ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΑRFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Μαϊου 2015

ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015  :

~

*** 2 Μαΐου
Ανακομιδή των ι. λειψάνων Αθανασίου του Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας († 2 Μαίου 379). Μαρτύρων Εσπέρου και Ζωής, και των τέκνων αυτών Θεοδούλου και Κυριάκου (1). Οσίου Ιορδάνου του θαυματουργού.

(1) Οι άγιοι Έσπερος, Ζωή και τα τέκνα τους Κυριάκος και Θεόδουλος έζησαν το 2ο αιώνα στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού. Η καταγωγή τους ήταν από την Παμφυλία και ανήκαν ως δούλοι στο Ρωμαίο Κάταλλο και τη γυναίκα του Πετραδία, ο οποίος απαγόρευε στη χριστιανική οικογένεια να προσεύχεται και να υμνεί το δημιουργό Θεό της. Όταν δε ο Κάταλλος απέκτησε γιο, θέλησε να εορτάσουν το γεγονός όλοι οι δούλοι του. Διέταξε λοιπόν σε κοινό τραπέζι να γευθούν όλοι άφθονα ειδωλόθυτα και κρασί. Ο Έσπερος και η οικογένειά του περιορίστηκαν σε ξηροφαγία. Ο Ρωμαίος κύριός τους πρόσεξε τη στάση τους και τους διέταξε να φάνε δια της βίας. Όμως όλα τα μέλη της οικογένειας αρνήθηκαν και δήλωσαν ότι λυπούνται που αυτή τη φορά δεν θα υπακούσουν τον κύριό τους. Έξαλλος από την οργή ο Κάταλλος διέταξε να ανάψουν ένα μεγάλο κλίβανο και αφού τον πύρωσε καλά έριξε μέσα τούς τέσσερις μάρτυρες. Όταν όμως το πρωί άνοιξαν τον κλίβανο βρήκαν μεν νεκρούς και τούς τέσσερις μάρτυρες αλλά χωρίς τα λείψανά τους να έχουν καεί.
~ 02/05 Απολυτίκιο Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Αθανασίου - 2 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/9KOkP-MWnvg?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Ημερήσιας  Εκδρομής  -Διαδρομής  Παρασκευή  01  Μαϊου  2015  :
Μελιγαλά - Μεγαλόπολη - Ελληνικό (Μουλάτσι)-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ -ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-Καρκαλού - Καλονέρι -Πηγές Λούσιου/Αγία Παρασκευή -ΛΑΓΚΑΔΙΑ ....ΒΥΤΙΝΑ - Κάψα - ........ Τρίπολη ---Τσακώνα --- Μελιγαλά ...
~
 
*** ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ  μέσα από ημερήσια εκδρομή- διαδρομή : Video  !!  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  !!
 Διαδρομή Καρκαλού Καλονέρι  Αγ  Παρασκευή Λαγκάδια 01-Μαϊου- 2015 : http://youtu.be/qOw2N2oBbFM , 
Διαδρομή για την Σταμνίτσα Πρωτομαγιά 2015 ,  01/ 05 / 2015 : http://youtu.be/oKOZNK4yADw ,
Διασκέδαση Αγ  Παρασκευή  πηγές Λούσιου  Λαγκάδια  01/05/2015 : http://youtu.be/2rIXz2Oendc ,
Διαδρομή  Βυτίνα  01/05/2015 : http://youtu.be/FfPYZ_dksWk
Διαδρομή από Μεγαλόπολη Καρύταινα  Ελληνικό  01/05/2015 : http://youtu.be/GJUDuOYi2Gc
Διαδρομή Στεμνίτσα 1-5-2015 : http://youtu.be/uvDbE5AhdAU
Στην ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ  1/5/2015 :΅ http://youtu.be/o4oYjoFPCdQ
Διασκέδαση πρωτομαγιά 2015 στο κέντρο Συμπόσιο Αγία Παρασκευή Λαγκάδια: http://youtu.be/mNGDoSadfB4
Διαδρομή Μεγαλόπολη Καρύταινα Ελληνικό 1-5-2015: http://youtu.be/EnH-73j0WMU
Πρωτομαγιά  Αγία Παρασκευή Λαγκάδια  Συμπόσιο 2015: http://youtu.be/MpOYLudB1_E
Αγία Παρασκευή Λαγκάδι ΣΥΜΠΟΣΙΟ  πηγές Λούσιου  1-5-2015: http://youtu.be/k3ogIdsDy_A
Χορεύει ο Χ Α  Δαβίλας στο κέντρο Συμπόσιο Αγία Παρασκευή Λαγκάδια  1-5-2015: http://youtu.be/FeEzY4hHVas
Χορεύει ο Γ  Α  Δαβίλας στο Συμπόσιο Λαγκάδια 1/5/2015 : http://youtu.be/ffaw6UEfAL8 .-
~  Αγρόκτημα "ΠΑΠΑΚΙΑ" Μεγαλόπολη Καρύταινα Αρκαδίας 02/05/2015 : http://youtu.be/Iv0bHaCnHJo ,

~Διαδρομή στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ  1-5-2015: http://youtu.be/o0iCMDRhxgY ,
~ Διασκέδαση στις πηγές του Λούσιου Αγία Παρασκευή  1/5/2015: http://youtu.be/WJIr6lXu3EQ
~Δημητσάνα   αφήγηση ενημέρωση  1-5-2015: http://youtu.be/QV7cgCPbZR8 ,
~Παιδότοπος στα "ΠΑΠΑΚΙΑ"  Αρκαδίας Μεγαλόπολη 02/05/2015: http://youtu.be/o9_8LVxmAas ,
~ Διασκέδαση στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδιών  1/5/2015: http://youtu.be/Lkt43C2yvGg ,
~ Δημητσάνα  διαδρομή 1-5-2015: http://youtu.be/n4Pj0egRr5Q ,

~ Εστιατόριο παιδότοπος " ΠΑΠΑΚΙΑ¨" Μεγαλόπολη  Αρκαδίας 02/05/2015: http://youtu.be/XIZdibMav4E ,


 
~Πηγές Λούσιου Αγία Παρασκευή Λαγκάδια 1/5/2015 : http://youtu.be/xoojM1BYff8 ,

~ Διαδρομή  στο Ελληνικό Αρκαδίας  1-5-2015: http://youtu.be/wtKc-nUj8TQ  , 

~ Αγρόκτημα Μεγαλόπολη Παπάκια 2/5/2015 : http://youtu.be/mKFKHDiasvA  ,

~Παιδότοπος Παπάκια Καρύταινα Μεγαλόπολη  2/5/2015: http://youtu.be/MlwCMnT8j2I ,

~ Ο Σταματάκος  σε παράσταση 3/5/2015 ; http://youtu.be/ZLlYUB7cZys ,

~Ο Σταματάκος μας λέει 3/5/2015: http://youtu.be/3vDFDCnlFXw ,

  Σταματάκος  ρητορεύει 3/5/2015: http://youtu.be/Rbrq2FurLZo ,





~
*** Τουρκία: Στη φυλακή οι ανυπάκουοι δικαστές!
erdogan
Oι τουρκικές αρχές προφυλάκισαν δύο δικαστές που κατηγορούνται ότι αποφυλάκισαν δεκάδες αντιπάλους του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Πρόκειται για τους δύο δικαστές, Μετίν Εζτσελίκ και Μουσταφά Μπασέρ, οι οποίοι το περασμένο Σαββατοκύριακο διέταξαν να αφεθούν ελεύθεροι ο Χινταγιέτ Καρατζά,
ο πρόεδρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης Σαμανίολου
και περίπου 60 αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί στα τέλη του περασμένου έτους με την κατηγορία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, της συνωμοσίας εναντίον του Τούρκου προέδρου.
Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή και προσέφυγε σε εφετείο με στόχο την ακύρωσή της, και το πέτυχε!
'Ετσι, οι δικαστές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το εισαγγελικό γραφείο διέταξε χθες τη σύλληψή τους.
Ο Μετίν Εζτσελίκ συνελήφθη χθες το βράδυ και παραμένει υπό κράτηση στην φυλακή Σιλβίρι, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Μουσταφά Μπασέρ παραδόθηκε ο ίδιος στις αρχές σήμερα το πρωί όπου και προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη ανάκρισή του.
 Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο δικαστές κατηγορούνται ότι έθεσαν προσκόμματα στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων και είναι μέλη μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης».
~
*** «Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
dimoskopisi 0
Μειώθηκε κι άλλο η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρίας Metrisi για την για την περίοδο από 14 έως 16 Απριλίου.
Στο επίπεδο πρόθεσης ψήφου, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για το Πρώτο Θέμα, το 34,6% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 24,2% Νέα Δημοκρατία.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 5,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,25%, οι ΑΝΕΛ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ οριακά εντός βουλής με 3,1%.
 Η χρεοκοπία είναι στο μυαλό των Ελλήνων μιας που το 57,3% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει ενώ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από το Δημόσιο το προσεχές διάστημα, το 59,6% απαντά «ναι», το 26,1% «όχι», ενώ το 14,3% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σημειώνεται επίσης ότι το 49,7% πιστεύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους προσεχείς μήνες, ενώ το 32,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι υπαρκτό.
Τέλος, στην ερώτηση αν μέσα στους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση στη χώρα θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από την σημερινή, το 31,7% απαντά «μάλλον χειρότερη», ενώ το 17,2% «σίγουρα χειρότερη». «Μάλλον καλύτερη» απάντησε μόλις το 14,6%.
metrisi
 metrisi 2
 Σημαντικό εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι το 44% των πολιτών πιστεύει πως η κυβερνητική πολιτική των πρώτων 100 ημερών αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αντίθετα με το 41%, που πιστεύει ότι την ενίσχυσε. Επίσης, το 36,2% πιστεύει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σήμερα απ” ό,τι ήταν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ το 31,5% πιστεύει ότι είναι καλύτερη και το 20% στάσιμη.
~
***  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο στη Ναυαρίνου
     
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής νέας οροφής αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ στην οδό Ναυαρίνου και το νότιο πεζοδρόμιο του δρόμου είναι στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας.
Η νέα οροφή του αντλιοστασίου αποχέτευσης εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση σ’ αυτό μέσω θυρίδων, που διευκολύνουν τον καθαρισμό και τη συντήρησή του. Θα προκύπτει, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη απορροή των λυμάτων και αποφυγή βλαβών και οσμών.
Οι εργασίες ήταν σύνθετες, καθώς συνεργείο καθαίρεσε την παλιά πλάκα, αποκόπτοντάς την από το πεζοδρόμιο, στη συνέχεια σκυροδετήθηκε καινούργια με θυρίδες ενώ ακολουθείτο διαδικασία παρεκτροπής των λυμάτων και τώρα εκτελούνται εργασίες επισκευής των αντλιών (μέχρι την ολοκλήρωση της επισκευής των αντλιών, λειτουργεί άλλος μηχανισμός παροχέτευσης των λυμάτων).
~
***  Επιτυχής η επίδειξη των ηλεκτρικών εργαλείων Dewalt στο πολυκατάστημα Χρήστος Σαρέλλας
      
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η επίδειξη ηλεκτρικών εργαλείων Dewalt στο τεχνικό πολυκατάστημα «Σαρέλλας Χρήστος», στην Καλαμάτα.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ηλεκτρικά εργαλεία της Dewalt και να διαπιστώσουν στην πράξη τη μοναδική ποιότητα και αξιοπιστία, ενώ στο τέλος της επίδειξης κληρώθηκαν πολλά και πλούσια δώρα.
Επισκεφθείτε, λοιπόν, το τεχνικό πολυκατάστημα «ΣΑΡΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», Αθηνών 207, και βρείτε μέσα από μεγάλη γκάμα το κατάλληλο ηλεκτρικό εργαλείο για τις ανάγκες σας!
Τηλ. επικοινωνίας 27210-24870, xsarellas@gmail.gr
~
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λέικα και Καλλιθέα 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση του έργου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα έως τις 30 Οκτωβρίου θα ισχύσουν με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας για τις περιοχές των Λεΐκων και του οικισμού Καλλιθέας. Ειδικότερα, θα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, στο 1,5 χλμ. της δημοτικής οδού Καλαμάτας – Λεΐκων, λόγω εργασιών κατασκευής άνω διάβασης στην οδό που οδηγεί από Λέικα προς Καλαμάτα και αντίστροφα, και διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από παρακαμπτήριο δρόμο. Επίσης, θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, του δρόμου που ενώνει την οδό Καλαμάτας – Σπάρτης με τον οικισμό Καλλιθέα, λόγω εργασιών κατασκευής άνω διάβασης στην οδό που οδηγεί από Λέικα προς Καλαμάτα, και αντίστροφα και διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από παρακαμπτήριο δρόμο. - 
~
***  Πρόσθετοι όροι για τη διάνοιξη οδού από Άνω Βέργα έως Ευαγγελίστρια
     
Στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω-Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας του Δ. Καλαμάτας» και εγκρίθηκε η επέμβαση σε δασική έκταση. Παράλληλα, τέθηκαν πρόσθετοι όροι διασφάλισης της ακεραιότητας της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου NATURA 2000 με κωδικό GR2550006 (Όρος Ταΰγετος).
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι συνολικού μήκους 2.837 μέτρων και θα ξεκινήσει από τη θέση «Κρεβατάκι» στα όρια των οικισμών Άνω - Κάτω Βέργας, επί υπάρχοντος τοπικού δρόμου που διανοίχθηκε το 2007 – 2008, ενώ θα φθάσει στο σημείο όπου θα συναντήσει την οδό Ευαγγελιστρίας.
Φορέας του έργου είναι ο Δήμος Καλαμάτας.
Όσο για τους πρόσθετους όρους που τέθηκαν, είναι:
-Όλες οι χωματουργικές, διαμορφωτικές και εκσκαφικές εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν, θα γίνουν με την άμεση και συνεχή επίβλεψη εντεταλμένου υπαλλήλου της ΛΗ’ ΕΠΚΑ
-Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλυφθούν αρχαία, αυτές θα διακοπούν αμέσως, προκειμένου θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί η τελική έγκριση από την ΛΗ’ ΕΠΚΑ.
Επίσης, σε περίπτωση που κατά την πορεία των εργασιών εντοπισθούν στην περιοχή μελέτης ακίνητα ή κινητά νεώτερα πολιτιστικά αγαθά ή οποιεσδήποτε παραδοσιακές κατασκευές, παλαιά κτίσματα ή μνημεία, οι εργασίες θα διακοπούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα και καταγραφή, από τα αποτελέσματα της οποίας θα αποφασισθεί η περαιτέρω συνέχισή τους.
Ως πρόσθετοι όροι για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, ορίζονται οι εξής:
-Η υλοποίηση του έργου να γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή επέμβαση στη δασική έκταση
-Να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε τυχόν απαραίτητες εργασίες αποψίλωσης να περιορισθούν στις ελάχιστες δυνατές και να μην προκαλείται ζημιά σε δασική βλάστηση ή υποβάθμιση της αισθητικής του περιβάλλοντος χώρου της οδού
-Να πραγματοποιείται τακτικός καθαρισμός της παραχωρούμενης έκτασης εκατέρωθεν της οδού για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς
-Απαγορεύεται κάθε μορφή δανειοθαλάμου, καθώς και η απόληψη αδρανών από τις κοίτες ρεμάτων και ποταμών.  Β.Β.
~
***  H οικογένεια γιορτάζει και… χορεύει!
      
Εργαστήρι χορού με τη Σάνια Στριμπάκου, για παιδιά από 2, 5 έως 4 ετών και τους γονείς τους, διοργανώνει η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Οικογένειας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί για δύο συνεχόμενα Σάββατα, 9 και 16 Μαΐου, 17.00-18.00, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο (Π. Καίσαρη 6 & Αναγνωσταρά).
«Μικροί και μεγάλοι», όπως αναφέρεται, «συναντιούνται σε κινητικά μονοπάτια, με όχημα τον αυθορμητισμό, τη δίψα για παιχνίδι και την ανάγκη για δημιουργία. Εστιάζουμε στο σώμα, την κίνηση, την ταχύτητα, την ισορροπία, τη δύναμη και την αίσθηση της ομάδας. Ανακαλύπτουμε τις κινητικές κι εκφραστικές μας δυνατότητες, καλλιεργώντας την αυτοπεποίθηση, την ανεξαρτητοποίηση και τη συνεργασία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως αυτό της οικογένειας. Απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον ενός γονέα».
Η Σάνια Στριμπάκου υπήρξε μαθήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας. Το 2000 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Από το 2003 διδάσκει σύγχρονο, αυτοσχεδιασμό και μουσικοκινητική αγωγή, ενώ συνεργάζεται ως χορεύτρια με πολλές ομάδες σύγχρονου χορού. Για δυο χρόνια υπήρξε καθηγήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας. Είναι μητέρα ενός πεντάχρονου κοριτσιού, πηγή έμπνευσης του εργαστηρίου «Η Οικογένεια Χορεύει», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Το κόστος του εργαστηρίου είναι 12 ευρώ ανά οικογένεια για τη συμμετοχή σε ένα εργαστήριο και 22 ευρώ ανά οικογένεια για τη συμμετοχή σε δύο.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία της σχολής χορού, Π. Καίσαρη 6 & Αναγνωσταρά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 – 20.00 (τηλέφωνα 27210 83086 και 27210 90886). 
~
*** Καταργούνται τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες οφειλές από τους Δήμους
      
Καταργούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονταν για εκπρόθεσμη καταβολή οφειλών προς τους ΟΤΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το πρόστιμο θα επιβάλλεται πλέον μόνο σε περίπτωση που μια οφειλή έχει βεβαιωθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 20 Μαρτίου 2015 και η καταβολή της θα γίνεται μετά την παρέλευση εξαμήνου από το χρόνο που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.
Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ φτάνουν έως και το 30% της αρχικής οφειλής.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης, οι οφειλές που βεβαιώνονται από 21 Μαρτίου 2015 και μετά επιβαρύνονται μόνο με τον τόκο εκπρόθεσμης καταβολής της παρ. 1 του αρ. 53 του ν. 4174/2013 και ορίζεται στο 8,56% ετησίως.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 53 του ν. 4174/2013, δεν υπολογίζονται και δεν οφείλονται τόκοι επί των τόκων, ενώ μέχρι 31-12-2015 οι τόκοι υπολογίζονται κατά την είσπραξη και για ολόκληρο το μήνα εντός του οποίου αυτή διενεργείται.
~
*** «Παράνομο που δεν απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων»… σε Δημοτικό Συμβούλιο
    
Μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τέθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινή συνεδρίασης του Σώματος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά, κάτι που συνιστά, πέραν όλων των άλλων, ακόμη και παράβαση καθήκοντος!
Το ζήτημα έθεσε ο Σωτήρης Μπακούρος, με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αναφορά του στο ιστορικό των αποφάσεων για το θέμα, με πρώτη εκείνη του 2012, 33 σελίδων, όπου αναφέρονται όλα όσα ειπώθηκαν, καταγράφηκαν και απομαγνητοφωνήθηκαν, και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή του 2012 αλλά και του Νοεμβρίου του 2014, δεν εφαρμόστηκαν, αφού με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2014 για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποφασίστηκε η επικαιροποίηση και άμεση εκτέλεση της απόφασης του 2012!
«Πού είναι τα πρακτικά της συνεδρίασης; Τι είπαμε;», ρώτησε ο κ. Μπακούρος, τονίζοντας με ένταση πως «είναι παράνομο αυτό που κάνετε. Πού είναι οι απόψεις, οι τοποθετήσεις μας; Τα πρακτικά;».
Απαντώντας ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας είπε: «Δεν έχουμε σύστημα απομαγνητοφώνησης. Εάν, όμως, οι επικεφαλής ή κάποιος σύμβουλος όταν κάνει μια τοποθέτηση, θέλει να γραφτεί η αιτιολόγηση, η τοποθέτηση, η εισήγησή του...», αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπακούρου: «Ποιος το λέει αυτό;».
Ο κ. Καλκαβούρας συνέχισε αναφέροντας: «Οι κασέτες υπάρχουν, όμως δε γίνεται απομαγνητοφώνηση» και ύστερα από αντιδράσεις και παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση, συμπλήρωσε: «Θέλετε να γίνεται απομαγνητοφώνηση; Να το δούμε... Δεν το θέσατε από την αρχή. Είναι ένα επιπλέον έξοδο. Βεβαίως και να το κάνουμε. Να δούμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο Δήμος...».
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως πράγματι παλιά γινόταν απομαγνητοφώνηση από εταιρεία, αλλά έπειτα από αλλαγή νόμου, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε τέτοια δαπάνη.
Αυτό είναι αναλήθεια, έλεγαν εκτός μικροφώνου, από την αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως υπάρχουν μια σειρά αποφάσεων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων για ανάθεση ύστερα από διαγωνισμό σε εταιρείες να κάνουν απομαγνητοφώνηση πρακτικών συνεδριάσεων θεσμικών Οργάνων ΟΤΑ, που είναι υποχρεωτικές από το νόμο!
«Όποιος θέλει, μπορεί να λέει και να γράφεται στα πρακτικά», είπε ο κ. Καλκαβούρας, με τον κ. Ανδρινόπουλο να του απαντά πως δε γράφτηκε η θέση του στην προηγούμενη απόφαση για τα απορρίμματα, παρότι το ζήτησε!
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ουσιαστικά άφησε ακάλυπτο, αν όχι "άδειασε" κανονικά με εύσχημο τρόπο, τον πρόεδρο του Σώματος, που είναι ο αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την τήρηση της νομιμότητας των συνεδριάσεων και αποφάσεων, λέγοντας: «Το Δημοτικό Συμβούλιο, κε πρόεδρε, είναι αυτοτελές» και «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να είμαστε αρωγοί»!  Του Ηλία Γιαννόπουλου
~
***  Έκτακτο:Εμπλοκή ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις
group
Εμπλοκή υπήρξε στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Brussels Group με αφορμή το θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Παρά την αρχική αισιοδοξία που επικρατούσε νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ακατανόητη επιμονή των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα δύο αυτά θέματα.
Επιπλέον,οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν, ότι η επίμονη αυτή θέση εκφράστηκε παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στα στελέχη του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν συγκριτικοί πίνακες από διάφορες χώρες στους οποίους αποτυπώνεται ότι η ανάπτυξη ευνοείται από την παρουσία συλλογικών συμβάσεων.
Τέλος κατέληξαν στο ότι για την Ελλάδα το θέμα των συλλογικών συμβάσεων είναι κάτι παραπάνω από «κόκκινη» γραμμή.
~
***  Μάρδας:Αν μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν
mardas
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του απληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα πως σήμερα, τα χρήματα για τις συντάξεις δεν υπάρχουν.
Ο κ. Μάρδας δήλωσε στον FOCUS FM 103,6:«Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν».
Στη συνέχεια πρόσθεσε:«Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τους τρόπους άντλησης ρευστότητας για να αντιμετωπίσει το θέμα, με βάση τους περιορισμένους όρους της ελληνικής οικονομίας».
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές ο κ. Μάρδας τόνισε: «Όσο πιο νωρίς κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές στην παρούσα φάση τόσο το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά», ενώ δεν απέκλεισε ένα έκτακτο Eurogroup στις 8 του μήνα.
Σχετικά με το πακέτο βοήθειας το οποίο θα απαιτηθεί τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής υπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί το ύψος του με ακρίβεια επεσήμανε ότι «αυτό το πακέτο θα συνοδευθεί με συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε με τους δανειστές μας. Το ΔΝΤ σε μια τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να θέλει να συνδράμει, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό, αφού το Ταμείο λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία από εκείνη της ΕΚΤ».
Τέλος, ο κ. Μάρδας τάχθηκε κατά το σεναρίου των πρόωρων εκλογών.
~
*** Λαφαζάνης:Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου»
lafazanis2
«Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου» δήλωσε στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρεμβαίνοντας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τον έντιμο συμβιβασμό που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε πως «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα σχέδια των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε η Ελλάδα θα παραδοθεί στους δανειστές», καθώς διαθέτει «όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη διατήρηση, με άλλη μορφή, της μνημονιακής συνέχειας», ενώ σε αντίθεση, «η Ευρώπη είναι δύσκολο να έχει προοπτική, εάν σπρώξει, στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων, την Ελλάδα στο περιθώριο και την απομόνωση».
~
***   Η Λ. Κανέλλη επιτίθεται στον Συριζα για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών
kanelli2603
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, ήταν καταιγιστική στην ομιλία της στη Βουλή, για τη χρηματοδότηση των 500εκ. δολαρίων, για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών τύπου P-3B, τα οποία είναι ηλικίας 35 ετών.

Η κ. Κανέλλη επεσήμανε στον βουλευτή κ. Λεοτσάκο του Συριζα, ότι η απόφαση αυτή δεν πέρασε ποτέ από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Άμυνα.

Ο βουλευτής του Συριζα θέλοντας να υποβαθμίσει το θέμα ανέφερε πως δεν υπάρχουν 500εκ. δολάρια, και αντεπιτέθηκε λέγοντας, πως με την τοποθέτηση της, η κ. Κανέλλη, υπονομεύει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της χώρας.

Τον λόγο ξαναπήρε η βουλευτής του ΚΚΕ, και αναρωτήθηκε γιατί, για την ερώτηση των 500εκ. δολ. αυτός απαντά με προσωπική επίθεση. Ωστόσο, η ένταση μεταξύ των δύο κορυφώθηκε όταν ο βουλευτής του Συριζα είπε πως "εσείς μας τα προτείνατε". Τότε η κ. Κανέλλη ζήτησε να ανακαλέσει τη δήλωση του, πράγμα το οποίο έκανε ο κ. Λεοτσάκος λέγοντας πως ήταν "σχήμα λόγου".
~
*** Σπίρτζης: Μειώνονται οι τιμές στα διόδια
diodia
Τη μείωση των τιμών στα διόδια, χάρη στην επέκταση του χρόνου παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων προανείγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπιρτζής.
"Θεωρούμε ότι ο χρόνος παραχώρησης δεν μπορεί να είναι σταθερός. Αυτό θα αλλάξει, και θα παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα πάμε σε χαμηλά διόδια για όλους, και όταν έχουμε χαμηλό φόρτο θα αυξάνεται η διάρκεια της σύμβασης αλλά θα μειώνεται όταν θα ανεβαίνει η κυκλοφορία, διασφαλίζοντας και τα κέρδη των εταιρειών. "Δεν μπορεί να φτάσουμε στα 100 χρόνια, αλλά μπορούμε από τα σημερινά 35 να πάμε στα 40 με 45. Είναι λογικές προτάσεις"
~
*** Τσακαλώτος: Οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν
tsakalwtos
 O αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος  με δηλώσεις ξεκαθαρίζει  τον λόγο που θα πρέπει να έχει ο λαός αν διαταραχθούν οι «κόκκινες» γραμμές.
 «Οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει» δηλώνει ο κ. Τσακαλώτος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών.
Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» επαναλαμβάνει τη διαπίστωση ότι ήταν λάθος το ότι η κυβέρνηση παρέμεινε στην προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζει όμως πως αυτό το λάθος δεν ήταν του κ. Βαρουφάκη ή κάποιου άλλου μεμονωμένα και πως ήταν λάθος όλης της διαπραγματευτικής ομάδας.
 Διαπιστώνει, δε, ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες και ένα κενό συντονισμού, το οποίο προτίθεται να καλύψει με το νέο του ρόλο ως συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας.
~
***  Την ημερομηνία "κλειδί" προβλέπει αναλυτής του bloomberg για την Ελλάδα
xronos
Ο αναλυτής του bloomberg Τζέιμι Μάρεϊ, επισημαίνει πως ο χρόνος τελειώνει για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, έναντι των δανειστών της, με την κρισιμότερη ημερομηνία να είναι η 20η Ιουλίου.

Όπως αναφέρει στην ανάλυση του, η συγκεκριμένη ημερομηνία καθίσταται τόσο σημαντική, γιατί τότε είναι η μέρα αποπληρωμής δόση ύψους 3,5δις. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Σημειώνει επίσης, πως εάν δεν γίνει κανονικά η καταβολή της δόσης, τότε το Δ.Σ της ΕΚΤ θα αναγκαστεί να επέμβει, και συνεχίζει: "Σε εκείνο το σημείο η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μια απόφαση άμεσα".

Δηλώνει πως η 12η Μαΐου δεν πιστεύει πως θα προκαλέσει πρόβλημα καθώς θεωρεί σίγουρο ότι θα αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ ύψους 774εκ, ευρώ. Αλλά η δόση προς την ΕΚΤ είναι η σημαντικότερη καθώς είναι και η δόση προς τον οργανισμό που χειρίζεται και τον ELA.

Επισημαίνει τέλος για τις διαπραγματεύσεις: "Είναι φανερό πως πέραν τον αριθμών, υπάρχει μια συνολική διαφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές που θα πρέπει να διευθετηθούν. Είναι μια ασαφής αισιοδοξία, πως κάπως θα προχωρήσουν τα πράγματα και θα υπάρξει μια άμεση συμφωνία.
~
***  Πεζοδρόμια σε πολλά σημεία της Καλαμάτας
      
Απόφαση κατανομής σκυροδέματος, την πρώτη για το 2015, υπέγραψε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η οποία αφορά σε συνεχιζόμενες συμβάσεις προμήθειας έτους 2014 και νέα σύμβαση προμήθειας έτους 2015. Η κατανομή προβλέπει τη διάθεση ποσοτήτων σκυροδέματος στην Καλαμάτα, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Λαδά, Ελαιοχωρίου, Σπερχογείας, Θουρίας, Αμφείας, Αιθαίας, Άριος, Άμμου, Ανεμομύλου και Αρφαρών.
Επίσης, θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια σε πολλά σημεία της Καλαμάτας, καθώς και στη Βέργα και το Ασπρόχωμα. Ειδικότερα, στις οδούς Μεσογείων, Κρήτης, Φαρών, στο 3ο Νηπιαγωγείο, στις οδούς Ακρίτα, Αύρας, Ηρώων, Δραχμής, στη Βέργα στην οδό Ευαγγελιστρίας, καθώς και στο Ασπρόχωμα (εναπομένον τμήμα πεζοδρομίου της παλαιάς εθνικής οδού).
~
*** Συνελήφθη 17χρονος που έδωσε την «παραγγελιά» για τη δολοφονία 29χρονου
      
Το θύμα του είχε ζητήσει να σταματήσει να παρενοχλεί την αδελφή του
Από στιγμή σε στιγμή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο ανήλικος που έδωσε την «παραγγελιά» για τη δολοφονία ενός 29χρονου πατέρα τριών παιδιών με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί. Ο 17χρονος τσιγγάνος συνελήφθη το πρωί στο Βόλο μετά από έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας, ενός 30χρονου Αλβανού που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 29χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Εντολέας της δολοφονίας ήταν ο 17χρονος που λογομάχησε με το θύμα σε μπαρ της πόλης, όταν ο 29χρονος διαπίστωσε ότι παρενοχλούσε την αδελφή του και του ζήτησε να σταματήσει.
Ο ανήλικος βγήκε από το μπαρ και κάλεσε άλλους δύο τσιγγάνους και τον 30χρονο Αλβανό που συνέχισαν τον καυγά, αλλά στη συνέχεια έφυγαν από το μπαρ και περίμεναν απ’ έξω μέσα στο αυτοκίνητο του αλλοδαπού. Όταν βγήκαν ο 29χρονος και η αδελφή του, ο 30χρονος έπεσε πάνω του με με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου. www.protothema.gr
~
*** Έκθεση τυποποιημένων προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου
      
Κάλεσμα συμμετοχής σε επιχειρήσεις
Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά», στο διάστημα από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, και αναμένεται να δώσουν το «παρών» 100 περίπου εκπαιδευτικοί από σχολεία - μέλη του Δικτύου απ’ όλη τη χώρα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, που είναι και ο συντονιστικός φορέας του συγκεκριμένου Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου, από μεσσηνιακές  ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί και να προβληθεί το πλήθος των επιχειρήσεων επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου της Μεσσηνίας, η υψηλή ποιοτική και ποσοτική παραγωγή επώνυμων και καταξιωμένων προϊόντων και εμπορικών σημάτων – ετικετών που με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο της μεσσηνιακής γης, σε συνδυασμό με την ποιοτική φροντίδα και τεχνογνωσία παραγωγών και τοπικών επιχειρήσεων, οδηγεί σε οικονομική και πολιτιστική υπεραξία και αειφορία τον τόπο και τα προϊόντα του.
Στόχος του ΚΠΕ Καλαμάτας είναι η έκθεση να αποκτήσει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα στο χώρο του. Να εμπλουτίζεται τακτικά με νέα προϊόντα και σήματα και να είναι συνεχώς επισκέψιμη από την εκπαιδευτική κοινότητα, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς (ημερίδες, σεμινάρια κ.λπ.), αλλά και την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΠΕ Καλαμάτας ως Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.
Γι’ αυτό μπορούν να εκτεθούν προϊόντα σε διάφορα μεγέθη συσκευασίας, ακόμη και κενά περιεχομένου, όπου είναι εμφανισιακά δυνατό.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΠΕ καλεί τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) να εκθέσουν τα προϊόντα τους, διαθέτοντας δείγματα συσκευασίας και τυποποίησης προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου ή και δείγματα γευσιγνωσίας.
Για τη συμμετοχή τους στην έκθεση οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΠΕ Καλαμάτας στα τηλέφωνα 27210 62299 και 6932.784.2266932.784.226 (κ. Γεώργιο Αργυροηλιόπουλο) ή μέσω email στο mail@kpe-kal.mes.sch.gr, μέχρι τη Δευτέρα 11  Μαΐου, δηλώνοντας τα στοιχεία τους και τον τρόπο συμμετοχής των προϊόντων τους στην έκθεση.
~
*** Μελέτες και δράσεις για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Καλαμάτα
      
Υπό διευρυμένη σύνθεση, με την εκπροσώπηση φορέων όπως οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συνεδρίασε, προχθές, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος απευθύνθηκε στην πρόεδρο Παναγιώτα Ντίντα και τα μέλη της Επιτροπής, ζητώντας τους να προτείνουν παρεμβάσεις, ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας της Καλαμάτας και της περιοχής της, ως τουριστικού προορισμού.
Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά εθελοντών και εκπροσώπων φορέων με ιδέες και προτάσεις, καθώς και στη συγκέντρωση όλων των διπλωματικών εργασιών και των διδακτορικών διατριβών με θέμα την Καλαμάτα, μέσω της πρωτοβουλίας «Φαντάσου την πόλη σου».
Αναφέρθηκε, ακόμη, σε θέματα ευταξίας του δημόσιου χώρου και σεβασμού των μνημείων, όπως στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αλλά και στο σχολικό τουρισμό.
Κι επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, στο πλαίσιο της συζήτησης, η πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε το δήμαρχο ότι ένας επαγγελματίας βγάζει κλειδιά τα οποία φέρουν το λογότυπο του Δήμου Καλαμάτας, βοηθώντας στην εμπέδωση του city brand Καλαμάτα!
Τη συνεδρίαση της Επιτροπής απασχόλησαν τα εξής θέματα:
1. Προετοιμασία εν όψει θερινής περιόδου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα λειτουργήσει τρία Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης, για παροχή εντύπου υλικού και πληροφοριών στους επισκέπτες. Μάλιστα, το Γραφείο της Παραλίας αναβαθμίζεται αισθητικά αυτήν την περίοδο. Τέλος, αυτό που βρίσκεται στο αεροδρόμιο θα λειτουργεί τις ημέρες και ώρες αφίξεων των πτήσεων.
2. Εκπόνηση μελέτης citybranding για την Καλαμάτα. Συζητήθηκε η εκπόνηση μελέτης που θα αναδεικνύει την ταυτότητα και θα δίδει το στίγμα της Καλαμάτας, με στόχο να βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της πόλης και της περιοχής της ως τουριστικού προορισμού.
3. Έγινε αξιολόγηση της προσπάθειας προβολής του Δήμου Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 27 – 29 Μαρτίου 2015 και προγραμματισμός αντίστοιχων δράσεων σε Αττική και Ιωάννινα, σε πρώτη φάση.
~
*** Σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφία)
      
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Αναγνωσταρά λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ.
Το τροχαίο συνέβη όταν το ένα αυτοκίνητο παραβίασε το Stop της Κολοκοτρώνη και έπεσε στο άλλο όχημα που διέσχιζε την οδό Αναγνωσταρά.


~
***  Στον πεζόδρομο της Αριστομένους
     
Ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί και θεωρούν πως τα πάντα τους ανήκουν. Έτσι, εκτιμούν ότι είναι «υπεράνω» πολλών πραγμάτων. Είναι σίγουρο πως το σχόλιο αυτό δε θα γραφόταν, αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα για αυτόν που μας το μετέφερε πως ενεργεί με ιδιοτέλεια.
Μάθαμε, λοιπόν, πως χθες το πρωί στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη και συγκεκριμένα στο βόρειο, κάτω από το κτήριο Αλειφέρη, βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα, η οποία κάπνιζε. Ξαφνικά άκουσε κορνάρισμα αυτοκινήτου, γύρισε και είδε τον οδηγό να της λέει να κάνει άκρη για να παρκάρει (!). Αυτή το αρνήθηκε, πιθανόν με έντονο ύφος και ο οδηγός, μη έχοντας άλλη επιλογή, έκανε όπισθεν και πάρκαρε μερικά μέτρα μακρύτερα, πριν από τη διασταύρωση με την Αριστομένους. Βγήκε από το αυτοκίνητο, μπήκε στην τράπεζα και όταν βγήκε θεώρησε σωστό να ξανακορνάρει, κοιτώντας προς το εσωτερικό παρακείμενου καταστήματος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.
Ο μεταφορέας του περιστατικού ανέφερε, επίσης, ότι ο εν λόγω οδηγός ήταν εκείνος που παρακαλούσε προ ημερών τους αστυνομικούς να μην του βεβαιώσουν παράβαση (είχε και τότε σταθμεύσει στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο), επικαλούμενος πως είχε μεταβεί στην τράπεζα για συναλλαγές μεγαλοπαράγοντα της Καλαμάτας…    Χ.Χ. 
~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 3/5/2015 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.6 (Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το www.kalamata.meteoclub.gr/ 
~
*** Καμπάνια ενημέρωσης για την ψυχική υγεία της εγκύου και της νέας μητέρας
     
Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών (perinatal mental disorders), όρος που αναφέρεται στις ψυχικές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της κύησης και το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό (επιλόχειες διαταραχές), πραγματοποιεί η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ (fainareti.gr).
Πιο συχνές είναι η επιλόχειος κατάθλιψη (10-15% του γυναικείου πληθυσμού) και οι αγχώδεις διαταραχές, ενώ πολύ πιο σπάνια (1 ή 2 στις 1000 γεννήσεις) εμφανίζεται η επιλόχειος ψύχωση, διαταραχή που πλήττει την επαφή του ατόμου με την πραγματικότητα και μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργικότητά του.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις αναπτυγμένες χώρες, το 10% των εγκύων και το 13% των νέων μητέρων υποφέρουν από ψυχικά προβλήματα, κυρίως κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές, ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 15.6% για τις έγκυες και στο 19.8% για τις νέες μητέρες. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία για την Ελλάδα, το 50-85% των νέων μητέρων αναπτύσσουν μια ήπιας έντασης και παροδικής μορφής επιλόχειο δυσφορία (baby blues), που διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες και δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κατάθλιψη.
Το 10-15% των νέων μητέρων αναπτύσσουν επιλόχειο κατάθλιψη και το 0,1 - 0,2% των νέων μητέρων αναπτύσσουν επιλόχειο ψύχωση (Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κατάθλιψη, 2008), στοιχεία που συνάδουν με τα πορίσματα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, τα οποία συγκλίνουν στην ανάγκη έγκαιρου εντοπισμού των συμπτωμάτων, για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στη γυναίκα, το παιδί, αλλά και σε όλη την οικογένεια, και επισημαίνουν την αποτελεσματικότητα της ανίχνευσης των εν λόγω συμπτωμάτων ήδη από την εγκυμοσύνη.
Για το λόγο αυτό, η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ λειτουργεί την Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας, 210-9319054, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 9.00 μ.μ., η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους και μαίες).
Μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής  παρέχεται:
-Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική στην έγκυο, λεχωίδα, νέα μητέρα, πατέρα και το ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού
-Πληροφόρηση γύρω από θέματα που αφορούν στην κύηση και τη λοχεία (προετοιμασία για τον τοκετό, θηλασμός, κ.τ.λ.)
-Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν στην περιγεννητική περίοδο.
Η ενημερωτική εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου, της Λεχωίδας και της νέας Μητέρας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
~



*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***Φανερώνει το κοινωνικό της πρόσωπο η Μαύρη Θύελλα και… προετοιμάζεται για Λουτράκι
     
Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας της Καλαμάτας, που έχει στο μυαλό της το ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής στο Λουτράκι, με αντίπαλο το σωματείο της Κορίνθου. Προετοιμασία η οποία θα έχει ένα ιδιαίτερο ραντεβού, σήμερα το απόγευμα στις 5.00 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου ανάμεσα σ’ άλλα η Μαύρη Θύελλα θα έχει την ευκαιρία να φανερώσει και πάλι το κοινωνικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει ομάδα επιλέκτων ποδοσφαιριστών από ομάδες της Μεσσηνίας που θα έχει στις τάξεις της και κάποιους παλαίμαχους, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Νινιού, που περνά σοβαρή δοκιμασία υγείας. Οι άνθρωποι της Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση των διοργανωτών, το ίδιο βεβαίως θα κάνει και το αγωνιστικό τμήμα, μεταφέροντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς το πρόσωπο ενός εκ των πλέον ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα ο Μιχάλης Καβαλιέρης θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που σκέπτεται να χρησιμοποιήσει στον αγώνα στο Λουτράκι, δίνοντας πάντως αρκετό χώρο και πάλι στους πιτσιρικάδες.
*** 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   66-77 , (34-38).- Διακοπή 1,530΄πριν τη λήξη 64-77 !

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΠΟΥ ! ΑΥΤΟΊ  ΟΙ  ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ  !  

Τα  δεκάλεπτα : 18-22,(34-38), 48-63 , 66-77 .-  

 Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην 24η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
Πανιώνιος-Πανελευσινιακός 94-95
Τρίκαλα-Άρης 74-81
Κόρυμβος Αμαλιάδας-Απόλλων Πατρών 74-68 (παρ.), 61-61 (κ.α.)
ΚΑΟ Δράμας-ΑΕ Νέας Κηφισιάς 67-51
ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΑΕΚ 80-79
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου 77-72
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2/5 (19:00)

~**  Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης βρέθηκε ο Τζέιμς Γκιστ


Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΟ                         Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης βρέθηκε ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Τζέιμς Γκιστ μετά από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Απόλλωνα Πάτρας, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΚΑΕ το απόγευμα της Πέμπτης.
Όπως αναφέρεται, η ΚΑΕ θα περιμένει την δεύτερη εξέταση του δείγματος για να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια κατά του παίκτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης.
Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικίες η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια.
Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (2/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό».   
Newsbeast ΔΟΛ

~**  Δεν παίζει με Ολυμπιακό ο Γκιστ, προσωρινός αποκλεισμός από ΕΣΚΑΝ


Εν αναμονή του δευτέρου δείγματος


Οριστικά χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό το απόγευμα του Σαββάτου (19:00 NS2), αφού ο παίκτης των «πρασίνων» τιμωρήθηκε από το ΕΣΚΑΝ με προσωρινό αποκλεισμό.
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού
βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα του δευτέρου δείγματος.
Ο Γκιστ παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο ΕΣΚΑΝ μαζί με τον νομικό σύμβουλο της ΚΑΕ, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, και απολογήθηκε.
Από το ΕΣΚΑΝ λοιπόν του επιβλήθηκε προσωρινή διαταγή αποκλεισμού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δευτέρου δείγματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που και το δεύτερο δείγμα επιβεβαιώσει το πρώτο, τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό έξι μηνών, ως υπότροπος, αφού είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν με τρεις μήνες για χρήση κάνναβης.
Δημητρακόπουλος: «Ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Γκιστ»
Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ξεκαθάρισε μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του Τζέιμς Γκιστ, ότι υπήρξε από την πλευρά τους συναίνεση στην απόφαση, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, ενώ επισήμανε ότι η «ανωτέρω συναίνεσή μας δεν αποτελεί ομολογία ενοχής».
Παράλληλα, δήλωσε εμπιστοσύνη στην Αθλητική Δικαιοσύνη, όπου και θα αποδειχθεί η έλλειψη δόλου του Αμερικανού, ενώ τόνισε ότι ο Γκιστ δεν έκανε ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών.
«Κατά τη συζήτηση σήμερα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΚΑΝ, συναινέσαμε στον προσωρινό αποκλεισμό του Γκιστ από τους προσεχείς αγώνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία», είπε αρχικά ο Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε: «Συγχρόνως, διασαφηνίσαμε ότι η ανωτέρω συναίνεσή μας δεν αποτελεί ομολογία ενοχής. Πιστεύω ότι η έλλειψη δόλου του αθλητή θα αποδειχθεί ενώπιον της Αθλητικής Δικαιοσύνης και ρητά δηλώνω ότι ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών». 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ~
***
 ~








***      BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4147 video. - 4147.-    Σταματης Σκουλικας                     2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9087  βίντεο   .-
 https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4132.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   408 .-      
@stamos01 ,   http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   

     
~**  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .- 
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html
            ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  : ~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .- 
 ~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-  
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html ~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-       ` ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .- 
~ Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- 
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-  
~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-      
~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-           
 ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Απριλίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/22-2015.html .-
   ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Παρασκευή  24  Απριλίου  2015: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-24-2015.html .-
  ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Σάββατο  25  Απριλίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-25-2015.html .  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-
 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.- 
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-

~ ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-  
ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-          

~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html  .-
~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  : 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-



~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   

~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: