ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδας μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :
~


  ~  5 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Αβερκίου, Αναστασίου (1) και Διογένους. Των εν Άθω («Κελλιωτών») οσιομαρτύρων. Οσίων Σάββα του ηγιασμένου (2) (†532), Φιλόθεου και Νεκταρίου, των εν Άθω. Νόννου και Γράτου επισκόπου Εφέσου. Μάρτυρος Διογένους.
(1)Ο άγιος Αναστάσιος αφιερώθηκε στην υπηρεσία των μαρτύρων της πίστης. Τους επισκέπτονταν στις φυλακές, τους έφερνε τροφές και περιποιούνταν τα τραύματά τους. Επίσης τους παρακολουθούσε και τους εμψύχωνε κατά την δίκη, τα μαρτύρια και την θανατική εκτέλεση, προσευχόμενος γι` αυτούς και τους παρακαλούσε να εύχονται γι` αυτόν στον Κύριο, ώστε να τον αξιώσει με το ίδιο τέλος. Από αυτόν τον πόθο φλεγόμενος, παρουσιάστηκε κάποια μέρα οικειοθελώς και δήλωσε στον δικαστή που είχε διατάξει να βασανιστούν μερικοί χριστιανοί, ότι μάταια κοπιάζει με τέτοια μέσα να καταπνίξει το έργο του Θεού. Γι` αυτό βασανίστηκε ανελέητα, και τέλος αποκεφαλίστηκε. Στη συνέχεια πήραν το σώμα του και το έριξαν στη θάλασσα.
(2)Έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Β` του Μικρού. Καταγόταν από τη Καππαδοκία και ήταν γόνος επιφανούς και ευσεβούς οικογενείας. Από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε μπήκε σε ένα κλίβανο πυρός από τον οποίο βγήκε αβλαβής με τη βοήθεια του Θεού. Όταν ήταν δεκαοχτώ ετών έφυγε από το μοναστήρι των Φλαβιανών και πήγε στα Ιεροσόλυμα. Από εκεί κατευθύνθηκε προς την έρημο της Ανατολής για να συναντήσει τον Μέγα Ευθύμιο. Ο Ευθύμιος τον έστειλε σε ένα κοινόβιο, το οποίο διηύθυνε ο όσιος Θεόκτιστος. Ο Σάββας κατά την παραμονή του στο κοινόβιο έλαμψε λόγω του χαρακτήρα του και των αρετών του. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρός και ηθικός -παρά το νεαρό της ηλικίας- που προσαγορεύτηκε παιδαριογέροντας από τον Μ. Ευθύμιο. Ο Σάββας όσο μεγάλωνε τροφοδοτούσε όλο και περισσότερο το πνεύμα του, γι` αυτό και τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Το χάρισμα αυτό το επιστράτευσε στην υπηρεσία των φτωχών και των ασθενών και έτσι επιτέλεσε σημαντικότατα έργα. Σε ηλικία ενενήντα τεσσάρων ετών ανήλθε προς Κύριον εν ειρήνη.   ~ 
Σήμερα 05/12/2015 εορτάζουν:
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος, Άγιος Διογένης

Ο αληθής μοναχός είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος.

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
    
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
*** Απολυτίκιο Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ,
 https://youtu.be/CjHPyx2fRug?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***   Αναρτήθηκαν με καθυστέρηση τα προσωρινά δικαιώματα          
     
Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν σοβαρές μειώσεις, αιτία που δημιουργεί αντιδράσεις
Τα λεφτά δε βγαίνουν, θα γίνει πόλεμος… είναι η μόνιμη επωδός των αγροτών που έρχονται αντιμέτωποι με τα νέα προσωρινά δικαιώματα που εξέδωσε αργά προχθές το βράδυ ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για τους παλιούς, τα δένδρα δίνουν 28-30 ευρώ το στρέμμα, τα αροτραία 20 ευρώ και τα βοσκοτόπια είναι χωρισμένα σε 3 τουλάχιστον ζώνες.
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για απώλειες της τάξεως του 30-40% για τους παλιούς δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων, οι οποίοι κατά τους διαχειριστές θεωρούνται και ευνοημένοι της υπόθεσης, ενώ στους νεοεισερχόμενους τα αποτελέσματα μοιάζουν καταστροφικά, αφού τα 17 ευρώ το στρέμμα για μόνιμες καλλιέργειες (δένδρα, αμπέλια κ.α.) δε συνιστούν ενίσχυση ικανή να συντηρήσει την παραγωγική προσπάθεια.
Εκτός όμως από την οριζόντια μείωση των ενισχύσεων για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων, η εξέταση της κατάστασης φέρνει στο φως και «λαθροχειρίες», οι οποίες θα ξεσηκώσουν τις επόμενες μέρες ισχυρό κύμα αντιδράσεων από τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου.
  Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σχετικά με τις καθυστερήσεις, από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 3 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: Εδώ και καιρό παρατηρείται μια σειρά επαναλαμβανόμενων ανακριβών ή μη αντικειμενικών δημοσιευμάτων, που αναφέρονται στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη Διοίκησή του και τους εργαζόμενους σ’ αυτόν, κατά τρόπο που υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις την έννοια της αυστηρής ή ακόμα και άδικης κριτικής και αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί δημοσίευμα, που με πρωτοσέλιδο τίτλο «με “πειραγμένο” λογισμικό τρέχουν οι προκαταβολές ενιαίας ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ», δημιουργεί κατάφωρα εσφαλμένες εντυπώσεις για την ορθή λειτουργία του Οργανισμού, ενώ με σαφείς υπαινιγμούς περί συνεργασίας με εξωτερικούς παράγοντες σε βάρος του Οργανισμού και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς («πάτρωνες»), στοχοποιεί εργαζόμενους, αμφισβητώντας ευθέως την εντιμότητά τους.
Με τη διασπορά, όμως, αυτή ανυπόστατων φημών λίγες μέρες πριν από τις μεγάλες πληρωμές των επιδοτήσεων, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να κινδυνολογούν, δημιουργώντας, πέρα από τη σύγχυση, και κλίμα αμφισβήτησης, για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, στις οποίες προσηλωμένος απαρέγκλιτα, ο Οργανισμός εκτελεί το έργο του.
Θέτουμε σε γνώση όλων όσοι τυχόν δε το γνωρίζουν, ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή λίγο πριν από την πρώτη εφαρμογή των εθνικών επιλογών για τη νέα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, με αλλαγή στον τρόπο κατανομής των δικαιωμάτων σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.
Με στόχο δε την υπεύθυνη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, τους διαβεβαιώνουμε ότι τον αποκλειστικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα πληροφορικά συστήματα της χώρας,  έχει ο Οργανισμός και υπό την ευθύνη επίλεκτων στελεχών του. Επομένως, τα νέα δικαιώματα 2015-2020 υπολογίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, νέους και παλαιότερους, με όσα ο κοινοτικός κανονισμός και οι εθνικές επιλογές ορίζουν.
Πληροφορούμε επίσης, ότι είναι τελείως αναληθείς οι ισχυρισμοί, ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες έχουν ήδη πληρωθεί και μόνη εξαίρεση αποτελούν οι Έλληνες αγρότες.
Οι Έλληνες αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όπως αναφέρθηκε και στην πρόσφατη διάσκεψη των Διευθυντών των Οργανισμών Πληρωμών των Κρατών Μελών της Ε.Ε., στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών δε θα δινόταν προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
Οι περισσότερες χώρες σχεδίαζαν να δώσουν ενισχύσεις μέχρι το τέλος του έτους και κάποιες το 2016, ενώ εμείς στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου 2015. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: Η Γαλλία δε θα πληρώσει μέσα στο 2015. Η Σλοβενία δε θα πληρώσει μέσα στο 2015. Το Βέλγιο/ Βαλλονία δε θα πληρώσει μέσα στο 2015. Η Γερμανία θα πληρώσει έως το τέλος του Δεκέμβρη. Η Ισπανία θα προβεί σε μέρος των πληρωμών το Δεκέμβρη. Η Σουηδία και η Δανία θα πληρώσουν εντός του Δεκέμβρη. 

*** Στα… κάγκελα χιλιάδες αγρότες σε όλη την χώρα - Αγωνία για τις πληρωμές των ενισχύσεων 

 Αγρόν... αγοράζει η κυβέρνηση Τσίπρα « Ουδέν νεώτερον» για τα προσωρινά δικαιώματα Μάταια περίμεναν χιλιάδες αγρότες μέχρι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την ηλεκτρονική ανάρτηση των προσωρινών δικαιωμάτων τους ανά ΑΦΜ στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με δεδομένο ότι χθες ήταν γενική πανελλαδική απεργία, πολύ δύσκολα θα αναρτηθούν πριν από σήμερα, ημέρα που είχε υποσχεθεί το ΥπΑΑΤ για την καταβολή και της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης. Από την πλευρά τους ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ κρατάνε σιγή ιχθύος και δεν ανακοινώνουν τίποτα για αυτή την καθυστέρηση. Να θυμίσουμε ότι τα προσωρινά δικαιώματα της νέας ΚΑΠ οι αγρότες τα περίμεναν από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να μπορέσουν να κάνουν τις ενστάσεις τους. Η Κομισιόν είχε δώσει το «πράσινο φως» για να πληρωθούν οι προκαταβολές από τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αγρότες σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη πληρωθεί τις προκαταβολές και περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους να πάρουν και την εξόφληση. Αν δεν αναρτηθούν τα προσωρινά δικαιώματα (έστω και αν είναι λανθασμένα), υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές. Μέχρι στιγμής η ανάρτηση του πίνακα με τα προσωρινά δικαιώματα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να καθιστά σχεδόν απίθανη τη διαμόρφωση των σχετικών αρχείων για την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης μέχρι σήμερα το βράδυ. - 

***  Δημοτικό Συμβούλιο στη Μεσσήνη χωρίς τον Χάρη…         
      
Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε την πολύωρη και με πληθώρα θεμάτων συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Μια συνεδρίαση διαφορετική από τις προηγούμενες... Η απουσία του Χάρη από την αίθουσα-συνυφασμένος για περισσότερες από δύο δεκαετίες με το ρεπορτάζ του Δήμου Μεσσήνης- όπως ήταν, φυσικό, έκανε την ατμόσφαιρα βαριά, καθώς κανείς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τον ξαφνικό και άδικο χαμό του…
Το ήθος του, η ευσυνειδησία με την οποία εξασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, αλλά και η καθολική αναγνώριση και εκτίμηση που τύγχανε από σύσσωμη την κοινωνία της Μεσσήνης ο Χάρης, αποτελούν παρακαταθήκη πολύ «βαριά»…
Κατά την έναρξη ο πρόεδρος του Δ.Σ., Χρήστος Χριστόπουλος, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια όλου του Σώματος για την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου μας.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι αισθάνεται περίεργα να μπαίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από τόσα χρόνια και να μη βλέπει τον Χάρη, ο οποίος δεν
έλειψε ποτέ… Εξέφρασε τη θλίψη για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, δήλωσε συγκλονισμένος για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του Χάρη Χαραλαμπόπουλου… Ενός μαχητή της δημοσιογραφίας και ενός ανθρώπου ταυτισμένου με το Δήμο Μεσσήνης, που με την κριτική βοηθούσε στην ανάδειξη και τη λύση των προβλημάτων του… Ο χαμός του αφήνει μεγάλο κενό, όχι μόνο στη Μεσσήνη, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία, επισήμανε ο Στάθης Αναστασόπουλος.
Στον Χάρη αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Δαβίλλας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για το «δικό μας Χάρη», έναν άνθρωπο χαρισματικό, που σε μια εποχή που το σύστημα αξιών είχε καταπέσει, αυτός διακονούσε την αλήθεια και ήταν ανοιχτό παράθυρο πληροφόρησης… Τέτοιοι άνθρωποι, όταν φεύγουν, χάνει ολόκληρη η κοινωνία, ολοκλήρωσε ο κ. Δαβίλλας.
Τέλος, ύστερα από πρόταση του Κ. Αποστολόπουλου αποφασίστηκε να σταλεί συλλυπητήριο από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στους οικείους του.  Κ. Γαζ. 

*** Άστατος ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 5/12/2015 προβλέπεται αρχικά άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, κυρίως το πρωί και αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Μυστήριο με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
       
 
 
 
Ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών που ήρθε από την Αθήνα από τον Λόχο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, πραγματοποεί επιχείρηση εξουδετέρωσης της χειρομβίδας που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για χειροβομβίδα του Β' Παγκοσμίου πολέμου, η οποία ήταν σε άριστη κατάσταση και αν είχε συμβεί έκρηξη θα είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε απόσταση εώς και 300 μέτρων!!
Το πολεμικό υλικό αφού μπήκε σε ειδικό κουτί μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής της Καλαμάτας για εξουδετέρωση.
Διαβάστε αύριο στο «Θάρρος» αναλυτικό ρεπορτάζ για το χρονικό της επιχείρησης
Video: 1.-  Εξουδετέρωση χειροβομβίδας Καλαμάτα ,  https://youtu.be/UI_jDjmGHKE .-
2.-   Χειροβομβίδα Καλαμάτα- Έλεγχος σημείου  , https://youtu.be/XLuZ4ukk4Xo .-
3.- Χειροβομβίδα Καλαμάτα- Έλεγχος βλήματος και μεταφορά , https://youtu.be/UmJRoEffZrY .- 
 
*** Εορταστική αγορά από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εορταστική αγορά διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από την Τετάρτη 9 έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσά της, 10.00 το πρωί με 1.00 μετά το μεσημέρι και 5.00 το απόγευμα με 9.00 το βράδυ. Θα διατίθενται έργα ζωγραφικής σε παλιά ξύλα, χειροποίητα καραβάκια, πάνινες κούκλες και παιχνίδια, διακοσμητικά από μέταλλο, ξύλο, ύφασμα, πρωτότυπα στεφάνια, κοσμήματα, χειροποίητα ρολόγια τοίχου, παλιά αντικείμενα και έπιπλα και, βέβαια, χειροποίητα λικέρ, μαρμελάδες και γλυκά, σε τιμές πολύ προσιτές. - 

***   Κάλεσμα σε εθελοντική αναδάσωση του Ταϋγέτου         
     
Να υποστηρίξουν και να συνδράμουν την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας για αναδάσωση του Ταϋγέτου, που επλήγη ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές του 2007, με νεαρά φυτάρια Μαύρης Πεύκης, αποφάσισαν ομόφωνα η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα παράσχουν την απαιτούμενη συνδρομή για την υλοποίηση του όλου σκοπού. Έτσι, μαζί με τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης στην περιοχή του καμένου δάσους Ταϋγέτου.
Ειδικά συνεργεία θα βρίσκονται στις θέσεις των περιοχών που θα φυτευτούν και θα κατευθύνουν τους εθελοντές, παρέχοντας τις ανάλογες οδηγίες.
Σημεία συγκέντρωσης θα καθοριστούν επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου και στις εγκαταστάσεις του Δασονομείου Αλαγονίας (Κρατικό Εργοστάσιο Ξυλείας).
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2721020820 και 2721022510.   
 
***  Περισσότερα χρήματα για την τουριστική προβολή της Καλαμάτας 

Σε διευρυμένη σύσκεψη συνήλθε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, χθες το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αυτή συμμετείχαν διευθυντές των ξενοδοχείων της Καλαμάτας, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων. Ο δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία των μεγάλων έργων υποδομής όπως ο αυτοκινητόδρομος, για τη βελτίωση της επισκεψιμότητας στην Καλαμάτα. Έκανε, επίσης, λόγο για τα έργα που ο Δήμος θα εκτελέσει στο προσεχές διάστημα, τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα της Καλαμάτας, όπως ο δυτικός ποδηλατόδρομος, η ανάπλαση στα Ουζάκια κ.ά. Μίλησε, ακόμη, για τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας υδατοδρομίου, η οποία προωθείται, καθώς και για το επιχειρηματικό ενδιαφέρον σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας – Κρήτης, όπως και για τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενυδρείου και τη λειτουργία Ινστιτούτου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Καλαμάτα. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Ντίντα, στο πλαίσιο του απολογισμού δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2015, γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχθηκε στα αισθητικώς αναβαθμισθέντα 4 Τουριστικά Γραφεία του πάνω από 100.000 επισκέπτες, στους οποίους διένειμε έντυπο υλικό και τους έδωσε τουριστικές πληροφορίες. Επίσης, μετέσχε σε τουριστικές εκθέσεις, προέβη στη δημιουργία νέου έντυπου υλικού, κατέβαλε προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού, προέβαλε την Καλαμάτα μέσα από τουριστικά δίκτυα διεθνούς εμβέλειας και υποστήριξε για μιαν ακόμη χρονιά το θεσμό της «γαλάζιας σημαίας». Για το 2016 έθεσε ως στόχους: 1. Δημιουργία και ανατύπωση ή / και επικαιροποίηση έντυπου, προωθητικού, τουριστικού υλικού 2. Δημιουργία ενός τηλεοπτικού φιλμ, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, η καθημερινότητα, τα φυσικά τοπία. Το φιλμ αυτό θα διαιρεθεί σε θεματικά σποτ που θα προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας, προσελκύοντας ειδικές κατηγορίες κοινού 3. Δημιουργία νέου επικαιροποιημένου χάρτη του Δήμου Καλαμάτας, σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (διαδραστικός) 4. Δημιουργία μίας τράπεζας φωτογραφιών, με επαγγελματικές, καλαίσθητες και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον εμπλουτισμό του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και για την ενίσχυση της επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος 5. Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε θεματικές ημερίδες, σε συνέδρια κ.ά., καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων- παρουσιάσεων της Καλαμάτας σε πόλεις της Ελλάδας 6. Καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του Δήμου για τις ενέργειες τουριστικής προβολής κατά το έτος 2016 ανέρχεται σε 38.200 ευρώ, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 2015. Α.Π. - 

***   Απόψε ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» έρχεται στην Καλαμάτα- Τα ονόματα των τυχερών          
      
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και της εταιρίας "Μέθεξις" παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε μια ολοκαίνουρια διασκευή και σκηνοθεσία της Τζόυς Εΰείδη. Μια παράσταση με πολύ τραγούδι, εντυπωσιακά κοστούμια, χορό και την μουσική υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.
Επικεφαλής της διανομής δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση όπως ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο δωμάτιο, Όλα στον αέρα, 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα),  Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η άσχημη) Ειρήνη Ψυχράμη κ.α.
-  Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» έρχεται στην Καλαμάτα για δυο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 17:00 και στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας.
«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας». Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της αγαπημένης σε όλους μας Τζόυς Εΰείδη. Ένας πρίγκιπας και ένα χελιδόνι. Ο πρίγκιπας στέκεται σε ένα βάθρο σε μια πλατεία και όλοι τον καμαρώνουν γιατί είναι σκεπασμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι ο «ευτυχισμένος πρίγκιπας» λένε όλοι, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πετάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει; Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μια απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Άλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είπε ο Oscar Wilde.
~ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                       
Διασκευή Σκηνοθεσία: Τζόυς Εΰείδη
Μουσική: Μαρία Ρεμπούτσικα
Χορογραφίες: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα
Σκηνικά: Χρήστος Καπνίσης
Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τριπόδης Χρήστος                                                                                                     
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου, Μανώλης Κλωνάρης
~* Διάρκεια παράστασης: 75'
-  Τιμή εισιτηρίων: προπώληση 7 ευρώ, γενική είσοδος 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας, viva.gr, Public
Οι 3 τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση είναι οι εξής:
Ιωάννα Τσιχριτζή
Χριστίνα Βλάσση
Φίλιππος Κυριακός 

~  Οι τυχεροί να πουν το όνομα τους στο ταμείο και να έχουν μαζί τους κάποιο αποδεικτικό πιστοποίησης

***  Έμπλεξαν άσχημα και την Ελλάδα στον πόλεμο με τη Ρωσία
ebleksantinellada
~  Το θέμα με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία είναι και πάλι στο προσκήνιο, παίρνει νέες διαστάσεις όμως αυτή τη φορά. Αυτό συμβαίνει διότι η Ρωσία εμπλέκει ανοιχτά τις ΗΠΑ και πακέτο μαζί τους και την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως υπήρξε δυνατή κάλυψη από τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, αφού αποδέχτηκαν σιωπηλά το γεγονός. Τώρα, όμως, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Regnum, έχουμε δηλώσεις- φωτιά από Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, οι οποίες έχουν ως εξής:
«Ιπτάμενο ραντάρ AWACS απογειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου από την αεροπορική βάση της Πρέβεζας στην Ελλάδα. Ένα δεύτερο AWACS απογειώθηκε από τη Σαουδική Αραβία και την αεροπορική βάση του Ριάντ. Τα δύο ιπτάμενα ραντάρ εκτέλεσαν από κοινού αποστολή εντοπισμού των ρωσικών αεροσκαφών. Αυτά τα αεροσκάφη έδωσαν τη θέση SU-24»
Ηκατάρριψη του SU-24, θα ήταν δεδομένη, σύμφωνα με τον ίδιο εμπειρογνώμονα, ο οποίος μάλιστα έδωσε και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

***  Ήρθε το τέλος της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ)
skopiaa
-  ''Ανοίξτε (τα σύνορα ) ή πεθάνετε είναι το μήνυμα που μας περνάνε οι μουσουλμάνοι με πανό που κρατούν στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο ενώ καθημερινά συμβαίνουν γεγονότα που ταράζουν την όλη περιοχή. Οι ίδιοι οι μετανάστες απειλούν τους πάντες άλλα αυτή τη φορά κυρίως τους Έλληνες. Όπως βλέπετε έχουν περάσει σε επίθεση κατά της Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες. Την φωτογραφία τράβηξε η Slovenske Novice δηλώνοντας πως οι μετανάστες επιχειρούν να σπάσουν κάθε περίφραξη στα σύνορα ενώ πετάνε πέτρες και ουρλιάζουν ζητώντας να φύγουν για Γερμανία ενώ παράλληλα επικαλούνταν και το γνωστό πλέον σε όλους σύνθημα ''Allahu Akbar'' .
skopia

***  Βόμβα! Η Τουρκία κάνει εισβολή! Συναγερμός…
tourkiaaa
-   Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η Τουρκία ιδρύει στρατιωτική βάση κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.
Ήδη εδώ και δύο χρόνια είχαν σταλεί στην περιοχή 90 Τούρκοι κομάντος με σκοπό την εκπαίδευση των Κούρδων, οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, όμως με νέα συμφωνία στάλθηκαν επιπλέον 400 άντρες μαζί με 25 τανκς τα οποία μεταφέρθηκαν μέσω της Θράκης.
Η ίδια η εφημερίδα τονίζει πως αυτές οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν μόνιμα στην περιοχή σαν στρατιωτική βάση και πως προετοιμάζεται μεγάλη χερσαία επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ από την πλευρά του καταδίκασε τη μετάφορα τουρκικών στρατευμάτων στη Μοσούλη, εφόσον δεν έχει υπάρξει πρώτα συνεννόηση με τη Βαγδάτη. Υποστηρίζει πως είναι καθαρή παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Ιράκ, χαρακτηρίζοντας την ως εισβολή, και κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν άμεσα.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι ΗΠΑ δείχνουν να είναι ενήμερες για τη δράση των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ.

***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας! Κάτι περιμένουν…
astunomiaaa
- Συναγερμός έχει σημάνει στα σώματα ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες και ώρες.
Τόσο Έλληνες όσο και ξένοι αξιωματικοί φαίνεται πως φοβούνται για γεγονότα παρόμοια με αυτό της Καλιφόρνιας και στον ελλαδικό χώρο. Υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανή η παρουσία ύποπτων ισλαμιστών στην Ελλάδα και πως πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ήδη πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν αρχίσει να μελετούν τρόπους αντίδρασης σε μία πιθανή επίθεση από τζιχαντιστές.
Σε εκθέσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα αναφορικά με την ιδιοσυγκρασία που έχουν και τις κινήσεις που ακολουθούν αυτού του είδους οι εκτελεστές καταγράφονται ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία.
Καταρχάς, πρόκειται για άτομα που σκοτώνουν αδιακρίτως, δίχως να τους απασχολεί αν για παράδειγμα απέναντι τους έχουν παιδιά. Σχεδόν ποτέ δεν κράτούν ομήρους. Γνωρίζουν το χώρο όπου κάνουν την επίθεση, αφού το σχέδιο τους είναι πάντα πολύ καλά μελετημένο από πριν. Σχεδόν ποτέ δεν αφήνουν τρόπο διαφυγής για τα θύματα τους.
Με βάση όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να πας προκαλεί εντύπωση η κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον όλη αυτή η προετοιμασία των ελλήνων αστυνομικών να λειτουργήσει προληπτικά και όχι κατασταλτικά…

***  Δήλωση ΣΟΚ! Κλείστε τα σύνορα!
sinoraa
~ Ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής για ακόμη μια φορά απευθύνεται στην κυβέρνηση ώστε να λάβει άμεσα μέτρα για το προσφυγικό και εξέδωσε ανακοίνωση ή οποία προτείνει το κλείσιμο των συνόρων και την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής από το γραφείο τύπου της είχε ως εξής:'' Η συγκυβέρνηση-παρωδία Τσίπρα και Καμμένου έκανε την Ελλάδα γκέτο λαθρομεταναστών και δημιούργησε χάος σε ολόκληρη την χώρα, από την Κω και την Λέσβο μέχρι την Ειδομένη του Κιλκίς.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να κλείσουν άμεσα τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες και να απελαθούν όσοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στην Πατρίδα μας.''
mixalo
~   Που πήγε ο Αλέξης Τσίπρας που βροντοφώναζε στη βουλή με πυγμή και σαφήνεια ότι δε συναινεί σε καμιά συμφωνία που θα περιλαμβάνει μνημόνιο! Την υπογραφη του ο κος Τσίπρας επαναστατικά έλεγε δεν θα τη βάλει σε κανένα έγγραφο που θα περιλαμβάνει λιτότητα.
Έλεγε...
Μην τολμήσετε να μου προτείνετε τέτοιου είδους συμφωνία υποστήριζε "δεν συναινώ", με επιθυμία όπως κατέστησε σαφές να ακουστεί σε όλο τον κόσμο!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τσίπρας: Μην τολμήσετε... Δεν συναινώ! , https://youtu.be/vs0TEi5EhBg .-

***   ΒΟΜΒΑ! Υπουργός ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα και 800.000 ευρώ...
voyli
~ Αμαρτωλό πόθεν έσχες ο Γιώργος Σταθάκης καθότι σύμφωνα με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ήταν ανειλικρινής η δήλωση του, γεγονός που τον καθιστά ένα βήμα πριν την παραπομπή.
Οι ορκωτοί λογιστές εκτός από το ένα ξεχασμένο εκατομμύριο, βρήκαν και άλλες 800.000 ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του.
Ο κος Σταθάκης από τη μεριά του υποστηρίζει πως είναι συδικαιούχος με τον αδερφό του στις εν λόγω καταθέσεις και σαφώς έχουν δηλωθεί αλλά το 2013.
Ο Υπουργός οικονομίας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

***  Νέο όπλο στα χέρια του λιμενικού σώματος
ploio
~ Ένα νέο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης υπό το όνομα ΠΑΘ Αρκοί (ΛΣ 050) θα προστεθεί στο στόλο του Λιμενικού Σώματος/ Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πρόκειται για σκάφος τύπου Europatrol – 250 M, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει πυροβόλο όπλο των 20 χλστ στην πλώρη, ενώ έχει τις τεχνικές προδιαγραφές και για εγκατάσταση πύργου με πυροβόλο έως και 40 χλστ. Διαθέτει 2 ραντάρ έρευνας και τερματικό τύπου INMARSAT – B, που του επιτρέπει δορυφορική επικοινωνία.
-  Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω σκάφος βρισκόταν επί σειρά ετών παροπλισμένο καθώς η επιδιόρθωση των μηχανικών του προβλημάτων απαιτούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τη λύση όμως, ήρθε να δώσει οριστικά πριν λίγο καιρό χορηγία που ήρθε από το ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

***   Εκβιασμός για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους
maximou
~  Το Μαξίμου φοβάται ότι θα πιεστεί από κύκλους της Ε.Ε. για να δεχτεί κοινές περιπολίες με τους Τούρκους. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγγια άσκηση έντονης πίεσης, μάλιστα, το τελευταίο 48ωρο, από ευρωπαϊκά ΜΜΕ αλλα και από συγκεκριμένους κύκλους της ΕΕ. Και όλες αυτές οι κινήσεις σχετίζονται άμεσα και με το ζήτημα της Ελλάδας και της πιθανής εξόδου της από τη ζώνη Σένγκεν . «Κάποιοι πιέζουν για να ανατρέψουν τα συμφωνηθέντα», αναφέρουν συγκεκριμένα. Η κυβέρνηση σύσσωμη υποστηρίζει πως η Ελλάδα υλοποιεί επακριβώς όσα έχει συμφωνήσει και υπενθυμίζει το γεγονός ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των 28 δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των κοινών περιπολιών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κάτι το οποίο, να πούμε, ότι έχει απορρίψει από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικά η Αθήνα.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρονται σε «στοχευμένες τοποθετήσεις, συγκεκριμένων κύκλων» , καθώς αναφέρονται σε πιθανή έξοδο της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν. Την ίδια στιγμή, διαλαλούν ότι η Frontex, η οποία θα αναπτυχθεί στα βόρεια χερσαία σύνορα της Ελλάδος – ιδιαίτερα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ – έχει να κάνει μόνο με την καταγραφή και την ταυτοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων και δεν αφορά καθόλου τις περιπολίες.

***  Έκτακτο! Η Ρωσία «μπαίνει» στον πόλεμο!
russsia
~ Ρωσικό αεροσκάφος φαίνεται να έριξε πέντε τόνους στρατιωτικής βοήθειας στους Κούρδους του «Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης», για να τους συνδράμει στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Η ενίσχυση των Κούρδων έγινε κατόπιν συνεννόησης αφού στόχος των Ρώσων είναι να αποκοπεί η επικοινωνία μεταξύ Τούρκων και τρομοκρατών, καθώς το σημείο στο οποίο θα γίνουν οι επιχειρήσεις είναι ακριβώς δίπλα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Από το σημείο αυτό εκτιμάται πως έχουν περάσει στη Συρία περίπου δύο χιλιάδες τζιχαντιστές μόνο την περασμένη εβδομάδα.
Η Τουρκία από την πλευρά της δε θέλει το κλείσιμο των συνόρων της με τη Συρία και για αυτό το λόγο σκοπέυει να εγκαταστήσει 30.000 στρατιώτες ώστε να αναλάβουν τη φύλαξη τους.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Σέντρα σε Τρίπολη, Ξάνθη και Πανθρακικός - Ολυμπιακός
***  Στη Σούπερ Λιγκ Super League για Ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΣΑΒΒΑΤΟ  05/12/2015:15:00 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πλατανιάς
19:30 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/12/2015 :15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
17:15 (Ιωάννινα) ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
17:15 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Καλλονή
19:30 (Βέροια) Βέροια - Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ  07/12/2015 : 19:30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - Ατρόμητος

***   Ποδόσφαιρο - Football League : Πρόγραμμα  αγώνων Β΄ Εθνική :
11η Αγωνιστική
06/12/2015ΠανελευσινιακόςΖάκυνθος
06/12/2015ΚισσαμικόςΟλυμπιακός Βόλου
06/12/2015ΑχαρναϊκόςΤρίκαλα
06/12/2015ΛαμίαΑναγέννηση Καρδίτσας
06/12/2015ΛάρισαΚασσιόπη
07/12/2015XανιάΠανσερραϊκος
07/12/2015ΚαλλιθέαΕργοτέλης
07/12/2015Αγροτικός ΑστέραςΑπόλλων Σμύρνης
07/12/2015ΠαναχαϊκήΠαναιγιάλειος

***    Μπάσκετ - Α1 : Πρόγραμμα :
9η Αγωνιστική
05/12/2015ΆρηςΚηφισιά
05/12/2015ΑρκαδικόςΛαύριο
05/12/2015Απόλλων ΠατρώνΠΑΟΚ
05/12/2015ΡέθυμνοΚαβάλα
05/12/2015Κολοσσός ΡόδουΚόροιβος
06/12/2015ΟλυμπιακόςΑΕΚ
07/12/2015ΠαναθηναϊκόςΤρίκαλα

***  Γ΄ Εθνική στον 3ο  Όμιλο στο ποδόσφαιρο πρόγραμμα  :
10η αγ. 6/12/2015, 15:00
  Αιολικός-Ηρακλής Ψαχνών
 Παμβουπρασιακός-Βύζας Μεγάρων
 Ερμιονίδα-Κανάρης Νενήτων
 Σπάρτη-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 Παναργειακός-Παναρκαδικός
 Χαλκίδα-Καλαμάτα
 Λουτράκι-Λεβάντε

*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας πρόγραμμα αγώνων :
Α΄ Τοπικό 13η αγων.  :   Σάββατο  05-12-2015  :

Μιλτιάδης – Φαραί (Γήπεδο Τριφυλίας, ώρα 15:00)
Διαιτητές: Δ. Νίκας, Χ. Καστανάς, Κ. Αδαμόπουλος.
Μεσσηνιακός – Ανδρούσα (Γήπεδο Αρφαρών, ώρα 15:00)
Διαιτητές: Γ. Μπλάνας, Σ. Σερεμέτης, Ι. Γιαννέτσος.
Δώριο – Τέλος Άγρας (Γήπεδο Δωρίου, ώρα 15:00)
Διαιτητές: Η. Νικολόπουλος, Β. Βρυώνης, Ε. Παναγιωτόπουλος.
13η αγωνιστική
Σπερχογεία – Απόλλων Κ.
Πύλος – Αρφαρά
Δώριο – Τ. Άγρας
Πάμισος Μ. – Κυπαρισσία
Μεσσηνιακός – Ανδρούσα
Μιλτιάδης – ΑΟ Φαραί
Εθνικός Μ. – Διαβολίτσι
Ολυμπιακός Κ. – Θουρία
Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ  :
 10η αγωνιστική
Μεθώνη – Χώρα
Αίαντας Κ. – Αναγέννηση Π.
Πεταλίδι – Εράνη Φ.
Νέος Άρις – Κεραυνός Κ.
Χανδριναϊκός – Ομόνοια
ΑΕ Αβίας – Ασπρόχωμα
Κορώνη – Ηρακλής Κ.
Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
8η αγωνιστική  1ος  όμιλος :
Καλό Νερό – Πλατύ
Πανιώνιος – Αστέρας Μ.
Κοπανάκι – ΑΕ Αιθαίας
ΑΟ Φυτειάς – Άμφεια
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Γαργαλιάνων
Θύελλα Μερ. – Ηρακλής Κυπ.
8η αγωνιστική  2ος  όμιλος  :
Ανάληψη – Βλαχόπουλο
Καλλιθέα – Θύελλα Χαρ.
Πράσινα Π. – Παναθηναϊκός Κ.
ΑΕ Μάνης – Δόξα Κ.
ΑΕΚ Κ. – ΑΟ Στενωσιάς
Ατρόμητος Κ. – Ακαδ. Παμίσου
Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜ  :
 6η αγωνιστική 1ος  όμιλος :
Ερμής Κ. – ΑΟ Λεΐκων
Πανευαϊκός – Θύελλα Π.
ΠΑΟΚ – Ίκαρος Κ.
Αστ. Βαλύρας – ΑΟ Βέργας
6η αγωνιστική 2ος  όμιλος :
ΑΟ Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς
Δαναός – Άρις Κ.
Θησέας Κ. – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Χατζή – ΑΣ Φυτειάς
 
***  Αθλητικές  μεταδώσεις TV :
Σάββατο 05/12/2015 14:00 OTE Sport 3
Φράιμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
14:45 OTE Sport 1
Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι
Αγγλικό Πρωτάθλημα
15:00 NOVASPORTS 3
Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής
Super League
 15:00 ΕΡΤ2
Φίλιππος Βέροιας - Διομήδης Άργους
Χάντμπολ
16:00 OTE Sport 5
Τορίνο - Ρόμα
Ιταλικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 3
Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 8
Ίνγκολσταντ - Χόφενχαϊμ
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 7
Κολονία - Άουγκσμπουργκ
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 6
Αμβούργο - Μάιντς
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 4
Χέρτα - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γερμανικό Πρωτάθλημα
17:00 OTE Sport 1
Άρσεναλ - Σάντερλαντ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
17:00 NOVASPORTS 2
Άρης - Κηφισιά
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 4
Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Κολοσσός - Κόροιβος
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Αρκαδικός - Λαύριο
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Ρέθυμνο - Καβάλα
Basket League
 17:00 OTE Sport 2
Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε
Ισπανικό Πρωτάθλημα
17:15 NOVASPORTS 1
Ξάνθη - Πλατανιάς
Super League
 17:30 ΕΡΤ2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας (4η μέρα)
Κολύμβηση
N18:00 OVASPORTS 3
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Βόλεϊ Γυναικών
18:00 NOVASPORTS 6
Λιόν - Ανζέ
Γαλλικό Πρωτάθλημα
19:15 OTE Sport 2
Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης
Ισπανικό Πρωτάθλημα
19:30 OTE Sport 3
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ
Γερμανικό Πρωτάθλημα
19:30 NOVASPORTS 2
Πανθρακικός - Ολυμπιακός
Super League
 19:30 ΕΡΤ2
Πανερυθραϊκός - Κύμη
Α2 ανδρών
19:30 OTE Sport 1
Τσέλσι - Μπόρνμουθ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
20:30 NOVASPORTS 6
Πόρτο - Πάσος Φερέιρα
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα
20:45 NOVASPORTS 7
Φιτέσε - Αϊντχόφεν
Ολλανδικό Πρωτάθλημα
21:00 NOVASPORTS 3
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Volley League
 21:00 NOVASPORTS 1
Μπαστιά - Μονακό
Γαλλικό Πρωτάθλημα
21:30 OTE Sport 2
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα
Ισπανικό Πρωτάθλημα
21:45 NOVASPORTS 4
Άγιαξ - Χέρενφεν
Ολλανδικό Πρωτάθλημα
21:45 OTE Sport 1
Ίντερ - Τζένοα
Ιταλικό Πρωτάθλημα
22:45 NOVASPORTS 7
Μαρίτιμο - Σπόρτινγκ
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα
23:00 OTE Sport 7
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Σεβίλλη
Ισπανικό Πρωτάθλημα
23:05 OTE Sport 8
Μπέτις - Θέλτα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

***   Πρόγραμμα  για την πρόκρισή στη φάση των «16», στην  8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  στο  μπάσκετ   :
Livescore: Ολυμπιακός - Αρμάνι (0-0), για να «κλειδώσει» την πρωτιά
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  80-73 .- ^
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου  2015
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κίμκι (Ρωσία)  96-91 .- ^
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  69-82 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 6-2  14
Κίμκι 4-4  12
Μπάγερν Μονάχου    4-4 12
Ερυθρός Αστέρας    4-4 12
--------------
Ρεάλ Μαδρίτης    3-5   11
Στρασμπούρ 3-5  11


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Κέρδισε Αρμάνι και πρωτιά αλλά έχασε (ξανά) τον Λοτζέσκι
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου  2015
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  73-63 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 48-48, 73-63
Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Μπούλτο (Ισπανία), Κοβάλσκι (Πολωνία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Στρόμπερι 16 (2), Τολιόπουλος 2, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Χάκετ 9, Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου 8 (2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιάσμιν Ρέπεσα): ΜακΛιν 11, Λαφαγιέτ 6 (2), Αμάτο, Τσερέλα, Τσιντσιαρίνι 12 (2), Τζένκινς 12 (3), Χάμελ 7 (1), Μπάρατς 6, Σιμόν 9 (1).
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 75-81 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Λιμόζ (Γαλλία)  92-56 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός    7-1 15
Λαμποράλ Κούτσα   5-3 13
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-4 12
Αναντολού Εφές    4-4 12
-----------
Λιμόζ   2-6  10
Αρμάνι Μιλάνο 2-6  10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου  2015
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)  74-52 .- ^
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Παναθηναϊκή πρόκριση στους «16» με εκδίκηση και σε...3D
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)    93-85  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-22, (45-35), 66-57 , 93-83 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Παστούσιακ (Πολωνία), Ζάστσουκ (Ουκρανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 25, Παππάς 4, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 20 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 6, Ρίμπας 6, Λαουάλ 6, Αμπρίνες 21 (3), Ναβάρο 5 (1), Σατοράνσκι 6, Βεζένκοφ 3 (1), Σάμουελς 2, Όλεσον 3 (1), Αρόγιο 9 (1), Περπέρογλου 13 (3), Τόμιτς 11.
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)   51-66 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 6-2  14
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-2  14
Ζαλγκίρις Κάουνας   4-4 12
Παναθηναϊκός   4-4 12
-----------
Καρσίγιακα 2-6   10
Ζιέλονα Γκόρα    2-6  10

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
Σάσαρι (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  74-76 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-100 .- ^
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2015
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)  63-57 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   7-1 15
Μάλαγα 6-2  14
Μπάμπεργκ 5-3  13
Νταρουσάφακα     4-4 12
---------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ   2-6  10
Σάσαρι     0-8   8

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                                       
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-                                                                                                   
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html                                                                                                                                  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                      
 ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-                                                                                                       
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-                                                                                                                        
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-                                                                                                           
  ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                                    
 ~
     ------------------   
***  ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 

~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .- 
 *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
*** A
ναρτήθηκε από   ~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: