ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016  :
~
Το  εκκλησάκι  με τα 17 δέντρα  της Αγίας Θεοδώρας Μπάστα  Μεγαλόπολης Αρκαδίας ..  
~
***  Το ελαιόλαδο είναι ένας ζωντανός οργανισμός         
      
Το ελληνικό ελαιόλαδο έχει τις προϋποθέσεις να είναι μοναδικό, αλλά συχνά η ποιότητά του υποβαθμίζεται λόγω κακομεταχείρισης σε κάποιο από τα στάδια της ζωής του, λέει η Έφη Χριστοπούλου, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας  (ΔΣΕ), γευσιγνώστρια παρθένου ελαιολάδου και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια στην οργανοληπτική αξιολόγηση από το ΔΣΕ. Η επιστήμονας, εδώ και δεκαετίες, βοηθά παραγωγούς να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος τους.
  Είναι πραγματικά το ελληνικό ελαιόλαδο μοναδικό;
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός παρθένου ελαιολάδου εξαρτώνται από την τήρηση των καλών πρακτικών σε όλα τα στάδια της ζωής του. Συνεπώς, σε όλες τις χώρες μπορούν να παραχθούν ποιοτικά παρθένα ελαιόλαδα. Στην Ελλάδα, υπάρχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται η ελιά για να ευδοκιμήσει, όσον αφορά το τοπίο (πολλούς λόφους που κοιτάζουν σε πεδιάδα ή είναι κοντά στη θάλασσα, μεγάλη ακτογραμμή, λίγες επίπεδες περιοχές), τα εδάφη (λίγα εύφορα και πολλά ασβεστολιθικά) και το κλίμα (μεγάλη ηλιοφάνεια, παρατεταμένα καλοκαίρια, χειμώνες με θερμοκρασίες όχι κάτω από -4 βαθμούς Κελσίου ή τουλάχιστον όχι επί μακρόν, ετήσια βροχόπτωση 450 – 650 mm). Για τους λόγους αυτούς, στην Ελλάδα παράγονται ελαιόλαδα με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει, όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι στα διάφορα στάδια της παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης του ελαιολάδου να τηρούν καλές πρακτικές, ώστε το θαυμάσιο αυτό προϊόν να διατηρεί τις ιδιότητές του μέχρι το τέλος της ζωής του.
  Η ποιότητα του ελαιολάδου εξαρτάται από την ποικιλία της λαδοελιάς που χρησιμοποιείται;
 Η ποικιλία της ελιάς παίζει ρόλο στην παραγωγή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η κυρίαρχη ελληνική ποικιλία, η Κορωνέικη, παράγει ελαιόλαδα με τα ευχάριστα οσφραντικογευστικά χαρακτηριστικά των πρασίνων κομμένων φύλλων και χόρτων που προσδίδουν έντονη φρεσκάδα και με εξαιρετική ισορροπία πικρού (bitter) και πικάντικου (pungent) που δίνει μια συνολικά θαυμάσια αρμονία. Δεν πρέπει, όμως, να υποτιμώνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδων που προέρχονται από άλλες ελληνικές ποικιλίες, όπως αθηνολιά, μανάκι, κολοβή – αδραμυτινή, μαρώνειας.
  Πώς ένας παραγωγός μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα λαδιού;
 Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά παράγεται όταν τηρηθούν συγκεκριμένες πρακτικές: υγιής ελαιόκαρπος, όχι καταστροφή των κυψελίδων του ελαιοκάρπου, αποθήκευση του ελαιοκάρπου σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο κατά την περίοδο που θα χρειαστεί να μείνει στο ελαιοτριβείο, περιορισμό του χρόνου παραμονής του ελαιοκάρπου στον ελαιώνα και στο ελαιοτριβείο. Ο παραγωγός θα πρέπει να γνωρίζει ότι μεγάλος χρόνος και υψηλές θερμοκρασίες μάλαξης στο ελαιοτριβείο μειώνουν τις αντιοξειδωτικές ενώσεις και υποβαθμίζουν το ελαιόλαδο.
  Εκτός από την οξύτητα, ποια άλλα στοιχεία παίζουν ρόλο στην  ποιότητα του ελαιολάδου;
 Η ποιότητα του ελαιολάδου αξιολογείται με κριτήρια που έχουν θεσπίσει τα Διεθνή Πρότυπα. Στα κριτήρια ποιότητας των παρθένων ελαιολάδων, περιλαμβάνονται χημικοί προσδιορισμοί (οξύτητα, αριθμός υπεροξειδίων, φασματοφωτομετρική ανάλυση στο υπεριώδες, αιθυλεστέρες) και η Οργανοληπτική Αξιολόγηση. Αυτή έχει μεγάλη σημασία για τον καταναλωτή, διότι ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τροφίμου είναι να τα δοκιμάσει. Πρέπει, μάλιστα, να πούμε ότι χαμηλή οξύτητα δεν σημαίνει πάντα και ωραία γεύση.
  Όσον αφορά στην προστασία του ελληνικού ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι θα πρέπει να κάνουμε;
 Η συμβολή που θα μπορούσα να δώσω στον τομέα αυτόν είναι να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου παρθένου ελαιολάδου και για την αύξηση της ποσότητας του εξαγόμενου τυποποιημένου ελληνικού ελαιολάδου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εισπραχθεί η υπεραξία αυτού του εθνικού μας προϊόντος προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων.
Οδηγίες προς «εραστές» του καλού ελαιολάδου
 Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το καλύτερο μέσο αποθήκευσης του ελαιολάδου είναι τα σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια και ότι όσο παλιώνει το ελαιόλαδο γίνεται χειρότερο. Γι’ αυτό πρέπει:
-          Να το αγοράζουμε τυποποιημένο σε συσκευασίες, κατά προτίμηση γυάλινες, που το προστατεύουν από το φως.
-          Να χρησιμοποιούμε μικρές συσκευασίες ώστε από την ώρα που θα ανοίξουμε το μπουκάλι να καταναλώνεται γρήγορα και να μην κινδυνεύει από οξείδωση.
-          Να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό περιβάλλον.
-
   Η συντήρηση και η γεύση
Πώς συντηρείται το ελαιόλαδο καλύτερα;
 Το ελαιόλαδο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Για να διατηρήσουμε λοιπόν την ποιότητά του θα πρέπει:
-          Να το προστατεύουμε από φως, θερμότητα, αέρα και ίχνη μεταλλικών στοιχείων.
-          Να αποφύγουμε τη για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε ακατάλληλα μέσα αποθήκευσή του.
-          Να μεταγγίζουμε το ελαιόλαδο προσεκτικά για να απομακρύνουμε το στερεό υπόλειμμα που κατακαθίζει, αποφεύγοντας επαφή με τον αέρα και έκθεση στο φως.
  Από τη γεύση μπορεί να καταλάβει κάποιος την ποιότητα του ελαιολάδου;
 Η οργανοληπτική αξιολόγηση δεν είναι το μόνο ποιοτικό κριτήριο. Από την άλλη, απαιτείται γευστική εκπαίδευση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την όσφρηση.
Οι τρεις θετικές ιδιότητες του ελαιολάδου είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο. Τυχαίνει πολλές φορές ένα πικάντικο ελαιόλαδο να το θεωρούμε, λανθασμένα, ελαττωματικό.
  Αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα της 8ης/1/2016 «Ύπαιθρος Χώρα»

***  Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ηθικής Φιλοσοφίας έκοψαν βασιλόπιτα         
     
Τα έδρανα του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα άφησαν το βράδυ της Παρασκευής φοιτητές που παρακολουθούν το Μεταπτυχιακό Ηθικής Φιλοσοφίας για να κόψουν τη δική τους πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στην εκδήλωση βρέθηκαν και οι καθηγήτριες του τμήματος κ.κ. Σωτηρίου και  Ξέστερνου, όπως και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ Βεργόπουλος.
Η τυχερή που βρήκε το φλουρί ήταν η φοιτήτρια του τμήματος Μελίνα Κουντούρη. Π.Μπ.

***  Βασίλης Παλαμάρας: Ένας ξεχασμένος ευεργέτης της Καλαμάτας         
     
Γεννήθηκε και πέθανε στην Καλαμάτα το 1953. Σπούδασε Νομικά και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ως υποθηκοφύλακας της Καλαμάτας. Το κτήριο του Υποθηκοφυλακείου ήταν το πατρικό του σπίτι. Βρισκόταν στην οδό Μπούτση, πίσω από τη σημερινή εφημερίδα «Θάρρος». Εκεί κατοικούσε με τις τρεις αδελφές του, τη Λίτσα, την Ευγενία και την Ξένη.
Έγινε δήμαρχος Καλαμάτας από το 1946 έως το 1951. Ήταν ψηλός, εύσωμος και αθλητικός τύπος. Υπήρξε πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου (1930-1953) και έτρεφε μεγάλη αδυναμία για το σύλλογο αυτό, γι’ αυτό και άφησε κληρονομιά στον τόπο μας το γυμναστήριο του Μεσσηνιακού πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα όργανα γυμναστικής. Οι δε αδελφές του άφησαν όλη τους την περιουσία στην Ιερά Μονή Καλογραιών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ως δήμαρχος έφτιαξε τους πρώτους δρόμους με τσιμέντα, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες.
Δυστυχώς, πέθανε πολύ νέος.
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Σχόλιο
Υπήρξε ο 22ος δήμαρχος της Καλαμάτας και από τότε έχουν περάσει από τη δημαρχιακή καρέκλα 20 δήμαρχοι (42 εν συνόλω δήμαρχοι μέχρι σήμερα).
Κανένας από αυτούς δεν τίμησε τη μνήμη του αξέχαστου Βασίλη Παλαμάρα, του Καλαματιανού ευεργέτη και δωρητή.
Δεν έχουν δώσει το όνομά του ούτε σ’ ένα δρόμο, τιμής ένεκεν, που να θυμίζει στους συμπολίτες μας το πέρασμα και το έργο του. Ούτε καν διατηρήθηκε η επιγραφή με το όνομα του Βασίλη Παλαμάρα μετά την επισκευή του γυμναστηρίου του Μεσσηνιακού.

*** Έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κληροδοτήματα Αλεξόπουλου

Δεν είναι η πρώτη φορά και, κατά πως φαίνεται, ούτε και η τελευταία που αναδεικνύουμε την εγκατάλειψη και τον κίνδυνο κατάρρευσης των κληροδοτημάτων του αείμνηστου δωρητή και ευεργέτη Γεωργίου Αλεξόπουλου, στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας. Τα ακίνητα, επί της οδού 25ης Μαρτίου στη συμβολή της με την οδό Χριστιανουπόλεως, συνολικού εμβαδού περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων και με τεράστιο αίθριο χώρο, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, δίχως κανένας από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, την 6η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, καθώς και τις τοπικές Αρχές να νοιάζεται και να δείχνει ενδιαφέρον για την προστασία, αποκατάσταση και αξιοποίησή τους! Οφείλουμε να τονίσουμε πως, μόνο επί των ημερών, στη διοίκηση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, του Πάνου Μπόζου, έγιναν προσπάθειες για την ακίνητη περιουσία του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων και των εν λόγω ακινήτων , αλλά, δυστυχώς, ακολούθησε η συνδιοίκηση με το νοσοκομείο της Καλαμάτας και μετά η ενιαία διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Να σημειώσουμε πως , κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις και διαδικασίες αλλά δεν προχώρησαν . Έτσι , τα ακίνητα, ιδίως αυτά στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας, εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα ως είναι, μόνο θλίψη προκαλούν, ενώ υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης και ατυχημάτων , αν και, επί δημαρχοντίας Κώστα Κόλλια, υπήρξε στενή συνεργασία νοσοκομείου Κυπαρισσίας και Δήμου Τριφυλίας για την αξιοποίησή τους. Θυμίζουμε πως, το νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1947, επί Υπουργίας του Αλεξάνδρου Καλαντζάκου, μετά τη δωρεά του Γεωργίου Αλεξόπουλου ο οποίος με την υπ’ αριθμ. 485/36 διαθήκη του κληροδότησε όλη του την ακίνητη περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο με τον μόνο όρο να ιδρυθεί και να λειτουργεί νοσοκομείο, άλλως η περιουσία θα περιέλθει στους συγγενείς του. Η ακίνητη περιουσία του Γεωργίου Αλεξόπουλου δεν ήταν μόνο ο χώρος, το οικόπεδο που ανεφέρθη το νοσοκομείο, αλλά και ακίνητα – οικόπεδα και ακίνητα – γεωργικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς και ακίνητα – κτίσματα, όπως αυτά στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας. Όπως έχουμε επισημάνει από το «Θ», «οι πολίτες της Τριφυλίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του νοσοκομείου, το αγκάλιασαν και το στήριξαν, διαχρονικά, εμπράκτως και μάλιστα αρκετοί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γεωργίου Αλεξόπουλου έχουν συμβάλλει με δωρεές στην βελτίωση και αναβάθμισή του. Με δωρεά της Αθηναΐδας Κόντου έγινε μελέτη και κατασκευάστηκε κτίριο 303 τ.μ. (έτος 1998) όπου λειτουργεί η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Με δωρεά των αδελφών Ελένης Συναδινού και Βενετίας Γεωργοπούλου (έτος 2001) πάνω από το κτίριο της Μ.Τ.Ν. έγινε μελέτη και κατασκευή δεκατεσσάρων (14) μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων σε κτίριο 370 τ.μ., όπου λειτουργεί κλινική. Με δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα (έτος 2008) έγινε η μελέτη για την αναδιαρρύθμιση / ανακαίνιση των χώρων του Χειρουργείου και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών και την ενίσχυση με σύγχρονα μηχανήματα, το Νοσοκομείο διαθέτει πλήρες ανακαινισμένο και σύγχρονο Χειρουργείο. Με δωρεά της Κάκιας Κοντοπούλου – Δενδρινού, το 2010, το νοσοκομείο απέκτησε, επιπλέον, ένα σύγχρονο αυτό ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της TEMES Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δώρισε τη μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, έκτασης 1.100 τ.μ. περίπου, όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη, με δωρεά του Κώστα Αρνόκουρου το νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ, με δωρεά του Νίκου Νικολόπουλου κατασκευάστηκε σύγχρονος ψυκτικός θάλαμος για τους νεκρούς, ενώ σημαντική ενίσχυση προήλθε από τη δωρεά τμήματος της περιουσίας του Ιωάννη Τσουκαλά και άλλων καλών συμπατριωτών Κυπαρίσσιων και Τριφύλιων». Η εγκατάλειψη, λοιπόν, των ακινήτων του νοσοκομείου στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας, είναι και ασέβεια των αρμοδίων και υπευθύνων του νοσοκομείου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του Δήμου Τριφυλίας και της ελληνικής Πολιτείας με τους θεσμικούς εκφραστές και εκπροσώπους της, στη μνήμη του Γεωργίου Αλεξόπουλου. Επίσης, απέναντι σε όσους ακολούθησαν το παράδειγμά του και με ανιδιοτέλεια, και μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον τόπο και τον συνάνθρωπό τους, έκαναν και κάνουν δωρεές στο νοσοκομείο, για τη στήριξη και την ενίσχυσή του! Απαιτείται, άμεσα, στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρχών και υπηρεσιών και προώθηση – ταχύτατα – διαδικασιών για να υλοποιηθούν εργασίες για την προστασία, στήριξη, αποκατάσταση, ανακαίνιση – αναπαλαίωση των ακινήτων στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας. Αλλιώς, θα καταρρεύσουν! Και, όπως έχει τονιστεί, η κατάρρευση αυτή, θα είναι ντροπή για κάθε αρμόδιο, υπεύθυνο και εμπλεκόμενο καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκ της θεσμικής του ιδιότητας! - 

***   Ένα βίντεο γεμάτο Καλαμάτα και ελαιόλαδο που προβλήθηκε στην Αμερική          
     
Γυρίσματα στην Καλαμάτα αλλά και σε όλη τη Μεσσηνία έγιναν για το ελαιόλαδο, στο βίντεο που μάλιστα έχει αγγλικούς υπότιτλους φαίνεται όλη η διαδικασία της παραγωγής ελαιολάδου.
Από την καλλιέργεια της χρονιάς μέχρι το τελικό προϊόν, παρουσιαστής είναι ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης που βρέθηκε στην πόλη μας και συνομίλησε με παραγωγούς αλλά και ειδικούς σε θέματα εξαγωγών του ελαιολάδου.
Στο παρακάτω βίντεο που προβλήθηκε και στην Αμερική όσοι το παρακολουθήσουν μπορούν να μάθουν γιατί τελικά το λάδι της Καλαμάτας θεωρείται το καλύτερο παγκοσμίως.
Video:    ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- Real Greek Kalamata Olive Oil , https://youtu.be/B8ztfBr00DI .-

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 12/1/2016 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις μεσημβρινές ώρες και αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***   Στην Καλαμάτα ο άνθρωπος που μας κάνει ευτυχισμένους          
     
Στην πόλη μας βρέθηκε  ο Γιώργος Πασχαλίδης, ο επιστήμονας που, όπως υποστηρίζει ,ανακάλυψε τον τρόπο που μπορεί να κάνει τον κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο.  Σκοπός της επίσκεψης ήταν θα δεχθεί κόσμο για συζήτηση.
Στις ομιλίες, τα βιβλία του και τα συνέδρια, ο Γιώργος Πασχαλίδης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να θέσει σε λειτουργία τον εγκέφαλό του, ώστε η σκέψη του να μη τον εμποδίζει, αλλά να τον υποστηρίζει, για να συντηρεί τον εαυτό του και το σώμα του.
Η ζωή του και το έργο του είναι μια προσφορά στον άνθρωπο και την επιστήμη, όπως ο ίδιος λέει. Οι ανακαλύψεις του απαντούν στα ερωτήματα και δίνουν λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και παράλληλα προσφέρουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα για αυτογνωσία και ετερογνωσία, που οδηγούν στη ψυχική και σωματική υγεία και τελικά στην ευτυχία. 

***   Πώς θα λάβετε επιδότηση για την επιχείρησή σας από το πρόγραμμα Leader         
       
Επιδοτήσεις σε μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισµό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας θα χρηματοδοτεί το νέο Leader που ανοίγει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016.
Έτσι έχει ξεκινήσει ήδη η διαβούλευση για την έγκριση µέχρι και 50 στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στις οποίες θα συμμετέχουν Δήµοι και Τοπικές Κοινότητες µέχρι 15.000 κατοίκους, ενώ προτεραιότητα για τις ιδιωτικές επενδύσεις θα έχουν οι αγρότες, άνεργοι και οι γυναίκες.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Leader θα πρέπει να έχουν αντικείμενο ή να δραστηριοποιηθούν στους παρακάτω κλάδους:
Μεταποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων, οικοτεχνία, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής µετά την α΄ µεταποίηση, χώροι εστίασης και αναψυχής, επιχειρήσεις καταλυμάτων, επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, τουριστικά γραφεία
 Επιλέξιμες δαπάνες
Οι δαπάνες που θα καλύπτει το Leader θα είναι οι εξής: Δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως οικοδομικών εργασιών κ.λπ. Δαπάνες διαµόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της επιχείρησης. Δαπάνες αγοράς νέου µηχανολογικού εξοπλισμού. Περιλαμβάνονται οι δαπάνες µεταφοράς και εγκατάστασης. Δαπάνες αγοράς λοιπού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού. Γενικές δαπάνες συνδεόμενες µε τα ανωτέρω όπως, αµοιβές µηχανικών και συµβούλων. Δαπάνες προβολής και προώθησης, όπως η έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων. Δαπάνες αγοράς ειδικών επαγγελματικών µέσων µεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών. Δαπάνες για την κάλυψη του κόστους µελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων και πιστοποίησης.
  Τα είδη των τροφίμων
Α) Προϊόντα δηµητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσματα (π.χ. παξιμάδια κ.τ.λ) και ζυμαρικά
Β) Προϊόντα φυτικής προέλευσης µε ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, µαρµελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, παστέλια µε ξηρούς καρπούς, πετιμέζι , µουσταλευριά.
Γ) Προϊόντα µε παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, µπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων κ.α. τρόφιμα σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων.
∆) Προϊόντα διατηρημένα µε αλάτι, ξύδι και λάδι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως ελιές και προϊόντα ελιάς αλείμματα, τουρσιά, σάλτσες.
Ε) Προϊόντα διατηρηµένα µε ξήρανση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά.
ΣΤ) Προϊόντα µε µέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, µαστίχα, κρόκο κ.α. τρόφιμα
Ζ) Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί, βούτυρο, γιαούρτι

***  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας         
     
*Δείτε εδώ τα αποτελέσματα αναλυτικά στη Μεσσηνία
 Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι  από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ. { Κων/νος Καραμανλής , Γιώργος Ράλλης , Μιλτιάδης Έβερτ , Ευάγγελος Αβέρωφ , Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,Κώστας Καραμανλής , Αντώνης Σαμαράς , Ευάγγελος Μεϊμαράκης και σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ..είναι οι  εννέα -9- πρόεδροι της Ν.Δ.  } .-

Η Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη: 
«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.
Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.
Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.
Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.
Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας.  Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.
Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.
Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.  Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών.  Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας.  Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει.  Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα.  Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και  ο κ.Τσίπρας.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.  Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.   Σας ευχαριστώ πολύ»

***  Έκτακτο! Εκλογές 28 Φεβρουαρίου...
syrizaas
~  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα αναγγείλει εκτάκτως εκλογές τον επόμενο μήνα, ύστερα από εισήγηση του κ. Βερναρδάκη.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι δύο:
Αρχικά πιθανή αιτία, αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφορούν, είναι η επικείμενη δημιουργία του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η δεύτερη αιτία είναι τα πολιτικά πλάνα του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κος Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένο πλάνο για το κόμμα του και όπως ανέφερε «θα επαναστελεχώσουμε με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια λιτότερη αλλά αποτελεσματική δομή στη ΝΔ.
Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε την εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας με διαφάνεια και όπως ο νόμος ορίζει. Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας προς τους εργαζομένους του κόμματος και για την εξυπηρέτηση των δανείων μας».
Ο κος Τσίπρας θεωρεί πως έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει εκ νέου την πολιτική αναμέτρηση με την Νέα Δημοκρατία.

***  ΣΟΚ! Η αστυνομία έκρυψε σεξουαλική επίθεση προσφύγων...
sexousa
~  Η Σουηδική αστυνομία αποκάλυψε, πως σκόπιμα απέκρυψε 15 σεξουαλικές επίθεσης που έγιναν στην χώρα από μετανάστες.
Όλα τα συμβάντα έλαβαν χώρα σε μουσικό φεστιβάλ, ενώ οι αρχές προέβησαν στην σύλληψη 100 ύποπτων ανδρών.
Στην Σουηδία έχει προκληθεί σάλος, ιδίως μετά τα γεγονότα της Κολωνίας.
Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Βαργκ Γκίλαντερ ανέφερε πως «Θα έπρεπε σίγουρα να έχουμε αποκαλύψει αυτήν την πληροφορία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το γιατί δεν έγινε αυτό, απλά δεν το γνωρίζουμε.
Γνωρίζουμε ότι περίπου 100 άνδρες είχαν εκείνη την εποχή προφυλακιστεί καθώς είχαν επιτεθεί εναντίον 15 νεαρών κοριτσιών».
Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, καταδίκασε το γεγονός λέγοντας πως «Εξοργίζομαι πολύ όταν βλέπω ότι νεαρές γυναίκες δε μπορούν να παραστούν σε ένα φεστιβάλ μουσικής χωρίς να τις ενοχλήσουν, να τις παρενοχλήσουν σεξουαλικά και να τους επιτεθούν».

***  Βόμβα Πούτιν! "Τα σύνορα δεν είναι σημαντικά..."
poytin
~  Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι κατά την άποψη του τα σύνορα των χωρών δεν είναι "σημαντικά" και ότι το μόνο που θεωρεί σημαντικό είναι "η μοίρα των ανθρώπων".
Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Για εμένα, δεν είναι τα σύνορα ή τα εθνικά εδάφη που είναι σημαντικά, αλλά η μοίρα των ανθρώπων. Πρέπει πάντα κανείς να μένει προσηλωμένος στο διεθνές δίκαιο. Αυτό επίσης συνέβη και στην περίπτωση της Κριμαίας».
Αναφέρθηκε στην Κριμαίμα και είπε ότι:  «H επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι δίκαιη».
Τέλος, θεωρεί πως οι κυρώσεις διεθνούς κοινότητας οι οποίες γίνονται εις βάρος της Ρωσίας είναι "παράλογες".

***  Αποκάλυψη Σοκ! "Η CIA σκότωσε τον Κένεντι..."

kenent~ Αναλυτής της Press δήλωσε ότι η Cia σκότωσε τον Κένεντι για να μπορέσει να συνεχιστεί ο πόλεμος αφού εξωτερική πολιτική της Αμερικής εξαρτάται από τα ισχυρά οικονιμικά κέντρα και όχι από το ποιος είναι ο πρόεδρος.
Ο Stephen Lendman είπε: “Η Αμερική δεν είναι έθνος με δύο κόμματα, αλλά κράτος με ένα κόμμα που κυβερνάται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα”
Ακόμα ανέφερε ότι οι πολιτικές μένουν ίδιες αλλά με τον καιρό η μία είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Ο Κένεντι όμως την δεκαετία του 60' είχε ως προτεραιότητα τις ειρηνκές σχέσεις.
Επίσης είπε πως αν ο Τράμπ εκλεχθεί πρόεδρος  “οι ΗΠΑ θα βρίσκονται σε πόλεμο από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει ως την τελευταία, ξεπερνώντας σε πολεμικό ζήλο ακόμη και τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος ξεπέρασε με τη σειρά του τον Μπους. Η Αμερική γίνεται αστυνομικό κράτος θεσπίζοντας νόμους που καταστρέφουν την ελευθερία. Αυτό συμβαίνει στο σπίτι μας”.
Τέλος δήλωσε ότι:  “ H Νότια Κορέα επιτέθηκε στη Βόρεια. Η Νότια, αυτό το φασιστικό και σταλινικό καθεστώς και ο Χάρι Τρούμαν επιτέθηκαν στη Βόρεια Κορέα και την κατηγόρησαν για τα εγκλήματά τους”.
Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ

***  ΣΟΚ! Ο Ερντογάν τρελάθηκε! Επιτέθηκε στην Ρωσία...
tagip
~  Εκτός ορίων βγήκε ο Ερντογάν με την Ρωσία. Έκανε φρικτές δηλώσεις. Σύμφωνα με το voicenews.gr είπε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία σκοτώνει Τούρκους στην Συρία, τους σκοτώνει συστηματικά. Οι Ρώσοι μας είπαν πως στην Συρία τους κάλεσε η νόμιμη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει νόμιμη κυβέρνηση. Ο Άσαντ είναι παράνομος. Αλήθεια στην Γεωργία όταν εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, ποιός τους προσκάλεσε; Γιατί οι Ρώσοι διατηρούν στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία; Ποιός τους προσκάλεσε;» Αναμένεται έμπρακτη απάντηση από την Ρωσία.. Ο Ερντογάν λόγω της υπεροψίας του υποτιμά την υπερδύναμη Ρωσία και δυστυχώς θα δεί να έρχεται το πολιτικό του τέλος.

***  ΣΟΚ! Δεξί χέρι του Τσίπρα ο Μητσοτάκης...
tsimh
~   «Θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τον σκληρό και αντιλαϊκό μνημονικό δρόμο» δήλωσε από τα Χανιά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε χαρακτηριστικά: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι μόνο ο αρχηγός της Δεξιάς, αλλά και το δεξί χέρι του Τσίπρα, για να εφαρμόσει με συνέπεια, πληρότητα και απολύτως το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Ο Τσίπρας στην πρωθυπουργία και ο Μητσοτάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το δίδυμο, που αν δεν το εμποδίσουμε, αν δεν το ανατρέψουμε, θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας που ξεκίνησε από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Τσίπρας είναι ο αναξιόπιστος μεταλλαγμένος νεομνημονιακός πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης είναι από κούνια και με τη βούλα μνημονιακός. Είναι ένα δίδυμο απολύτως καταστροφικό για την πορεία της χώρας»
Στην συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για το ασφαλιστικό και υποστήριξε ότι: «η κυβερνητική πρόταση είναι το τέλος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης» και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, με έλεγχο όλων των λιστών όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει έναν κοινωνικό δρόμο, αμφισβητώντας τη θέση της στην Ευρωζώνη».

***  Αυτός κέρδισε τον Μεϊμαράκη και όχι ο Μητσοτάκης...
memh
~   Μπορεί ο Αντρέας Παπαμιμίκος να έχει αρκετούς αντιπάλους εντός του κόμματος της Νέας δημοκρατίας και να βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο, ωστόσο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας δημοκρατίας.
Συχνά εναντίον του Αντρέα Παπαμιμίκου ήταν ο Κόκκαλης, ο Αμπατζόγλου αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Σάκης Ιωαννίδης.
Πλέον όμως, που ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ¨ανεπιθύμητος¨ για πρόεδρος του κόμματος, στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Παπαμιμίκος ήταν αυτός που κίνησε τον μηχανισμό του, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
papam
Ουσιαστικά, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα, στράφηκαν στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη για ενδεχόμενη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό…

***  Η Γερμανία επέλεξε επόμενο πρωθυπουργό για την Ελλάδα
erwthmatiko
~  Η χθεσινή μονομαχία και η ανάδειξη νέου αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία απασχόλησε έντονα τον ξένο τύπο. Διάφορες πολιτικές αναλύσεις και προβλέψεις συνοδεύουν την είδηση ότι ο 9ος πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι γερμανικές εφημερίδες βλέπουν στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντα έναν ισχυρό αντίπαλο και γιατί όχι, ακόμη και τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
"Σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται ότι διαθέτει ήδη "γερά χαρτιά" στο εξωτερικό, όχι μόνο γιατί μιλά πολύ καλά αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά με σπουδές στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Στάνφορντ, αλλά επειδή θεωρείται από τους δανειστές ως σκληρός μεταρρυθμιστής" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε γερμανικό δημοσίευμα. Δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt αναφέρει ότι με την αλλαγή προέδρου στη ΝΔ ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκτά έναν ισχυρό αντίπαλο, που στόχο έχει να αναδιαμορφώσει τη ΝΔ, να το ανοίξει στο πολιτικό κέντρο και να προσελκύσει στο κόμμα ψηφοφόρους νεαρής ηλικίας.

***  Έκτακτο! Οι Τούρκοι πουλάνε Ελληνικό χωριό...
xorio
~ Πρόκειται για το χωριό Λεβίσι που βρίσκεται στην νοτιοδυτική Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το voicenews.gr, στο συγκεκριμένο χωριό μέχρι το 1923 κατοικούσαν Έλληνες, οι οποίοι εξαιτίας της ανταλλαγής πληθυσμών, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
village
Οι Τούρκοι το χαρακτηρίζουν «χωριό-φάντασμα» και έτσι θέλουν να το "εκμεταλλευτούν" οικονομικά, καθώς στο υπουργείο Πολιτισμού της γειτονικής μας χώρας, ψάχνουν αγοραστή για να επενδύσει σε αυτό τουριστικά.

***  Επίσημη απόφαση του Υπ. Παιδείας! Ο Ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο...
anthel
~ Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το voicenews.gr, η «Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών» θα διδάσκεται το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η λειτουργία του είχε υπογραφεί πριν από δύο χρόνια, όμως o κος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, κα Αναγνωστοπούλου, έκαναν την τότε απόφαση πράξη, παρά τις έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας και της εκκλησίας.
ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής ανέφερε πως: «Είμαστε μια χώρα που, ενώ έχει μια γηγενή μουσουλμανική μειονότητα και είναι το σύνορο της Ευρώπης με τον μουσουλμανικό κόσμο, δεν έχει ένα πρόγραμμα σπουδών για το Ισλάμ, δηλαδή δεν μελετάμε το Ισλάμ σε ακαδημαϊκό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «ο φονταμενταλισμός ελέγχεται διά της γνώσεως».

***  Παγκόσμιο κάλεσμα Πούτιν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
poytin
~  Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, στην γερμανική εφημερίδα Bild. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και την οικονομία της χώρας.
«Η Ρωσία επιθυμεί την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια διευκρίνισε:  «Αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές, θέλουμε όλες οι χώρες, και στην Ευρώπη και αλλού, να ενώσουμε τις προσπάθειες για να τις αντιμετωπίσουμε… Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα συμφωνήσουν με όλα που οι άλλοι αποφασίσουν σε αυτά ή άλλα ζητήματα».
Αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσθεσε πως «η στάση μου απέναντι σε θέματα όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας επίσης δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα στις 11Σεπτεμβρίου όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους και του εξέφρασα την αλληλεγγύη μου».
Σε ερώτηση που το τέθηκε για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι πολεμά τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» καθώς σε αυτό έχουν ενταχθεί "χιλιάδες Ρώσοι πολίτες που θέτουν τώρα σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια".  Ο ίδιος εκτιμά ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Λιβύη από χώρες της δύσης ευθύνονται εν μέρει για την αύξηση της τρομοκρατίας, τόσο σε αυτές τις χώρες όσο και σε άλλα μέρη του πλανήτη.
Επίσης, οι προσπάθειες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, υποδαύλιζαν σκοπίμως διάφορες διεθνείς κρίσεις. Τέλος, παραδέχθηκε πως οι επιπτώσεις της διεθνούς χαμηλής τιμής του πετρελαίου, είχε σημαντικές συνέπειες στην οικονομία της Ρωσίας.

***  Το κράτος εταιρεία… (Μέρος πρώτο)
opiniontria
~  Του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη
Η “αριστερή” (λέμε τώρα...) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διάγει τον βίον της πλήρως υποταγμένη στις εντολές των Γερμανών. Πορεύεται πλησίστια προς το αμφισβητούμενο μέλλον μιας μείωσης του εθνικού μας χρέους, που διαδίδουν πως αναμένεται να μειωθεί. Επίσης αφήνουν να εννοηθεί πως παριστάνουν τα “καλά παιδιά” προς τους δανειστές, επειδή οι προηγούμενες απόπειρες να δείξουν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, απέτυχαν κάτω από την απειλή ενός αναγκαστικού grexit. Τα “καλά παιδιά” νομοθέτησαν ακέραια ότι τους ζητήθηκε να νομοθετήσουν, προκειμένου να πείσουν τους δύσπιστους δανειστές πως εφαρμόζουν ότι ακριβώς τους ζητήθηκε. Όμως επειδή πιστεύουν πως και το δικό τους Μνημόνιο θ’ αποτύχει (όπως απέτυχαν και τα προηγούμενα) μας ζητούν να κάνουμε τα στραβά μάτια και να υπομένουμε. Να υπομένουμε και να περιμένουμε μέχρι να αποδειχτεί η αποτυχία και μέχρι να αρχίσει η διαπραγμάτευση της μείωσης του υπέρογκου εθνικού μας χρέους....
Ιδιοφυές σχέδιο ή απέραντη ανοησία;
Όλα τα εισπρακτικά μέτρα που νομοθετήθηκαν έχουν σκοπό να μαζέψουν και το τελευταίο ευρώ από την χειμαζόμενη αγορά. Μόνο που ότι και να μαζέψουν , είναι σε όλους γνωστό πως δεν πρόκειται να πετύχει κανένα στόχο. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν στην αγορά τα χρήματα που σχεδίασαν να μαζέψουν. Είναι το ίδιο, σαν να ζητάς να πάρεις τα παπούτσια από κάποιον που είναι ξυπόλυτος!
Οι πιο επιφανείς οικονομολόγοι του κόσμου, πολυβραβευμένοι για τις γνώσεις τους και νομπελίστες οι περισσότεροι, δηλώνουν εδώ και χρόνια πως τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν κι επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ανώφελα και άχρηστα. Δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους κι επιπλέον είναι επικίνδυνα για την οποιαδήποτε κοινωνία. Τότε εύλογα γεννιούνται ερωτηματικά: - γιατί γίνονται όλα αυτά μ’ αυτούς τους ταπεινωτικούς τρόπους; που το πάνε; ποιό είναι το σχέδιό τους και γιατί επιμένουν τόσο πολύ;
Η απάντηση αρχίζει και σχηματίζεται στην πορεία του χρόνου και είναι πολύπλοκη, σύνθετη και σταδιακή: η έννοια του κράτους όπως την γνωρίζουμε θα πάψει να υπάρχει. Το κράτος - προστάτης των πολιτών του, το κράτος - πάροχος ενέργειας, εργασίας, ασφάλισης, υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης και λοιπών παροχών έχει αποτύχει (κατά τους ιθύνοντες νόες των μνημονίων και της εφαρμογής των απαιτούμενων κι επιβαλλόμενων μεταρρυθμίσεων) και γι’ αυτό θα μεταβληθεί. Θα αλλάξει. Θα μετασχηματιστεί σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ή κατά τα πρότυπα μιας τέτοιας εταιρείας. Δεν χρειάζονται Συντάγματα με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε αλλά Συντακτικές κυβερνήσεις, ομογενοποιημένες ιδεολογικά με μια ανάμιξη δήθεν αριστερών, δεξιών και ετερόδοξων θεωριών, χτυπημένες στο εκλογικό μίξερ όπως το λαδόξιδο. Δεν είναι απαραίτητη η έννοια της πατρίδας - μητέρας αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση περιέχει και υπερέχει των πατρίδων μελών της, ως συνεταιρισμός εθνικών μειονοτήτων πλέον. Δεν χρειάζεται (προς το παρόν) στρατός να φυλάγει τα σύνορα. Υπάρχει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX και τα Νατοϊκά Στρατηγεία της Νάπολι και της Σμύρνης που προΐστανται και επιβλέπουν, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό Στρατηγείο της Λάρισας. Δεν χρειάζεται η ιστορία, η δημοτική παράδοση και η συνέχεια του λαϊκού πολιτιστικού προσανατολισμού στην προστασία και στη διατήρησής της. Ο διαγωνισμός της Eurovision και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Champions League γίναν η χαρά των λαών, όπου καλλιεργείται η παγκοσμιοποίηση και η σύνθλιψη οποιασδήποτε εθνικής ιδιαιτερότητας. Δεν διαγωνίζονται φανέλες ποτισμένες με τα χαρακτηριστικά των λαών αλλά ανώνυμες εταιρείες, πολυεθνικές, οικονομικά παντοδύναμες και προπαντός πετυχημένες με εκατομμύρια πιστών να τις ακολουθούν.
Εδώ είναι και το κλειδί των μεταρρυθμίσεων ενός κράτους προστάτη σε κράτος - εταιρεία. Το περισσότερο προβεβλημένο κράτος - εταιρεία είναι η Γερμανία. Οικονομικά παντοδύναμη προβάλλεται μέσα από εμπορικά ονόματα μεγάλης και παγκόσμιας καταναλωτικής αξίας: Mersedes Benz, Siemens, Bosh, Volkswagen, Bayern, Lidl, Krupp, Claas, Adidas, αλλά και αμέτρητων άλλων brand names που κυριαρχούν στην καθημερινή μας ζωή. Προπαγανδίζουν ένα μοντέλο όπου το κράτος υπάρχει για να διαμορφώνει το γόνιμο έδαφος, ώστε να ανθίσουν και να γιγαντωθούν οι εταιρείες. Το κράτος - εταιρεία όμως δεν ανταγωνίζεται τις εταιρείες της εθνικότητάς του. Αντίθετα παραδίδει σ’ αυτές όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες ώστε οι υπήκοοί του να γίνονται υπάλληλοι των ιδιωτικών και πολυεθνικών εταιρειών, πλήρως ελεγχόμενοι ψυχή τε και σώματι. Είναι η ψυχοσύνθεση των Γερμανών και η σύμφυτη αφετηρία τους με την ιδεολογία Χίτλερ και τους Ναζί που τους ωθούν σε παγκόσμια κυριαρχία που τους έφερε και στην πλάτη μας. Μπορεί να μη μεταχειρίζονται τις ακρότητες του Χίτλερ στην ένταση και στην έκταση που εκείνος χρησιμοποίησε αιματοκυλώντας τον κόσμο, αλλά δεν ξέρουμε τι θα πράξουν αύριο, στο εγγύς ή μακρινό μέλλον!
Η Γερμανία ως κράτος - εταιρεία αποτελεί το υπόδειγμα που ζητούν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ελληνικό κράτος προορίζεται να μετασχηματιστεί (πρώτο από τα υπόλοιπα) σε κράτος - εταιρεία. Όλη η χώρα σχεδιάζεται να μετατραπεί σαν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Την ιδιοκτησία του εμπορικού κέντρου καθώς την διεύθυνση και την επίβλεψή του κρατά το κράτος - εταιρεία. Που υπαγορεύει ποια αγροτικά προϊόντα θα καλλιεργούνται, ποιοί μεταποιητικοί κλάδοι θα λειτουργήσουν, ποιες υπηρεσίες θα επιτρέπονται και τέλος ποιό εμπόριο θα διεξάγεται. Η δημόσια περιουσία των πολιτών θα δοθεί σε ιδιώτες. Σε ιδιώτες επίσης θα δοθεί ο έλεγχος της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των πανεπιστημίων, της υγείας, της εκπαίδευσης, των ακτών, των λιμανιών, του ΟΣΕ, του νερού αλλά και του αέρα! Ο μέσος πολίτης καλείται να εργάζεται και να πληρώνει για όλα. Δεν μπορεί να πληρώσει; θα πάει στη φυλακή, θα του επιβάλλονται κυρώσεις και δεν θα μπορεί να ξεμπλέξει ποτέ! Επί Χίτλερ είχε απαγορευτεί και είχε ποινικοποιηθεί η παραίτηση!
Οι πολίτες - ιδιωτικοί υπάλληλοι ζουν στο έλεος των αφεντικών. Τα αφεντικά - λεφτάδες, σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, εξαγοράζουν τα μικροαφεντικά. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και το κράτος - εταιρεία προστατεύει κι ευνοεί μόνο το κεφάλαιο που είναι χρήσιμο για τον κερδοφόρο ισολογισμό του κράτους - εταιρεία.

***  J. Dijsselbloem: Αργά και βασανιστικά το τέλος της Ελλάδος!
teloselladas
~   του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία
Πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου
Οι δηλώσεις του Ολλανδού «killer» Υπουργού όχι μόνο επαναφέρει το Grexit αλλά το βάζει για τα καλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων ενόψει του ασφαλιστικού αλλά και εν γένει της αξιολόγησης που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στους δανειστές και την Ελληνική Κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα ο Ολλανδός μπορεί να μην είπε σε ακριβή μετάφραση αυτό το οποίο αναφέρουμε ωστόσο όμως οι δηλώσεις του όχι μόνο κάνουν καλό στην Ελληνική οικονομία αντιθέτως δημιουργούν νέα προβλήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες.
Ο μίστερ Νταϊσελμπλουμ φέρεται να είπε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και την αξιολόγηση που θα ακολουθήσει και συμπλήρωσε ότι το ασφαλιστικό θα κριθεί μετά το τέλος της αξιολόγησης και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες!
Αναμφίβολα τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες σαφώς εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην οικονομία, η οποία παρά τα όποιες παθογένειες βγάζει το πολιτικό μας σύστημα, αλλά δημιουργούν νέα ερωτηματικά για το πόσο μακριά θα πάει αυτή η ιστορία;;
Τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μπορεί να έχουν τις όποιες διαφωνίες, μπορεί να έχουν πολλαπλές ευθύνες για την κατάρρευση του ασφαλιστικού αυτό όμως θα το κρίνει ο λαός και όχι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών οι οποίοι σε κάθε μέτρο που προτείνουν οι ίδιοι δημιουργούν και νέες αγκυλώσεις!!
Ας αποφασίσουν τελικά στην Ευρώπη τι θέλουν να κάνουν με την πραγματική οικονομία και ας αφήσουν τα δήθεν περί μεταρρύθμισης γιατί όλο αυτό το σκηνικό μόνο με μεταρρύθμιση δεν μοιάζει.
Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ξέχασε να παραλείψει και την περιβόητη συμμετοχή του ΔΝΤ έστω και ως τεχνικού συμβούλου γνωρίζοντας ότι η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να πετάξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του χρέους κάτι για το οποίο οι Ευρωπαίοι όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θέλουν να τηρήσουν μετά την συμφωνία του Ιουλίου. Το ασφαλιστικό είναι το μόνο βέβαιο ότι δεν μπορεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δοκιμαστεί και αυτό δίνει την δυνατότητα στους δανειστές να συνεχίσουν να προσβάλλουν την νοημοσύνη του εδώ δικού μας πολιτικού συστήματος!!
Οι στρεβλώσεις που έχουν παρουσιαστεί όλες αυτές τις δεκαετίες σε αυτήν την υποχρέωση του κράτους δηλαδή την κοινωνική ασφάλιση είναι εμφανώς καταδικαστέες όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να έχει μια θηλιά στο λαιμό της και η οικονομία της να λειτουργεί με φιάλες οξυγόνου!!
Ας καταλάβουν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι ότι η χώρα πρέπει να αφήσει το κακό της παρελθόν και να μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Το ασφαλιστικό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πραγματική οικονομία, τον δείκτη ανεργίας, τις εξαγωγές και εισαγωγές αλλά και της εν γένει ανάπτυξης της αγοράς. Και καλά θα κάνουν οι Ευρωπαίοι όχι μόνο περίοδο χάριτος να δώσουν σε μια πεθαμένη αγορά αλλά να την βοηθήσουν με δηλώσεις -πράξεις και υποσχέσεις που θα δώσουν κίνητρα στην ντόπια επιχειρηματικότητα να στηρίξει έστω και σε αυτά τα απάνθρωπα και σκληρά μέτρα. Το παρόν άρθρο δεν έχει την πολυτέλεια να κρίνει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, ούτε να αποδώσει ευθύνες στα πολιτικά κόμματα και τους θεσμούς!!
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι η επισήμανση, με αφορμή τις δηλώσεις του Γερούν να τελειώσει αυτό το ανέκδοτο με το δήθεν μεταρρυθμιστικό σχέδιο στην χώρα καθώς το μόνο που βλέπουμε από την εφαρμογή των μνημονίων είναι η συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας. Είναι της πάσης γνωστό ότι οι οπαδοί των μεταρρυθμίσεων σήμερα στην Ελλάδα για πολλά χρόνια υπερασπίζονταν πολιτικούς και συνδικάτα τα οποία δεν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα συμβεί μετά από μερικές δεκαετίες.
Και το χειρότερο αυτών είναι ότι και σήμερα δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χάλι της Ελληνικής οικονομίας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ευθύνες που έχουν τόσο για το νόμο Σιούφα όσο και αυτόν του Γιαννίτση και φυσικά κανείς όμως από αυτούς που έχουν βήμα στον δημόσιο διάλογο δεν ζητά ένα συγνώμη από το λαό γιατί στην τελική το μάρμαρο καλείται να πληρώσει πάλι ο ίδιος ο λαός.
Η αφέλεια των Ευρωπαίων σε ένα θέμα που αφορά όλες τις μελλοντικές γενιές της χώρας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περιοριστεί στις συμφωνίες και τα μνημόνια με τους δανειστές. Τα όσα συνέβησαν στις Γερμανικές πόλεις την παραμονή πρωτοχρονιάς, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία και το μεταναστευτικό ζήτημα αναγκαστικά πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους Ευρωπαίους ότι τελικά η ζωή των ανθρώπων δεν είναι μόνο αριθμοί και η επιβίωση του τραπεζικού συστήματος. Τα τρωτά σημεία της Ε.Ε. αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και σε τέτοιο βαθμό που πολύ σύντομα δεν θα αντέξει κραδασμούς με κοινωνικό πρόσημο το τέλος της κοινωνικής πρόνοιας.
Το επιχείρημα περί προστασίας της ίδιας της Δημοκρατίας δεν μπορεί να σταθεί σε έναν κόσμο που βλέπει να του μειώνουν τα αγαθά του και την κοινωνική πρόνοια μάλιστα σε μία εποχή όπου η ίδια η Ευρώπη για να δείξει ότι έχει τάσεις ανθρωπισμού έχει ανοίξει την κάνουλα με οικονομικούς πόρους για την προστασία χιλιάδων προσφύγων που έχουν στόχο την διαμονή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου όλοι οι φορείς της Ευρώπης και να ιεραρχήσουν τα προβλήματα από την αρχή. Την ώρα που διαλύεται η Σένγκεν και τα κράτη επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους δηλώσεις σαν αυτές του Νταϊσελμπλουμ δεν προσφέρουν τίποτα θετικό στους λαούς της Ευρώπης οι οποίοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν δύο ταχύτητες. Η Ευρώπη των τραπεζών και των σκληρών μέτρων της λιτότητας και η Ευρώπη των φορολογούμενων που ξυπνάνε κάθε πρωί βλέποντας να στερούνται ολοένα και περισσότερα κοινωνικά αγαθά!!

***  Το κράτος - εταιρεία...(μέρος δεύτερο)
kratosetaireia
~ Του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη
Η ουσιαστική συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υπέρ-κράτος των κρατών - μελών που την απαρτίζουν, ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία. Εξελίσσεται, σκοπεύοντας να καταστεί (ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις) σε ένα μοντέλο Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης. Αντίθετα με τις Ηνωμένες “ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ” της Αμερικής, όπου η Ομοσπονδία της δεν συντίθεται από μέλη που είναι κράτη, αλλά από Πολιτείες. Δηλαδή κοινότητες πανσπερμίας πολιτών με διαφορετική εθνική προέλευση, χωρίς κοινή αντίληψη ιδιαίτερου ξεχωριστού κράτους. Έτσι, στο πέρασμα του χρόνου, καλλιεργήθηκε στην Αμερική η έννοια της μητέρας πατρίδας, ως ενιαία οντότητα, η Ομοσπονδία (που συμπεριλαμβάνει και τις 52 Πολιτείες).
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δημιουργηθεί - προς το παρόν - αυτή η συναντίληψη. Όμως εκεί τείνει ο πολιτικός - στρατηγικός σχεδιασμός των μεγάλων και κυρίαρχων κρατών - μελών (όπως η Γερμανία και οι “δορυφόροι” της). Η βασική “στρέβλωση” που επιλέγει η ΕΕ.. να υιοθετήσει, είναι να καταστεί η ίδια, ΟΧΙ Ομοσπονδία αλλά ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Δηλαδή Συνεταιρισμός! Συν - εταιρισμός των κρατών - εταιρειών με ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ τους νόμους και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς! Με ισολογισμούς που κατισχύουν την έννοια του κράτους - προστάτη των πολιτών του. Για παράδειγμα: σε ένα πόλεμο θα πάνε όλοι να πολεμήσουν και να χύσουν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ΕΕ... Όμως αν αποτύχουν οικονομικά (ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ) να συντονιστούν με τις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, θα αποβάλλονται παραχρήμα από την Συνομοσπονδία!
Η ενότητα λοιπόν της ΕΕ.. θα εξαρτάται μονάχα από τον ετήσιο οικονομικό ισολογισμό κάθε κράτους - εταιρεία - μέλους. Αντίστροφα σκεπτόμενοι συμπεραίνεται πως η λειτουργία του κράτους εξασφαλίζεται μονάχα εάν το κράτος - μέλος δομείται και υφίσταται ως μια μεγάλη εταιρεία. Τον Ιούνιο του 2013, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαύρισε τις οθόνες της ΕΡΤ αυτό μας έδειξε. Με μια αυθαίρετη υπουργική απόφαση, αγνοώντας επιδεικτικά την αρμόδια Βουλή, γνωμάτευσε πως η δημόσια τηλεόραση δεν είναι κερδοφόρα (όπως και τα ραδιόφωνά της) και την έκλεισε. Όπως ακριβώς η McDonalts κλείνει ένα από τα φαγάδικα της αλυσίδας της, όταν δεν αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη. Οι υπάλληλοι της τότε ΕΡΤ δεν αποζημιώθηκαν με τις νόμιμες αποζημιώσεις τους ή και καθόλου. Πετάχτηκαν στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους, με προσωρινό εφόδιο το επίδομα ανεργίας - αντίδωρο του ΟΑΕΔ. Το κράτος - εταιρία του Σαμαρά δεν σκοτίστηκε για το εάν υπάρχουν μέλη στις οικογένειες αυτές, που είχαν ιδιαίτερες ανάγκες π.χ. ως Αμεα. Το “φιλελεύθερο” σκεπτικό Σαμαρά δηλώθηκε από τον ίδιο: “-σε ρίχνω ανυπεράσπιστο στην ξαφνική ανεργία και οι νόμοι της αγοράς θα ρυθμίσουν εάν θα επανέλθεις και πότε. Προσάρμοσε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου στις απαιτήσεις της αγοράς κι επιβίωσε! Αν δεν μπορείς, τι να κάνουμε; κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει...” Με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια νοοτροπία ακριβώς εκβιάστηκε ο Τσίπρας από τον Σόιμπλε και τον Σούλτς και μας φέσωσε με το τρίτο “αριστερό” Μνημόνιο. Με το grexit.
Την δεκαετία του ‘80 και την πρώτη πενταετία του ’90 η Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συναίνεση και συνέργεια των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας επέβαλαν (μεταξύ άλλων) την οριστική διακοπή της καλλιέργειας καπνού, βαμβακιού και τεύτλων στην χώρα μας. Το σκεπτικό ήταν απλό: δεν συνέφερε λογιστικά στην ΕΕ.. και στην Ελλάδα να παράγει μπαμπάκι και καπνά, αφού ήταν φτηνότερα τα ίδια προϊόντα να εισαχθούν από τις ΗΠΑ. Όπως επίσης ήταν φθηνότερη η ζάχαρη από τα τεύτλα (που ευδοκιμούν σε κρύα κλίματα) που παράγεται στη Γερμανία, στη Τσεχία και στην Πολωνία. Η λογιστική αυτή συλλογιστική συνοδεύτηκε με μια πολυετή αποζημίωση των Ελλήνων αγροτών, που τους υποχρέωνε να αλλάξουν τις καλλιέργειές τους με διαφορετικές των παραδοσιακών. Τα χρήματα των αποζημιώσεων φαγώθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα και στα μπουζούκια. Οι κυβερνώντες αδιαφόρησαν. Δεν έδωσαν ένα χεράκι βοήθειας στους αγρότες για να αντιληφθούν το μέγεθος της ανοησίας να τρως τις αποζημιώσεις ούτε σχεδίασαν τις υποδομές για τις νέες καλλιέργειες. Δεν έδειξαν κανένα δρόμο μιας νέας αγροτικής ανάπτυξης. Έτσι η πατρίδα μας, στη δύσκολη εποχή της Μεγάλης Κρίσης, δεν μπορεί να ταΐσει τον πληθυσμό της ούτε με γαλατάκι, πόσο περισσότερο να αντισταθεί στο μετασχηματισμό μας σε μπανανία και προτεκτοράτο της Γερμανίας.
Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν αρχικά ένα ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνθήκες Μάαστριχτ και Λισσαβόνας) για να αλλοιωθεί και να αποδυναμωθεί εντελώς η Ελληνική Οικονομία, ώστε τελικά να οδηγηθεί εκβιαστικά στον σημερινό μετασχηματισμό μας σε κράτος - εταιρεία, που καθοδηγείται μάλιστα κι από “Αριστερή” κυβέρνηση! Το τελευταίο δεν είναι τυχαίο. Όλοι οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί γνώριζαν καλά πως η Αριστερά ήταν πάντα πλειοψηφούσα στην ελληνική κοινωνία. Άλλωστε για τον λόγο αυτό έγινε ο εμφύλιος πόλεμος 1946 - 1949, τα πραξικοπήματα των Βασιλιάδων και των Συνταγματαρχών, οι φυλακίσεις και οι εξορίες και οι νοθείες σε εκλογές.
Έτσι “προκάλεσαν” την εκλογή Τσίπρα στην κυβέρνηση ώστε να αμβλύνουν κάθε αντίσταση της Ελληνικής κοινωνίας, που κάτω από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση, ιδιαίτερα μεγάλης απήχησης, θα αποδέχονταν κάθε θυσία για να σωθεί η πατρίδα...
Η λαϊκή αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με το είδος της αριστεράς, από όπου εμπνέεται ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βέβαια με την κομουνιστική αριστερά που “φοβούνται” οι δεξιοί και οι ευρωπαίοι. Η λαϊκή αριστερά δεν ισοπεδώνει την ατομική περιουσία ούτε την ατομική ελευθερία για να προκόψει ο κάθε σκληρά εργαζόμενος. Στην έννοια και στο περιεχόμενο της λαϊκής αριστεράς δεν ισχύει η δήθεν “ισότητα”, όπως διακονήθηκε στην τέως Ε.Σ.Σ.Δ. Στη λαϊκή αριστερά ισχύουν και οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, όπου ο σκοπός του βιοπορισμού είναι τίμιος και δεν αγιάζει τα μέσα. Στη λαϊκή αριστερά οι αξίες της αλληλεγγύης, της προστασίας των αδύναμων και της ισονομίας έχουν πάντα σταθερή ισχύ. Τέλος στην λαϊκή αριστερά ο λόγος είναι συμβόλαιο και ψέμματα δεν χωράνε.
Αντιπροσωπεύει αυτή την αριστερά ο Τσίπρας;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Ο μετασχηματισμός του Ελληνικού κράτους σε κράτος - εταιρεία ήδη άρχισε. Η Δημοκρατία έχει υποχωρήσει και η αξία της έχει ευτελιστεί τόσο πολύ, ώστε κανείς να μη ασχολείται. Η δήθεν αριστερά του Τσίπρα καταδικάζει τις αριστερές αρχές και αξίες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο λαός μας στο σύνολό του δοκιμάζεται καθημερινά κάτω από συνθήκες προπαγανδιστικής και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Γι’ αυτό “ανθίζει” ο φασισμός, που είναι το πιο βολικό “εργαλείο” για την επιβολή του κράτους - εταιρείας. Οι φασίστες ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, περιμένοντας την ατιμωτική και εξευτελιστική φθορά της αριστεράς να ολοκληρωθεί. Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει ένα “μικρό” λαϊκό πλεονέκτημα: όσο εξακολουθούν και μας πετούν ένα κόκαλο για γλείψιμο για να επιβιώσουμε, τόσο κινδυνεύουν να φύγουν, αλλά Σαϊγκόν, με τα “αριστερά” ελικόπτερα. Σύντομα!

***  Το Χρονικό της πρώτης αριστερής Κυβέρνησης στην Ελλάδα και το πραξικόπημα της Ευρώπης σε βάρος της Ελλάδας...
aristera
~ του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κέρδισαν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση κόμματος της αριστεράς. Κάποιοι άνθρωποι περίμεναν όλη τους τη ζωή, να δουν την αριστερά να κερδίζει την εξουσία στην Ελλάδα Ήταν μια ιστορική νίκη, ύστερα από μια πενταετία φοβερής λιτότητας. Όμως η χαρά της μεγάλης νίκης εμπόδισε τους περισσότερους να αντιληφθούν πως μόλις είχε ξεκινήσει ένας μεγάλος κι αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος.
Το 2009 η Ελλάδα παραδέχτηκε το υπέρογκο χρέος της. Τα επόμενα πέντε χρόνια η ζωή των Ελλήνων έγινε κόλαση. Αρχικά σχηματίστηκε η Τρόικα, για να “διασώσει” την Ελλάδα. Πρώτο αποτέλεσμα: 1.500.000 Έλληνες βγήκαν στην ανεργία. Η Τρόικα αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση + την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα + το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το 50% των νέων μείνανε άνεργοι. Ο όρος για την διάσωση ήταν η υπερβολική λιτότητα. Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες αυτοκτόνησαν. Το 1/4/ της Ελληνικής Οικονομίας καταστράφηκε. Καταστράφηκαν τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία... οι οικογένειες...
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο πολιτικό κόμμα, που υποσχέθηκε να δώσεις ένα τέλος στον πόνο. Το βράδυ της εκλογικής του νίκης, στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο Τσίπρας δήλωνε κατηγορηματικά για το τέλος της λιτότητας, το τέλος του Μνημονίου και το τέλος της Τρόικας. Στην Ελλάδα γεννήθηκε μεν η Δημοκρατία, ο Τσίπρας δε ως νέος πρωθυπουργός επρόκειτο να ανακαλύψει τα όρια της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα όταν τα βάζεις με την οικονομική ελίτ της Ευρώπης.
Το ελληνικό κράτος έχει μόνο 33 μέρες πριν τελειώσουν τα εναπομένοντα χρήματα της διάσωσης. Ο φόβος του Grexit κάνει τον κόσμο να τρέξει στις τράπεζες. Πολλοί Έλληνες όμως νιώθουν δυνατοί καθώς αντιλαμβάνονται πως ο νέος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στην Ευρωπαϊκή ελίτ. Και σε ότι έχει να κάνει με την αντίσταση στην Ευρώπη, κανείς δεν έχει ξαναδοκιμάσει με τον τρόπο, που ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σκοπεύει να το κάνει.
--”Δεν έχουμε καμία πρόθεση, δηλώνει ενώπιον του εμβρόντητου Ντάισεμπλουμ ο Βαρουφάκης, να συνεργαστούμε με την τόσο σαθρά δομημένη (ακόμη και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) επιτροπή διαπραγματεύσεων.”
Η Ελλάδα χρωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Τρόικα δηλαδή, περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ κι ο Βαρουφάκης μόλις τους είπε να πάνε στον αγύριστο. Ο Ντάισεμπλουμ μετά δυσκολίας αντιλαμβάνεται αυτό που ακούν τα αυτιά του και φανερά οργισμένος αποχωρεί. Ο Βαρουφάκης δείχνει σίγουρος πως εάν το παίξει σκληρός θα κερδίσει μια γρήγορη και συμφέρουσα συμφωνία. Ύστερα από λίγες ώρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο...
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρίχνει μια βόμβα: η ECB σταματά να δανείζει τις Ελληνικές τράπεζες. Στις 4 Φεβρουαρίου 2015 οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην εντατική και εκατομμύρια ανθρώπων φοβούνται ότι θα χάσουν τις οικονομίες τους. Η Ε.Ε. πιέζει να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά καθώς και οτιδήποτε πολύτιμο και αξίας περιουσιακό στοιχείο, που ανήκει στο Ελληνικό κράτος. Η Γερμανία, υπό την Άγκελα Μέρκελ είναι η χώρα που πιέζει για τα σκληρότερα μέτρα. Ήδη, οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες έχουν χάσει τη δουλειά τους και οι πιο πολλοί απεχθάνονται πια τους πολιτικούς και την πολιτική.
Ο Τσίπρας, σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του στη Βουλή, υπόσχεται πως έχει την ιστορική ευθύνη κι έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της πατρίδας να υπηρετήσει τις ελπίδες, τις αξίες, τα οράματα, τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Υπόσχεται να αγνοήσει τους δανειστές, να αυξήσει τους μισθούς, να μειώσει τους φόρους στους φτωχότερους. Η Ελληνική Δημοκρατία τίθεται πλέον εναντίον της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες κατά εκατοντάδες χιλιάδες πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων σ' όλη την επικράτεια. Διαδηλώνουν πως δεν “εκβιάζονται” από την Τρόικα, πως είναι εναντίον της λιτότητας και πως συμπαραστέκονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η πτώχευση αρχίζει και διαγράφεται... Ο Τσίπρας έχει μονάχα τέσσερις διαθέσιμες μέρες για να διαπραγματευτεί μια επέκταση του προγράμματος διάσωσης, κάτι που υποσχέθηκε πως δεν θα το κάνει ποτέ! Στις 20 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, ο Βαρουφάκης δηλώνει πως ελπίζει να βγει “λευκός καπνός” ύστερα από τις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς λίγοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα: βρισκόμαστε σε πανικό και οι Έλληνες φοβούμενοι να χάσουν τις περιουσίες τους, αποσύρουν 8 δις ευρώ μέσα σε 20 μέρες! Για να το σταματήσει αυτό ο Βαρουφάκης αναγκάζεται να δεχτεί οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τα μέτρα λιτότητας συνεχίζονται και το πρόγραμμα σωτηρίας επεκτείνεται για τέσσερις μήνες. Επιπλέον η Ευρώπη αποκτά δικαίωμα βέτο σε όλους τους ελληνικούς νόμους!
Η συμφωνία εκείνη είναι τόσο κακή, που δημιουργεί αμέσως εντάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας από τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, ο καθηγητής Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναλαμβάνει να δώσει εξηγήσεις: - “ήταν εξοντωτικό κι επειδή είμαι ακαδημαϊκός, άσχετα με το τι κάνω τώρα, ήταν πολύ δύσκολο ν' αντιμετωπίσεις ανθρώπους, που δεν απαντούσαν σε ένα επιχείρημα με κάποιο αντεπιχείρημα. Έλεγαν αυτοί είναι οι κανόνες αυτή κι η προσφορά. Την παίρνεις ή την αφήνεις”
Τον Μάρτιο του 2015 τέσσερις μήνες πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ελληνική κυβέρνηση έχει παγιδευτεί σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να “επιπλέει”. Η λιτότητα συνεχίζεται και οι προεκλογικές υποσχέσεις παραμένουν παγωμένες στην αναμονή. Η Ευρώπη διέταξε για ακόμη περισσότερη λιτότητα και η νεολαία την έχει σιχαθεί. Μάχεται στους δρόμους θέλοντας ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να πει ΟΧΙ στις προσταγές της Ευρώπης. Ύστερα από την αρχική γενική ευφορία με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, η σύγχυση καταλαμβάνει τον κόσμο. Όλοι περιμένουν από τον Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του, να κάνει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους κυβερνώντες. Αυτό που θέλουν είναι να ακυρώσει το ελληνικό χρέος. Δηλαδή τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως η Ευρώπη αρνείται πεισματικά ακόμη και να το συζητήσει.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να κηρύξει το ελληνικό χρέος παράνομο και να επισκεφτεί ένα – ένα όλα τα κοινοβούλια των χωρών – μελών της Ε.Ε., προκειμένου να αποδείξει την μεγάλη παρανομία. Τα περισσότερα χρήματα της διάσωσης διατέθηκαν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Μόνο το 11% των χρημάτων κατευθύνθηκαν στους Έλληνες πολίτες. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρος ασχολήθηκε με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τώρα, αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το δίκαιο των Ελλήνων φορολογουμένων. Κηρύσσει τις διαδικασίες με τις οποίες συσσωρεύτηκε το χρέος αντισυνταγματικές και παράνομες. Κι αυτό σημαίνει πως ο ελληνικός λαός δεν είναι υποχρεωμένος να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν είναι δικό του. Κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλλειψη διαφάνειας και έλλειψη πληροφόρησης των εθνικών κοινοβουλίων. Κανείς όμως δεν συμμερίζεται με την προφανή κατάρρευση της δημοκρατικής νομιμοποίησης του ελληνικού χρέους. Που αποδεικνύεται από τον ίδιο τον νόμο – έκτρωμα που επιβάλλει την λιτότητα στην Ελλάδα, σε ένα μόνο άρθρο! Με τις απαιτήσεις συγκεντρωμένες σε ένα μόνο άρθρο κανείς βουλευτής δεν μπορεί να ψηφίσει έστω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε διαφορετικά και συγκεκριμένα ζητήματα.
Επί πέντε χρόνια, όποτε η Γερμανία απαιτούσε περισσότερη λιτότητα, οι Έλληνες πολιτικοί απαντούσαν: “--πόσο περισσότερη;” Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ελλάδα ξαφνικά λέει ...ΟΧΙ!
Οι εβδομάδες περνούν. Τίποτα δεν αλλάζει και νιώθεις τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να χάνουν την υπομονή τους. Για την Ευρώπη κάθε συμβιβασμός που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετός. Και ο χρόνος είναι εναντίον του... Ο Τσίπρας προβαίνει σε κάτι ριζοσπαστικό: περνάει ένα νόμο που δίνει φαγητό και ηλεκτρικό ρεύμα στους φτωχότερους κατοίκους της Ελλάδας. Αλλά η Ευρώπη του λέει να μην το κάνει... Ο Τσίπρας δηλώνει: “--νομίζω πως είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που πληρώνουμε τους δανειστές με το αίμα μας... και είναι αλήθεια πως έχουμε ξοδέψει όλη μας τη ρευστότητα σε χρήμα... είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση.” και συνεχίζει: “-- στα μέσα του Μαΐου είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Και κατά την άποψή μου θα είναι πολύ εύκολο να αποφασίσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και όχι τα ομόλογα του ΔΝΤ.”
Χωρίς νέα συμφωνία αυτή είναι η επιλογή. Να πληρώσεις τους ξένους πιστωτές ή να πληρώσεις τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι το δίλημμα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ν' αποφύγει. Κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί. Ο χρόνος κυλά αδυσώπητα και αναζητείται ένας έντιμος συμβιβασμός, αμοιβαία επωφελής και για τους δανειστές και για την Ελλάδα. Μέχρι το Πάσχα του 2015 τα αποθεματικά χρήματα της χώρας τελειώνουν. Εξαφανίζονται. Όμως ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα του πόσο κοντά στην στιγμή της κατάρρευσης βρίσκεται η Ελλάδα.
Για πρώτη φορά, από την αρχή της κρίσης, κάποιος κάνει τις σωστές ερωτήσεις: - πώς βρέθηκε η Ελλάδα να έχει τόσο μεγάλο χρέος; Η Ζωή Κωνσταντοπούλου “ανακρίνει” πρώην αξιωματούχους που τα λένε όλα: η Ελλάδα αναγκάστηκε να συμμετάσχει στο αρχικό πρόγραμμα διάσωσης κι νόμος περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα Διεθνές Δικαστήριο το χρέος θα μπορούσε να διαγραφεί. “--Τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών θυσιάστηκαν προκειμένου να σωθούν οι ξένες τράπεζες, να κερδίσουν χρόνο και να γεννηθεί η τεράστια κρίση.” δηλώνει ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ο δε κ. Philippe Legrain, πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει: “-- Νομίζω ότι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι απόλυτα σημαντική και μέχρι να συμβεί, οι ελπίδες ανάκαμψης για τους Έλληνες πολίτες είναι ελάχιστες.”
Η Ευρώπη, όμως, δεν ακούει και ο κόσμος αναρωτιέται πότε ξεκινάει η πραγματική μάχη. Στούς δρόμους ο κόσμος αντιμετωπίζει τον Βαρουφάκη σαν ήρωα. Αλλά οι δανειστές δεν τον αντέχουν. Λένε μεταξύ τους ότι είναι ερασιτέχνης και σπαταλά τον χρόνο τους. Θέλουν να φύγει. Ο Βαρουφάκης το γνωρίζει και δηλώνει: “-- δεν εκλεχτήκαμε για να είμαστε υπουργοί και να καταλαμβάνουμε θέσεις στο κοινοβούλιο ή σε υπουργικά γραφεία. Εκλεχτήκαμε για να μπορούμε να αντικρίσουμε τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, για να δώσουμε τέλος σ' αυτό τον κύκλο της ύφεσης, της αναξιοπρέπειας, της μεγάλης φτώχειας και αυτό θα κάνουμε.”
Στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ όμως, υπάρχει μεγάλη ένταση. Η ριζοσπαστική τακτική του Βαρουφάκη δεν λειτουργεί. Ο Τσίπρας τον αποκλείει από τις συζητήσεις, προσπαθώντας να πετύχει μια συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει νέα συμφωνία. Αντίθετα η Ευρώπη προτείνει σκληρά μέτρα λιτότητας. Ζητά επίσης το δικαίωμα εκείνοι (οι Ευρωπαίοι) να αποφασίζουν για τους Έλληνες...
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντικαθιστά τον Βαρουφάκη ως επικεφαλής διαπραγματευτής. Ο Τσακαλώτος γνωρίζει επίσης πως για τον πολύ κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό κόμμα, επειδή έχει πραγματικές κόκκινες γραμμές. Κι αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να κάνει κάτι που θα φέρει μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις. Η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το 25% του εισοδήματός της, υπάρχει μεγάλη φτώχεια και όλοι βασίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι πρέπει να αλλάξει σ' αυτή την κοινωνία κι αυτό είναι ένα πολύ βαρύ φορτίο ευθύνης για τους Έλληνες διαπραγματευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει κάτι μεγάλο. Και το κάνουν. Αποφασίζουν να σταματήσουν να πληρώνουν το ΔΝΤ, κάτι που καμιά ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει ξανακάνει. Και ξαφνικά η μάχη ξεκινά. Ο Τσίπρας δηλώνει πως ο χρόνος έχει τελειώσει. Κι έχει τελειώσει για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των δανειστών. Ο λαός όμως δεν έχει καταλάβει πλήρως την αυστηρότητα και την σκληρότητα και τις σκληρές θέσεις που ακολουθούν οι πιστωτές. Δεν αντιλαμβάνεται πως ήρθε η ώρα ή να ξεσηκωθεί ή να αποσυρθεί.
Η Επιτροπή Αλήθειας για το Ελληνικό χρέος το χαρακτηρίζει παράνομο, επαχθές και απεχθές. Μέχρι τότε οι Έλληνες μπούχτισαν να βρίσκονται στην άκρη. Το πόρισμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που βρίσκει το χρέος παράνομο, βγάζει και πάλι τον κόσμο στο δρόμο. Η Ζωή δηλώνει πως: “-- ο κόσμος δεν θα πρέπει να είναι απλά ικανοποιημένος από την αλήθεια. Θα πρέπει να ζητήσουν δικαιοσύνη, θα πρέπει να ζητήσουν τη ζωή τους πίσω, θα πρέπει να ζητήσουν την αξιοπρέπειά τους πίσω...”
Στις 21 Ιουνίου 2015 τα χρήματα του κρατικού κορβανά επαρκούν μόνο για 9 μέρες. Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδριάζει επί 6 ώρες. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι πιστεύουν πως έφτασε η ώρα. Ή θα αψηφήσουν την Ευρώπη τώρα ή θα συμβιβαστούν. Η απόφαση που παίρνουν είναι να προτείνουν στην Ευρώπη μια τελευταία συμβιβαστική πρόταση. Στην πραγματικότητα κανείς τους δεν πιστεύει ότι θα πετύχει. Ο Βαρουφάκης υποψιάζεται ότι – όσον αφορά στους ανθρώπους του Eurogroup – έχουν πάρει ήδη την απόφασή τους, να προσφέρουν στην Ελληνική Κυβέρνηση κάτι που δεν θα μπορούσε να το υπογράψει κανείς. Και σαν αποτέλεσμα πρόβλεψε πως οι τράπεζες στην Ελλάδα θα έκλειναν σε δύο μέρες, μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης. Φυσικά κανείς δεν ήταν έτοιμος για τον Αρμαγεδώνα, ομολογεί ο Βαρουφάκης.
Στις συζητήσεις υπάρχει για άλλη μια φορά καθυστέρηση και τελικά δεν υπάρχει συμφωνία. Κανείς δεν θέλει να πατήσει το κουμπί του Αρμαγεδώνα.
Ξαφνικά οι δρόμοι γεμίζουν με ένα νέο είδος διαδηλωτών. Είναι οι τρομοκρατημένοι Έλληνες που πιστεύουν ότι η περιφρόνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρώ. Βλέπουν τις υποσχέσεις για μια νέα σύγχρονη Ελλάδα να χάνονται. Άλλοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμβιβαστεί αρκετά. Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους επίσης. Οι διαδηλώσεις γίνονται καθημερινές. Η Ευρώπη δεν λυγίζει. Η απειλή η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ είναι αληθινή. Ο Τσίπρας ξέρει ότι δεν μπορεί πια να το κάνει αυτό μόνος του.
“-- Εδώ και έξι μήνες” λέει ο Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον λαό, “-- η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχες, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικού στραγγαλισμού, προκειμένου να εφαρμόσει την δική σας εντολή, της 25ης του Γενάρη. Η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο, με βάση την κυρίαρχη βούληση του Ελληνικού λαού. Πριν από λίγο συγκάλεσα το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός κυρίαρχα να αποφασίσει.
Η κίνηση του Τσίπρα γεννά ανάμεικτα συναισθήματα στον ελληνικό λαό. Οι περισσότερο πληγέντες από την κρίση δεν φοβούνται: “αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά...”
Το Bankrun ξεκινά. Στα ΑΤΜ των τραπεζών σχηματίζονται πρωτοφανείς ουρές ανθρώπων ολόκληρο εκείνο το Σαββατοκύριακο. Οι τράπεζες κλείνουν. Ο εκνευρισμός καταλαμβάνει όλη την κοινωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ. Διαδηλωτές επιτίθενται στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος επειδή η Ευρώπη τους διατάζει τι να ψηφίσουν.
Ο Τσίπρας φοβάται ότι χάνει. Σχεδόν όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί υποστηρίζουν ανοιχτά την καμπάνια του ΝΑΙ. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύονται υπό βροχή στη Βουλή, καλώντας τον Τσίπρα να παραιτηθεί. Αυτή είναι η καμπάνια του ΝΑΙ. Ο κόσμος είναι θυμωμένος και πιστεύει ότι θα κερδίσει.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτάται εάν είναι δυνατή μια νέα συμφωνία. “-- δεν γνωρίζω”, απαντά “--δεν γνωρίζω επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλουν.” “θέλουν να κάνουν μια άλλη συμφωνία, θέλουν να μας διώξουν και να διαπραγματευτούν με μια άλλη κυβέρνηση, ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι...”
Στις 3 Ιουλίου 2015 υπάρχει ο περιορισμός ανάληψης χρημάτων, το capital control. Ο κόσμος δυσκολεύεται κι αυτή είναι η 5η χρονιά της λιτότητας. Αλλά με το δημοψήφισμα είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε όλους να ψηφίσουν απ' ευθείας για αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας 'εχει ρισκάρει τα πάντα στο δημοψήφισμα. Ξέρει ότι αν χάσει, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην σύγχρονη Ευρώπη, θα πέσει, θα έχει τελειώσει.
Το βράδυ του δημοψηφίσματος τα exit polls δείχνουν πως το ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 61%! πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο Γιάννης Βαρουφάκης πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το ΟΧΙ, του επιτρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τεράστια διαπραγματευτική δύναμη και με μια αίσθηση υπερηφάνειας. Ο λαός είπε του Τσίπρα να ηγηθεί του αγώνα. Κι εκείνο το βράδυ αποφασίζει να το κάνει χωρίς τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Οι Έλληνες ψήφισαν κατά 61% να αψηφήσουν την Ευρώπη και να απορρίψουν την λιτότητα. Μετέτρεψαν την ελληνική λέξη ΟΧΙ σ' ένα παγκόσμιο μήνυμα. Τώρα όμως υποψιάζονται ότι πρόκειται να προδοθούν...
Μετά την ευφορία της ψήφου για το ΟΧΙ και για το τι νομίζει ο καθένας ότι σημαίνει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει για το τι σημαίνει για τον ίδιο: “-- δεν θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή για ρήξη με την Ευρώπη. Είναι εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης, για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.”
Ο Τσίπρας αρχίζει να γράφει ένα νέο, τελικό συμβιβασμό. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Η ανάληψη μετρητών γίνεται με περιορισμό. Ολόκληρη η οικονομία έχει σταματήσει. Είναι δύσκολο να το βλέπεις. Και ακόμη πιο δύσκολο να το ζεις.
Το κείμενο για τον συμβιβασμό διαρρέει και πρόκειται να δημοσιευτεί από την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Το κείμενο είναι τόσο κοντά σε αυτά που θέλει η Ευρώπη, που πολλοί Έλληνες το θεωρούν παράδοση άνευ όρων.
Αλλά το 61% των Ελλήνων ψήφισαν για να τελειώσει η λιτότητα. Τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καθίσουν, να παρακολουθήσουν και να περιμένουν.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει. Και η εξέγερση ενάντια στην συμφωνία σιγοβράζει. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδριάζει για να ψηφίσει την πρόταση του Τσίπρα για συμφωνία. Ο Ε. Τσακαλώτος που ανέλαβε ως Υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να “πουλήσει” ένα καινούριο συμβιβασμό στο Κοινοβούλιο. Όμως πολλοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν ενδιαφέρονται. 17 από αυτούς περνούν στην ανοιχτή αντίδραση. Ο Τσίπρας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την προσφορά του συμβιβασμού. Εκεί δηλώνει στους δημοσιογράφους πως είναι έτοιμος για έναν τίμιο συμβιβασμό, πως μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία εκείνο το βράδυ, εφ' όσον το επιθυμούν όλα τα μέρη.
Η Γερμανία, δια του Σόιμπλε, απορρίπτει τον συμβιβασμό και απαιτεί από την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Επί 17 ώρες οι Έλληνες βομβαρδίζονται με το ίδιο μήνυμα: “-- για να παραμείνετε στο Ευρώ, πρέπει να παραδώσετε τον έλεγχο διαφορετικά η οικονομία σας θα πεθάνει!
Αυτό το τελεσίγραφο προκαλεί οργή. Σε όλο τον κόσμο γράφουν στο Twitter. Πρώτα η Βαρκελώνη, μετά η Αθήνα, το Παρίσι και μετά γίνεται παγκόσμιο viral. Μέχρι να τελειώσει η βραδιά, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει το hashtag: #ThisIsACoup. Δηλαδή: αυτό είναι ένα Πραξικόπημα...
Ο Τσίπρας εξερχόμενος από την ολονύκτια διαπραγμάτευση δηλώνει: “-- δώσαμε μια σκληρή μάχη, έξη μήνες τώρα. Και μέχρι τέλους παλέψαμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Κι ο Ελληνικός λαός να μπορέσει να συνεχίσει ν' αγωνίζεται. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης....” Η Ευρώπη δανείζει στην Ελλάδα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Το τίμημα για τα χρήματα αυτά είναι ακόμη σκληρότερη λιτότητα. Οι φόροι αυξάνονται μαζικά. Οι συντάξεις περικόπτονται μαζικά. Μαζικά γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού δημόσιου πλούτου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαιρείται. Επιφανείς πολιτικοί τον εγκαταλείπουν. Ο Γιάννης Βαρουφάκης εξομολογείται πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Νιώθει απέραντη θλίψη και το αίσθημα πως πρόδωσαν το 62% του Ελληνικού Λαού, που με φοβερό θάρρος τόλμησε απέναντι στο κατεστημένο, απέναντι στα συστημικά ΜΜΕ, που τους τρομοκρατούσαν μέσα στο σαλόνι τους, μέσα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθημερινά, απέναντι στις κλειστές τράπεζες, απέναντι στην ΕΚΤ, απέναντι στην Τρόικα, ένιωσε πως τους πρόδωσαν χωρίς να έχουν το ιστορικό δικαίωμα να το κάνουν αυτό....
Νέες εκλογές ορίστηκαν για τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές. Για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η δεύτερη εκλογή είναι πικρή. Κέρδισαν υποσχόμενοι να κάνουν ακριβώς, αυτό στο οποίο αντιστέκονταν όλη τους τη ζωή: Λιτότητα...
'Ήρθε η ώρα για απαντήσεις. Πώς η πρώτη ριζοσπαστική κυβέρνηση της σύγχρονης Ευρώπης απέτυχε τόσο πολύ;
“-- Αυτό που ο κόσμος στην Ελλάδα θέλει ακόμα να μάθει είναι γιατί δεν σηκωθήκατε απλά να φύγετε;” ρωτά ο Paul Mason, Βρετανός δημοσιογράφος τον Αλέξη Τσίπρα.
“ -- Αν σηκωνόμουν και έφευγα εκείνο το βράδυ” απαντά ο Τσίπρας “ πιθανότατα θα γινόμουν ήρωας για ένα βράδυ, ίσως για δύο και τρία. Αλλά θα υπήρχε πραγματική καταστροφή τις επόμενες μέρες και νύχτες. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οπότε ήταν ένα πολύ δύσκολο δίλημμα. Η καρδιά μου, η ψυχή μου έλεγε φύγε! Αλλά το μυαλό μου έλεγε να βρω μια λύση, ακόμα κι αν ήξερα ότι αυτή η λύση θα ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή. Ένα Grexit θα σήμαινε πρώτα από όλα την κατάρρευση των τραπεζών και μετά την κατάρρευση της οικονομίας...”
“-- Τι θα κάνατε διαφορετικά;” ρωτά ο Paul Mason.
“-- Νομίζω ότι χάσαμε χρόνο” ομολογεί ο Τσίπρας και συνεχίζει
“-- και στο τέλος ξεμείναμε από δύναμη και βρεθήκαμε χωρίς χρήματα. Αν το ξέραμε αυτό, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει πιο θαρραλέες αποφάσεις στην αρχή.”
“-- Μετανιώνετε που είπατε “αυτό ήταν! Όχι πια Τρόικα, όχι άλλες διασώσεις, τελείωσε; Δεν τελείωσε...
“-- Ναι αυτό είναι γεγονός” απαντά ο Τσίπρας. “-- αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσει. Νομίζω ότι, ότι έκαναν σε μένα, σε εμάς, στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή δεν μας συμπαθούσαν, αλλά επειδή δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο ντόμινο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξέρω ότι οι εξελίξεις, το αποτέλεσμα, ότι συνέβη μετά , δεν ήταν μια καλή εξέλιξη. Αλλά το γεγονός ότι ότι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να νιώσουν αξιοπρέπεια, ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Αυτές ήταν ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και αυτές οι στιγμές συνέβησαν!”
Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να δώσει ένα τέλος στην λιτότητα. Όμως απέτυχε. Η Ελλάδα είναι ακόμα σαμαρωμένη με ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρώσει. Και με ένα πρόγραμμα λιτότητας που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι Έλληνες δοκίμασαν τα χαρακώματα και μετά δοκίμασαν τις κάλπες. Αλλά για την Ευρώπη, η Δημοκρατία δεν είχε σημασία. Κανείς δεν ξέρει τι θα δοκιμάσουν μετά...''

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 01/2016
Ο Παναθηναικός πέρασε από την Μυτιλήνη με 2-0
 Καλλονή - Παναθηναϊκός   0-2  , (0-0).- ^
Τα γκόλ  :  47΄Ν.Καλτσάς , 90΄ Μπουμάλ  .-
Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Τσαμπούρης - Πράνιτς
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς (69΄ Μπαργκάν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Μέστο, Πράνιτς, Εσιέν (73΄ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (68΄ Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Πέτριτς (58΄ Μπεργκ), Καλτσάς.
Βίντεο από αγώνα  :
 ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2  γκόλ δηλώσεις  17η  αγων  11/01/2016 : https://youtu.be/_O3zQwo-L6E .-   
Καλονή-Παναθηναϊκός 0-2 1ο γκόλ Ν  Καλτσά 11/01/2016  17η  αγων   : https://youtu.be/vhAkCMDwH0M ,-
Καλονή-Παναθηναϊκός 0-2  2ο γκόλ Μπουμάλ 1η αγων  11/01/2016 : https://youtu.be/FuJeY0HCqnY .-

***  Δευτέρα, 11/1/2016   Α1  ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΠΆΣΚΕΤ  :
Πρωταθλητής «χειμώνα» και αήττητος ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός-Κηφισιά  73-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας
 Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγγερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 3 (1), Γλυνιαδάκης 9.

~  Σε αναμετρήσεις της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής στον πρώτο γύρο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

13η Αγωνιστική (9-11/1/2016)
ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60
Αρκαδικός-ΑΕΚ 74-78
Λαύριο-Κόροιβος Αμ. 81-72
Απόλλων Π.-Τρίκαλα 83-77
Κολοσσός Ρ.-Άρης 76-70
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 70-85
Παναθηναϊκός-Κηφισιά 73-67

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 26
Ολυμπιακός 25
ΑΕΚ 23
Αρης 22
ΠΑΟΚ 20
Κόροιβος Αμ. 19
Κολοσσός Ρ. 19
Τρίκαλα 18
Απόλλων Πατρών 18
Κηφισιά 18
Λαύριο 17
Ρέθυμνο 17
Αρκαδικός 16
Καβάλα 15


  ~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2743 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2744   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9950  βίντεο  
.- 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-   
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~                                                                                                                                                 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: