ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013

Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013   :

Πρωτομηνιά  και  Αγιασμός  στους  Αγίους Θεοδώρους  Αρφαρών Καλαμάτας 2013
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ
γεμάτος  Υγεία  , Χαρά Ευημερία και  Πρόοδο
με Ανθρωπιά  και  αλληλεγγύη!  

~ Πρωτομηνιά  01 - 12 - 2013 Αγιασμός  στο  ΑΡΦΑΡΑhttp://youtu.be/-m5T0vJ-Kq4  ,
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ  και  Άλλα  :
Ιερό Βήμα Παναγίας Πλατανιώτισσας Αιγιαλείας

*** Με το ίδιο… κοστούμι στις δημοτικές εκλογές         
           Ο... αφέτης έδωσε ήδη εντολή και οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν θέση. Αρκετοί είναι ακόμα στην προθέρμανση, αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου το σκηνικό, στο μεγαλύτερο μέρος του, θα έχει διαμορφωθεί.
Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014, οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους Δήμου του τόπου διαμονής τους. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Τονίζεται, δε, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προχθές, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, ότι προκειμένου να ψηφίσουν στο Δήμο που επιθυμούν όσοι θέλουν να κάνουν μεταδημότευση, αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, δηλαδή 3 μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι στο Δήμο της Καλαμάτας ήδη έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στο δημοτολόγιο.
  Δήμος Καλαμάτας
Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες που κυκλοφορούν, η μάχη του ερχόμενου Μαΐου είναι πολύ πιθανό να δοθεί, σχεδόν, με τα ίδια πρόσωπα επικεφαλής, όπως και το 2010. Ίσως το καινούργιο να είναι η περιβόητη υποψηφιότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλη, η οποία όλο εξαγγέλλεται, αλλά μέχρι εκεί.
Η Δημοτική Αρχή κινείται γύρω από τις διαθέσεις του δημάρχου Παν. Νίκα. Αν επιδιώξει και μια τρίτη θητεία, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Σε περίπτωση που προτιμήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τότε τα πράγματα γίνονται... κόμπος, αφού θα πρέπει να αποφασιστεί αν ο υποψήφιος θα είναι από τη δημοτική ομάδα ή κάποιο νέο πρόσωπο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Καλαμάτα του προέδρου της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, είχε ιδιαίτερη συζήτηση μαζί του. Πάντως, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη των εκλογών, αφού δηλώνει ότι «δεν είναι περαστικός από το Δήμο Καλαμάτας».
Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου θα έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό της.
Αποφασισμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκ νέου φέρεται ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Ν. Φωτέας, ενώ το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα πώς και με ποιον επικεφαλής θα κινηθεί στις δημοτικές εκλογές.
Αυτά τα δεδομένα υπάρχουν μέχρι σήμερα. Υπάρχει, όμως, χρόνος, ακόμη και για ολική ανατροπή του τοπικού δημοτικού σκηνικού.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   Μικρά γιοτ, μεγάλες φοροφουρτούνες για ιδιοκτήτες σκαφών στην Καλαμάτα         
            Ένας στους δύο Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες της Ολλανδίας που κοινοποιήθηκαν στις ελληνικές Αρχές, δήλωσε αντίστοιχο τεκμήριο στην εφορία, σύμφωνα με ελέγχους που έχουν διαρκέσει 18 μήνες.
Από μέρος των στοιχείων αποκαλύπτεται ότι στους περισσότερους από 300 ιδιοκτήτες περιλαμβάνονται γνωστοί παράγοντες από το χώρο των τροφίμων, των κατασκευών, της νύχτας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς έχουν εντοπιστεί στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα ονόματα, οι διευθύνσεις και λεπτομέρειες για ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων που εστάλησαν από την Ολλανδία και αφορούν στους Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών και ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, είναι γνωστά.
Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Επίσης, δεν είναι σαφές ποιοι από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν υποπέσει (εάν έχουν υποπέσει...) σε κάποιου είδους φορολογική παράβαση.
Μάλιστα, οι αρμόδιοι δεν κρατούν και πολύ μεγάλο καλάθι, γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό. Αν κατά την περίοδο που ελέγχονται έχουν εισαγάγει συνάλλαγμα ίσο ή και μεγαλύτερο από το ύψος του τεκμηρίου που θα έπρεπε να έχουν δηλώσει για το σκάφος, τότε καλύπτονται», επισήμανε στα «ΝΕΑ» πηγή που γνωρίζει την πρόοδο των ερευνών.    Α.Π. 

***  Αλματώδης αύξηση εισαγωγής ασθενών στο νοσοκομείο (φωτογραφίες)
     
  
   Με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς με μικρή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας η ημερίδα με θέμα «Κρίση και υγεία στη Μεσσηνία», η οποία διοργανώθηκε από το σύνολο των φορέων του νομού.
Η ημερίδα κάλυψε εκτενώς τόσο ζητήματα υγείας στη Μεσσηνία και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ όσο και τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και των γιατρών.
Από την πλευρά του, ο καρδιολόγος, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τόσο οι εισαγωγές ασθενών όσο και τα κρούσματα εμφράγματος του μυοκαρδίου. Αντίθετα, ο αριθμός των γιατρών συνεχώς μειώνεται.
  Αύξηση ασθενών
Κατά την εισήγησή του ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι στη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης οι δομές του δημόσιου συστήματος υγείας δέχονται τους κλυδωνισμούς της αναγκαστικής υποχρηματοδότησης, ενώ οι δείκτες υγείας του πληθυσμού κατακρημνίζονται.
Παρουσιάζοντας στοιχεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας απέδειξε πόσο έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές. Έτσι, από 22.000 άτομα που νοσηλεύτηκαν το 2003, αυξήθηκαν σε 29.000 άτομα το 2012. Αντίστοιχα, στις παθολογικές κλινικές παρουσιάσθηκε αύξηση από 6.100 το 2003 σε 10.300 άτομα το 2012.
Αναλύοντας τους λόγους, ο κ. Μάκαρης επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση νοσηρότητας πληθυσμού. Ενδεικτικά, ανέφερε σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων την περίοδο της κρίσης, ενώ κι άλλα νοσήματα δείχνουν αυξητικές τάσεις την περίοδο της κρίσης.
«Από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιπτώσεων αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου σε νέους ανθρώπους, σύμφωνα με τους συναδέλφους του Ακτινολογικού Τμήματος, όπως έχει παρατηρηθεί και αύξηση των περιστατικών που χρήζουν διασωλήνωσης και μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, σύμφωνα με τους συναδέλφους του Αναισθησιολογικού Τμήματος», τόνισε ο κ. Μάκαρης.
Άλλοι λόγοι, σύμφωνα με το γνωστό καρδιολόγο, είναι η αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης στο γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η αδυναμία πρόσβασης στο φάρμακο.
  Λιγότεροι γιατροί
Όπως υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μάκαρης: «Κι ενώ οι ασθενείς αυξάνονται και το νοσοκομείο μας εξοπλίζεται με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, οι γιατροί μειώνονται. Το 2010 υπηρετούσαν 76 ειδικοί ιατροί, ενώ το 2013: 71. Αντίστοιχα, το 2010 υπηρετούσαν 47 ειδικευόμενοι, ενώ το 2013: 44. Οι συνολικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν το 35% των προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα του νοσοκομείου θέσεων. Οι δε νοσοκομειακοί γιατροί, ιδιαίτερα των παθολογικών ειδικοτήτων, εργάζονται έως και 100 ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόσφατα η Ελλάδα παραπέμφθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια λόγω της αναγκαστικής υπερεργασίας στην οποία υποβάλλει τους γιατρούς. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει ανώτερο εβδομαδιαίο όριο εργασίας τις 48 ώρες για τους ειδικούς και τις 58 ώρες για τους ειδικευόμενους».
  Εμφράγματα
Ο κ. Μάκαρης έκλεισε την παρουσίασή του με τα στοιχεία της μελέτης που εκπονήθηκε, όπου αναλύθηκαν αναδρομικά τα ιατρικά δεδομένα και αρχεία όλων των ασθενών που εισήχθησαν στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τη διάγνωση οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου τα τελευταία 10 χρόνια.
Ο κ. Μάκαρης είπε σχετικά: «Η περίοδος αυτή διαιρέθηκε σε δύο ίσα τμήματα: το πρώτο αναφέρεται ως η περίοδος πριν από την κρίση (από τον Ιανουάριο του 2003 έως και το Δεκέμβριο του 2007) και το δεύτερο ως η περίοδος της κρίσης (από τον Ιανουάριο του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2012). Οι δυο αυτές χρονικές περίοδοι ορίστηκαν ανάλογα με τη διαφοροποίηση του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά που παρατηρήθηκε αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης και παραμένει έκτοτε αρνητικός.
Συγκρίνοντας τη συχνότητα εμφάνισης οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου (ΟΕΜ) ανάμεσα στις δυο περιόδους, διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:
1. Κατά τη διάρκεια της κρίσης η συχνότητα αυξήθηκε κατά 44,2%.
2. Κατά τη διάρκεια της κρίσης η συχνότητα αυξήθηκε κατά 57% στις γυναίκες, ενώ αυξήθηκε κατά 40% στους άνδρες. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε σχέση με τους άνδρες και έχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών.
3. Η αύξηση στην ηλικιακή ομάδα άνω των 45 ετών ήταν 41%, ενώ στην αντίστοιχη κάτω των 45 ετών ήταν 30%. Πιθανοί παράγοντες που εξηγούν αυτή τη διαφορά είναι ότι οι άνω των 45 έχουν μειωμένες πιθανότητες επανένταξης στην αγορά εργασίας, σε περίπτωση απόλυσης, και έχουν έτσι κι αλλιώς αυξημένο αθηρωματικό φορτίο λόγω ηλικίας σε σχέση με την ομάδα κάτω των 45 ετών.
4. Πιο ευπαθείς στα εμφράγματα ήταν όσοι ζουν στις αστικές περιοχές (45% αύξηση) από όσους κατοικούν στις αγροτικές περιοχές (27% αύξηση).
5. Οι ανασφάλιστοι ήταν πιο ευπαθείς (78% αύξηση) σε σχέση με τους ασφαλισμένους (42% αύξηση)».    Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
   
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.  ΠΗΓΗ: sansimera.gr
***  Οι διαρρήκτες είχαν πακετάρει τα κλοπιμαία και ετοιμάζονταν να τα διώξουν
 Τελικά οι κλοπές στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και της Λογγάς δείχνουν να μην έχουν τέλος. Στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Ανδρέα στο ύψος που έχει σπίτι πρώην βουλευτής υπάρχουν διασκορπισμένα εξοχικά, όταν ένας γείτονας έβγαλε βόλτα το σκυλάκι του παρατήρησε πως σ' ένα σπίτι ήταν ανοιχτή η πόρτα και έτσι πήγε να χαιρετήσει το γείτονα που έχει το εξοχικό. Καθώς πλησίαζε έμεινε άφωνος με το θέαμα αφού αντίκρισε πακεταρισμένα χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα, ποτιστικές μηχανές, ραβδίστηκα μηχανήματα ,γεννήτριες και διάφορα γεωργικά εργαλεία που είχαν κλαπεί το τελευταίο διάστημα έτοιμα προς αναχώρηση! Αμέσως ο γείτονας ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη και πήγε παράλληλα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορώνης να ενημερώσει. Αμέσως έγινε γνωστό το γεγονός ότι βρέθηκαν κλοπιμαία και έφτασαν οι κάτοικοι και μετά η Ασφάλεια από την Καλαμάτα. Το λάθος, όπως υποστηρίζει κάτοικος της περιοχής είναι ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στον κόσμο να πλησιάσει ούτε να διαρρεύσει η είδηση στην περιοχή, έτσι ώστε να έστηναν στους κλέφτες ενέδρα για να τους συλλάβουν. Ακόμα ο κάτοικος θεωρεί ότι πρόκειται για τη μια από τις δύο συμμορίες που χτυπούν ανελέητα την περιοχή. - 
 
***  Τα κύματα «άγγιξαν» τα σπίτια της Κορώνης         
          
Ισχυροί νοτιάδες πνέουν από το βράδυ στη Μεσσηνία , ειδικά στην Κορώνη τα κύματα , όπως μπορείται να δείτε και στη φωτογραφία, φτάνουν έως τα πρώτα σπίτια ... Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με χαρακτηριστικό τους δυνατούς ανέμους.   

***  «Πεντάστερο ξενοδοχείο» στο κέντρο της Καλαμάτας…         
   
Ο Στασινός είχε μια καταπληκτική φωτογραφική έμπνευση προχθές το βράδυ. Φωτογράφισε το μισογκρεμισμένο πρώην ξενοδοχείο «Αχίλλειο», στον πεζόδρομο της Αριστομένους, πλαισιωμένο από τα πέντε αστέρια που είχε τοποθετήσει ο Δήμος, για να αρχίσει σιγά σιγά ο κόσμος να μπαίνει (;) στο εορταστικό κλίμα. Κάλλιστα, δηλαδή, θα μπορούσε κανείς να γράψει για «πεντάστερο ξενοδοχείο» στο κέντρο της πόλης!   Α.Π. 

***  «Kalamata, we have a problem» γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης          
           
Ο Κώστας Γιαννακίδης ,αρθογράφος  στο protagon.gr γράφει για το θέμα , διαστημική πύλη στην Καλαμάτα , που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί το Πανελλήνιο αλλά και την Βουλή των Ελλήνων .
  Διαβάστε το άρθρο εδώ …www.protagon.gr 
 
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Τα  χθεσινά  αποτελέσματα  Σάββατο 30-11-2013  στο Τοπικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ολυμπιακός Κ. – Σπερχογεία 1-1
Πάμισος Μ. – Ομόνοια 1-0
ΑΟ Διαβολιτσίου – Τ.  Άγρας 1-2
ΑΟ Φαραί – Πύλος  2-3
  Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ασπρόχωμα – Θουρία  0-0
Νέος Άρις – Κεραυνός Κ. 1-0
Αστέρας Μ. – ΑΣ Μάνεσι 3-0
ΑΕ Αβίας – Δόξα Κ. 1-0
Αίαντας Κ. – Ανάληψη 4-1
Βλαχόπουλο – Χώρα 1-1
Πεταλίδι – Καλλιθέα 6-3
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Βέργας 4-2
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πανευαϊκός – ΑΟ Διοδίων 1-5
Κοπανάκι – Καλό Νερό 0-3
ΑΕ Γαργαλιάνων – Θύελλα Μερ. 1-2 .- ^
Αβραμιού – Θύελλα Χαρ. 1-2
ΑΕ Μάνης – Πράσινα Π. 1-0  . - 
Α΄ Τοπικό  Κυριακή :
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα 1-0 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .- ^
ΜΕΘΩΝΗ -ΔΩΡΙΟ  2-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 1-0  .- ^
Β΄ Τοπική Κυριακή :
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΎΡΑΣ  3-1  .- ^
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΑΕ. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΗΣ  0-4 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Αναβλήθηκε
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-1  .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   -
Α.Ο.ΧΑΤΖΗ -ΑΣ ΑΦΗΘΕΑΣ 1-2 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας  1-2 .- ^
Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 5-2 .- ^
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-0 .- ^
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας - ΑΕΚ Καλαμάτας 2-1 .- ^
ΑΣ. ΔΑΝΑΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας 2-1 .- ^
Για  το  Παιδικό της ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   -
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  4-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ Ν 6-0 .- ^
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  3-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  2-1 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ. 8-0 .- ^
Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο.ΦΑΡΡΑΙ  3-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας  7-0 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης 0-4 .- ^
*** «Τρένο» η Καλαμάτα ’80 πέρασε και από το Μίλωνα          
        Ακόμα μια νίκη ,με 1-3 σετ, στην εκπληκτική μέχρι τώρα πορεία της ,έκανε χθες το βράδυ στο κλειστό του Μίλωνα στην Αθήνα η τοπική μας ομάδα , που παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος .
  Οι παίκτες της Καλαμάτας ΄80 ήταν εντυπωσιακοί στα πρώτα δυο σετ όπου τα πήραν εύκολα με 13-25 και 16-25. Στο 3ο σετ εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των Καλαματιανών παικτών, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παιχνίδι και πήραν το σετ με 25-23. Οι «Λύκοι» όμως δεν  τους έδωσαν δικαιώματα για περαιτέρω όνειρα και κατακτώντας  το 4ο σετ με 21-25 τελείωσαν το ματς και πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη…
 Με αυτή της τη νίκη η Καλαμάτα ’80 παραμένει στη κορυφή της Α΄2 και συνέχισε το ονειρικό της ξεκίνημα από την αρχή της περιόδου που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων φιλάθλων της.

*** Διπλό στο Αιτωλικό και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την κορυφή η Καλαμάτα         
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίλτου Γκόφα στην ιστοσελίδα της Καλαμάτας, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφερόταν στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες θα αντιμετωπίσει η ομάδα στο σημερινό εκτός έδρας ματς με τον Άρη Αιτωλικού, αποτέλεσαν και μιας μορφής μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές, θέλοντας ξεκάθαρα να κτυπήσει καμπανάκι κινδύνου. Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι η αναμέτρηση θα εξελιχθεί εύκολα για τη Μαύρη Θύελλα, μιας και ο αντίπαλος βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως η αλήθεια μπορεί να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και γι’ αυτό ο κ. Γκόφας έδωσε το συγκεκριμένο μήνυμα. Η ομάδα του Αιτωλικού  παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην προσπάθειά της να διατηρηθεί ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας, ενώ μέσα σ’ όλα τ’ άλλα πρέπει να αναφέρουμε τον  ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Μαύρη Θύελλα, διαθέτοντας το πλέον βαρύ όνομα στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.
Η απάντηση σ’ όλα αυτά ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού της Καλαμάτας, που στο αγωνιστικό κομμάτι δεν δείχνει διατεθειμένες να χαλάσει τη γνωστή και επιτυχημένη συνταγή. Με εξαίρεση την ενσωμάτωση του Παναγιώτη Τσιμικλή, που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά την τιμωρία του, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα είναι αυτοί τους οποίους εμπιστεύεται έντονα ο κ. Γκόφας. Και πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό, αφού τον έχουν δικαιώσει κατακτώντας συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Το ίδιο θέλει να πετύχει και σήμερα κόντρα στον Άρη Αιτωλικού η Καλαμάτα, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν στραβοπατήματα των πρωτοπόρων, τα οποία θα εκμεταλλευτεί η Μαύρη Θύελλα, για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η Καλαμάτα που έφθασε χθες το βράδυ στο Αιτωλικό με είκοσι ποδοσφαιριστές στην αποστολή, θα ξεκινήσει το ματς με τους Ριγανά, Καντούτση, Κωνσταντόπουλο, Ι. Καλογερόπουλο, Τσόπελα, Τσιμικλή, Σκαρλάτο, Καλατζή, Καραχάλιο, Πούτση και Οντβόνγκ, ενώ θέση διεκδικεί ο νεαρός Ζαχαρόπουλος. Από κει και πέρα την αποστολή συμπληρώνουν οι  Τσιρίλο, Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Κολοβούρης, Κουντάνης, Ρήγας, Σοφός.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Νίκος Τριανταφυλλάκης, Βαγγέλης Μπελεβέτης, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, ο στρατευμένος Κώστας Ηλιόπουλος και οι Αντώνης Καλογερόπουλος, Φάνης Κάνιστρας, Γιώργος Μπλέτσας, Βασίλης Κακαλής, Δημήτρης Κουρούπης και Σπύρος Οδεμισιώτης.   Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Με αισιοδοξία, Μπεγέτη και 21 παίκτες στην Τρίπολη
 Για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής ο Μεσσηνιακός δοκιμάζεται σήμερα στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Παναρκαδικού, κόντρα στην αξιόλογη ομάδα που έχει ακριβώς τα ίδια στατιστικά με τους «πράσινους». Και οι δύο έχουν 3 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, με 11-7 τα γκολ για το καλαματιανό συγκρότημα και 8-8 για τους Αρκάδες. Το καλό κλίμα από την σημαντική τελευταία επιτυχία επί της ισχυρής Κορίνθου, επιτείνει η επάνοδος του Βασίλη Μπεγέτη, ο οποίος έβγαλε χωρίς πρόβλημα τις τελευταίες προπονήσεις, συμμετέχοντας και στο προχθεσινό δίτερμα. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει στο παιχνίδι, ενώ συνολικά στη διάθεση του προπονητή Δημήτρη Τσάκωνα, θα είναι 21 ποδοσφαιριστές: Κυριακόπουλος, Ζησιμάτος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Μπιζίμης, Κουρεντζής, Σπανός, Αργυρόπουλος, Τσουλάκος, Βιτάλι, Σταματελόπουλος, Κουκούτσης, Χελάς, Τσουκάλης, Ταχματζίδης, Κουρέας, Πουλάκος, Μερκούρης, Πετρόγιαννης και Μπεγέτης. -
 
***  OI  Αγώνες  του Σαββατοκύριακου μέσα από  τα  ερασιτεχνικά  μας Βίντεο :
~ Αστέρας Τρ -  Παναιτωλικός  1ο γκόλ Τρίπολης  30 - 11 – 2013 : http://youtu.be/Uqv5hjJnNpY ,
  ~ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2ο γκόλ Τρίπολης  30/ 11/ 2013 : http://youtu.be/1RdUAwi0CvU ,
  ~ Τρίπολη -  Παναιτωλικός  3ο  γκόλ   3 - 0  30- 11- 2013 : http://youtu.be/FYn5GgvsNtU ,  

  ~ Ο  Ουσέρο χάνει πέναλτι Τρίπολης 30 /11 /2013 : http://youtu.be/8nOSBrmyc9c ,
  ~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1ο  γκόλ 1 - 0  30 /11/ 2013 : http://youtu.be/PaB0CmDl_Gs ,
  ~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ημίχρονο 1 - 1 γκόλ ισοφάρισης 30 -11 – 2013 : http://youtu.be/8digqEQ5LFo ,
 
  ~** ΑΠΟΛΛΩΝ A -  ΠΑΟ  6΄ γκόλ Μπέργκ  0 -1 30-11-2013 : http://youtu.be/ND_MGhFcR3I ,
  ~** Απόλλων Αθ. - Παναθηναϊκός  γκόλ ισοφάρισης  1 -1  30- 11- 2013 : http://youtu.be/tcUSZB3Grro ,
  ~** ΑΠΟΛΛΩΝ Α  -  ΠΑΟ  1 -1  30 /11/ 2013   Δηλώσεις  : http://youtu.be/KvMGIXU33eA ,
 
  ~ Asteras Tripolis - panatolikos 3 - 0   δηλώσεις 30 /11 /2013 : http://youtu.be/r2PjRD6uRgI 
  ~  * ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 1  δηλώσεις  30/ 11/ 2013 : http://youtu.be/k56pMiC0ltY 
  ~* ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΟ  1 - 1  φάσεις  γκόλ  30 - 11 – 2013 : http://youtu.be/boJdKiyvDjs , 
~* Δηλώσεις Μέντε Ντασίλβα ΠΑΟ  2013 : http://youtu.be/fiC0FhKxfss ,
~* Δηλώσεις Στέφανος Κωτσόλης  2013  : http://youtu.be/-83XS5q3W-I ,
 
 ~*  ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3 - 0  φάσεις γκόλ δηλώσεις 30- 11 -2013 : http://youtu.be/e9LjnUbqIW0  ,
   
   ~*  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 -1  φάσεις γκόλ 30 - 11 – 2013 ~ http://youtu.be/VrAF2ejIQ5A ,
   ~  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1- 1 φάσεις  γκόλ δηλώσεις  2013 : http://youtu.be/EBtvORP6  
 
  ~  ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3 - 0  γκόλ φάσεις  δηλώσεις  2013 : http://youtu.be/rSNWb1sUc8U ,

*** Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11/2013
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0
Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-1
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 1-1
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12/2013
Αρης-Πανθρακικός (Γηπ. "Κλ. Βικελίδης", 15:00) ( 1-2), 2-2 .- ^
 ** Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Οικονομόπουλος, Πουλίδο (Κύργιας), Τάτος, Αγγελούδης (Σταυρόπουλος ) , Ουντότζι, Τσουμάνης (Μαργαρίτης ) , Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ
Στον πάγκο του Άρη: Μπουζάνης, Σούνας, Κύργιας, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος, Νταμαρλής, Ρένια
** Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Λαδάκης (Μερίνο) , Ιγκόρ, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες(Ζεκίνια ) , Τζάνης (Εμπόου), Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζος, Σαρακατσάνος
Στον πάγκο του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Μίκουλιτς, Έμποου, Τριανταφύλλου, Ζεκίνια, Πόποβιτς, Μερίνο
Τα  γκόλ : 6΄  ,  27΄ Κάσες ,   23΄Μανιάς , 62΄Τζουμάνης ,   .-
Διαιτητές :Γ.  Κομίνης ,Κ.  Ποντίκης   ,Γ.  Κάλφογλου
Κάρτες : Τζάνης , Οικονομόπουλος , Τσουμάνης ,Ντιόγκο ,Σέρεμετ ,    .-
Πανιώνιος-Ξάνθη (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)   0-0, (0-0) .- ^
 Τα γκόλ: 20΄ πεν. Αραββίδης αποκρούει ο Τσέμα ,
Διαιτητές :Δ.  Θάνος , Δ. Τάρσης ,Δ.  Γκάγκας , .-
Κάρτες : Γούτας , Ντε Γκούσμαν , Φλίσκας , Αυλονίτης ,Κάλβο 2κίτρινες = κόκκινη ,
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός(Λάσνικ), Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβίδης, Καλτσάς.
Αναπληρωματικοί για τους "κυανέρυθρους" είναι οι: Ανέστης, Καμπάνταης, Ντούνης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Λάζνικ, Ζαχαράκης.
Skoda Ξάνθη: Τσέμα, Μουκουάνα, Γούτας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι, Μάνταλος, Κάλβο.(Ράνος) ,
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθονται οι: Ζαρόπουλος, Βάλλας, Σουάρες, Μαρίν, Ράνος, Βασιλακάκης, Μπέρτος

Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 17:15)  4-3 , (0-1) .- ^
Τα γκόλ  : 2΄ Σενγκινέντι , 52΄ Μρντάκοβιτς , 60΄ Ορτέγκα , 63΄ Καλτσάς , 70΄ αυτογκόλ  ,   Πετράντσι , 79΄ Μπέν ,91΄ Καπό . -
Διαιτητές  : Δ. Παπάς ,Δ.  Γρεβένης , Δ. Κούλας ,
Κάρτες : Πετράτσι , Παυλίδης ,
 ΒΕΡΟΙΑ :Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης, Σιόντης (Καλτσάς ), Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (Ζεζίνιο ), Όστοϊτς (Παυλίδης) , Τραπ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  : Πρζιρόβσκι,Σανγκινέντι, Μουλόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σκέμπης , Κονέ(Καπό) , Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Γιάντσης (Ορτέγκα) , Κάντζι οι ένδεκα του Λεβαδειακού σε σύστημα 4-3-3
 
ΟΦΗ-Καλλονή (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 17:15) 2-1 , (1-1) .- ^
Τα γκόλ :     32΄Λεοζίνιο ,  40΄  53΄ Παπάζογλου ,
Διαιτητές : Κ. Ιωανίδης ,Χ. Σωτηρόπουλος ,Φ.  Ελευθερίου ,Α. Αρετόπουλος .
Κάρτες : Χόνκ , Γιόναν Γκαρσία , Παπάζογλου ,
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης ( Μακουκούλα) , Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος.
Οι αναπληρωματικοί παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κυζιρίδης, Μακουκούλα, Στάθης.
Η ενδεκάδα της ΑΕΛΚ: Χογκ, Λεάντρο Πίντο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Λεοζίνιο, Γιόναν Γκαρσία, Μανούσος, Καζάκης.
 Οι αναπληρωματικοί του Γιάννη Ματζουράκη: Σιδεράκης, Γκόμεζ, Γάλας, Βλαστέλλης, Βαλιός, Ντάμπος, Περόνε.
 
Ολυμπιακός-Εργοτέλης (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης", 19:30)  3-0   , (2-0 ) .-
Τα  γκόλ : 3΄  Κάμπελ  , 45+ ΄ Ολαϊταν  , 62΄ Τσόρι ,
Διαιτητές : Δημητρόπουλος , Γουργιώτης , Φραγκιαδάκης  , .-
Κάρτες : Ρομάνο ,
Ενός λεπτού σιγή  για τους παλαίμαχους του ΟΣΦΠ , που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα και πρίν 10 δέκα χρόνια αντίστοιχα , για Τάκη Σινετόπουλο  + και Κώστα Παπάζογλου +  ... ας είναι  αιώνια η μνήμη τους για όλους  τους φίλους του ΟΣΦΠ  και όχι μόνον .-
   Οι αρχικές ενδεκάδες..Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Εντιγκά, Μανιάτης(Σάμαρης), Βάις(Τσόρις) , Κάμπελ, Σαβιόλα(Μασάντο ) , Ολαϊτάν.
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (Ουέλιγκτον ), Μπουχαλάκης(Αναστασάκος ), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης(Κούτρης) , Κοζορώνης, Πιτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.
Διαιτητής του αγώνα ο Δημητρόπουλος από την Φθιώτιδα. Βοηθοί του οι Γουργιώτης, επίσης από την Φθιώτιδα και Φραγκιαδάκης από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου.

Video   από  τον αγώνα :
~*** ΟΣΦΠ -  Εργοτέλης 3 - 0  01/ 12/ 2013  ρεπορτάζ  δηλώσεις : http://youtu.be/buqzTZ-5g6Y  ,


ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12/2013
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (Γηπ. "Οι Ζωσιμάδες", 19:30)

***   Αποτελέσματα  Β΄ εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
9η Αγωνιστική
24/11/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Αναγέννηση Γιαννιτσών 1 - 1
24/11/2013 Αιγινιακός Απόλλων Καλαμαριάς 2 - 0
24/11/2013 Νίκη Βόλου Εθνικός Γαζώρου 0 - 0
24/11/2013 Ζάκυνθος Τύρναβος 3 - 0
24/11/2013 Καβάλα Δόξα Δράμας 0 - 0
25/11/2013 Βατανιακός Πιερικός 1 - 2
25/11/2013 Ηρακλής ΑΟ Κασσιόπη 1 - 0
*** Πρόγραμμα  και  αποτελέσματα Γ΄ εθνικής στο Νότιο  όμιλο στο  ελληνικό ποδόσφαιρο :
9η Αγωνιστική 01-12-2013 15:00 ΠΑΟ Βάρδας0: 3    Παναργειακός
  01-12-2013 15:00 Πανναυπλιακός0: 1    Δόξα Νέας Μανωλάδας
  01-12-2013 15:00 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο0 : 0    Ένωση Ερμιονίδας
  01-12-2013 15:00 Παναρκαδικός0: 1   Μεσσηνιακός
  01-12-2013 15:00 Εθνικός Σαγέικων0: 1    Αχαϊκή
  01-12-2013 15:00 Κόρινθος1: 0    ΑΕ Μεσολογγίου
  01-12-2013 15:00 Άρης Αιτωλικού0 :1    Μαύρη Θύελλα
  01-12-2013 15:00 Ατρόμητος Αχαΐας0 :1    ΑΕ Καραϊσκάκης
 ΤΕΛΙΚΑ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άρης Αιτωλικού – Μαύρη Θύελλα (0-1) , 0-1 .- ^ 34΄ Χρ. Καλαντζής , 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ζέρβας, Τριλιανός, Χονδρογιάννης, Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης, Παλιάτσος, Καβαλιέρης, Γρηγοριάδης, Γαβρίνας, Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης.
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ:  Ριγανάς, Ι. Καλογερόπουλος, Τσόπελας, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Πούτσης, Καραχάλιος, Οντσβόνγκ, Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.
Video  από  τον αγώνα :
~~  Άρης  Αιτωλικού -ΚΑΛΑΜΑΤΑ    0-1  01-12-2013  : http://youtu.be/Ejo_yNlJxtk ,
  ~~ Άρης Αιτωλικού -  Καλαμάτα 0 - 1   ρεπορτάζ δηλώσεις Γκόφα : http://youtu.be/uJPOsU5K6UE  ,
   
Κόρινθος – ΑΕ Μεσολογγίου 1-0 .- ^

Παναρκαδικός – Μεσσηνιακός( 0-0 ) , 0-1 .-  ^ 46΄ Αργυρόπουλος ,  
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Βαγγέλης Γούτης): Ανδριόλας, Γ. Κυριακόπουλος, Δ. Κυριακόπουλος, Μπούτας, Μπεντεβής, Παπαζούδης, Σταθουλόπουλος, Καδάς, Γαλάνης, Μέλλος και Μουστόγιαννης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τσάκωνας): Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Κουρεντζής,Αργυρόπουλος, Σπανός, Ταχματζίδης, Τσουλάκος, Χελάς και Βιτάλι.
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~~ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0 - 1  01 /12 /2013 : http://youtu.be/bWIX3SRsT5s ,
  
  ~~ Παναρκαδικός -  Μεσσηνιακός 0 - 1  δηλώσεις Δ. Τσάκωνα : http://youtu.be/kiA9rzDRAz0 ,
 

 Πανναυπλιακός – Δόξα Νέας Μανωλάδας 0-1 .- ^
Ατρόμητος Αχαΐας – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1 .- ^
Αμαλιάδα/Πανόπουλο – ΑΕ Ερμιονίδας 1-0  .- ^
ΠΑΟ Βάρ δας – Παναργειακός 0-3 . - ^
Εθνικός Σαγέικων - Αχαϊκή 0-1. .- ^
*** Αποτελάσματα -πρόγραμμα  Α1  στο Ελληνικό πρωτάθλημα Μπάσκετ :
8η Αγωνιστική
30/11/2013 Κολοσσός Νέα Κηφισιά 62 - 59
30/11/2013 Ολυμπιακός Αρης 93 - 61
30/11/2013 Απόλλων Πατρών Πανελευσινιακός 70 - 69
30/11/2013 Ικαρος Χαλκίδας Πανιώνιος 73 - 80
30/11/2013 ΠΑΟΚ ΚΑΟ Δράμας 82 - 65
01/12/2013 ΑΓΟΡ Τρίκαλα -
02/12/2013 Ηλυσιακός Παναθηναϊκός -

***

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2925   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =   1371 video.-
                                             **Σύνολον   :  5604  βίντεο ανηρτημένα .-
***
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
Ο  Κερυνίτης  ποταμός  με  την πέτρινη γέφυρα στο  χωριό Πλατανιώτισσα δίπλα από  την Παγαγία  Πλατανιώτισσα  Αιγιαλείας και  Καλαβρύτων  Ν. Αχαΐας  το  2013 ,-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html , Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013.-

Στην Παναγία Πλατανιώτισσα  προαύλιος  χώρος
 
Άρωμα  Ελλάδας
Φωτογραφίες  διαδρομών
στην ορεινή  Αιγιαλεία  2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: