ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 
 Μια άποψη από το χωριό μας Αρφαρά  Καλαμάτας  Ν. Μεσσηνίας
  ΑΡΦΑΡΑ
~  *** ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ :
~**   Το Γαλάτσι αποχαιρετά τον Θανάση Μπούρα
 Σήμερα 12-1-2017 το απόγευμα γύρω στις 18.00 έχασε τη μάχη που έδινε με μεγάλη αξιοπρέπεια εδώ και πολύ καιρό με την επάρατη νόσο ο Θανάσης Ηλία Μπούρας.Γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1950 με καταγωγή από τα  Αρφαρά Μεσσηνίας.
.Παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών από τα οποία απέκτησε δύο εγγόνια. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ως άνθρωπος ,και ως επιστήμονας γιατρός παθολόγος-πνευμονολόγος
~ ( διετέλεσε Δ/ντής του Πνευμονολογικού Τμήματος στο Νοσ/μείο SOMERVILLE, στη Βοστώνη.  Από το 1977 ασκούσε την Ιατρική διατηρώντας Ιατρείο στην πόλη μας, το Γαλάτσι , οδός Βεϊκου.. ) ,  αλλά και ως αιρετός εκλεγμένος επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος. Διετέλεσε αντιδήμαρχος,  πρόεδρος νομικού προσώπου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Τσίρου δημοτικός σύμβουλος, κατέχοντας και την θέση αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου .Την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει  η πρώτη επιλαχούσα στον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη, η κ. Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν. Ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και διετέλεσε  μέλος της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού Συλλόγου ΔΡΑΣΗ.  Οι Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι εκφράζουν  θερμά  συλλυπητήρια στους οικείους του.  Καλό σου ταξίδι φίλε Θανάση !!!!!
~** Αγαπητέ φίλε (αξέχαστε) καλό σου ταξίδι !  Δεν σε ξεχνώ ! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .- Σ-Δ Αρφαρά  stamos01 Arfara .- ~** Αξέχαστε καλέ μου φίλε , ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ . - Μόλις{σήμερα 14/01/2017} ενημερώθηκα και μεγάλη θλήψη με διακατέχει , μη μπορόντας να το πιστέψω . Μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε . Και ότι έρχεται φεύγει .- Δεν σε ξεχνώ . Ήσουν αληθινός , αγαπητός , ΆΝΘΡΩΠΟΣ, εργατικός , αληθινός ανάργυρος επιστήμονας γιατρός , οικογενειάρχης, δημιουργικός με συμμετοχικότητα στα κοινά και όχι μόνο . Αγάπησες και αγαπήθηκες . Όποιος σε γνώρισε δύσκολα σε ξεχνά. Θυμάμαι φίλε μου , το καλοκαίρι που συναντηθήκαμε και τα κουβεντιάσαμε . Θυμάμε τα αξέχαστα καλοκαίρια όπου στο χωριό στην γιαγιά σου τη Λιού H.Νιάρχου {λαγάκι} , που για ώρες περνούσαμε όμορφα και αξέχαστα . ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου .- Σταμάτης Οδοντίατρος ΑΡΦΑΡΑ Πάντα θα σε θυμάμαι ....
~**  Θρήνος για το θάνατο του Γιώργου Κρέπη 
Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Μεσσηνίας ο θάνατος του παλιού διαιτητή Γιώργου Διον. Κρέπη σε ηλικία 49 ετών.
Ο Γιώργος Κρέπης έχασε τη ζωή του χθες  το μεσημέρι του Σαββάτου 14/01/2017 , σε τροχαίο  στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας, στο ύψος της Άνθειας. Η θλίψη έχει σκεπάσει ολόκληρο το Αρφαρά Καλαμάτας .- Ήταν ήρεμη δύναμη , καλοκάγαθος οικογενειάρχης και πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Αρφαρών .-
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή 15/01/2017  και ώρα 4.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών.
Γιώργο καλό σου ταξίδι. ...  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που  σε σκεπάζει.
~** Σε  ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή η Νίκη χήρα  Αθανασίου Μωραγιάννη  . Η  νεκρώσιμος ακολουθεία έγινε Κυριακή 15/01/2017  και ώρα 14.30 στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών . Συλλυπητήρια στους οικείους της .-

~ Η μακαρία Συγκλητική είπε στις αδελφές, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά της:
Υπάρχει λύπη ωφέλιμη και λύπη βλαπτική. Και ωφέλιμη είναι η λύπη, όταν ο άνθρωπος θρηνεί για τις αμαρτίες του, όταν θλίβεται για την (πνευματική) άγνοια του πλησίον, όταν ανησυχεί μήπως ξεφύγει από το σκοπό του και όταν έχει αγωνία να κατακτήσει την τέλεια αρετή. Υπάρχει όμως και η λύπη που υποβάλλει ο εχθρός, κι αυτή είναι εντελώς παράλογη. Από μερικούς ονομάζεται και ακηδία. Τη λύπη αυτή πρέπει να την αποδιώχνουμε με την προσευχή κυρίως και την ψαλμωδία, κάνοντας τη σκέψη, ότι στην παρούσα ζωή κανένας ασύνετος δεν είναι χωρίς (τέτοιες) λύπες.

 Οσία Συγκλητική
16 Ιανουαρίου
Η προσκύνησις της τίμιας αλύσεως του αγίου και ενδόξου αποστόλου Πέτρου. Μαρτύρων Ελασίππου, Μεσίππου και Πευσίππου των αυταδέλφων και Νεονίλλης (1) (†161-180). Δάνακτος του αναγνώστου, εξ Αυλώνας Βορείου Ηπείρου.Νεομαρτύρων Δαμασκηνού του μοναχού (2) και πρεσβυτέρου, του εν Γαμπρόβω Τυρνόβου (†1771) και Νικολάου του Μυτιληναίου.
(1) Ήταν αδέλφια και κατάγονταν από την Καππαδοκία. Ήταν ειδωλολάτρες και το επάγγελμά τους ήταν να εξημερώνουν και να ιππεύουν άγρια άλογα. Η γιαγιά τους όμως, Νεονίλλη, ήταν χριστιανή. Με την συνεχή προσευχή της και την επιρροή που ασκούσε στα εγγόνια της κατόρθωσε να τα φέρει κοντά στο Χριστό. Όμως αυτή η αλλαγή στην πίστη δεν άργησε να γίνει γνωστή. Τους ασκήθηκαν πιέσεις για να αρνηθούν το Χριστό, αυτοί όμως ομολόγησαν με θάρρος τη πίστη τους. Για να τους βασανίσουν άναψαν τεράστιες φωτιές και τους οδήγησαν μπροστά στις φλόγες για να φοβηθούν. Οι άγιοι, όμως, ομολογόγησαν με ακόμη περισσότερη δύναμη την πίστη τους. Τότε οι βασανιστές τους έριξαν στη φωτιά κι έτσι έλαβαν τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Η γιαγιά τους όταν πληροφορήθηκε το μαρτύριο των εγγονών της δάκρυσε και παρακάλεσε τον Πανάγαθο Θεό να τελειώσει κι εκείνη την επίγεια ζωή της θεάρεστα.
(2)Καταγόταν από το χωριό Γράμποβο της Βουλγαρίας. Νέος ήλθε στο Άγιο Όρος, όπου μόνασε στην μονή Χιλανδαρίου. Οι πατέρες της μονής εκτιμώντας την αρετή και τις ικανότητές του, τον έστειλαν στην πόλη Σφιστόβ της Βουλγαρίας για να διευθετήσει κάποια υπόθεση της μονής, δηλ. την απόδοση της οφειλής κάποιου τούρκου σε αυτήν. Ο τούρκος όμως κατηγόρησε τον άγιο και τον έσυρε βίαια στον κριτή για να πετύχει την καταδίκη του σε θάνατο με αγχόνη. Έτσι στις 16 Ιανουαρίου 1771, παρέδωσε με μαρτυρικό τρόπο την μακάρια του ψυχή.  ~
Σήμερα 16/01/2017 εορτάζουν:
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, Άγιος Νικόλαος ο εν Μυτιλήνη Νεομάρτυρας
~ Ἦχος δ’.
~ Τήν Ῥώμην μή λιπών, πρός ἡμᾶς ἐπεδήμησας, δι᾽ ὧν ἐφόρεσας τιμίων Ἁλύσεων, τῶν Ἀποστόλων Πρωτόθρονε· ἃς ἐν πίστει προσκυνοῦντες δεόμεθα· ταῖς πρός Θεόν πρεσβείαις σου, δώρησαι ἡμῖν τό μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Μνήμης της Προσκύνησης της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου - 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/CpG1ZWKwWfE  .-


Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
Η Τίμια Αλυσίδα του Αποστόλου ΠέτρουΗ Τίμια Αλυσίδα του Αποστόλου Πέτρου~*** Την ημέρα αυτή τελούμε την προσκύνηση της τιμίας αλυσίδας του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, με την οποία τον έδεσε και τον έριξε στην φυλακή ο τετράρχης Ηρώδης, σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ευαγγελιστή Λουκά στις Πράξεις των Αποστόλων (12ο κεφάλαιο των Πράξεων).
   Ο Ηρώδης έβαλε τους Ιουδαίους και συνέλαβαν τον Απόστολο Πέτρο κατά τις ημέρες της εορτής των αζύμων. Και όταν τον έπιασε, τον έβαλε στην φυλακή. Τη νύκτα, πριν την ημέρα κατά την οποία ο Ηρώδης έμελλε να τον παρουσιάσει στον λαό, ο Απόστολος Πέτρος κοιμόταν μεταξύ δύο στρατιωτών και φρουροί φύλαγαν μπροστά στο κελί του. Ξαφνικά ήλθε Άγγελος Κυρίου και έλαμψε φως στο κελί. Αφού κτύπησε την πλευρά του Πέτρου, τον ξύπνησε και του είπε: «Σήκω γρήγορα». Και έπεσαν οι αλυσίδες από τα χέρια του.
Κάποιοι Χριστιανοί ευσεβείς διαφύλαξαν αυτή την αλυσίδα διαδοχικά από γενεά σε γενεά, μέχρι που την μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη και την εναπέθεσαν στο ναό του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται μέσα στη μεγάλη Εκκλησία, όπου ετελείτο και η Σύναξη του Αποστόλου.
***  Μόνο στη Μάνη, οι δασικές εκτάσεις δεν ανήκουν κατά τεκμήριο στο Δημόσιο 
Μια περίεργη εξαίρεση ισχύει από το 2012 για ολόκληρη την περιοχή της Μάνης, Μεσσηνιακή και Λακωνική, η οποία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο Ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με τις δημόσιες εκτάσεις και τα δάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο έχει ήδη χάσει διεκδικήσεις εκτάσεων στη Μάνη, καθώς σε αντίθεση με ότι ισχύει στην υπόλοιπη Μεσσηνία, αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας, με το συγκεκριμένο νόμο, πρέπει και αυτό να αποδείξει νομικά ότι του ανήκει η διεκδικούμενη έκταση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι αμφισβητούμενες εκτάσεις κατά τεκμήριο ανήκουν στο Δημόσιο.
  Από το 1979…
Το άρθρο 62 του νόμου 998 του 1979 με τίτλο, αναφέρει για τις περιπτώσεις αυτές:
«Επί της πάσης φύσεως αμφισβητήσεων ή διενέξεων ή δικών μεταξύ του Δημοσίου, είτε ως ενάγοντος, είτε ως εναγόμενου, είτε ως αιτούντος, είτε ως καθ’ ου η αίτηση και φυσικού ή νομικού προσώπου, το οποίο προβάλλει ή αξιώνει οποιοδήποτε δικαίωμα, εμπράγματο ή μη, επί των δασών, των δασικών εκτάσεων το ως άνω φυσικό ή νομικό πρόσωπο οφείλει να αποδείξει την παρ’ αυτώ ύπαρξη του δικαιώματός του».
Δηλαδή, αν υπάρχει διένεξη ιδιώτη με το κράτος, ο πολίτης έχει την υποχρέωση να αποδείξει με ακλόνητα στοιχεία ότι η έκταση δεν ανήκει στο Δημόσιο.
  …στο 2012
Με το νόμο αυτό, προβλεπόταν εξαίρεση για τις Περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Κυθήρων και Αντικυθήρων, καθώς μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας, στις περιοχές αυτές, υπήρχαν ιδιοκτησίες, τις οποίες αναγνώρισε το κράτος.
Από τότε για τις περιοχές αυτές και το Δημόσιο έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με τον ιδιώτη: πρέπει και αυτό να αποδείξει ότι του ανήκει η έκταση.
Το 2012, με το νόμο 4042 και το άρθρο 67, στις εξαιρέσεις αυτές εντάχθηκε και το σύνολο της Μάνη σε Μεσσηνία και Λακωνία.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν πολύ σκληρές μάχες για να περάσει η διάταξη αυτή για τη Μάνη, ενώ υπήρξαν σφοδρές αντιρρήσεις, οι οποίες ακόμα υπάρχουν.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Hot spot για πρόσφυγες σε Φιλιατρά και Σπάρτη (βίντεο) 
Hot spot για πρόσφυγες στα Φιλιατρά θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και το “ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ” που παίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανοιγοκλείνοντας hot spot. Ήδη έχει κλείσει έντεκα, από τα οποία τα έξι προσωρινά για να ανακαινιστούν. Οριστικά κλείνουν πέντε καταυλισμοί στη Βόρεια Ελλάδα. Σε Κατσικά και Τσεπέλοβο, στην Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες.
«Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν τέσσερα νέα hot spot σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο με σκοπό να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τα νησιά αλλά κι από Κέντρα της κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στο παλιό ΙΚΑ Χανίων, στο αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια Ηρακλείου, σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στα Φιλιατρά και στο παλιό αεροδρόμιο στη Σπάρτη», ανέφερε συγκεκριμένα o Γιάννης Ευσταθίου παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star, το Σάββατο το βράδυ.
Video:Star - Ειδήσεις 14.1.2017 - βράδυ , https://youtu.be/8B_OIUlTB18

***   Όμορφα χωριά του Ταΰγετου που αξίζει να επισκεφτείτε 
Διάφοροι τουριστικοί οδηγοί, ελληνικοί και ξένοι, αρχίζουν να δείχνουν και την πλευρά της άλλης Ελλάδας, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Σε έναν από αυτούς γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα μεσσηνιακά χωριά του Ταϋγέτου.
«Γνωστός και ως Πενταδάκτυλος, ο Ταΰγετος αποτελεί την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, κρύβοντας ομορφιές, φύση και γραφικά χωριά με ορεινό άρωμα Ελλάδας!
Μονοπάτια, φαράγγια, πέτρινα γεφύρια, χωριά, διαδρομές, έλατα, μαυρόπευκα, ρέματα, μικρά ποτάμια… Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα του Ταϋγέτου, της οροσειράς της Πελοποννήσου που εκτείνεται μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης, Ευρώτα και Μεσσηνίας και μετρά 2.407 μέτρα στην ψηλότερη κορυφή του, τον Αγιολιά.
Η κόρη της Πλειόνης και του Άτλαντα, Ταΰγετη, είναι αυτή που έδωσε το όνομά της στην οροσειρά που στα βυζαντινά χρόνια αναφερόταν με την ονομασία Πενταδάκτυλος, λόγω των 5 κορυφών του και στις πλαγιές του συναντάμε εκτός από μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, με 25 αποκλειστικά ενδημικά είδη, πολλά μικρά χωριουδάκια, το καθένα με τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα, κάποια εγκαταλελειμμένα, άλλα όχι, όλα, όμως με κύριο γνώρισμα τους τη φύση, το νερό και το παραδοσιακό τους χρώμα.
  Αλαγονία: μεσσηνιακή ησυχία
Στις δυτικές πλαγιές του Ταΰγετου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 800 μέτρων, η Αλαγονία είναι ένα ήσυχο χωριουδάκι, γι’ αυτούς που θέλουν η απόδρασή τους να είναι πιο χαλαρωτική και απαλλαγμένη από αστικές συνήθειες. Φανταστείτε ότι στο χωριό ζουν λιγότεροι από 200 κάτοικοι και μπορείτε να το γυρίσετε με γαϊδουράκι ή να πεζοπορήσετε μέσα στο δάσος, περνώντας από τη βρύση του Νίκα και να φτάσετε στη θέση Λουκά, όπου τα ψηλά πλατάνια και ο μικρός καταρράκτης θα… βάλουν φωτιά στη φωτογραφική σας μηχανή. Στον ξενώνα του χωριού, μάλιστα, μπορεί να βρείτε ποδήλατα βουνού για ποδηλασία σε δασικά μονοπάτια που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι.
  Νέδουσα: στο χωριό του Νικηταρά
Βορειοδυτικά του Ταϋγέτου, στα 700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται η Νέδουσα, η γενέτειρα του Νικηταρά -γι’ αυτό και στο χωριό θα βρείτε την προτομή και το σπίτι του ξακουστού οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821. Το πράσινο, για άλλη μια φορά, χρωματίζει όλο το χωριό, στην είσοδο του οποίου ένα ψηλό γεφύρι και δύο πετρόχτιστοι νερόμυλοι του δίνουν παραμυθένια ατμόσφαιρα, ενώ τα πανέμορφα πέτρινα ξωκλήσια μέσα στη σπηλιά, τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το γερο-πλάτανο στη θέση Καμίνια, που στο εσωτερικό του χωράει έως και δέκα άτομα.
  Αρτεμισία: πράσινο, ναοί και μνημεία
Παραμένοντας βορειοδυτικά του Ταϋγέτου, η Αρτεμισία, σε υψόμετρο 700 μέτρων, είναι από τα μεγαλύτερα χωριά σε γεωγραφική έκταση, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Δενθαλιάτιδας. Διαθέτει αξιόλογα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων τα κτίσματα της ιστορικής Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Μελέ, όπου υπάρχουν ερείπια από τη Μεσαιωνική σχολή Μελέ και τα Δημάκεια Εκπαιδευτήρια, την Κάτω Χώρα –που πλέον δεν κατοικείται- με αξιόλογα μνημεία και ερείπια από παλιά κτίσματα, τον παραδοσιακό νερόμυλο του Μίμη Γιαννόπουλου, τα πέτρινα γεφύρια κ.ά.»  ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ, clickatlife.gr

***  Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης, η κατάσταση σε όλο το οδικό δίκτυο 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 6 έως 16ο  χιλ/τρο Παλαιά Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας (μέσω Καλογερικού).
-Από το 25ο χιλ/τρο έως το 63ο χιλ/τρο Παλαιά Ε.Ο. Πύργου- Τριπόλεως.
-Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 20ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Τρικάλων- Καρυάς.
-Από το 8ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Δερβενίου- Γκούρας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 17ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας-Κιάτου.
- Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 27ο χιλ/τρο έως 42ο χιλ/τρο Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης.

*** Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν με τουλάχιστον 37 νεκρούς 
Τουλάχιστον 37 (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το RT) είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας ACT Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν.
Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747, καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο.Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το αεροπλάνο συνετρίβη 1,5 έως 2 χιλιόμετρα από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ το RT μεταδίδει ότι κατά τη συντριβή καταστράφηκαν 32 κατοικίες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.
Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις πιλότοι. Παράλληλα ενημέρωσε ότι εντόπισε τα πτώματα 15 χωρικών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑSS, ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους επέζησε της συντριβής, αλλά τελικά κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.  «Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines.
Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines, η οποία έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη.  Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταφέρει το CNN, το οποίο σημειώνει ότι ο αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορούσε να μεταφέρει έως και 10 άτομα, δηλαδή δύο πιλότους, δύο παρατηρητές και 6 επιβάτες. Πηγή: iefimerida.gr

*** Έρχεται το περιουσιολόγιο, θα δηλώνονται μετρητά, χρυσός μέχρι και άλογα κούρσας 
Το περιεχόμενο της απόφασης ένταξης του έργου του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο ΕΣΠΑ που ανοίγει και το δρόμο για την υπολοποίησή του είναι σαφέστατο ως προς το τι θα είναι αυτό: "Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί πλήρης και ακριβής καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης κάθε προσώπου, ώστε η φορολογική διοίκηση να είναι σε θέση να παρακολουθεί διαχρονικά την εξέλιξή της. Βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις, ώστε να στοχεύονται πιο αποτελεσματικά οι φορολογικοί έλεγχοι. Στον φορολογούμενο παρέχεται πρόσβαση και η δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας και της ορθότητας των καταγεγραμμένων στη φορολογική διοίκηση περιουσιακών του στοιχείων. Η αξιοποίηση των στοιχείων που περιέχονται στο μηχανογραφικό αυτό περιβάλλον θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη φορολογικής συνείδησης και θα αποτελέσει εργαλείο σχεδίασης και άσκησης φορολογικής πολιτικής. Θα συνεισφέρει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων και θα βοηθήσει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την υποδοχή των επενδύσεων. Επιπλέον θα αποτελέσει εργαλείο για την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών."
Αυτά αναφέρονται στην απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αναφορικά με το έργο "υλοποίηση πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου – e-Periousiologio" το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ξεκινά η δημιουργία του. Το συνολικό κόστος, ανέρχεται σε 482.668 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από  ευρωπαϊκά κονδύλια.
Πώς θα χτιστεί
 Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να δηλώσουν σχεδόν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, κινητά και ακίνητα. Έτσι θα πρέπει να δηλωθούν ακίνητα, οχήματα, μετρητά (δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί αν αυτό θα γίνει πάνω από ένα όριο), επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια και μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίππους, κινητά μεγάλης αξίας και άλλα.
  Πώς θα λειτουργεί
Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση οι φορολογούμενοι (στην ηλεκτρονική τους μερίδα) καθώς  και ελεγκτικά στελέχη της φορολογικής διοίκησης.  Το σύστημα, θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ή και άλλων φορέων ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αυτά δεν τηρούνται μηχανογραφικά.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην απόφαση:
- Θα δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες (τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης) εισαγωγής περιουσιακών στοιχείων τα οποία μακροπρόθεσμα διασταυρώνονται με την αρμόδια αρχή.
- Θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας - αξιολόγησης των δεδομένων των φορολογούμενων για τον εντοπισμό πιθανής αποκρυβείσας ύλης και
- Θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των δεδομένων.
- Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενο από τον ίδιο ή από τους χρήστες της φορολογικής διοίκησης.
- Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από το φορολογούμενο.
- Θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρισης περιουσιακών στοιχείων τα οποία προκύπτουν μετά από έλεγχο ο οποίος έχει καταστεί οριστικός.
- Θα γίνεται αναλυτική ή και συγκεντρωτική επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος για την παραγωγή στατιστικών, αναφορών και ενημερωτικών εκθέσεων.  www.capital.gr  Του Σπύρου Δημητρέλη

*** Μέσα στο Φεβρουάριο νέο πρόγραμμα εργασίας για ανέργους 55 έως 67 ετών 
Μέσα στο Φεβρουάριο θα λειτουργήσει νέο πρόγραμμα εργασίας που θα αφορά 10.000 ανέργους ηλικίας 55 - 67 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας   στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Το πρόγραμμα θα είναι για εργασία 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες.
Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, «πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο τομέα, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο». Στόχος επίσης του υπουργείου είναι να αυξηθούν και οι αμοιβές και να φτάσουν τα 600 ευρώ το μήνα.
«Στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για 10.000 ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», είπε η αναπληρωτής υπουργός σημειώνοντας ότι σήμερα, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας το κράτος συνεισφέρει 381 ευρώ το μήνα και σε περίπτωση που ο άνεργος είναι άνω των 50 ετών, η συνεισφορά για εργασία στον ιδιωτικό τομέα φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.

*** Λογοθεραπεία Καλαμάτας: Ένα «Τμήμα Πρότυπο» που τιμωρείται
Δημήτρης Πετρόπουλος: «Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί επιλέχτηκε η Λογοθεραπεία. Γνωρίζω τους λόγους που δεν έπρεπε να επιλεγεί και, βέβαια, τους λόγους που πρέπει να ενταχθεί εκ νέου στο Μηχανογραφικό»
Όταν ανακοινώθηκε ότι στο ΤΕΙ Πελοποννήσου και ειδικότερα στην Καλαμάτα, θα ξεκινήσουν τα λεγόμενα «παραϊατρικά» τμήματα, η είδηση προκάλεσε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον του Ιδρύματος.
Μπορεί, τελικά, από τα δύο τμήματα (το άλλο ήταν εκείνο της Ραδιολογίας-Ακτινολογίας) να ξεκίνησε μόνο αυτό της Λογοθεραπείας, αλλά η λειτουργία του απογείωσε το Τεχνολογικό Ίδρυμα και βοήθησε όσο κανένα άλλο την Καλαμάτα. Προσφορά άμεση, αφού οι φοιτητές του συμμετείχαν σε πολλές δομές της πόλης, βοηθώντας ασθενείς που χρειάζονταν τις επιστημονικές τους γνώσεις, ενώ να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακή η απορρόφηση των πτυχιούχων του Τμήματος.
Έως εδώ όλα καλά και αισιόδοξα. Μέχρι που η «Αθηνά» έκανε την εμφάνισή της, ένα σχέδιο που προέβλεπε συγχώνευση αλλά και κατάργηση Τμημάτων. Ένα από αυτά ήταν και η Λογοθεραπεία Καλαμάτας, που θα μεταφερόταν στο αντίστοιχο της Πάτρας. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν αντιδράσεις από τους φοιτητές και, τελικά, αυτό που κέρδισαν ήταν η προσωρινή παραμονή μέχρι να αποφοιτήσουν και οι τελευταίοι, ενώ η Λογοθεραπεία σταμάτησε να δέχεται νέους φοιτητές, αφού τέθηκε εκτός Μηχανογραφικού.
Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πιέσεις και από τη Διοίκηση του Ιδρύματος για ομαλή συνέχιση του Τμήματος, ενώ από τους «πρωτεργάτες» ήταν ο προϊστάμενος της Λογοθεραπείας, Δημήτρης Πετρόπουλος, οικονομολόγος, στον οποίο ανατέθηκε από την πρώτη στιγμή να στήσει και να λειτουργήσει το νέο Τμήμα. Το δε δέσιμό του με τους φοιτητές είναι φανερό σε κάθε ορκωμοσία, ένα δέσιμο που προήλθε από τους αγώνες στο δρόμο, αλλά και τον κοινό στόχο, που ήταν και παραμένει η συνέχιση της Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του για όλη αυτή την πορεία, αλλά και το μέλλον του Τμήματος:
-Ένας οικονομολόγος προϊστάμενος σε Τμήμα Λογοθεραπείας. Μιλήστε μας για αυτή τη σύνδεση.
Ομολογουμένως και εγώ ξαφνιάστηκα, όταν το 2009 μου το πρότεινε ο τότε πρόεδρος του ΤΕΙ, ο κ. Κανάκης. Στην αρχή το είδα ως πρόκληση, σε συνέχεια με ευθύνη και στην πορεία με αγάπη. Βέβαια, αυτό απαίτησε πολλές ώρες εργασίας, αλλά και συνεργασία με άτομα από το χώρο της Λογοθεραπείας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η συμβολή όσων απευθύνθηκα ήταν σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Σημαντική, βέβαια, ήταν η υποστήριξη, τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και προς το Τμήμα, της Διοίκησης του ΤΕΙ, αλλά και όλου του εκπαιδευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.
Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ένα Τμήμα το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει εξοπλιστεί άρτια, έχει υψηλό επίπεδο οργάνωσης (αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι οι συναλλασσόμενοι με το Τμήμα), έχει πετύχει πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα και μεγάλη απορροφητικότητα. Επίσης, ένα Τμήμα το οποίο «αγκάλιασε» αμέσως η πόλη της Καλαμάτας.
 -Πότε ξεκίνησε και πώς ήταν τα πράγματα στην αρχή;
Το Τμήμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009, έχοντας εγώ στα χέρια μου ένα ΦΕΚ, αυτό της ίδρυσής του. Οι πρώτοι 50 φοιτητές εισήλθαν το Σεπτέμβριο του 2009. Πρώτο μέλημά μας, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο που ξεκίνησαν τα μαθήματα, ήταν να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με επαγγελματίες λογοθεραπευτές, καταρτίσαμε το Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.
Τα τρία πρώτα εξάμηνα δεν απαιτείται εξοπλισμός για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και έτσι είχαμε το χρόνο να τον προμηθευτούμε εγκαίρως. Επίσης, η διεξαγωγή των κλινικών ασκήσεων ξεκινά από το πέμπτο εξάμηνο. Άρα, υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος των δύο και πλέον ετών για τη δημιουργία της Κλινικής του Τμήματος, η οποία είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του.                 
 -Μέχρι σήμερα πόσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί και πόσοι έχουν μείνει τώρα;
Συνολικά έχουν εισαχθεί 398 φοιτητές, ενώ έως και σήμερα έχουν πάρει πτυχίο οι 284. Είναι σημαντικό ότι πτυχιούχοι μας εργάζονται σε ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, ότι πολλοί έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, κάποιοι έχουν στελεχώσει κρατικές δομές και ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζεται. Επίσης είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία τους αποφοιτά εγκαίρως.    
-Και ξαφνικά έρχεται το σχέδιο «Αθηνά»… ήταν κάτι που φοβόσασταν;
Από το 2006 που έχω εκλεγεί ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ, συνεχώς κάτι φοβόμαστε… Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει μακρόπνοη εκπαιδευτική πολιτική που να ικανοποιεί τις ανάγκες της χώρας. Όλες οι πολιτικές τα τελευταία χρόνια είναι ευκαιριακές, βιαστικές και πολλές φορές ικανοποιούν και ιδιοτελή συμφέροντα.
 -Γιατί πιστεύετε ότι επέλεξαν τη Λογοθεραπεία; Δώσατε μάχη τότε όλοι μαζί. Τι κερδήθηκε;
Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί επιλέχτηκε η Λογοθεραπεία. Γνωρίζω τους λόγους που δεν έπρεπε να επιλεγεί και, βέβαια, τους λόγους που πρέπει να ενταχθεί εκ νέου στο Μηχανογραφικό. Δε θέλω να σταθώ τόσο στο παρελθόν, όσο στο σήμερα και στο αύριο. Αυτό που έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα είναι η καταξίωση του Τμήματος και η ανάδειξη της αναγκαιότητάς του τόσο για το ΤΕΙ Πελοποννήσου όσο και για την πόλη της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ξεκάθαρη η επιθυμία της Κοινότητας του ΤΕΙ Πελοποννήσου για παραμονή του Τμήματος Λογοθεραπείας. Επίσης ξεκάθαρη είναι η συμβολή του Τμήματος σε όλες τις συνεργαζόμενες δομές στις οποίες προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.       
 -Είστε αισιόδοξος ότι, τελικά, η Λογοθεραπεία Καλαμάτας θα ξαναμπεί στο Μηχανογραφικό;
Ναι, είμαι αισιόδοξος.
 -Ποια τα πλεονεκτήματα για να συμβεί το παραπάνω;
Το Τμήμα Λογοθεραπείας πληροί όλα τα χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου τμήματος. Σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών, έγκαιρη αποφοίτηση, αναγνωρισιμότητα, απορροφητικότητα των πτυχιούχων, κινητικότητα (φοιτητές και καθηγητές στο πλαίσιο του ERASMUS),  διασύνδεση με την τοπική κοινωνία, πλήρως εξοπλισμένο, ιδιαίτερα θετικές αναφορές από την Εξωτερική Αξιολόγηση του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων. Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί «Τμήμα Πρότυπο». Αυτό το Τμήμα, λοιπόν, τιμωρείται; Γιατί; Επειδή δεν έχει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό; Αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε του Τμήματος ούτε του ΤΕΙ. Αυτό είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.              
 -Το υπουργείο κάνει λόγο για το κόστος των Τμημάτων που έκλεισαν-κλείνουν. Ποιο είναι το ετήσιο κόστος του συγκεκριμένου;
Το μηνιαίο κόστος για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών είναι περίπου 13.000 ευρώ. Θεωρώ αστείο αυτό το ποσό για τη λειτουργία ενός Τμήματος. Εδώ να αναφέρω ότι έχουμε απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που μας έχει ζητήσει το υπουργείο. Από τις απαντήσεις των ερωτημάτων προκύπτει ότι η επαναλειτουργία του είναι εύκολη υπόθεση και ότι δεν απαιτεί πρόσθετα κόστη (εξοπλισμού, οργάνωσης κ.λπ.). Επίσης έχουμε καταρτίσει και υποβάλει στο υπουργείο συγκεκριμένη μελέτη, που περιλαμβάνει και το κόστος λειτουργίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς του Ιδρύματός μας.        
-Παρατηρούμε ένα τεράστιο δέσιμο μεταξύ των φοιτητών και ειδικά με εσάς. Πώς έχετε καταφέρει αυτό το σπάνιο φαινόμενο;
Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο και δυνατό δέσιμο των φοιτητών μεταξύ τους. Αυτό ίσως να οφείλεται στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του αντικειμένου τους, αλλά και στην ομαδική και συλλογική εργασία για να πετύχουν τη βέλτιστη διάγνωση και θεραπεία. Βέβαια, το δέσιμο αυτό θεωρώ ότι ενισχύθηκε από τη συλλογική τους πάλη, μέσα από το σπουδαστικό τους σύλλογο, για παραμονή του Τμήματός τους στην Καλαμάτα.
Τώρα, όσον αφορά στο δέσιμο των φοιτητών μου με το πρόσωπό μου, ρωτήστε τους ίδιους γι’ αυτό. Εγώ νιώθω αυτό το δέσιμο και με γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά.       
 -Το Τμήμα τι, τελικά, προσέφερε στην πόλη;
Ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι η προσφορά του στην πόλη της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Η προσφορά αυτή είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διάγνωσης και αντιμετώπισης διαταραχών σε θέματα ομιλίας και λόγου, κυρίως σε παιδιά. Στο χώρο της Κλινικής Ομιλίας - Λόγου του Τμήματος, σε εβδομαδιαία  βάση, γίνονταν συνεδρίες σε περίπου 50 παιδιά. Επίσης, φοιτητές του Τμήματος είχαν συνεχή παρουσία – διάγνωση και αντιμετώπιση - σε περίπου 15 σχολικές μονάδες της πόλης. Οι φοιτητές του Τμήματος, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και την εποπτεία της υπεύθυνης της Κλινικής, είχαν παρουσία στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, στο ΚΕΦΙΑΠ, στο Γηροκομείο, στο Άσυλο, στο νοσοκομείο, στο Κέντρο Αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ. Όλες οι συνεδρίες στις παραπάνω δομές ήταν δωρεάν και η συνεργασία με τους υπευθύνους άριστη.
Μια άλλη, εξίσου σημαντική, προσφορά του Τμήματος στην πόλη και στους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενους ήταν η διοργάνωση αρκετών επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων. Οι ημερίδες και τα σεμινάρια αυτά, τα οποία διοργανώνονταν με πρωτοβουλία του Τμήματος, τύγχαναν μεγάλης ανταπόκρισης και αποδοχής, κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς. Η παύση λειτουργίας της Κλινικής Ομιλίας – Λόγου θεωρώ ότι έχει γίνει αισθητή στους συνεργαζόμενους με το Τμήμα φορείς.             
 -Τι θα λέγατε σε κάποιον υπεύθυνο από το βήμα του «Θάρρους»; Τοπικά στελέχη κομμάτων μπορούν να πιέσουν πιστεύετε, ή ό,τι μπορούσαν το έκαναν τότε;
Η υπόθεση του Τμήματος δε θεωρώ ότι είναι υπόθεση μόνο του ΤΕΙ. Άρα, ο οποιοσδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο αναδεικνύει τη θετική του πορεία, αλλά και την αναγκαιότητά του, νομίζω ότι συμβάλλει στο έργο μας.    
 -Μέχρι πότε το Τμήμα θα λειτουργεί στην πόλη;
Με βάση την αρχική απόφαση του υπουργείου, το Τμήμα θα λειτουργεί μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018. Βέβαια, πρόσφατα  ανακοινώθηκε από το υπουργείο η παράταση κατά ένα έτος για όλα τα τμήματα που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Αυτό μας ικανοποιεί κάπως, δεδομένου ότι δε στενεύουν τα περιθώρια. Επίσης, έμμεσα υποδηλώνει την αρχική μας εκτίμηση πως το Σχέδιο «Αθηνά» δεν καταρτίστηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια και επιβάλλεται να αναθεωρηθεί.            
 -Πρόσφατα είδαμε αλλαγές και στους λογοθεραπευτές σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ. Υπήρξαν από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρίες. Η γνώμη σας γι’ αυτό;
Ναι, είμαι ενήμερος και παρακολουθώ τις αντιδράσεις του κλάδου των λογοθεραπευτών. Πάντα, σε κάθε απόφαση/ αλλαγή ας θέτουμε το ερώτημα: ποιοι ωφελούνται και ποιοι ζημιώνονται. Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος για τις παραπάνω αλλαγές, αυτοί που θα ζημιωθούν είναι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας – λόγου και οι οικογένειές τους. Άρα, συντάσσομαι με τις αντιδράσεις των λογοθεραπευτών. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στο λάθος του κοινωνικού αυτοματισμού, «γιατί εγώ και όχι και εσύ»… Δυστυχώς, η οικονομική κρίση πλήττει βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η παιδεία και η υγεία. Τα παραπάνω πρέπει να συνεχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπορεύματα.  
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τη διάσωση της Μαρινόπουλος
Από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών
Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.
Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.  Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη -καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν-, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος για Σώρρα στην Οικονομική Αστυνομία
Με όπλο τη δικαστική του αθώωση του 2013 για διασπορά ψευδών ειδήσεων, η «Ελλήνων Συνέλευσις», η οργάνωση του κ. Σώρρα, έχει φθάσει τα 208 γραφεία ανά την επικράτεια αλλά και εκτός συνόρων.              Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ισχυρίζεται εδώ και επτά χρόνια ότι διαθέτει ποσά που τον κάνουν τουλάχιστον 100 φορές πλουσιότερο από τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη και ότι τα έχει διαθέσει για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους αλλά και των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων και το θέμα να παραμένει ανοικτό; Η υπόθεση Σώρρα, εκτός από την ευπιστία και τη ροπή των συμπολιτών μας προς την αχαλίνωτη συνωμοσιολογία, με ιδιαίτερη έφεση στον αρχαιοκάπηλο εθνικισμό και τον τυφλό αντισημιτισμό, δείχνει και την τρομακτική παρακμή του κρατικού μηχανισμού.
Με όπλο τη δικαστική του αθώωση του 2013 για διασπορά ψευδών ειδήσεων, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Αδωνι Γεωργιάδη, η «Ελλήνων Συνέλευσις», η οργάνωση του κ. Σώρρα, έχει φθάσει τα 208 γραφεία ανά την επικράτεια αλλά και εκτός συνόρων. Με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας της παιδοψυχολόγου στη Λαμία, οι Αρχές δείχνουν επιτέλους να κινητοποιούνται.
Σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με ημερομηνία 15.12.2016, η κεντρική τράπεζα απέστειλε μέσα στον Νοέμβριο επιστολή προς τις τράπεζες ζητώντας να ενημερωθεί για τα «αμύθητα ποσά» που, σύμφωνα με διαφημιστικά έγγραφα της οργάνωσης Σώρρα, είναι κατατεθειμένα σε αυτές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή κάθε είδους χρέους. Τα έγγραφα αναφέρουν την ύπαρξη –με συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμού– 115,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτελούν «κληρονομικά κεφάλαια της Ελλάδος», που ανήκουν δικαιωματικά σε «κάθε αυτόχθονα γηγενή Ελληνα» (τα «στοιχεία» είναι του 2007 και περιλαμβάνουν κωμικά λάθη στις ονομασίες των τραπεζών). Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έφθασαν το 2009 το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 240 δισ. ευρώ.
Οι τράπεζες –Alpha, Αττικής, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς– απάντησαν ότι οι λογαριασμοί είναι ανύπαρκτοι. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελία και διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Οικονομική Αστυνομία σχετικά με την οικονομική κατάσταση του κ. Σώρρα.
Το νοσηρό ιστορικό
Ο κ. Σώρρας ξεκίνησε την εκστρατεία του για την «απελευθέρωση της Ελλάδας» το 2010, όταν εμφανίστηκε ως τρισεκατομμυριούχος κληρονόμος μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής. Πρόκειται για ένα πιστωτικό ίδρυμα το οποίο συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα το 1936, με σκοπό την αποφυγή του «κουρέματος» των καταθετών της. Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, με το πέρας της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής, βάσει των υποχρεώσεών της, δεν προέκυψε πλεονάζον υπόλοιπο. Ως αποτέλεσμα, οι μέτοχοί της δεν έλαβαν αποζημίωση πέραν των 200 δραχμών που ήταν το τίμημα εξαγοράς.
Στα χρόνια της κρίσης, μια ομάδα ατόμων εμφανίζονται ως κληρονόμοι των τότε μετόχων και ζητούν μεγάλες αποζημιώσεις. Ο κ. Σώρρας, την ίδια περίοδο, ισχυρίζεται ότι κατέχει μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής αξίας άνω των 5 τρισ. ευρώ, τις οποίες έχει δωρίσει σε δύο ΜΚΟ («Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει» και «End National Debt») για την εξάλειψη του δημοσίου χρέους και άλλους σκοπούς.
Τον Οκτώβριο του 2011, η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, με δύο επιστολές της προς τον κ. Σώρρα, τον ενημερώνει ότι ο φόρος που αναλογεί στη δωρεά των οκτώ μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, συνολικής αξίας 5,42 τρισ. ευρώ, είναι 27,1 δισ. ευρώ. Σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε αναφορά του βουλευτή Ζ. Τζηκαλάγια στην υπόθεση, στις 30.3.2012, εξηγείται σε άπταιστη γραφειοκρατική γλώσσα πώς προκύπτει η φορολογική υποχρέωση των 27,1 δισ., καθώς και ότι για ποσά άνω των 500 ευρώ, όπως αυτό, η πληρωμή «καταβάλλεται στη ΔΟΥ υποχρεωτικά με επιταγή». Ωστόσο, σημειώνεται, με φλεγματικό βρετανικό χιούμορ ενδεχομένως, ότι «επιταγές δεν έχουν ακόμη προσκομισθεί».
Τον Ιούνιο του 2012, ο κ. Σώρρας καταθέτει στο κυπριακό προξενείο στη Νέα Υόρκη πρόταση δανεισμού προς την Κύπρο ύψους 48,9 δισ. ευρώ, με μηδενικό επιτόκιο και διάρκεια αποπληρωμής 50-100 έτη. Και στα τέλη Σεπτεμβρίου, ισχυρίζεται ότι κατέθεσε 600 δισ. δολάρια σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη διαγραφή των χρεών της και την ανάπτυξη της χώρας. Η χρηματοδότηση λαμβάνει τη μορφή δανεισμού 100 ετών, με επιτόκιο 0,5%, και περιλαμβάνει δύο όρους: Να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, και να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικούς και αξιωματούχους που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας.
Στο σημείο αυτό, οι Αρχές παρεμβαίνουν. Το υπουργείο Οικονομικών (με υπουργό τότε τον Γιάννη Στουρνάρα) εκδίδει ανακοίνωση στις 4 Οκτωβρίου σημειώνοντας ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση» έχει γίνει προς την κυβέρνηση για τα «φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οποιαδήποτε πληροφορία “ανακάλυψης θησαυρών” που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας μόνον ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί». Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί έρευνα και συμπεραίνει (2 Οκτωβρίου) ότι πρόκειται περί «απάτης», ενώ και η Τράπεζα του Μοντρεάλ, την οποία επικαλείται ο κ. Σώρρας, διαψεύδει ότι έχει γίνει τέτοια κατάθεση.
Οι Αμερικανοί
Τα συμπεράσματα της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνονται λίγους μήνες αργότερα (Απρίλιο του 2013) από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλώνει ότι τα έγγραφα που επικαλούνται ο κ. Σώρρας και ο συνεταίρος του, ιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης «δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα», ότι είναι «προϊόν απάτης» και ότι «χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών» των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού υπουργείου συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος να επικοινωνήσει «με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας» για την υπόθεση.
Τον Ιούνιο του 2013, εκδικάζεται από το Η΄ μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά του κ. Γεωργιάδη κατά του κ. Σώρρα και του κ. Λαμπράκη (ο κ. Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, είχε διασταυρώσει τα ξίφη του τηλεοπτικά με τον κ. Λαμπράκη για το θέμα των 600 δισ. ευρώ). Καθότι πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά και όχι μήνυση, ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι διάδικος και δεν καλείται να καταθέσει. Βασικοί μάρτυρες είναι άνθρωποι που εκπροσωπούν οργανισμούς που η ΤτΕ έχει προ μηνών αποκαλύψει ως ανύπαρκτους ή εμπλεκόμενους σε απάτες.
Παρ’ όλα αυτά και παρά την απάντηση του γενικού επιθεωρητή του αμερικανικού υπουργείου των ΗΠΑ, η πλημμελειοδίκης αποφασίζει ότι «ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας), δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων». Η δικαστική λειτουργός βεβαιώνει ότι οι κατηγορούμενοι «είχαν αποκλειστικά αγαθά κίνητρα» και διαβιβάζει την υπόθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδίκων Αθηνών, για να αναζητήσει τις ποινικές ευθύνες όσων μήνυσαν τον αγαθά ορμώμενο μεγαλοευεργέτη και τους συνεργάτες του.
Ο κ. Λαμπράκης απαλλάχθηκε τελικά από τον κ. Σώρρα, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα: συνελήφθη τον Δεκέμβριο από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ για παράνομη συνταγογράφηση, σε βάθος πενταετίας, ενός ισχυρού, εθιστικού οπιοειδούς φαρμάκου. Ο πρώην συναγωνιστής του συνεχίζει τον «πόλεμο» (τα μέλη της οργάνωσής τους καλούνται να δώσουν τον «όρκο του πολεμιστή» για να γίνουν δεκτοί).
Ας ελπίσουμε ότι έφθασε η ώρα που η συντεταγμένη πολιτεία θα απαντήσει στα πυρά.   Πηγή: Kathimerini.gr

*** Αθλητική ενημέρωση  :
  
 
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  67-77  Κύπελλο  16/01/2017:
~**ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-1  15/01/2017 :
~**ΞΑΝΘΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2-0  15/01/2017:
~**ΠΑΟ-ΑΕΚ  0-0  15/01/2017 :
~**Ηρακλής- Κέρκυρα  αναβολή 11ης αγων  14/01/2017:
Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών έχει ως εξής:
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 :
Άρης-ΑΕΚ 77-76 ,.-
~**  «Αιώνιο» ντέρμπι πράξη δεύτερη: Ημιτελικός Κυπέλλου
Στο ΣΕΦ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 :
ΣΕΦ 19.00  Novasports 2HD
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  67-77 .- ^
video :
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  67-77  Κύπελλο  16/01/2017:
 https://youtu.be/UvSW3Blz2DM.-

Διαιτητές  :  Σχινάς-Καρακατσούνης-Μάνος (Ντάβαρης-Ελευθεριάδης)

~** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2ος  ΗΜΗΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   67-77 , (28-29) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,(28-29) , 45-52 , 67-77 .-
Ηγέτης ο Ρίβερς, άσος στο μανίκι του Πασκουάλ ο Γκάμπριελ, κομβικός ο Καλάθης.- 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).
~*  Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος.  
 ~   Αναλυτικά η δωδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι. 
 ~  Αναλυτικά η δωδεκάδα του «τριφυλλιού»: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης, Καλάθης. 
~*   Για μία ακόμη φορά, 25η στην ιστορία τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods αναμετρώνται απόψε για το Κύπελλο.
 ~* Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Παπανικολάου και Σίνγκλετον, με τους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται ένα... κουβάρι στο παρκέ! 
 ~* Ο Μπιρτς τραυματίστηκε και αποσύρθηκε στον πάγκο. Μάλλον στο γόνατο είναι το πρόβλημα του Καναδού.
~*  Ο Παναθηναϊκός παίρνει μεγάλη νίκη με 77-67 απέναντι στον Ολυμπιακό και προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο .-
***  Στο  τελικό   κυπέλλου  Ελλάδας  για 13η σερί εμφάνιση του ΠΑΟ  σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Μπάσκετ .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης     στις { 19-02-2017}.-

~** AKTH ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΤΟΓΚΟ  0-0  .- ^


***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Video :
~*Τα γκολ της 11ης  αγωνιστικής 15/01/2017:
 https://youtu.be/LJtcEeccDdE  .-

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
 Ηρακλής-Κέρκυρα   Αναβλήθηκε .-

 Βέροια-Λεβαδειακός    2-0 .-^
Βίντεο από αγώνα με τα γκολ  :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0  τα γκολ  14/01/2017  11η  αγων:

 Πλατανιάς-Ολυμπιακός   2-2 .-^
Τα γκολ : με δύο γκολ του Ιντέγε (4΄, 13΄), αλλά ο Πλατανιάς κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε τρία λεπτά, με τον Γιακουμάκη (36΄) και με πέναλτι του Μανούσου (39΄)
Το «διπλό» του Ολυμπιακού που κατέληξε... Χ-αμένοι βαθμοί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανούσος, Πριντέτα, Σίγκνεβιτς - Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80' Μπουχαλάκης), Μάριν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71' Καρντόσο), Φορτούνης, Ιντέγιιιε
video :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΣΦΠ  2-2  τα γκολ 14/01/2017:
https://youtu.be/I5ye5XnGlyg .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1
 ΑΕΛάρισσα -ΠΑΟΚ  - Αναβλήθηκε

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός  4-1 .- ^

Τα γκολ : (38΄, 49΄ Στανισάβλιεβιτς, 42΄ πεν. Μάσα, 58΄ Τσουκαλάς - 9΄ Μουνιός) για την (εξ αναβολής) 11η αγωνιστική
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαράλαμπρος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κλέσιο
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (59΄ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46΄ Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68΄ Ιωαννίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (73΄ Βασιλούδης), Ρόσα (66΄ Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61΄ Κουτρομάνος).
video :
~*ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ-Παναιτωλικός     4-1  15/01/2017:
   
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .- ^

Τα γκολ  :γκολ των Σολτάνι στο 22΄ και Γιουνές στο 88΄  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης - Κοζορώνης
 ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (90΄ Ράνος), Σολτάνι (83΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (78΄ Παπαγεωργίου), Βασιλακάκης, Φλίσκας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (75΄ Ναδάλες), Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (64΄ Βιδάλ), Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (76΄ Κόντε).

 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ   0-0 .- ^

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Κουρμπέλης, Λέτο, Βιγιαφάνιες - Κολοβέτσιος, Μπάρκας, Μάνταλος
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (73΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο.
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς (75΄ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Βάργκας), Σιμόες, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (68΄ Αλμέιδα).
Video :
 ~ ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0   Φάσεις  15/01/2017:
https://youtu.be/2wfzfLcawa4 .-
~ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0   Δηλώσεις 15/01/2017:
 https://youtu.be/34miAI45ICE  .-
~ΠΑΟ-ΑΕΚ  στο παρελθόν  και στο σήμερα 15/01/2017  11ης αγωνιστικής: https://youtu.be/uLtWznAJ_R8  .-
~Άγγελο Μπασινά για ΠΑΟ  15/01/2017:
 https://youtu.be/ublylMjg_J4 .-

  Ατρόμητος-Πανιώνιος   1-2 .- ^

Τα  γκολ : Ο Μπεν στο 24΄ και ο Σαββίδης στο 59΄ πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49΄ με πέναλτι του Ούμπιντες.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Φυτανίδης, Βασιλείου, Κυριακίδης, Λε Ταλέκ - Οικονόμου, Γιαννιώτης, Σαββίδης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάγκα (71΄ Κεϊτά), Κοντοές (46΄ Λημνιός), Κυριακίδης, Βασιλείου (46΄ Ούμπιντες), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο, Λε Ταλέκ
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (58΄ Σαββίδης), Μπεν (90΄ Γκιοατά), Μασούντ, Ενγκόγκ (45+6΄ Μασούρας)
Βίντεο με τα γκολ  :
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-2  ΓΚΟΛ  15/01/2017:
 https://youtu.be/2-ApYwnTe4k .-  

***    Football League      10η Αγωνιστική  Αποτελέσματα  :
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΡΗΣ  Αναβλήθηκε  Σα 14-01-2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΧΑΝΙΑ  Αναβλήθηκε  Σα 14-01-2017
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΣΠΑΡΤΗ  2-2 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ  2-3 .- ^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1-1 .- ^
ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 1-4 .- ^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ   2-2 .- ^
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ  -    Δευτέρα 16/01/2017

***   Στην    Γ ΄ Εθνική  3ος  όμιλος Κυριακή 15-01-2017  15η  :
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ- ΑΧΑΪΚΗ 0-4 .- ^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  7-0  .- ^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 1-0  .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης -ΑΙΟΛΙΚΟΣ   0-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  Αναβλήθηκε
08-01-2017 : ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ   5-1 .- ^

 *** ΑΡΗΣ-ΑΕΚ   77-76  .- ^
Ο Αρης στον τελικό του Κυπέλλου με νίκη επί της ΑΕΚ
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 46-44, 61-61, 77-76
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6(2), Τσαϊρέλης 3(1), Τζένκινς 12(1), Κάμινγκς 20(1/3β., 5/12διπ., 3/6τρ.), Ζάρας 3(1), Μούρτος, Σίμτσακ 4, Μπάκνερ 11, Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, ΜακΓκράθ 11, Ελονού 7, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς, Ντίξον 23(2/2β., 3/4διπ., 5/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 2.

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  14  και 15  Ιανουαρίου  2017  :
Α '   Τοπική κατηγορία 15η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017  :
ΑΠΟΛΛΑΝ Καλαμάτας -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  3-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  0-2 .-
Α .Ο. ΦΑΡΡΑΙ- Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^ 
Α1  Τοπικό 14η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017 :
ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  1-5  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  2-1 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-3  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  4-2 .- ^
Β΄ Τοπική  κατηγορία  1ος  όμιλος  13η  αγωνιστική :
Σάββατο  14/01/2017 :
Α.Ε ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας   2-1 .- ^ 
Α.Ε  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   1-1 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟ  ΝΕΡΟ  1-1 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  1-1 .- ^
Γ΄ κατηγορία ΕΠΣΜ  11η  αγωνιστική :
Δευτέρα 09/01/2017 :
Α.Ο . ΒΕΡΓΑΣ- ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας 3-2 .-^
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Ερασιτεχνών 5η  Φάση :
Τετάρτη  11/01/2017 :
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-1  .-^  2ος αγώνας

*** ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ τον αγώνα   ΠΑΟ-ΕΦΕΣ παραταση  92-81 κ.α. 70-70
~*ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ- ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ  ημίχρονο 38-32  17η αγων  13/01/2017: https://youtu.be/P2OLOPb4nCA .-
~** ΠΑΟ-ΕΦΕΣ παρατ. 92-81 α΄ περίοδος 21-13  17η αγων   13/01/2017:
~**ΠΑΟ-ΕΦΕΣ  92-81  γ΄ περίοδος  50-50  17η αγων  13/01/2017:

~** ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΑΣ  : 
~* Η δασκάλα στο σχολείο ρωτάει τα παιδιά  : 
~**   Εσύ Γιαννάκη αν  έβγαινες με μια κοπέλα από καλή οικογένεια και με πολύ καλή εκπαίδευση , για δείπνο και ήθελες επειγόντος να πας στην τουαλέτα , τι θα έλεγες στην κοπελιά σου ;     - Εγώ κυρία , θα έλεγα ,  μισό λεπτό καλή μου , πάω να κατουρήσω .-   Η  δασκάλα :  Αχ  Γιαννάκη αυτό θα ήταν πολύ αγενές …..    ~ Εσύ Κωστάκη παιδί μου   πως θα το έλεγες ;  ~ Κωστάκης  :  -  Θ α  έλεγα με συγχωρείς καλή μου φίλη αλλά πρέπει να πάω στην τουαλέτα .-   Η  Δασκάλα  :  Ναι κάπως έτσι καλύτερα , γιατί η λέξη τουαλέτα όταν τρως ακούγεται  άσχημα .- ~ Γυρνάει η δασκάλα στον Τοτό  .-  ~ Εσύ Τοτό , …. Τι θα έλεγες στην κοπέλα σου σαν πιο έξυπνος .-  Εγώ  κυρία  θα έλεγα  : Καλή μου  να με συγχωρείς που θα σε εγκαταλείψω , για λίγο , αλλά δυστηχώς πρέπει να εξυπηρετήσω , έναν πολύ καλό μου φίλο , ..που θα σου γνωρίσω αμέσως μετά το φαγητό μας στο σπίτι ….-  
~*Ο  μεθυσμένος και η Μπαργούμαν : 
~**Πάει ένας μεθυσμένος  σε ένα μπαρ .-  Πλησιάζει την μπάργούμαν και της λέει :  Θα μου βάλεις σε παρακαλώ ένα ποτό ;        - Του βάζει το ποτό και αυτός της λέει :   -  Το  ξέρεις ότι είσαι πολύ άσχημη  ; ~ Και  αυτή του απαντάει  :   - Και  εσύ το ξέρεις , ότι είσαι πολύ μεθυσμένος  ;    ~ Και αυτός της λέει :   - Ναι ,  αλλα εγώ αύριο δεν θα είμαι  ,, μεθυσμένος  .-                                                                                                  
~**  Ο  νεαρός , ο φαρμακοποιός και η κοπέλα του  :        ~ Ένας νεαρός μπαίνει σε ένα φαρμακείο και ξητάει προφυλακτικα  .-  ~ Ο  Φαρμακοποιός ,   ποια συσκευασία θέλεται , ρωτάει  ; έχουμε  με 3  , με 6  , με 9  και με 12  .-  ~ Να  σας πω , λέει ο νεαρός  .  Απόψε έχω ραντεβού με μια φοβερά  καυτή και sexi κοπελάρα .- Θα  φάμε με τους γονείς της και μετα θα βγούμε βόλτα , εγώ με τη κοπέλα  .-  ~  Έχω το προαίσθημα πως απόψα τα το κάνουμε .- !! Και  είμαι σίγουρος πως αν αρχίσουμε το  sex δεν θα θέλει να σταματήσει με τίποτα .- Γιαυτό δώσε μου των 12  .-  ~ Το  βράδυ έρχεται  ……. Ο νεαρός πηγαίνει στο σπίτι της κοπελιάς και κάθονται στο τραπέζι οικογενειακώς , για το δείπνο  ,….  Ο  νεαρός παρακαλεί να πει αυτός την προσευχή και όλοι τότε συμφωνούν .- Αρχίζει ο νεαρός να μουρμουρίζει για 5  και πλέον λεπτά  .- Η   κοπέλα σκύβει προς το μέρος του και του λέει :  Δεν μου είχες πει ότι είσαι;ι τόσο θρήσκος ;  Και εσύ δεν μου είχες πει ότι ο πατέρας  σου είναι φαρμακοποιός  .- 
~ ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3347   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3339  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.797  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: