ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  :

  Σάββατο  3 Μαρτίου  2012  :
http://www.seismoi.gr/  , : SEISMOI …αυτή την  στιγμή .. ! :

Το  ποντικάκι μας στην ενημέρωση του Σαββάτου !
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
 *** Πρόεδρο της ΕΕ από πολίτες θέλει ο Βεστερβέλε

* Υπέρ της απευθείας εκλογής από τους πολίτες ενός «Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».
*** Επίσκεψη Νταβούτογλου στο Φανάρι

* Το Φανάρι επισκέπτεται σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει η τουρκική κυβέρνηση με τις ηγεσίες των μειονοτήτων στην Τουρκία.
*** Σκληρή δουλειά στο δρόμο της κυβέρνησης

* Σκληρή δουλειά περιμένει από τη Δευτέρα την κυβέρνηση, καθώς παρά τα χαμόγελα και την αισιοδοξία που προέκυψαν από το θετικό κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τίποτα δεν έχει τελειώσει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.
***Σχόλιο ΚΚΕ για την απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι

* Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι νιώθει δικαιωμένο που βρήκε μαζική ανταπόκριση το κάλεσμά του.
*** Στις 18 Μαρτίου η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ

* Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί από τη βάση του κόμματος στις 18 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

*** Παράβαση του «πόθεν έσχες» βλέπει η Βουλή για Κούβελο

* Ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη δεν είχε δηλώσει τον επιχειρηματικό τραπεζικό του λογαριασμό στο Λονδίνο, σύμφωνα με την επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση του Σαββάτου :

~** Για την Φούτμπολ Λίνκ Β΄εθνική  στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Λάρισσα - Φωκικός     0-0 , (0-0).- ^  

~** Για την Α1  στο πρωτάθλημα του ελληνικού Μπάσκετ :
 Κολοσσός Ρόδου - Ηλυσιακός  64- 48  , (35-32) .- ^    
Άρης Θεσσαλονίκης - Καβάλα    78-57  .-  ^
Περιστέρι - Μαρούσι   52-58  , (23- 33) .- ^  
Παναθηναϊκός  -  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  85-65  , (37-32) .- ^
ΚΑΟΔ  Δράμας - Ολυμπιακός Πειραιώς   - -

 ~** Για  την 1η κατηγορία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο :
Άρης Λεμεσού - Ολυμπιακός Λευκωσίας    2-3 , (1-2) .- ^
Ενωση  Νέων Παραλιμνίου - Νέα Σαλαμίνα  0-2 , (0-1) .- ^
Ερμής Αραδίππου - ΑΠΟΕΛ    1-4  ,  (0-2).- ^   
Άλκη Λάρνακος - Απόλλων Λεμεσού   2-1 , (1-0) .-  ^


~** Για την Σούπερ Λίνκ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Πανιώνιος  - Ατρόμητος Αθηνών  1-2  , (0-1) .- ^ 
Τα γκόλ : 29΄ και  67 ΄ Κων.  Μήτρογλου , 79΄Πατρίκ Ντιμπαλά .- ^  
Κάρτες : Ανδρέας Σάμαρης ,Νιαζί Κούτση, Γιάννης Σιδεράκης  Τόμας Γουέϊν , Κων/νος Γιαννούλης , Φρασίνσκο Ζουέλα .- ^   
Άρης Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Αθηνών   1-0 ,  (0-0) .- ^  
Τα γκόλ : 79΄ Νίκος Λαζαρίδης .- ^
Κάρτες : Γρηγόρης Παπαζαχαρίας , Νίκος Καράμπελας , Παναγιώτης Λαγός , Νίκος Γεωργέας , Τραϊανός Δέλλας , Γρηγόρης Μάκκος .- ^  
Ξάνθη  - Παναιτωλικός   0-1 ,  (0-1) .- ^  
Τα γκόλ : 40΄ Ντέβιντ Άντι ,
Κάρτες : Μανώλης Μπέρτος  κόκκινη , Στεφάν Νταρμιόν , Δημήτρης Σαούνης , Βαγγέλης Πλατέλας , Ντάνι , Κανγκά Ακαλέ , Στέφανος Σιόντης , Λουϊτζι Τζενάμο , Χουσεϊν Μουμίν .- ^  

~** Στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της ΕΠΣΜεσσηνίας :
~* Στην Α΄ τοπική κατηγορία 23η  αγωνιστική :
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαρραί  2-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας Αρφαρών  2-0 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας - Α.Ο. Ασπροχωμα 1-3 .- ^
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Α.Ο. Σπερχογείας   -

~* Για την Β΄τοπική 21η  αγωνιστική : 1ος όμιλος :
ΑΕΟΣΩΜ Καλαμάτας - Αστέρας Βαλύρας  1-1 .- ^
Α.Σ. Ανδρούσας - Α.Σ. Μάνεσι  2-0 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού - ΑΠΣ Άρις   --
Αστέρας Μικρομάνης - Ατρόμητος Πλατύ  2-2  .- ^
2ος όμιλος :
Θύελλα Χαροκοπειού - Α.Ο. Μεθώνης  2-1 .- ^
Α.Ο. Βέργας - Χανδριναϊκός Π.Σ.  1-2 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης - Παπαφλάσσας  Χώρας   --
Τσικλητήρας  Πύλου - Νέστωρας Πύλου  4-1 .- ^
Α.Ε. Λογγάς - Απόλλων Πεταλιδίου  2-5 .- ^

~* Για την Γ΄ τοπική κατηγορία στην 19η  αγωνιστική : 1ος  όμιλος :
Α.Σ. Πανθουριακός - Α.Ε. Αιθαίας  --
Διαγόρας Κοπανακίου - Νέος Άρις Καλαμάτας  2-5 .- ^
2ος όμιλος :
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσας - ΑΕΚ  Καλαμάτας   6-0  .- ^

~* Στο Προπαιδικό ΕΠΣ Μεσσηνίας : 2ος όμιλος :
Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-1 .- ^

** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ :
~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-
~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-
~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-
~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-
~ *  http://www.fifa.com/  , FIFA .-
** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-
~** http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
~** http://eranifiliatron.blogspot.com/  / , ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
~** http://www.irakliskal.webs.com/  /, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
~** http://aoiraklis.blogspot.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-
~** http://niki-platis.blogspot.com/  / , ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
~ **  https://www.facebook.com/pages/ΑΠΣ-Αστέρας-Αρφαρών/242460325812829 : Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011
 ~**  http://notosspor.blogspot.com/ .- TA SPOR TOY NOTOY .-

~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
***  Εκλογές πρώτα και μετά εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ


 * Είμαι κι εγώ εδώ, τονίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος με δήλωσή του στο «Θ» παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του Κινήματος, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.
* Ο κ. Αποστολόπουλος ξεκάθαρα προτείνει το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει πρόεδρο τώρα, μέσα από τα διευρυμένα όργανά του, και μετά τις εθνικές εκλογές να γίνει επαναβεβαίωσή του ή όχι από τη βάση των στελεχών και των φίλων του Κινήματος.
 * Επιμένει, δε, ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, αλλά ξεκαθαρίζει ότι αν η πρότασή του δεν βρει πρόσφορο έδαφος, θα σεβαστεί τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
 ~* Πρόταση
* Επισημαίνοντας ο κ. Αποστολόπουλος ότι η διαδικασία που επιλέχτηκε αυτή την περίοδο είναι σε λάθος βάση, εξήγησε: «Οι κάλπες για τις εσωκομματικές διαδικασίες αυτή τη χρονική στιγμή που ο λαός μας δίνει τη μεγάλη μάχη της επιβίωσης και αδιαφορεί για το τι γίνεται στο εσωτερικό των κομμάτων, θα ευτελίσουν λειτουργίες και πρόσωπα. Θα δώσουν λανθασμένη εικόνα για τον εκλεγέντα πρόεδρο. Είναι ανάγκη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί από ένα διευρυμένο σώμα, να πάμε στις εθνικές εκλογές, και μετά να επιβεβαιωθεί η απόφαση αυτή και από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, με συνολική εσωκομματική ψηφοφορία μελών και φίλων».
 ~* «Δεν κρύβομαι»
* Ως μέλος της ομάδας που διαμόρφωσε το καταστατικό του Κινήματος, παρατήρησε ότι γνωρίζει πολύ καλά τι προβλέπεται, αλλά «τα καταστατικά έχουν τον πρώτο λόγο όταν διάγουμε ειρηνικό βίο. Σήμερα ζούμε σε “εμπόλεμη” κατάσταση και η τυπολατρία σε ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι τα κόμματα, μπορεί να αποβεί μοιραία. Μετά τη μάχη των εκλογών μπορούμε και πρέπει να τηρήσουμε κατά γράμμα τις καταστατικές διαδικασίες. Θα σεβαστώ, βέβαια, τις αποφάσεις που δημοκρατικά θα επιλεγούν και θα στηρίξω την υλοποίησή τους. Άλλο το δικαίωμα της κατάθεσης των απόψεών μου και άλλο η δέσμευσή μου στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων. Θα προσπαθήσω, όμως, μαζί με άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να κάνουμε πλειοψηφούσα την πρόταση αυτή. Σε κάθε περίπτωση, δε θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου».
* Kαι κατέληξε: «Θα δημοσιοποιήσω τη στήριξή μου, όταν δούμε συνολικά τις υποψηφιότητες γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλες πιθανές υποψηφιότητες. Δε με απασχολεί να πιάσω γρήγορα στασίδι, τέτοιες λογικές είναι μακριά από το δικό μου αξιακό σύστημα. Ας περιμένουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη και εκεί, ό,τι είναι να πούμε, θα πρέπει να το πούμε με καθαρότητα».- Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Προχωρά η επέκταση φυσικού αερίου

* Σε φάση ολοκλήρωσης μπήκε το έργο επέκτασης φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, μετά τη χθεσινή υπογραφή έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο. * Σκοπός του έργου είναι η τροφοδότηση με φυσικό αέριο των αστικών και βιοτεχνικών καταναλωτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
 * Με δήλωσή του ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε τη σημασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι η επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο είναι ένα από τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος αλλά και οι πολίτες του.
* Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπεται υπόγεια τοποθέτηση χαλύβδινου αγωγού φυσικού αερίου μέσης πίεσης στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ενώ υπεύθυνη για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας είναι η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.».

***Κατασκευή Περιμετρικού Καλαμάτας

~ «Η κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα ξεδιαλύνει τις αμφιβολίες»  * Απόλυτα ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας, με τις παρεμβάσεις για τη θεμελίωση της μεγάλης γέφυρας στο Νέδοντα, εμφανίστηκε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
* Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «για το συγκεκριμένο έργο είχαμε μεγάλη αγωνία. Όμως, η έναρξη κατασκευής της γέφυρας στο Νέδοντα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι ο περιμετρικός δακτύλιος, που είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη της Καλαμάτας, αξίας 155 εκατομμυρίων ευρώ, θα πραγματοποιηθεί. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Αυτή την περίοδο έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την πασσάλωση. Επίσης, το προσεχές διάστημα θα γίνει μια σημαντική εκδήλωση,την οποία θα οργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας. Εκεί θα απαντηθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη και όλα τα ερωτήματα που τυχόν υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο έργο.
* Η γέφυρα θα κοστίσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αποτελέσει τοπόσημο για την Καλαμάτα, αφού τα αρχιτεκτονικά της στοιχεία είναι εξαιρετικά». - Α.Π.

*** Μπούκα

*~ Διαγωνισμός για τη μελέτη πολεοδόμησης  * Στις 9 Απριλίου θα διεξαχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκπόνηση των μελετών πολεοδόμησης της β΄ κατοικίας στην Μπούκα και της πράξης εφαρμογής, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
* Κατά τον κ. Αναστασόπουλο, το κόστος των δύο μελετών, που ανέρχεται σε 148.000 ευρώ, θα πληρωθεί από την προείσπραξη του 10% από την εισφορά σε χρήμα των ιδιοκτητών της υπό πολεοδόμηση περιοχής, που έχει εμβαδόν 330 στρέμματα.
 * Κάποιες άλλες υποστηρικτικές μελέτες με τοπογραφικό χαρακτήρα, που υπολογίστηκε ότι θα κοστίσουν περίπου 70.000 ευρώ, θα εκπονηθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τον ειδικό συνεργάτη τοπογράφο – μηχανικό.
* Τέλος, μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας και οριοθέτησης του κουλντουκιού θα ανατεθούν σε μελετητικά γραφεία και το κόστος τους θα επωμιστεί ο Δήμος.
* Το χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση των μελετών ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ άγνωστο παραμένει το διάστημα που θα απαιτηθεί για την εξέταση και τη λήψη απόφασης για τυχόν ενστάσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί η πρόταση, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις.
* Πάντως, ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη της πρωτόγνωρης, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασίας (αφορά στην προείσπραξη της εισφοράς των ιδιωτών σε χρήμα), που μόνο οφέλη θα έχει για τους ιδιοκτήτες της γης, τη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή.

*** Χθες το πρωί για τρεις ώρες

~* Συμβολική κατάληψη δικαστηρίων από δικηγόρους
 ~ Συμβολική κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες το πρωί και για τρεις ώρες δικηγόροι της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα, ενώ έχουν αρχίσει στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
 ~* Κατάληψη
~ Από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί οι δικηγόροι κατέλαβαν συμβολικά τις δύο εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου, αναρτώντας πανό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στους δικηγόρους στο πλαίσιο των αξιώσεων της τρόικας και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
~ Όπως τόνισαν, πλήττουν καθοριστικά το δικηγορικό σώμα, θίγουν συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και συμβάλλουν στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, ενώ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη.
~ «Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός μας οργανισμός (ΤΥΔΕ), ο οποίος από διετίας έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων. Στην πραγματικότητα είμαστε ανασφάλιστοι. Διαμαρτυρόμαστε για τις ήδη επελθούσες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, κατά τρόπο που πλήττει σημαντικά τους συναδέλφους (κυρίως τους νέους, οι οποίοι πρέπει να εξαιρεθούν από τις αυξήσεις), ειδικά σε μια περίοδο που η δικηγορική ύλη συρρικνώνεται και τα εισοδήματα μειώνονται.
~ Διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση των δικαστικών εξόδων και παραβόλων, που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη, με αποτέλεσμα η προσφυγή του στη δικαιοσύνη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ, να καθίσταται αδύνατη», τόνισε- μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σύνταξη master plan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

* Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, μετά και την τελευταία κακοκαιρία, απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. * Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και η λιμενολόγος Μαριλένα Φράγκου.
* Επίσης, συζητήθηκε πώς το έργο του τεχνητού υφάλου θα συμβαδίσει με τα αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή του Καλού Νερού.
~* Master plan
* Κατά τον κ. Αλευρά, στο παρελθόν έχουν εκτελεστεί δύο εργολαβίες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα παραμένουν πολύ μεγάλα: «Είχα επισκεφθεί την περιοχή πριν από δέκα ημέρες και αποφασίσαμε να κάνουμε τη σύσκεψη αυτή, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του προέδρου των αλιέων, των τεχνικών υπηρεσιών και των μελετητών, ώστε να δρομολογήσουμε οριστικές λύσεις για το πρόβλημα του λιμανιού».
* Μακροπρόθεσμα συμφωνήθηκε να σχεδιασθεί ένα master plan, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τρία μέρη, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Λιμενικό Ταμείο. Στόχος είναι μετά να συνταχθεί μελέτη, ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα η κατασκευή ενός λιμανιού ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
 ~* Αντιδιαβρωτική προστασία
* Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν, παρουσία του μηχανικού που είχε παραλάβει το έργο κ. Παπαηλιού, τα καθημερινά προβλήματα και η προστασία του λιμανιού, ενώ εξετάσθηκε τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν άμεσα και να δοθούν λύσεις. «Συζητήσαμε επίσης, πως μπορούμε να παντρέψουμε τον τεχνικό ύφαλο με τη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την περιοχή του Καλού Νερού. Γι’ αυτό είχαν κληθεί στη σύσκεψη η υπεύθυνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κα Μπέσσα και ο πρόεδρος των αλιέων. Συμφωνήσαμε ότι τα δύο έργα είναι αναγκαία για την περιοχή. Αν οι συντεταγμένες έχουν γίνει λάθος, να γίνει διόρθωση και, αν κάτι πάει στραβά και τα δύο έργα συμπίπτουν, τότε το θέμα να επανεξετασθεί και να δούμε πώς μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις», εξήγησε ο κ. Αλευράς.-
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Νέα ΚΑΠ

~* Εστιάζει στην ενίσχυση μικρομεσαίων παραγωγών
 * Τους βασικούς άξονες της προτεινόμενης νέας ΚΑΠ, η οποία, όπως δήλωσε, δίνει ευελιξία στα κράτη- μέλη και εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων παραγωγών, περιέγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντάτσιαν Τσιόλος, κατά την ενημέρωση που έκανε στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
* Ο επίτροπος υποστήριξε την ιδιαίτερη σημασία της κατάργησης των ποσοστώσεων, ενώ συνέδεσε το όλο χρηματοδοτικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ με τις ευρύτερες δημοσιονομικές προοπτικές της Ένωσης.
 * Έμφαση έδωσε στη σωστή οργάνωση της αγροτικής παραγωγής και στις ολοκληρωμένες προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τον αντίκτυπο που θα έχει το πλαίσιο αυτό στην ελληνική αγροτική οικονομία.
* Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, έκανε γνωστή τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ΚΑΠ, η οποία, όπως είπε, θα συνθέσει όλες τις προτάσεις της Βουλής για να δοθεί συγκροτημένα η μάχη για την επαναδιαπραγμάτευσή της και να έχει έτσι η Ελλάδα τα μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα.
* «Είναι απαραίτητη η σύνθεση του δημοσίου διαλόγου, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές προτάσεις- επιλογές για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Έχουμε κοινή υποχρέωση επίτευξης αποτελεσμάτων. Πρέπει να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της ΚΑΠ», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλα Ζήση. Και πρόσθεσε: «Η ελληνική αγροτική οικονομία πρέπει να καταστεί βιώσιμη, ανταγωνιστική, πραγματικός μοχλός εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση».
Ν.Θ.

*** Από τη γ.γ. του ΥΠΠΟ Λένα Μενδώνη

~* Ανακοινώσεις για λειτουργία Μεγάρου και Διεθνούς Φεστιβάλ
 ~ Μπορεί το θέμα κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας να αποτελεί ακόμα ερωτηματικό, αφού η ολοκλήρωσή του μετατίθεται από μήνα σε μήνα, όμως, αυτό δε σημαίνει (αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα) ότι δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και υπουργείου Πολιτισμού για τον τρόπο διοίκησής του.
~ Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι τις 15 Μαρτίου στην πόλη της Καλαμάτας θα βρίσκεται η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Τότε θα ξεκαθαρίσουν και μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με το αντικείμενό της. Τα νέα είναι καλά τόσο για το Φεστιβάλ Χορού όσο και για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το τελευταίο είναι τόσο σοβαρό θέμα όσο ήταν και η κατασκευή του. Γιατί μπορεί να φτιάξεις ένα θαυμάσιο κτήριο, αλλά αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του, τότε αυτό δεν έχει καμία αξία. Είμαστε, όμως, σε καλό δρόμο με το υπουργείο και το επόμενο δεκαπενθήμερο φρονώ ότι θα δοθούν οι οριστικές απαντήσεις. Από εκεί και πέρα, για την οικονομική στερέωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είμαστε κι εκεί σε πολύ καλό δρόμο.
~ Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Μενδώνη θα γίνει και η επίσημη έναρξη των ανασκαφών στην περιοχή της Αρχαίας Θουρίας. Ήδη χθες υπέγραψα και την πρόσληψη της κυρίας Ξ. Αραπογιάννη, ως ειδικής συμβούλου του Δήμου Καλαμάτας για θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***Ν. Κλάδης

~* Πήρε πίσω την πρόταση για συγχωνεύσεις σε Καλαμάτα και Χώρα  ~ Νέα πρόταση για τις αλλαγές στα σχολεία της Μεσσηνίας, η οποία δεν περιλαμβάνει τελικά τα 26ο και 7ο Δημοτικά Καλαμάτας, ούτε τα δύο Δημοτικά της Χώρας, παρουσίασε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης. Μάλιστα, αναφερόμενος στις πρόσφατες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για την προηγούμενη πρότασή του, σύμφωνα με την οποία τα παραπάνω σχολεία συγχωνεύονταν, ο κ. Κλάδης είπε ότι κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν κινητοποιήσεις και πως τώρα με τη νέα του πρόταση διαψεύστηκαν.
 ~ Όσο για τις αλλαγές που προτείνει, έχουν ως εξής:
 ~* Δήμος Καλαμάτας
~ Ολοήμερο Δημοτικό Θουρίας: Προάγεται. Έχει 161 μαθητές και από 7θέσιο γίνεται 8θέσιο.
~ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θουρίας: Προάγεται: Έχει 27 μαθητές και από 1θέσιο γίνεται 2θέσιο.
~ 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Καλαμάτας: Προάγεται: Έχει 192 μαθητές και από 9θέσιο γίνεται 12θέσιο.
~ 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Καλαμάτας: Υποβιβάζεται. Έχει 160 μαθητές και από 12θέσιο γίνεται 11θέσιο.
~ 18ο Ολοήμερο Δημοτικό Καλαμάτας: Υποβιβάζεται. Έχει 170 μαθητές και από 12θέσιο γίνεται 11θέσιο.
 ~* Δήμος Μεσσήνης
~ Ολοήμερο Δημοτικό Βαλύρας: Υποβιβάζεται. Έχει 58 μαθητές και από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο.
~  Ολοήμερο Δημοτικό Βελίκας: Συγχωνεύεται. Έχει 16 μαθητές και συγχωνεύεται με το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Μεσσήνης.
 ~* Δήμος Τριφυλίας
~ Δημοτικό Αυλώνας: Καταργείται. Το σχολείο βρίσκεται ήδη σε αναστολή, ενώ από τους επτά μαθητές του, οι έξι έχουν μεταφερθεί στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Κυπαρισσίας και ο ένας στο Δημοτικό Κοπανακίου.
 ~* Δήμος Πύλου - Νέστορος
~ Ολοήμερο Δημοτικό Βλαχόπουλου: Υποβιβάζεται. Έχει 38 μαθητές και από 4θέσιο γίνεται 3θέσιο.
~ Ολοήμερο Δημοτικό Φοινικούντας. Υποβιβάζεται. Έχει 25 μαθητές και από 3θέσιο γίνεται 2θέσιο.
 ~* Στατιστικά στοιχεία
* Παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας σημείωσε ότι ο μέσος όρος της αναλογίας μαθητή - δασκάλου στην πόλη της Καλαμάτας είναι 1 προς 12,8. «Δηλαδή 4.680 μαθητές δια 366 δασκάλους, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Με την παλιά πρόταση η αναλογία θα ήταν 1 προς 13,7». Χαρακτήρισε κινδυνολογίες όσα λέγονται για 30 μαθητές ανά δάσκαλο και ανά τμήμα, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν τάξεις 25 παιδιών, που με δική του πρόταση χωρίστηκαν στα δύο.
* Και πρόσθεσε: «Αναθέτω τις επόμενες ημέρες σε ομάδες εργασίας, διευθυντών των σχολικών μονάδων της πόλης της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Χώρας, την επεξεργασία και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για τον αναπροσδιορισμό των ορίων των σχολικών περιφερειών».
* Σχετικά με τα 26ο και 7ο Δημοτικά Καλαμάτας, ο κ. Κλάδης σχολίασε: «Δε συμπεριλαμβάνονται στη νέα πρόταση, γιατί θα ήμουν ο τελευταίος που θα ήθελα να δώσω τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, καλοπροαίρετο ή μη, να μας προσάψει την κατηγορία της υπονόμευσης της προσπάθειας της πόλης, στην κατεύθυνση δημιουργίας νέου σχολικού κτηρίου για 10ο και 26ο μέσω ΕΣΠΑ, προσπάθεια στην οποία, στο μέτρο της δικής μου ευθύνης από τη θέση που βρίσκομαι, έχω συμμετάσχει και έχω συνεργαστεί με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να ευδοκιμήσει».
* Τέλος, στις αντιδράσεις της Ένωσης Γονέων ότι ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Καλαμάτα, δε μίλησε μαζί τους, ο κ. Κλάδης απάντησε ότι ο κ. Μισθός δεν αρνείται το διάλογο, απλώς εκείνη την ώρα είχε προγραμματίσει να μιλήσει στα Μέσα Ενημέρωσης. Της Μαρίας Νίκα

 ***  Ν. Πατσαρίνος

~* Άλλα κριτήρια στην αλλαγή των διευθυντριών
 * Κριτήρια πέραν των υπηρεσιακών πρυτάνευσαν στην απόφαση του δημάρχου για αλλαγή των δύο διευθυντριών Πολεοδομίας και Προγραμματισμού του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, Νίκος Πατσαρίνος, αφήνοντας σαφείς αιχμές, αλλά χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.
* Ωστόσο, νωρίτερα έχει αναφερθεί σε νοσηρά φαινόμενα των καιρών μας, όπως πιέσεις που μπορεί να ασκούνται για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων.
 ~* Δήλωση
~ Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Πατσαρίνου έχει ως εξής: «Ζούμε σε μία περίοδο κρίσης όπου:
-Η Δημόσια Διοίκηση κρίνεται κύρια για την ικανότητά της, την επιστημονική της κατάρτιση, αλλά και την ηθική της.
-Καταγγέλλονται πανελλήνια παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
-Είναι απαραίτητη η μέγιστη αξιοποίηση των δυνάμεων για την παραγωγή του δημόσιου έργου. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ανθρώπινο παράγοντα στον οποίο έχει επενδύσει το κράτος, δημιουργώντας το δικό του εξειδικευμένο κεφάλαιο. Απλά όταν έχεις εξειδικευμένα στελέχη, ιδιαίτερα σήμερα, μετράνε, δεν τα αγνοείς και δεν τους αλλάζεις ρόλους.
-Οι μισθοί και των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ξεφτιλιστεί και το μόνο που τους απομένει είναι το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά που προσφέρουν.
-Απαιτείται αλληλεγγύη μεταξύ της Διοίκησης και των συνεργατών της, αξιοποιώντας το φιλότιμο, το συναίσθημα μέσα σε ένα καλό κλίμα, όπου κυριαρχεί ο διάλογος και το αγκάλιασμα της διαφορετικής άποψης.
-Έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι πιέσεις για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων.
-Υπάρχει καταιγίδα νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων στα πολεοδομικά (αυθαίρετα, ημιυπαίθριοι, υπηρεσίες δόμησης, νέος τρόπος έκδοσης αδειών, νέος γενικός οικοδομικός κανονισμός) που πολλές φορές αντιφάσκουν και απαιτείται ειδική γνώση και σύνθεση για να ανταποκριθείς στα αιτήματα των δημοτών.
-Μέχρι χθες ο δήμαρχος επικαλούνταν για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Προγραμματισμού τα καλύτερα για την απόδοσή τους και για τα προσόντα των διευθυντών τους.
* Μ’ όλα αυτά η απάντηση του δημάρχου ότι αλλάζει σήμερα μόνο τους δύο διευθυντές για να μαθαίνουν όλοι όλα, δεν πείθει και οφείλει να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις γιατί προέβη σε αυτές τις αλλαγές. Ήταν ηθικά επιβεβλημένο να περιμένει την αξιολόγηση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να μην κινείται στα όρια της νομιμότητας. Φαίνεται ότι πρυτάνευσαν άλλα κριτήρια πέρα των υπηρεσιακών».

*** Πριν 94 χρόνια


- ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ και πaρελήφθησαν χθες 400 σάκκοι αραβοσιταλεύρου προοριζόμενοι δια την πόλιν μας. Εκ τούτων μαζί με την διανομήν άρτου και αλεύρων θα γίνη διανομή σήμερον και αραβοσιταλεύρου κατ’ απόφασιν της επιτροπής τροφίμων από 200 δράμια κατ’ άτομον δια 3 ημέρας και εις τους λαμβάνοντας άρτον και εις τους λαμβάνοντας άλευρα.
 - ΟΙ πρώτοι θα λάβουν την αναλογούσαν ποσότητα παρά των αρτοποιείων των, οι δεύτεροι παρά των πρατηρίων των αλευροπωλών. Η τιμή θα ορισθή σήμερον την πρωίαν.
 -Ο Μίμης Κωστόπουλος, υιός του ενταύθα Μεγαλεμπόρου Ιωάννη Κωστοπούλου και η Δις Δέσποινα Γεωργιάδου τελούσι σήμερον τους αρραβώνας των εν Αθήναις.
 -ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ προεφυλακίσθη ο Φώτιος Καραθανάσης κατηγορούμενος επί παροτρύνσει εις ανυποταξίαν.
 -ΕΙΣ το καφφενείον «Πανελλήνιον» εν Παραλία παίζει καθ’ εκάστην από τις 5-8 μ.μ. ορχήστρα από τον άριστον βιολιστήν Αλ. Μήτσαν.

*** Από τις Ιστοσελίδες  μας :
~** http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692  . 2003 .-
 ~** http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258 ,  .- 373 .-
~ http://www.sync.gr/stamos1  : Φίλοι : 4430 /Σε έχουν 1784 φίλο : 1806 .- Eεπισκέψεις : 36.918 , Μοναδικά Μέλη : 1212 .-
~ http://www.youtube.com/stamos01  .- Stamos01 = 1512 , Βίντεο , stamatios01=59 βίντεο , vlasiskal= 134 βίντεο .-=1693
~ http://snsarfara.blogspot.com/  .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ .- Following : 177, Followers : 12 , Tweets : 2,714 , .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-  
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-
*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .-  ARFARA KALAMATAS .-


Δεν υπάρχουν σχόλια: