ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02   Μαρτίου  2014   :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  :

*** Διευρύνει το ψηφοδέλτιό του ο Στάθης Αναστασόπουλος

Με το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Νικόλαο Καρτερολιώτη, επιχειρηματία καταγόμενο από τη Βαλύρα, καθώς και τον τοπικό σύμβουλο Στυλιανό Μακρή, καταγόμενο επίσης από τη Βαλύρα, συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η υποψηφιότητα των ανωτέρω στο ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης». Οι κ.κ. Καρτερολιώτης και Μακρής ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους και δήλωσαν πως με όλες τις δυνάμεις τους θα συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης. Με τη σειρά του ο κ. Αναστασόπουλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι με την εμπειρία αλλά και την αγάπη τους για τον τόπο μπορεί να
προσφέρουν πολλά στο Δήμο Μεσσήνης.
 
***   Eurovision 2014, η Ελληνική συμμετοχή          
         
H Δημόσια Τηλεόραση και το MAD TV ανακοινώνουν τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών, που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας, στον 59ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη.
Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά είναι:
  • Freaky Fortune feat. RiskyKidd από την Panik Records
  • Mark Angelo feat. Josephine από την Panik Records
  • Κρυσταλλια από την Platinum Records
  • Κωστας Μαρτακης από την Platinum Records
Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών και των συντελεστών τους, θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου.
Ο Ελληνικός Τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 59ο Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς την Τρίτη 11 Μαρτίου στο Acro Music Hall, και θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση.
mad.tv
 
*** Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;          
 
Φοβισμένος μάς τηλεφώνησε αναγνώστης που κατοικεί σε γειτονιά λίγο έξω από το κέντρο της Καλαμάτας. Όπως μας περιέγραψε, σε ισόγειο σπίτι υπάρχει ένας αρκετά σωματώδης και άγριος – κατά την εκτίμησή του - σκύλος, ο οποίος όμως μπορεί και βγάζει σχεδόν το μισό του σώμα έξω από τα κάγκελα.
Καθώς υπάρχει πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά, περνούν αρκετά παιδιά και άλλοι πεζοί και ο σκύλος δείχνει επιθετικές διαθέσεις.
Ο ίδιος τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ζητώντας να γίνουν συστάσεις στον ιδιοκτήτη του σκύλου, ώστε να περιορισθεί εντός του αύλειου χώρου του σπιτιού, όμως δε βρήκε ανταπόκριση.
Και αναρωτήθηκε ο άνθρωπος τι μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση.  Β.Β. 
 
***  Προεκλογικό δώρο στους δημάρχους          
           
Μία βουλευτική τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και αφορά στην «αθώωση» από ποινικές ευθύνες αρμοδίων λειτουργών όταν δεν υλοποιούνται ορθώς συμβάσεις έργου, πυροδότησε εκ νέου ένταση στην ολομέλεια της Βουλής.
«Στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου που νομίμως έχουν συναφθεί και για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δε δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά το νόμο υπευθύνους για τη σύναψή τους», αναφέρει η τροπολογία, που έφερε την υπογραφή του βουλευτή της Ν.Δ., Σάββα Αναστασιάδη, και η οποία έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεων. Γρηγοράκο.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε πως η τροπολογία επιλύει προβλήματα δημάρχων, οι οποίοι εξαιτίας αναγκών χρησιμοποίησαν προσωπικό σε άλλες ασχολίες από εκείνες για τις οποίες το είχαν προσλάβει.
Υπέρ της επιχειρηματολογίας αυτής μίλησε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ). «Έχουν προκληθεί σκανδαλώδεις καταστάσεις στο παρελθόν με τέτοιες διαδικασίες», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης, πριν κλείσει το θέμα με τις θετικές ψήφους των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.   Α.Π. 
 
 
***  Υποψήφιος στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Ηλίας Κανάκης
 
Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Πύλου Νέστορος ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας Ηλίας Κανάκης. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε τις αδρανείς δυνάμεις του τόπου μας, ώστε μέσα από συλλογική προσπάθεια να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πανέμορφου αυτού τόπου (τουρισμός, πολιτιστική κληρονομιά, πρωτογενής παραγωγή) και να τον βγάλουμε από το αδιέξοδο στο οποίο σήμερα βρίσκεται. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται όραμα και συλλογική προσπάθεια προερχόμενη από υγιείς δυνάμεις του τόπου, που δε σχετίζονται με επαγγελματίες δημάρχους και αυτοδιοικητικούς. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και δεν περισσεύει κανείς. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας συμμέτοχους και όχι απλούς παρατηρητές». - 
 
***  Με μεράκι, πρώιμα και ποιοτικά κηπευτικά στη Μεσσηνία         
           
Αγώνας αγροτών για να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους
Καλά δείχνει να έχει ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμων κηπευτικών στην Τριφυλία και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία, αφού ήδη γίνονται εξαγωγές των ποιοτικών προϊόντων που με μεράκι και μόχθο παράγουν οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ωστόσο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και με τα αλλεπάλληλα σε βάρος τους μέτρα, και κυρίως με το νέο φορολογικό, οδηγούνται, όπως τονίζουν, σε εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους.
Οι αγρότες της Τριφυλίας είναι δυναμικοί και προοδευτικοί, αγαπάνε τη γη τους και φροντίζουν να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή κηπευτικά. Δίνουν μάχη στα χωράφια, κοπιάζουν και μοχθούν για την παραγωγή, αλλά είναι αντιμέτωποι με αντιξοότητες και δυσκολίες. Δύσκολα τα βγάζουν πέρα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με την Πολιτεία να μην είναι στο πλάι τους αλλά απέναντί τους, ενώ αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, θα σταματήσουν να παράγουν, με οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή τους αλλά και την ελληνική γεωργία και την εθνική οικονομία.
Όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, «τα αγγούρια κυρίως έχουν ξεκινήσει. Διοχετεύονται και στην ελληνική αγορά, αλλά έχουν ξεκινήσει εξαγωγές προς βαλκανικές χώρες. Υπάρχει ζήτηση στις χώρες αυτές. Στην ελληνική αγορά η ζήτηση είναι μειωμένη. Οι τιμές είναι γύρω στο 1– 1.10 ευρώ το κιλό στην εξαγωγή και γύρω στα 0.60 με 0.70 το ζευγάρι τ’ αγγούρια τιμή παραγωγού στην εσωτερική αγορά, ανάλογα τα αγγούρια. Οι ντομάτες αργούν ακόμα.
Η τιμή, σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς, μπορεί να θεωρηθεί σχετικά καλή. Το θέμα είναι τουλάχιστον να διατηρηθεί και να έχει μια συνέχεια όσο μεγαλώνει η συγκομιδή, αν δεν μπορεί ν’ ανέβει και λίγο, αλλά θα δείξει.
Η κατάσταση, πάντως, στον αγροτικό τομέα δεν είναι καθόλου καλή, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Τα μέτρα και το φορολογικό είναι πολύ μεγάλα προβλήματα για τους αγρότες. Δεν μπορούμε, πια, να καλλιεργήσουμε. Με το φορολογικό ο κόσμος είναι ανάστατος και εξαγριωμένος. Τα υπουργεία παίρνουν μέτρα, φτιάχνουν νόμους και μετά, τώρα, προσπαθούνε να τα ξεκαθαρίσουνε. Ο μεγάλος συντελεστής, το 13%, είναι πρόβλημα για τους παραγωγούς. Το κόστος παραγωγής ανεβαίνει και δεν έχει γίνει τίποτα από την Πολιτεία για να μειωθεί. Έχουμε μια αύξηση του κόστους σε σχέση με πέρυσι, σε φάρμακα, σε φυτοφάρμακα, σε σπόρια, της τάξης του 15%, μπορεί και 20%, σε δε εξειδικευμένα φυτοφάρμακα μεγαλύτερη αύξηση. Δηλαδή, το κόστος αυξάνεται και προσπαθούνε να βάλουνε φόρους για να εισπράξει το κράτος, αλλά αντί να εισπράξει θα είναι πολύ λιγότερα τα έσοδα, γιατι ο κόσμος θα σταματήσει να καλλιεργεί. Θα εγκαταλείψει την παραγωγή, γιατί με αυτά δεν τον συμφέρει να καλλιεργεί. Να προσπαθεί με κόπο και να μη βγάζει τίποτα. Ό,τι έγινε με τα αυτοκίνητα, με τα τέλη κυκλοφορίας, το ίδιο θα γίνει και με τις καλλιέργειες.
Ο κόσμος δεν πρόκειται να βάλει ούτε λιπάσματα στις ελιές, ήδη έχουν βάλει πολύ λιγότερα λιπάσματα στις ελιές φέτος, απ’ ό,τι μιλάμε με τα καταστήματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Αδυνατούν οι παραγωγοί να πληρώσουν, δε δίνουν πίστωση τα καταστήματα, η παλιά Αγροτική – Τράπεζα Πειραιώς τα καλλιεργητικά τα έκοψε και όλοι οι παραγωγοί είναι στα όριά τους. Η περιοχή είναι στα όριά της. Με νύχια και με δόντια καταφέρνουν οι παραγωγοί να σταθούν, αλλά δε θα αντέξουν, θα σταματήσουν τις καλλιέργειες».
Με τη σειρά του, ο αγρότης Ηλίας Μπουντουβάς, από τους Γαργαλιάνους σημείωσε: «Σιγά σιγά μπαίνουν τα θερμοκήπια της περιοχής στην παραγωγή. Ήδη έχουν μπει τα θερμοκήπια με τα αγγούρια, ενώ αυτή την εβδομάδα και θερμοκήπια με φασόλια. Περιμένουμε, στη συνέχεια, την ντομάτα και την πιπεριά.
Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και παλεύουμε μόνοι μας, με αγώνα, στα χωράφια για την παραγωγή των ποιοτικών προϊόντων μας. Παλεύουμε μόνοι μας, υπό αντίξοες συνθήκες, με ένα εχθρικό περιβάλλον, με ένα υπουργείο που δε στέκεται καθόλου στο πλάι μας για να δημιουργήσουμε ένα αγροτικό προιόν το οποίο να είναι και προσιτό στον Έλληνα καταναλωτή και υγιεινό. Με τα μέτρα που μας επιβάλλουν και με το φορολογικό είναι σίγουρο ότι δε θα μπορέσουμε πλέον όλοι μας να καλλιεργούμε. Από το ’90 μέχρι σήμερα, απ’ το 27% που ήταν οι αγρότες, έχουμε μείνει αυτή τη στιγμή 7 – 8%. Με τα καινούργια μέτρα το ποσοστό των αγροτών θα πέσει στο 3 – 4%.
Θα έπρεπε, λοιπόν, να βοηθηθούμε, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, να υπάρξει εισόδημα και από εκείνο το εισόδημα να ’ρθει το κράτος να εισπράξει φορολογίες και όχι από ανύπαρκτα εισοδήματα.
Να ξεκαθαρίσουνε την αγορά, γιατι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, υπάρχει ασυδοσία. Αυτή τη στιγμή ο παραγωγός των πρώιμων κηπευτικών της Τριφυλίας στέλνει στο χονδρέμπορα στην Αθήνα το προϊόν του και ύστερα από δύο μέρες τον παίρνει τηλέφωνο να του πει τι έχει πουλήσει! Άλλα μας λένε τα πουλήσανε με 10, άλλα με 5, άλλα τα πετάξανε, δεν μπορεί να ελεγχτεί αυτή η κατάσταση. Αυτό είναι ασυδοσία στην αγορά. Θα πρέπει, λοιπόν, αφού εμείς θα έχουμε τα τιμολόγια, να τιμολογούμε εμείς το προϊόν. Η τιμολόγηση να μπαίνει στο χωράφι και το τιμολόγιο αυτό να συνοδεύει το προϊόν μέχρι τον καταναλωτή, ώστε να φαίνεται η διαφορά.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνεται να υπάρχει ενδεικτική τιμή παραγωγού πάνω στο προϊόν, πόσο το πούλησε ο παραγωγός και δίπλα η τελική τιμή, για να καταλαβαίνει ο κόσμος την αισχροκέρδεια. Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ’ ακούμε. Είναι αδιανόητο να θέλουμε να σκεπάσουμε 1 στρέμμα θερμοκήπιο και να θέλουμε 2.000 ευρώ και από αυτά τα 2.000 ευρώ, τα 460 να πηγαίνουν στο κράτος για φόρο, αφού φορολογείται με 23%!
Είναι αδιανόητο να θέλει ένας νέος αγρότης να πάρει ένα τρακτέρ και να πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ και 10.000 ευρώ στο κράτος.
Με αυτά, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας, που έχουνε ΦΠΑ στο 5% και στο 6%. Αυτά τα πράγματα, όμως, έτσι όπως έχει γίνει η χώρα μας, δύσκολα θα αντιστραφούν. Το αποτέλεσμα θα είναι η όποια δυνατότητα παραγωγής είχαμε, σιγά σιγά να φθίνει και να γίνουμε μία χώρα που θα εισάγει προϊόντα. Και όταν το εμπορικό ισοζύγιο γέρνει προς τις εισαγωγές, τα λεφτά που θα χρειαζόμαστε ως χώρα να εισάγουμε προϊόντα θα αυξηθούν κι άλλο, τότε κανείς δεν έχει να κερδίσει. Εμείς θα εγκαταλείψουμε τις καλλιέργειες, το κράτος θα χάσει και όλοι θα πληρώνουμε για τις εισαγωγές προϊόντων ακριβά. Κανείς δε θα κερδίσει και όλοι θα χάνουμε».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επισήμανε: «Άρχισε η φετινή χρονιά για τα κηπευτικά προϊόντα, με τη συγκομιδή κυρίως στις πρώιμες περιοχές σε αγγούρι, όπως άρχισαν και οι πρώτες εξαγωγές, για Βουλγαρία κατά βάση, μικρών αγγουριών. Όπως γνωρίζετε, τώρα στην αρχή η ποιότητα είναι αρίστη των αγγουριών και τα χαρακτηριστικά τους εξαιρετικά. Παράγονται με το μεράκι των παραγωγών της Τριφυλίας. Είναι πιο μικρά από το κανονικό μέγεθος λόγω του ότι είναι τα πρώιμα αγγούρια. Γίνονται αναγγελίες στην Υπηρεσία και προωθούνται στις αγορές του εξωτερικού, όπως είπα, στη φάση αυτή κατά βάση στη Βουλγαρία και δευτερευόντως στη Ρουμανία. Οι ποσότητες βδομάδα με βδομάδα αυξάνονται σημαντικά.
Στην αρχή η διάθεση γίνεται με τιμή ανά κιλό, περίπου κυμαίνεται από 1 ευρώ – 1.10 – 1.20 ανά κιλό. Φαίνεται ότι η αγορά της Ανατολικής Ευρώπης αποτελεί για εμάς ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό με τα νέα οδικά δίκτυα. Αν ολοκληρωθεί και η παλιά Ιόνια (Ολυμπία οδός) θα είναι ακόμη καλύτερα, διότι θα αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα της κοντινής απόστασης και του μικρού κόστους μεταφοράς.
Όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ τους παραγωγούς μας στην καλή ποιότητα, στην τήρηση των κανόνων της ασφάλειας, παράγοντας ποιοτικά προϊόντα και με μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον.
Σημειώνουμε ότι και για φέτος οι δύο κυριότερες καλλιέργειες είναι της αγγουριάς και της ντομάτας - υπάρχει μια αύξηση στην καλλιέργεια της αγγουριάς. Ακολουθούν οι καλλιέργειες του φασολιού και της πιπεριάς και τα λοιπά κηπευτικά. Άλλωστε, έχουμε ξαναπεί ότι η περιοχή μας είναι ένα κέντρο δυναμικό, το τρίτο θερμοκηπιακό της χώρας μας, με νέους ανθρώπους και με ένα μικροκλίμα μοναδικό, που μπορεί να μας δώσει και πρώιμα προϊόντα και καλή ποιότητα και ασφαλή προϊόντα. Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική καλλιέργειας, στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία, αλλά και στη θρέψη των φυτών, κυρίως αυτή την περίοδο που οι συνθήκες είναι δύσκολες κι έχουμε διακυμάνσεις στην υγρασία, στη θερμοκρασία και πολλά προβλήματα οφείλονται σε επιπαρασιτικής φύσεως αίτια».  Του Ηλία Γιαννόπουλου .
 
***   Διανομή λαδιού και φέτας ΠΟΠ         
           
Διανομή λαδιού και φέτας ΠΟΠ σε άπορες οικογένειες μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας που είχαν προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά (έως τέλος Μαΐου 2013) και έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 4 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, στις αποθήκες του Πατριαρχέα (πάροδος Αθηνών, Καλαμάτα).
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και την κάρτα μέλους του συλλόγου, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αδύνατη η παραλαβή των τροφίμων. 
 
***  5.000 Καρναβαλιστές έχουν βάλει "φωτιά" στην Καλαμάτα (βίντεο & φωτογραφίες)         
        
   
Ο άστατος καιρός δεν πτοεί κανέναν στην Καλαμάτα και η κεντρική πλατεία έχει βουλιάξει από τους Καρναβάλιστες των γκρουπ του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες θεατές της παρέλασης που βρίσκονται αυτή την ώρα στην Κεντρική Πλατεία
Η παρέλαση και το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα κλείσουν στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας με την μεγάλη συναυλία από τις "Μέλισσες" .
Στην παρουσίαση του Καρναβαλιού είναι ο Θέμης Γεωργαντάς.
Μείνετε συντονισμένοι στο Θάρρος news με συνεχείς ανανεώσεις με βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση.   Video:   http://youtu.be/Lf6gnMu9Aow ,

 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση :
 Κρίσιμα ματς στο δεύτερο πιάτο της 27ης αγωνιστικής
*** Καλαμάτα: Γκρέμισε το γεφύρι της Άρτας και παραμένει ζωντανή για την άνοδο
  Μια τεράστια νίκη κατάφερε να πάρει σήμερα η Καλαμάτα στην Άρτα απέναντι στον Καραϊσκάκη, μια ομάδα που για πολλούς ήταν εικονικά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα η Καλαμάτα φθάνει τον Καραϊσκάκη στους 47 βαθμούς και σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι πιο ψηλά. Τα άλλα παιχνίδια ήρθαν όσο πιο ιδανικά γίνονταν για τη Μαύρη Θύελλα αφού η Ερμιονίδα έχασε με 1-0 στην Κόρινθο, ενώ ο Παναργειακός 1-1 με την Αχαϊκή. Πλέον η Καλαμάτα απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή και μπορεί να βλέπει την άνοδο. - 
 
16η αγωνιστική 2-2-2014 :  ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ε.ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ  0-0 .- ^

17η αγωνιστική 9-2-2014 :ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ   2-3 .- ^

18η αγωνιστική  16-02-2014 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  2-3 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-2 .- ^

19Η  αγωνιστική , 1/03/2014 : Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ –ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ  1-1 .- ^
***  Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3

Ξάνθη - Λεβαδειακός 4-1 .-^
Βίντεο  από αγώνα :
~ ΞΑΝΘΗ -  Λεβαδειακός 4-1  1ο  γκολ  01/03/2014 : http://youtu.be/T5co9MDT_tQ  ,                           ~ Ξάνθη -  Λεβαδειακός   4 -1  2ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/eNx02kY81QE ,
~ ΞΑΝΘΗ – Λεβαδειακός   4 - 1  3ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/GBIYwCxvfx0 ,
~ Ξάνθη - Λεβαδειακός   4 - 1 4ο  γκολ  1/3/2014 : http://youtu.be/ey4ZH-5UoZ0  ,
~ Ξάνθη - Λεβαδειακός   4 -1  μείωση  σκορ  1/3/2014 : http://youtu.be/VwI-QdOaoaU
Βέροια - Απόλλων Σμύρνης 1-1 .- ^
Video  από  αγώνα  :
** Βέροια -  Απόλλων  1ο  γκόλ 1/3/2014 : http://youtu.be/XkXoRV00BUY ,                                           
~** ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ   γκολ  ισοφάρισης  1/3/2014 : http://youtu.be/I062aAlGCOc ,
Άρης - ΟΦΗ 0-0 .- ^

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3
Παναιτωλικός - Ατρόμητος    1-3 , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 8΄  Δ. Παπαδόπουλος  56 ΄ Μπόγιοβιτς , 64 ΄ Μπρίτο , 80΄ Δ. Παπαδόπουλος ,
Διαιτητές :Παππάς ,
Κάρτες :
Παναιτωλικός (Μάκης  Χάβος ) : Ράφαελ , Στεφανάκος (Τσακίρης) , (Τσάπαλος) ,Μπρακάλι (Ακουάρο) , Αμουγκού (Γκάλο), Δάλας , Γόλιας , Χανίν , Καλί , Κούσας , Κουτρουμάνος , Τζίνκης , Μπακάκης , Νταλμάτ , Τζούνιορ , Γοδάϊ , Μελισσάς , Μύγας , Μουμίν  , Παπουτσογιανόπουλος , Πασσάς , Σφακιανάκης , Σμίλτος , Θεοδωρίδης(Νταλμά) , Μόγιοβιτς ,Μπουντιμίρ , Καμαρά , Μαρτίνεζ , Μεταξούλης , Μήλιος  , Πόϊ .-
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Μπάρκας , Τζενάμο , Ράντμαν , Σηφάκης , Φυντανίδης , Γιαννούλης , Γρομιτσάρης , Καντούτσης , Λααρίδης , Νάστος , Παπουτσογιανόπουλος , Ταυλαρίδης , Αρκούδας , Δημούτσος , Πρίττος , Φωτάκης , Γκαρσίας , Γεωργίου , Ινγκλέσιας , Τζαμάλ ,Καλέργης , Κυβρασίδης , Μπάλλας , Ναπολεόνι , Σιμιτσής , Ούμπιδες , Καραμάνος , Φάμπιος , Δ. Παπαδόπουλος ,
Βίντεο  από αγώνα :
~ Παναιτωλικός - Ατρόμητος   ημίχρονο  0-1  γκολ  2/3/2014 : http://youtu.be/boWa7BPzOrQ  ,
Παναιτωλικός -  Ατρόμητος   γκολ ισοφάρισης  1-1 , 2/3/2014 : http://youtu.be/KVNetblYLgA ,
~* Παναιτωλικός -  Ατρόμητος   2ο  γκολ  1-2  2/3/2014 : http://youtu.be/bf6FaPk91jw ,
~* Παναιτωλικός - Ατρόμητος  3ο  γκολ  1-3   2/3/2014 : http://youtu.be/4mOdpHbzaFg :,
~ Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-3  δηλώσεις  γκολ  2/3/2014 : http://youtu.be/fTVbdxs2v20  ,
Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός   0-0  ,(0-0) .-
 Τα γκολ :
Διαιτητές :Αρετόπουλος , Δημητριάδης , Θανασακούδης ,
Κάρτες : Σαμπάτ , Παπαγεωργίου ,
~   Μπαντής, Τσαμπούρης, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Ντελγκάδο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο οι αρχικές επιλογές του Βεργέτη   .
Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Σαμπάτ, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Ντος Σάντος, Εμπόου, Τζανής, Καθάριος, Ιγκόρ οι εντεκα που ξεκινάνε το παιχνίδι για τον Πανθρακικό    ,
   
ASTERAS -  PANthRAKIKOS sto  1-0 gkol  2/3/2014 :  http://youtu.be/In1S0QjEEKU ,
              
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ      2-2 ,(0-1 ) .-
Τα γκολ : 2΄Λάζαρ ,  50΄ Δ. Σαλπιγκίδης , Μοναχέλο , αυτογκόλ Κίτσου ,
Διαιτητές :Γιάχος , Δημητριάδης , Απτόσογλου ,
Κάρτες : Μεχία ,
Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόζο, Χαντί, Ιμπραΐμ, Κούμπικ, Μονακέλο, Μπαντιμπανγκά
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Χούσεν, Σαλπιγγίδης, Λαζάρ, Κάτσε, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Κίτσιου
 Στον πάγκο για τον Εργοτέλη: Αθανασίου, Ρομάνο, Κούτρης, Κοζορώνης, Γιοβάνοβιτς, Αζίζ, Μπουχαλάκης,
Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γκσπούρνινγκ, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Πέρεθ, Στοχ, Νίνης
  Video από αγώνα   :
~ Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  1ο  γκολ  1-2  2/3/2014 :
http://youtu.be/P5PTVRuv_G8  ,
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2ο  γκολ   0-2  2/3/2014  : http://youtu.be/K1FkbSQtt7E ,
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ  2 - 2  γκολ  δηλώσεις   2/3/2014 : http://youtu.be/I0KzhWlO1ao ,
~**Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2-2  μείωση  σκορ  2/3/2014:  http://youtu.be/FSSdu9ESwh4 ,
~** Εργοτέλης - ΠΑΟΚ  2 - 2  Ισοφάριση  2/3/2014: http://youtu.be/x6jnNKCvOPk  ,
 


 
Πανιώνιος - ΑΕΛ Καλλονής    1-1 ,(0-0) .-
Τα  γκολ : 54΄ Κολοβός  ,79΄  Λεοζίνιο ,
Διαιτητές :Παπαπέτρου , Καρατζίκας , Τ. Πετρόπουλος ,
Κάρτες:Λεοζίνιο , Γιορέντε ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Ν. Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Λάζνικ, Παντίδος, Μητρόπουλος, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γιάννου
Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Ποντάνι, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Γιονάν, Μανούσος, Περόνε (Ζος) , (Φαρία) ,

Στον πάγκο για τον Πανιώνιο οι: Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης, Ζαχαράκης, Κουλοχέρης, Αραβίδης, Μπούζας και Πάνος

~** Πανιώνιος -  Καλονή  1-1  ισοφάριση  2/3/2014 : http://youtu.be/uSrX8ih_yq4 ,

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός   0-3 , (0-1) .- 
Τα  γκολ : 42΄Πράνιτς   , 68΄  Μπέργκ  ,  89 ΄ Αμπέϊντ . -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εντιγκά, Χολέβας - Λαγός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Ρομπέρτο, Σαλίνο (67΄ Φουστέρ), Μαρκάνο (46΄ Α. Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Χολέβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35΄ Βαλντές).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Λαγός (90΄+ Μαρινάκης), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87΄ Καρέλ, Μπεργκ (76΄ Πέτριτς).
Video  από  τον  αγώνα  :
~ ΟΣΦΠ -  ΠΑΟ  0-3  τα  γκολ  και  κρίσεις  2/3/2014: http://youtu.be/0qA3oklil3I  ,
~ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ  0-3  δηλώσεις  ποδοσφαιριστών  2/3/2014: http://youtu.be/b1uUpq9xWtU  ,
~* ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 0-3  η αποθέωση  2/3/2014 : http://youtu.be/48xcQGuZWks  ,
~ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ  0-3  δηλώσεις προπονητών 2/3/2014 : http://youtu.be/9yRNwUQ3Sgc  ,
~ ΟΣΦΠ- ΠΑΟ  0-3   χαμένο πεναλτι  2/3/2014: http://youtu.be/B_y-9386ZTI  ,
~ ΟΣΦΠ- ΠΑΟ  0-.3 δηλώσεις  γκολ  2/3/2014: http://youtu.be/mHPQCtwqyaw  ,

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 NS1


***  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΑΔΑΣ :
Ο Σωκράτης παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στον αχίλλειο τέντοντα στη νίκη της Ντόρντμουντ με 3-0 επί της Νυρεμβέργης και έτσι τέθηκε εκτός αποστολής της Εθνικής ομάδας εν όψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Ν.Κορέα στον«Καραϊσκάκη». Τη θέση του θα λάβει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά η αποστολή: Γλύκος (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Απόλλων), Τοροσίδης (Ρόμα), Βύντρα (Λεβάντε), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Ολυμπιακός), Καραγκούνης (Φούλαμ), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Κονέ (Μπολόνια), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φετφατζίδης (Τζένοα), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Φούλαμ) και Παπαδόπουλος (Ατρόμητος).

*** Αποτελέσματα Α1 - Μπάσκετ  :
20η Αγωνιστική
01/03/2014Ικαρος ΧαλκίδαςΝέα Κηφισιά83 - 81
01/03/2014ΗλυσιακόςΠανιώνιος73 - 87
01/03/2014ΠΑΟΚΤρίκαλα82 - 77
01/03/2014ΑΓΟΡΠανελευσινιακός85 - 69
02/03/2014ΚολοσσόςΚΑΟ Δράμας70 - 76
02/03/2014ΠαναθηναϊκόςΑρης71 - 59
03/03/2014Απόλλων ΠατρώνΟλυμπιακός67 - 76
 
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3134   Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1597   video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1559   video.- ^
 

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :

 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-        ~   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/08-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                                                                 ~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-  
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
~ 
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/20-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 20  Φεβρουαρίου  2014 .-
~http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html ,  Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω απ ΄ όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html , Άρωμα της ενημέρωσης Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/24-2014.html , Άρωμα  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25  Φεβρουαρίου  2014 .-
   ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
   http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02   Μαρτίου  2014    .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: