ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015  :
~









***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ  ΜΑΣ.
  
Σύμφωνα  με  ανακοίνωση  του  ιερού  ναού  του χωριού  μας  το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  από  την υποδοχή μέχρι  την αναχώρηση  του  ιερού  σκηνώματος του  Αγίου Φλώρου  έχει  ως  εξής :
  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   και  περί   ώρα   7:00 μ.μ. :  θα γίνει η υποδοχή  του  ιερού  σκηνώματος  στην  είσοδο  του  χωριού  μας  από  Τρίπολη, θα ακολουθήσει  λιτάνευση, είσοδος  και  απόθεση  του σκηνώματος  στον ιερό ναό  Αγίων  Φλώρου και  Λαύρου  του  χωριού  μας και  στη  συνέχεια   θα ψαλλεί  μέγας  πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κου Χρυσοστόμου.
  Μετά  το  πέρας  του  εσπερινού  και  περί   ώραν 10: 30  μ.μ. θα  τελασθεί  στον  ναό ιερά  αγρυπνία.
 Τρίτη  πρωΐ  18 Αυγούστου 2015  ημέρα  της  εορτής των  Αγίων  Φλώρου  και  Λαύρου : ώρα  7:00 θα  τελεσθεί όρθρος  και θεία  λειτουργία μετ’   αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  ιερουργούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας  Κου  Χρυσοστόμου.
  Το  απόγευμα  και  ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  ψαλλεί   μεθεόρτιος  εσπερινός, ιερά  παράκληση και  ιερό  ευχέλαιο.
  Τετάρτη  πρωΐ  19  Αυγούστου  2015 ώρα  7: 00  : θα τελεσθεί  όρθρος  και  θεία  λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος.
 Το  απόγευμα  και ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  τελεσθεί  εσπερινός  παράκληση  και  αγιασμός.
Πέμπτη  πρωΐ  20  Αυγούστου  ώρα  7: 00  θα  τελεσθεί  όρθρος, θεία  λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, θα ψαλλεί  ιερά  παράκληση  και  θα ακολουθήσει  η  αναχώρησης του  ιερού  σκηνώματος  του  Αγίου  Φλώρου.

 
~ Ιερά Λείψανα Αγίου Φλώρου από Τρίπολη  φτάνουν στον Ι Ν  Αγίου Φλώρου και Λαύρου  17/08/2015: http://youtu.be/dPnu7JHircE ,
Ι Ν  Αγίου Φλώρου και Λαύρου στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών 17/08/2015 : http://youtu.be/p8bqxAoQxmg ,
~ 17 Αυγούστου
Μαρτύρων Μύρωνος, Παύλου και Ιουλιανής (1) (†257) Ευτυχιανού, Κυπριανού, Μακαρίου οσίου, Στράτωνος Στρατονίκου και Φιλίππου. Ευτυχίου επισκόπου Γορτύνης και των οσίων αδελφών αυτού Ευτυχιανού και Κασσιανής. Οσίων Αίγλωνος του άναχωρητού καί Αλυπίου ζωγράφου του Ρώσσου. Οσιομάρτυρος Δημητρίου (†1808). Παναγίας της Γουμενίσσης.
(1)Οι άγιοι Παύλος και Ιουλιανή ήταν αδέλφια. Οι γονείς τους ανέθρεψαν από μικρούς με την χριστιανική πίστη και τους έκαναν έτοιμους να αντιμετωπίσουν ακόμα και με την ζωή τους, τους ειδωλολάτρες. Όταν πέθαναν οι γονείς τους, οι δύο νέοι έμειναν στον σωστό δρόμο, και μάλιστα διέπρεπαν μεταξύ των άλλων νέων της εποχής εκείνης. Αυτό προκάλεσε όμως το μίσος των ειδωλολατρών και τους κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Αυρηλιανό. Ο Αυρηλιανός, μη μπορώντας να κλονίσει την πίστη τους, έδωσε διαταγή να περάσουν σκληρά βασανιστήρια. Οι δήμιοι Κοδράτος και Ακάκιος, που τους βασάνιζαν, θαύμασαν την υπομονή τους και την καρτερία τους και πίστεψαν και αυτοί. Αμέσως αποκεφαλίστηκαν οι δύο νέοι και οι δήμιοι.
~ 17/08 Απολυτίκιο Αγ. Μύρωνος - 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :
https://youtu.be/7-QNK3upXC0?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,


***  Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, Άγιο είχαν πατέρας με τα δύο παιδιά του (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
Λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο αυτοκίνητο βρισκόταν ένας πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ο πατέρας κατάφερε να βγάλει από το αυτοκίνητο το ανήλικα ενώ διερχόμενοι έπεσαν στο νερό και απεγκλώβισαν και τον ίδιο. Το όχημα βυθίστηκε αμέσως ενώ να σημειωθεί ότι το λιμάνι σε εκείνο το σημείο έχει βάθος περίπου 5 μέτρα και πραγματικά από θαύμα σώθηκαν και τα 3 άτομα. Ο πατέρας με τα δύο παιδιά έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα δύτης του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας βούτηξε στο λιμάνι και κατάφερε να εντοπίσει το όχημα. Στο σημείο υπάρχει ελάχιστη ορατότητα ενώ το αυτοκίνητο έχει καταλήξει σε σημείο που το βάθος είναι σχεδόν 10 μέτρα. - 

***  Τα 4 μέγα- φράγματα της Μεσσηνίας 

 Ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες το Φιλιατρινό φράγμα Αφανή στον περισσότερο κόσμο, αλλά έργα με υψηλό κόστος και τεράστια σημασία για την ύπαιθρο και τους αγρότες, είναι τα φράγματα. Στόχος για η Μεσσηνία είναι η κατασκευή και λειτουργία 4 μεγάλων φραγμάτων, με το ένα, αυτό του Φιλιατρινού ποταμού σύντομα να ολοκληρώνεται μιας και έχει περατωθεί το 90% της κατασκευής του και ενός δεύτερου του Μιναγιώτικου να έχει ξεκινήσει η μελετητική διαδικασία. Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης έργων Ντίνα Νικολάκου, τη νέα περίοδο ο πρωτογενής τομέας της περιφέρειας Πελοποννήσου μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα και μαζί όλα τα έργα που σχετίζονται με αυτόν. Στη Μεσσηνία, μετά το Φιλιατρινό, το Μηναγιώτικο και το φράγμα Χαράδρου, η περιφέρεια ετοιμάζεται να αναδείξει και το έργο του Λαγκούβαρδου και να ολοκληρωθεί έτσι ο σχεδιασμός για το νομό.
Μιναγιώτικο φράγμα Η προμελέτη και η οριστική μελέτη του Μιναγιώτικου φράγματος, καθώς και η οριστική μελέτη του αρδευτικού του δικτύου, είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με ποσό σύμβασης μελέτης 1.567.930,20 € Η ανάθεση της μελέτης έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2014 και η υπογραφή του συμφωνητικού στις 14 Ιανουαρίου 2015 από τη Σύμπραξη των γραφείων μελετών: "ΑΔΚ Αρώνης - Δρεττάς - Καρλαύτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.", "ΚΑΣΤΩΡ ΕΠΕ Ελληνική Εταιρεία Ερευνών Υπεδάφους", "Ηλιόπουλος Θεόδωρος", "Εμμανουηλίδης Γιώργος" και "Λεβογιάννης Μιχαήλ". Η μελέτη που συντάσσεται αφορά δύο κύρια έργα: το φράγμα στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος και το αρδευτικό δίκτυο, το οποίο θα εξυπηρετήσει το φράγμα. Σήμερα η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης, η οποία θα διαρκέσει 26 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το φράγμα θα κατασκευασθεί 1 χλμ δυτικά της Φοινικούντας και 5,5 χλμ βόρεια της εκβολής του ποταμού και σκοπός του είναι η άρδευση 35.000.000 m2 γης. Η χωρητικότητα της λεκάνης του φράγματος θα είναι 12.500.000 m3, η έκταση της λίμνης του ταμιευτήρα θα είναι 850.000 m2 και το ύψος του 49 m.
Φιλιατρινό φράγμα Η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος έχει προϋπολογισμό 35.300.000 ευρώ και το τελικό κόστος των εργασιών θα φθάσει τα 24.032.737 ευρώ. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2010 από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ και περιλαμβάνει τρία κύρια έργα: - το φράγμα στη λεκάνη του Φιλιατρινού ποταμού, - τμήμα του αγωγού μεταφοράς ύδατος προς κατανάλωση και - νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας μεταξύ της πόλης των Φιλιατρών και του οικισμού Χριστιανουπόλεως. Σήμερα το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο δεδομένου ότι έχει ήδη εκτελεσθεί ποσοστό εργασιών της τάξης του 90%. Η χωρητικότητα της λεκάνης του φράγματος είναι 7.810.000 m3. Ο ετήσιος διαθέσιμος όγκος νερού για κατανάλωση: 9.000.000 m3. Ο κύριος όγκος του φράγματος είναι 430.000 m3. Το μήκος του 246 μ., πλάτος 7μ. και μήκος υπερχείλισης 24μ. Το ύψος του είναι 55m από τη θεμελίωση και 45m από το φυσικό έδαφος. Με το φράγμα θα αρδευτούν 30.000.000 m2 γης. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη ολοκληρωθεί η τελευταία μεγάλη εργασία της στεγανοποίησης της ανάντη πλευράς του φράγματος με την πλέον σύγχρονη γεωσύνθετη μεμβράνη. Οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του φράγματος είναι: - Ολοκλήρωση του πύργου υπερχείλισης μαζί με τα διαφράγματα του φράγματος. - Ολοκλήρωση της νέας οδοποιίας 4,3 χλμ (κυρίως ασφαλτοστρώσεις), που περνά πάνω από το φράγμα και συνδέει τα Φιλιατρά με τη Χριστιανούπολη. - Τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης της λειτουργίας του φράγματος. - Τάπωμα του φράγματος και 1η πλήρωση της λεκάνης με παράλληλη τοποθέτηση των σωληνώσεων και των βανών εντός της στοάς. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 30η-10-2015.
Χάραδρος Το έργο αφορά στην κατασκευή αρδευτικού και αντιπλημμυρικού φράγματος στον ποταμό Χάραδρο Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Πρόκειται για φράγμα με λεκάνη κατάκλυσης 2,5 χλμ2, που στόχο έχει την άρδευση 30.000 στρ. Το ύψος του θα είναι 50m. Με την κατασκευή του φράγματος αναμένεται: διπλασιασμός της ελαιοκομικής παραγωγής, πενταπλασιασμός των κτηνοτροφικών προϊόντων και αναβάθμιση των όψιμων καλλιεργειών (π.χ. καλαμπόκι, τριφύλλι κ.λ.π.). Επιπλέον, αναμένεται ριζική αλλαγή και του τουριστικού τοπίου, μέσω της δημιουργίας λίμνης 2,5 χλμ., κάτι πολύ σημαντικό για μια απομονωμένη περιοχή. Τέλος, με την κατασκευή του φράγματος αντιμετωπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα, επειδή το 40% της ροής του Παμίσου σε πλημμύρες το προκαλεί ο ποταμός Χάραδρος.
Λαγκούβαρδος Για το φράγμα Λαγκούβαρδου στην Πυλία, έχει εγκριθεί από το 2002 ως ανάδοχος της μελέτης η εταιρία ΥΔΡΟΤΕΚ ΕΠΕ. Προβλέπεται η κατασκευή λιθόρριπτου φράγματος με αργιλικό πυρήνα. Το ύψος του θα είναι 39 m και η χωρητικότητα της λίμνης περίπου 7,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. - 

*** Ένας Αύγουστος δεν φέρνει την "Άνοιξη" στον τουρισμό της Μεσσηνίας         
      
Οι χιλιάδες επισκέπτες  «σωσίβιο» για τις επιχειρήσεις  τον  Αύγουστο
Κοινή, ωστόσο, αίσθηση των επαγγελματιών είναι πως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος
Ανάσα αισιοδοξίας, σ’ ένα ομολογουμένως άσχημο καλοκαίρι, δίνει ο Αύγουστος στην Καλαμάτα. Από τις πρώτες ημέρες του μήνα η μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες.  Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες «ούτε για δείγμα» στην ευρύτερη περιοχή.  Η κίνηση  σε όλους τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας είναι εμφανής , καθώς και στους κεντρικούς δρόμους χρειάζεται απ’ όλους αυξημένη προσοχή.
Ικανοποιημένοι μόνο,  από αυτές τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Αυγούστου δηλώνουν από την πλευρά τους και οι τοπικοί επαγγελματίες, τόσο του εμπορικού τομέα όσο και αυτοί της εστίασης. Ωστόσο, κοινή αίσθηση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου είναι πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος, γιατί μόνο ο Αύγουστος δεν μπορεί να φέρει την "Άνοιξη" στον τουρισμό της Μεσσηνίας.
Των Κώστα Γαζούλη , Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Ανδρέα Ζαγάκος –  “Το Κύμα” Παραλία Καλαμάτας, Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας
«Ο Αύγουστος είναι ένας αρκετά καλός μήνας για την Καλαμάτα, μέσα σ’ ένα κακό καλοκαίρι γενικότερα. Στην περιοχή βρίσκονται χιλιάδες επισκέπτες, αλλά όπως είναι φυσικό η κατανάλωση έχει πέσει αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κάτι που είναι λογικό… Εκτός της  πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, εφέτος τα παραλιακά καταστήματα είχαν «αντίπαλο» και τον καιρό… Αυτές οι απογευματινές μπόρες έχουν κάνει μεγάλο κακό καθώς κόβουν στη μέση τη δουλειά των καταστημάτων… Η κίνηση αυτών των ημερών θα τελειώσει γύρω στις 25 Αυγούστου και μετά περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα…»
Λίλιαν Ψυλάκη – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας
«Αυτές οι δυο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου είναι πολύ καλές για όλα τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας. Οι χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, που βρίσκονται στην περιοχή μας βρίσκουν καταπληκτικές εκπτώσεις στην αγορά της πόλης  και επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια του και να πάρουν τα δώρα τους. Εύχομαι αυτή η κίνηση να συνεχιστεί για όλο το μήνα»
Μιχάλης Κανάς – “Fish & Pasta” Μαρίνα, Καλαμάτας
«Η κίνηση αυτές τις ημέρες μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητική… Η Καλαμάτα έχει αρκετούς επισκέπτες παραδοσιακά τον Αύγουστο, και το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Η περιοχή της Μαρίνας προσελκύει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες κυρίως για φαγητό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι εκεί που άλλες χρονιές δουλεύαμε στο «φουλ»  για  20-25 ημέρες, το φετινό καλοκαίρι αυτές οι ημέρες θα είναι περίπου μια εβδομάδα.»
Δημήτρης Τσάκαλος –  «Στολίδι Ένα» καφέ, κέντρο Καλαμάτας
«Η δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου είναι αρκετά καλή. Η Καλαμάτα έχει πάρα πολύ κόσμο αυτές τις ημέρες και χιλιάδες επισκέπτες.  Βέβαια, από ότι φαίνεται η μεγάλη κίνηση στα καταστήματα θα είναι για 10 ημέρες όταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν για ολόκληρο το μήνα Αύγουστο»
Μπάμπης Καραμπάγιας – “Arossa” μπαρ, περιοχή Βέργας
«Αυτές τις ημέρες η Καλαμάτα έχει παρά πολύ κόσμο και νομίζω και περισσότερους ξένους από άλλα χρόνια. Η κίνηση είναι αρκετά έως πολύ καλή τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές τα καταστήματα δούλεψαν καλά, μόνο αυτή τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και ελπίζουμε να είναι έτσι και την επόμενη. Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος πλέον κρατιέται για να βγει το Σαββατοκύριακο. Επίσης, και η κατανάλωση είναι  πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…»
Τάκης Χρυσομάλλης – “Αλμύρα” Beach Bar, περιοχή Αλμυρού
«Η Καλαμάτα έχει πάρα πολύ κόσμο αυτές τις ημέρες… Δυστυχώς για εμάς για beach bar, μεγάλος εχθρός, ακόμα μεγαλύτερος και από την οικονομική κρίση, αυτό τον Αύγουστο ήταν ο καιρός. Αυτή η καθημερινή καταιγίδα  σε ώρες αιχμής κάθε απόγευμα μας επηρέασε πάρα πολύ. Γενικότερα, κίνηση υπάρχει μεγάλη στα καταστήματα απλά ο κόσμος είναι αρκετά συγκρατημένος και δεν καταναλώνει όπως παλιότερα… και ο καιρός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα»
Σπ. Λαγωνικάκος: Πληρότητα για τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά…
Μπορεί να υπάρχει πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας για τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και παράταση στις κρατήσεις έως το τέλος Αυγούστου, αλλά δεν είναι αρκετά για να μπορούν να χαμογελάσουν οι ξενοδόχοι, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπ. Λαγωνικάκος.
Ο κ. Λαγωνικάκος επισήμανε πως παραδοσιακά υπάρχει πληρότητα τον Δεκαπενταύγουστο, με τους επισκέπτες να είναι ξένοι και Έλληνες, με τους τελευταίους να αυξάνονται, όταν το ανώτερο ποσό αναλήψεων από τις Τράπεζες ανήλθε στα 420 ευρώ την εβδομάδα. Το γεγονός αυτό διαφοροποίησε λίγο την εικόνα που υπήρχε κατά τον Ιούλιο, όπου η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 70-85% και θύμιζε Νοέμβριο, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και με τα ξενοδοχεία να λειτουργούν με πελάτες του εξωτερικού, οι οποίοι δεν ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, παρά τις παροτρύνσεις κυβερνήσεων των χωρών τους, που είχαν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για την κατάσταση στην Ελλάδα με την εφαρμογή των capital  controls.
Παρατήρησε ,ωστόσο, πως αν αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα, θα υπάρξει μια βατή περίοδος, αλλά δεν θα είναι στο πλαίσιο των δεδομένων περασμένων ετών.
Σημείωσε με έμφαση, πως , «αν προκηρυχθούν εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», καθώς και το ότι «αν συνεχιστεί ο έλεγχος κεφαλαίων, ο χειμώνας θα είναι αφόρητος».
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, προβλέπονται επιβαρυμένοι φόροι και λιγότερα έσοδα, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφήνοντας έτσι ανοιχτό και το ενδεχόμενο απολύσεων.  

*** Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού         
     
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.
Πιο αναλυτικά, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, καθώς και τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: Γενικά αίθριος.
άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικοί αιγαίου μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Πηγή: iefimerida.gr 
 
***  Άγριο έγκλημα στην Ύδρα         
     
Σκληροί  Γεωργιανοί ληστές έδωσαν υπνωτικό και έδεσαν ζευγάρι, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 67χρονος άντρας - Εισέβαλαν οπλισμένοι στο σπίτι τους και άρπαξαν χρήματα - Τέσσερις ύποπτοι κρατούνται στο τμήμα του νησιού
 Σκληροί  Γεωργιανοί ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην κατοικία γνωστού εστιάτορα στην Ύδρα, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης ενώ η 56χρονη συζυγος του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.
Στο τμήμα της Υδρας έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που περιφέρονταν στο λιμάνι αναζητώντας θαλάσσιο ταξι να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα ή τη Γλυφαδα ενώ εκτιμάται ότι διεφεύγει τουλάχιστον ένας ακόμη καθώς δεν βρέθηκαν στους προσαχθέντες τα χρήματα που άρπαξαν από την οικία του εστιάτορα. Στο αρχηγείο της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για σκληρές γεωργιανές συμμορίες που εισβάλλουν σε κατοικίες σε όλη τη χώρα για να ληστέψουν τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας υπερβολική και ανεξέλεγκτη βία. Φθάνουν δε στο σημείο να κακοποιήσουν άγρια ή και να δολοφονήσουν τα θύματα τους ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες συμμορίες και έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη.
Το χρονικό του τρόμου
 Στο ήσυχο νησί της Υδρας ανήμερα του δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελια χωρίς να αντιληφθούν ότι κάποιος τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργότερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους για να αρπάξει τις εισπράξεις της ημερας. Οπως η ίδια κατέθεσε  στους αστυνομικούς μέχρι τις 2 :15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα απο το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγο της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντας τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, την κοπάνησαν αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή.
Όπως είπε η γυναίκα επειδή στην κουζίνα της επιχείρησης της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολείς ληστές – βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσαγάγουν στο τμήμα τέσσερα, πέντε άτομα από τη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης που γύρω στις 5:30 επιβιβάστηκαν θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφαδα.
Ο χειριστής του θαλάσσιου ταξί έπειτα από συνεννόηση με την αστυνομία προφασίστηκε βλάβη στο κινητήρα της βάρκας και επέστρεψε πίσω στην Ύδρα όπου τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί.
Ωστόσο δύο άλλα άτομα που διέφυγαν με κάποιο άλλο θαλάσσιο ταξί και αναζητούνται από τις Αρχές, κατάφεραν να αποβιβαστούν στη Βάρκιζα και όλα δείχνουν πως είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους το ποσό.
Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν και σε ποιες άλλες περιπτώσεις οι Γεωργιανοί ληστές είχαν συμμετοχή.    Πηγη: protothema.gr

***  Ο καιρός σήμερα στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Δευτέρα 17/8/2015 προβλέπεται αίθριος. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.6 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -

***  Σκοτώθηκε 17χρονη σε τροχαίο στη Μεγαλόπολη 

Μία 17χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί της Κυριακής στο τρίτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης - Λυκοχείων, στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 19χρονος και επέβαιναν σε αυτό άλλα τρία άτομα, εξετράπη, για λόγους που διερευνώνται, από την πορεία του και ανατράπηκε. Από την ανατροπή τού αυτοκινήτου έχασε την ζωή της η 17χρονη, ενώ το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης διεξάγει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα. - 

***  Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας στη Φοινικούντα (φωτογραφίες)          
       
 
 
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε και φέτος η Φοινικούντα την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την παραμονή της Εορτής, στον ομώνυμο ναό, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, ψάλθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση του επιταφίου και της εικόνας της Κοιμήσεως.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Τις Ιερές ακολουθίες  τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Πυρπιρής.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό κατά το διήμερο για να προσκυνήσει και τη Χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, Πολιούχου και Προστάτιδος της γραφικής Φοινικούντας.

***  Διαγραφή χρεών έως και 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο - Τα κριτήρια          
      
Ανάσα για ευάλωτες οικονομικές ομάδες φέρνει η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας καθώς σύμφωνα με αυτή θα μπορούν να απαλλαχθούν με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.
Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές. Βάσει αυτής προβλέπεται η επιτάχυνση της διευθέτησης υποθέσεων που αφορούν οφειλές μικρών ποσών, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, με την πάροδο του διαστήματος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών του.
Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.
Στο ποσό των 20.000 ευρώ οι οφειλέτες θα μπορούν να συμπεριλάβουν και χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι τα μοναδικά αλλά συνδυάζονται μέχρι του συγκεκριμένου ποσού και με χρέη προς τράπεζες ή ιδιώτες.
Επιπλέον, υπάρχουν περαιτέρω προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες – οφειλέτες ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αυτές είναι:  
*Να μην διαθέτουν κατά την ημέρα υποβολής αίτησης οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία.
  • Άλλη περιουσία συμπεριλαμβανομένων καταθέσεών να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
  • Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
  • Όλα τα εισοδήματα το τελευταίο έτος να είναι μηδενικά.
  • Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
  • Να είναι συνεργάσιμοι σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ.   www.iefimerida.gr  .-
*** 24χρονος έχασε τη ζωή του στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας 

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 24χρονο Χ.Ζ. σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής λίγο μετά τις 3, στη Ζαχάρω. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο άτυχος 24χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με κατεύθυνση από την Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας προς την παραλία του Μπισχινόκαμπου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε δύο σιδηροπασσάλους του ΟΣΕ διαπερνώντας μία προστατευτική μπάρα με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μαντροτοιχία οικίας. Οι ιδιοκτήτες της οικίας, άμεσα, αντιλήφθηκαν το τραγικό συμβάν και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Ο 24χρονος Χ.Ζ. μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, όπου και διαπιστώθηκε οτι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. - 

***  Μελωδική βραδιά από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου

Μια μελωδική βραδιά, σε συγκινητική ατμόσφαιρα, είχαν τη χαρά να γευθούν όσοι κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης το αμφιθέατρο του Κάστρου, για να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην πανηγυρική της συναυλία για τα 30 χρόνια ιστορίας του Δημοτικού Ωδείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού. Παλιοί και σημερινοί σπουδαστές συνέπραξαν σε ένα συμφωνικό σύνολο αξιώσεων, που διηύθυνε ο Ιβάν Μάτζαρης, με ενορχηστρώσεις καθηγητών του Ωδείου όπως των Στάθη Γυφτάκη, Ιβάν Μάτζαρη και Λουκά Γεώργα, αλλά και μαθητών όπως οι Λουκάς Λυμπερόπουλος και Γιάννης Μανωλακάκης. Στη συναυλία συμμετείχε επίσης, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον», το οποίο παρουσίασε επιλογές τραγουδιών από ποικίλα είδη μουσικής (από την κινηματογραφική έως την όπερα). - 

***  Φωτογραφίες από εκδήλωση  -χορός Α.Π.Σ.Αρφαρών στην κεντρική πλατεία 16-08-2015  :


 












***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Εκλογές σε κάθε περίπτωση...
ekloges1
-  Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισημαίνει με σημερινές του δηλώσεις πως «ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα 99,5.
Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε πως αυτή η διαδικασία πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσει στην ανανέωση της εντολής που έχει η κυβέρνηση από τους πολίτες.


***   ΒΟΜΒΑ ΗΠΑ: Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία...
marines
-  Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να νικήσουν τη Ρωσία σε πόλεμο με συμβατικά όπλα. Αυτό είναι το επίσημο πόρισμα του Πενταγώνου έπειτα από σωρεία ασκήσεων που πραγματοποίησε ο αμερικανικός Στρατός. Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας της Αμερικής αναφέρει πως το στράτευμα της χώρας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για πόλεμο με τη Ρωσία και πιθανότατα θα ηττηθούν εάν κάτι τέτοιο συμβεί.
Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από πολλούς στις ΗΠΑ ως φυσιολογική απόρροια της στροφής που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 15 χρόνια από το πεδίο των τακτικών επιχειρήσεων σε αυτό των επιχειρήσεων εναντίον της τρομοκρατίας και ομάδων που δρουν σε ανταρτοπόλεμο.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τα ζητήματα διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεναρίων ήταν η έλλειψη επαρκών αποθεμάτων πυρομαχικών ακρίβειας και η αδυναμία του Στρατού να διατηρήσει την παρουσία μεγάλου αριθμού στρατευμάτων στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ διάβρωσαν ουσιαστικά τις ικανότητές μας στο έδαφος ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε πως το ΝΑΤΟ ξεμένει από πυρομαχικά αέρος υψηλής ακρίβειας όπως έγινε στη σύντομη εκστρατεία της Λιβύης κάτι που σημαίνει πως για να νικήσεις ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η Ρωσία αυτά δεν φτάνουν ούτε για τις τρεις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων».
Σε ότι αφορά την Αεροπορία των ΗΠΑ ακόμη και αυτή θεωρείται σήμερα σκιά του εαυτού της. Οι αποσύρσεις μαχητικών για να εξοικονομηθούν κονδύλια για το πολύπαθο πρόγραμμα του F-35 την έχουν αποδυναμώσει εξίσου. Παρόλα αυτά πολλοί πιστεύουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά.
Αλλά η Ρωσία, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Daily Beast «θα πολεμά κατά μήκος των συνόρων της ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μέτωπα και σε άλλα μέρη του κόσμου, μέτωπα που το ΝΑΤΟ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί».


*** Αρχή του τέλους για την Τουρκία...
erdogan
-  Όπως σχολιάζει ο Robert Ellis σε άρθρο του στην Independent η Τουρκία είναι στα πρόθυρα εμφυλίου και της ολοκληρωτικής κατάρρευσης, οικονομικής και όχι μόνο. Όλα αυτά λόγω του ιδιόρρυθμου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο μεγαλοϊδεατισμός του νεο-οθωμανισμού, δημιουργήθηκε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Ερντογάν ακολούθησε μια ιδεολογία για τη δημιουργία ενός Χαλιφάτου, που πολλοί στην Τουρκία αποκαλούν το "χαλιφάτο του Ερντογάν".
Αλλά "μπλόκο" στα σχέδιά τους στάθηκαν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου την ημέρα δηλαδή όπου αναδείχθηκε ισχυρός ο πολιτικός σχηματισμός το Κουρδικού Κόμματος της  Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Για πρώτη φορά, το κόμμα των Κούρδων, ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 10% και κατάφερε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με 13% των ψήφων και 80 έδρες στις 550 του τουρκικού κοινοβουλίου. Έτσι στέρησε από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)του Ερντογάν, την πλειοψηφία που χρειαζότανε για να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να αποκτήσει πλήρως την Εκτελεστική Εξουσία.
Με μειωμένη πλειοψηφία, το κόμμα του Ερντογάν αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί με τους κοσμικούς ανθρώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο όνομα του σχηματισμού ενός συνασπισμού, αλλά τα πράγματα ήταν περιορισμένα. Τώρα είναι ανοιχτός ο δρόμος για νέες εκλογές το Νοέμβριο και το ΑΚΡ ελπίζει να ανακτήσει πλήρη πλειοψηφία με τη μείωση που επιδιώκεται στην παρουσία των Κούρδων.
Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια ανακωχή με πρωτοβουλία του έγκλειστου στις τουρκικές φυλακές, ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν, υπολόγιζε στην κουρδική υποστήριξη, για την αλλαγή του Συντάγματος και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών του, επιδιώκοντας την ειρηνευτική διαδικασία που θα έφερνε, όπως πίστευε, ως υποστηρικτές τους Κούρδους στις επιδιώξεις του, αφού η κοσμική αντιπολίτευση ήταν εχθρική στις επιδιώξεις του.
Η απότομη "προσγείωση" προκλήθηκε από τον συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που στα μέσα Μαρτίου είπε τρεις φορές «δεν πρόκειται να σας κάνουμε χαλίφη». Σε απάντησή του ο Ερντογάν δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία με ένα κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία είναι αδύνατη.
Με την ευκαιρία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, εδόθη η ελευθερία στην Τουρκία να προβεί σε αεροπορικές επιθέσεις κατά των Κούρδων του PKK και να σπιλώσει το φιλοκουρδικό κόμμα ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Οι αντάρτες του PKK ως αντίποινα άρχισαν εκτεταμένες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία κατά του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.
Αυτή η κατάσταση άρχισε να ανησυχεί τους Αμερικανούς. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Τουρκία «να παραμείνει στη συμφωνία που προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων με τη Συρία για τους τζιχαντιστές και σύμπραξη κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και ότι γίνεται να βασίζεται σε αυτήν». Η έκκληση αυτή φαίνεται δεν εισακούγεται, κρίνοντας από την αυξανόμενη βία στην Τουρκία.


***  Ο Πούτιν είναι ηγέτης. Απόδειξη...
poutin
- Ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα βοηθήσει οικονομικά ώστε να ανακατασκευαστούν και να ανακαινιστούν ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες στη Συρία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε έντολή στον ΥΠΟΙΚ όσο κι εκείνων των θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας του να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για να ανακατασκευαστούν υπό τη μορφή δωρεάς των εκκλησιών της Συρίας που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιά της.
Ο Πούτιν ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες ν΄αναλάβουν την διεκπαιρέωση του έργου. Την απόφαση για τη δωρεά την έλαβε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ελληνορθόδοξου πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννη Γιαζίζι στη Ρωσία.


***  Σε πλήρη αναδίπλωση ο Τσίπρας για ψήφο εμπιστοσύνης
tsipras maximou
- Την γνωστή τακτική της αναδίπλωσης ακολούθησε ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός.
Μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου, σήμερα διέρρευσαν νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξη Τσίπρας «από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις».
Κυβερνητικό non paper αναφέρει χαρακτηριστικά: «μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια».
Πάντως, δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά σε κάτι σχετικό με την προηγούμενη απόφαση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός «θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο. Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις».

***  ΒΟΜΒΑ: Αυτό είναι το χρέος...
xreos
-  Ένα αποκαλυπτικό διάγραμμα για το ελληνικό χρέος από το 1980 μέχρι σήμερα. Τελικά όλοι οι "εθνοπατέρες" με τα εκπληκτικά προγράμματά τους, τις μεταρρυθμίσεις τους και φυσικά τη "λιτότητά" τους, όχι απλά δεν κατάφεραν να βρουν λύση αλλά τόσα χρόνια έκαναν μια τρύπα στο νερό. Αλλά έτσι είναι όταν αναλαμβάνει ο κάθε τυχάρπαστος αυτά συμβαίνουν. Στο βωμό των πελατειακών σχέσεων ρίξαμε την πατρίδα μας στον γκρεμο... Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση ώστε στο μέλλον να αποφύγουμε παρόμοια λάθη και να μη δίνουμε το τιμόνι της χώρας στον κάθε τυχαίο.

*** Αδωνις: Ο Καμμένος κάτι… πίνει (ΕΙΚΟΝΑ)
adwnis
-   Με καυστικό τρόπο αντιμετώπισε ο Αδωνις Γεωργιάδης το "τιτίβισμα" του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι «από σήμερα η ελπίδα ξανάρχεται»…
Ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Του Καμμένου ή δεν του έχουν πει ότι ψήφισε Μνημόνιο που μας δεσμεύει απολύτως για τα επόμενα 3 χρόνια ή κάτι πίνει...»
titi adwni kammenos

***  Γερμανικά Μαθηματικά Χρέους: Κούρεμα=Επιμύκυνση!
Germanikhboylh
-  Καθώς πληθαίνουν οι φωνές που κραυγάζουν πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, μιας και πλησιάζει και η ψηφοφορία της Τετάρτης, στην οποία η η Γερμανική Βουλή πρέπει να αποφασίσει την στάση της για την έγκριση του νέου προγράμματος, το θέμα τίθεται πάλι προς συζήτηση.
Από όσα συμπεραίνουμε από τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, θέμα διαγραφής του χρέους ή "κουρέματος" είναι εκτός συζητήσεως. Το μόνο θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί στο τραπέζι είναι το θέμα της ελάφρυνσης. Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και ο Γερμανός Υφυπουργός οικονομικών, Γιένς Σπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα "Welt am Sonntag". Σύμφωνα με όσα δήλωσε, κούρεμα χρέους δεν μπορεί να υπάρξει για καμία Χώρα, καθώς το αποκλείει η συνθήκη του Ευρώ. Αυτό το οποίο είναι εφικτό είναι μια πολυετής επιμήκυνση του χρέους σε διάστημα δεκαετιών, με μείωση των επιτοκίων, το οποίο θα είχε τα ίδια αποτελέσματα με ένα κούρεμα χρέους.
Με τον τρόπο αυτό και το Ελληνικό χρέος θα ελαφρυνθεί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα ζημιωθούν λιγότερο, αφού η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη και δεν θα γίνει αντιληπτή άμεσα, αλλά μελλοντικά.
Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, Γιοχάνες Καρς τονίζει επίσης την ανάγκη να διευκολυνθεί η ελληνική κυβέρνηση στην αποπληρωμή του χρέους.
«Διευκόλυνση. Γι αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε χωρίς καμία αμφιβολία», λέει ο Καρς και προσθέτει: «Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να μιλήσουμε με το ΔΝΤ για το πως μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους».
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και ο επικεφαλής των Πρασίνων, Αντον Χοφράιτερ. «Ναι στην ελάφρυνση του χρέους για να μπορέσει το νέο πακέτο βοήθειας να πατήσει σε στέρεο έδαφος και να υπάρξουν επενδύσεις στο μέλλον», τόνισε ο επικεφαλής των Πρασίνων.
«Η εξυπηρέτηση του χρέους για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε πρωτογενή πλεονάσματα να μπορούν να επενδυθούν στην οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Χοφράιτερ.

***  Σόιμπλε: Ναι σε περαιτέρω ελαφρύνσεις
soible
- Ο Β. Σόιμπλε εξερχόμενος από τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών έδωσε συνέντευξη στην DW απαντώντας στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μετά και το πράσινο φως του Eurogroup στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα:
«Είμαι ευχαριστημένος. Κάναμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα. Μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει η συμφωνία να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε και αυτό το στόχο. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Στις σκληρές συζητήσεις τον Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όπως τους τελευταίους μήνες. Η χώρα πρέπει να καταβάλει τη δική της προσπάθεια για να μπει σε κανονική τροχιά. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν έλειψε, αυτό που έλειπε ήταν η βούληση από ελληνικής πλευράς».
Ο Β. Σόιμπλε απέκλεισε ένα ενδεχόμενο κούρεμα, άφησε ωστόσο περιθώρια για περαιτέρω «ελαφρύνσεις»:
«Η βιωσιμότητα του χρέους είναι καθοριστική. Δεν μπορείς σε έναν οφειλέτη που δεν είναι φερέγγυος να του δίνεις συνεχώς μόνο χρήματα. Αυτό που κάνουμε λοιπόν είναι η λήψη μέτρων για περισσότερη ανάπτυξη. Και τον Οκτώβριο θα δούμε, αν απαιτούνται και άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Όσον αφορά το κούρεμα οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες δεν επιτρέπουν μια αναδιάρθρωση χρέους. Υπάρχουν ωστόσο περιθώρια, αν και όχι τόσο μεγάλα, για μια επιμήκυνση ή παρόμοια μέτρα. Προτεραιότητα έχει τώρα η άμεση εφαρμογή των μέτρων με στόχο την ανάπτυξη. Αυτό είναι που θα βοηθήσει την χώρα και τον πληθυσμό».
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε στο μικρόφωνο της DW και για την στροφή 180 μοιρών που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε:
«Προφανώς συνειδητοποίησε ότι αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει ακριβώς αυτές τις προσπάθειες. Είναι αυτό που έλεγα όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ως μέλος της ευρωζώνης μόνο αν καταβάλλει πολλές προσπάθειες. Είχε υποσχεθεί το αντίθετο, τώρα όμως δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Σημασία έχει πάντως ότι προτίθεται να καταβάλλει αυτές τις προσπάθειες και αυτό είναι σίγουρα θετικό. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα αποδώσουν και εμείς θέλουμε να τον στηρίξουμε».

***  Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ: "Ότι δεν δηλώνεται στο περιουσιολόγιο κατάσχεται"
alexiadhs
-  Θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε Ελλάδα και εξωτερικό) όσοι φορολογούμενοι δεν τα δηλώσουν υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι για πρώτη φορά σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ενός ευρώ την περιουσία όλων των πολιτών. Οποιοι δεν γνωστοποιήσουν την περιουσία τους στο κράτος, τότε εφόσον γίνει έλεγχος και εντοπιστούν οι όποιες διαφορές, θα υπάρξουν σκληρά πρόστιμα που θα φθάνουν ως και την κατάσχεση των περιουσιών που έχουν αποκρυβεί.
Όσοι είναι υπόχρεοι σε φορολογική δήλωση και δεν εμφανίσουν στη δήλωση του Περιουσιολογίου κάποιο περιουσιακό στοιχείο, θα πληρώσουν πρόστιμο το ισόποσο της αξίας του. Ουσιαστικά το κράτος θα δεσμεύσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο δεν εμφανίζεται στο Περιουσιολόγιο του κάθε φορολογουμένου.

***   Αυτά είναι τα νέα μέτρα σε εργασιακό και ασφαλιστικό
metra
-  Μεγάλη επιβάρυνση αναμένεται να υποστεί το σύνολο των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων λόγω ης αύξησης των εισφορών, της έμμεσης μείωσης των συντάξεων και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία περιλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο.
Παράλληλα, δύσκολο αναμένεται το φθινόπωρο και για τα εργασιακά, καθώς στο μνημόνιο ανοίγει ξανά το θέμα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου. Περικοπές αναμένονται και στην πρόνοια, ενώ για την ανεργία η δέσμευση αφορά στην στήριξη 150.000 θέσεων εργασίας.
Αναλυτικά, τα μέτρα του 3ου μνημονίου είναι:
Προαπαιτούμενα που ήδη ψηφίστηκαν:
Συντάξεις
- Εξοικονόμηση 450 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,8 δισ. ευρώ το 2016.
- Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με στόχο την κατάργηση των συνταξιοδοτήσεων πριν από τα 67 ή τα 62 με 40 έτη ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2022.
- Αύξηση κατά 10% του πέναλτι για την πρόωρη έξοδο.
- Υπαγωγή στο ETEA από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 όλων των επικουρικών ταμείων και χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών - εργαζομένων από την 1η Ιανουαρίου 2015.
- Παγώνουν οι κατώτατες συντάξεις μέχρι το 2021 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα παίρνουν την κατώτατη σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια και εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη. Εκείνοι που συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, θα λαμβάνουν μόνο το οργανικό ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει, μέχρι τη συμπλήρωση των 67.
-Έκδοση όλων των εγκυκλίων για την εφαρμογή του Νόμου του Λοβέρδου - Κουτρουμάνη για τη βασική - αναλογική σύνταξη
Κοινωνική Προστασία
-Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει στην επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
-Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των προτάσεων από την Παγκόσμια Τράπεζα (Δεκέμβριος του 2015), με στόχο να προκύπτει εξοικονόμηση ύψους 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
Αγορά εργασίας
-Επαναφορά της μετενέργειας όπως ορίζεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6 του 2012.
Ενδιάμεσες αξιολογήσεις (Σεπτέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2017)
Συντάξεις
Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση εντός του Οκτωβρίου 2015 με:
-Καθιέρωση στενότερης σύνδεσης μεταξύ εισφορών και παροχών.
- Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στους αυτοαπασχολούμενων, με βάση το πραγματικό εισόδημα.
-Καθορισμός της διαδικασίας για καθολική ενοποίηση όλων των ταμείων.
- Κατάργηση εντός τριών ετών όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται με κρατικούς πόρους και την εναρμόνιση των κανόνων σχετικά με τις εισφορές σε όλα τα ταμεία, με βάση το ΙΚΑ.
- Κατάργηση όλων των περιττών φόρων υπέρ τρίτων που πηγαίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (έως 31 Οκτωβρίου 2015).
-Σταδιακή εναρμόνιση των κανόνων για τις συντάξεις του ΟΓΑ με αυτά που ισχύουν στα άλλα ταμεία.
-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων τον Μάρτιο του 2016.
-Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών εναλλακτικών μέτρων στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
- Θεσμοθέτηση ισοδύναμων μέτρων για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ για τις συντάξεις (Οκτώβριος 2015).
- Ενοποίηση όλων των ταμείων (κύριων και επικουρικών) σε μία ενιαία οντότητα (Δεκέμβριο 2015).
- Ενοποίηση αποθεματικών των ταμείων (Δεκέμβριος 2016).
Είσπραξη εισφορών - οφειλών
-Ολοκλήρωση του συμψηφισμού οφειλών με επιστροφές φόρου και συντάξεων (Σεπτέμβριος 2015).
-Μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την διασφάλιση μεταβίβασης των οφειλών του ΙΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ (Νοέμβριος 2015) ώστε να εξορθολογισθεί η διαδικασία πληρωμών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας (Ιούνιος 2016).
-Εκκαθάριση των καθυστερημένων αιτήσεων για συντάξεις (Δεκέμβριος 2016).
- Πρόσβαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών και σε στοιχεία του ΤΑΧΙΣ (Σεπτέμβριος 2015).
-Πλήρης στελέχωση του ΚΕΑΟ, ισχυροποίηση ελεγκτικής ικανότητας του ΙΚΑ και ενίσχυση Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών (Οκτώβριος 2015).
- Δημιουργία βάσης δεδομένων για τις οφειλές από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (Σεπτέμβριος 2015).
- Δημιουργία κεντρικού μητρώου ασφαλισμένων, σε συντονισμό με την ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων (Δεκέμβριος 2016).
- Ενσωμάτωση της είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στη φορολογική διοίκηση (Δεκέμβριος 2017).
Κοινωνική Προστασία
-Στήριξη της απασχόλησης για 150.000 άτομα, όπως μακροχρόνια άνεργοι, μειονεκτούντες ομάδες (Μάρτιος 2016).
- Προετοιμασία για την βαθμιαία εθνική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) από 1ης Απριλίου 2016 (Σεπτέμβριος 2015).
- Υποβολή προτάσεων και θεσμοθέτηση μεταρρύθμισης στις παροχές κοινωνικής πρόνοιας (Ιανουάριος 2016).
- Θεσμοθέτηση πλαισίου για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο του ΕΕΕ και άλλων παροχών(Σεπτέμβριος 2015).
-Αξιολόγηση των επιδόσεων του συστήματος ΕΕΕ, με στόχο την πλήρη εθνική εφαρμογή του (τέλη του 2016).
Αγορά εργασίας
-Διαβούλευση και επανεξέταση υφιστάμενου πλαισίου της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων (Οκτώβριος 2015)
- Ευθυγράμμιση της νομοθεσίας για ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ, χωρίς αλλαγές στο τρέχον πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων πριν από την ολοκλήρωση της επανεξέτασης (τέλη 2015)
-Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας (Δεκέμβριος 2015)
Κατάρτιση
- Θεσμοθέτηση σύγχρονου πλαισίου επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας (Δεκέμβριος 2015)
- Δημιουργία συστήματος προσδιορισμού των αναγκών σε επίπεδο δεξιοτήτων και αναβάθμιση των προγραμμάτων και της πιστοποίησης (Δεκέμβριος 2015)
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «ξεκινάει άμεσα η διαδικασία του Περιουσιολογίου. Σε μεγάλο βαθμό το Δημόσιο έχει εικόνα για τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη. Όταν ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο δεν θα μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει χρήματα που δεν θα τα έχει δηλώσει. Αρα θα δώσουμε μια ευκαιρία στους πολίτες να εμφανίσουν τα χρήματά τους διότι εάν δεν το πράξουν και εντοπιστούν στη συνέχεια, θα υπάρχουν αυστηρότατες και φορολογικές και ποινικές επιπτώσεις».
Στο ερώτημα αν θα ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλει από μηδενική βάση ένα νέο έντυπο στα πρότυπα του Ε9 ο ίδιος απαντά: «Δεν είναι υποχρεωτικό να κατατεθεί νέο Ε9. Δεν έχει οριστικοποιηθεί τεχνικά πώς θα γίνει αυτό, η διαδικασία δηλαδή, αλλά για παράδειγμα, μία από τις ιδέες που έχουμε είναι η εξής: να στείλει ένα email το υπουργείο Οικονομικών σε κάθε πολίτη που διαθέτει ΑΦΜ και να του πει ότι με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες από το Κτηματολόγιο, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κ.τ.λ. η περιουσιακή σου κατάσταση είναι αυτή. Εχεις δυνατότητα μέσα σε έναν μήνα να μπεις σε αυτό το αρχείο μέσα, με αυτόν τον κωδικό να αλλάξεις τα στοιχεία που διαφωνείς αν είναι περισσότερα ή λιγότερα. Και στη συνέχεια να οριστικοποιήσεις τα στοιχεία σου και αυτό να είναι η τελική δήλωση του Περιουσιολογίου. Αρα δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο και κάτι το οποίο θα μας πάρει χρόνια. Όταν αναγκάζουμε τον συνταξιούχο που μένει σε ένα δυάρι κατασκευής του 1968 και πληρώνει ΕΝΦΙΑ έστω και 1 ευρώ, θα αφήσουμε κάποιον άλλον που έχει αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία και δεν θα πληρώσει τίποτα; Οχι βέβαια».
Το Περιουσιολόγιο προβλέπεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2016 και σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχειά είτε αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα. Στα κινητά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται εκτός των άλλων, καταθέσεις, μετρητά σε θυρίδες, συμμετοχές σε εταιρείες, αγορές μετοχών, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.τ.λ.

***  Ελληνικά F16 "χόρεψαν" για τα καλά τους Τούρκους
ellhnika
-  Τουρκικά Μέσα, διαμαρτύρονται γιατί, δύο ελληνικά F-16, "χόρεψαν" για τα καλά, δυο τουρκικά μαχητικά και μάλιστα λένε πως δεν υπήρχε λόγος για τέτοια αντίδραση !
Για 8 λεπτά, οι έλληνες πιλότοι, "γλέντησαν" τα τουρκικά μαχητικά που με το πρόσχημα της εκπαιδευτική πτήσης, εισέβαλλαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Οι εφημερίδες, Vatan και Bogun, ενοχλήθηκαν απο την ελληνική συμπεριφορά, κάνοντας λόγο για ελληνική επίθετικότητα!
"Ελληνική παρενόχληση στα τουρκικά αεριωθούμενα" είχε τίτλο η Bogun ενώ η Vatan, προκλητικά, έγραψε " 2 απο τα 6 τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά για διάρκεια οκτώ λεπτών και 13 δευτερολέπτων με εγκλωβισμό ραντάρ."
Ουδέποτε φυσικά η Τουρκική πλευρά δεν έχει παραδεχτεί ότι παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

***  Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στην Βουδαπέστη με 19 τραυματίες
trainn
-  19 τραυματίες, με τους δύο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο τρένων ανοιχτά της Βουδαπέστης.
Με βάση ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters οι δύο αμαξοστοιχίες μετέφεραν 30 με 40 επιβάτες ενώ ταξίδευαν με χαμηλή ταχύτητα περίπου 20 χλμ./ώρα. Το ατύχημα έλαβε χώρα στην περιοχή Γκαλγκαγκούτα 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βουδαπέστης.

***  Βόμβα: Θα γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες!
tsia prosfyges
-   "Η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε πολλά σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο" δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε ότι" σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία" μάλιστα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου!
Η αναπληρώτρια υπουργός κατηγόρησε τον δήμαρχο της Κω για έλλειψη συνεργασίας και διάθεσης για αλληλεγγύη, κάτι που οδήγησε στη συγκεκριμένη επιλογή τους σκάφους που φιλοξενεί τους πρόσφυγες, διότι ο δήμαρχος "δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια".
Στη συνέχεια επιτέθηκε στην ΕΕ λόγω της "αδιαφορίας που επιδεικνύει για την τύχη αυτών των ανθρώπων" και "δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια".

*** Κείμενο- φωτιά του Iskra προβλέπει κατώτατη σύνταξη 333 ευρώ
syntaxeis1
-  Η ιστοσελίδα εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πραγματοποιεί νέα επίθεση στην κυβέρνηση.
Νέο κείμενο ενός "ειδικού συνεργάτη" χαρακτηρίζει ως «αίσχος» την εγκύκλιο Χαϊκάλη που μειώνει κάτω από 400 ευρώ την κατώτατη σύνταξη.
Μάλιστα, ο «ειδικός συνεργάτης» της ιστοσελίδας προαναγγέλλει έκδοση νέας εγκυκλίου από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης άμεσα, σύμφωνα με την οποία η κατώτατη σύνταξη για όσους αποχωρούν από την εργασία τους πριν τα 67 έτη θα μειωθεί στα 333 ευρώ.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του iskra.gr:
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ 333 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΚΑΤΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΣΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 67
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΡΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Στα 392,7 ευρώ - αντί των 486 ευρώ - καθορίζεται για φέτος το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά, με δεκαπενταετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Παύλου Χαϊκάλη, που βγήκε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και σε εφαρμογή του.
Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).
Με βάση τα παραπάνω αυτή η εγκύκλιος φέρνει μειώσεις στις νέες συντάξεις (-93,3 ευρώ ή - 19,20% στις κατώτατες και μικρότερες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας, στις υπόλοιπες). Η εγκύκλιος ενεργοποιεί τους Νόμους 3863/10 και 3865/2010, σύμφωνα με την οποία από 1-1-2015 η κατώτατη σύνταξη δεν θα υπολείπεται όχι των 486 ευρώ μηνιαία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά των 15 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 26,10 Χ15=293 ευρώ.
Αναμένεται άμεσα σε εφαρμογή του νέου μνημονίου και νέα εγκύκλιος του Παύλου Χαϊκάλη για την περαιτέρω μείωση της κατώτερης σύνταξης. Συγκεκριμένα στη νέα αυτή εγκύκλιο θα προβλέπεται η παροχή των κατώτατων ορίων σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ. μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και περικοπή του μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67, δηλαδή μειώσεις από τα 486 ευρώ μηνιαία σε 338 ευρώ, έως και 41%, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των πρόωρα συνταξιοδοτημένων από το ΙΚΑ και το δημόσιο με τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ορίων (4.500 ένσημα), δηλαδή στις κατώτατες συντάξεις και μείωση 66% στις συντάξεις του ΟΓΑ δηλαδή μηνιαία σύνταξη από 360 σε 120 ευρώ για 160.000 παλαιούς συνταξιούχους του.
Επίσης η προβλεπόμενη στο νέο μνημόνιο σταδιακή κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. μέχρι το 2019 και ειδικά η άμεση κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το 20% των δικαιούχων με τα αναλογικά μεγαλύτερα εισοδήματα συνεπάγεται επιπλέον μείωση συντάξεων 193 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαία, θα οδηγήσει στην περεταίρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση όλων των δικαιούχων των παραπάνω παροχών κατώτερης σύνταξης, αφού αυτές είναι τα βασικά οικονομικά βοηθήματα για την αντιμετώπιση μεγάλου μέρους της φτώχειας των χαμηλοσυνταξιούχων και των ηλικιωμένων στην Ελλάδα.

***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html
.-  ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2531 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9379   βίντεο   .-

***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4492 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.250  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: