ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2016

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  :
~



~ 3 Ιανουαρίου
Προεόρτια των Φώτων. Προφήτου Μαλαχίου. Μαρτύρων Γόρδιου του κόμητος (1), του Οσίου Ακακίου, του εν τω Λάτρω. Οσίων Θωμαΐδος της Λεσβίας και Πέτρου του «σημειοφόρου».
(1) Γεννήθηκε στην Καισαρεία της Καππαδοκίας επί των ημερών του βασιλιά Λικινίου. Ήταν κόμης στην τάξη και επικεφαλής εκατό στρατιωτών. Επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις βλασφημίες κατά του Χριστού έφυγε από την πόλη και ζούσε με τα θηρία στο δάσος. Παρακινούμενος από την αγάπη του για το Χριστό επέστρεψε στην πόλη και εμφανίσθηκε στο κατάμεστο θέατρο την ώρα των αγώνων όπου και ομολόγησε την πίστη του σ’ Αυτόν. Από την ομολογία του πολλοί πίστεψαν στο Χριστό, ο άρχοντας, όμως, έξαλλος από οργή διέταξε τον αποκεφαλισμό του.  ~ 

Σήμερα 03/01/2016 εορτάζουν:

Προφήτης Μαλαχίας, Άγιος Γόρδιος, Αγία Θωμαΐς από την Λέσβο
ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟ 1902  ...
1902 μ.Χ.
Το πρώτο συμβάν στο Αγιον Όρος
κατά την ανατολή του 1902 μ.Χ. ήταν πολύ δυσάρεστο και αφορούσε πυρκαγιά η οποία εξερράγη στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και κατέστρεψε τα 2/3 αυτής.
~
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 

Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων
~
 
 
Προφήτης ΜαλαχίαςΠροφήτης ΜαλαχίαςΠροφήτης ΜαλαχίαςΒιογραφία
Ο Προφήτης Μαλαχίας ήταν ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες. Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, εν Σοφαίς κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας. Έζησε περί τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατά τους χρόνους του Νεεμία και εργάστηκε στην Ιερουσαλήμ μετά τον Προφήτη Αγγαίο και τον Ζαχαρία. Πήρε το όνομα Μαλαχίας - που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους:
Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος άγγελος. Και το παράδοξο ήταν ότι τον άγγελο δεν τον έβλεπαν οι ανάξιοι, αλλά μόνο οι άξιοι, τη φωνή του όμως, την άκουγαν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.
Ο δεύτερος λόγος γι' αυτή του την ονομασία ήταν ότι ή όλη σωματική του εμφάνιση είχε τέλεια αρμονία και μεγαλοπρέπεια.
Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος ήταν ότι, από νέος ακόμα, έκανε ζωή ενάρετη και ηθικά άμεμπτη.
Αυτό το απέδειξε, όταν βρέθηκε στη θέση να ελέγξει και πραγματικά, ήλεγξε με σφοδρότητα τον ίδιο του το λαό και τους Ιερείς ακόμα του Ισραήλ, για τις ανομίες και τις ασέβειές τους. Ο Θεός αξίωσε τον προφήτη Μαλαχία να προφητεύσει και τον ερχομό του Προδρόμου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για την προπαρασκευή του έργου Του. Έτσι, η ζωή του προφήτη μας δείχνει, πως κάποιος μπορεί να γίνει επίγειος άγγελος, με τη χάρη του Θεού. Ο προφήτης Μαλαχίας πέθανε ειρηνικά, σχετικά νέος και τάφηκε στο τόπο των πατέρων του.
3/01 Απολυτίκιο Προφήτου Μαλαχία - 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/HbYgthC3O7Y ,  


***   Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος         
     
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Δευτέρα, 4 Iανουαρίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.00, στις περιοχές των Δ.Δ. Διαβολιτσίου, Δεσύλλα, Παραπουγκίου, Καρνασίου,  Άνω Μέλπειας και Δασοχωρίου.

***  Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα           
      Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 4/1/2016 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή σύντομες καταιγίδες. Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην ελάχιστη τιμή της  και θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από70-95%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/
 
***    Στο δρόμο προς το Νοσοκομείο γεννήθηκε το πρώτο μωρό της Μεσσηνίας για το 2016         
      
Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήταν το πρώτο μωρό που έκανε ποδαρικό φέτος για τη Μεσσηνία.
Η μπέμπα γεννήθηκε στις 3:50 το πρωί και το βάρος της ήταν 3.200 κιλά και είναι το 4ο παιδί του ζεύγους Φιλοπούλου- Παναγιωτοπούλου.
Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας συναντήσαμε την χαρούμενη μητέρα που περίμενε να γεννήσει την επόμενη εβδομάδα, αλλά η μπέμπα είχε άλλη γνώμη. Στο δωμάτιο που συναντήσαμε την μικρή την συντρόφευαν και δύο από τα αδέρφια της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τοκετός ήταν σχεδόν πρόωρος, αφού η μικρή βιαζόταν  να δει το φως της νέας της ζωής και προτίμησε να γεννηθεί στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε από τους Γαργαλιάνους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Όπως μας περιέγραψε η μητέρα το σκηνικό στο ασθενοφόρο ήταν περίεργο αλλά  όλα πήγαν καλά με τον νοσηλευτή και τον οδηγό να μην έχουν βιώσει αντίστοιχο περιστατικό.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στην Κυπαρισσία για τα Θεοφάνεια ο Αντώνης Σαμαράς         
     
Στον Εορτασμό των Θεοφανείων στην Κυπαρισσία θα παρευρίσκεται την προσεχή Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ως Επίσημος Προσκεκλημένος ο τέως Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς.

***  Οικογένεια χάθηκε στην Πάρνηθα

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό εξαμελούς οικογένειας, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας. Το ζευγάρι, με τα τέσσερα παιδιά του, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα μία πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή Σκίπιζα, αλλά δεν υπολόγισαν καλά το χρόνο τους και τους έπιασε το σκοτάδι, με αποτέλεσμα να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Με το κινητό τηλέφωνό τους επικοινώνησαν με τις αρχές και ζήτησαν βοήθεια, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία συνεχίζεται. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής προσπαθεί να τους εντοπίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς η θερμοκρασία αυτήν την ώρα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. www.antenna.gr . - 

***  Άη Βασίλης για τους εργαζομένους η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας»          
       
 
 
 
Πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας και το 2015 η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας»
«Μποναμάς» ρεκόρ πάνω από 3εκ. ευρώ προς τους εργαζομένους της εταιρείας
 Τον καθιερωμένο απολογισμό αλλά και την κοπή της πίτας πραγματοποίησε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας». Η χρονιά που φεύγει μπορεί να έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική οικονομία, με ύφεση, κλειστές τράπεζες και περιορισμό κεφαλαίων, όμως δεν εμπόδισε την εταιρεία να κλείσει με αύξηση των πωλήσεων και με τον κύκλο των εργασιών της να σημειώνει άνοδο 17%. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας  , παρουσία του αδερφού του Στάθη και της μητέρας του Βίκυς, έκανε γνωστό ότι στην ελληνική αγορά η εταιρεία κατάφερε  να έχει αύξηση πωλήσεων στα τσιγάρα που ξεπερνά το 9% κατ’ όγκο, ενώ το μερίδιό  από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5% εδραιώνοντας την εταιρεία «Καρέλιας» στην δεύτερη θέση.  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας»  και εκτός Ελλάδος, όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό. Έτσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας», πέτυχε συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 16.000.000.000 τσιγάρα, ενώ διατήρησε την κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα, η οποία θα ήταν ακόμη υψηλότερη αν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες δεν επηρέαζαν. Επίσης, ο κ. Καρέλιας έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε και η απασχόληση στη εταιρεία. Μέσα στη χρονιά που πέρασε, έγιναν 34 προσλήψεις για κάλυψη θέσεων που προέκυψαν από συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και για κάλυψη νέων αναγκών. Η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» μέσα στο 2015 λανσάραμε νέα προϊόντα, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και σε αρκετές αγορές του εξωτερικού, βάζοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Τέλος, μέσα στο 2015,  προχώρησε σε επενδύσεις 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητος, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή, την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών , αλλά και τη σταδιακή  προσαρμογή στην νέα κοινοτική οδηγία που θα διέπει τα καπνικά προϊόντα από τον Μάιο του 2016. Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στην οδηγία αλλά και για τη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις αυξημένες πωλήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας και στις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν το 2015 με την οικονομική αστάθεια στη χώρα και τις οποίες η εταιρεία αντιμετώπισε με ετοιμότητα και τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα βασικές προτεραιότητες της εταιρεία κατά την επιβολή των περιορισμών κεφαλαίων ήταν  • Να συνεχίζονται να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. Ακόμα και την εποχή που οι τράπεζες ήταν κλειστές, άλλαξε το σύστημα και όσο καιρό χρειάσθηκε, η εταιρεία πλήρωσε με μετρητά όλους τους εργαζόμενους. • Να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των προμηθευτών  απέναντι στην εταιρεία, και να μην διακοπεί η τροφοδοσία  με πρώτες ύλες. • Να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πελατών τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού, απέναντι στην εταιρεία και να μην διακοπεί η τροφοδοσία τους με προϊόντα της εταιρείας. Έχοντας εξασφαλίσει τα πρώτα δύο, αλλά και βρίσκοντας λύση το ίδιο βράδυ του κλεισίματος των τραπεζών, τα καταφέραμε και εδώ, εξήγησε ο κ. Καρέλιας. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλιας Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας  η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών ενώ πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές θα ευνοήσουν και το λαθρεμπόριο που ήδη ανθεί.   Σημείωσε, ωστόσο,  πως η οδηγία αυτή είναι μία πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι  και κάλεσε όλους τους εργαζομένους να καταβάλουν από κοινού μεγάλη προσπάθεια, ώστε η εταιρεία να ανταπεξέλθει με επιτυχία και στα νέα δεδομένα. Κλείνοντας, τον απολογισμό του για το 2015 ο Ανδρέας Καρέλιας τόνισε ότι  για άλλη μία χρονιά η «Καρέλιας» υπήρξε ο πραγματικός πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2015, η Καπνοβιομηχανία "Καρέλιας" εισέφερε στα δημόσια ταμεία € 475.000.000 περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 32% σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έφερε πάνω από € 185.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς  πωλήσεις. Για το 2016 ο Ανδρέας Καρέλιας ευχήθηκε να κρύβει λιγότερες εκπλήξεις από ότι το προηγούμενο έτος, και μεγαλύτερη σταθερότητα για τη χώρα.
 Μετά τον απολογισμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας με τον κ. Ανδρέα Καρέλια να ανακοινώνει στους εργαζόμενους της εταιρείας τις έξτρα παροχές προς αυτούς, που φέτος ξεπέρασαν τα 3εκ ευρώ και είναι οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας! Πιο συγκεκριμένα:
1. Το επίδομα «χειμερινής στολής - γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία. 2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800,00.. 3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00. 4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00. 5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2015. 6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από € 1.700, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00. 7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.200 έως € 1.699, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 ευρώ. 8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00. Επίσης: 9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.201 έως € 1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00. 10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως € 1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί. 11. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι € 800,00. Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η Εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους από τις παροχές αυτές. Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές, καθώς και τα έκτακτα πρόσθετα bonuς για τους εργαζομένους που διέπρεψαν με την απόδοσή τους μέσα στην χρονιά που πέρασε, αναμένεται να ξεπεράσουν το ποσόν των € 3.000.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία .
Μεγάλος τυχερός της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας αναδείχθηκε ο υπάλληλος από τα γραφεία της Αθήνας, Νέστωρας Δημητρόπουλος ο οποίος κέρδισε 8,500 ευρώ ενώ 40 ακόμα εργαζόμενοι κέρδισαν από 800 ευρώ!    Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Πρεμιέρα σήμερα για το έργο «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», από το ΔΗΠΕΘΕΚ           
     
Συνέντευξη Τύπου δόθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας για την αναγγελία του έργου: «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», που θα κάνει πρεμιέρα σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά είναι ευχάριστο και για ενήλικες.
 Στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, ο δημιουργός και σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί και οι υπόλοιποι συντελεστές μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη συνεργασία τους, για το έργο και γενικότερα για την πόλη της Καλαμάτας και για την προσπάθεια της να κρατήσει, σε δύσκολους καιρούς, ψηλά τον πολιτισμό και την πολιτιστική της ταυτότητα.
Επίσης, προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν το έργο, που είναι επίκαιρο και έχει ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς και, γενικότερα, να στηρίξουν το θέατρο και τον πολιτισμό.
Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Εκεί θα δοθούν παραστάσεις και αύριο 4 Ιανουαρίου, το Σάββατο 9 του μήνα και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή (Δημοσθένους 2, Καλαμάτα).
  Λίγα λόγια για το έργο
Η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας θα ανεβάσει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και της εταιρείας «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική  της Άννας Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί  της Στέλλας Κάλτσου και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Άρης Πλιός. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πασσάς και Γιώργος Τσαπόγας.
Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης αναφέρει τα εξής για το έργο: «Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά η βασίλισσα κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ένας από τη Δύση κι ένας από την Ανατολή, καταφθάνουν εκεί για να την ακούσουν. Η βασίλισσα τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι καλύτερος γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία της, ενώ τον άλλο θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για να ακούσουν τα δύο παραμύθια.
Παρακολουθώντας τους δύο κόσμους, της Δύσης και της Ανατολής, οι μικροί θεατές διακρίνουν τις διαφορές τους και διαμορφώνουν εικόνες των πολιτισμών τους. Μέσα από τα δύο παραμύθια «ταξιδεύουν» σε άγνωστους κόσμους. Ο Τριστάνος από τη μία πλευρά και ο Αλή από την άλλη, οι ήρωες των δύο παραμυθιών, θα χορέψουν, θα ερωτευθούν, θα διασχίσουν ερήμους, αλλά και θα παλέψουν. Στο τέλος, όμως, οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα φτάσουν να έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους».

***  Χιόνια στα βουνά της Τριφυλίας, χωρίς προβλήματα         
     
«Άσπρη μέρα» είδαν στην Τριφυλία από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,  καθώς στα «λευκά» ντύθηκαν τα βουνά της περιοχής από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα ή να αναφερθούν ζημιές και βλάβες. Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών σημειώθηκε σε κάποιες ορεινές περιοχές μικρή διακοπή της ηλεκτροδότησης, από πτώση της τάσης.
 Χιονισμένα ήταν τα βουνά στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης, με το περισσότερο χιόνι να έχει πέσει κυρίως στην περιοχή του Ραφτόπουλου, στα ορεινά της Δ.Ε. Αετού καθώς και στη Μάλη της Δ.Ε. Φιλιατρών. Τα χιονισμένα βουνά, αποτέλεσαν, παρά το τσουχτερό κρύο, το έναυσμα για πρωτοχρονιάτικη εκδρομή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με τις οικογένειές τους, διαθέτοντας αγροτικά οχήματα, τζιπ  και αλυσίδες στα Ι.Χ., επισκέφθηκαν τις περιοχές για παιχνίδι στα χιόνια! Όπως πληροφορηθήκαμε, στο Δήμο Τριφυλίας δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ήταν σε ετοιμότητα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Χρονόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τοπικούς προέδρους και δημοτικούς συμβούλους καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ώστε εάν ήταν αναγκαίο να επέμβουν μηχανήματα και συνεργεία.

*** Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα          
     
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, "φρένο" στις δημοσιονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η τελεσίδικη δικαστική απόφαση για καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές επιχειρεί να βάλει ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών αφορούν το διάστημα από το 2008 ως σήμερα κι έχουν σχέση με τη σύνδεση των βουλευτικών συντάξεων με τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών. Τα ποσά είναι σημαντικά και μπορεί και να αγγίζουν τα 100.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.
Η ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ότι "με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ποσών σύνταξης".
Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται, ότι η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για άμεση εκτέλεση της απόφασης επιφέρει "ξαφνική και ιδιαίτερα σημαντική δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού" και κατά συνέπεια η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία ώστε "να μετριασθεί ο αιφνιδιασμός του κρατικού προϋπολογισμού".
Μεταξύ των συνταξιούχων βουλευτών περιλαμβάνονται και οι: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Σοφία Καλαντζάκου, Δημήτρης Σαμπαζιώτης (σ.σ. από τη Μεσσηνία), Πέτρος Τατούλης.
Σε δήλωσή του, προ ετών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης είχε αναφέρει: «Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.
 Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά".   Να δούμε τι θα πράξουν και οι Μεσσήνιοι βουλευτές….  Α.Π. 

***  Η νύχτα φέτος δε δούλεψε….          
      
Μια από τις ελάχιστες περιόδους που έχουν μείνει σαν στάνταρ να δουλεύουν τα νυχτερινά καταστήματα στην Ελλάδα της κρίσης, είναι οι μέρες των γιορτών.
Φέτος, όμως, είδαμε με τα μάτια μας ότι και αυτή η στάνταρ περίοδος τελείωσε, αφού κάποια μαγαζιά προτίμησαν να ανοίξουν 4 φορές σε όλες τις γιορτές, ενώ όσα άνοιξαν και τις υπόλοιπες ημέρες δεν είχαν κόσμο…  Π.Μπ. 

***  Κάποιοι περίμεναν στην πλατεία…          
    
Μπορεί να ανακοινώθηκε μια μέρα πριν, ότι αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις υποδοχής του νέου έτους στην κεντρική πλατεία λόγω του κρύου, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία λίγο πριν τις 12.
Δυστυχώς έφυγαν χωρίς γιορτή και κατά την πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι που ίσως να το είχαν πραγματική ανάγκη αλλά και δεν είχαν τη δυνατότητα επίσης, να ενημερωθούν για την ακύρωση της εκδήλωσης. Καλό θα είναι πάντως ο Δήμος να το δει πιο σοβαρά από του χρόνου τη συγκεκριμένη εκδήλωση και το αν θέλει πραγματικά να την κάνει, γιατί η δικαιολογία για κρύο 31 Δεκεμβρίου δεν είναι και τόσο σοβαρή… Πέρυσι υπήρχε ο πολύ δυνατός άνεμος που όντως δεν καθιστούσε δυνατή την εκδήλωση. Στο περίφημο Millennium είχε γίνει πάταγος.
Στη συνέχεια, …… εμείς , ο δήμαρχος η Φιλαρμονική και άλλα 10 άτομα.  Κ. Γαζ.

*** Ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής: Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για το 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου. - 

***    Αντάρτικο στα σαλέ         
   "Οι πληρότητες ξεπέρασαν  το 95% και άγγιξαν το 100% από την κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς " δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Παρεμπιπτόντως,  το θεσσαλικό νομό επισκέφθηκαν  5.000 άτομα τις ημέρες των γιορτών.  Πολύ καλή ήταν, παρ' ότι μη  χειμερινός  προορισμός και  η κίνηση στην Καλαμάτα, ενώ στη γνωστή  Αράχοβα δεν έπεφτε καρφίτσα !!! Μια από τα ίδια η κίνηση και στους υπόλοιπους χειμερινούς προορισμούς και τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας , σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα σαΐνια της τρόικα ή των θεσμών -για να μην αγριεύουμε με τη λέξη τρόικα - να κοιτάζονται αμήχανα. "Εδώ τους έχουμε ανασκολοπίσει( παλουκώσει... ευγενικότερα) και το λίπος τους δε λιώνει, σκέφτονται. "Οπότε ; Οπότε, περιμένετε. Έχει κι άλλο σφίξιμο το λουρί. Σαν της Κομανέτσι θα καταντήσει η μέση μας. Και για τα "μάχιμα"  θηλυκά, μια χαρά θα είναι τα πράγματα. Αλλά για τον υπόλοιπο πληθυσμό; "Στάχτη'', όπως λέει και το ομώνυμο  τραγούδι της Φωτεινής Βελεσιώτου, που ακούω,  γράφοντας,   ταυτόχρονα. "... και τα ταξίδια μακριά σου μοιάζαν ίδια και μονότονα..."
Και με το μικρό μου το μυαλό, αφού προσπεράσαμε, την υποβολή της Βελεσιώτου, λέω εγώ. Άντε και να ταξίδεψαν  100.000 άτομα Χριστουγεννιάτικα. Από αυτά καμιά 30.000 να πλήρωσαν ξενοδοχείο ή κατάλυμα. Οι υπόλοιποι είτε φιλοξενήθηκαν , είτε έμειναν σε οικείους τους .Οι Έλληνες, παραδοσιακά, το κάνουμε. Είναι λόγος, οι τροϊκανοί  γιατί αυτή την πληροφορία έχω, επειδή πέρασαν καλά 30.000 συμπατριώτες μας, να θέλουν να παλουκώσουν τα υπόλοιπα 11.000.000;  Είναι απόδειξη ευημερίας αυτό; Τι θέλουν τελικά για να πειστούν ότι θα πάρουν τα δανεικά πίσω; Να μοιάζει η  Ελλάδα με απέραντο νεκροταφείο και πρωτοχρονιάτικα ;  Ή να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες οι μη προνομιούχοι κατά των φραγκάτων στην Αράχοβα, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους; Μένει να το δούμε κι αυτό...
Λοιπόν. Για να  σπάσουμε τα νεύρα στους δανειστές μας, πρέπει να οργανώσουμε αντάρτικο στα σαλέ από του χρόνου...Πάρτε τα βουνά και καλή αντάρτικη  χρονιά, με ραντεβού στα εκεί γουναράδικα !!!

***  H μαγεία της δημιουργίας         
      Το παρακάτω κείμενο είχε γραφεί ακριβώς πριν από δύο χρόνια, αλλά διαβάζοντάς το χθες, το βρήκα εξαιρετικά επίκαιρο και βάλε. Κι αυτό, γιατί ό,τι έγραφα τότε, ισχύει στη νιοστή σήμερα, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα έχει γίνει ανεξέλεγκτη...
Έγραφα λοιπόν: «Τοπίο στην αιθαλομίχλη θυμίζει η χώρα τούτη την εποχή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με όλα τα στραβά, κακά, ψυχρά κι ανάποδα που συμβαίνουν γύρω μας. Όπου κι αν κοιτάξεις, θα βρεις ένα λόγο που η Ελλάδα σε πληγώνει, όπως προφητικά είχε πει ο νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης.
Ωστόσο, μέσα στον ορυμαγδό φαίνεται πως υπάρχει και μιαν άλλη Ελλάδα, που δημιουργεί και σου δίνει το κουράγιο και το ερέθισμα να αναθαρρήσεις, σκεπτόμενος ότι η δημιουργία μοιάζει με ένα ξέφωτο στη μαυρίλα.
Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις, εξερχόμενος από κινηματογραφική αίθουσα εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, για το θέμα με το οποίο ήθελα να καταπιαστώ γράφοντας σχετικά, αλλά η επικαιρότητα με πήρε αποκάτω. Το έναυσμα μου είχε δώσει η ταινία “Μικρά Αγγλία”, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο και το σενάριο ειδικά για την ταινία, της Ιωάννας Καρυστιάνη. “Εγώ δεν είμαι ποιητής” μήτε κριτικός κινηματογράφου για να έχω εξειδικευμένη άποψη, οπότε ο λόγος μου δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα. Ωστόσο, από την πλευρά του θεατή, αφαιρώντας λίγο από τη μεγάλη διάρκεια που θα της έδινε περισσότερο νεύρο, μπορώ να πω πως με συγκλόνισε.
Κορυφαία στιγμή, για όσους την είδαν, ο σπαραγμός της Όρσας, όταν μαθαίνει το χαμό του άντρα που αγαπούσε και όχι που παντρεύτηκε. Σκηνή τέτοιας έντασης στον ελληνικό κινηματογράφο δεν έχω ξαναδεί, παραπέμπει σε αρχαία ελληνική τραγωδία. Συνδυασμένη αριστοτεχνικά, μάλιστα, από το Βούλγαρη με το αντάριασμα και το βρυχηθμό των κυμάτων που κατάπιαν τον αγαπημένο της Όρσας, σε υποβάλλει κόβοντάς σου την ανάσα.
Επιστρέφοντας στα περί δημιουργίας, γιατί η ταινία δεν είναι παρά μόνο η αφορμή, και βιώνοντας τι συμβαίνει γύρω μας, εκείνο που έχω να πω εις εαυτόν και τους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ, είναι να μην ψειρίζουμε τη μαϊμού αναζητώντας ψύλλους στ’ άχυρα που μας απομακρύνουν από το στόχο και την ουσία, οδηγώντας σε εσωστρέφεια, αλλά να βάλουμε το μυαλό μας σε λειτουργία για να δημιουργήσουμε.
Αλάθητος ουδείς και ο “αναμάρτητος” πρώτος τον λίθο βαλέτω. Η μίρλα και η μετάθεση ευθυνών είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για τους μέτριους και τους ανίκανους. Οι ιδέες και η δημιουργία θέλουν ρίσκο και ικανούς... Ειδικά τούτο τον καιρό. Ο καθένας, λοιπόν, στον τομέα του πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του “Μικρά Αγγλία”».
  Υ.Γ. Χρόνια πολλά με υγεία, λοιπόν, και το 2016 ας εμπιστευθούμε τους εαυτούς μας. Η πολιτική και οι πολιτικοί μάς χρεοκόπησαν και είναι εδώ για να το ξανακάνουν... 
Του Δημήτρη Γιατράκου

***   Αστυνομικοί από την Πελοπόννησο ενίσχυσαν φιλανθρωπικά ιδρύματα         
      
 Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ένδυσης για παιδιά και ενήλικες, παιχνίδια κ.α.), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιπροσωπείες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα αγαθά σε διάφορους φορείς και ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.
Ειδικότερα, τα συγκεντρωθέντα δώρα και είδη δόθηκαν ως εξής:  Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, στον Εθελοντικό Οργανισμό Κέντρου Στήριξης των Παιδιών «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στον Εθελοντικό Οργανισμό Κέντρου Στήριξης των Παιδιών «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, στον Εθελοντικό Οργανισμό Κέντρου Στήριξης των Παιδιών «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας.
Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καλές γιορτές, καθώς επίσης καλό κουράγιο και δύναμη για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η συγκέντρωση των δώρων και των ειδών αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Φυσική Ηγεσία της.
Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, από την διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του.
 
***  Διπλό θανατηφόρο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Αθήνας (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Αθήνας στο ύψος του Αγίου Φλώρου.
Η πλαγιομετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι οδηγοί των δύο οχημάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν νεαρό 20 περίπου ετών και έναν ηλικιωμένο περίπου 60 ετών.
Video:  Διπλό θανατηφόρο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Αθήνας 3-1-2016 , https://youtu.be/l69m95QV6ek  .- 

***   Στο λιμάνι τω Χανιών προσέκρουσε ο "Βιντσέντζος Κορνάρος"

Οι επιβάτες του αναμένεται να μεταφερθούν στον Πειραιά με άλλο πλοίο Στο λιμάνι των Χανίων προσέκρουσε αργά το απόγευμα της Κυριακής, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το επιβατηγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το «Βιτσέντζος Κορνάρος» προσέκρουσε στην προβλήτα κατά τον απόπλου, ενώ οι επιβάτες του αναμένεται να μεταφερθούν στον Πειραιά με άλλο πλοίο.πηγή: protothema.gr - 
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ΄ όλους και
ΜΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
με  πολύ ΥΓΕΙΑ  και  ΑΝΘΡΩΠΙΑ  !!
Α.Π. Σ.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1955
  ***  Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta
***  Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :
Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
Με το δεξί ο Αστέρας, «τεσσάρα» στον Πανθρακικό
~*  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός  4-0 , (1-0)  .- ^
Τα γκόλ  :(41΄,74΄ Γιάννου, 63΄ Ιγκλέσιας, 77΄ Φούντας) Ο Γιάννου στο 41΄ άνοιξε το σκορ, στο 63΄ ο Ιγκλέσιας «σφράγισε» ουσιαστικά το «τρίποντο», ξανά ο Γιάννου στο 74΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ και στο 77΄ ο Φούντας με υπέροχο σουτ «έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».
Διαιτητής: Δ. Καραντώνης
Κίτρινες: Φούντας
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε (78΄ Τσοκάνης), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (69΄ Δημούτσος), Γιάννου (80΄ Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μεχία, Παπαγεωργίου, Σερφά, Λαδάκης (67΄ Μουδουρόγλου), Χαβίτο (46΄ Βάλτερ Φερνάντεθ), Ροτζέριο, Χασομέρης (57΄ Ιγκορ), Ντιγκινί.
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  4-0  δηλώσεις γκόλ 02/01/2016  16η  αγων : https://youtu.be/wP0RwrDckCk .-  ~Αστέρας- Πανθρακικός  4-0  2ο  γκόλ  2/1/2016  16η  αγων: https://youtu.be/8ZT86cEftzQ .-                                            ~Αστέρας-Πανθρακικός 4-0  3ο γκόλ 16η  αγων   2-1-2016 : https://youtu.be/8RlkNl_8vTA .-

Σημαντική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τη Βέροια
~*     ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια  2-0 (1-0) .- ^
Τα  γκόλ  :(10΄ Μανιάς, 84΄ Τζημόπουλος)
Διαιτητής: Αρ. Βάτσιος
 Κίτρινες: Τσουκαλάς - Γιαννούλης, Λόπεζ
 Κόκκινες: 82΄ Γιαννούλης (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (82΄ Μπέριος), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα (86΄ Ναδάλες), Μιχαήλ, Καρανίκας, Ηλιάδης (72΄ Λίλα), Στρούνα
 ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Λόπεζ, Ιβάν Μαλόν Αραγονές (77΄ Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81΄ Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (87΄ Σιόντης).
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ  2-0  δηλώσεις γκόλ  16η  αγων   02/01/2016 : https://youtu.be/2Zwvy0IFO6U .-
~ Γιάννενα-Βέροια  2-0   1ο  γκόλ 2-1-2016  16η  αγων : https://youtu.be/9R4XqfVv7G0 .-
~ ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια  2-0  2ο  γκόλ  16η  αγων   2-1-2016: https://youtu.be/ABaFKDhmc4U .-

Σόου του Βέλλιου και 3άρα του Ηρακλή επί της Καλλονής
~*    Ηρακλής-Καλλονή  3-0 , (2-0) .-
  Τα  γκόλ : Απόστολος  Βέλλιος στο 15΄ με προβολή, στο 43΄ με πέναλτι και στο 70΄ με πλασέ.
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος
 Κίτρινες: Πουρτουλίδης - Καλτσάς, Κρολ
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Βέλλιος (78΄ Λουκίνας), Ρομάνο (86΄ Ζαμπάζης), Πασάς (56΄ Περόνε)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (46΄ Σπυρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουερέ (60΄ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (78΄ Ελλακόπουλος), Μανούσος
Video  από  τον  αγώνα :
~ *ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΑΛΟΝΗ 3-0 δηλώσεις γκολ  16η  αγων  02/01/2016 : https://youtu.be/JdrYJjU0oP4 .-
~* Ηρακλής- Καλονή  3-0   1ο  γκολ  2-1-2016  16η  αγων: https://youtu.be/A7mWyTkPR-I .-
~*Ηρακλής-Καλονή   3-0  2ο  γκόλ  πεν   2/1/2016  16η  αγων: https://youtu.be/2QBnpEHtn0Q .- 
~*Ηρακλής-Καλονή  3-0  3ο  γκόλ  16η  αγων  2-1-2016: https://youtu.be/osYed0vIx0Q .-

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016 ====================
Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με 3άρα επί του Πλατανιά
  Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3 , (0-2) .- ^
Τα  γκόλ  :Ο Μπαρμπόσα στο 26΄και 31΄ , στο 81΄ ο Τζιμπούρ .-
Διαιτητής: Χ.Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μιλούνοβιτς, Ράμος - Ντίντακ, Κορδέρο
 Κόκκινες: 77΄ Ράμος (δεύτερη κίτρινη)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46΄ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78΄ Γκόμες), Ντίνας (63΄ Γουνδουλάκης), Μενδρινός.
ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (83΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (68΄ Τζιμπούρ), Βάργκας (68΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης
Βίντεο από αγώνα  :
~ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ    0-3  δηλώσεις  γκόλ  16η  αγων  03/01/2016 : https://youtu.be/byXIujyS7PQ .-
~Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3 τα  2 γκόλ  0-2  Α΄ημίχρ . 16η  αγων   3-1-2016: https://youtu.be/bNMUEFjE_VA .-
~Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3    3ο  γκόλ  16η  αγων   3/1/2016: https://youtu.be/pLyV1UZEi6M .-

   Ξάνθη-ΠΑΟΚ   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Βίντεο  :
~ ΑΝΑΒΟΛΗ αγώνων 16ης  αγων  λόγω  καιρού 3/1/2016: https://youtu.be/SOcs98C_DEc .-

  Λεβαδειακός-Ατρόμητος  ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
    Βίντεο από  αναβολή αγώνα:
~ΑΝΑΒΟΛΗ αγώνα Λεβαδειακού  Ατρομήτου 3/1/2016  λόγο καιρού: https://youtu.be/RzxsCrsI-F8 .-
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πλατεία, 3-1 τον Πανιώνιο
Πανιώνιος-Ολυμπιακός   1-3 , (0-0).- ^
Τα  γκόλ  : Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄ αντίστοιχα) και ο Ρισβάνης (63΄).
  Διαιτητής: Αλ. Δημητρόπουλος
Κίτρινες: Οικονόμου, Βιγιάλμπα, Σιώπης - Σαλίνο
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (80΄ Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67΄ Πάρντο), Ντομίνγκεζ (77΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88΄ Σεμπά), Ιντέγε
Video  από τον αγώνα  :
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-3   γκόλ δηλώσεις 16η  αγων   03/01/2016: https://youtu.be/ciMOUowfieg .-
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΣΦΠ 1-3  1ο  γκόλ  16η  αγων   3-1-2016: https://youtu.be/z0i5bjg3cic .-
~Πανιώνιος- Ολυμπιακός 1-3  γκόλ  ισοφαρ  16η αγων  3-1-2016 : https://youtu.be/IN-FIdwg2Ww .-
~Πανιώνιος-  ΟΣΦΠ 1- 3  2ο  γκόλ  16η  αγων   3/1/2016 : https://youtu.be/WfcVVZY2aNw  .-
~ Πανιώνιος-ΟΣΦΠ 1-3  3ο  γκολ  16η  αγων   3-1-2016 : https://youtu.be/VFQmp6RZwGc ,-
~Πανιώνιος-  ΟΣΦΠ  Α΄ ημίχρονο  0-0  3/1/2016 : https://youtu.be/pVb4sxJqsLU .-

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
 

***   Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, 72-60 το Ρέθυμνο
 Άρης-Ρέθυμνο 72-60 .- ^
Διαιτητές: Ψαριανός, Δεσλής, Αναστόπουλος
 Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-31, 54-44, 72-60
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος, Γουάιτ 14 (2), Γουότερς 4, Χάγκινς 11, ΜακΝίλ 7, Ξανθόπουλος 1, Τσούπκοβιτς 2, Δίπλαρος, Ζάρας 25 (5), Κοέν 2, Μούρτος 4, Σίμτσακ 2.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 8, Σχίζας 6, Γιαννόπουλος 4, Στόουν 14 (1), Κάρτερ 3, Μάντεν 5, Σάφτενααρ 4, Τσακαλέρης, Χάροου 16, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Δεύτερη εντός έδρας νίκη για την Κηφισιά
ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου 77-69 .- ^
Διαιτητές: Σώμος-Πουρσανίδης Γ.-Μπίκας
 Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-41, 59-55, 77-69
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λόουερι 17 (1), Στίγκερς 10 (2), Κασελάκης 16 (3), Χογκ 13, Γλυνιαδάκης 11, Γκίκας 5 (1/13 σουτ), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 3, Ελ Αμίν
 Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 15 (1), Λίντεν 8, Ρέλεφορντ 6, ΜακΓκι 5, Λιούλις 7 (1/7 τρίπ.), Μπιλλής, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 7 (10 ριμπ.), Γεωργαλλής 3 (1), Άχονεν 3 (1), Σαλούστρος 13 (2)

Νίκη και ελπίδες παραμονής για την Καβάλα
Καβάλα-Αρκαδικός 85-74 .- ^
Διαιτητές: Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης
 Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-31, 63-43, 85-74
ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 14, Κεμπ 6, Φαν Ντεν Μαρς 6, Κοστόφ 12 (2), Γιαννακίδης 13 (3), Ταπούτος 11, Καλαϊτζίδης 3 (1), Δεμερτζής 2, Τζόουνς 12 (1), Ρόμπινσον 6 (1)
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καββαδάς 23 (8ριμπ.), Φαν Όστρουμ 16 (3), Μπράουν 11 (1), Νούτινεν 4, Καραμαλέγκος 3, Λαμπρόπουλος 9, Κοψαύτης 2, Κωνσταντίνου 2, Στεφανίδης 4

Τα Τρίκαλα επικράτησαν δύσκολα του αξιόμαχου Λαυρίου
Τρίκαλα-Λαύριο 81-77 .- ^
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Παπαπέτρου-Τσούνας
 Τα δεκάλεπτα: 27-22, 39-36, 66-53, 81-77
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Καντουγκάν 8, Ντόουελ 12, Σοκό 4, Τσιλούλης, Καραθανάσης 6, Τσιάρας 10, Κόνγκερ 12, Καλλές 3, Ρόμπινσον 18, Καλογιαννίδης, Τιγκ 6, Βαρυτιμιάδης 2
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστις Σερέλης): Χάμιλτον 2, Γιανγκ 5, Κρουμπάλι 16, Σακελλαρίου 9, Περράκης, Γιαννακόπουλος 6, Κακλαμανάκης, Καπόνης 4, Μπάρλος 11, Μπολντς 24
\ 
 Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
Μέσα σε μια περίοδο ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Απόλλωνα
    Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών  83-62  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-31, 59-42, 83-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 12, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 9 (1), Τζέιμς 7, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Χάκετ 3, Αθηναίου 10.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: (Μέξας): Πάλμπλαντ 11 (3), Τζαγουάρα 3, Ντίλαρντ 12, Μέικερ 18 (2), Σάντλερ 8, Αργυρόπουλος 1, Βεργίνης 7 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου, Γουντς.

 Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και τον... έπιασε
    Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ  65-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 29-34, 51-51, 65-75
Διαιτητές: Φούφης-Μάνος-Συμεωνίδης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (1), Σλαφτσάκης 10, Βασιλόπουλος 6, Κάουνσιλ, Χάρις 12, Πουλιανίτης 2, Χριστοδούλου, Χάρντινγκ 1, Χαριτόπουλος 9 (1), Τρότερ 10 (1), Γεωργάκης
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16, Μαργαρίτης 3, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 14 (2), Χάτσερ 14 (1), Λιάπης 2, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (1), Δέδας 11 (3), Kώττας

    Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός   64-67  , (37-37) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  18-17  , (37-37) , 50-49 , 64-67 .-
 Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-37, 50-49, 64-67
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Μητσόπουλος
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Κούπερ 5 (1), Χέρστον 9 (1), Μιλόσεβιτς 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 17, Κατσίβελης, Σάκοτα 6 (1), Κάρτερ 4, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8 (2), Μαυροειδής 8
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4 (1), Φελντέιν 15 (2), Γκιστ 7, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς 1, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 8 (1), Διαμαντίδης 4, Παπαγιάννης 8
Video  από τον αγώνα  :
~ ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  64-67   12η  αγων   03/01/2016 :
https://youtu.be/MBo4EfgSPrE .-
~ΑΕΚ-ΠΑΟ  64-67  12η  αγων   03/01/2016 : https://youtu.be/tawxpIHMy_k .-
 Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ κατά της διαιτησίας με ΑΕΚ
Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ κατά της διαιτησίας με ΑΕΚ
Στο στόχαστρο έμπειρος ρέφερι
Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με τη διαιτησία των Χριστοδούλου, Καρακατσούνη και Μητσόπουλου, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εστιάζουν σε έναν εκ των τριών διαιτητών, χωρίς όμως να τον ονομάζουν, τονίζοντας πως «ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας». Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη δυσφορία της για τη διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε κακές αποφάσεις ενός διαιτητή που είναι τόσο έμπειρος. Το πλέον απαράδεκτο είναι ότι ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας. Επίσης, η στοχοποίηση του Ραντούλιτσα σε κάθε αγώνα, αλλά και η ευκολία με την οποία χρεώνεται με τεχνική ποινή ο Καλάθης, όταν σε διαμαρτυρίες αντιπάλων οι διαιτητές γυρίζουν την πλάτη, είναι στοιχεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό. ΥΓ: Είδαμε το πώς σε 0,9 δευτερόλεπτα μπορούν να συμβούν δύο φάσεις και μάλιστα έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων».

~  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός 22 11 11-0 5-0 6-0 897-722
Ολυμπιακός 21 11 10-1 6-0 4-1 931-715
ΑΕΚ 20 11 9-2 5-1 4-1 852-771
Αρης 19 11 8-3 5-1 3-2 847-730
Κόροιβος Αμ. 17 11 6-5 2-3 4-2 776-827
ΠΑΟΚ 16 11 5-6 3-2 2-4 800-770
Κολοσσός Ρ. 16 11 5-6 3-2 2-4 835-846
Ρέθυμνο 15 11 4-7 4-2 0-5 804-838
Κηφισιά 15 11 4-7 1-5 3-2 768-811
Απόλλων Πατρών 15 11 4-7 2-4 2-3 787-847
Τρίκαλα 15 11 4-7 3-2 1-5 813-841
Αρκαδικός 14 11 3-8 2-3 1-5 736-869
Λαύριο 14 11 3-8 1-4 2-4 758-874
Καβάλα 12 11 1-10 1-5 0-5 729-872

***  Τα αποτελέσματα Στην Α1 βόλεϊ ανδρών :Συγκάτοικοι στο... ρετιρέ Κηφισιά, Φοίνικας και ΟΣΦΠ
Παμβοχαϊκός-Λαμία 3-0 (25-22, 25-20, 25-18)
Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 0-3 (19-25, 20-25, 21-25)
Ολυμπιακός-Α.Ο.Π. Κηφισιάς 1-3 (22-25, 25-20, 20-25, 21-25)
Παναθηναϊκός-Άρης 3-1 (23-25, 25-16, 25-15, 26-24)
Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου 0-3 (21-25, 15-25, 25-27)
Ορεστιάδα-Εθνικός Αλεξ/λης 2-3 (25-16, 19-25, 24-26, 25-20, 18-20)
Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες)
Α.Ο. Κηφισιάς 30-13 27
Φοίνικας Σύρου 30-12 27
Ολυμπιακός 30-9 27
ΠΑΟΚ 27-12 23
Παμβοχαϊκός 25-19 20
Παναθηναϊκός 25-19 19
Ορεστιάδα 17-26 13
Άρης 20-27 12
Εθνικός Αλεξ/λης 16-26 12
Παναχαϊκή 13-29 8
Ηρακλής 10-29 6
Λαμία 8-30 4

***  Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής  Στην Α1 πόλο ανδρών...:
Ισόπαλο το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΒουλιαγμένηΠΑΟΚ-Χίος 8-6
Γλυφάδα-ΝΕ Πατρών 11-7
Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός 10-10
Εθνικός-Ολυμπιακός 5-15
Υδραϊκός-Ηλιούπολη 12-8
Παλ. Φάληρο-Καλαμάκι 12-8
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Ολυμπιακός 171-30 27
Βουλιαγμένη 76-56 22
Εθνικός 70-63 19
Παναθηναϊκός 97-58 18
ΠΑΟΚ 83-76 16
Υδραϊκός 79-70 14
Χίος 58-80 11
Γλυφάδα 82-86 12
Παλαιό Φάληρο 69-89 9
Καλαμάκι 55-104 4
Ηλιούπολη 40-105 3
ΝΕ Πατρών 50-114 1

*** Τα ζευγάρια του Κυπέλλου:  Στην προημιτελική φάση
Τα ζευγάρια του Κυπέλλου: Βουλιαγμένη-Γλυφάδα, Υδραϊκός-ΠΑΟ,  Εθνικός-ΠΑΟΚ,ΟΣΦΠ-Π.Φάληρο
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο.
~ Οι «νοκ άουτ» αγώνες των «8» θα διεξαχθούν στις 27 Ιανουαρίου και οι νικητές των τεσσάρων ζευγαριών θα πάρουν το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης (4-5 Μαρτίου 2016).
~* Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:
Βουλιαγμένη-Γλυφάδα
 Υδραϊκός-Παναθηναϊκός
 Εθνικός-ΠΑΟΚ
 Ολυμπιακός-Παλαιό Φάληρο

***  Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής τις Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Εύκολα η Βουλιαγμένη, «διπλά» για Τρίτων και Γλυφάδα
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 23-4
Βουλιαγμένη-Εθνικός 15-5
ΝΟΒΑ-Τρίτων Αμαρ. 6-12
Ποσειδών Ιλισίων-Γλυφάδα 6-7
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Ολυμπιακός 184-28 24
Βουλιαγμένη 148-46 20
Γλυφάδα 65-70 14
Ρέθυμνο 64-98 13
Εθνικός 80-94 10
Τρίτων Αμαρουσίου 57-94 7
Ποσειδών Ιλισίων 51-105 4
ΝΟΒΑ 31-145 0
~  Σημ: Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -1 βαθμό.
***  Καλαμάτα: Πρώτη μετεγγραφή ο Σταυράκης, τα τυπικά για Χατζηλιόντα         
    
Ένα ένα αρχίζουν να συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ για την Καλαμάτα που φιλοδοξεί να αλλάξει πρόσωπο στην αρχή του 2016, με στόχο ν’ αφήσει πίσω της την πολύ μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την εύκολη εξασφάλιση της παραμονής.
Από χθες βρίσκονται στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο Ασπρόχωμα οι Άγγελος Σταυράκης και Ανδρέας Χατζηλιόντας. Ο πρώτος είναι 27 ετών τερματοφύλακας και αγωνιζόταν μέχρι τώρα στη Νίκη Βόλου και θεωρείται ήδη παίκτης της Μαύρης Θύελλας. Για τον 28χρονο μέσο απομένει η αποδέσμευσή του από τη Ρόδο.
Ο Νίκος Λιόλιος, γνώριμος από την περυσινή του θητεία στην τοπική μας ομάδα, και ο οποίος προπονείται τις τελευταίες ημέρες με τους «μελανόλευκους» -όπως και ο Γιάννης Τσόπελας- είναι πολύ πιθανό να …πάρει σειρά, ενώ παράλληλα ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης σε συνεργασία με τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη συνεχίζουν τις επαφές. Ήδη κάποιοι ακόμα παίκτες είναι πολύ κοντά, αλλά οι ανακοινώσεις θα έρθουν μετά και την τυπική εξασφάλιση της απόκτησής τους.
Εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική από τις μετεγγραφές που έγιναν ή θα γίνουν είναι η εξασφάλιση της παραμονής των Νίκου Κερμενίδη και Βασίλη Αθανασόπουλου, οι οποίοι πείστηκαν να παραμείνουν.
Αντίθετα, συνέχεια στις αποχωρήσεις έδωσε ο Λένγκα, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον ίδιο δρόμο θ’ ακολουθήσει ο Λίπι.
Από την άλλη, μετά το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ομάδα συγκεντρώνει σταδιακά όλες τις δυνάμεις της, συμπεριλαμβανομένου του Δούμουρα, ο οποίος απουσίαζε επί μακρόν εξαιτίας ενός τραυματισμού.
Τη Δευτέρα αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Λεωνίδα Μπίλη και οι Τορεζάνι, Παναγιωτόπουλος, ο πρώτος επιστρέφοντας μετά από εορταστική άδεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αργεντινή και ο δεύτερος, έχοντας αναρρώσει από μια λεπτή χειρουργική επέμβαση.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στις τελευταίες προπονήσεις της Καλαμάτας συμμετέχει και ο ταλαντούχος νεαρός επιθετικός Γιώργος Μουλιάτος που έμεινε ελεύθερος από τον Πανθουριακό. Ο 18χρονος στράικερ, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και η παρουσία του στη Μαύρη Θύελλα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο «επένδυσης» σε νεαρούς ντόπιους παίκτες που θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την ομάδα.
Τέλος, η διοίκηση της Καλαμάτας θα υποβάλλει αίτημα στην ΕΠΟ να οριστεί στο Στάδιο της Παραλίας, ο αγώνας της 10ης Ιανουαρίου, με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ο α’ γύρος στον 3ο Όμιλο. Το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και φέτος με έντονο τρόπο η τοπική μας ομάδα, καθώς το γήπεδο του Μεσσηνιακού δεν είναι σε καλή κατάσταση, παρά την επανασπορά. Μάλιστα δεν θα γίνεται εκεί καμία προπόνηση, με την προετοιμασία να μοιράζεται στο Στάδιο της Παραλίας, το Ασπρόχωμα, αλλά και το γήπεδο της Μεσσήνης.
Άγγ. Σταυράκης: Θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική η Καλαμάτα
Την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα της Καλαμάτας έκαναν σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Ασπροχώματος οι Άγγελος Σταυράκης και Ανδρέας Χατζηλιόντας. Ο πρώτος (27 ετών τερματοφύλακας που αγωνιζόταν στη Νίκη Βόλου), αποτελεί την πρώτη χειμερινή μετεγγραφή της τοπικής μας ομάδας, ενώ ο δεύτερος (28 ετών μέσος από τη Ρόδο) θ’ ακολουθήσει όταν τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες που απομένουν. «Απομένει ακόμη ένας γύρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η Καλαμάτα είναι ιστορική ομάδα και δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στο «Θάρρος» ο έμπειρος γκολκήπερ.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Κώστας Γεωργιόπουλος: «Θέλω ν’ αφήσω καλοσύνη και αγάπη, όχι χιλιόμετρα…»         
      
Μπορώ να σκεφτώ αβίαστα δύο ανθρώπους της «διπλανής πόρτας» που μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι τα όρια του είδους μας είναι ανεξάντλητα και είναι κρίμα να περιοριζόμαστε από το σπίτι στη δουλειά και από τον καναπέ στο ψυγείο μας... Ο ένας είναι ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης που δεν άφησε την επίκτητη αδυναμία να περπατήσει να τον καθηλώσει στο σπίτι του και ο άλλος είναι ο Μεσσήνιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής και δρομέας υπεραποστάσεων, Κώστας Γεωργιόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία τον περασμένο Νοέμβριο τον 1ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο. Δεν μιλάμε απλώς για έναν αγώνα, αλλά για τον μεγαλύτερο σε απόσταση στον κόσμο, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, 490 χλμ. συνολικά, σε άσφαλτο και βουνό που ξεκίνησε στις 21/11 και τελείωσε στις 25/11 και τον οποίο ο Γεωργιόπουλος έτρεξε σε 101 ώρες και 38 λεπτά…
Το 2015 περιλάμβανε μεταξύ άλλων για τον ίδιο, 4 Μαραθωνίους, στο Ναύπλιο, τη Μεσσήνη, το Penny’s Marathon για τα αδέσποτα με τερματισμό στην Ανάληψη και τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον ορειβατικό αγώνα στον Ταΰγετο 38 χλμ., το Κρόνιο Πέρασμα Πάρνωνα 70 χλμ., τον 1ο Αγώνα των Αθανάτων Τρίπολη (Κολοκοτρώνης), Σπάρτη (Λεωνίδας), Μυστράς (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος), Καλαμάτα (Παπαφλέσσας) και τον Δόλιχο δρόμο Δελφοί-Αρχαία Ολυμπία 255 χλμ. που αποτέλεσε και το επιτυχημένο τελικό τεστ για τον Φειδιππίδειο.
Ο Κώστας Γεωργιόπουλος λέει ότι ήταν γι’ αυτόν ένα «τάμα» η προσπάθεια να πατήσει στα βήματα του Φειδιππίδη και να πλησιάσει τον άθλο του του ημεροδρόμου που στάλθηκε από τους Αθηναίους για να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων για την αντιμετώπιση της εισβολής των Περσών, μια εσωτερική ανίχνευση για να διαπιστώσει κατά πόσο έχει αλλάξει το DNA από εκείνο των Ελλήνων της αρχαιότητας…
Εκτός από τις τεράστιες απαιτήσεις του αγώνα και την έλλειψη καλής οργάνωσης που είχαν να αντιμετωπίσουν οι 31 συμμετέχοντες, ο Κυπαρίσσιος στην καταγωγή δρομέας είχε την ατυχία να χάσει την τελευταία στιγμή τους συνοδούς του και η δυάδα που βρήκαν τελικά οι διοργανωτές δεν είχε καμία εμπειρία και ελάχιστη διάθεση να βοηθήσει, προσθέτοντας επιπλέον έγνοιες στον Κώστα Γεωργιόπουλο!
Κανένας όμως και τίποτα δεν ήταν ικανός να σταματήσει τον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο οποίος ξεκίνησε αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη διαδρομή, ακόμα και εκτός χρονικού ορίου. Ο μανιασμένος παγωμένος αέρας στα βουνά της Αρκαδίας, πριν τη Νεστάνη, οι 28 ώρες βροχής στο δρόμο προς τη Σπάρτη και η συνεπακόλουθη υποθερμία ήταν ενδεικτικά μερικές από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Κώστας, όμως το φεγγαρόφωτο μετέτρεψε κατά την επιστροφή την ίδια διαδρομή πάνω στο βουνό και στην άδεια από αυτοκίνητα παλιά εθνική οδό στο καλύτερο μέρος του αγώνα.
Όσον αφορά στη διαδρομή, γιατί τις πλέον «δυνατές στιγμές» τις δημιούργησαν οι άνθρωποι. Οι φίλοι που με τα τηλεφωνήματά τους, τα μηνύματα και την ενθάρρυνσή τους, αλλά κυρίως με την απροσδόκητη παρουσία τους…
Ειδική αναφορά κάνει ο Κώστας Γεωργιόπουλος στον Δημήτρη Μελεμενή, ο οποίος από τη Μαραθόπολη Γαργαλιάνων όπου διαμένει τον περίμενε περίπου 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα στην έρημη πλατεία των Καρυών Αρκαδίας, με κουβέρτες και την πιο νόστιμη κοτόσουπα, μιας και είναι σεφ στο επάγγελμα. «Ήρθε σαν από μηχανής θεός. Δίνω τα πάντα γι’ αυτή τη στιγμή. Συνεχίζω πάνω απ’ όλα για την αγάπη που μου δείχνουν κάποιοι άνθρωποι» σχολιάζει ο Μεσσήνιος υπεραθλητής και αναφέρεται με την ίδια θέρμη στον 60χρονο φίλο δρομέα Τάκη Καραλιά, ο οποίος επίσης τον βοήθησε να ολοκληρώσει το εγχείρημα με συμβουλές και ενθάρρυνση, αλλά και την άμεση συμπαράστασή του από τους Αγίους Θεοδώρους, όπου εκτός από ζεστό φαγητό και τσάι, τον συνόδεψε εν συνεχεία για δεκάδες χιλιόμετρα, προστατεύοντάς τον από τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό μετά την Ελευσίνα, σε μια δύσκολη φάση του αγώνα, οπότε η κούραση και η αϋπνία έδειχναν να νικούν το μυαλό.
Και τέλος, μια ακόμη συγκινητική στιγμή κατά τον τερματισμό, όπου ένας Φιλανδός φίλος-συναθλητής, τον στεφάνωσε με τον κότινο, με δάκρυα στα μάτια…
Ο Κώστας Γεωργιόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει -και σαν μήνυμα προς όσους σκέφτονται να δοκιμάσουν κάτι ανάλογο- ότι σε καμία περίπτωση δεν έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του μπαίνοντας σε αυτή τη μοναδική πρόκληση των 490 χλμ., καθώς εκτός του ότι είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, είχε σιγουριά και τον πλήρη έλεγχο του εαυτού του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος δεν είχε ένταση, αλλά διάρκεια.
Όσο για την “αποτίμηση” ο Κώστας Γεωργιόπουλος μεταφέρει τα εξής:
«Ήταν ένας αγώνας ζωής. Σε 4 μέρες είδα να περνούν μπροστά στα μάτια μου όλα όσα έχω ζήσει. Όλος ο αγώνας ήταν μια αναπαράσταση της ζωής μου. Με δυσκολίες, ευκολίες, διάφορα προβλήματα που λόγω της έλλειψης καλής οργάνωσης και των λίγων εθελοντών με έκανε να μην αισθάνομαι ασφάλεια και που όμως κατάφερα να λύσω και με υπομονή και υπομονή να πετύχω τον στόχο μου.
Νιώθω πάρα πολύ τυχερός που πήρα μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Νιώθω πλήρης κι ευτυχισμένος και αισθάνομαι ότι πήρα πάρα πάρα πολλά πράγματα και διδάγματα και από αυτόν τον αγώνα. Έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. Έχω βρει πολύ μεγάλη αγάπη από τους δρομείς, που αποτελούν μια καταπληκτική οικογένεια στις υπεραποστάσεις. Κυρίως οι ξένοι με έχουν διδάξει μια νέα φιλοσοφία, που βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και όχι στον ανταγωνισμό.
Όταν ξεκινούσα νόμιζα ότι είναι ατομικός αγώνας, μου έμαθαν όμως ότι είναι τελικά ομαδικός που μπορεί να βασίζεται στην ψυχολογία του καθενός, αλλά ο ένας βοηθάει τον άλλο για να πετύχει το στόχο του.
Η μεγάλη προσπάθεια σου αλλάζει το σκεπτικό για τον καθημερινό αγώνα που κάνουμε. Διαπιστώνεις ότι τα όριά μας, όπως της υπομονής και της κούρασης, είναι πολύ πιο πέρα απ’ ότι τα φανταζόμαστε. Έμαθα να βάζω στόχους και να τους φτάνω στο τέρμα. Να μην εγκαταλείπω ποτέ και ν’ αγωνίζομαι τίμια.
Δεν θέλω όμως τα χιλιόμετρα που θέλω να αφήσω πίσω μου, αλλά καλοσύνη και αγάπη. Γιατί και σε μένα η ενέργεια πηγάζει από την αγάπη των συναδέλφων δρομέων, των φίλων, της οικογένειάς μου. Νιώθω ότι έχω πάρει πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο και θα ήθελα να δώσω ακόμη περισσότερη, αφού αυτό με κάνει καλύτερο άνθρωπο» καταλήγει ο 48χρονος υπεραθλητής, που για το 2016 έχει ως κεντρικό αγωνιστικό στόχο έναν αγώνα με ανάλογη αρχαιοελληνική αναφορά και θα είναι ο 1ος αγώνας των 300σίων που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο με νυχτερινή δράση 70-90 χλμ. κάθε βράδυ από τη Σπάρτη στις Θερμοπύλες.   Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***

  ~ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
          
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-
 Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-
~
                                                                                                                                                                                              

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 


*** 
    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: