ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαϊου 2014

Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Μαϊου  2014 :

 
***  Μεσσηνιακά     και  άλλα  :

 
 
***  Η αποχή νικήτρια και στις φοιτητικές εκλογές του 2014 στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
  
Τελικά, οι φόβοι των παρατάξεων επιβεβαιώθηκαν και φέτος, καθώς η προσέλευση φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές ήταν ελάχιστη.
Στο ΤΕΙ Καλαμάτας (νυν Πελοποννήσου), στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, την ψήφο των φοιτητών διεκδικούσαν η Δ.Α.Π., η Π.Α.Σ.Π. και η Π.Κ.Σ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.15 το πρωί, ενώ δικαίωμα να ψηφίσουν είχαν περίπου 400 άτομα.
Οι ίδιες παρατάξεις διεκδικούσαν το σταυρό των φοιτητών και στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας- Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, όπου οι κάλπες άνοιξαν στις 7.30 το πρωί.
Στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας έλαβε μέρος και η παράταξη ΑΡ.ΕΝ., μαζί με τις τρεις παρατάξεις των άλλων σχολών.

Στον αντίποδα, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Καλαμάτας οι κάλπες άνοιξαν αργότερα, με πρώτη τη Φιλολογία, που ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί. Στο συγκεκριμένο Τμήμα δικαίωμα να ψηφίσουν είχαν 458 άτομα, με υποψήφιες παρατάξεις τον Α.Ρ.Κ.Α. και την Π.Α.Σ.Π.
Στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών οι κάλπες άνοιξαν στις 7.35 το πρωί, με υποψηφίους από τον Α.Ρ.Κ.Α., τη Δ.Α.Π., την Π.Α.Σ.Π και την Π.Κ. Δικαίωμα να ψηφίσουν είχαν 704 φοιτητές.
  Τα τελικά αποτελέσματα
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας: 6 ΕΔΡΕΣ ΠΑΣΠ 1 ΠΚΣ
 Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας- Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής: 4 ΕΔΡΕΣ ΠΑΣΠ 2 ΔΑΠ 1 ΠΚΣ
 Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας: ΠΑΣΠ 280 ψήφοι, ΔΑΠ 100, ΠΚΣ 40 ΑΡΕΝ 4
   
 
 
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 Τμήμα Φιλολογίας: ΠΑΣΠ 5 ΕΔΡΕΣ ΑΡΚΑΣ 2 ΕΔΡΕΣ
 Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: 6 ΠΑΣΠ 1 ΑΡΚΑΣ
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση         Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
***  Πέντε γαλάζιες σημαίες στη Μεσσηνία (λίστα)         
    
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Στο νομό μας δόθηκαν πέντε (5): Δήμος Καλαμάτας,  Μικρή Μαντίνεια- Ανατολ. Καλαμάτα 1 / Ανάσταση. Δήμος Μεσσήνης: Μπούκα. Δήμος Τριφυλίας: Αϊ- Λαγούδης, Καλό Νερό.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει, επιπλέον, να τηρούνται τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
-Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: bathingwaterprofiles.gr του ΥΠΕΚΑ.
-Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
-Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
-Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.
β. Οργάνωση ακτής
-Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
-Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
-Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
-Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
-Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.
γ. Ασφάλεια επισκεπτών
-Εκπαιδευμένοι, πτυχιούχοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
-Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
-Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
-Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
-Εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.
 
***  Αλέξης Τσίπρας: «Το σύστημα της διαφθοράς ζει τις τελευταίες του ημέρες» (φωτογραφίες

 
  Από την Καλαμάτα «σήκωσε το γάντι», το βράδυ στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και προχώρησε σε μια σφοδρή κριτική τόσο της οικονομικής πολιτικής, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όσο και του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, το οποίο χαρακτήρισε σάπιο και σαθρό, βάζοντας στο κάδρο το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου. «Δεν είστε κολίγοι του κυρίου Σαμαρά εδώ στην Καλαμάτα. Ούτε είναι η Μεσσηνία είναι φέουδο του κυρίου Σαμαρά. Η Μεσσηνία των μεγάλων αγώνων για το σταφιδικό, της σφαγής των λιμενεργατών στις 9 Μάη του 1934, της εθνικής αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, δεν είναι η πρόθυμη επαρχία των μνημονίων, όπως φαντάζονται ορισμένοι. - 

***  Επέτειος της μάχης της Καλαμάτας          
           
Τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, για την επέτειο της μάχης της Καλαμάτας, η οποία διεξήχθη στις 28 Απριλίου 1941. Την τελετή διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Αδελφότης Απομάχων της Ελληνικής Εκστρατείας 1940- 1941.
Η τελετή θα διεξαχθεί στο Μνημείο των Πεσόντων Συμμάχων (Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών, Κυπρίων και Ελλήνων) κατά τη Μάχη της Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στο Δημοτικό  Πάρκο Σιδηροδρόμων (Κρήτης και Ψαρών).
 
*** Η ανόρυξη γεώτρησης στη «Γονάτσα» της Δυτικής Μάνης έβγαλε νερό         
            
Επιτυχής ήταν η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Γονάτσα» μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου και Προαστίου, του Δήμου Δυτικής Μάνης, αφού βρέθηκε μεγάλη ποσότητα νερού, που εκτιμάται, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, σε 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Ο κ. Γιαννημάρας δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν το νερό που βρέθηκε είναι ίδιο με εκείνο που αναβλύζει υποθαλάσσια στην περιοχή της Στούπας, αλλά ήταν εμφανώς συγκινημένος από την ανεύρεσή του.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο Δήμος Δυτικής Μάνης, πάντα με στόχο και γνώμονα την αναπτυξιακή του πορεία και την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών του, ύστερα από επίμονες προσπάθειες (από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής), πραγματοποίησε σήμερα (χθες) με επιτυχία την ανόρυξη, απ’ όπου – από τις πρώτες κιόλας μετρήσεις – προκύπτει ότι η ποσότητα παροχής του νερού θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας επιθυμεί –σε πρώτη φάση (αφού θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες ενημερώσεις) – να ευχαριστήσει θερμά όσους συνετέλεσαν στην άμεση και επιτυχή έκβαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που σκοπό έχει την αξιοποίηση των υπόγειων υδάτινων  πόρων της περιοχής, για την κάλυψη των υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής».
Από την πλευρά του, πληροφορηθείς το γεγονός ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Μπασάκος εξέφρασε την ευχή να λυθεί το πρόβλημα, διατηρώντας ωστόσο σχετικές επιφυλάξεις ως προς την ποιότητα του νερού και ως προς το χρόνο που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

***  Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους         
           
Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους μπαίνουν μπροστά με στόχο την πρόσληψη από ιδιωτικές επιχειρήσεις 35.000 ατόμων. Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα
Ουσιαστικά πρόκειται για επιδότηση του μισθού του εργαζόμενου αρκεί αυτός να προέρχεται από τις τάξεις των ανέργων. Ειδικότερα τα τέσσερα προγράματα είναι:
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με 18 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Πρόγραμμα πρόσληψης 1.000 ανέργων ειδικών ομάδων σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση του μισθού που θα φτάνει τα 600 ευρώ το μήνα.
Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 12.500 ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας (επιχορήγηση ανά ημέρα αντίστοιχη της δράσης και σε συνδυασμό της κατάρτισης με την απασχόληση των ανέργων).
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων στο πλαίσιο τοπικών σχεδίων για την απασχόληση που θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και τοπικών δράσεων για την κοινωνική ένταξη των πιο ευάλωτων ομάδων (ημερήσια επιδότηση 18 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 15 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών).
newsit.gr

*** Αδέλφια Αλβανοί δικάζονται σήμερα για το θάνατο 88χρονου στη Βασιλάδα         
           
Με την ποινή των ισοβίων και 15 χρόνων φυλάκισης θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας τα δύο αδέλφια από την Αλβανία που τον Οκτώβριο του 2010 λήστεψαν και σκότωσαν τον 88χρονο Βασίλειο Τσίτουρα, συνταξιούχο του ΟΓΑ, στο δημοτικό διαμέρισμα Βασιλάδας, κοντά στην Ανδρούσα.
Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία. Κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης από το Μεικτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας δεν τους αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.
  Για 300 ευρώ
Οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας σήμερα 24 και 35 ετών, είχαν απασχοληθεί το 2010 από τον άτυχο γέροντα σε αγρόκτημά του. Ο 88χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 2 Οκτωβρίου του 2010, από αστυνομικό που ειδοποιήθηκε από την οικογένειά του, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο αστυνομικός βρήκε τον άτυχο υπέργηρο πεσμένο στο πάτωμα του υπνοδωματίου, δεμένο πολύ σφικτά και φιμωμένο με αυτοκόλλητη ταινία. Το, δε, πρόσωπό του ήταν χτυπημένο και καλυμμένο με μια πετσέτα.
Από τη νεκροψία αποδείχθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία.
Οι δύο δράστες γνώριζαν το γέροντα και πίστευαν ότι είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα ξημερώματα πήγαν στο σπίτι του και από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στην κουζίνα, η οποία ήταν απομονωμένη. Παρέμειναν εκεί, περιμένοντας να ξημερώσει για να ξυπνήσει το θύμα. Περίπου στις 7.00 το πρωί ο άτυχος άντρας ξύπνησε και πηγαίνοντας στην κουζίνα, δέχτηκε επίθεση από τα δύο αδέλφια. Όταν αντέδρασε, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο, όπου και τον άφησαν.
Αφού ανακάτεψαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν 300 ευρώ, που ήταν και το μόνο ποσό που βρήκαν, ενώ άφησαν τον 88χρονο δεμένο και φιμωμένο και έφυγαν πηδώντας από το μανδρότοιχο.
Μέσα σε λίγες ημέρες η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους και συνέλαβε τα δύο αδέλφια, τα οποία τα τελευταία 3-4 χρόνια βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Ο μικρότερος είχε απασχολήσει το 2007 την Αστυνομία για κλοπή στην περιοχή του Πεταλιδίου.
  Ομολογίες
Αμφότεροι έχουν ομολογήσει την πράξη τους. Στην απολογία του, κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, ο 24χρονος ομολόγησε ότι με τον αδελφό του είχαν φτάσει στο χωριό από νωρίς κι όταν πέρασε η ώρα και νύχτωσε για τα καλά, μπήκαν από το παράθυρο στην κουζίνα του σπιτιού. Τον είχαν δε πάρει τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν ότι είναι σπίτι. Εκεί, τον περίμεναν και, μάλιστα, έφτιαξαν δύο κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσει, επειδή είχαν δουλέψει στα κτήματά του. Μόλις μπήκε ο ηλικιωμένος στην κουζίνα, είπε ότι του επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω και επειδή φώναζε, τον έδεσαν και τον φίμωσαν.
Παραδέχθηκαν, μάλιστα, ότι τον χτύπησαν, αλλά όχι ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν και πως του έκλεισαν το στόμα, επειδή φώναζε.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προχωρεί το υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα         
           
Σε πλειοδοτική δημοπρασία το λιμενικό ταμείο 
 Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί ταχύτατα τις διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίου, καθώς το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε την προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση άδειας χρήσης χερσαίου χώρου, συνοδευόμενης από εκτέλεση έργων, για το σκοπό αυτό.
Το τμήμα του προς παραχώρηση χώρου – τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα είναι εκτάσεως έως 120 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στο άκρο του βόρειου κρηπιδώματος του λιμένα Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο.
Σε αυτό θα εκτελεσθούν από τον παραχωρησιούχο οι αναγκαίες εργασίες ώστε να λειτουργήσουν οι αναγκαίες εγκαταστάσεις. Η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο και όταν ληφθεί η έγκριση, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Για το θέμα αυτό έγινε χθες σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους και Δημήτρη Μουρίκη. Η εν λόγω εταιρεία ενδιαφέρεται να μετάσχει στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του χερσαίου χώρου, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν η αδειοδότηση, η κατασκευή και η λειτουργία υδατοδρομίου.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας για το ενδιαφέρον της, τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας δίδει μεγάλη σημασία στη λειτουργία υδατοδρομίου και επισήμανε πως ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, ανοιχτός σε όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να μετάσχει. Επιδίωξη του Δήμου Καλαμάτας είναι να λειτουργήσει υδατοδρόμιο όσο το δυνατόν συντομότερα στην περιοχή, καθώς αυτό θα αποτελέσει στην ουσία ένα δεύτερο αεροδρόμιο, με όλα τα σχετικά οφέλη.
Η σύνδεση της Καλαμάτας με άλλες περιοχές μέσω υδροπλάνων, με πτήσεις που κρατούν περί τη μισή ώρα, όπως αυτή μεταξύ Καλαμάτας και Χανίων ή εκείνη μεταξύ Καλαμάτας και Μήλου, θα βελτιώσει τη συγκοινωνία ανάμεσα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Επίσης, θα είναι δυνατή η συνεργική λειτουργία του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τις δεκάδες διεθνείς συνδέσεις που αυτό διαθέτει, για την εξυπηρέτηση των τουριστών με σταθμό μετεπιβίβασης για τον τελικό τους προορισμό την Καλαμάτα. Ανάλογη συνεργική λειτουργία είναι δυνατή και με τον τουρισμό κρουαζιέρας. Πέραν του οφέλους στον τουρισμό, θα υπάρχει η δυνατότητα και γρήγορης διασύνδεσης με άλλα μέρη της Πελοποννήσου, αλλά και η εξυπηρέτηση πτήσεων φορτίου.
 
*** Άραβες θέλουν τις παραλίες της Δυτικής Μεσσηνίας         
           
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Τη ζώνη που συγκροτεί το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας, αλλά και εκείνη της Δ. Πελοποννήσου και ειδικότερα της Δυτικής Μεσσηνίας, έχουν βάλει στο στόχαστρο τα αραβικά κεφάλαια, καθώς βλέπουν ότι μελλοντικά, σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες επενδύσεις του Αστέρα, του Ελληνικού και μεγάλων μαρινών, μπορούν να αποτελέσουν τις νέες «βιτρίνες» της χώρας, αποτελώντας πόλο έλξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Σε αυτήν ακριβώς τη λογική εντάσσεται η διαφαινόμενη ανάληψη του μάνατζμεντ δύο εκ των μονάδων του Αστέρα Βουλιαγμένης από την αλυσίδα Four Seasons συμφερόντων του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ (όπως αποκάλυψε μιλώντας στο συνέδριο του Economist), η σύμπραξη της Al Mabaar από το Άμπου Ντάμπι με Lamda και Fosun για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, και η δεδηλωμένη πρόθεση αραβικών εταιρειών να διεκδικήσουν τον επικείμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή μαρίνας στο Λαύριο που θα φιλοξενεί mega-yachts.
«Χτίζουν θέσεις», με άλλα λόγια, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο το οποίο προορίζεται να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα «βιτρίνα πολυτελείας» του ελληνικού αλλά και μεσογειακού τουρισμού, με βάση το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται στη χώρα μας για σύνθετες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια.
Προτεραιότητα αποτελεί η Αττική, και οι επενδύσεις –κράχτες «νέας γενιάς» (π.χ. ενυδρείο στα πρότυπα του Ντουμπάι στο Ελληνικό, σύνθετα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στον Αστέρα κ.ά.), που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν νέα πρότυπα αναφοράς σε επίπεδο ποιότητας, αισθητικής, αρχιτεκτονικής και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος.
Εδώ ταιριάζουν και τα σχέδια κατασκευής πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό όπως και αλλού, με το σκεπτικό ότι σε αυτή τη «νέας γενιάς» πολυτελή παραθαλάσσια ζώνη, πολυεκατομμυριούχοι και άλλοι κροίσοι, Άραβες και μη, θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν ένα πολυτελές ακίνητο.
  Τι βλέπουν στη Δυτική Πελοπόννησο
Στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βάλει τα αραβικά συμφέροντα και μια άλλη ζώνη, τη ραγδαία αναπτυσσόμενη παραθαλάσσια περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, και κυρίως τη Δυτική Μεσσηνία και Ηλεία, όπου και αυξάνεται ο αριθμός των τουριστικών συγκροτημάτων πολυτελείας.
Τον Αύγουστο του 2013, μάλιστα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουλαίντ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να συζητήσουν περί επενδύσεων, χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις ή να ληφθεί κάποια απόφαση, Τότε, το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest In Greece του παρέδωσαν ένα κατάλογο με υποψήφια για αγορά ή παραχώρηση πολυτελή τουριστικά projects, μεταξύ των οποίων και ακίνητα στη Δ. Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σαουδαραβικά επενδυτικά σχήματα όσο και από το Άμπου Ντάμπι έχουν καταρτίσει ένα «short list» με επενδυτικά σχέδια στο χώρο του ελληνικού τουρισμού, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο.
Στο μεταξύ, σήμερα, κατά τη διάρκεια της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που διεξάγεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Επικρατείας των ΗΑΕ, Σεΐχης Αμπντουλάχ Βιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν και Επικρατείας Αλ Ζαμπέρ αντίστοιχα, αναμένεται να μεταφέρουν στην ελληνική πλευρά το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στον τουρισμό. Λέγεται, μάλιστα, ότι βρίσκεται στα σκαριά συμφωνία για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας.
 
***  Ούτε ίχνος στην Καλαμάτα από τις εταιρείες – μαϊμού που διακινούσαν χρωματισμένο ηλιέλαιο          
          
ΤΟ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Ίχνος δεν υπάρχει από τις δήθεν εταιρείες «Γρυπάκης Νικόλαος» και «Παπαδοπούλου Ελένη» που δήλωναν ως έδρα την Καλαμάτα στα δοχεία με το χρωματισμένο ηλιέλαιο που πωλούσαν ως έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Την απάτη αποκάλυψε ο ΕΦΕΤ, όμως μεγάλο ζητούμενο είναι ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας και αν θα συνεχισθεί η έρευνα για την αποκάλυψη όσων δυσφημούν με τον τρόπο αυτό το μεσσηνιακό προϊόν.
  Δύο συσκευασίες
Η υπόθεση άρχισε με την ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ της ανάκλησης νοθευμένων – μη κανονικών και μη ασφαλών ελαιολάδων, τα οποία πωλούνταν στην αγορά ως έξτρα παρθένα, αλλά ήταν ηλιέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση των εξής νοθευμένων προϊόντων, που φέρουν χαρακτηριστικά της Καλαμάτας:
-Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
-Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην άμεση απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
  Εταιρείες - μαϊμού
Χθες, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ιωάννη Αργυράκη και σε συνεργασία με το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι στο μητρώο τυποποιητών της αρμόδιας υπηρεσίας και δε βρέθηκε καμία εγγραφή για τις συγκεκριμένες εταιρείες.
Επιπλέον, κλιμάκιο μετέβη στις διευθύνσεις που δηλώνονταν στις συσκευασίες που ανακλήθηκαν ότι βρίσκονται τα τυποποιητήρια, όπου επίσης προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία εταιρεία εμπορίας και τυποποίησης ελαιολάδου.
Ύστερα από αυτά ο κ. Αργυράκης ζήτησε από το κλιμάκιο μεικτού ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να διενεργηθούν έλεγχοι σε καταστήματα πώλησης τροφίμων για τον εντοπισμό και την αποτροπή ανάλογων περιστατικών.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισημαίνει ότι οι δύο εταιρείες που εμφανίζονται στα ελαιόλαδα – μαϊμού δεν είναι μέλη του. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει: «Είναι κρίμα ένα προϊόν με υπεραξία να δυσφημίζεται από την εσκεμμένη επιπολαιότητα κάποιων που ερασιτεχνικά νομίζω διακινούν το προϊόν, δημιουργώντας προβλήματα στο προϊόν και, κατ’ επέκταση, στους αξιόλογους και συνεπείς εμπόρους-εξαγωγείς της περιοχής, και τούτο συμβαίνει λόγω της ανεπάρκειας των ελεγκτικών και διωκτικών μηχανισμών.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προσπαθεί μέσα από ημερίδες και ενημερώσεις προς τα μέλη του που ασχολούνται με την εμπορία ελαιολάδου να επαναλαμβάνει τη διαφύλαξη της υπεραξίας του προϊόντος».
 
*** Εκδήλωση μνήμης για τα 80χρονα της εξέγερσης των λιμενεργατών της Καλαμάτας         
          
Φόρο τιμής στους λιμενεργάτες της Καλαμάτας που έπεσαν από τα πυρά και τις λόγχες το Μάιο του 1934 στην Καλαμάτα θα αποτίσει η Ανοιχτή Συνέλευση, με εκδήλωση που διοργανώνει αύριο στις 9.00 το βράδυ, στο στέκι της, στην οδό Μαυρομιχάλη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση των λιμενεργατών της Καλαμάτας στις 9 Μάη του 1934 που πνίγηκε στο αίμα.
Οι δυνάμεις καταστολής με τη βοήθεια παρακρατικών τραμπούκων δολοφόνησαν 7 εργάτες και τραυμάτισαν 24.
Είναι μια σχετικά άγνωστη σελίδα του αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργατικά δικαιώματα στο νομό μας. Δικαιώματα που αφαιρούνται σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες.
Θα μιλήσει ο δικηγόρος Δημ. Ζέρβας, συγγραφέας του βιβλίου “Το κίνημα της Καλαμάτας: Η σφαγή των λιμενεργατών το 1934”». 
 
***   Nέα περίπτερα στην πλατεία Αμφείας και στη Ναυαρίνου
 Τα συμφωνητικά για την εκμίσθωση των χώρων εγκατάστασης δύο περιπτέρων υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας με τους μισθωτές, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό. Το πρώτο αφορά σε περίπτερο στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα), με μισθωτή τον Δημήτριο Μελιγκάκο, και το δεύτερο σε περίπτερο στην οδό Ναυαρίνου, κοντά στο δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον του καταστήματος Seaside. Μισθώτρια του δευτέρου χώρου είναι η Πηνελόπη Καράγιωργα και η ισχύς των συμφωνητικών είναι 10 χρόνια. - 
 
***  «Ξανά μαζί σας στους 107,2 Fm» η Ε.ΡΑ. Καλαμάτας

 Αγαπητοί μας ακροατές, ακριβοί μας φίλοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, συναγωνιστές στον αγώνα που συνεχίζουμε από τον περασμένο Ιούνιο, για να φύγει το «μαύρο» από τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας!!!! Οι εργαζόμενοι στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας, σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και σύντομα, μετά την επιδρομή των «γνωστών αγνώστων» στις εγκαταστάσεις μας, θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στα ραδιόφωνά σας, θα είμαστε μαζί σας στον καθημερινό κοινό αγώνα επιβίωσης, ενάντια στα μνημόνια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Πριν από λίγο καιρό, με τη βοήθεια των συναδέλφων της ΕΡΤ OPEN, καταφέραμε να βρεθούμε και πάλι κοντά σας, μέσω Διαδικτύου. Ήταν ένα πρώτο βήμα. Όμως, το αποτέλεσμα δεν ήταν δυνατόν να μας ικανοποιεί. Έτσι σήμερα, έπειτα από προσπάθειες όλων των συναδέλφων, ξαναγυρίζουμε στα FM και στους 107,2 μεγάκυκλους. Για να μπορείτε όλοι να μας ακούτε. Στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο. Να έχετε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στον τόπο μας και μέσω της ΕΡΤ OPEN για τις εξελίξεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ειδικά για την περίοδο μέχρι τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, οι συνδυασμοί των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών και τα πολιτικά κόμματα θα έχουν – όπως πάντα μέχρι τώρα - τη δυνατότητα να προβάλουν τα προγράμματα και τις θέσεις τους Στον αγώνα αυτό σας θέλουμε μαζί μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σας έχουμε και πάλι κοντά μας.Οι εργαζόμενοι στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας - 

***  Επιτυχημένη η εκδήλωση για τις πανελλήνιες 2014 (φωτογραφίες)         
      
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις πανελλήνιες 2014 που διοργάνωσαν τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Παπαδάκος Σπύρος. Οι δε παρουσιάσεις κάλυψαν όλο το φάσμα της προετοιμασίας για την περίοδο μέχρι τις εξετάσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών, παρέχοντας σημαντικές και πρακτικές συμβουλές στους υποψηφίους και τους γονείς τους.
Με την ευκαιρία, τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Παπαδάκος Σπύρος ευχαριστούν τους ομιλητές Λουκάκου Αφροδίτη, κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο, Παπαγεωργίου Γιώτα, ψυχολόγο και Νίκο Φόρο, σύμβουλο Σταδιοδρομίας- εκπρόσωπο της Orientum, για την πολύτιμη συμβολή τους.
Να σημειωθεί πως οι ομιλίες θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στη σελίδα www.facebook.com/idiaitera.papadakos.   Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 6936936621 ή στο mail s.papadakos@hotmail.com

*** Επίσκεψη υποψήφιων ευρωβουλευτών με «Το Ποτάμι» στην Καλαμάτα
 
Στην Καλαμάτα θα βρεθούν το Σάββατο, 10 Μαΐου, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με «Το Ποτάμι», Σταύρος Τσακυράκης και Δημήτρης Κοντοπίδης, όπου θα πραγματοποιήσουν από κοινού πολιτική συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στις 6.30 το απόγευμα. Μετά τις σύντομες εισηγήσεις τους θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Τσιάλας, μεταπτυχιακός φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. - 

***  Πρόταση του συνδυασμού της «Αλλαγής» να τιμηθεί ο Γιώργος Νταγιόπουλος για την προσφορά του          
           
Ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση, προκάλεσε η παρουσία του Γιώργου Νταγιόπουλου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας». Ο θερμός εναγκαλισμός του με τον επικεφαλής της παράταξης, Θόδωρο Μπρεδήμα, ξαναζωντάνεψε τους κοινούς αγώνες και τις μάχες που έδωσαν μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξουν τις προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των συνδημοτών τους ή να αντικρούσουν τις προτάσεις της πλειοψηφίας για αποσπασματικά έργα που, αντί να διευκολύνουν την καθημερινότητα, τη δυσκολεύουν.
«Μετά τις εκλογές θα τιμήσουμε, όπως αξίζει, τα σαράντα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς του Γιώργου Νταγιόπουλου στα κοινά. Αυτό, όμως, είναι υποχρέωση της όποιας Δημοτικής Αρχής προκύψει από τις εκλογές, την οποία υιοθετούμε από τώρα», δήλωσε μετά τη συνάντησή τους ο υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μπρεδήμας. 
 
***  Επισκέψεις Π. Αλευρά
 
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Πελοποννησιακή Συνεργασία -Πράξη Ανάπτυξης», σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί Δημόσιες Υπηρεσίες και καταστήματα στην Καλαμάτα. Το απόγευμα, από τις 6.00, θα επισκεφθεί Αντικάλαμο, Σπερχογεία, Μικρομάνη, Άμμο και Άρι, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού και θα ανταλλάξει απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. - 
 
***  Απαράδεκτη κατάσταση στη Φραγκόλιμνα          
           
Την απαράδεκτη κατάσταση - εικόνα στην πλατεία της Φραγκόλιμνας μας κατήγγειλε αναγνώστρια. Εντόπισε, όπως μας είπε, δύο πιτσιρίκια, τσιγγανάκια, ηλικίας περίπου 8 ετών, να κοιμούνται πίσω από το μνημείο που υπάρχει εκεί με το πρόσωπό τους σε απόσταση αναπνοής από περιττώματα.
Η γυναίκα μάς ανέφερε πως βλέπει συχνά τα πιτσιρίκια εκεί, πως έχει μιλήσει μαζί τους και πως το ένα από αυτά είναι πολύ συνεργάσιμο. Έμαθε, επίσης, ότι η μητέρα τους ζητιανεύει στην περιοχή της Υπαπαντής και ο πατέρας τους είναι φυλακισμένος.
Εκεί κοντά βρισκόταν κι άλλος ένας τσιγγάνος, θείος, όπως έμαθε, των παιδιών, ο οποίος ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν του επισήμανε πως θα πρέπει να απομακρυνθούν τα παιδιά από τα περιττώματα, καθώς είναι επίφοβο να κολλήσουν κάποια αρρώστια.     
Όπως μας επισήμανε, με έντονη ανησυχία, ανεξάρτητα από το αν είναι τσιγγανάκια ή όχι, δεν παύουν να είναι παιδιά, που χρειάζονται στοργή και φροντίδα και θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους κάποιο ίδρυμα, για να γλιτώσουν από την κατάσταση που βρίσκονται.
Δήλωσε δε πως «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι που ανεχόμαστε την κατάσταση αυτή».   Χ.Χ. 

*** Τι αλλάζει στις 30 Μαΐου στις τηλεοράσεις μας, τι πρέπει να κάνετε (βίντεο)          
    
Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α, αρ. Φ.Ε.Κ. 1045/ 2014, περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!
Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις 30 Μαΐου 2014 στις νέες συχνότητες.
Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε: 
Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 30 Μαΐου 2014 να τονσυντονίσουν στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.
Επανασυντονισμός
Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί στις 30 Μαΐου 2014 να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.  Πηγή: Digea  Video:  http://youtu.be/r4xhJcSDOKo

 
 
***  Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN στην Καλαμάτα

 Ο Δήμος Καλαμάτας και o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «LHC: 27 χιλιόμετρα σε 27 εικόνες». Πρόκειται για μια φωτογραφική περιήγηση στο μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων που έχει ποτέ κατασκευαστεί, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων, ο οποίος εγκαινίασε μια νέα εποχή στην επιστημονική έρευνα. Στην έκθεση, που πρόσφατα λειτούργησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα παρουσιασθούν φωτογραφίες του LHC (Large Hadron Collider, στα ελληνικά Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων) καθώς και των πειραμάτων ALICE, ATLAS, CMS και LHCb, καλύπτοντας μια πορεία 20 περίπου χρόνων, από το αρχικό στάδιο της κατασκευής τους μέχρι τη συναρμολόγηση και τις τελικές δοκιμές. Η έκθεση συμπληρώνεται με απεικονίσεις γεγονότων από συγκρούσεις σωματιδίων στον LHC, όπως αυτές καταγράφονται από τους ανιχνευτές των πειραμάτων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 19.30, στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Μαΐου. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, πλην Κυριακής, 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, με είσοδο ελεύθερη. -

***  Ο ακροβάτης που τραμπαλίζεται και ζαλίζεται…
Θα ήταν 1985, λίγο πριν, λίγο μετά... Όντας φοιτητής στην Αθήνα, είχα βγει ένα βράδυ με μια παρέα σ’ ένα από τα μπαρ των Εξαρχείων. Μαζί με το αλκοόλ είχαμε πιάσει και μια πολιτική συζήτηση, μεταξύ των άλλων. Θυμάμαι, ένας από την παρέα να λέει: Προτιμώ έναν υγιή ηδονισμό από τη μίζερη άρνηση της υλικής ευημερίας. Καρφωμένη ακόμα στο μυαλό μου την έχω την πρότασή του. Εξέφραζε με σαφή τρόπο το πνεύμα της εποχής: οι Έλληνες έπλεαν στην ευημερία και στην προσδοκία, στην ακλόνητη πίστη ότι όλα θα είναι διαρκώς καλύτερα, πίστευαν ότι τα φαντάσματα της φτώχειας χάνονταν μαζί με τις μνήμες της Κατοχής. Για τα επόμενα πολλά χρόνια η εκτίμηση-προτίμηση του συνομιλητή μου εκπληρώθηκε. Η ελληνική κοινωνία βούτηξε στον ευδαιμονισμό, στην κατανάλωση, στον υλισμό. Βούτηξε βαθιά. Τρεις δεκαετίες αργότερα, διαπίστωσε ότι είχε κολλήσει στο βούρκο του πυθμένα. Η σημαντικότερη ίσως επίπτωση του σοκ της πτώχευσης σε ατομικό επίπεδο είναι η κατακρήμνιση των υλικών συνθηκών της ζωής, η μετάβαση από την υλική κατάσταση του μικρομεσαίου στην κατάσταση του νεόπτωχου. Ο υποβιβασμός δεν είναι μόνο υλικός, συνοδεύεται από μια οδυνηρή διάψευση των προσδοκιών, από το γκρέμισμα της πίστης στη διαρκή πρόοδο, στην εξασφαλισμένη ευημερία. Το σοκ είναι υλικό και ψυχικό. Ο υγιής ηδονισμός, που υποδεχόμασταν το μακρινό 1985, στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε νοσηρός καταναλωτισμός, έγινε εκβιασμένη χλιδή με δανεικά, έγινε υποταγή σε έναν τρόπο ζωής που αποθέωνε την ατσιδοσύνη και την κερδοσκοπία, έγινε λατρεία μιας κοσμοαντίληψης που απαξίωνε το εργασιακό ήθος και την ολιγάρκεια. Η ανάταξη δε θα είναι εύκολη ούτε σύντομη. Και σε κάθε περίπτωση δε θα είναι επιστροφή στα πρότερα, αλλά μετάβαση σε άλλη κατάσταση, για την οποία απαιτούνται ριζικά άλλες προσεγγίσεις και παραδοχές. Απαιτείται να ιεραρχήσουμε διαφορετικά τις ανάγκες και τις αξίες. Απαιτείται να κάνουμε την αναγκαία διάκριση μεταξύ βιώσιμης ανάπτυξης και ποσοτικής μεγέθυνσης, μεταξύ ευημερίας και σπατάλης, μεταξύ αυτάρκειας και απληστίας. Να επιλέξουμε μεταξύ κοινόχρηστου δημόσιου πλούτου και ιδιωτικής χλιδής. Εδώ πρέπει να κάνουμε, επίσης, μία διάκριση μεταξύ της επιβαλλόμενης άνωθεν νεοφιλελεύθερης λιτότητας και μιας αυτόβουλης ενεργητικής εγκράτειας, όπως τη χαρακτήριζε ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ προφητικά το 1977, πολλά χρόνια πριν από την καπιταλιστική κρίση του 2008: «Ο άκρατος ατομικός καταναλωτισμός παράγει μόνο διασπάθιση πλούτου και στρεβλώσεις της παραγωγής, αλλά πέραν αυτών και δυσφορία, αποπροσανατολισμό, δυστυχία». Ακούγονται ίσως σαν σκέψεις πολυτελείας αυτά, σε μια συγκυρία κοινωνικού σοκ, αλλά δεν είναι. Η ανακούφιση του πλήθους των πληγέντων και των σιωπηλών αποκλεισμένων είναι, βεβαίως, το πρώτο καθήκον της δημοκρατικής κοινωνίας. Ταυτοχρόνως, όμως, έχουμε κατά νου τι είδους κοινωνία ανασυγκροτούμε, με ποιες αξίες, σε ποια θεμέλια: ασφαλώς όχι στα σαθρά θεμέλια της ατομικής αυτοπραγμάτωσης εκτός κοινότητας, της καταναλωτικής κατασπατάλησης, της λεηλασίας των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς – όλα όσα γεννούν ακαταπαύστως ανισότητα, αδικία, δυσφορία. Η ανασυγκρότηση με δημοκρατία και δικαιοσύνη, με αυτάρκεια, προϋποθέτει πνευματική αναδιάταξη, αναθεώρηση αξιών, διαπαιδαγώγηση και άσκηση. Για να φτάσουμε σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον 21ο αιώνα. 

***  Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου;         
     Σε πτυχές που αφορούν στην προστασία των δημοσιογράφων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στα Γραφεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης (International Peace Institute), στο Μανχάταν, με θέμα «Η προστασία των δημοσιογράφων σε περιόδους ταραχής και σύγκρουσης».
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης και πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, Warren Hoge και ομιλητές οι δημοσιογράφοι: Joel Simon, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), David Rodhe, ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters και συνεργάτης του The Atlantic με εμπειρία σε πολεμικές συγκρούσεις, η Κολομβιανή ρεπόρτερ Maria Cristina Caballero και η Suzanne Bilello, υψηλόβαθμη αξιωματούχος της UNESCO για θέματα δημόσιας πληροφόρησης.
Είναι γεγονός πως στο προαναφερθέν επίπεδο είναι επικίνδυνο και ανασφαλές να είναι κανείς δημοσιογράφος στο σύγχρονο κόσμο. Συμφωνώ και επαυξάνω, όπως και για τους δημοσιογράφους που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία και παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, βλέπε σκάνδαλο watergate, αλλά ως εδώ.
Από εκεί και πέρα, τα πάντα γίνονται στο μέτρο του δυνατού. Είτε επειδή οι εκδότες εξυπηρετούν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα είτε επειδή δεν έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τις εξουσίες. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουμε αυτό το επάγγελμα για τους ίδιους λόγους. Δυστυχώς, αυτά που πρέπει να γραφούν δε γράφονται ή δε λέγονται. Αντίθετα, η αλήθεια είναι πολλές φορές αντιστρόφως ανάλογη της πραγματικότητας.
Αμέτοχοι δεν είναι και οι πολίτες-αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν ή να ακούσουν αυτά που τους αντιπροσωπεύουν, τα οποία, ωστόσο, μπορεί να απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Με όσα γράφω δε θέλω να απαξιώσω τη δουλειά που κάνω, αλλά να στείλω ένα μήνυμα στους αναγνώστες. Συμμετέχετε ενεργά στα κοινά και με δράσεις, παρεμβάσεις, επιστολές, βοηθήστε να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι. Η ελευθεροτυπία δεν είναι μονόδρομος. Είναι αμφίδρομη επικοινωνία. Όσο λιγότερο αγοράζουν - διαβάζουν οι πολίτες, άρα τα έσοδα του Τύπου συρρικνώνονται, τα MME γίνονται πιο ευάλωτα απέναντι στα συμφέροντα που γιγαντώνονται και ελέγχουν το παιχνίδι.
Διαφορετικά, η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου πρέπει να καταργηθεί. Δεν έχει νόημα ύπαρξης. Ας μετατραπεί σε «Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των δημοσιογράφων σε περιόδους ταραχής και σύγκρουσης και ερευνητικής δημοσιογραφίας».
Όσοι έχουν διαφορετική άποψη για τα παραπάνω, ας μείνουν στο ότι χθες ήταν επίσης η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης.  του Δημήτρη Γιατράκου 
 
*** Είμαστε «παρτάκηδες»         
Εντολή να ελεγχθούν τα λούνα παρκ και οι παιδικές χαρές σ’ όλη την Ελλάδα έδωσε ο Άρειος Πάγος μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Ελληνικό που στοίχισε τη ζωή ενός 13χρονου αγοριού και το σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του. Μια ημέρα που ξεκίνησε με χαμόγελα και χαρά για μια οικογένεια, κατέληξε σε δάκρυα που ποτέ δε θα στεγνώσουν. Γιατί, όμως, σε αυτή την Ελλαδίτσα πρέπει πρώτα να συμβεί κάτι τόσο τραγικό και μετά να αρχίσουμε να τρέχουμε όλοι; Γιατί δεν μπορούν όλα αυτά –ιδιαίτερα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια παιδιών- να ελέγχονται με τα πιο αυστηρά κριτήρια; Γιατί όλοι οι αρμόδιοι τα αντιμετωπίζουν με τόση ελαφρότητα και μετά θέλουν να «βγάλουν και την ουρά τους απέξω»; Και γιατί ο πολίτης που βλέπει όλα τα στραβά, αν τα καταγγείλει, γίνεται ρουφιάνος; Κατόπιν εορτής, ακόμα και κάτοικοι βρέθηκαν να πουν ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ ήταν επικίνδυνο και τα παιχνίδια σε απόσταση αναπνοής από το δρόμο. Ασχολήθηκε κανένας; Το ανέφερε σε κάποια αρχή πριν χάσει τη ζωή του ένα αθώο παιδί; Όχι! Γιατί κανένας μας δεν ασχολείται. Κι όλοι έχουμε τη φιλοσοφία: «Άσε, ρε, πού να μπλέξω εγώ. Ας πάει κανένας άλλος». Και είμαστε «παρτάκηδες» μέχρι το πρόβλημα να χτυπήσει τη δική μας πόρτα, διαφορετικά «πέρα βρέχει»! Δε μας φταίνε, λοιπόν, μόνο οι άλλοι. Ευθύνη έχουμε κι εμείς! Που περνάμε και βλέπουμε ένα σίδερο να εξέχει κάτω από την κούνια στην παιδική χαρά και απλώς λέμε: «Κοίτα πού έχουν αφήσει το σίδερο… Θα σκοτωθεί κανένας!». - 
 
*** Η ευγένεια και η ανθρώπινη ασπίδα         
Είδα πρόσφατα ένα βίντεο αναρτημένο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο παρουσίαζε τον οδηγό μιας μοτοσικλέτας στη Ρωσία, όχι μόνο να σταματά για να διασχίσει ένας ηλικιωμένος το δρόμο, αλλά και να στρέφει τη μοτοσικλέτα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί ασπίδα προστασίας.
Ο γέροντας με ένα μπαστούνι στο χέρι δεν πίστευε στα μάτια του και χρειάστηκε να τον παροτρύνει ο οδηγός για να συνεχίσει την πορεία του.
Πίσω τους δεκάδες αυτοκίνητα, αλλά κανείς από τους οδηγούς δεν πλησίασε μέχρι ο ηλικιωμένος να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να κορνάρουν, όταν έβλεπαν ότι ο χρόνος κυλούσε, αλλά και πάλι, αυτή η μορφή διαμαρτυρίας ήταν μικρή σε σχέση με τον αριθμό των οχημάτων.
Κατευθείαν έγινε στο μυαλό μου ο παραλληλισμός με το τι θα συνέβαινε αν υπήρχε ανάλογο περιστατικό στην Αθήνα, όπου κυκλοφορούν, επίσης, πολλά οχήματα, αλλά και στην Καλαμάτα.
Και απογοητεύτηκα. Ιδίως για την Καλαμάτα, όπου οι πεζοί σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται με το δέοντα σεβασμό από τους οδηγούς διαφόρων οχημάτων, όχι μόνο στις διαβάσεις που τους βοηθούν να διασχίσουν το δρόμο, αλλά και σε σημεία εκτός διαβάσεων. Έπιασα, δε, και τον εαυτό μου να έχει κάνει αντίστοιχα ατοπήματα.
Όμως, από την άλλη, και οι πεζοί θα πρέπει να αντιληφθούν τους κανόνες του ΚΟΚ και να συμμορφωθούν με αυτούς. Να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις και να περπατούν γρήγορα, όταν πρόκειται να τις διασχίσουν, κι όχι να σαν να πηγαίνουν βόλτα.
Φυσικά, δε μηδενίζω και τα όποια περιστατικά έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου με τη χρήση των ποδηλατόδρομων, όπου πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων σταματούν στιγμιαία για να περάσουν τα ποδήλατα, αλλά και οι πεζοί. Όμως, αυτό, αν και έχει τα θετικά του, δε γίνεται από όλους, καθώς έχω δει αυτοκίνητο να σταματά στη διάβαση του ποδηλατόδρομου και να ξεκινά αμέσως μετά, αδιαφορώντας για τους πεζούς.
Όλα αυτά είναι, νομίζω, αποτέλεσμα έλλειψης κυκλοφοριακής αγωγής, που θα έπρεπε να ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων ως μάθημα. Μόνο τότε θα βελτιώνονταν κάθετα οι συνθήκες, αλλά η Πολιτεία στην Ελλάδα φροντίζει να δώσει ένα δίπλωμα στους οδηγούς, χωρίς να τους  έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα. Αυτοί, πίσω από το τιμόνι, νομίζουν ότι έχουν όλο το δρόμο δικό τους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται  και θλιβερά περιστατικά, όπως αυτό που έγινε προ καιρού στον κόμβο της γεφυροπλάστιγγας και οδήγησε στο θάνατο ενός ηλικιωμένου οδηγού διτρόχου.
Θα πρέπει όλοι να οδηγούμε και να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις μετακινήσεις μας, αλλιώς, αργά ή γρήγορα, θα συντελέσουμε κι εμείς στη γιγάντωση του φαινομένου που ονομάζεται «ζούγκλα της ασφάλτου».   harhar@tharronews.gr 
 
***
 
***  Αθλητική   ενημέρωση  :

~* ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΑΟ  1-3 πλει οφ 7/5/2014 φάσεις γκολ δηλώσεις 3η αγωνιστική  : http://youtu.be/6hG3m8ilTtY ,
~* Τρίπολη-ΠΑΟ 1-3 φάσεις 3η αγωνιστική στα πλέι  οφ  7/5/2014 :  ,http://youtu.be/5kzdDhG_zBs ,

~*   Αστέρας Τρ.-ΠΑΟ 1-3  δηλώσεις προπονητή  ΠΑΟ  Γιάννη Αναστασίου 7/5/2013 : http://youtu.be/PEf6YiYKaRQ ,
~* ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΟ 1-3 δηλώσεις Γιάννης  Αναστασίου προπονητής ΠΑΟ  7/5/2014  : http://youtu.be/J-rrP7-pID4 ,

~*Αστέρας  ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΑΟ 1-3 σχόλια φάσεις 7/5/2014 :  http://youtu.be/Ar8jlVjmLhg ,

***  Ποινική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ  ,  Για όσα έγιναν στη Λεωφόρο
Ποινική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Λεωφόρου. Χαρακτηριζοντάς τα εκτεταμένα και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους.
Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» μπορεί να τιμωρηθούν με -3 βαθμούς. Παράλληλα δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ποινή κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο.
Στον ΠΑΟΚ αναμένεται να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή καθώς είναι υπόπτροπος. Αν τιμωρηθεί, θα πάει στο -5, καθώς έχει προηγηθεί το -3 από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας.
Η εκδίκαση των δυο υποθέσεων είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη, 8 Μαΐου.

***  Ευθύνες στην Αστυνομία επιρρίπτει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός  ,    Απολογίες για «Λεωφόρο» και Κύπελλο
Ευθύνες στην Αστυνομία επιρρίπτει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Περίπου δύο ώρες διήρκησε η απολογία του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στη Λεωφόρο για το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κάρνης, επέρριψε τις ευθύνες των όσων έγιναν στην Αστυνομία.
Στη συνέχεια οι «πράσινοι» απολογήθηκαν και για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου ο Γιάννης Κάρνης, ζήτησε την παραίτηση είτε του Γιώργου Σαρρή είτε του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
~  Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην απολογία του:
«Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν οι δυο ομάδες την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, οπότε δεν προκύπτει κάποια παρακώλυση του αγώνα. Έχει ευθύνη η ΕΛΑΣ, διότι εκείνη είναι υπεύθυνη να σχεδιάσει, να προλάβει και να καταστείλει εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε γεγονός το οποίο προσβάλει την ομαλή τήρηση του αγώνα. Παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι ηθικοί αυτουργοί, διότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός δεν έχουν αμελήσει στο παραμικρό για τα γεγονότα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα περιστατικά.
Τα επεισόδια δεν έχουν χαρακτήρα εκτεταμένων διότι έγιναν στις κερκίδες και όχι στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα με το τι γράφει στην έκθεση της η ΕΛΑΣ. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία των δυο ΠΑΕ να διεξαχθεί αγώνας με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να συμβεί αυτό. Εκείνο που θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στους δυο προέδρους, αν θα μπορούσαμε, είναι μια αφέλεια για την παρακολούθηση αγώνα με φίλους και των δυο ομάδων, διότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι καιροί για κάτι τέτοιο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει την αντικειμενική ευθύνη, για τους 10,20,50 που παρεισέφρησαν μέσα οι οποίοι δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές».
Όσον αφορά την απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου
«Όλα όσα συνέβησαν ήταν πριν την άφιξη της ομάδας και δεν φέρει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κακώς αναφέρονται σαν εκτεταμένα. Ο αγώνας δεν έχει στοιχεία που να προσδίδουν σε εκτεταμένα ή μεμονωμένα επεισόδια. Θα ήθελα να επιβάλλετε τις λιγότερες δυνατές ποινές», είπε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρνης.
Ως μάρτυρας κλήθηκε ο Σπύρος Βλάχος, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων και επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ, ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία ένταση κατά την είσοδο των ομάδων. Όλα κύλησαν ομαλά και σε καλό κλίμα μεταξύ των δυο ΠΑΕ. Κάποιοι πυρσοί κατά τη διάρκεια των γκολ που άναψαν είναι σύνηθες φαινόμενο στους αγώνες. Λόγω του καλού κλίματος θελήσαμε να το προχωρήσουμε παρακάτω με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το πρωτάθλημα. Η απόφαση για την προσέλευση των φιλάθλων ήταν από την αστυνομία και αυτή ευθύνεται».
Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.
~ Τιμωρία  με  χρηματικά  πρόστιμα πλέον των 60  χιλιάδων  Ευρώ  για  ΠΑΕ  ΠΑΟ  και ΠΑΟΚ και δυό  αγωνιστικές  κεκλισμένων θηρών χωρίς  φιλάθλου  η απόφαση του Αθλητικού  δικαστή  σήμερα !
***  Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ, -3 βαθμούς από τα πλέι οφ  ,  Παραμένει η τιμωρία
Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ, -3 βαθμούς από τα πλέι οφ
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση αφαίρεσης των τριών βαθμών και των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια που έγιναν στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι τρεις βαθμοί μάλιστα αφαιρούνται από την βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα 2014.
-  O δικέφαλος θα υποδεχθεί χωρίς φιλάθλους Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, ενώ διατηρήθηκε και το πρόστιμο των 50.000 ευρώ.
* Ανακοίνωση απάντηση του ΠΑΟΚ σε σκληρή γλώσσα για την ΕΠΟ.
H απόφαση:
~ «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.
~ Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014».

***  Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων στην προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 ανδρών έχει ως εξής:
Πέμπτη, 8 Μαΐου  2014  :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
 ΚΑΟ Δράμας - Πανιώνιος 71-81
Άρης - Ολυμπιακός 59-74
~  Περιβόλας 20:00 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός Σώμος, Μητσόπουλος, Μπίκας
~  Ζηρίνης 20:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΠΑΟΚ Χριστοδούλου, Φούφης, Μπήτης
*   Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
  ~  Ολυμπιακός–Άρης 77-44, 74-59 (2-0)
Διαιτητές: Μάνος, Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 8-17, 26-36, 40-59, 59-74
ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 10 (1), Πελεκάνος 4, Γκίκας 5 (1), Τσακαλέρης 6, Ασημακόπουλος 9 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 10, Λαρεντζάκης 9 (1), Σαρικόπουλος 1, Μούρτος 5 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 6 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 15 (2), Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 8 (2), Κόλινς 5, Σίμονς 3 Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 9 (3), Καββαδάς, Χριστοδούλου 2

 ~  Πανιώνιος–ΚΑΟ Δράμας 83-73, 81-71 (2-0)
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 45-31, 57-59, 71-81
ιαιτητές: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Σταματόπουλος
ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 6, Τζόουνς 11 (1), Στίγκερς 5 (1), Μπράουν 18 (2), Βον 13, Μάρκοβιτς 7 (1), Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 4, Μπένας 2, Κολοβής
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 20 (1), Ντούβνιακ 10 (1), ΜακΚάρτερ 27 (7), Μίλμπουρν 9 (1), Αθανασούλας, Μπατής 7 (2), Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 4, Μισέλ 2, Σίμτσακ, Σαλούστρος

 ~  Παναθηναϊκός–Απόλλων Πατρών 88-61 , 82-67 (2-0)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος, Μητσόπουλος, Μπίκας
 Τα δεκάλεπτα: 11-19, 29-38, 45-58, 67-82
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Ρος 23 (1), Ντάνιελ 9, Γουίλσον 5, Λιανός 1, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 12 (2), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νηφόρας, Μαστρογιαννόπουλος 5 (1), Μιλουτίνοβιτς 7 (1), Χοτ 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Μπράμος 6 (2), Κάρι 5 (1), Φώτσης 7 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 16 (4), Γκιστ 4,Παππάς 4,Γιάνκοβιτς 4, Ράιτ 8.

 ~ ΠΑΟΚ–ΑΕ Νέας Κηφισιάς 70-66 ,  79-75  (2-0)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Φούφης, Μπήτης
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 31-42, 56-60, 75-79
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 8 (2), Λιακόπουλος 13 (1), Ρις 2, Κομποδιέτας 9, Ψαθάς 5 (1), Πίτερσον 4, Γουντς 3, Τσαλδάρης 14 (2), Αντεγκμπόγε 2, Κακιούζης 8 (14 ριμπ.), Μπάρλος 7 (1).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 23 (2), Τσόχλας 5 (1), Τσαϊρέλης 17 (9 ριμπ.), Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 2, Μπόγρης 4 (8 ριμπ.), Κασελάκης 8, Λιάπης.

~ ΠΑΟ - ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ - Πανιώνιος στα ημιτελικά
** Το πρόγραμμα των ημιτελικών
 Την Τρίτη 13 Μαΐου ανοίγει η «αυλαία» της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης:
~  ΠΛΕΙ ΟΦ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (Θέσεις 1-4)
 1οι ΑΓΩΝΕΣ (13/5/2014)
Τρίτη, 13 Μαΐου
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
2οι ΑΓΩΝΕΣ (15/5/2014)
Πέμπτη, 15 Μαΐου
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
3οι ΑΓΩΝΕΣ (19/5/2014)
Δευτέρα, 19 Μαΐου
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
4οι ΑΓΩΝΕΣ (21/5/2014) - εφ’ όσον χρειασθεί
 Τετάρτη, 21 Μαΐου
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
5οι ΑΓΩΝΕΣ (23/5/2014) - εφ’ όσον χρειασθεί
 Παρασκευή, 23 Μαΐου
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
*** Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες.

 ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3318   Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1785  video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777   video.- ^
                                                     Σύνολο  :  6880  βίντεο ανηρτημένα .- ^
 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2495   . -   Φίλοι. -        
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 269   φίλοι .-    
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013 . –     566.-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων 135.-  
***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                        ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-                                                            ~ ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
  ** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: