ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011 *

Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011  :
**
 Μπείτε στον κόσμο της παρωδίας και της σάτιρας!

** http://www.syllogosarfaron.gr/  .-
 ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/8-9-2011.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 .-

** Εν αναμονή πρωθυπουργικού διαγγέλματος

* Στην ανάγκη ανάληψης δράσης για τη σωτηρία της χώρας θα αναφερθεί στο διάγγελμα που θα απευθύνει προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα απάντησε σε ερωτήσεις των κκ Καρατζαφέρη και Τσίπρα.

** Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους

* Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συμφωνίας με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.-

** Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (http://www.elzoni.gr/): --
Βουλευτές: Δεν ψάχνουμε για φθηνούς. Ψάχνουμε για καλούς      , : www.elzoni.gr/html/ent/360/ent.10360.asp  , .-
Στη Βουλή – οχυρό από χθες το Μνημόνιο : 2   http://www.elzoni.gr/html/ent/368/ent.10368.asp  ,  .-  
Τα σκοτεινά σχέδια του κ. Ερντογάν  :   http://www.elzoni.gr/html/ent/344/ent.10344.asp , .-   
Η τρόικα ομολογεί την αποτυχία της και βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα      : www.elzoni.gr/html/ent/329/ent.10329.asp .-
Δημοψήφισμα; Η απάντηση δόθηκε στην Πλατεία!    :  www.elzoni.gr/html/ent/299/ent.10299.asp  .-

**  Υπήρχε ακόμα χρόνος για ολοκλήρωση του ΓΠΣ
*
* ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012 ΣΥΜΦΩΝΑ MΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
* Ένα έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που έφτασε χθες στο Δήμο Καλαμάτας με θέμα τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του διευρυμένου Δήμου, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων!

** Βιοκλιματικές αναπλάσεις
*
Προχωρεί το πρόγραμμα από το Δήμο
* Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθηγητή Ματθαίο Σανταμούρη, είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα, στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι.
* Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη στο πρόγραμμα «Αστικές Βιοκλιματικές αναπλάσεις» μέρους ή του συνόλου της περιοχής που ορίζεται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Μαυρομιχάλη, Παλαιολόγου - Ακρίτα, Βασ. Κωνσταντίνου, Αριστομένους, 23ης Μαρτίου.

** Φεστιβάλ Χορού
*
«Γενναία» επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.
*   «Τρίτωσαν»… τα καλά νέα για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου στο υπουργείο Πολιτισμού, που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξή του, και τη θετική υποδοχή που επεφύλαξαν στη συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση την επόμενη ημέρα ο τοπικός και αθηναϊκός Tύπος, χθες προστέθηκε μια ακόμα καλή εξέλιξη.

** Π. Νίκας
*
Ψάχνει στήριξη κυβερνητική, συνάντηση με Κουσελά
* Επί τάπητος πρόκειται να τεθούν όλα τα μεγάλα αλλά και λιγότερο σημαντικά προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη Τετάρτη με τον υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελά ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Άλλωστε, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο δεύτερος, «η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή της δέχονται μια σειρά από επιθέσεις, όπως είναι η τύχη του ΚΕΔΒ, το κλείσιμο δύο τμημάτων του ΤΕΙ, ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου, και θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πολιτική συσπείρωση».

**  Νέοι και αλκοόλ
*
*   Θα έπιναν πιο πολύ, αλλά «κωλώνουν» λόγω χρημάτων και αλκοολισμού
* Λίγο η μαγκιά, λίγο η συνήθεια, λίγο η κοινωνικότητα, λίγο η ανάγκη να ξεχαστείς, λίγο η βαρεμάρα, λίγο γιατί, τελικά, έξοδος σημαίνει (;) ποτό… Όλα αυτά μαζί ή το καθένα ξεχωριστά, οδηγούν τους νέους όλο και πιο κοντά στο αλκοόλ και, ακόμα χειρότερα, στην υπερκατανάλωση.
* Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Πρόληψης και Υγείας των Εφήβων της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 14,5% των αγοριών και το 10% των κοριτσιών ηλικίας 11-18 έχουν πιει αλκοόλ. Βάσει δε άλλης έρευνας, νέοι μέχρι 12 ετών διαθέτουν το 11% από τα χρήματά τους για τσιγάρα ή αλκοόλ.
* Το ποσοστό ανεβαίνει στο 32% για ηλικίες από 13-15, ενώ σκαρφαλώνει στο 47% στα παιδιά από 16-18 ετών. Πάνω δε από 4% των εφήβων πίνει καθημερινά.

**  Ανταλλακτικά "παζάρια"
*
*   Σε περίοδο οικονομικής κρίσης
* Το διάστημα της κρίσης στην Αργεντινή αναπτύχθηκαν από το λαό εναλλακτικές μορφές οικονομίας, έξω από την, παρουσιαζόμενη ως αναπόφευκτη, καπιταλιστική γραμμή παραγωγής και κατανάλωσης, που βοήθησαν τον κόσμο να επιβιώσει. Έτσι, ο λαός κατέφυγε στο «τρουέκε», ένα σύστημα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι επιβιώνουν χάρη στο «τρουέκε», που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στην Αργεντινή. Τα μέλη του, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η αιματοχυσία και η βία, από τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να επιβιώσουν.

**   Φοινικούντα
*
*   Για την προσπάθεια πεζοδρόμησης
* Τις απόψεις του με αφορμή την προσπάθεια πεζοδρόμησης της Φοινικούντας καταγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δημήτρης Σιψάς.
* Όπως αναφέρει, «από εικοσαετίας και πλέον κάποιοι πολίτες του χωριού μας είχαμε την άποψη ότι για τους δύο μήνες αιχμής της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου έπρεπε να κλείνει για 3-4 ώρες το βράδυ ο κεντρικός δρόμος της αγοράς. Αυτό μέχρι τώρα δεν τελεσφόρησε, παρότι είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Μεθώνης και η απόφαση έμεινε στα χαρτιά».

**  Συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης
*
*   «Εμπλοκή» με την πληρωμή τους
*  «Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στους Δήμους της Μεσσηνίας και χιλιάδες συνάδελφοί τους στους Δήμους όλης της χώρας, μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δια των παρέδρων του, να υπογράψει και να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους.
* Το θέμα έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, αφού πρόκειται για χιλιάδες υπαλλήλους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι, για την ώρα, είναι «ξεκρέμαστοι»…

** ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
*
Πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου «Η πικανοθήκη των ηλιθίων»
*  Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανεβάζει την καλοκαιρινή περίοδο το έργο του Νίκου Τσιφόρου «Η πινακοθήκη των ηλιθίων». Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., στο χώρο των γηπέδων αντισφαίρισης (Τέρμα Αρτέμιδος, εκβολές Νέδοντα). Πρόκειται για μια σατιρική νεοελληνική κωμωδία, με την οποία ο συγγραφέας έχει κάνει ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας στο θέατρο, αλλά και γενικότερα στον άνθρωπο! Κι αυτό, γιατί έχει μελετήσει βαθιά και το θέατρο αλλά και τη ζωή, δηλαδή τον άνθρωπο.

*
** Σε χωριό του σημερινού Δήμου Δυτ. Μάνης το 2007
Αθωώθηκε Αλβανός κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού
* Αθώο έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν Αλβανό που βρίσκεται περίπου 20 χρόνια στην Ελλάδα, τον οποίο και βάρυνε η κατηγορία απόπειρας βιασμού μιας επίσης αλλοδαπής από τη Βουλγαρία, τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου 2007, σε χωριό του σημερινού Δήμου Δυτικής Μάνης. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.
* Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει να βιάσει, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές, μια 26χρονη Βουλγάρα, η οποία φρόντιζε την ηλικιωμένη μητέρα κατοίκου του χωριού. Ο κατηγορούμενος είχε μπει στο σπίτι της ενάγουσας από ανασφάλιστο παράθυρο, τη χτύπησε και απείλησε να έρθει σε συνουσία. Αυτή αντιστάθηκε και φώναξε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο Αλβανός να την εγκαταλείψει και να φύγει από το σπίτι.
**  Η Ελληνίδα σύντροφος
* Για το περιστατικό κατέθεσε η επί οκταετία Ελληνίδα σύντροφος του κατηγορουμένου, η οποία είπε πως εκείνο το βράδυ πήγε για πυρασφάλεια στο βουνό. Επιστρέφοντας, καθώς αυτή καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού, είδε και άκουσε τον εργοδότη της κοπέλας να πληροφορεί το σύντροφό της ότι τον αναζητά η Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να πληροφορηθεί το λόγο, χωρίς όμως να λάβει περισσότερες εξηγήσεις. Είπε πως φοβήθηκε ότι θα τον αναζητούσαν για την παράνομη είσοδο του γιου του στην Ελλάδα, οπότε πήρε μαζί το παιδί και απομακρύνθηκε. Πρόσθεσε δε, ότι η ενάγουσα την είχε απειλήσει να απομακρυνθεί από τον κατηγορούμενο, καθώς θα της έκανε κακό, ενώ είχε ζητήσει από το σύντροφό της 2.000 ευρώ για να αγοράσει αυτοκίνητο. Επίσης, ζήτησε, στις 5 Σεπτεμβρίου, 5.000 ευρώ, προκειμένου να αναιρέσει τα όσα είπε.
* Μετά τα όσα έγιναν, η Ελληνίδα με το σύντροφό της μετακόμισαν από το χωριό και κατοικούν στον Πύργο, «από ντροπή. Είχε δουλειά στη Στούπα και την έχασε», είπε χαρακτηριστικά.
**  Διαφορετικές καταθέσεις
* Ο αστυνομικός που επιλήφθηκε του περιστατικού ανέφερε πως η ενάγουσα συνοδεύτηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, χωρίς να προκύψει κάποια κάκωση, λόγος για τον οποίο δεν εκδόθηκε και σχετικό πιστοποιητικό. Όπως είπε, επίσης, δεν την είδε με αίματα ή σπασμένα δόντια ή και ενδείξεις από ξυλοδαρμό. Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως Ελένης Μετσοβίτου – Φλουρή, είπε πως δεν έδινε την εικόνα απόπειρας βιασμού.
* Τα όσα είπε ο αστυνομικός ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεση που είχε δώσει πρωτόδικα ο εργοδότης της αλλοδαπής, η οποία φέρεται πως ήταν αιμόφυρτη, με δύο δόντια σπασμένα, εκχυμώσεις στην κοιλιά και μελανιές στα πόδια, αλλά όχι με σκισμένα ρούχα. Ο εργοδότης της 26χρονης είχε, επίσης, αναφέρει ότι δεν υπήρχαν ιατροί στο Κέντρο Υγείας για να την εξετάσουν, ενώ ο αστυνομικός κατέθεσε ότι εξετάστηκε από δύο ιατρούς.
* Αναγνώστηκε και η κατάθεση της ενάγουσας, ενώ κατέθεσε και ένα ακόμη άτομο, που μίλησε για το ακέραιο του χαρακτήρα του κατηγορουμένου. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δε συνέβησαν τα όσα του καταμαρτυρούν και απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Χρ. Παναγιωτόπουλου, είπε πως πρόκειται για λόγους εκδίκησης από πλευράς της αλλοδαπής.
** Απολογία του κατηγορουμένου
* Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα και πρόσθεσε πως πήρε το παιδί του και απομακρύνθηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι τον αναζητά η Αστυνομία, θεωρώντας ως λόγο την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα. Δήλωσε δε πως η αλλοδαπή τον παρενοχλούσε, ακόμη και μπροστά στον εργοδότη της, με τον οποίο έκανε αυτός παρέα.
* Την αντιφατικότητα των καταθέσεων σημείωσε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία δικαιολόγησε και την πράξη του κατηγορουμένου να απομακρυνθεί μαζί με το παιδί του και ζήτησε να αθωωθεί, καθώς δεν μπόρεσε να βρει στη δικογραφία ευρήματα και στοιχεία που να συνηγορούν στην καταδίκη του.
* Στην αγόρευσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως υπήρχαν μάρτυρες που ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο τη συγκεκριμένη νύχτα, αλλά δεν ήθελαν να μπλέξουν με ανακρίσεις, οπότε δεν κατέθεσαν. Εξέφρασε δε την απορία του, πώς το θύμα της πράξης δεν εμφανίζεται πουθενά.

**  Δήμος Πύλου-Νέστορος
*   Καθαρισμός ακτών με τη συμμετοχή των μαθητών Δημοτικών Σχολείων
* Ολοκληρώθηκε χθες η δράση του Δήμου Πύλου – Νέστορος για καθαρισμό των ακτών με τη συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαχούμας βρέθηκε δίπλα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χώρας χθες στην παραλία του Ρωμανού, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ευχαριστεί όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με χαρά στον καθαρισμό των παραλιών και τους εύχεται να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι, ενημερώνοντας, παράλληλα, όλους ότι οι δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος είναι διαρκείς.

** Εκδηλώσεις στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
* Κορυφώνονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με εκδηλώσεις από 3 έως 15 Ιουνίου. Αναλυτικά, έγιναν και θα γίνουν τα εξής:
** ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
* Την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή καθάρισαν την παραλία της Καλαμάτας, από το ύψος του σχολείου (Ανάσταση) εώς και το κατάστημα «Εσπέρια», στέλνοντας στους δύσκολους αυτούς καιρούς μήνυμα συμμετοχής, ευθύνης και αλληλεγγύης. Είχε προηγηθεί ενημέρωση και περιβαλλοντική παρουσίαση από τον υπεύθυνο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
** ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
* Με την ομάδα στίβου συμμετείχαν στους αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων που διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας την Τρίτη 7/6, με σύνθημα: «Ο αθλητισμός συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής».
** ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
* Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων μαζί με τους εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν την Τετάρτη 8/6 το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, προκειμένου να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά, να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν πώς η διαφορετικότητα δεν αποτελεί μειονέκτημα.
**  ΗΜΕΡΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ
**   KΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ
* Οι γιαγιάδες των μαθητών της Α’ τάξης θα διαβούν, σήμερα, ύστερα από πολλά χρόνια, το κατώφλι του σχολείου, προκειμένου να περάσουν μια ανεπανάληπτη μέρα με τα εγγονάκια τους. Οι μαθητές της Α’ τάξης, τώρα που έμαθαν να διαβάζουν, θα διαβάσουν στις γιαγιάδες τους παραμύθια που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.
**  ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗΣ
* Κλείνει η σχολική χρονιά με την καθιερωμένη σχολική γιορτή στο προαύλιο του σχολείου την Τετάρτη 15/6. Θέατρο, ποίηση, μουσική, παιχνίδια, χορός και αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ’ τάξης θα είναι στο πρόγραμμα της βραδιάς.
** ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
* Στο χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Βιβλίου
την Τρίτη 14/6, ώρες 9.00 π.μ.-1.00 μ.μ. και Τετάρτη 15/6 ώρες 6.00-9.00 μ.μ.

**  Το βιβλίο του Απ. Κυριτσάκη στη Θεσσαλονίκη
" Ελαιόλαδο, βρώσιμη ελιά, πάστα ελιάς»
*  Το βιβλίο «Ελαιόλαδο - Βρώσιμη Ελιά - Πάστα Ελιάς» του Απόστολου Κ. Κυριτσάκη παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.
*  Καθηγητής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο δρ Απόστολος Κυριτσάκης, αγωνίζεται με ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση του ελαιολάδου διεθνώς, μέσα από τα επιστημονικά συνέδρια στα οποία συμμετέχει.
*  Στην εκδήλωση, για τον ίδιο και το έργο του μίλησαν οι Παύλος Καρακολτσίδης, πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν και συντονιστής της όλης εκδήλωσης, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Δημήτριος Γερασσόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονικής του ΑΠΘ, Μαρία Τσιμίδου, καθηγήτρια του Χημικού Τμήματος του ΑΠΘ, Νικόλαος Παπαδάκης, χημικός, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.
*  Oι ομιλητές αναφέρθηκαν στο πολυσχιδές έργο του κ. Κυριτσάκη, τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και την αναγκαιότητα της παρουσίας του βιβλίου του σε χώρους που πραγματεύονται τα προϊόντα της ελιάς.
*  Παρουσιάστηκαν στοιχεία και δεδομένα του βιβλίου, που επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα, αλλά και τη θρεπτική αξία του παρθένου ελαιολάδου, καθιστώντας το ένα σπουδαίο λειτουργικό τρόφιμο, που διευκολύνει τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και παρεμποδίζει την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων. Τονίστηκε η ανάγκη διάθεσης και προβολής του ελαιολάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συσκευασμένο σε προσεγμένη και ελκυστική συσκευασία, με αναγραφή στην ετικέτα στοιχείων, όπως είναι οι φαινόλες, τα φυσικά δηλαδή αντιοξειδωτικά που περιέχει και τα οποία δρουν ως ασπίδες προστασίας των λιπαρών ιστών του ανθρωπίνου σώματος.
*  Σημείωση: Όσοι τυχόν ενδιαφέρονται για το βιβλίο, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 6972559099  , 6972559099  .-

**Ελεύθερο κάμπινγκ
* Μύθοι και αλήθειες
 Πολλά γράφονται κάθε καλοκαίρι σχετικά με το ελεύθερο camping και πολλές είναι οι ενοχλήσεις που αρχίζουν να δέχονται οι εισαγγελικές, αστυνομικές, αλλά και αυτοδιοικητικές αρχές, για το θέμα από συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.
 Οι μεν επικαλούνται το νόμο 392 ΦΕΚ 199 Α΄ / 31.07.1976. Ένα νόμο που –σημειωτέον – ψηφίστηκε το 1976 μετά τη δικτατορία, που στο άρθρο 10 παράγραφο 2 αναφέρει ότι «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Ψηφισμένος τότε για να προσδώσει νομικό μανδύα στην εκδίωξη τσιγγάνων και των χίπις της τότε εποχής.
 Τον τότε παράλογο νόμο έρχεται να ενισχύσει ο Ν. 2163 ΦΕΚ 118 Α΄ / 19.07.1993, που προσθέτει στους απαγορευμένους χώρους τις παραλίες και απαγορεύει στους ιδιώτες και τους καταστηματάρχες να φιλοξενήσουν στο δικό τους χώρο πάνω από ένα τροχόσπιτο. Μια νομική διάταξη που σήμερα εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μιλάμε καθαρά για οικονομικά συμφέροντα. Αυτά σε νομικό μόνο επίπεδο, γιατί σε επίπεδο Συντάγματος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
 Σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Συντάγματος και το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα, η απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, μέσω κατασκήνωσης εκεί, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας, το οποίο κατοχυρώνεται και συνταγματικά.
 Οι δε υπέρμαχοι του ελεύθερου camping, οι Free Campers (= ελεύθεροι κατασκηνωτές) όπως αυτοαποκαλούνται, είναι άνθρωποι σοβαροί, οικογενειάρχες, που πρώτα και κύρια αγαπούν τη φύση, αγαπούν την καθαριότητα διότι μέσω αυτής της διαδικασίας (του ελεύθερου camping) μαθαίνουν να φροντίζουν και να κρατάνε καθαρό το χώρο στον οποίο ζουν με την οικογένειά τους, αλλά και να σέβονται και τους διπλανούς τους συγκατασκηνωτές.
 Είναι άνθρωποι εξαιρετικά κοινωνικοί, επιδιώκουν τη γνωριμία και την παρέα των υπολοίπων συγκατασκηνωτών, λατρεύουν τη φύση και τη ζωή στην ύπαιθρο.
 Οι υπέρμαχοι του ελεύθερου camping κάνουν λόγο για στάση ζωής, φιλοσοφία διακοπών, ξεβόλεμα, ταλαιπωρία, καθημερινότητα κοντά στη φύση, απόλυτη ελευθερία, στέρηση πολυτέλειας, ακόμα και νεανικό καπρίτσιο.
 Υπάρχουν τόσες απόψεις για το ελεύθερο κάμπινγκ όσες και οι ιστορίες που έχουν να διηγηθούν όσοι το έζησαν, έστω και για μία φορά στη ζωή τους –και είτε το λάτρεψαν είτε το μίσησαν.
 Το αν θα το λατρέψεις, εξαρτάται από το πόσο έχεις κουραστεί από την υπερβολή του δυτικού πολιτισμού, τι αισθήματα τρέφεις για την «αξιοποίηση» του φυσικού τοπίου και μέχρι ποιο σημείο φτάνει η αγάπη σου για τη φύση.
 Αναμφισβήτητα είναι ξεβόλεμα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί, ή αν θέλετε να φανεί ισάξιο, με την πρώτη βουτιά στη θάλασσα, αξημέρωτα και πριν την πρώτη γουλιά καφέ. Σίγουρα είναι η απόλυτη ελευθερία.
 Πάνω – και πριν – από όλα, όμως, είναι σίγουρα εμπειρία, από εκείνες που θυμάσαι για πολλά χρόνια μετά. Διότι, όσο κι αν φοβάσαι τα έντομα, όσες φορές κι αν ξεμείνεις από κρύο νερό, ο έναστρος ουρανός πριν κοιμηθείς, η θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από το «κρεβάτι», η πρωινή βουτιά σε prive κρυστάλλινα νερά, είναι εικόνες που χαράσσονται βαθειά στη μνήμη σου και σίγουρα δεν ξεχνιούνται εύκολα.
 Δε θα ξεχάσεις ποτέ τη γνωριμία με τη διπλανή οικογένεια, που κατασκηνώνει λίγα μέτρα πιο πέρα από σένα, δε θα ξεχάσεις τη βραδινή παρέα που κάνατε, τις όμορφες στιγμές που περάσατε, την αλληλεγγύη που είχατε μεταξύ σας όταν η Αστυνομία φαινόταν στην περιοχή σταλμένη ή βαλτή, αν θέλετε, από τους επαγγελματίες που διαθέτουν οργανωμένη επιχείρηση camping και που λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης, θίγονται τα συμφέροντά τους.
 Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο πέσαμε σε ένα παλιό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το 2007, με το δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τις απόψεις του για το ελεύθερο camping…
 ** Ηλεία: Άγρυπνοι φύλακες του δάσους οι παραθεριστές
 Κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία και στα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και υπέρ του ελεύθερου κάμπινγκ τάσσεται ευθέως ο δήμαρχος της Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος.
 Στο πανέμορφο παραλιακό δάσος της Ζαχάρως, που βρίσκεται στα νότια του Νομού Ηλείας, δίπλα από τη γνωστή λιμνοθάλασσα και τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα περνούν τις διακοπές τους κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ.
 «Υπολογίζουμε ότι τη θερινή περίοδο περισσότερα από 4.000 άτομα, όλων των κοινωνικών τάξεων, γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές και εργάτες, έρχονται μαζί με τις οικογένειές τους εδώ στο πανέμορφο δάσος μας για να κάνουν τις διακοπές τους και να νιώσουν ελεύθεροι από το άγχος της πόλης. Κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μέσα στο δάσος, αλλά και πλησίον της παραλίας και, εκτός ολίγων εξαιρέσεων, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα μαζί τους», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Π. Χρονόπουλος.
 Σύμφωνα με το δήμαρχο, το ελεύθερο κάμπινγκ στο δάσος και στην παραλία του Καϊάφα φέρνει χρήματα στα μαγαζιά της πόλης και σχετική κίνηση, καθώς σχεδόν όλοι βγαίνουν για να διασκεδάσουν στα γύρω νυχτερινά καταστήματα.
 Το πιο σημαντικό; «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται με τις σκηνές και τα τροχόσπιτά τους κάθε καλοκαίρι αποτελούν κατά κάποιον τρόπο και τους άγρυπνους φύλακες του πανέμορφου δάσους μας. Αυτοί οι άνθρωποι, βαθιά συνειδητοποιημένοι ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, είναι οι “φύλακες-άγγελοι” του δάσους και γι’ αυτό ποτέ στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχει σημειωθεί φωτιά», λέει ο κ. Χρονόπουλος.
 Δίπλα τους κάθε καλοκαίρι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ με τους γονείς και τους καθηγητές τους και άτομα που έχουν ενταχθεί σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και ποτέ δε σημειώθηκε το παραμικρό.
 Τις πρωτοποριακές απόψεις του δημάρχου Ζαχάρως δε συμμερίζονται όμως οι ιδιοκτήτες των γύρω ξενοδοχείων, οι οποίοι συχνά με φορτικό τρόπο απαιτούν από τις αστυνομικές αρχές να επιβάλλουν το νόμο και να απομακρύνουν τους... ενοχλητικούς. Ορισμένες φορές στο παρελθόν κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να λασπολογήσουν κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών, διαδίδοντας φήμες για διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ., πράξεις που διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμαρχος της Ζαχάρως.
 Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας επιβεβαίωσαν τις σχετικές καταγγελίες, πλην όμως διευκρίνισαν ότι πάντα η παρέμβασή τους γίνεται με ήπιους τόνους και υπό μορφή συστάσεων, τις οποίες σχεδόν πάντα δέχονται οι πολίτες και απομακρύνονται από το σχετικό χώρο.
 *** Τριφυλία
 Πριν από περίπου ένα μήνα ο μεσσηνιακός Tύπος είχε γράψει για τη σύσκεψη του δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια, με την εισαγγελέα Κυπαρισσίας, παρουσία του εκπροσώπου της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας και του Λιμενικού Σταθμού, με φορείς που, όπως υποστηρίζουν, πλήττονται οικονομικά από το ελεύθερο camping.
 Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την πίεση την έχουν ασκήσει συγκεκριμένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Camping, για να μην επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση στην περιοχή της Ελαίας, η οποία ανήκει πλέον διοικητικά στο Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία.
 Γνωρίζουμε ότι από τους εμπλεκόμενους στη σύσκεψη υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ του ελεύθερου camping, καθώς οι αναφορές που έχουν από τους υφισταμένους τους είναι εξαιρετικές σε σχέση με τη φύλαξη του δάσους, αλλά και την καθαριότητα που επικρατεί μετά την αποχώρηση των κατασκηνωτών.
 Οι επαγγελματίες της περιοχής, από την άλλη, τάσσονται αναμφισβήτητα υπέρ των ελεύθερων κατασκηνωτών, καθώς οι άνθρωποι αυτοί τρώνε στις ταβέρνες τους και ενισχύουν την τοπική οικονομία.
 Θέλουν να έρχονται ελεύθεροι κατασκηνωτές, σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζονται μεταξύ τους και η παρέα που γίνεται τόσο ανάμεσα στους κατασκηνωτές όσο και ανάμεσα στους μαγαζάτορες και τους κατασκηνωτές είναι μοναδική.
 Το ελεύθερο camping, λοιπόν, μόνο θετικά έχει για μια περιοχή, καθώς η παρουσία ανθρώπων στο δάσος αποτρέπει αρρωστημένα μυαλά να πλήξουν τον πνεύμονα οξυγόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι όπου υπάρχουν κατασκηνωτές δεν υπάρχουν και πυρκαγιές.
 Ο Δήμος Τριφυλίας θα πρέπει να επιτρέψει στην περιοχή μας (στα διοικητικά όριά του) την ελεύθερη κατασκήνωση και ειδικά τώρα, με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει, να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους ανθρώπους με περιορισμένα οικονομικά να κάνουν διακοπές στην πανέμορφη περιοχή μας, με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος για εκείνους.
 Επαναλαμβάνουμε ότι η παρουσία ανθρώπων στο δάσος 24 ώρες το 24ωρο είναι η καλύτερη δυνατή βοήθεια για τη φύλαξή του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί του πρασίνου και της ζωής που δίνει ένα δάσος.
 Κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα δύο άντε τριών επαγγελματιών (εκ των οποίων ο ένας ανήκει σε άλλη διοικητική περιφέρεια από αυτήν της Πελοποννήσου, στην περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου), ο Δήμος πρέπει πρώτα και κύρια να σκεφτεί τα παραπάνω σχετικά με τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου από τους ελεύθερους campers, ακολουθώντας το παράδειγμα και την πυγμή του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που πάει κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα λίγων.
 Κακά τα ψέματα. Αυτός που θέλει οργανωμένο camping, θα πάει σε οργανωμένο. Αυτός που δε θέλει οργανωμένο, δε θα πάει σε οργανωμένο, αλλά δε θα μπορεί να έρθει εδώ για ελεύθερο, καθώς θα αναμένει από στιγμή σε στιγμή καταγγελία για να φύγει.
 Αυτό, κε δήμαρχε, πρέπει να αποφευχθεί. Η Τριφυλία χρειάζεται τουρισμό. Χρειάζεται και τον ελεύθερο τουρισμό.
 Άλλωστε, στην αφίσα του κινήματος πολιτών, που ήδη κυκλοφορεί, γίνεται λόγος για κατανάλωση των προϊόντων που παράγουμε και να κάνουμε τουρισμό ελληνικά. Όταν δύο - τρεις επαγγελματίες θέλουν να απαγορευθεί το ελεύθερο camping, τότε για ποιον ελληνικό τουρισμό μιλάμε;
 Τασσόμαστε ΥΠΕΡ του ελεύθερου camping και προτείνουμε στο δήμαρχο Τριφυλίας να επιτρέψει τον ελεύθερο τουρισμό στην περιοχή μας και να μην ακούει τους δυο, τρεις επαγγελματίες που έχουν οικονομικό συμφέρον από την εφαρμογή ενός άδικου και παράλογου νόμου, ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής αντίκειται και στο άρθρο 5 του Συντάγματος της Ελλάδος. Είναι κάτι που θα μας αποφέρει μόνο θετικά και μηδαμινά αρνητικά.

** Κυπαρισσία
* Αντίδραση Γιαννόπουλου για τον εμπαιγμό στη Δημοτική Κοινότητα
* Την έντονη αντίδραση του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, Σωτήρη Γιαννόπουλου, προκάλεσε ο εμπαιγμός διαρκείας της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας προς τη Δημοτική Κοινότητα.
* Κι αυτό, γιατί μέχρι και σήμερα, πεντέμισι μήνες λειτουργίας του νέου Δήμου Τριφυλίας, δεν έχει παραχωρηθεί χώρος για τη στέγαση και λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.
* Μάλιστα, γνωστοποιώντας την αντίδρασή του στο Συμβούλιο της Δ.Κ., στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε γραπτή τοποθέτηση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
* «1) Επειδή θεωρώ πως η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας εμπαίζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, εμένα προσωπικά ως σύμβουλο και τους συμπολίτες μου της Κυπαρισσίας, αφού εδώ και πεντέμισι περίπου μήνες, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του δημάρχου (πάντα μονότονα και στερεότυπα), ότι “εντός 15 ημερών το πολύ θα βρεθεί χώρος για τη στέγασή μας”, μέχρι και σήμερα τέτοιος χώρος δε μας έχει αποδοθεί, με αποτέλεσμα η γραμματέας που έχει παραχωρηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας να μην έχει γραφείο, να μη διαθέτει υπολογιστή, να γυρίζει από γραφείο σε γραφείο και πολλές φορές να είναι όρθια στο διάδρομο, χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει και κατά τον ίδιο τρόπο, είναι και η δική μας, ως συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία στην έδρα του Δήμου, η οποία είναι η δική μας Δημοτική Κοινότητα και πόλη μας, και εξαιτίας αυτών είναι αδύνατη η πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωσή μας για τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας και, βεβαίως, η ίδια η λειτουργία της Δημοτικής μας Κοινότητας και του Συμβουλίου μας.
* 2) Επειδή 21 ολόκληρα χρόνια υπηρετώντας της Αυτοδιοίκηση έχω μάθει να τιμώ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου και οι αποφάσεις που ψηφίζω να είναι αποτέλεσμα ενημέρωσής μου και σωστής επεξεργασίας και ως επί το πλείστον δίκαιες και νόμιμες, και
* 3) Επειδή, μέχρι και σήμερα, με την ως άνω κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας, είναι αδύνατη η ενημέρωσή μου και η επεξεργασία των θεμάτων,
* αποφάσισα συνειδητά να παρίσταμαι σε όλες τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, ψηφίζοντας “παρών” σε όλα τα θέματα, μέχρις ότου αποκατασταθεί η κανονική και πλήρης λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, όπως θεσμικά ο νόμος ορίζει και επιβάλλει».

** Συνάντηση για Μαραθόλακκα και Ram
* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θ. ΤΖΑΚΡΗ
*  Συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη είχε την περασμένη Τρίτη στο υπουργείο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα η λειτουργία της μονάδας της RAM και οι προοπτικές της, αλλά και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ιδιαίτερα αυτών στη Μαραθόλακκα και τα Γιαννιτσάνικα.
*  Όπως υπογράμμισε σε σχετικές του δηλώσεις χθες ο κ. Νίκας, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι μείζον ζήτημα για το Δήμο Καλαμάτας, γι’ αυτό και θα υποβληθεί άμεσα αίτηση για να είναι ο φορέας εκτέλεσης των σχετικών έργων, αφού έχει τις τεχνικές δυνατότητες για κάτι τέτοιο.
*  Σημειώνεται ότι μέσα από το πρόγραμμα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά η διαδικασία της κομποστοποίησης και να υπάρξει προμήθεια εξοπλισμού.
*  Επίσης, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο από το Δήμο Καλαμάτας του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την ανάκληση απόφασης απόρριψης της πράξης «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης (ευφυής μετακίνηση)». Ως εκ τούτου, ο φάκελος της προτεινόμενης πράξης κρίνεται πλήρης και προχωρά στο στάδιο της αξιολόγησης.
*  Τέλος, με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημερώνει πως η αρμοδιότητα της διακοπής των μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, ασκείται από το Δήμο. Όμως, όταν τίθεται ζήτημα εξάπλωσης της επιδημικής νόσου ή συνδρομής έκτακτων συνθηκών σε περισσότερους του ενός Δήμους, η αρμοδιότητα ασκείται από την Περιφέρεια.

** Δήμος Τριφυλίας
«Παρών» στις εκδηλώσεις για το Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα
*  Πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Καρυδιά Έδεσσας για το Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα (Σαράντο Αγαπηνό) και το Μακεδονομάχο Αντώνη Μίγγα.
* Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και το δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Παγάνη. Επίσης, έλαβαν μέρος βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη (Καρυδιά Έδεσσας), εκδρομείς - κάτοικοι της Τριφυλίας, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Συλλόγου Μεσσήνιων Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
* Τις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης και της Καρυδιάς ο Δήμος Έδεσσας.

 ~** ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 :

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/1-2011.html  , Στο Διάβα μιάς μέρας 1 Ιουνίου 2011 .- (66).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/262011.html  , Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα 2/6/2011 .- (49).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Έργα κατασκευής Νέας Ε.Ο. Καλαμάτας -Τρίπολης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 , Δείτε σχετικά βίντεο : .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/4-5-2011.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011.html  , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Ενημέρωση και Σχόλια .
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011_06.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 .- (67).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/7-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 7 Ιουνιου 2011 .(49).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/862011.html  , Γράφοντας και αντιγράφοντας ...σας παρουσιάζουμε ... 8/6/2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Αθλητικές αναφορές...ειδήσεις ...ενημερώσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/8-9-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/10-2011.html  , Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011 .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: