ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS ΄Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS ,  ΄Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :
~

~

~
***23 Μαΐου
Μαρτύρων Σελεύκου και Σαλωνά του Ρωμαίου. Οσιομάρτυρος Λουκά του εν Μυτιλήνη (†1802). Οσίων Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων (1), του ομολογητού (†821) και Συνεσίου επισκόπου Καρπασίας της Κύπρου. Μυροφόρου Μαρίας του Κλωπά.
(1) Ο όσιος Μιχαήλ, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Αρμένιου και καταγόταν από πλούσια και αρχοντική οικογένεια, από τα Σύναδα της Φρυγίας. Σπούδασε με ζήλο τα ιερά γράμματα και στη συνέχεια έφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκεί όμως συνδέθηκε με ένα φημισμένο πνευματικό άνθρωπο το Θεοφύλακτο, και αποφάσισαν να αφοσιωθούν στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Αποσύρθηκαν σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο το οποίο είχε ιδρύσει ο Πατριάρχης Ταράσιος, ο οποίος φωτισθείς από το Άγιο Πνεύμα, τούς υποδέχθηκε εγκάρδια και πολύ γρήγορα τούς χειροτόνησε πρεσβυτέρους. Στη συνέχεια, ο μεν Θεοφύλακτος εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας, ο δε Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων. Από τη θέση του Επισκόπου ο Μιχαήλ έλαμψε πνευματικά. Δυναμικός μαχητής της πίστης, δίδασκε καθημερινά το λόγο του Θεού, κήρυττε, νουθετούσε και βοηθούσε δυναμικά τους πτωχούς, τους πάσχοντες και τους αδυνάτους. Διακρίθηκε επίσης για την προσήλωσή του στα ορθόδοξα δόγματα και την σφοδρή καταπολέμηση των αιρετικών διδασκαλιών. Όταν ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, κήρυξε διωγμό εναντίον όσων υπερασπιζόταν τις ιερές εικόνες, ο Μιχαήλ με γενναιότητα αντιτάχθηκε στη προκλητική αυτή ενέργεια του αυτοκράτορα. Εξοργισμένος ο Λέων έδωσε εντολή να φυλακισθεί σε ένα φρούριο, το οποίο ονομαζόταν Ευδοκιάς. Ο όσιος όμως συνέχιζε να κηρύττει την αλήθεια με αντίτιμο συνεχείς εξορίες, κακουχίες και στερήσεις για να καταλήξει σε κάποια ανθυγιεινή περιοχή όπου από τις ταλαιπωρίες παρέδωσε την αγία ψυχή του ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.
23/05 Απολυτίκιο Αγ. Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων - 23 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/2w1wymUDcPI?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
*** Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά κολύμβησης στην Καλαμάτα 

 Εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, είναι τα νερά κολύμβησης για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν και στα εννέα σημεία ελέγχου (Αγωγός, Κορδίας, Νέδοντας, Ανάσταση, Εσπέρια, Elite, Φιλοξένια, Αλμυρός και Μαντίνεια), τόσο τα E.coli όσο και οι εντερόκοκκοι βρίσκονται στις επιθυμητές τιμές. Η δειγματοληψία έγινε στις 18 Μαΐου και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ, κατά τη μέτρηση του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Μαΐου διαπιστώθηκε από τα ευρήματα ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων. - 
~
***   "Δεν παραδίδουμε την έδρα, δεν ψηφίζουμε συμφωνία που ούτε ο... Τσίπρας δε θα ψήφιζε" Τις δικές τους κόκκινες γραμμές έθεσαν στο Μαξίμου Μιχελογιαννάκης και Λεουτσάκος

Τις δικές τους κόκκινες γραμμές όσον αφορά τη συμφωνία έθεσαν στο Μαξίμου μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Στάθης Λεουτσάκος ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος σήμερα Σάββατο και την Κυριακή. 
 - "Αν έρθουν νέα μέτρα θα ανεξαρτητοποιηθώ και δε θα παραδώσω την έδρα" - τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης. Σύμφωνα με το βουλευτή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει.  
"Να ψηφίσω, τι να ψηφίσω, ένα δεξί κόμμα; Εμείς υπογράψαμε να δώσουμε την έδρα, εφόσον παραβούμε τις αρχές και τις προαγγελίες που κάναμε, είναι δυνατόν να παραδώσω εγώ την έδρα, όταν μου βάλει ΦΠΑ και μου ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία; Αυτοί να παραδώσουν τις έδρες τους. Υπάρχει πρόγραμμα που βγήκαμε. Αλλοιώνουν το πρόγραμμα, αλλοιώνουν την αριστερά", ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον Alpha, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του που έχουν την ίδια γνώμη με τον ίδιο.
 -  "Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία, ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας» σημείωσε ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Στάθης Λεουτσάκος.
 -  "Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό όχι εμείς. Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους"
~
***  To κρίσιμο μήνυμα Τσίπρα στη διευρυμένη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και οι άλλες τάσεις, αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις
To κρίσιμο μήνυμα Τσίπρα στη διευρυμένη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ένα διευρυμένο σώμα περίπου 350 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτών και επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το Σάββατο και την Κυριακή προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων και να τοποθετηθούν επ' αυτών υπουργοί, βουλευτές και στελέχη.
- Η συνεδρίαση θα αρχίσει με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας και τις επαφές του με τον κ. Ολάντ και την κ. Μέρκελ .
- Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ενότητας παρά τις διαφορετικές θέσεις και παράλληλα να υπογραμμίσει την αξία της συλλογικότητας στην κομματική και πολιτική δράση.
- Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και οι άλλες τάσεις, αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα κατατεθούν θέσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία.
- Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της ΚΕ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.
~
*** Είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό κράτος χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας
islam1
-  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Sputnik, ο Ισραηλινός αρθρογράφος Avigdor Eskin σχολίασε τη συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους.
Μάλιστα τόνισε πως μόνο οι περιφερειακές δυνάμεις μπορούν να νικήσουν πραγματικά την απειλή της τρομοκρατίας. Ο Eskin δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη λύση θα γινόταν μόνο με τη συνδρομή της Ρωσίας, μιας χώρας με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με τη Συρία και το Ιράκ.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο στρατός των ΗΠΑ να ανακτήσει τον έλεγχο στο Ιράκ, δεδομένης της πρόσφατης ειδικής αποστολής προκειμένου να σκοτώσουν τους ηγέτες του ISIL, ο Eskin σημειώνει πως οι άνθρωποι της περιοχής «φοβούνται την Αμερικανική εμπλοκή. Ακόμη θυμούνται πως το Ιράκ ήταν ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος πριν από 20 χρόνια. θυμούνται τη Λιβύη, η οποία δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση υπό την εξουσία του Μουαμάρ Καντάφι, «αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την παρέμβαση.
«Μάλλον όλοι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το Ιράκ υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν και η Λιβύη υπό την εξουσία του Μουαμάρ Καντάφι δεν ήταν τα τέλεια μέρη. Τα όσα καταγράφηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν πιθανώς πολύ διαφορετικά [από εκείνα των δυτικών χωρών], αλλά η Μέση Ανατολή δεν είναι οι ΗΠΑ και η Δύση γενικότερα. Και με την είσοδο τους στη Μέση Ανατολή , οι Αμερικάνοι [έχουν] προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα έχουν προσπαθήσει να λύσουν «
Ο Eskin εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ δεν επεκτείνουν τη συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι «η εμπειρία των αμερικανικών ειρηνευτικών δυνάμεων –με τις αποστολές βομβών αντί της ανθρωπιστικής βοήθειας, [συνεχίζεται για] πολύ καιρό στη Μέση Ανατολή, και το καλύτερο πράγμα για τους Αμερικανούς είναι να πάνε σπίτια τους. «
Ο συγκεκριμένος εμπειρογνώμονας τόνισε ότι μετά τη σύγκρουση στη Λιβύη, ακόμη και «το Κογκρέσο των ΗΠΑ αντιτίθεται πλήρως στην άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία, και αυτός είναι ο λόγος που δεν το βλέπουμε σήμερα … Έχουν μάθει κάτι και εμείς απλά πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή, να τους υποστηρίξουμε για να μην εμπλακούν, διότι δεν υπάρχει καμία θετική εμπειρία από την αμερικανική παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις στον κόσμο . Δεν μπορώ να θυμηθώ [ούτε] μια. «
Σχολιάζοντας σχετικά με τη Δυτική παρεμβατική εξωτερική πολιτική γενικότερα, από την άμεση στρατιωτική επέμβαση στην πολιτική των κυρώσεων, ο Eskin σημείωσε ότι «κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν έρχεται με ένα συγκεκριμένο φάρμακο σε έναν τόπο, καθώς δεν είναι πραγματικά εξοικειωμένοι με τις ιστορικές παραδόσεις του. Είναι πολύ επικίνδυνο να κάνουν σημαντικές εξελικτικές αλλαγές. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αρχίσει και πώς να καταλήξει «.
Η λύση στην κρίση της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να περιλαμβάνει την Μόσχα
Κληθείς να σχολιάσει την Σύριο-Ιρακινή συνεργασία, και την πιθανή ΗΠΑ-Συρίας συνεργασία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους, ο Eskin σημείωσε πως «δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Δαμασκού.
«Αλλά υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός παίκτης εδώ, που ονομάζεται Ρωσία. Η Ρωσία εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή στο Ιράκ και τη Συρία. Αν οι Αμερικάνοι φέρουν τη Μόσχα σε αυτή τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τότε η οποιαδήποτε εργασία των Αμερικανών θα παραμείνει αδύνατη. Η Ρωσία είναι γνωστή για τις στενές σχέσεις της με τη Δαμασκό, και υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στη Βαγδάτη που κοιτάζουν προς τη Μόσχα ως [μια χώρα η οποία] μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το έχει εμπεδώσει. Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ θα πρέπει να αλλάξουν το ύφος, και το στιλ τους μιλώντας με τη ρωσική πλευρά. Όλοι μαζί μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση στη Συρία. Αν όχι, θα δούμε ακόμα περισσότερους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς, γιατί το Ισλαμικό κράτος δεν πρόκειται να σταματήσει τη βία από μόνο του. Έτσι, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. «
Οι Δυτικές Ελπίδες για του Σύριους αντάρτες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα
Όσον αφορά τον πόλεμο των τρομοκρατών εναντίον του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, ο Eskin σημειώνει ότι η σύγκρουση είναι «το άμεσο αποτέλεσμα των περιφερειακών δυτικών πολιτικών για την υποστήριξη όλων εκείνων που επαναστάτησαν εναντίον του προέδρου της Συρίας. Δεν ξέρω τι πίστεψαν οι Αμερικάνοι , αλλά όπως αποδείχθηκε αυτοί που μάχονται κατά του προέδρου Άσαντ είναι πραγματικά άγριοι «. Σχολιάζοντας την πρόσφατη σύλληψη του Ισλαμικού κράτους στην αρχαία πόλη Παλμύρα, , η οποία είναι πλέον προς κατεδάφιση, ενώ οι μη-πιστοί διώκονται και αποκεφαλίζονται ,ο Eskin τόνισε πως οι ΗΠΑ ήθελαν ένα πράγμα «και πήραν ακριβώς το αντίθετο.»
Μιλώντας για την ανάγκη να επιτευχθεί η περιφερειακή αστάθεια στη Μέση Ανατολή γενικότερα, ο Eskin δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη σταθερότητας. «Τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή δεν είναι σταθερά σε όλα. Δεν είναι μόνο θέμα να είναι δημοκρατικά , ολοκληρωτικά ή αυταρχικά. Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας κάποιου. Είναι θέμα όμως σταθερότητας … Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται κανένα καθεστώς που δεν στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. Όταν η βάση της εξουσίας μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα είναι ένα πρόβλημα για την Αμερική και για τη Ρωσία. Τέλος «Ο Eskin σημειώνει ότι η αποστολή της Ρωσίας σήμερα, σε χώρες όπως η Αίγυπτος, είναι να βοηθήσει στη δημιουργία «μιας τέτοιας δομημένης εξουσίας που θα συνεχίσει και δεν θα αλλάξει και πάλι σε λίγα χρόνια.»
Eπιμέλεια-Απόδοση: Ευαγγελοδήμος Φάνης
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η τραγική κατάσταση των λευκών στη Ν. Αφρική...
tragikh1
-  Έχουν περάσει σχεδόν 22 χρόνια από τότε που η αποδοχή του ενδιάμεσου συντάγματος της Νότιας Αφρικής του 1993, έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του απαρτχάιντ. 21 χρόνια από τότε που το Επαναστατικό Μαρξιστικό Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο ανέλαβε την πολιτική εξουσία στη Νότια Αφρική. Το κόμμα που έκτοτε, κυβερνά τη χώρα, με την απόλυτη πλειοψηφία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της κυβέρνησης.
Σχεδόν κάθε νέα πολιτική που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση, (στο 90% των περιπτώσεων, με την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Δημοκρατικής Συμμαχίας) μαρτυρεί την αντι-λευκή, αντι-χριστιανική ατζέντα της. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, μαρξιστικές κυβερνητικές πολιτικές όπως η AffirmativeAction(‘θετική δράση’ υπέρ των μαύρων σε θέσεις εργασίας, ασχέτως των ικανοτήτων τους, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ) ή η Οικονομική Ενίσχυση των Μαύρων, έχουν αναγκάσει χιλιάδες ικανούς Λευκούς να βρεθούν έξω από την αγορά εργασίας. Ο επίσημος αριθμός των ανέργων μεταξύ των λευκών στη Νότια Αφρική, σχεδόν ανύπαρκτος πριν από το 1994, έχει αυξηθεί σε περίπου 10% σήμερα. Σχεδόν 1 στους 5 λευκούς Νοτιοαφρικανούς τώρα ζει σε συνθήκες φτώχειας. Τους Λευκούς ιδιοκτήτες ακινήτων στοιχειώνουν μόνιμα οι συνεχείς απειλές ότι θα χάσουν τις ιδιοκτησίες τους στο όνομα της «αναδιανομής της γης» και περίπου 19 εκατομμύρια στρέμματα πρώην περιουσίας λευκών έχουν ήδη «αναδιανεμηθεί» από τη μαύρη κυβέρνηση κατά τα τελευταία 21 χρόνια.
Μόλις τα τελευταία χρόνια, οι κρατικές υπηρεσίες πιέζουν πραγματικά σκληρά για να καταδιώξουν τους χριστιανούς που υπερασπίζονται τις πεποιθήσεις τους, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό περιλαμβάνει τις πεποιθήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών ή τον ‘παραδοσιακό’ γάμο. Στη Νότια Αφρική έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό νομικά αποδεκτό το να είσαι Χριστιανός μόνο αν είσαι πρόθυμος να μην ενεργείς σαν τέτοιος. Τα Δημόσια Σχολεία της χώρας (όπου δυστυχώς, οι περισσότεροι λευκοί εξακολουθούν να στέλνουν τα παιδιά τους) διδάσκουν τη νεολαία του έθνους να κυνηγάει τις σαρκικές απολαύσεις και να μισεί τον Θεό, ενώ το κράτος προωθεί την ατζέντα του πολιτιστικού μαρξισμού στο λαό.
Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν την γενοκτονία των Λευκών που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή, όπου δεκάδες χιλιάδες Λευκοί έχουν σφαγεί κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών. Η σφαγή φαίνεται ότι εξακολουθεί να μην έχει τέλος, και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τουλάχιστον άλλοι 35 Λευκοί Νοτιοαφρικανοί έχουν ήδη σφαγεί βάναυσα από μαύρους μέσα στο 2015. Ίσως ακόμα πιο οδυνηρό είναι ότι η μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων των Αφρικάνερς, καθώς και η μεγαλύτερη εκκλησία των Αφρικάνερς υποβαθμίζει τη γενοκτονία, με υπαινιγμούς ότι η σφαγή είναι απλά μια κατανοητή αντίδραση στις δεκαετίες της ιστορικής λευκής καταπίεσης που προηγήθηκαν του σημερινού στάτους κβο.
- Εξ αιτίας του μεγάλου βαθμού χαμηλών ποσοστών γεννήσεων και της μετανάστευσης, ο λευκός πληθυσμός της Νότιας Αφρικής, που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια (δηλαδή μόλις το 8,3% του συνολικού πληθυσμού της Νότιας Αφρικής),μειώνεται κατά περίπου 25 άτομα κάθε μέρα. Φαίνεται, ότι για να επιβιώσει το έθνος των Μπόερ και οι λευκοί της Νότιας Αφρικής ως λαός σε αυτό το μέρος του κόσμου, χρειάζεται μόνο κάποια υπερφυσική Θεία παρέμβαση.
 Πηγή: www.paraxeno.com .-
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! "Βόμβα" από Βρετανία: Διέρρευσε το σχέδιο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ;
vretania1
-  Αναπάντεχη εξέλιξη στη Βρετανία των τελευταίων ωρών απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτή τη φορά υπάρχει περίπτωση Brexit και όχι Grexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι από την ευρωζώνη, αφού ως γνωστόν η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη.
Χθες, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) έστειλε... κατά λάθος στην βρετανική εφημερίδα Guardian, το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Το συγκεκριμένο email καταγράφει την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, όχι να γνωμοτοτήσει, αλλά να καταρτίσει έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ!
Που σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι που εν πάση περιπτώσει δεν έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο email αναφέρεται και το συγκεκριμένο σχέδιο που προβλέπει και τον τρόπο με τον οποίο η BoE θα ... διέψευδε πως υπάρχουν τέτοια σχέδια εφόσον το γεγονός έβλεπε το φως της δημοσιότητας.
Οι αξιωματικοί της θα έπρεπε να πουν πως "εξετάζουμε διάφορα σενάρια σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά δεν υπάρχει κάτι το οριστικό" ενώ, στο email υπογραμμίζεται η ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε δημοσίευσης του σχεδίου για να μην προκληθεί αναταραχή.
Η κατάρτιση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί από τον Jon Cunliffe, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της BoE.
To email συντάχθηκε στις 21 Μαΐου και υποτίθεται "κατά λάθος" απεστάλη στον αρθρογράφο της Guardian, Jereym Harrison.
Μήπως δεν πρόκειται περί λάθους απλά προετοιμάζεται η κοινή γνώμη, η οποία ειδικά στην Βρετανία είναι κατά πλειοψηφία υπερ της εξόδου από την ΕΕ;
Πάντως, οι επιπτώσεις από την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση θα είναι τέτοιες που θα συμπαρασύρουν αμέσως κι άλλες χώρες εκτός ΕΕ.
~
***  Μέρκελ σε Τσίπρα: Εμπρός φύγετε κε Τσίπρα. Πηγαίνετε να τυπώσετε ελληνικές δραχμές και μ΄αυτές να ξεπληρώσετε τα 500 δις ευρώ του χρέους!
MERKEL TSIPRAS10
-   Η γερμανική εφημερίδα BILD έδωσε στη δημοσιότητα διαλόγους φωτιά από τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Μέρκελ και Ολάντ.
Σύμφωνα με το "Κουρδιστό Πορτοκάλι", η γερμανίδα καγκελάριος έδειξε-για πρώτη φορά-την πόρτα της εξόδου από το ευρώ στον έλληνα πρωθυπουργό.
 - Μέρκελ: Εμπρός φύγετε κε Τσίπρα. Πηγαίνετε να τυπώσετε ελληνικές δραχμές και μ΄ αυτές φροντίστε να ξεπληρώσετε τα 500 δις ευρώ ελληνικό χρέος. Μπορείτε επίσης να μην πληρώσετε το χρέος σας αλλά δεν είμαι σίγουρη –σ΄ αυτή την περίπτωση-εάν ο λαός σας δεν θα στήσει κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος.
 - Tσίπρας: Δεν μπορείτε να μας διώξετε από το ευρώ. Δεν υπάρχει τρόπος…
 - Μέρκελ: Εσείς θα φύγετε κε Τσίπρα. Δεν θα σας διώξουμε εμείς. Απλά η Γερμανία δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε σεντ για να εφαρμόσετε το προεκλογικό σας πρόγραμμα. Και να ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο αυτό δεν περνάει από τους βουλευτές μου. Δεν σκοπεύω να ολοκληρώσω την θητεία μου πηγαίνοντας κόντρα στους συμπολίτες μου οι οποίοι αρνούνται να διαθέσουν άλλα χρήματα για την Ελλάδα. Για τους έλληνες συνταξιούχους των 40 και 50 χρόνων. Προσπάθησα να σας βοηθήσω κε Τσίπρα στέλνοντας στην Ελλάδα ακόμη και τον κο Χούφτελ. Οι υπουργοί σας του έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα. Πλέον είστε άξιοι των επιλογών σας. Ετοιμασθείτε πάντως για τα χειρότερα…
~
***  Αποκάλυψη από τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ: Aν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ, η Νομισματική Ένωση θα γίνει ένα διαφορετικό ον
pantoan 570 800x445
-  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Repubblica»  ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν τόνισε πως είναι πολύ επικίνδυνο να βγει μια χώρα από το ευρώ γιατί μετά θα θελήσουν και άλλοι να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο. Συγκεκριμένα είπε «Αν υπάρξει ένα Grexit, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ, η Νομισματική Ένωση θα γίνει ένα διαφορετικό ον. Πρόκειται για μια ένωση από όπου το να βγει κάποιος δεν είναι πια μη αναστρέψιμο. Και αυτό, πάντα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιβαρύνει αυτούς που παραμένουν μέσα». Στην ερώτηση για το αν φοβάται μια μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία απάντησε «το πραγματικό πρόβλημα είναι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αν μπούμε μέσα σε ένα πλαίσιο στο οποίο υπάρχει έστω και μια ευκαιρία, αυτή της εξόδου από το ευρώ, το σύστημα θα γίνει γενικά πιο εύθραυστο και λιγότερο ικανό να απορροφά τα σοκ ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ό κ. Γιούνκερ που είπε «Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου».
~
***   Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι Μέρες Γαστρονομίας για την Πελοπόννησο         
     
Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία» στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ενώ τόσο σήμερα όσο και αύριο θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.
  Συνέδριο
Το συνέδριο ξεκινά σήμερα το πρωί στις 10.00 με χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων και ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Θα ακολουθήσει προβολή του γαστρονομικού spot της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η μουσική αφήγηση: Ο ερωτισμός της γεύσης στα τραγούδια και την παράδοση του Μοριά.
Το συνέδριο θα συνεχισθεί με τις εξής δράσεις:
-Γεύσεις με ιστορία. Συμμετέχουν: Δημήτρης Μανιατάκης, Λευτέρης Λαζάρου, Ντίνα Νικολάου, Ασπασία Λούβη, Αντωνία Τριχοπούλου, Μιλτιάδης Καρούμπας
-«Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Πελοποννήσου». Συμμετέχουν: Κ. Νάντια Σερεμετάκη, Μανούσος Μανουσάκης, Έρση Φιλιπποπούλου, Δημήτρης Μελεμένης, Μαρία Καράμπελα. Συντονισμός: Λίνα Γιάνναρου
-«Οι σύγχρονες υπερ-τροφές της πελοποννησιακής γης». Συμμετέχουν: Δημήτρης Κουρέτας, Θεοδώρα Καλογεράκου, Ηλίας Αναστασιάδης, Αντώνης Δημακόπουλος, Άκης Πετρόπουλος. Συντονισμός: Γιούλη Επτακοίλη
-«Ο Πελοποννησιακός Αμπελώνας». Συμμετέχουν: Χάρις Καλλιγά, Μάνος Κεντικελένης, Ντίνος Στεργίδης, Ηλίας Διαμαντόπουλος. Συντονισμός: Κική Τριανταφύλλη
-«Ο Γαστρονομικός Κινηματογράφος της Πελοποννήσου: Συμμετέχουν: Κίμων Τσακίρης, Τζίνα Πετροπούλου, Γιώργος Ζέρβας, Γιάννης Γεροντίδης. Συντονισμός: Τάκης Παναγιωτόπουλος
-«Καινοτόμες δράσεις γααστρονομικού τουρισμού». Συμμετέχουν: Πάνος Πούλος, Σπύρος Καραβούλης, Γιώργος Καραμπάτος, Ανδρέας Ζαγάκος, Κων/νος Ανδριανόπουλος, Θανάσης Αναστασόπουλος. Συντονισμός: Χάρης Καλπίδης
-17.30: «Καινοτόμες δράσεις δικτύωσης στην Ελλάδα της Κρίσης – Παρουσίαση του Corinthian Cluster». Συμμετέχουν: Σωτήρης Γκατζιούφας, Σύλβια Καραντάνη, Πάνος Κλουτσινιώτης, Θοδωρής Κοντογιάννης, Γιώργος Μάζος.
  Γευσιγνωσία ελαιολάδου
Παράλληλα, σήμερα θα γίνουν και οι εξής βιωματικές δράσεις:
-10.00: Βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά με τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη: Μελιτζανόπιτα της μαμάς και φουρνιστά λαλάγγια της γιαγιάς
-12.30: CHEF IN RESIDENCE: Ο Παναγιώτης Κοκκάλας παρουσιάζει: Χυλοπίτες φρέσκιες, τσουχτές με κόκορα μπαρδουνιώτικο.
-14.00: CHEF IN RESIDENCE: Η Έλενα Μπαρμπέα παρουσιάζει: Μανιάτικη μαραθόπιτα και τραβηχτή της Μάνης.
-15.00: Παρουσίαση πελοποννησιακής κουζίνας από τη Μαίρη Παναγάκου
-15.00: CHEF: Ο Μιχάλης Ντουνέτας παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο
-16.30: Θεματικό εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου από την ομάδα «Γιορτή Ελιάς και λαδιού»
-17.00: CHEF IN RESIDENCE: Ο Στέλιος Μπαρμπέας παρουσιάζει: Κανελόνι γεμιστό με κόκορα και Bechamel γραβιέρας
-18.00: CHEF IN RESIDENCE: Ο Δημήτρης Μελεμένης παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο.
-18.00: Εργαστήριο Γευσιγνωσίας: Πελοποννησιακό Aperitivo από τον  Χρήστο Αξαρλή
-21.00: Μουσική βραδιά πελοποννησιακού οίνου με την υπογραφή της Kafka στην επιμέλεια της μουσικής και εξαιρετικά αποστάγματα του πελοποννησιακού αμπελώνα.
  Χοιροσφαγιές
Οι ημέρες γαστρονομίας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τις εξής βιωματικές δράσεις:
-10.00: Βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά με τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη: Μελιτζανόπιτα της Μαμάς και φουρνιστά λαλάγγια της γιαγιάς
-13.30: CHEF IN RESIDENCE: Ο Γιώργος Χάψας παρουσιάζει παραδοσιακό τραχανάτο με κρέμα παντζαριού, καπνιστό σύγκλινο Μονεμβασιάς και μπαρμπουνάκια του βράχου.
-15.00: Chef: Ο Βασίλης Πόρης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την Πελοπόννησο
-16.30: Θεματικό εργαστήριο από την ομάδα «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»: Από τα χοιροσφαγεία του χθες στις κουζίνες του σήμερα
-17.00: Πελοποννησιακό τραπέζι: FOOD STYLING & PHOTOGRAPHY WORKSHOP από την ομάδα του MAINTANOS.COM
-17.00: Party Chef: Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους παρουσιάζει μια συναρπαστική σύνθεση εμπνευσμένη από την Πελοποννησιακή γη
-18.00: CHEF IN RESIDENCE: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος παρουσιάζει μια συνταγή πελοποννησιακής έμπνευσης
-19.00: Εργαστήριο γευσιγνωσίας: Αρμονία πελοποννησιακών τυριών και κρασιών από τον Δημήτρη Μελεμένη και τον Μάνο Κεντικελένη.
-19.30: SWEET & SKINNY από την MARISA CHURCHILL – Πελοποννήσου Επιδόρπια.
-21.00: Πελοποννησιακό Street Food Party με μουσική από την παραγωγό του Galaxy Έφη Μαλτέζου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
*** Του ’καψε τα χέρια

 Στο πρώτο δικαστήριο για τη δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του ο τότε πρόεδρος είχε σοκάρει, όταν κάλεσε κοντά στην έδρα το νεαρό Έλληνα κατηγορούμενο και του σήκωσε ξαφνικά μια φωτογραφία του σφαγιασμένου παιδιού, ρωτώντας επίμονα ποιος το σκότωσε. Παρόμοια μέθοδο ακολούθησε και χθες η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου, όταν κάλεσε κοντά στην έδρα τον κατηγορούμενο Αλβανό που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του πατέρα, αλλά όχι του παιδιού, και του έδωσε ένα φάκελο. Όταν του είπε να ανοίξει το φάκελο και να βρει ανάμεσα στις φωτογραφίες αυτή του νεκρού παιδιού, ο κατηγορούμενος τον ξαναπέταξε στην έδρα, σαν να του έκαψε τα χέρια. Το ίδιο ζήτησε και από το νεαρό κατηγορούμενο, ο οποίος είπε πως δε θέλει να δει τις φωτογραφίες αυτές. Οι φωτογραφίες ενός νεκρού παιδιού είναι χειρότερες από αναμμένα κάρβουνα. Β.Β. -
~
***  Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν σε πρωτοδικείο και εφετείο Καλαμάτας          
     
Μετακινήσεις δικαστών, εισαγγελέων και αντιεισαγγελέων από και προς το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Καλαμάτας αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Αναλυτικά, μετατίθεται στο Εφετείο Αθηνών η πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Κατερίνα Γκιούλη. Τοποθετείται η προαχθείσα πρόεδρος Εφετών Αμαλία Μήλιου-Ζύγουνα στο Εφετείο Καλαμάτας. Μετατίθενται στο Εφετείο Καλαμάτας οι εφέτες Πειραιώς, Γιαννούλα Γεωργούλια και Ναυπλίου Βασιλική Ταφύλη
Στο Πρωτοδικείο Αγρινίου μετατίθεται η πρωτοδίκης Καλαμάτας Πολυξένη-Μαρία Παπασαραντοπούλου και στο Πρωτοδικείο Πειραιώς η πρωτοδίκης Καλαμάτας Παρασκευή Καρκατζούνη.
Τοποθετούνται οι προαχθέντες πρόεδροι Πρωτοδικών Μάρθα Γαλαριώτου και Δήμητρα Πιπερίγκα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Στο Πρωτοδικείο Γυθείου μετατίθεται ο πρωτοδίκης Καλαμάτας, Πάρης Ζαρμποζάνης.
Στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων μετατίθεται η πρωτοδίκης Κυπαρισσίας Μαρία Κριτσινέλια και στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η πρωτοδίκης Ηλείας Αναστασία Ντιούδη.
Στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας μετατίθεται η πρωτοδίκης Καλαμάτας, Κοραλία Παλιεράκη.
Τέλος, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Ελευθερία Κυριακού μετατίθεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και η αντεισαγγελέας Ευθυμία Στάμου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 ~
***  Ξεκίνησαν απόψε οι έλεγχοι από το Δήμο στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (φωτογραφίες) 

  
Πράξη έκανε η Δημοτική Αρχή τις συστάσεις της προς τους επαγγελματίες του Ιστορικού Κέντρο για τα τραπεζοκαθίσματα. Έτσι λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ υπάλληλοι με ειδικές στολές του Δήμου, από το Τμήμα Ελέγχων ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Αμφείας τους ελέγχους. - 


~
pavloptd
-  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που του έγινε και στην ομιλία του με θέμα«Το Σύνταγμα μεταξύ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η ιεραρχία της έννομης τάξης», ανέφερε:
"Η κανονιστική ιδιομορφία του Συντάγματος ως -κανόνα δικαίου- γενάρχη- της όλης έννομης τάξης οδηγεί, αναποτρέπτως, στην καθολική και αδιάστικτη υπεροχή του εντός της εσωτερικής έννομης τάξης, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του άρθρου 28 του Συντάγματος" και τόνισε πως το" Σύνταγμα, ως θεμελιώδης νόμος αποτελούμενος όχι μόνον από τους κανόνες δικαίου που περιλαμβάνει, αλλά και από τις αρχές, οι οποίες συνάγονται απ’ αυτούς, υπερισχύει αναποδράστως κάθε άλλου κανόνα δικαίου. Είτε αυτός εντάσσεται στο εσωτερικό δίκαιο, είτε στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως ενσωματώνονται κάθε φορά στην έννομη τάξη μας".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε "το εθνικό Σύνταγμα υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου" και "και το ευρωπαϊκό δίκαιο -πάντοτε ως προς την δομή της ελληνικής έννομης τάξης και της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου" και επεσήμανε ότι όσον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη σημερινή της μορφή, μια οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος, της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
"δίχως βέβαια να είναι απολύτως αποτελεσματική κανονιστικώς: Πρώτον, από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα Εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου, και δεύτερον από την ερμηνεία των εθνικών δικαστηρίων, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία των εθνικών συνταγματικών κανόνων
Αυτή η μέση οδός μπορεί να διευκολύνει την αρμονική συμβίωση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης με τις εθνικές έννομες τάξεις -και, φυσικά, αντιστρόφως- ως την τελική, τουλάχιστον θεσμική, ευρωπαϊκή ενοποίηση."
~
***  Επαναφορά των σχολικών φυλάκων ζητά το υπουργείο Εσωτερικών!
sxolikosfilakas
-  Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με έγγραφο υπό την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον" ζητά την άμεση επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις.
Το έγγραφο ζητά απο τους δημάρχους να εκδώσουν πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και μέχρι τις 5 Ιουνίου και να τη στείλουν στη Διεύθυνση προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου.
 egrafo
~
***  Σκωτσέζικο ντούς- Σκληρά μηνύματα απο Ρίγα, Brussels Group, ΔΝΤ
tsipras lagard draghi
-   Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν κυβερνητικές πηγές και με το δίκιο τους , αφού μετά τα φωτογραφικά χαμόγελα και τις εγκαρδιότητες, ήρθαν σκληρά μηνύματα απο όλες τις πλευρές.
Τα πρώτα, ήρθαν απο το Brussels group και την αμετακίνητη στάση των τεχνικών κλιμακίων στα θέματα του ΦΠΑ και του συνταξιοδοτικού.
Μετά ήρθε η "ηχογράφηση" Βαρουφάκη που έκανε έξω φρενών Γερμανούς αξιωματούχους και ακολούθησε σειρά αρνητικών δηλώσεων για το πρόσωπο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.
Στη Ρίγα τα πράγματα ξεκίνησαν θετικά , έγιναν μέτρια και κατέληξαν σε προειδοποιητικά πυρά με μπροστάρισσα την καγκελάριο Μέρκελ και το μήνυμα της πως συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει εαν δε συμφωνεί και το ΔΝΤ.
Η θηλιά έσφιξε μετά απο τις διαρροές πηγών που κάνουν λόγο για επιχείρηση δυναμικής επιστροφής του ΔΝΤ και της Λαγκάρντ στους υπουργικούς φακέλους.
'Οντας μέσα στο κυκλώνα ο πρωθυπουργός καλεί ΗΠΑ, ζητώντας την παρέμβαση του αμερικανού ΥΠΟΙΚ στο θέμα που προέκυψε με το ΔΝΤ για να πάρει διπλωματική απάντηση που, στην ουσία τον αφήνει στον αέρα.
Στο Μαξίμου επικρατεί δυσαρέσκεια, "οι σκληρές δήλώσεις δεν βοηθούν τη πορεία των διαπραγματεύσεων" φέρονται να δηλώνουν κυβερνητικές πηγές και επιμένουν σε "έντιμη διαπαραγμάτευση".
~
***  Αυστριακός Καγκελάριος: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά τίποτα δεν χαρίζεται
kagkelarios1
-  «Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει στο ευρώ"».
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ανέφερε την Παρασκευή από τη Ρίγα: «Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει στο ευρώ"».
Παράλληλα σημείωσε πως γνωρίζει ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια».
Μετά τη συνάντηση που είχε στη Λετονία με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Φάιμαν είπε πως με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ενώ ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο», σημειώνοντας ότι η επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.
Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών.
«Τίποτε δεν χαρίζεται», κατέληξε ο Αυστριακός Καγκελάριος.
~
***  Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης
komision23
-  Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ανώτατες πηγές αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
- Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, μια από τις πηγές τονίζει ότι, αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν μια λύση, για το πως θα διαχειριστούν, τα προβλήματα που θα προκύψουν στις εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα της χώρας, καθώς και στις απώλειες που μπορεί να έχουν διάφοροι επενδυτές.
- Τέλος, με δήλωση του στέλεχος του ινστιτούτου Peterson στην Ουάσινγκτον, είπε: «Δεν μπορείς να σπάσεις πραγματικά το φαύλο κύκλο της σύνδεσης τραπεζών και κράτους εάν το κράτος δεν είναι έτοιμο να παίξει μπάλα».
~
*** Εντυπωσιακές βολές του καταδρομικού Moskva σε πλάνα απ'τη Ρωσο-Κινεζική άσκηση (ΒΙΝΤΕΟ)
moskva
- Σε ένα σύντομο βίντεο που έπαιξε και στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, δείτε στιγμές απο τις βολές του καταδρομικού Moskva με τα αντιαεροπορικά
CIWS ΑΚ-630 , το διπλό πυροβόλο των 130mm ΑΚ-130 και τις ανθυποβρυχιακές ρουκέτες RBU-6000.
Βίντεο , «Морское взаимодействие»: лучшие кадры российско-китайских учений   : https://youtu.be/LkFxnYK-ess  .-

~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γράψτε το όνομά σας στο Google Maps και δείτε τι βγάζει...
GOOGLEMAPS1
- Σίγουρα, όλοι λίγο πολύ έχουμε γράψει το όνομά μας στο Google για να δούμε τι βγάζει. Βρετανοί χρήστες πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έκαναν το ίδιο στο Google Maps
Σύμφωνα με την Mirror, Βρετανοί χρήστες πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έκαναν το ίδιο στο Google Maps, και τα αποτελέσματα... τους εξέπληξαν!
Σε άλλους έβγαλε μέρη που είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν, από νοσοκομεία μέχρι και μπαρ, σε άλλους διευθύνσεις στις οποίες έμειναν ή μένουν, σε άλλους πάλι έβγαζε εντελώς άσχετα αποτελέσματα...
 Πατήστε εδώ για να δοκιμάσετε και εσεις!
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση :
~
***   Άθληση για όλους στο «Navarino Challenge»!          
      
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ 11-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΝΕΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Το πολυβραβευμένο γεγονός αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge» εμπλουτίζει το πρόγραμμα του με ακόμα περισσότερες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και υποδέχεται τους φίλους του από 11-13 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino.
Οι φίλοι του αθλητισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα απολαύσουν ένα τριήμερο γεμάτο από μοναδικές δραστηριότητες όπως Τρέξιμο, Κολύμβηση, Family Challenge, Ποδήλατο, Tae Kwon Do, Αναρρίχηση, Pilates και Tae Bo.
Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού θα δώσουν και φέτος το παρών τιμώντας με την παρουσία τους τη διοργάνωση, βοηθώντας παράλληλα στην καλύτερη εκμάθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes και πρεσβευτής του «Navarino Challenge» επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη χώρα μας. Στο πλευρό του, θα βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης και Δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του ταεκβοντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η κορυφαία γυμνάστρια pilates Μάντη Περσάκη με την ομάδα της και ο έτερος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πρωταθλητής του kick boxing.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, στην παραλία της Γιάλοβας. Αντίστοιχα, οι μικροί φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.).
Οι φετινές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), των 10χλμ., των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) και του 1χλμ. για τα παιδιά, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Η αφετηρία και ο τερματισμός των διαδρομών θα είναι κοινός (στο Navarino Dunes της Costa Navarino) με τους δρομείς να κατευθύνονται παραλιακά προς την Πύλο, σε αρκετά σημεία χωμάτινης διαδρομής και τους αθλητές όλων των αποστάσεων να απολαμβάνουν τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, που έχει ανακηρυχτεί σε μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, πριν επιστρέψουν πάλι πίσω.
Στο ακόλουθο link μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν λεπτομέρειες για τις φετινές διαδρομές: http://navarinochallenge.com/event_routes_2015.html, ενώ όσοι επιθυμούν να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο, γεμάτο άθληση και διασκέδαση, μπορούν να εγγραφούν στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης: http://navarinochallenge.com/registration_form.php
To The Westin Resort Costa Navarino δημιούργησε ειδικά πακέτα διαμονής από 199 ευρώ το δίκλινο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» από κοντά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης The Travel Company Experts (τηλ: +30 215 5608282) ή να μπείτε στο ακόλουθο link:
http://navarinochallenge.com/event_accommodation_in_2015.html
Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino, καθώς  και τη στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση…
Promo Trailer: https://youtu.be/bN4-ToDKOqQ
Επίσημος Χορηγός: Allianz Ελλάδος
Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: The Travel Company Experts
Επίσημος Υποστηρικτής: Holmes Place
Αρωγός: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας
Αποκλειστικός Αναμεταδότης: Novasports
Website: www.navarinochallenge.com
Facebook Page: www.facebook.com/Navarinochallenge
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/296405240505800/
Twitter Account: https://twitter.com/NavarinoC
Youtube Channel: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge
Google + Account: https://plus.google.com/115165548850159469774/posts
Instagram Page: http://instagram.com/navarinochallenge
Hashtag: #NavarinoChallenge
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου: Active Media
Τηλ: +30 210 9343020
Πακέτα Διαμονής & Κρατήσεις: The Travel Company Experts
Τηλ: +30 215 5608282
~ Σχετικά με τον Dean Karnazes
Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Men’s Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPR's Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runner’s World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Men's Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Men’s Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.
~ Costa Navarino
H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.
~  The Westin Resort Costa Navarino
Το The Westin Resort Costa Navarino αποτελεί ένα από τα δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων του resort complex που λειτουργεί η Starwood Hotels and Resorts στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, το διεθνή, τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στη Μεσόγειο.  Με θέα στους αμμόλοφους της Dunes Beach και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, τα 445 δωμάτια και σουίτες του The Westin Resort Costa Navarino, εμπνευσμένα από  παλιά Μεσσηνιακά αρχοντικά, ξεπροβάλλουν μέσα από τη φύση και δημιουργούν ένα περιβάλλον αυθεντικής φιλοξενίας. Έχοντας ψηφιστεί ως «Ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός» στη Μεσόγειο, μεταξύ των Ευρωπαϊκών Starwood Hotels & Resorts, το The Westin Resort Costa Navarino αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακές αποδράσεις καθώς προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων για τα παιδιά όπως aqua park με νεροτσουλήθρες, παιδική χαρά, πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο αλλά και δύο ειδικά κέντρα απασχόλησης και φροντίδας για τα παιδιά, το Cocoon και το SandCastle.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Westin Resort  Costa Navarino, παρακαλούμε επισκεφθείτε  τον ιστότοπο www.westincostanavarino.com, ή ακολουθήστε μας  στο Twitter.
 ~
***   Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών:
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την πρόκριση στον τελικό
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5/2015
ΝΟΒ 17.30 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Σκαλοχωρίτης, Μπουδραμής)
* Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 στς νίκες.

Ιλίσιο 19.30 Παναθηναϊκός-Εθνικός (Κουρέτας, Μπιράκης)
* Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-0 στς νίκες.

Το πρόγραμμα των τρίτων αγώνων (αν χρειαστούν):
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5/2015
 "Π. Καπαγέρωφ" 17:30 Εθνικός-Παναθηναϊκός
"Π. Καπαγέρωφ" 19:30 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη
~
***  ΤΕΛΙΚΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ  ΕΛΛΑΔΑΣ  στο ποδόσφαιρο  σήμερα Σάββατο  23/05/2015 :
Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου
~*  Ολυμπιακού - Ξάνθης  
Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά... ένας θα το κατακτήσει Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά... ένας θα το κατακτήσει

~
*

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:
Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διεθέσεις του
-  Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-4
-  Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1
~*  Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ
1. Παναθηναϊκός 5
2. ΠΑΟΚ 3
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 1
~*  Η επόμενη (2η) αγωνιστική (Κυριακή 24/5/2015)18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
~
***
~
***  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                              
  ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `
ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .-                   
 ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-19-2015.html .-                         
 ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-                 
~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .-                   
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  16  και  17  Μαϊου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/16-17-2015.html .-                         
~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-                               
 ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-                    
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαΐου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/22-2015.html .-                         
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2491   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
 βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9190  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4308 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.106  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   438 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                   
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .- 
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,

 
 
 
 
 
 
 
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    -  


George Skoulikas Ltd
    
 
Olives & Olive Oils
 
 
For thousands of years the inhabitants of the Mediterranean countries have cultivated the olive tree and used its products for their daily needs.
 
 
Olive Oil
 
 
Our extra-virgin olive oil is producedby a manner of "cold extraction" which means that the oil is not subject to a temperature of over 27°C in the processing, thus helping to preserve the flavour and nutritional value of the product.
We offer three extra-virgin oilve oils to satisfy all your culinary needs:
Hellenic Sun - An excellent Greek all purpose olive oil with a lovely grassy flavour and deep green colour
Sunita Greek Organic - A superb robust green oil with a fine grassy flavour with a hint of pepper
Sunita Mediterranean Organic - A light, fruity aromatic oil with a golden colour.
 
 
olive oils
 
 
Olives
 
 
We import a wide variety of tasty succulent olives from the Mediterranean in jars, sachets and catering packs.
 
 

Organic

Kalamata, Throumba, Nyons, Green with herbs & spices, Hojiblanca Green.
Non-Organic
Kalamata (whole/pitted), Green & Black (whole/pitted/with herbs), Stuffed (almond/garlic/pimento).
 
 
Olives
 
 
We also market an olive oil based soap - Oliva

Δεν υπάρχουν σχόλια: