ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή και Σάββατο 23,24Μαϊου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης Παρασκευή και  Σάββατο 23,24Μαϊου  2014  :
Εν όψη  Ευρωεκλογών και 
Επαναλειπτικών Αυτοδιοικητικών
Περιφερειακών και Δημοτικών  
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/25-2014.html , Ευρωεκλογές  25 Μαΐου  2014  Συνδυασμοί πολιτικών σχηματισμών  :   Παρασκευή  23 Μαΐου  2014 , ...

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Μετράνε ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο
Μετράνε ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο
Μετράνε ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική σημειώθηκε στις 12:25 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και την Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Ο δυνατός σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Εύβοια, Βοιωτία, Έβρο, Ιωάννινα, Θάσο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία, όπου πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 τραυματίες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Στο μεταξύ τις ζημιές αρχίζουν να μετρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές σε Λήμνο και Σαμοθράκη, ενώ κατέρρευσαν κάποιες στέγες από παλαιά σπίτια.
Τμήμα της ψευδοροφής του αεροδρομίου στη Λήμνο, μάλιστα, υποχώρησε, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από το τμήμα των επειγόντων στο νοσοκομείο της Λήμνου, «το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τον γιατρό του αεροδρομίου»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.
Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.
Στη Λήμνο μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών
O υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνει συνεχώς τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Λήμνο μετά τον μεγάλο σεισμό, ο οποίος αναχώρησε για το νησί του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.
Την ίδια ώρα, στη Λήμνο με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ ενώ στη Σαμοθράκη επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν οι Διοικητές της Πρώτης Στρατιάς και του Τέταρτου Σώματος Στρατού. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμόλογοι οι οποίοι παρακολουθούν τον ισχυρό σεισμό που έγινε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι. Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι: «Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος προήλθε από τη βόρεια τάφρο του βόρειου Αιγαίου, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Το σημείο είναι η προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας όπου και στο παρελθόν είχαμε ισχυρούς σεισμούς ακόμη και 7,2 Ρίχτερ. Εξετάζουμε το φαινόμενο το οποίο είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουμε και δυο ισχυρούς μετασεισμούς των 4.7 και 5 Ρίχτερ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Δείτε πως αντέδρασαν οι κάτοικοι στην Ξάνθη:
Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χάνος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μάς είπε ότι «ήταν ένας πάρα πολύ ισχυρός σεισμός. Είχαμε χρόνια να ζήσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Ήταν μεγάλος όπως μάθαμε 6,5 Ρίχτερ και είχε διάρκεια. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για τραυματίες ενώ υπήρξαν και ζημιές σε παλιά σπίτια αλλά και σε οικοσυσκευές».
Το protothema.gr επικοινώνησε και με το λιμενικό Λήμνου, όπου σύμφωνα με αξιωματούχο, τα πράγματα στο νησί είναι σχετικά ήρεμα, αλλά υπάρχει μικρή αναστάτωση.
Στους δρόμους βγήκαν πανικόβλητοι οι Τούρκοι .-
  
*** Ξεκίνησε η φετινή λειτουργία του Περιβαλλοντικού Σταθμού Αρχέλων (φωτογραφίες)
        
   
ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αγιαννάκη - Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη και μικρούς μαθητές ξεκίνησε η φετινή λειτουργία του Περιβαλλοντικού Σταθμού
 Με Αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και την επίσκεψη μικρών μαθητών ξεκίνησε επίσημα χθες η λειτουργία για τη φετινή περίοδο του Περιβαλλοντικού Σταθμού του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αγιαννάκη Τριφυλίας. Γεμάτη αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά και την περίοδο ωοτοκίας ήταν η Συντονίστρια Προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ Παναγιώτα Θεοδώρου, ενώ εθελόντριες και εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, παρόντες, συνδράμουν το έργο και τη δράση του Συλλόγου.
Παρόντες, ευχόμενοι καλή σεζόν, ήταν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας Άρης Σκλάβος και ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλιού. Ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευλογίες της εκκλησίας για τα έργα και τη δράση του Συλλόγου ώστε να έχουν αίσιο πέρας, αφού, όπως τόνισε, όλα αυτά τα έργα σκοπό έχουν τη δημιουργία του Θεού να την προφυλάξουν και να την αναδείξουν! Επίσης, ευχήθηκε στο Σύλλογο και τους Εθελοντές του να έχουν δύναμη από το Θεό και το φωτισμό του Θεού έτσι ώστε ό,τι κάνουν να είναι ωφέλιμο για την περιοχή και για όλους και εκείνοι να χαίρονται από την εργασία τους! Ξεχωριστό τόνο στην ημέρα έδωσαν οι παιδικές παρουσίες, τα νεανικά χαμόγελα και γλυκές φωνές των μαθητών της Β' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Ελένη Τσαγκάρη και Ελευθερία Σαλάτα, πέρασαν ένα υπέροχο πρωινό στο φυσικό περιβάλλον και ενημερώθηκαν για τη θαλάσσια χελώνα! Έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν χειροτεχνίες, ενημερώθηκαν για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής, είδαν την έκθεση που υπάρχει εκεί, επισκέφθηκαν την παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον στο Σταθμό την παρουσίαση για την καρέττα καρέττα και την προστασία της, όπως και την προστασία του οικοσυστήματος, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Σε δηλώσεις της, η Συντονίστρια Προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, Παναγιώτα Θεοδώρου, επεσήμανε πως, «ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος, έχουν έρθει οι πρώτοι εθελοντές, ήδη είμαστε εδώ μία δυναμική ομάδα δέκα ανθρώπων. Σήμερα μας επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων και με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και τέλεσε τον Αγιασμό για να ξεκινήσουμε με την ευχή του, με την ελπίδα να έχουμε μια καλή σεζόν, μια ήρεμη σεζόν και να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας για άλλη μια χρονιά το έργο μας». Η εκπαιδευτικός Ελένη Τσαγκάρη σημείωσε πως, «τα παιδιά έμειναν πολύ ενθουσιασμένα. Τους άρεσε πάρα πολύ ο χώρος. Ζωγραφίσανε, περάσανε όμορφα, έμαθαν πολλά πράγματα για την χελώνα καρέττα καρέττα. Οι κοπέλες εδώ είναι πολύ φιλόξενες, μας ξενάγησαν στο χώρο. Γενικά, είναι μία πολύ ωραία εκδρομή και καλό είναι όλα τα σχολεία να επισκεφθούν το χώρο αυτό!». Με τη σειρά της, η εκπαιδευτικός Ελευθερία Σαλάτα, είπε ότι, «εμείς κάναμε και πέρυσι και από την πρώτη τα μικρούλια ξέρανε για την καρέττα καρέττα και τώρα τα βλέπουν ζωντανά. Είναι βιωματική μάθηση. Ό,τι καλύτερο. Για την περιοχή μας είναι διαφήμιση αυτό το μέρος». Επισκέψεις σχολείων θα πραγματοποιούνται μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, με ξεναγήσεις, παιχνίδια, ενημέρωση καθώς στόχος είναι οι νέες γενιές να μαθαίνουν και να ευαισθητοποιούνται αφού οι νέοι άνθρωποι είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με σεβασμό στο περιβάλλον, το οικοσύστημα και τα προστατευόμενα είδη όπως η θαλάσσια χελώνα!
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
 *** Βγήκαν τα μαχαίρια στη Μάνη μεταξύ 2 νεαρών
 
 Τα μαχαίρια βγήκαν στον Άγιο Νικόλαο Μάνης, το απόγευμα της Τετάρτης, μεταξύ δύο νεαρών, σε κατάστημα εστίασης. Αποτέλεσμα ήταν ένας 31χρονος να καταλήξει στο νοσοκομείο με τραύμα στο λαιμό, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή του. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5.30 το απόγευμα, όταν ο 31χρονος ήταν στο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο μαζί με έναν 28χρονο. Κάποια στιγμή ο δεύτερος τον κάλεσε στην κουζίνα του καταστήματος. Οι θαμώνες είδαν τον 31χρονο έπειτα από λίγο να βγαίνει με αίματα, κρατώντας το λαιμό του. Ο 28χρονος είχε τραυματίσει με μαχαίρι τον 31χρονο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ δηλώνει άγνοια για ποιο λόγο τον τραυμάτισε ο πρώτος. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.Β.Β. -  
 
***  Στους κορυφαίους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου         
           
Οι αυτοκράτορες των ωκεανών δε δίνουν απλώς και φέτος την πρωτιά στην Ελλάδα, ελέγχοντας πάνω από το 15% του παγκόσμιου στόλου, αλλά πρωτοπορούν διεθνώς στις νέες επενδύσεις και διαμορφώνουν τους κανόνες του παιχνιδιού, έτσι ώστε να μην απειλούνται από κανέναν.
Στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας βρίσκεται και το 2014 η Ελλάδα, καταδεικνύοντας ότι η ναυτοσύνη, σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα, είναι στο DNA του Έλληνα. Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του κόσμου όσον αφορά στη χωρητικότητα που ελέγχει και το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, είναι σημαντικότερο από τον αριθμό πλοίων.
Η Ελλάδα ελέγχει το 15,17% του παγκόσμιου στόλου βάσει χωρητικότητας με 164 εκατομμύρια τόνους και ακολουθεί η Ιαπωνία με 13,8%, η Κίνα με 13,8%, η Γερμανία με 7,7% και την πεντάδα συμπληρώνει η Κορέα με 4,6%. Η Σιγκαπούρη ελέγχει το 3,98% και η Ταϊβάν το 2,74%.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Clarkson Research Services Limited, τον ακριβότερο στόλο, όπως προκύπτει βάσει του τύπου πλοίων και της τρέχουσας αξίας τους στην αγορά, έχει η Ιαπωνία με αξία τα 100 δισ. δολάρια. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 92 δισ., η Ελλάδα με 72 δισ., η Κίνα με 61 δισ. και η Γερμανία με 60 δισ. δολάρια. Η συνολική αξία του παγκόσμιου στόλου υπολογίζεται στα 809 δισ. δολάρια. Οι πρώτες πέντε χώρες βάσει αξίας στόλου ελέγχουν το 48% και οι 10 πρώτες με το ίδιο κριτήριο το 67% της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας όσον αφορά στα πλοία.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Lloyd’s Register - Fairplay και του Committee, ο ελληνικών συμφερόντων ελληνόκτητος στόλος αυξήθηκε σε ποσοστό 5,7%.
Ειδικότερα, σε αριθμό πλοίων έφτασε τα 3.901, συνολικής χωρητικότητας 290,8 εκατομμυρίων τόνων, αυξημένος κατά 224 πλοία, χωρητικότητας 25,5 εκατομμυρίων τόνων. Σε αυτά υπολογίζονται και 378 πλοία χωρητικότητας 22,4 εκατομμυρίων τόνων που είναι υπό ναυπήγηση.
  Οι κορυφαίοι
Στους κορυφαίους Έλληνες πλοιοκτήτες με ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες μη εισηγμένες σε χρηματιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του οίκου Clarkson που καταρτίζει τη λίστα με βάση τον αριθμό πλοίων και όχι τη χωρητικότητα, και οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, είναι η Costamare Shipping της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, με 65 πλοία, χωρητικότητας 4,2 εκατομμυρίων τόνων.
  Επενδύσεις
Μέσα στο 2014 οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν υπογράψει συμβόλαια για ναυπηγήσεις πλοίων που αγγίζουν το 16,5% του συνόλου των παραγγελιών σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει της χωρητικότητας των πλοίων. Επίσης, έχουν αγοράσει συνολικά 139 πλοία, αξίας 3,4 δισ. δολαρίων. Οι επενδύσεις των Ελλήνων καραβοκύρηδων σε νεότευκτα και μεταχειρισμένα πλοία έως τις αρχές Μαΐου 2014 υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια έναντι 5 δισ. το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013.
  Οι στόλοι
Σε όλους σχεδόν τους τύπους πλοίων οι Έλληνες πλοιοκτήτες αύξησαν τη δύναμή τους, με πρώτα τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και σιδηρομεταλλευμάτων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 116, ενώ 149 είναι υπό ναυπήγηση. Ακολουθούν τα μεταφοράς υγραερίου (LNG), που αυξήθηκαν κατά 43, ενώ 70 είναι υπό ναυπήγηση, 32 δεξαμενόπλοια με 44 υπό κατασκευή, 28 χημικά και μεταφοράς πετρελαϊκών παραγώγων, με 48 να είναι υπό ναυπήγηση, και κατά 19 τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ 61 βρίσκονται στις γιάρδες. Αντίθετα, μειώθηκαν κατά 11 τα εμπορικά (cargo), χωρητικότητας 75.555 τόνων, κατά 9 τα επιβατηγά και κατά 3 άλλων τύπων πλοία.
 
***  Τρεις προσφορές για την κατασκευή του αντιδιαβρωτικού έργου στις Κιτριές

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική δημοπρασία στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη συνέχιση των έργων προστασίας και ανάπλασης ακτών μέχρι τις Κιτριές. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ και αφορά στις περιοχές Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Αβία και Κιτριές. Η πρώτη δημοπρασία είχε κηρυχθεί άγονη, καθώς καμία εταιρεία δεν κατέθεσε προσφορά. Στην επαναληπτική δημοπρασία, προσφορές κατέθεσαν 9 εργοληπτικές επιχειρήσεις, όμως κατά τον έλεγχο αποκλείσθηκαν 6 για ελλιπή δικαιολογητικά. Οι τρεις που συνεχίζουν είναι η Sickap που έχει κατασκευάσει και την α΄ φάση του έργου στο Ακρογιάλι και έδωσε ποσοστό έκπτωσης 39,81%, η ΝΙΟΒΙ ΑΤΕ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 30,23% και η κοινοπραξία Κατασκευή Α.Ε. με ποσοστό 12,03%. Εκτός από κατασκευή προβόλων στις περιοχές παρέμβασης, το έργο προβλέπει και τοπικές παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν έργα θωράκισης πρανών για την προστασία από κατολίσθηση λόγω των κυματισμών. Τέτοιες παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή βόρεια των Κιτριών και θα έχουν χαρακτήρα κατασταλτικό. Η εν λόγω θωράκιση θα είναι από φυσικούς ογκόλιθους. -  
 
 ***  Σαρώνουν οι ελιές Καλαμών και στη Σουηδία
 
Η προτίμηση των Σουηδών για κατανάλωση ελαιολάδου γίνεται εντονότερη με την πάροδο του χρόνου, εντασσόμενη στη γενικότερη στροφή προς υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή κουζίνα, ελαιόλαδο κ.λπ.) και προς νέες κουζίνες και γεύσεις (π.χ. εξωτικά μη ευρωπαϊκά προϊόντα), αναφέρεται σε μελέτη της ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία. Από την άλλη, οι ελιές Καλαμών αποδεικνύονται το δυνατό χαρτί των ελληνικών εξαγωγών γενικότερα. Παράλληλα, η εισαγωγή ελαιολάδου γίνεται κυρίως από τις ομογενειακές επιχειρήσεις εισαγωγής ελληνικών τροφίμων (π.χ. Meletis Imports, Fontana Food κ.ά.), ενώ η λιανική διακίνηση γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ειδών διατροφής στη Σουηδία (ICA, COOP, LIDL κ.λπ.). Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η Ελλάδα, κατά την πάροδο των τελευταίων ετών, είναι στην τρίτη θέση όσον αφορά στις εξαγωγές ελαιολάδου στη Σουηδία, τόσο σε ποσότητες όσο και σε αξία (10,3% επί του συνόλου των εξαγωγών το 2013). Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ιταλία και ακολουθεί η Ισπανία. ΠΗΓΗ: paseges.gr - 

***  Σκάναρε τις καλλιέργειες καρπουζιών της Τριφυλίας μη επανδρωμένο ελικόπτερο
 
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γεωργίας ακριβείας δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας σε καλλιέργειες καρπουζιών στην περιοχή της Τερψιθέας στην Τριφυλία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ένα μη επανδρωμένο μικρό ελικόπτερο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από καλλιέργειες καρπουζιού, τις οποίες έχει παραχωρήσει για επιστημονική έρευνα ο παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος. Το ελικόπτερο είχε στόχο να συλλέξει στοιχεία με βάση τα οποία παρακολουθείται η εξέλιξη της καλλιέργειας, προσδιορίζεται ο όγκος της παραγωγής, ενώ συλλέγονται και δεδομένα που προσδιορίζουν τις ανάγκες λίπανσης που υπάρχουν, με στόχο τη μείωση του κόστους καλλιέργειας. Τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά στη χώρα μας χάρη στον επίκουρο καθηγητή του ΓΠΑ, στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Σπύρο Φουντά, που κατάγεται από τα Φιλιατρά, ο οποίος με τα ερευνητικά του προγράμματα στηρίζει την περιοχή της Τριφυλίας, την εταιρεία Sky Squirrel από τον Καναδά που εξειδικεύεται σε αυτό τον τομέα των ερευνών, αλλά και τη συνεργασία που υπάρχει με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Για την προσπάθεια αυτή ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος επισήμανε στον ΑγροΤύπο: «Πρόκειται για μια συνεργασία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με τον καθηγητή κ. Σπύρο Φουντά από το ΓΠΑ και μια καναδική εταιρεία, τη Sky Squirrel. Με πρωτοβουλία, λοιπόν, του κ. Φουντά φέραμε στην περιοχή το πρώτο μη επανδρωμένο ελικόπτερο, με το οποίο έγιναν πτήσεις πάνω από τα καρπουζοχώραφα. Σκοπός των πτήσεων αυτών είναι με βάση τη φωτογράφηση των καλλιεργειών να κάνουμε την τελική εκτίμηση της παραγωγής (με τη χρήση κάποιων αλγόριθμων)». Και πρόσθεσε: «Το ελικόπτερο έχει μεγάλη σταθερότητα στον αέρα, έχει τη δυνατότητα να “τραβάει” φωτογραφίες ακριβείας, διαθέτει GPS και άλλα συστήματα ακριβείας. Αυτή η μέθοδος είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς στον τομέα των λαχανικών. Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο το οποίο προγραμματίζεται μέσω υπολογιστή και ακολουθεί συγκεκριμένη διαδρομή, σκανάροντας πάνω από την καλλιέργεια, λαμβάνει δύο φάσματα, ορατό και εγγύς υπέρυθρο, ώστε με την τελική ανάλυση να έχουμε συνολική εκτίμηση για την τελική παραγωγή, με απώτερο στόχο να επεκταθεί σε όλη την Τριφυλία. Επίσης, στη συνέχεια εμείς μετράμε από το έδαφος και τους δείκτες βλάστησης, ώστε να κάνουμε συνεκτίμηση των αναγκών του φυτού και να προσχωρήσουμε στη στοχευόμενη λίπανση, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος καλλιέργειας». Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Φουντάς ανέφερε: «Επιλέξαμε την περιοχή της Τριφυλίας και το καρπούζι, διότι είναι η πιο πρώιμη παραγωγή, είναι μια δυναμική καλλιέργεια με εξαγωγές σε τουλάχιστον 26 χώρες στην Ευρώπη. Μάλιστα, έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε εφαρμογές γεωργίας ακριβείας από πέρσι στη συγκεκριμένη παραγωγή με το συγκεκριμένο παραγωγό, τον κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο. Επιπλέον, έχουμε πάντα την αμέριστη βοήθεια του κ. Παρασκευόπουλου. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία και ερευνητική δραστηριότητα στο καρπούζι τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς». Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια συνεργασία της δικής μας ομάδας, που αποτελείται από τους κ.κ. Βαγγέλη Αναστασίου, Θανάση Παλαφούτη και Ζήση Τσιρόπουλο, με την καναδική εταιρεία. Τα ελικόπτερο έχει μια σειρά από αισθητήρες που του δίνουν τη σταθερότητα που χρειάζεται και φέρει δύο κάμερες. Η μία είναι εξειδικευμένη, η οποία παίρνει φωτογραφίας σε 6 φάσματα του φωτός και με βάση κάποιους αλγόριθμους, βγάζουμε κάποιους δείκτες βλάστησης που υποδηλώνουν την υγεία του φυτού. Η άλλη κάμερα βγάζει φωτογραφίες και βίντεο με βάση τα οποία κάνουμε εκτίμηση της παραγωγής». Τέλος, ο κ. Φουντάς μάς τόνισε ότι το μη επανδρωμένο ελικόπτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καλλιέργειες. Μάλιστα, ήδη ο συνεργάτης του, ο κ. Αναστασίου, ξεκίνησε τις πτήσεις σε βαμβακοκαλλιέργειες που διαθέτει στη Λάρισα. - 

***  Εισήγηση στο ΣτΕ για την πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 4 Ιουνίου η αρμόδια εισηγήτρια θα καταθέσει την εισήγησή της όσον αφορά στον έλεγχο νομιμότητας της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης Καλαμάτας. Η κύρωση της πολεοδομικής μελέτης θα γίνει στη συνέχεια με την υπογραφή και δημοσίευση Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα ακολουθήσει η υπογραφή αποφάσεως από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με την οποία θα εγκρίνεται η πράξη εφαρμογής. - 

***  Δημοπρασία ενοικίασης παραλίας για ομπρέλες και ξαπλώστρες στα Περούλια
 
Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, θα διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του δήμαρχου Δ. Καφαντάρη, η δημοπρασία για την ενοικίαση χώρου αιγιαλού και παραλίας για τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλώστρων, στα «Περούλια» της Τοπικής Κοινότητας Βουναρίων. Πρόκειται για μία θέση 200 τ.μ., για την οποία ορίστηκε ποσό ελάχιστης προσφοράς 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 2.000 ευρώ. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31 Δεκεμβρίου και το σύνολο του μισθώματος θα καταβληθεί κατά την υπογραφή. 

***  Παραδόθηκε ο 52χρονος καταζητούμενος στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες)         
     
Νωρίς σήμερα το μεσημέρι , παραδόθηκε στην ασφάλεια Καλαμάτας, ο 52χρονος καταζητούμενος που έψαχνε για καιρό η αστυνομία , έχοντας κάνει και αρκετές επιχειρήσεις στον Ταϋγετο. Ο 52χρονος ήταν καταζητούμενος για σοβαρά αδικήματα εκβιασμών , ναρκωτικά και για τα οποία είναι ήδη καταδικασμένος σε αρκετά χρόνια φυλακή. Ο δίδυμος αδελφός του είναι φυλακισμένος σε δις ισόβια για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας πατέρα και υιού Μεσάι.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη σήμερα (23.5.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου παρουσιάστηκε, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Καλαμάτας και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πιο αναλυτικά :
·         Το Ένταλμα Σύλληψης αφορά σε ηθική αυτουργία - από κοινού - στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της  οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
·         Με την Απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή καθείρξεως -27- ετών και -27- μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ναρκωτικών και κακουργηματικές εκβιάσεις .
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του προαναφερόμενου καταζητούμενου είχαν ενταθεί οι εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις, που διενεργούντο από τις αστυνομικές Αρχές σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με βάση συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, λόγω του βεβαρημένου ποινικού του ιστορικού.        

*** Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος στην ηγετική δύναμη ανάπτυξης της χώρας στη νέα Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο»          
   
Συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο www.tharrosnews.gr
 «Η εφαρμογή ριζοσπαστικών πολιτικών  θα φέρει την έξοδο από την κρίση»
 του Δημήτρη Γιατράκου
 «Ο κλέφτης και ο ψεύτης το πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο σοφός λαός  τονίζει ο περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , όσον αφορά στο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική σελίδα του «ΘΑΡΡΟΥΣ» , www.tharrosnews.gr .»Στην περίπτωση όμως τους δημοσιεύματος αυτού (σ.σ. της Ελευθεροτυπίας)»,  συνεχίζει,  «χρειάστηκε πολύ λιγότερος χρόνος. Το έγγραφο, που εσείς αποκαλύψατε και το οποίο ξεκαθαρίζει το μύθο από την πραγματικότητα, όχι μόνο διαψεύδει όλο αυτό τον χορό του Ινδιάνου  τον οποίο στήσανε τα ΜΜΕ που λειτουργούν ως υποχείρια συμφερόντων αλλά ξεκαθαρίζει ,  ότι το σύνολο της διαδικασίας για την διεξαγωγή του διαγωνισμού μέχρι και την επικύρωση του ακολούθησε ήταν  σύννομο ,με την διεθνή πρακτική της ΕΕ.»
Για το μήνυμα των Ευρωεκλογών αναφέρει πως «διεκδικούμε μια νέα Ευρώπη με επίκεντρο τον ευρωπαίο πολίτη και τον άνθρωπο» ενώ για το β΄γύρο των περιφερειακών εκλογών επισημαίνει πως η «η  Πελοπόννησος πρέπει να αναδειχτεί στην ηγετική δύναμη ανάπτυξης της χώρας και να πρωταγωνιστήσει και στην νέα Ευρώπη. Το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι τόσο ηχηρό ώστε να μας γεμίσει με δύναμη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης απέναντι σε κάθε κέντρο εξουσίας. Αυτό το μήνυμα θα είναι τέλος η συγκρότηση ενός  Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, με συστρατευμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, απέναντι στην μιζέρια, τον λαϊκισμό και το μηδενισμό που θέλησαν ανεπιτυχώς κάποιοι να εδραιώσουν και στην Πελοπόννησο.»

 Ακολουθεί η συνέντευξη
Ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, υπήρχε διάχυτη η εκτίμηση ότι η εκλογική σας δύναμη, είχε πληγεί. Όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά καταφέρατε να φθάσετε σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό που σας δίνει καθαρό προβάδισμα νίκης. Πιστεύετε πράγματι, ότι οι Μεσσήνιοι αναγνώρισαν το έργο της Περιφερειακής Αρχής, ή μέτρησε περισσότερο η στήριξη από τη Ν.Δ.;
  Δεν θα κουραστώ να υποστηρίζω το όραμα μας για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό, το οποίο πιστεύω ξεκάθαρα ότι αποτέλεσε και σε αυτές τις εκλογές την ουσία της συνοχής που παρουσίασαν τα αποτελέσματα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή έχοντας στο κέντρο του σχεδιασμού μας τον άνθρωπο. Έχουμε ένα σχέδιο που φέρνει αποτελέσματα, ενεργοποιεί τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και δημιουργεί περιβάλλον συνεργιών. Είτε αυτές είναι πολιτικές συνέργειες είτε αφορούν το κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε με τους πολίτες. Ξεκινήσαμε ένα δύσκολο έργο το οποίο έχει μέλλον και προορισμό που θα προσφέρει στους συμπατριώτες μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
  Πως κρίνετε  το γεγονός ότι τις  περισσότερες ψήφους στη Μεσσηνία συγκέντρωσαν τα δύο βασικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο ψηφοδέλτιό σας;
  Η ανανέωση και η εμπερία αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επιτυχίας. Ο συνδυασμός της εμπειρίας με την ανανέωση, με επιστέγασμα την κοινή διάθεση και δυνατότητα για δημιουργία και αποτελέσματα, ήταν άλλωστε και η δικλείδα ασφαλείας με βάση την οποία συγκροτήσαμε τα ψηφοδέλτιά μας.  Η επόμενη πενταετία θα φέρει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, στο οποίο ο καθένας από τους υποστηρικτές του εγχειρήματος της "Νέας Πελοποννήσου" θα έχει το δικό του ρόλο και θα προσφέρει στο σχέδιο και ασφαλώς θα έχει μερίδιο ευθύνης και στο αποτέλεσμα. Ξέρετε, κ. Γιατράκο, η περίοδος που έρχεται θα είναι εκείνη που το έργο μας θα αποδώσει καρπούς. Θέσαμε τις στέρεες βάσεις και είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο σπριντ. Σε αυτή  την σκυταλοδρομία, ο αγώνας θα είναι συμμετοχικός, διευρυμένος και είμαι βέβαιος ότι θα στο νήμα θα είναι κερδισμένη η Πελοπόννησος και οι πολίτες.
  Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υποστηρίχτηκε από τους πολιτικούς σας αντιπάλους και μερίδα του Τύπου ότι η υποψηφιότητά σας εκπροσωπεί   επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία, μάλιστα,  βοηθούν στην επανεκλογή σας. Πώς το σχολιάζετε;
  Θα σας παραπέμψω στην αποκάλυψη σας με το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λύση που προωθήσαμε για τα αστικά απόβλητα. Την Επιτροπή που είναι ο τελικός κριτής της νομιμότητας και της ηθικής των ενεργειών που προβαίνουν οι κυβερνήτες των Περιφερειών σε όλη την Ευρώπη.  Αυτό  με λίγα και απλά λόγια καταρρίπτει κάθε άλλη προπαγανδιστική λασπολογία για το έργο και τις ενέργειες μας που, όπως αναφέρει, συνάδουν με τους κανόνες της ΕΕ. Ξέρετε 20 χρόνια πολιτικός έχω υποστεί αυτή την πολιτική νοοτροπία και ηθική κάθε φορά που βρίσκομαι απέναντι από τους πολίτες να ζητήσω την ψήφο τους. Και σε όλη την πορεία αυτή, κανένας πολίτης δεν υπέκυψε στη λασπολογία. Κι αυτό  γιατί στην Πελοπόννησο γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και είναι υποκριτικό να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η ψήφος των συμπατριωτών μου με τιμά με τον ίδιο τρόπο που τιμώ και εγώ το λειτούργημα μου 20 χρόνια τώρα, από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχα. Η μεγάλη μας νίκη την περασμένη Κυριακή, που θα επιστεγαστεί με το αποτέλεσμα της Κυριακής που έρχεται, ήταν νίκη του σχεδίου απέναντι στο μηδενισμό και τις προτάσεις του τίποτα, η νίκη της ηθικής απέναντι στον πόλεμο της λάσπης, η νίκη των πολιτών απέναντι σε εκείνους που εμμένουν να βλέπουν τους πολίτες ως το σωσίβιο της δικής τους πολιτικής ύπαρξης.
  Χαρακτηρίσατε χαλκευμένο το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» για κόψιμο των χρηματοδοτήσεων  του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων και το αποδώσατε σε προεκλογικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Βουδούρη. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα με το διεθνή διαγωνισμό και τον ανάδοχο του έργου; Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για  σωρεία παραβιάσεων των κανόνων ανταγωνισμού και της κοινοτικής νομοθεσίας.
  «Ο κλέφτης και ο ψεύτης το πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο σοφός λαός. Στην περίπτωση όμως τους δημοσιεύματος αυτού χρειάστηκε πολύ λιγότερος χρόνος. Το έγγραφο, που εσείς αποκαλύψατε και το οποίο ξεκαθαρίζει το μύθο από την πραγματικότητα, όχι μόνο διαψεύδει όλο αυτό τον χορό του Ινδιάνου  τον οποίο στήσανε τα ΜΜΕ που λειτουργούν ως υποχείρια συμφερόντων αλλά  ότι το σύνολο της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού μέχρι και την επικύρωση του ακολούθησε ήταν σύννομο με τη διεθνή πρακτική της Ε.Ε. Πρέπει, επιτέλους, σε αυτό τον τόπο να αποκαλύψουμε αυτές τις συμμορίες που οδήγησαν την ιστορία μας στις πιο βαθιές της συμφορές μόνο και μόνο για να κυριαρχήσουν πάνω στην κοινωνία με όρους μιζέριας. Πρέπει να δώσουν λόγο γιατί με την ύποπτη αυτή συμπεριφορά στάθηκαν για πολλές δεκαετίες εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου. Γιατί τιμώρησαν του πολίτες και τον τόπο; Μόνο και μόνο για να διασωθούν οι ίδιοι. Ε, στην Πελοπόννησο η ιδιοτέλειά τους και η πονηριά τους αφήνει τους πολίτες παγερά αδιάφορους.
  Η πολιτική σας πρόταση για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, εκτιμώ, ότι περιέχει
αρκετά ρίσκα όσον αφορά στις υποσχέσεις. Πώς θα   πείσετε τους πολίτες που δε σας ψήφισαν για το αντίθετο;
  Εμείς θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες για την ικανότητα μας να φέρουμε σε πέρας το πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει και να τιμήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο με αυτούς. Τα ρίσκα, στα οποία αναφέρεστε, αποτελούν το περιεχόμενο του προγράμματος το οποίο είναι σε διαρκή διαπραγμάτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που επιτέλους πρέπει να αναβαθμιστεί. Με αυτό τον τρόπο   θα  μπορέσει σε επόμενη φάση του θεσμού να αποκτήσει περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα που θα επιτρέψει στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες να διεκδικήσουν την αξιολόγηση και πιθανότατα την υιοθέτηση των δικών τους προτάσεων. Οι διοικήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν με πολιτικούς και δημοκρατικούς όρους και όχι να επιβάλουν ιδέες και προγράμματα που εν τοις πράγμασιν είναι μη υλοποιήσιμα. Ωστόσο θεωρώ ότι η εποχή απαιτεί ρεαλιστικά ρίσκα και όχι εφησυχασμό και συμβιβασμένες πολιτικές. Οι μεγάλοι στόχοι ήταν αυτοί που έλειψαν διαχρονικά από την πατρίδα μας, αλλά δεν λείπουν πια από την Πελοπόννησο.
  Πολλές φορές ο δυσκίνητος δημόσιος τομέας λειτουργεί ως τροχοπέδη στην
όποια προσπάθεια αλλαγής προς το καλύτερο. Γιατί είστε αισιόδοξος ότι στην
Πελοπόννησο δε  θα συμβεί το ίδιο;
  Δεν είμαι αισιόδοξος. Είμαι αποφασισμένος. Η αισιοδοξία λειτουργεί ανασταλτικά βλέπετε όταν αδυνατείς να κινήσεις το βουνό του δημόσιου τομέα. Και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύσεις, όχι απλά να διαπιστώνουμε προβλήματα και να αισιοδοξούμε. Αποδείξαμε, την τριετία που πέρασε, ότι βρήκαμε τρόπους και έχουμε σκοπό να το κάνουμε ξανά μέχρι να γίνει συνήθης πρακτική. Μέχρι η μεταρρύθμιση να γίνει πραγματικότητα. Και μέχρι να μπορέσουμε να επηρεάσουμε τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους να υιοθετήσουν μια περισσότερο αποτελεσματική μεθοδολογία λειτουργίας του κράτους που αποτελεί κομμάτι του προγράμματος μας
  Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πολιτικών αναλυτών, η οποία θεωρεί ότι η διαιώνιση
του παλαιού πολιτικού συστήματος είναι σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα.
Θεωρείτε τον εαυτό σας κομμάτι του;
  Αναμφίβολα ανήκω σε μια γενιά πολιτική που ξεκίνησε στην κεντρική σκηνή και πάλεψε για πολλά χρόνια με τους θλιβερούς κανόνες. Τους ανοίκειους εκείνους κανόνες που δεν κατήγγειλα απλά , αλλά επιχείρησα να αλλάξω, πριν αποχωρήσω από αυτή. Και τους οποίους συνοπτικά συμβολίζουμε με τον όρο του παλαιοκομματισμού. Σήμερα, όμως, ανήκω σε ένα νέο αναδυόμενο πολιτικό σύστημα, του οποίου ο Καλλικράτης έθεσε τις βάσεις  ανάπτυξης των  Περιφερειών. Και στο πλαίσιο αυτού του νέου πολιτικού συστήματος, όχι απλά υπηρετώ τον θεσμό, αλλά θέλω να εκφράσω και την μετεξέλιξη και ενδυνάμωσή του. Αυτή δεν είναι η ουσία; Διότι στην χώρα μας, δυστυχώς, όλες οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρήθηκαν, όπου δεν βρήκαν ανθρώπους να τις στηρίξουν, ξηλώθηκαν σαν την κλωστή από ένα κακοπλεγμένου πουλόβερ. Εμείς δεν γκρινιάξαμε για τα προβλήματα ούτε για τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις. Αντίθετα, με το σχέδιο μας πείσαμε τις κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας και αρμοδιότητες και πόρους που άλλες περιφέρειες δεν κατάφεραν αυτή τη δύσκολη τετραετία. Πρέπει να σταματήσουμε να καταγγέλλουμε το παλιό και να αρχίσουμε να υπηρετούμε το νέο. Και αυτό το νέο είναι η δυνατή Νέα Πελοπόννησος της Αλληλεγγύης, της Ανθρωπιάς και της Προόδου.
  Υπήρξατε για πολλά χρόνια μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση τη συζήτηση που
έχει ανοίξει  για το εν λόγω θέμα , κατά τη γνώμη σας πρέπει να στραφεί προς το
κέντρο ή δεξιά;
  Παρότι η χώρα μας με μακρά διακυβέρνηση από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις ήταν οργανωμένη πάνω στις αρχές της κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας, μετά από μια μακρά πορεία έλλειψης οράματος και ελέγχου, το αναγκαίο οικονομικό μοντέλο αυτοχρηματοδότησης του συστήματος αυτού διεφθάρει σε σημείο κατάρρευσης. Ανεπαρκώς σχεδιασμένο οδήγησε τελικά στην απόγνωση, μετά μάλιστα από πολλά χρόνια προβληματικών οικονομικών πολιτικών που ακολούθησαν και δίδαξαν την κοινωνία και τους ανθρώπους της να τρέφονται ακόρεστα από τις σάρκες τους. Η εφαρμογή ριζοσπαστικών πολιτικών που θα επαναφέρουν την οικονομία των υπηρεσιών που έχει σήμερα καταλήξει η Ελλάδα και θα την οδηγήσουν ξανά στο δρόμο μιας βιομηχανικής οικονομίας  αποτελεί μια ξεκάθαρη μεθοδολογία εξόδου από την κρίση. Η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου, διατήρησης μεγάλων ελλειμμάτων και συσσώρευσης χρεών για την χρηματοδότηση των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας και το διευρυμένο κράτος, οδηγεί πλέον στην δημιουργία οικονομίας βασισμένης στην αγορά. Μιας οικονομίας που επικεντρώνεται στον ιδιωτικό χαρακτήρα των επενδύσεων, μέσα από χαμηλότερη φορολόγηση προκειμένου να απελευθερωθεί ο συσσωρευμένος πλούτος του τόπου που τροφοδοτεί την επιχειρηματικότητα. Το μέλλον όμως έγκειται στην ψηφιακή τεχνολογία, στους χαμηλούς ρύπους, και στις φαρμακευτικές καινοτομίες και αυτό αποτελεί μια σύγχρονη πρόκληση για εμάς. Το μέλλον λοιπόν είναι χτισμένο για τους νέους ανθρώπους που βιώνουν με σφοδρότητα σήμερα την κρίση και οφείλουμε απέναντι τους να σταθούμε υπεύθυνα για να εμποδίσουμε ένα εμφύλιο γενεών. Ο πολιτικός χώρος που εκφράζει αυτή την άποψη είναι αναμφίβολα αυτός του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού. Δεν ξέρω αν είναι δεξιά, κέντρο η κεντροαριστερά. Είναι όμως μια έντιμη πρόταση που προσπαθεί να ενσωματωθεί στην σημερινή συγκυρία της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και των αγορών με ανταγωνιστικούς όρους προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και ασφαλώς των ανθρώπων.
  Η «Χρυσή Αυγή» στην Πελοπόννησο ξεπέρασε το 9%, ενώ στο Δήμο Καλαμάτας έφθασε στο 10% και σύμφωνα με ρεπορτάζ  της εφημερίδας μας αυτό διοχετεύτηκε με κεντρική απόφαση στο συνδυασμό του  επανεκλεγέντος  δημάρχου Κκ. Παναγιώτη Νίκα. Πως το σχολιάζετε;
  Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της σφοδρότερης κρίσης,  στην μακρά αυτή στρεβλή πορεία δεν είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια ριζικής μεταβολής στη χώρα. Ωστόσο, οι σπόροι έχουν πέσει ήδη στη γη. Την ίδια στιγμή, πολιτικές ομάδες ως Μεσσίες υπόσχονται και επιδιώκουν να καταλάβουν την εξουσία με μόνο σκοπό και στόχο τον έλεγχο της κοινωνίας και την επιβολή ενός γύψου στις σημερινές συνθήκες για πολλά χρόνια στο μέλλον. Αυτό το σύστημα πολέμησα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτό και στην Περιφέρεια. Οι πολίτες δεν ποδηγετούνται από κελεύσματα αρχηγών. Πριν από τέσσερα χρόνια δε δεσμεύτηκα στους πολίτες να εκφράσουμε την οργή μας στις πλατείες, αλλά να βρούμε μαζί το σχέδιο που αυτή η οργή θα μετασχηματιζόταν σε δύναμη δημιουργίας για έξοδο από την κρίση. Αυτή είναι και σήμερα η μεγάλη πρόκληση και είμαι βέβαιος ότι την επόμενη πενταετία η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι δύναμη νίκης και όχι ηττοπάθειας και αδιεξόδων, προσωπικών και συλλογικών.
  Την Κυριακή μαζί με το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, έχουμε και
ευρωεκλογές. Τι περιμένετε από αυτές; Ποιό είναι το βασικό τους διακύβευμα;
  Το βασικό διακύβευμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία ή αν θα μπει σε εξωευρωπαΐκά μοναχικά μονοπάτια. Όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο, οι δυνάμεις του μηδενισμού απέτρεψαν τον γόνιμο δημόσιο διάλογο που θα ενημέρωνε τους πολίτες για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, που έχει απασχολήσει όλες της χώρες της Ευρώπης. Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε; Και τελικώς πώς θα πετύχουμε με τους δικούς μας εκπροσώπους να διεκδικήσουμε βήμα και να περάσουμε τις προτάσεις μας για τον στόχο που θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοινός. Η Ευρώπη είτε θα μετεξελιχθεί προκειμένου να γίνει ένας μη γραφειοκρατικός θεσμός με ταχύτητα στην λήψη των αποφάσεων και πολιτικές που θα ευνοούν την ισοτιμία και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κρατών είτε θα αδρανήσει σταδιακά και θα αποσυντεθεί. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των Περιφερειών. Σε αυτή την Ευρώπη η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τελικά διεκδικούμε μια Νέα Ευρώπη με επίκεντρο τον ευρωπαίο πολίτη και τον άνθρωπο. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, κι ας μην προσπαθούν ορισμένοι να το σκιάσουν και πάλι για τα δικά τους συμφέροντα. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και δυνατή φωνή και όχι χαοτικές φωνές που επενδύουν στην απελπισία και θέλουν να κάνουν τον τόπο μας τριτοκοσμική φαβέλα.
  Ποιο είναι το μήνυμά σας, στους Μεσσήνιους ψηφοφόρους, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της Β΄ Κυριακής;
  Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Η Πελοπόννησος να αναδειχτεί στην ηγετική δύναμη ανάπτυξης της χώρας και να πρωταγωνιστήσει και στην νέα Ευρώπη. Το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι τόσο ηχηρό ώστε να μας γεμίσει με δύναμη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης απέναντι σε κάθε κέντρο εξουσίας. Αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας και ρεαλιστικής ελπίδας αφορά όλους τους πολίτες, από όποιον ιδελογικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται. Αυτό το μήνυμα θα είναι τέλος η συγκρότηση ενός  Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, με συστρατευμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, απέναντι στην μιζέρια, τον λαϊκισμό και το μηδενισμό που θέλησαν ανεπιτυχώς κάποιοι να εδραιώσουν και στην Πελοπόννησο. Σε αυτήν την μάχη, που η Πελοπόννησος θα την κερδίσει την Κυριακή, θα είμαστε όλοι μαζί και θα ανήκει σε όλους μας.- 
 
***  Θανατηφόρο τροχαίο σε διασταύρωση καρμανιόλα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
Λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκε ένα σοβαρότατο τροχαίο στην διασταύρωση των οδών Μαυρομιχάλη και Παλαιολόγου.
Η σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε ανάμεσα σε αυτοκίνητο και μηχανάκι όταν ένα από τα δύο παραβίασε το Stop. Άμεσα στο νοσοκομείο Καλαμάτας διακομίστηκαν δύο άτομα . Σύμφωνα με πληροφορίες συνοδηγός της μηχαχής, άνδρας 48 ετών,  σκοτώθηκε ακαριαία καθώς είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του , ενώ ο οδηγός νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου για τη ζωή του.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σήμερα (23.5.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, στο οποίο επέβαινε και ένας 48χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου και τον τραυματισμό του 39χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
 
 *** Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 18ης Μαϊου Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας τα αποτελέσματα όσον αφορά στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων όλων των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Από το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», με επικεφαλής τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι οι εξής 25: Από τη Δημοτική Ενότητα Άριος ο Φάβας Γεώργιος του Παναγιώτη, από τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών η Μπελογιάννη - Θεοδωρακοπούλου Αναστασία (Νατάσα) του Νικολάου και από τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας η Λιάππα Χρυσή (Χρύσα) του Φωτίου. Από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας: Οικονομάκου Μαρία του Ηλία, Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Κυριάκου, Βασιλόπουλος Αθανάσιος του Παναγιώτη, Ντίντα Παναγιώτα του Βασιλείου, Αδαμόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου, Πολίτης Δημήτριος του Ιωάννη, Ηλιόπουλος Αθανάσιος του Ιωάννη, Μπουζιάνης Παύλος του Γεωργίου, Βεργόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Καραγιάννης Ανδρέας του Νικολάου, Μπασακίδης Νικόλαος του Βασιλείου, Βγενής Χαράλαμπος (Χάρης) του Γεωργίου, Καρβέλης Γεώργιος του Παναγιώτη, Κουτίβας Ηλίας του Βασιλείου, Δημόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Μπούχαλης Δημήτριος του Σταύρου, Καρατζέας Παναγιώτης του Νικολάου, Καμβυσίδης Ιωάννης του Παναγιώτη, Μαρινάκης Σαράντος του Χαραλάμπους, Μιχαλόπουλος Σωτήριος του Βασιλείου, Μπάκας Ιωάννης του Γεωργίου και Γυφτέας Ηλίας του Δημητρίου. Από το συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Μάκαρη εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι οι εξής 8: Ο επικεφαλής του συνδυασμού Εμμανουήλ Μάκαρης, από τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας ο Φαββατάς Δημήτριος του Γεωργίου, από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας Σταματόπουλος Ευστάθιος του Μιχαήλ, Μπεχράκης Σταμάτης του Πέτρου, Βεργινάδη Μαρία του Νικήτα, Θεοφιλόπουλος Ιωάννης του Νικολάου, Γεωργακίλας Κωνσταντίνος του Ευσταθίου και Αλούπης Παναγιώτης του Γεωργίου. Από το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας», με επικεφαλής τον Δημήτριο Οικονομάκο, εκλέγονται: ο Δημήτριος Οικονομάκος και από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας ο Νιάρχος Αναστάσιος του Χρήστου και η Καντζιλιέρη Χριστίνα - Ελευθερία του Παναγιώτη. Από το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» εκλέγονται ο επικεφαλής Θεόδωρος Μπρεδήμας και από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας ο Χριστόπουλος Ιωάννης του Αριστείδη. Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» εξέλεξε τον επικεφαλής Μιχαήλ Αντωνόπουλος και από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας τον Βουτσή Γεώργιο του Παντελή. Τέλος, από το συνδυασμό «Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας» εκλέγεται ο επικεφαλής Γεώργιος Δημητρούλιας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» διερευνάται ο εκλογικός νόμος, καθώς υπάρχει η άποψη ότι δικαιούται και τρίτο δημοτικό σύμβουλο, πέρα από τον Θόδωρο Μπρεδήμα και τον Γιάννη Χριστόπουλο. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Παραδόθηκαν οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους για τις εκλογές της Β’ Κυριακής

 Στην τελική ευθεία μπήκαν χθες οι προετοιμασίες για τις εκλογές της Κυριακής, οπότε θα αναδειχθούν με επαναληπτική ψηφοφορία η νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, οι Δημοτικές Αρχές σε Δυτική Μάνη, Μεσσήνη, Οιχαλία, Τριφυλία, αλλά και οι ευρωβουλευτές. Ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας παρέμεινε κλειστός χθες, προκειμένου να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, τους οποίους άρχισαν από το μεσημέρι να παραλαμβάνουν οι Δήμοι, για να εφοδιάσουν τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους. Από σήμερα θα αρχίσουν να φτάνουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, προκειμένου να παραλάβουν το εκλογικό υλικό. Στις ευρωεκλογές, στη Μεσσηνία, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 39 από τα 43 κόμματα που συμμετέχουν στην Ελλάδα. Της Βίκυς Βετουλάκη - 

***   Τις επιλογές της Ν.Δ. στηρίζει ο Δ. Σαμπαζιώτης, κατά συνείδηση ψήφο για τους υπόλοιπους           
           
Ελεύθερους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, στις επαναληπτικές εκλογές, «άφησε» ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, «όσους μετείχαν και όσους στήριξαν τη “Συμμαχία των Πολιτών”», σύμφωνα με σχετική του δήλωση.
Όσον αφορά στον ίδιο προσωπικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δήλωση, «σε ό,τι με αφορά ως βουλευτή της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, στηρίζω, όπως πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις, τον αγώνα και τις επιλογές του κόμματός μου».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμπαζιώτη, έχει ως εξής: «Με την υποψηφιότητα μου στις δημοτικές εκλογές, κατέθεσα την αγάπη μου και τη θέλησή μου για προσφορά στον τόπο μου. Συνεργάστηκα με εξαιρετικούς συναδέλφους, γυναίκες και άντρες, που συμμετείχαν στο συνδυασμό μας, τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα που δώσαμε με αξιοπρέπεια. Ευχαριστώ, επίσης, τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν. Το εκλογικό σώμα του Δήμου μας εξέφρασε την ετυμηγορία του, η οποία είναι διαφορετική από τη δική μας. Η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος είναι απολύτως σεβαστή. Στις επαναληπτικές εκλογές όσοι μετείχαν και όσοι στήριξαν τη Συμμαχία των Πολιτών είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση. Σε ό,τι με αφορά ως βουλευτή της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, στηρίζω, όπως πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα και τις επιλογές του κόμματός μου. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της προσπάθειας που κάνει ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, και όλοι εμείς μαζί του, να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια και σταθερά βήματα στην έξοδο από την κρίση. Καλώ τους συμπολίτες μας στις ευρωεκλογές της Κυριακής, που έρχεται, να στηρίξουν με την ψήφο τους τη Ν.Δ. ως τη μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται τη σταθερή πορεία της χώρας και την ευρωπαϊκή της προοπτική!». - 

***  Τροχαίο-σοκ για τον Νίκο Νταμπίζα
 
Σε θανατηφόρο τροχαίο ενεπλάκη στις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Αγ. Ιωάννου Ζεφύρου στο ύψος της Βούλας, όταν το αυτοκίνητο του Νίκου Νταμπίζα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα. Το Ι.Χ. και η μηχανή κινούνταν από Αθήνα προς παραλιακή. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της μία γυναίκα, 31 ετών, που επέβαινε στο δίκυκλο, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει διακομιστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά. zougla.gr - 

***  Υπουργείο Ανάπτυξης: «Οι διαγωνισμοί για τα σκουπίδια προχωρούν κανονικά»          
    
«Αυθαίρετο το δημοσίευμα. Οι διαγωνισμοί για τα σκουπίδια προχωρούν κανονικά»
 Π. Τατούλης: «Ένας τόπος δεν κυβερνάται με χαλκευμένα δημοσιεύματα»
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Αυθαίρετο, στην ουσία, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» για ακύρωση των χρηματοδοτήσεων που αφορούν στα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κάνει λόγο σε γραπτή του ανακοίνωση για χαλκευμένα δημοσιεύματα, αποδίδοντας την πατρότητά τους στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη.
Όπως αναφέρει και το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια τυπική επιστολή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε αναφορά κατοίκου από το Γραμματικό, στα ίδια πρότυπα που θα συνοδευόταν και μια αναφορά ή ερώτηση που θα κατατίθετο στην Ελληνική Βουλή. Όμως, αρμόδια για να απαντήσει είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για το λόγο αυτό, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων.
  Δημοσίευμα
Στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο θέμα η «Ελευθεροτυπία» κάνει λόγο για ακύρωση των χρηματοδοτήσεων σε 11 Περιφέρειες, ανάμεσά τους και της Πελοποννήσου, για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, εξαιτίας – όπως επικαλείται- σωρείας παραβιάσεων των κανόνων ανταγωνισμού και της κοινοτικής νομοθεσίας. Μάλιστα, κάνει λόγο για «πάρτυ – σκουπιδιών» που οργανώνουν την τελευταία 3ετία κεντρική κυβέρνηση, με πρωτοβουλίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, περιφερειάρχες και μεγαλοεργολάβοι. Αναφέρει δε, ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες χρηματοδότησης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Επίσης, ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες, ώστε μετά τις ευρωεκλογές να ακυρωθούν οι χρηματοδοτήσεις των έργων από το ΕΣΠΑ, με αποκλεισμό χρηματοδότησης και από το νέο «ΕΣΠΑ»
Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε από προσφυγή κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η έρευνα γενικεύτηκε για το σύνολο των 14 έργων με ΣΔΙΤ.
Απαντώντας άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, υπογραμμίζει ότι η αμφισβήτηση των διαγωνισμών των έργων για τη διαχείριση απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με το συγκεκριμένο δημοσίευμα δε στηρίζεται σε κανένα στοιχείο.
  Κανένα πρόβλημα
Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους διαγωνισμούς, το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει: «Η εφημερίδα, επικαλούμενη μια τυπική επιστολή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – επιστολή που απευθύνεται στερεότυπα στον οποιονδήποτε κάνει αναφορά στη σχετική επιτροπή –, σπεύδει κατά τρόπο αυθαίρετο να βγάλει «απόφαση» για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ούτως ή άλλως δεν αποφασίζει γι’ αυτό το θέμα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των έργων ΣΔΙΤ που υλοποιούνται από τις Περιφέρειες και τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι διαγωνισμοί από τους αρμόδιους φορείς για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο σχεδιασμός των έργων δίνει έμφαση στην ανακύκλωση, τόσο μέσω της διαλογής στην πηγή όσο και μέσω των μονάδων διαχείρισης, επιτυγχάνοντας συνολικά αυξημένους στόχους ανακύκλωσης.
Τα έργα αυτά αποτελούν προτεραιότητα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και για την Ε.Ε. και η διαδικασία δημοπράτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης διασφαλίζει την τήρηση όλων των απαιτήσεων, γι’ αυτό και χρηματοδοτούνται μέσω και του ΕΣΠΑ.
Η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή και οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων συνδυαστικά θα μειώσουν σημαντικά την ταφή απορριμμάτων, οδηγώντας σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για όλα τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης όσο και η τήρηση της οδηγίας για τα απόβλητα (98/2008).
Σε όλους τους διαγωνισμούς η τεχνολογία που έχει επιλεγεί από τους διαγωνιζόμενους είναι η κομποστοποίηση (αερόβια, αναερόβια χώνευση) με εκτενή μηχανική διαλογή (ανακύκλωση).  Οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί σε επιλογή τεχνολογίας, με την προϋπόθεση τήρησης της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας και με κύριο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή προς τον πολίτη».
  Χαλκευμένα δημοσιεύματα
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στην οποία αναφέρει: «Ο κ. Βουδούρης συνεχίζει να θεωρεί, παρά τη σκληρή για εκείνον ετυμηγορία των πολιτών της Πελοποννήσου, ότι ένας τόπος μπορεί να κυβερνηθεί με χαλκευμένα δημοσιεύματα. Πορεύτηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς να διατυπώνει ψήγμα ρεαλιστικής ελπίδας, με ανερμάτιστο λόγο και ήδη έχει αποχωρήσει από την Πελοπόννησο. Εμείς είμαστε διαχρονικά παρόντες με το σχέδιο και το έργο μας να εγγυηθούμε τη διέξοδο του τόπου μας και των συμπολιτών μας από τη δαιδαλώδη κρίση της χώρας. Μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι στο συμφέρον του τόπου και των πολιτών». - 

 ***  Που ήσουν, Αντώνη, που ’δειχνες ότι θα γινόμουν άλλος…         
    Ελεύθερη η προχθεσινή ημέρα από επαγγελματικές υποχρεώσεις, θαυμάσια ευκαιρία σκέφτηκα να διαβάσω προσεκτικά τον κυριακάτικο Τύπο που, λόγω έλλειψης χρόνου τις προηγούμενες ημέρες, είχα μόνο ξεφυλλίσει.
Ξεκίνησα με το άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο «Βήμα». Έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι φανερό πια στον καθένα ότι πολιτικοί οργανισμοί και πρόσωπα της πολιτικής που ευθέως συνδέονται με την κρίση και φέρουν συγκεκριμένα βάρη ευθύνης δε θα μπορούν να συνεχίσουν με την ίδια μορφή, δομή και όνομα».
Ολοκλήρωνε, δε, το σχόλιό του με την παρατήρηση ότι «καινούργια παιδιά μπαίνουν και θα μπουν στο ελληνικό γίγνεσθαι και να είμαστε καλά να απολαύσουμε την επερχόμενη μεταβολή».
Συνέλαβα τον εαυτό μου να δέχεται ευμενώς το μήνυμα. Δυστυχώς, ήταν στιγμιαίο. Γιατί συνέχισα την ανάγνωση των εφημερίδων και στάθηκα στα ονόματα των – ημιεπίσημα μέχρι εκείνη την ημέρα- εκλεγμένων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών την περασμένη Κυριακή. Και δεν ξέρω γιατί, η όλη διαδικασία μού θύμισε ιλαροτραγωδία.
Μάλλον γιατί ορισμένοι από αυτούς που πανηγυρίζουν σήμερα, ως άνθρωποι, δεν υπάρχουν. Το αποτύπωμά τους αποτελεί ένα κενό. Διασταυρώνεσαι μαζί τους σ’ ένα στενό διάδρομο και δε χρειάζεται να παραμερίσεις. Περνάς ανέτως από μέσα τους δίχως να νιώσεις την παραμικρή αντίσταση, χωρίς να σε εμποδίσει έστω μια αμυδρή αύρα.
Ισοβίως δέσμιοι της προσωπικής τους ιλαρότητας εξιδανικεύουν τους ισχυρούς. Όχι τους καλύτερους. Τους φορείς εξουσίας. «Ανύπαρκτοι» αλλά θορυβωδώς εμφανείς. Αυτούς τους «ανύπαρκτους», δεν τους ανεχόμαστε απλά, αλλά πολύ συχνά επιδιώκουμε τη συναναστροφή τους, αυταπατώμενοι ότι η ζωτικότητά τους προσθέτει ενδιαφέρον στις παρέες μας.
Συχνάζουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά εγχειρήματα. Μέρες που ’ναι, γέμισαν και γεμίζουν τα ψηφοδέλτια δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών συνδυασμών, ζητώντας πιεστικά την ψήφο μας. Αμετροεπείς, δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για το φουσκωμένο υπερεγώ τους, το οποίο προβάλλουν πάντοτε και επί παντός.
Ηττημένοι απ’ την υπεροψία, τυφλοί από μνησικακία, δεν τους περισσεύει καλός λόγος για κανέναν. Ξέρουν τα πάντα. Είναι καλύτεροι κι απ’ τους ειδικούς, αρκεί να μην τους υποβάλεις στη βάσανο να το επιβεβαιώσουν. Παρουσιάζονται ως εξπέρ σε όλα και ασφαλώς είναι πλασμένοι για ιθύνοντες, επικεφαλής, διευθυντές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφρειάρχες, αντιπεριφερειάρχες.
Μπορούν να σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα κι από αρχιτέκτονα ένα χώρο, να τον στολίσουν ομορφότερα κι από διακοσμητή, να στήσουν ένα έντυπο εξυπνότερα κι από γραφίστα. Θεωρούν τους άλλους υπηκόους. Τους εκνευρίζουν οι ικανοί, δηλαδή οι περισσότεροι γύρω τους. Τους τις σπάνε ακόμα και τα κάποια πράγματα που κάνουν τους υπόλοιπους ανθρώπους γελαστούς. Αργά ή γρήγορα η τεράστια φούσκα της ματαιοδοξίας τους σπάει και δε βγάζει ούτε φυσαλίδες. Μένει μόνο ένα απέραντο κενό.
Πού ήσουν, Αντώνη, που έδειχνες ότι θα γινόμουν άλλος... 
 
*** Άλυτον αίνιγμα…
    Έχοντας πια αφήσει πίσω μας την α΄ Κυριακή των εκλογών, με τους νικητές και τους ηττημένους της πολιτικής – και δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι η αυτοδιοίκηση στη σημερινή Ελλάδα δεν έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα-, θυμήθηκα και αναζήτησα ένα απόσπασμα από τον Εμμανουήλ Ροΐδη, από την «Πολιτική εν Ελλάδι ρητορεία» του 1896. Σας το μεταφέρω αυτούσιο, για τα δικά σας συμπεράσματα: «Άλυτον δι’ ημάς αίνιγμα είναι πώς ο ελληνικός λαός, ο φιλόνομος, ο νηφάλιος, ο πρακτικός, ο ουδενός άλλου κατά την οξύτητα του πνεύματος υστερών και άριστος των ιδίων του υποθέσεων οικονόμος, απεδείχθη αδεξιώτερος παντός άλλου διαχειριστής, ανίκανος να επιβάλη εις τους αντιπροσώπους του την υπεράσπισιν του συμφέροντος των πολλών και ουχί των ολίγων. Πρόθυμος εις κατάποσιν παντός δολώματος, ανεπίδεκτος σωφρονισμού υπό της πείρας, επιλήσμων πάσης συμφοράς και προς ουδέν άλλο ικανός παρά μόνον να παρασύρεται και έπειτα να μετανοεί…». Και η διαπίστωση: «Οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίες: α) εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσι εις την χύτραν του προϋπολογισμού. β) εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντος παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. γ) εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντος, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος αυτών». «Εφαρμόστε» το, όπως εσείς επιθυμείτε, σε όποια περίπτωση κρίνετε πρόσφορη. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε εφαρμογή. Προσέξτε, όμως, διότι, αν συμφωνείτε, είστε μάλλον μια μεγάλη… μειοψηφία! 
 
***   Η Ελλάδα σε Κατοχή      
     Στις 10 Ιουνίου του 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες, με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, πυρπόλησε το Δίστομο Βοιωτίας και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.
Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης.
Λίγο πριν συμπληρωθούν εβδομήντα χρόνια από το ιδιαζόντως ειδεχθές εκείνο έγκλημα και δύο ημέρες μετά την έναρξη της μάχης της Κρήτης το 1941, στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας η «Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα» πήρε στις περιφερειακές εκλογές 8,21%!
Οι Έλληνες νεοναζί φασίστες μέσα στο ίδιο τους το χωριό ξανάφεραν, με το ποσοστό που πήραν, στη μνήμη των εναπομεινάντων από το σφαγιασμό κατοίκων αλλά και των συγγενών τους τις εικόνες φρίκης που έζησαν. Πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό της παράνοιας, που επιβάλλεται να προστεθεί δίπλα στα σχετικά λήμματα των λεξικών!
Πίστευα, αλλά φευ, πως, τουλάχιστον, σε περιοχές που έχουν υποστεί τέτοιου είδους θηριωδίες, ο φασισμός έπρεπε να προκαλεί αναγούλα και να μην υπάρχει άνθρωπος που θα τολμήσει να ρίξει στην κάλπη ψηφοδέλτιο του νεοναζιστικού μορφώματος. Αντίθετα, το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε περίτρανα πως η ιστορία δε διδάσκει.
Από τους Ναζί δεν έχει μαρτυρήσει μόνο το Δίστομο, αλλά η Ελλάδα ολόκληρη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ε, και; Στην Αθήνα ο Κασιδιάρης πήρε 16-17% ενώ στην Πελοπόννησο η «Χρυσή Αυγή» έφθασε στο 9%. Μέσα στην Καλαμάτα άγγιξε το 10% και σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του συναδέλφου Αντώνη Πετρόγιαννη, αυτό διοχετεύτηκε στο θριαμβευτή των εκλογών δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που έλαβε το 54% των ψηφισάντων συμπολιτών μας.
Το γεγονός, ωστόσο, που μου προκαλεί απορία και θυμό ταυτόχρονα είναι ότι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας έκαναν γαργάρα το γεγονός. Δε λύθηκε μύτη. Συμπέρασμα: Κύριοι, ο κ. Νίκας που εξελέγη για τρίτη συνεχή φορά, θα εκλεγεί και τέταρτη και όσες γουστάρει. Μαγκιά του και δαγκιά σας.Του Δημήτρη Γιατράκου 

 *** Αθλητικά :
*** ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ αρχαιρεσίες :
~ Χθές Παρασκευή 23/05/2014 στην  τρίτη  ψηφοφορία της Γ.Σ.  του  Σωματείου , εξελέγη νέα  τριετής  θητείας διοίκηση  από  πέντε (5) παλαιούς και  έντεκα νέα  μέλη της  Διοίκησης του  Συλλόγου  Αστέρας  Αρφαρών.- Καλή  επιτυχία  στην καινούργια  διοίκηση  του  Ποδοσφαιρικού  Συλλόγου , που  πρώτο -ιδρύθηκε  το 1955 με το  όνομα Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών , ενώ  από το  1930  ανεπίσημα  είχε  το  όνομα  ΔΟΞΑ Αρφαρών .-
 
*** Έχασε τη μάχη ο Ποικιλίδης
 Έχασε τη μάχη ο Ποικιλίδης
Το βιογραφικό του
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε η ελληνική πάλη. Πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, όταν σε ηλικία 19 ετών, είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή πάλη.
Στους ίδιους Αγώνες ήταν 8ος, επίσης στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελευθέρα πάλη.
Οκτώ χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είχε κατακτήσει την 8η θέση στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα είχε φθάσει στην 5η θέση, στην ίδια κατηγορία και στιλ.
Επίσης από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, καλύτερη θέση η 6η στα 100κ της ελληνορωμαϊκής στη διοργάνωση του 1986, ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε να επιδείξει τις δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης στο σύλλογο της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ, που είχε μείνει ανενεργό από την περίοδο της Κατοχής.

****   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                               
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                        ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-                                                            
~ ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-    
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-                                                                         
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-                                                            
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                               
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                          
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .                                     http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11  Μαΐου  2014 .-                           http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                                        
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαϊου  2014  .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                                                          
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                 
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                         
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-                                                                                                                
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-                                                                           
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014 .-                                                   ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~ ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-

~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-            

~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                    

~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-

~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .

  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
  ~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/25-2014.html , Ευρωεκλογές  25 Μαΐου  2014  Συνδυασμοί πολιτικών σχηματισμών  :   Παρασκευή  23 Μαΐου  2014 , ...
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/2324-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Παρασκευή και  Σάββατο 23,24Μαϊου  2014 .-
~
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: