ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015  :
~


10 Οκτωβρίου
Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας. Οσίων Βασσιανού (1), Θεοφίλου (2) (†η΄αι.) και Λογγίνου.
(1) Ο Άγιος Βασιανός καταγόταν από τη Συρία και έζησε στα χρόνια που βασιλέας ήταν ο Μαρκιανός. Από τα παιδικά του χρόνια διακρινόταν για τις χριστιανικές του αρχές. Αναδείχθηκε ικανότατος ερμηνευτής των Χριστιανικών αληθειών και του Ευαγγελίου. Μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου και συνέχισε την διδασκαλία του με μεγάλη απήχηση. Τον ακολουθούσαν όχι μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες. Μία από τις πολλές μαθήτριες του ήταν και η Αγία Ματρώνα. Ο Βασιανός απεβίωσε σε μεγάλη ηλικία και μέχρι τις τελευταίες του στιγμές κήρυττε το λόγο του Κυρίου.
(2) Ο Άγιος Θεόφιλος ο ομολογητής καταγόταν από ένα χωριό κοντά στην Τιβεριούπολη. Ανατράφηκε με τις αρχές της χριστιανικής πίστεως. Σε νεαρή ηλικία επισκέφτηκε τον μοναχό Στέφανο, ο οποίος του διεύρυνε τους πνευματικούς και γνωστικούς του ορίζοντες. Με την βοήθεια των γονέων του, που ήταν ευσεβείς άνθρωποι, έκτισε ένα μοναστήρι στο όρος Σελεντίου, όπου και μόνασε. Επί βασιλείας Λέοντος του Ισαύρου, ο οποίος πολέμησε την ορθοδοξία, ο Θεόφιλος έκρινε ότι έπρεπε να βρεθεί στο κέντρο της μάχης. Έτσι αφήνοντας την σκήτη του άρχισε να κηρύττει υπέρ της Ορθοδοξίας. Γι αυτό το έργο του φυλακίσθηκε στη Νίκαια και εκβιάστηκε με ραβδισμούς και αλλά βασανιστήρια για να αρνηθεί την πίστη του. Ο Άγιος διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της πίστης υποβλήθηκε στο μαρτύριο του ραβδισμού. Φέροντας τα τίμια στίγματα του μαρτυρίου επέστρεψε στη μονή του, όπου και τον δέχθηκαν με τιμές. Ο Άγιος όμως αποσύρθηκε στην σκήτη του όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.

10/10 Απολυτίκιο Αγ. Ευλαμπίου και Ευλαμπίας - 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/3pPEpp0uGGA?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


***  KALAMATA:21, Οι πολίτες συμμετέχουν στο εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας         
     
 
Με ενδιαφέρουσες ιδέες και την ενθουσιώδη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο πολιτών με θέμα «Και τώρα τι; Από τη θεωρία στην πράξη», που πραγματοποίησε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Place Identity και το Impact Hub Athens την περασμένη Τετάρτη, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη ιδεών σε συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις στο πλαίσιο της κατάρτισης της δεκαετούς Πολιτιστικής Στρατηγικής για την Καλαμάτα.
Οι τέσσερις εκπαιδευτές παρουσίασαν αντίστοιχες δράσεις συμμετοχής πολιτών και δημοσίων διαβουλεύσεων στην Αθήνα και εισήγαγαν νέα εργαλεία και μεθόδους συμμετοχικού σχεδιασμού. Άλλωστε,  ένας από  στόχος του εργαστηρίου είναι να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, το περιβάλλον κ.τ.λ. και να συμμετέχουν οι πολίτες ενεργά σε ένα δομημένο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αποφέρει, όχι μόνο διάλογο, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι 8 ομάδες εργασίες και τα αποτελέσματα των τρίμηνων διαβουλεύσεών τους, μέσα από τα οποία προέκυψαν συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. Έντεκα διαφορετικά θέματα, που προήλθαν τόσο από τις ομάδες εργασίας όσο και από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, τέθηκαν προς συζήτηση, δημιουργήθηκαν υπό-ομάδες και χωρίστηκαν σε 11 «τραπέζια ιδεών», για να αναλύσουν τα επόμενα βήματα και η κάθε ιδέα να γίνει μία συγκεκριμένη πρόταση.
Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στο πώς ευαισθητοποιείς τους καταστηματάρχες έτσι ώστε τα καταστήματα τους να είναι προσβάσιμα, πώς αναθεωρείς και σχεδιάζεις τις επετειακές γιορτές μέσα από μία νέα οπτική, π,χ. επετειακή εκδήλωση για το σεισμό, τη δημιουργία μουσικού θεάτρου που θα δίνει επαγγελματική στέγη και θα συνδυάζει τους αποφοίτους τους καλλιτεχνικών σχολών,  δημιουργικούς τρόπους έκφρασης σε δημόσιους χώρους, τον πολιτισμό της καθημερινότητας και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Είχαμε θέσει ως στόχο τα 60 άτομα με 50 το ελάχιστο. Είχαμε 95 συμμετέχοντες με περίπου 60 να συμμετέχουν καθ’ όλη την τρίωρη συνάντηση. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ποιότητα συμμετοχής, με την ποικιλία ανθρώπων που συμμετείχαν, από όλες τις ηλικίες και τομείς απασχόλησης, καθώς και από την ωριμότητα της συζήτησης. Χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτές από την Αθήνα με ενημέρωσαν ότι τέτοιο επίπεδο συμμετοχής είναι πολύ σπάνιο στην επαρχία και από ανθρώπους που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιες διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού».
  Τα επόμενα βήματα
Σε περίπου δύο εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα με τις ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς και η βιντεοσκοπημένη διαδικασία του εργαστηρίου. Φωτογραφικό υλικό θα διατίθεται σταδιακά μέσω του ιστότοπου και των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης  του Γραφείου Υποψηφιότητας.
Το επόμενο βήμα της συμμετοχής των πολιτών θα πραγματοποιηθεί με το δεύτερο κύκλο δημόσιων διαβουλεύσεων, που θα ξεκινήσει σύντομα με τρεις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα υλοποιήσουν συγκεκριμένα πρότζεκτ που προέκυψαν από το εργαστήριο. Συνεχίζουν οι ομάδες εργασίας «Ταυτότητα τόπου» και «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» και δημιουργείται μία ακόμα θεματική, η «Καλλιτεχνική Παραγωγή».
Επίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία συλλόγου «Φίλοι KALAMATA:21», μία πρωτοβουλία των συντονιστών και των μελών των ομάδων εργασίας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου και να στηρίξουν την προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα (εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο Υποψηφιότητας 2721181030 και info@kalamata21.eu )
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 ευχαριστεί τους εκπαιδευτές, Στεφανία Ξυδιά και Εβίκα Καραμαγκιώλη, από τους Place Identity και τη Σόφι Λάμπρου και το Δημήτρη Κοκκινάκη από το Impact Hub Athens, που συνεισέφεραν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στο συμμετοχικό σχεδιασμό της Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας. Επίσης, όλους όσοι παρευρέθησαν στο εργαστήριο πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους και για τις ιδέες και προτάσεις τους, αλλά και όσους πρόσφεραν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

***   Ξεκινά η αστική συγκοινωνία στη Νέα Είσοδο         
     
Σε συνέχεια συνεννοήσεων με το Αστικό ΚΤΕΛ που είχε ο Δήμος Καλαμάτας για τη δρομολόγηση αστικής συγκοινωνίας στη Νέα Είσοδο, αυτή ξεκινά τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, θα εκτελούνται από το Αστικό ΚΤΕΛ δρομολόγια λεωφορειακής γραμμής με τον αριθμό 6, με αφετηρία την κεντρική στάση έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού και προορισμό το ΤΕΙ μέσω Νέας Εισόδου.
Οι ώρες πραγματοποίησης των δρομολογίων θα είναι:
Από Σταθμό       Από ΤΕΙ
08.15                  08.45
12.15                  12.45
18.15                  19.00
Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της απουσίας σύνδεσης της Νέας Εισόδου με το Αστικό ΚΤΕΛ τέθηκε με επιτακτικό τρόπο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της «Αλλαγής», Θ. Μπρεδήμα.  Α.Π.

***  Μοναδική λύση για τις λακκούβες!          
      
Ανακαλύψαμε ένα μοναδικό τρόπο να αυξηθεί εντυπωσιακά το πράσινο στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και να προφυλαχθούν οι οδηγοί, ιδιαίτερα τώρα που θα αρχίσουν και οι βροχές, από τις καλυμμένες και επικίνδυνες λακκούβες. Η λύση, λοιπόν, είναι να βάζουμε μια γλάστρα σε κάθε τρύπα που βλέπουμε στο δρόμο για να προστατευτούμε από κάθε ατυχία.
Όπως δείχνει και η φωτογραφία, η λύση είναι ευρηματική και οικολογική. Γιατί, αν περιμένουμε τη Δημοτική Αρχή να λύσει το πρόβλημα, θα χάσουμε τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που έχουμε…
Α.Π. 

*** Εργαζόμενοι κατά της της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού της Καλαμάτας 

  Έκλεισαν την είσοδο της ΔΕΥΑΚ το βράδυ της Τετάρτης Π. Νίκας: Χωρίς προσλήψεις πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις Έκλεισαν την είσοδο των γραφείων της ΔΕΥΑΚ προχθές το βράδυ εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης που διαμαρτυρήθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού. Οι εργαζόμενοι δεν άφησαν να περάσουν οι σύμβουλοι οι οποίοι επρόκειτο να συζητήσουν για την ανάθεση της συντήρησης και λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιωτική εταιρεία. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ είχε προσδιοριστεί για τις οκτώ το βράδυ. Νωρίτερα, όμως, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου περίπου 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι ύψωσαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης. Όταν άρχισαν να φτάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι δεν τους άφησαν να μπουν στο κτήριο, ζητώντας την απόσυρση των θεμάτων για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού από την ημερήσια διάταξη. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Καμβυσίδης, πήρε απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποχώρησε. Ωστόσο, επέστρεψε λίγο αργότερα και ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η συνεδρίαση θα γίνει, αλλά θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την απόσυρση των θεμάτων που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού. Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού, τονίζοντας ότι ο ιδιώτης, μπροστά στην ανάγκη να επιτύχει κερδοφορία, θα εφαρμόσει μέτρα που ούτε τη σωστή λειτουργία της μονάδας θα εγγυώνται ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καλύπτουν. Σχολιάζοντας, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Π. Νίκας τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία δυνατότητα να προβαίνει πλέον σε προσλήψεις. Η πραγματικότητα, όμως, αυτή δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον ίδιο να ψάξει εναλλακτικές λύσεις για την ομαλή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, ζήτημα ιδιαίτερα κρίσιμο για το περιβάλλον, αλλά και για την πόλη και τους κατοίκους της Καλαμάτας. Κλείνοντας, δε, σχολίασε ότι τέτοιου είδους προβλήματα δε λύνονται με φωνές, αλλά με συνεννόηση… - 

*** 59 χρόνια κάθειρξης στον αιμομίκτη «αδελφό» τέρας         
     
Ο κύκλος μιας άρρωστης υπόθεσης, που άφησε πολλά τραύματα σε παιδικές και νεαρές ψυχές, έκλεισε με την εκ νέου καταδίκη 31χρονου για βιασμό, ξυλοδαρμό και ασέλγεια επί πολλών ετών σε ανήλικες αδελφές του.
Πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή που άγγιζε τα 65 χρόνια κάθειρξης και στο δεύτερο βαθμό το δικαστήριο, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, του επέβαλε 59 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 25.
Ο 31χρονος ακόμα και τώρα δεν έχει παραδεχθεί τα εγκλήματά του και αρνείται τις κατηγορίες.
Για ευνόητους λόγους το «Θ» δε δημοσιοποιεί την περιοχή του νομού που εκτυλίχθηκε το δράμα των κοριτσιών, που τότε ήταν παιδιά (κάτω από 10 ετών κάποια από αυτά), ούτε την εθνικότητά τους, ούτε τον αριθμό των θυμάτων, ούτε κανένα άλλο στοιχείο που θα μπορούσε καθοιονδήποτε τρόπο να φωτογραφίσει αυτές τις κοπέλες και την οικογένεια.
  Το απίστευτο δράμα
Αν και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια παραμένει ασύλληπτο για υγιή ανθρώπινο νου το δράμα που ζούσαν τα κορίτσια, το οποίο ξεκίνησε το 2002 και διήρκεσε σχεδόν 8 χρόνια.
Τότε ο δράστης, ενήλικος, άρχισε να ασελγεί και στη συνέχεια να βιάζει, ψυχή και σώματι, τις ανήλικες αδελφές του. Κάποιες από αυτές εξανάγκαζε με απειλές και ξυλοδαρμό, πριν καν συμπληρώσουν τα 10 τους χρόνια!
Χωρίς κανέναν φραγμό και όριο ξεσπούσε πάνω τους όλες τις αρρωστημένες ορέξεις του. Τις κλείδωνε στο δωμάτιό του ή σε άλλους χώρους του σπιτιού και έβαζε δυνατά μουσική για να μη ακούγονται οι φωνές τους. Πολλές φορές τις άρπαζε μέσα στη νύχτα από τα κρεβάτια τους και τις πήγαινε στο δωμάτιό του, κάνοντάς τες να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές.
  Βρήκαν τη δύναμη
Ο φόβος που ασκούσε πάνω τους, είτε χρησιμοποιώντας σωματική βία και χτυπώντας τες είτε με απειλές κατά της ζωής τους, έκανε τα ανήλικα τότε κορίτσια «να πνίγουν» όσα τρομερά βίωναν.
Τα μεγαλύτερα κορίτσια, όταν ενηλικιώθηκαν και κατάφεραν να βρουν τη δύναμη, κατήγγειλαν τον «αδελφό» τους, με μοναδικό σκοπό να γλιτώσουν τις ανήλικες αδελφές τους. Το κατάφεραν τον Ιούνιο του 2010, τότε που ο δράστης συνελήφθη εντός των ορίων του Αυτοφώρου και έκτοτε βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.  Β.Β.

***  Τον χειμώνα ετούτο άμα τον… πηδήσαμε         
      
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραφε το 1983 το τραγούδι "Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε/ γι’ άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε», δε γνώριζε πόσο δραματικά επίκαιροι θα ήταν οι στίχοι του το 2015!
Κι αυτό, διότι, όπως γράφαμε και χθες, δεν είναι να τους ζηλεύεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γυναίκες και άντρες, καθώς προχθές είχαν ίσως την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου: ψηφίζοντας ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που ούτε πιστεύουν ούτε βγαίνει, είναι σαν να θέλουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο.
Τεχνικά, το τρίτο μνημόνιο είναι σίγουρα πιο ανώδυνο από τα προηγούμενα. Παρά το κύμα αγριοτήτων που συνεπιφέρει, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ηπιότερη, οι μειώσεις συντάξεων μικρότερες, τα χρήματα για επενδύσεις περισσότερα, η αναπροσαρμογή του χρέους πιο εφικτή.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει, λοιπόν, δίκιο, όταν λέει ότι απέσπασε περισσότερες παραχωρήσεις από τους δανειστές από ό,τι ο Αντώνης Σαμαράς, ή ότι εμπόδισε πολύ χειρότερα στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου.
Το κακό είναι ότι το τρίτο μνημόνιο δεν πάει μόνο του, αλλά προστίθεται στα προηγούμενα – δρα δηλαδή συσσωρευτικά. Η ελληνική οικονομία υφίσταται έτσι ένα τριπλό μνημονιακό σοκ – και όχι διπλό, όπως το 2012, ή μονό, όπως το 2010 – που θα τη μετατρέψει οριστικά σε κοινωνικά έρημη χώρα.
Ο έως πρότινος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ομολογεί σε διάλεξή του στο Cass Business School ότι και το νέο, τρίτο, πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, αν και είναι καλύτερο από τα προηγούμενα, δε λύνει το πρόβλημα του χρέους και της οικονομικής ανάπτυξης και δε θα επιτύχει, εάν η χώρα επιβαρυνθεί με επιπλέον σκληρή λιτότητα.
Η εκτίμηση του Μπλανσάρ, ωστόσο, για τα χαρακτηριστικά του τρίτου μνημονίου, ότι δηλαδή είναι σχετικά καλύτερο από τα προηγούμενα, δίνει αποστομωτική απάντηση στο σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αριστερής και δεξιάς, τα οποία επιμένουν να ρητορεύουν περί «του χειρότερου μνημονίου» όλων των εποχών που θα φέρει τον Αρμαγεδδώνα».
Από την άλλη, η επισήμανσή του ότι η σκληρή λιτότητα αναπαράγει μαθηματικά την ύφεση και οδηγεί σε αδιέξοδο, επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει τα επιχειρήματά της για την ανάγκη άμεσου ή έμμεσου κουρέματος του αβίωτου χρέους και τη σταδιακή απεμπλοκή από τις αντικοινωνικές προβλέψεις της νέας συμφωνίας.
Με όλα αυτά κατά νου η στρατηγική που επιλέγει η κυβέρνηση για τη μεγάλη αναπτυξιακή υπέρβαση - μια γραμμή υψηλού ρίσκου, που σφραγίστηκε προχθές τη νύχτα με την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή - είναι μνημόνιο κόντρα στο… μνημόνιο με ταχεία εφαρμογή του φορολογικού και κοινωνικού σοκ των 48 προαπαιτούμενων.
  Τρέχοντας να προλάβει το στοίχημα
Αντίπαλοί της είναι τα βαριά μέτρα, κυρίως φορολογικά, που η ίδια θα φέρει προς ψήφιση την άλλη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο, μια αντιπολίτευση που παίρνει θέσεις μετωπικής σύγκρουσης υπό το βάρος της δικής της εσωστρέφειας, αλλά και οι συνεχιζόμενες αποσπασματικές και, ενίοτε, πρόχειρες υπουργικές εξαγγελίες (όπως, για παράδειγμα, τα νέο σίριαλ των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση).
Με αυτά τα εύθραυστα δεδομένα, πρώτος και μείζων στόχος, όπως επανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, είναι να κλείσει άμεσα, «εντός του επόμενου μήνα», η πρώτη αξιολόγηση, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να ξεκινήσει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους, με την προσδοκία διαμόρφωσης νέου, αναπτυξιακού και επενδυτικού κλίματος.
Το σχέδιο και το «καλό σενάριο» προβλέπει ότι με ανακεφαλαιοποιημένες τις τράπεζες και την απομείωση του χρέους, θ’ αρχίσει η στοιχειώδης, έστω, αποκατάσταση της ρευστότητας, τα capital controls θα χαλαρώσουν, θα διαμορφωθεί θετικό επενδυτικό κλίμα και η χώρα θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.
«Μπορούμε στις αρχές του 2017 να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις διεθνείς αγορές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το στίγμα, ενώ τους άξονες του εν λόγω σχεδίου παρουσίασε πιο αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως είπε, οι «σταθμοί» της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα αποδεσμεύσουν πόρους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ρίχνοντας χρήμα στην πραγματική οικονομία, θα ανοίξουν το δρόμο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, θα ενισχύσουν τις προοπτικές επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες και θα οδηγήσουν σε χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων.
Εφόσον συμβούν όλα αυτά, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι μπορεί να υπάρξει βάσιμη προσδοκία για ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμη κι από την άνοιξη του 2016, και έξοδο στις αγορές στο τέλος του επόμενου χρόνου ή στις αρχές του 2017.
Για να αρχίσει, ωστόσο, να τρέχει και- αν μη τι άλλο- να δοκιμαστεί αυτό το «καλό σενάριο», προηγουμένως, και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να ψηφιστεί η λίστα των προαπαιτούμενων. Τα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου, θα περάσουν με ένα νομοσχέδιο - σκούπα όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Ήδη έχει ζητηθεί από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων να παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται, με στόχο η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος - δηλαδή, με σχετική άνεση χρόνου για κοινοβουλευτική συζήτηση και χωρίς να επαναληφθούν οι αμφιλεγόμενες διαδικασίες των μονοήμερων συνεδριάσεων του περασμένου καλοκαιριού.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*Το γκράφιτι είναι του καλλιτέχνη street art Γιώργου Δημουλά

***  KALAMATA:21, «Αλμυρός» ο προϋπολογισμός για τα έργα υποδομής 

Στα 20.000.000 ευρώ - κι αυτό ύστερα από διαπραγμάτευση - προσδιορίστηκε ο προϋπολογισμός των έργων και των δαπανών που θα χρειαστεί να γίνουν, καθώς και του καλλιτεχνικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί μέχρι και το 2021, σε περίπτωση που η Καλαμάτα επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Kalamata Journal, η αρχική εισήγηση του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 προς τη Δημοτική Αρχή είχε συνολικό προϋπολογισμό ύψους 29.000.000 ευρώ. Προφανώς, όμως, το ποσό θεωρήθηκε πάρα πολύ μεγάλο, οπότε η εισήγηση υπέστη κούρεμα. Η τελική εισήγηση θα έρθει σύντομα για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με την εισήγηση για τις υποδομές που θα χρειαστεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα περιληφθεί στο φάκελο που θα υποβάλει το Γραφείο Υποψηφιότητας στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας για την επιλογή των υποψήφιων πόλεων της χώρας που θα προκριθούν στον τελικό. Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αυτά έχει υπολογιστεί ότι θα προσεγγίσουν τα 5.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει σε χρήμα περίπου 2.300.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Δήμο με τη μορφή παροχής υπηρεσιών (απασχόληση του προσωπικού του, δωρεάν παραχώρηση των υποδομών του, των μέσων του κ.λπ.). Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την ανακαίνιση και αξιοποίηση των υποδομών που θα χρειαστούν, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτά θα εξασφαλιστούν από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αναμένεται, δε, ότι σε αυτό το ζήτημα θα είναι καθοριστική η συμβολή του Καλαματιανού υφυπουργού ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση. Ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού αφορά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Και για αυτές τις δαπάνες, όμως, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καλυφθούν από επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου κ.ά. Το κόστος, λοιπόν, είναι αρκετά μεγάλο και μένει να δούμε από πού θα βρει ο Δήμος Καλαμάτας τα χρήματα που δεσμεύεται ότι θα εκταμιεύσει από το ταμείο του. Υπάρχουν, βέβαια, στο ταμείο του ταμειακά διαθέσιμα ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ - 

***  Ο Χρ. Σπίρτζης θα λύσει το… γόρδιο δεσμό για τα οδικά έργα στη Μεσσηνία          
     
Ικανοποιημένος για μία ακόμη φορά από την επανεκκίνηση των έργων που εκτελούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας, εμφανίστηκε, χθες το μεσημέρι, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Όπως σημείωσε, τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν λόγω μη χρηματοδότησής τους.
Από εκεί και πέρα, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των έργων στις οδικές υποδομές του Νομού Μεσσηνίας, σημείωσε ότι «κανείς δε γνωρίζει το μέλλον τους κι αν αυτά θα αποτελέσουν “γέφυρες” για το επόμενο ΕΣΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οποιοδήποτε οδικό έργο ολοκληρώνεται στο νομό ενδιαφέρει και το Δήμο Καλαμάτας, διότι βελτιώνει την προσέγγιση με την πρωτεύουσα. Βέβαια, το μεγάλο μας θέμα και προτεραιότητα αποτελεί ο άξονας Καλαμάτα -Ριζόμυλος.
Για όλα αυτά τα θέματα, αλλά και την πορεία των έργων του περιμετρικού της Καλαμάτας και του Πύργος- Τσακώνα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον αρμόδιο Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα στην Καλαμάτα».  Α.Π.

***  Καταδικάσθηκε Αλβανός για τον άγριο ξυλοδαρμό Έλληνα στη Φοινικούντα         
     
Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και χθες αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας.
Ο λόγος για νεαρό Αλβανό ο οποίος κατηγορήθηκε για το σοβαρό τραυματισμό Έλληνα σε μπαρ στη Φοινικούντα το 2009 ύστερα από καυγά.
Αντίθετα, ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο συγκατηγορούμενός του Αλβανός, ο οποίος χθες δεν παρευρέθη στην εκδίκαση της υπόθεσης. Επίσης είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 7 χρόνια κάθειρξης. Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του επέβαλλε φυλάκιση 4 ετών με 3ετή αναστολή και αποζημίωση του παθόντος.
  Άγριο ξύλο
Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2009 στη Φοινικούντα, όπου ομάδα τριών ατόμων ξυλοκόπησε άγρια έναν Έλληνα θαμώνα, χτυπώντας τον κλωτσιές και γροθιές, αλλά και με άδεια γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και με ένα γυάλινο τραπέζι, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.
Κοπέλα που εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο μπαρ με την παρέα της και στην οποία συμμετείχε το θύμα, περιέγραψε πως όταν κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα, ένα άτομο αποπειράθηκε να τη βιάσει. Τρομοκρατήθηκε, όπως είπε, και δε θυμάται πώς ήταν αυτός που της επιτέθηκε, αλλά όταν κατάφερε να του ξεφύγει, επέστρεψε στην παρέα της και τους ζήτησε να φύγουν. Αρχικά, οι δύο Αλβανοί είχαν κατηγορηθεί και για απόπειρα βιασμού, αλλά αθωώθηκαν καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία.
Η κοπέλα μετά, όπως είπε, δεν κατάλαβε πώς ξεκίνησε η φασαρία, ούτε ποιος χτυπούσε ποιον.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διαδικασία, το θύμα ζήτησε το λόγο για το περιστατικό με την κοπέλα από τον ένα νεαρό Αλβανό (αυτόν που καταδικάστηκε) και από εκεί ξεκίνησε ο καυγάς.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι αντιλήφθηκε τον καυγά και ότι τρία άτομα χτυπούσαν πολύ άγρια το θύμα. Μάλιστα, είπε ότι μόνος του δεν μπορούσε να τους σταματήσει και πως αν δεν τον βοηθούσαν κάποιοι άλλοι, δε θα είχαν σταματήσει να χτυπούν το θύμα. Είπε, δε, ότι αναγνώρισε τον έναν δράστη, καθώς τον ήξερε, ενώ τους άλλους δύο δεν τους είχε ξαναδεί.
  Αρνήθηκε
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος που κάθισε χθες στο εδώλιο, αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τον καυγά. Παραδέχθηκε πως ήταν στο μπαρ, αλλά όχι ότι δημιουργήθηκε παρεξήγηση με αυτόν. Μάλιστα και για το συγκατηγορούμενό του είπε ότι δεν τον είδε να χτυπά το θύμα, αλλά να προσπαθεί να τους ξεχωρίσει.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή και των δύο, υπογραμμίζοντας ότι ήθελαν να πλήξουν σοβαρά τον παθόντα καταφέροντάς του ανήλεα και ανάλγητα χτυπήματα. Για την ενοχή τους επικαλέστηκε την αναγνώριση των δραστών από το θύμα, ο οποίος όμως χθες δεν ήταν στο δικαστήριο για να καταθέσει.
Τελικά τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν την ενοχή του ενός κατηγορουμένου και την αθώωση λόγω αμφιβολιών του δεύτερου.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Διάνοιξη της οδού Παπαφλέσσα στα Γιαννιτσάνικα 

Τη διάνοιξη της οδού Παπαφλέσσα (πρώην Βασιλέως Γεωργίου) στα Γιαννιτσάνικα καθ’ όλο το πλάτος της, σε σημείο όπου ιδιοκτησία καταλαμβάνει σήμερα το ένα ίχνος της εξόδου του δρόμου, με κατεύθυνση προς ανατολάς, γνωστοποίησε ο δήμαρχος, χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο Π. Νίκας είπε τα εξής, μεταξύ άλλων: «Τελείωσε επιτέλους η ιστορία με τα τσιμεντόλιθα στην οδό Παπαφλέσσα, προέκταση της Βασιλέως Γεωργίου, στα Γιαννιτσάνικα, η ρυμοτόμηση ενός ακινήτου. Πέντε χρόνια χρειάσθηκε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι πρόβλημα έχει κάποιος που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει, έστω κι αν πέρασαν τόσα χρόνια και κινδύνευσαν άνθρωποι στο σημείο εκείνο να τραυματισθούν ή και να σκοτωθούν, την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα πάμε να καταλάβουμε το χώρο και να διαμορφώσουμε το δρόμο σε όλο το εύρος του». - 

***    Πνιγηρή… σιωπή για τις κεραίες στο Ασπρόχωμα         
     
Σειρά εγγράφων και ελέγχων αποδεικνύει τις παραβάσεις στη σχετική νομοθεσία
Υποτίθεται ότι μια σειρά από υπηρεσίες ψάχνουν την άκρη για το σπίτι-έδρα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, λίγα μέτρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και μέσα σε οικισμό, αλλά άκρη δεν μπορούν να βρουν.
Ας δούμε, όμως, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Με έγγραφό της στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 η υπηρεσία του Συνηγόρου του Πολίτη καλεί την Πολεοδομία Καλαμάτας να ασκήσει τα πρέποντα, προκειμένου να ενημερωθεί για τη νομιμότητα της λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή έναντι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι έπειτα από αναφορά ιδιώτη, αλλά και 50 κατοίκων του οικισμού Ασπροχώματος, ο Συνήγορος ου Πολίτη εξετάζει το θέμα. Μάλιστα, στη σχετική επιστολή αναφέρεται ότι «για το συγκεκριμένο ζήτημα (σ.σ. των κεραιών) έχει κατατεθεί από τις 17 Απριλίου 2015 σχετική αίτηση, με αίτημα αυτοψίας, πλην όμως η υπηρεσία σας δεν έχει απαντήσει ακόμα, σε αντίθεση με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
Στο πλαίσιο του διερευνητικού ρόλου του, ο ΣτΠ απέστειλε στις 11 Ιουνίου 2015 έγγραφο προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ζητώντας ειδικότερα από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμάτας, όπως προβεί σε αυτοψία για τον έλεγχο τυχόν παράβασης των οριζόμενων, σε σχετική δήλωση ΕΚΚΧΟ, πολεοδομικών μεγεθών των υφιστάμενων κεραιών.
Επισημαίνεται ότι η Αρχή έλαβε έγγραφο απάντησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σύμφωνα με το οποίο έχει κληθεί σε ακρόαση η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει προβεί στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Μολονότι έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος από το έγγραφό μας, δεν έχει ληφθεί, δυστυχώς, καμία απάντηση εκ μέρου σας. Ακόμα περισσότερο, δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για τους τυχόν λόγους της καθυστέρησης.
Επειδή η σημειωθείσα καθυστέρηση, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, προκαλεί σοβαρά εμπόδια στη διερεύνηση της υπόθεσης, σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο έγγραφό μας το συντομότερο δυνατόν.
Σημειώνουμε ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη».
Επίσης, στις 28 Απριλίου 2015 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Διεύθυνση Φάσματος, Τμήμα Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος, αναφέρει ότι τεχνικό της κλιμάκιο διενήργησε αυτοψία, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση μεταλλικού ιστού με τρεις (3) κεραίες τύπου "μικροκυψέλης" και μία παραλληλεπίπεδη κατασκευή.
Την ημέρα και την ώρα της αυτοψίας από το συγκεκριμένο σημείο μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες στις ζώνες του φάσματος των 900, 1800 και 2000 ΜΗΖ της εταιρείας.
«Δεδομένου ότι η προαναφερθείσα δήλωση δεν καλύπτει σε συχνότητες στη ζώνη του φάσματος των 900ΜΗΖ, η Υπηρεσία μας θα προβεί στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες» αναφέρεται.
Επιπλέον, στους όρους δόμησης των οικισμών της χώρας αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Πάνω από το μέγιστο ύψος του κτηρίου δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή, εκτός από αυτές που αναφέρονται παρακάτω: καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, καπνοσυλλέκτες, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων, πύργοι ψύξεως και δοχεία διαστολής, θέρμανσης ή κλιματισμού και αντλίες θερμότητας, στέγες, στηθέα, πέργκολες, αλεξικέραυνα, κεντρικές κεραίες τηλεοράσεων και ραδιοφώνων. Όλες οι παραπάνω κατασκευές πρέπει να αποτελούν ενιαίο αισθητικό σύνολο».
Βεβαίως, από τα παραπάνω τίποτα δεν ισχύει στη συγκεκριμένη οικοδομή…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***    Ο τρόμος των Τούρκων συνεχίζεται.
tromos tourkwn
-   Οι Τούρκοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα βλέποντας συνεχώς τον τουρκικό στόλο να διαβαίνει συνεχώς τα στενά του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου με προορισμό τη Συρία. Η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή και να εξοντώσει τους τζιχαντιστές, και οι Τούρκοι μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:
"Καταδικασμένοι οι Τούρκοι να παρακολουθούν εν μέσω της μεγάλης επιδείνωσης της κρίσης στην Συρία και της ρωσικής επέμβασης που τους έχει θορυβήσει ξυπνώντας παλιές οδυνηρές αναμνήσεις, την συνεχή κάθοδο του ρωσικού πολεμικού στόλου από την Μαύρη Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου και των Στενών του Ελλήσποντου, προς την Α. Μεσόγειο.
Έτσι, χτες το πρωί άλλο ένα πλοίο του ρωσικού πολεμικού στόλου διάβηκε τα Στενά και ανοίχτηκε στο Αιγαίο Πέλαγος με κατεύθυνση την βάση των Ρώσων στην Συρία.
Συγκεκριμένα το Νο 142 ρωσικό πολεμικό πλοίο, με την ονομασία «Novocherkassk», πέρασε με όλη την μεγαλοπρέπεια του όγκου του τον Βόσπορο παρακολουθούμενο φυσικά από τα τουρκικά τηλεσκόπια και αφού κατευθύνθηκε στα Στενά του Ελλήσποντου διανύοντας την θάλασσα του Μαρμαρά, ανοίχτηκε στο Αιγαίο Πέλαγος Σημειωτέον ότι οι Ρώσοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία και κανένα σήμα για την διέλευση του πολεμικού τους πλοίου στους Τούρκους, γεγονός που επαύξησε την ένταση τους.
Εδώ και μέρες σημειώνεται μια συνεχή ροη των ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα δια μέσω των Στενών προς την Μεσόγειο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους Τούρκους καθώς διαπιστώνουν πως η Ρωσία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η στρατιωτική επέμβαση στην Μέση Ανατολή για να ξεκαθαρίσει την περιοχή από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.
Μάλιστα!"

***   Έκτακτο: Πόλεμος ξεκίνησε στο Αιγαίο...
lockarisma
-  Άγριες καταστάσεις στο Αιγαίο... Τέσσερα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, με την ελληνική πλευρά να αντιδρά άμεσα στέλνοντας οκτώ οπλισμένα μαχητικά από την Λήμνο, Σκύρο, Καστέλι και Αγχίαλο, τα οποία πήραν από πίσω τα τουρκικά.
Τα ελληνικά μαχητικά είχαν σύμφωνα με πληροφορίες του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου στο στόχαστρο τους τα τέσσερα τουρκικά του σχηματισμού για οκτώ ολόκληρα λεπτά και 5΄δευτερόλεπτα! Το lockάρισμα δεν σταμάτησε μέχρι που οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν της περιοχή χωρίς εμπλοκές.

***  Βόμβα από την Ρωσία...
poutin
-  Την ώρα που οι περισσότεροι τη βαφτίζουν "χρεωκοπημένη", η Ρωσία ανακοινώνει ότι τα διαθέσιμα πλεονάσματά της είναι 414.6 δισ.δολάρια. Όχι και άσχημα για μια "φτωχή" χώρα. Επίσης, την ώρα που η Ρωσία έχει χρέος 53,7 δισ. δολάρια, οι ΗΠΑ έχουν φτάσει το χρέος τους στο αστρονομικό ποσό των 18 τρισ.δολαρίων. Το ακούσατε αυτό από κάπου;

***  Οι Ρώσοι "ξερνούν" φωτιά και ατσάλι...
su 34
-   H ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 στόχους τρομοκρατών στη Συρία το τελευταίο 24ωρο, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ. «Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους» στις επαρχίες Ράκα, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Χαλέπι, δήλωσε ο στρατηγός Igor Makushev, υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου.
Μεταξύ των στόχων ήταν κέντρα διοίκησης και επικοινωνίας, αποθήκες πυρομαχικών και POL (πετρελαίου), καθώς και βάσεις εκπαίδευσης τρομοκρατών στις επαρχίες Raqqah, Λατάκια, Hamah, Ιντλίμπ και Χαλέπι.
Βίντεο  :Нанесение авиаударов в провинциях РАККА и АЛЕППО   , https://youtu.be/pBEkjj9PL5I .-
Нанесение авиаудара по базе подготовки террористов в горно-лесистой местности близ н.п. МГАЙРИЯ  , https://youtu.be/ktCYOAKuV6E  .-
Нанесение удара по замаскированной в лесу базе боевиков в районе ХРАЙЗИН , https://youtu.be/Ape5grS9MEM  .-
Нанесение российской боевой авиацией удара по укрепрайону террористов южнее н.п. ТЕРТИЯХ   , https://youtu.be/xYYcJA34KLg  .-
Нанесение ударов Российскими войсками в провинциях РАККА и АЛЕППО за сегодня  , https://youtu.be/Hiu-vpcSccY .-  

***  Με ομιλία Τσίπρα ξεκινά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
tsipras omilia
-  Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10.30.
Η εκλογή νέου γραμματέα και μελών της Πολιτικής Γραμματείας, η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων βρίσκονται στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου.
Τέλος, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή είναι η διεξαγωγή του συνεδρίου τον Φεβρουάριο.

***  Το «τσιμπούσι» Τσίπρα - Καμμένου στη Σκόπελο (ΕΙΚΟΝΕΣ)
ka
-   Αφού παρακολούθησαν την άσκηση «Παρμενίων» στην Αλεκανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο παρευρέθηκαν την Σκόπελο.
Σκοπός ήταν να ενημερωθούν και να δουν οι ίδιοι για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία που δημιούργησε βιβλικές καταστροφές στο νησί.
Αργότερα, κάθισαν για φαγητό σε ταβέρνα του νησιού, Σύμφωνα με το Skopelos-News, το μενού είχε μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρούκλες για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ο Πάνος Καμένος έφαγε σαρδέλες στα κάρβουνα και σαλάτα από κρίταμο.
Φεύγοντας από το νησί, ο Πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε μαζί του Σκοπελίτικα δαμάσκηνα.
kar
kaar
kir

***  Έκτακτη εξέλιξη! Οι ΗΠΑ αναχωρούν από Συρία…
hpa5
-  Σύμφωνα με την DWN, σύμβουλοι ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμούν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πρέπει να αναχωρήσουν από τη Συρία.
Η εφημερίδα αναφέρει πως οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνιστούν να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τα σχέδιά της παραίτησης του Assad και να συνεισφέρουν για τη βελτίωση της κατάστασης του πληθυσμού της Συρίας και να σταματήσουν τη ροή των προσφύγων.
Επιπλέον, να συμβάλουν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων πόλεων και στην προμήθεια του πληθυσμού με τα απαραίτητα.
Πάντως, από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή. Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times.
Παρασκευή, ο Ομπάμα ανέστειλε προσωρινά ένα στρατιωτικό πρόγραμμα ύψους $ 500 εκατομμυρίων, σχεδιασμένο για εκπαίδευση μαχητών της Συρίας.

***  Όχι στην κάρτα του πολίτη…
karta57
-  Ο ΙΝΚΑ εναντιώνεται στο φακέλωμα των πολιτών και τη μετατροπή τους σε… αριθμούς!
Μπορεί ο κ. Κουρουμπλής να την χαρακτήρισε "μεγάλη τομή" ωστόσο δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον πλήρη ευτελισμό της ανθρώπινης ελευθερίας και αξίας.
Οι ζωές μας θα αλλάξουν άνευ προηγουμένου…
Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΙΝΚΑ:
Προετοιμάζει ο Π. Κουρουμπλής ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΝΕΑ «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ»
Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά,
Όχι στον Χαφιέ του Καταναλωτή.
Μετά από δύο ηχηρά ΟΧΙ στην «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» από τις δημόσιες διαβουλεύσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Π. Κουρουμπλής.
Ο οποίος, τώρα φαίνεται να ξεχνά την λαϊκή βούληση, εξευτελίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, έχοντας την πρόθεση να δρομολογήσει την υλοποίηση της Κάρτας φακελώματος των πολιτών – καταναλωτών και που την έχουμε αρνηθεί δημόσια και αδιαπραγμάτευτα.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των καταναλωτών – πολιτών, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, είναι υψίστης σημασίας για το ΙΝΚΑ, για αυτό λέμε ΟΧΙ στη κάρτα ξεγυμνώματος του πολίτη και στην αριθμοποίηση του προσώπου.
Μας λένε ότι θα περιέχει τον αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για να διευκολύνει την καθημερινή επαφή με το κράτος, αναβαθμίζοντας τον δημόσιο τομέα, καταπολεμώντας την γραφειοκρατία που απορροφά το 6% του ΑΕΠ.
Δεν μας λένε όμως πόσο θα κοστίσει η έκδοση και η συντήρηση αυτής της κάρτας, που θα εκτοξεύσει το χρέος και το ΑΕΠ (οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ δεν είναι για κάρτες). Ας μην ξεχνάμε στην Αγγλία, για οικονομικούς λόγους απέρριψαν την αντίστοιχη κάρτα.
Δεν μας λένε τίποτα για την ανάπτυξη, για το πώς θα καταπολεμήσουν την ανεργία, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την μετανάστευση των Ελλήνων αλλά και για την μείωση της φορολογικής ληστείας, δηλαδή τα ουσιαστικά μας προβλήματα.
Η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμείται με μία νέα κάρτα-ταυτότητα, αλλά με τρόπους που το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει, άλλωστε οι φοροφυγάδες τους είναι γνωστοί και δεν κάνουν τίποτα (λίστα Λαγκάρντ κλπ).
Τα αβάσιμα επιχειρήματα του Π. Κουρουμπλή δήθεν για το καλό μας, είναι κουκούλες και προσχήματα, που εφαρμόζουν το φακέλωμα των πολιτών ακόμα και στα νεογέννητα, καταπατώντας το Ελληνικό Σύνταγμα που ορκίσθηκε σε αυτό, αλλά και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ είναι προσωπικά ατομικά δεδομένα, για συγκεκριμένες προσωπικές δραστηριότητες του κάθε πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν δίνονται για ταυτοποίηση του, όπως ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.
Η σημερινή ταυτότητά μας είναι πλήρες έγγραφο
δεν χρειαζόμαστε άλλη, ούτε καμία ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ.

***  Απίστευτη δήλωση της Χ.Α για Τσίπρα-Καμμένο
aygh
-  Ενώ η στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων 2015" βρίσκεται στο τελικό στάδιο οι Τσίπρας-Καμμένος αποφάσισαν να γευματίσουν, τρώγοντας... χάμπουργκερ πράγμα που έκανε τη Χρυσή Αυγή να προβεί σε... σατυρικές δηλώσεις...
«Τσίπρας – Καμμένος τρώνε «χάμπουργκερ» στην Άσκηση Παρμενίων: Ο διασυρμός των Ενόπλων Δυνάμεων από τα παρτάλια του μνημονίου» ήταν ο τίτλος της εικόνας που κατασκεύασαν για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
«Τσίπρας και Καμμένος «λούφαραν» την θητεία τους με βύσμα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τολμούν σήμερα να φορούν την τιμημένη Στολή του Έλληνα Στρατιώτη για να κάνουν ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, διασύροντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Προκαλεί άφθονο γέλωτα η εικόνα του υπέρβαρου Καμμένου και του πλαδαρού Τσίπρα μπροστά σε πιατέλες με «χάμπουργκερ» την ώρα που εξελίσσεται η σημαντικότερη Διακλαδική Άσκηση του ΓΕΕΘΑ. Εκτός από γελοίες, οι πράξεις αυτές είναι και παράνομες, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φέρει στρατιωτική στολή αν δεν υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η παραποίηση της στολής συνιστά ποινικό αδίκημα, αλλά και σοβαρότατο ηθικό παράπτωμα και προσβολή των Στρατευμένων Ηρώων της Ελλάδος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Tsipras

***  Ευκαιρία ανάδειξης για το "Καλαματιανό μαντήλι" 

ΠΓΕ και για μη γεωργικά προϊόντα Η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα γεωργικά προϊόντα και να περιλάβει τοπικά αγαθά και προϊόντα χειροτεχνίας βασισμένα στην παραδοσιακή τεχνογνωσία. Αυτό ζήτησε το ΕΚ με ψήφισμα που υιοθέτησε την περασμένη Τρίτη. Μία τέτοια νομοθεσία θα στηρίξει την τοπική οικονομική ανάπτυξη, θα τονώσει τον τουρισμό, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής τεχνογνωσίας. «Χαιρετίζω τη στήριξη του ΕΚ για την προστασία της τοπικής τεχνογνωσίας. Η επέκταση της πανευρωπαϊκής προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων θα έχει οφέλη όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την απασχόληση και το εμπόριο. Τώρα είναι η σειρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναλάβει δράση, και εύχομαι να καταθέσει σύντομα νομοθετική πρόταση επί του ζητήματος αυτού», δήλωσε η εισηγήτρια Virginie Roziere (Σοσιαλιστές, Γαλλία). Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 608 ψήφους υπέρ, 43 κατά και 43 αποχές.Πρόσκληση για πανευρωπαϊκή προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων Το ψήφισμα καλεί την Επιτροπή να καταθέσει άμεσα νομοθετική πρόταση για την πανευρωπαϊκή προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων, ώστε να συμπεριλάβει τα τοπικά αγαθά και τα προϊόντα χειροτεχνίας. Ο δεσμός με τον τόπο παραγωγής είναι κομβικής σημασίας για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση μιας τεχνογνωσίας και η αναγνώριση της ποιότητας, της αυθεντικότητας και των χαρακτηριστικών του προϊόντος, τονίζουν οι ευρωβουλευτές. Συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής τεχνογνωσίας, ένα πανευρωπαϊκό σύστημα προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στις περιφέρειες της ΕΕ. Θα επιτρέψει, επίσης, στα κράτη της Ε.Ε. να απολαμβάνουν την ίδια προστασία για τα προϊόντα αυτά και εκτός της Ε.Ε., στο πλαίσιο των διεθνών εμπορικών διαπραγματεύσεων. Το σύστημα αυτό θα δώσει στους καταναλωτές αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής των αγαθών και θα τους βοηθήσει να κάνουν καλύτερα ενημερωμένες επιλογές, εξαλείφοντας τη σύγχυση που προκαλείται από παραπλανητικές ονομασίες ή περιγραφές. Θα βοηθήσει, επίσης, στην καταπολέμηση της παραποίησης, της απατηλής χρήσης των ονομασιών γεωγραφικής προέλευσης και άλλων αθέμιτων πρακτικών.Ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα καταχώρησης Το ΕΚ προτείνει οι παραγωγοί, οι ενώσεις τους και τα εμπορικά επιμελητήρια να είναι οι φορείς στους οποίους θα επιτραπεί κατ’ αρχήν να ζητούν την καταχώριση μιας γεωγραφικής ένδειξης μη γεωργικών προϊόντων. Ζητεί ακόμη από την Επιτροπή να προτείνει τον πλέον αποτελεσματικό, απλό, χρήσιμο και προσιτό μηχανισμό για την καταχώριση των προϊόντων και υποστηρίζει ότι το σύστημα αυτό θα πρέπει να περιορίσει το κόστος και την διοικητική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις. Οι γεωγραφικές ενδείξεις είναι τα ονόματα και τα σήματα που υποδεικνύουν τον τόπο προέλευσης των προϊόντων. Συχνά συμβολίζουν την παραδοσιακή τεχνογνωσία και την τοπική κουλτούρα και οι ονομασίες τους χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από ανταγωνίστριες εταιρείες. Ωστόσο, ενώ για την προστασία των προϊόντων διατροφής υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία, κάτι αντίστοιχο δε συμβαίνει για τα μη γεωργικά προϊόντα (μόνο 15 κράτη μέλη προστατεύουν αυτά τα προϊόντα στις χώρες τους). Για αυτό και στις 15 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ στήριξε ψήφισμα για την επέκταση της αναγραφής γεωγραφικών ενδείξεων και στα βιομηχανικά προϊόντα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εντοπίσει περισσότερα από 800 προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Για την εισηγήτρια Virginie Roziere, οι νέοι αυτοί κανόνες θα μπορούσαν "να κάνουν αυτά τα προϊόντα πιο ελκυστικά στους καταναλωτές, καθώς ο τόπος καταγωγής και τα ειδικά χαρακτηριστικά θα είναι εγγυημένα, ενώ θα επιτρέψει στους παραγωγούς να αυξήσουν τη προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους". Η δημιουργία ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα μπορούσε επίσης, "να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στους τόπους παραγωγής, που συχνά βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές". ΠΗΓH: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, www.olivenews.gr .  - 

***  Τους έχουν μπερδέψει οι «Σαμαρικοί»         
      
Δίνουν και παίρνουν οι «μυστικές πληροφορίες» και τα σενάρια «συνωμοσίας» για το ποιον στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση και ούτε αναμένεται να τοποθετηθεί.
Ιστότοπος προσκείμενος και «χαρακτηρισμένος» ως «Σαμαρικός», όπως το Antinews, πήρε νωρίς θέση και υποστηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα...
Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Γιώργος Μουρούτης, αφήνουν αιχμές στα Social Media για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με αναρτήσεις του «κλείνει το μάτι» στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη...
Παράλληλα, αρκετοί προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά, όπως π.χ. ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, εκφράζουν δημόσια τη στήριξή τους στον Άδωνι Γεωργιάδη...
Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης που ανήκαν στο «στενό» πυρήνα  όσων ήταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, πήραν θέση υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Για όλους φαίνεται να έχει ο πρώην πρωθυπουργός...  Κ. Γαζ.

***   Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της Τριφυλίας         
     
Χωρις ρεύμα βρίσκεται από τις 9 το πρωί περίπου η Πόλη της Κυπαρισσίας και το μεγαλύτερο μέρος της Τριφυλίας . Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σοβαρή βλάβη που θα χρειαστεί αρκετές ώρες η επιδιόρθωση της. 

***   «Τέλος» τα περίπτερα στην Ελλάδα!

«Τελειώνουν» τα περίπτερα στην Ελλάδα. Η ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στη σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση υποχρεώνει σε ανεργία δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν στις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δε θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά το θάνατο του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά! -  

***   Βγάλαμε τις… μεζούρες         
     
Η αλήθεια είναι ότι μόνο έκπληξη μπορούμε να διατυπώσουμε για την είδηση ότι οι διοργανωτές του 4ου Αντιφασιστικού και Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στην Καλαμάτα μετρούν, με το δικό τους τρόπο φυσικά, τα «πιστεύω» του καθενός μας.
Εκτός από τα λεγόμενα «αριστερόμετρα», τώρα έχουμε και «αντιφασιστόμετρα» και «αντιρατσιστόμετρα». Ποιος μας εγγυάται, όμως, ότι αυτοί που τα κατέχουν είναι περισσότερο… αντί από κάποιους άλλους; Από μένα, για να το φέρουμε και στο προσωπικό. Μόνο χαλασμένα - πολιτικά- μυαλά θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι ανάλογο…  Α.Π. 

***  Ομιλία μητροπολίτη Μεσσηνίας στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Με την παρουσία των συνέδρων αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ η τελετή έναρξης του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Κεντρικός ομιλητής στην τελετή ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Η δωρεά οργάνων και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης – Θεολογική θεώρηση». Ο κ. Χρυσόστομος, αν και ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας για το θέμα, υποστήριξε ότι η δωρεά οργάνων δε γίνεται από ασέβεια προς το Θεό, ούτε πάλι το υπό αφαίρεση όργανο κρίνεται περιττό ή επιβλαβές για την ηθική συγκρότηση του ανθρώπου. Αντίθετα, αναγνωρίζεται η πολυτιμότητα και η μοναδικότητά του. «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατασκευάσει όργανα και να υποκαταστήσει τη φύση, γι’ αυτό αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα υπό του Θεού δοσμένα, ωθούμενος από φίλτρο αγάπης προς το συνάνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, υποστήριξε ότι η μεταμόσχευση δε θεωρείται ακρωτηριασμός, που ηθικά απαγορεύεται, αλλά αποτελεί πράξη αγάπης που αγγίζει την αυτοθυσία. Στο συνέδριο, το οποίο θα περατώσει τις εργασίες του αύριο, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και θα ανταλλαγούν απόψεις πάνω στην επιστήμη της Γαστρεντερολογίας από Έλληνες και ξένους επιστήμονες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, την πρόληψή του, αλλά και να τύχει ενημέρωσης πάνω σε διάφορα γαστρεντερολογικά θέματα. - 

***  Θα φέρει γούρι και στον Τζιτζικώστα;

O υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, δε θα μπορούσε να μη στηρίξει την υποψηφιότητα του «επιστήθιου» φίλου του, από τα φοιτητικά τους χρόνια, Απόστολου Τζιτζικώστα. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που ο νεαρός Μακεδόνας πολιτικός βρέθηκε στην πόλη μας για διακοπές φιλοξενούμενος του Μίλτου Χρυσομάλλη, πολύ πριν μάλιστα εκλεγεί περιφερειάρχης. Φυσικά, οι λόγοι στήριξης δεν αφορούν μόνο στη «φιλία» των δύο, αλλά και στην εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας... Μένει να δούμε αν ο Μίλτος Χρυσομάλλης θα φέρει «γούρι» και στον Τζιτζικώστα, όπως είχε κάνει και στην αντίστοιχη διαδικασία το 2009, όταν ήταν από τους πρώτους που είχαν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και είχε γυρίσει μαζί του σχεδόν όλη την Ελλάδα. Κ. Γαζ. - 

***  Μωρό μου... φάλτσο!
«Μωρό μου, φάλτσο, μωρό μου, φάλτσο, είσαι το σι- μπε- μολ ακόρντο στην καρδιά μου, αν και φάλτσο». Πώς μου ’ρθε τώρα στο κεφάλι το τραγουδάκι του Μιχάλη Ρακιντζή... Χθες το μεσημέρι, για να την «παλέψω» απ’ όσα είχα ακούσει από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έψαχνα να βρω σκίτσα των μεγάλων σκιτσογράφων-γελοιογράφων μας που σχολιάζουν αιχμηρά την πολιτική επικαιρότητα, κι έπεσα πάνω σ’ ένα του Δημήτρη Χατζόπουλου. Με αφορμή την εκλογή νέου αρχηγού στη Ν.Δ., σχολίαζε: «Το υπομονετικό και μεθοδικό Μεϊμαράκι (1). Το χαρούμενο και ανέμελο Τζιτζικωστάκι (2). Ο Αίσωπος Κυριάκος (3). Και ο βιβλιοπώλης Αρχαίων Κλασικών Άδωνις (4)». Με το που το είδα λύθηκα. Στα γέλια. Λοιπόν. Αν τους αθροίσεις και τους τέσσερις, έναν ολόκληρο-κανονικό αρχηγό δεν κάνουν. Ο Μεϊμαράκης, τα ’χουμε ξαναπεί, θυμίζει το άσμα του Σπύρου Ζαγοραίου «Έ ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ». Τον Τζιτζικώστα, για να τον «εφεύρουν», πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι. Ο Κυριάκος, λόγω ονόματος και φάτσας, είναι χαμένος από χέρι και ο Άδωνις μου φέρνει στο μυαλό το «πάμε στον Άδωνι για καφέ»... και κάνα βιβλίο. Ο Τσίπρας έναν έναν ή και όλους μαζί τους έχει για πρωινό. Τον ψηφίζει το 37% του μισού, για να μην ξεχνιόμαστε, εκλογικού σώματος... Ωστόσο, όταν στη συνέχεια μπήκα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να διαβάσω την επικαιρότητα, είδα φάτσα-κάρτα φωτογραφία του (του Ερνέστο- Αλέξη) στην πρώτη σελίδα, παρέα με τον Σαμουήλ Καμμένο, με στολές παραλλαγής, από τη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 5». Ξαφνικά το κεφάλι μου άρχισε να γυρίζει και να αναβοσβήνει σαν τις σειρήνες των ασθενοφόρων. Έτοιμος για εγκεφαλικό. Η Αριστερά, υποτίθεται, αντάμα με την άκρα Δεξιά. Εδώ χωρίς υπόθεση. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Τσίπρας, Καμμένος, Μεϊμαράκης, Τζιτζιτέτοιος, Κυριάκος, Άδωνις. Μισό. Προσθέτω Φώφη, Σταύρο και... Λεβέντη. Αφήνω έξω τον Κουτσούμπα, είναι μια κατηγορία μόνος του. Με το όλον ΚΚΕ, εννοείται. Στο Μιχαλολιάκο απαξιώ να αναφερθώ. Πείτε μου τώρα, ποιος απ’ όλους αυτούς, με τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι σήμερα, μπορεί να βγάλει τη χώρα από την πιο δύσβατη χαράδρα της νεότερης ιστορίας της; Ρητορικά θα απαντήσω, μηδείς. Φαλτσάρουν όλοι για να μην ξεφύγουμε από το άσμα. Γι’ αυτό, παραφράζοντάς το, «για το γιαούρτι να ’χουνε ομπρέλες». Τουλάχιστον... - 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Ο αγαπημένος «Γιάννης» της Καλαμάτας

Και ποιος δεν θυμάται τον Αλεσάντρε Σοάρες; Ο «Γιάννης» της Μαύρης Θύελλας πέρασε λίγες μέρες διακοπών στην Καλαμάτα (έφυγε χθες), βλέποντας φίλους, αγαπημένα μέρη και ξαναζωντανεύοντας μνήμες από τα παλιά. Ο πρώην άσος της Καλαμάτας, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ έχει δημιουργήσει δική του ακαδημία, επιστρέφοντας μόνιμα στη χώρα του, τη Βραζιλία, αλλά ένα κομμάτι του θα μείνει για πάντα καλαματιανό και «μελανόλευκο». Όμως και για τους φίλους της τοπικής μας ομάδας και για την πόλη θα είναι από τα αγαπημένα παιδιά. Στη φωτό με τον τότε συμπαίκτη του και νυν ενωσιακό προπονητή Τάκη Δρούγα, ο οποίος έγραψε σχετικά στο λογαριασμό του στο facebook «Ήρθε στην Καλαμάτα ο Γιάννης. Θυμηθήκαμε τα παλιά. Για την ομαδάρα που είχαμε τότε. Με Οφορίκουε-Σοάρες-Μπόατενγκ-Σάμσον-και εμάς τους Καλαματιανούς, Δρούγα, Μπαχράμη, Γεωργέα. Και το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Όλοι κρεμασμένοι από τα κάγκελα με 5.000 χιλιάδες και βάλε κόσμο. Παλιές καλές στιγμές...». - 

***  3η  αγωνιστική Β΄ Εθνικής : Σάββατο 10/10/2015 :
ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ -ΑΕ.ΛΑΡΙΣΑ  0-1 (19΄ Λαμπρόπουλος) .-

*** 5η αγωνιστική  Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ 10 και 11 /10/2015 :
Σάββατο  10/10/2015 :
Σα  , Θουρία – Εθνικός Μ.  0-1 .- ^
Σα  , ΑΟ Φαραί – Μεσσηνιακός  1-1 .- ^
Σα  , Κυπαρισσία – Δώριο  3-0 .- ^
Κυριακή 11/10/2015 :
Διαβολίτσι – Μιλτιάδης
Σπερχογεία – Ολυμπιακός Κ.
Ανδρούσα – Πάμισος Μ.
Τ. Άγρας – Πύλος
Απόλλων Κ. – Αρφαρά
***  3η αγωνιστική  Α1  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ 10,11/10/2015 :
Σάββατο  10/10/2015 :
Σα , Χώρα – Ηρακλής Κ.
Σα  , Πεταλίδι – Αναγέννηση Π.  0-1 .- ^
Σα , Αίαντας Κ. – Μεθώνη  3-1 .- ^
Κυριακή 11/10/2015 :
Κορώνη – Ασπρόχωμα
ΑΕ Αβίας – Ομόνοια
Χανδριναϊκός – Κεραυνός Κ.
Νέος Άρις – Εράνη Φ.

*** 1η αγωνιστική  Β΄ Κατηγορία ΕΠΣΜεσσηνίας 1ος  όμιλος Σ/Κ 10 και 11/10/2015:
1η αγωνιστική 
Σάββατο 10/10/2015 :
Σα , Πλατύ – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-4 .- ^
Σα , Κοπανάκι – Πανιώνιος  1-2 .- ^
Κυριακή 11/10/2015 :
Ηρακλής Κυπ. – Άμφεια
Θύελλα Μερ. – ΑΕ Αιθαίας
ΑΟ Πατίστα – Αστέρας Μ.
ΑΟ Φυτειάς – Καλό Νερό

2ος  Όμιλος Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  Σ/Κ  10  και  11 /10/2015 :
 Σάββατο 10/10/2015 :
Σα , Ακαδ. Παμίσου – Δόξα Κ.  1-1 .- ^
Σα , Ατρόμητος Κ. – Παναθηναϊκός Κ.  0-3 .- ^
Κυριακή  11/10/2015 :
ΑΕΚ Κ. – Θύελλα Χαρ.
ΑΕ Μάνης – Ανάληψη
Πράσινα Π. – Καλλιθέα
Βλαχόπουλο – ΑΟ Στενωσιάς

***  Περιμένει Κερμενίδη ο Κλάδης ενόψει Λουτρακίου

Με προπονήσεις, αλλά και βιντεοθεραπεία κύλησαν οι τελευταίες ημέρες προετοιμασίας στην Καλαμάτα, εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Λουτράκι για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Έτσι, ο προπονητής Κώστας Κλάδης έχει πλήρη εικόνα του αντιπάλου και θα προσαρμόσει ανάλογα την τακτική του, για να αντιμετωπίσει τα τρωτά του ΠΑΟ και να εκμεταλλευθεί παράλληλα τις αδυναμίες του. Από την άλλη, ο «πονοκέφαλος» που ονομάζεται Κερμενίδης θα ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή μετά την σημερινή τελευταία πρωινή προπόνηση στο Στάδιο. Ο έμπειρος μέσος που είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Μαύρης Θύελλας φέτος έχει ένα χτύπημα στο γόνατο. Αντίθετα, στην αποστολή θα είναι ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει ένα σφίξιμο στον προσαγωγό, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι ο Τσιμικλής και όπως έδειξε στο κύπελλο την Τετάρτη στη Σπερογεία σε εξαιρετική κατάσταση και αγωνιστική διάθεση.
Σήμερα Σπάρτη-Κανάρης   Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής θα ανοίξει σήμερα από την Σπάρτη. Η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί στις 4 μ.μ. τον Κανάρη Νενήτων. Ο Time FM και στο Λουτράκι Αν και αρκετοί φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας ετοιμάζουν εξόρμηση στο Λουτράκι, οι πολυάριθμοι υπόλοιποι που θα θελήσουν να έχουν άμεση εικόνα της εξέλιξης της αυριανής αναμέτρησης θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να συντονιστούν στο Time FM (90,9). Ο καλαματιανός ραδιοσταθμός θα μεταδώσει ζωντανά και το τρίτο παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας που είναι και το πρώτο εκτός έδρας, με τον Πέτρο Αλάμαρα και πάλι στο μικρόφωνο. - 

*** Αγώνες   πρεμιέρας της Α1 ανδρών στο μπάσκετ  :
1η  αγωνιστική  , Σάββατο  10/10/2015
Μαυροκεφαλίδης και Μιλόσεβιτς νίκησαν τον... Βασιλειάδη
~  ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 65-53 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 36-30, 48-45, 65-53
Διαιτητές: Κορομηλάς-Ψαριανός-Δεσλής
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Χέρστον, Μιλόσεβιτς 16 (2 τρίπ., 11 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 18 (2 τρίπ., 12 ριμπ.), Καλαμπόκης 5 (1), Ουόρεν 4, Κάρτερ, Σάκοτα 2, Ανοσίκε 3, Παπαντωνίου 7, Σκραμπ 10 (2).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 4, Βασιλειάδης 22 (6/10 τρίπ.), Ντούβνιακ 3 (1), Μάρκοβιτς 2 (1/7 σουτ), Μπάλαμπαν 4, Λιάπης, Κακαρούδης 8, Τσόχλας, Δέδρας 3 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Κώττας.

Οι «βασιλιάδες» του Ρεθύμνου υπέταξαν τον Απόλλωνα Πάτρας
*** Ρέθυμνο – Απόλλων 87-73  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-33, 64-55, 87-73
 Ρέθυμνο: Κλουφ 14π, Σάφτεναρ 18π, Γιαννόπουλος 13π, Κορόλεφ 7π, Ρέλφορντ 9π, Σχίζας 6π, Χάροου 10π, Κουκ, Θεοδωρίδης, Καμπερίδης 10π
 Aπόλλων Πάτρας: Αθανασούλας 5π, Παχλμπαλντ 11π, Ντάνκαν 10π, Μέιερ 31π, Γουντς 2, Αργυρόπουλος 7π, Πελεκούδας, Νιφοράς 4π, Πέρι 3π.

Εκπληκτική νίκη της Καβάλας με... buzzer κόντρα στο Λαύριο
*** ΚΑΒΑΛΑ -ΛΑΥΡΙΟ    68-66 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 31-35, 46-47, 68-66
Διαιτητές: Γκόντας-Παναγιώτου-Γεωργιάδης
ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Τζήμας): Γκόρντον 7(1), Κοστόφ 17(2), Κεμπ 15, Βαν Ντερ Μαρς 2, Ταπούτος 20(2), Σταμπουλής, Βάργκας, Δεμερτζής, Μέντλιν 5(1), Καλαϊτζίδης 2
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Γιαννακόπουλος 12(2), Νίξον 5, Μπάρλος 14(3), Γιανγκ 11(1), Κρουμπαλί 10, Περράκης 4, Νικολακόπουλος 3(1), Κακλαμανάκης, Έβανς 2, Σακελλαρίου 5(1)

Με άμυνα για σεμινάριο, τα Τρίκαλα πέρασαν από την Αμαλιάδα
*** ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ   64-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 37-33, 54-51, 64-73
Διαιτητές: Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Γ.-Μητσόπουλος
Κόροιβος Αμαλιάδας (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 10 (2), Τρότερ 7 (1), Σλαφτσάκης 5, Χριστοδούλου 8, Χάρις 18, Πουλιανίτης 2, Γεωργάκης 1, Βασιλόπουλος 7 (1), Κάουνσιλ 6
Τρίκαλα (Κώστας Φλεβαράκης): Ντόουελ 8, Τσιάρας 6 (1), Κόνγκερ 13 (1), Κουκουλάς, Βίλιαμσον 7, Καραθανάσης, Σόκο 14, Τσιλούλης, Ρόμπινσον 10 (2), Τιγκ 12, Βαρυτιμιάδης, Καλογιαννίδης 3 (1)

~ Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Α1 έχει ως εξής:
1η Αγωνιστική (10-11/10/2015)
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου
 
 Ρέθυμνο-Απόλλων Π.  87-73 .- ^
   Καβάλα-Λαύριο   68-66 .- ^
   Κόροιβος-Τρίκαλα  64-73 .- ^
   ΑΕΚ-ΠΑΟΚ   65-53 .-^

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου
 
 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.
  Κηφισιά-Αρκαδικός
   Άρης-Παναθηναϊκός

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
~  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
1927-28: Ηρακλής
1928-29: Πανελλήνιος
1929-30: Άρης
1931-34: Δεν έγινε
1934-35: Ηρακλής
1935-36: Νήαρ Ηστ
1936-37: Πανεπιστήμιο Αθηνών
1937-38: Δεν έγινε
1938-39: Πανελλήνιος
1939-40: Πανελλήνιος
1941-45: Δεν έγινε
1945-46: Παναθηναϊκός
1946-47: Παναθηναϊκός
1947-48: Δεν έγινε
1948-49: Ολυμπιακός
1949-50: Παναθηναϊκός
1950-51: Παναθηναϊκός
1951-52: Δεν έγινε
1952-53: Πανελλήνιος
1953-54: Παναθηναϊκός
1954-55: Πανελλήνιος
1955-56: Δεν έγινε
1956-57: Πανελλήνιος
1957-58: ΑΕΚ
1958-59: ΠΑΟΚ
1959-60: Ολυμπιακός
1960-61: Παναθηναϊκός
1961-62: Παναθηναϊκός
1962-63: ΑΕΚ

~ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
1963-64: ΑΕΚ
1964-65: ΑΕΚ
1965-66: ΑΕΚ
1966-67: Παναθηναϊκός
1967-68: ΑΕΚ
1968-69: Παναθηναϊκός
1969-70: ΑΕΚ
1970-71: Παναθηναϊκός
1971-72: Παναθηναϊκός
1972-73: Παναθηναϊκός
1973-74: Παναθηναϊκός
1974-75: Παναθηναϊκός
1975-76: Ολυμπιακός
1976-77: Παναθηναϊκός
1977-78: Ολυμπιακός
1978-79: Άρης
1979-80: Παναθηναϊκός
1980-81: Παναθηναϊκός
1981-82: Παναθηναϊκός
1982-83: Άρης
1983-84: Παναθηναϊκός
1984-85: Άρης
1985-86: Άρης

~ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ1986-87: Άρης
1987-88: Άρης
1988-89: Άρης
1989-90: Άρης
1990-91: Άρης
1991-92: ΠΑΟΚ

~ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός
2008-09: Παναθηναϊκός
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός
2014-15: Ολυμπιακός


~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-
  ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/ .-                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-
~                                                                                                                         
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2603 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9580   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***  ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: