ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑRFARA NEWS ο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :

 

 ~  21 Απριλίου 
Ιερομάρτυρος Ιανουαρίου επισκόπου Βενεβενδού (†305) και των συν αυτώ: Πρόκλου, Σώσσου και Φαίστου, των διακόνων Δησιδερίου Αναγνώστου, Ακουτίωνος και Ευτυχίου. Αλεξάνδρας της βασιλίσσης και των συν αύτη: Απολλώ, Ισαακίου και Κοδράτου. Μαξίμου (1) πατριάρχου Κων/πόλεως (†434)και Αναστασίου του Σιναΐτου (†685). Καρόλου.

(1) Ο άγιος Μάξιμος έζησε επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β` του μικρού και καταγόταν από την παλαιά Ρώμη, από την οποία και μετέβη στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έλαμψε με τις πλούσιες αρετές του, την αυστηρότητα της ζωής του και το απαράμιλλο ήθος του. Αναγνωρίζοντας όλα αυτά τα χαρίσματα καθώς και την ευφυΐα του και την πολυμάθειά του, ο Πατριάρχης Σισίνιος τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο. Όταν αργότερα εκοιμήθη ο Σισίνιος τον διαδέχθηκε στον Πατριαρχικό Θρόνο ο αιρετικός Νεστόριος, εναντίον των αιρετικών δοξασιών του οποίου αντέδρασε σθεναρά ο Μάξιμος. Μετά την καθαίρεση και την εξορία του Νεστορίου στο θρόνο ανήλθε ο Μάξιμος με την θερμή υποστήριξη τόσο του αυτοκράτορα όσο και του πιστού λαού της Βασιλεύουσας. Επί των ημερών του η ειρήνη επανήλθε στην Εκκλησία, πολλά δε έργα φιλανθρωπίας συνετελέσθησαν. Ποίμανε το ποίμνιό του για δυόμισι χρόνια (431-434) και εκοιμήθη ειρηνικά. Η δε σύναξή του τελούνταν στους Αγίους Αποστόλους.

21/04 Απολυτίκιο Αγ. Ιανουαρίου - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/JXg-4V_k06w ,


  ~** Δημοσκόπηση: «Βουτιά» στην δημοτικότητα ΣΥΡΙΖΑ (-35%) και Τσίπρα (-15%) μέσα σε δυόμιση μήνες

«Βουτιά» Τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε καίριους τομείς, αλλά και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους βαθμολόγησαν οι πολίτες σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ειδικότερα, στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι πολίτες δίνουν βαθμό «κάτω από τη βάση» στην κυβέρνηση για τα ζητήματα της οικονομίας, του μεταναστευτικού και της εγκληματικότητας, ενώ εμφανίζονται περισσότερο ικανοποιημένοι από την εξωτερική πολιτική που ασκείται.
Παράλληλα, σε ποσοστό 68% εμφανίζονται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στην Πρυτανεία, ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ σε ποσοστό 46,5%.
Οι πολίτες ερμηνεύουν θετικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ενώ, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Εξακολουθούν να θεωρούν τη στρατηγική διαπραγμάτευσης σωστή, ωστόσο, τα ποσοστά βρίσκονται σε πτώση σε σχέση με προηγούμενες έρευνες.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως παραμένει το «δυνατό χαρτί» δημοσκοπικά, καθώς, η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
pan-m
pan-m1
pan-m2
pan-m4
pan-m5
pan-m6
pan-m7
pan-m8
pan-m9
pan-m10
pan-m11
pan-m12
pan-m13
pan-m14
pan-m15
pan-m16
pan-m17
pan-m18


***  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΡΑΣ
Φωτογραφία του Eyst Kats.
Μιά διαδικτυακή Καλημέρα !!!!
Εις απαξάπαντες ευχόμενος !!
Μια όμορφη Τρίτη !!!
Χριστός Ανέστη !!!!
"Έρρωσθε* & Όναισθε**
Δηλ. " Να είστε υγιείς & Ευλογημένοι"
Επιθυμώ από τα μύχια (βάθη) της καρδιάς μου,
να περάσετε μία όμορφη μέρα.....!!!!!!
Σήμερα 21 Απριλίου μας θυμίζει
την αποφράδα εκείνη ήμερα (Παρασκευή ήτο τότε)
του Απριλίου 1967 όπου εγένετο
το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου:
ή
Χούντα των ανεγκέφαλων Συνταγματαρχών
Οι οποίοι κυνηγούσαν ανέμους
και έσπειραν θύελλες ταις οποίες
πληρώσαμε ακριβά με θυσίες
Οι Ολετήρες ο ολετήρας
ολετήρας είναι ο καταστροφέας
εκ του ρήματος όλλυμι
αρχαία ελληνική ολετήρ
Και οι Αλάστορες ο Αλάστορας
Για τους αρχαίους Έλληνες ο κακός
δαίμονας που φέρνει κάθε συμφορά
και οδηγεί στην αμαρτία.
Αυτός που υποκύπτει στο δαίμονα
θεωρείται τέκνο του.
Ο Αλάστορας συναντάται πάρα πολύ
συχνά στους συγγραφείς,
ποιητές και τραγικούς.
Με την ονομασία Χούντα των Συνταγματαρχών
ή Δικτατορία των Συνταγματαρχών,
ή απλούστερα εκ του διεθνούς ισπανικού
και λατινοαμερικάνικου όρου Χούντα*
καθιερώθηκε να χαρακτηρίζεται η περίοδος
της δικτατορίας στην Ελλάδα που επικράτησε
μετά το πραξικόπημα των
Συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.
Η περίοδος αυτή κράτησε μέχρι
τις 23 Ιουλίου 1974, δηλαδή "επτά χρόνια"
(οι οκτώ τελευταίοι μήνες της οποίας είναι
γνωστοί και ως Χούντα του Ιωαννίδη)
εξ ου και η περίοδος αυτή αποκαλείται "επταετία".
Την πράξη τους, οι πραξικοπηματίες
δικαιολόγησαν ως απαραίτητη προκειμένου
να αποφευχθεί αναρχία την οποία
σχεδίαζαν κεντροαριστερές ομάδες.
*χούντα :είναι
μία ομάδα στρατιωτικών που κυβερνούν
δικτατορικά αφού ανήλθαν συνήθως
με πραξικόπημα στην εξουσία.
Χούντα με άλλα λόγια είναι η κατάσταση,
όπου ο δεκανεύς διατάζει τον Στρατηγό!!!

***  Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής για το Δήμο Μεσσήνης         
     
Δε θα συζητηθεί, τελικά, την Πέμπτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που έχει καταθέσει από τις 29 Ιανουαρίου ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) για τα αποτελέσματα των εκλογών, με την οποία νέος δήμαρχος ορίσθηκε ο κ. Γ. Τσώνης.
Ύστερα από αίτημα του εισηγητή της υπόθεσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, πως χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να προετοιμάσει την εισήγησή του, δόθηκε αναβολή. Πλέον η συζήτηση της προσφυγής αναμένεται να ορισθεί στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Οι δικηγόροι του τέως δημάρχου, Κώστας Μαργέλης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχουν καταθέσει την αίτηση αναίρεσης στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου και θα συζητηθεί.  Β.Β. 

*** Στο εδώλιο του Τριμελούς οι 17 που κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης
     
Ανάμεσα τους δίδυμα αδέλφια από τη Μεσσήνη και συνταξιούχος αστυνομικός
17 άτομα αναμένεται να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, όπως της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».
Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης κυρίως χασίς και κοκαΐνης, που αποκάλυψε πέρυσι το Φεβρουάριο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, και στην οποία κατηγορούνται ως αρχηγοί της οργάνωσης δίδυμα αδέλφια από την περιοχή της Μεσσήνης και ένας συνταξιούχους αστυνομικός, ο οποίος αρκετές φορές έχει εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Από τους 17 που είναι κατηγορούμενοι και θα εμφανισθούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, οι 6 έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και κρατούνται ακόμα στις φυλακές.
Όλη η ομάδα κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, αλλά και σε Τρίπολη και Πύργο, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην ανακάλυψή της έπειτα από καταγραφή συνομιλιών.
Δικογραφία 80 ατόμων
Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνει περίπου 80 άτομα, αλλά σε δίκη παραπέμπονται τα 17.
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της ομάδας ήταν τόσο μεγάλες που χρειάσθηκε να έρθουν ενισχύσεις από άλλες περιοχές, αλλά και τους γειτονικούς νομούς, ενώ είχε γίνει μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, καταστήματα και λοιπούς χώρους που ανήκουν στους εμπλεκόμενους.
Στους κατηγορούμενους η Αστυνομία θεωρεί ότι περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (12 άτομα), μεταξύ των οποίων, όπως ήδη αναφέραμε, συνταξιούχος αστυνομικός, καθώς και ένας Αλβανός που κρατείται στις φυλακές και για ληστεία.
Η Αστυνομία έχει αποδώσει ενεργό ρόλο στα δίδυμα αδέλφια από τη Μεσσήνη, 50 ετών και στον πρώην αστυνομικό, ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.
Ειδικότερα, οι 12 που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι:
Δύο άνεργα αδέλφια από τη Μεσσήνη, ηλικίας 50 ετών, 67χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από τη Μεσσήνη, 62χρονος άνεργος από τη Μεσσήνη, 28χρονος τσιγγάνος, 45χρονος υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα από την Πύλο, 23χρονος άνεργος από τη Μεσσήνη, 60χρονος άνεργος από τη Μεσσήνη, 49χρονος από τη Μεσσήνη, 36χρονος από την Καλαμάτα, 34χρονος Αλβανός που κρατείται στις φυλακές για ληστεία και 58χρονος από τη Μεσσήνη.
Δίκτυο πώλησης
Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ότι διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, σε τοξικομανείς των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης, του Πύργου και των ευρύτερων – όμορων περιοχών.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη βιοποριστικών τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι.
Επίσης, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» 2 καταστήματα (ένα ψητοπωλείο και ένα κατάστημα εσωρούχων), ιδιοκτησίας τους. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, έκαναν πολυτελή ζωή, έπαιζαν υψηλά ποσά στον τζόγο και κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα.
Πέρυσι το Φεβρουάριο οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν δείξει πως προμηθεύονταν τα ναρκωτικά κυρίως από την Αθήνα, ενώ ορισμένα από τα μέλη είχαν το ρόλο του αποθηκάριου, καθώς τα βασικά μέλη ήταν παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας και δεν ήθελαν να έχουν σε δικούς τους χώρους μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Σε πάνω από 30 έρευνες που έκανε η Αστυνομία, σε χώρους τους, είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων: πάνω από ένα κιλό χασίς, 4,6 γραμμάρια κοκαΐνης, περίστροφα, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, φυτίλι, πυρίτιδα, πυροκροτητές, ζυγαριές ακριβείας κ.ά.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αντιδρούν οι καταστηματάρχες της παραλίας και περιμένουν την ανάκληση της ΚΥΑ
     
Προς ανάκληση, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, οδεύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΔΔΠ0005159/586Β΄ΕΞ2015 (ΦΕΚ 578, τ. Β΄, 9 Απριλίου 2015), σχετικά με την απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού.
Για την προς ανάκληση ΚΥΑ υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες και τους Δήμους, καθώς θα οδηγούσε στην κατάργηση καταστημάτων και θέσεων εργασίας, ενώ θα κατέφερε πλήγμα και στον τουρισμό.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας έχει καλέσει μέλη και μη μέλη του που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και μισθώνουν τμήμα του αιγιαλού, σε συνάντηση στις 11.00 αύριο το πρωί στο καφέ «Μύθος»-Ναυαρίνου 191.
Θέμα της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό. Το πρόβλημα, όπως σημειώνεται, «αφορά όλους και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και δυναμική».
Πληροφορίες δίνονται από τους: Ανδρέα Ζαγάκο 6982301817, Μαρία Μπαλοπούλου 69749068326974906832, Χάρη Βγενή 69327599666932759966

*** Η παραλία της Καλαμάτας από το 1910 έως το 1940 (φωτογραφίες)
        
 
 
Σήμερα ο ξεναγός φωτογραφικός μας φακός έχει σταθεί στην ωραία παραλία της πόλης μας, και μας δείχνει «ενσταντανέ» των ετών 1910 – 1940.
Έχει ξαναλεχθεί ότι το λιμάνι μας έπαιξε μεγάλο ρόλο στην οικονομία του τόπου. Κάποτε έσφυζε από ζωή, με τις εισαγωγές απ’ το εξωτερικό, ξυλείας, σιδηρικών, κονσερβών, αλίπαστων, ξηρών βακαλάων, ξηρών χταποδιών κ.ά., όπως και με τις εξαγωγές των δικών μας προϊόντων της μεσσηνιακής γης.
Στην παραλία κατοικούσαν κυρίως άνθρωποι της θάλασσας: ναυτιλιακά γραφεία, γραφεία ταξιδίων, γραφεία εξαγωγικά και εισαγωγικά, καπεταναίοι με ψαροκάικα κ.ά.
Όλοι αυτοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, όπως μας μαρτυρούν, ακόμη και σήμερα, οι ωραίες τους και ακριβές κατοικίες, φτιαγμένες με γούστο, μεράκι και πολύ πλούτο.   Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 
*** Λιγότερα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία 23ης Μαρτίου        
     
Η εκτίμηση πως θα πρέπει να μειωθεί ο χώρος που διατίθεται για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με σκοπό την ανάδειξη του ηρώου, την καλύτερη θέαση προς τον ναό των Αγίων Αποστόλων και, γενικά, την αναβάθμιση του ιστορικού χώρου, διατυπώθηκε χθες έπειτα από επιτόπια αυτοψία που διενήργησε χθες μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Η πρόταση θα εισαχθεί για συζήτηση και λήψη αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του Δήμου και αναμένεται να ισχύσει από 1ης Ιουλίου.

 *** Έδωσε ζωή στη Μεσσηνία η Costa Navarino, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»
       
Τα οφέλη – με αριθμούς – για τη Μεσσηνία, που προέκυψαν από τη δημιουργία και τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, καταγράφει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Έδωσε ζωή στη Μεσσηνία» το «Πρώτο Θέμα» στο κυριακάτικο φύλλο του.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως «τα νούμερα για τη Μεσσηνία από την επένδυση του “Costa Navarino”, με βάση τις έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), είναι εντυπωσιακά: η επίδραση της επένδυσης στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών μέχρι σήμερα εκτιμάται σε 907,4 εκατομμύρια ευρώ και η δευτερογενής επίδραση των εσόδων της στη Μεσσηνία για το 2014 φθάνει τα 117,5 εκατομμύρια ευρώ. Από το σύνολο των 97.500 τουριστών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που είναι μάλιστα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ελληνικά αεροδρόμια, ποσοστό 13,5% υπολογίζεται ότι έμεινε στο resort, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται εντός του συγκροτήματος 1,65 ευρώ δαπανάται αντίστοιχα εκτός. Οι νέες επενδύσεις που έχει ήδη δρομολογήσει ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, με τη συνδρομή πλέον και του ομίλου Olayan, ανέρχονται σε 240 εκατομμύρια ευρώ και με βάση τα ίδια στοιχεία εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 900 επιπλέον θέσεις εργασίας».

***  Ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο λόγω της γέφυρας Παραδεισίων
     
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα και για ένα μήνα (έως τις  Μαΐου), σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της παράκαμψης γέφυρας Τ4 στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης  – Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα εκτελούνται ολιγόλεπτες βραδυπορίες των φορτηγών οχημάτων μεταφοράς μεταλλικών τμημάτων της υπό κατασκευή γέφυρας Τ4, καθώς θα μεταφέρονται οι διαδοκίδες του καταστρώματος, που είναι μεταλλικές δοκοί διατομής H, μήκους 22 μέτρων.
Οι μεταφορές θα εκτελούνται τις εργάσιμες ημέρες από τις 7.30 έως τις 9.30 το πρωί, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της αναδόχου του έργου.

*** Τα πεφταστέρια καταφθάνουν στον ανοιξιάτικο ουρανό          

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων θα αποκορυφωθούν το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου και τα χαράματα της Πέμπτης 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός - εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις. Με δεδομένο πάντως ότι η επόμενη πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου, ο ουρανός τις επόμενες μέρες θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για παρατήρηση. Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εκτιμάται ότι θα εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και θα πυρακτώνονται έως 20 μετέωρα ανά ώρα, με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων. Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές, τα «πεφταστέρια» τους έφθασαν τα 100 την ώρα. Ιστορικά δεδομένα Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαινομενικά προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου. Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης, είναι ο κομήτης C/1861 G1 «Θάτσερ», τον οποίον ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α.Θάτσερ. Ο κομήτης αυτός αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, η οποία διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια. Τα απομεινάρια από την ουρά του κομήτη, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του κατά τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων κάθε χρόνο. Βήμα Science Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

*** Οι 1.500 φορείς που θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ
      
Τα «μαζεύουν» από: δήμους, νοσοκομεία, γηροκομεία, βρεφοκομεία, βιβλιοθήκες, ωδεία, παιδικούς σταθμούς, στάδια, λιμενικά ταμεία, ερευνητικούς λογαριασμούς πανεπιστημίων, κέντρα πρόνοιας κ.α.
Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις καλούνται να μεταφέρουν, εφόσον έχουν, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.
Συνολικά πρόκειται για περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, η οποία παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.
Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς δεν εμπίπτουν οι εισηγμένες εταιρείες, οι εταιρείες που έχουν μπει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και οι εταιρείες με διαθέσιμα που δεν επαρκούν καν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου. Σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη λέξη «δύνανται» που σημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στις διοικήσεις.
Δείτε τη λίστα εδώ     www.protothema.gr 

*** Προσωρινή λύση για τα ταξί όταν έρχονται κρουαζιερόπλοια
      
Η τακτοποίηση του θέματος που έχει προκύψει σχετικά με τη στάθμευση των ταξί τα οποία υποδέχονται τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, ήταν το περιεχόμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό την προεδρία του δημάρχου. 
Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί, ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χαρ. Βγενής και ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό, δημοτικός σύμβουλος Δ. Δημόπουλος. 
Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι προσωρινά και μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος πιάτσα υποδοχής θα είναι αυτή της Φαρών και τα ταξί θα αναμένουν στο λιθόστρωτο απέναντι από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ώστε από τη Σανταρόζα να εισέρχονται στην πιάτσα της Φαρών, όταν εκκενώνεται θέση.
Για την οριστική επίλυση του θέματος θα υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με το ISPS λιμένα Καλαμάτας.

***   Σικελία: Συνελήφθη ο καπετάνιος-διακινητής, για 800 νεκρούς μιλά ο ΟΗΕ  ,    Χειροπέδες και στον «υποπλοίαρχο»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μεταξύ των λίγων που διασώθηκαν, οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν δύο ως καπετάνιους του δουλεμπορικού  .
~   Παλέρμο
Δύο άνδρες μεταξύ των επιζώντων από το ναυάγιο στον Κόλπο της Σικελίας συνέλαβαν οι ιταλικές Αρχές, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για την τραγωδία: Πρόκειται για έναν Τυνήσιο που θεωρείται ο καπετάνιος του σκάφους και έναν Σύριο, που εκτελούσε χρέη «υποπλοίαρχου».
Βάσει των αναφορών από τους επιζώντες, ο ΟΗΕ εκτιμά πλέον πως ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται στους 800, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
~ Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που βρίσκονται στην Κατάνια, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες πολλαπλής ανθυρωποκτονίας, σύμφωνα με την οικεία εισαγγελία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνουν η συνέργεια σε διακίνηση προσώπων και το ναυάγιο.
Οι 27 από τους 28 επιζώντες έφτασαν στην Κατάνια τη νύχτα προς Τρίτη. O τελευταίος, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι άσχημη, είχε ήδη μεταφερθεί νωρίτερα σε νοσοκομείο. Οι 24 σοροί που είχαν περισυλλεχθεί είχαν μεταφερθεί στη Μάλτα και αναμένονται στη συνέχεια επίσης να μεταφερθούν στην Κατάνια.
~ Με την άφιξη του σκάφους που μετέφερε τους επιζώντες στο ιταλικό λιμάνι, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ συνέλεξαν μαρτυρίες των περισσότερων εξ αυτών. Βάσει των όσων μεταφέρουν, θεωρείται ότι ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται κοντά στους 800.
Ο αριθμός είναι υψηλότερος των αρχικών εκτιμήσεων του ΟΗΕ για 700 θύματα, αν και χαμηλότερος από τους πλέον των 900 που είχε ακουστεί βάσει της μαρτυρίας ενός επιζώντα (με καταγωγή από το Μπανγκλαντές).
Αρκετοί ανέφεραν επίσης, όπως είχε ακουστεί ήδη από τη Δευτέρα, πως αριθμός μεταναστών βρίσκονταν στο αμπάρι. Οι μαρτυρίες μιλούν και για αρκετά παιδιά πάνω στο σκάφος. Οι δύο συλληφθέντες υποδείχθηκαν ως ο καπετάνιος και ο βοηθός τους από τους υπόλοιπους επιζώντες.
Newsroom ΔΟΛ
***  Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, αποκλείω Grexit
Συνέντευξη στο Politico Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, αποκλείω Grexit
O πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές στις διαπραγματεύσεις που έχασε την υπομονή του, ωστόσο -όπως λέει- τώρα την έχει βρει ξανά
~ Βρυξέλλες   «Μπορεί να είμαστε έτοιμοι για όλων των ειδών τα γεγονότα, αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» δηλώνει κατηγορηματικά στο περιοδικό Politico ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό τη Δευτέρα επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα έχουν δοκιμάσει τις αντοχές του, ωστόσο παρατηρεί ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται κάποια πρόοδος. Πάντως, ο δρόμος για μια συμφωνία είναι ακόμη μακρύς, αναφέρει.
Παρά ταύτα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει αισιόδοξος. Όχι τόσο επειδή υπάρχουν απτά σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις, όσο επειδή το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν «πέραν κάθε φαντασίας», όπως λέει.
Ερωτηθείς σχετικά με τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να τα σχολιάσει, τονίζοντας ότι η αποτυχία διάσωσης της Ελλάδας «θα μας οδηγούσε σε επιπτώσεις τις διαστάσεις των οποίων ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει».
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές στις διαπραγματεύσεις που έχασε την υπομονή του, ωστόσο -όπως λέει- τώρα την έχει βρει ξανά και δεν θέλει να την ξαναχάσει.
Παρά τη θετική προδιάθεση απέναντι στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν χαρίζεται. Κατακεραυνώνει το ελληνικό επιτελείο για έλλειψη συνεργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών. «Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε» σημειώνει και εξηγεί: «Η ομάδα μας στην Αθήνα, το τεχνικό κλιμάκιο, δεν μπορεί να μπει στα υπουργεία το οποίο δεν είναι απλώς περίεργο, είναι απαράδεκτο».
Η.Κ.      Newsroom ΔΟΛ

***  Στα 317,094 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος 2014
Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Στα 317,094 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος 2014
~Αθήνα   Στα 317,094 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, από 315,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους τριμηνιαίους μη χρηματοδοτικούς λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης.
   Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του χρέους αυτό αποτελείται από χρεόγραφα ύψους 70,8 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 13,1 δισ. ευρώ αποτελούν βραχυπρόθεσμο δανεισμό και 57,6 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμο δανεισμό. Αντίστοιχα, τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα φτάνουν τα 240,07 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Αναφορικά με την πορεία των εσόδων και των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2014 το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 961 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα 21,8 δισ. ευρώ.
Μείωση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του έτους εμφανίζουν οι φόροι επί του εισοδήματος και της περιουσίας οι οποίοι υποχώρησαν κατά 436 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα αυξημένες κατά περίπου 91 εκατ. ευρώ εμφανίζονται οι κοινωνικές εισφορές.
Αυξημένες εμφανίζονται και οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης κατά 3,7 δισ. ευρώ, καθώς στο τέταρτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 25 δισ. ευρώ από 21,1 δισ. ευρώ που ήταν το τρίτο τρίμηνο του έτους.
 Newsroom ΔΟΛ

***  Οργή των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού!         
      
«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους» είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς για το νομοσχέδιο με το οποίο αποφυλακίζεται ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν Ξηρός - Κυβέρνηση: Έχουμε μεγαλύτερη έγνοια από τις ΗΠΑ για την τρομοκρατία - Διαβάστε τη δήλωση του κ. Πιρς
 Σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει «κατ' οίκον» το υπόλοιπο της ποινής του, απέστειλε με δήλωσή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.
Μάλιστα, ο διπλωματικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα ερωτηθείς αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός θα μπορούσε να επηρεάσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης απάντησε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε» συνδέοντας εμμέσως την απόφαση για απελευθέρωση του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη με την στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Αθήνας στα θέματα της οικονομίας.
«Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πιρς και προειδοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα προέβη αιφνιδιαστικά σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει, «φωτογραφικά», την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Σάββα Ξηρού.
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση των ΗΠΑ, ο κ. Πιρς δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στο νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση Ξηρού (σ.σ. έκανε χαρακτηριστικά λόγο για ανθρώπους που «έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα μελών της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα»), αυτό θα θεωρηθεί «μη φιλική πράξη» από την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.
«Φοβόμαστε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής, σχολιάζοντας τα περί απελευθέρωσης του Ξηρού, ο οποίος εν συνεχεία θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
«Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους» σχολίασε.
Και συμπλήρωσε: «Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων».
Ακόμη, αποκάλυψε ότι για την υπόθεση αυτή υπήρξε διάβημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, στις 2 Απριλίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η δήλωση Πιρς
 Στέκομαι μπροστά στο μνημείο για τους εργαζόμενους της αμερικανικής αποστολής που έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο Ρίτσαρντ Γουέλς, ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες, ο Νικόλαος Βελούτσος, ο πλοίαρχος Γουίλιαμ Νορντίν και ο λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη.
Σήμερα, εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου για το νομοθέτημα, που πρόκειται να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο απόψε, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη απελευθέρωση αυτών των τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, Αμερικανών και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων.
Μέχρι σήμερα, η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης έχει περιοριστεί σε επίσημες επαφές, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική απάντηση σε κάποιες από τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί ιδιωτικά σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές αυτού του νομοθετήματος.
Εξέφρασα τις ανησυχίες αυτές απευθείας στο υπουργείο της Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου. Επισήμανα ανάμεσα σε άλλα σημεία ότι, αν ο Σάββας Ξηρός απελευθερωνόταν πριν εκτίσει την ποινή του, όπως ορίστηκε από το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης, θα ήταν αντίθετη στη μνήμη των Αμερικανών διπλωματών που σκοτώθηκαν και τις οικογένειές τους. Δεν θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε.
Ο υπουργός Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες μας άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το ζήτημα δεν είναι η μεταρρύθμιση για τη φυλακή, ή το υπεράριθμο των φυλακών ή η παροχή ιατρικής βοήθειας, ή η βελτίωση των συνθηκών. Όλα αυτά είναι σημαντικά.
Το ζήτημα είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι -άνθρωποι που έχουν διαπράξει τρομερά και ειδεχθή εγκλήματα- θα έπρεπε να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους στη φυλακή. Όχι από την άνεση των κατοικιών τους, με τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες τους. Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή ατιμάζει τη μνήμη όσων έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών της οικογένειας όσων οι ζωές καταστράφηκαν.
Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη.
Δεν υπάρχει χώρος για καταδικασμένους τρομοκράτες στο πλαίσιο πολιτισμένης πολιτικής συζήτησης ή πίσω στην ελληνική κοινωνία. Είναι βίαιοι εγκληματίες και ανήκουν στη φυλακή, πουθενά αλλού.
Η Ελλάδα είναι μία σημαντική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, και έχει υπάρξει καλός εταίρος των ΗΠΑ σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου και των ζητημάτων αντιτρομοκρατίας.
Πιστεύουμε ότι το νομοθέτημα είναι ασυνεπές με το πνεύμα της μακροχρόνιας δέσμευσης της Ελλάδας στην διεθνή συνεργασία αντιτρομοκρατίας, και, αν περάσει θα επρόκειτο για ένα βήμα οπισθοχώρησης στη διμερή συνεργασία. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.
Μήνυμα της Αθήνας στις ΗΠΑ
 Νωρίτερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας αποστέλλοντας μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του State Department με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το σχέδιο για απελευθέρωση και κατ' οίκον περιορισμού του Σάββα Ξηρού με το αιτιολογικό ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας είπε ότι δεν έχει διαβάσει την ανακοίνωση του State Department και πρόσθεσε: Εμείς έχουμε μεγαλύτερη έγνοια απ' ότι έχουν αυτοί (σσ. εννοώντας τους Αμερικανούς) για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο δίδεται η ευκαιρία σε δύο βαρυποινίτες, (ο ένας εκ των οποίων είναι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός), ο ίδιος παράγοντας σημείωσε: Η δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται. Η δημοκρατία πρέπει να είναι γενναιόδωρη. Μάλιστα, το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε απαντώντας στις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον ότι οι τρομοκράτες που θα απελευθερωθούν -ακόμη κι αν μείνουν σε κατ'οίκον περιορισμό- θα μπορούν να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια: Σύμφωνα με αυτά που είναι γνωστά για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, πιο εύκολα ελέγχεις κάποιον που θα μπορούσε να γίνει καθοδηγητής με βραχιολάκι στο σπίτι παρά μέσα στη φυλακή.
Εμείς έχουμε δύο φορές ευαισθησία στα εγκλήματα των τρομοκρατών γιατί σε βάθος χρόνου τα χρεώνουν στο όνομα της αριστεράς, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον Γιάννη Πανούση.
Ουάσινγκτον: Τρομοκράτες θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια...
Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον, αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως την απογοήτευσή της για την επικείμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καταδικασθέντος μέλους της 17 Νοέμβρη. Λίγες ώρες πριν την συνάντηση Κέρι-Κοτζιά, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα της πιθανής αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, υποστηρίζοντας ότι το μέλος της 17 Νοέμβρη, εάν τελικώς απελευθερωθεί για λόγους υγείας, θα επαναλάβει, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, τα τρομοκρατικά του σχέδια.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στην βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας.
Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.
Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ακολούθου Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».
www.protothema.gr  .-
 
*** Θύελλα για την αναγκαστική μεταφορά των διαθέσιμων δημοσίου και δήμων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με βάση την οποία υποχρεώνονται όλοι οι φορείς του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κριτική που ασκείται αφενός εστιάζεται στις ευθύνες της κυβέρνησης για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους, αφετέρου στη λήψη ενός τέτοιου μέτρου με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. «Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε λιγότερο από 100 ημέρες» τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που μέχρι πρότινος ξόρκιζε η κυβέρνηση. «Προειδοποιούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τις διοικήσεις των Ταμείων να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού. Τα αδιέξοδα τα οποία οι ίδιοι έχουν προκαλέσει δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με τη χρήση της περιουσίας του και την εσωτερική στάση πληρωμών. Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν» υπογραμμίζει ο κ. Καραγκούνης. Με δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε, σχολίασε, με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι την κυβερνητική απόφαση. Και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις πια έχουν τον χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Οι κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση θα μείνουν κενό γράμμα γιατί η ολιγωρία των συγκυβερνώντων μας έφεραν κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». «Είναι πια αναπόφευκτη κίνηση. Έτσι, όμως, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων η κατάρρευση του κράτους δε θα είναι μερική - όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση- αλλά πλήρης», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι εξαντλεί και όποια αποθεματικά διαπραγματευτικής ισχύος της έχουν απομείνει. «Είναι δεδομένο», καταλήγει το Ποτάμι, «πως θα έπρεπε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή πορεία. Όμως, έστω και τώρα, ας αναλογιστεί σε τι εφιαλτική θέση έχει φέρει τη χώρα κι ας πάρει τις σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή». «Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών. Την ίδια στιγμή προχωράει η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, προσθέτοντας ότι «αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων». «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων», αναφέρει χαρσκτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων, να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI». Εξ άλλου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, δήλωσε οτι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, «μετά και από δική μας (σσ της Λαϊκής Συσπείρωσης) πρόταση, καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιφυλάχτηκε για τη στάση του και διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τονίσαμε ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, εντάσσεται στους σχεδιασμούς γύρω από την έκβαση της διαπραγμάτευσης και του επώδυνου των μέτρων, που μέσω και της λειτουργίας των δήμων, θα χτυπήσουν τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών». Πραξικοπηματική χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ενέργεια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, τα προβλήματα ρευστότητας δημιούργησε η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους εταίρους. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ΠΝΠ την οποία κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μεταφορά αποθεματικών και γι' αυτό προσπαθεί να «ψευτονομιμοποιήσει» τις πράξεις της. Κάτι ανάλογο, τονίζει επίσης το ΠΑΣΟΚ, συνέβη μόνο το 1951. Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε: «Με μια νέα πραξικοπηματική ενέργεια η κυβέρνηση προχωρεί σε υποχρεωτική μεταφορά (ουσιαστικά σε δήμευση) των διαθεσίμων του ΟΤΑ και των άλλων φορέων του δημόσιου τομέα για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας που δημιούργησαν η ανικανότητά της για αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τα κρυφά της σχέδια για το άδηλο μέλλον του τόπου. Σημειώνουμε ότι η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά, δηλαδή έχουν ήδη προχωρήσει αυθαίρετα στις κινήσεις αυτές και προσπαθούν να τις ψευτονομιμοποιήσουν εκ των υστέρων. Χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που καταγγέλλανε πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφ' όσον αφορά τοπικές υποθέσεις. Αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων. Αφού απέτυχαν -εκθέτοντας τη χώρα- στις αναζητήσεις τους σε όλο τον κόσμο να βρουν δήθεν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, αφού έκαναν, ουσιαστικά, εσωτερική στάση πληρωμών, αφού παίζουν με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα δείχνουν με ακόμη πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο, με μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες (το 1951)».Διακόπηκε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας Διεκόπη, για αύριο στις 5 το απόγευμα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών καταδίκασε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, αύριο συγκαλείται έκτακτο Δ. Σ. της ΚΕΔΕ στο οποίο θα προσκληθούν όλοι οι Πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ανοικτή Πόλη» μειοψήφησε. Για «αντισυνταγματική πράξη» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Πλεύρης ζητώντας παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην παραχωρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση να δίνει τα ταμειακά διαθέσιμα». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι «το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει αυτή την ενέργεια», ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου της Αθήνας, Λευτέρης Καστανάκης ζήτησε να «διασφαλιστούν οι μισθοί και οι προμηθευτές». «Η κεντρική κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο έργο και δεν μπορεί να παρέμβει στα οικονομικά του δήμου» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Προβατάς, ζητώντας «να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση». «Τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε είναι για τη μισθοδοσία και τους προμηθευτές» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπρούλιας. Πατούλης: Πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη η απόφαση Για «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, προαναγγέλλοντας παράλληλα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι «η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων είναι μια λανθασμένη πολιτική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιουργού αδιέξοδα, που δύσκολα θα ξεπεραστούν» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι «η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος». www.ethnos.gr . - 

***   Νέα τραγωδία: 3 νεκροί μετανάστες και άνθρωποι στη θάλασσα της Ρόδου (βίντεο)         
      
Ενα παιδί, μια γυναίκα και ένας άντρας είναι οι νεκροί, ενώ δεκάδες άτομα βρίσκονται στη θάλασσα - Η βραχώδης ακτή δυσκολεύει το έργο των διασωστών
 Λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ρόδου συνέβη νέα τραγωδία με μετανάστες, καθώς άντρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια γυναίκα.
Το νέο, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια της ακτής Ζέφυρος.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι στο σύνολο περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.
Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο», το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες.
Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.
Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας το οποίο έχει θέσει σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής δέκα άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι που διασωληνώθηκε.
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τι ακριβώς συνέβη, καθώς οι πρώτες, τραβηγμένες περίπου στις 10 το πρωί, δείχνουν το πλοίο φορτωμένο να προσπαθεί να προσεγγίσει την ακτή. Μια ώρα αργότερα, φωτογραφία από το ίδιο σημείο δείχνει ότι το πλοίο έχει «εξαφανιστεί» από το σημείο!
Δείτε περισσότερα στο www. protothema.gr  &   www.rodiaki.gr  ,
Video:  Δεκάδες μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία της πόλεως Ρόδου , https://youtu.be/B8vBoYawOak  .-
 
***  Στον (ήσυχο)πεζόδρομο της Αριστομένους...         
       
«Δε νιώθεις μια αλλαγή;», ήταν το ερώτημα που μου τέθηκε χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Βρέθηκα σε δύσκολη θέση να απαντήσω, καθώς υπήρχε μια αλλαγή, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο συνομιλητής μου επιχείρησε να με βγάλει από το αδιέξοδο και με ρώτησε αν συνειδητοποίησα την απουσία ενός πλανόδιου μουσικού, βιολιστή, ο οποίος είχε αποτελέσει συχνό μεταξύ μας θέμα συζήτησης.
Απάντησα καταφατικά και πληροφορήθηκα πως ο συγκεκριμένος μουσικός, που έπαιζε κακότεχνα, σε συγκεκριμένο σημείο στον πεζόδρομο, απομακρύνθηκε την Παρασκευή, όταν τον προσέγγισε κάποιος από το Δήμο και πήρε μαζί του τη θήκη του βιολιού με τα όποια χρήματα υπήρχαν μέσα, αναγκάζοντας έτσι το μουσικό να τον ακολουθήσει.
Με το που έφυγαν, κατέφθασαν αστυνομικοί, οι οποίοι επίσης άρχισαν να αναζητούν τον ίδιο μουσικό, οπότε η περιέργεια του συνομιλητή μου αυξήθηκε. Προσέγγισε και άκουσε πως υπήρχαν καθημερινές κλήσεις από καταστηματάρχες στην Αστυνομία, πως ο συγκεκριμένος ενοχλεί.
Μάθαμε, επίσης, ότι η απομάκρυνση του βιολιστή ήταν καταλυτική, καθώς είχαν αρχίσει να δημιουργούνται παρεξηγήσεις για τα «πόστα», μεταξύ του ιδίου και άλλων δύο ατόμων ακορντεονιστών, με άγνωστη πιθανή  κατάληξη.
Και μη βιαστείτε να κρίνετε το περιστατικό ως ανάξιο λόγου ή σημασίας, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι ηρέμησαν τα αυτιά και ο ψυχικός κόσμος των καταστηματαρχών, οι οποίοι ανέχονταν τα καθημερινά φάλτσα του… βιρτουόζου, ελπίζουμε όχι προσωρινά…   Χ.Χ. 
 
*** Πνιγόμαστε!! «θεία-βοή, θεία βοή»         
       
Επιμελητήρια: «Βάλτε τέλος στα σενάρια καταστροφής»
 «Η καλύτερη στήριξη στον ιδιωτικό τομέα είναι το οριστικό τέλος στα σενάρια οικονομικής καταστροφής της χώρας» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης.
Όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή του, «η ρευστότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται πλέον στο ναδίρ, ενώ οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς προδιαγράφονται δυσοίωνες, όσο επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Τόσο η αγορά όσο και οι πολίτες έχουν ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να μπει ένα οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια χρεοκοπίας, διπλού νομίσματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι χωρίς τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα δεν πρόκειται να επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις και εν γένει η ελληνική οικονομία έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να υπάρξει ηρεμία και να μπορέσουμε όλοι μας να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι είναι επιτακτική ανάγκη ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και του παρεμπορίου, αλλά, πάνω απ’ όλα, η συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες φορολογικές “εκπλήξεις”. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί άλλο να πορεύεται μέσα σε ένα κλίμα αποεπένδυσης. Ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις. Με δεδομένη τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μόνο ο ιδιωτικός μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη με θέσεις εργασίας».
Ο κ. Κορκίδης καλεί την κυβέρνηση να πάρει, επιτέλους, όλες εκείνες τις δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να αποκατασταθεί άμεσα η αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές.
Το κλίμα ρήξης δημιουργεί πανικό στην κοινωνία και την οικονομία με απόδειξη τα 26 δισ. ευρώ, που «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες. 
Το πρώτο τρίμηνο του 2015, αναφορικά με την κατάσταση της αγοράς μπορώ να καταγράψω μόνο αρνητικά πρόσημα, όπως: -20% σε κύκλο και όγκο πωλήσεων, -16% εισαγωγές, -13% εξαγωγές, -2,1% ο αποπληθωρισμός επί 24 μήνες και, φυσικά, αρνητική πιστωτική επέκταση από τις τράπεζες, επί 52 μήνες.
Η καλύτερη στήριξη που μπορεί να προσφέρει κανείς στην ελληνική οικονομία, την αγορά και την επιχειρηματικότητα, είναι να βάλει, επιτέλους, τίτλους τέλους στα διάφορα καταστροφικά σενάρια για το μέλλον της χώρας μας».
 
*** Συμπάσχουν οι Καλαματιανοί στους μετανάστες, αλλά ζητούν λύση (φωτογραφίες)          
       
 
 
 
Σε «υγρό τάφο» έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η Μεσόγειος για ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα τη «Γη της επαγγελίας», εγκαταλείποντας την πατρίδα τους είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους.
Καθώς το φαινόμενο όλο και εντείνεται, με απώλεια χιλιάδων ψυχών, η ελληνική αλλά και η ιταλική πλευρά ζητούν τη βοήθεια της Ευρώπης, ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για το Μεταναστευτικό.
Το «Θάρρος» μίλησε με Καλαματιανούς και δείτε τι μας απάντησαν για το σοβαρό αυτό θέμα:
Νάσος
Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει καθημερινά  και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια γεγονότα που καθιστούν τη Μεσόγειο υδάτινο τάφο για ανθρώπους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, κυρίως, από χώρες που πλήττονται από τον πόλεμο, την τρομοκρατία και τις κακουχίες. Έτσι πέφτουν στα νύχια λαθρεμπόρων ανθρωπίνων ψυχών, για ένα καλύτερο μέλλον, που τελικά καταλήγει σε τραγωδία.
Είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα δε δύναται να αντέξει άλλο αυτό το ποσοστό μεταναστευτικής εισροής. Μεταναστευτική πολιτική σημαίνει οργάνωση, σχεδιασμός, κριτήρια (ποσοτικά και ποιοτικά) και όχι εισβολή, εκτοπισμός Ελλήνων εργαζομένων και δημιουργία γκέτο, με κίνδυνο για την εθνική και κοινωνική συνοχή.
Θα πρέπει, πέρα από τα εθνικά μέτρα ασφάλειας και ελέγχου των διελεύσεων αυτών, η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει το θέμα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, αναζητώντας τα βαθιά αίτια που προκαλούν αυτό το κύμα μετανάστευσης, με κύριο άξονα την εφαρμογή διπλωματικής πολιτικής στις αποσταθεροποιημένες πολιτικά χώρες της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τζιχαντισμού.
  Γιάννης
Ο Γιάννης ζει το θέμα των μεταναστών από πολύ κοντά, αφού διαμένει στην Κω: «Στην Κω που ζω από το περασμένο καλοκαίρι, το φαινόμενο εισόδου στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο έντονο. Οι μετανάστες αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε κάθε σημείο γύρω από λιμάνι, καθώς το αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο γρήγορα και να τους εξυπηρετήσει όλους.
Με ενέργειες βουλευτή της Κω βρέθηκε παλιό ξενοδοχείο (ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς). Περιφέρεια, εθελοντές και στρατός βοήθησαν στον καθαρισμό του, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να μεταφέρουν εκεί τους μετανάστες, για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης και το αστυνομικό τμήμα.
Στη συνέχεια όλοι αυτοί οι μετανάστες, αφού ελεγχθούν από το αστυνομικό τμήμα, φεύγουν για τον Πειραιά, ενώ αρκετοί από αυτούς για το εξωτερικό, όπου έχουν συγγενείς.
Το θέμα είναι ότι σίγουρα χρειάζονται περισσότερο προσωπικό οι υπηρεσίες, ώστε να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο και να μη δημιουργούνται οι εικόνες που βλέπουμε εμείς στο νησί.
  Στάβυ
Θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές υπέρ των μεταναστών και αυτό να γίνει με καλή πρόθεση και καλό πνεύμα. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό στη χώρα μας κάτι τέτοιο, επειδή είμαστε ρατσιστές.
Πρέπει να δούμε το θέμα ανθρωπιστικά, αφού κι εμείς έχουμε υπάρξει μετανάστες.
  Νίκος
Όταν γίνονται τόσο μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, είτε για οικονομικούς λόγους είτε για λόγους πολέμου ή διωγμών, υπάρχουν πάντα νεκροί και αυτό είναι απαράδεκτο.
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες του κόσμου. Γι’ αυτό είμαστε και σε μια ένωση κρατών, ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα πράγματα ενιαία.
Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι σε αυτό που ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Προφανώς, αν ήταν καλά στις χώρες τους, δε θα έρχονταν εδώ.
  κ. Θεόδωρος
Οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί. Τι να κάνει ο κρύος στον παγωμένο; Ναι, είναι άνθρωποι και συμπάσχουμε, αλλά αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η ΕΟΚ. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και μας φοβίζει, αφού δεν ξέρει κανείς τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί. Δίκιο έχουν και αυτοί, αλλά δίκιο έχουμε και εμείς.
Κι εμείς υπήρξαμε μετανάστες, αλλά όταν φύγαμε, μας έλεγξαν όσο δεν πήγαινε, χαρτιά, αστυνομίες, ποινικά μητρώα. Άρα, δεν πήγαμε έτσι. Εμείς ήμασταν μετανάστες, αυτοί είναι λαθρομετανάστες.
  κα Stacy, κ. Ιωσήφ
Εγώ ήμουν στην Αμερική επί 52 χρόνια. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι το χειρότερο. Κι εμείς μετανάστες πήγαμε έξω, αλλά πήγαμε με το νόμο, περάσαμε από γιατρούς, βγάλαμε χαρτιά, είχαμε τα πάντα. Για παράδειγμα, εμείς ήμασταν 7 άτομα, η αδερφή μου η μικρή είχε πνευμονία τότε και έτσι την κόψανε για 3 χρόνια.
Όταν φτάσαμε εκεί, μας έμαθαν τη γλώσσα και δουλέψαμε από 14 χρόνων. Έτσι καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Η κατάσταση πλέον στην Ελλάδα με φοβίζει πάρα πολύ και σκέφτομαι να ξαναφύγω για την Αμερική.
  κ. Γιάννης
Κι εμείς κάποτε είχαμε πολέμους και είχαμε πάει πρόσφυγες στη Συρία, αν ξέρετε ιστορία, κι έτσι πρέπει να είμαστε με την ανθρώπινη ζωή λίγο ευαίσθητοι.
Από εκεί και πέρα, δεν είναι σωστό αυτή η ιστορία να γίνεται για πολιτική εκμετάλλευση. Η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί όσους μπορεί. Από εκεί και πέρα, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο να βάλουν κάποια χρήματα στην άκρη και να κοιτάξουν σοβαρά αυτό το θέμα.
  κ. Δημήτρης
Η Ελλάδα δε χωρά άλλους μετανάστες, γι’ αυτό και δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες αυτό το θέμα. Αφορά αποκλειστικά αυτούς που διοικούν την Ελλάδα και πρέπει να φροντίσουν να μη γίνει πολύ μεγαλύτερο, με δυσβάστακτα προβλήματα και για αυτούς και για εμάς και, κατ’ επέκταση, για όλη την Ευρώπη, καθότι είμαστε η πύλη της. Πιστεύω ότι ήδη έχουμε αργήσει να μεριμνήσουμε και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.
Αυτή η εικόνα με φοβίζει, αφού δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου ελεύθερα, όπως έκαναν οι δικοί μου, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι όλοι οι μετανάστες είναι κακοί, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια φοβία.
Οφείλει το κράτος να λάβει μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά.
Ως κράτος, κι ας είμαστε σε αυτή την κατάσταση, έχουμε κάποιες, έστω, μικρές υποδομές για να λύσουμε το πρόβλημα σε μεμονωμένες περιοχές, για παράδειγμα σε 1-2 νησιά ή σε μια άκρη της παραμεθορίου. Μέχρι εκεί μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά στο σύνολο δε λύνεται.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  
 
***  Έπειτα από ένα 3μηνο η απόφαση για το οικόπεδο του Μεγάρου Χορού          
     
Συζητήθηκε χθες το πρωί στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Καλαμάτας η υπόθεση που αφορά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με διαδίκους την Εθνική Τράπεζα, ως διάδοχο της Εθνικής Κεφαλαίου, την Ανώνυμη Εταιρεία Γεωργικής Βιομηχανίας, το Δήμο Καλαμάτας, τον Ηλία Λιναρδάκη και τον Κωνσταντίνο Λιναρδάκη.
Η δίκη αφορά στην ανακοπή που άσκησαν η Ανώνυμη Εταιρεία Γεωργικής Βιομηχανίας, ο Ηλίας Λιναρδάκης και ο Κωνσταντίνος Λιναρδάκης κατά του Δήμου Καλαμάτας και της Εθνικής Κεφαλαίου, με την οποία ζητούν να ακυρωθεί το συμβόλαιο μεταβίβασης του οικοπέδου, όπου έχει ανεγερθεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Δήμο Καλαμάτας.
Έπειτα από έκδοση απόφασης του Αρείου Πάγου, ο οποίος προέβη σε αναίρεση προηγηθείσας απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας, επανήλθε στο Εφετείο η συζήτηση της ένδικης υπόθεσης.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας οι δικηγόροι Νάσα Δημοπούλου και Μπάμπης Δημητρόπουλος πρότειναν ισχυρισμό απαραδέκτου της ανακοπής που έχει γίνει.
Ακολούθως οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα υποβάλουν και υπό μορφή υπομνήματος.
Η απόφαση του Δικαστηρίου, ακόμα και για το αν η έφεση που έχει ασκηθεί είναι παραδεκτή, αναμένεται ύστερα από ένα τρίμηνο τουλάχιστον. 
 
*** Κώστας Λύρης: Τροχοπέδη για το ελαιόλαδο η νοοτροπία «τα ξέρω όλα»          
      
 
 Ένας από τους 15 κριτές του Διαγωνισμού Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης μιλά «έξω από τα δόντια»
 Αποφασίσαμε να αφήσουμε για λίγο τις διακρίσεις και τους επαίνους στο ελληνικό και δη στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, και να μιλήσουμε για τα προβλήματά του.
Γιατί η τιμή δεν ανεβαίνει; Γιατί καθημερινά χώρες που δεν υπήρχαν στο χάρτη στην παραγωγή ελαιολάδου μάς ξεπερνούν; Τι, τελικά, μπορεί να αλλάξει;
Το «Θάρρος» μίλησε σχετικά με τον Κώστα Λύρη, τον Καλαματιανό γεωπόνο που πρόσφατα επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε ως κριτής στον ομώνυμο διαγωνισμό ελαιολάδου.
Ο κ. Λύρης αναφέρθηκε στην εμπειρία του, ενώ μας είπε και αλήθειες που «δε χαϊδεύουν αυτιά», κυρίως όσων έχουν επαναπαυτεί πίσω από την επωνυμία Ελληνικό Ελαιόλαδο:
  -Δεύτερη φορά στο Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης. Μιλήστε μας γι’ αυτή την εμπειρία.
Ήταν μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση, η οποία έρχεται για άλλη μια φορά από το εξωτερικό. Μια αναγνώριση της εμπειρίας και της προσεκτικής δουλειάς των τελευταίων 15 ετών που ασχολούμαι με το ελαιόλαδο.
Δεκαπέντε κριτές ελαιολάδου μαζεμένοι από όλο τον κόσμο, με ένα και μόνο σκοπό, να αξιολογήσουμε ελαιόλαδα από τον παγκόσμιο χάρτη, την Ιαπωνία, την Ευρώπη, τη νότιο Αφρική, την Αργεντινή, Χιλή, την Καλιφορνία και πολλές άλλες περιοχές. Ήταν ένα πραγματικό σχολείο.
  -Ποια τα οφέλη μια χώρας και συγκεκριμένα ενός ελαιολάδου, για να συμμετέχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό;
Σίγουρα η διάκριση και η προσωπική ικανοποίηση που απορρέει από αυτήν. Η δωρεάν διαφήμιση που ακολουθεί και που όλοι γνωρίζουν ότι αφορά πραγματικά χαρακτηριστικά και όχι διαφημιστικό κόλπο. Και φυσικά, δεν είναι λίγο να βραβεύεσαι στο μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου! Ο διαγωνισμός της Νέας Υόρκης μέσα σε τρία μόνο χρόνια έχει επισκιάσει όλους τους άλλους, γιατί, εκτός από ένα απλό βραβείο, προσφέρει προβολή μέσω της ιστοσελίδας  του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  -Ποια τα κριτήρια για να αναδειχθεί το καλύτερο ελαιόλαδο;
Τα κριτήρια είναι απλά, ΑΡΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, δε γίνονται εκπτώσεις και είναι τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός, που δε συγχωρά λάθη. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου το 40%, ίσως και λίγο παραπάνω, των ελαιολάδων κρίθηκε εκτός προδιαγραφών (ελαττωματικό) και δυστυχώς, πάρα πολλά ελληνικά ήταν σε αυτή την κατηγορία.
Πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται και χάνουμε διαρκώς έδαφος σε αυτούς τους διαγωνισμούς, αν και φέτος είχαμε καλύτερη παρουσία από το 2014.
  -Πόσες συμμετοχές υπήρχαν φέτος; Μεταξύ αυτών πόσες ελληνικές;
Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές, περίπου 640 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, και ξεπέρασαν κατά πολύ όλους τους άλλους διαγωνισμούς.
Τα ελληνικά ήταν 168, τα περισσότερα όλων, αλλά με τα λιγότερα αναλογικά βραβεία. Μόλις το 21% διακρίθηκε. Πήραμε 35 βραβεία, σε αντίθεση με την Ισπανία που πήρε 73, την Ιταλία με 43, με τις περίπου μισές παρουσίες από την Ελλάδα, και την Πορτογαλία με 22. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι ένα από την καλύτερη κατηγορία, δηλαδή χρυσό βραβείο κατηγορίας, πήγε στην ΙΑΠΩΝΙΑ!
Από τη Μεσσηνία είχαμε μερικές διακρίσεις, αλλά είχαμε και αρκετά ελαιόλαδα τα οποία δεν κατάφεραν να φέρουν αποτέλεσμα. Φανταστείτε ότι μόνο τρία ελληνικά πήραν χρυσά βραβεία.
  -Γιατί, κατά τη γνώμη σας, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία;
Φταίει το ότι τα ξέρουμε όλα, είμαστε παντογνώστες, είμαστε σίγουροι πάντα ότι έχουμε το καλύτερο λάδι.
Εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε  ραβδιστήρια για τη συλλογή, να βάζουμε τις ελιές σε πλαστικά τσουβάλια, να αργούμε να βγάλουμε τις ελιές, να χρησιμοποιούμε υψηλές θερμοκρασίες στο ελαιοτριβείο, να αποθηκεύουμε το λάδι σε ακατάλληλους χώρους και να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το καλύτερο λάδι.
Όλα αυτά φταίνε, όλα αυτά που κάνουμε και δεν παραδεχόμαστε.
Ευτυχώς, υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις, αυτοί που διακρίνονται και ιδιαίτερα όσοι έχουν συνεχείς διακρίσεις. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και Μεσσήνιοι.
Την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσω να κάνω μια σύνθεση των συμπατριωτών μας που διακριθήκαν.
  -Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς ελαιολάδου είναι η χαμηλή τιμή. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά η παραγωγή ήταν μειωμένη για την Ισπανία και την Ιταλία. Παρ’ όλα αυτά, η τιμή στην Ελλάδα δεν ανέβηκε και τόσο, γιατί αυτό;
Δεν είμαστε ρυθμιστές της τιμής του ελαιολάδου, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Η τιμή διαμορφώνεται από αυτούς που το αγοράζουν και, δυστυχώς, το αγοράζουν χύμα οι Ιταλοί και οι Ισπανοί.
Οι ποσότητες που παράγουμε δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις εγχώριες επιχειρήσεις. Άρα, θεωρητικά και μόνο, υπάρχει υπερπαραγωγή για την κάλυψη των εσωτερικών εμπορικών αναγκών μας. Ως εκ τούτου, η ανάγκη της εξαγωγής χύμα ελαιολάδου διαμορφώνει και την τελική τιμή.
Μην ξεχνάτε ότι οι τρίτες χώρες έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι του ελαιολάδου και προσφέρουν απίστευτες ποσότητες στην αγορά. Ποιος, λοιπόν, οικονομοτεχνικός νόμος θα μπορούσε να συνηγορήσει σε μια αύξηση της τιμής πώλησης του χύμα ελαιολάδου; Εγώ δε γνωρίζω κανέναν.
  -Βλέπουμε το φαινόμενο μικρές επιχειρήσεις να τυποποιούν λάδι και να ξεχωρίζουν στις αγορές και τις εξαγωγές. Γιατί, κατά τη γνώμη σας, μαζικές κινήσεις απέτυχαν ή δεν καταφέρνουν κάτι ανάλογο; 
Συνήθως η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που διαπρέπει. Νέοι άνθρωποι μορφωμένοι, με όραμα, καταφέρνουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, αρκεί να μην υπερβαίνουν εαυτούς.
Πρέπει πρώτα να πιστέψεις σε αυτό που κάνεις. Μόνο τότε θα έχεις επιτυχία. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις και τι έχεις στα χέρια σου.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις ατομικές και οικογενειακές που «πετάνε», ακόμα και στην πόλη μας. Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάρα πολλές, τους γνωρίζουμε όλοι. Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν και σχήματα που απέτυχαν εντελώς εξαιτίας των διορισμένων διοικήσεων που είχαν.
Αγράμματοι και άξεστοι άνθρωποι βρέθηκαν να διοικούν κολοσσούς και τους καταστρέψανε.
  -Η κρίση έχει στρέψει νέους στο ελαιόλαδο και γενικά στον πρωτογενή τομέα;
Σαφώς ναι, αλλά οι περισσότερες ενέργειες είναι ερασιτεχνικές. Ξεκινούν ένα νέο βήμα σημαντικό για την περαιτέρω εξέλιξή τους χωρίς συγκεκριμένο στόχο ή πέφτοντας σε νέες καλλιέργειες, τις οποίες δε γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν και να αποθαρρύνονται.
Η καλύτερη πολιτική θα ήταν να αποταθούν σε μια εταιρεία υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα, όπως είναι η δική μας ή και άλλες, ώστε να γίνουν σωστές αξιοποιήσεις του κεφαλαίου, χωρίς ρίσκο. Φανταστείτε ότι κάποιος συντοπίτης μας έκανε μια επένδυση κεφαλαίου και έστησε μια αγροτική επιχείρηση παραγωγής φραγκόσυκου, κι ενώ είχε καλή ποιότητα και ικανές ποσότητες προς εμπορία, δεν μπόρεσε να διαθέσει το προϊόν. Αποτέλεσμα; Οικονομική καταστροφή. Γι’ αυτό μικρά και προσεκτικά βήματα!
  -Η χώρα μας με βάση την παραγωγή της πού μπορεί να φτάσει;
Η χώρα μας, από τρίτη παραγωγός χώρα στο χάρτη του ελαιολάδου, φέτος έπεσε στην τέταρτη (ακόμα δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα μεσογειακής παραγωγής ). Την πέρασε η Τυνησία. Η Τουρκία έχει αρχίσει να γίνεται δυνατός παίχτης και γίνονται διαρκώς νέες φυτεύσεις, ενώ τα λάδια, από τις νέες παραγωγούς χώρες ελαιόλαδου, συνεχώς αυξάνονται. Αυτό και μόνο αρκεί, για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαστε ρυθμιστές του παιχνιδιού. Αν αυτό το καταλάβουμε και δουλέψουμε στο κομμάτι ποιότητα και ανταγωνιστικό πακέτο, τότε θα πετύχουμε.
  -Η διάθεση και το ενδιαφέρον των παραγωγών εξελίσσεται ή απλά μαζεύουν τις ελιές τους μια φορά το χρόνο και από εκεί και πέρα περιμένουν την καλή τιμή;
Οι νέοι άνθρωποι αγαπούν αυτό που κάνουν και συνεχώς βελτιώνονται. Υπάρχει μια διαρκής βελτίωση και θέληση για μάθηση.
  -Κυκλοφορεί μια αρρώστια που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα. Πόσο ανησυχητική είναι και πώς μπορεί να προστατευτεί ο παραγωγός;
Πρόκειται σίγουρα για ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο, δε σας κρύβω, μας απασχόλησε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους συναδέλφους στο διαγωνισμό, αλλά όπως με έχουν πληροφορήσει και οι συνάδελφοι της ιταλικής εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι, ίσως τα πράγματα να μην είναι και τόσο δραματικά.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερα αυστηρό κλάδεμα και αρκετές επεμβάσεις με χαλκό.
  -Επόμενος προσωπικός σας στόχος; Υπάρχει κάποιος διαγωνισμός που θα συμμετέχετε;
Ήδη έχει «κλειδώσει» ο επόμενος διαγωνισμός στη Νέα Υόρκη για το 2015 και υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το διαγωνισμό στην Ιαπωνία. Επόμενος προσωπικός στόχος είναι η δημιουργία σε σύντομο διάστημα ενός πιστοποιημένου πάνελ γευσιγνωσίας ελαιολάδου. Είναι κάτι που λείπει από τη χώρα μας. Αυτά που υπάρχουν είναι εξαιρετικά λίγα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πιστοποιημένο πάνελ, από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, είναι μόνο ένα, ενώ στην Ιταλία υπάρχουν 15. Κοινά πάνελ, λιγότερα από 6 σε εμάς, ενώ στην Ιταλία πάρα πολλά. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

*** Τοποθέτηση νέων γλυπτών στην Καλαμάτα 

Στη νότια απόληξη του βόρειου πάρκινγκ του Νέδοντα, που βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα εγκατασταθεί το σύμπλεγμα αγαλμάτων που παριστάνει την Ελλάδα να στεφανώνει τον αγωνιστή του 1821. Τα αγάλματα αυτά, δωρεάς της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου, σμιλεύει ο γλύπτης Νικόλαος Ι. Γεωργίου και ήδη έχει προχωρήσει η κατασκευή του αγάλματος που παριστάνει την Ελλάδα. Τα γλυπτά θα είναι ολόγλυφα και το σύμπλεγμα αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όσον αφορά στη δημιουργία του. Η διαμόρφωση του χώρου έχει ξεκινήσει, με σκυροδέτηση της υποδομής για την τοποθέτηση του συμπλέγματος. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται το σημείο όπου θα εγκατασταθούν τα αγάλματα, θα οδηγήσει σε αύξηση του χώρου για τη διάβαση των πεζών προς βορρά της γέφυρας και παράλληλα με αυτήν, ενώ θα διευκολύνει και τη μετάβαση από και προς το χώρο στάθμευσης. Για την ανάδειξη του σημείου θα γίνουν, επίσης, φυτεύσεις και εγκατάσταση φωτισμού. - 

*** Δύο νεκροί σε θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο Κυπαρισσίας- Πύργου 

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος του Κακοβάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com, στο τροχαίο εμπλέκονται ένα αυτοκίνητο κι ένα τρακτέρ. -

***  Καμία ιατρική παράλειψη τονίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάνατο της 38χρονης         
       
Ολοκληρώνονται στις 29 Απριλίου οι απολογίες των 23 γιατρών
 Με τις απολογίες γιατρών, ανάμεσά τους και αυτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνεχίσθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη των 23 γιατρών από Καλαμάτα και Αθήνα που κατηγορούνται για το θάνατο από αμέλεια, λόγω ιατρικών παραλείψεων, μιας 38χρονης μητέρας στην Καλαμάτα, το Δεκέμβριο του 2008.
Η δίκη διεκόπη, προκειμένου να συνεχισθεί στις 29 Απριλίου με τις απολογίες των δύο τελευταίων κατηγορούμενων γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, την αγόρευση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
  Απολογίες γιατρών
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που κατηγορούνται είναι ένας ιδιώτης και 22 νοσοκομειακοί, που το 2008 εργάζονταν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο και Σωτηρία Αθηνών.
Ειδικότερα, κατηγορούνται ένας ιδιώτης γιατρός, 6 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 2 του Νοσοκομείου «Σωτηρία», 11 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου και 3 γιατροί από το Ιπποκράτειο.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία, μεταξύ των άλλων κατηγορούμενων γιατρών, απολογήθηκαν οι γιατροί που εργάζονταν τότε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως τόνισαν, έκαναν σωστά τη δουλειά τους, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και την κλινική εικόνα της άτυχης 38χρονης.
Επίσης, έκαναν όλες τις ενδεδειγμένες εξετάσεις και καμία δεν έδειξε διαφυγή υγρών από την επέμβαση «γαστρικό μανίκι» που είχε κάνει. Αντίθετα, έδειξαν φλεγμονή πάνω από το διάφραγμα. Καθώς, λοιπόν, δεν είχαν ενδείξεις για διαφυγή υγρών, δεν είχαν λόγο να προχωρήσουν σε γαστροσκόπηση.
Μάλιστα, φρόντισαν άμεσα να διακομισθεί σε γ/βάθμιο νοσοκομείο για μεγαλύτερη διερεύνηση της πάθησής της, καθώς επρόκειτο για περιπλεγμένο περιστατικό.
Επανέλαβαν, δε, ότι από μέρους τους δεν υπήρξε καμία ιατρική παράλειψη.
Σημειώνεται ότι το Μάιο του 2008 η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε από ιδιώτη γιατρό σε επέμβαση «γαστρικό μανίκι» για λόγους παχυσαρκίας. Έπειτα, όμως, από επιπλοκές και επαναλαμβανόμενες νοσηλείες σε νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Αθήνας, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κατέληξε νοσηλευόμενη σε εντατική μονάδα. της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ξεκινά αύριο η πολύκροτη δίκη για δολοφονίες Μεσάι, ναρκωτικά και εκβιασμούς         
      
Ξεκινά αύριο επί της ουσίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, τη διακίνηση ναρκωτικών και την εκβίαση καταστηματαρχών με συνολικά 13 κατηγορουμένους.
Καθώς η υπόθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εκδικασθεί, στις 24 Μαρτίου το Πενταμελές Εφετείο είχε αποφασίσει τη διακοπή της, ώστε να αρχίσει επί της ουσίας αύριο Τετάρτη, 22 Απριλίου. Το πρώτο δικαστήριο το 2013 για να ολοκληρωθεί είχε χρειασθεί 14 συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου, οι οποίες χρονικά διήρκεσαν ένα μήνα.
  Θα παραιτηθούν
Όπως είχε δηλώσει, μιλώντας το Μάρτιο στο «Θάρρος», ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης, ο πελάτης του Βασίλης Βαρελάς δηλώνει αθώος και επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή ανθρωποκτονία. Καθώς του έχει προκαλέσει εντύπωση, όπως είπε ο κ. Ράλλης, το γεγονός ότι καταδικάσθηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ο πελάτης του έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει.
Παρόμοια πρόθεση φαίνεται να έχει και ο δίδυμος αδελφός του, που επίσης έχει καταδικασθεί στην ίδια υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βαρελάς από το πρώτο δικαστήριο έχει καταδικασθεί σε δισ. ισόβια, 37 χρόνια, 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, την αγορά, κατοχή και πώληση αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο δολοφονίες, οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία σε οπλοφορία και οπλοχρησία για την καραμπίνα και το μαχαίρι, με τα οποία έγιναν οι δολοφονίες, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης επιχειρηματιών. Του έχει, δε, αναγνωρισθεί τοξικομανία.
Στο δίδυμο αδελφό του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 χρόνων και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών. Επίσης, του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία.  Β.Β.
  
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Για το Φάιναλ φορ στο Ευρωμπάσκετ :
~3ος  αγώναςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  73-71 , (44-36) .- ^
Ο ΟΣΦΠ  κάνει το 2-1 απέχει ένα 1  αγώνα από την νίκη πρόκρισης .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-23 , ( 44-36) , 59-60 , 73-71.-^
 

*** ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ στο γήπεδο Α.Ο. Διαβολιτσίου την ερχόμενη Κυριακή  :

*** Την  Κυριακή  26 Απριλίου 2015  ο αγώνας μπαράζ  για παραμονή στη Α΄ Τοπική ΕΠΣΜ κατηγορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Α.Ο. Διαβολιτσίου ! μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑ Αρφαρών και ΕΡΑΝΗΣ Φιλιατρών .-  {Σημείωση : Εάν η πρωταθλήτρια ομάδα Α.Ο. Κυπαρισσίας ανέβει στην Γ΄ εθνική κατηγορία , τότε παραμένουν και οι δύο ομάδες στο Α΄Τοπικό} .
    
Αστέρας Αρφαρών και -Εράνη Φιλιατρών την Κυριακή 26/04! Γήπεδο Διαβολιτσίου στις 17:00, στο Μπαράζ Α΄ Μεσσηνίας.   
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε ο αγώνας μπαράζ για την παραμονή στην Α΄ Μεσσηνίας, θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακής και σε ουδέτερο γήπεδο, σε αυτό του Διαβολιτσίου, στις 26 Απριλίου 2015!
Αντίπαλοι, ο Αστέρας Αρφαρών και η Εράνη Φιλιατρών που ισοβάθμησαν στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ κατηγορίας με 33 βαθμούς, καθώς στο πρώτο αγώνα στα Φιλιατρά στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής οι Φιλιατρινοί επικράτησαν με σκορ 2-1 και στον επαναληπτικό ματς της 25ης αγωνιστικής ο Αστέρας Αρφαρών νίκησε στην  έδρα του με σκορ 1-0.
Τέλος, αναφορικά με το ορισμό του γηπέδου του ΑΟ Διαβολιτσίου η επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης έλαβε υπόψιν της αρχικά την χιλιομετρική διαφορά των δυο σωματείων και αφετέρου τις γηπεδικές συνθήκες καθώς στο πρωτάθλημα της  Α’ Μεσσηνίας Εράνη και Αστέρας αγωνίζονται  στα γήπεδα Φιλιατρών και Αρφαρών, τα οποία διαθέτουν φυσικό χλοοτάπητα.
 
*** Α .Ο. Διαβολιτσίου-Αστέρας Αρφαρών  1-2  .-
: Φανατισμός (!), κόκκινες, ένταση και νεύρα από τους… γηπεδούχους!
Δια πυρός και σιδήρου και μέσα από κλίμα απρόσμενης ποδοσφαιρικής "τρομοκρατίας" (!) ο Αστέρας Αρφαρών σημείωσε νέα μεγάλη νίκη μέσα στο Διαβολίτση επί του τοπικού ΑΟΔ και κατάφερε έτσι να πάει στο μπαράζ…
~ Μεγαλειώδη νίκη με 1-2, πέτυχε ο Αστέρας Αρφαρών τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα, στην κυριακάτικη 19/04 εκτός έδρας συνάντηση της 30η  τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Μεσσηνίας με τον  Α.Ο. Διαβολιτσίου που - σε αντίθεση βέβαια με τον Μεσσηνιακό του… Σταύρου Παπαδόπουλου, που έπαιξε την ίδια ώρα  «φιλικό» με την Εράνη στην Καλαμάτα -  παρουσία 500 και πλέον φιλάθλων από κάθε γωνιά της Άνω Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και 200 (!) φανατικών οπαδοί των φιλοξενούμενων!
Έτσι λοιπόν οι κυανόλευκοι του Αρφαρά μετά το 0-1 της Εράνης μέσα στο Μεσσηνιακό, θα δώσουν αγώνα μπαράζ με την φιλιατρινή ομάδα και ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Α1 Μεσσηνίας.
Όπως προαναφέραμε,  η απογευματινή αναμέτρηση του Σαββάτου, στο 2ο ημίχρονο σημαδεύτηκε από μεγάλη ένταση νεύρα , διακοπές και τρεις κόκκινες κάρτες, με τους γηπεδούχους – αν και παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά – να αγωνίζονται λες και έπαιζαν στον τελικό του Τσάμπιονς λίγκ (…), αλλά η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη, κόντρα και στην εχθρική και άδικη για αυτούς διαιτησία του κυρίου… Ψηλοπαναγιώτη, που δεν έδωσε μάλιστα στο 0-1 πεντακάθαρο πέναλτι στον Καπόγλη, σε ανατροπή του από τον Σκαρπαλέζο, ενώ απέλαβε άδικα και τον  νεαρό Κουρνέτα – πήραν μεγάλη, ιστορική και πεντακάθαρη νίκη!
Αναλυτικά πήραν  την άγουσα για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα στο 80ο λεπτό λόγω του ότι είχαν φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους οι Δασκαλάκης & Κουρνέτας και στο 83ο λεπτό ο Παπαδόγιαννης.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Όσον αφορά την διακύμανση του σκορ στο 9ο λεπτό του α΄ ημιχρόνου με κεφαλιά ο Τσιλίκος που είχε προωθηθεί στα καρέ του Μερκούρη το 0-1, στο 73ο λεπτό νέα φάση καρμπόν και πρωταγωνιστή τον  Παπαδόγιαννη ισοφάρισε σε 1 -1 και το νικητήριο τέρμα για τον Αστέρα Αρφαρών πέτυχε ο Καρύδης στο 86ο λεπτό σημειώνοντας το τελικό 1-2, όπου δίνει τη δυνατότητα (ξαναλέμε) στην ομάδα του σπουδαίου δάσκαλου του ποδοσφαίρου και αναγεννητή του Αστέρα Στάθη Βανικιώτη, να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α΄  Μεσσηνίας, σε αγώνα μπαράζ κόντρα στην άλλοτε κραταιά Εράνη Φιλιατρών του Νίκου Φρούσου.
Διαιτησία: Κάκιστος  ο έμπειρος – κατά τ’ άλλα, κύριε… Σταθόπουλε και αυτός - καλαματιανός ρέφερι Κώστας Ψηλοπαναγιώτης με τους συνεργάτες του Τσίρμπα και Γιαννέτσο να είναι σαφώς καλύτεροι, ενώ στο αγωνιστικό μέρος οι Αρφαραίοι φωνάζουν δικαίως (όπως προαναφέραμε)  ότι δεν τους σφύριξε ένα πέναλτι στο Α΄ ημίχρονο, όπου  είχαν πάρει και προβάδισμα στο σκορ με 0-1.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Αστέρας Αρφαρών… παραμένει η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που ακόμη δεν έχει πάρει πέναλτι! Απίστευτο…
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Σωτήρης Δημάκης): Μερκούρι, Χ. Παπαγεωργίου, Μάρης, Σκαρπαλέζος (66΄ Παπαδόγιαννης) , Ι. Δημητρίου, Καστριτσέας, Θροδωρόπουλος, Βεργόπουλος, Κωστόπουλος, Δασκαλάκης και Πρασάς (46΄ ΙΙ. Δημητρίου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Στάθης Βανικιώτης): Λίβας, Κουρνέτας, Ματθαίος, Χαραλαμπόπουλος (80΄ Βαλτσάρος), Τσιλίκος, Ζέππος, Καπόγλης (70΄Ψωμάρας, Φέστας, Καρύδης, Γιαννακόπουλος και Μπούρας (88΄Μπαράι).-

*** " Εράνη του Σακελλαρόπουλου, εύκολα 0-1 τον Μεσσηνιακό, στο “φιλικό” του ΜΓΣ
 Σε μπαράζ-παραμονής οι Φιλιατρινοί με Αρφαρά! Αποφασίζει η ΕΠΣΜ 20/04 σε Κορδία, Διαβολίτσι ή Μελιγαλά το ματς...
 
Με… ήττα στο γήπεδό του από την αδύναμη Εράνη του Γιάννη Σακελλαρόπουλου αποχαιρέτησε ο Μεσσηνιακός τη φετινή σεζόν, της Α΄ Μεσσηνίας καθώς στο κυριακάτικο ματς με την Εράνη επικράτησαν οι Φιλιατρινοί με σκορ 0-1.
Το πολύτιμο τέρμα για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Διονυσόπουλος στο 5ο λεπτό του α΄ ημιχρόνου που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρότι οι παίκτες του ΜΓΣ στη συνέχεια έχασαν 4-5 ευκαιρίες που δεν χάνονται...
~   Εύκολο έργο είχε το διαιτητικό τρίο ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κατσούλης): Σκαλαίος, Κουλουράς (55΄ Μερκούρης), Γαβράς, Πανταζής, Αρβανίτης, Σταματελόπουλος, Δημόπουλος, Κουρέας (62΄ Μανωλόπουλος). Πουλάκος, Κουλόπουλος (62΄Μπούνας) και Κουκούτσης.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Φρούσος-Σακελλαρόπουλος): Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Πετρόγιαννης, Γιαννακόπουλος, Μπαστακός, Κώτσος, Σπυρόπουλος (70΄Φλέσσας), Χότι (60΄Κίτος), Διονυσόπουλος Κεράνης  και Άλμπαν.
 

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός νικώντας 86-85 την ΤΣΣΚΑ
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΤΣΣΚΑ  86-85 .- ^
Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Ανκαραλί (Τουρκία), Γιάβορ (Σλοβενία)Τα δεκάλεπτα: 14-20, 34-34, 56-53, 86-85
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (3), Φώτσης 12 (4), Νέλσον 4, Παππάς 25 (5), Μαυροκεφαλίδης 8 (1), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 11 (1), Μπατίστα 2, Μπλουμς 
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (3), Τεόντοσιτς 12 (2), Νίκολς, Τζάκσον, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 24 (4), Βορόντσεβιτς 5, Καούν 3, Κριάπα 1, Χάινς 10, Κιριλένκο 11
Η «Φενέρ» αποκαθήλωσε τη Μακάμπι και πάει Final 4
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ  του Ζέλικο Ομπράντοβιτς  , έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final 4 της Μαδρίτης, αφού νίκησε με 75-74 (65-65 κ.α.)στην παράταση της Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ και έτσι έκανε το 3-0 στη σειρά.

*** ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. -ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  κ.α. 65-65  , 74-75  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 31-37, 45-50, 65-65, 74-75Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 21 (2), Χέινς 5 (1), Σμιθ 8 (2), Ραντλ 19 (10ρ.), Λίνχαρτ 5 (1), Τάιους 6, Οχαγιόν 2, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 4, Αλεξάντερ 4.Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 15 (2), Ζήσης 19 (3τρ., 5 ασ.), Μπιέλιτσα 5 (1), Ερντέν 6, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 8 (2), Τσετίν, Σαβάς 2, Ζόριτς 1, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλντζιτς 7 (2).

«Τεσσάρα» παραμονής της Βέροιας επί του Αστέρα
Πιο εύκολα απ΄ό,τι περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος φίλος της, η Βέροια νίκησε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία και εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία.

*** ΒΕΡΟΙΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   4-0 .- ^
Τα γκολ : οι Ντουμίτρου (12΄), Μπεν (35΄-πέναλτι, 65΄), Πέρεζ (57΄).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιάυτης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βεργώνης, Γεωργιάδης, Καλί - Ρόλε
ΚΟΚΚΙΝΗ: Θεοδωρόπουλος (32΄)
ΒΕΡΟΙΑ (Στέφανος Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83΄ Μπατιόν), Ντουμίτρου (79΄ Κάμπορα), Γεωργιάδης (46΄ Πέρεζ), Καλτσάς, Μπεν ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58΄ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75΄ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34΄ Κοσίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα

*** Σε αναμετρήσεις για την 31 αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:


ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-3 (α.α.)
Νίκη Βόλου-Πλατανιάς 0-3 (α.α.)
Παναιτωλικός-Καλλονή 2-0
Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 73

2. ΠΑΟΚ 60
3. Παναθηναϊκός 59

 4. Αστέρας Τρίπολης 52
5. ΠΑΣ Γιάννινα 51
 6. Ατρόμητος 50
7. Ξάνθη 46
 . Παναιτωλικός 46
9. Πανιώνιος 41
10. Κέρκυρα 40
. Καλλονή 40
. Βέροια 40
13. Λεβαδειακός 37
. Πλατανιάς Χανίων 37
. Πανθρακικός 37
16. Εργοτέλης 31
17. ΟΦΗ 13
18. Νίκη Βόλου -6
 * Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών
** Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα


***  Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους τελικούς με θρίαμβο επί του ΠΑΟ  Για τον τίτλο με Ολυμπιακό
Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους τελικούς με θρίαμβο επί του ΠΑΟ
Η κατάμεστη Πυλαία είχε δημιουργήσει από νωρίς το σκηνικό πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους τελικούς της Α1 ανδρών και με το πρώτο σερβίς ο «Δικέφαλος» του Βορρά απέδειξε ότι ήταν έτοιμος να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και να περάσει για πρώτη φορά σε τελικούς στην ιστορία της Volleyleague.
Τα σετ: 3-0 25-16, 25-16, 25-19
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 18 (12/18 επμ 1 άσσος, 5 μπλοκ, 17% υπ – 17% άριστες), Παντακίδης 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (15/24 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (5/6 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 4 (1/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ -24% άριστες) / Γκαράς (λ, 43% υπ -7% άριστες), Ντίνας, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (1/1 επ), Κουκ 11 (8/25 επ, 3 άσσοι, 79% υπ -36% άριστες), Πρωτοψάλτης 6 (6/11 επ, 63% υπ -46% άριστες), Χόι 2 (1/7 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 3 (3/7 επ), Μπέλος 2 (1/12 επ, 1 άσσος) / Πολυχρονιάδης (λ, 68% υπ -37% άριστες), Ψαρρής 1 (άσσος), Παπαδόπουλος 5 (5/16 επ)

***   Και τώρα ο Γύρος Καλαμάτας!         

      
Μετά από μια σειρά σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως ο Μαραθώνιος Μεσσήνης και το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής ήρθε η ώρα για το Γύρο Καλαμάτας. Για 15η χρονιά ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας, απ’ όλο το νομό, την Πελοπόννησο, την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας έχουν δώσει ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου 25 Απριλίου. Ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας γιορτάζει ταυτόχρονα τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και υπόσχεται μια αξέχαστη αθλητική γιορτή που αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών.
Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ο Γύρος Καλαμάτας είναι αφιερωμένος σε έναν κοινωνικό σκοπό, που είναι αυτή τη φορά η ενημέρωση για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.
Τον φετινό αγώνα στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκειά Μεσσηνία», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).
Οι επιλογές συμμετοχής είναι και φέτος τρεις, με την καθιέρωση πλέον του δυναμικού βαδίσματος που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, στην ίδια διαδρομή με τον κεντρικό αγώνα τρεξίματος των 10 χλμ. η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί μισή ώρα αργότερα (6.30), από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας έως το Φιλοξένια όπου θα γίνει η αναστροφή, ενώ οι δρομείς θα τερματίσουν στο σημείο που ξεκίνησαν.
Αμέσως μετά (περίπου 6.35 μ.μ.) θα ξεχυθεί στο δρόμο το …κύμα με τα παιδιά και πολλούς γονείς που θα τρέξουν στα 2 χλμ.
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 km.
Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα γίνουν και φέτος κληρώσεις δώρων.
Και μερικές επισημάνσεις από την προκήρυξη:
Οι εγγραφές συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση sdym.gr. έως την Πέμπτη 23/04/14 (δεν απαιτείται εγγραφή για τον παιδικό αγώνα), ενώ περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα.
Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα μέχρι τις 18:00 .
Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο διαβητικών Ν. Μεσσηνίας.
Η συμμετοχή για τον αγώνα των 2.000 μ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.
Τηλ. επικοινωνίας 69723022656972302265
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΟΙ ΑΝΗΛΙΚOI ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΤΟΥΣ.

*** Κέρδισε τα εύσημα και φέτος η διοργάνωση του ΦΟΚ
      
23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
 ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΦΙΛΙΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΚΗ
*Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τη διοργάνωση
 Με θετικό πρόσημο έπεσε η αυλαία του 23ου Διεθνούς Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε στην Τέντα από 17 έως 19 Απριλίου. Ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας κέρδισε τα εύσημα για μια ακόμη επιτυχημένη οργανωτικά και ανθρώπινα ζεστή προς τις φιλοξενούμενες αποστολές αθλητική γιορτή που προσέλκυσε στην Τέντα όλο το 3ήμερο εκατοντάδες κόσμου. Οι φίλαθλοι της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μετά από τόσα χρόνια «παραστάσεων» από τη διεθνή συνάντηση -που είχε στο παρελθόν φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας- πρόσφεραν απλόχερα το χειροκρότημα στις δεκάδες αθλήτριες που «παρέλασαν» στο ταπί τις Τέντας, οι οποίες από την πλευρά τους μάγεψαν με το συνδυασμό χορού-ρυθμού-γυμναστικής, πολλές φορές έξω από τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων και της βαρύτητας.
Η Βαρβάρα Φίλιου έκλεψε την παράσταση και ένα επίπεδο πάνω από τις συναθλήτριές της κέρδισε τις πρωτιές σε όλους τους αγώνες των επιμέρους οργάνων και φυσικά στο σύνθετο ατομικό. Ένα χρυσό κέρδισε το ελληνικό ανσάμπλ, που εμφανίστηκε βελτιωμένο την Κυριακή στο πρόγραμμά της με τις 5 κορδέλες, αφήνοντας στη 2η θέση την Ρωσία, η οποία τόσο στο σύνθετο, όσο και στα 2 στεφάνια, 6 κορίνες …έδειξε την πλάτη της στην Ελλάδα.
Τις καρδιές όμως του μεσσηνιακού κοινού έκλεψε περισσότερο η Μυρτώ Αθανασουλάκη του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, η οποία κέρδισε το χρυσό στο σύνθετο ατομικό των νεανίδων. Για την ακρίβεια ισοβάθμισε το Σάββατο με την Amzan Izzah. Στο φινάλε της Κυριακής, οπότε και διεξήχθησαν οι τελικοί των οργάνων η Μυρτώ ανέβηκε πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με το πρόγραμμά της στη μπάλα, ενώ σε στεφάνι, κορίνες και κορδέλες πήρε τη 2η θέση, με νικήτρια την αθλήτρια της Μαλαισίας. Η Ζωή Πουλοπούλου που επίσης εκπροσώπησε το ΦΟΚ και την Ελλάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες και σίγουρα έχει να δώσει πολλά περισσότερα στο μέλλον. 
  Η Βαρβάρα και ο Γιάννης
Αίσθηση προκάλεσε το πρόγραμμα που παρουσίασε στο πλαίσιο του γκαλά η Βαρβάρα Φίλιου, με έναν άγνωστο νεαρό. Πρόκειται για τον Γιάννη Ηλιάδη, τον 18χρονο Φιλιατρινό (το «Θ» φιλοξένησε πρόσφατα συνέντευξή του), ο οποίος είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανδρών στην Ελλάδα που ασχολούνται με τη ρυθμική. 
  Ανσάμπλ Γυναικών
5 κορδέλες
1.Ελλάδα16,250
(Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, Ραφαέλα Νικολούζου)
2. Ρωσία 16,150
3. Μαλαισία 10,750
2 στεφάνια-6 κορίνες
1.Ρωσία 16,500
2. Ελλάδα 16,000
3. Μαλαισία 12,300
Ανσάμπλ Νεανίδων
1.Νορβηγία 13.750
Γυναίκες
Μπάλα
1.Βαρβάρα Φίλιου 17,300
2. Katherine Uchida (Καναδάς) 14,250
3. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 13,750
Κορίνες
1.Βαρβάρα Φίλιου 16,550
2. Katherine Uchida (Καναδάς) 14,900
3. Swensen Emilie Hvidsten (Νορβηγία) 14,550
Στεφάνι
1.Βαρβάρα Φίλιου 17,250
2. Karoline Wennberg (Νορβηγία) 14,000
2. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 14,000
Κορδέλα
1.Βαρβάρα Φίλιου 16,850
2. Tara Wilkie (Αυστραλία) 14,250
3. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 14,100
Νεάνιδες
Μπάλα
1.Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,200
2. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 13,050
2. Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,050
8. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 9,850
Κορίνες
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,850
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,350
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 13,300
8.  Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,150
Στεφάνι 
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,150
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 12,600
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,500
6. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,650
Σχοινάκι
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,600
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,150
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,300
7. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 10,650


 ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: 

  1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2455    video.-  2479.-     
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2467   video.-  2408.-    
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9047  βίντεο   .-
 
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4058.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    996/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .-
www.erroso.gr , .- 

STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .-
~Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .- 

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .-
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.000/ 1000 .- 

~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-  
~      

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: