ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 22  Αυγούστου  2012  :
Το  ποντικάκι στην ενημέρωση  !! :

**

*** A ΘΛΗΤΙΚΑ
A- Το πρόγραμμα της β' φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας
~* Με 7 παιχνίδια το Σάββατο 25 Αυγούστου και 8 την Κυριακή 26 του μήνα θα ξεκινήσει η β' φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.
 Το πρόγραμμα της β' φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας

* Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που γνωστοποίησε χθες η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ, στο Διαβολίτσι θα διεξαχθεί το πρώτο ματς της β' φάσης ανάμεσα στον τοπικό Α.Ο.Δ. και τον Πάμισο. επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ε. Γαργαλιάνων, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν στα χαρτιά με σκορ 3-0.
~ Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ερχόμενου Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:
 ~* Σάββατο 25/8
 Χώρα - Ολυμπιακός Ανάληψης  Γήπεδο Χώρας, 6 μ.μ.
Εθνικός Μελιγαλά - Κορώνη  Γήπεδο Δωρίου, 6μ.μ.
Μιλτιάδης - Α.Ε. Αβίας   Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 6 μ.μ.
Πανιώνιος - Α.Ε. Λογγάς     γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 6 μ.μ.
Αστέρας Μικρομάνης - Ανδρούσα   Γήπεδο Μικρομάνης, 6 μ.μ.
Πανθουριακός - Ομόνοια   Γήπεδο Σπερχογείας, 6 μ.μ.
Αίας - Μεθώνη   Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
~* Κυριακή 26/8
Απόλλων Καλαμάτας - Βλαχόπουλο    Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5.30 μ.μ.
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Πάμισος    γήπεδο Διαβολιτσίου, 6 μ.μ.
Εράνη - Μάνεση   Γήπεδο Φιλιατρών, 6 μ.μ.
Αστέρας Αρφαρών - Ασπρόχωμα    Γήπεδο Αρφαρών, 6 μ.μ.
Σπερχογεία - Α.Ο. Πατίστα    Γήπεδο Σπερχογείας, 6 μ.μ.
Μεσσηνιακός - Ηρακλής Καλ.    Γήπεδο Μεσσηνιακού, 6 μ.μ.
Κυπαρισσία - Δόξα    Γήπεδο Κυπαρισσίας, 6 μ.μ.
Α.Ο. Φαραί - Δώριο    Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 8 μ.μ.

*** Την Τετάρτη ο αγιασμός της Εράνης

Την Τετάρτη ο αγιασμός της Εράνης
* Τον καθιερωμένο αγιασμό για να πάει καλά η χρονιά θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η Εράνη πριν την έναρξη της προπόνησης.
Συγκεκριμένα στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να γίνει ο αγιασμός και στη συνέχεια ο προπονητής Θεόδωρος Ανδριόπουλος θα πάρει τους παίκτες στο γήπεδο για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.
Η Εράνη θα υποδεχτεί την προσεχή Κυριακή στο πλαίσιο της β' φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας το Μάνεση.

*** Στο Καρπενήσι η "Μαύρη Θύελλα"

Στο Καρπενήσι η "Μαύρη Θύελλα"
* Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Τρίτη το πρωί η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία θα συνεχίσει εκεί την προετοιμασία της μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 30 Αυγούστου.
Στην αποστολή βρίσκονται ο προπονητής Γιώργος Μπένος, ο γυμναστής Στάθης Βανικιώτης, ο φυσιοθεραπευτής Λεωνίδας Παπανικολάου, ο φροντιστής Γιάννης Πετρόπουλος και οι 20 ποδοσφαιριστές.  Ν.Τσ.

*** Παγκόσμιος αγώνας "Rollerski" στην Τρίπολη
 Παγκόσμιος αγώνας "Rollerski" στην Τρίπολη
* Ενα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα γίνει στην Τρίπολη. Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Eλληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως διοργανώνουν τον αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου "Rollerski 2012" στις 24 – 26 Αυγούστου.
~ Η Τρίπολη θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει 80 αθλητές, πρωταθλητές όλοι στην κατηγορία τους.
Οι χώρες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο Κύπελλο είναι Γερμανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Σουηδία, Ρουμανία και Ελλάδα.
O αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 24 Αυγούστου με ανάβαση από το Σιδηροδρομικό Σταθμό στον ‘Άγιο Θεόδωρο. Το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει Sprint από την oδός Αγίου Κωνσταντίνου έως την Πλατεία Άρεως.
Τέλος, την Κυριακή 26 Αυγούστου θα γίνει αγώνας 15χλμ μέσα στην πόλη σε κυκλική διαδρομή: Πλατεία Άρεως/ ΔΑΚ Τρίπολης , οδός Καλαβρύτων/ Πλατεία Αρεως.

** * ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2012-2013 (10/8/2012 10:43)

~! Από την ΕΠΟ ανακοινώνθηκε η Προκύρηξη της Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2012-213. Καλούνται τα Σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή έως 24/08/2012.
* Για να δείτε τη προκύρηξη πιέστε στο ακόλουθο link:
http://www.epsmes.gr/static/files/prokirixi_D_Ethniki_2012-2013.pdf

*** ΤΕΣΤ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, 10/8/2012 11:10

~* ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Καλαμάτα 10/8/2012 ΑνακοίνωσηΑνακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι ημερομηνίες των τεστ φυσικής κατάστασης για τους αξιολογημένους διαιτητές super league, football league, football league 2 , Διαιτητές Δ΄ εθνικής , νέους υποψήφιους διαιτητές Δ΄ και βοηθού...

*** ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ , 21/8/2012 11:00

~* ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Καλαμάτα 21 Αυγούστου 2012 Η Ε.Π.Σ.Μ. καλεί τα σωματεία της δύναμής της να υποδείξουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1 – 1 – 1996 έως 31 – 12 – 1999 οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αγωνισθούν στις Μικτές ομάδες και έχουν την Ελληνι...

***  Για το κύπελλο  στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  5-0 .-

~** Για τα προκριματικά του Τσάμπιον Λήγκ : πρώτος αγώνας

ΜΑΛΑΓΓΑ Ισπανίας  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-0     , (2-0) . - 
Τα γκόλ : 17΄Ντεμικέλις , 34΄ Ελισέου ,

~ Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα, στο «Ροσαλέδα» για τα πλέι οφ του Champions League. Οι «πράσινοι» που δεν έχουν κερδίσει ποτέ επί ισπανικού εδάφους, θα αγωνιστούν για ένα θετικό αποτέλεσμα, ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ.
 Κίτρινες κάρτες: Γκάμεθ , - Ζέκα,- Ίσκο , Βύντρα ,
Κόκκινες κάρτες: -
Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (Καμάτσο) ), Ελισέου(Nτούντα), Ίσκο, Φαμπρίς( Μποουνατότε).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (Αντρέα Πίντο ) , Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκο, Φορναρόλι ( Τοτσέ ) .

*** "Οιδίπους Τύραννος" στην Αρχαία Μεσσήνη
"Οιδίπους Τύραννος" στην Αρχαία Μεσσήνη
* Η τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος" θα παιχτεί στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 31 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ. Χθες δόθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του "Διαζώματος" Σταύρο Μπένο και τον πρωταγωνιστή της παράστασης Αιμίλιο Χειλάκη. Στη συνέντευξη, που έγινε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, μίλησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου "Αρχαία Μεσσήνη", Γιώργος Δαβίλλας.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν εκτός από τον Αιμίλιο Χειλάκη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Χρήστος Σαπουντζής. Η σκηνοθεσία είναι του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Η παραγωγή είναι της εταιρείας αρτivities και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και πρόκειται για μια παράσταση που ανεβαίνει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ παίχτηκε στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης. Εισιτήρια διατίθενται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.  Ν.Κ.

*** Πυρκαγιές σε Δώριο και Αυλώνα

Πυρκαγιές σε Δώριο και Αυλώνα
* Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην Αυλώνα και στο Δώριο. Στην Αυλώνα η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό, αλλά το θετικό είναι πως δεν έχει ορμή, καθώς έχει κοπάσει ο αέρας και μεγάλες φλόγες.

*** Σε ύφεση οι φωτιές σε Αυλώνα και Δώριο

Σε ύφεση οι φωτιές σε Αυλώνα και Δώριο
* Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η βορειοανατολική Τριφυλία, καθώς με διαφορά λιγότερο από μια ώρα στις 12 το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε στο Δώριο και στην Αυλώνα.
~ Τα πύρινα μέτωπα με την βοήθεια των ανέμων δεν άργησαν να πάρουν διαστάσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να διασπαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν και τις δύο φωτιές. Στην κατάσβεση βοηθούν και εναέρια, τα οποία επικεντρώνονται στην Αυλώνα, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι κοντά στο χωριό. Μέχρι και αυτή την ώρα αν και οι δύο φωτιές είναι σε εξέλιξη, δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση. Κ.Μπ.

*** Κερδίζει έδαφος το κλείσιμο των δήμων

Κερδίζει έδαφος το κλείσιμο των δήμων
* Η αναστολή λειτουργίας των δήμων κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μεταξύ των δημάρχων, που βλέπουν σε καθημερινή βάση να περικόπτονται οι πιστώσεις της πολιτείας προς τους ΟΤΑ, οδηγώντας τους σε σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τους υπαλλήλους τους.
~ Αυτό γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.
~ Η ΠΕΔ συγκλήθηκε εκτάκτως χθες το απόγευμα στην Τρίπολη, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου, με μοναδικό θέμα τα οικονομικά των ΟΤΑ.
~ «Αυτό που εγώ διακρίνω στην κυβέρνηση, πάντως, δεν είναι άρνηση στις εκκλήσεις των δημάρχων, αλλά αντικειμενική αδυναμία να συνδράμει. Είναι βέβαιο, επομένως, ότι θα μπει ζήτημα αναστολής λειτουργίας των δήμων, όμως θα πρέπει -όσο μπορούμε-, να αποφεύγουμε ενέργειες που θα συμβάλλουν σε πρόσθετη ταλαιπωρία της κοινωνίας, που ήδη περνά πολλά» παρατήρησε ο Π. Νίκας.
~ Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου σημείωσε ότι πλέον η κατάσταση είναι δραματική για τους δήμους, «για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υφίσταται τέτοια επίθεση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε σημείο που να πλήττεται η επιβίωσή της -η επιβίωση του θεσμού, όχι των δημάρχων ή των άλλων αιρετών» διευκρίνισε ο δήμαρχος.
~ Οπως είπε ο Π. Νίκας, οι αιρετοί «χωρίς να ευθύνονται, κατηγορούνται πλέον για ανεπάρκεια και υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων», με συνέπεια να απειλούν με μαζικές παραιτήσεις -κάτι που ο ίδιος πάντως, όπως είπε, θεωρεί αναποτελεσματικό ως μέσο πίεσης, αλλά και με μικρή πιθανότητα να εγκριθεί αν τεθεί σε ψηφοφορία.
~ Η μείωση των πόρων της πολιτείας προς του ΟΤΑ, συνέχισε ο δήμαρχος, «οδηγεί με βεβαιότητα στην αδυναμία καταβολής μισθών, αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση σε ένα δίμηνο οι δήμοι θα βρίσκονται ''στο κόκκινο'' και σε πλήρη αδυναμία να προσφέρουν, σε κοινωνικό και άλλα επίπεδα».
~ Σύμφωνα με το δήμαρχο, πάντως, θα πρέπει η πολιτεία, όταν ζητεί θυσίες από όλους, να ξέρει να υφίσταται και η ίδια θυσίες -«όμως το κράτος δεν κάνει θυσίες ή κάνει πολύ λιγότερες από αυτές στις οποίες υποχρεώνει τους δήμους».
~ Καταλήγοντας ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά -τις συναντήσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και άλλους αρχηγούς κρατών και προέδρους θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- θα μπορέσει να αντιστραφεί κατά κάποιον τρόπο το αρνητικό σκηνικό σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Β.Γ.Μ.  Πηγή  " Ελευθερία " Μεσσηγνίας  2012

*** Καθυστερεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες
Καθυστερεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες
* Καθυστερεί η καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες της Μεσσηνίας, λόγω των ελέγχων, της πολλής δουλειάς και της έλλειψης προσωπικού στη ΔΟΥ Καλαμάτας. Οι διαμαρτυρίες από τους αγρότες εντείνονται, καθώς περιμένουν τα χρήματα αυτά για να καλύψουν σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προγραμματίσει. Η καθυστέρηση μεγαλώνει στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπου πρέπει να αλλαχθούν οι καταστάσεις μετά την παρακράτηση που γίνεται λόγω οφειλών των παραγωγών στο ελληνικό Δημόσιο. Και όπως μας είπαν από την Ενωση, στην τελευταία μεγάλη παρτίδα το 40% των καταστάσεων των αγροτών, κυρίως από την περιοχή της Μεσσήνης, χρειάστηκε να αλλάξουν.
&* «Είχαν πει ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα παίρναμε τα χρήματά μας, αλλά ακόμα τίποτα. Εχουμε να πληρώσουμε χαράτσια, εφορείες. Γιατί να μην πάρουμε τα χρήματά μας, εμείς που δε χρωστάμε;», ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές διαμαρτυρίες από αγρότη που δεχθήκαμε χθες.
* Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Βούλα Βουγιούκου μας ενημέρωσε ότι «ο έλεγχος για όλη τη Μεσσηνία, για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, γίνεται από τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Και προχωράμε σταδιακά. Εχουμε ολοκληρώσει τους ελέγχους και έχουμε στείλει τις καταστάσεις στην Ενωση και σε μεμονωμένους παραγωγούς για ποσό μέχρι 2.000 ευρώ». Ανέφερε ότι «πριν της Παναγίας εστάλησαν και οι καταστάσεις για την περιοχή της Πύλου και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τους ελέγχους για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ. Εξετάζουν τους φακέλους και το Τμήμα Εσόδων και το Τμήμα ΦΠΑ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε». Η κ. Βουγιούκου μας εξήγησε ότι «έχουμε εντολή να παρακρατούμε ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές» και παρατήρησε: «Ολα αυτά ενώ έχουμε μεγάλη μείωση προσωπικού (από 110 στα 50 άτομα) και έχει έρθει και η ΔΟΥ Μελιγαλά με τις υποθέσεις της, αλλά με λίγους υπαλλήλους».  Γ.Σ.

*** Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση… Παλιοροβούνι!
Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση… Παλιοροβούνι!
* Η Μεσσηνία έχει ''κλείσει'' ως προς την πρότασή της για χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης σκουπιδιών, με την πρόταση που κατάρτισε ο ΕΣΔΙΣΑ και έστειλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αυτό υποστήριξε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, θεωρώντας ότι ο νομός μας… επιτέλεσε το καθήκον του, με τον κατάλογο των 5 περιοχών που απέστειλε ο ΕΣΔΙΣΑ στο ΥΠΕΚΑ -προκειμένου η πρόταση χωροθέτησης να γίνει τελικά από το… υπουργείο, που καλείται να επιλέξει «επιστημονικά» μία από τις 5 περιοχές.
Η πιο πάνω δήλωση του δημάρχου έγινε με αφορμή την προγραμματισμένη για τις 5.30 χθες το απόγευμα, στην Τρίπολη, συνεδρίαση του περιφερειακού ΦοΔΣΑ για το θέμα χωροθέτησης των μονάδων διαχείρισης.
Χθες το πρωί, ωστόσο, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, για το ενδεχόμενο χωροθέτησης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας αναφέρεται ότι ο δήμαρχος -τον οποίον συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατσαμπάνης και Ηλίας Ντονάς- έλαβε από τον υπουργό τη διαβεβαίωση ότι «πριν από οποιαδήποτε απόφαση για τη χωροθέτηση, θα λάβει υπόψη του τις θέσεις και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής».
Πάντως, από την πλευρά του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, το θέμα χωροθέτησης έχει λήξει και πλέον η ουσία -όπως είπε χθες- μετατοπίζεται στον τρόπο που θα λειτουργούν οι ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης -η κάθε μία με το κέντρο διαλογής, τον κομποστοποιητή και τον δεματοποιητή:
«Η διαχείριση των μονάδων θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να γίνεται, είτε από τους τοπικούς ΕΣΔΙΣΑ, είτε από επιτροπές που θα συγκροτήσει ανά νομό ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ» δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας παράλληλα:
«Οι δεματοποιητές ήδη υφίστανται, τα ΚΔΑΥ και οι κομποστοποιητές θα μπορούσαν να νοικιαστούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή το ΥΠΕΚΑ. Εκτιμώ ότι μαζί και με το δεματοποιητή, είναι δυνατό να επιτευχθεί τιμή ακόμα και κάτω από 50 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών» εκτίμησε ο Π. Νίκας.
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι πρέπει να λυθούν και ζητήματα πρακτικής φύσεως, όπως η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση των συγκεκριμένων χώρων. Β.Γ.Μ.

***

***
~**
~**Αίγυπτος: "Κάρφωσαν" σταυρό στο στόμα Χριστιανής !!

**Όπως διαφαίνεται ο μεγάλος χαμένος της Αραβικής Άνοιξης δεν είναι άλλος από το Χριστιανισμό, ο οποίος κυνηγιέται σε Ανατολή (με φρικτά εγκλήματα όπως σας έχουμε δείξει) και Δύση (απαγόρευση σταυρών, εικόνων, απολύσεις).   Είναι προφανές ότι ενοχλεί ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα τη Νέα Τάξη Πραγμάτων,η οποία θέλει να εγκαθιδρύσει την Πανθρησκεία (Εωσφορισμό) στον πλανήτη, καθότι η κοινή λατρεία προς την Νέα Εξουσία θα είναι απαραίτητο συστατικό στη δημιουργία του Παγκόσμιου Κράτους.  Η εικόνα που βλέπετε είναι ιδιαιτέρως σκληρή, όμως πρέπει να δημοσιευθεί για να κατανοήσουν όλοι και χωρίς δικαιολογίες του στιλ "δεν ήξερα, δεν ρώταγα" τι τους περιμένει αν δεν αντιδράσουν επιτρέποντας την ροή χιλιάδων ανθρώπων διαπαιδαγωγημένων με τέτοια ήθη και έθιμα που να επιτρέπουν τέτοια στυγερά και άνανδρα εγκλήματα σε ανυπεράσπιστες γυναίκες.  Να γνωρίζετε επίσης ότι δεν τους ενοχλεί καθόλου αν τους αποκαλείται "δειλούς" και άλλά ωραία, δεν τους απσχολούν αυτά, προκειμένου να εκτελέσουν το "θεάρεστο" έργο τους, ειναι ικανοί να γίνουν ακόμα πιο "δειλοί".  Αναδημοσιεύουμε λοιπόν από το filonoi.gr προς γνώση και συμμόρφωση.   "Ὠραῖα πράγματα συμβαίνουν στὸν πλανήτη μας.  Ἀπὸ τὴν μία ὁ φασισμὸς τῶν ἀριστερῶν, ποὺ ντὲ καὶ καλὰ θέλουν νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὸ πόσο πρέπει νὰ συμπονοῦμε τοὺς «κατατρεγμένους» τοῦ πλανήτου κι ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ «κατατρεγμένοι» τοῦ πλανήτου ποὺ ὅλα τὰ σφάζουν κι ὅλα τὰ μαχαιρώνουν!!! Οι… καλοί μουσουλμάνοι της Αιγύπτου βίασαν, ξυλοκόπησαν, μαχαίρωσαν και κάρφωσαν σταυρό στο στόμα νεαρής γυναίκας, η οποία έκανε το… “έγκλημα” να είναι χριστιανή.  Αυτά τ’ απάνθρωπα κτηνοειδή θέλουν να μας επιβάλλουν.Γεώργιος Μεταξᾶς                                      
Ταύτοχρόνως στὸ Πακιστὰν τοὺς καῖνε ζωντανούς, σὲ διάφορες χῶρες τῆς Ἀφρικῆς (κι ὄχι μόνον) τοὺς ἀποκεφαλίζουν πρὸς παραδειγματισμὸν κι ἐδῶ μᾶς …ἀπειλοῦν μὲ πόλεμο έὰν δὲν τοὺς σεβαστοῦμε!
Μὲ τὴν δική μου νοημοσύνη πλέον ἀδυνατοῦν νὰ παίξουν. Δὲν ξέρω τὶ γίνεται μὲ τὴν δική σας ὅμως.
Ἀφῆστε δὲ ποὺ τελικῶς μᾶς ἔχουν τόσο πολὺ ἐξαπατήσει, ποὺ θεωρῶ πὼς κυριολεκτικῶς ζοῦμε σὲ εἰκονικὴ πραγματικότητα!!!!
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΓΚΝΤΙ ΓΙΑΚΟΥΜΠ…!!!
Το κλείσιμο ενός φιλανθρωπικού Ιατρικού Κέντρου που πραγματοποιεί δωρεάν επεμβάσεις σε μικρά παιδιά απειλούν να κλείσουν φανατικοί μουσουλμάνοι επειδή ιδρύθηκε από τον παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργό σερ Μαγκντί Γιακούμπ, μόνο και μόνο γιατί είναι χριστιανός!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης “Barnabas Aid” το Κέντρο που βρίσκεται στην αιγυπτιακή πόλη Aswan πραγματοποιεί δωρεάν επεμβάσεις σε παιδιά μουσουλμάνων και χριστιανών. Όμως ριζοσπαστικά στοιχεία της μουσουλμανικής κοινότητας του Aswan επιθυμούν να κλείσει το κέντρο λόγω των χριστιανικών πεποιθήσεων του ιδρυτή του.
Όπως δήλωσε στην αιγυπτιακή τηλεόραση η μουσουλμάνα διευθύντρια του κέντρου το κλείσιμό του θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για τη χώρα.
Ξέρετε τί πιστεύω;
Τὸ μοναδικόν τους πρόβλημα δὲν εἶναι ἡ ὁποιαδήποτε ῥατσιστικὴ συμπεριφορὰ ἐναντίοντους, διότι κάτι τέτοιο εἶναι ἀνύπαρκτον.
Τὸ μοναδικό τους πρόβλημα εἶναι τὸ ὄ,τι δὲν ὑπακούουμε στὸν δικό τους νόμο ποὺ ὑπαγορεύει τὸ κοράνι τους. Δῆλα δὴ ἐμεῖς εἴμαστε, κατ’ αὐτοὺς πάντα, παραβατικοί. Δῆλα δὴ εἶδος πρὸς ἐξαφάνισιν!
Ὅσο γιὰ τοὺς ΛΑΘΡΟλάγνους…
Αὐτοὶ χωρίζονται σὲ δύο κατηγορίες. Στοὺς ἠλιθίους καὶ στοὺς πανηλιθίους.
Ἠλίθιοι εἶναι αὐτοὶ ποὺ τὰ «παίρνουν» ξεπουλῶντας ἀκόμη καὶ τὴν ἴδια τὴν μάνα τους, στὸν βωμὸ τοῦ νεοταξισμοῦ τους. Δὲν ἔχουν ἰδεολογίες. Ἀνὰ πάσᾳ στιγμὴ μποροῦν νὰ ἀλλάξουν θέσεις, ὀπτικές, κόμματα. Καὶ εἶναι ἠλίθιοι διότι δὲν μποροῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὴν ἀξία τῆς ἀληθείας.
Πανηλίθιοι εἶναι αὐτοὶ ποὺ ἀκολουθοῦν τοὺς ἠλιθίους, θεωρῶντας πὼς βρῆκαν τὸ φῶς τους, ὥς ἄλλοι στραβοὶ κι ἀόμματοι!!!
Ποιός τήν πληρώνει;
Ὁ ἀγαθός… Γιὰ τὴν ὥρα τοὐλάχιστον. Διότι εἶναι κουραστικὸν νὰ συζητᾶμε γιὰ ἀχλᾶδες διαρκῶς… Δὲν κάνει.
Φιλονόη.
Εμείς να τονίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα με τους ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ μουσουλμάνους, τα ριζοσπαστικά στοιχεία είναι το πρόβλημα, και δυστυχώς είναι εκατομμύρια από αυτούς και χάρις την πολιτική διασποράς ανά την υφήλιο της Νεας Τάξης Πραγμάτων, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.


~** Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012


~Ακόμη και την καταστροφή της Χίου από τις πυρκαγιές βρίσκουν ως ευκαιρία του επεκτατισμού τους οι γείτονες μας οι Τούρκοι. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως «οι Έλληνες από το πείσμα τους δεν δέχθηκαν βοήθεια από την Τουρκία και το νησία καταστράφηκε»!
Διαβάστε περισσότερα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα της μεγαλύτερης ιστοσελίδας ειδήσεων της γειτονικής χώρας haberler.com που έχει τίτλο « Κόστισε ακριβά το πείσμα του γείτονα» και γράφει χαρακτηριστικά « η απόσταση Τσεσμέ-Χίου είναι μόλις 8 μίλια. Με πλοίο φτάνει σε 45 λεπτά. Όταν η Χίος φλέγεται απένταντι στην Τουρκία σκεφτόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Όμως αποκαλύφθηκε πως παρόλο που το μεγάλο μέρος του νησιού έγινε στάχτες αποκαλύφθηκε πως οι ελληνικές αρχές ούτε ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία αλλά ούτε που την δέχθηκαν».
Η ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης που αναφέρει πως την ημέρα της πυρκαγιάς ο ίδιος τηλεφώνησε τη νομαρχία της Χίου για να σταλεί βοήθεια, «όμως κανείς δεν μας απάντησε μετά» δήλωσε. Παράλληλα η Δασική Υπηρεσία της Τουρκία ανέφερε πως δεν δέχθηκε κανένα αίτημα των ελληνικών αρχών για βοήθεια.
Πάντως το δημοσίευμα δείχνει πως οι γείτονες μας προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να φέρουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στη δική τους «ζώνη επιρροής». Ο επεκτατισμός της Άγκυρας δεν έχει τέλος. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ  onalert.gr

~** "Είναι ΛΑΘΟΣ να μισείς όλα τα τριαντάφυλλα επειδή πόνεσες από ένα αγκάθι..Είναι ΛΑΘΟΣ να μην πιστεύεις στην αγάπη, εξαιτίας ενός ατόμου που δεν άξιζε..Η ΖΩΗ μας ανήκει όσο κι αν κάποιοι μας την έκαναν ΔΥΣΚΟΛΗ..!!Εμείς αντέχουμε..!!!!!!!!
~** «όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι' αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»

** “Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από την σιωπή.”


~**«Μεγάλο αδελφό» μας βάζει η εφορία για... «το καλό μας»:
** Ξεκίνησαν το ηλεκτρονικό «φακέλωμα»
Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην αγορά προχωρά και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έληξε η προθεσμία που
είχε δώσει σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όλα τα στοιχεία που αφορούν σε
συναλλαγές για να ξεκινήσει νέος κύκλος διασταυρώσεων και ελέγχου των εισοδημάτων εν όψει και της καθολικής εφαρμογής του «πόθεν έσχες»
Έτσι, και τυπικά πλέον, μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές
των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ακόμη και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας
και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ελέγχων και διασταυρώσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, για τον εντοπισμό και των φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα
ζουν πλουσιοπάροχα πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες, πληροφορίες θα συγκεντρώνονται και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων,
παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να αφορούν στη χρήση του 2011, εκτός αυτών που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος, αλλά και των
στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και στη χρήση 2010.
Επισημαίνεται ότι όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών
που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Σώμα Δίωξης
Οικονομικού Εγκλήματος-ΣΔΟΕ κ.λπ.).
Στο πλαίσιο πάντως του γενικότερου «φακελώματος» που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν» (13/8/2012, σελ. 1)
ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω του οποίου οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού να
έχουν την πλήρη εικόνα και το οικονομικό προφίλ όλων των συγγενικών προσώπων του φορολογούμενου που ελέγχουν.
Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι η δημιουργία του γενεαλογικού και συγγενικού δέντρου θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βάζουν στο μικροσκόπιο των ερευνών και τα συγγενικά πρόσωπα
του «ύποπτου» φορολογούμενου και να «ξεψαχνίζουν» το «πόθεν έσχες» τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πολύ σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το εν λόγω εγχείρημα, καθώς πολλές φορές μέχρι
σήμερα κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων «σκόνταφταν» σε συγγενικά πρόσωπα, όπου χανόντουσαν τα ίχνη.
Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που αρκετοί φορολογούμενοι για να κρύψουν «μαύρα» χρήματα τα κατέθεταν σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, κυρίως μισθωτών ή συνταξιούχων,
υπεράνω υποψίας, που δεν τραβούσαν την προσοχή των φορολογικών αρχών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους.
Πηγή: naftemporiki.gr
~**Ουδεμία γενεαλογική σχέση με την Θεσσαλονίκη ο Κεμάλ!Ανησυχία στην Τουρκία για τις αποκαλύψεις :
~ Η οικογένεια του Κεμάλ Ατατούρκ δεν είχε σχέση με τη Θεσσαλονίκη – γεγονός που θα στενοχωρήσει μεν τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη – αλλά από την επαρχία της Μαλάτιας (της ελληνικής Μελιτίνης), στις ανατολικές εσχατιές του τουρκικού κράτους.
Αυτό υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε και ήδη προκαλεί σάλο στην Τουρκία. Η οικογένεια του Κεμάλ, αναφέρει το βιβλίο του Φατίχ Μπαγιάν «Από τον Μουσταφά στον Κεμάλ. Το μεγάλο μυστικό του Ατατούρκ», μετανάστευσε στη Θεσσαλονίκη από την Μελιτίνη. Το χειρότερο όμως είναι ότι, σύμφωνα με το βιβλίο, η καταγωγή του Κεμάλ είναι πιο σκοτεινή από ότι φανταζόμαστε, αφού η υποτιθέμενη μητέρα του, ήταν στην πραγματικότητα θεία του!
Ο Κεμάλ πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη θεία του, μετά τον θάνατο των γονέων του. Σύμφωνα με το βιβλίο η θεία του τον υιοθέτησε. Ωστόσο τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και σχετίζονται με την σχέση του πατέρα του Κεμάλ με τη συγκεκριμένη θεία – μητέρα.
Στη δεκαετία του 1930 είχε γίνει μια απόπειρα στην Τουρκία να ερευνηθεί το γενεαλογικό δέντρο του Κεμάλ, η οποία όμως σταμάτησε κακήν-κακώς, τότε, για άγνωστους λόγους, με φημολογούμενη παρέμβαση του κύκλου του Κεμάλ.
defence point

~**ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ" :
~ Για τον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται και για τον στόχο που είναι η νίκη απέναντι στη Μαλαγα, μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα...
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην προκαθορισμένη συνέντευξη για τον πρώτο αγώνα με τη Μάλαγα:
Πόσο ιδιαίτερη είναι η πρώτη αναμέτρηση για εσάς;
"Θα ήθελα να σας χαιρετήσω με μεγάλη χαρά. Είδα πρόσωπα που είχα συνηθίσει όσο έμεινα εδώ. Η Μάλαγα έχει κάνει μεγάλο βήμα, κάτι που φάνταζε απίστευτο πριν 2-3 χρόνια και θα ήθελα να τους συγχαρώ για αυτή την επιτυχία. 'Εχουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που πρώτη φορά παίζει σε αυτή την διοργάνωση και εμείς έχουμε 250 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συμμετείχε στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ένας σύλλογος που έχει μεγάλη ιστορία. Μεγάλη ιστορική βαρύτητα. Τώρα η ιστορία τον τελευταίο καιρό δεν είναι η καλύτερη και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξέρουν τα όσα έχουν γίνει στον σύλλογο. Όμως είμαστε σε μία κατάσταση ριζικής αλλαγής και για το παρόν και το μέλλον.
Θα παίξουν δύο ομάδες με διαφορετική ιστορία. Στην πραγματικότητα, η Μάλαγα έχει καλύτερη θέση αναφορικά με τα μελλοντικά αποτέλεσματα. Και το λέω αυτό γιατί συχνά μεγάλες ομάδες δεν βρίσκονται σε σημείο εξαιρετικές δυναμικής. Όπως και μικρότεροι σύλλογοι, έχουν ομάδες ισχυρότερες. Η Μάλαγα τελείωσε τέταρτη στο ανταγωνιστικότατο ισπανικό πρωτάθλημα, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες αυτά τα δύο χρόνια και αυτό κάνει την διαφορά. Θα έλεγα ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν συχνά σημαντικές καταστάσεις. Όσοι από τους παίκτες μας δεν έχουν εμπειρία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το αυριανό παιχνίδι ως έναυσμα σε διοργανώσεις που εγώ επί πολλά χρόνια συμμετείχα".
Σκοπεύετε να μας πείτε την ενδεκάδα ή ποιος θα ξεκινήσει στην επίθεση και τι περιμένετε από τον Παναθηναϊκό αύριο;
"Να σας πω τους παίκτες που θα παίξουν στην επίθεση;(χαμογελά) Αυτό που περιμένω είναι να γίνει ένας μεγάλος αγώνας και το γήπεδο να είναι γεμάτο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που χρειάζονται. Όσον αφορά την ενδεκάδα δεν θα σας πω. Διότι αν το κάνω δεν θα έχετε δουλειά. Πάντα κάθε μέρα γράφεται και γράφεται. Αύριο ίσως να έχω μια άλλη ιδέα. Δεν θα ήθελα να δεσμευθώ".
Άρα δεν έχετε αποφασίσει;
"Όχι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν θέλω να τους αποκαλύψω. Γιατί αν τους πω μπορεί μερικοί να μην ανοίξουν καν την τηλεόραση".
Έχετε έρθει με διάθεση εκδίκησης;
"Αν ήταν άλλη ομάδα που δεν θα ήταν η Μάλαγα, θα σας έλεγα πως ήρθα για να χάσω; Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχουν στιγμές καλές και λιγότερο καλές. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Αυτός είναι ο στόχος μου".
Στα παιχνίδια με την Μάδεργουελ ο Παναθηναϊκός είχε την πίεση. Τώρα είναι πιο απελευθερωμένοι οι παίκτες;
"Η πίεση είναι πάντα η ίδια. Όλοι έλεγαν ότι θα ήταν εύκολα. Εμείς δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο εύκολα. Η ομάδα της Μάλαγα ήταν 4η στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στόχο πάντα την νίκη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο πρέπει να παίρνουμε νίκες που χτίζουν τις ομάδες".
Υπήρχε πάντα μια επιθετική φιλοσοφία όσο ήσασταν εδώ. Θα είναι έτσι και τα δύο 90λεπτα;
"Όταν ήρθα εδώ, ήρθα από μία ομάδα που έπρεπε να κερδίζει πάντα. Ξέχαστε το αυτό. Ήρθα για να πάρω μία νίκη. Μου αρέσει ότι υπάρχει επιθετικότητα. Εμείς ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα αυτή όπως η Μάλαγα. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι. Δεν είναι ένας αγώνας αλλά δύο παιχνίδια".
Υπολογίζετε κανονικα τον Λάζαρο για την βασική ενδεκάδα;
"Άυριο θα δείτε...".

~**  

ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html   , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html   , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html   , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~** ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org   = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html    , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html   , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 22  Αυγούστου  2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~**
ΒΟΤΑΝΑ  ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΑΠΟ ΑΥΤΑ :
**Σαμπουκος
ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ (ELDER EUROPEAN)- SENSITIES Βοτανοθεραπεια.
Ο Σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι επίσης γνωστός ως Ζαμπούκος, Σαμβυξ,Κουφοξυλιά, Αφροξυλιά, Αφροξυλάνθη, Ακταία,Βούζια,Φροξυλιά, Φροξινάνθη. Πρόκειται για μία ομάδα 30 περίπου φυτών που ευδοκιμούν σε εύκρατες και υποτροπικές περιοχές του Βορείου κυρίως ημισφαιρίου. Χρήσιμα τμήματα του Σαμπούκου είναι τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του.
Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια ο Σαμπουκος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Δύο ανεξάρτητες κλινικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 2004, έδειξαν πως η κατανάλωση Σαμπούκου μειώνει σημαντικά τόσο τα συμπτώματα όσο και το χρόνο ανάρρωσης από τη γρίπη (τόσο τύπου Α όσο και τύπου Β). .
Ο Σαμπούκος περιέχει το περισσότερο νιτρικό κάλιο σε σχέση με οποιοδήποτε βότανο και είναι πλούσιος σε πολλές βιταμίνες (κυρίως Α, Β, C). Τον 17ο αιώνα ήταν δημοφιλές γιατρικό για να καθαρίζει τα φλέματα, ενώ τον 18ο αιώνα στην Γαλλία το απόσταγμα του Σαμπούκου εκθειαζόταν για την ικανότητά του να λευκαίνει το δέρμα και να σβήνει τις φακίδες. Τα φύλλα δρουν ως εξωτερικό μαλακτικό και επουλωτικό, εσωτερικό καθαρτικό, αποχρεμπτικό, διουρητικό και εφιδρωτικό. Επίσης λιωμένα χρησιμοποιούνται για μωλωπισμούς, διαστρέμματα, τραύματα και χιονίστρες συνήθως σε μορφή μίας ζεστής κομπρέσας. Για κρυολογήματα και πυρετούς ο Σαμπούκος συνδυάζεται με Μέντα, Αχιλλέα ή Ύσσωπο. Για τη γρίπη συνδυάζεται με Αγριμόνιο. Για την καταρροή με τη Χρυσόβεργα .
Παρασκευάζεται ως έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 2 κουταλιές του τσαγιού ξηρά φύλλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε έως τρεις φορές την ημέρα. Τα κοπανισμένα φύλλα είναι αποτελεσματικό αντικουνουπικό ως έγχυμα. Βάζουμε μία χούφτα σε ένα δοχείο και προσθέτουμε βραστό νερό, το αφήνουμε μερικές ώρες και έπειτα όπως είναι κρύο το βάζουμε σε ένα σκούρο μπουκάλι. Αλείφουμε το δέρμα μας πριν κοιμηθούμε και αντίο κουνούπια…
Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

~** Σταφυλοθεραπεία και υγεία ¨:
** Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες και οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικώτερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γηρασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους - με δυό λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.
Όση θρεπτική αξία έχει ένα κιλό σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρεί κανείς.
Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί.
Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι σταφύλια με ψωμί και το βράδυ ψωμί με σταφύλια.Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.
Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.
Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας
Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.
Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους.
Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από ένα κιλό για τους παχείς και έως ενάμιση κιλό για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδος να λησμονηθεί για πάντα.
Συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας
Κατά την σταφυλοθεραπεία, τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρυντικό, γιατί αυτό δηλώνει ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια κι έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.
Ο ρόλος της δίψας
Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξις ότι παρουσιάζεται φλόγωσις και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.
Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρετός και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.
Το καλύτερο τονωτικό
Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξις για δουλειά, για κίνηση.
Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.
Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλαση.
Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρονίων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα. 
Πηγή: Τροφή και υγεία/Φυσική υγιεινή - Ηλίας Πέτρου και ftiaxno

KOMBUCHA, MAGIC ELIXIR

~**Κομπούχα, μαγικό ελιξήριﻨ:

~ Η φωτό από το http://www.thehealthyhomeeconomist.com/
Η κομπούχα είναι ένα ενδιαφέρον όξινο και αφρώδες ποτό με ελάχιστο αλκοόλ (0.5-1%). Πρόκειται για ένα γλυκό τσάι που έχει υποστεί ζύμωση από μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και μυκήτων. Στο τελικό ποτό η ζάχαρη έχει σχεδόν καταναλωθεί από τους μικροοργανισμούς και τα αρώματα που αναπτύσσονται κάνουν τη γεύση πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτή του τσαγιού. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή να γίνει δεύτερη ζύμωση με φρέσκα ή ξερά φρούτα ή αρωματικά όπως το τζίντερ.

Υλικά και εξοπλισμός για 3 λίτρα
2 γυάλινα βάζα χωρητικότητας 3 λίτρων το καθένα ή 6 χωρητικότητας 1 λίτρου
καλύματα για τα βάζα: απλό βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης ή χαρτί κουζίνας
λαστιχάκια για να στερεωθούν τα καλύματα στα βάζα

2 κομπούχες διαμέτρου 15 εκατοστών ή περισσότερες μικρότερες (χρειάζεται μία για κάθε βάζο)
400
ml έτοιμο ποτό κομπούχα (ως ρυθμιστής οξύτητας) χωρίς άρωμα
3 λίτρα νερό καθαρό, φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο
300 γρ. ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μαύρο τσάι ή 4 φακελάκια μαύρο τσάι

Προσοχή: Η κομπούχα είναι πολύ ευαίσθητη στα χημικά, (απολυμαντικά, απορρυπαντικά) και στα μέταλλα. Επίσης είναι ευαισθητη στις μολύνσεις. Κρατήστε όλα τα σκεύη καθαρά, ξεβγάζοντάς τα με βραστό νερό για να φύγουν τα υπολείμματα απορρυπαντικών και αποφύγετε τα μεταλλικά σκεύη εκτός από το ανοξείδωτο ατσάλι που είναι ασφαλές για το βράσιμο του νερού.
1. Βάζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να βράσει
2. Μόλις βράσει προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί
3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τσάι σε θήκη ή στα φακελάκια. Περιμένετε 15-20 λεπτά.
4. Στραγγίζετε το τσάι και το μοιράζετε στα βάζα.
5. Αφήνετε να κρυώσει αρκετές ώρες, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία χώρου.
6. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία χώρου, προσθέτετε ποτό κομπούχα σε κάθε βάζο σε ποσοστό 10%. Δηλαδή για κάθε λίτρο προσθέτετε 100 ml ποτό κομπούχα.
7. Σε κάθε βάζο τοποθετείτε μια αποικία κομπούχα
8. Σκεπάζετε με το ύφασμα ή το χαρτί κουζίνας και το στερεώνεται με ένα λαστιχάκι.
9. Τοποθετείτε τα βάζα σε κάποια ήσυχη γωνιά, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και τα αφήνετε ακίνητα για 8-16 ημέρες. Τα βάζα είναι καλό να μην κουνηθούν όσο γίνεται η ζύμωση.
Η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Το καλοκαίρι χρειάζονται συνήθως 8 ημέρες. Το χειμώνα περισσότερες, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Για να δοκιμάσουμε την κομπούχα, βυθίζουμε ένα καλαμάκι, φράσουμε το πάνω άνοιγμα και το απομακρύνουμε. Το αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και το δοκιμάζουμε. Η ζύμωση έχει ολοκληρωθεί όταν η κομπούχα έχει ελάχιστη ή καθόλου γλυκιά γεύση.

~**ΒΟΤΑΝΑ ΥΓΕΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Το αντικείμενο της σελίδας μας έχει να κάνει μόνο και μόνο με πληροφορίες που σχετίζονται με τον καρκίνο και την εναλλακτική του αντιμετώπιση.
Όλες οι πληροφορίες που θα δείτε εδώ αποτελούν αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας που έχω κάνει από το 2005 εώς σήμερα, αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας για χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να βοήθησω από την δίκη μου σκοπιά ενάντια στην μάστιγα (καρκίνος).
Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο ορμόμενος από βιώματα , ακούσματα ,και πείσμα ενάντια του, θέλοντας να εξιλεωθώ λοιπόν δίνω την μάχη μου και εγώ μέσο της πληροφορίας.Είμαι απόλυτα σίγουρος πως γνωρίζοντας όλο αυτό το υλικό θα αποκτήσετε τα εφόδια για να δώσετε και εσείς την δίκη σας μάχη υγιεινά η αλλιώς εναλλακτικά απεναντί του.
Μην ξεχνάτε πως εδώ θα σας μιλήσω μόνο και μόνο για υγιεινή διατροφή και για την ευεργετική της αξία.
ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΩΠΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ……….

~**











~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1796 video.-
A.  snstam@gmail.com  .-
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =223 video.- 
b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 284 video.-
c. vlasiskal@gmail.com .-

** Φωτογραφία: Just colected these figs this morning, and I place them in the Bamboo Crate (kalamoti) to sun dry
Sammer  in  Arfara  Messiniaw  Greece   2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: