έκρηξη. «Το ωστικό κύμα με έριξε περίπου ένα μέτρο μακριά. Όταν σηκώθηκα, έβλεπα παντού ανθρώπους στο έδαφος. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στο χώρο της συναυλίας να βρω την οικογένειά μου. Ευτυχώς, ήταν καλά.»
"It was definitely an explosion and it was some force. It happened near the box office at the entrance to the arena."
Αλλά και πολίτες του Μάντσεστερ με μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα πρόσφεραν στέγη για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Δημιουργήθηκε μάλιστα και το σχετικό hashtag #roomforManchester.  in.gr

*** Ανατίναξαν ATM στο Κοπανάκι 
Αναστατωμένη είναι η κοινωνία του Κοπανακίου, αφού σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη σε ATM που υπάρχει στο χωριό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και οι δράστες ανατίναξαν το ATM προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που αυτό περιείχε.
Τελικά μετά την έκρηξη κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.  Αργότερα περισσότερη ενημέρωση.
    φώτο αρχείου

***  Κάτι ετοιμάζει ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Θα το μάθετε την ΠΕΜΠΤΗ στον Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ...

~ Για όλους και για όλα θα μιλήσει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, “Kontra news”, στο κανάλι Kontra, την Πέμπτη 25/05.
O πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα πει αλήθειες που ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει.
Όπως είναι φυσικό, από τη συζήτηση δε θα λείψουν τα εθνικά θέματα.
Συντονίστε τους δέκτες σας στο κανάλι Kontra, την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

*** Κάτι συμβαίνει στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ!  Φέρνουν την ΕΝΩΣΗ;..

~ Στις 21 Μαΐου μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, από τη Βασιλική στην ιταλική πόλη Μπάρι, στη Μόσχα, μετά από 930 χρόνια.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, υπογράμμισε: «Η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φργκίσκος και εγώ αποφασίσαμε από κοινού να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να ζητήσουμε από όλους να δώσουν προσοχή στην τραγωδία του σύγχρονου Χριστιανισμού – και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε χώρες που αποκαλούν τους εαυτούς τους με υπερηφάνεια πολιτισμένο, αλλά όπου οι άνθρωποι έχουν απαρνηθεί τα χριστιανικά θεμέλια του πολιτισμού τους. Και ο Κύριος μας έφερε σε αυτή τη συνάντηση, κατά την οποία αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη».
Ωστόσο, η κίνηση αυτή του Βατικανό για τη μεταφορά των λειψάνων, έχει εγείρει ερωτήματα για την… εκκλησιαστική διπλωματία που χρησιμοποιεί.

*** ΘΡΙΛΕΡ με τον Ερντογάν! Είναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ;..

~  Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει εξαφανιστεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), δεν παρευρέθηκε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες αλλά και ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον.
Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρόβλημα υγείας του Ερντογάν, ωστόσο, μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε ότι το 2012 το WikiLeaks είχε διαρρεύσει μήνυμα στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής, ενώ, έναν χρόνο νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2011, ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στο παχύ έντερο, με τους γιατρούς να του δίνουν λίγους μήνες ζωής.

***  Χρώματα και αρώματα…σκέπασαν το Πάρκο 
Χρωματική πανδαισία λουλουδιών, μεγάλη ποικιλία δένδρων και θάμνων, λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, συμβουλές από ειδικούς, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης, θα βρει κανείς στην 6η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας.
Πρόκειται για θεσμό βαθιά ριζωμένο στη συλλογική συνείδηση των Καλαματιανών, που κάθε χρόνο αναδεικνύει την τοπική παραγωγή και δίδει τη δυνατότητα σε όλους να προμηθευτούν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, καθώς και εφόδια, σε συμφέρουσες τιμές.
Τα εγκαίνια της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο χώρο μπροστά στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί μέχρι τις 28 Μαΐου, με το εξής ωράριο: 9.00 - 13.00 και 18.00 - 23.00, καθημερινά. Η φετινή έχει στο επίκεντρό της τη διαχείριση προϊόντων κλαδέματος, διαδικασία που, μαζί με τη συνοικιακή κομποστοποίηση, μειώνει τον όγκο απορριμμάτων, αξιοποιεί ό,τι έχει απομείνει από την περιποίηση του κήπου, συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων και στην αειφόρο γεωργία. 

***  Εκδήλωση στη Χώρα για τον «Τάφο του Πολεμιστή» 
Πολιτιστική εκδήλωση με τους αρχαιολόγους ανασκαφείς του «Τάφου του Πολεμιστή». Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Reχ, στον πεζόδρομο, της Χώρας, το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσφώνηση θα γίνει από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας, Ευγενία Ι. Κοκκέβη.
Μετά τους χαιρετισμούς θα παρουσιασθεί το θέμα «Ο Τάφος Του Πολεμιστή στο Λόφο της Αρχαίας Πύλου: Ευρήματα από έρευνες του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, 2015».
Οι ανασκαφείς Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις παρουσιά¬ζουν με μια ταινία τα θαυμάσια και πασίγνωστα ευρήματα από ένα ασύλητο τάφο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2015 στο λόφο του Εγκλιανού στη Χώρα Τριφυλίας.
Η ταφή είναι μοναδική και τα κτερίσματα που βρέθηκαν με το νεκρό υπογραμμίζουν στενές σχέσεις Μεσσηνίας και Κρήτης, γύρω στο 1450 π.Χ., στην αυγή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.  Η ταινία θα παρουσιασθεί στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

*** Καταστράφηκε κατάστημα από την έκρηξη του ATM στο Κοπανάκι (φωτογραφίες) 
 
Μεγάλες είναι οι ζημίες στο κρεοπωλείο που ήταν τοποθετημένο το ATM που ανατινάχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Κοπανάκι.
Να θυμίσουμε ότι η έκρηξη έγινε λίγα λεπτά μετά τις 4 το πρωί και με αυτό τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο μηχάνημα.
Στο χωρίο έχουν φτάσει από το πρωί κλιμάκια της Αστυνομίας αλλά και της Τράπεζας προκειμένου να μαζέψουν στοιχεία για τη μεγάλη αυτή έκρηξη. 

*** Ενημέρωση από Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» 
Με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την περασμένη Παρασκευή και να ενημερωθούν πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, ο μηχανολόγος-μηχανικός δρ. Γ. Ζόμπολας, εθελοντής του Ινστιτούτου, μίλησε στους μαθητές για την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προσομοιώσεις ανατροπής, σύγκρουσης, μέθης και εστιάζει την προσοχή των μαθητών στους παράγοντες εκείνους που οδηγούν σε θανατηφόρα τροχαία (κόπωση, αλκοόλ, απόσπαση προσοχής).
Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ελεγχόμενα περιβάλλοντα ατυχημάτων, αλλά και οι προσωπικές καταγεγραμμένες από τα ΜΜΕ εμπειρίες τροχαίων, «δίδαξαν» στους μαθητές ότι ο ΚΟΚ μάς αφορά όλους και ότι αρκεί μια στιγμή για να αποδειχτεί μοιραία για τη ζωή μας ή των άλλων ανθρώπων.
Το ίδιο βράδυ ο κ. Ζόμπολας ευαισθητοποίησε-ενημέρωσε επαγγελματίες οδηγούς σχολικών λεωφορείων, ταξί, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.  

*** Χτύπησε την πόρτα για ελεημοσύνη και έκλεψε πορτοφόλι 
Την πόρτα γυναίκας στη Χώρα, ζητώντας ελεημοσύνη, χτύπησε το πρωί του Σαββάτου ένας 18χρονος, όμως ο σκοπός του ήταν άλλος. Πριν προλάβει να αντιδράσει η γυναίκα, άρπαξε το πορτοφόλι της και ένα χρυσό δαχτυλίδι, αξίας 100 ευρώ. Μέσα δε στο πορτοφόλι είχε 120 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.
Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία και έπειτα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Γαργαλιάνων ο νεαρός συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Χώρα.

*** «Guardian»: Μάνη, Ικαρία, Σύμη στις 16 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης (φωτογραφίες) 
Είναι γνωστό ότι στη Μεσόγειο βρίσκονται οι πιο όμορφες παραλίες για να κολυμπήσει κανείς σε καταγάλανα νερά. Άλλες βραχώδεις, άλλες με βότσαλα, άλλες με άμμο, όλες όμως υπέροχες και έτοιμες να τις ανακαλύψει κανείς.
Η χώρα μας διαθέτει τρεις από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Guardian». Αυτές είναι ο Νας στην Ικαρία, το Νημποριό στη Σύμη και η Στούπα στη Μεσσηνία.
Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τις 16 καλύτερες παραλίες για να επισκεφτεί κανείς στην Ευρώπη:
Texel - Ολλανδία
Drymades - Αλβανία
Marzamemi - Σικελία
Punta Prosciutto - Ιταλία
Vietri sul Mare - Ιταλία

Νας - Ικαρία

Νημποριό - Σύμη

Στούπα - Μεσσηνία
Martinhal - Πορτογαλία
Ilha da Culatra - Πορτογαλία
La Rondinara - Κορσική
Calanque d’en Vau - Γαλλία
Platja d’Aro - Ισπανία
Playa de la Concha - Κανάριες Νήσοι
Playa Negrete - Ισπανία
Saksun - Νήσοι Φερόες
athensvoice.gr

*** Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Βρισκόμαστε στον ανηφορικό δρόμο, με το «κλείσιμο» της 2ης αξιολόγησης, για έξοδο από τα μνημόνια και τη λιτότητα και τη λήψη αποφάσεων για το καυτό θέμα της διευθέτησης του χρέους, που θα μπορέσει να βάλει τη χώρα στις αγορές. Αυτή η πορεία πρέπει να «δέσει» με την ανάκαμψη της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση, δηλαδή με την ανάπτυξη της χώρας. Σ’ αυτή την προσπάθεια να «πατήσουμε στα πόδια μας» δεν μπορεί, από την ίδια τη «φύση» της, να λείπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δυστυχώς, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μέσω του «Καλλικράτη», η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιήθηκε σαν δοκιμαστήριο και εργαλείο περάσματος των μνημονιακών αντιλήψεων και της λιτότητας. Έφτασε στον «πάτο του βαρελιού» με μεγάλες περικοπές των σταθερών χρηματοδοτήσεων, της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων, με πολλαπλούς αντιφατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και γραφειοκρατία, με συγκεντρωτική, αυταρχική, αλαζονική και αντιδημοκρατική λειτουργία του θεσμού και κατέχοντας σοβαρή θέση στα φαινόμενα της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.
Σήμερα, σχεδόν απ’ όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, επισημαίνεται η ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, που θα την επαναφέρουν στη θέση που της αξίζει σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και θα την καταστήσουν σοβαρό μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης.
Όσοι πραγματικά πιστεύουμε σ’ αυτόν το θεσμό, πρέπει να θεωρήσουμε θετικές συγκυρίες τα κάτωθι:
–Τις διαχρονικές δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση για ουσιαστικές αλλαγές και αναβάθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός πρόσφατα στην πορεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενέταξε ως σημαντικό παράγοντα τον α΄ και β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Εξ ου και η προ ημερών συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, που τους απασχόλησε ο τρόπος οργάνωσης της συζήτησης, ανάδειξης και στήριξης της περιφερειακής ανάπτυξης. Για όσους πιθανόν αμφισβητούν αυτή τη διάθεση της κυβέρνησης για σημαντικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, βλέποντας «κομματικά καπέλα», ας δουν τα πρώτα θετικά βήματα που γίνονται στην προσπάθεια για ανεξαρτητοποίηση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
–Τη συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και για την οποία ξεκίνησε το διάλογο. Μέσα από αυτήν μπορούν να ξεκαθαρίσουν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες θεσμικές αποφάσεις για τις σημαντικές αλλαγές που απαιτούνται για όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο έργο των Περιφερειών και των Δήμων.
–Τις θεσμικές αλλαγές που πρότεινε η επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη». Μια συζήτηση που πρωτόγνωρα, «ανοιχτά», ειλικρινά και αποφασιστικά ξεκίνησε με όλους τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Πάγιο και ομόφωνο αίτημα των αιρετών της αυτοδιοίκησης είναι η υλοποίηση του τρίπτυχου αποκέντρωση – αρμοδιότητες – πόροι. Στόχος που για να επιτευχθεί πρέπει να «συστρατευτούν» όλοι και να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και προτάσεις.
Κατ’ αρχάς πρέπει η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, γνωρίζοντας καλύτερα σήμερα – μετά την αξιολόγηση – τις δυνατότητες που υπάρχουν να επανακαθορίσει τους πολιτικούς της στόχους και να καταθέσει, αφενός, την πρότασή της για τους ρόλους μεταξύ των υπουργείων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (για την οποία σχεδόν ομόφωνα οι αιρετοί του α΄ και β΄ βαθμού επιθυμούν την κατάργησή της), των Περιφερειών και των Δήμων και, αφετέρου, να προσδιορίσει τους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους) που μπορούν να διατεθούν.
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε τα τρωτά σημεία της καθημερινής τους λειτουργίας μέσα από εξειδικευμένες προτάσεις πρέπει να καταθέσουν την γνώμη τους.
Σ’ αυτόν το στόχο επαναπροσδιορισμού και αναβάθμισης του ρόλου της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να λείπουν οι αρχές της δημοκρατίας, της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας, της συμμετοχής, της σύνθεσης, της διαφορετικότητας, της αξιολόγησης, της αναγνώρισης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, της αποκέντρωσης, της δικαιοσύνης και της ισότητας.
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, των θητειών και των όρων που θα καθιστούν την αυτοδιοίκηση προσιτή και αποτελεσματική στον δημότη είναι προτάσεις αποδεκτές από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και θα λύσουν πολλά καθημερινά της προβλήματα. Ιδιαίτερα σήμερα η φτώχεια, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, η ένταξη των ανέργων στον παραγωγικό ιστό και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας, πρέπει να απασχολεί καθημερινά τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ηγηθεί της προσπάθειας στη χώρα μας για μεγαλύτερη συσπείρωση και ενότητα των δυνάμεων σε ιδεολογική βάση, για ουσιαστικότερη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην σύντομη ανάκαμψη της χώρας.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για «αντεπίθεση» απέναντι σε ό,τι παλαιό και ξεπερασμένο συνεχίζει να υπάρχει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να πάψουν να «δηλητηριάζονται» οι σχέσεις μεταξύ α΄ και β΄ βαθμού και να συνεργαστούν μεταξύ τους ενεργοποιώντας σημαντικές νέες υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.
Μέσα απ’ αυτές τις σοβαρές αλλαγές, στόχος παραμένει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως μέρος του ευρύτερου δημόσιου τομέα να είναι «μπροστάρης» στην προσπάθεια για ανάκαμψη της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Νίκος Πατσαρίνος
Επικεφαλής της παράταξης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ

***  ΤΡΟΜΟΣ!  Έρχεται κούρεμα καταθέσεων;...

~  Αυτό που συνέβη χθες είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε... κούρεμα καταθέσεων και θα καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπους.
Πρόκειται για μια είδηση που θα έπρεπε να είναι πρώτη σε όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας, όμως θάφτηκε εσκεμμένα. Ποια είναι αυτή; Η Attica Bank άνοιξε σήμερα τον «ασκό του Αιόλου» καθώς πούλησε κόκκινα δάνεια αξίας 806,4 εκατομμυρίων ευρώ σε ξένο fund στο μόλις 8,68% της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή πήρε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Η πώληση έγινε υπό μορφή ομολόγου στην Βρετανική εταιρία Aldridge.
Η Attica Bank βρισκόταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς χρειαζόταν να καλύψει το κεφαλαιακό της κενό για να περάσει τα stress test, και με τη χθεσινή της συμφωνία η μετοχή της ανέβηκε σήμερα κατά 25%.
Το πρόβλημα είναι ότι και για τις υπόλοιπες Ελληνικές τράπεζες τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ. Δύσκολα θα καταφέρουν να πουλήσουν σε ξένες ετραιρίες ται κόκκινα δάνεια με πάνω από το 10% της ονομαστικής τους αξίας.
Κάποιος μπορεί να αναρωτιέται γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Από τη στιγμή που σε κάποια φάση το κενό δεν θα μπορεί να το καλύψει ούτε η μετοχική ομάδα ούτε το κράτος, τότε το βάρος θα το επωμιστεί ο... καταθέτης. Με λίγα λόγια, μόλις το ρευστό στερεύσει για τις τράπεζες και έχουν πωληθεί όλα τα δάνεια στα ξένα funds θα γίνει κούρεμα καταθέσεων.
Στη συνέχεια, αφού χιλιάδες οικογένειες θα έχουν καταστραφεί, οι ξένες εταιρίες θα έρθουν για να διεκδικήσουν αυτό που νομικά θα τους ανήκει. Ολόκληρες επιχειρήσεις και σπίτια του απλού κόσμου. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, που όμως δεν είναι καθόλου αβάσιμο. Από τη στιγμή που ήδη οι τράπεζες ξεκινούν να πουλούν τα κόκκινα δάνεια, το σενάριο γίνεται όλο και πιο κοντινό...

***  Στρατηγική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!  1,7 τρις ο ΣΤΟΧΟΣ

~  Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί από τον Λευκό Οίκο ο πρώτος προϋπολογισμός της προεδρίας Τραμπ, ο οποίος περιλαμβάνει περικοπές ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το σχέδιο περιέχει μειώσεις σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενέργειας όπως και του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και περικοπές σε τέσσερα προγράμματα δικαιωμάτων, με στόχο η οικονομία θα αυξηθεί κατά 3%, σε σύγκριση με την αύξηση του 1,6% που παρουσίασε η Αμερική το 2016 επί Ομπάμα.
Ειδικότερα, περικοπές θα γίνουν στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων SNAP, στο πρόγραμμα CHIP για την ασφάλιση των παιδιών και στο SSDI που πρόκειται για την ασφάλιση στους ανάπηρους.
Ο Michael Tanner, εμπειρογνώμονας κοινωνικής πρόνοιας στο Ινστιτούτο Cato, παραδέχτηκε ότι παρά τις δαπάνες περίπου 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για προγράμματα δικαιωμάτων, η χώρα δεν παρουσιάζει σημαντική μείωση της φτώχειας.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο Τραμπ ήδη έχει φέρει τις πρώτες αντιδράσεις στου Δημοκρατικούς, καθώς θεωρούν ότι είναι μια πολιτική που καταστρέφει τα κατώτερα οικονομικά στρώματα.
Ωστόσο, το σχέδιο που επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος για τις περικοπές, προβλέπει ότι αν η οικονομία αυξηθεί όπως προγραμματίζεται, τότε οι πολίτες δεν θα έχουν ανάγκη το κράτος να τους προσφέρει τα απαραίτητα, καθώς θα έχουν αυξηθεί τα έσοδα τους, κάτι που θα αναιρέσει το σοσιαλιστικό κράτος που είχε «γεννήσει» ο Μπαράκ Ομπάμα.

*** ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την ΕΛΛΑΔΑ!  Έτσι ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ η Τουρκική Προκλητικότητα....

~  Η Antifa (ΑντιΦασίστες) είναι κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που χρησιμοποιεί τη βία και έχει ιδεολογικά δάνεια από τον αναρχικό χώρο.
Είναι γνωστό σε όλους πως οι αριστερές οργανώσεις έχουν την τάση αρχικά να διαιρούνται και εν συνεχεία να πολλαπλασιάζονται. Σε κάθε όμως περίπτωση εναντιώνονται στη λογική των συνόρων καθώς μισούν την έννοια του Έθνους, της Πατρίδας και της Θρησκείας.
Τούτων δοθέντων δεν μας προκαλεί εντύπωση (πέρα από λύπη) που το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει με τις αφίσες που σας παραθέτουμε.
Είναι μετά να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο οι Τούρκοι έχουν τεράστια προκλητικότητα κατά ημών; Αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτιά μας;



***  Die Welt: Οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ευθύνονται για το νέο ναυάγιο του Eurogroup!  ΟΧΙ οι Έλληνες...

~  «Αυτή τη φορά, κατ’ εξαίρεσιν, δεν έφεραν την ευθύνη οι Έλληνες (για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη συμφωνία). Επρόκειτο για μια μάχη με τους αριθμούς και τις διατυπώσεις. Μέχρι τα μεσάνυχτα διαπραγματεύονταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Κάθε τόσο αποσύρονταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν για να συνομιλήσουν. Μεσολαβητικά παρενέβαιναν ο επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ όπως επίσης και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ. Περισσότερες από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν η ελληνική κυβέρνηση το πρόβλημα. Το αντίθετο. Η κυβέρνηση Τσίπρα εκπλήρωσε όλες της υποχρεώσεις της». Αυτά γράφει σε άρθρο της η ιστοσελίδα της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας «Die Welt», η οποία υπογραμμίζει το γεγονός ότι «ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι έχουν εφαρμοστεί οι 105 από τις 140 μεταρρυθμίσεις και σύντομα θα μπορεί να ανακοινώσει ότι όλες οι προϋποθέσεις για την καταβολή της επόμενης δόσης έχουν εκπληρωθεί».
Όπως, όμως, τονίζει η «Welt» «για το ότι οι Έλληνες μολαταύτα θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή της δόσης, οφείλεται στους δανειστές. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξοφλήσει το βουνό του χρέους της και πιο συγκεκριμένα, ότι θα πρέπει να μειώσουν το βάρος του ελληνικού χρέους» για να διευκρινίσει (η εφημερίδα) ότι ο μεγάλος αντίπαλος αυτής της άποψης «είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Επέμεινε μέχρι τώρα η συζήτηση για ελαφρύνσεις του χρέους να γίνει μόνον μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή το 2018. Το ότι μέχρι τότε θα έχει εκλεγεί η νέα γερμανική Βουλή είναι κάτι το οποίο τον εξυπηρετεί ως χρονικό πλαίσιο».
Ο κ. Σόιμπλε όμως «βρίσκεται σε δίλημμα, αφού θέλει να επιτύχει και τη μελλοντική οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Τη Δευτέρα έδειξε διάθεση για συνδιαλλαγή. Για πρώτη φορά συζητήθηκε στο Eurogroup το πώς θα μπορούσε να στηριχθεί η Ελλάδα εάν οι στόχοι του προϋπολογισμού της αποδειχθούν πολύ φιλόδοξοι, δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ μετά τις συσκέψεις.
Αυτό όμως είναι το είδος της εξειδίκευσης την οποία απαιτεί το ΔΝΤ», παρατηρεί η «Welt».
«Το γιατί δεν έγινε τελικά συμφωνία μπορεί κανείς μόνο να το εικάσει. Το ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν συμμετείχε η ίδια στις συζητήσεις αλλά έστειλε τον διευθυντή Ευρώπης θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περιόρισε τις δυνατότητες ελιγμών του ΔΝΤ. Ίσως όμως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε επέμεινε μέχρι τέλους στη σκληρή γραμμή του», καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.  eleftherostypos.gr

***  ΤΡΙΖΕΙ το ΜΑΞΙΜΟΥ! Πάνε τον Τσίπρα ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;...

~ Ο Αλέξης Τσίπρας και ο καφενές του Μαξίμου βρίσκονται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην καταστροφή και τη διάλυση.
Ειδικά μετά από τα δύο στραπάτσα των τελευταίων ημερών σχετικά με το Eurogroup και τον Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν το γλιτώνουν.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ρίχνουν συνεχώς και πιο βαθιά στην ύφεση τη χώρα χωρίς να προχωράνε σε συμφωνία και η μεταφορά της τελικής συμφωνίας τον Ιούνιο τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση.
Όμως υπάρχουν και χειρότερα. Η αλά Κοσκωτά είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο Mega είναι μια υπόθεση ακόμη πιο σκανδαλώδης. Ο Φώτης Μπόμπολας χρωστάει περίπου 17 εκατομμύρια στις τράπεζες για την εταιρία Πήγασο και το Mega επίσης χρωστάει τεράστια ποσά, όμως ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε «προσωπικές» μετοχές κι όχι εταιρικές, έτσι το βάρος των χρεών δεν θα πέσει στον ομογενή επιχειρηματία.
Η κίνηση αυτή αιφνιδίασε και της τράπεζες αλλά και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, οι οποίοι έμαθαν έκπληκτοι το μεγάλο deal.
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να μαζεύει πολλά στοιχεία κατά των Αλέξη Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο για όλα τα σκάνδαλα της διακυβερνήσεώς τους και υποστηρίζουν ότι ετοιμάζονται να τους στείλουν μαζί με άλλους στο Ειδικό Δικαστήριο. Το εάν όμως θα καταφέρουν να το πράξουν θα φανεί. Μπορεί να υπάρξουν και «εσωτερικοί διακανονισμοί» χωρίς να χρειαστούν δικαστήρια...

*** ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ VoiceNews! O Σαββίδης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ...

~   Σας είχαμε ενημερώσει και τώρα επιβεβαιωνόμαστε.
Ο Ιβάν Σαββίδης με μια κίνηση αποδεικνύει τις ανύπαρκτες σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο επιχειρηματίας, όπως διαβάζουμε, αγόρασε το 20% του καναλιού Mega.
Σας παραθέτουμε την είδηση, όπως τη διαβάσαμε στο antinews.gr:
Το deal μεταξύ Μπόμπολα και Σαββίδη για το Mega έκλεισε με τις ευλογίες της κυβέρνησης και φυσικά των τραπεζών. Επισήμως, ανακοινώθηκε και στο Χρηματιστήριο η πώληση περίπου 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος (από το περίπου 33%) που κατείχε η οικογένεια Μπόμπολα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό αντί του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Το υπόλοιπο 13% είναι δεσμευμένο και προς το παρόν δεν μπορεί να παραχωρηθεί.
Η απόκτηση ποσοστού από εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο των επιχειρήσεων και των μίντια αλλά γεννά και πολλές απορίες.
Για παράδειγμα, πώς έγινε η αποτίμηση του Mega και δόθηκαν μόλις 5 εκατ. για το 20%; Δηλαδή όλο το κανάλι κοστίζει 25 εκατομμύρια ευρώ μόλις; Μα υποτίθεται ότι η ταινιοθήκη μόνο του Mega έχει αποτιμηθεί γύρω στα 90 με 100 εκατ. ευρώ ενώ οι πληροφορίες λένε ότι μόνο από τις επαναλήψεις το κανάλι βγάζει περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ το χρόνο από διαφημίσεις. Δηλαδή όσο οι διαφημίσεις ενός μηνός ήταν το τίμημα για το 20% στον Σαββίδη ή μήπως έχουν δοθεί και λεφτά κάτω από το τραπέζι και χωρίς να το ξέρουν οι τράπεζες;
Μεγάλο ερωτηματικό είναι επίσης και ποια θα είναι η στάση του έτερου μεγαλομετόχου, της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θα συνεργαστεί με τον Σαββίδη ή θα εγκαταλείψει τον κανάλι;
Επίσης, η κίνηση αυτή ενδεχομένως να συνδέεται και με το «χτύπημα» που θα κάνει ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας στον ΔΟΛ όπου οι προσφορές θα κατατεθούν στις 31 Μαΐου; Αν πάρει τον ΔΟΛ γίνεται απόλυτος κυρίαρχος του καναλιού με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Και το mega ερώτημα: Πουλήθηκε το «ασημικό» του Πήγασου για να πάει το υπόλοιπο μαγαζί σε πτώχευση και οι εργαζόμενοι για... βρούβες; Και πώς θα δεχθούν οι τράπεζες να χάσουν δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ;


*** Αθλητική ενημέρωση  :
VIDEO από τον αγώνα τελικός  Κωνσταντινούπολης 21/05/2017 :
~*ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   80-64  Φάϊναλ Φόρ  21/5/2017:
~*ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  Πρωταθλήτρια Ευρώπης  2017  στο μπάσκετ  21/05/2017: https://youtu.be/jeMLXy6vifI .-
~ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΣΦΠ 80-64 Α΄ ημίχρονο   39-34 φαϊναλ φορ  21/05/2017: https://youtu.be/9hWZcs5_9vI .-
~ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΣΦΠ  80-64  1ο  δεκάλεπτο  26-8   τελικόε Φάϊναλ φορ 21/05/2017: https://youtu.be/kVrY9PGUZ90 .-
~* ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΣΦΠ   80-64    περίοδος  60-48  Φάϊναλ Φόρ 21/5/2017: https://youtu.be/TobWKtajyJI .-
~*FENERMPAXTSE πρωταθλήτρια  2017 στέψη  Κων/πολη  21/05/2017: https://youtu.be/6VLNtSRfLjY . -

***  Παπαφλέσσεια το Σάββατο στην Καλαμάτα με κορυφαίους Έλληνες αθλητές 
Τα Παπαφλέσσεια και η Καλαμάτα είναι η δεύτερη στάση των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών μετά το μίτινγκ "Χανιά 2017", που έγινε στις 20/5 στα Χανιά.
Μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις στην Ελλάδα από τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, στη διάρκεια της οποίας έχουν σημειωθεί εξαιρετικές επιδόσεις.
Ο φετινός αγώνας θα γίνει το προσεχές Σάββατο 27/5 και αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους θεατές, που θα βρεθούν στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας, καθώς οι επιδόσεις θα μετρήσουν για όρια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις.
Τα αγωνίσματα ανά ηλικία
ΑΝΔΡΩΝ:100μ-200μ-400μ.-800μ-400μ ΕΜΠ-Άλμα Τριπλούν-Άλμα σε Μήκος.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:100μ-400μ-400μ ΕΜΠ-3.000μ-Άλμα σε Μήκος-Ακοντισμός.
ΠΑΙΔΩΝ:Ακοντισμός
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄:80μ.
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄:80μ.
Το πρόγραμμα
17:00 Τριπλούν (Α)
17:30 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΠΡΟΚΡ.)
18:00 100μ. (Γ), Μήκος (Α), Ακοντισμός (Γ)
18:20 100μ. (Α)
18:30 80μ. (ΠΚΑ΄)
18:35 80Μ. (ΠΠ Α΄)
18:45 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (Τελ.)
19:00 400μ. (Γ), Ακοντισμός (Π)
19:10 400μ. (Α)
19:20 Μήκος (Γ)
19:25 400μ. εμπ. (Γ)
19:35 400μ. εμπ. (Α)
19:45 100μ. αθλητών με τυφλότητα
19:55 800μ. (Α)
20:05 200μ. (Α)
20:15 3.000μ. (Γ)
20:25 Παρουσίαση προγράμματος KIDS’ ATHLETICS από αθλητές τμημάτων υποδομής του ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΓΣ
 
*** BOMBA ΠAΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΕ ΣΛΟΥΚΑ!  Έρχεται στο ΟΑΚΑ με τα Πράσινα;..

~ Είναι γνωστό ότι το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνεται κατ' ουσίαν αυτό το καλοκαίρι (είχε υπογράψει για 2+1 το καλοκαίρι του 2015) και ότι ο διεθνής γκαρντ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ακούσει προσφορές, δίνοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και όπως είναι λογικό μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, προτεραιότητα στη νυν ομάδα του. Η Φενέρμπαχτσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρεί και δική της οψιόν για ανανέωση, την οποία είναι πιθανό να ενεργοποιήσει, αν συμφωνήσει φυσικά και η πλευρά του παίκτη.
 Υπάρχει, όμως, σύλλογος που έχει ήδη γνωστοποιήσει στην πλευρά του διεθνούς γκαρντ το ενδιαφέρον του. Τούρκικες πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τα της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης αναφέρουν ότι ο σύλλογος αυτός είναι ο Παναθηναϊκός!
 Μετά από μία σεζόν η οποία έχει πολλά up και down, οι πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με παίκτες πρώτης γραμμής και εκεί... έξω, αυτήν την ώρα, δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Σλούκας είναι στην καλύτερη ηλικία (27 ετών), ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει το μέγεθος Παναθηναϊκός και προφανώς θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να προσφέρει στον παίκτη περισσότερα χρήματα από αυτά που λαμβάνει από την Φενέρμπαχτσε. Στην Τουρκία ο Σλούκας έβαζε κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό 1,1 εκ. ευρώ. Οι πράσινοι λέγεται ότι σκοπεύουν να του προσφέρουν γύρω στο 1,5 εκ. ετησίως καλύπτοντας φυσικά από την τσέπη τους και το πολύ μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί στην εφορία.
 Στην εφετινή Ευρωλίγκα, ο Σλούκας αγωνίστηκε 29 φορές και "έγραψε" 9.2 πόντους, μέσο όρο, με 43% στο τρίποντο μαζί με 4,5 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Είναι φυσικά Έλληνας παίκτης πρώτης γραμμής από αυτούς που έλειψαν από το εφετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού (με εξαίρεση τους Καλάθη, Μπουρούση, Παππά), οπότε είναι πολύ λογικό και ρεαλιστικό το έντονο ενδιαφέρον που σε αυτή τη φάση είναι περισσότερο φιλολογικό, στο πλαίσιο της βολιδοσκόπησης. Τα υπόλοιπα αναμένεται να γίνουν γνωστά, όταν τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα.   contra

***

Ένα πραγματικά θαυματουργό σκεύασμα έρχεται στην αγορά για να εξαφανίσει τους πόνους στις αρθρώσεις που σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή καταφέρνει δώσει στον οργανισμό όλα όσα του λείπουν με απίστευτα αποτελέσματα!
~ Το TELOPONE CURCUMIN είναι μια μαγική ΕΛΛΗΝΙΚΗ φόρμουλα που δημιούργησε η GENOMED σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και περιέχει τρία μοναδικά συστατικά που αποτελούν πλέον το ελιξίριο υγείας για τις αρθρώσεις και τις φλεγμονές στα κόκαλα. Περιέχει κουρκουμίνη, πράσινο τσάι και εκχύλισμα φύλλων ελιάς.
~ Παρακάτω θα ενημερωθείτε σε τι ωφελούν και οι τρεις αυτές μαγικές ουσίες που ο συνδυασμός τους διαπιστώθηκε επιστημονικά πως μπορεί να δώσει τέλος σε κάθε πόνο και πάθηση των αρθρώσεων και όχι μόνο...
ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ:
Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 
Η κουρκουμίνη, η κίτρινη χρωστική του βοτάνου turmeric (Curcuma longa) από το οποίο παρασκευάζεται η μουστάρδα, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση (1-3). Είναι τόσο αποτελεσματική όσο είτε η κορτιζόνη είτε το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο phenylbutazone σε μοντέλο οξείας φλεγμονής. Ενώ όμως η phenybutazone και η κορτιζόνη έχουν ισχυρή τοξικότητα, η κουρκουμίνη δεν προκαλεί παρενέργειες.
Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που εμποδίζει τη δράση των φλεγμονωδών ενζύμων κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2) και λιποοξυγενάσης (LOX). Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση με τον νουκλεϊκό παράγοντα-κάππα-βήτα (ΝF-KB), ώστε να σταματήσει την αυτοάνοση δραστηριότητα και να μειώσει την καταστροφή των ιστών (4).
Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι χρόνιες φλεγμονές αποτελούν το βαθύτερο παράγοντα πολλών χρόνιων ασθενειών ―αν όχι όλων. Έχει αποδειχθεί ότι η κουρκουμίνη επηρεάζει την έκφραση σε περισσότερα από 700 γονίδια, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να ερμηνεύσει εν μέρει τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία:
 έχει αντικαρκινική δράση,
 έχει αντιφλεγμονώδη δράση, (δρα εναντίον της αρθρίτιδας και της παγκρεατίτιδας),
 έχει αντιοξειδωτική δράση,
 μειώνει τους ρευματικούς πόνους και τους πόνους της περιόδου,
 βοηθάει στην πέψη,
 έχει αντιμικροβιακή δράση για τη θεραπεία πληγών, ελκών και εκζεμάτων [1].
Επομένως, η δράση της κατά του καρκίνου δεν είναι ―και μακράν― το μοναδικό της σημείο ενδιαφέροντος.
Έχει αποδειχτεί ότι η κουρκουμίνη προστατεύει από τη δημιουργία κολαγονογενούς αρθρίτιδας μέσω καταστολής της παραγωγής του παράγοντα ενεργοποίησης των Β-κυττάρων που ανήκει στην οικογένεια του TNF [ B cell-activating factor (BAFF).
Πρόσφατες μελέτες επίσης  περιγράφουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα, μέσω ποικίλων οργανισμών. Έχει αποδειχτεί ότι κρίσιμο ρόλο στην παθογένεση των αυτοάνοσων νοσημάτων που προκαλούνται με τη μεσολάβηση Τ λεμφοκυττάρων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα παίζουν τα δραστικά μνήμονα Τ κύτταρα (T(EM), [CCR7 CD45RO T lymphocytes].
Η κουρκουμίνη βοηθά στο μέγιστο κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι τόσο αποτελεσματική όσο είτε η κορτιζόνη είτε το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο phenylbutazone σε μοντέλο οξείας φλεγμονής. Ενώ όμως η phenybutazone και η κορτιζόνη έχουν ισχυρή τοξικότητα, η κουρκουμίνη δεν προκαλεί παρενέργειες. Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που εμποδίζει τη δράση των φλεγμονωδών ενζύμων κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2) και λιποοξυγενάσης (LOX). Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση με τον νουκλεϊκό παράγοντα-κάππα-βήτα (ΝF-KB), ώστε να σταματήσει την αυτοάνοση δραστηριότητα και να μειώσει την καταστροφή των ιστών.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ:
 Το πράσινο τσάι διασπά το λίπος και η επιγαλλοκατεχίνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας.
 «Καίει» το λίπος της κοιλιάς. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts δείχνει ότι η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι, όπως και οι άλλες κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλίας και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.
 Διατηρεί σταθερή την ενέργεια, εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η επιγαλλοκατεχίνη βελτιώνει την χρήση της ινσουλίνης στο σώμα για την αποτροπή αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, ευερεθιστότητα και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα.
 Tο τσάι μπορεί να συμβάλλει κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Σε μια μελέτη τον Απρίλιο του 2010, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research, βρέθηκε ότι η επιγαλλοκατεχίνη καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.
Μπορεί να σταματήσει τον ορθοκολικό καρκίνο. Σε πολλές μελέτες εκ των οποίων μία τον Σεπτέμβριο του 2012, αναφέρεται πως η επιγαλλοκατεχίνη εμποδίζει και αναστέλλει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
 Σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται πως το πράσινο τσάι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Μια μελέτη του 2010 στο Cancer Science, έδειξε ότι η επιγαλλοκατεχίνη βοηθά το σώμα να καταστρέφει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.
 Μπορεί να εμποδίζει την πρόκληση βλαβών στο δέρμα και τις ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη φαίνεται να είναι 200 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε, στο να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με τα υγιή κύτταρα του σώματος, προκαλώντας ζημία και επομένως, μειώνοντας τον αριθμό τους, μειώνουμε και τις ρυτίδες, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης.
 Περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σκοτώνει τις ελεύθερες ρίζες και για τον λόγο ότι είναι τόσο ισχυρό, μπορεί να επιδράσει θετικά πολύ περισσότερο από ό, τι τα κύτταρα του δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται όλο και περισσότερο με πολλές σοβαρές χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ:
Το εκχύλισμα αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία των οστών, όπως αποδεικνύει για πρώτη φορά μια πρόσφατη μελέτη της Μονάδας Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών του Ιδρύματος Jimenez Diaz στη Μαδρίτη.
Η αντιφλεγμονώδης επίδραση  στον οργανισμό αποδίδεται στις περιεχόμενες πολυφαινόλες. Επιστήμονες έχουν προτείνει πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν την αντιφλεγμονώδη δράση των πολυφαινολών. Στους μηχανισμούς αυτούς περιλαμβάνονται
• μειωμένη παραγωγή μορίων μεταφορέων, τα οποία σε περίσσεια μπορούν να προωθούν διάφορες φλεγμονές .
• Παρεμπόδιση της δράσης προ- φλεγμονοδών ενζύμων.
• Μειωμένη σύνθεση ενζύμων που προωθούν την δράση της συνθάσης του νιτρικού οξειδίου
Σε άτομα με καρδιακή νόσο , έχει φανεί ότι το εκχύλισμα χάρη στις πολυφαινόλες του συμβάλλει στην μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP). [ η CRP είναι δείκτης που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της πιθανότητας εκδήλωσης φλεγμονής]. Έχει επίσης αναφερθεί, ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μειώνει την δραστικότητα του κύκλου του αραχιδονικού οξέος. Ο κύκλος του αραχιδονικού θεωρείται ότι υποκινεί φλεγμονώδεις διαδικασίες στον οργανισμό. Αυτά τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του εκχυλίσματος δεν απαιτούν την πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων. Φαίνεται ότι η πρόσληψη 1-2 κουταλιών εξαιρετικού εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς συνδέονται με σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η φόρμουλα δεν αντικαθιστά φαρμακευτική αγωγή ενώ οι ειδικοί προτείνουν πως για μακροχρόνια προβλήματα συνίσταται μακρά χρήση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε:
Τηλεφωνήστε στο 2310252320 ή στο 2310225599 και κάντε άμεσα την παραγγελία σας με αντικαταβολή! 
Το ένα μπουκαλάκι: 20 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα δύο μπουκαλάκια: 36 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα τρία μπουκαλάκια: 48 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
  Ή ΣΤΟ ΕΞΗΣ E-MAIL: telopone2016@gmail.com

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  

~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-

~Τετάρτη 17-05-2017 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
~Πέμπτη 18-05-2017  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~ Παρασκευή 19-05-2017 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html  .-
~ Σάββατο 20-05-2017  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html    .-
Κυριακή 20-05-2017  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~ Κυριακή  21-05-2017 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-                                                              ή...Ή
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .-
~*
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-


~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-


~ **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  


  
~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: