ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 :
~
    
~
ARFARA  KALAMATAS  MESSINIA  2013   
~
***  15 Ιουλίου 
Μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης (1) (†305). Μαρτύρων Αβουδίμου και Λολιανού. Αγίου Βλαδημήρου, του βασιλέως Ρωσίας.
(1) Η αγία Ιουλίττη έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Επειδή όμως τότε κυριαρχούσε ο διωγμός κατά των χριστιανών, πήρε το γιο της τον Κήρυκο και πήγε στην Σελεύκεια και στην συνέχεια στην Ταρσό. Αλλά και εκεί συνάντησε την ίδια κατάσταση. Στην Ταρσό συνελήφθη από τον ηγεμόνα ,τον Αλέξανδρο, ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. Στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον μικρό. Το παιδάκι όμως δεν δεχόταν και μάλιστα αφού επικαλέστηκε το όνομα του Χριστού, έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά του ηγεμόνα. Αυτός εξοργίστηκε τόσο πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Μ` αυτόν τον τρόπο έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου ο μικρός Κήρυκος. Η δε μητέρα του μετά από λίγο, αφού υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, παρέδωσε το πνεύμα της στον Χριστό.
~   14/07 Απολυτίκιο Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/zN0SIhzxIOw?list=PL0186FD07E99A39E4 .
15/07 Απολυτίκιο Αγ. Κηρύκου και Ιουλίττας - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/-L-puuPJfEA?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***   Αντάρτικο κατά Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τη Συμφωνία             
Το σύνθημα του «αντάρτικου» έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αντάρτικο κατά Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τη Συμφωνία
-  Ήδη από το πρωί ξεκίνησε η επιβεβαίωση των φόβων στην Κουμουνδούρου και το Μαξίμου για μαζική κίνηση ενάντια στην κυβερνητική γραμμή του «ναι» από βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, από την ομάδα "53" των προεδρικών(!) και από λοιπούς διαφωνούντες.
 -   Το σύνθημα του «αντάρτικου» έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σήκωσε το γάντι που της πέταξε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την αναφορά σε «δικτάτορες» και με παρέμβασή της κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των τεσσάρων επιτροπών απηύθυνε έκκληση για καταψήφιση της συμφωνίας «εκβιασμού», όπως τη χαρακτήρισε.
 -   Η απάντηση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος τόνισε ότι «δεν ασχολούμαι με αυτά… Ο καθένας έχει την ευθύνη του, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος της Βουλής, κατά τη γνώμη μου πρέπει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της».
 -    Παράλληλα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγες ώρες μετά την επίδειξη δύναμης με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500 στελεχών του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, διεμήνυσε ανοιχτά ότι «δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο. Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η χώρα καταστρέφεται. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι ένα ανύπαρκτο δίλημμα». Το ίδιο σύνθημα δόθηκε από νωρίς το πρωί και με νέα ανάρτηση στον ιστότοπο iskra που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας διατυπώθηκε το εναλλακτικό σχέδιο για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
 -  Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο «λοχαγός» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος χαρακτήρισε «ευθύνη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το "Όχι"». «Δεν είναι χτύπημα στην κυβέρνηση είναι ενίσχυση και άνοιγμα προοπτικής και για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.
 -  Παράλληλα, ο κ. Πετράκος πρόσθεσε ακόμη ότι: «Το όχι δίνει ελπίδα ότι μπορεί να αναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός να αποδεχτεί την ήττα, αλλά δεν επιτρέπει να στείλουμε λάθος μήνυμα στον λαό. Το λάθος μήνυμα είναι ότι αν αποδεχτούμε τον εκβιασμό το μήνυμα είναι ότι οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους δυνατούς.
 -  Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής διαπραγμάτευσης, σε συνέντευξή του την Τρίτη χαρακτήρισε «γελοιοδέστατο» το κείμενο της συμφωνίας, προεξοφλώντας το «Όχι» στη σημερινή ψηφοφορία. Προσερχόμενος δε στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης, στον απόηχο των αιχμών του Αλέξη Τσίπρα ότι «πρέπει να συγκρατηθεί», διερωτήθηκε με διάθεση μετωπικής σύγκρουσης «μπορεί κανείς να με σταματήσει εμένα να μιλάω; Βεβαίως και θα μιλήσω. Θα ακούσετε τις τοποθετήσεις μας και θα δείτε».
 -  Εν τω μεταξύ, η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, θα συνοδευθεί όπως εξήγησε προσερχόμενη στη Βουλή από την καταψήφιση της συμφωνίας.
 -  Πάντως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά πίσω από τις κλειστές πόρτες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Με περιορισμένο χρονικό περιθώριο για «συγκρούσεις» συνέρχεται στις 14:00 το μεσημέρι τελικά η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κανονικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ ένεκα των ζυμώσεων και των σφοδρών αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.
 -  Οι βουλευτές θα έχουν στη διάθεσή τους 4 ώρες εσωκομματικής διαβούλευσης για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και τα προαπαιτούμενα μέτρα που τη συνοδεύουν, καθώς στις 18:30 όπως είναι μέχρι τώρα γνωστό και εάν δεν υπάρξει κάποια νέα παρέμβαση από την Πρόεδρο της Βουλής, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
 -  Η συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται να είναι θυελλώδης, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ της Αριστερής Πλατφόρμας και των λοιπών διαφωνούντων με την κυβέρνηση για τη συμφωνία.
 -  Από τις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, οι διαρροές υπολογίζονται σε περισσότερες από 40, ενώ την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι απώλειες για την κυβέρνηση θα είναι λίγο πάνω από 30. Την ίδια ώρα όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα αποκτούν οι συγκλίνουσες πληροφορίες για συντονισμένη κίνηση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας να μην παραιτηθούν και να κρατήσουν τις έδρες τους, συγκροτώντας μία νέα αντιπολιτευτική κοινοβουλευτική ομάδα στα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
 -  Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος την Τρίτη στην απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 162 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει σε βάθος τετραετίας μέσα από μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την ομαλοποίηση της οικονομίας και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης από τον ESM.
 -  Τα όποια σενάρια πάντως για άμεση προσφυγή στις κάλπες μοιάζουν εκτός πραγματικότητας στις παρούσες οικονομικές και τραπεζικές συνθήκες, κάτι το οποίο αναμένεται να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον τραπεζικό κλάδο.
 -  Δεδομένος πάντως, σε πρώτη φάση μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για να κλειδώσει η συμφωνία, είναι ο ριζικός ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος με τη συμμετοχή υπερκομματικών προσώπων κοινά αποδεκτών και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αναμένεται να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να μετέχουν στην κυβέρνηση μέχρι την ομαλοποίηση της οικονομίας.
~
***  Α. Τσίπρας: «Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου»

Για δύσκολη και κακή συμφωνία που όμως δίνει μια προοπτική να ξεφύγουμε από την κρίση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Μάλιστα τόνισε ότι προσπάθησε να διεκδικήσει όσα περισσότερο μπορούσε με όση δύναμη ψυχής είχε και επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή δεν εμπεριέχει το απόλυτο αδιέξοδο που είχε μπροστά του στο τελεσίγραφο που του είχε δοθεί από τους εταίρους. «Η προχθεσινή νύχτα ήταν κακή για την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ήταν το αποτέλεσμα μιας ισχυρής πίεσης στην Ελλάδα. Σε συνθήκες εκβιασμού με δύο εναλλακτικές στο τραπέζι. Τη συμφωνία με αυτούς τους όρους ή την άτακτη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στα θετικά της συμφωνίας είπε ότι είναι τα 82 δισ., η κάλυψη όλων των μεσοπρόθεσμων δανειοδοτικών αναγκών της χώρας για την επόμενη τριετία, η σαφής δέσμευση ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους και τα 35 δισ. για τις επενδύσεις. Αυτά, όπως τόνισε, που σημαίνουν και εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών, είναι ένας συνδυασμός που αν επιτευχθεί επιτυχώς -και αυτό θα το ξέρουμε όταν κλείσει η συμφωνία, δεν έχει κλείσει ακόμα- μπορεί να καταστήσουν ότι δεν φεύγουμε από το ευρώ και να δώσει προοπτική επαναφοράς των επενδύσεων και ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών. Μίλησε για σαφώς ηπιότερη προσαρμογή όσον αναφορά στα δημοσιονομικά, σημειώνοντας ότι δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα αντικατασταθεί το ΕΚΑΣ από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το 2020 και πως υπάρχει περιθώριο να έχουμε βγει από την κρίση έως τότε. Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΦΠΑ τόνισε ότι «το πρόβλημα με το ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι πρόβλημα εισπραξιμότητας. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις δεν έχουμε μείωση συντάξεων αλλά κατάργηση των πρόωρων, αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67, είναι μέτρα που είχαμε αποδεχτεί κι εμείς γιατί δεν είναι προοδευτική η πολιτική να βγαίνει κάποιος σε σύνταξη στα 45». Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξής του ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την υπογραφή σε ένα κείμενο που δεν πιστεύει» ενώ πρόσθεσε ότι «υπερτίμησε τη δύναμη της ισχύος του δίκαιου ενός λαού». Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «κάποιοι σκληροί συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη θα ήταν χαρούμενοι αν η κυβέρνηση αυτή αποτελούσε παρένθεση» και πρόσθεσε ότι «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο». Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε βουλευτές και υπουργούς που ενδεχομένως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει τις διαγραφές» και επεσήμανε ότι «σέβεται τη θέση και τη στάση κάθε βουλευτή αυτή την κρίσιμη ώρα». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η οριστική συζήτηση για το εσωκομματικό τοπίο και το πώς αυτό διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα, δηλαδή πρακτικά μετά τα μέσα Αυγούστου. Σε ερώτημα πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες τόνισε ότι «τα 25 δις που προβλέπονται για αυτές είναι υπεραρκετά για την κάλυψη όλων των αναγκών, οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ το πότε θα ανοίξουν είναι συνάρτηση με την τελική κύρωση της συμφωνίας. Αρχικά θα δοθεί δυνατότητα αύξησης της εκταμίευσης χρημάτων από τα ATM και θα ακολουθήσει σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας στο τραπεζικό σύστημα». Οσο για το αν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός Grexit ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα ειδικά όταν υπάρχει τέτοιο σχέδιο σε κάποια συρτάρια. Πρέπει να προσανατολιστούμε στο να διασφαλίσουμε αυτή τη βεβαιότητα». Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι οι δυο τους διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. «Εκτιμώ τον έντιμο χαρακτήρα του. Μπορεί να έκανε λάθη αλλά τα λάθη τα χρεώνομαι εγώ. Το να είναι εξαιρετικός οικονομολόγος και άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι κάνει και για πολιτικός» είπε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της ΠτΒ κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε ότι «καθένας που έχει θεσμική ευθύνη αποφασίζει πως θα κινηθεί στο πλαίσιο της ευθύνης αυτής» και πρόσθεσε ότι «όσοι έχουν θεσμικές ευθύνες δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες». Μιλώντας για τη στάση του Πάνου Καμμένου είπε ότι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις αν και προέρχονται από τελείως διαοφρετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Ερωτηθείς για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπε πως δεν πιστεύει σε αυτό και πρόσθεσε ότι «ένας πρωθυπουργός πρέπει να παίρνει αποφάσεις και να μην δραπετεύει. Στη φουρτούνα ένας καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το τιμόνι». kathimerini.gr - 
Υστερόγραφον -Άποψη : Ο  Αλ. Τσίπρας έχει πολιτικό ανάστημα και πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή  μεγάλου ηγέτη  ! Είναι πρωθυπουργός που βάζει την πατρίδα  υπεράνω του κόμματος και  των ιδεώνΓι΄ αυτό θα  ήθελα να του πω , ..Αλέξη  προχώρα και κατέβασε  από το τραίνο άμεσα όλους  τους διαφωνούντες  και τότε θα δούν πόσα κουκιά πιάνει ο σάκος  τους !
~
*** Έλενα Ψαρρέα: Ήρθε καιρός να δημιουργήσουμε νέα εποχή 

 Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ψαρρέα, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και στη σύναψη του τρίτου μνημόνιου, με ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα. Εκεί διαμηνύει, όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συμφωνηθέντα, μια και τα θεωρεί ως μια κακή συνέχεια των δεινών που υπέστη η χώρα, οι πολίτες της, τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο μήνυμά της στο facebook η Έλενα Ψαρρέα σημειώνει: «Αυτή η κυβέρνηση έλαβε την πιο σπουδαία και διαυγή εξουσιοδότηση, να φέρει την ελπίδα. Σε μια κοινωνία που δε θέλει να ζει τα μνημόνια της καταστρόικα, το ένα πίσω από το άλλο. Σε μια κοινωνία που με περηφάνια έβαλε τη σφραγίδα λέγοντας το δικό της ΟΧΙ. Ο λαός πήρε την τύχη στα χέρια του μετά από πέντε χρόνια καταπίεσης και εξαθλίωσης, κατάλαβε τη δύναμή του. Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς όλου του παλιού, φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και μιντιακού κατεστημένου και τα τελεσίγραφα των λεγόμενων θεσμών. Ύψωσε το ανάστημά του. Τίμησε τους αγώνες γενεών που αντιστάθηκαν και άνοιξε το δρόμο της αντίστασης, της ανατροπής και της ρήξης. Πέντε χρόνια μάθαμε ότι η φρίκη μπορεί να κουβεντιάζεται ενώ εκείνη αμίλητη, να προχωράει. Ήρθε τώρα ο καιρός των πράξεων. “Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων”». Α.Π. -  Υν : Ελενάκι  κούνια που σε κούναγε  ! Γρήγορα θα το  διαπιστώσεις  !
~
***  Παραδίδουν (;) τις θέσεις τους Θ. Πετράκος και Ε. Ψαρρέα         
     
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προχθεσινή σύνοδο των Βρυξελλών είχε να διαλέξει ανάμεσα σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, που θα κρατούσε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ή σε μια ρήξη, η οποία για αρκετούς θα μας οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά.
Τελικά, διάλεξε την πρώτη λύση, όπως είχε και την εξουσιοδότηση από τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Αυτό, όμως, έδωσε και το έναυσμα να αρχίσουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος, παρά το γεγονός ότι ήταν ηλίου φαεινότερο πως οι ιδέες της Αριστεράς -και πολύ περισσότερο η πρόθεση της κοινωνικής και πολιτικής ρήξης- παρέμειναν εξαιρετικά μειοψηφικές στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του «ΟΧΙ» ουδέποτε έπαψε να κυριαρχεί η επιθυμία παραμονής στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να του αναγνωριστεί είναι ότι πάλεψε μέχρι τέλους να αποφύγει το συμβιβασμό σ’ αυτούς τους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μια σειρά από στελέχη της "αριστερής αντιπολίτευσης", μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα, αποφάσισαν να μη δεχτούν τα τετελεσμένα.
Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο πρωθυπουργός μπροστά σ' αυτό κίνημα αντίθεσης; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν έχει άλλη λύση παρά να προχωρήσει σε απομάκρυνση όσων αντιτίθενται στην πλειοψηφία και στις διαδικασίες του κόμματος.
Αυτό σημαίνει ότι στο νομό μας υπάρχει περίπτωση να αλλάξει άρδην η ανθρωπογεωγραφία της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Έτσι, οι διαφαινόμενες απομακρύνσεις των Θανάση Πετράκου και Έλενας Ψαρρέα σημαίνουν αυτόματα ότι οι θέσεις τους θα καλυφθούν από την Ιωάννα Μαραβελή και τον Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο, οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα την πέμπτη και έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.
Βέβαια, όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού, ούτως ή άλλως, η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει διάφορους νόμους της νέας συμφωνίας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
Υν άποψη : Οι  σωστοί και  αληθινοί πολιτικοί πάντα βλέπουν την πατρίδα  πρώτα απ΄ όλα  και μετά το κόμμα  και  τις ιδέες  !  Ας  μην ξεχνούν αυτοί που δεν γνωρίζουν την συντροφικότητα και την φιλία ,  ότι όλα  εδώ πληρώνουντε και μάλιστα πολύ σύντομα  ! Και  ότι όταν  αλλάζουν οι καταστάσεις  , αλλάζουν και οι θέσεις μας  για το καλό πάντα πρώτα  της Ελλάδας  μας ! Και το μεγαλύτερο αμάρτημα είναι η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ  !
~
***  Γιώτα Κοζομπόλη: Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Στον κήπο με τα θηρία Εδώ και έξι μήνες η μικρή Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πάλευε στον κήπο με τα θηρία. Στοχεύοντας να ανοίξει ρωγμή στην Ευρώπη της λιτότητας, ενεργούσε όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και για τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Γι’ αυτό υπήρξε και η μεγάλη συμπαράσταση σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης. Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ήταν δύσκολη και σκληρή. Την καθόρισε ο συσχετισμός των δυνάμεων, που ήταν εξαρχής δυσμενής για τη χώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, αλλά και η έλλειψη συμμάχων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι Ευρωπαϊκές ελίτ και οι εκπρόσωποί τους δεν ανέχονταν, ούτε το αριστερό παράδειγμα της Ελλάδας, ούτε την ισοτιμία των κρατών – μελών, ούτε την αξιοπρεπή διεκδίκηση αυτονόητων δικαιωμάτων (π.χ. αναδιάρθρωση χρέους, λαϊκή κυριαρχία, γερμανικές αποζημιώσεις κλπ). Η αποφασιστικότητα και η σύνεση του Αλέξη Τσίπρα, παρ’ ότι μόνος απέναντι στα θηρία, ιδίως στους ακραίους κύκλους του Σόιμπλε και των δορυφόρων του, αναγνωρίζεται από φίλους και καλόπιστους αντιπάλους. Η απάντηση του λαού μας με το ηχηρό ΟΧΙ της αξιοπρέπειας στο δημοψήφισμα, κατά των εκβιασμών και των τελεσιγράφων, προκάλεσε ρήγμα στο στρατόπεδο των δανειστών και ανέδειξε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν απέτρεψε όμως τελικά την προσωρινή ήττα και υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στο αμείλικτο δίλημμα «άτακτη χρεοκοπία του κράτους ή επώδυνη συμφωνία»; Οι αποφάσεις ήταν δύσκολες. Αποτρέψαμε τα χειρότερα, που επιδίωκε ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Μένουμε όρθιοι, παρά τις υποχωρήσεις και τους τριγμούς. Πετύχαμε μια αναδιάρθρωση του χρέους (όχι την επιθυμητή) και μια βέβαιη χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια, που δίνει δυνατότητες ανάπτυξης και ανάκαμψης. Ταυτόχρονα όμως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και για μέτρα, που δεν μας αρέσουν σε κάθε περίπτωση. Μέτρα υφεσιακά, που αντιπαλέψαμε επί πέντε χρόνια. Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Μας τα επέβαλαν, με το όπλο στον κρόταφο, γιατί δεν είχαμε δρόμο διαφυγής. Πολλοί φίλοι μας και απλοί πολίτες αγωνιούν, δυσφορούν ή κριτικάρουν τα μέτρα και τη συμφωνία, που υπογράψαμε με τους δανειστές. Δεν τους αδικώ, οφείλουμε να τους ακούσουμε ψύχραιμα και υπομονετικά. Να απαντήσουμε με επιχειρήματα στο καίριο πολιτικό ερώτημα: Επιτρέπονται οι συμβιβασμοί σε μια αριστερή κυβέρνηση ; Στη φύση, στη ζωή, στην κοινωνία, στον αθλητισμό, στον αληθινό πόλεμο, δεν υπάρχει μόνο η επίθεση. Υπάρχει η άμυνα, η υποχώρηση, ο ελιγμός, η αντεπίθεση. Το τί επιλέγεις κάθε φορά εξαρτάται από τον στόχο που έχεις, τα όπλα που διαθέτεις, τους συμμάχους που εξασφαλίζεις και κυρίως τον υπάρχοντα συσχετισμό των δυνάμεων. Η ιστορική πείρα, ελληνική και παγκόσμια, εκτός από ηρωικές στιγμές και θυσίες, έχει να επιδείξει και συμβιβασμούς ή υποχωρήσεις αριστερών, επαναστατικών κομμάτων και ηγετών, που κανένας δεν τολμά να αμφισβητήσει τη συνέπειά τους. Ο σοφός επαναστάτης Βλαδίμηρος Ουλιάνωφ (Λένιν) απάντησε το ερώτημα με δυο ευφυή σχόλια: «Όταν σου βάλλουν ληστές το περίστροφο στον κρόταφο, τους δίνεις το πορτοφόλι και τα λεφτά σου, για να σώσεις τη ζωή σου» και «όταν δεν έχεις χρόνο, παραχωρείς χώρο στον αντίπαλο». Η υποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν θεμιτή και αναπόφευκτη, υπό τις παρούσες συνθήκες. Αρκεί να μην χαθεί ο στόχος μας: Η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανακατανομή των βαρών σε βάρος του πλούτου, οι δημοκρατικές τομές στην κρατική μηχανή, η ανάπτυξη, το χτύπημα της διαπλοκής κ.ά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, παρά τις δυσκολίες. Αρκεί να μείνει όρθια και ενωμένη η κυβέρνηση της αριστεράς. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που ανοίγει η συμφωνία, μειώνοντας τις συνέπειες των επώδυνων μέτρων. Να κυβερνήσει, νομοθετώντας και διοικώντας, γρήγορα, τολμηρά και αποτελεσματικά. Ο κόσμος περιμένει και εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Αναγνωρίζει πως είναι ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης, που μπορεί να παλέψει με τα «θηρία», ξένα και ντόπια. Οφείλουμε να τον δικαιώσουμε. Ψύχραιμα και σταθερά. Με ενότητα και διάλογο, χωρίς ψυχοφθόρες αντιπαραθέσεις. Με σεβασμό, πολιτισμό και αριστερό ήθος. Λοιπόν, είμαστε ακόμα ζωντανοί ! Αν αντέξουμε θα κριθεί από τη ζωή, τη στήριξη της κοινωνίας και τη δική μας ωριμότητα. Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας - 
~
*** Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, αποχή ετοιμάζουν οι δικηγόροι          
     
Τον κύκλο των κινητοποιήσεων ανοίγει πλέον η νέα σκληρή συμφωνία για τα επόμενα χρόνια και σήμερα μαζί με τους φαρμακοποιούς απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ύστερα από προκήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, χθες συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αν και πλέον τα δικαστήρια βρίσκονται σε περίοδο διακοπών.
  Κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με χθεσινή του ανακοίνωση καλεί το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο να συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία  που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, κατά της ψήφισης νέων υφεσιακών μέτρων.
Παράλληλα, από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα.
Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί για να «μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την αθέτηση αποπληρωμής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους» και υπογραμμίζει: «Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα, καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε: όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα».
 Υν : Πάντα χρειάζεται ρεαλισμός και προσγείωση στην εκάστοτε πραγματικότητα των πραγμάτων !
~
*** Ελεύθερο με εγγύηση το πλήρωμα του πλοίου με τα 11 κοντέινερ με αιγυπτιακά τσιγάρα         
     
Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης θα αφεθούν ο πλοίαρχος και το 7μελές πλήρωμα του πλοίου Genc 3, σημαίας Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, που φέτος το Μάρτιο εντοπίσθηκε να είναι φορτωμένο με 11 κοντέινερ με αιγυπτιακά τσιγάρα Cleopatra, τα οποία έχουν κατασχεθεί.
Χθες έγινε δεκτή η αίτηση που είχε καταθέσει ο δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του πληρώματος, Κώστας Μαργέλης, και ορίσθηκαν εγγυήσεις από 500 έως 5.000 ευρώ, ενώ θα κατατεθεί και αίτηση άρσης κατάσχεσης του πλοίου.
Οι πέντε Τούρκοι, δύο Γεωργιανοί και ο ένας Ινδός, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, είχαν προφυλακισθεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία είχε προκαλέσει μέγα θέμα για τη μεγάλη ποσότητα τσιγάρων που μετέφερε το πλοίο. Μάλιστα, προκάλεσε εμπλοκή ακόμα και του υπουργείου Εξωτερικών και της Αιγύπτου, που ζητούσε να κρατηθεί το πλοίο. Τότε οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων.
Στον πλοίαρχο και τα 7 μέλη του πληρώματος έχουν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία τσιγάρων, με σκοπό μεταφόρτωσης αυτών από μεγαλύτερο πλοίο σε μικρότερα πλοιάρια, για να εισαχθούν στην Ελλάδα, και για διαφυγόντες δασμούς και φόρους για το Ελληνικό Δημόσιο, που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ. Επιπλέον για τον πλοίαρχο έχει ασκηθεί δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Στα 11 κοντέινερ που έφερε το πλοίο καταμετρήθηκαν 5.380.000 πακέτα τσιγάρων.
  Η κακοκαιρία…
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα στις 26 Μαρτίου, όταν πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος εντόπισε αγκυροβολημένο το φορτηγό «GENC 3» στο Ακρωτήρι Κηπούλα, στις ακτές της Λακωνικής Μάνης. Τότε, ο πλοίαρχος είχε επικαλεστεί τις κακές καιρικές συνθήκες, που τον ανάγκασαν να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και είχε πάει στο Μαυροβούνιο, όπου από το λιμάνι του Bar φόρτωσε τα κοντέινερ, τα οποία είχαν σφραγισθεί με γνήσιες μολυβοσφραγίδες, με προορισμό το Tobruk της Λιβύης.
Το πλοίο αγκυροβόλησε στον όρμο για να προστατευτεί από τον καιρό, ενώ δίπλα του είχε αγκυροβολήσει άλλο ένα πλοίο με σημαία Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, κάτι που είχε κάνει τις αρχές να υποψιάζονται πρόθεση εκφόρτωσης των τσιγάρων παράνομα στην Ελλάδα.
  …στις συλλήψεις!
Όταν έφτασε το σκάφος του λιμενικού, ο πλοίαρχος έδωσε άδεια να ανέβουν στο πλοίο για έλεγχο, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο άσχημες που οι λιμενικοί μετά δεν μπορούσαν να φύγουν. Από τον πρώτο αυτό έλεγχο δεν εντοπίσθηκε κάποιο πρόβλημα με το πλοίο και το φορτίο του. Καθώς όμως δεν μπορούσε να εξελιχθεί κανονικά λόγω των καιρικών συνθηκών, ο πλοίαρχος συναίνεσε να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι της Καλαμάτας
Ούτε στο λιμάνι της Καλαμάτας οι έλεγχοι του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου αποκάλυψαν κάποιο πρόβλημα με το πλοίο, το φορτίο και το πλήρωμα. Τα δε τσιγάρα κρίθηκαν αυθεντικά.
Όλα τα παραπάνω είναι και οι λόγοι που κρίθηκε ότι πλέον αποδυναμώνονται οι κατηγορίες και αποφασίσθηκε να σταματήσει η προσωρινή κράτηση του πλοιάρχου και του πληρώματος και να τεθεί μόνο ο περιοριστικός όρος της εγγύησης.
Με διάταξη της ανακρίτριας, στον πλοίαρχο ορίσθηκε εγγύηση 5.000 ευρώ, στον αντιπλοίαρχο, τον α΄ μηχανικό και το λιπαντή από 2.000 ευρώ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος από 500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις είχαν γίνει τότε έπειτα από έγγραφο των αιγυπτιακών Αρχών που ενημέρωναν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ότι τα τσιγάρα «Cleopatra» που μεταφέρει είναι απομίμηση των δικών της.
Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση θα ξεκαθαριστεί κατά την εκδίκασή της, όταν ορισθεί.   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***   Άλλες ουρές θα ξεκινήσουν

Μετά τη… σταθεροποίηση (ο Θεός να την κάνει), όταν τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά της συμφωνίας που υποτίθεται ότι μας έσωσε, θα αρχίσουν οι ουρές στις τράπεζες, αλλά όχι για αναλήψεις. Αυτή τη φορά για να επιστραφούν στα γκισέ τα λίγα ευρώ που είχαν οι οικογένειες και έβγαλαν άρον άρον, με το φόβο ότι θα χάσουν τα πάντα. Οι άλλοι, οι «μεγάλοι», μην ανησυχείτε! Στο εξωτερικό θα τα αφήσουν. Μην έχετε αυταπάτες.Β.Β. - 
~
***  Ακόμη τριάντα εργαζόμενοι με πεντάμηνη θητεία στο Δήμο Καλαμάτας

Αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία στο Δήμο Καλαμάτας ακόμη τριάντα εργαζόμενοι με πεντάμηνη θητεία. Ο δήμαρχος προχθές τους καλωσόρισε, ενώ έγινε και η κατανομή τους σε Διευθύνσεις του Δήμου, κυρίως στις Διευθύνσεις Γεωτεχνικών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας και Πρόνοιας (πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»). Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η βοήθειά τους θα είναι πολύτιμη, πως στο Δήμο όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ίσα δικαιώματα και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εργασία τους. - 
~
***    Ορκωμοσία σήμερα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για 59 σπουδαστές         
     
Το πτυχίο τους θα λάβουν σήμερα 59 σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής  των τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων  και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Η ορκωμοσία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος
 ~
***  Καταχεικροτήθηκαν οι Νεφέλες και στην Αρχαία Μεσσήνη

Την πλευρά της αισιόδοξης και δημιουργικής Ελλάδα φώτισαν (μετά το Κάστρο και) στην Αρχαία Μεσσήνη η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, παρουσιάζοντας τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. Δεκάδες θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα (η είσοδος ήταν… λόγω κρίσης δωρεάν), αφιερώνοντας το απόγευμα της Κυριακής για ένα μικρό ταξίδι σε ένα χώρο ούτως ή άλλως θαυμαστό, που έδεσε με μυστηριακές κλωστές το παρόν με τις ιστορικές ρίζες της καταγωγής μας και την κωμωδία του επίκαιρου για μια ακόμη φορά Αριστοφάνη. Από τις κατάμεστες πέτρινες κερκίδες του Εκκλησιαστηρίου μικροί και μεγάλοι γέλασαν με την ψυχή τους, καταχειροκροτώντας τους νεαρούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, που δεν είχαν ανάγκη την πρόφαση της εφηβικής τους ηλικίας και καμία επιείκεια, αφού ήταν όλοι τους εξαιρετικοί! Από τον απολαυστικό Στρεψιάδη που τον έχουν πνίξει τα χρέη (!) και το γιο του Φειδιππίδη με τον παρατρεχάμενό του έως τον Σωκράτη και τους σοφούς, τους εκπροσώπους του δίκαιου και άδικου λόγου, τα θύματα της ιστορίας και το κοριτσάκι που πει-νά-ει και, φυσικά, τον πολύχρωμο Χορό των Νεφελών. Η «αυλαία» έπεσε με τους πρωταγωνιστές να κρατούν πλακάτ με συνθήματα κατά των μνημονίων και της λιτότητας και υπέρ μιας δίκαιης και αλληλέγγυας Ευρώπης, ενώ όλοι αποχώρησαν τελικά με το ηλιοβασίλεμα και ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη, που θα ανθίζει κάθε φορά που στο ξαφνικό θα ξεπετάγεται στη μνήμη μια ατάκα... Χ.Ε. -
~
***  Επέκταση ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία         
      
Εγκρίθηκαν, προχθές, όπως έγκαιρα είχε αναφέρει το "Θ", η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας αίσιο τέλος σε μια μακρόχρονη προσπάθεια προς όφελος των παραγωγών ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Χρειάστηκε για το σκοπό αυτό να ξεπεραστούν εμπόδια και κυρίως οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, το 2013, από το Ηνωμένο Βασίλειο και εταιρείες με έδρα την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Αίγυπτο, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση.
Έτσι, η Κομισιόν, αφού εξέτασε το σύνολο των συμπληρωματικών στοιχείων που απέστειλε η Ελλάδα, κατέληξε στην απόφαση ότι η αίτηση τροποποίησης της ΕΑΣ Μεσσηνίας πρέπει να εγκριθεί, γιατί τεκμηριώνεται ότι ως οριοθετημένη ζώνη μπορεί να θεωρηθεί η γεωγραφική περιοχή που καλύπτει το ΠΟΠ Καλαμάτα για το ελαιόλαδο, καθώς και ότι τα ελαιόλαδα που παράγονται στην περιοχή της Μεσσηνίας έχουν τα ίδια οργανοληπτικά και χημικά χαρακτηριστικά με αυτά που παράγονται στην περιοχή της Καλαμάτας.
Μετά την έγκριση του εκτελεστικού κανονισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη σημερινή απόφαση έγκρισης της τροποποίησης των προδιαγραφών του ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και κυρίως της επέκτασης της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης σε όλη την περιοχή της Μεσσηνίας. Η ποιοτική γεωργία και τα πιστοποιημένα προϊόντα αποτελούν μονόδρομο για την αγροτική οικονομία και την εξωστρέφεια της γεωργίας μας και, επομένως, η απόφαση αυτή υπηρετεί τη γενικότερη πολιτική μας για την παραγωγή προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία».
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ποσοτική ενίσχυση του ΠΟΠ "Καλαμάτα" με αρκετές χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου, δίνει μεν μια προστιθέμενη αξία στο προϊόν, αλλά βάζει όλους τους συμμετέχοντες στην ελαιοπαραγωγή σε σοβαρά ερωτήματα. Κι αυτό, γιατί για να διατηρήσει το προϊόν την αξία του θα πρέπει σε όλα τα στάδια της παραγωγής του να επικρατήσει η αξία της ποιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και καταστροφικά.
  Διχασμένοι συνεταιριστές και επιχειρηματίες
Σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας olivenews.gr, το οποίο υπογράφει ο Βασίλης Ζαμπούνης, εξέφρασαν τη θετική τους γνώμη τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Κώστας Κατσούλης, όσο και ο πρώην πρόεδρος και νυν της Αβίας Μαντινείας, Βασίλης Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη, ήταν μια εξέλιξη που περίμεναν και δικαιώνει τη Μεσσηνία. Αυτό που τώρα προέχει είναι η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων, παραγωγών και ελαιοτριβέων, η εξεύρεση κατάλληλων δεξαμενικών χώρων (η Ένωση διαθέτει στα 7 υποκαταστήματά της) και η σωστή διενέργεια της δακοκτονίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κοζομπόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τέλος καλό, όλα καλά". Συμπλήρωσε ότι ήταν μια εξέλιξη πολυπόθητη από τους ελαιοπαραγωγούς, ενώ συμφώνησε ότι τώρα θα πρέπει να συμμετάσχουν από κοινού οι ιδιώτες ελαιοτριβείς, οι τυποποιητές και οι συνεταιρισμοί για την αξιοποίηση του προϊόντος.
Διαφορετική ήταν η προσέγγιση της κας Τζένης Γυφτέα (ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε.), η οποία εξέφρασε τους φόβους της πως η απότομη επέκταση των σημερινών 5.000 τόνων ΠΟΠ στους περίπου 40.000 τόνους αύριο, δύσκολα θα μπορούν να ελεγχθούν για την ποιότητά τους, η αύξηση της προσφοράς θα συμπιέσει τις τιμές που σήμερα απολαμβάνει ο ελαιοπαραγωγός, ενώ θα ανοίξει την πόρτα για τυποποίηση ΠΟΠ Καλαμάτας και από ξένες (ιταλικές) βιομηχανίες.
  Αυστηρότερα ποιοτικά κριτήρια.
Οι αλλαγές των συμβούλων
Τα χαρακτηριστικά του ΠΟΠ Καλαμάτα ελαιολάδου που εγκρίθηκε είναι αυστηρότερα από εκείνα που προβλέπει ο κανονισμός 2568/1991 για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Την ευθύνη της τελικής υποβολής και έγκρισης του φακέλου είχε ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος (ΡΟΔΑΞ ΑΓΡΟ ΕΠΕ), ενώ στην προηγούμενη διαδρομή του πέρασε από τον κ. Στέλιο Δρυ (FOOD STANDARD A.E.) και αρχικά από τον κ. Δημήτρη Τσίνα.
Όπως εξήγησε στο οlivenews.gr ο κ. Μιχαλόπουλος, η δική του παρέμβαση δεν έθιξε τα όσα περιελάμβανε ο φάκελος, αλλά ασχολήθηκε με το να δίνει διευκρινίσεις στα ερωτήματα της Κομισιόν και να εμπλουτίσει τις αναλύσεις με δείγματα από περισσότερες και αντιπροσωπευτικές πηγές. Τελικά διαπιστώθηκε η ομοιογένεια μεταξύ της γεωγραφικής ζώνης που περιλάμβανε η παλιά έγκριση του ΠΟΠ και η νέα επέκταση. Α.Π.
 ~
***  Σήμερα στη Βουλή η «μεγάλη δοκιμασία», «Παιχνίδι» με το χρόνο από Ζωή         
     
Με το πολιτικό τοπίο να προσομοιάζει σε κινούμενη άμμο και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά καλείται σήμερα η Βουλή να ψηφίσει με υπερ – κατεπείγουσες διαδικασίες το κρίσιμο νομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τις χώρες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η  κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 12 – 12:30 το μεσημέρι. Περίπου στις 13:00 με 13:30 θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να βγει άμεσα η ημερήσια Διάταξη που θα συγκαλεί την Ολομέλεια στις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση για κατεπείγον νομοσχέδιο διαρκεί εως 10 ώρες όμως στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική επιθυμία της κυβέρνησης ήταν να γίνει χθες το βράδυ η συνεδρίαση των επιτροπών λίγες ώρες δηλαδή μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου! Όμως, η υπερβολική απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου προσέκρουσε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που εξήγησε πως πρέπει να δοθεί έστω ένας ελάχιστος χρόνος στους βουλευτές να μελετήσουν τις προωθούμενες διατάξεις.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το τρίτο μνημόνιο και ίσως το πιο σκληρό που κατατίθεται τα τελευταία πέντε χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και με τα έως τώρα δεδομένα να είναι πλήρως αντιφατικά.
Αυτό γιατί για πρώτη φορά τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) ξεκαθαρίζουν ότι θα υπερψηφίσουν δημιουργώντας τις συνθήκες επίτευξης μιας ευρύτατης πλειοψηφίας τουλάχιστον 251 βουλευτών. Την ίδια ώρα όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, φυγόκεντρες δυνάμεις που απειλούν με διάσπαση την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και προαναγγέλλουν με ριζικές αλλαγές τόσο στην κοινοβουλευτική γεωγραφία όσο και στον κυβερνητικό σχηματισμό και συνασπισμό.
Το κυβερνητικό κόμμα «τραυματίστηκε» βαριά κατά την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής, όμως η σημερινή ψηφοφορία το απειλεί με… ακρωτηριασμό. Επιπροσθέτως, διαφοροποιήσεις αναμένονται και από την ΚΟ των ΑΝΕΛ που προσανατολίζονται να ψηφίσουν μόνο το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου και όχι το πρώτο που περιλαμβάνει την κύρωση της συνολικής συμφωνίας με τους εταίρους.
Το σκηνικό του παραλόγου συμπληρώνεται με την στάση που θα κρατήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει φόβους πως η Πρόεδρος θα επιχειρήσει και πάλι να εμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης. Στην ίδια «γραμμή» συνεχίζουν οι επίμονες διαρροές που θέλουν την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταψηφίζει το νομοσχέδιο και στην συνέχεια να παραιτείται του αξιώματός της αν και η ίδια έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
«Παιχνίδι» με το χρόνο από Ζωή στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή
Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του παραπεμπτικού της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους προέδρους των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που θα συνεδριάσουν αύριο το πρωί, πως πρέπει να παραδώσουν την σχετική τους έκθεση έως στις 6:30 το απόγευμα έρχεται σε αντίφαση με την ενημέρωση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Ιωάννη Μπαλάφα σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση των επιτροπών θα έχει ολοκληρωθεί έως τη μια το μεσημέρι.
Να σημειωθεί πως χωρίς την έκθεση των επιτροπών η Διάσκεψη των Προέδρων δεν μπορεί να εκδώσει ημερήσια διάταξη και η Ολομέλεια δεν μπορεί να ξεκινήσει την συνεδρίαση.
Επίσης, ο κ. Μπαλάφας – και όχι κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης - ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η συνεδρίαση της επιτροπής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί έως τη μια το μεσημέρι ώστε στις 2 να ξεκινήσει η Ολομέλεια
Υπο αυτά τα δεδομένα ορισμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για το αν η συγκεκριμένη αναφορά της Προέδρου υποκρύπτει σχέδιο παρακώλυσης της διαδικασίας και ψήφισης του κρίσιμου νομοσχεδίου εντός των σφιχτών χρονικών προθεσμιών που έχουν επιβάλλει οι πιστωτές.
Η εμπειρία άλλωστε της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να καθυστερήσει την διαδικασία τρομάζει το κοινοβουλευτικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ωστόσο, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν πως η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να ακολουθήσει για μια ακόμα φορά την τυπική διαδικασία θέτοντας το προβλεπόμενο όριο υποβολής της έκθεσης. Το αν αυτό θα εξαντληθεί εξαρτάται από τα προεδρεία και τα μέλη των επιτροπών που θα συνεδριάσουν.
Αναλυτικά το παραπεμπτικό που υπογράφεται από την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:
Προς τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη
2) Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Στέφανο Σαμοΐλη
3) Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Ζερδελή
4) Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Λίτσα Αμμανατίδου
 Με κοινοποίηση στους Προέδρους των λοιπών Διαρκών Επιτροπών.
Έχοντας υπ’ όψιν το άρθρο 89 του Κανονισμού της Βουλής, παραπέμπουμε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)», που κατέθεσαν οι Υπουργοί
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαος Βούτσης, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος στις, υπό την προεδρία σας, συναρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές για επεξεργασία και εξέταση σε κοινή συνεδρίαση, στις 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015.  protothema.gr  
~
***  Στο «κόκκινο» τα διαγνωστικά και αιματολογικά εργαστήρια         
     
Ο ΕΟΠΥΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 Σε οικονομική ασφυξία έχουν περιέλθει τα διαγνωστικά και αιματολογικά εργαστήρια, καθώς και πολλά ιδιωτικά ιατρεία στα οποία διενεργούνται και διαγνωστικές πράξεις, λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει μόνο τις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τους φαρμακοποιούς, στους οποίους καταβλήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, για να μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα, και τις μονάδες αιμοκάθαρσης.
Οι τελευταίες έλαβαν την περασμένη Πέμπτη 7 εκατ. ευρώ και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος έλλειψης φίλτρων και - έστω προσωρινής - παύσης αιμοκαθάρσεων.
Τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια παραμένουν απλήρωτα, με τον ΕΟΠΥΥ να αναζητεί ένα μέρος από τα 45 εκατ. ευρώ που οφείλει τόσο σε αυτούς όσο και στις ιδιωτικές κλινικές για το μήνα Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Αναγνώστου, εκπρόσωπο μικροβιολογικών κέντρων, τα εργαστήρια αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. «Το πρόβλημα βέβαια δεν ξεκίνησε τώρα. Μας χρωστούν Ταμεία και ΕΟΠΥΥ από παλαιότερα χρόνια. Πέντε Ταμεία μάς χρωστούν χρήματα από το 2010 και το 2011, το ΕΤΑΑ, το ΤΑΥΤΕΚΩ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ο Οίκος Ναύτου και το ΤΥΔΚΥ. Όλα τα Ταμεία, πλην του ΤΥΔΚΥ, χρωστούν το τετράμηνο του 2012 διότι εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ τον Απρίλιο του 2012. Επίσης, χρωστούν το 10% του 2012, του 2013, του 2014 συν ένα πεντάμηνο του 2013, ένα εξάμηνο του 2014 και δεν έχουν πληρώσει από το Φεβρουάριο του 2015» τονίζει.
Όπως επισημαίνει, «τα εργαστήρια φυτοζωούν. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια, δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστούν αντιδραστήρια και πλέον οι προμηθευτές ζητούν μετρητά. Για να καταλάβετε, από εκεί που έπαιρνα τρία μπουκάλια διάλυμα για αναλυτή, τώρα παίρνω ένα για να μπορέσω να το πληρώσω».
Παρέμβαση για το θέμα έκαναν και οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ζητούν να μεριμνήσει «προκειμένου οι πάροχοι υγείας, ιδιαίτερα ιδιωτικών ιατρείων, εργαστηρίων και κέντρων αποζημιωθούν για το μήνα Μάρτιο, καθόσον, όπως γνωρίζετε, οι προμήθειες των υλικών (αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών) απαιτούν προκαταβολή από τους προμηθευτές, στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν».
Αν δεν ανοίξουν άμεσα οι τράπεζες και δεν αποκατασταθεί η ρευστότητα, το πρόβλημα θα μεταφερθεί και στα δημόσια νοσοκομεία.  
~
***  14χρονος με τη συνεργασία φίλων του «σκηνοθέτησαν» την απαγωγή του

Ενας 14χρονος με την συνεργασία δυο φίλων του «σκηνοθέτησαν » την απαγωγή του προκειμένου να εκβιάσουν και να αποσπάσουν από τους γονείς του 12.000 ευρώ δήθεν ως λύτρα για την απελευθέρωση του. Η απίστευτη αυτή ιστορία της σκηνοθετημένης απαγωγής με πρωταγωνιστές τον 14χρονο και δυο φίλους του ηλικίας 18 και 17 χρόνων, αποκαλύφθηκε κατά τη διερεύνηση από την αστυνομία της υποτιθέμενης απαγωγής, Η ιστορία που έβαλε σε δοκιμασία τους γονείς του 14χρονου, διαδραματίσθηκε στις Λιβανάτες Φθιώτιδας στις 22 Μαϊου. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 14 χρονος δέχθηκε την «επίθεση » μεσημέρι ενώ αναχωρούσε από το σπίτι του για να πάει σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε περιοχή των Λιβανατών. Πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, σύμφωνα με την καταγγελία του , άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι. Η μητέρα του, όταν ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν είχε πάει στο μάθημα, ανήσυχη τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο. Απάντησε τότε ένας εκ των «απαγωγέων» και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς», χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο -καλά στην υγεία του- σε αγροτική περιοχή των Λιβανατών, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης της «απαγωγής » υποψιάσθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία. Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι η απαγωγή ήταν «σκηνοθετημένη » Οι τρεις φίλοι προσήχθησαν στην Αστυνομία και παραδέχθηκαν τι είχε συμβεί ,ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, και ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. tanea.gr - 
~
***  Στα 70 ευρώ το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά στα νησιά 

Στα 70 ευρώ ανά συναλλαγή ορίζεται πλέον το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά, για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, εξαιρουμένων των συναλλαγών που γίνονται με δημόσιο φορέα. Το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα προβλέπει πως στις ανωτέρω περιοχές, με πληθυσμό άνω των 4.100 μόνιμων κατοίκων, με βάση την τελευταία εθνική απογραφή, το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά ορίζεται σε 70 ευρώ ανά συναλλαγή, εκτός από τις συναλλαγές που γίνονται με δημόσιο φορέα. Όπως ξεκαθαρίζεται, με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του μέτρου. Newsroom ΔΟΛ -
~
***   Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη: "Η συνθηκολόγηση είναι συντριπτική"               
"Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται"
Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη:
Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέδωσε το πρωί στις 13.7.2015 στο Μέγαρο Μαξίμου την παρακάτω επιστολή:
 ~  Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
 -  Αλέξη,
Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε  στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά.  Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’  αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’  αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.
Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’  αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων».  Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι  οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο  αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.
 -  Αλέξη,
ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη  των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.
 -  Χρωστάμε πριν απ’  όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν’  απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’  αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης. Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’  ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας  κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’  αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω». 
 -  Αλέξη,
Σ’  ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε  - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια  διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’  ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’  ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.  Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής  αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ’  ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’  αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα. Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.   Μ’  εκτίμηση   Νάντια Βαλαβάνη
~
***   Βαρουφάκης: Εμείς είχαμε φτιάξει πρόταση με τη Μέρκελ κατά του Σόιμπλε                             
"Νέα συνθήκη των Βερσαλλιών" χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Βαρουφάκης: Εμείς είχαμε φτιάξει πρόταση με τη Μέρκελ κατά του Σόιμπλε
"Καλούμαστε να υπογράψουμε μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών με αυτά που έχουμε μπροστά μας" δήλωσε στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Μάλιστα είπε πως η ελληνική πλευρά είχε συντάξει ένα κείμενο πρότασης με στόχο να απομονωθεί ο Β. Σόιμπλε και η τιμωρητική του στάση απέναντι στην Ελλάδα. "Εμείς προτείναμε μια έντιμη συμφωνία που από κοινού με την Καγκελαρία ετοιμάζαμε να κάνουμε για να απομονώσουμε τον κ. Σόϊμπλε. Ο κ. Σόϊμπλε εργάστηκε σκληρά για να επιστρέψει η τιμωρητική συμφωνία απέναντι στον ελληνικό λαό που τόλμησε. Είμασταν και είμαστε ενωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πως αποδομήθηκε το μέλλον αυτού του λαού" είπε σχετικά ο κ. Βαρουφάκης.
Παράλληλα υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα, θα υπάρξουν απώλειες στο ΑΕΠ 20 δισ.
"Είμαστε εδώ για ένα απλό λόγο. Γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις. Γιατί οι δανειστές μας αρνήθηκαν να συζητήσουν το μόνο ζητούμενο που ήταν η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Η πενταετής καταστροφική δήθεν λογική ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα έρθει μετά, μας επιβλήθηκε ακόμα μια φορά. Μας επιβάλλεται μια συγκεκριμένη πολιτική των δανειστών και του κ. Σόϊμπλε. Με αυτό το πακέτο καλούμαστε και μας επιβάλλεται να επικυρώσουμε την ίδια λογική. Μια ταξική χρηματοδότηση", τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι επικροτεί τις προσπάθειες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και κατανοεί, όπως είπε, ότι νερώνει λίγο το κρασί της κακεντρέχειας, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες ότι αύριο στο Eurogroup θα υπάρξει κατάληξη, όπως ελπίζει η κυβέρνηση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε ακόμα λόγο για ιερό καθήκον που έχει η κυβέρνηση να απαντήσει στο απλό ερώτημα, αν αυτή συμφωνία είναι οικονομικά βιώσιμη και υποστήριξε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και ένα πακέτο χωρίς ποσοτική χαλάρωση ως προαπαιτούμενο θα καταδείξει απώλειες στο ΑΕΠ της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.
Επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Βαρουφάης και για το Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, χαρακτηρίζοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα όσα εκτιμώνται για αποπληρωμή του χρέους και για ανάπτυξη.
~
***  Χρηματοδότηση - γέφυρα με δάνειο μέσω EFSM θέλει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει δάνειο 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα για τον Ιούλιο
Χρηματοδότηση - γέφυρα με δάνειο μέσω EFSM θέλει η Κομισιόν
Ο μηχανισμός του EFSM είναι η καλύτερη λύση για την χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα, προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τις επείγουσες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για το επόμενο διάστημα και την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη «χρηματοδότηση-γέφυρα» της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι οι διαθέσιμες δυνατές επιλογές βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.
Η Κομισιόν προτείνει ένα δάνειο γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας τον μήνα Ιούλιο χρησιμοποιώντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), σύμφωνα με ένα έγγραφο της Επιτροπής.
Στην πρόταση, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, αναφέρεται πως το δάνειο γέφυρα θα έχει μέγιστη ωρίμανση τους 3 μήνες και θα αποπληρωθεί στον EFSM με χρήματα που η Ελλάδα πρόκειται να λάβει από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το επόμενο τριετές πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των πλέον δυνατών επιλογών για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, έως ότου τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα στήριξης του ESM, είναι σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις, τα διμερή δάνεια, τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ (SMPs) και τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).
Σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πως η καλύτερη δυνατή λύση είναι να διατεθούν στην Αθήνα δάνεια μέσω του EFSM, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι κάποια κράτη-μέλη εκτός Ευρωζώνης έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις και ανησυχίες. «Η χρήση του EFSM δεν είναι εύκολη επιλογή, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς άλλες επιλογές», δήλωσε ο Βλ. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως η Επιτροπή εξετάζει πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των κρατών εκτός Ευρωζώνης.
Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο υπουργών οικονομικών της ΕΕ (Εcofin), τη χρήση του EFSM, δήλωσε ο Βλ. Ντομπρόβσκις «δεδομένου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και επείγουσα και δεδομένου του πραγματικού προβλήματος που μπορεί εν δυνάμει να έχει αρνητικές συνέπειες και για τις χώρες μέλη εκτός Ευρωζώνης». Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή η πρότασή της.
Μια άλλη, δυνατή επιλογή είναι, σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις τα SMPs, η οποία ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες λύσεις.
Πάντως η πρόταση να χρησιμοποιηθεί ο EFSM για το δάνειο γέφυρα είναι αμφιλεγόμενη, καθώς η Βρετανία και η Τσεχία αντιτίθενται έντονα σ' αυτήν.
~
***  Ψηφίστηκε από τις Επιτροπές το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα 
«Όχι» από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ
ΒΟΥΛΗ
-  Δεκτό επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολό του έγινε από τις τέσσερις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές - και με ευρεία πλειοψηφία - το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. «Όχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Εκ μέρους του Ποταμιού, ο ειδικός αγορητής του, Χάρης Θεοχάρης, συνόδευσε τη θετική δήλωση του κόμματός του επί του νομοσχεδίου με κριτική στην κυβέρνηση. «Γιατί φτάσαμε να ζητάμε επίδομα αναπηρίας, αφού πρώτα αυτοπυροβοληθήκαμε με καραμπίνα» είπε, ενώ έκανε λόγο για το τέλος της υποκρισίας και των ψευδαισθήσεων.
Από τη Χρυγή Αυγή ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Λέγατε ψέματα στον λαό και φέρατε το επαχθέστερο όλων των μνημονίων».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ τόνισε ότι πρόκειται για μνημόνιο, αυτήν τη φορά με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, που φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία, όπως εκτίμησε, δεν θα είναι τα τελευταία.
Ο Δ. Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε πως το διακύβευμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα πρέπει το grexit να είναι ότι οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο μόνος λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία και μόνο είναι «για να δούμε αν αχνοφέγγει ένα φως για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».
~
***  Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει το μνημόνιο        
«Η συμφωνία δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς»
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
-  Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 109 μέλη της ΚΕ που απορρίπτουν το νέο μνημόνιο. «Το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και συμπληρώνουν:
«Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση των 109 (επί συνόλου 201) μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύει το left.gr:
«Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.
Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.
Αγγελοπούλου Ελθίνα
Αγγελόπουλος Βένιος
Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Λίτσα
Αξελός Λουκάς
Βασιλείου Αντώνης
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμήροβιτς Μαρία
Βωβός Παναγιώτης
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Δούλος Ορέστης
Ελληνιάδης Στέλιος
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Θεοδωράτου Κατερίνα
Θεοδωρόπουλος Γιώργος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Καραγεώργος Βαγγέλης
Καραγιαννόπουλος Σταμάτης
Καρίτζης Ανδρέας
Κερσανίδης Στράτος
Κιτσαντά Λίτσα
Κνήτου Κατερίνα
Κοδέλας Δημήτρης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λάμπρου Βύρωνας
Λάμπρου Πάνος
Λαπατσιώρας Σπύρος
Λάσκος Χρήστος
Λατζανάκη Μαρία
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάλαμα Κυριακή
Μαντάς Μάκης
Μαρματάκης Κώστας
Μάρταλης Σωτήρης
Ματσούκα Χαρά
Μαυρόπουλος Τάσος
Μηλιός Γιάννης
Μούστος Μανώλης
Μπαδογιάννης Άκης
Μπανιά Σοφία
Μπαρσέφσκι Μάνια
Μπελαντής Δημήτρης
Μπίστης Αλέξανδρος
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Μπουλούμπαση Άβα
Μπρέστα Μαρίνα
Ναθαναηλίδου Κων/να
Νικολακάκης Γιώργος
Νικολάου Νάγια
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πατρικίου Έλενα
Πεπές Ζώης
Πιλάλης Βαγγέλης
Πορτάλιου Ελένη
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Ρινάλντι Ρούντι
Ρουμελιωτάκης Θεόδωρος
Σαπουνά Αγγέλικα
Σαπουνάς Γιώργος
Σαρρής Μανώλης
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπαρτινός Δημήτρης
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Σωτηρίου Ελένη
Ταυρής Νίκος
Τζόκας Σπύρος
Τόλιος Γιάννης
Τσέλου Ειρήνη
Τσιγώνιας Νίκος
Τσίσοβιτς Τόνια
Υδραίος Μιχάλης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Φινάλης Ερρίκος
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χατζηαργυρού Έρση
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Χατζησταυράκη Μαρία
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Έλενα
Ψυμούλη Χρυσούλα»


~
***  BOMBA: Αυτή είναι η νέα διάδοχος του Τσίπρα αν γίνουν εκλογές…
AlexisTsipras1
Ότι και αν συμβεί στην σημερινή ψηφοφορία, δεν αλλάζει το ανοιχτό σενάριο, η κυβέρνηση να έχει μεγάλες απώλειες και οι πολιτικές εξελίξεις να εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, που οι εκλογές να είναι αναπόφευκτες.
Αυτό θα γίνει μέσω της διαδικασίας διορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπου θα τεθεί η πρόεδρος του Ανώτατου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Θα είναι, έστω και σε υπηρεσιακή μορφή, η πρώτη Ελληνίδα Πρωθυπουργός, που θα αναλάβει το έργο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. vasilikh
~
***   Δυστυχώς δεν έχουμε δίκιo
alexis
-  Αισθάνθηκα ιδιαίτερα ταπεινωμένος από τις επιθέσεις των βουλευτών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό της χώρας μας, για ένα και μόνο λόγο. Οι εταίροι μας είχαν δίκιο.
Το 2010 η χώρα χρεοκόπησε . Το άνοιγμα του προϋπολογισμού μεταξύ εσόδων και εξόδων ήταν 25 δις. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι την άλλη μέρα το πρωί έπρεπε να προσαρμόσουμε βίαια τη ζωή μας χωρίς τα 25 δις. Οι εταίροι μας λοιπόν κάλυψαν τη διαφορά αυτή θέτοντας σαν στόχο την σταδιακή προσαρμογή σε βάθος πενταετίας με παράλληλη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων μας. Αυτή τη χρηματοδότηση την ονόμασαν μνημόνιο.
Ποιοι καρπώθηκαν τα λεφτά αυτά πέραν από τους έλληνες πολίτες;
Παράλληλα δε, ο ELA χρηματοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με καμιά 90ρια δις. Και μη μου πείτε ότι τα καρπώθηκαν οι καπιταλιστές τραπεζίτες, αφού είναι βέβαιο ότι είναι χρήματα που πέφτουν στην πραγματική οικονομία.
Στα περίπου 40 δις δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που βρίσκονται μετά την κατάρρευση τους, υπό κρατικό έλεγχο. Ο μύθος περί καταγραφής τους στο δημόσιο χρέος προφανώς δεν ισχύει , αφού με την επαναϊδιωτικοποίηση τους θα επιστρεφόντουσαν με την πώληση των μετοχών τους. Λεφτά λοιπόν που επανεκινούν την ελληνική οικονομία και ωφελούνται όλοι οι έλληνες πολίτες.
Τα «ληστρικά» επιτόκια των μνημονίων αρχικά ξεκίνησαν από 4,5% (όταν οι αγορές δάνειζαν με τουλάχιστον 19%) και στο τέλος του 2014 είχαν πέσει κάτω από 1% χαρίζοντας μας αναδρομικά την διαφορά στα επιτόκια.
Την αποπληρωμή του χρέους την επιμήκυναν για 30 χρόνια , από τα 6 που ήταν αρχικά και υποσχέθηκαν ότι θα επανεξετάσουν την αναδιάρθρωση του χρέους, αφού πρώτα μας το κούρεψαν το 2012 κατά 180 περίπου δις.
Θα χάσει κανείς το μέτρημα αν υπολογίσει τα χρήματα που «έβρεξαν» την ελληνική οικονομία από τα κοινοτικά κονδύλια και τις επιδοτήσεις της αγροτικής μας οικονομίας.
Ένα πράγμα μας ζήτησαν. Μεταρρυθμίσεις.
Και μείς, ο «σοφός» και «αλάνθαστος», «περιούσιος» λαός του Θεού, στείλαμε τον εκπρόσωπο της ελληνικής ψευτομαγκιάς να ζητήσει περισσότερα χρήματα βάζοντας ταυτόχρονα και κόκκινες γραμμές.
Δυστυχώς δεν έχουμε δίκιο. Και το χειρότερο;  Στείλαμε ανθρώπους που μας μοιάζουν.
Ψηφίσαμε περήφανα ΟΧΙ στα 8,5 δις του Γιούνκερ , για να φέρει ο χαμογελαστός πρωθυπουργός μας πακέτο μέτρων 13 δις.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.
Αν και δεν νομίζω να το βάζει σε αυτούς που αρνούνται να μετανοήσουν.
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
The GOVERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794?mt=8
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005
~
***  Έκτακτο! Ο Τσίπρας διώχνει Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου - Στρατούλη
tsipras
 Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διατηρήσει σκληρή γραμμή προς τους βουλευτές του. Πλέον είναι γνωστό, πως θα φύγουν από την κυβέρνηση, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης, που είχαν ψηφίσει «παρών», στην ψηφοφορία για την παροχή εξουσιοδότησης, για τη διαπραγμάτευση.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφόρίες, έχει βρει τους αντικαταστάτες με τη Νάντια Βαλαβάνη, από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, θα αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα τοποθετηθεί ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης. Βέβαιη, επίσης, θεωρείται η απομάκρυνση των Κώστα Ησυχου και Νίκου Χουντή, που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», είχαν ψηφίσει ΝΑΙ στη Βουλή, αλλά είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.
Ήδη, ο κ. Χουντής, παραιτήθηκε από βουλευτής, προκειμένου να «μετακομίσει» στην Ευρωβουλή, στη θέση του Μανόλη Γλέζου. Πιστεύεται ότι μετά τις κινήσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες, φέρουν τον Γιώργο Σταθάκη να διατηρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ακόμη πιο αναβαθμισμένος, με ενισχυμένο, συντονιστικό ρόλο, θα είναι ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαντλώντας τα περιθώρια, προκειμένου να πειστεί η ίδια να παραιτηθεί, ύστερα και από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση, τη θέση προέδρου της Βουλής θα καταλάβει ο σημερινός α` αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Στη συνέςχεια, φαίνεται πως στα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκε η δήλωση του Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, καθώς, όπως τόνισε, τα όσα υποχρεώθηκε να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός, σε μια διαδικασία που τη χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα», ενώ αποκάλυψε ότι διατυπώθηκαν και απειλές ακόμη και για «ολικό κούρεμα καταθέσεων», υπερβαίνουν το πλαίσιο των όσων συμφωνήθηκαν, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Ταυτόχρονα, όμως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε να εννοηθεί ότι δε θα σταματήσει η κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δε θα διευκολύνει όσους σχεδιάζουν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού».
Επίσης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε ψηφίσει «παρών», στην ψηφοφορία του Σαββάτου, είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι δε θεωρεί πως αυτό μπορεί να αποτελεί λόγο παραίτησης του. Στην ίδια τροχι'α κινούνται και τα υπόλοιπα μέλη της «Αριστερής Πλατφόρμας», ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αρνητική στάση βουλευτών, που ανήκουν σε κομμουνιστογενείς τάσεις. Για αρνητική ψήφο, όμως, προδιαθέτει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, σε ηλεκτρονικό του σημείωμα, έκανε λόγο για «συνθήκη των Βερσαλλιών», εκφράζοντας την απορία, αν θα αποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας να την εφαρμόσει, ενώ σε ξεχωριστό «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που χθες δέχθηκε μια πρωτοφανή επίθεση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ο οποίος την κατηγόρησε για υπονόμευση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Τέλος, σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η λεγόμενη «φιλοευρωπαϊκή» αντιπολίτευση, καθώς Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, προσανατολίζονται στην υπερψήφιση και του νομοσχεδίου, όπως έπραξαν και με την εξουσιοδότηση.


~

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  «Προχωρά» και… ανακοινώνεται ο Κλάδης ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών          
      
Συνεχείς είναι οι συναντήσεις αλλά και οι επαφές του Γιώργου Ράλλη και των συνεργατών του με τον Κώστα Κλάδη, που τρέχει ήδη με προσπάθεια ανασύνταξης της ομάδας και της δημιουργίας του συνόλου που θα επιδιώξει να αποδειχθεί σοβαρό και ανταγωνιστικό, στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση της Δευτέρας στα γραφεία κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ενώ και χθες οι επαφές ήταν συνεχείς.
Μέχρι αργά το βράδυ, είναι αλήθεια, δεν είχε προκύψει η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της συνεργασίας με τον 57χρονο τεχνικό, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας είναι καθαρά τυπικό και θα γίνει από στιγμή σε στιγμή.
  Στο πλευρό Κλάδη ο Ιωσήφ Λουκάς
Μάλιστα, ο κ. Κλάδης έχει πάρει στις πλάτες του πολλά από τα αγωνιστικά θέματα και μπορούμε να πούμε ότι στο πλευρό του, σε ρόλο άμεσου συνεργάτη, θα βρίσκεται ο Ιωσήφ Λουκάς, που παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά στο τεχνικό επιτελείο.
Όσον αφορά το θέμα γυμναστή, εδώ τα πάντα θεωρούνται ρευστά, με τον Ευτύχη Τασιόπουλο να έχει μοιρασμένες πιθανότητες.
  «Έφυγαν» οι πρώτοι
Εν τω μεταξύ, είχαμε γράψει εδώ και αρκετές ημέρες την έναρξη των επαφών με παίκτες του περσινού κορμού, αλλά και τις δυσκολίες να ανανεώσουν την παρουσία τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών.
Προέκυψαν λοιπόν, τις τελευταίες ώρες, τρεις σημαντικές απώλειες, καθώς έμειναν ελεύθεροι οι Σωτήρης Τσάτσος, Παναγιώτης Πάππος και Δημήτρης Ρούσσης.
Είχαν προηγηθεί Τσιφλίδης, Λαζάρου και Κορκοντζέλος, ενώ τον ίδιο δρόμο θα πάρει, όπως όλα δείχνουν και ο Χριστοφιλέας.
Στον αντίποδα, καλά κρατούν οι συζητήσεις με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές (Νιφορόπουλο, Ηλιόπουλο, Μούζο κ.α.), τους οποίους θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας να διατηρήσουν.
Στο ίδιο γκρουπ εντάσσεται και ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, για τον οποίο ωστόσο τονίζουν ότι θα φύγει μόνο για ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ δεδομένη θεωρείται η παραμονή των νεαρότερων παικτών.
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τις 22 του μήνα, με το τεχνικό επιτελείο και τους διοικούντες να αισιοδοξούν ότι στην έναρξη θα υπάρχει ένας αριθμός 15 – 18 παικτών, που θα μπουν στο γήπεδο.
 ~
***  Μεταγραφική βόμβα από τον Τσικλητήρα Πύλου! Απέκτησε τον Σωτήρη Τσάτσο          
      
-  Μεταγραφική βόμβα έσκασε σήμερα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μεσσηνίας. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Σωτήρης Τσάτσος που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Μαύρη Θύελλα, θα συνεχίσει την καριέρα του, στον κυπελλούχο Μεσσηνίας, Τσικλητήρα Πύλου του Νίκου Κακαλέτρη. Αναμφίβολα αυτή η κίνηση δείχνει τη διάθεση της ομάδας της Πύλου να πρωταγωνιστήσει στη νεά Α' Τοπική της σεζόν 2015 - 16. Ο Σωτήρης Τσάτσος εκτός της Καλαμάτας, έχει πλούσιες εμπειρίες σε ομάδες της Β και Γ εθνικής κατηγορίας. 
 ~
*** 
~
~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .-  
 
 


  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: