ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....




~ ΣΕΙΣΜΟΣ! Αυτόνομη ΚΡΗΤΗ βλέπουν διεθνείς κύκλοι

~   Προσοχή από κάθε παράγοντα ο οποίος ασχολείται με θέματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Κρήτη.
Ο οργανισμός seaaroundus που χαρτογραφεί όλες τις ΑΟΖ του πλανήτη μας δημοσιεύει μια ΑΟΖ της Ελλάδας, χωρίς την Κρήτη, και μια ξεχωριστή ΑΟΖ της Κρήτης.
Επίσης δημοσιεύει ξεχωριστά μια ΑΟΖ της Νότιας Κύπρου και μια ΑΟΖ της Βόρειας Κύπρου.
Το πρόβλημα βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο στο:
 http://www.seaaroundus.org/data/#/eez
Μάνος Δανέζης ( Manos Danezis )
 diadrastika.com

*** TΩΡΑ! Ο Λαβρόφ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ για την Ευρωπαϊκή Ένωση… 

~   Αποκαλυπτικός ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι «Mir».
Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα δεν θέλει να παρέμβει στις εσωτερικές συζητήσεις της ΕΕ για τη Ρωσική Ομοσπονδία και αναγνωρίζει ότι στην  Ευρώπη υπάρχουν δύο αντίθετες θέσεις για τη Ρωσία.
Όπως επεσήμανε, από τη μια είναι εκείνοι που είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και από την άλλη είναι αυτοί που υποστηρίζουν μια ομαλή συνεργασία και την άρση των κυρώσεων.
«Εμείς, επαναλαμβάνουμε, ότι δεν ενοχλούμαστε από αυτό το θέμα και δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές συζητήσεις, αλλά βλέπουμε τί πραγματικά αναπτύσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός, ενώ, πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ακόμα μια «επιθετική μειονότητα» που δεν υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία.

***  ΠΑΝΙΚΟΣ στη  ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Γέμισε ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ο στρατός

~  Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Γερμανία, μετά την ανακάλυψη ναζιστικών συμβόλων σε δύο στρατώνες.
Η  διοίκηση του γερμανικού στρατού ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα σε όλα τα κτίρια του στρατού, «προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν σε αυτά σύμβολα της Βέρμαχτ και, στην περίπτωση που εντοπιστούν, να απομακρυνθούν», όπως υπογράμμισε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη σύλληψη ενός αξιωματικού που υπηρετούσε στη γαλλογερμανική βάση Ίλκιρχ κοντά στο Στρασβούργο, ο οποίος κατηγορείται ότι υποδυόμενος Σύρο πρόσφυγα, επιδίωκε να δολοφονήσει αλλοδαπούς ή αριστερούς. Στην έρευνα που ακολούθησε στον στρατώνα στο Ίλκιρχ, εντοπίστηκαν σύμβολα του στρατού της ναζιστικής Γερμανίας.
Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο περιστατικό, καθώς, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας βρήκε παρόμοια σύμβολα και στη βάση Ντονάουεσίνγκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

***  ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ! TI ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η «Παναγία Πορταϊτισσα» στο Άγιο Όρος...

~  Δύο μοναχοί παλεύουν μόνοι για την συντήρηση και την επισκευή του ιερού κελιού της «Παναγίας Πορταϊτισσας» στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Αβοήθητοι από την Πολιτεία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους πιστούς αυτού του τόπου, καθώς η μονή τους χρειάζεται άμεσα επισκευή. Από την σκεπή μπαίνουν νερά, ενώ η υγρασία στους τοίχους που είναι φτιαγμένοι από πέτρα και χώμα, έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στα Ιερά κειμήλια.
Οι δύο μοναχοί, ο πατήρ Νικήτας και ο πατήρ Μόδιστος, ζητούν την βοήθεια όλων μας και ελπίζουν πως με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες αναστύλωσης της Ιεράς Μονής.
AGIO OROS KELI PORTAITISSAS : https://youtu.be/sKoVsiBuNU4 .-
~  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ   ΙΒΑΝ-GR48 0171 4390 0064 3901 0016 898

***  Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 7/5/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Αεροδρόμιο Καλαμάτας… 
 
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει αύξηση στις αφίξεις τουριστών, αλλά από πλευράς παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες η κατάσταση είναι πολλές δεκαετίες πίσω.
Με αφορμή ορισμένες φωτογραφίες που αλιεύσαμε στην ιστοσελίδα του συναδέλφου Θανάση Πουλόπουλου, αλλά και παλιότερα ρεπορτάζ του «Θάρρους», αναρωτιόμαστε ξανά: Πότε, επιτέλους, θα γίνουν κάποια ελάχιστα πράγματα εξυπηρέτησης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών; Για παράδειγμα, η σύνδεση με λεωφορείο του αεροδρομίου με την πόλη; Η ύπαρξη ενημερωτικών πινακίδων σε διάφορες γλώσσες, αν αυτό γίνεται μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και ένας πίνακας με το χρόνο άφιξης των δρομολογίων; Η κατασκευή μιας αξιοπρεπούς στάσης;
Ας μείνουμε σε αυτά…  Α.Π.

***    Χαρίτσης: Μιλάμε με ρεαλιστικούς όρους για ανάπτυξη 
«Μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, μια συμφωνία δύσκολη, είναι η πρώτη φορά ύστερα από επτά χρόνια κρίσης που μιλάμε με ουσιαστικούς και ρεαλιστικούς όρους για την ελληνική οικονομία και για τη διαμόρφωση μόδας νέας στρατηγικής ανάπτυξης».
Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Εταίρων και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΕΔΔ) του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, με θέμα την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2017-2021.
Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων των τοπικών και περιφερειακών Αρχών της χώρας και της δημόσιας διοίκησης, σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων και, μεταξύ άλλων, παρέχει γνώμη προς την Επιστημονική Επιτροπή, για επίκαιρα ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής, αξιολογεί την εφαρμοζόμενη αναπτυξιακή πολιτική και υποβάλλει προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Όπως σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, η αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών αποτελεί κεντρική στόχευση για τη δουλειά που πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα, η οποία, πρόσθεσε ο ίδιος, αφορά στο σύνολο της κοινωνίας και όχι ένα υπουργείο ή μία κυβέρνηση.
Επιδίωξη είναι η ανάπτυξη να κινείται στον αντίποδα της εσωτερικής υποτίμησης και απαξίωσης της εργασίας που είχε ως επακόλουθο τη μαζική φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, να δημιουργεί ποιοτικά και ανταγωνιστικά εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες, να προσελκύει επενδύσεις, αλλά όλα αυτά με δεδομένο ότι θα δημιουργεί ποιοτικές και σταθερές θέσεις εργασίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι σχεδιάζεται νέο πλαίσιο για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες δε θα αποτελούν τροχοπέδη για άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες και θα στηρίζουν την εργασία. «Δε θα γίνονται δηλαδή με όρους κερδοσκοπικής φούσκας» όπως είπε.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν περίμενε το κλείσιμο της αξιολόγησης για να προχωρήσει τα σχέδιά του για το σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του υπουργείου που ήδη υλοποιούνται.
Ακόμη, είπε ότι βασικό στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι να υλοποιηθούν στοχευμένα έργα για να αποφύγουμε φαινόμενα αποσπασματικής δράσης, όπως τα παλαιότερα χρόνια και να προχωρήσει η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομών. Ακόμη ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα νομοθετική παρέμβαση για την εποπτεία της αγοράς και ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας που θα δώσει λύσεις στο αδιέξοδο της ανεργίας και τη φυγή του επιστημονικού προσωπικού. Με μείωση των υπερβολικών ανισοτήτων κοινωνικών και περιφερειακών.

*** Συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και στην Καλαμάτα 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Μεσσηνίας αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν την απόφαση της ΕΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕ στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει νομοσχέδιο κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
Δε γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών.
Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους να στηρίξουν την ομόφωνη απόφαση των ανωτέρων συνδικαλιστικών μας οργάνων συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, για να εκφράσουμε ενωμένοι την αντίθεσή μας στην απελευθέρωση των Κυριακών, διεκδικώντας τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.
Ζητούμε, επίσης, από το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την απόφασή μας.

*** 28.000 "ραβασάκια" το… μήνυμα της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας 
Σε επιχειρήσεις και δημότες με χρέος πάνω από 20 ευρώ!
  Αυξημένες κατά 658 εκατομμύρια ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το Μάρτιο. Η αύξηση αυτή περιορίσθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη σειρά του, για να προλάβει τα χειρότερα και να μη δει το ταμείο του υπό εποπτεία, αποφάσισε να πάρει μέτρα. Έτσι, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Θ. Ηλιόπουλου, 28.000 ειδοποιητήρια θα ταχυδρομήσει την άλλη εβδομάδα στους οφειλέτες του, ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Αν δεν ανταποκριθούν, θα ακολουθήσει και δεύτερη ειδοποίηση και μετά θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων στις τράπεζες ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και «μπλοκάρισμα» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος, στο Δήμο οφείλουν περισσότερα από 33.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ποσό που αγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Χθες σημείωσε ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που οφείλουν ποσά από 20 ευρώ και πάνω.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος είπε ότι εφόσον ψηφιστεί το προσεχές διάστημα η νέα ρύθμιση οφειλών, η οποία έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμος θα αποστείλει στους οφειλέτες και δεύτερη ειδοποίηση και όσοι επιμείνουν να μην ανταποκρίνονται, τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, η οποία σε πρώτη φάση θα αρχίσει από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν ποσά από 80.000 ή 100.000 ευρώ.
Και αυτή τη φορά, πάντως, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν οφειλές που δε θα γίνει κατορθωτό να εισπραχθούν, διότι τα πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν δεν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία και δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις. Αν, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, δεν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση των οφειλών, και πάλι η διαδικασία για την είσπραξη των χρεών θα συνεχιστεί από το Δήμο κανονικά.
  Εφαρμογή e-banking
Τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες, από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, η εφαρμογή e-banking για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας. Πλέον, οι πολίτες δε χρειάζεται να πηγαίνουν στο ταμείο του Δήμου για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές με τον αναγραφόμενο κωδικό πληρωμής, ο οποίος περιλαμβάνεται στο σχετικό ειδοποιητήριο. Εάν οι οφειλές είναι περισσότερες από μία, μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν κάποια συγκεκριμένη, διότι κάθε οφειλή έχει το δικό της κωδικό πληρωμής, ενώ υπάρχει και συγκεντρωτικός κωδικός πληρωμής για το σύνολο των οφειλών.
  Έγκυρα ψηφιακά πιστοποιητικά
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, έχει ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης ψηφιακών υπογραφών σε υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη σύνταξη και αποστολή εγγράφων προς πολίτες, ώστε να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους αιτούντες τα έγγραφα που ζητούν - όπως πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις - και να είναι αυτά έγκυρα.     Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  22η εθελοντική αιμοδοσία αύριο στη Μεσσήνη 
Την 22η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί αύριο από 9.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ., στο γραφείο του, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, για την ενίσχυση  της Τράπεζας Αίματος. Την εν λόγω δράση στηρίζει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κεντρικό σύνθημα είναι «Γιατί ο ένας χρειάζεται τον άλλον…».

*** Ερώτημα προς τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας ενός πολίτη 
Ολιγωρεί η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας εν αγνοία της, ως προς το εντεταλμένο καθήκον της ή ολιγωρεί κατόπιν σχετικών «διαπραγματεύσεων»;
Διότι πώς νοείται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το «λημέρι» της να επιτρέπει, εκτός των αναφερόμενων αυτοκινήτων, που παρκάρουν ανενόχλητα και διαπιστωμένα σε καθημερινή βάση, στην οδό Νικηταρά, στο ύψος μεταξύ τρ. Ελλάδος – τρ. Εθνικής και περαιτέρω επάνω στο πεζοδρόμιο, καθώς και στην ελεγχόμενη, υποτίθεται, ακτίνα του κέντρου της πόλης, όπως στην οδό Πολυχάρους, δίπλα από την τρ. Πειραιώς ή στην οδό Αγ. Νικολάου και οδό Αβίας;
Ένας πολίτης

*** Σχόλιο για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα 
Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του "Θάρρους" για τις παλινωδίες στο θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ, Θανάσης Μαυρούλης, μας έστειλε την παρακάτω τοποθέτηση: «“Tο κράτος είμαστε εμείς. Γιατί το κράτος όλο και πιο συχνά αποδεικνύει την ανυπαρξία του (σσ: και σήμερα ακόμη περισσότερο). Η ανοησία των κυβερνήσεων μας φέρνει στο σημείο όπου τα προβλήματα, που αφέθηκαν να χειροτερεύσουν, σκάνε το ένα μετά το άλλο… Το κράτος σήμερα αποτελείται πάνω απ’ όλα από τους δημοκρατικούς πολίτες που δεν υποκύπτουν, που δεν τα αφήνουμε όλα να καταστραφούν”. Η υπόθεση της ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ επιβεβαιώνει την άποψη αυτή του Italo Calvino. Το κράτος με τις ανοησίες του και τις επιλογές του την άφησε, την ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, να γίνει θύμα του θράσους, της κατάχρησης και της παραεμπορίας. Κι όταν ήρθαν οι ευρωπαϊκή κανονισμοί και ξεσκεπάζουν τη σαπίλα με μεγαλύτερο θράσος σκαρφίζονται κάθε μέσο για να παρακάμψουν το νόμο.
Η μόνη λύση: οι δημοκρατικοί πολίτες να μην υποκύψουν! Γι’ αυτό ζητάμε τη συμμαχία σας, τη συμπαράστασή σας, υπογράφοντας το υπόμνημά μας προς τον υπουργό. Για να μην υποκύψουμε. Για να υπογράψετε το υπόμνημα πληκτρολογήστε το σύνδεσμο: https//goo.gl/y3NGfS». Α.Π.

*** 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Καλαμάτα 
Από 12 εως 16 Μαϊου
 Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου διοργανώνει στην Καλαμάτα η Πειραματική Σκηνή, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Από τις 12 έως τις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά και εργαστήρια για ενήλικες, ενώ στο Φεστιβάλ θα μετάσχουν πολλές ομάδες κουκλοθεάτρου και κουκλοπαίκτες. Επίσης, θα οργανωθεί έκθεση θεατρικής κούκλας, με όλα τα είδη που διαθέτει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 10.30 π.μ. Δωρεάν παράσταση για μαθητές από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» της Εμμανουέλας Καποκάκη με το έργο «Γοργόνα Γοργονίτσα». Διάρκεια παράστασης 60΄λεπτά, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
5.30 μ.μ. «Γοργόνα Γοργονίτσα» από την ομάδα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ». Διάρκεια 60΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
7.30 μ.μ. «Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθεάτρου «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙ». Διάρκεια 45΄ λεπτά, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
6.00 μ.μ. Εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά 6 – 12 ετών «Παρα-μυθο-νομίες» από το μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου, αίθουσα Πειραματικής Σκηνής, Ευριπίδου 2
  ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 11.00 π.μ. Παράσταση «Ο Γαϊγλάρος». Διάρκεια 45 λεπτά, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 12.30 μ.μ. Ανοιχτή παράσταση για παιδιά «Ένας κλόουν στον κήπο μου» από τον κλόουν Μιχάλη Νταουντάκη, διάρκεια 40΄, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Ώρα 1.30 μ.μ. Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με κατασκευή μικρής κούκλας από την ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, διάρκεια 60΄, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Ώρα 6.00 μ.μ. Παράσταση από τον κουκλοπαίκτη Μιχάλη Νταουντάκη με το έργο: «Ο Μικρός Εγώ είμαι Εγώ». Διάρκεια 35 λεπτά. Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 7.00 μ.μ. Εντυπωσιακό mini show εγγαστρίμυθου με κούκλα μεγάλου μεγέθους από την επαγγελματία εγγαστρίμυθο Κατερίνα Σοπίδη, διάρκεια 10΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 10.30 π.μ. Mini show εγγαστρίμυθου από την Κατερίνα Σοπίδη με τίτλο "Τhe voice of Katerina", διάρκεια 10΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
11.00 π.μ. «Η Πούλια κι ο Αυγερινός», από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Διάρκεια 35΄. Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 12.00 μ. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, «Εργαστήρι για κλόουν», από τον κλόουν Μιχαήλ, διάρκεια 90΄, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και αμέσως μετά face painting από την ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, διάρκεια 30΄, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Ώρα 12.00 μ. Εργαστήρι θεατρικής και μουσικοκινητικής αγωγής για ενήλικες από το θεατρολόγο Σέργιο Σοφικίτη και τη μουσικό Κατερίνα Πετρουλάκη, διάρκεια 180΄, αίθουσα Πειραματικής Σκηνής, Ευριπίδου 2
Ώρα 6.30 μ.μ., κουκλοθέατρο «Όσο πιο γρήγορα», σε σκηνοθεσία – διασκευή Ελισσαίου Βλάχου, από την ομάδα «Τα φτερά του Μύθου», διάρκεια 60΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
 ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 10.30 π.μ. Κουκλοθέατρο «Όσο πιο γρήγορα», σε σκηνοθεσία – διασκευή Ελισσαίου Βλάχου, από την ομάδα «Τα φτερά του Μύθου», διάρκεια 60΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 3.00 μ.μ. Εργαστήρι κατασκευής γιγαντόκουκλας για ενήλικες, με τη Λέττα Πετρουλάκη, αίθουσα Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2
Ώρα 6.30 μ.μ., Παράσταση από την ομάδα «Τα φτερά του Μύθου» με το έργο «Όσο πιο γρήγορα». Διάρκεια 60΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
 ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 10.00 π.μ. Δωρεάν οργανωμένη παράσταση για μαθητές από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με το έργο: «Η Πούλια κι ο Αυγερινός», διάρκεια 35΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 11.00 π.μ. Οργανωμένη παράσταση για μαθητές από την κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη με το έργο «Η μάγισσα Φούρκα και το λουλούδι». Διάρκεια 35΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 6.00 μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού της Κάτω Ιταλίας «Η Θυγατέρα του Μάγου της Άσπρης Πέτρας», από την Κατερίνα Πετρουλάκη, διάρκεια 30΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα 7.00 μ.μ. Παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον Καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, «Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα», διάρκεια 35΄, αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ.

~

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας   :
 Φίλαθλοι

γκολ ΠΑΟΚ

 γκολ ΑΕΚ

 Πανθεσσαλικό Βόλου
~ Ο ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο ποδόσφαιρο  2016-2017 .-
~ Είναι το 5ο  Κύπελλο Ελλάδας στον ΠΑΟΚ  μετά από 14 χρόνια !! .-
~*  Σοβαρά επεισόδια πριν από τον τελικό με 10  οπαδούς και 1  αστυνομικό στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλευόμενοι .-  Ένας οπαδός  τραυματίζεται με κατσαβίδι  σοβαρά ; νοσηλευόμενος ,,, ....  .-
~**  ΠΑΟΚ-ΑΕΚ   2-1   , (1-1) .-
Τα  γκολ  : 24΄ Μπίσεσβαρ  , 26 ΄  Χριστοδουλόπουλος  84΄ Ενρίκε .-
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Γιώργο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας). Επιπρόσθετοι βοηθοί είναι οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών). Παρατηρητής ο Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς, 4-3-3): Γλύκος – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς – Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ – Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Ενρίκε, Ματθαίου, Πέλκας, Αθανασιάδης.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης – Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ – Γιόχανσον, Σιμόες – Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο - Αραούχο.
Στον πάγκο: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Τσέλιος, Αλμέιδα
Βίντεο  :
1  .- Έναρξη τελετή  ... http://www.sport-fm.gr/videos/24084449  .-
2 .-  1ο γκολ ΠΑΟΚ : http://www.sport-fm.gr/videos/24084451 .-
3.- γκολ ισοφάρισης ΑΕΚ : http://www.sport-fm.gr/videos/24084452 .-
~** ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1  γκολ ΠΑΟΚ Κύπελλο  6/5/2017:
 https://youtu.be/sAtElEw6Tbk .-
~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  2-1 νικητήριο γκολ  τελικού 6/5/2017:
https://youtu.be/MU0MhVpUjiU  .-
~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  2-1 Α΄ημίχρονο  1-1  τα γκολ Τελικός Κυπέλλου 6/5/2017: https://youtu.be/K2scVcsJFEo  .-
~**ΠΑΟΚ  5ο κύπελλο ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ  2017 με ΑΕΚ 2-1 6/5/2017: https://youtu.be/_5LIY36WSok  .-.-
~**Τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1    Δηλώσεις  6/5/2017:
~**Απονομή στον τελικό κυπέλλου 2017 στον ΠΑΟΚ  6/5/2017:   https://youtu.be/m-_QowWahRg .-


***   Ο ΠΑΟΚ  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο  Ποδόσφαιρο  ! 
~ Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.
~  Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24' με τον Μπίσεβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26' με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81' έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό. Ο Μπίσεσβαρ αναδείχθηκε MVP του τελικού.
~  Ο τροπαιούχος ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασιστικός και στις λεπτομέρειες πιο δυνατός, αφού πέτυχε τα δυο γκολ της νίκης του απέναντι σε μια αξιόμαχη ΑΕΚ, που αγωνίστηκε ώστε να κερδίσει το έπαθλο για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά δεν το πέτυχε. Ο τελικός είχε καλή αγωνιστική εικόνα μέσα στο γήπεδο, αν και αμαυρώθηκε από τα θλιβερά γεγονότα που προηγήθηκαν και άφησαν τις αρνητικές εντυπώσεις στο κοινό εντός και εκτός σταδίου.
~  Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 6' πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, αλλά στην τελική που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε από θέση οφ-σάϊντ την μπάλα στα δίχτυα. H πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ καταγράφεται στο 13', όταν κεφαλιά του Σάκχοφ σε σέντρα του Τσίμιροτ, εξουδετερώθηκε από τον Ανέστη. Ως εκείνο το σημείο οι δυο ομάδες έπαιζαν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο με ελέχιστες επιθέσεις αλλά πολύ δυνατά μαρκαρίσματα στο κέντρο του γηπέδου.
~ O ΠΑΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες και έγινε επιθετικότερος με τους Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς και στο 24' άνοιξε το σκορ. Η μπάλα από τον Κάμπος έφτασε σε ιδανική θέση βολής για τον Ολλανδό και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν αστόχησε και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ενωσης για το 1-0.
~  Το γκολ αυτό όμως δεν έμελε να διατηρηθεί για πολύ. Δυο λεπτά αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σε μια γρήγορη αντεπίθεση σούταρε δυνατά από καλή θέση, ο Γλύκος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει έτσι το 1-1.
~  Το γκολ αυτό έδωσε στην ΑΕΚ αυτοπεποίθηση. Πήρε την υπεροχή στην μεσαία γραμμή και έγινε πιο παραγωγική. Ετσι στο 32' μια δυνατή βολίδα του Χριστοδουλόπουλου πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Η ΑΕΚ συνεχιζοντας την επιθετική της πρωτοβουλία είχε στο 36' μια δυνατή κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι ελάχιστα άουτ.
~  Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει διαδρόμους και στο 38' είχε ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στην περιοχή του Ανέστη, αλλά το τελικό σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ.
~  Με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ μπήκε με ενθουσιασμό και στο 46' δυνατό σουτ του Πατίτο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο, που έχασε από το ανέλπιστο της ισοφάρισης στο πρώτο ημίχρονο. Οι αμυντικοί του επιτηρούσαν στενά τον Αραούχο, αλλά επιθετικά δεν έφτανε ως το τέλος των προσπαθειών του, αφού και το μεγάλο "όπλο" των Θεσσαλονικέων, ο Πρίγιοβιτς, ήταν σωστά μαρκαρισμένος και παρά τις κεφαλιές που κέρδιζε δεν μπορούσε να βρει λύσεις.
~  Στο 61' νέο μακρινό σουτ του Γιόχανσεν έφυγε άουτ και στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ίδια τύχη είχε κι ένα επίσης μακρινό σουτ του Τσίμιροτ. Στο 66' η γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τους Λέοβατς και Τσίμιροτ έφερε αναστάτωση στα καρέ της ΑΕΚ, αλλά ο Βάνιες με προβολή έκοψε σε κόρνερ.
~  Ο ΠΑΟΚ επέμενε επιθετικά και στο 81' έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Λέοβατς σέντραρε στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Πέδρο Ενρίκε με κεφαλιά από εμφανή θέση οφ σάιντ νίκησε τον Ανέστη γράφοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση.
~  Στο 4ο των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς σούταρε δυνατά για να μπλοκάρει ο Ανέστης, χωρίς άλλη φάση ως το τελος και με θριαμβευτή τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σπουδαίας αναμέτρησης
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Κρέσπο, Μάτος, Ενρίκε, Γλύκος- Πατίτο, Σιμόες
ΠΑΟΚ (Ίλια Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Τζάλμα Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες (84' Αλμέϊδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87΄ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (68' Γαλανόπουλος), Αραούχο.
~**  Ένδεκα ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να έχει στεφθεί τροπαιούχος τις περισσότερες φορές.
Αναλυτικά:
ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΠΑΙΑ
Ολυμπιακός 27
Παναθηναϊκός 18
ΑΕΚ 15
ΠΑΟΚ 5
Πανιώνιος 2
Λάρισα 2
Άρης 1
Ηρακλής 1
Εθνικός 1
ΟΦΗ 1
Καστοριά 1
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Πανιώνιος επέστρεψε στα «σαλόνια» της Α1
Ανέβηκε από την Α2
Ο Πανιώνιος επικράτησε με 83-58 του ΑΣΕ Δούκα στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής για την κανονική διάρκεια, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α2 μπάσκετ των ανδρών και επιστρέφει στα «σαλόνια» της Α1.
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων αντιστάθηκε μόλις για ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά ασφαλείας που την κράτησαν μέχρι το τέλος. Πρώτος σκόρερ για τον Πανιώνιο ήταν ο Αλίχοτζιτς με 19 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Δημητριάδης.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-29, 67-38, 83-58.
Στην Β΄ Εθνική υποβιβάστηκαν το Παγκράτι και ο ΓΣ Λαρισαίων, ενώ θα τους ακολουθήσουν άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα πλέι άουτ. Εκεί θα κοντραριστούν ο Αρκαδικός με το Ηράκλειο και οι Μαχητές με την Καβάλα.
Οι νικητές της σειράς κρίνονται στις 3 νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου, ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στην βαθμολογία έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι αγώνες για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα αρχίσουν την Τετάρτη (10/5).
Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ και πλέι άουτ:
Πλέι οφ
Ηρακλής-Αίολος Αστακού (1-1)
Δούκας-Φάρος Κερατσινίου (1-1)
Πλέι άουτ
Αρκαδικός-Ηράκλειο (1-1)
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Καβάλα (1-1)
Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών:Σάββατο, 6 ΜαΐουΜαχητές Δόξας Πεύκων-Αίολος Αστακού 65-73
Εθνικός-Καβάλα 73-52
ΑΕ Λάρισας-Φάρος Κερατσινίου 80-94
Ηρακλής-Αμύντας 82-50
Ηράκλειο-Χολαργός 60-73
Παγκράτι-Αρκαδικός 67-103
Ψυχικό-ΓΣ Λαρισαίων 1928 98-66
Πανιώνιος-ΑΣΕ Δούκα 83-58

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

Πανιώνιος 56 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
------------------------
Ηρακλής 56 Πλέι οφ
ΑΣΕ Δούκα 55 Πλέι οφ
Φάρος Κερ. 54 Πλέι οφ
Αίολος Αστακού 49 Πλέι οφ
-----------------------
Χολαργός 47
Εθνικός 46
Αμύντας 45
Ψυχικό 44
ΑΕ Λάρισας 42
-----------------------
Αρκαδικός 42 Πλέι άουτ
Μαχητές Δ. Π. 40 Πλέι άουτ
Καβάλα 40 Πλέι άουτ
Ηράκλειο 37 Πλέι άουτ
ΓΣ Λαρισαίων 35 --Υποβιβάστηκε--
Παγκράτι 32 --Υποβιβάστηκε--

~  *** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
12η-29η αγωνιστική (4/12 - 23/4)
Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης 0-3
ΟΦΗ - Λαμία  1-1
Καλλονή - Τρίκαλα  0-5
Αχαρναϊκός - Άρης  0-2
Κισσαμικός - Χανιά  1-1
Πανσερραϊκός - Πανθρακικός  3-0  a.a.
Αιγινιακός - Καλλιθέα  1-0
Αγροτικός Αστέρας - Σπάρτη  2-1
Παναιγιάλειος - Αναγέννηση Καρδίτσας  1-1
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 Τα  Αποτελέσματα  :
Χανιά - Κισσαμικός   1-1 , (0-0) .-  ^
68' Ντούμος - 56' Μαρτίνεθ
17.00 Καλλιθέα - Αιγινιακός   0-1 , (0-0) .-  ^
 90'+4 Ρανγκέλοφ
17.00 Σπάρτη - Αγροτικός Αστέρας  1-2 , (0-1) .- ^  
 2' Φιλίπε , 49' Πάτο , 79' Φράγκος
17.00 Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναιγιάλειος  1-1 , (0-1) .-  ^
 20' Τρίγκας , 79' Τζέκος ,
Τρίκαλα - Καλλονή 5-0 , (1-0) .-  ^
 14' και 55' Κουσκουνάς, 35' Σανδραβέλης, 39' Μπαϊκαρά , 81' Γιαννιτσάνης
  Άρης - Αχαρναϊκός    2-0  , (0-0) ,- ^
  50΄  Ο Ντούνης    , 80΄  Ο Τάτος
  Απόλλων Σμύρνης -Πανελευσινιακός  3-0  , ( 1-0 ) .-^
5΄ Ο Αλμπάνης , 50΄Ο  Πετρόπουλο , 62΄Ο Σιατραβάνης μετά από απόκριση πέναλτι του τερματοφύλακα στην εκτέλεση του Διαμαντόπουλου ,
ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Σάββατο (6/5/2017 )
Λαμία - ΟΦΗ 1-1 (0-0)  .- ^
54΄  ο Ντουρμισάι  , 75΄ ο Μιλοσάβλιεφ .-
*Πανθρακικός - Πανσερραϊκός 0-3 (α.α.).-^

*** Γ΄ Εθνική 3ος  όμιλος  :
~ 28η αγωνιστική  Κυριακή 07-05-2017  :
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 2-4 .- ^
ΑΙΟΛΙΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ   2-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ  1-0 .- ^
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΘΗΒΑ  2-0 .- ^
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης  1-1 .- ^
¨ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ   1-0 .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ   2-0 .- ^

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ 
29η  αγωνιστική Κυριακή 07-05-2017  :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά   2-2  .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   2-2 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ   1-0 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-4  .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης   0-3 .- ^


~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~* 
 
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .- 

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   



 
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5574  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3592  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.735  βίντεο   .-  

  ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: