ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη 24 Μαϊου 2012

Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη  24  Μαϊου  2012  :
Φωτογραφία  από τον Αβλέμονα  των Κυθήρων 2012
Στο  γοητευτικό λιμανάκι του Αβλέμονα  Κυθήρων  2012
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
~** Ο τρόμος των αποδείξεων
 - ΟΛΟΙ υποχρεούνται να τις υποβάλουν - Που κρύβονται οι παγίδες

* Πηγή: http://4oktovriou.blogspot.com/#ixzz1vnuUrM3g
- Ακόμη και όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ πρέπει να “μαζέψουν” αποδείξεις- Πως πρέπει να υπολογίσετε αποδείξεις και τεκμήρια- Ποια είναι τα ποσά αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσ..
- Ποια είναι τα ποσά αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσετε φοροκαμπάνες άρχισαν ήδη να πέφτουν και πολλοί είναι εκείνοι, χιλιάδες, που δεν πρόσεξαν τα ψιλά γράμματα στο νόμο και βρέθηκαν να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ φόρο.
 * Πρώτα απ' όλα πρέπει να γνωρίζεται ότι εφέτος αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος πρέπει να υποβάλουν όλοι ακόμη και αν το εισόδημά τους είναι κάτω από το αφορολόγητο.
- Δείτε με παραδείγματα πόσες είναι οι αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσετε:
 * ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
2.500 625
3.000 750
4.000 1.000
6.000 1.500
8.000 2.000
10.000 2.500
12.000 3.000
14.000 3.500
15.000 3.750
17.000 4.250
19.000 4.750
25.000 5.000
30.000 7.500
40.000 10.000
50.000 12.500
60.000 (και πάνω) 15.000
* Προσοχή στον κωδικό 49 στο Ε1, πρέπει να συμπληρωθεί το ποσό των αποδείξεων, αν είναι κενός θα φορολογηθείτε ανάλογα με το ποσό αποδείξεων που θα έπρεπε να υποβάλετε
* “Οι αποδείξεις δεν συνυποβάλλονται με τη δήλωση και φυλάσσονται από το φορολογούμενο και παραδίδονται μόνο εφόσον ζητηθούν για έλεγχο” τονίζεται στην εγκύκλιο.
~** Αποδείξεις και τεκμήρια
 * Εφέτος τα τεκμήρια είναι αυξημένα από 33% ως και 70%. Το εισόδημα πλέον υπολογίζεται με βάση αυτά και όχι με βάση το λεγόμενο δηλωθέν εισόδημα. Πολλοί πολίτες που υπέβαλαν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις με βάση το δηλωθέν εισόδημα, το 25% αυτού δηλαδή, αλλά φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια βρίσκονται με λιγότερες αποδείξεις και έτσι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο.
 * Οι αποδείξεις θα πρέπει να υπολογιστούν με βάσει το τεκμαρτό, το εισόδημα που προκύπτει από τα τεκμήρια λοιπόν, πρέπει να καλυφθεί το 25% αυτού του εισοδήματος με αποδείξεις για να μην υπάρχουν προβλήματα και επιπλέον φόροι.
~  Παράδειγμα:
* Εάν λοιπόν ένας πολίτης έχει δηλώσει εισόδημα 5.000 ευρώ και γι' αυτό έχει υποβάλει αποδείξεις ίσες με το 25%, δηλαδή αποδείξεις ίσες με το ποσό των 1.250 ευρώ και το τεκμαρτό του εισόδημα υπολογίζεται στα 8.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο.
* Ο επιπλέον φόρος προκύπτει καθώς για εισόδημα 8.000 ευρώ θα έπρεπε να υποβάλει αποδείξεις ίσες με ποσό 2.000.
* Προκύπτει δηλαδή μια διαφορά στο ποσό των αποδείξεων 750 ευρώ, δηλαδή θα προκύψει επιπλέον φόρος 75 ευρώ που μαζί με τον φόρο 300 ευρώ (καθώς πλέον το αφορολόγητο είναι στα 5.000 ευρώ) ο φόρος που θα πληρώσει συνολικά ο πολίτης είναι 375 ευρώ
 * Προσοχή εάν έχετε απολυθεί πρέπει να συμπληρώσετε σε ειδικό κωδικό το ποσό της αποζημείωσης
 * Τέλος, η εγκύκλιος διευκρινίζει πως η αποζημίωση απολύσεως που φορολογείται αυτοτελώς., αναγράφεται μόνο στους κωδικούς 657 - 658 του πίνακα 6, “έτσι ώστε για τα ποσά αυτά να μην υπολογισθεί έκτακτη εισφορά. Τα ποσά αυτά δεν αναγράφονται πλέον στους κωδικούς 659 - 660 του πίνακα 6 όπως τα παλαιότερα οικονομικά έτη”. http://www.newsit.gr

~*** Κατεβαίνει στις εκλογές ο Τράγκας
~ Την ίδρυση πολιτικού φορέα υπό το *όνομα Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ανακοίνωσε ο Γιώργος Τράγκας. *«Σας ανακοινώνω την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού forum-πολιτικού φορέα που θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με....τη μαζική συμμετοχή σας και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: Εντός ζωής» γράφει στο προφίλ του στο Facebook ο Γιώργος Τράγκας.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ 
~ 2ος  αγώνας στα πλέϊ οφ  στο ελληνικό πρωτάθλημα του μπάσκετ γιά τον πρωταθλητή :
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Πειραιώς    81-79     .- ^
~ Τα δεκάλεπτα: 20-19, 38-41, 67-59 , 81-79  .-
H  σειρά  γίνεται  1-1 .-
* Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Ν. Καλάθης, Σμιθ, Καϊμακόγλου και Γιασικεβίτσιους.
* Η 12άδα του Ολυμπιακού: Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσι, Κέσελ, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας και Κατσίβελης.
* Οι διαιτητές: Πηλοϊδης, Γκόντας και Τανατζής

 ~** Nεκρός 65χρονος Καλαματιανός σε τροχαίο στη Φαρακλάδα

~ *Tην τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε 65χρονος Καλαματιανός σε τροχαίο που έγινε στην εθνική οδό Κυπαρισσία Φιλιατρών. Το τροχαίο συνέβη στις 11.30 το πρωί. **Ο 65χρονος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό επειδή είχε βρέξει.*

~** Ντέρμπι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και τα νέα γκάλοπ
*  Για την απόλυτη αναμέτρηση, που απαιτεί γερά νεύρα μέχρι τέλους προϊδεάζουν τα γκάλοπ, που διενεργούνται αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό του pelop.gr (η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ") η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 10,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 4,6%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,3%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εντοπίζονται στο 1,1%, ο ΛΑΟΣ στο 0,3%. * Στην εκτίμηση ψήφου τώρα με τις αναγωγές η ΝΔ πάει στο 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,8%, η Χρυσή Αυγή 6,4%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%, ο ΛΑΟΣ 0,4% και η Δημιουργία Ξανά 1,4%.
* Χαρακτηριστικό της μάχης που δίδουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι και το εύρημα ότι από τους ψηφοφόρους, που δεν ψήφισαν στις 6 Μαΐου τα δύο κόμματα αποσπούν ίδιο ποσοστό, από 18,9%, με τις άλλες επιλογές κομμάτων να είναι πολύ πίσω.
* Στην παράσταση νίκης το 51,2% πιστεύει ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, ενώ το 34,5 βλέπει ΣΥΡΙΖΑ. Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με 54,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 45,6%. Αντώνης Σαμαράς (36,4%) και Πάνος Καμμένος (36,3%) ερίζουν για την τρίτη θέση, ενώ πιο πίσω είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 27,3% και η Αλέκα Παπαρήγα με 16,1%.
* Το 56,4% θεωρεί ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική, ενώ ένα 37,3% τη θεωρεί δύσκολη, αλλά πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε.
* Ένα ποσοστό 83,4% υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ. Μόνο ένα 10,8% θέλει επιστροφή στη δραχμή.
* Η πλειοψηφία των πολιτών (64,3%) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, ενώ ένα ποσοστό 29,9% πιστεύει ότι θα αναγκαστεί ή θα την αναγκάσουν να φύγει από το κοινό νόμισμα.
* Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες φέρουν γκάλοπ της Public Issue να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 26% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Κατά την ίδια πληροφόρηση, οδεύουμε προς επτακομματική Βουλή και πάλι με τα ποσοστά των άλλων κομμάτων να διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 15%, Δημοκρατική Αριστερά: 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%, ΚΚΕ: 5%, Χρυσή Αυγή: 4,5%

~** Τι «τρέχει» με τις... καταθέσεις;
~ Σε τεντωμένο σκοινί κινείται το τραπεζικό σύστημα, καθώς μία άσχετη δήλωση, έστω και με καλή πρόθεση, από έναν εκ των μονομάχων στις προσεχείς εκλογές ή ένα τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εκροών καταθέσεων. Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) διέψευσε το Σάββατο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική σύσκεψη τραπεζιτών, όπου συζητήθηκε η επιβολή....έκτακτων μέτρων (πλαφόν στις αναλήψεις και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό).-

~**

~*** MEΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
*** Μάστιγα οι τσιγγάνοι, βεντέτα με πολίτες


* Μία βεντέτα μεταξύ κατοίκων της Μικρομάνης και τσιγγάνων υποβόσκει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο περίπου στην παραπάνω περιοχή. Το επεισόδιο που έγινε στις αρχές του μήνα, όταν ντόπιοι κυνήγησαν με καραμπίνες τσιγγάνους που επιχείρησαν να κλέψουν - και, ευτυχώς, δεν είχε κάποιο άσχημο αποτέλεσμα πέρα από ένα σκασμένο λάστιχο αυτοκινήτου- συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
* Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει στα όριά τους με τις κλοπές σε σπίτια και χωράφια και επισημαίνουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ίσως συμβούν και χειρότερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δείχνουν αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στο καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή τους.
* Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας για να προλάβει τα χειρότερα οργάνωσε χθες συνάντηση με εκπροσώπους της περιοχής και αθιγγάνους, με σκοπό να υπάρξει ηρεμία και ψύχραιμη αντιμετώπιση του φαινομένου, που κάθε ημέρα γίνεται και εντονότερο.
* Έτσι, για άλλη μια φορά, συνέστησε σε δηλώσεις του συνεννόηση και όχι σύγκρουση με τους τσιγγάνους, που κατηγορούνται για τις περισσότερες κλοπές και άλλες παράνομες πράξεις που σημειώνονται στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας.
* Μάλιστα, ο δήμαρχος διαχώρισε ξανά τη θέση του από «ακραίες φωνές και ενέργειες», τονίζοντας ότι γίνονται από την πλευρά ορισμένων κατοίκων, και υπογράμμισε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα.
* Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων. Πρόσφατα είχε γίνει μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των χωριών όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κλοπών, διαρρήξεων και άλλων παράνομων ενεργειών, αλλά και εκπρόσωποι των τσιγγάνων. Το κλίμα ήταν καλό, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, και ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει ο ίδιος και εκπρόσωποι των χωριών και των τσιγγάνων, η οποία και θα αναλαμβάνει να εξομαλύνει τα πράγματα κάθε φορά που δημιουργείται πρόβλημα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη , Πηγή  εφημερίδα "  Θάρρος " 2012 .-

*** Τα κόμματα "μαγειρεύουν" τις λίστες για τις εκλογές

* Η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου αποκτά, εκτός των άλλων, «άρωμα εκλογών» Ιουνίου 1985, οπότε ίσχυσε για πρώτη φορά η «λίστα». Τα δε κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και στη Μεσσηνία να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, αφού μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν κλείσει όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. * Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την 6η Μαΐου.
* Η αρχή έγινε από το ΠΑΣΟΚ. Λόγω κωλύματος του δημοτικού συμβούλου Κ. Ανδρεάκου τη θέση του καταλαμβάνει ο δικηγόρος Διον. Αλευράς, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή διευρυμένη σύνθεση του οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.
* Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχτηκε και η 10μελής επιτροπή εκλογικού αγώνα, η οποία αποτελείται από τους: Χρ. Χριστόπουλο, Γ. Χριστόπουλο, Θ. Μπρεδήμα, Κ. Ανδρεάκο, Μιχ. Σούμπλη, Δ. Ανδριανόπουλο, Κ. Τσαπόγα, Γ. Κατσούλη, Ν. Χόνδρο και Στ. Στραβόλαιμο.
~* ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΑΛΕΥΡΑ
* Μάλιστα, ο κ. Αλευράς έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση: «Η πατρίδα μας περνάει δύσκολους καιρούς. Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας. Σ’ ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον, με φανερούς κινδύνους, η χώρα πρέπει να έχει σταθερή κυβέρνηση και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
* Οι περιστάσεις αξιώνουν πολιτικές ηγεσίες με υπευθυνότητα, δυνατότητες, σχέδιο και μεγάλες αλήθειες. Οι περιστάσεις είναι ασυμφιλίωτες με τη δημαγωγία, το λαϊκισμό, τον κομπασμό και τα ψεύτικα λόγια.
* Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας εθνικής – αναγεννητικής προσπάθειας, για την Ελλάδα της Ευρώπης. Να μη δώσουν την εκδοχή μιας ευάλωτης και απομονωμένης χώρας, μιας Ελλάδας του τρίτου κόσμου.
* Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει εγρήγορση και κινητοποίηση όλων των πολιτών, όλων των Ελλήνων.
* Αυτή ακριβώς η συνείδηση του παρόντος με κινητοποιεί. Μου επιβάλλει να συμμετέχω ενεργά στον αγώνα και την προσπάθεια. Ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα για στράτευση σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα, θα είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, στην τελευταία θέση της λίστας.
* Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα μας που πρέπει να αναγεννηθεί και την παράταξή μας που πρέπει να ανασυσταθεί, καλώ όλους και όλες σε μια μεγάλη, κοινή, νέα διαδρομή. Όλοι Μαζί μπορούμε να διαβούμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε την Αυτοδύναμη Ελλάδα».
 ~* ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
* Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει κάποια κίνηση που να φανερώνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση. Του ψηφοδελτίου αναμένεται να ηγηθεί, για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
* Σημαντική από άποψη σχεδιασμού για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η σύγκληση της Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης μεθαύριο Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί, εκτός των άλλων, θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, η στρατηγική στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.
* Χωρίς αλλαγές προβλέπεται να είναι και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, ενώ επικεφαλής του αναμένεται να τοποθετηθεί ο ήδη εκλεγμένος βουλευτής Θαν. Πετράκος.
* Στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς γίνονται κάποιες συζητήσεις εδώ και καιρό για την ανανέωση του ψηφοδελτίου με ένα ή δύο πρόσωπα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Αυτό αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες. Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρώτη σε ψήφους ήταν η Νάνσυ Αργυράκη.
* Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναμένεται να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του στην αυριανή κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Πάντως, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, επικεφαλής θα τοποθετηθεί ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που ήταν πρώτος και σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.
* Αλλαγή ίσως υπάρξει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο δεύτερος σε ψήφους, Χρ. Σταματόπουλος, όπως δήλωσε στο «Θ», εξετάζει τρόπους να μην είναι υποψήφιος και αυτή τη φορά, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια για να πετύχει το κόμμα του κ. Καμμένου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Μεσσηνία.
* Τέλος, για το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» να αναφέρουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρώτος σε ψήφους ήταν ο οδοντίατρος Δ. Κουκούτσης, ο οποίος εκλέχτηκε και βουλευτής.
του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πέντε φέτος οι γαλάζιες σημαίες στη Μεσσηνία

* Πέντε γαλάζιες σημαίες, μία περισσότερη από πέρσι, θα κυματίζουν στις ακτές της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. * Η ακτή που θα φέρει τη νέα σημαία θα είναι αυτή στο Καλό Νερό, ενώ οι υπόλοιπες είναι σε: Ανάσταση και Μικρή Μαντίνεια του Δήμου Καλαμάτας, Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης και Άη Λαγούδη του Δήμου Τριφυλίας.
 * Συνολικά απονεμήθηκαν, σε παγκόσμιο επίπεδο, 3.179 γαλάζιες σημαίες σε ακτές και 659 σε μαρίνες, με την Ελλάδα να λαμβάνει 394 πανελλαδικά.

*** Νοσοκομείο

~ Γιόρτασαν χθες οι νοσηλευτές  * Τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, που ήταν στις 12 Μαΐου, γιόρτασαν χθες με μια εκδήλωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές του ιδρύματος. Κατά τη διάρκειά της, τίμησαν και συναδέλφους τους που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν, απευθύνοντάς τους ένα «ευχαριστώ» για όσα προσέφεραν με τη δουλειά τους επί χρόνια στο χώρο της υγείας.
* Η νοσηλεύτρια Αγγελική Καλδή παρουσίασε την ομιλία «Γεφυρώνοντας το χάσμα από την τεκμηρίωση στην πράξη», θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένη και η φετινή Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών.
 * «Το ξεχωριστό φέτος είναι ότι τιμήσαμε κάποιους συναδέλφους οι οποίοι έχουν πάρει σύνταξη, και με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να τους πούμε ένα ευχαριστώ για όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Μεσσηνίας, Ευσταθία Καμπουγέρη, για την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με τη Νοσηλευτική Διεύθυνση του νοσοκομείου.
* Οι συνταξιοδοτημένοι πλέον νοσηλεύτριες και νοσηλευτές που τιμήθηκαν χθες είναι οι: Ελένη Μανδηλάρη, Ευτέρπη Βελετάκου, Ζωή Γεωργακοπούλου, Ευαγγελία Ζαγάκου, Μαρουδιώ Τσεβή - Κόκα, Σοφία Κωστοπούλου - Διονυσοπούλου, Γεωργία Ζόμπολα, Ευγενία Αδαμοπούλου, Αικατερίνη Αλβανού, Ιωάννα Βλαχέα, Κανέλλα Δουλάμη - Μαγεμενέα, Ευτυχία Καλογεροπούλου, Αικατερίνη Καντζιλιέρη, Φανή Κουμάντου, Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Μάντη, Δήμητρα Μαυροειδή, Σταυρούλα Νικολακοπούλου, Σταυρούλα Παπαδολιοπούλου, Αικατερίνη Περρέα - Γκότση, Αργυρώ Σοφιανού, Χαρίκλεια Φύκιρη, Γεωργία Χιουρέα - Κουρή, Μαρία Στασινοπούλου, Παναγιώτης Μπεγέτης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.
 ~* Συνταξιοδοτείται  ο χειρούργος γιατρός Πάνος Χρυσομάλλης
* Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Παναγιώτης Χρυσομάλλης, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στη δουλειά των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών και στην ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το γιατρό.
* Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσομάλλης, οι νοσηλευτές, εκτός από τον ασθενή, έχουν να αντιμετωπίσουν και το γιατρό, τις οδηγίες του οποίου πρέπει να ακολουθήσουν, να δεχθούν τις διάφορες εντάσεις την ώρα της δουλειάς, το άγχος και την γκρίνια του πολλές φορές, ιδίως όταν πρόκειται για χώρους όπως το χειρουργείο. «Έχουν γίνει καυγάδες, αλλά όταν τελειώνει το αντικείμενο, είμαστε πάλι σαν αδέλφια» σχολίασε ο χειρουργός κ. Χρυσομάλλης, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στη συνταξιοδότησή του. Είπε ότι σε ένα μήνα φεύγει από το νοσοκομείο και απευθυνόμενος στο νοσηλευτικό προσωπικό, του ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη, ενώ ζήτησε μία συγγνώμη από καρδιάς, για τις στιγμές που πάνω στην πίεση της δουλειάς, άθελά του, μπορεί να παραφέρθηκε. Από την πλευρά των νοσηλευτών, η πρόεδρος Ευσταθία Καμπουγέρη τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει στο νοσοκομείο. -  Της Μαρίας Νίκα

***  Περιφέρεια

~ 100 εκ. ευρώ από ΠΔΕ τα επόμενα χρόνια  * Ψηφίσθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το τεχνικό πρόγραμμα για το 2012, ανάμεσά του κι αυτό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με έργα που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα στο «Θ» και έχουν συνολική κατανομή πιστώσεων ύψους 4 εκ. ευρώ.
* Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης τόνισε ότι φιλοσοφία της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι «όχι σε ψεύτικους και πλασματικούς προϋπολογισμούς». Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Περιφέρεια το ποσό των 100.000.000 για τα επόμενα χρόνια, ενώ για το 2012 θα διατεθούν 13 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί απορρόφηση.
 * Επίσης, ανακοινώθηκε η έγκριση για την Περιφέρεια Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, ύψους 130.000.000 ευρώ.
 ~* Επενδύσεις
* Ο περιφερειάρχης προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα οι οικονομικές δυσκολίες θα επιδεινωθούν, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το 2011, παρά την περικοπή των ΚΑΠ πάνω από 42%, το πρόγραμμα από την Περιφέρεια εκτελέστηκε στο σύνολό του και με συνέπεια. Παρατήρησε, επίσης, ότι το 2011 οι περιφερειακές ενότητες αποπλήρωσαν σχεδόν το σύνολο των χρεών που παρέλαβαν.
* Για το φετινό πρόγραμμα, είπε ότι η φιλοσοφία του στηρίζεται στη λογική «όχι ψεύτικοι προϋπολογισμοί, όχι πελατειακοί και πλασματικοί προϋπολογισμοί». Πάντως, παραδέχθηκε ότι οι ανάγκες από πλευράς υποδομών είναι τεράστιες, υπογραμμίζοντας ότι η Πελοπόννησος ήταν η πιο αδικημένη Περιφέρεια. «Δε φταίνε οι πρώην Ν.Α., αλλά οι κεντρικές κυβερνήσεις που η μία ή η άλλη θεωρούσε δεδομένη τη στάση των πολιτών της Περιφέρειας. Γιατί καλοκάγαθοι άνθρωποι εμπιστεύονταν τις πολιτικές τους και ότι θα λειτουργούσαν με κανόνες ισονομίας και δικαίου», σχολίασε.
* Ακολούθως, είπε ότι η Περιφέρεια παρέλαβε ένα ΕΣΠΑ διαλυμένο, με μηδενικές εντάξεις και καμία προετοιμασία, και κατάφερε πολύ γρήγορα να δημιουργήσει ωριμότητα στα μεγάλα έργα.
* Αναφερθείς και στις επενδύσεις, τόνισε: «Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε καμία επένδυση, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες και οι νόμοι», διευκρινίζοντας ότι την περίοδο που ζούμε είναι χρήσιμες για τον τόπο όλες.
* Από την πλευρά της, η κα Νικολάκου σχολίασε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ισορροπημένο και ρεαλιστικό, ενώ δόθηκε έμφαση στην αγροτική οικονομία και την προσβασιμότητα, διότι υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχουν.
* Παρατήρησε ακόμη ότι όλη η προσπάθεια της Περιφέρειας έχει ως βασικό της άξονα το ΕΣΠΑ και αυτό μέχρι τώρα έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Τέλος, είπε ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά όλα τα έργα της.
~*  Μεσσηνία
* Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του νομού, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη καλυφθεί όλες οι οφειλές των προηγούμενων ετών. Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είπε ότι περιλαμβάνει και τα οδικά έργα Καλαμάτα – Σπάρτη και Γαργαλιάνοι – Χώρα – Ρωμανού – Γιάλοβα.
* Επίσης, για τα στενά οικονομικά όρια που υπάρχουν, το πρόγραμμα της Μεσσηνίας είναι ιεραρχημένο και θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.
* Τέλος, δήλωσε ότι θα γίνει καινούργια μελέτη για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, χαρακτηρίζοντας ατυχέστατους τους χειρισμούς που έχουν γίνει και αφορούν στην αντιδιαβρωτική προστασία του προσήνεμου μόλου και την εκβάθυνση στο λιμάνι. Σχολίασε δε ότι έχουν γίνει δύο εργολαβίες, οι οποίες δεν ήταν επιτυχείς.
* Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Δράκος, μίλησε για λάθος προσέγγιση από την κεντρική εξουσία, αναρωτώμενος αν οι πόροι που κόβονται από την αιρετή Περιφέρεια μειώνονται αντιστοίχως και από τα υπουργεία, ενώ παρατήρησε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να αφουγκρασθεί την τοπική κοινωνία και να συμβάλλει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
* Κατά τον κ. Δράκο ακόμα, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, για να ανατραπεί η έλλειψη πολιτικής και αρνητικής φιλοσοφίας που υπάρχει. Κατέληξε δε λέγοντας ότι θα ψηφίσει το πρόγραμμα, το οποίο, όμως, κινδυνεύει να μην εφαρμοσθεί, όχι από υπαιτιότητά της Περιφέρειας, αλλά κυρίως λόγω των προβλημάτων και του μη ξεκαθαρίσματος των πιστώσεων από την κεντρική εξουσία.
Της Βίκυς Βετουλάκη  , εφημερίδα  "θάρρος " Καλαμάτας Μεσσηνίας  2012 .-

*** Δήμος Μεσσήνης

~ Προετοιμάζεται για να δεχθεί τους πρώτους Σουηδούς τουρίστες *  Προετοιμασία για να δεχθεί τους πρώτους του Σουηδούς τουρίστες, οι οποίοι αναμένονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Όπως ανέφερε, στην ευρύτερη περιοχή της Μπούκας θα λειτουργήσουν δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες, με τη μία εξ αυτών να ανήκει στον κ. Κων. Λύτρα.
* Τη συγκεκριμένη μονάδα διαχειρίζεται η σουηδική τουριστική εταιρεία Langley, η οποία αποδέχθηκε πρόταση της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης, ούτως ώστε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των επισκέψεων των τουριστών την Αρχαία Μεσσήνη και την πόλη της Μεσσήνης.
*  Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η Δημοτική Αρχή θα υποδέχεται στην πλατεία της Μεσσήνης κάθε νέο group με παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντάς του ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τους τουρίστες, προκειμένου να επισκεφθούν τα καταστήματα της πόλης.
* Ο κ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε πως λόγω των επικείμενων αφίξεων και με σκοπό την αποφυγή λαθών και προβλημάτων, ο Δήμος συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης και πολύ σύντομα θα γίνουν συναντήσεις εργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ειδικών περί τον τουρισμό και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, «ώστε οι Σουηδοί τουρίστες που θα επισκέπτονται την Αρχαία Μεσσήνη και τη Μεσσήνη να μένουν ευχαριστημένοι από την περιοχή και να γίνουν καλοί πρεσβευτές του τόπου μας».
* Ακολούθως, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διαδημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Μεσσηνίας και αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσήνης, Αθαν. Ψαρούλη, τόσο για τη συνεισφορά του στα ζητήματα προσέλκυσης Σκανδιναβών τουριστών όσο και για την παρούσα συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης.
* Από την πλευρά του, ο κ. Ψαρούλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του να φεύγουν οι τουρίστες με καλές εντυπώσεις από την πόλη μας, καθώς και στην αναγκαιότητα προβολής της περιοχής στη Σκανδιναβία, ώστε να αυξηθούν οι πτήσεις, όχι μόνο από την Σκανδιναβία, αλλά και από άλλες χώρες προς τη Μεσσηνία.
* Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Σουηδοί τουρίστες συνήθως επισκέπτονταν άλλη περιοχή της Μεσσηνίας και είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στην περιοχή της Μεσσήνης.
* Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ψαρούλης επιβεβαίωσε το χθεσινό μας ρεπορτάζ για μείωση 30-50% στην τουριστική κίνηση και πρόσθεσε ότι η διαμονή των Σουηδών θα είναι φέτος έως τον Οκτώβριο, ενώ το 2013 η παραμονή τους θα αρχίσει από τον Απρίλιο.
* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Ένωση Γονέων

~ Κατά του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης * Τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρο Μισθό, κατήγγειλε χθες η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας για τον υποβιβασμό έξι σχολικών μονάδων και καμία προαγωγή στο Δήμο.
* Όπως ανέφερε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αντίθετα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μισθός εισηγήθηκε προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων. Χαρακτήρισαν δε την ενέργεια «απόρροια εμπάθειας και ρεβανσισμού απέναντι στην τοπική κοινωνία» και ζήτησαν την αναστολή της.
~*  Υποβιβασμός
* Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Σιδερέας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις, σημείωσε ότι πρόσφατα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας η απόφαση με υπογραφή της υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου, η οποία αφορά στον υποβιβασμό 6 σχολικών μονάδων, χωρίς καμία προαγωγή, στο Δήμο Καλαμάτας.
* Όπως τόνισε, από τις συζητήσεις που είχαν με συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων δεν προέκυψε ότι υπήρχε λόγος υποβιβασμού σχολικών μονάδων, αλλά τουναντίον ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσή τους.
* «Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων, που εκπροσωπούμε εκατοντάδες μαθητικές οικογένειες, θεωρούμε την παρούσα υπουργική απόφαση αντίθετη με τους εκπαιδευτικούς κανόνες και δομές ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, αλλά και εκτός των τελικών προτάσεων που μας παρουσίασαν οι διευθυντές Εκπαίδευσης, πιθανόν εμπαίζοντάς μας. Καταγγέλλουμε τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Μισθό, καθώς και τους παρασκηνιακούς εισηγητές, γιατί εισηγήθηκαν προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τις προϋποθέσεις της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου, αδιαφορώντας παντελώς ακόμα και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αποφασίζοντας εντελώς μόνοι τους για τις μεταβολές-υποβιβασμούς. Καταγγέλλουμε, επίσης, την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία, φορώντας το “δημοκρατικό” της μανδύα, υπέγραψε την παραπάνω απόφαση στις 11/04/2012, ημέρα προκήρυξης εκλογών και διάλυσης της Βουλής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν επιλεκτικά μέρος των όσων αναφέρονται στη σχετική απόφαση», σχολίασε ο κ. Σιδερέας.
~* Αναστολή απόφασης
* Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε ότι η ενέργεια αυτή είναι απόρροια εμπάθειας και ρεβανσισμού απέναντι στην τοπική κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και μαθητές της πόλης, συμπληρώνοντας ότι τέτοιες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της περσινής, είναι επιζήμιες για τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.
* Τέλος, τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θεωρεί ομόφωνα ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη, αυθαίρετη, αντιδημοκρατική, την καταγγέλλει και ζητά την άμεση αναστολή της.
* Επίσης, στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι η Ένωση θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου και κάλεσε όλους τους Συλλόγους Γονέων να προσφέρουν ό,τι μπορούν για την ενίσχυσή του.  Της Βίκυς Βετουλάκη

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
~** 112. Α . Σαμαράς -βουλευτές ΛΑ.ΟΣ 2012 Θ. Πλεύρης – Γ. Ανατολάκης :
~ http://www.youtube.com/watch?v=8QrBzov9jXE  ,




~** 113. -Α. Σαμαράς -ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  βουλευτές 1 - 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=Q7sSQUYanRQ ,



~** 114. - Σαμαράς - βουλευτές 2 --- 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=Ms9hY-3SaGA ,



~** 115.- Α. Σαμαράς - βουλευτές 3 - 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=ym20SeGbMRc ,



~** 116. - Α. Κ. Σαμαράς 2012 :”
http://www.youtube.com/watch?v=UasCEBH3yZE ,



~** 117. - Σαμαράς -Μπακογιάννη 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=hUGDmojx8Ts ,



~** 111. - Α. Σαμαράς - Θ. Πλεύρης - G. Anatolakis :
http://www.youtube.com/watch?v=i5uSHhMHIxA ,



~** 119.- ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  2012 :   ~ http://www.youtube.com/watch?v=4FSi3iWg3RQ ,



*




** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :

*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~ ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Πέμπτη 17 Μαϊου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Δευτέρα 21 Μαϊου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/20-2012.html?spref=fb  , Στο αγιάζι της τριήμερης ενημέρωσης Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 20 Μαϊου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/05/21-2012.html  ,
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαϊου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Τρίτη 22 Μαϊου 2012 .-
~** Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη  24  Μαϊου  2012  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/24-2012.html .-
*** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~*** 127. . - . Neapolis Agios Nikolaos Lakonias 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=e4-UXb345xs  ,



~*** 128.avi Neapolis Agios Nikolaos 2 Lakonias 2012 :
http://youtu.be/xgCysjDJLlg  ,



~*** 129.avi Neapolis Agios Nikolaos 3 Lakonias 2012 :
http://youtu.be/ZNagl7R_Sqo  ,



~*** 130.avi Neapolis Agios Nikolaos 4 Lakonias 2012 :
http://youtu.be/YoV6vaE4jwU  ,



     ΤΑ  ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΌΝΗ ΚΥΘΗΡΩΝ
Στην Μονή Παναγίας Μόνης στα Κύθηρα
Στην Αγία  Μόνη των Κυθήρων
Στο ψαροχώρι Αβλέμονας  των Κυθήρων
Στον  καταράκτη " της Φόνησσας" στον Μυλοπόταμο  Κυθήρων ο πέτρινο γεφύρι και ο νερόμυλος Μυλοποτάμου ..
Στον  καταράκτη φόνισσας Μυλοποτάμου Κυθήρων
Στην Ι.Μ. Μυρτιδίων -Παναγία Μυρτιδιώτισσα Κυθήρων
Στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα η ξεναγός Ελένη ... προσφέρει παραδοσιακά Κυθήρων
Στο  ξενοδοχείοο  "ΜΑΝΕΑΣ" Νέος Κόσμος - Αγία Πελαγία  Κυθήρων
     ~** 122.- Μηχανισμός Αντικυθήρων 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=BEqA-jS1GMg ,



~*** 121. Μηχανισμός Αντικυθήρων 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=PY7OS39jJ90  ,




~** 120.avi ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ μηχανισμός :

http://www.youtube.com/watch?v=h_L_rd61rYo  ,





Δεν υπάρχουν σχόλια: