ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....

Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος ζητάει αυτά τα τρία: Από την ψυχή ορθή πίστι, από την γλώσσα την αλήθεια και από το σώμα την σωφροσύνη.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος


~ 29 Ιανουαρίου
Ανακομιδή λειψάνων Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του θεοφόρου. Ιερομαρτύρων Σιλουανού επισκόπου Εμέσης και Βαρσιμαίου επισκόπου Εδέσσης. Λουκά διακόνου, Μωκίου αναγνώστου.Μαρτύρων Αβίβου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Παρηγορίου, Ρωμανού, Υπερεχίου και Φιλόθεου, των εν Σαμοσάτοις τελειωθέντων. Βεβαίας και Σαρβήλου, των αυταδέλφων. Νεομάρτυρος Δημητρίου (1), του εκ Χίου (†1802). Οσίων Ακεψιμά και Αφραάτου.
(1)Γεννήθηκε το 1780 στο χωριό Παλιόκαστρο της Χίου από ενάρετους γονείς, τον Αποστόλη και την Μαρουλού. Σε νεαρή ηλικία έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και εργαζόταν κοντά στον αδελφό του Ζαννή, ο οποίος ήταν έμπορος. Όταν χωρίς την άδεια του αδελφού του αρραβωνιάστηκε κάποια νέα, ο Ζαννής τον έδιωξε από το κατάστημά του. Ευρισκόμενος σε μεγάλη φτώχεια θυμήθηκε ότι ο Σείχ- ουλ- Ιμαλήλ όφειλε στον αδελφό του κάποιο ποσό από αγορές υφασμάτων και πήγε στο σπίτι του για να το εισπράξει και να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Εκεί γνώρισε μία νεαρή μουσουλμάνα η οποία τον αγάπησε και του δήλωσε ότι για να τον παντρευτεί έπρεπε να αλλαξοπιστήσει. Ο Δημήτριος δέχθηκε την πρόταση και παρέμεινε στο σπίτι των τούρκων για δύο μήνες. Γρήγορα όμως δραπέτευσε και κρύφθηκε προσωρινά σε μία χριστιανική οικογένεια στην περιοχή του Σταυροδρομίου. Εκεί τον συνάντησε ο αδελφός του Ζαννής. Ο Δημήτριος εξομολογήθηκε στον πνευματικό του αδελφού του και συγχρόνως έστειλε επιστολή στον πατέρα του εξιστορώντας τα έως τότε γεγονότα της ζωής του αλλά και τον πόθο του να μαρτυρήσει για το Χριστό. Αφού κοινώνησε τα άχραντα μυστήρια παρουσιάσθηκε στον τούρκο διοικητή και με παρρησία ομολόγησε την πίστη του. Παρά το γεγονός ότι οι Χιώτες της Κωνσταντινούπολης συγκέντρωσαν χρήματα για την απελευθέρωσή του, ο Δημήτριος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Έτσι, μετά από φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε αγόγγυστα, αποκεφαλίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 1802.-
Το  βίντεο της ημέρας :
~*Προσφώνηση παπά-Μιχάλη Ε.  Μπούρα 29/01/2017: https://youtu.be/lw6Kx70S_Jo .-
~ * Θεία Λειτουργία 29/01/2017  Κήρυγμα  ομιλία Μητροπολίτου Γαβριήλ Αλεξάνδρειας  στο ΑΡΦΑΡΑ :
https://youtu.be/Jo8R1b_JTz4 .-   .-


 
 
 
 

***  Σεισμική δόνηση αισθητή στην Καλαμάτα 
Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι σεισμική δόνηση σημειώθηκε ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Το μέγεθος αυτού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 4 ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.
~ Σήμερα 29/01/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, Όσιος Ιγνάτιος ο Σιναΐτης εκ Ρεθύμνης, Άγιος Δημήτριος ο Χιοπολίτης
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς θησαυρὸν πλουτοποιῶν δωρημάτων, τὴν τῶν λειψάνων σου μυρίπνοον θήκην, τὴ ποίμνη σου μετήγαγον ἐκ Ρώμης εὐσεβῶς, ἧσπερ τὴν ἐπάνοδον, ἑορτάζοντες ποθῶ, χάριν ἀρυόμεθα, πολλαπλῶν ἰαμάτων, τοὺς σοὺς ἀγῶνας μέλποντες ἀεί, Ἱερομάρτυς Ἰγνάτιε ἔνδοξε.
~* Απολυτίκιο Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/wlPfRs6OO2Q .-

~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
***  Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για την επανέναρξη του πανηγυριού της Υπαπαντής 
Στη γνωστή ιστοσελίδα για ψηφίσματα πολιτών avaaz.org εδώ και μερικές ώρες έχει αναρτηθεί ένα ψήφισμα που αφορά την πόλη μας και ειδικότερα το πανηγύρι της Υπαπαντής.
Το κείμενο που το συνοδεύει αναφέρει τα εξής:
Η κατάργηση της εμποροπανήγυρης Της Υπαπαντής στέρησε από την Πόλη Της Καλαμάτας την παλιά της αίγλη και αντί να βοηθήσει τους τοπικούς επιχειρηματίες, αντίθετα τους δημιούργησε πρόβλημα.
Με την υπογραφή μας ζητάμε την επαναλειτουργία του, στηρίζοντας τους τοπικούς επιχειρηματίες και χωρίς την μαφία των πανηγυριών ...που κατά τον Δήμαρχο φταίει για την κατάργηση του.
Όσο διαρκεί η μη λειτουργία του, δημιουργεί στους κατοίκους, που η συντριπτική πλειοψηφία το ζητά, την αίσθηση ότι δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα η διακοπή του.
Με την υπογραφή μας δεν ζητάμε μόνο την επανέναρξη του, αλλά και να αλλάξει η μορφή του, στηρίζοντας αποκλειστικά τους τοπικούς εμπόρους και κατά επέκταση την τοπική οικονομία.
  Δείτε αναλυτικά το ψήφισμά εδώ 

*** Το φυσικό αέριο το 2020 στην Πελοπόννησο 
Στο σχέδιο που υλοποιεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος -θυγατρική της ΔΕΠΑ- για την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην περιφέρεια της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Παρασκευή στην Πάτρα.
Όπως είπε ο υπουργός, η β' φάση του σχεδίου, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο, προβλέπεται να έχει προχωρήσει ως το 2020, πριν από το αρχικά εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα, όμως, με παλιότερο προγραμματισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), θα πρέπει να περιμένουμε μια δεκαετία (!) ακόμα για να δούμε το έργο να υλοποιείται και για τη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με εξαγγελίες των προηγούμενων μηνών, δημοπρατούνται άμεσα, με στόχο να ξεκινήσει η κατασκευή τους το πρώτο 3μηνο του 2017, τέσσερα σημαντικά ενεργειακά έργα στον κλάδο του φυσικού αερίου, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόκειται για την κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και σε 6 πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εκείνο, ωστόσο, που δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς είναι το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ προσπαθούσε επί πολλά χρόνια να διευρύνει τις γεωγραφικές περιοχές διείσδυσης του αερίου, αλλά οι προσπάθειες αυτές συναντούσαν την απόλυτη αποτυχία.
Τα αιτήματα που δέχεται η ΔΕΠΑ από μεμονωμένους Δήμους, πόλεις κ.λπ. που ζητούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αλλά προφανώς η επιχείρηση δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει όλα, γιατί ο σχεδιασμός της βασίζεται σε τεχνοοικονομικές παραμέτρους, δηλαδή στατιστικά δεδομένα των τελευταίων ετών, εκτίμηση προοπτικών, κοστολογίων και εμπορικών στοιχείων (κατανάλωση) των επιλεγμένων περιοχών, από τα οποία προκύπτει το κατά πόσον είναι βιώσιμη κάθε προτεινόμενη επέκταση.
Με βάση τα παραπάνω πραγματικά δεδομένα, την επέκταση του δικτύου μέχρι την Καλαμάτα θα πρέπει να την ξεχάσουμε για επόμενα χρόνια.  

*** Θετική η εικόνα των οικονομικών του δήμου Καλαμάτας 
Στην ειδική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, διεξήχθη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος: "Έγκριση απολογισμού και οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας, διαχειριστικής χρήσεως 2015". Κατά τη διάρκειά της έγινε διεξοδική συζήτηση παρουσία υπηρεσιακών στελεχών, με επικεφαλής τη Διευθύντρια Οικονομικών, του ορκωτού λογιστή και του υπευθύνου για το διπλογραφικό σύστημα.
Με βάση τα στοιχεία που είχαν ήδη ελεγχθεί και παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μπούχαλη, προέκυψε σημαντική μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων από το 2011 (περίπου 8 εκατομμύρια) μέχρι το 2015 (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ), δηλαδή εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις του Δήμου μαζί με εκείνες που είχαν συσσωρευθεί στο Δήμο Καλαμάτας μετά τον «Καλλικράτη» από τους παλιούς «Καποδιστριακούς» Δήμους, οι οποίοι ενσωματώθηκαν σ' αυτόν. Επίσης, αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου κατά την ίδια περίοδο, από περίπου 4 εκατομμύρια το 2011 σε περίπου 10 εκατομμύρια το 2015.
Από τη Δημοτική Αρχή τονίσθηκε ότι με τη σφραγίδα του ορκωτού λογιστή αποδεικνύεται η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, η διαφάνεια διαχείρισης των οικονομικών και η προστασία της δημοτικής περιουσίας. Οι οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν και έκλεισε το οικονομικό έτος 2015. Ο Δήμος Καλαμάτας, εγκαίρως και όπως προβλέπεται από το νόμο, προχωρεί σε όλες τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων, που αφορούν στην οικονομική του κατάσταση.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ο Δήμος ουσιαστικά δεν κάνει διαχείριση των οικονομικών του γιατί όλα προσδιορίζονται πλέον από το κράτος, μέχρι και για την εκταμίευση του τελευταίου ευρώ είπε ότι χρειάζεται η έγκριση του αντιπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών.
 Ωστόσο, μπροστά στα σχόλια συμβούλων της αντιπολίτευσης για αντιμνημονιακή στάση, ο δήμαρχος επανήλθε και τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ των μνημονίων και ότι «αυτά που λένε τα μνημόνια έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας εδώ και 40 χρόνια».
Από την πλευρά των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ασκήθηκε σκληρή κριτική, αφού υποστήριξαν ότι, από τη Δημοτική Αρχή, απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός, όντας… οπαδός του "βλέποντας και κάνοντας".
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Παρουσία Σαμαρά, Κικίλια και πλήθος Νεοδημοκρατών έκοψε την πίτα η Τ.Ο. και η ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας 
 
 
 
 
 
 
Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στη κατάμεστη από Νεοδημοκράτες, ανακαινισμένη αίθουσα συνεστιάσεων του «Menu & Γεύση» (όπισθεν σταθμού ΚΤΕΛ) η κομματική εκδήλωση της κοπής πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας.
Tην πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομος.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με φίλους και γνωστούς.
Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε ότι η αχαριστία και η αγνωμοσύνη δεν ήταν ποτέ προσόντα του χαρακτήρα του και γι’ αυτό δεν ξεχνά όλα όσα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς για τον ίδιο.
Ο κ. Κικίλιας δήλωσε, επίσης, «ότι όλοι πρέπει να συστρατευτούν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, που προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό ή προσωπικό, με σκοπό η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει την κρίση και βασική στόχευση οι νέες γενιές να ατενίσουν το μέλλον και πάλι με αισιοδοξία, ύστερα από δύο καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Η κόρνα της λήξης για τη χώρα δεν έχει σφυρίξει ακόμα ...όσο και αν κάποιοι προσπαθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη βοήθεια όλων μας θα ανακόψει την πορεία καταστροφής, φέρνοντας το χαμόγελο της ελπίδας ξανά στα χείλη όλων των Ελλήνων».
Σύντομο χαιρετισμό εκφώνησαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας κ. Στρατικόπουλος, η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Άντζελα Σκλήκα και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κα Νατάσα Κυριακοπούλου.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος του κόμματος Περικλής Μαντάς, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης,  Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας και  υποψήφια με το κόμμα της Ν.Δ., Μαρία Οικονομάκου, ο πολιτευτής του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και στελεχών του κόμματος.
Επίσης, χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλους, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, καθώς και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης που βρίσκεται εκτός Μεσσηνίας.
Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.
*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Τρίτης.
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Δυο Μεσσήνιες με γρίπη για νοσηλεία στην Αθήνα 
Δύο κρούσματα γρίπης σε γυναίκες από την Καλαμάτα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία και, ευτυχώς, βρίσκονται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης. Αμφότερες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν στην Αθήνα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, καμία δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.
  Δεν είχαν κάνει εμβόλιο
Οι δύο γυναίκες είναι 45 και 55 χρόνων, ξεχωριστές περιπτώσεις και ασθένησαν περί τα μέσα Γενάρη. Για την πλήρη ίασή τους η μία νοσηλεύθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και η άλλη στο Σεισμανόγλειο. Η εξέλιξη της υγείας τους δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, ενώ δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία τους σε Εντατική Μονάδα.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δύο δεν είχε εμβολιασθεί.
Από την πλευρά του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, επισημαίνει ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι το σύνηθες για την εποχή.
  Χωρίς εμβόλια
Πάντως, ο επίσημος φορέας υγείας της χώρας μας καλεί ακόμα και τώρα τον κόσμο να κάνει αντιγριπικό εμβόλιο, με τη μόνη όμως διαφορά ότι δεν υπάρχει πουθενά για να το προμηθευτεί κάποιος.
Τα αποθέματα στα ιδιωτικά φαρμακεία έχουν εξαντληθεί από το φθινόπωρο και δεν έγινε άλλη προμήθεια, όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν υπάρχουν. Άλλωστε, όπως σημείωσε φαρμακοποιός της Καλαμάτας οι παραγγελίες γίνονται υποχρεωτικά το καλοκαίρι, τότε που κανείς ακόμα δε γνωρίζει τι ποσότητες θα χρειασθούν, ενώ από το Νοέμβριο και μετά όσες φορές κι αν ζήτησαν οι δύο εταιρείες που κάνουν την εισαγωγή των εμβολίων, τους απαντούσαν ότι δεν έχουν.
Πάντως, από 16 έως 22 Ιανουαρίου καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα 144 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 135 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Μόνο το 21% του συνόλου των ασθενών αυτών είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 26 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 21 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 5 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των 26 που πέθαναν, μόνο το 23% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία 
Παρατάθηκε από τον ΟΑΕΔ η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για την πρόσληψή τους σε φορείς του Δημοσίου μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέχρι και τη Δευτέρα 6/2 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (oaed.gr). Για όποιον δεν μπορεί να κάνει αίτηση από το σπίτι του, παρέχεται βοήθεια από τα ΚΕΠ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στο σχετικό κατάλογο του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις επιβλέποντες φορείς.
Για το Δήμο Καλαμάτας προβλέπεται η κάλυψη 197 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, από εργάτες μέχρι επιστήμονες, οι οποίοι είναι εξόχως αναγκαίοι. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν 15 – 20 ημέρες μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και θα δοθεί δυνατότητα ενστάσεων μιας εβδομάδας.
Η πρόσληψη όσων επιλεγούν, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, αναμένεται περί τις αρχές Μαρτίου και όσοι προσληφθούν, θα εργασθούν επί 8 μήνες.

*** Συλλαλητήριο χθες στους Γαργαλιάνους για τους δασικούς χάρτες 
«Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου. Όχι στην προχειρότητα. Ναι στην ανάπτυξη της γεωργίας», διατράνωσαν αγρότες και άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, στο συλλαλητήριο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τους δασικούς χάρτες. Βασικό αίτημα του συλλαλητηρίου ήταν η αναστολή της διαδικασίας μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και όλοι διαδήλωσαν τη σφοδρή αντίθεσή τους με τη διαδικασία αλλά και την ουσία, όπως αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, καθώς, όπως τονίζουν, αντί να επιλύουν προβλήματα και να βάζουν τάξη, προκαλούν ακόμη περισσότερα και χειρότερα, καταστρέφουν περιουσίες και μόχθους ζωής, εξαφανίζουν αγροτική γη και στερούν εισοδήματα από ανθρώπους και οικογένειες, ενώ, παράλληλα, με το βαρύτατο τέλος για την υποβολή αντιρρήσεων «χαρατσώνονται» άγρια οι άνθρωποι που βλέπουν να χάνουν περιουσίες και μόχθους ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.
Μαζική ήταν η συμμετοχή αγροτών από τοπικές κοινότητες, όπως η Χριστιανούπολη και το Μουζάκι, όπου εκεί προκλήθηκαν από τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας των δασικών χαρτών, όπως αυτοί αναρτήθηκαν, και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση ενώ είναι οργισμένοι από την προχειρότητα και την απερισκεψία των ιθυνόντων οι οποίοι με ελαφρά τη καρδία, τους στερούν την ίδια τους τη γη, την περιουσία και τις καλλιέργειές τους. Ωστόσο, παρόλο που τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αφορούν χιλιάδες πολίτες της Τριφυλίας, στο συλλαλητήριο δεν υπήρξε η μαζικότητα που αναμενόταν, γεγονός που απ’ όλους καυτηριάστηκε και τους προβλημάτισε, αφού με την απάθεια και την αδράνεια των άμεσα θιγομένων, η ένταση της φωνής του αγροτικού κόσμου και, γενικότερα, της κοινωνίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα έπρεπε. Γι’ αυτό οι εκκλήσεις όλων για συμμετοχή ήταν διαρκείς και διαρκής θα είναι ο αγώνας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουν οι αγρότες της περιοχής και τα ψυχικά αποθέματα αντοχής που έχουν, επειδή ο αγώνας είναι μονόδρομος και η μόνη απάντηση στα αλλεπάλληλα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ξεκληρίζουν την ύπαιθρο και αφανίζουν την αγροτιά.
Έναρξη αγώνα
Με το συλλαλητήριο δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα των αγροτών και της κοινωνίας της Τριφυλίας απέναντι στη λαίλαπα της πολιτικής των Μνημονίων, τη βαρβαρότητα των μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την εξαθλίωση που υφίστανται. Ο αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί  τους αγρότες της περιοχής,  τους επαγγελματίες,  τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, όλη γενικά την κοινωνία, σε ένα ενιαίο, μαζικό και δυναμικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, για να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν την πολιτική και τα μέτρα σε υλοποίηση αγροκτόνων Μνημονίων.
Συμπαραστάτης ο Δήμος
Συμπαραστάτης στο αγροτικό κίνημα είναι ο Δήμος Τριφυλίας και στο συλλαλητήριο απηύθυναν αγωνιστικούς χαιρετισμούς ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.
Ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Νίκος Σινάνης, αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Συλλόγου για την αναστολή της διαδικασίας των δασικών χαρτών καθώς και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας και τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι με τους δασικούς χάρτες, χάνουν τη γη τους.
Τέλος τόνισε ότι: «Οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και όλος ο κόσμος, με τα μέτρα που έχουν πάρει και μας επιβάλλουν, ξεκληριστήκαμε. Τα παιδιά μας είναι στο εξωτερικό. Ματώσαμε να τα σπουδάσουμε και αυτή τη στιγμή προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλα κράτη και για άλλων συμφέροντα. Κι εμείς εδώ καθόμαστε και πίνουμε τα ουζάκια μας στο καφενείο. Πρέπει να πάρουμε απόφαση τι κάνουμε από δω και πέρα. Εγώ βάζω το ζήτημα: Ή πάμε στα σπίτια μας ή αγωνιζόμαστε, με αυτά τα προβλήματα που έχουμε, για να μπορέσουμε κάτι να καταφέρουμε. Ο αγώνας, όταν είναι μαζικός και ενωτικός, δε μπορεί να σταματήσει…».
Το λόγο έλαβαν αγρότες και εκπρόσωποι φορέων που αναφέρθηκαν στα προβλήματα και την αναγκαιότητα του αγώνα απέναντι στα μέτρα που αφανίζουν την αγροτικά και ολόκληρη την κοινωνία.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Δραματικές ώρες στον ΔΟΛ - Αναστολή έκδοσης για "Βήμα" και "Νέα" 
Δραματικές ώρες για τον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Όπως όλα δείχνουν, το φύλλο του “Βήματος της Κυριακής” που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ώρες θα είναι το τελευταίο, αφού σε αυτό θα ανακοινώνεται, σε πρωτοσέλιδο άρθρο, η αναστολή της κυκλοφορίας των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» για οικονομικούς λόγους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης θα γίνεται λόγος για αδυναμία του Οργανισμού να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφημερίδων του και την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει, καθώς «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν -και δέσμευσαν- προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο άρθρο, με τίτλο «Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο», θα αναφέρεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank) αποφάσισαν την ένταξη του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης µη λαμβάνοντας καμία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του, ενώ θα υπογραμμίζεται ότι απορρίφθηκε και το αίτημα ενδιάμεσης χρηματοδότησης.
news.gr

***  Συνάντηση Κικίλια με Μεσσήνιους Οννεδίτες στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με Οννεδίτες απ’ όλη τη Μεσσηνία είχε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην υπουργός αντάλλαξε απόψεις με τους νέους της περιοχής για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματος για τα νέα στελέχη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κεντρική καφετέρια της Καλαμάτας, λίγο πριν την εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΟΝΝΕΔ και της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο Βασίλης Κικίλιας ήταν βασικός ομιλητής. Κ. Γαζ.  

~

*** Αθλητική ενημέρωση :
Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017 :
  ~* Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1 .-^

Τα γκολ: (43΄αυτ. Ρέντζας - 10΄ Ρέντζας)
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Στάμου, Γροντής, Δώνης, / Φάρκας, Ικάουνιεξ, Θεοδωρόπουλος
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος (69’ Καραγκούνης), Δώνης, Γροντής (89’ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς
 ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρεντζάς, Λελογκονόλο, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεξ (46’ Γκαγιέχο), Τσακοπίνο (57’ Αβραάμ).
  
~*  Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος  1-1 .- ^

 
Τα γκολ : στο 44’ ο Μάσα , 46΄ ο Ταπόκο .-
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (84' Δημούτσος), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Μανιάς.
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (λ.τ. 46' Ταπόκο), Ρισβάνης, Β. Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (88' Καθάριος), Μασούρας (69' Μαχμούτοβιτς).

~*    Ξάνθη-ΑΕΚ  0-0 , (0-0) .-^

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017 :

 ~*    Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητής είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτ/νίας), Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας) και τέταρτος ο Συμεών Κοσικίδης (Αθήνας).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.
Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Μαρινάκης, Ρινάλντι, Μίγγος, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου.
Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Μαρινάκης, Ρινάλντι, Μίγγος, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου.
Στον πάγκο: Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Καψάσκης, Βασιλείου, Τόπι, Γιουσούφ, Σουμπίνιο.
~* 47' Κίτρινη κάρτα στον Καλτσά. , 68' Kίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα. ,
~** 58' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ρινάλντι αντί Μπουμάλ. ,  65' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Χατζηγιοβάνης αντί Βλαχοδήμου. , 71' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Καψάσκης αντί Λάτσι. , 77' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ρέις αντί Λουντ. ,
83' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Τόπι αντί Γιακουμάκη.

 ~*    Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 .-^ ,  (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 66΄ ο Λε Ταλέκ , 94΄ ο Κόντε,
Διαιτητής του αγώνα ο Ευαγγέλου, με βοηθούς τους Κουράκη, Δημόπουλο
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Κυριακίδης, Λημνιός, Κατράνης, Μπάγκα, Πλατέλλας, Κυβρακίδης, Τόνσο, Λε Ταλέκ
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Ζαΐρο, Σκόνδρας, Κόντε, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος, Κούτρης, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ακόστα
Στον πάγκο του Ατρόμητου: Παπαδόπουλος, Ζησόπουλος, Νταούντα, Βασιλείου, Λαζαρίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο
Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Ίγκορ, Ναδάλες
~*44' Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη για μαρκάρισμα στον Πλατέλλα , 72' Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο, που σταμάτησε αντικανονικά τον Λε Ταλέκ , 78' Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη ,
~** 73' Μέσα ο Ούμπιδες, έξω ο Τόνσο για τον Ατρόμητο , 77' Ο Βιντάλ παίρνει τη θέση του Σκόνδρα , 86' Έξω ο Πλατέλλας, μέσα ο Βασιλείου ,


 ~*    Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ  0-1 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 62 ΄  ο Γιάννης Μυστακίδης ,
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών).Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός, Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρόσα, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαννιώτης, Λόπες, Βασιλούδης.
Στον «ασπρόμαυρο» βρίσκονται οι: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κάτσε, Κουλούρης, Μυστακίδης, Κίτσιου, Κάνιας.
~* κόκκινη κάρτα Στεφ. Αθανασιάδης , 53' Κίτρινη κάρτα στον Χαντάκια. , 59' Κίτρινη κάρτα στον Μουνιός. ,72' Κίτρινη κάρτα στον Πέλκα. ,80' Κίτρινη κάρτα στον Ρότσα. ,
~** 63' Και αλλαγή αμέσως για τον «δικέφαλο», ο Μαλεζάς στη θέση του Μπίσεσβαρ. , 65' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, στη θέση του Ροντρίγκες πέρασε ο Λόπες. , 76' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Πέλκα πέρασε ο Κάνιας. ,78' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, στη θέση του Μουνιός, ο Λόπες. ,

 ~*    Πλατανιάς-Κέρκυρα 2-1 , (0-1) .- ^
Τα γκολ : 39΄  Τουράν , 48΄ Βάντερσον ,  84΄  Ο Μανούσος  .-
Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας. Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος 4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Βάντερσον, Πριντέτα, Μπανανά, Καρυπίδης, Μουνάφο, Ντεβέσα, Μανούσος, Σίγκνιεβιτς, Γιακουμάκης
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς, Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ
Στον πάγκο των Κρητικών: Κοκκάλας, Κάργας, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μενδρινος, Γουνδουλάκης
Σε αυτόν της Κέρκυρας οι Αραμπατζής, Ντριμιτρόφσκι, Γεωργίου, Κόντος, Ζαραδούκας, Γεωργακόπουλος, Νίκιτς
~*   19' Κίτρινη στον Γιακουμάκη , 33' Κίτρινη στον Μουνάφο ,


Δημοτικό Βέροιας 19:30 Βέροια-Ολυμπιακός


***   ΣΤΗΝ    Football League 13η αγωνιστική
Σάββατο  28-01-2017   :

~*  ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΟΦΗ  1-0  .- ^ {το γκολ  στο 11ο λεπτό με τον Μιλούνοβιτς } .-
ΧΑΝΙΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ    4-0 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ     1-1 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης- ΛΑΜΙΑ  1-0 .-
ΣΠΑΡΤΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-0 .-
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΝΑΙΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 4-0 .-
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ   2-0 .-
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  2-0 .-
Τετάρτη 0-1-02-2017 : ΧΑΝΙΑ-ΣΠΑΡΤΗ

***  Για  την Γ΄ Εθνική 17η αγωνιστική , 3ος όμιλος  :
Τετάρτη 25-01-2017 :

Θήβα-Αστέρας Αμαλιάδας  2-0  .-^
 Παναχαϊκή – Αιολικός 1-0 .- ^
 Δόξα Μεγαλόπολης – ΑΟ Ζευγολατιού  0-1 .- ^
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή  3-0 .- ^
Χαλκίδα – Αστέρας Αμαλιάδας  2-0 .- ^
ΑΕ Ερμιονίδας – Παναρκαδικός  1-1 .- ^
Λουτράκι – Παναργειακός  1-0 .- ^
Ρεπό: Φωστήρας.

*** Αποτελέσματα  Γ΄ εθνικής σε όλους τους ομίλους :
1ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Μακεδονικός Φούφα – Ορφέας Ξάνθης (αναβολή)
Καβάλα – Λαγκαδάς 1-0
Νάουσα – Απόλλων Καλαμαριάς 2-2
Δόξα Δράμας – Δόξα Προσκυνητών 4-2
Απόλλων Παραλιμνίου – Καμπανιακός 1-2
Νέστος Χρυσούπολης-Εορδαϊκός (Τετάρτη 1/2-15:00)
ΑΟ Καρδίας-Αλμωπός Αριδαίας (Τετάρτη 1/2-15:00)
Εορδαϊκός – Αλμωπός Αριδαίας 0-3 (14η αγωνιστική)

2ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Απόλλων Λάρισας – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0
Αμβρακία Κωστακιών – Πύδνα Κίτρους 0-2
Πιερικός – Τηλυκράτης 0-0
Ρήγας Φεραίος – Διαγόρας Σεβαστής 0-2
Ολυμπιακός Βόλου – AE Ιστιαίας 2-0
Θεσπρωτός – Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-1
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αστέρας Πετριτή (Τετάρτη 1/2-15:00)
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου (Τετάρτη 1/2-15:00)
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0 (14η αγωνιστική)

3ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου – Θήβα 2-1
Δόξα Μεγαλόπολης – Ζευγολατιό 0-1
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή 3-0
Χαλκίδα – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0
Παναχαϊκή – Αιολικός 1-0
Ερμιονίδα – Παναρκαδικός 1-1
Λουτράκι – Παναργειακός 1-0

4ος όμιλος-17η αγωνιστική
Άγιος Ιερόθεος – Ιωνικός 0-0
Ερμής Ζωνιανών – Ηλυσιακός 2-0
Προοδευτική – Θύελλα Ραφήνας 1-1
Ρόδος – Εργοτέλης 0-3
Εθνικός – Ιάλυσος 2-1
Ατσαλένιος – Κηφισιά 2-1
Τριγλία Ραφήνας – Πανθηραϊκός 3-0

~*** Υποδέχεται τη Θήβα o Τσικλητήρας Πύλου 
Με στόχο τη νίκη υποδέχεται σήμερα τη Θήβα ο νταμπλούχος Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου, σε ματς που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης και ο συνεργάτης του Κώστας Παλαμάρας, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Πατρινό επιθετικό Γιώργο Γραμματικόπουλο (έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες). Υπολογίζεται πάντως κανονικά ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Άγγελος Γεωργιόπουλος (εκδόθηκε το δελτίο του). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Άγγελου Μπίζου (στρατευμένος).
Τελευταία προσθήκη στο «ρόστερ» των ροσονέρι της Πύλου ο μεσοεπιθετικό Λευτέρης Μάνικος  (έχει περάσει από Κ-17 Λάρισας, Κ-20 Πλατανιά Χανίων, ΟΑ Χανίων, Οικονόμο Τσαριτσάνης και άλλες τοπικές ομάδες).
Διαιτητής είναι ο Νικόλαος Σταυρόπουλος από την ΕΠΣ Ηλείας, βοηθοί οι Γεώργιος Καραμέρος, Γεώργιος Κορδάτος από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Πορφύρης από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Οι υπόλοιπες συναντήσεις  της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής είναι οι εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Παναχαϊκή – Αιολικός
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δόξα Μεγαλόπολης – ΑΟ Ζευγολατιού
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή
Χαλκίδα – Αστέρας Αμαλιάδας
ΑΕ Ερμιονίδας – Παναρκαδικός
Λουτράκι – Παναργειακός
Ρεπό: Φωστήρας.

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
΄Σάββατο 28-01-2017 :
~*  ΛΑΥΡΙΟ-ΑΕΚ  84-87 .- ^

Δεκάλεπτα: 25-25, 35-41, 64-67, 84-87. 
Λαύριο (Σερέλης): Νίξον 19 (7 ασίστ), Χάμιλτον 11, Πάντερ 28, Έβανς 7 (5 ριμπ.), Γκρέι 9, Στεφανίδης 3, Αθανασούλας, Περράκης, Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 1, Μπολντς 6. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (7 ασίστ), ΜακΓκραθ 5, Ελονού 4, Σάκοτα 13 (4 ριμπ.), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 17, Λαρεντζάκης 19 (7 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 9 (7 ριμπ.), Τσαλμπούρης 2. 
Διαιτητές: Μάνος, Παναγιώτου, Βαρδάλος. 
~*   ΚΟΛΟΣΣΟΣ -ΠΑΟΚ 73-68 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 23-36, 43-50, 73-68
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ 15 (3), Βασιλόπουλος 14 (3), Χολ 28 (2), Λιάπης, Τσούκου, Γεωργαλλής, Αγγελάκος, Άχονεν, Παπαδάκης, Γουάτσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5 (1), Μαργαρίτης 4, Σάιμπερτ 9 (2), Πέινερς 12 (2), Κλάντον 8, Χρυσικόπουλος 12 (1), Τσόχλας 9 (1), ΜακΦάντεν 3, Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2.

~* ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΤΡΙΚΑΛΑ  68-73 .-^

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-35, 54-57, 68-73

~* ΑΡΗΣ- ΡΕΘΥΜΝΟ  23-10  .- ^

 Τα δεκάλεπτα: 23-6, 23-20, 29-14, 23-10
Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον, Ξανθόπουλος 4, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 13(3/4β., 2/4διπ., 2/5τρ.), Κάμινγκς 6(1), Ζάρας 9(3/3τρ.), Μούρτος 4, Σίμτσακ 12(2/2β., 5/6διπ.), Γιάνκοβιτς 10(1/1β., 3/5διπ., 1/3τρ.), Καββαδάς 18(4/6β., 7/8διπ., 5ριμπ.), Ντραγκίσεβιτς 12(1/1β., 4/4διπ., 1/2τρ.).
Ρέθυμνο CRETAN KINGS (Κωνσταντινίδης): Κώττας, Ράζης, Χριστοδούλου 7, Άρνολντ 9, Φιτζπάτρικ, Σαφτενάαρ 4, Τάλτον 8(1), Καμπερίδης 5(1), Κράβιτς 7, Γιόσεφ.

~* ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2017  :

 
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
***  Οι σημερινοί αγώνες και τα χθεσινά αποτελέσματα στα γήπεδα της Μεσσηνίας 

 
A΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών στο παραδοσιακό ντέρμπι

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ο Π.Σ. «Η Καλαμάτα» που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Ακόμη ο Πάμισος Μεσσήνης «κοντράρεται με την Εράνη Φιλιατρών στο παραδοσιακό ντέρμπι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  4-0 .- ^
Να προσθέσει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό του θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Κυπαρισσίας ο Π.Σ. «Η Καλαμάτα» διατηρώντας έτσι τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του. Το τεχνικό τιμ Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηπαναγιώτης θα έχει στη διάθεσή του και τον Ευθύμη Νάτση (ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του).
Δύσκολη δε θεωρείται η συμμετοχή των Ηλία Μερκούρη, Άγγελου Σαραντόπουλου, Βασίλη Μπεγέτη (ταλαιπωρήθηκαν  από τραυματισμούς).
Ενισχυμένη με τον Κωνσταντίνο Μανδραπήλια (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί) θ’ αγωνιστεί η τριφυλιακή ομάδα. Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος αναμένεται  να δώσει χρόνο συμμετοχής και στο νεοαποκτηθέντα Κωνσταντίνο Τσιμόπουλο.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ.  1-0 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στην Εράνη Φιλιατρών ο Πάμισος Μεσσήνης. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Παρελθόν για τους «πράσινους» της Μεσσήνης αποτελούν οι Άγγελος Γεωργιόπουλος (συνεχίζει στον Τσικλητήρα Πύλου) και Νίκος Πατσιώτης (πήγε στον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η Φιλιατρινή ομάδα, βελτιώνοντας έτσι τη θέση της στην κατάταξη.
Ο τεχνικός Μιχάλης Ζάγκος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Αναλυτικά, τα σημερινά ματς  της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Κυπαρισσίας 4-0 .- ^ : Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών  1-0 .- ^   : Ηλ. Αλεξέας, Αν. Τσουκάλη, Μ. Μανιατέας.

 A1 KATHΓΟΡΙΑ
Κρίσιμοι αγώνες σε Πεταλίδι, Κορώνη, «Π. Μπαχράμης»
Με τρία κρίσιμα ματς «κλείνει» σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Αίαντας Καλαμάτας» κοντράρεται» με τον Δωριέα Δωρίου, ο Απόλλων Πεταλιδίου φιλοξενεί τον Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ ο Ακρίτας Κορώνης αντιμετωπίζει το Μεσσηνιακό.

ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.  0-0 .- ^
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Απόλλωνα Πεταλιδίου στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον Ηρακλή Καλαμάτας, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Από τον Απόλλωνα Πεταλιδίου αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Αλεξανδρόπουλος (πήγε στον ΑΟ Φυτειάς).
Στην Καλαματιανή ομάδα τώρα, το τεχνικό τιμ Γιάννης  Ζαπρόπουλος, Άρης Γαλανόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Μιχάλη Στραβάκου (τιμωρημένος).
Ο Ηρακλής Καλαμάτας στοχεύει στο «διπλό» για να παραμείνει κοντά στην προνομιούχο τριάδα.

ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  4-3 .- ^
Χωρίς τον Γιάννη Κουτσουμπό (τιμωρημένος), υποδέχεται το Μεσσηνιακό ο Ακρίτας Κορώνης.
Ο προπονητής Κώστας Κρητικάκης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση, ώστε να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η Καλαματιανή  ομάδα για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΔΩΡΙΟ   -
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει στο κρίσιμο ματς με τον Δωριέα Δωρίου ο Αίαντας Καλαμάτας, παραμένοντας μόνος του στην 3η θέση. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος μετά την απόκτηση του Σωτήρη Παυλέα, Παναγιώτη – Αίαντα Παπαγιαννόπουλου, Νίκου Παλιατσέα, έχει περισσότερες επιλογές.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Δωρίου, για να μην απομακρυνθεί από την προνομιούχο τριάδα. Ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Κυριακή  29 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας  0-0 .- ^ : Δ. Νίκας, Β. Βρυώνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Μεσσηνιακός   4-3 .- ^ : Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου  : Ν. Γκούμας, Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Γαλακούτης


B΄ ΤΟΠΙΚΗ
Επτά αγώνες για τους 2 ομίλους
Η ΑΕ Μάνης κόντρα στον Πανευαϊκό
Η ΑΕ Μάνης, που οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αντιμετωπίζει σήμερα τον Πανευαϊκό, για την 15η αγωνιστική. Ακόμη, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας «κοντράρεται» με την ΑΕ Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι, η Δόξα Καλαμάτας υποδέχεται τον Παπαφλέσσα Άμφειας, ενώ η Θύελλα Μερόπης φιλοξενεί τον Κεραυνό Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο και για την 13η αγωνιστική, ο ΑΣ Φυτειάς περιμένει τον ΑΟ Στενωσιάς, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο, ενώ η ΑΕ Λογγάς «συγκρούεται» με τη Θύελλα Χαρακοπιού.
Αναλυτικά οι διαιτητές των σημερινών συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Στενωσιάς    -  : Ι. Κουτσαναστάσης, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Τάγαρης
Ώρα 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Πανευαϊκός  2-0 .- ^ : Στ. Λάμιας, Δ. Σταύρου, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Κεραυνός Καλαμάτας  1-4 .- ^ : Χρ. Γεωργαντάς, Π. Κομπιλίρης, Ε. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Γαργαλιάνων   1-1 .- ^ : Ηλ. Σκόρδος, Δ. Σταυρόπουλος, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος  2-1  .-^  : Φ. Κασκάνης, Χ. Τσοπανάκης, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Θύελλα Χαρακοπιού  1-3 .- ^  : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ερβ. Τζεμάλι, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας   -  : Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Μ. Ζέρβα, Γ. Ρουμελιώτης
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου.

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Mε Θύελλα Παραλίας ο Δαναός, κόντρα στον ΑΠΣ Άρις Καλ. ο Θησέας
Τη Θύελλα Παραλίας  αντιμετωπίζει σήμερα ο Δαναός, που βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, ενώ ο έτερος πρωτοπόρος Θησέας Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας για την 14η αγωνιστική.
Ακόμη, ο Ίκαρος Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΟ Λεΐκων, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Βέργας, ενώ ο Ερμής Καλαμάτας περιμένει αύριο τον ΑΟ Νέδουσα.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 9.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων  1-2 .- ^ : Δ. Σταυρόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου, Γ. Βανικιώτης
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας  0-3 .- ^ : Γ. Νιάρχος, Π. Βασιλοπούλου, Στ. Μπότη
Ώρα 12.00 μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Θύελλα Παραλίας 3-1  .- ^ : Δ. Γιαννακλής, Θ. Τζιαμουράνης, Μ. – Χ. Αγγελή
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας  2-0  .- ^ : Β. Σακκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Γ. Σκαρπέτης
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου – 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – ΑΟ Νέδουσα : Κ. Αντωνόπουλος, Ηλ. Ρηγόπουλος, Στ. Μπότη
Ρεπό: Νέστορας Πύλου.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Α1 ΚΑΙ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 16ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής και της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της  ίδιας κατηγορίας είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Απόλλων Καλ. – Τ. Άγρας 1-0
ΑΕ Αβίας – Ανδρούσα 0-1
ΑΟ Διαβολιτσίου – Θουρία 1-5
Μιλτιάδης – Αρφαρά (χ.α.) 3-0
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελ. 1-0
Αναγέννηση Παρ. – Ολυμπιακός Καλ. 0-0

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανάληψη – Αστέρας Μ. 2-3
Χανδριναϊκός – Ομόνοια 1-2
Χώρα – Σπερχογεία 3-2
Νέος Άρις – Ασπρόχωμα 0-3

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Βαλύρα – Καλό Νερό 0-0
Πλατύ – ΑΕΚ Καλ. 1-0
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φυτειάς 1-0
ΑΟ Πατίστα – Καλλιθέα 0-2



ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0
Ερυθρόλευκο μπλόκο στον Κορδία…
Με σφιχτή άμυνα και έξυπνη τακτική ο Ολυμπιακός Καλαμάτας υποχρέωσε χθες το βράδυ στον Κορδία την Αναγέννηση σε λευκή ισοπαλία, ενώ θα μπορούσε να κλέψει ακόμα και το 3ποντο. Για μια ακόμη φορά βέβαια η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να την μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Στο α’ ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες και μακρινά σουτ, με πιο σημαντική στιγμή ένα σουτ του Κορομηλά στο 31’ που έδιωξε δύσκολα ο Λυμπερόπουλος. Μετά το 60’ ο Ολυμπιακός έγινε πιο απειλητικός παίζοντας με αντεπιθέσεις, με την προσθήκη του Κυριάκου Πουλάκου από την Καλαμάτα στη …μηχανή του Λάκη Σπάλα να κάνει τη διαφορά με το «καλημέρα». Σε δύο πανομοιότυπες φάσεις συνδυασμού «1-2» στο 65’ και το 55’΄με τον Τζίφα, ο Λίβας πρόλαβε και έδιωξε προ του νεαρού επιθετικού, ενώ σωτήρια ήταν η επέμβαση του γκολκήπερ της Αναγέννησης και στο 87’ σε κάθετη μπαλιά του Τσεκάνι προς τον Μαρούδα, καθώς πρόλαβε τον ικανό επιθετικό έξω από την μεγάλη περιοχή.
Σε αυτό το β’ μέρος οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να γίνουν απειλητικοί, με μοναδική καλή στιγμή ένα χαμηλό σουτ του Τρίψα στις καθυστερήσεις που πέρασε λίγο άουτ.
Διαιτητές: Πλακογιάννης (Τσίρμπας-Τσουκάλη).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.: Λίβας, Κορομηλάς, Γερμάνης, Δουρούμης, Δασκαλάκης, Βεργόπουλος, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος (87’ Πετράκος), Τρίψας, Μάρης (77’ Μπαλαλάς), Τριανταφυλλάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.: Λυμπερόπουλος, Φέστας, Στ. Μπάλλας, Πολυμενέας, Κολιός, Μπέρμπερι, Ηλιόπουλος, Τζίφας, Πουλάκος (90’ Κοστρίβας),
Αναγνωστόπουλος (56’ Μαρούδας), Τσαναλίας


ΑΟ ΦΑΡΑΙ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0
Το γρήγορο γκολ του Πιτσιλή έκρινε το 3ποντο
Την 3η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο ΑΟ Φαραί χθες το βράδυ στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» επικρατώντας με 1-0 σε βάρος του Εθνικού Μελιγαλά, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής. Τη συνάντηση έκρινε το γρήγορο γκολ που σημείωσε μόλις στο 2ο λεπτό ο Πιτσιλής με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κουρέα. Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε δυνατές μονομαχίες και μετρημένες εκατέρωθεν ευκαιρίες.
Μετά το 1-0 η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή δεν αξιοποίησε μια-δυό καλές στιγμές για να σιγουρέψει το 3ποντο, με πιο σημαντική μια κεφαλιά του Σπανού, (έπειτα από σέντρα του Σεριάτου) που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Δημητρέλης και στο β’ ημίχρονο με σουτ του Σπανού και κεφαλιά του Τσέρτου που εξουδετέρωσε και στις δύο περιπτώσεις ο έμπειρος γκολκήπερ.
Στα παραπάνω ο Εθνικός του Γιάννη Αντωνόπουλου είχε να αντιτάξει μια καλή στιγμή με τον Καρύδη στο α’ μέρος, ενώ ο Μουρούσιας καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους στο 60’ όμως το πλασέ του από καλή θέση ήταν κακό.
Διαιτητές: Κώστας Ψηλοπαναγιώτης (Γιαννακλής-Μπασιλάρης)
ΑΟ ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Καπακλής, Μαυροειδάκος, Πιτσιλής, Κουρέας, Μούσα, Σεριάτος (75’ Σαμιώτης), Παχής, Τσέρτος, Σπανός (88’ Φωτόπουλος), Κακαλής (60’ Σταματελόπουλος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Δημητρέλης, Σίνος, Σβερκούνος, Μακρυνιώτης, Θανόπουλος, Καρατζούλιας, Φέστας, Μουρούσιας, Κανελλόπουλος (70’ Λάγιος), Χότζα (32’ Γεωργόπουλος), Καρύδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-0
«Καθάρισε» στο τέλος ο Τρικουράκης…
Σε ένα ιδιαίτερα κακό παιχνίδι που έγινε χθες το απόγευμα στο «Γ. Λουκαρέας» ο Απόλλωνας εξαργύρωσε την επιμονή του στο β’ μέρος, παίρνοντας στην εκπνοή ένα πολύτιμο 3ποντο σε βάρος του Τέλου Άγρα που από την πλευρά του παραμένει στο …βυθό της Α’ Τοπικής. Η συνάντηση ήταν για την 17η αγωνιστική και κρίθηκε υπέρ των γηπεδούχων στη φάση του 90’ όταν ο αρχηγός, Αποστόλης Τρικουράκης, εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των «ερυθρολεύκων» των Γαργαλιάνων και με γυριστή κεφαλιά νίκησε στη γωνία του τον Λαμπίρη, αξιοποιώντας παράλληλα ένα μακρινό φάουλ-γέμισμα του Δημήτρη Μανωλόπουλου. Με τον ίδιο δημιουργό και ανάλογο τρόπο οι Καλαματιανοί έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 93’ όμως την κεφαλιά του Ν. Παπαγεωργίου απέκρουσε εντυπωσιακά αυτή τη φορά ο γκολκήπερ του Άγρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντως στο ξεκίνημα του αγώνα (13ο λεπτό) ένα γκολ με κεφαλιά του Μπούμπα (από φάουλ του Πότση), το οποίο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, μετά από υπόδειξη του β’ βοηθού κ. Παναγιωτόπουλου.
Σε αυτό το α’ μέρος ο Απόλλωνας απείλησε στο 29’ μετά από κόρνερ του Μανωλόπουλου και κεφαλιά του Ν. Παπαγεωργίου που έδιωξε εντυπωσιακά ο Λαμπίρης.
Στο 59’ μια ακόμη μεγάλη φάση για το συγκρότημα του Τάκη Μπιζίμη και πάλι μετά από κόρνερ του Μανωλόπουλου, με τον Αλεβίζο να πιάνει μια κεφαλιά κατά την οποία η μπάλα έσκασε κάτω και έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 80’ ο Μανωλόπουλος είχε φάουλ στο κάθετο δοκάρι.
Διαιτητές: Σταύρος Λάμιας (Κασκάνης-Παναγιωτόπουλος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Στ. Τσουλάκος, Μπούρας, Μπιζίμης, Δασκαλάκης, Ν. Παπαγεωργίου, Δ. Τσουλάκος (57’ Σκαφιδάς), Αλεβίζος, Κούτρης (64’ Γρ. Παπαγεωργίου), Τρικουράκης, Μανωλόπουλος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Ανδρώνης, Τσίμπιτσης, Γεωργόπουλος, Πότσης, Μπουντάς, Διακουμής, Πατσιώτης (88’ Τζωρτζίνης), Ανεστόπουλος, Εμμανουήλ, Μπούμπα.

Ο ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 1-0 ΤΗΝ ΑΕ ΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ
«Διπλό» ελπίδας με γκολ του Γεωργιόπουλου
Ο ΑΣ Ανδρούσας επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Αβίας, στο ντέρμπι ουραγών της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξήχθη χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Με το χθεσινό σημαντικό διπλό η ομάδα της Ανδρούσας αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕ Αβίας γνώρισε μία ακόμη εντός έδρας ήττα, παραμένοντας στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Φώτης Γεωργιόπουλος (19΄ άλλαξε την πορεία της μπάλας σε εκτέλεση φάουλ του Φάνη Βλαχόπουλου).
Ντεμπούτο για τον ΑΣ Ανδρούσας έκανε ο 15χρονος τερματοφύλακας Νεκτάριος Θεοδωρακάκης (αγωνίζεται και στη Μεικτή Νέων Μεσσηνίας), ο οποίος έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα, που είχε βοηθούς τη Σοφία Αθανασοπούλου και τον Χρήστο Γεωργαντά.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Διονύσης Πουλής): Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίγκα (84΄ Μητσέας), Λυκουρέζος, Τζανετέας, Γεωργαντάς, Μανιατέας, Φουρναράκος (53΄Κορμπής), Αποστολίδης, Παγώνης, Γεωργίκος (46΄ Πολυμενέας).
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ (Στάθης Βανικιώτης): Θεοδωρακάκης, Τσώνης, Αντωναίος, Ε. Βαβαρούτσος, Γεωργιόπουλος, Μουλαβασίλης (84΄ Δέδες), Βλαχόπουλος, Καλογερόπουλος, Τσέλα, Βασιλογιαννακόπουλος (78΄ Βοσνάκης), Μαραγκούλιας (90΄ Ιμεράσι).

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 5-1 ΤΟΝ ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Έπιασε «12άρι» παραμένοντας στη δεύτερη θέση…
Ο Πανθουριακός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις εντυπωσιακές νίκες, καθώς επικράτησε με 5-1 στο Διαβολίτσι της τοπικής ομάδας. Για την ομάδα της Θουρίας ήταν η 12η νίκη στον εφετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, και παρέμεινε έτσι στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Ο Πανθουριακός εκτός από τα πέντε γκολ έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Βέβαια αν στα μέσα του β΄ ημιχρόνου δεν «κατέβαζε» το ρυθμό του, το σκορ θα μπορούσε να πάρει αστρονομικές διαστάσεις.
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου δεν κατάφερε να παρακολουθήσει το ρυθμό της ομάδας της Θουρίας, γνωρίζοντας μια από τις πιο βαριές ήττες της στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής.
Τα γκολ του Πανθουριακού σημείωσαν οι Γιάννης Χελάς (11΄ και 38΄ με σουτ, αξιοποίησε σέντρες των Άρη Μουστάκα και Γιάννη Ντόκου), Baγγέλης Σεφεράσι (20΄ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιάννη Ντόκου),  Άρης Μουστάκας (21΄ με σουτ) και Βασίλης Πανταζής (51΄ με πλασέ έπειτα από σέντρα του νεαρού Μιχάλη Φιλίππου).
Για τους «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου μείωσε σε 5-1 ο Σωκράτης Τσουκαλάς (85΄ με σουτ έπειτα από ασίστ του Νίκου Εμμανουήλ).
Εύκολο έργο είχε ο Δημήτρης Νίκας.
Βοηθοί ήταν η Σταματία Τσαούση και οι Δημήτριος Σταύρου.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Κώστας Λαμπρόπουλος): Κατσαρέας (56΄ Σουλαντίκας), Μαραβέλας, Σταματόπουλος, Γκούνης (46΄ λ. τρ. Διαγούπης), Κουτίβας, Κρεμμύδας, Ντουμάνι (41΄ Τσαουσάι), Μπαλόπουλος, Καλογερόπουλος, Εμμανουήλ, Τσουκαλάς.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος, Φραγκίσκος Κεράνης): Καλλιντέρης, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι, Κλουβάτος, Καράμπελας, Κουρούπης (46΄  Κάνιστρας), Μουστάκας (46΄ λ. τρ. Φιλίππου), Ντόκο, Πανταζής (65΄ Μαργαρίτης), Χελάς.


Nίκη στα «χαρτιά» ο Μιλτιάδης, δεν προσήλθε ν’ αγωνιστεί ο Αστέρας Αρφαρών!
 Ο αγώνας μεταξύ του Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας και του Αστέρα Αρφαρών, για τη 17η αγωνιστική της Α΄ Τοπικής,  που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, δεν έγινε, μιας και η ομάδα των Αρφαρών δεν προσήλθε ν’ αγωνιστεί. Έτσι ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας πήρε τη νίκη με 3-0 και τους τρεις βαθμούς, ενώ ο Αστέρας Αρφαρών μηδενίζεται, θα του αφαιρεθούν δύο βαθμοί  και θα του επιβληθεί πρόστιμο.
Ο Αστέρας Αρφαρών αν δεν προσέλθει ν’ αγωνιστεί και στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, τότε θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής. Κάτι τέτοιο δείχνει πολύ πιθανό, μιας και τις τελευταίες ημέρες μετά την παραίτηση του γενικού αρχηγού, Βασίλη Σακκά (σήκωσε μεγάλο οικονομικό βάρος από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου) και του προπονητή Παναγιώτη Βούτσα, υπάρχει κύμα αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών (οι Νίκος Χρονόπουλος, Στέλιος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος αποτελούν παρελθόν, ενώ φαίνεται ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι).
Κρίμα γιατί ο Αστέρας Αρφαρών είναι μια ιστορική ομάδα της Μεσσηνίας και παρότι έχει μια άσχημη σεζόν μπορούσε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την παραμονή στην Α΄ Τοπική κατηγορία.
Όταν όμως η σεζόν ξεκινά με πολλά προβλήματα για μια ομάδα, τότε είναι δύσκολο να κάνει καλή πορεία.

Ο ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ 1-0 ΤΟΝ ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ
Λύτρωση στο 91΄ με αυτογκόλ
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Μεθώνης επικράτησε με 1-0 χθες στην έδρα του, του ΑΟ Φυτειάς,  στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β΄ Τοπικής.
Η νίκη της ομάδας της Μεθώνης προήλθε από αυτογκόλ του Κώστα Τσάκωνα (91΄, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του έπειτα από σουτ του Παύλου Πεΐδη και κατέληξε στα δίχτυα.
Διαιτητής ήταν ο Στάθης Ζαρακοβίτης, ενώ βοηθοί οι Χάρης Τσοπανάκης και Γιάννης Γιαννέτσος.
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Παναγιώτης Βλαχόγιαννης): Κανελλόπουλος, Κουφός, Σαμπάνι, Μπάλλας, Μπούρδος, Κοτσίρης (68΄ Κοσυφολόγος), Καλδής (40΄ λ. τρ. Καραματσούκης), Παππάς (60΄ Κουλόπουλος, Πεΐδης, Τσατάς, Μπάμπαλης – Ντιζούστ
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ (Στράτης Μάρκου): Δ. Μάρκου, Ταβουλαρέας, Σαμιώτης (60΄ λ. τρ. Σιαφάκας), Αργυρόπουλος, Σταμούλος, Τσούφης, Τσάκωνας, Κωστέας, Σταμούλος, Δημητρακόπουλος (46΄ Μπαστακός), Τοντέρικα.

O AO AΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ 3-0 ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙ
Με ξέσπασμα στο β΄ημίχρονο
Τέταρτη σερί νίκη για τον ΑΟ Ασπροχώματος, καθώς επιβλήθηκε 3-0 του Νέου Άρι χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Άριος, παραμένοντας έτσι κοντά στην προνομιούχο τριάδα της Α1 κατηγορίας. Η ομάδα του Ασπροχώματος έφθασε στη νίκη με ξέσπασμα στο β΄ ημίχρονο και σημείωσε τα τρία γκολ.
Ο φορμαρισμένος Αντώνης Φίλιος (60΄) άνοιξε το σκορ. Ο  Άρης Ηλιόπουλος (76΄) διαμόρφωσε το 0-2. Ο Παναγιώτης Τσίρμπας (84΄) πέτυχε το τελικό 0-3.
Τον Νέο Άρι κοουτσάρισε και σ’ αυτό το ματς ο παλιός ποδοσφαιριστής Πέτρος Σκαλιώτης.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη, που είχε βοηθούς τον Γιώργο Μιχαλόπουλο και την Αθανασία Παπαϊωάννου.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ: Ρουμελιώτης, Ζούζουλας, Αναζίκος (60΄ Κυριόπουλος), Πολίτης, Αθ. Μαρκόπουλος, Αναστασόπουλος, Καρούμπας (77΄ Μπάκας), Δρούγας, Ι. Σκαλιώτης, Φλέσσας, Κατσιμαγκλής (79΄ Κουρκουτάς).
ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (Βαγγέλης Σκουρλέτης): Βασιλόπουλος, Ντάσης (66΄Τσίρμπας), Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Παπανικολόπουλος, Κουραμπάς (77΄ Χρ. Πολίτης), Ρ. Χατζηπαναγιώτης (55΄ Γ. Μπάκας), Φίλιος, Αρ. Ηλιόπουλος, Γυφτέας.

O ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2-0 ΤΟΝ ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ ΣΤΟ «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
Με γκολ των Ι. Κοντογόνη, Χρ. Καλδή
Με γκολ των Γιάννη Κοντογόνη (43΄ με δυνατό σουτ) και Χρήστου Καλδή (47΄ με σουτ), ο ΠΑΟ Καλλιθέας επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Πατίστα χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Δοκάρι για τον ΠΑΟ Καλλιθέας είχε ο Τάφα (55΄ σ’ εκτέλεση φάουλ).
Το ματς «σφύριξε» ο Βασίλης Σακκάς, ενώ βοηθοί ήταν οι Κωνσταντίνος Βοσνάκης και Θεόδωρος Τζιαμουράνης.
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ (Θανάσης Αντωνόπουλος, Παντελής Ζησιμάτος): Κ. Κακαλέτρης, Δούβας, Β. Μπαζίγος, Αντωνόπουλος, Ζησιμάτος, Γεωργαντής, Λ. Μπαζίγος (46΄ Ροβολής), Δεμπεγιώτης, Γυφτοχρήστος, Γκούζος (59΄ Μάλαμας), Βασιλειάδης.
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Χρήστος Σπάλλας): Τσαρπάλας, Δ. Λίγγρης, Νταϊφώτης, Π. Λίγγρης, Κατσούλης (80΄Τσίρμπας), Τάφα. Κοντογόνης, Σαρδέλης, Κόσκια (63΄Τάφα), Σαμαλάι, Καλδής.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Λεωνίδας Σπάλλας, ενώ γιατρός ο Νικόλαος Γεωργόπουλος.

Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 3-2 ΤΟΝ ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Έκανε την ανατροπή με σούπερ Αναστάσιο Τσόπελα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αναστάσιο Τσόπελα, που πέτυχε δύο γκολ (71΄ και 92΄ με σουτ και εκπληκτική εκτέλεση φάουλ αντίστοιχα) και μια ασίστ, ο Παπαφλέσσας Χώρας επικράτησε με 3-2 στην έδρα του, του ΑΟ Σπερχογείας. Η τριφυλιακή ομάδα αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 έκανε μια φοβερή ανατροπή, παίρνοντας έτσι μια σημαντική νίκη, που την ανέβασε αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα της Α1 κατηγορίας.
Ο ΑΟ Σπερχογείας (έδωσε τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς) γνώρισε μόλις τη 2η ήττα του (και πρώτη εκτός έδρας) στον εφετινό μαραθώνιο της Α1 κατηγορίας. Το άλλο γκολ του Παπαφλέσσα Χώρας σημείωσε ο νεοαποκτηθείς Παναγιώτης Κυριακόπουλος (63΄ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αναστάσιου Τσόπελα).
Για την ομάδα της Σπερχογείας σκόραραν οι Γιώργος Δωδέκατος (11΄ με προβολή) και Δημήτρης Μπάλας (74΄ με πλασέ, αξιοποίησε πάσα του Γιάννη Γιακουμή).
Δοκάρι για τον Παπαφλέσσα Χώρας είχε ο Κώστας Δημόπουλος (90΄ σε δυνατό σουτ).
Καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Σκόρδου, που είχε βοηθούς τους Δημήτρη Τσακόπουλο και Έρβις Τζεμάλι.
Αποβλήθηκαν στο 85΄ οι Γιώργος Καγιάς (Παπαφλέσσας Χώρας) και Χρήστος Ζουμπόπουλος (ΑΟ Σπερχογείας) διότι διαπληκτίστηκαν.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ (Δημήτρης Λίτσας): Μίντζηρας, Γρηγορόπουλος, Ρουσσόπουλος, Κ. Δημόπουλος, Αν. Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Σκουφάκης, Κυριακόπουλος, Δ. Κανελλόπουλος, Μαθιός (55΄ Καγιάς), Γκεβόρι.
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Τσούλος, Δημητρίου, Δικαίος, Μοσχίδης, Δωδεκάτος, Μπαλαούρας, Καραχάλιος (72΄ Αγγελής), Ζουμπόπουλος, Χριστόπουλος, Μπάλας, Γιακουμής.

***Με 4-0 επικράτησε η Καλαμάτα κόντρα στην Κυπαρισσία 
 
Με δύο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου (στο 11’ με πλασέ κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου και στο 39’ με ανάποδο ψαλίδι), ένα του Χρήστου Καλαντζή στο 37’ με κοντινό σουτ κι ένα ακόμη από τον Σταύρο Τσουλάκο στο 69’ με διαγώνιο σουτ στο «Γ» η Καλαμάτα επιβλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε βάρος του ΑΟ Κυπαρισσίας, με 4-0. Ο αγώνας ήταν για τη 17η αγωνιστική της Α’ Τοπικής και τον παρακολούθησαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού περίπου 300 φίλαθλοι. Εκτός από τα τέσσερα γκολ οι «μελανόλευκοι» είχαν δοκάρι στο α’ ημίχρονο με τον Τσουλάκο και σε διπλή φάση στο β’ μέρος με τους Καλαντζή και Μπεγέτη, ενώ δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από τους Τριφύλιους.
Με το σημερινό 3ποντο η πρωτοπόρος Μαύρη Θύελλα έφτασε στους 44 βαθμούς, διατηρώντας τα διαφορά των 5 βαθμών από τον 2ο Πανθουριακό και 7 πλέον από την Αναγέννηση που έχασε έδαφος με τα λευκή ισοπαλία του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής (74’ Μπάρκας), Μπεγέτης (70’Σταματελόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Νάτσης (61’ Βασιλόπουλος).
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Λαμπρόπουλος, Καμποσιώρης, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ανδρεόπουλος (60’ Σούπουλι), Ανδρουτσής, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος, Τσιμόπουλος, Ζαφείρης (70’ Θεοχαρόπουλος).

Α’ ΤΟΠΙΚΗ
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Πάμισος-Εράνη  1-0
Καλαμάτα-Κυπαρισσία 4-0
Αναγέννηση-Ολυμπιακός 0-0
Φαραί-Εθνικός Μελιγαλά 1-0
Μιλτιάδης-Αστέρας Αρφαρών 3-0 χ.α.
Διαβολίτσι-Πανθουριακός 1-5
Αβία-Ανδρούσα  0-1
Απόλλων Καλαμάτας-Τέλος Άγρας 1-0

Η βαθμολογία
1.Καλαμάτα 44
2. Πανθουριακός 39
3. Αναγέννηση 37
4. Πάμισος 34
5. Μιλτιάδης 31
6. Κυπαρισσία 26
7. Φαραί 26
8. Εθνικός 25
9. Απολλων Κ. 22
10. Διαβολίτσι 19
11. Εράνη 18
12. Ολυμπιακός  17
13. Ανδρούσα 14
14. Τέλος Άγρας 12
15. Αβία 7
16. Αστέρας Αρφαρών

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 4/2/2017 :
Απόλλων-Καλαμάτα
Ανδρούσα-Φαραί
Αρφαρά-Ολυμπιακός
Κυριακή 5/2/2017 :
Κυπαρισσία-Αβία
Τέλος Άγρας-Διαβολίτσι
Πάμισος-Πανθουριακός
Εθνικός Μελιγαλά-Αναγέννηση
Εράνη Φιλιατρών-Μιλτιάδης

~

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5151   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3380   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.903  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: