ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 :
 Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης  ...
~
Να έχουμε αγάπη, πραότητα, ειρήνη. Έτσι βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας, όταν κυριεύεται από το κακό. Μυστικά ακτινοβολεί το παράδειγμα, όχι μόνον όταν ο άλλος είναι παρών αλλά κι όταν δεν είναι. Ν' αγωνιζόμαστε να στέλνομε την αγαθή μας διάθεση. Ακόμη και λόγια όταν λέμε για τη ζωή του άλλου που δεν την εγκρίνομε, αυτός το καταλαβαίνει και τον απωθούμε. Ενώ αν είμαστε ελεήμονες και τον συγχωρούμε, τον επηρεάζομε -όπως τον επηρεάζει και το κακό- κι ας μην μάς βλέπει.

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
~ 28 Μαρτίου
Ηρωδίωνος (1), αποστόλου καί μάρτυρος, επισκόπου νέων Πατρών. Οσίου Ιλαρίωνος του νέου, ηγουμένου μονής της Πελεκητής (†754).
(1) O άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές που τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τους Ιουδαίους και τους ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο. ~
Σήμερα 28/03/2017 εορτάζουν: 
Όσιος Ιλαρίων ο Νέος, Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος

~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Ἰλαρότητι τρόπων καλλωπιζόμενος, ὡς καθαρώτατον σκεῦος τῆς ἐπιπνοίας Χριστοῦ, τῆς ἐνθέου βιοτῆς ἐδείχθης ἔσοπτρον ὅθεν ἀστράπτεις νοητῶς, ἀρετῶν μαρμαρυγᾶς, Πατὴρ ἠμῶν Ἰλαρίων, πρὸς ἀπλανῆ ὁδηγίαν, καὶ σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος - 28 ΜΑΡΤΙΟΥ   : https://youtu.be/Rh9fICVhgRM .-

~ Την πάσα ελπίδα εις εσένα  κάνω μήτηρ του Θεού , φύλαξόν με , υπό την σκέπη σου ...
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
 ***   Βίντεο από εκδηλώσεις Ελληνοαμερικανών στην Ν. Υόρκη Η.Π.Α. :

1 ~* Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στην παρέλαση της Ε΄ Λεωφόρου στη Ν.Υ.25/03/2017:
 https://youtu.be/jKZq-_r7upQ  .-
~* Παρέλαση στη Νέα  Υόρκη Η.Π.Α. ΕΠΕΤΕΙΟΣ  εορτασμού Ελλ. Επανάστασης του  1821  25/03/2017: https://youtu.be/QzXA_uG2Ubw  .-
~* Ελληνική παρέλαση στην Ν Υ  ΗΠΑ  25/03/2017:
https://youtu.be/-4tFm-QdLVs   .-
~* Ελληνική παρέλαση στη Ν Υ   25/03/2017  Νο  1:
https://youtu.be/MD89OAfiu4E .-
5 ~* Ελλην.  Παρελ.  Νέας Υόρκης  25./3/2017  Νο 2:
https://youtu.be/_sagFK8Szcw  .-


 
***  Βίντεο από εκδηλώσεις στο Αρφαρά Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας :

1 ~ Δ΄ Χαιρετισμοί  στο ΑΡΦΑΡΑ  24/03/2017:
 https://youtu.be/1OE40QbNVcA  .-
~ Δ΄  Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά ομιλία 1  24/03/2017:
https://youtu.be/DA5urDHa-eY .-  
~* Δ΄ Χαιρετισμοί 24/03/2017 Αρφαρά  ομιλία 2:
 https://youtu.be/hrNaE9RUVyc .-
~*ΑΡΦΑΡΑ Δ΄ Χαιρετισμοί  Παρασκευή 24/03/2017:
https://youtu.be/XdaSB2c9S9I  .-


5  ~* Αναπαράσταση  στην κ.  πλατεία Αρφαρών  25/03/2017  Σα : https://youtu.be/RCiK3Nw8a7o  .-   
~*Άγιοι Θεόδωροι ΑΡΦΑΡΑ Θ. Λειτουργία  Δοξολογία  25/03/2017: https://youtu.be/HJyVJABwUmA .-
~* ΑΡΦΑΡΑ  Παρέλαση  25/03/2017 στην κεντρική πλατεία:
https://youtu.be/HYW9baedY-Q   .-

~*Αρφαρά εκδηλώσεις χοροί σχολείων κ πλατεία  25/03/2017:
https://youtu.be/yLRRvTXj3tE   .-
~*Αρφαρά Εορτασμοί 25/03/2017  κ  πλατεία :
 https://youtu.be/LrvJ2tWHVUk  .-
10 ~*Αρφαρά  χοροί σχολείων εορτασμοί  25/03/2017:
https://youtu.be/3CTyviTLNAI   .-
~*Αρφαρά 25/03/ 2017  επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία: https://youtu.be/Wq1ZZ_TtgC0  .- 
~*Αρφαρά εορτασμοί χοροί σχολείων  25/03/2017  πλατεία:
 https://youtu.be/ydYZ5A6Y1-Q  .-

~*Αρφαρά κ.  πλατεία χοροί εορταστικές εκδηλώσεις  25/03/2017: https://youtu.be/FsUmL2WpYGM .-
~*ΑΡΦΑΡΑ χοροί εκδηλώσεις  25/03/2017  κ  πλατεία:
https://youtu.be/BBXPwQ3Tj4Q  .-
15 ~* Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών εορτασμοί  25/03/2017:
 https://youtu.be/G6ZY6I5YBds  .-

~*Ομιλία από δάσκαλο Κουρκουλή εορτασμου 25ης Μαρτίου   25/3/2017 Ι Ν  . : https://youtu.be/SidqNwswXfo .-
  ~* Παρέλαση στο Αρφαρά Καλαμάτας  25/03/2017:
 https://youtu.be/m68x7e--PEU .-
~*Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  25/03/2017:
 https://youtu.be/ytUL5r5_SYY  .-
~*Δοξολογία Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Σα  25/03/2017 :
https://youtu.be/PI-DZyZsLNc   .-
20 ~* Δ΄ Χαιρετισμοί Αρφαρά 24/03/2017:
 https://youtu.be/ZOfuteo_4Ok   .-
~*  Δ΄ Χαιρετισμοί Αρφαρά  Άγιοι Θεόδωροι 24/03/2017:  
 https://youtu.be/3A85HJpJhfc .-
*** Παρούσα στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein» στη Γερμανία η «Μυθική Πελοπόννησος» 
 
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικά το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου στον εκθεσιακό Messe Dusseldorf στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία.
Η έκθεση, που διεξήχθη για 24η χρονιά, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί την πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα του κόσμου για το διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά, ενώ η συμμετοχή εκθετών, αλλά και επισκεπτών, ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ, θέτοντας νέα πρότυπα. Πάνω από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ την επισκέφτηκαν συνολικά 58.500 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες. Οι δε εκθέτες από την Ελλάδα ανήλθαν στους 110.
Στο ανεξάρτητο περίπτερο 160 τ.μ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν 33 οινοποιοί από την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και την Αργολίδα, μέσω των οποίων δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό εμπορικών επισκεπτών να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας πελοποννησιακά κρασιά, αποδεικνύοντας πόσο ισχυρός και ικανός είναι ο κλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα πελοποννησιακά κρασιά τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που ενισχύει το βασικό στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενίσχυση της εξωστρέφειας των πελοποννησιακών επιχειρήσεων.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε με την παρουσία του ο κ. Περικλής Μαντάς, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και εμπορικούς επισκέπτες, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν και πολλοί ομογενείς, ενώ τίμησε με την παρουσία του και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος εξήρε τη συνεχή και εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής.

*** Φέτος αναμένονται περισσότεροι από 15.000 μαθητές για πολυήμερες εκδρομές στην Καλαμάτα 
Η μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Καλαμάτας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, φέρνει αποτελέσματα και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού!
Ήδη, από πρόπερσι, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα για τις πολυήμερες εκδρομές τους σχολεία από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πόλεις της χώρας, πέρυσι βρέθηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ακόμα περισσότερες μαθήτριες και μαθητές σχολείων από διάφορα μέρη, στο πλαίσιο της ευκαιρίας που τους δίδει το υπουργείο Παιδείας για πολυήμερες εκδρομές εκτός των ορίων του νομού τους. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι μαθήτριες και οι μαθητές, Γυμνασίου και Λυκείου, αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις για τις ομορφιές της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής και τη ζεστή φιλοξενία που τους παρασχέθηκε κατά τη διαμονή τους!
Τα σχολεία πέρασαν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, απολαμβάνοντας τις…διακοπές τους με επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή, σε σημεία και τόπους αρχαιολογικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με τη σχολική τους εκδρομή να αποκτά πραγματικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα!
Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάχου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παναγιώτας Ντίντα στο "Θάρρος" εκτιμάται ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα 15.000 μαθητές, ενώ για φέτος, προβλέπεται ο αριθμό αυτός να αυξηθεί.
Σύμφωνα με την ίδια, "από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Καλαμάτα και την περιοχή της μεγάλος αριθμός μαθητών, καθώς τον τόπο μας επιλέγουν σχολεία από την Αττική και μεγάλα αστικά κέντρα για εκδρομές.
Ο δήμος Καλαμάτας, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προέβη σε στοχευμένη προβολή της πόλης και της περιοχής της, όσον αφορά στον τομέα των σχολικών εκδρομών.
 Μεγάλο μέρος της επιτυχίας στην προσέλκυση μαθητών οφείλεται στη δημιουργία θεματικών video από μαθητές σχολείων της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του δήμου, ο οποίος βράβευσε τα καλύτερα. Σχολεία της Αττικής και άλλων περιοχών έγιναν αποδέκτες αυτών των video, ενώ ο δήμος Καλαμάτας τα ανέβασε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, το επιτυχές αποτέλεσμα οφείλεται και στους ξενοδόχους της περιοχής μας, που προσέφεραν ανταγωνιστικά πακέτα διαμονής.
Όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, η Καλαμάτα φέτος την άνοιξη θα πλημμυρίσει από μαθητές. Το πλήθος των επισκεπτών θα είναι τουλάχιστον ίδιο με πέρυσι, διότι οι κρατήσεις είναι στο ίδιο επίπεδο και αναμένεται αύξησή τους.
Ο δήμος θα παράσχει πληροφοριακό υλικό σε όλους τους μαθητές, το οποίο άμεσα θα διανεμηθεί στα ξενοδοχεία, για την ευχερή περιήγηση τους στην Καλαμάτα και τα αξιοθέατά της".  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αναβιώνει ο τραγικός θάνατος φοιτητών στο λιμάνι της Πάτρας, ανάμεσα σε αυτούς και μία Καλαματιανή 
Απαντήσεις γιατί μια στιγμή στέρησε τη ζωή τριών νέων παιδιών αναζητά από χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, όπου ξεκίνησε η δίκη του 25χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου  που οδήγησε στον υγρό τάφο τρεις φοιτητές, ανάμεσά τους και την Καλαματιανή Γεωργιάννα Μουραφέτη, 20 ετών.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο μόλο του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015.
Όλα συνέβησαν, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρέα 6 φοιτητών, υπό άγνωστες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκρά τρία παιδιά, ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.
Έπειτα από μια αναβολή το Δεκέμβριο του 2016, χθες ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 25χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών ζητούν να πάρουν εξηγήσεις από αυτό το δικαστήριο και να μάθουν πώς συνέβη το ατύχημα. Οι δε στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν συγκλονιστικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ειδησεογραφικά  σάιτ της περιοχής, ο τότε συνοδηγός στο αυτοκίνητο φέρεται να κατέθεσε ότι ο οδηγός πρόλαβε να πηδήξει πριν το αυτοκίνητο καταλήξει στη θάλασσα.

***  Τετράδα τσιγγάνων ρήμαξε την Καλαμάτα σε κλοπές μέσα σε μια νύχτα 
Δύο νεαροί και δύο ανήλικοι τσιγγάνοι είναι οι δράστες τεσσάρων κλοπών και μιας απόπειρας στην Καλαμάτα μέσα σε ένα βράδυ. Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί της συνέλαβαν έναν 24χρονο, έναν 18χρονο, το 16χρονο αδελφό του και άλλον έναν 16χρονο.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  Μέσα σε μια νύχτα
Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και την έρευνα που έκανε, οι τέσσερις είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, τη νύχτα 22 προς 23 του μήνα στην Καλαμάτα, είχαν διαπράξει τις εξής πράξεις:
-Αρχικά, και περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, έκλεψαν αυτοκίνητο από την οδό Σουλίου. Αυτό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αργότερα σε αγροτική περιοχή στη Μεσσήνη και πιθανότατα το άφησαν μετά τις κλοπές που έκαναν στην Καλαμάτα
-Ακολούθως πήγαν στην πλατεία Όθωνος και διέρρηξαν το Γραφείο Κοινωνικής Ανάπτυξης Νέων. Από τα γραφεία πήραν ένα φορητό υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μια φωτογραφική μηχανή και 160 ευρώ
-Εν συνεχεία διέρρηξαν βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Αγία Τριάδα, από όπου αφαίρεσαν τρόφιμα αξίας 1.099 ευρώ
-Τέλος, λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, αποπειράθηκαν να κλέψουν και περίπτερο στην οδό Αθηνών, όμως πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο και τράπηκαν σε φυγή.
  Κατασχέσεις
Οι αστυνομικοί κατά τις έρευνες που έκαναν κατάσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κράνος δικυκλιστή και είδος ρουχισμού ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και έναν κινητήρα μοτοσικλέτας, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής του οποίου ερευνώνται.
Οι ενήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Γυρίσματα για ντοκιμαντέρ στα Φιλιατρά (φωτογραφίες) 
 
 
Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του επονομαζόμενου Μιχαήλ Άγγελου που ζωγράφισε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, γυρίστηκε την Κυριακή στα Φιλιατρά από μεγάλο κινηματογραφικό συνεργείο, με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο συνδρομητικό κανάλι COSMOTE History. Όπως αναφέρει το Filiatranews, «τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως την πλατεία Φιλιατρών, τον Πυρσό, την προτομή του, το σπίτι που ζούσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, Σταύρος, αλλά και άλλα σημεία των Φιλιατρών. Στο ντοκιμαντέρ παρέλασε και η μπάντα της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα κάνει ο Φιλιατρινός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, που κατά καιρούς έχει κάνει πολλές διαλέξεις για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη.
Στην οδό Μπρουμίδη, όπου βρίσκεται ακόμα το σπίτι που ζούσε ο πατέρας του Σταύρος, λέγεται πως από εκεί δραπέτευσε ο πατέρας του στα Ορλοφικά και πήγε μέσω Ζακύνθου στην Ιταλία, όπου γέννησε το 1805 το γιο του Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, που έμελλε να γίνει ο μεγάλος ζωγράφος του Καπιτωλίου. Συντελεστές του ντοκιμαντέρ, εκτός του Λευτέρη Ξανθόπουλου που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, είναι η Νάντια Δρακούλα και ο Φιλιατρινός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος».

*** Με σπασμένα κράνη 
Με σπασμένο κράνος διαπιστώσαμε προχθές να κυκλοφορούν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Ειδικότερα, σε μηχανή της ΔΙΑΣ που ήταν σταθμευμένη έξω από το Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, είδαμε το κράνος της φωτογραφίας να είναι σπασμένο. Δεν ξέρουμε αν είναι η μοναδική περίπτωση, μιας και ο εξοπλισμός της Αστυνομίας δε συντηρείται πια όπως πρέπει, αλλά είναι θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των αστυνομικών.
Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντικατάστασή τους.  Β.Β. 

*** Με πανελλαδικές οι ειδικότητες στους γιατρούς 
Αλλαγές στον τρόπο απονομής της ιατρικής ειδικότητας θα ισχύσουν από τον προσεχή Οκτώβριο. Το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.
Οι εξετάσεις θα γίνονται τρεις φορές τον χρόνο και θα είναι γραπτές και προφορικές. Στις γραπτές εξετάσεις θα υπάρχει βαθμός και οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη βάση στα γραπτά, η οποία θα είναι το «5», για να προχωρήσουν στα προφορικά.
Το τελικό αποτέλεσμα, μετά και την προφορική εξέταση, θα είναι δομημένο. Κάθε επιτυχώς εξετασθείς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα λαμβάνει τίτλο ειδικότητας με βαθμό (Αριστα, Λίαν Καλώς, Καλώς).
Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνεται υπόψη σε μελλοντικές προκηρύξεις για κατάληψη θέσεων στο ΕΣΥ.
Παράλληλα, θεσμοθετούνται νέες ιατρικές ειδικότητες, όπως η Κλινική Γενετική, νέες εξειδικεύσεις όπως η Επειγοντολογία και νέες ειδικότητες της Οδοντιατρικής όπως η Χειρουργική Στόματος.
Επιπλέον, θα δίνεται έμφαση στην ποιοτική και την ποσοτική βελτίωση των γενικών γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την υπό ανάπτυξη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Σε ό,τι αφορά του εξεταστές, κάθε εξεταστική υποομάδα θα απαρτίζεται από τρία άτομα. Η επιλογή των εξεταστών θα είναι από ολόκληρη την Ελλάδα και θα πραγματοποιείται από κατάλογο εκπαιδευτών για τη διενέργεια της εξεταστικής διαδικασίας και σχεδιάζεται να αλλάζει σε κάθε εξεταστική περίοδο.
Πάντως, το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τη διαφωνία του με τις εξετάσεις. Εκτιμά πως καθίσταται πιο εύκολος ο έλεγχος του αριθμού των επιτυχόντων.
Από τη στιγμή που έχει καθοριστεί συγκεκριμένος αριθμός γιατρών σε κάθε ειδικότητα, η έννοια της επιτυχούς εξέτασης για τη λήψη του τίτλου ειδικότητας είναι σχετική. Αφήνει, μάλιστα, αιχμές για τις κυβερνητικές προθέσεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για κατάργηση των αποδοχών στους ειδικευόμενους γιατρούς.
Η αιχμή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος τη χαρακτήρισε απολύτως παραπλανητική: «Είναι πραγματικά προσβλητική για τη νοημοσύνη του κάθε ανθρώπου αυτού του τύπου η φιλολογία».  Newsroom ΔΟΛ

*** Διακοπή ρεύματος αύριο σε μεγάλο μέρος της Καλαμάτας 
Χωρίς ρεύμα θα μείνει μεγάλο τμήμα της πόλης αύριο Τετάρτη, από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Σύμφωνα, με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπή ρεύματος θα γίνει στις περιοχές: Ρηγανάς – Καλλιθέα – Τούρλες – 9ο Σύνταγμα Πεζικού – οδός Σπάρτης – Αγιάννα – Μιχαλακέικα – Καλλιάνη – Αντλιοστάσιο και συνεργεία ΔΕΑΚ, καθώς και των οικισμών Καλάμι και Σπιτάκια.

***  Ξεκινά αύριο το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη 
Στο «φυσικό» του χώρο …επέλεξε φέτος ο Δήμος Μεσσήνης να παρουσιάσει το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που ξεκινά την προσεχή Τρίτη 28 Μαρτίου στην Αρχαία Μεσσήνη. Μιλώντας από το δημοτικό διαμέρισμα της Αρχαίας Μεσσήνης, το οποίο διαμορφωμένο σε «Μουσείο» από τον εικαστικό κ. Κυριαζή, συνάδει με τον καλύτερο τρόπο με την ιστορία της περιοχής, ο δήμαρχος της Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση του που το Φεστιβάλ συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες. Οι αντιξοότητες αφορούν κυρίως τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση από κανέναν άλλον φορέα πλην του Δήμου Μεσσήνης. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί δικαίως την πρωτεύουσα πολιτισμού και τον καλύτερο «πρεσβευτή» ολόκληρου του Δήμου, και σκοπός του είναι η ανάδειξη της όλο και περισσότερο ενώ σημείωσε ότι και αυτός είναι ο λόγος που η συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ φέτος προτιμήθηκε να δοθεί στο δημοτικό διαμέρισμα της περιοχής και όχι στο Δημαρχείο. Κλείνοντας ο δήμαρχος,αφού ευχαρίστησε την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Παναγοπούλου καθώς και όλους τους συνεργάτες του για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την διοργάνωση του Φεστιβάλ, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Γεωργία Παναγοπούλου, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για το Δήμο Μεσσήνης το γεγονός ότι η περιοχή ανήκει στα γεωγραφικά του όρια αλλά παράλληλα και υποχρέωση, ώστε να τη φροντίζουν με το κατάλληλο τρόπο. Εκτός από την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής, η κα Παναγοπούλου σημείωσε ότι σκοπός του Δήμου Μεσσήνης είναι να δώσει «ζωή» στην περιοχή και με πολιτιστικές εκδηλώσεις ανάλογες του μαθητικού Φεστιβάλ.
Επίσης, εξήρε το έργο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που στην ουσία «αφιέρωσε» ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του για να αναδειχθεί αυτός ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος. Στη συνέχεια, η κα Παναγοπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ξεκινά την Τρίτη 28 Μαρτίου ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, τους δεκάδες εθελοντές και κυρίως τον ίδιο το Δήμαρχο που συνέβαλε τα μέγιστα με τις προσπάθειες που κατέβαλε για την πραγματοποίηση και της φετινής διοργάνωσης. Απαντώντας, σε ερώτημα σχετικά με τις προσπάθειες χρηματοδότησης από κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η κα Παναγοπούλου σημείωσε ότι αυτές συνεχίζονται και για τις διοργανώσεις των επόμενων χρόνων. Το λόγο στη συνέχεια πήρε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Νίκος Φουσιάνης.
 Ο κ. Φουσιάνης ανέφερε μια «ρήση» του Κάρολου Κουν, που έλεγε ότι τα αρχαία κείμενα, δεν είναι για να βρίσκονται στα μουσεία αλλά για να προβάλλονται και να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, μέσα στα αρχαία θέατρα. Όπως έκανε γνωστό, στη φετινή διοργάνωση συγκεντρώθηκαν συνολικά 35 αιτήσεις συμμετοχής εκ των οποίων επιλέχθηκαν οι 15. Συνολικά αναμένεται περισσότεροι από 6.000 μαθητές και συνοδοί να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτό θα φθάσουν του 325. Σχετικά με τις διεθνείς συμμετοχές ο κ. Φουσιάνης τόνισε ότι αρχικά υπήρχαν 3 σχολεία από το εξωτερικό, 2 από το Λονδίνο και 1 από το Παλέρμο της Ιταλίας, αλλά δυστυχώς την τελευταία στιγμή 2 από αυτά για διαφορετικούς λόγους ακύρωσαν τη συμμετοχή τους και έτσι μοναδική συμμετοχή από το εξωτερικό θα είναι ενός σχολείου από το Λονδίνο.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο αρχιμουσικός – «μαέστρος» της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Μεσσήνης κ. Γιώργος Μουνδρουλέας. Αναφέρθηκε κυρίως στην τελετή έναρξη του φεστιβάλ που πλέον αποτελεί θεσμό. Το φετινό δρώμενο της τελετής έναρξης είναι αφιερωμένο στον αρχαίο Μουσικό Θάμυρη και τον Μεσσήνιο ποιητή της αρχαιότητας Αλκαίο. Ο Θάμυρης έχει μελοποιήσει στίχους του Αλκαίου, σε μουσική που έχει γράψει ο Μηνάς Αλεξιάδης και με τη συμμετοχή της Σοπράνο Κατερίνας Παλαιλόγου. Τη σκηνοθεσία του «δρώμενου» έχει αναλάβει ο κ. Φουσιάνης. Παράλληλα, η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίζει «φανφάρες» καθώς οι θεατές θα εισέρχονται στο χώρο του αρχαίου αεάτρου. Στη συνέντευξη τύπου δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί ο συνθέτης, Καθηγητής Μουσικού Θεάτρου και Όπερας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μηνάς Αλεξιάδης, ο οποίος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και μια σπουδαία ευκαιρία, τόσο για τους συμμετέχοντες νέους σπουδαστές και συντελεστές, όσο και για το κοινό, να έρθει σε άμεση επαφή με τα αρχαία δραματικά κείμενα και τη σκηνική πράξη, σε ένα μοναδικό περιβάλλον παρουσίασης του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα του αρχαιοελληνικού δράματος και αναβίωσης των αρχαίων θεατρικών αγώνων και παραστάσεων.
 Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για μένα να συμμετέχω φέτος για 3η φορά (μετά το 2014 και το 2015), συνθέτοντας τη μουσική για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, στο Εκκλησιαστήριο αυτού του όχι απλά ιστορικού, αλλά θα έλεγα συγκλονιστικού, ιερού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης και να συνεργάζομαι στο Φεστιβάλ με τον Δήμο και τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, της οποίας η ποιοτική εξέλιξη είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Για την τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ έχω συνθέσει την πρωτότυπη μουσική για το μουσικο - ποιητικό δρώμενο “Λυρική συνάντηση” που παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Γεώργιο Μουνδρουλέα και τον φιλόλογο του Λυκείου Μεσσήνης κ. Νίκο Φουσιάνη. Είναι μια πρόταση για να εισαχθούμε στο πλαίσιο και το πνεύμα του Φεστιβάλ και με μία σκηνική – τελετουργική δράση να τιμήσουμε την αρχαιοελληνική γραμματεία και τις Τέχνες, τα κείμενα, τον αφηγηματικό και τραγουδισμένο λόγο, τη μουσική, τον χορό, όλους τους συντελεστικούς παράγοντες που συνταιριάζονται στην Τέχνη του Θεάτρου, η οποία παρουσιάζεται εδώ, στην Αρχαία Μεσσήνη και την οποίαν η Αρχαία Ελλάδα γέννησε και καλλιέργησε κληροδοτώντας την στην παγκοσμιότητα και την αιωνιότητα. Καλή αρχή στο 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη πανελλήνια και διεθνή λάμψη και ακτινοβολία στο μέλλον.»  Του Κώστα Γαζούλη

 ***  Εντυπωσίασε το κοινό στο Σταυρό του Νότου η Μαρία Κρασοπούλου (βίντεο) 
Μία πολύ καλή νέα τραγουδίστρια, ένας μουσικοσυνθέτης που ξεχωρίζει και ένας δίσκος που κρατά «Αποστάσεις» από τα συνηθισμένα.
Στις 22/3 στον Σταυρό του Νότου Plus, δύο νέα ταλαντούχα παιδιά, μας χάρισαν μία ωραία μουσική βραδιά. Ακούσαμε τραγούδια από τον νέο δίσκο τους «Αποστάσεις» και συνειδητοποιήσαμε πως ευτυχώς υπάρχει ελπίδα στο ελληνικό τραγούδι. Η φωνή της Μαρίας Κρασοπούλου πολύ ενδιαφέρουσα, το ίδιο και η μουσική του Γρηγόρη Πολύζου. Εκείνη ένα γλυκό και γήινο κορίτσι με δυνατές κορώνες, που φαίνεται ότι έχει πάθος για το τραγούδι και που αποπνέει μία φυσική σεμνότητα. Εκείνος δεξιοτέχνης στο πιάνο, δημιουργός άρτιων μελωδιών, που έχουν όλα τα φόντα να ακούγονται στο ραδιόφωνο για πολύ καιρό και να γεμίζουν μουσικές σκηνές.
Σε αυτή την μουσική σκηνή πάντως σύστησαν στο κοινό τη καινούρια τους δισκογραφική δουλειά και μοιράστηκαν μαζί του τις μουσικές και τις ευαισθησίες τους. Όμορφες λέξεις στους στίχους της Αυγής Βυθούλκα, της ίδιας της Μαρίας και του Πόλυ Κυριάκου, κομμάτια περίτεχνα δομημένα, που χρειάζονται τέλεια άρθρωση για να ειπωθούν, που δίνουν ολοκληρωμένα νοήματα και διηγούνται ιστορίες. Μια αξιόλογη προσπάθεια, που κυκλοφορεί από την εταιρεία Μικρός Ήρως. Ο υπεύθυνος Άγγελος Σφακιανάκης προλογίζει τους καλλιτέχνες. «Ο δίσκος είναι πολύτιμος από όλες τις απόψεις», αναφέρει.
Ο Κώστας Μακεδόνας ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδά με τη Μαρία το ντουέτο τους «Ό,τι αγάπησες δεν είναι πια εκεί». «Υπάρχουν πολλά καλά τραγούδια που δεν ακούγονται», λέει χαρακτηριστικά για τις δημιουργίες των παιδιών. Και έχει δίκιο. Ευχάριστο και που ένας καλλιτέχνης όπως αυτός στηρίζει νεότερους καλλιτέχνες, αν μη τι άλλο. «Μόνο μια φορά», «Κάτσε καλά», «Το ποδήλατο», «Αντικριστά». Μας ανεβάζει το κέφι και κάνει ένα τσακ πιο λαϊκό, το έντεχνο μέχρι στιγμής πρόγραμμα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από όλα κατά την διάρκεια όλης της βραδιάς είναι ότι επικρατούσε ησυχία και όχι βαβούρα όπως σε άλλες μουσικές παραστάσεις, γεγονός που αποδεικνύει πως θέλαμε όλοι να ακούσουμε πολύ και καλά. Η αδελφή μου, που ζει στο εξωτερικό και δεν ακούει ούτε κατά διάνοια τέτοιου είδους μουσική, μου είπε τα καλύτερα. Και αυτό είναι κάτι. Άσε που αν θέλεις να αφοσιωθείς κάπου, τότε μάλλον υπάρχει λόγος. Και η Μαρία Κρασοπούλου κατάφερε να μας κάνει να αφοσιωθούμε. Το πιο θετικό, πέρα από την καθαρή και δυνατή φωνή της -που live είναι ακόμη καλύτερη από ότι στις ηχογραφήσεις- είναι η ερμηνεία της. Άμα ο καλλιτέχνης νιώθει αυτό που τραγουδά, κάπως σαν να το νιώθεις καλύτερα και εσύ, σωστά;
Ωραίες αρμονίες και κυρίως φρέσκια ενορχήστρωση, ένα δυναμικό come back μετά την πρώτη τους εμφάνιση στον πολυσυλλεκτικό δίσκο του Γρηγόρη «Σε τόπους που δεν ξέρω» το 2012, που περιλάμβανε και το «Ακατοίκητο νησί». Τώρα επιστρέφουν με τραγούδια όπως το «Χαρακιά», το «Δωμάτιο Πανικού», αλλά και το πολύ δυνατό «Νέοι κανόνες», που έχει εξαιρετικά λόγια και ακόμη πιο εξαιρετικό νόημα, με πολιτική διάσταση, σαν αυτά που θα πρέπει να γράφονται συχνότερα.
Ο Απόστολος Ρίζος, που ήταν και αυτός εκεί, μεταξύ άλλων, είπε το υπέροχο «Τι να θυμηθώ» και το επίσης υπέροχο «Τυφλό πουλί» μαζί με τον Γρηγόρη Πολύζο. Η Μαρία τραγουδά «Αυτή η νύχτα μένει» του Κραουνάκη, «Άμλετ της Σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου, «Τι λάθος κάνω» του Πορτοκάλογλου, μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας. Ολοκληρώνει την εμφάνισή της με ένα εξαίσιο σχεδόν ακαπέλα τραγούδισμα και αποθεώνεται από το κοινό. Εύγε της. Όμως η παράσταση δεν κλείνει έτσι. Αλλά με τον Γρηγόρη, που φυλάει κάτι πολύ ιδιαίτερο για το τέλος. www.ogdoo.gr  .-
 ~1.- Μαρία Κρασοπούλου, Γρηγόρης Πολύζος και Κώστας Μακεδόνας – «Αποστάσεις» στο Σταυρό του Νότου Plus : https://youtu.be/bzeo99LMrgQ .-
~ 2 .- Μαρία Κρασοπούλου, Γρηγόρης Πολύζος και Απόστολος Ρίζος - «Αποστάσεις» στο Σταυρό του Νότου Plus : https://youtu.be/2g9QG5d_9iE .-

***   ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΕΔΡΟ !  Κάθαρση ΤΩΡΑ ζητούν οι Αμερικανοί...

~  To βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι ο λόγος για τον οποίον ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σε αυτό θα δείτε την πολιτική διαφθορά των ΗΠΑ και της οικογένειας Κλίντον. Ο Τραμπ εξελέγη στην ουσία με μία εντολή.
Κάθαρση. Θα μπορέσει άραγε να την επιτύχει;
~  Το βίντεο που εξέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ Αποκαλύπτοντας την Πολιτική Διαφθορά : https://youtu.be/jralBA2At38  .-

***  ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ...

~ Το ενδεχόμενο (να μην πούμε βεβαιότητα) να ξεπουληθεί η ΔΕΗ έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στην Ελλάδα, γύρω από το είδος της οικονομίας που επιθυμούμε. Εξηγούμεθα.
Θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα και σύμπλευση ιδιωτών επενδυτών με το δημόσιο σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή, ή θέλουμε τις πλέον παράλογες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές; το ζήτημα της ΔΕΗ είναι ενδεικτικό.
Το ενδεχόμενο πώλησης των εργοστασίων παραγωγής της ΔΕΗ έναντι 1δις ευρώ έχει προκαλέσει τρόμο στους Έλληνες καθώς είναι έκδηλος ο κίνδυνος απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας στο κομμάτι της ενέργειας. Όλες οι χώρες της Δύσης έχουν το δίκτυο διανομής ενέργειας ιδιωτικό, αλλά την παραγωγή την κρατούν κρατική. Ακόμα και η πλέον ακραία Θάτσερ στην Αγγλία δεν τόλμησε να ιδιωτικοποιήσει τα εργοστάσια. Μπορείτε να φανταστείτε το σενάριο τουρκική εταιρεία να αγοράσει τα εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα;
Φυσικά η πώληση πρέπει να έχει ένα δόλωμα για τους πολίτες και αυτό είναι το παραμύθι της μείωσης του ρεύματος στους καταναλωτές. Φυσικά οι Έλληνες γνωρίζουν πως το κόστος του ρεύματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι πενιχρό σε σχέση με το σύνολο, καθώς πληρώνουν ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.α. Θυμούνται επίσης πως το ίδιο έλεγαν και όταν ξεπουλήθηκε η Ολυμπιακή, ότι δηλαδή θα μειωθεί το κόστος του εισιτηρίου. Είδατε καμία μείωση; Oύτε εμείς.
Το σχόλιο στο twitter του Κ. Βελόπουλου είναι ενδεικτικό.

Ο σωστός πολιτικός φροντίζει να μεγιστοποιήσει το κέρδος στις εταιρείες που είναι υπό κρατικό έλεγχο, ειδικά αυτές που έχουν σίγουρο κέρδος. Άλλο η εξυγίανση και η ορθή χρήση και άλλο το ξεπούλημα. Εκτός και αν υπάρχει ένα αριστερό ΣΥΡΙΖΑικό σχέδιο. Την ξεπουλάμε-με μαύρη καρδιά- έρχονται οι ιδιώτες και απολύουν αυτούς που εμείς δεν επιθυμούμε να απολύσουμε διότι είναι πελάτες. Δεν μπορούν να την εξυγιάνουν και πετούν το μπαλάκι της πολιτικής ευθύνης στον ξένο ιδιώτη.

***  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ και ΠΑΡΑΝΟΙΑ ! Τον Παύλο Μελά θα τον σέβεστε...

~  Η αριστερόστροφη λογική της Ελλάδας, στην εποχή της Μεταπολίτευσης έχει ποτίσει το DNA του σύγχρονου πολιτισμού ακόμα και της οπτικής απέναντι στα ιστορικά γεγονότα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίον έχουν προσεγγίσει τα ιστορικά μνημεία της χώρας μας. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία παρακάτω το σπίτι του Μπελογιάννη είναι σε άρτια κατάσταση, κατοικήσιμο θα έλεγε κανείς, ενώ το σπίτι του Παύλου Μελά είναι ερείπιο.

Μόνο που ο Παύλος Μελάς δεν ήταν αριστερός. Ήταν Έλληνας συνεπώς το παραμύθι της ένδοξης αριστεράς δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.
Στην ίδια λογική και το σπίτι του Νικηταρά. Χρειάζεται εδώ να θυμίσουμε τις φωτογραφίες από την άθλια κατάσταση στην οποία το βρήκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, αλλά και τον αγώνα που έκανε για να το αναστυλώσει.


Όλα αυτά τα γεγονότα φυσικά δε θα μπορούσε ο Κ. Βελόπουλος να μην τα στηλιτεύσει με το γνωστό δηκτικό του ύφος. Το tweet του είναι χαρκατηριστικό.


***  Είναι ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ! Καταστρέφουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ για μικροπολιτική...

~  Παρά τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει, η πρόταση της επιτροπής που συστήθηκε όπως δημοσιοποιήθηκε από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα, περιλαμβάνει κατά βάση διευθετήσεις, που από αρμόδια στελέχη της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζονται «κομπογιαννίτικες» και «γελοιότητες» και που όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν καν την αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει η αναθεώρηση.
Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος, όπου  περιγράφονται οι διαδικασίες αναθεώρησης, για την αλλαγή κάποιας διάταξης απαιτούνται 180 ψήφοι βουλευτών σε μία τουλάχιστον μία από δύο διαδοχικές συνθέσεις της Βουλής, αφότου δηλαδή θα έχουν προηγηθεί και εκλογές.
Υπό αυτήν την έννοια, στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόνιζαν μετά την δημοσιοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, ότι «ειναι καλύτερο να “καεί” αυτή η διαδικασία τώρα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η δυνατότητα μιας ουσιαστικής αναθεώρησης με όρους και προϋποθέσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της χώρας, σε επόμενη φάση και από μία επόμενη Βουλή».
Η ετερόκλητη και εν πολλοίς αποσπασματική πρόταση της κυβέρνησης, βάσει των όσων δημοσιοποιήθηκαν από την επιτροπή που έχει συσταθεί, περιλαμβάνει κατά βάση διευθετήσεις και πρόνοιες μικροπολιτικού περιεχομένου, όπως εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές.
Ενδεικτικά:
προτάσσεται ο όρος της διακριτότητας κράτους και εκκλησίας, «με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ιστορικό της ρόλο». Και αυτό, ενώ στο ισχύον Σύνταγμα δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό, ούτε και ορίζεται κάποιια σχέση κράτους και εκκλησίας. Συμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι συγκεκριμένες διατυπώσεις αποτελούν απλώς και μόνο μία προσπάθεια παρέλκυσης ενός αριστερού ακροατηρίου, που γοητεύεται από την συζήτηση για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας.
Το δεύτερο στοιχείο αφορά την καθιέρωση θεσμών «άμεσης δημοκρατίας» και τις πρόνοιες για τα δημοψηφίσματα. Κατά τις εκτιμήσεις συνταγματολόγων πρόκειται για προβληματική πρόταση, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αορίστως διατάξεις «για εθνικά θέματα» και «ψηφισμένο νόμο» και υπό αυτήν την έννοια θέτει σε κίνδυνο θεσμικές λειτουργίες και την ίδια την πολιτική βούληση της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης ή ακόμη και την δυνατότητα άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Η «θεσμοθέτηση προληπτικού συνταγματικού ελέγχου μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας ή της κυβέρνησης ή 120 βουλευτών», που «θα γνωμοδοτεί επί ψηφισμένου νομοσχεδίου εντός συντομότατης προθεσμίας», διαμορφώνει επίσης ένα νεφελώδες πλαίσιο, αόριστης θεσμικής αρμοδιότητας, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της αντιπολίτευσης
Μικροπολιτικού χαρακτήρα και πνεύματος και πάντως σε μεγάλη απόσταση από τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες της χώρας θεωρούνται και οι προτάσεις για «ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου του νερού και της ενέργειας», «σαφή κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως το μοναδικό μέσο για τη διαμόρφωση του μισθού», «υποχρεωτικότητα της διαιτησίας» και «νέου άρθρου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
Επιπλέον, στις προτεινόμενες αναθεωρητέες διατάξεις που αφορούν το πολίτευμα και τους λειτουργούς του, διατυπώνεται η κριτική ότι προτείνεται μία αλλαγή σε κατεύθυνση περισσότερο προσωποκεντρική και πρωθυπουργοκεντρική - στοιχεία που κατά την άποψη πολλών επιστημόνων αποτελούν βασικές αδυναμίες του σημερινού Συντάγματος.
Ειδικότερα προτείνεται:
Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά παράλληλα και μέγιστος αριθμός θητειών για βουλευτές, έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να εκλέγεται για πάνω από δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους ή για οκτώ συνεχόμενα έτη. Σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες κάτι τέτοιο αντίκειται στις θεμελιώδεις διατάξεις περί λαϊκής κυριαρχίας.
Δίνεται ακόμη μεγαλύτερη ισχύς στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, καθώς προτείνεται να ορίζεται αποκλειστικά αιρετός, δηλαδή εν ενεργεία βουλευτής
Επιλέον, προσφέρονται υπερεξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς υπάρχει εισήγηση περί κατάργησης της επιλογής των κορυφών της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο και η επιλογή τους από τον Π.τ.Δ.
Ιδιαίτερη κριτική ασκειται επίσης στην πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, με την έννοια ότι κρίνεται άτολμη, καθώς προβλέπει, σε μία νεφελώδη διατύπωση, εξαίρεση «ενδεχομένως, για τα αδικήματα που σχετίζονται άμεσα με το λειτούργημα των βουλευτών»…
Καταργείται στην ουσία η έννοια της ανεξάρτητης αρχής, καθώς προτείνεται να συγκροτούνται με μικρότερες πλειοψηφίες αν τα 4/5 δεν συγκεντρωθούν σε ορισμένες προθεσμίες.  www.reporter.gr .-

*** Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ βλέπει Νέο ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ! Αυτός που 'έβριζε' τον ΤΡΑΜΠ...

~  Συνέντευξη έδωσε ο Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Στη συνέντευξή του ο κος Καμμένος μίλησε για την Αμερικανική βοήθεια που θα έρθει σε μία μορφή σύγχρονου Σχεδίου Μάρσαλ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπάρχει ένα μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund που ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά και δημιουργία τουριστικών μονάδων, η Ελλάδα συνεργάζεται σε πολιτικό και ενεργειακό επίπεδο με τις ΗΠΑ, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.
~ Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου : https://youtu.be/Y9sdoBa2ZRs .-

***  ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΝΟΣ για ΟΛΟΥΣ ! Χαράτσι 420 και μείωση συντάξεων...

~  Η συμφωνία προχωράει. Αγκάθια υπάρχουν, ωστόσο φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά στην τσέπη των πολιτών έχει συμφωνηθεί το πρόγραμμα σχεδόν στο σύνολό του και δεν περιλαμβάνει παρά νέα χαράτσια και άμεσες μειώσεις για όλους.
 Το οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις δεν μπήκε ακόμη ούτε στο αφορολόγητο, ούτε και στις συντάξεις, έχει διαμορφωθεί ωστόσο το βασικό πλαίσιο που φέρνει σημαντικές απώλειες για το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.
Σε ότι αφορά στο αφορολόγητο η συμφωνία προβλέπει νέο χαράτσι για όλους με εισοδήματα άνω των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους καθώς το πλαφόν στο αφορολόγητο πέφτει από τα 8.636 ευρώ στα 5.900 ευρώ. Αυτό θα σημάνει επιπλέον φόρο για όλους και νέους φόρους για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις πείνας δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν καθόλου φόρο.
Η συμφωνία είναι η μείωση του αφορολόγητου να οδηγήσει σε έσοδα της τάξης του 1% από το 2019 και μετά.
Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά δυο σενάρια . Οι δανειστές ήταν κάθετοι στις μειώσεις και έτσι το πρώτο σενάριο λέει ότι η μείωση θα γίνει σε μια δόση από το 2020. Η ελληνική πλευρά ωστόσο συνεχίζει να πιέζει ώστε η μείωση να γίνει τμηματικά με αρχή μια μείωση της τάξης του 50% στην προσωπική διαφορά.
Σε κάθε περίπτωση η μείωση της προσωπικής διαφοράς θα σημάνει και μείωση των αποδοχών όσων παίρνουν σύνταξη πάνω από 800 ευρώ το μήνα κατά 30%.
Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που ίσως επιτρέψει τελικά οι περικοπές να είναι λίγο μικρότερες από το 2% του ΑΕΠ, κοντά στο 1,8% με 1,9% του ΑΕΠ ωστόσο πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο euro working group.   newsit

*** ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ στη ΘΡΑΚΗ ! Η προβοκάτσια σε δράση...

~  Σε εφαρμογή φαίνεται ότι μπαίνει το σχέδιο του Ερντογάν για αποσταθεροποίηση στη Θράκη, με αφορμή την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται στο κέντρο του Διδυμότειχου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του.
Αν και τίποτα δεν έχει αποδειχτεί, πολλού υποψιασμένοι μιλάνε για περίπτωση προβοκάτσιας, η οποία θα έδινε λόγο στην Τουρκία να προχωρήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Ήδη, ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξαπολύσει τα πυρά του προς τη «φασιστική» Ευρώπη και φαίνεται ότι θα «αξιοποιήσει» στο έπακρο την καταστροφή του τεμένους όχι μόνο για να επιχειρήσει κατά της Ελλάδας, αλλά και να καλλιεργήσει ένα εχθρικό κλίμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών προς τη χώρα μας.

*** ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑ ! Αερομαχίες και κατασκοπείες...

~  Συνέχεις παραβιάσεις του εναέριου χώρου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από ένα Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235,το οποίο δεν παραβίασε μία και δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο,αλλά 16 συνολικά φορές.
Το κατασκοπευτικό πέταξε πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Επιπρόσθετα έγινε ακόμα μία παράβαση από δύο τουρκικά μαχητικά,τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και έτσι οι παραβιάσεις έφτασαν τις 17.

***  Παραμένει διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας για 3 ακόμα χρόνια ο Γιώργος Μπέζος 
Με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαρισμό στo facebook πριν λίγη ώρα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έκανε γνωστό ότι θα παραμείνει στη θέση του με απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπέζος έγραψε:
Σήμερα έλαβα την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συνεχίζω να εργάζομαι για το Νοσοκομείο της Μεςςηνίας από την θέςη του Δοιηκητή για τα επόμενα 3 χρόνια.
Τρία (3) μεγάλα ευχαριστώ:
1. Στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την εμπιστοσύνη τους στο προσωπό μου
2. Στους συνεργάτες μου και σε όλη τη Μεσσηνιακή Κοινωνία για την όμορφη συλλογική προσπάθεια
3. Στη συζυγό μου και τα 3 ανήλικα παιδιά μου από τους οποίους αντλώ καθημερινά δύναμη για να συνεχίζω!
ΠΑΝΩ ΑΠ´ ΟΛΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΑΝΩ ΑΠ´ ΟΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ!!!

***  Ντούιγκου Ερτεμίν: Η Τουρκάλα αρχαιολόγος που επέλεξε να κάνει μεταπτυχιακό στην Καλαμάτα 
 
 
 
Όσο περνά ο καιρός, τόσο αποκτούν κύρος τα Μεταπτυχιακά των Τμημάτων του ΑΕΙ αλλά και του ΤΕΙ της Καλαμάτας. Αυτό φαίνεται από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει στα πιο πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα, όταν αυτά προκηρύσσονται, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου της πόλης ακολουθούν πλέον ακαδημαϊκή καριέρα.
Τρανό παράδειγμα των παραπάνω είναι η Ντούιγκου Ερτεμίν, μια αρχαιολόγος από την Τουρκία, η οποία αποφάσισε να παρακολουθήσει το αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό “Cultural Heritage Materials and Technologies” ή “CultTech”. Η ίδια το χαρακτηρίζει ως ένα από τα καλύτερα, καθώς συνδυάζει υψηλό επίπεδο και συμφέρον συνολικό κόστος.
Η Ντούιγκου μίλησε στο Protothema.gr για την απόφασή της να αφήσει τη Σμύρνη και να βρεθεί στην Καλαμάτα για αυτό το Μεταπτυχιακό.
Ακολουθεί όλο το δημοσίευμα:
Ως αρχαιολόγος και επιστήμων που, εξ ορισμού, καταγίνεται με την ιστορία, η Duygu Ertemin (Ντούιγκου Ερτεμίν) γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επέτειος της 25ης Μαρτίου. «Θα ήθελα πάρα πολύ να παρακολουθήσω τον εορτασμό, δυστυχώς όμως θα απουσιάζω από την Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς πρέπει να επιστρέψω στην ανασκαφή, στο Çatalhöyük» είχε δηλώσει σχετικά η Ντούιγκου στο protothema.gr πριν από λίγες ημέρες.
Η Ντούιγκου Ερτεμίν είχε εγκατασταθεί στην Καλαμάτα από το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και ανάπτυξη πολιτισμικών αγαθών και περιβάλλοντος» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η ίδια έχει αποφοιτήσει από την αρχαιολογική σχολή του έγκριτου Bilkent Üniversitesi στην Άγκυρα και αμέσως μετά τις σπουδές της εργάστηκε, αρχικά ως ασκούμενη και πλέον ως τακτική συνεργάτις στην πολύ σημαντική προϊστορική ανασκαφή του Çatalhöyük (Τσατάλχεγιουκ) της Ανατολίας. Καθώς το συγκεκριμένο, τεράστιο, ερευνητικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Στάνφορντ καθώς και διαφόρων ισχυρών χορηγών, όπως το αμερικανικό ίδρυμα Templeton, η Ντούιγκου αξιοποίησε την ευκαιρία μέσω της συμμετοχής της στην ανασκαφή και κέρδισε μια υποτροφία για μετεκπαίδευση. Και παρόλο που είχε τη δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή την Ολλανδία, απολύτως συνειδητά προτίμησε αντ' αυτών την Καλαμάτα.
Όπως λέει η Ντούιγκου Ερτεμίν, το αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ξεκίνησε το 2015 και προσελκύει αλλοδαπούς φοιτητές έκτοτε) είναι ολοκληρωμένο, μιας και με αυτό συνεργάζονται όλες οι μεγάλες ομάδες που ειδικεύονται στην αρχαιομετρίας και την τεχνολογία πολιτισμού της Ελλάδας (Δημόκριτος, Αστεροσκοπείο, επίλεκτοι καθηγητές από το Αριστοτέλειο και το πανεπιστήμιο Κρήτης), αλλά και οι βασικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά την εκτίμηση της Ντούιγκου, το μεταπτυχιακό Cultural Heritage Materials and Technologies ή «CultTech» εν συντομία, είναι από τα καλύτερα, καθώς συνδυάζει υψηλό επίπεδο και συμφέρον συνολικό κόστος.
Η Ντούιγκου Ερτεμίν έχει γεννηθεί στη Σμύρνη, μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και, λόγω μιας οικογενειακής .τραγωδίας, πέρασε μερικά από τα μαθητικά της χρόνια στο Εσκί Σεχίρ. Το πάθος της, ήδη από την εφηβεία, όταν μαζί με τον πατέρα της επισκέφτηκε μια έκθεση με ευρήματα από το Τσατάλχεγιουκ, ήταν η αρχαιολογία και συγκεκριμένα η προϊστορική. Ακριβώς διότι ονειρευόταν ότι, κάποια ημέρα, θα εργαζόταν και η ίδια σε αυτή την τόσο σημαντική ανασκαφή.
Ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολουθεί η Ντούιγκου, λέει ότι «η κυρία Ερτεμίν είναι μια πραγματικά εξαιρετική φοιτήτρια και χαιρόμαστε πολύ που είναι μαζί μας. Δυστυχώς όμως θα αναγκαστεί να διακόψει για ένα εξάμηνο τις σπουδές της, διότι πρέπει να επιστρέψει στο Τσατάλχεγιουκ όπου και εργάζεται».
Η Ντούιγκου δεν κρύβει ότι η Ελλάδα ήταν γι' αυτήν μια επιλογή με πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, κυρίως «επειδή Έλληνες και Τούρκοι είμαστε σχεδόν ίδιοι, ως προς την ιδιοσυγκρασία και την νοοτροπία. Στην Ελλάδα νιώθω σαν να βρίσκομαι στην πατρίδα μου και παρόλο που, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχω ταξιδέψει πολύ στη χώρα, οπουδήποτε έχω πάει μέχρι στιγμής, νιώθω καλοδεχούμενη. Και όχι μόνο: Μόλις μαθαίνουν ότι είμαι από την Τουρκία, πολλοί Έλληνες χαμογελούν και με λένε 'καρντάσι'».  www.protothema.gr .-
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

*** Για το θάνατο νεογνού δικάζεται γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γυναικολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όσον αφορά στο θάνατο μωρού έπειτα από καισαρική τομή.
Ο γυναικολόγος αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας πως αμέσως όταν διαπιστώθηκε αλλοίωση των παλμών του εμβρύου ξεκίνησε την καισαρική τομή, την οποία ολοκλήρωσε εντός δεκαλέπτου.
Η 19χρονη τότε μητέρα είχε πάει στο νοσοκομείο για να γεννήσει στις 11 Μαΐου του 2011.
  Κατηγορίες
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μαιευτήρας τότε ως εφημερεύων γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ανέλαβε την επίτοκο. Κατηγορείται ότι δε μερίμνησε για τη διαρκή παρακολούθηση, μέσω των απαραίτητων εργαστηριακών, υπερηχογραφικών, καρδιοτοκογραφικών και κλινικών εξετάσεων, της κατάστασης της μητέρας και του κυοφορούμενου εμβρύου της, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί εγκαίρως την αρχόμενη και εξελισσόμενη αλλοίωση των παλμών και δη τη βραδυκαρδία του εμβρύου και να μην υποβάλει εγκαίρως την επίτοκο σε καισαρική τομή.
Αυτό, όπως σημειώνεται, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του μωρού από ενδομήτρια υποξία, μαζική εισρόφηση αμνιακού υγρού και βαριά περιγεννητική ασφυξία.
  Αλλοιώσεις
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, όταν διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη τσιγγανοπούλα είχε ενδείξεις έναρξης τοκετού ετοιμάσθηκε και οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετού. Ξαφνικά παρουσιάσθηκαν αλλοιώσεις στον καρδιοτοκογράφο και ο κατηγορούμενος γυναικολόγος προχώρησε σε καισαρική τομή.
Όταν βγήκε το μωρό, ο παιδίατρος που παρευρισκόταν έδωσε εντολή άμεσα να διασωληνωθεί και εσπευσμένα διακομίσθηκε στην Αθήνα σε νεογνολογικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού, καθώς το Νοσοκομείο Καλαμάτας δε διέθετε τέτοιο. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη του μωρού, αυτό κατέληξε.
  Μέσα σε ένα δεκάλεπτο
Τόσο η μαία που κατέθεσε χθες όσο και η τότε ειδικευόμενη γιατρός που παρευρέθη στην καισαρική τομή, είπαν ότι και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και όση ώρα ήταν στην αίθουσα τοκετού η 19χρονη ήταν υπό στενή παρακολούθηση και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Επίσης, βεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις για πρόβλημα στο μωρό. Οι αλλοιώσεις στον καρδιοτοκογράφο, όπως είπαν, παρουσιάσθηκαν εντελώς ξαφνικά και ο κατηγορούμενος γυναικολόγος χωρίς καμία καθυστέρηση προχώρησε σε καισαρική.
Μάλιστα, η γιατρός που κατέθεσε είπε ότι, ενώ σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα όταν έχουν τέτοιες αλλοιώσεις πρέπει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή εντός 20λεπτου, ο κατηγορούμενος ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ και ολοκλήρωσε την καισαρική εντός 10λέπτου. Η ίδια γιατρός είπε ότι η υποξία που υπέστη το νεογνό ήταν αποτέλεσμα της συμπίεσης του ομφάλιου λώρου από το ίδιο.
  Πραγματογνώμων
Επίσης, πραγματογνώμων που κατέθεσε τόνισε, μεταξύ άλλων, πως κι αυτός εκτιμά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αιτία για την υποξία ήταν η πίεση στον ομφάλιο λώρο και γι’ αυτό εμφανίστηκε βύθιση στις ενδείξεις στο καρδιοτοκογράφημα.
Σε ό,τι, δε, αφορά την εισρόφηση αμνιακών υγρών από το νεογνό, εκτίμησε ότι αυτό συνέβη την ώρα που το έβγαζαν.
Κατέληξε χαρακτηρίζοντας θεάρεστη την απόφαση του κατηγορούμενου γιατρού να προχωρήσει άμεσα σε καισαρική τομή, καθώς ήταν το πρώτο παιδί της 19χρονης και οι πρωτότοκες καθυστερούν να γεννήσουν φυσιολογικά.
Η δίκη συνεχιζόταν μέχρι αργά με τις καταθέσεις και των υπολοίπων μαρτύρων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 24 δόσεις για τους οφειλέτες και της Μεσσηνίας 
Προς ρύθμιση, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, βαίνει το ζήτημα των χρεών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κατοικία ή έδρα αντίστοιχα σε περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν κηρυχθεί πλημμυρόπληκτες από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η δυνατότητα να αποπληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο με τη χρήση ρύθμισης που προβλέπει έως 24 δόσεις και ταυτόχρονη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις.
Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και έρχεται σε συνέχεια της 6μηνης αναστολής καταβολής οφειλών, η οποία αφορούσε Στις πλημμυρόπληκτες περιοχές, περίοδος που έληξε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας, όπως αυτός έχει εκφραστεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δ. Μανιάτης, προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς, όπως αναφέρουν παράγοντες που γνωρίζουν τα δεδομένα της αγοράς της Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα δώσει «ανάσα» σε μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου του νομού.
  Οι περιοχές
Οι περιοχές της Μεσσηνίας τις οποίες αφορά η ρύθμιση είναι: Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Τριφυλίας. Οι Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του Δήμου Δυτικής Μάνης και οι Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, οι Τοπικές Κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

***  Περίφραξη στο Πάρκο του ΟΣΕ 
Είχαμε κάνει αναφορά στο παρελθόν για την εικονική περίφραξη που μπήκε στο λεηλατημένο πολλές φορές Πάρκο του ΟΣΕ, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει σε τι εξυπηρετεί μια περίφραξη την οποία μπορεί ο καθένας να περάσει αφού είναι πολύ χαμηλή, ενώ σε πολλά σημεία είναι ανοιχτή.
Επανερχόμαστε, γιατί πληροφορηθήκαμε ότι η δυτική περίφραξη θα συνεχιστεί περιμετρικά του πάρκου. Το ερώτημα είναι γιατί να μπει μια περίφραξη που ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι…
Δεν είναι κακό να κλείνεις ένα πάρκο το βράδυ, επειδή θες να το προστατέψεις. Άλλωστε, αυτό γίνεται στα περισσότερα μεγάλα πάρκα ανά τον κόσμο. Κακό είναι να πετάς χρήματα για μια διακοσμητική περίφραξη.
Π.Μπ. 

***  Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών στον κατηγορούμενο οδηγό για τον "υγρό" θάνατο των τριών φοιτητών στην Πάτρα 
Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδίκασε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο οδήγησε στον "υγρό" τάφο στο λιμάνι της Πάτρας, τρία νέα παιδιά.
Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.
Να σημειωθεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, όμως δεν έγινε δεκτό.
Η δίκη για την τραγωδία, χαρακτηρίστηκε από τις έντονες εντάσεις και τις διακοπές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία μπήκε στην αίθουσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Το κλίμα κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, ενώ υπήρχαν και αρκετές στιγμές έντασης.
Όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.gr, ο πατέρας του Ανδρέα, Βησσαρίων Αλέξης, πλησίασε τον κατηγορούμενο και του έδειξε φωτογραφία του γιού του.
Το έκανε όπως είπε, για να ξέρει ποιο ήταν το παιδί του.
Μιλώντας μάλιστα την Παρασκευή στο tempo24.gr, ο κ. Αλέξης είχε αναφέρει πως ενάμιση χρόνο τώρα, ο οδηγός του μοιραίου οχήματος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της οικογένειας έστω για μία συγνώμη.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πολιτική αγωγή ζήτησε από την έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.
Η μητέρα της Ρεγγίνας Ζαπάντη, της 23χρονης που έχασε και αυτή τη ζωή της, ζήτησε "σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν".
Μάλιστα κατηγόρησε το συνήγορο υπεράσπισης του 25χρονου κατηγορούμενου για τη στάση του προς τα τρία παιδιά, ενώ έκανε λόγο για «βλακώδη επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί στην υπεράσπισή του.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και αφορά την υπόθεση του πνιγμού των τριών φοιτητών στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015.
Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για το Δεκέμβριο του 2016, όμως είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι ο νεαρός οδηγός του οχήματος από την Πάτρα.
Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είχαν ανασυρθεί από το λιμάνι της Πάτρας ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.  www.tempo24.gr  .- 

*** Διάκριση μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στο Young Business Talents 
Στον τελικό του Young Business Talents 2016-2017 θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία η ομάδα BIGTHRI των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, αποτελούμενη από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου Διαμαντόπουλο Θάνο, Μπουγά Γιάννη και Σαραντόπουλο Ορέστη, η οποία προκρίθηκε ανάμεσα στις 75 από τις 500 συνολικά ομάδες.
Το Young Business Talents είναι ο καινοτόμος διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή για μαθητές Λυκείων, που διοργανώνει από το 2014 η εταιρία Nivea, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων κοινωνικής ευθύνης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Mάθησης.
Μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή 3ης γενιάς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και με τη βοήθεια των καθηγητών τους, οι μαθητές διάνυσαν ως τώρα 11 εικονικά “Εταιρικά έτη”, συντάσσοντας αντίστοιχα “Επιχειρηματικά Σχέδια”, στα οποία ελάμβαναν κάθε φορά 113 διαφορετικές επιχειρηματικές “Αποφάσεις” σχετικά με την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό.
Ο προσομοιωτής διατίθεται από την εταιρεία Praxis MMT, ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.
Τα βραβεία είναι χρηματικά έπαθλα, συνολικά 7.000 ευρώ για τις νικήτριες ομάδες, ενώ για την ομάδα με την πιο μεγάλη συσσωρευμένη κερδοφορία του τελικού, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, το ταξίδι για τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Ισπανία.

*** Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 29/3/2017 προβλέπεται άστατος, στο δεύτερο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες απογευματινές έως και τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Δυναμικό «παρών» της Πελοποννήσου στη Σουηδία 
Την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη για ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας για την προβολή αυτής στη διεθνή τουριστική αγορά αποδεικνύει η συμμετοχή της στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «Grekland Panorama» που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της περίπτερο 50τ.μ, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και προορισμοί από τη περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, να συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου και να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες. Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη συμμετοχή της στην έκθεση αναφέρει:
Η «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν δυναμικά το παρόν στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού  «GREKLAND PANORAMA»  που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η έκθεση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στη Σουηδία και μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού tour operators και επαγγελματιών του χώρου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της περίπτερο 50τ.μ, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και προορισμοί από τη περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, να συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου και να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, η κα. Μαρία Κουμουτσάκου, Α΄ Γραμματέας του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη,  η κα. Νίκη Ψυχάρη Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στη Στοκχόλμη και η κα. Αλεξάνδρα Σαραντίδη, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, οι οποίοι συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εξωστρέφειας μέσω της συμμετοχής της χώρας μας σε γεγονότα προβολής, για την τόνωση του τουριστικού τομέα.
Τη πρώτη ημέρα της έκθεσης -ημέρα επαγγελματιών-πραγματοποιήθηκε βραδινή εκδήλωση και δείπνο το οποίο φιλοξενήθηκε Μουσείο VASA στη Στοκχόλμη, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με κορυφαία στελέχη του κλάδου του τουρισμού, της γαστρονομίας και των ΜΜΕ δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να δικτυωθούν.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία  να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στη GREKLAND PANORAMA, κρίνονται θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη για ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας για την προβολή αυτής στη διεθνή τουριστική αγορά.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΒΕΛΓΙΟ -ΕΛΛΑΔΑ   1-1 ,  (0-0) .- ^

Τα γκολ :   46΄ Μήτρογλου , 86΄ Λουκάκου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 65΄ Ταχτσίδης (2η κίτρινη), 90΄+ Τζαβέλλας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου - Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).
Βίντεο με τα γκολ :
~*ΒΕΛΓΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ  1-1  1ο γκολ Ελλάς Κ  Μήτρογλου  25/03/2017:
 https://youtu.be/gF-hJ0WYCcc   .-
~*Βέλγιο-Ελλάς  1-1 γκολ ισοφ  Βέλγων  25/03/2017:
https://youtu.be/LOZ_Kv6-6wI  .-
~** Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. ΒΒέλγιο 5 4-1-0 22-2 13
ΕΛΛΑΔΑ 5 3-2-0 10-3 11
Βοσνία 5 3-1-1 13-5 10
Εσθονία 5 1-1-3 5-15 4
Κύπρος 5 1-1-3 3-8 4
Γιβραλτάρ 5 0-0-5 2-22 0
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
09/06/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΕΛΛΑΔΑ
09/06/17 Εσθονία-Βέλγιο
09/06/17 Γιβραλτάρ-Κύπρος

31/08/17 Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
31/08/17 Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/17 ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία

03/09/17 Εσθονία-Κύπρος
03/09/17 ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο
03/09/17 Γιβραλτάρ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

07/10/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Βέλγιο
07/10/17 Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/17 Κύπρος-Ελλάδα

10/10/17 Εσθονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
10/10/17 Βέλγιο-Κύπρος
10/10/17 ΕΛΛΑΔΑ-Γιβραλτάρ

*** Σήμερα η κλήρωση του κυπέλλου ερασιτεχνών- Οι πιθανοί αντίπαλοι της Καλαμάτας 
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του κυπέλλου ερασιτεχνών, με την Καλαμάτα να έχει συμπεριληφθεί στον 7ο Όμιλο μαζί με τους κυπελλούχους Ηλείας (Πανηλειακός), Ζακύνθου (Καταστάρι), Κεφαλληνίας/Ιθάκης (Σάμη), Αχαΐας (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου και Κορινθίας (Ηρακλής Ξυλοκάστρου (Κορινθίας). Η α’ αυτή φάση περιλαμβάνει αγώνες νοκ άουτ, με την πρώτη σέντρα να είναι ορισμένη για την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου, ενώ ο θεσμός θα ολοκληρωθεί με τον μεγάλο τελικό στις 20 Μαΐου.

  ***Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :

 Σε αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λαύριο - Δόξα Λευκάδας 80-60
Απόλλων Π. - Κολοσσός Ρ. 83-67
Κύμη - Άρης 77-80 παρ. , 71-71 (κ.α.)
Τρίκαλα - Κόροιβος 72-55
ΠΑΟΚ - Προμηθέας Π. 78-75
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός  87-106 κ.α. 77-77 παράταση 84-84 . .- ^

Τα δεκάλεπτα : 24-23, (42-41) , 62-57 , 77-77 κ.α. 1η παράταση : 84-84 , 2η παράταση :  87-106 .- ^
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Πουρσανίδης Γ.-Διαμαντής
Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77, 84-84, 87-106
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 12 (2/10 τρίπ.), Λαρεντζάκης 5 (1/5 σουτ, 6 ασ.),. Νιούλεϊ 6 (2/2 τρίπ.), Μαυροειδής 12, Μαυροκεφαλίδης 19 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), ΜακΓκραθ 9 (3/5 τρίπ.), Ελόνου 11 (11 ριμπ.), Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 4, Σάκοτα 9 (0/3 τρίπ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Ρίβερς 17 (3/5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φελντέιν 10 (1/5 τρίπ.), Μπουρούσης 18 (7/11 σουτ), Σίνγκλετον 22 (3/3 τρίπ., 16 ριμπ.), Καλάθης 14 (2), Τζέιμς 11, Παππάς 5 (1), Γκιστ 9 (6 ριμπ.), Γκάμπριελ
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΑΕΚ-ΠΑΟ  87-106 μετά από 2ο  παρατάσεις  26/03/2017  Α1 μπάσκετ :   https://youtu.be/6qZ9WuX8L4g  .-

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός   63-70 , (32-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 18-19 , (32-36) , 45-51 , 63-70 .-
VIDEO από τον αγώνα  :
~** Ρέθυμνο-Ολυμπιακός  63-70  27/03/2017:
https://youtu.be/4jtUAMGxUjk .-
 ~** ΡΕΘΥΜΝΟ-ΟΣΦΠ  63-70  27/03/2017 22η  αγων  Α1:
 https://youtu.be/qy1wPycFegg   .-

***  «Χάλκινος» Λαζαρίδης στην Πορτογαλία 
Την 3η θέση στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου (ευρωπαϊκή ζώνη) τένις με αμαξίδιο, που διεξήχθησαν στην Πορτογαλία, κατέκτησε η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τον «δικό μας», Γιώργο Λαζαρίδη, τον Στέφανο Διαμαντή και τον Επαμεινώνδα Σταμάτη. Στον «μικρό» τελικό οι ελληνικές ρακέτες, επικράτησαν 2-1 της Ουγγαρίας. Στον πρώτο αγώνα ο Λαζαρίδης ηττήθηκε 6/4 6/0 από τον Φάρκας, ενώ στον δεύτερο αγώνα ο Διαμαντής νίκησε 6/4 6/4 τον Νέμεθ. Στο διπλό, οι Λαζαρίδης/Διαμαντής νίκησαν 4/6 6/1 10/6 τους Νέμεθ/Φάρκα.
Η Ελλάδα είχε κερδίσει αρχικά Κροατία και Ισραήλ, όμως ηττήθηκε από την Πορτογαλία, χάνοντας τη δυνατότητα να λάβει μέρος στον τελικό και την ευκαιρία να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

***  Ισοπαλία και αποκλεισμός για την Εθνική Νέων
Εικόνα ΑθλητισμόςΜε «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη διοργανώτρια του Α΄ ομίλου, Ολλανδία, περάτωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων. Με απολογισμό 4 βαθμούς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και αποκλείστηκε από τα τελικά της διοργάνωσης, στην οποία προκρίθηκαν οι «οράνιε» (7 βαθμοί). Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Φινλανδία νίκησε 2-1 τη Σουηδία.

***  Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο χάντμπολ ανδρών
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ ΠΑΟΚ επικράτησε με 25-23 του Πανελληνίου στο τελικό του Φαίναλ-4 του Κύπελλου Ανδρών και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία του.


***   Μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ισπανίας για την Εθνική παίδων ποδοσφαίρου
Εικόνα ΑθλητισμόςΜε γκολ του Λευτέρη Λυρατζή στο 74ο λεπτό η εθνική ομάδα των παίδων νίκησε 1-0 την Ισπανία στον δεύτερο αγώνα της για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, παραμένοντας εντός του στόχου της, που είναι η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Κροατία 3-19/5/2017, προκρίνονται από την Elite Round, εκτός της διοργανώτριας Κροατίας, οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι 7 καλύτερες δεύτερες βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν με την πρώτη και την τρίτη ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου τους.

*** Χρυσό μετάλλιο και... αήττητος στη Φινλανδία ο Τσεκερίδης
Στην Ελληνορωμαϊκή πάληΧρυσό μετάλλιο και... αήττητος στη Φινλανδία ο Τσεκερίδης Εχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 85κ. στην ελληνορωμαϊκή πάλη, επιστρέφει από τη Φινλανδία ο Δημήτρης Τσεκερίδης. Ο αθλητής του ΠΑΟΚ έχασε μόλις ένα σημείο στους αγώνες του, που ήταν οι πρώτοι επίσημοι για το 2017. 
Στην πορεία του για τον τελικό νίκησε αρχικά με 4-1 του Κουνιάσεφ (Ρωσία) και στη συνέχεια τον Ματουσεβίτσιους (Λιθουανία) με τεχνική πτώση 10-0.
Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, ο Τσεκερίδης ήταν και πάλι εξαιρετικός κι επικράτησε με 8-0 του Λίκανεν (Φινλανδία).
Στην ίδια διοργάνωση ο Νίκος Βάρκας στα 80κ. άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 από τον Ουκολα (Φινλανδία) και περιορίστηκε στην 5η θέση. Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει με 9-2 του Αμπουλκάεφ (Τατζικιστάν) κι έχασε με 8-0 από τον Κομάροφ (Ρωσία) Πέμπτος αναδείχτηκε κι ο Γιώργος Πρεβολαράκης στην κατηγορία των 75κ.
Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Ερκολα (Φιναλνδία) με 8-0, ενώ κέρδισε τον Σινκεβίτσιους με 12-4. Για το χάλκινο μετάλλιο αντιμετώπισε τον Γκαλκίνας (Λιθουανία) κι έχασε με 8-0.
Στην Φινλανδία ταξίδεψε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Χεριστανίδης.

*** Θερμή υποδοχή στην ομάδα των Χειμερινών Special Olympics
Κατέκτησαν 9 μετάλλια!
Θερμή υποδοχή στην ομάδα των Χειμερινών Special Olympics
~ Με εννέα μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα) επέστρεψε η 25μελής ελληνική αποστολή από την Αυστρία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ΧΙ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συγχαίροντας έναν - έναν και μία - μία ξεχωριστά για τη συμμετοχή και τη διάκριση.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε για τις επιτυχίες των παιδιών της ελληνικής αποστολής στην Αυστρία: «Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι νικητές της ζωής. Η συμμετοχή μόνο και μόνο είναι το πιο σημαντικό σε αυτούς τους αγώνες. Η εξαιρετική ελληνική αποστολή σε χειμερινά σπορ, αθλήματα για τα οποία δεν φημιζόμαστε, μας γέμισε πολύ μεγάλες επιτυχίες και δεν είναι μόνο τα μετάλλια, αφού είχαμε εξαιρετικά πλασαρίσματα σε όλες τις θέσεις. Αυτά τα παιδιά μας δίνουν δύναμη, μας δίνουν κουράγιο και μας δείχνουν το δρόμο για το που θα πρέπει να κινηθούμε.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους εθελοντές, συγχαρητήρια στους γονείς. Εμείς θέλουμε να τους πούμε πως θα είμαστε εδώ, δίπλα τους, θα χαιρόμαστε μαζί τους και θα προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που έχουν. Προσπαθούμε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες να κάνουμε το χρέος μας και να είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά δεν διαχωρίζονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα υπόλοιπα. Έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για όλα».
Ο Πρέσβης ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, τόνισε από την πλευρά του: «Γεμάτη υπερηφάνεια επέστρεψε όλη η ελληνική αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των νικητών.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Σήμερα, εδώ γιορτάζουμε άλλη μία νίκη. Κι αυτή είναι μία νίκη πολύ μεγάλη όλων των αθλητών μας, οι οποίοι πραγματικά πήγαν με θετική ενέργεια, αποδείχτηκαν πολύ δυναμικοί και έτσι έφεραν στην Ελλάδα 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται πρώτα οι αθλητές γιατί έδειξαν μεγάλη ψυχή, μεγάλη καρδιά, οι προπονητές τους, οι οποίοι είναι θαυμάσιοι άνθρωποι. Είναι όλοι εθελοντές και προπονούν αφιλοκερδώς όλα τα παιδιά. Το πιστώνονται και οι εθελοντές, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν πάρα πολύ στην οργάνωση, στη μετακίνηση, σε ό,τι χρειάστηκε.
Οι αθλητές, οι προπονητές και οι εθελοντές πιστώνονται αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Επειδή πήραμε τόσα και τέτοια μετάλλια όλες οι αποστολές ερχόντουσαν για να συγχαρούν τα παιδιά μας, τα οποία είναι πάρα πολύ ευτυχισμένα. Πραγματικά, θέλω να τονίσω πως ο υπουργός έχει σταθεί δίπλα μας, μας ενθαρρύνει, μας εμψυχώνει, νιώθουμε ότι έχει ανοίξει και την αγκαλιά του και την καρδιά του στα Special Olympics και γι' αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Aναλυτικά, στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τη Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα. Στο Cross Country, η ελληνική ομάδα Special Olympics κατέκτησε 5 μετάλλια: Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαδόπουλος, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από τη Βέροια, ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης.
Ο Νίκος Τουλίκας από την Αλεξάνδρεια Ημαθείας κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 2500 μέτρα της κατηγορίας Cross Country! Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας, οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 Χ 1.000 μέτρων.
Mεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα του Snoeshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών και χάλκινο ο Λάμπρος Κόντος, ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων.
Την 5η θέση κατέλαβε η Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών, ενώ μία 5η και μία 8η θέση είχε ο Χρήστος Θηβαίος στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μέτρα.

 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 :
 Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~

~  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5414   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3486   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3513 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.413  βίντεο   .-


  ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  για σήμερα  : 
~*Εξαγωγές Εισαγωγές  Ελλάς  2017:
https://youtu.be/pmiAcn-01sA  .-
~*Τελειώνουν την αγροτική μας οικονομία  2017:
 https://youtu.be/lJyjGwk9y30 .-
 ~*Εγκλήματα και εγκληματίες 2017:
 https://youtu.be/UokNptVFkJU .-
~* ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  2017:
https://youtu.be/ipeb65uIIvw  .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: