ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014  : 


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ ΜΕ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ  ΜΑΣ !

ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !  ΓΕΜΑΤΕΣ  ΠΟΛΥ  ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ  ΓΕΜΑΤΕΣ  ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ  πρώτα  στον ΘΕΟ  ΜΑΣ  !  !!! 


*** 1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS         
    
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 “Zero New HIV Infections. Zero Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”/ «Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS,
μηδενίζουμε τις διακρίσεις».
Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.
Ο HIV προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Το AIDS αναφέρεται στα πιο προχωρημένα στάδια του συνδρόμου και χαρακτηρίζεται από 20 ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους
Η μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη. Το 2008, το 45% των εγκύων γυναικών είχαν πρόσβαση σε αντιρετροϊκά φάρμακα
Αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού εκπέμπει η UNAIDS, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS. Στην ετήσια έκθεσή της για το 2012 επισημαίνει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα». Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας, επισημαίνει η υπηρεσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNAIDS, 1.7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2011, αριθμός που παρουσιάζει μικρή πτώση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τα νέα κρούσματα, επίσης, παρουσιάζουν ετήσια μείωση κατά 20% στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ πτώση καταγράφεται και στα κρούσματα σε παιδιά.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, η εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφηκε το 2011 στα νέα κρούσματα του ιού του AIDS συνεχίστηκε και το 2012, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έως τις 31 Οκτωβρίου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και όχι ομοφυλόφιλους άνδρες. Τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 δηλώθηκαν 1.049 νέα περιστατικά, από τα οποία τα 883 (ποσοστό 84,2%) αφορούν άνδρες και τα 166 (15,8%) γυναίκες.
Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η πορεία της επιδημίας HIV/AIDS ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία. Από τα 3,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 2002, φθάσαμε τα 9,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το πρώτο δεκάμηνο του 2012.
  Εκδηλώσεις και δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω του Τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα – Γραφείου Αγωγής Υγείας, αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό, προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης, σχεδιάζοντας δράσεις για ενημέρωση, για να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.
Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα ΣΜΝ και τον HIV/AIDS, στο γενικό πληθυσμό, σε νέους, σε μετανάστες, σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, σε εκδιδόμενα άτομα και σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για την 1η Δεκέμβρη.
Στη φετινή χειμερινή εκστρατεία, με αφορμή τα 30 χρόνια εμφάνισης του ιού του AIDS, το μήνυμα, όπως προαναφέρθηκε, είναι «μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις» με τους παρακάτω στόχους:
-Έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων
-Μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο ΣΜΝ
-Aναχαίτιση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων σχετικά με την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάστηκε παρέμβαση, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και Πρόγραμμα Δρόμου, σε χώρους που συχνάζει η νεολαία.


***  Θα σφυρίζει τακτικά το τρένο στην περιοχή μας, ξεκινούν οι τουριστικές κρουαζιέρες          
           
Ο ελληνικός σιδηρόδρομος «επιστρατεύεται» στην προσπάθεια της χώρας μας να διαχειριστεί αποδοτικά την «έκρηξη» του τουρισμού και αλλάζει την εικόνα του, διοργανώνοντας τουριστικά πακέτα σιδηροδρομικής «κρουαζιέρας».
Όταν όλα στην Ελλάδα κινούνται γύρω από την αύξηση της τουριστικής κίνησης, ο ελληνικός σιδηρόδρομος δε θα μπορούσε να μείνει έξω από την προσπάθεια να «κερδίσει» κομμάτι τόσο του εγχώριου όσο και του εισερχόμενου τουρισμού. Για το λόγο αυτό η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) έχει προχωρήσει σε συμφωνίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν την υλοποίησή τους από την αρχή του 2015, ενώ από το καλοκαίρι υλοποιεί εκδρομές σε περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για ένα είδος θεματικού τουρισμού που είναι ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα αναπτυγμένο στο εξωτερικό,  όπου έχουν οργανώσει ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την εκμετάλλευση του σιδηροδρόμου.
Οι νέες συμφωνίες περιλαμβάνουν διαδρομές σε σημεία του ελληνικού σιδηρόδρομου με ιστορική αξία και θα εκτελούνται με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όταν πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο, δεν μπορούσε να φανταστεί την άμεση ανταπόκριση που θα είχαν οι τρεις προτάσεις σιδηροδρομικού τουρισμού που παρουσίασε στους εκθέτες.
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχωρεί σε συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού,  προκειμένου να παρέχουν σε τουρίστες από όλο τον κόσμο ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο που θα περιλαμβάνει σιδηροδρομικά δρομολόγια, καταλύματα, σίτιση κ.λπ. Τα πακέτα που παρουσίασε η ΕΕΣΣΤΥ στην έκθεση του Λονδίνου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Πακέτο σιδηροδρομικού τουρισμού με εξαήμερο γύρο της Πελοποννήσου. Ο γύρος  της Πελοποννήσου θα ξεκινά από την Πάτρα και θα συνεχίζει σε Καλαμάτα, Μεσσήνη (αρχαίο Θέατρο), Τρίπολη, Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο.
Το τμήμα του δικτύου που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη εκδρομή αυτή τη στιγμή είναι ανενεργό, καθώς το δίκτυο της Πελοποννήσου εγκαταλείφθηκε με το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ. Η πρεμιέρα της διαδρομής αυτής έγινε μέσα στον Οκτώβριο, όταν περίπου 100 Βρετανοί τουρίστες πραγματοποίησαν για διάστημα μιας εβδομάδας το γύρο της Πελοποννήσου.
Το εγχείρημα οργανώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο PTG και χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο. Το τρένο ξεκίνησε από την Πάτρα, με κατεύθυνση τον Πύργο, το Κατάκολο και την Ολυμπία. Στη συνέχεια οι εκδρομείς πέρασαν από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα, τη Μεγαλόπολη, την  Τρίπολη και το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, την Κόρινθο, το Ζευγολατιό, το Καλό Νερό και την Κυπαρισσία, για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους επιστρέφοντας και πάλι στην πόλη της Πάτρας.   Πηγή: «Ημερησία»

*** Το “Baywatch” θα λειτουργήσει στις αρχές Απριλίου στους Χράνους Μεσσηνίας         
           
 
Έως τις 5 Απριλίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία
Έτοιμη να λειτουργήσει στις 5 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα, θα είναι η ξενοδοχειακή μονάδα «Baywatch (Ατενίζω τον κόλπο)», στην περιοχή των Χράνων. Μια μονάδα που είχαμε ξαναπαρουσιάσει προ διετίας περίπου, η οποία στοχεύει, σύμφωνα με όσα μας είπε ο επιχειρηματίας Βασίλης Κοσμάς, «να διαθέτει πάντα το ίδιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών προκειμένου να καταξιωθεί στο χώρο και να αποτελέσει την ευκαιρία να καταθέσουμε κι εμείς την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του τόπου μας».
Ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν αρκετός για να αλλάξει η εικόνα που είχαμε. Οι σωροί με τα χώματα αντικαταστάθηκαν από τον υπό κατασκευή και με τεχνητό χλοοτάπητα παιδότοπο και τη νεροτσουλήθρα, ενώ τα δωμάτια που βρίσκονταν με τα τούβλα, έχουν ήδη μετατραπεί σε σουίτες των 52 τ.μ. με όλες τις ανέσεις και παροχές.
Διαθέσιμες 16 σουίτες πλήρως εξοπλισμένες
Δικαιολογημένο το να καμαρώνει ο κ. Κοσμάς για όσα έχουν γίνει τόσο από τον ίδιο όσο και από τα τέσσερα παιδιά του, που θα αναλάβουν και τη λειτουργία της μονάδας, μαζί με το αναλόγως απαιτούμενο προσωπικό. Οι εργασίες βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, καθώς απομένουν ελάχιστα να γίνουν έως τις 5 Απριλίου.
Τότε, θα είναι διαθέσιμες στο κοινό 16 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένες (διαθέτουν ακόμη και κουζίνα), που θα μπορούν να φιλοξενήσουν περί τα 64 άτομα, ενώ θα υπάρχουν και δύο σουίτες για άτομα με ειδικές ανάγκες, πλήρως εξοπλισμένες για τη συγκεκριμένη χρήση, μαζί με τις απαραίτητες ράμπες πρόσβασης, καθώς και τουαλέτα για τα άτομα αυτά στο χώρο υποδοχής.
Θα υπάρχουν, επίσης, πισίνα, υδρομασάζ, γήπεδα τένις και μπάσκετ, εστιατόριο, υπαίθρια και εσωτερικό σνακ μπαρ, χώρος αποδυτηρίων και τουαλέτας στην περιοχή της πισίνας, δορυφορικό ίντερνετ, room service, καθώς και περί τις 200 και πλέον θέσεις στάθμευσης.
Ο περιβάλλων χώρος στην πισίνα θα διαθέτει τραπέζια, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για κοινωνικές εκδηλώσεις.
Καινοτομία για τέτοιου είδους μονάδα αποτελεί ότι θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη μεταφορά των πελατών και των αποσκευών τους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη δωρεάν μετακίνησή τους σε σημεία αρχαιολογικού ή άλλου ενδιαφέροντος, με όχημα του ξενοδοχείου.
Επέκταση της μονάδας
Ο κ. Κοσμάς μάς ανέφερε, επίσης, ότι στα πλάνα της οικογένειας περιλαμβάνεται η επέκταση της μονάδας με την κατασκευή και μιας άλλης, στον ίδιο χώρο, με 100 κλίνες περίπου, σε έκταση 40 στρεμμάτων περίπου. Η δεύτερη μονάδα θα έχει δίχωρα δωμάτια, κάποια δίκλινα και κάποια τρίκλινα. Επίσης, από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η επέκταση του χώρου υποδοχής των πελατών, με σκοπό το διπλασιασμό της σημερινής έκτασης.
Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς εντάσσεται η κατασκευή γηπέδου μίνι γκολφ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία, ώστε να λειτουργήσει η μονάδα και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη «νεκρή» περίοδο, από το Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χώροι του εστιατορίου, της πισίνας και του υπαίθριου σνακ μπαρ θα είναι ανοιχτοί και για άτομα που δεν είναι πελάτες του ξενοδοχείου, ενώ οι τιμές θα είναι προσιτές σε όλους.
Δεν μπορέσαμε να μην παρατηρήσουμε και τη βελτίωση που υπήρξε στην πρόσβαση, καθώς ο προ διετίας χωματόδρομος τσιμεντοστρώθηκε. Όπως μας είπε ο κ. Κοσμάς, το δρόμο τον έφτιαξαν ιδιώτες σε μήκος 500 μέτρων. Τα υπόλοιπα 700 μέτρα κατασκευάστηκαν από το Δήμο Μεσσήνης, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος, με χρήματά του, στην κατασκευή.
Τέλος, θέλησε μέσω του «Θ» να ευχαριστήσει τους ελεγκτές δόμησης και ενέργειας για την άμεση ανταπόκρισή τους στον έλεγχο – πιστοποίηση της μονάδας και την άμεση γνωμοδότησή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον έλεγχο που και αυτοί διενήργησαν με τη σειρά τους, καθώς και τους υπαλλήλους του ΕΟΤ από Αθήνα και Τρίπολη, οι οποίοι μετά την αίτησή του έσπευσαν σε διάστημα 2-3 εβδομάδων για τον προβλεπόμενο από την πλευρά τους έλεγχο.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***   Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο Τάκης Μπαλτάκος  

Και το όνομα αυτού... «Ρίζες» - Η ίδρυση του κόμματος μπορεί να γίνει «ανά πάσα στιγμή» εξήγησε ο κ. Μπαλτάκος Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις Ο κ. Μπαλτάκος, μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, αποκάλυψε πως το κόμμα αυτό θα ονομάζεται «Ρίζες» και όταν ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει, για να καλύψει το «κενό» στον χώρο της Δεξιάς, ενώ θα βρίσκεται «πολύ κοντά στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού». Όπως εξήγησε, ο λόγος που υπάρχουν σκέψεις για αυτό το όνομα είναι γιατί όσοι βρίσκονται σε συζητήσεις για το νέο αυτό κόμμα πιστεύουν στην παράδοση και στις παραδόσεις του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας οι «Ρίζες», ακόμη, στοχεύουν στη συσπείρωση πολιτών από τα σώματα ασφαλείας, το στρατό, την εκκλησία, θρησκευτικές οργανώσεις κ.ά.. Όπως τόνισε, όσοι βρίσκονται σε συζητήσεις για τις «Ρίζες» δε στοχεύουν στο να κάνουν κακό στην παράταξη της ΝΔ ή στη χώρα, αν και ο κ. Μπαλτάκος στις δηλώσεις του επέκρινε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που, σύμφωνα με την άποψή του, παρεκκλίνει από τις αρχές της λαϊκής Δεξιάς και δεν ήταν ποτέ Δεξιά, αλλά κεντροδεξιό κόμμα. «Λόγω των συνθηκών και της συγκυβέρνησης η ΝΔ αναγκαστικά κινείται προς πιο κεντρώα σχήματα, χάνοντας τη δεξιά της πτέρυγα», σχολίασε σχετικά, προσθέτοντας πως «ο κ. Σαμαράς δε μπορεί και δε μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό». «Η γνώμη μου ήταν πως θα έπρεπε λίγο πριν τα προηγούμενα Χριστούγεννα να έχουμε στραφεί τουλάχιστον επικοινωνιακά εναντίον της Τρόικας, δηλαδή από τη χρονική στιγμή που πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα», συνέχισε. «Διότι τα κόμματα που είναι πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία έχουν όλα αντιμνημονιακή λόγο. Όταν εμείς επιμέναμε στο μνημονιακό λόγο, χάναμε προς τα δεξιά μας ψήφους, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να φτάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, η διαφορά, η οποία υπάρχει τώρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι έχουμε χάσει τη δεξιά μας πλευρά», συνέχισε. Ο ίδιος επανέλαβε πως η κίνηση αυτή δεν έχει σκοπό να χτυπήσει τον Σαμαρά και εξήγησε πως «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν ή ανήκαν στον δικό μας χώρο και επειδή δεν θέλουν να ψηφίσουν το Α ή το Β κόμμα σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς δε μας αρέσει αυτό. Είναι κάτι που ο κόσμος δεν το σκέφτεται», σημειώνοντας στην ουσία πως ο πραγματικός λόγος είναι να κόψει ψήφους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπάρχει ετοιμότητα. Υπάρχουν τα πάντα. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», σημείωσε -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζοντας πως όλα είναι έτοιμα για το νέο κόμμα, που θα ανακοινωθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Δείτε περισσότερα εδώ : www.protothema.gr , .-  

***  Παραλίες για σκύλους στην Ελλάδα, σε ποιες περιοχές με το νόμο θα επιτρέπονται  

Ένα χρόνιο αίτημα των φιλόζωων αποφάσισε να ικανοποιήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, ορίζοντας παραλίες στις οποίες θα επιτρέπεται το κολύμπι των ζώων. Ήδη το πρόβλημα ήταν αισθητό και στον τουρισμό, αφού όσοι έρχονταν με τα κατοικίδια τους από άλλες χώρες είναι συνηθισμένοι σε διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μετά από υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών της χώρας, οι παραλίες στις οποίες θα επιτρέπεται η πρόσβαση και επαφή με το νερό σε δεσποζόμενα ζώα, πρέπει να πληρούν τρία βασικά κριτήρια: Να μην έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» Να έχουν περιορισμένη έκταση, ώστε να είναι ελεγχόμενα τα ζώα Να συμπεριληφθούν παραλίες που υπόκεινται σε καθ' ολοκληρία εκμετάλλευση (είσοδος με εισιτήριο) Βασικό δεδομένο για τη ρύθμιση αυτή είναι το γεγονός ότι εκ φύσεως τα σκυλιά δε ρυπαίνουν τη θάλασσα, αφού η ανατομία τους απαγορεύει να εκτελούν τις ανάγκες τους μέσα στο νερό. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν κινδυνεύει εφόσον τα ζώα συντροφιάς βρίσκονται υπό την επίβλεψη και την ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του κατόχου τους και εφαρμόζεται το σύνολο των κανόνων ευζωίας και της καλής μεταχείρισης τους. Οσο για το ποιες ακτές θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση, έχουν προταθεί συνολικά 19 παραλίες σε 8 δήμους σε όλη την Ελλάδα. ΙΘΑΚΗ Ταμπακαριό Πλακούτσες Εντευκτήριο στο Βαθύ ΜΕΓΑΡΑ Πούντα- Νέα Πέραμος Κολπίσκοι – Αλεποχώρι Καρνάγιο – Παιδική Χαρά – Αγιος Νικόλαος Βουλιαγμένη – Κινέτα ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ Η παραλία μεταξύ Μπούκας και Καλυβιών ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Βουρλέζα – Πόρτο Ράφτη ΙΟΣ Αγία Ειρήνη ΜΗΛΟΣ Δεκατέσσερις Νεροδάφνη Καστανάς ΛΟΥΤΡΑΚΙ Σχολή Μηχανικού Φάρος – Αγιοι Θεόδωροι Μύτικας – Ισθμια Αγιος Βλάσιος – Βαμβακιές ΣΦΑΚΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Ακρωτήριον Βιγλιστήρι - 

***  Μαζεύουμε ό,τι δε μας χρειάζεται και το χαρίζουμε σε όσους έχουν ανάγκη 

   ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Σε συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων για όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη θα προβεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, από αύριο 1η Δεκεμβρίου έως τις 18 του μήνα. Το σύνολο των αγαθών που θα συγκεντρωθούν θα διατεθεί στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συλλογή θα περιλαμβάνει: ΡΟΥΧΑ Τα ρούχα θα πρέπει να παραδίδονται χωριστά. Φέρνουμε γυναικεία-ανδρικά-παιδικά ρούχα σε διαφορετικές συσκευασίες (σακούλες ή κούτες) ΤΡΟΦΙΜΑ Φέρνουμε τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και πιεστικές, οπότε φέρνουμε ακόμη και κοντόληκτα προϊόντα. ΦΑΡΜΑΚΑ Φέρνουμε όλα τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει εκτός από ψυχοφάρμακα. Μαζί με τα φάρμακα μαζεύουμε αποστειρωμένες γάζες, ελαστικούς επιδέσμους και άλλα αντίστοιχα υγειονομικά υλικά. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Φέρνουμε παιχνίδια σε κατάσταση τέτοια που κάποιο άλλο παιδάκι θα μπορεί να παίξει. Όχι διαλυμένα και άχρηστα παιχνίδια. Σημείο συγκέντρωσης θα είναι το Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας κατά τις κάτωθι ημέρες και ώρες: Δευτέρα 1/12, 16.00 – 21.30 Τέταρτη 3/12, 17.30 – 21.30 Πέμπτη 4/12, 17.00 – 21.30 Δευτέρα 08/12, 16.00 – 21.30 Τέταρτη 10/12, 17.30 – 21.30 Πέμπτη 11/12, 17.00 – 21.30 Δευτέρα 15/12, 16.00 – 21.30 Τέταρτη 17/12, 17.30 – 21.30 Πέμπτη 18/12, 17.00 – 21.30. - 

*** Έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Θωμόπουλου         
           
ΟΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ - ΓΚΑΛΕΡΙ «ΟΜΠΡΕΛΑ»
Κείμενο: Νίκος Χριστόπουλος
 Οπτικής συναισθήματα μας προτείνει ο ζωγράφος Απόστολος Θωμόπουλος με την ατομική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιεί στην Καλαμάτα και στην γκαλερί «Ομπρέλα» (Θεμιστοκλέους 20).
«Θα μπορούσα να ονομάσω τα έργα μου “Συναισθήματα Οπτικής”, αλλά προτίμησα το “Οπτικής Συναισθήματα”, επειδή πιστεύω ότι αυτός ο τίτλος πετάει το μπαλάκι στο θεατή, ο οποίος είναι αυτός που ουσιαστικά καθορίζει ένα έργο τέχνης. Ο τίτλος μπορεί να καθορίσει ένα έργο τέχνης, αλλά νομίζω ότι περιορίζει το βλέμμα του θεατή. Εγώ θέλω ο θεατής να σταθεί ανεπηρέαστος μπροστά στα έργα μου…»
Με καταγωγή από τη Μεσσήνη, ο Απόστολος Θωμόπουλος σπούδασε Καλές Εφαρμοσμένες Τέχνες και Συντήρηση Έργων Τέχνης. Έκανε μελέτες πάνω στις τοιχογραφίες του ζωγράφου Πανσέληνου στη Θεσσαλονίκη, στο ναό των Αγίων Αποστόλων στον Βαρδάρη. Εργάστηκε επί μακρόν χρονικό διάστημα στα ψηφιδωτά της Ροτόντα Θεσσαλονίκης και στις ανασκαφές στη Σαντορίνη για τις τοιχογραφίες της ανασκαφής του Μαρινάτου.
Συνέχισε τις σπουδές του στα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο εργαστήριο Ψηφιδωτών του Γιάννη Κολέφα. Έκτοτε δούλεψε σε ανασκαφές σε όλη τη χώρα ως συντηρητής μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Μια επαγγελματική ενασχόληση που για όσους τον έχουν παρακολουθήσει διαχρονικά, είναι ευδιάκριτη στην τέχνη του, στην ουσία της ζωής του, αφού ήταν και παρέμεινε ένας ζωγράφος.
Τα έργα που διάλεξε ο Απόστολος Θωμόπουλος να παρουσιάσει στο κοινό της Καλαμάτας, στην πόλη που άλλωστε ζει και κινείται ανάμεσά μας, είναι τα περισσότερα μεγάλων διαστάσεων και εντάσσονται στο καλλιτεχνικό κίνημα του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού. Αφορούν στην περίοδο 2010 έως και 2014, μιας ιδιαίτερης εποχής για όλους μας, που ο ίδιος την παρομοιάζει σαν «ένα σκοτεινό πέπλο απλωμένο που επιβάλλεται στον τόπο μας, τον πολιτισμό μας…».
Πράγματι, το έργο που εναποθέτει ως αφετηρία έχει το συμβολικό τίτλο 2010-2014 και μέσα από το σκούρο φόντο εμφανίζεται μια αρχαία επιτύμβια στήλη, που για επιγραφή στη βάση της υπάρχει κεκαλυμμένη με έντονο κόκκινο μια νεαρή γυναίκα που απογυμνώνεται. Για τα σκούρα χρώματα που επέλεξε, ο Θωμόπουλος τονίζει πως «το σκούρο χρώμα είναι δύσκολο και επικίνδυνο για τον καλλιτέχνη, δεν παύει όμως να αποτελεί και μια πρόκληση, μια χρωματική πρόκληση που αναδεικνύει αποτελεσματικά τον ψυχισμό του καλλιτέχνη…».
Τα υπόλοιπα έργα που ξετυλίγουν την έκθεση, γεμάτα συμβολισμούς και αλληγορίες, αφηγούνται το βλέμμα του Θωμόπουλου για την ανθρώπινη φύση στους αιώνες.
Οι παιδικές του αναμνήσεις στον πίνακα με τον τίτλο «Μπούκα», την παραλία της Μεσσήνης, με τις αξίες της ζωής εδραιωμένες κολώνες στην άμμο. Ο Θωμόπουλος αποκαλύπτει πως «για να ολοκληρωθεί ένα έργο, ο δημιουργός του θα πρέπει κυρίως να άρει την προσωπική του έπαρση. Να απομυθοποιήσει εντελώς την ιδιότητά του, και να αισθανθεί πρώτα σαν μάστορας, ώστε να καταλήξει στο επίπεδο του δημιουργού…».
Τα έργα του παρουσιάζουν τις πολλαπλές τεχνικές του καλλιτεχνικού του επιπέδου, αλλά και τις ανθρώπινες καταστάσεις που ο ίδιος βίωσε στα χρόνια της δημιουργίας τους. Ο Θωμόπουλος αδιαφορεί, δεν ενδιαφέρεται να τις σκεπάσει, σε αρκετά έργα του διακρίνονται ακόμα και η αρμονική χάραξη της ισορροπίας του πίνακα. Εστιάζει και εμβαθύνει στον άνθρωπο και την ιστορία του, με τις σκέψεις μας που έρχονται σαν φωτεινές λωρίδες που διαπερνούν μια γυμνή κοπέλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απόστολος Θωμόπουλος παρουσιάζει τη δουλειά του στην Καλαμάτα. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά ατομική του έκθεση στην πόλη μας, ενώ έχει πάρει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις, όπως η «Coniectura» που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στον ίδιο χώρο, την γκαλερί «Ομπρέλα» (που αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές μιας σύγχρονης αίθουσας τέχνης!).
Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Απόστολου Θωμόπουλου, στην γκαλερί «Ομπρέλα» (Θεμιστοκλέους 20, Καλαμάτα), πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου. 
 
***  Γιατρός σκότωσε κατά λάθος φίλο του μέσα στο μαγαζί του 
 Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 39χρονος συμπολίτης μας πατέρας ενός παιδιού... Όλα έγιναν στις 8:30΄ το πρωί σε κατάστημα με είδη κυνηγίου και αλιείας που διατηρούσε ο άτυχος 39χρονος στη Λαμία. Ο γιατρός, ο οποίος ήταν αδελφικός φίλος με τον άτυχο 39χρονο και πολλές φορές πήγαιναν μαζί για κυνήγι, πήγε νωρίς πρωί στο μαγαζί για να τον δει και να του παραδώσει το όπλο για φύλαξη μέχρι να ανανεωθεί η άδεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την ώρα που ο φίλος του πήγε να του πάρει το όπλο αυτό εκπυρσοκρότησε και ο άτυχος 39χρονος δέχθηκε τα σκάγια στο στήθος. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Ο γιατρός σοκαρισμένος κάλεσε το ΕΚΑΒ και ο 39χρονος διακομίσθηκε βαρύτατα τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός είναι σοκαρισμένος και συντετριμμένος μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που έγινε. Πηγή:  www.lamiareport.gr  - ,.-
 
***  Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ - Δείτε που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία          
           
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:
-  Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
- Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.
- Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.    πηγή: www.Ant1.gr   .-
 
***   Φρένο στη νοθεία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου         
           
Πόσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς ότι μια συσκευασία ελαιολάδου με την ετικέτα «έξτρα παρθένο», και επομένως με την ανάλογη τιμή, περιέχει πραγματικά αυτό που διαφημίζει; Όχι απόλυτα, όπως αποδεικνύει πρόσφατη ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες εντόπισε προϊόντα από τέσσερις διαφορετικές ελληνικές εταιρείες, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν χρωματισμένο ηλιέλαιο. Τέτοια περιστατικά δείχνουν γιατί το ελαιόλαδο θεωρείται ένα από το πιο «εκτεθειμένα» στη νοθεία προϊόντα, χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει μόνο στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, ακόμη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με μελέτες, πάνω από τα 2/3 του «έξτρα παρθένου» ελαιολάδου στα ράφια των καταστημάτων ουσιαστικά είναι κατώτερης ποιότητας προϊόντα.
Έξι, όμως, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια ανέπτυξαν έναν αισθητήρα που υπόσχεται να βάλει «φρένο» στη νοθεία, κάνοντας πολύ πιο εύκολο τον έλεγχο σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν από το ελαιοτριβείο μέχρι το... πιάτο των καταναλωτών. Ο αισθητήρας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας IGEM στη Βοστώνη, με την καθοδήγηση τριών καθηγητών του πανεπιστημίου. Ανάμεσά τους και ο δρ Ηλίας Ταγκόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής (με καταγωγή από τη Μεσσηνία).
«Υπολογίζουμε πως η πρώτη έκδοση της συσκευής θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε δύο χρόνια, ενώ θα έχει αρκετά προσιτή τιμή που θα κινείται γύρω στα 135 δολάρια», λέει στην «Κ» ο κ. Ταγκόπουλος. Χάρις στη συσκευή, ο έλεγχος της ποιότητας του ελαιολάδου θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μικρότερο κόστος από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται έως τώρα. Πλεονεκτήματα που εξηγούν γιατί κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φετινό IGEM, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο ετήσιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
«Για έναν προκαταρκτικό έλεγχο, συνήθως σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικά κιτ που μετρούν την οξύτητα, μια παράμετρος που έχει μεν σχέση αλλά δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την ποιότητα του ελαιολάδου», προσθέτει ο επιστήμονας. Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να ταυτοποιηθούν όλες οι χημικές ενώσεις που περιέχει το προϊόν που εξετάζεται, κάτι που γίνεται με ένα φασματογράφο μάζας. Ωστόσο, το εργαλείο αυτό κοστίζει περίπου 100 χιλιάδες δολάρια και απαιτεί εκπαιδευμένο προσωπικό. Επίσης, η ανάλυση κάθε δείγματος κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια, ενώ για να συναχθούν τα αποτελέσματα χρειάζονται έως και τρεις εβδομάδες, από τη στιγμή που το δείγμα θα φτάσει στο εργαστήριο.
Αντίθετα, ο βιοαισθητήρας από το Πανεπιστήμιο του Davis έχει τη δυνατότητα να μετρήσει μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται αλδεΰδες και έτσι να δώσει μια αρκετά ακριβή εικόνα της ποιότητας του λαδιού. Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει ο κ. Ταγκόπουλος, η εξέταση κάθε δείγματος αναμένεται να στοιχίζει 2-3 δολάρια, ενώ τα αποτελέσματα θα προκύπτουν σε λίγα λεπτά. «Όσον αφορά στο ποσοστό ακρίβειας της εξέτασης, τα πειράματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δείχνουν πως στο 89% των περιπτώσεων κατηγοριοποιεί σωστά διάφορους τύπους ελαιολάδου», προσθέτει.
Πηγή: «Καθημερινή» Tου Κώστα Δεληγιάννη 

***   Εγκληματική αμέλεια…          
   
Υπάρχουν στιγμές που εξαγριώνομαι βλέποντας διάφορα στραβά στο δρόμο. Έτσι, εκνευρίστηκα αφάνταστα όταν είδα να οδηγεί μια μητέρα το αυτοκίνητο και το παιδί της, ηλικίας 3-4 ετών, να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα, χωρίς ζώνη ασφαλείας (λογικό ως ένα μέρος, αφού πιτσιρίκια έως 12 ετών δεν μπορούν να φορούν ζώνη ασφαλείας και θα πρέπει να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα μέσα σε ειδικό κάθισμα). Μην μπείτε στον κόπο να σκεφτείτε ή να αναρωτηθείτε αν και η μητέρα φορούσε ζώνη ασφαλείας, γιατί η απάντηση θα είναι αρνητική.
Και μετά σκέφθηκα γιατί να εκνευρίζομαι με όλα αυτά που βλέπω, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν είναι δικό μου το παιδί για να έχω δικαίωμα λόγου. Όμως, δικό μου ή όχι, είναι κρίμα να χάνουμε ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, που αποκαλούνται, στη συγκεκριμένη περίπτωση, γονείς...   Χ.Χ.
 
***  Πώς θα αποκρύψετε ότι διαβάσατε τα μηνύματα που σας έστειλαν στο Facebook          
   
Ίσως είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο Facebook. Το αποδεικτικό ότι διαβάσατε ένα μήνυμα πάει αμέσως στον αποστολέα και τότε, δε μπορείτε να κρυφτείτε με τίποτα. Δεν είστε μόνοι. Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους. Η Apple ωστόσο, εντόπισε αυτό το μικρό κενό και επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη ειδοποίηση.   Το Facebook, όμως, δεν το κάνει. Όταν διαβάζετε στο Facebook το μήνυμα κάποιου, πρέπει να ξέρετε ότι ο αποστολέας μπορεί να δει τη στιγμή και την ημερομηνία που έχετε διαβάσει το μήνυμα.
Υπάρχει ένας τρόπος για να απενεργοποιήσετε τα αποδεικτικά ανάγνωσης στο Facebook, σύμφωνα με το Lifehacker, αν και τεχνικά δεν γίνεται μέσω του Facebook. 
To Unseen είναι μια δωρεάν εφαρμογή για το Facebook που σας επιτρέπει να διαβάζετε τα μηνύματά σας, χωρίς να το μάθει ο αποστολέας. Eίναι επέκταση του Google Chrome με πολύ καλές κριτικές που σας δίνει τη δυνατότητα να επισημάνετε οι ίδιοι ένα μήνυμα ως αναγνωσμένο ή μη αναγνωσμένο.  Πηγή: www.lifo.gr  , .-
 
*** Μίλησε η γυναίκα για την οποία έγινε το μακελειό στο Μικρολίμανο         
           
Η εξομολόγηση της 24χρονης χορεύτριας την οποία πολιορκούσε ερωτικά ο ομοεθνής της μακελάρης πριν ξεκινήσει να γαζώνει το μαγαζί.
Το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη της. Η νεαρή Κωνσταντίνα μαζί με τη φίλη της έζησαν τον τρόμο.
Οι δύο κοπέλες ήρθαν τετ α τετ με τον μακελάρη που παραλίγο να σκορπίσει τον θάνατο.
Η ίδια περιγράφει την συνάντηση της στο μαγαζί "Έτσι απλά Ελληνάδικο" στο οποίο εργάζεται ως χορεύτρια.
Ήταν τρεις το πρωί όταν ο Μπάκο πλησίασε τις δύο κοπέλες.
Η Κωνσταντίνα είχε κάνει την πρώτη εμφάνιση της και η φίλη της καθόταν μαζί της σε ένα τραπέζι.
"Ήταν μαζί με ακόμη δύο άτομα. Αρχικά , κάθισε σε μικρή απόσταση από εμάς. Δεν τον γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε στο τραπέζι μας, έκανε νεύμα στο γκαρσόνι να τον πλησιάσει και παρήγγειλε δύο ποτά για να μας κεράσει. Αρχικά νόμιζα πως επρόκειτο για κάποιον εργαζόμενο στο club", λέει η Κωνσταντίνα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Και συνεχίζει:
"Όταν ήρθαν τα ποτά, του είπα ευχαριστώ αλλά δεν πίνω. Ξεκίνησε να μας μιλάει, τόσο σε εμένα όσο και στη φίλη μου. Δεν του έδινα σημασία. Τον κρατούσα σε απόσταση. Το ίδιο και η φίλη μου στην οποία μιλούσε περισσότερο. Παρέμεινε στο τραπέζι μας για λίγη ώρα και στη συνέχεια γύρισε στους φίλους του. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του".
Μία ώρα μετά, άρχισε το μακελειό.
Στη συνέχεια, η νεαρή χορεύτρια δηλώνει:
"Έπρεπε να ετοιμαστώ για τη δεύτερη εμφάνιση μου. Πήγα σε έναν χώρο που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα του καταστήματος για να βάλω τα ρούχα της δουλειάς".
Οι δύο φίλοι του μακελάρη προσπαθούσαν να τον πάρουν από το club και να φύγουν. Ο ίδιος όμως ήταν ανένδοτος και αποφάσισε τελικά να φύγει μόνος του και να γυρίσει με το καλάσνικοφ στα χέρια.
Οι σφαίρες του πολυβόλου άρχισαν να γαζώνουν το κατάστημα τραυματίζοντας 15 άτομα.
Η 24χρονη Κωνσταντίνα και η φίλη της πανικοβλήθηκαν:
"Βρισκόμουν στον χώρο που άλλαζα, όταν είδα τη φίλη μου να μπαίνει έντρομη. Μείναμε εκεί. Βγήκαμε όταν τελείωσε το περιστατικό. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος, ενώ αμέσως στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες.
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Μάθαμε ότι εκείνος που πυροβολούσε ήταν αυτός ο άνθρωπος που λίγο πριν μας μιλούσε", καταλήγει η Κωνσταντίνα.
 
 *** Συσσίτιο στο Μοναστηράκι το μνημόσυνο του Αντώνη Βαρδή         
           
Ο γιος του Γιάννης και η σύζυγός του Φιλοθέη θα μαγειρέψουν φαγητά για άστεγους την Τρίτη το μεσημέρι - «Ο Αντώνης αυτό θα ήθελε. Έτσι και αλλιώς όταν ζούσε είχε τόσο απλή και ανθρώπινη ζωή που το πρώτο πράγμα που τον ένοιαζε ήταν να μπορεί να στέκεται στο πλευρό ανθρώπων που χρειαζόταν βοήθεια», λέει στο protothema.gr  η σύζυγός του
Τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα είπε το τελευταίο αντίο στο σημαντικό καλλιτέχνη Αντώνη Βαρδή. Με μία διαδρομή τόσο σημαντική σε καλλιτεχνικό επίπεδο εκείνος είναι σίγουρο πως θα είναι με ένα περίεργο τρόπο πάντα ανάμεσά μας για να μας θυμίζει τη μοναδικότητα, την τεράστια καλλιτεχνική του διαδρομή αλλά και μία άλλη πτυχή του που είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια.
«Ο Αντώνης Βαρδής ήταν πάνω από όλα ένας φυσιολογικός, γήινος άνθρωπος χωρίς ίχνος έπαρσης. Η ζωή του ήταν απλή, λιτή και εκείνος είχε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και ζεστή καρδιά. Πάντα. Όχι μόνο με τους συναδέλφους του αλλά και με απλούς ανθρώπους που γνώριζε ο ίδιος ήταν. Πονούσε όταν έβλεπε κάποιον να πονά, να υποφέρει. Αυτό που τον έκανε ακόμη περισσότερο να θέλει να βοηθήσει αυτούς που έβλεπε πως υποφέρουν ειδικότερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης από ένα σημείο και μετά έγινε για εκείνον τρόπος ζωής», θα πει η σύζυγός του Φιλοθέη Βαρδή εξηγώντας ότι κοντά του έμαθε πως δεν έχει σημασία να διατυμπανίζει κανείς τις ευεργεσίες που κάνει αλλά το να τις κάνει ήσυχα και αθόρυβα. -Τρεις μήνες μετά το χαμό του Αντώνη και ένα γεύμα αγάπης ιδιαίτερο θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, στην πλατεία για τη μνήμη του…
«Αυτό αποφασίσαμε ότι θα ήταν κάτι που θα το ήθελε και ο ίδιος. Ο Αντώνης ήταν άνθρωπος της προσφοράς δεν είχε ίχνος έπαρσης ούτε και ζούσε σε κανένα γυάλινο κλουβί χωρίς να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Μπερδευόταν ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους μιλούσε με όλους, άκουγε όλους και το μοναδικό που τον ένοιαζε ειδικότερα τα τελευταία χρόνια ήταν να μπορεί όσο και όπου γινόταν να βοηθά. Μου έλεγε θυμάμαι πάντα πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και πιο μεγάλο από το να μπορείς να προσφέρεις επειδή νιώθεις αγάπη, νιώθεις ότι θέλεις να φανείς χρήσιμος, νιώθεις ότι επιβεβαιώνεις τη σημασία της λέξης άνθρωπος».
  -Έχει βοηθήσει αθόρυβα πολύ κόσμο μαθαίνω…
«Ήταν κάτι αυθόρμητο για εκείνο και δεδομένο. Αυτό που τον ευχαριστούσε ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, μια ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ένα χαμόγελο, ένας ζεστός λόγος και ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Δεν υπήρχε αυτή η έννοια της ελεημοσύνης αλλά η ουσιαστική έννοια της ανάγκης για προσφορά για αγάπη. Δοτικός ήταν ο Αντώνης με όλους».
  -Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η δραστηριοποίησή του σε αυτό το επίπεδο προσφοράς;
«Νομίζω πως έπαιξε ρόλο και η γνωριμία που είχε με έναν άνθρωπο τον οποίο πολύ εκτίμησε ο Αντώνης και στάθηκε όσο μπορούσε στο πλευρό του όταν εκείνος είχε την ανάγκη του. Μιλάω για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο ο οποίος ήταν ένας άστεγος, νεοάστεγος της εποχής της κρίσης και τον οποίο γνώρισε τυχαία ο Αντώνης σε κάποια από τις εξορμήσεις του στο κέντρο της Αθήνας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο με αυτά τα κοινωνικά ζητήματα ο Αντώνης η γνωριμία του αυτή. Άλλωστε αύριο επί της ουσίας θα τελεστούν τα «ψυχικά δώρα» για τα τρίμηνα του Αντώνη, από την οικογένεια του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του και όλους όσους αγαπούν τον Αντώνη με την πολύτιμη βοήθεια από τον «άλλο Άνθρωπο», τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο που ήταν εμπνευστής της ιδέας της κοινωνικής κουζίνας, με τον οποίο είχε γνωριστεί ο Αντώνης, σε μια βραδινή μας «βόλτα αλληλεγγύης» , στους δρόμους της Αθήνας. Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" είναι μια ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις. Δεν κάνουμε 'φιλανθρωπία', ούτε 'ελεημοσύνη', με την σημερινή έννοια των λέξεων. Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο. Καθένας από εμάς, είναι ένας «Άλλος Άνθρωπος», αρκεί να το θέλει…».
  -Θυμάμαι ακόμη πως την ημέρα της κηδείας του είχατε ανακοινώσει πως επιθυμία του  είναι να μην έχει στεφάνια και λουλούδια αλλά να δοθούν τα χρήματα σε κάποιον που πεινάει και έχει ανάγκη…
«Ναι ισχύει αυτό ο Αντώνης είχε πει πως αντί να πεταχτούν αυτά τα χρήματα, θέλω να δοθεί ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη όταν θα φύγω από τη ζωή».
  -Πώς είναι η καθημερινότητα τρεις μήνες μετά;
«Η μυρωδιά του είναι ακόμη εδώ, άρα ο Αντώνης δε θα φύγει ποτέ ουσιαστικά από μέσα μου από τις καρδιές της οικογένειάς του. Αυτό νομίζω τα λέει όλα και ίσως να απαλύνει κάπως τον πόνο που δυστυχώς ο χρόνος δε μπορεί να γιατρεύσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ουσιαστικά ποτέ. Η απώλεια στοιχίζει και είναι παντοτινή».
 
***  Σισύφειο μαρτύριο...
Η πιθανότερη εξέλιξη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι η ψήφιση των προτεινόμενων μέτρων μαζί με τον προϋπολογισμό, τροποποιημένο. Στα μέτρα περιλαμβάνονται δυσβάστακτα βάρη 2,5-3 δισ. ευρώ επί ενός πληθυσμού κατάκοπου και μιας οικονομίας αφυδατωμένης. Περιλαμβάνονται αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία, Τύπο, τουριστικές υπηρεσίες, παραμεθόριες περιοχές, νησιά, αναστολή συνταξιοδότησης προ των 62 ετών, κατάργηση της προσφάτως ψηφισμένης ρύθμισης για τις 100/72 δόσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η τρόικα υποχρεώνει την ελληνική κυβέρνηση να πει στους πολίτες ότι όλες οι θυσίες της τετραετίας δεν έχουν πιάσει τόπο, δεν αρκούν, απαιτούνται κι άλλες, χωρίς ορίζοντα εξόδου. Δυστυχώς, ο πυρήνας και αυτών των μέτρων βρίσκεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και στο Μνημόνιο, αυτά που ψήφισαν αλλά δε διάβασαν τότε και νυν υπουργοί. Και δυστυχώς, πάλι μια ελληνική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια νέα φοροεπιδρομή, ουσιαστικά να σβήσει το φως μιας διεξόδου, να σβήσει την προσδοκία ενός τέλους στο μαρτύριο. Σαν να μην πέρασαν τεσσεράμισι χρόνια από την αποφράδα ημέρα του Καστελλόριζου. Περισσότερο και από το υλικό κόστος, αυτό που βαραίνει πια είναι η ψυχική καταστολή, η βίαιη αφαίρεση ενός βιώσιμου, ανεκτού μέλλοντος. Το πρόγραμμα διάσωσης εγκαθίσταται στις συνειδήσεις ως ατελεύτητο σισύφειο μαρτύριο – αυτό συνιστά απειλή για την κοινωνική συνοχή και κινητοποιεί βίαιες ανανοηματοδοτήσεις. Ποιο νόημα έχουν πλέον οι λέξεις «μεταρρύθμιση», «ευρωπαϊκό κεκτημένο»; Στην Κύπρο, το bail in βιώθηκε με ανάκληση του τραύματος της εισβολής του ’74. Η συλλογική συνείδηση έτσι δρα, με συσχετισμούς α-τυπικούς, πλην όμως ισχυρούς. Υπό αυτήν την έννοια, η παράταση του σισύφειου μαρτυρίου και η αφαίρεση της προοπτικής πώς μπορούν να βιωθούν, ποια μορφή συνείδησης θα δημιουργηθεί; Είναι σαν οι δανειστές-εταίροι να ωθούν το λεγόμενο ελληνικό, μα ουσιαστικά ευρωπαϊκό, πρόβλημα σε μια γεωπολιτική μαύρη τρύπα. Νίκος Ξυδάκης, Καθημερινή 

***  Ηλεκτρονική ενημέρωση για το πότε έρχεται λεωφορείο ξεκινά στην Καλαμάτα         
           
Οι ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται για το χρόνο που εκτιμάται ότι απομένει μέχρι να φθάσει λεωφορείο, θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος.
Πρόκειται για τις πινακίδες, που αποτελούν τμήμα του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 195.717,60 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία, δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού.
Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.
Ο κ, Νίκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα πολλαπλασιασθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες και τα στέγαστρα σε στάσεις. Προσδοκούμε αύξηση επιβατών κατά 20%. Θα μπορεί ο επιβάτης να περιμένει στη στάση, γιατί θα ξέρει πότε θα έρθει το λεωφορείο».
Ανέφερε, ακόμη, ότι «και στο λιμάνι και στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης, θα τοποθετηθούν πινακίδες μέσω των οποίων θα δίδει ο Δήμος μηνύματα προς τους πολίτες, για παράδειγμα για εκδηλώσεις κ.ά.».
  ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ
Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό θα πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:
1. Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα. 2. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς Κέντρο. 3. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο. 4. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο. 5. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς Κέντρο. 6. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς Κέντρο. 7. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite. 8. Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών. 9. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας. 10. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς κέντρο.

***   Ζητούμενο η κοινή λογική για το παρκινγκ (φωτογραφίες)           
     
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τη διαχείριση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης στο Νέδοντα. Αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, να μειώνονται οι ουρές και να εξυπηρετούνται οι πολίτες όσο το δυνατόν καλύτερα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Χθες, άλλαξαν τον τρόπο πληρωμής της στάθμευσης και δημιουργήθηκε επί ώρες ένα ατελείωτο κομφούζιο.    Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σ’ αυτή την πόλη δεν μπορεί να κυριαρχήσει η κοινή λογική...   Α.Π. 
 
***   Πάρκο αρωματικών φυτών στη Βελίκα          
             
Παραχωρείται στο Δήμο Μεσσήνης το
κτήμα του υπουργείου Γεωργίας στη Βελίκα
 Χρειάστηκε να περάσει ικανό χρονικό διάστημα μέχρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Μεσσήνης τριάντα στρεμμάτων που βρίσκονται στο Κτήμα Αβραμιού (Βελίκα) Μεσσηνίας, ιδιοκτησίας του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, για τη δημιουργία Πάρκου Αρωματικών Φυτών. Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτευχθεί η παραχώρηση σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, κάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυσχέραιναν τη διαδικασία.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, συζήτησε εκτενώς το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τόσο με τον πρώην υπουργό Αθαν. Τσαυτάρη όσο και με το νυν Γ. Καρασμάνη, αλλά και με υπηρεσιακά στελέχη, στους οποίους με επιχειρήματα ανέδειξε την αναγκαιότητα της παραχώρησης του κτήματος στο Δήμο Μεσσήνης.
Την απόφαση παραχώρησης υπέγραψε προ ημερών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Καρασμάνης, κι όπως ανέφερε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, η διεκδίκηση της συγκεκριμένης έκτασης αποτέλεσε αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς το υπουργείο εδώ και δύο χρόνια, ως μοχλός τόνωσης της αγροτικής παραγωγής, αλλά και της τουριστικής δραστηριότητας, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου.
Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται στα 20 χρόνια και κατόπιν αυτών των εξελίξεων ο Δήμος Μεσσήνης προγραμματίζει την άμεση εκπόνηση μελετών οργάνωσης και κατασκευής των εγκαταστάσεων και προχωρά στην αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Ενδυνάμωση παραδοσιακών καλλιεργειών
Με τη συγκεκριμένη ενέργεια υποστηρίχθηκε ουσιαστικά η ενδυνάμωση των παραδοσιακών καλλιεργειών, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως αυτές του ιπποφαούς, μύρτιλλου, ροδιάς κ.λπ.
Σχεδιάστηκε ένας ξεχωριστός χώρος στον οποίο θα αναδεικνύονται οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας.
Στην ειδική μελέτη που εκπονήθηκε, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:
-Καλλιέργεια αυτοφυών φυτών και τεχνητής βλάστησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για κάλυψη αναγκών των επισκεπτών
-Τυπικοί μικροί οπωρώνες με φαρμακευτικά δενδρώδη (ιπποφαές, ροδιά, μύρτιλλα κ.α.)
-Γραφείο ενημέρωσης κοινού
-Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
-Δημιουργία αποστακτηρίων
-Εγκαταστάσεις εστίασης.
Πολλαπλά οφέλη
Η κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο, αφού θα αναδείξει τη γεωργική παραγωγή, ως στοιχείο της οικονομίας, και την έμμεση υποστήριξη της οικονομίας του πρωτογενούς τομέα στη Μεσσήνη, θα υποστηρίξει τους αγρότες της περιοχής, θα δημιουργήσει και θα συμβάλει σε συνέργειες με συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, μεμονωμένους παραγωγούς για τη λειτουργία του θεματικού πάρκου αρωματικών φυτών, θα συμβάλει στην επιστημονική καθοδήγηση στο πλαίσιο ανάπτυξης της ερευνητικής δραστηριότητας, θα δημιουργήσει ανταποδοτική υποδομή πολυλειτουργική, που θα συνδυάζει δραστηριότητες αναψυχής και οικονομίας για το κοινό, ενώ, τέλος, θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, αφού οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις θα είναι επισκέψιμες για το ευρύ κοινό, υποβοηθώντας έτσι και την τουριστική δραστηριότητα.
Το κτήμα βρίσκεται πλησίον της ε.ο. Καλαμάτας - Πύλου, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο και σε μια περιοχή με μεγάλη ακτογραμμή, όπου ήδη λειτουργούν και σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.
 
*** Ποσότητα-μαμούθ από λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε σε οχηματαγωγό πλοίο 

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και αξιοποίηση πληροφοριών χθες τα ξημερώματα σε οχηματαγωγό πλοίο στην Πάχη Μεγάρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε 9 νταλίκες με 90 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα. Έως τώρα έχει συλληφθεί το επταμελές αλλοδαπό πλήρωμα του πλοίου. Πρόκειται για Ουκρανούς οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ήδη στο κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας. Στην παραλία των Μεγάρων εντοπίστηκε, επίσης, από δύναμη του Λιμενικού φορτηγό όχημα που βρισκόταν στο σημείο πιθανότατα για την παραλαβή του λαθραίου εμπορεύματος. - 

***   Προσοχή στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας         
    -Στην Άννα Κολοβού 
 Με αφορμή την παρούσα οικονομική κρίση (δυστυχώς) και τη ραγδαία οικονομική ύφεση, δράττω την ευκαιρία να παραθέσω απαντήσεις στο ερώτημα: τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω κι εγώ την παρούσα οικονομική κατάσταση; Αγοράζω εγχώρια προϊόντα. Στέλνω ένα ηχηρό μήνυμα ότι σέβομαι την παραγωγή της χώρας μου, του τόπου μου, της Καλαμάτας. Τα χρήματα παραμένουν στον τόπο μου. Το 89% των Αμερικανών πολιτών καταναλώνει δικά του προϊόντα! Ποιος ο λόγος να στηρίζουμε αλλοδαπές επιχειρήσεις, όταν οι ίδιες φτιάχνουν μια γενιά των 400 ευρώ, ωράριο 8.00 – 20.00, φορές και χωρίς διάλλειμα; Μεταβλητές, Εθνοκεντρισμός Καταναλωτών, Υποκειμενικοί κανόνες, Πρόθεση Αγοράς; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ο τελικός καταναλωτής που αγοράζει μαζί με το προϊόν την ξένη αξιοπιστία του προμηθευτή του, μπορεί εύκολα να αναζητήσει ευθύνη σε περίπτωση βλάβης του προϊόντος αυτού; Γνωρίζουμε ως Έλληνες καταναλωτές την πραγματική - αληθινή αρνητική φήμη της πραγματικής – αληθινής χώρας προέλευσης οποιουδήποτε προϊόντος; Και συγκεκριμένα, όταν αυτό το αγοράζουμε από μια μεγάλη αλυσίδα μη εγχώριων καταστημάτων; Δεν είναι προτιμότερη η αμεσότητα που μας προσφέρει η δική μας αγορά; Οι δικοί μας άνθρωποι – καταστηματάρχες; Μήπως οι ξένες επιχειρήσεις, καθώς και οι ξένες αλυσίδες καταστημάτων απλά εκμεταλλεύονται τη γενική αποδεκτή ευνοϊκή τους «μόνο» εικόνα; Αναμφισβήτητα υπάρχουν αρκετές ανταγωνιστικές τιμές που έχουν εδώ και καιρό δημιουργήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις ημεδαπές επιχειρήσεις καθόσον συνοδεύονται από μια επιθυμητή ποιότητα του προϊόντος και ένα καλό επίπεδο του μείγματος προϊόντος. Όταν ψωνίζεις από μια μικρή επιχείρηση, δε βοηθάς απλά στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αλλά προπάντων της τοπικής. Παράλληλα, η διεθνοποίηση είναι η άλλη μεγάλη πρόκληση για τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το 2030, το 60% της παγκόσμιας ανάπτυξης θα προέρχεται από τις αναδυόμενες οικονομίες και από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μια εγχώρια αγορά, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να θεωρείται η διεθνής αγορά που πρέπει να κατακτήσουμε. Αυτό, όμως, ισχύει και για τις πολύ μικρές εγχώριες επιχειρήσεις. Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών όταν εμείς οι ίδιοι δε στηρίζουμε αυτές;   Του Γεωργίου Φερετζάκη     ,   Δικηγόρου, επιστημονικού συνεργάτη ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών 

***  Πολιτικός χειμώνας 
 Παίρνοντας τη σκυτάλη από το προηγούμενο σημείωμα, όπου η 5χρονη Μελίνα ζωγράφιζε την «κυρία Κρίση» σαν μια άσχημη, χοντρή κυρία με τεράστιο στόμα, που «έφαγε τα ευρώ μας και άδειασε το ψυγείο μας», θα τη δώσω  στην προ ολίγου ημερών έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στην Αθήνα, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων για τη στήριξη θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, συνοδευόμενα με μέτρα κοινωνικής προστασίας, καθώς και στην ανάγκη ανάσχεσης περαιτέρω μειώσεων στους μισθούς της χώρας.
Το τραγικό είναι ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό να ξεπερνά το 44% το 2013, ενώ το 2008 μετά βίας υπερέβαινε το 20%.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Guy Ryder, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και προκειμένου να μπει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά ανάκαμψης, χρειάζεται να ληφθούν μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τη στήριξη πολιτών και εταιρειών. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να καθοριστούν σε τριμερές επίπεδο με τη συμμετοχή κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων». Ακούει η τρόικα;
Σύμφωνα, τώρα, με τον Raymond Torres, διευθυντή στο Τμήμα Ερευνών της ΔΟΕ, «η μέχρι τώρα στρατηγική, αν και βοήθησε στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών, δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ως προς μια βιώσιμη ανάκαμψη στην οικονομία και στην απασχόληση». Βράσε όρυζα κι εδώ...
Τα συμπεράσματα καταδεικνύουν ότι, αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να παίρνει φορομπηχτικά μέτρα κατά των πολιτών, θα πάμε σε μια παρατεταμένη κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις, καταστάσεις και συνέπειες.
Τι να προσθέσω; Ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιάσει την τρόικα από τα κέρατα; Πώς, ωστόσο; Χωρίς χέρια; Οι δανειστές μας ασκούν ασφυκτική πίεση για διπλάσιο ΦΠΑ σε φάρμακα, τουρισμό και ας το ξεχάσει, όποιος θέλει να βγει σε σύνταξη πριν από τα 62. Με διπλάσιο ΦΠΑ στα φάρμακα θα «ψοφήσει» κόσμος, ενώ με ανάλογο στον τουρισμό δε θα πατήσει ψυχή, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, το καλοκαίρι που έρχεται.
Δυστυχώς, η κατάσταση δείχνει να μην παλεύεται και η κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει τα κότσια να αναμετρηθεί με τους ταύρους της τρόικας. 
 
***   Η «εξυπνάδα» των Ελλήνων…       
    Σα να θυμάμαι τώρα το διαφημιστικό σλόγκαν «οι ξύπνιοι οδηγούν Ρενό», γεγονός που υποβάθμιζε τη νοημοσύνη των οδηγών άλλων εταιρειών αυτοκινήτων. Το σλόγκαν, ιδιαιτέρως αιχμηρό, ήθελε να προσδώσει μιαν άλλη δυναμική στη χρήση του αυτοκινήτου.
Μια δυναμική που, όμως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όχι, γιατί έχω κάτι με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά γιατί θεωρώ πως με το πέρασμα των χρόνων μετατρέψαμε την εξυπνάδα μας στο πώς θα καταφέρουμε να «ξεπεράσουμε» τους άλλους, όπως συνήθως κάνουμε όταν βλέπουμε μπροστά μας ουρά.
Η αφορμή δόθηκε μια ημέρα που ήμουν για ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Είμαι αυτόπτης μάρτυρας της εξής σκηνής: στον πάγκο με τα τυροκομικά υπάρχει αρκετά μεγάλη ουρά. Οι υπάλληλοι, παρά την προσπάθειά τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους περιμένουν, οπότε η καθυστέρηση εξυπηρέτησης ξεπερνά κατά πολύ το δεκάλεπτο και προσεγγίζει το δεκαπεντάλεπτο.
Μπροστά μου βρίσκεται ένας κύριος, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του, έχοντας κόψει και το κουπόνι προτεραιότητας. Ένας από τους εξυπηρετούμενους επιστρέφει στον πάγκο, αφήνοντας επάνω ένα αριθμημένο κουπόνι προτεραιότητας. Πίσω από τον κύριο, μόλις έχει στηθεί στην ουρά ένα ζευγάρι, κόβοντας μεγαλύτερο αριθμό κουπονιού. Μόλις ο άντρας του ζεύγους είδε το μικρότερο κουπόνι στον πάγκο, που άφησε ο προηγούμενος, γρήγορα γρήγορα το πήρε και το έδωσε στη γυναίκα του, που αυτομάτως, από τελευταία που ήταν, μπήκε πιο μπροστά κι από τον κύριο που περίμενε υπομονετικά.
Έτσι, όταν ήρθε η σειρά, η γυναίκα χρησιμοποίησε το κουπόνι που της είχε δοθεί και ο κύριος άρχισε να διαμαρτύρεται για την κατάσταση, μιλώντας της στον πληθυντικό. Αυτή του απαντούσε στον ενικό και με πολύ προσβλητικό τρόπο και ύφος, που σήκωνε άνετα το «μεγάλωμα» της παρεξήγησης. Κάποια στιγμή επενέβη και ο άντρας της, ενοχλημένος ίσως από αυτό που έγινε ή για να γλιτώσει την μουρμούρα που θα ακολουθούσε, και σχεδόν ζήτησε τα ρέστα από τον κύριο που περίμενε τη σειρά του. Ο τελευταίος τού εξήγησε τι συμβαίνει και το θέμα σταμάτησε εκεί, αφού ο άνθρωπος δε θέλησε, προφανώς, να δώσει συνέχεια.
Και μετά από αυτό έρχονται στο νου μου κι άλλα. Το πώς παρακάμπτουμε τη σειρά με τα αυτοκίνητα στο δρόμο προς Μεσσήνη, όταν είναι κόκκινος ο σηματοδότης στο Ασπρόχωμα, πώς επιχειρούμε να παρακάμψουμε τη σειρά μας σε τράπεζες, που δεν έχουν σύστημα με κουπόνια προτεραιότητας ή όπου αλλού μπορεί να βάλει το μυαλό σας.
Θεωρώ, όμως, ότι έτσι δεν κάνουμε κάτι. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον που βρίσκεται μπροστά μας. Όμως, υπάρχει εδώ και ένα ζήτημα. Για να σεβόμαστε τον άλλον, θα πρέπει πρώτα να σεβόμαστε τον εαυτό μας, κάτι που είναι μάλλον ακατόρθωτο, αφού όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θεωρούν πως είναι «εξυπνάδα» να παρακάμψουν τη σειρά…    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   ,   harhar@tharrosnews.gr   .-
 
***
 
*** Αθλητικό άρωμα  ενημέρωσης  :
 
 



 
 

*** Εντυπωσιακή ανταπόκριση στη σκακιστική εκδήλωση του ΝΟΚ (φωτογραφίες)         
      
 
Εντυπωσιακή ήταν η ανοικτή σκακιστική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο παραλιακό ξενοδοχείο Όστρια, με αφορμή την απονομή των επάθλων στους νικητές του 5ου ανοικτού τουρνουά «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Τσιάλας». Οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ έδωσαν την ευκαιρία και στα πιο μικρά παιδιά να πάρουν μια γεύση από αγωνιστικό σκάκι, μέσα από τη διοργάνωση ενός ράπιντ 5 γύρων, που γνώρισε εντυπωσιακή ανταπόκριση, καθώς στις δύο κατηγορίες αρχαρίων και προχωρημένων έλαβαν μέρος 66 σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας. Όχι μόνο ξεπεράστηκε το όριο των 60 συμμετοχών που είχε τεθεί, αλλά η μαζική παρουσία του Μορφωτικού Συλλόγου με περίπου 20 αγόρια και κορίτσια οδήγησε στη διοργάνωση ενός τρίτου τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην έδρα του ΝΟΚ!
Αν και τα αποτελέσματα έχουν δευτερεύουσα σημασία, αφού ο σκοπός είναι κυρίως το παιχνίδι, η δημιουργική απασχόληση, η γνωριμία-επαφή με το σκάκι και η αγωνιστική βελτίωση  ο πολύπειρος Πέτρος Διαμαντέας κέρδισε και το χθεσινό τουρνουά ράπιντ με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (ακολούθησαν οι έφηβοι Ανδρέας Σοφρωνάς και Χρήστος Λιάκος), με την έφορο σκακιού του ΝΟΚ κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου να εύχεται την επόμενη φορά οι νεαροί αθλητές του Ομίλου να καταφέρουν να τον κερδίσουν!
Στο τουρνουά των αρχαρίων οι Μπάμπης Θωμαΐδης και Ηλίας  Πουλόπουλος μοιράστηκαν την πρωτιά με 5 νίκες, που ήταν άτυπη, αφού επιβραβεύθηκαν όλα τα παιδιά με μετάλλια για τη συμμετοχή τους, χωρίς ξεχωριστή απονομή σε νικητές.
-Θ’ ακολουθήσει αναλυτικότερο ρεπορτάζ…  Χ.Ε. 

*** Το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κατέκτησε το τίτλο του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο (φωτογραφίες)
 
 
Το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κατέκτησε το φετινό τίτλο του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο Λυκείων νομού Μεσσηνίας. Επικράτησε σήμερα το μεσημέρι με 3-0, απέναντι στο ΓΕΛ Μελιγαλά.Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του Θάρρους - 







***   Άρωμα Καλαμάτας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με Νίκη και Ροΐδη         
           
Όπως συνέβη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων, την περασμένη εβδομάδα στην Αττάλεια έτσι και στο παγκόσμιο βαθμολογημένο προολυμπιακό τουρνουά G1 που ακολούθησε στην τουρκική πόλη οι αθλητές του ΑΓΣ Καλαμάτας Νίκη Αθανασοπούλου και Στέργιος Ροΐδης κατέλαβαν την 5η θέση.
Οι δύο κορυφαίοι αθλητές του Γιώργου Παναγιωτόπουλου κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διπλής συμμετοχής, φτάνοντας ένα βήμα πριν από τα μετάλλια και έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα στη συνέχεια.
Αναλυτικότερα, η Αθανασοπούλου κέρδισε στον πρώτο της αγώνα την αθλήτρια της Τουρκίας με σκορ 5-1 ενώ ηττήθηκε από την αθλήτρια της Πολωνίας και Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη με σκορ 8-4. Ο Ροΐδης πέρασε τον πρώτο του αγώνα, στο δεύτερο κέρδισε τον αθλητή της Αγγλίας με σκορ 5-1 και ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον αθλητή του Ιράν με σκορ 6-4.
 
***  ΚΟΡΟΙΒΟΣ  ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  59-72  .- ^
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Μπίτης – Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 11 (1/2 τριπ., 8 ασίστ), Λάουρι 11 (1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1/5 τριπ.), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25 (11/16 διπ., 6 ριμπ.), Ρούμπιο 4 (7 ριμπ.), Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης, Βαρδακαστάνης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης (4 ασίστ), Γιάνκοβιτς 11 (2/4 τριπ.), Φώτσης 11 (3/6 τριπ.), Παππάς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1/4 τριπ., 8 ασίστ), Γκιστ 7 (10 ριμπ.), Μπλουμς 16 (4/7 τριπ.), Ράιτ 12 (9 ριμπ.). 

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3893    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                             8341    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    706.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   271 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 398/194/8 , 258/11 .-
~*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .-=  http://www.messinia.net.gr / .-

~*  "Αν  θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα."

***

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
 ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,  
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-    
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-  
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-  
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  , Τετάρτη  19 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Νοεμβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/20-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Παρασκευή  21  Νοεμβρίου   2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Σάββατο  22  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/22-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22 και  23  Νοεμβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/22-23-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/23-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  25  Νοεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/25-2014.html ,.-
~Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Νοεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/26-2014.html , .-  ΄Αρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Νοεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/27-2014.html .-
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-
~

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: